۱۳۹۲ مرداد ۱۹, شنبه

جهانگیری: دولت اصلاحات با کمترین درآمد نفتی حداقل ۶ درصد رشد اقتصادی داشت

معاون اول رییس جمهور گفت: مردم ایران ۴۵ هزار تومان به عنوان یارانه از دولت می‌گیرند. خیلی‌ها هم شاید این پول برایشان نیاز است که باید بگیرند و مصرف بکنند. ولی من مطمئنم که همان کسی که ۴۵ هزار تومان را می‌گیرد، بابت دریافت این پول خوشحال نیست، اگر یک راه دیگری دولت جلویش می‌گذاشت که این پول را با کار خودش به‌دست ‌آورد نه اینکه از دولت بگیرد، مطمئنم که مردم ایران آن راه دوم را انتخاب می‌کردند.
اسحاق جهانگیری در گفتگو با «روز نو» درباره مشکلات امروز اقتصاد ایران اظهار کرد: از نظر من اقتصاد ایران بعد از انقلاب با دو موضوع جدی روبه‌رو بود که یکی دولتی بودن آن و یکی نفت بود. مثلا وقتی ما در مجلس دوم قانون مالیات را تصویب می‌کردیم، واقعا اگر یک کسی در آنجا می‌گفت که از بخش خصوصی به جای ۵۰ درصد، ۸۰ درصد مالیات بگیریم، فکر می‌کردیم کار خوبی است و «این پولدارها هر چه پول دارند، باید از آنها گرفت.» اصلا «این پولدارها» را همیشه با یک تعابیر منفی می‌گفتند که بخش خصوصی زالوصفت است، اصلا این طوری از آنها اسم برده می‌شد در آن زمان. یا مثلا سرمایه‌گذاری خارجی بالاخره یک موضوعی است که هر اقتصادی که بخواهد تحرکی داشته باشد، نمی‌تواند راجع به آن بی‌تفاوت باشد اما در اوایل انقلاب جزو مفاهیمی بود که اصلا قابل طرح نبود، حتی در سال ۶۸ (قبل از تشکیل دولت هاشمی) که ما اولین برنامه را در مجلس می‌نوشتیم، آنها با استفاده از منابع خارجی با سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی مخالفت می‌کردند؛ وقتی هم که برنامه به کمیسیون برنامه و بودجه آن زمان رفت آنها هم استفاده از منابع خارجی را نپذیرفتند.
وی افزود: اما در طول این دولت‌ها قبل از برنامه پنج ساله سوم، اتفاق مهمی که افتاد این بود که راجع به یک سری از مفاهیم اختلافی تفاهم شد. یعنی همه پذیرفتند که بخش خصوصی موضوع مهمی است و باید مورد توجه قرار بگیرد و بستر فعالیتش فراهم شود. همه قبول کردند که سرمایه‌گذاری خارجی یک موضوع تعیین کننده برای پیشرفت اقتصاد است. همه قبول کردند که مالیات باید در حدی دریافت شود که هم مالیات‌دهنده انگیزه داشته باشد که فرار مالیاتی نکند و هم موجب رشد اقتصادی شود و دولت خودش را از اقتصاد کنار بکشد و امور را مدیریت کند و به جای اینکه به نفت این گونه نگاه شود، به چشم یک سرمایه ملی نگاه شود و در واقع به حساب ذخیره ارزی برود و ذخیره شود. اینها در واقع اتفاقاتی بود که در یک دوره زمانی شکل گرفت و اقتصاد کشور به سمتی می‌رفت که یک TAKE OFF کرده و بلند شود. مهم‌ترین پیام برنامه ۵ ساله سوم همین بود که ما ساختارها را به نحوی اصلاح کنیم که موجب رشد اقتصادی کشور شود؛ وقتی نتیجه عملکرد برنامه ۵ ساله سوم را هم می‌بینیم، در میان برنامه‌های قبل و بعد از انقلاب جزو موفق‌ترین نتایج بود.
معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: این برنامه اگر استمرار پیدا می‌کرد با اتفاقاتی که بعد از آن افتاد، مثل این قیمت نفت که به صورت افسانه‌ای افزایش پیدا کرد، می‌توانست اقتصاد کشور را بعد از یک دوره طولانی از تورم دو رقمی نجات دهد، نرخ بیکاری می‌توانست حتما جهت کاهشی پیدا کند تا جوانی که می‌رفت و درس می‌خواند، مهم‌ترین دغدغه‌اش این نباشد که بعد از فارغ‌التحصیلی می‌تواند کار پیدا کند یا نمی‌تواند. سرمایه‌گذار خارجی هم حتما می‌آمد. در ایران چند هزار میلیارد دلار پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری وجود دارد که در کشورهای توسعه‌یافته چنین چیزی نیست. ما الان نمی‌توانیم بنشینیم و در آلمان پروژه تعریف کنیم که سرمایه‌گذار بیاید و سرمایه‌گذاری کند، اما در ایران هنوز برای سال‌های سال می‌شود چند هزار میلیارد دلار در زمینه‌های زیربنایی، طرح سرمایه گذاری تعریف کرد.
