۱۳۹۱ مرداد ۲۹, یکشنبه

اخلال درسایت مراجعی که بر خلاف خامنه ای امروز را عید فطر اعلام نکردند



«بازتاب»؛ در حالی که امروز برخی از مراجع تقلید از جمله خامنه ای  (!) و همچنین آیات علوی گرگانی، نوری همدانی، محقق کابلی، سید محمدسعید حکیم، صانعی، دستغیب، بیات زنجانی و صافی گلپایگانی، امروز (یکشنبه 29 مردادماه) را عید اعلام نمودند، برای چند تن از مراجع تشیع نیز حلول ماه شوال مسجل و ثابت نشد.

بر همین اساس بنابر اعلام شیعه نیوز حضرات آیات، سیستانی، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، سید صادق شیرازی امروز یکشنبه را آخرین روز ماه مبارک رمضان اعلام نموده و روز دوشنبه 30 مردادماه را اول ماه شوال و عید فطر اعلام نمودند و در واقع ماه را سی روز در نظر گرفتند و با این حساب بر مقلدین ایشان واجب بوده، امروز نیز روزه و فرائض اش را ادا نمایند.

در این بین اما برخی اتفاقات رخ داده قابل توجه بوده و به شکل عجیبی با ایجاد به یک باره(!) مشکلات فنی بر روی وب سایت آیات مکارم و وحید، امکان دسترسی مقلدین ایشان غیرممکن شد و در اصطلاح با بارافتادن بر روی این وب سایت ها، از دسترس عموم خارج شدند. همچنین عنوان شده سایت آیت الله سیستانی توسط ارتش آزاد سوریه هک شده! که البته بعید است این گروهک چنین سازماندهی سایبری داشته باشد و بهتر است از سوق دادن مسئله سوریه به جنگ شیعه و سنی پرهیز شود.

شاهنامه فردوسی در نمایشگاه بازی‌های کامپیوتری کلن



نمایشگاه GamesCom کلن بزرگترین نمایشگاه بازی‌های رایانه‌ای در دنیاست. امسال بیش از ۶۰۰ ارائه‌کننده از نقاط مختلف دنیا از جمله ایران بازی‌های متنوع خودشان را عرضه می‌کنند.
 بیش از ۲۵۰ هزار بازدیدکننده برای آشنایی با محصولات و بازی‌های رایانه‌ای جدید به این نمایشگاه می‌روند. درباره حضور شرکت‌های ایرانی در این نمایشگاه گفت‌وگوئی داریم با احمد احمدی، معاون بازرگانی و امور بین‌المللی بنیاد بازی‌های رایانه‌ای و ویدیویی ایران.

دویچه‌وله: آقای احمدی می‌توانید به‌عنوان اولین سئوال در مورد نقاط قوت و ضعف صنعت بازی‌سازی ایران صحبت کنید؟

احمد احمدی: صنعت گیم (بازی) در ایران هرسال رشد بیش‌تری می‌کند. شرکت‌ها و افراد جوانی که به‌ کامپیوتر و بازی‌های آن علاقمند هستند، راغب می‌شوند که وارد این صنعت شوند.  الان حدود ۹۵ شرکت سازنده‌ی گیم یا همان استودیوهای سازنده‌ی گیم، البته کوچک، در ایران فعا‌لند و در ژانرها و سبک‌های مختلف گیم تولید می‌کنند. نمی‌خواهم بگویم همه این‌ها خیلی ایده‌آل و کامل هستند. نه! اما این که یک چنین پتانسیلی در ایران وجود دارد و هر سال دارد حدود ۵۰ درصد رشد می‌کند، نشان می‌دهد که این صنعت می‌تواند آینده روشنی داشته باشد.

الان ایران چه به لحاظ تعداد گیم‌ها و گیمرها و چه از لحاظ میزان تولید گیم در خاورمیانه جایگاه اول و در منطقه‌ی آسیا رتبه‌ی پنجم را دارد.  البته صنعت گیم در ایران بیش‌ از پنج سال سابقه ندارد، اما ایران به‌لحاظ ترکیب سنی جمعیت یکی از جوان‌ترین کشورهای دنیا ست. تعداد زیاد دانشجویان و علاقمندان صنعت گیم دست به دست هم داده ز سبب شده است که این صنعت به صورت خودکار و بدون هیچ گونه کمکی  مدام رشد ‌کند. حتی شرکت‌ها و کشورهای مختلفی که در نمایشگاه‌های گیم با ما تماس می‌گیرند، از این روند تعجب می‌کنند.

امسال چه شرکت‌هایی در این نمایشگاه حضور دارند و چه محصولاتی را ارائه می‌کنند؟

ما امسال به نمایندگی از شرکت‌های تولید‌کننده گیم، ازپنج شرکت در حمایت کردیم که حضور داشته باشند. این ‌غیر از چند شرکتی است که  آمده‌اند از نمایشگاه بازدید کنند تا یک مقدار تجربیات و اطلاعات‌شان به روز شود. اما حدود ۲۰ گیم جدید را معرفی می‌کنیم که شاید سال گذشته نبوده ولی امسال هستند.

می‌توانید مثال بزنید؟

بازی‌یی هست مثل بازی تراتئون که در واقع برگرفته از شاهنامه‌ی فردوسی‌ست. می‌دانید که بحث ادبیات‌ما یکی از نقاط قوت فرهنگ ایران است و ما می‌توانیم روی آن خیلی مانور بدهیم. چیزی‌هم هست که برای کشور و شرکت‌ها خیلی جالب است. چون این موضوع منحصر به‌فرد است.
ایران به‌لحاظ تولید بازی‌های کامپیوتری در خاورمیانه جایگاه اول و در آسیا مقام پنجم را احراز کرده است.
ایران به‌لحاظ تولید بازی‌های کامپیوتری در خاورمیانه جایگاه اول و در آسیا مقام پنجم را احراز کرده است.
ما فرهنگ خودمان را داریم، ادبیات خودمان را داریم، هنر و بحث معماری و نقاشی خاص خودمان را داریم که به‌دلیل سابقه‌ی طولانی که در تاریخ دنیا داریم، طبیعتاً مجزا است. به‌غیر از آن بازی شبان است، یک مجموعه از بازی‌هایی هست که برای اندروید و آی او.اس. اپل استفاده می‌شود. حدوداً ۱۰ تا بازی هست. نسخه دوم بازی گرشاسب هست. بازی‌هایی مثل آوت‌لند و سرزمین گمشده هم هستند. چند بازی در ژانر بازی‌های آنلاین و ام. او. ا. گیم. و چندتا هم بازی در سبک‌های رایج که دارد مراحل نهایی‌اش را می‌گذراند و ما این‌جا این‌ها را آورده‌ایم معرفی کنیم، صرفاً به‌عنوان بازی‌هایی که ظرف یک یا دو ماه آینده آماده توزیع می‌شوند.

بازی‌های کامپیوتری در ایران چقدر طرفدار دارد؟

طبق آمارهایی که ما گرفتیم حدود ۲۰ میلیون گیمر در ایران وجود دارد. خب این جمعیت واقعاً جمعیت زیادی است. به هر کسی که در این صنعت دست دارد، وقتی این را می‌گوییم، تعجب می‌کند. یک چیزی حدود ۳۷ تا ۳۸ میلیون کاربر اینترنتی در ایران وجود دارد و این نشان‌دهنده‌ بازاری‌‌است که از لحاظ بحث اینترنت وجود دارد.
چیزی حدود ۹۵ شرکت سازنده گیم در ایران وجود دارد. همه این‌ها بستر گیم را در ایران نشان می‌دهد که چه قدر آماده است. چه از لحاظ بازار، چه از لحاظ تولید. بین تولیدات ایرانی و تولیدات وارداتی رقابتی جدی وجود دارد.

