۱۳۹۲ آبان ۱۱, شنبه

اعتصاب غذای زندانیان اوین و رجایی شهر؛ اعتراض به بی توجهی مسئولان به زندانیان سیاسی

 زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین و کلیه ی زندانیان سیاسی بند ۱۲ زندان رجایی شهر از امروز دست به اعتصاب غذا زدند.
به گزارش کلمه، عبدالفتاح سلطانی، امیر خسرو دلیر ثانی، سعید مدنی و مهدی خدایی از ظهر امروز در اعتراض به وضعیت زندانیان بیمار که نیاز به رسیدگی پزشکی در خارج از زندان دارند و عدم توجه مسئولین زندان به وضعیت وخیم آنان دست به اعتصاب غذا زده اند.
اعتصاب کنندگان خواسته اند که بیماران محبوس به بیمارستانی خارج از زندان اعزام شده و بتوانند از حق مرخصی درمانی بهره مند شوند.
همچنین ژیلابنی یعقوب، روزنامه نگار در صفحه فیس بوک خود با اعلام خبر اعتصاب غذای زندانیان رجایی شهر نوشته است: زندانیان سیاسی بند ۱۲ زندان رجایی شهر که نزدیک به هشتاد نفر هستند از امروز دست به اعتصاب غذا زده اند. اعتراض آنها به نصب دکل های پارازیت در بندشان است. این دکل ها با ارسال پارازیت های شدید سلامت زندانی های سیاسی این زندان را به خطر انداخته است. مجید توکلی، کیوان صمیمی، نویدخانجانی، مهدی معتمدی مهر، مسعود باستانی ، فرزاد مدد زاده، سعید ماسوری، عفیف و سعید نعیمی،فواد خانجانی و پدربزرگ هشتاد و چند ساله اش، مصطفی نیلی و ده ها زندانی سیاسی کرد و بهایی نیز در این بند محبوس هستند.
کلمه هفته ی گذشته خبر داده بود که از روز دوشنبه ریاست زندان رجایی شهر اقدام به نصب دستگاه هایی کرده که باعث سردرد شدید و حالت تهوع زندانیان شده است.
به گفته خانواده های زندانیان سیاسی رجایی شهر شدت امواج این دستگاه ها به حدی ست که طی دو روز گذشته اکثریت زندانیان به دلیل سردرد و تهوع شدید، حال جسمانی بدی دارند.  خانواده های این زندانیان ضمن ابراز نگرانی از آسیب ها و تاثیر این پارازیت ها و احتمال ابتلا به سرطان، خواستار برداشتن این دستگاه ها از  بند شده اند. این خانواده ها گفته اند که حتما اعتراض خود را به مراجع قضایی اعلام خواهند کرد و در صورت عدم رسیدگی به این وضعیت از راه های دیگر اقدام می‌کنند.

اخبار زندانیان سیاسی

اعتصاب زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر کرج
 کلیه زندانیان سیاسی سالن ۱۲ زندان رجایی شهر کرج در اعتراض به نصب دستگاه‌های پارازیت سه روز از گرفتن جیره غذایی خود اجتناب می‌کنند.
به گزارش گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از مدت‌ها پیش دستگاه‌های کوچکی جهت ارسال پارازیت و اخلال در امواج موبایل در بندهای مختلف زندان رجایی شهر کرج نصب و موجب ناراحتی‌هایی همچون سردرد، سرگیجه و خشکی دهان را برای زندانیان پدید آورده بود.
برخی از منابع خبری نیز پیش‌تر از سرطان‌زا بودن دستگاههای ایجاد پارازیت سخن گفته و جان زندانیان سیاسی را در خطر دانسته‌اند.
با فرسوده شدن دستگاههای قدیمی و به بازار آمدن نسل سوم تلفن همراه، روز دوشنبه ۲۹ مهر ماه مسئولین اقدام به نصب دستگاههای بزرگی در محوطه تمام بندهای این زندان نموده که باعث بروز نگرانی‌هایی در بین زندانیان شده است.
زندانیان ابتدا اقدام به نامه نگاری با مسئولین زندان نمودند تا با برداشته شدن این دستگاه‌ها مانع آسیب جسمی بیشتر به ایشان شوند.
در پی بی‌توجهی مسئولین زندان به این نامه نگاری‌ها کلیه زندانیان سیاسی بند ۱۲ زندان رجایی شهر کرج از روز آینده شنبه ۱۱ آبان ماه به مدت ۳ روز از گرفتن جیره غذای دولتی اجتناب کرده و خواهان توجه به وضع سلامتی خود شدند.
معلم بازنشسته زندانی با دوختن لبانش دست به اعتصاب غذا زد
 به گزارش «فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران» معلم بازنشسته  زندانی محمد امین آگوشی در اعتراض به عدم درمان و مرخصی استعلاجی و فشارهای غیر انسانی صبح امروز دست به اعتصاب غذا زد.
روز شنبه ۱۱ آبان ماه معلم بازنشسته زندانی محمد امین اگوشی که در زندان مرکزی زاهدان در تبعید بسر می برد با بستن لبهای خود اقدام به اعتصاب غذا نمود. او از۲ هفته پیش به رئیس زندان و سایر زندانبانان اعلام کرده بود که اگر به خواسته هایش که از حقوق اولیه انسانی او است رسیدگی نشود ناچار به اعتصاب غذا خواهد شد.
اما زندانبانان ولی فقیه شروع به تهدید کردن وی نمودند و صبح امروز پس از دوختن لبانش بجای رسیدگی به خواسته هایش، وی  را به سلولهای انفرادی بند قرنطینه شکنجه گاه زندان مرکزی زاهدان منتقل کردند.