وی ادامه داد: در دوره اخیر، به جای اینکه این حرکت اقتصادی کشور استمرار پیدا کند، به یکسری انگ‌های خودساخته‌ای تبدیل شد که مثلا اینها خارجی هستند و از خارجی‌ها پول گرفته‌اند، همین سبب شد که برنامه‌ها را کنار گذاشتند و در واقع مهم‌ترین شاخص اقتصاد کشور که «برنامه» بود، کنار رفت و کسانی که نه دانشی داشتند و نه تجربه‌ای، فکر کردند که نظرات شخصی‌شان را بر برنامه‌ و حرکت اقتصاد کشور حاکم کنند.
جهانگیری تاکید کرد: نتیجه‌ عدم اجرای برنامه چهارم این می‌شود که امروز اقتصاد کشور به این وضعیت افتاده است. اگر بخواهیم اقتصاد کشور را تعریف کنیم، به دلیل بد مصرف کردن صدها میلیارد دلار منابع نفتی دچار بیماری هلندی شده که نتیجه این بیماری هلندی این است که صنعتی که در طول چند دهه گذشته شکل گرفته در حال فروپاشی است. طی سال‌های گذشته، واردات کشور به شدت افزایش پیدا کرده است. امروز هم کشور به دلایلی قادر نیست آن حجم از واردات را انجام دهد و تولید کشور هم افت پیدا کرده است.
وی افزود: این سه عامل در کنار یکدیگر، باعث شدند که تورم در کشور روند صعودی خیلی نگران‌کننده‌ای در پیش بگیرد؛ خصوصا در بخش‌هایی که مربوط به طبقه متوسط و پایین می‌شود، معیشت را واقعا سخت کرده است؛ یعنی امروز کارمند یا کسی که دیگر حتی یک و نیم میلیون تومان درآمد دارد، با قیمت‌هایی که وجود دارد تقریبا زندگی کردن برایش دشوار شده است. هزینه‌های آنها عمدتا هزینه‌های پوشاک و مواد غذایی است که نرخ تورم در آنها بالای ۵۰، ۶۰ درصد هست؛ یعنی اگر نرخ تورم متوسط هم ۳۰ درصد باشد در آن اقلام تورم بالا است. از سوی دیگر نوعی فرار سرمایه هم شکل گرفته است؛ چرا که با کاهش شدید ارزش پول ملی ممکن است که انگیزه‌ای باشد و به راحتی نشود ریال را تبدیل به دلار کرد، ولی سرمایه‌گذار بخش خصوصی که یک امید پیدا کرده بود که دولت به معنای واقعی در برنامه سوم او را قبول کرده و سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی هم آن را تکمیل کرد که بالاخره پذیرفتیم که بخش خصوصی محور و مدار اصلی اقتصاد کشور باشد اما استراتژی دولت گذشته استراتژی توسعه نبود. استراتژی‌اش تلاش برای بقا است. با این وضعیت بخش خصوصی بی‌انگیزه شده است. دولت هم منابع خودش را دیگر ندارد که در اقتصاد بروز پیدا کند، سرمایه‌گذار خارجی هم به کشور ورود پیدا نخواهد کرد، واردات و تولید کشور نیز افت پیدا کرده، در مقابل نقدینگی کشور به شدت افزایش پیدا کرده و نتیجه این اتفاقات، نمودش در سه شاخص اصلی کشور است که بیکاری، تورم و رشد اقتصادی هست.
وزیر صنایع دولت اصلاحات گفت: ما در زمانی که کمترین درآمد نفتی را در دوره اصلاحات داشتیم، حداقل ۶ درصد رشد اقتصادی هم داشتیم؛ ولی رشد اقتصادی دولت احمدی‌نژاد منفی بود و تورم بالای ۳۰ درصد و نرخ بیکاری هم بالای ۱۲ درصد است. اینها شاخص‌هایی است که نشان می‌دهد اقتصاد کشور دچار یک رکود تورمی شده و خروج از این رکود تورمی یکی از دشوارترین کارهایی است که باید در اقتصاد کشور انجام بگیرد.
وی با بیان اینکه هر کس بگوید تحریم در مشکلات اقتصادی تاثیر نداشته معنایش این است که نه از میزان فشار بین‌المللی اطلاع دارد و نه از اتفاقی که در اقتصاد کشور افتاده است، اظهار کرد: مهم‌تر از تحریم‌ها این است که مسوولان اداره کشور ، آینده‌نگر نبودند و قدرت تجزیه و تحلیل اتفاقاتی را که در حول و حوش کشور در حال وقوع بود را نداشتند. دوم اینکه قدرت مدیریتی که نشان دهد که چطور باید این اتفاقات را مدیریت بکنند را هم نداشتند.
جهانگیری درباره چرایی وقوع نابسامانی‌های اقتصادی در دولت احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: یک بخش عمده‌ مشکلات از زمانی ایجاد شد که دولت احمدی‌نژاد احساس کرد که در مقابل هیچ‌کس پاسخ‌گو نیست، هیچ کس در کشور شرایطی را به وجود نیاورد که در مقابل اقدامات غیرعلمی دولت توضیح بخواهد، هر تصمیمی را به راحتی می‌گرفت و سازمان مدیریت را هم که مزاحم می‌دید، منحل کرد. یک نفر نبود که توضیح بخواهد که چرا درآمد ارزی را بیش از قانون بودجه مصرف می‌کردند! وقتی هم که دیوان محاسبات گفت که یک عدد بزرگ ۱۰ میلیارد دلاری به خزانه واریز نشده، به سادگی از کنار آن گذشتند.