بازار ایران از نظر تولید و فروش تا چه حد پیشرفت کرده است؟

یک نکته‌منفی‌ این است که در ایران متأسفانه قانون کپی‌رایت وجود ندارد. اما بحث کاسبرفورمانس و کمیت به نسبت کیفیت همیشه در مباحث بازاریابی وجود دارد. بازی مشهوری مثل بازی فیفا امکان دارد تعداد آمار فروش‌شان در مدت زمان محدود به قدری زیاد باشد که حتی در مخیله شرکت‌‌های تولیدکننده. بازار ایران بازار چالش‌انگیز و اینترآکتیوی‌ست و نسل جوان در واقع موتور محرک  این بازارند و باعث می‌شوند بازی‌هایی که با سلیقه آن‌ها سازگاری دارد، خیلی به‌راحتی و بعضی‌موقع‌ها با تیراژهای خیلی وحشتناکی فروخته شود. این هم در مورد بازی‌های ایرانی صدق می‌کند و هم بازی‌های خارجی. فرقی نمی‌کند. بازی نسبت به درخواست و درک و نیاز بازار و گیمر، می‌تواند مخاطب و شانس فروش بیشتری داشته باشد.

بازار بازی‌سازی تغییر و تحولاتی پیدا کرده و کنزول اصلاً می‌رود کنار. شما چه بازتابی نشان دادید یا می‌خواهید نشان دهید در این مورد؟

درست می‌گویید. در پلاتفرم بازی‌ها پی‌سی یا حتی کنزول دارد یواش یواش یکمقدار بازارش را از دست می‌دهد. در مقابل بازی‌های آنلاین، و سوشال‌گیم و یا حتی بازی‌های کژوال‌گیمی که به صورت دیجیتال دیسیوتر تولید می‌شوند، دارند بیش‌تر مطرح می‌شوند. اما روی بحث بعضی از این‌ها بچه‌های بازی‌ساز خیلی خوب توانسته‌اند حرکت کنند. به‌عنوان مثال سالانه حدود ۳۰ تا ۴۰ بازی کژوال ساخته می‌شود، داریم سعی می‌کنیم استاندارد این‌ها را به سمت استاندارد جهانی برسانیم تا بتوانند خوب فروش کنند.
بازی‌های آنلاین دارد در ایران یواش یواش طرفدار پیدا می‌کند. در این دو سه ساله حدود ۱۰ بازی آنلاین تولید و عرضه شده و این دارد با ضریبی حدود ۵۰ درصد رشد می‌کند. اما درصد تولید بازی‌هایی که تقریباً سنگین هستند، دارد یک مقدار در ایران کم می‌شود، چون بازار بازی‌ها در ژانرها و سبک‌های دیگر دارد در ایران بیش‌تر طرفدار پیدا می‌کند.

استودیوهای بازی‌سازی در ایران با چه مشکلاتی روبه‌رو هستند؟

دانش ساخت بازی در ایران ضعیف است. به خاطر این که هیچ نوع مرکز آکادمیکی که بخواهد اطلاعات را آموزش دهد وجود ندارد. البته در سال شمسی جاری اولین انستیتوی تولید بازی‌های کامپیوتری در ایران توسط بنیاد بازی‌های کامپیوتری تأسیس شده است. ما در سری اول از بین ۵۰۰ دانشجو حدود دویست نفر را انتخاب کردیم. اما از بس تعداد مخاطبین زیاد بود برای بار دوم کنکور گذاشتیم و تصمیم داریم ۱۵۰ نفر را بگیریم. مدت دوره هم که حدود یک سال بوده قرار است دوساله بشود. سعی می‌کنیم پنج رشته‌ی مختلف را به دانشجویان آموزش بدهیم. به این‌صورت سعی می‌کنیم کمبود نیروی انسانی و کمبود دانش را تا حدودی  برطرف کنیم. از سوی دیگر داریم سعی می‌کنیم دانش شرکت‌های بازی‌سازی و تجارت بین‌الملل را به بچه‌ها منتقل کنیم تا اطلاعات‌شان در مورد بازارهای کشورهای مختلف بیش‌تر شود. آن‌ها باید یاد بگیرند که دیدشان نسبت به بازار کشورهای مختلف متفاوت باشد.

شما بارها در نمایشگاه گیمزکام شرکت کرده‌اید. این نمایشگاه تا به‌حال چه تاثیری در کار شما داشته است؟

ایران در سال‌های اولیه برای خیلی از شرکت‌ها یا حتی کشورهایی که صاحب سبک و صاحب نامند، معنای چندانی نداشت. می‌گفتند مگر اصلاً صنعت گیم در ایران وجود دارد یا اصلاً مگر ایران گیمر دارد؟ بعد رفته رفته با ادامه حضور ما، این موضوع دارد از سوی کشورها و شرکت‌های معروف پذیرفته می‌شود که ایران هم جایگاه خودش را دارد. حضور بازی‌سازان ایران مدام دارد گسترده می‌شود. مثلاً امسال غرفه‌ایران دو برابر پارسال شده، طراحی‌اش فرق کرده یا تعداد بازی‌هایی که داریم معرفی می‌کنیم سه برابر پارسال است. ما الان در بین کشورهای آسیایی رتبه‌ی پنجم را داریم، در خاورمیانه با فاصله‌ی خیلی زیادی رتبه‌ی اول را داریم. بازی‌های ما دارد در کشورهای دیگر فروش می‌رود یا علاقمندان و شرکت‌های زیادی هستند که تمایل دارند بازی‌ها را به‌ فروش برسانند. این نشان می‌دهد که ما چیزی داریم که می‌تواند شرکت‌های کشورهای دیگر را هم نسبت به ما منقلب کند و بگویند که خیلی خب پس ایران را هم بپذیریم. شبکه‌ی ۲۴ فرانسه سال گذشته یا اوایل امسال گزارشی تهیه کرد که بیشتر آن در مورد ایران بود و می‌خواست بگوید که واقعاً بحث صنعت گیم در ایران دارد می‌آید به این سمت و همان طوری که ژاپن در منطقه‌ی خودش یا چین در منطقه‌ی خودش یک سبک و بازار و تولید خاصی دارد، ایران هم در خاورمیانه سبک خاصی دارد.

نکته‌ای که امسال می‌تواند باعث تعجب باشد، این است که شرکت‌های آمریکایی علاقه به بازی‌های ایرانی نشان داده‌اند. می‌شود بیشتر در مورد این مسئله توضیح دهید؟

این را درست می‌گویید. در این شکی نیست که گیم سرزمین مادریش آمریکاست و طبعا شرکت‌های آمریکایی در این زمینه حرف‌های زیادی برای گفتن دارند. وقتی می‌بینند یک‌سری تولیدکننده از جایی می‌آیند که حرف و حدیث سیاسی  در موردشان هست، ولی در نمایشگاه بین‌المللی هر سال حضور دارد و هر سال هم دارد بهینه می‌شود خب برای‌شان خیلی عجیب است. دوست دارند کمی اطلاعات بگیرند. کنار هر نوع مشکلی که ما در مسائل سیاسی داریم، بالاخره تجارت تجارت است و نمی‌توانیم بحث گیم را که بحث سرگرمی‌ست از دل‌ بچه‌ها دور کنیم. وقتی چیزی طرفدار دارد، چه آمریکائی ها و چه کشورهای دیگر دوست دارند هم یکمقدار اطلاعات بگیرند و هم ببینند چه جوری می‌‌شود راهکاری را پیدا کرد که یک بیزنسی را این وسط ایجاد کرد.

