۱۳۹۲ مرداد ۹, چهارشنبه

تردید در خصوص ادامه تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا

تردید در خصوص ادامه تحریم‌ها علیه ایران توسط آمریکا
در حالی که انتظار می رود به زودی مجلس نمایندگان آمریکا دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه ایران به تصویب برساند، "کریستین ساینس مانیتور"  درستی این تصمیم را در آستانه روی کار آمدن دولت حسن روحانی در ایران زیر سوال برد. 

بنا بر گزارش "کریستین ساینس مانیتور" در حالی حسن روحانی، رئیس جمهور میانه‌رو جدید ایران یک شنبه هفته آینده به صورت رسمی تصدی امور را به دست خواهد گرفت که امروز کنگره لایحه تحریم‌های جدید علیه ایران را بررسی خواهد کرد.

این نشریه آمریکایی در گزارش خود با اشاره به تلاش گروهی از نمایندگان آمریکایی به تشدید تحریم‌ها علیه ایران، این اقدام را باعث از بین رفتن امکان تعامل میان ایران و آمریکا خواند.

در حالی که موافقان، این اقدام را پیامی درست درباره برنامه هسته ایران تلقی می‌کنند. مخالفان اما در برابر معتقدند تصویب لایحه منجر به از بین رفتن فرصت دیپلماسی خواهد شد. این گزارش در ادامه با اشاره به رویکردهای متناقض در آمریکا در ارتباط با چگونگی برخورد با ایران می نویسد که زمانی که روحانی در انتخابات پیروز شد اوباما اظهار داشت که خواستار بهبود روابط جدی تر با ایران است اما اکنون صداهای متفاوتی از کنگره به گوش می رسد که خواستار تشدید تحریم‌ها علیه ایران است. 

موافقان طرح نیز از سوی دیگر می‌‌گویند غرب باید پیش از آغاز گفتگوهای هسته‌ای گروه ١+٥ با ایران پیامی به تهران برساند که در آن نشان دهد از مواضع خود کوتاه نیامده است.

طرفداران تحریم‌های جدید این نظر را که روحانی منادی "اعتدال" است رد کرده و تاکید دارند ایران از مواضع خود در برنامه هسته‌ای کوتاه نخواهد آمد. بنا بر این گزارش جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا به سخنان روحانی استدلال می‌کنند که پس از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود "دولت آینده از دفاع از حقوق مسلم ملت ایران کوتاه نخواهد آمد."

"کریستین ساینس مانیتور" با طرح این پرسش که "بهترین رویکرد برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران چیست؟" می نویسد که هر چند تصمیم مجلس نمایندگان تا زمان تصویب سنا در ماه سپتامبر و تبدیل‌ شدن به قانون تاثیری نخواهد داشت،اما طرفدران افزایش همکاری با ایران معتقدند اکنون زمان مناسبی برای این کار نیست. 

بنا بر این گزارش آنها نگران این هستند‌ که هرگونه حرکتی در آمریکا درباره تحریم‌های جدیدی در ایران به معنای بسته بودن راه دیپلماسی تفسیر شود و هرگونه امید را برای بهبود روابط را از بین ببرد.