وی افزود: فکر می‌کنم این عدم پاسخگویی یعنی تعطیل کردن بخش نظارت و پرسشگری در بخش نهادهای رسمی و هم در بخش نهادهای مدنی. یعنی شرایطی به وجود آمد که در روزنامه‌ها هم کسی فکر نمی‌کرد که می‌تواند سوال کند. اقتصاددانان در همان سال‌های اول دولت را نقد کردند، اما به جای اینکه استقبال کنند که یک تعداد استاد دانشگاه وقت گذاشته و راجع به مسائل کشور تجزیه و تحلیل کرده‌اند، گفتند که اینها همان مدیران سابق هستند که دستشان از بیت‌المال کوتاه شده یا اینکه عوامل جاهای دیگر هستند. یکسری تهمت‌ها زده شده که اقتصاددانان ترجیح دادند که بعد از آن دیگر صحبت نکنند. اگر یادتان باشد من هم روی آمار و ارقام رشد صنعت یک نامه سرگشاده ۷، ۸ صفحه‌ای به احمدی‌نژاد دادم که این آمار و ارقام همه‌اش خلاف است. بعد یک کارشناس را وادار کردند که به جای جواب دادن، تهمت و توهین نثار ما کند. من فکر می‌کنم تعطیل کردن فضای نقد و پرسشگری باعث شد که دولت احمدی‌نژاد احساس کند که می‌تواند هر طور بخواهد از منابع کشور استفاده کند؛ چرا که فکر می‌کردند که این منابع، شخصی است و نتیجه‌اش وضعیت فعلی است که مهم‌ترین عامل آن ضعف مدیریت است. البته اصلا مدیری در دولت احمدی‌نژاد وجود نداشت که ضعف مدیریتی وجود داشته باشد!
معاون اول رییس جمهور در مورد انتظارات بالای مردم از دولت در این شرایط بد اقتصادی گفت: واقعیتش این است که ایران کشوری است که ظرفیت بالایی در آن وجود دارد. بالاخره یک کشوری که حداقل ۲/۴ میلیون بشکه نفت تولید می‌کرده، با نفت ۱۰۰ یا ۱۲۰ دلاری یک عدد قابل توجهی می‌شود. چندین فاز تولیدی پارس جنوبی فعال بوده است و یک کارگاهی در عسلویه ایجاد شده بود که از آن میادین مشترک گازی برداشت شود. منابع معدنی بسیار وسیع بود، طرح‌هایی برای تولیدات اساسی کشور و طرح‌های دامی بزرگی تهیه شده بود. در منطقه نیز ایران حتی از ترکیه به جهت صنعتی جلوتر بود و استعداد جلوتر از این بودن را داشت و ترکیه این منابع و فرصت‌ها را نداشت.
وی افزود: نیروی انسانی جوان تحصیل‌کرده‌ای که در ایران وجود دارد از بزرگ‌ترین فرصت‌هایی است که در اختیار مدیریت کشور بوده که متاسفانه امروز تبدیل شده است به تهدید.
جهانگیری اظهار کرد: مهم این است که با مردم صادقانه صحبت شود و به مردم صادقانه گفته شود که ما این کار را می‌توانیم انجام دهیم و شعار ندهیم. اما اگر شعار عدالت بدهند و ضدعدالت‌ترین اتفاق‌ها در دوره شان بیفتد، شعار مقابله با فساد بدهند و بدترین فسادها در دوران تاریخ در کشور اتفاق بیفتد که سابقه نداشته این همه موضوع فساد مطرح باشد.
وی ادامه داد: نمی‌خواهم بگویم اینها درست است، اما بالاخره فضایی را درست کردند که کسانی بودند که رقبای خودشان را متهم به فساد می‌کردند. خوب اینها وقتی است که فقط یک شعار بی‌برنامه و بی‌پشتوانه داده می‌شود. اگر شعار برخاسته از یک برنامه باشد، کارساز است وگرنه چه کسی هست که عدالت را دوست نداشته باشد. چه کسی است که مواجهه با فساد را دوست نداشته باشد، چه کسی هست که نخواهد فقر از این کشور برچیده شود. من فکر می‌کنم باید رفت دنبال راهکارها و در ایران این ظرفیت وجود دارد.
معاون اول دولت تدبیر و امید با بیان اینکه رفع مشکلات اقتصادی زمان بر است ،تاکید کرد: مهم این است که یک اراده‌ای در کشور شکل گرفته که تمام کشور احساس نشاط بکند که می‌توانند بیایند و فعالیت اقتصادی انجام دهند.
وی درباره بهبود روابط با دنیا گفت: من فکر می‌کنم که دنیا از آمدن دولت جدید پیام خودش را گرفته است و بخش زیادی از مشکلات سیاست خارجی کشور اصلا بدون اینکه قرار باشد قدمی برداشته شود حل می‌شود. چرا که دنیا می‌داند که با یک تیم عاقل که در عرصه بین‌الملل معتقد به مذاکره برد-برد و گفت‌وگو و تعامل است و با زبان دیپلماسی آشنا است، روبه‌رو می‌شود. وقتی دنیا بداند که با چنین تیمی روبه‌رو است دیگر با زبان زور و قلدری نمی‌تواند صحبت کند و مجبور است که بیاید در مقابل بنشیند و از زبان منطق با ما حرف بزند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 20 مرداد، 11 آگوست




