یعنی در واقع می‌خواستند که مثلاً همکاری کنند یا بازی‌های ایرانی را ببرند آمریکا؟ این همکاری چه جوری می‌توانست باشد؟

می‌توانم بگویم هر دو حالتش. وقتی اطلاعات در مورد تعداد گیمرهای بازار ایران منتقل می‌شود، واقعاً برای‌شان عجیب است، چون هیچ اطلاعاتی در مورد ایران ندارند و این برای‌شان خیلی جالب است. از طرف دیگر هم وقتی می‌بینند سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ گیم در ایران تولید می‌شود، حالا چه با کیفیت چه بی‌کیفت، می‌توانند یک‌سری بازی را انتخاب کنند، چون ویژه ایران است و سناریویی برخوردار است که برگرفته از ادبیات و تاریخ ایران است، این‌ها منحصر به‌فرد است. ادبیات و تاریخ ایران چیزی‌ست که خیلی از کشورها و خیلی از افراد اگر دوست داشته باشند، می‌توانند بروند بخوانند. وقتی این‌ها را می‌بینند و بازی را هم می‌بینند، دوست دارند این بازی را ببرند، چون متفاوت و و منحصر به‌فرد است و برای خودش یک سبک خاصی دارد. می‌خواهند ببرند به طرفدارهای خودشان این را نشان یدهند. یک چندتا بازی در سایت‌های آمریکایی فروش رفته. واکنش‌هائی که گرفتیم خیلی جالب بوده. خیلی‌ها برای‌شان واقعاً این موضوع جالب بوده. اول سیاسی برخورد می‌کنند. ولی وقتی بازی را می‌بینند، می‌گویند این اصلاً مشکلی نیست. می‌شود بازی کرد و لذت برد.