خواسته های معلم بازنشسته زندانی به قرار زیر می باشد:
۱ـ درمان وی در یکی از بیمارستانهای خارج از زندان
۲ـ درصورتی که قادر به درمان وی نیستند به او مرخصی استعلاجی بدهند تا خود اقدام به درمان خویش نماید
۳ـ پایان دادن به فشارها، اذیت و آزارها و محدودیتهای غیر انسانی 

وکیل خانواده ستار بهشتی: در کیفرخواست آمده که بازجو قصد قتل نداشته است!

یک سال پیش در چنین روزی، کارگر وبلاگ‌نویسی در بازداشت پلیس فتا و تحت بازجویی بود. کسی او را نمی‌شناخت، وبلاگش هم مخاطب چندانی نداشت که بخواهد تاثیرگذار باشد و اقدامی‌علیه امنیت ملی محسوب شود. بعد از بازجویی‌ها او را به زندان اوین بردند و یک شب هم آنجا ماند و بعد دوباره به بازداشتگاه پلیس فتا منتقل شد.
به گزارش روزنامه قانون ، چند روز بعد نامه‌ای از زندانیان اوین روی خروجی رسانه‌ها قرار گرفت که وضعیت ناگوار یک کارگر را شرح داده بودند و همان زمان هم خبر مرگ جوانی به نام ستار بهشتی منتشر شد. اما هنوز به صورت رسمی‌خبری از سوی هیچ مقام مسئولی به گوش نمی‌رسید که در این مورد موضع بگیرد تا اینکه صحن علنی مجلس، احمد توکلی نماینده اصولگرای تهران را به واکنش واداشت تا از مرگ یک وبلاگ‌نویس در بازداشتگاه پلیس فتا پرده بردارد.
اعتراض به کیفرخواست از سوی وکیل اولیای دم
در گزارش‌های نهایی پزشکی قانونی مرگ بر اثر ضربه و فشار روحی و فیزیکی عنوان شده بود، اما با گذشت یک سال از این واقعه هنوز، پرونده ستار بهشتی به نتیجه‌ای نرسیده است. دادگاه این پرونده قرار بود روز ۵ آبان برگزار شود که بنا به دلایلی لغو شد که برای واکاوی علت آن با گیتی پورفاضل، وکیل اولیای دم ستار بهشتی گفت‌وگویی داشتیم.
پورفاضل به «قانون» می‌گوید: بر اساس گزارش‌های پزشکی قانونی ستار بهشتی در کلیه، کبد و ریه خونریزی داشته و علاوه بر آن زیر مخچه نیز خونریزی دیده شده است.
این وکیل دادگستری ادامه می‌دهد: البته پزشکی قانونی شاید به دلیل برخی ملاحظات نتواند همه موارد را منتشر کند. پورفاضل در بیان علت لغو دادگاه ستار بهشتی می‌گوید: بنده به نظر بازپرس اعتراض کرده بودم بدون آنکه این اعتراض رسیدگی شود قرار بود روز ۵ آبان دادگاه برگزار شود که پس از مصاحبه من این جلسه کنسل شد.

وی با بیان اینکه در گزارش نهایی علت اصلی مرگ مشخص نشده است، خاطرنشان می‌کند: در کیفرخواست آمده است که بازجو قصد قتل نداشته، در واقع مرگ ستار بهشتی، قتل شبه‌عمد عنوان شده است که من به این مورد اعتراض داشتم. پورفاضل معتقد است که روند رسیدگی به پرونده نباید این اندازه طولانی می‌شد چرا که در همان ۶ ماه اول گزارش‌ها کامل بود، ولی گمان نمی‌کنم، این پرونده به جایی برسد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 11 آبان، 2 نوامبر