یک نماینده مجلس ایران خواستار بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران شد

یک نماینده مجلس شورای اسلامی در ایران خواستار بازگشایی سفارت بریتانیا شده است.
به گزارش بی بی سی، عوض حیدرپور شهرضایی، نماینده شهرضا، گفته "بهترین اقدامی که لندن می تواند در شرایط فعلی انجام دهد، بازگشایی سفارت خود در تهران است."
به گزارش خبرگزاری خانه ملت وابسته به مجلس ایران، آقای حیدرپور شهرضایی گفته بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران "از آن جهت اهمیت دارد که آنها سفارت خود را در تهران تعطیل کرده و رفتند و اگر بازگردند به طور طبیعی جمهوری اسلامی ایران نیز در یک اقدام متقابل سفارت خود را در لندن بازمی کند."
پیشنهاد تلویحی ارتقای روابط
بریتانیا پس از آنکه اماکن دیپلماتیک این کشور در ایران مورد حمله گروهی از دانشجویان بسیجی قرار گرفت، تمامی کارکنان خود را از ایران خارج کرد و همزمان دست به اخراج همه دیپلمات های ایران از بریتانیا زد.
به این ترتیب سفارت هردو کشور از اواخر پاییز سال ۱۳۹۰ به حالت تعطیل درآمده است.
آقای حیدرپور گفته مجلس مصوبه ای دارد که بر مبنای آن دولت برای کاهش یا ارتقا روابط با کشورهای دیگر مجاز است.
چندی پیش از حمله به اماکن دیپلماتیک بریتانیا در تهران و دنبال تحریم بانک مرکزی ایران از سوی بریتانیا، مجلس ایران علیرغم مخالفت دولت محمود احمدی نژاد، با تصویب طرحی دولت را ملزم به کاهش روابط با بریتانیا در سطح کاردار کرد.
بر اساس گفته آقای حیدرپور شهرضایی، بر اساس مصوبه مجلس، کاهش و یا افزایش روابط با کشورها از اختیارات دولت است.
آقای حیدرپور شهرضایی عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت است. "رهروان ولایت"، بزرگترین فراکسیون مجلس نهم و از منتقدان سیاست های محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور پیشین است و ریاست آن هم با علی لاریجانی رئیس مجلس است.
آقای حیدرپور شهرضایی به عنوان یکی از اعضای این فراکسیون پیشنهاد داده که پس از بازگشایی سفارتخانه های هر دو کشور "بهبود هرچه بهتر و بیشتر روابط" با مذاکره ادامه پیدا کند.
پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ایران، جک استرا، وزیر خارجه پیشین بریتانیا و از نمایندگان کنونی مجلس عوام، به بی بی سی فارسی گفت که به بهبود روابط دو کشور خوشبین است و تصمیم دارد به همراه رئیس گروه دوستی پارلمانی بریتانیا و ایران به تهران سفر کند.
پس از آنکه برخی از نمایندگان تندرو در مجلس ایران با حضور آقای استرا در مراسم تحلیف آقای روحانی در مجلس مخالفت کردند و روح الله حسینیان تهدید کرد که او را "با چیزی می زند" این موضوع در این مقطع زمانی منتفی شد اما چند روز پیش از مراسم تحلیف آقای روحانی، ویلیام هیگ وزیر خارجه بریتانیا در تماس با همتای ایرانی خود، خواستار بهبود گام به گام روابط دو کشور شد.

دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا هم با ارسال نامه ای برای آقای روحانی موضوع مشابه بهبود گام به گام روابط دو کشور را با رئیس جمهور ایران مطرح کرده است.

بسکتبال ایران هم به جام جهانی راه یافت

تیم ملی بسکتبال ایران با شکست تایوان ضمن صعود به فینال جام ملت‌های آسیا حضور خود در جام جهانی ۲۰۱۴ اسپانیا را قطعی کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، مرحله نیمه نهایی بیست و هفتمین دوره مسابقات بسکتبال جام ملت‌های آسیا امروز در مانیل فیلیپین آغاز شد که در نخستین بازی این مرحله تیم ملی کشورمان به مصاف تایوان رفت.
ملی پوشان کشورمان که مدعی اصلی کسب عنوان قهرمانی محسوب می‌شوند، در این بازی موفق شدند حریف خود را ۷۹ بر ۶۰ از پیش رو برداشته و به عنوان نخستین تیم راهی فینال شوند و سهمیه جام جهانی را ۲۰۱۴ اسپانیا را کسب کنند.
این سومین حضور ایران در فینال جام ملت‌های آسیا محسوب می‌شود.
مهمد بچیروویچ، سرمربی تیم ملی ایران در این بازی ترکیب اصلی خود یعنی مهدی کامرانی، حامد آفاق، صمد نیکخواه بهرامی، اوشین ساهاکیان و حامد حدادی را به میدان فرستاد.
*کوارتر اول: ۲۳ بر ۱۵ به سود تایوان
نخستین امتیاز در این کوارتر را بازیکنان ایران کسب کردند و پس از آن اصرار تایوانی‌ها در زیر حلقه دو امتیاز را برای آنها در پی داشت. در ادامه کار نیز پرتاب ناموفق آفاق توپ را در اختیار حریف قرار داد و باعث شد با دو امتیاز دیگر آنها پیش بیفتند و یک پرتاب سه امتیازی دیگر برای آنها با موفقیت وارد سبد شد.تایوانی‌ها در پرتاب‌های راه دور موفق بودند.
حامد حدادی که در زیر سبد بهترین بازیکن جام ملت‌ها است با یک کار ترکیبی با آفاق دو امتیاز را نصیب ایران کرد که پس از آن بچیروویچ درخواست وقت استراحت کرد که در صحبت‌های خود از عملکرد بازیکنان ناراضی بود.
کمتر از ۵ دقیقه مانده بود که خطا روی حدادی دو پرتاب را به وی داد که او یکی از آنها را وارد سبد کرد. تایوانی‌ها همچنان پرتاب‌های راه دو را آزمایش می‌کردند که برخلاف ما موفق تر بودند.
دو پرتاب سه امتیازی موفق دیگر از تایوانی‌ها حساب کار را ۱۹ بر ۱۲ به سود آنها کرد و پس از آن جمشیدی جای ساهاکیان وارد میدان شد. بازیکنان ما فرصت‌های گلزنی را در این کوارتر به راحتی از دست می‌دادند.
کمتر از ۵۰ ثانیه مانده بود که آفاق یکی از سه امتیازی ‌ها را پاسخ داد تا در پایان ۲۳ بر ۱۵ تایوانی‌ها برنده شوند.
*کوارتر دوم: ۲۷ بر ۱۲ به سود ایران
حمله ناموفق از سوی صمد نیکخواه بهرامی آغاز کوارتر برای کشورمان بود و پس از آن نیز توپ تاوانی‌ها وارد سبد نشد. اصغر کاردوست در این کوارتر جایگزین حدادی شده بود و محمد جمشیدی هم پس از پرتاب ناموفقی که داشت جای خود را به ساهاکیان داد. نوزدهمین امتیاز ایران با پرتاب زیبای کامرانی به دست آمد.
در ادامه کار یک توپ ربایی خوب از بازیکنان ما توپ را در اختیار آفاق قرار داد که در عین ناباوری او موقعیت مسلم گلزنی را از دست داد، اما پس از کامرانی توپ را وارد سبد کرد.
ملی پوشان کشورمان در این کوارتر بازی سرعتی را در دستور کار خود قرار داده بود و اجازه خودنمایی به حریف نمی‌داد و پرتاب‌های پنالتی کاردوست ایران را پیش انداخت.