"زمین‌‌لرزه تهران فاجعه ملی خواهد بود



مقامات ایران زمین‌لرزه آذربایجان شرقی را زنگ خطری برای احتمال وقوع زلزله در تهران قلمداد کرده و نسبت به نبود آمادگی در این استان هشدار داده‌اند. آن‌ها می‌گویند در صورت وقوع زلزله در تهران فاجعه ملی رخ خواهد داد.
با گذشت سه روز از زمین‌لرزه آذربایجان شرقی، امروز سه‌شنبه (۲۴ مرداد، ۱۴ اوت) در جلسه علنی شورای شهر تهران اعلام شد که در صورت وقوع زمین‌لرزه‌ای حتی با ریشتر کم‌تر در تهران "فاجعه ملی رخ خواهد داد".
وقوع دو زمین‌لرزه ۳/ ۶ و ۴/ ۶ ریشتری در شمال غرب ایران در روز شنبه ۲۱ مرداد به کشته و زخمی شدن بیش از سه هزار و ۳۰۰ نفر انجامید و تعدادی از روستاهای ناحیه تا ۱۰۰ درصد تخریب شدند. تا کنون نیز بیش از ۲۰۰ پس‌لرزه این ناحیه را لرزانده است.
حسن بیادی، نایب رئیس شورای شهر تهران، در جلسه علنی صبح امروز با اشاره به زلزله آذربایجان شرقی این زلزله را تذکری جدی به مسئولان پایتخت دانست و گفت: «با توجه به بافت فرسوده بسیار گسترده در تهران اگر چنین زلزله‌ای با ریشتر کم‌تر در تهران رخ دهد فاجعه‌ای ملی خواهیم داشت.»
به گزارش خبرگزاری "مهر"، خسرو دانشجو، سخنگوی شورای شهر تهران نیز با تاکید بر این‌که این زلزله زنگ خطر و هشداری برای تهران است، گفت: «از تصاویر منعکس‌شده از مناطق زلزله‌زده می‌توان به این جمع‌بندی رسید که ساختمان‌هایی که دارای اسکلت فلزی و شناسنامه فنی بودند کمتر برایشان مشکل ایجاد شده و سرپا مانده‌اند اما ساختمان‌هایی که فاقد اسکلت بوده، و متاسفانه در بافت فرسوده تهران نیز به وفور وجود دارد، بیشترین خسارات و زخمی شدگان را در پی داشته‌اند.»
وی با بیان این‌که اگر چنین اتفاقی در پایتخت رخ دهد حجم گسترده‌ای از خسارات مالی و جانی را در پی خواهد داشت گفت:‌«یکی از اصلی‌ترین مراکز تجاری پایتخت یعنی بازار تهران در برابر این اتفاق آسیب‌پذیری بالایی دارد یا مناطقی مانند ۱۲، ۱۱، ۱۰ و ۱۸ بافت فرسوده‌شان آنقدر گسترده است که پس از حادثه دسترسی به بخشی اعظمی از آن‌ها سخت خواهد بود.»
زلزله آذربایجان زنگ خطر را برای مقامات ایران در رابطه با وقوع احتمالی زلزله‌ای در تهران به صدا درآورد
زلزله آذربایجان زنگ خطر را برای مقامات ایران در رابطه با وقوع احتمالی زلزله‌ای در تهران به صدا درآورد
دانشجو با بیان این‌که برای نوسازی بافت‌های فرسوده باید تمام وزارتخانه‌های مسئول مانند مسکن، کشور و شهرداری و حتی خود مردم وارد شوند گفت: «با وجود خطر جدی زلزله در تهران که کارشناسان بر آن تاکید دارند نباید فرصت سوزی کرد.»
سخنگوی شورای شهر تهران با اشاره به سوله‌های بحران در پایتخت گفت: «متاسفانه داخل این سوله‌ها هیچ تجهیزاتی برای کمک‌رسانی در زمان خطر وجود ندارد و نیاز به برنامه‌ریزی جدی در این رابطه داریم.»
"زلزله در تهران را جدی گرفته‌ایم"
بحث‌های پیرامون زلزله در آذربایجان شرقی در حالی به بحث درباره وقوع احتمالی زلزله در تهران و میزان آمادگی در برابر آن کشیده شده که استاندار تهران نیز با ورود به بحث نسبت به شرایط هشدار داده است.
مرتضی تمدن، استاندار تهران، با اشاره به این‌که "زلزله در تهران را جدی‌گرفته‌ایم"، روز سه‌شنبه به خبرگزاری نیمه‌رسمی "فارس" گفت: «کارهای زیادی برای نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران زمین مانده است.»
وی با اشاره به بحث مقاوم‌سازی شهرها و روستاهای استان تهران اذعان کرد: «به غیر از شهر تهران کار مقاوم‌سازی مسکن‌‌های روستایی به خوبی پیش می‌رود.»
استاندار تهران با تاکید براین‌که یکی از نکات آسیب‌پذیر در وقوع زلزله بافت‌های فرسوده است، گفت:«نوسازی و مقاوم‌سازی باید با شتاب بیشتری انجام شود.»
زلزله در هر جای ایران خسارات مشابهی خواهد داشت
با این‌همه و با گذشت سه روز از زمین‌لرزه در آذربایجان شرقی انتقاد نسبت به نبود آمادگی در برابر زلزله در کشور تنها محدود به این استان زلزله‌زده یا استان تهران نمی‌شود. کارشناسان امور شهری و زمین‌شناسی بیان می‌دارند که زلزله شش ریشتری اصولاَ و در صورت مقاوم‌سازی بناها نباید به این میزان از خسارت منجر شود. در همین حال گفته می‌شود که این زلزله در هر جای دیگر کشور که اتفاق افتد می‌تواند به علت نبود مقاوم‌سازی سازه‌ها خصوصاَ در مناطق روستایی بار دیگر به میزان خسارت مشابه منجر شود.
گفته می‌شود زلزله در هر جای ایران خسارات مشابهی خواهد داشت
گفته می‌شود زلزله در هر جای ایران خسارات مشابهی خواهد داشت
ساخت بناهای جدید روستایی با مصالح کم‌دوام، عدم مدیریت درست اعطای وام‌های بازسازی بنا به مناطق روستایی، و قیمت بالای بیمه‌های پروانه ساختمان از موردهای بحث در دامن زدن به خسارات در هنگام زلزله است.
یک کارشناس روز سه‌شنبه (۲۴ مرداد) در روزنامه "شرق" نوشت: «قرار بر این بود كه دفاتر فنی در روستاها دایر شده و در مرحله بعدی با تزریق وام‌های مسكن روستایی، زمینه لازم برای با دوام‌سازی خانه‌های گلی و فرسوده روستاییان سراسر كشور فراهم آید كه به ناگاه دستور آمد كه وام‌های روستایی بدون درنظرگرفتن ساختار نظارتی بر چگونگی هزینه شدن آن، به روستاییان ارایه شود.»
کمال اطهری در ستونی در این روزنامه می‌نویسد: «افزایش سرانه وام مسكن روستایی از سه‌میلیون به ۱۰ میلیون و اختصاص رقمی بالغ بر ۳۰۰ هزار وام مسكن به روستاییان اتفاق مثبتی بود كه در سایه فقدان دفاتر فنی به عنوان ناظران فنی بر چگونگی ساخت و سازها، دود شد و به هوا رفت چنانکه تا جایی كه اطلاع داریم رقم اندكی از این وام‌ها صرف بادوام‌سازی شده و آن مقاوم‌سازی صورت‌گرفته نیز استاندارد نبوده است.»
به همین دلیل باید به جرات گفت كه اگر زلزله‌ای مشابه آن‌چه در اهر روی داد، در هر نقطه دیگر از ایران هم اتفاق بیفتد همین میزان مرگ و میر انسانی به همراه خواهد داشت، چرا كه اعتبارات به هدررفته نتوانستند برای مقاوم‌سازی بافت روستایی كشور، رهاوردی داشته باشد.
مشکل ساختمان‌های تازه‌ساز فاقد شرایط ایمنی
روزنامه شرق در این روز همچنین در گفت‌وگویی با اعظم خاتم، جامعه‌شناس شهری، به نقل از وی می‌نویسد: « آمارگیری بنیاد مسكن در سال ۱۳۸۱ هم نشان می‌داد كه هنوز ۴۰ درصد ساخت و ساز‌های جدید در روستاها از مصالح كم‌دوام است. بنابراین علت مرگ و میر فقط ریزش ساختمان‌های قدیمی نیست. بخش مهمی از ساختمان‌های جدید هم مقاوم نیستند.»
وی در توضیح تمهیدات اندیشیده شده در برنامه‌های سوم و چهارم توسعه برای مقاوم‌سازی بناها همچنین می‌گوید: «از سال ۱۳۷۹ و برنامه سوم موضوع نظارت بر ساخت مسكن روستایی مورد توجه قرار گرفت. طی موافقتنامه بین وزارتخانه مسكن وقت و وزارت كشور در سال ۱۳۸۲ قرار بود قانون نظام مهندسی شامل روستا‌ها هم بشود.»
اعظم خاتم می‌افزاید: «برنامه چهارم پیش‌بینی كرد این كار به نحوی غیربوروكراتیک با آموزش نیروهای محلی و ارتقای همان تعمیرات اساسی كه روستاییان خودشان انجام می‌‌دادند و با گسترش تیم ناظران فنی كه از قبل شروع شده بود انجام شود. حتی پیش‌بینی شده بود كه سپاه مهندسی با استفاده از چند هزار نفر از مهندسان و تكنسین‌های وظیفه تشكیل شود.»
این جامعه‌شناس شهری با این‌همه تصریح می‌کند که «زمین‌لرزه اخیر نشان می‌‌دهد كه ناپایداری ساختمان‌ها هنوز واقعیت تلخ و ماندگار جامعه روستایی ماست. حركت لاك‌پشتی ما جواب این بحران را نمی‌‌دهد. در آغاز برنامه چهارم ظاهرا مساله اعتبارات و تسهیلات بانكی برای اجرای این برنامه حل شده بود و بانک‌‌ها ملزم به پرداخت وام مقاوم‌سازی به روستاییان شدند. اما برپایی نهادهایی كه كار نظارت فنی را در هزاران روستا انجام دهند و ببینند پول واقعا صرف ساختمان می‌‌شود یا نه شوخی نیست. این كار عزم و اراده جدی می‌‌خواهد.»
خانم خاتم با اشاره به نگارش اولین آیین‌نامه زمین‌لرزه ایران در اوایل دهه ۴۰ شمسی گفت: « در واقع تدوین این آیین‌نامه نشانه آن بود كه جامعه از نظر فنی روش پایدار كردن بنا را می‌‌شناسد و به نقش دولت در تحقق ایمنی سكونت توجه دارد. با تدوین این آیین‌نامه ایران در سال ۱۳۴۲ در زمره ۲۲ كشوری قرار گرفت كه تا آن زمان دارای آیین‌نامه زمین‌لرزه بودند. اما توان فنی با توان اجتماعی و نهادی یكی نیست. چنانچه شواهد نشان می‌‌دهند، پنج دهه پس از تصویب این آیین‌نامه، نهادهای لازم برای تامین ایمنی ساخت فراهم نشده‌اند.»
وی در این گفت‌وگو تاکید کرد که «گناه قدمت ساختمان‌ها كلیشه‌ای است كه با آن معضل ساختمان‌های نوساز غیرمقاوم به بوته فراموشی سپرده و خیال ما از معضلات صنعت ساختمان آسوده می‌‌شود. مطالعه ما روی بم نشان داد تنها ۲۰ درصد از ساختمان‌های مسكونی این شهر قبل از سال ۱۳۴۵ ساخته شده‌ بود و در زمان وقوع زلزله ۳۵ سال و بیشتر عمر داشت. بقیه ساختمان‌ها را نمی‌توانستیم قدیمی بدانیم. اما نكته این است كه ساختمان‌های تازه‌ساز لزوما واجد شرایط ایمنی نیستند، براساس همین آمار از ۷/ ۹ میلیون ساختمانی كه در دو دهه پس از انقلاب تولید شده، كمتر از ۱۷ درصد اسكلت فلزی یا بتن‌آرمه دارند.»
وی در نهایت بیان می‌کند که «معلوم نیست چند زلزله دیگر و چه میزان تلفات و خسارات باید جامعه بپردازد تا عزم لازم برای نهادینه كردن دانش فنی‌ای كه ایران نیم قرن است از آن برخوردار است، فراهم شود.»
"زلزله در تهران را جدی گرفته‌ایم"
بحث‌های پیرامون زلزله در آذربایجان شرقی ایران در حالی ادامه دارد که اکنون سخن از چگونگی برخورد با زلزله احتمالی در استان تهران است. به رغم وجود پیش‌بینی وقوع زلزله در این استان هنوز از عدم آمادگی این استان که پایتخت کشور نیز در آن قرار دارد سخن گفته می‌شود.
استاندار تهران با اشاره به این‌که "زلزله در تهران را جدی‌گرفته‌ایم"، به خبرنگار خبرگزاری نیمه‌رسمی "فارس" گفت: «کارهای زیادی برای نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران زمین مانده است.»
وی با اشاره به بحث مقاوم‌سازی شهرها و روستاهای استان تهران اذعان کرد: «به غیر از شهر تهران کار مقاوم‌سازی مسکن‌‌های روستایی به خوبی پیش می‌رود.»
استاندار تهران با تاکید براین‌که یکی از نکات آسیب‌پذیر در وقوع زلزله بافت‌های فرسوده است، گفت: «نوسازی و مقاوم‌سازی باید با شتاب بیشتری انجام شود.»

آسیای میانه نگران بروز جنگ علیه ایران


کشورهای‌ آسیای‌ میانه با استفاده از خاکشان برای حمله علیه ایران مخالفت می‌کنند. اما در صورت بروز چنین حادثه‌ای، با توجه به نقش آمریکا و اسرائیل در منطقه، این کشورها واقعا چه سیاستی را دنبال خواهند کرد؟
ماتان ویلنای، وزیر دفاع غیرعامل اسرائیل در ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ (۱۵ اوت)، اعلام کرد که کشورش برای جنگی ۳۰ روزه با ایران، آماده می‌شود. وی گفت حمله به ایران احتمالا به کشته شدن ۵۰۰ اسراییلی منجرخواهد شد. این مقام اسرائیلی خاطرنشان کرد این اقدام باید با هماهنگی آمریکا انجام شود و "در چند جبهه" انجام بگیرد.

تعدادی از کارشناسان آسیای میانه پیش از اظهارات این مقام اسرائیلی گمانه‌زنی‌هایی را درباره‌ی استفاده آمریکا از خاک کشورهای آسیای میانه علیه ایران طرح کرده‌ بودند. با داغ شدن این بحث در محافل مطبوعاتی و سیاسی این کشورها برخی از رهبران آنها مجبور شدند صریحا موضع‌گیری کنند.

قزاقستان مخالف استفاده از خاک خود علیه ایران است

وزارت امور خارجه‌ی قزاقستان پیش از این با صدور بیانیه‌‌ای اعلام کردکه "قزاقستان اجازه‌ی حمله به ایران از خاک خود را نمی‌دهد". خانم آلتایی حبیب‌الله‌یوا، سخنگوی وزارت امور خارجه، این کشور گفت قزاقستان به کشورهای خارجی اجازه نخواهد داد از خاک و حریم هوائی این کشور علیه ایران اقدام نظامی انجام دهند.

وی افزود قزاقستان خواستار حل مسالمت‌آمیز و دیپلماتیک مناقشه‌ی هسته‌ای ایران با غرب است. اما کارشناسان با توجه به پیوندهای این کشور با غرب و آمریکا به سیاست‌های این کشور در قبال ایران تردید نشان می‌دهند.
میشائل لاوبش کارشناس امور آسیای میانه می‌گوید کشورهای آسیای میانه نگران بروز جنگ علیه ایران هستند
میشائل لاوبش کارشناس امور آسیای میانه می‌گوید کشورهای آسیای میانه نگران بروز جنگ علیه ایران هستند
میشائل لاوبش، رئیس بنیاد مدافع آزادی و حقوق شهروندی در آسیای میانه (Euroaisian Transition Group) به دویچه وله می‌گوید، گرچه قزاقستان در مناقشه‌ی هسته‌ای ایران با غرب بی‌طرف است اما در ظرف ۲۰ سال گذشته این کشور تلاش فراوانی کرد تا با سیاست‌های اتحادیه اروپا، اسرائیل و آمریکا هم‌سو شود و قصد ندارد مناسبات خود با اسرائیل را به خطر بیاندازد.
لاوبش در ادامه می‌گوید در قزاقستان اسرائیلی‌ها سرمایه گذاری کلانی کرد‌ه‌اند.

قزاقستان در استان گلستان کنسول افتتاح کرد

اما به عقیده‌ی کارشناسان محلی قزاق، ایران هم مناسبات نسبتا خوبی با این کشور برقرار کرده است و در نتیجه همین سیاست وزارت خارجه قزاقستان رسما با صدور بیانیه‌ای خواستار حل و فصل مسالمات آمیز مناقشه‌ی هسته‌ای ایران با غرب شد.

کارشناسان محلی قزاق در گفتگو با دویچه وله همچنین ابراز داشتند حجم تبادلات تجاری این کشور با ایران قرار است تا ۱۰ میلیارد دلارارتقاء یابد . آنها همچنین خاطرنشان کردند که قزاقستان تنها کشور آسیای مرکزی است که در استان گلستان کنسولگری افتتاح کرده و مناسبات تجاری خور را بویژه با استان‌های شمالی ایران توسعه بخشیده است.

نزدیکی آمریکا به ازبکستان و خطر آن برای ایران

به باور میشائل لاوبش، رئیس بنیاد مدافع آزادی و حقوق شهروندی در آسیای میانه کشورهای آسیای میانه سیاست خارجی یکپارچه‌ و ثابتی ندارند. ازبکستان و ترکمنستان مثلا قصد ندارند موضع رسمی خود را در قبال احتمال بروز جنگ علیه ایران اعلام کنند.

لاوبش به دویچه وله می‌گوید: «ازبکستان اکنون مناسبات خود را با آمریکا بهبود بخشیده است و انتظار نمی‌رود درباره‌ی مناقشه ایران با آمریکا موضع‌گیری صریحی بکند. مقام‌های تاشکند به همین منظور سکوت اختیار کرده‌اند.»

وحشت قرقیزستان از موشک‌های دوربرد ایران

گرچه قرقیزستان با ایران مرز مشترک ندارد اما این کشور صاحب بزرگترین پایگاه هوائی منطقه است که در اختیار ارتش آمریکا قرار داه است.
رسانه‌های روسیه بارها از قول مقام‌های روسیه هشدار دادند که در صورت بروز جنگ علیه ایران، ایالات متحده آمریکا از پایگاه نظامی خود در قرقیزستان جهت حمله به ایران استفاده خواهد کرد.

در تظاهرات متعددی که تابحال در بیشکک پایتخت قرقیزستان برگزار شده، تظاهرکندگان علیه استفاده از پایگاه ماناس در جنگ احتمالی علیه ایران شعار دادند. آلمازبک آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان، در مصاحبه با رسانه‌های روسیه اظهارداشت که وی به مقام‌های آمریکایی بارها گفته است که پایگاه ماناس را فقط برای پشتیبانی عملیات در افغانستان استفاده کنند.

آتامبایف درباره‌ی احتمال بروز جنگ علیه ایران نگران است. وی در این باره می‌گوید: «ایران صاحب موشک‌هایی هست که می‌تواند اهدافی را هزاران کیلومتر آن طرف‌تر از مرزهای خود مورد حمله قرار دهد. ایرانی‌ها ممکن است ماناس را هم بزنند اما اگر موشک‌ها خطا رفت چه خواهد شد؟»
ماناس، بزرگترین پایگاه هوایی منطقه بیش از ۱۰ سال در اختیار آمریکا قرار دارد
ماناس، بزرگترین پایگاه هوایی منطقه بیش از ۱۰ سال در اختیار آمریکا قرار دارد
پایگاه نظامی آمریکا در ماناس حدود ۲۰ کیلومتر با پایتخت این کشور فاصله دارد. گفته می‌شود که این پایگاه قابلیت انتقال بیش از ۲ هزار پرسنل نظامی در ظرف ۲۴ ساعت را دارد. کارشناسان به دویچه وله گفتند قرقیزستان ۱۵۰ میلیون دلار سالانه برای اجاره پایگاه ماناس از آمریکا دریافت می‌کند و این پایگاه به دلیل سود مالی همچنان در اختیار آمریکایی‌ها باقی خواهد ماند.

ترکمنستان و ایران با طولانی‌ترین مرزها

ترکمنستان با ایران بیش از ۱۲۰۰ کیلومتر مرز آبی و دریائی دارد. با استان‌های گلستان، خراسان رضوی و شمالی و همچنین از طریق دریای خزر با استان‌های مازندران و گیلان نیز هم مرز است. هم ایران و هم ترکمنستان تاکید دارند که مرز دو کشور مرز "صلح و دوستی" است.