دو امتیاز دیگر را صمد نیکخواه بهرامی کسب کرد و امتیازهای ایران را به ۲۷ رساند تا پس از آن سرمربی تایوان وقت استراحت بگیرد. این تیم در حالی که ۶ دقیقه و ۳۰ ثانیه گذشته بود تاکنون امتیازی را در این کوارتر کسب نکرده بودند و با دو پنالتی سرانجام صاحب امتیاز شدند.
حرکت آفاق و دو امتیاز موفق او اختلاف را به ۱۰ و نتیجه را ۳۵ بر ۲۵ به سود ایران کرد. بچیروویچ از عملکرد داوری ناراضی بود و با اعتراض‌هایش داوران به وی خطای فنی و دو پرتاب به تایوان دادند.
بازیکنان ما یکی پس از دیگری امتیازها را کسب کردند و در پایان موفق شدند نیمه نخست را ۴۱ بر ۳۵ به پایان برسانند.
*کوارتر سوم: ۱۹ بر ۴ به سود ایران
بچیروویچ، سرمربی تیم ملی در این کوارتر هم با ترکیب اصلی وارد میدان شد و ۸ امتیاز نخست را آنها کسب کردند. ملی پوشان کشورمان با قدرت در زمین بازی می‌کردند و تایوانی‌ها نشان دادند که در کوارتر اول بر حسب اتفاق به برتری رسیدند.
تایوانی‌ها در حالی که ۸ دقیقه گذشته بود تنها ۴ امتیاز را کسب کردند. در ادامه کار نیز کاردوست جای حدادی وارد میدان شد.
اختلاف امتیاز هر لحظه در حال افزایش به سود ایران بود و تایوانی‌ها در شوک بازی خوب ملی پوشان کشورمان بودند و دیگر از پرتاب‌های موفق کوارتر اول آنها خبری نبود. در ثانیه‌های پایانی بود که حامد آفاق با پرتاب دو امتیازی باعث شد در پایان کوارتر سوم حساب کار ۶۰ بر ۳۹ شود.
* کوارتر چهارم: ۲۱ بر ۱۹ به سود تایوان
امتیاز نخست در این کوارتر برای ایران کسب شد. کوئینسی دیویس بازیکن تبعه تایوانی‌ها که بهترین بازیکن این تیم در این میدان محسوب می‌شد دو امتیاز را کسب کرد و آنها را به امتیاز ۴۱ رساند.
کاردوست که از ابتدای کوارتر در زمین حضور داشت پس از ۲ دقیقه جای خود را به حدادی داد. حساب کار ۶۲ بر ۴۳ به سود ایران بود که وقت استراحت از سوی بچیروویچ اعلام شد تا نکات فنی به بازیکنان گوشزد شود.
در ادامه حدادی باز هم پرتاب های پنالتی خود ناموفق بود و دو پرتاب خود را از دست داد.
کامرانی که در این بازی مدیریت بسیار خوبی در زمین داشت دو امتیاز دیگر را با توپ ربایی وارد سبد تایوان کرد.
برتری همچنان از آن ایران بود و تماشاگران ایرانی مقیم فیلیپین هم همانند همیشه با تشویق‌های خوب روحیه خوبی را به ملی پوشان می‌دادند.
یک توپ ربایی موفق دیگر از کامرانی امتیازهای ایران را به امتیاز ۷۰ رساند و پس از آن صمد دو امتیاز دیگر را کسب کرد تا عملا تایوانی‌ها خود را بازنده میدان بدانند و به نوعی از کره خود در کوارتر اول پشیمان شوند.
محمد جمشیدی هم در این کوارتر وارد میدان شده بود و کاردوست هم به جای حدادی بازی می‌کرد. کاردوست موفق شد با پرتاب موفق جمع امتیازها را به ۷۷ برساند و در پایان نیز ۷۹ بر ۶۰ به برتری برسند و راهی فینال شوند.
تیم ملی کشورمان فردا در دیدار فینال به مصاف برنده کره‌جنوبی و فیلیپین خواهد رفت.
ایران در سال ۲۰۱۱ نیز نخستین حضور خود در جام جهانی ترکیه را تجربه کرده بود
این رقابت‌ها از ۱۰ مرداد آغاز شده و ۲۰ مردادماه به پایان خواهد رسید. سه تیم نخست جواز حضور در جام جهانی ۲۰۱۴ اسپانیا را کسب خواهند کرد.