امین گلی، پژوهشگر امور آسیای مرکزی و روزنامه نگار ترکمن می‌گوید ترکمنستان درباره‌ی احتمال بروز یک جنگ علیه ایران سکوت کرده است.
وی می‌افزاید: «ترکمنستان با سیاست بی‌طرفی که بیش از دو دهه اتخاذ کرده در بلوک‌های سیاسی و نظامی شرکت نمی‌کند. این سکوت ترکمنستان حتی در رابطه با رژیم حقوقی دریای خزر و یا در مورد مسئله حضور ناتو در افغانستان نیز اعمال شده است.»

سیاست‌مداران یهودی‌تبار در حاکمیت ترکمنستان

آقای گلی در ادامه توضیح می‌دهد :«در میان سیاست‌مداران عالیرتبه ترکمنستان یهودی‌تبارانی چون ژادانف، خراموف که از زمان رئیس جمهور سابق ترکمنستان در سیاست‌گذاری‌های این کشور نقش تعیین کننده داشتند، هنوزهم در پست‌های کلیدی قرارگرفته‌اند.»
امین گلی، بر این باور است که ترکمنستان از "سیاست بی‌طرفی" پیروی می‌کند
امین گلی، بر این باور است که ترکمنستان از "سیاست بی‌طرفی" پیروی می‌کند
این پژوهشگر مسائل ایران و ترکمنستان می‌گوید، پس از روی کارآمدن بردی‌محمداف مایمن سرمایه‌گذار مشهور اسرائیلی یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در صنعت نفت و گاز ترکمنستان سرمایه گذاری کرد. به‌رغم این همکاری‌ها اسرائیل تابحال سفارتخانه خود را در عشق‌آباد افتتاح نکرده است.

از سوی دیگر حجم تبادلات تجاری ترکمنستان با ایران نیز اکنون از سقف ۵ میلیارد دلار در سال گذشته است و احداث دو خط لوله گازی به ایران و تاسیس خط ریلی ترکمنستان توسط شرکت‌های ایرانی حاکی از مناسبات استراتژیک این دو کشور است. امین گلی نتیجه می‌گیرد که ترکمنستان قصد ندارد مناسباتش با ایران صدمه ببیند و بروز یک جنگ علیه ایران می‌تواند این کشور را با چالش روبرو کند.

تاجیکستان متحد ایران در آسیای میانه 

تاجیکستان تنها کشور آسیای میانه است که متحد ایران شناخته می‌شود و به رغم دریافت کمک‌های مالی از آمریکا و اتحادیه اروپا رسما از ایران حمایت می‌کند. این کشور با تحریم‌ علیه ایران و همچنین با انزوای ایران در منطقه و در سطح جهان مخالفت ورزیده است.

مقام‌های تاجیک از "فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته ای ایران" حمایت می‌کنند. کارشناسان تاجیک که تابحال با دویچه وله صحبت کردند، ابراز داشتند که مردم، دولتمردان و نخبگان تاجیک با بروزهرگونه جنگی علیه ایران به شدت مخالفت می‌کنند.

نگران از احتمال بروز جنگ علیه ایران
کشورهای آسیای میانه نگران بروز جنگ علیه ایران هستند. مقام‌های قزاقستان قرقیزستان و تاجیکستان صراحتا استفاده از خاک کشورشان علیه ایران را نپذیرفتند. در عین حال این کشورها با غرب از جمله با آمریکا و اسرائیل پیوندهای تنگاتنگی دارند و توافقتنامه ترانزیت محموله‌های غیرنظامی ناتو به افغانستان را هم امضاء کردند.

کارشناسان می‌گویند امضای این توافقنامه بیشتر تحت تاثیر و موافقت روسیه انجام گرفته است و اینبار نیز پیش‌بینی می‌گردد موضع‌گیری این کشورها در قبال بروز یک جنگ احتمالی علیه ایران از جمله به سیاست‌های روسیه بستگی خواهد داشت.

فرش قرمز تهران برای محمد مرسی، رییس‌جمهور مصر



ایران می‌گوید نزدیک به ۳۵ نفر از سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به تهران سفر خواهند کرد. با این حال خبر حضور محمد مرسی، رییس جمهور اسلام‌گرای مصر در این اجلاس توجه‌ها را به خود جلب کرده است.
روز شنبه ۲۸ مرداد (۱۸ آگوست) سخنگوی ستاد برگزاری اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران گفت که از میان ۱۲۰ عضو این جنبش، ۳۵ کشور در سطح سران شرکت خواهند کرد. در مجموع یکصد کشور در سطوح مختلف برای حضور در این اجلاس اعلام آمادگی کرده‌اند.

محمدرضا فرقانی از اعلام اسامی این کشور‌ها خودداری کرد و مدعی شد این امر به دلیل "سیاست‌های خصمانه و فشارهای نامشروع" برای عدم شرکت میهمانان در این اجلاس است. وی افزود به محض اعلام نام‌ بان‌کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد برای حضور در این اجلاس فشارهای زیادی بر وی برای عدم حضور در تهران وارد شده است.

پیش‌تر ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، برگزاری اجلاس آینده کشورهای غیرمتعهد در تهران را "تصمیمی نامناسب" خوانده بود.

خانم نولند با انتقاد از حضور احتمالی دبیر کل سازمان ملل متحد در این اجلاس تصریح کرد: «ما نظر خود را به‌ بان‌کی مون اطلاع دادیم و اکنون اوست که باید تصمیم بگیرد. ما گفته‌ایم که تهران برای برگزاری این اجتماع محل بسیار نامناسبی است.»

پس از سه دهه در تهران
یکشنبه ۱۹ آگوست (۲۹ مرداد) خبرگزاری رسمی مصر گزارش داد که محمد مرسی در بازگشت از سفر به چین در اجلاس سران شرکت خواهد کرد. پیش از این رسانه‌های مصری گزارش کرده بودند که به آقای مرسی پیشنهاد شده معاون خود محمود ملکی را به این اجلاس بفرستد.

این اولین سفر رییس جمهور مصر به ایران پس از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ (۱۹۷۹ میلادی) است. ایران پس از برقراری رابطه میان مصر و اسرائیل در سال ۱۹۸۰ روابط خود را با این کشور قطع کرد.

گرچه به نظر می‌رسد حمایت‌های انور سادات، رییس جمهور وقت مصر از آخرین شاه ایران و اظهارات تند وی علیه آیت‌الله خمینی در این تصمیم بی‌تاثیر نبود.

در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای ترمیم و ارتقای رابطه ایران و مصر صورت گرفته است که به علت عدم تمایل طرف مصری و همچنین مخالفت تندرو‌ها در درون ایران ناکام مانده است.
پس از سقوط حسنی مبارک و پیروزی اسلامگرایان در مصر، حکومت ایران امیدوار بود که بهبود روابط سرعت گیرد اما به نظر می‌رسد محمد مرسی نیز رویه‌ای محافظه‌کارانه در قبال نزدیکی به ایران اتخاذ کرده است.

از سوی دیگر آقای مرسی سیاست نزدیکی به عربستان سعودی و قطر را در پیش گرفته است. شاید به همین دلیل محمدحسین صفارهرندی از وزرای سابق دولت احمدی‌نژاد و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی معتقد است محمد مرسی به مهدی بازرگان و اعضای نهضت آزادی در ایران شباهت دارد.

صفار هرندی چندی پیش در جمع دانشجویان تصریح کرد: «کسانی که فکر می‌کنند مرسی مثل شهید رجایی است در اشتباهند. مرسی اسلامگرایی در چارچوب اخوان‌المسلمین است، اگرچه متدین و متشرع است ولی تربیت شده فرهنگی بوده که در زندگی مسالمت‌آمیز با فرهنگ غربی و لیبرال عجین شده است.»