شمقدری: جشنواره فجر را در حد کن و برلین بالا بردم

 به گزارش مهر، جواد شمقدری رییس سازمان سینمایی در دولت دهم در بخشی از برنامه شب گذشته "هفت" که 18 مرداد ماه از شبکه سه سیما روی آنتن رفت، درباره عملکرد سازمان سینمایی در طول دوره مدیریتش صحبت کرد. 

در این گفتگو شمقدری درباره اتفاقاتی که در دوران مدیریتش در سینما افتاده است به خبرنگار هفت گفت: قبل از ما و در دوره گذشته تولید فیلم به شکل 60 اثر سینمایی در سال بود که الان به 90 فیلم در سال افزایش یافته است.

این مدیر سینمایی در دولت محمود احمدی‌نژاد افزود: همچنین جشنواره فیلم فجر که در گذشته مانند هفته‌های فیلم برگزار می‌شد در حال حاضر به صورت استاندارد و در حد جشنواره های معتبری چون کن و برلین برپا می شود.

شمقدری در جواب این سوال که به نظرش نقاط منفی مدیریتش چه بوده است، عنوان کرد: هر مدیریتی نقاط مثبت و منفی دارد و هیچ مدیریتی نمی تواند ادعا کند که عملکردش صد درصد خوب بوده است.