تلاش برای فرار از انزوای بین‌المللی

حکومت جمهوری اسلامی اجلاس کشورهای غیرمتعهد را گامی برای گریز از انزوای سیاسی که به دنبال مناقشه هسته‌ای و تحریم‌های بین‌المللی به آن دچار شده، می‌داند. به همین دلیل مقامات جمهوری اسلامی در تلاش برای برگزاری موفق این اجلاس هستند و آن را نشانه‌ای از "حضور فعال" این کشور در معادلات جهانی و منطقه‌ای ارزیابی می‌کنند.

سردار سپاه مسعود جزایری، معاون امور بسیج و فرهنگ دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، در این باره گفته است: «برگزاری این اجلاس در تهران در این برهه از زمان که منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با بیداری اسلامی روبرو شده و با توجه به رویدادهایی همچون جنبش وال استریت در آمریکا و اعتراضات مردمی در مناطق مختلف اروپا، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.»

با این حال برخی از ناظران سیاسی عقیده دارند که سازمان کشورهای غیرمتعهد مدتهاست از نقش تاریخی که زمانی ایفا می‌کرد، دور شده است و این نهاد امروزه در معادلات بین‌المللی هیچ نقش مهمی ایفا نمی‌کند.

کمک عراق به حکومت ایران برای دور زدن تحریم‌ها

                                                                                        


روزنامه "نیویورک تایمز" در گزارشی مدعی شد مقامات رسمی عراقی که به نوری المالکی نخست‌وزیر این کشور نزدیک‌اند، با کمک شبکه‌ای متشکل از موسسات مالی و نفتی، ایران را در دور زدن تحریم‌ها یاری 
می‌کنند

این روزنامه در گزارش خود که روز شنبه ۱۸ آگوست (۲۸ مرداد) منتشر شده تصریح می‌کند که این کمک‌ها با استفاده از 
انجام عملیات قاچاق نفت برای تامین منابع ارزی صورت می‌گیرد.

حکومت ایران به علت عدم همکاری با آژانس بین المللی انرژی اتمی و ادامه فعالیت‌های هسته‌ای خود که گمان می‌رود اهداف نظامی را دنبال می‌کند، تحت تحریم‌های گسترده بین‌المللی قرار دارد.

این تحریم‌ها که در چند ماه اخیر صنعت نفت و سیستم بانکی این کشور را نشانه رفته، اقتصاد ایران را به شدت متاثر کرده است. به نحوی که برآورد می‌شود درآمدهای ارزی حکومت ایران کاهش قابل توجه و تاثیرگذاری داشته است.

نیویورک تایمز تصریح می‌کند که باراک اوباما رییس جمهور ایالات متحده آمریکا ماه گذشته میلادی از این موضوع مطلع شده، درست در‌‌همان زمان از سوی وی دستور توقف معاملات میان سیستم بانکی آمریکا و یک بانک کوچک عراقی با نام "بانک اسلامی ایلاف" صادر شده است.

این بانک معاملاتی به ارزش میلیون‌ها دلار را از طرف بانک‌های ایرانی انجام داده است. این فعالیت‌ تحریم‌های وضع شده از سوی ایالت متحده آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران را نقض کرده‌اند.

خرید دلار آمریکا توسط دینار عراقی

کار‌شناسان بانکی به نیویورک تامیز گفته‌اند که "بانک اسلامی ایلاف" در معاملات روزانه بانک مرکزی عراق حضور داشته که به واسطه آن مقادیر متنابهی دینار عراق را به دلار تبدیل کرده است. ظاهرا این دلارها به ایران منتقل شده‌اند. از طریق این معاملات ایران دلار مورد نیاز خود برای واردات را تامین می‌کند.

منابع خبری در دولت باراک اوباما و نیز برخی از مقامات سابق و کنونی عراق وکار‌شناسان بانکی و نفتی این کشور به این روزنامه گفته‌اند که واشنگتن بارها در مورد روابط مالی و لجستیکی میان بغداد و تهران به مقامات عراقی ابراز نارضایتی کرده است.

در تازه‌ترین مورد، زمانی که باراک اوباما متوجه شد که دولت عراق به هواپیماهای متعلق به حکومت ایران اجازه می‌دهد از فضای این کشور برای انتقال کمک به دولت سوریه استفاده کنند، به دولت نوری المالکی هشداد داد.

نیویورک تایمز می‌افزاید که به نظر می‌رسد سازمان‌های ایرانی توانسته‌اند از طریق واسطه‌ها، کنترل چهار بانک تجاری عراقی را به دست بگیرند. این امکان به ایران فرصت می‌دهد تا به شکل مستقیم به سیستم مالی بین‌المللی دسترسی پیدا کند و تحریم‌ها را دور بزند.

واهمه از بی ثباتی اقتصادی در عراق

عجین شدن فعالیت مالی غیرقانونی ایران در عراق با سیاست داخلی این کشور بر مشکلات افزوده است. شاید به همین علت دولت عراق نتواند به راحتی این فعالیت‌ها را متوقف کند. حکومت عراق شاهد اختلاف و دشمنی جناح‌های مختلف قومی و مذهبی است.

با این حال یک عضو مجلس نمایندگان عراق به نیویورک تایمز گفت، "ما قصد داریم از بانک مرکزی و دیگر موسسات مالی درگیر در این ماجرا توضیح بخواهیم". وی می‌افزاید که نگران است انتقال ارز از عراق به ایران ثبات اقتصادی این کشور را تضعیف کند و موجب خالی شدن ذخائر ارزی عراق شود.

با این وجود ایران به شدت نیازمند تامین منابع ارزی مورد نیاز خود است. منابعی که با وجود تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل و برخی تحریم‌های در نظر گرفته شده از سوی ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای همسو، بازار ارز ایران را آشفته و متلاطم کرده است.

پیام محمدرضا شجریان به زلزله‌زدگان آذربایجان



 

محمدرضا شجریان، هنرمند پرآوازه ایران، پیامی برای زلزله‌زدگان آذربایجان فرستاد. شجریان در این پیام با بیان غم و اندوه خود این فاجعه را به ایرانیان زلزله‌زده تسلیت گفته و نوشته است: « دست خالیِ آن مردمانی را می‌بوسم که با همت خودیاری به سراغ هموطنان می‌روند و آنان را تنها نمی‌گذارند.»

استاد موسیقی سنتی ایران از هموطنان خود می‌خواهد به سراغ داغدیدگان بلازده بروند، با آنان همدردی کنند و زندگی آینده‌شان را دوباره سازی کنند.

سردار رادان: ایران امن‌ترین کشور جهان است

سردار احمدرضا رادان، جانشین فرمانده ناجا، اعلام کرد ایران امن‌ترین کشور جهان است. سخنان جانشین فرمانده ناجا در شرایطی است که ایران با تعطیل کردن پنج روزه پایتخت در روزهای اجلاس کشورهای غیرمتعهد سعی دارد این اجلاس را با کم ترین تنش برگزار کند.

به گزارش کلمه در روز شنبه (۲۸ مرداد / ۱۸ اوت) این ادعای سردار رادان در حالی عنوان می شود که چند دانشمند هسته ای ایران "در روز روز روشن و در اصلی‌ترین منطقه شهر" به قتل می‌رسند و "آمار سرقت، قتل و تجاوز به عنف حاکی از بالابودن ضریب ناامنی در کشور است.

خبرگزاری فارس (سپاه) : چه کسی پاسخگوی فرار فائزه هاشمی است؟


فارس : در هر نظام سیاسی گروهی برای تحقق اهداف خاص به مقابله با نظام موجود می‌پردازند، ولی وظیفه نظام حاکم ایجاب می‌کند که ‌با ناهنجاری‌های سیاسی برخورد کند تا بدین وسیله موجبات ‌جلوگیری از ناهنجاری‌ها را فراهم سازد.
عدم مقابله با معارضانی که برای تحقق اهداف شخصی یا گروهی اقداماتی را علیه امنیت ملی انجام می‌دهند، می‌تواند زمینه‌ساز هرج و مرج در جامعه باشد، از این رو نظام سیاسی حاکم بنا بر تعهد خود به آحاد جامعه برای جلوگیری از ناهنجاری و همچنین ایجاد فضای امن برای مردم به مقابله با معارضان می‌پردازد.
... به موجب ماده 698 قانون مجازات اسلامی "هرکس به قصد اضرار یا تشویش اذهان عمومی یا مقامات رسمی به وسیله نامه یا شکوائیه یا مراسلات یا عرایض یا گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضا یا بدون امضا، اکاذیبی را اظهار نماید یا با همان مقاصد اعمالی را برخلاف حقیقت راساً یا بعنوان نقل قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد، اعم از اینکه از طریق مزبور به نحوی از انحا ضرر مادی یا معنوی به غیر وارد شود یا نه، علاوه بر اعاده حیثیت در صورت امکان، باید به حبس از 2 ماه تا 2 سال و یا شلاق تا 74 ضربه محکوم شود."
در حوادث پس از انتخابات گروهی در جهت اهداف دشمنان با طرح یک دروغ بزرگ، به تشویش اذهان عمومی پرداختند و اقداماتی را علیه امنیت و آرمان‌های ملت ایران و نظام جمهوری اسلامی صورت دادند که بنا بر مفاد قانونی که در بالا مطرح شد، اذهان عمومی منتظر برخورد قانونی با چنین اشخاصی بود.
فائزه هاشمی یکی از آقازاده‌های فعال در پیش و پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم بود که در ساختارشکنی و دادن نسبت‌های ناروا به مسئولین رده بالای نظام، گوی سبقت را از دیگران ربوده بود.
وی هر چند مدتی در عرصه سیاست به صورت علنی و آشکار ورود نکرده بود، اما بستر فراهم شده در حوادث انتخابات را مغتنم شمرد و با تایید طرح دروغ بزرگ "‌تقلب در انتخابات" در اردوکشی‌های خیابانی به فعالیت‌هایی علیه امنیت نظام جمهوری اسلامی پرداخت.
اتهام فائزه هاشمی در این زمینه از سویی "نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی" است، زیرا وی بر دروغ "‌تقلب در انتخابات" صحه گذاشته و از سوی دیگر با حضور در اردوکشی‌های غیر‌قانونی "‌فعالیت‌هایی تبلیغی علیه نظام" انجام داده که بر اساس مواد 500 و 698 قانون مجازات اسلامی باید به مجازات اقدامات ساختار‌شکنانه خود برسد.
فائزه هاشمی پس از انتخابات ریاست جمهوری حضور پررنگ‌تری در سامان‌دهی اغتشاشات و اردوکشی‌های خیابانی داشت. وی در 26 خرداد 88 با حضور در جمع تجمع‌کنندگان طی سخنان تحریک‌آمیزی خواستار ادامه تجمعات و اعتراضات هواداران ‌موسوی در خیابان‌ها شد.
این اقدامات ساختارشکنانه فائزه هاشمی رفسنجانی ادامه داشت؛ تا جایی که وی در تجمع 30 خرداد 88 در نقش لیدر بازی ‌کرد و همچنین در تجمع 16 آذر واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، سخنرانی تحریک‌آمیز دیگری را انجام داد تا جایی که بی‌بی‌سی فارسی با پخش فیلم حضور وی در دانشگاه علوم و تحقیقات سعی داشت آن ‌روز را ملتهب نشان دهد.
دختر آقای اکبر هاشمی رفسنجانی به فعالیت‌های تبلیغی علیه نظام خاتمه نداد و در مصاحبه با روزآنلاین گفت: "‌در زمان شاه این شعبان بی‌مخ و دار و دستش بودند که مثل همین اراذل و اوباش با رفتار وحشیانه و جمع کردن رجاله‌ها و لات‌ها، با مخالفان خودشون برخورد می‌کردند. حالا هم متاسفانه همون ادبیات و همون روش با نام اسلام، انقلاب، دفاع از ارزش‌ها و این حرف‌ها انجام می‌شه. اداره مملکت الان با همین رجاله‌ها و اراذل و اوباش است. آدم چی می تونه‌ به این جریان بگه و چه انتظاری می‌تونه داشته باشه؟"
علیرغم اتهاماتی که در فتنه 88 درباره فائزه هاشمی رفسنجانی مطرح بود، اما قوه قضاییه وی را فقط به دلیل مصاحبه مذکور به دادگاه فراخواند.
پس از تأخیرهای مکرر ‌در برگزاری دادگاه دختر آقای هاشمی رفسنجانی، ‌جلسه دادگاه وی به صورت غیرعلنی در دادگاه انقلاب اسلامی برگزار ‌شد و این دادگاه بنا بر تشخیص قاضی صلواتی، فائزه هاشمی رفسنجانی را به 6 ماه حبس و 5 سال محرومیت از عضویت و فعالیت در احزاب، گروه‌ها، انجمن‌ها و فضای مجازی و همچنین فعالیت‌های فرهنگی و مطبوعاتی محکوم کرد، دادگاه تجدیدنظر هم بعد از حدود 3 ماه این حکم را تأیید و قطعی کرد.
در این میان و در حالیکه جامعه منتظر اجرای حکم حبس فائزه هاشمی بود، تا 5 ماه بعد از صدور رأی دادگاه تجدیدنظر خبری از اجرای حکم نشد و جالب اینجا بود که ‌فائزه هاشمی ‌به جای آنکه روانه زندان شود، برای دیدن بازی‌های المپیک 2012 به لندن سفر کرد!!
ماده 38 فصل چهارم قانون مجازات اسلامی تاکید می‌کند ‌آزادی مشروط برای زندانی زمانی میسر می‌شود که شخص محکوم به حبس، نصف مجازات را گذرانده باشد تا دادگاه با آزادی مشروط وی موافقت کند.
حال این سؤال بسیار مهم در اذهان عمومی مطرح است: با وجود محکومیت قطعی فائزه هاشمی رفسنجانی چگونه وی توانسته است از کشور خارج شود؛ خروجی که مشخص نیست برگشتی هم داشته باشد!

تهدید در مقابل تهدید / فرمانده نیروی هوا فضای سپاه : تهدید اسرائیل علیه ایران عملی شود از صفحه روزگار محو می‌شوند


مهر : فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران اظهار داشت: اگر عربده‌کشی‌های سران رژیم صهیونیستی علیه کشورمان عملی شود، بهترین فرصت برای محو این رژیم جعلی از صفحه روزگار و پرتاب آن به زباله‌دان تاریخ فراهم می‌شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سرتیپ پاسدار امیرعلی حاجی زاده تاکید کرد: جبهه مقاومت اسلامی و ضد صهیونیستی مدت‌ها است که در پی انتقام گسترده و سرنوشت‌ساز خون شهدای مظلوم فلسطین، صبرا، شتیلا و قانای لبنان و شهیدان هسته‌ای ایران اسلامی و هزاران شهید دیگر هستند.
سردار حاجی زاده تاکید کرد: ما از این اقدام صهیونیست‌ها (عملی کردن تهدیدات و رجزخوانی‌ها) استقبال می‌کنیم چرا که فرصت و بهانه بسیار خوبی به دست می‌آید تا برای همیشه طومار حیات ننگین این رژیم جعلی، اشغالگر و غاصب را در هم پیچیده و جهان بشریت را از شر این غده سرطانی نجات دهیم.