رییس سازمان سینمایی دولت دهم با اشاره به اینکه مواردی که عنوان کرده دستاوردهای دوران مدیریتش بوده و غیر قابل انکار است عنوان کرد، در این گفتگو قصد دفاع از عملکردش را نداشته بلکه به شرح برنامه های عملی شده پرداخته و نکاتی را که ممکن بوده منفی به نظر برسد بیان نکرده است.

حسینیان: همه افراد کابینه امنیتی هستند به جز وزیر اطلاعات

در ادامه انتقادهای جبهه پایداری به کابینه پیشنهادی، خسرو حسینیان چهره امنیتی مجلس شورای اسلامی مدعی است که کابینه پیشنهادی رئیس جمهور، کابینه‌ای امنیتی است چون اکثر وزرای پبیشنهادی از افراد امنیتی هستند.
روح‌الله حسینیان در گفت‌وگو با ایسنا، در ارزیابی از کابینه پیشنهادی حسن روحانی ادعا کرد: الحمدالله این کابینه خیلی کابینه امنیتی است و اکثر وزرای پیشنهادی امنیتی هستند به جز وزیر پیشنهادی اطلاعات که یک شخصیتی مذهبی و سیاسی است.
وی که سابقه طولانی در کارهای امنیتی دارد و از دوستان سعید امامی است، در توضیح منظورش از امنیتی بودن کابینه گفت: بسیاری از افراد معرفی شده در شورای امنیت بودند و کارهای امنیتی کردند و وزرات اطلاعاتی هستند.
این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین گفت که برخی از افراد معرفی شده در حوزه‌ی کاری پیشنهاد شده تخصص ندارند و متخصص نیستند.
حسینیان در عین حال با این پیش بینی که ۸۰ درصد کابینه رای می‌آورد گفت: مابقی افرادی که از کابینه پشنهادی مجلس رای نمی‌آورند آنهایی هستند که در مجلس صحبتهایی کردند و با فتنه زاویه نگرفته‌اند، این باعث شده که احتمالا آنها در صحن علنی رای نیاورند.

عضو مرکزی جامعه روحانیت: نان برخی در دعوا و اختلاف است، نمی خواهند تسلیم رای مردم شوند

عضو مرکزی جامعه روحانیت می گوید: برخی نمی تواننند بگویند ما در وضع فعلی در مقابل قانون و نظرات رهبری و رئیس جمهوری که رای مردم را بدست آورده و مورد قبول واقع شده تسلیم هستیم.
سیدرضااکرمی عضو مرکزی جامعه روحانیت مبارز و نماینده سابق مجلس است. وی در انتخابات ۹۲ از حسن روحانی حمایت کرد.
اکرمی درباره کابینه معرفی شده به مجلس گفت: من درباره این هجده وزیری که معرفی شده اند مطالعه کردم. درمجموع قابل قبول به نظر آمدند و از نظر کارآمدی و آشنایی به مشکلات کشور توانایی برای حل مشکلات کشور را دارند.
به گزارش تیناپرس؛ وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برخی به بهانه سیاسی قصد دارند تا به وزرا رای اعتماد ندهند، افزود: من در برخی از جلسات کمسیون های مجلس شرکت داشتم و برخی نظرات نمایندگان را شنیدم. اولا به اعتقاد من دغدغه هایی که نمایندگان مجلس دارند هم از نظر سیاسی هم از نظر اعتقادی و هم از نظر کارامدی به هر حال جزو حقوق نمایندگان است. اگر این سوالات فقط در حد و اندازه های پرسش باشد حق قانونی نماینده است که بداند. هیچ گاه کاری از محکم کاری خراب نمی شود. بلکه این نبود نظارت در امور است که کار را خراب می کند. بالاخره برخی از نمایندگان نسبت به حوادث ۸۸ از وزرا سوال دارند. به نظر من فارغ از اینکه چه کسی فتنه را ایجاد کرد و چه کسی آن را ادامه داد، انتظار پاسخ دارند به طور حتم اصل آن حوادث مورد قبول کسی نیست.
اکرمی گفته است: ولی انگار برخی نمی توانند بگویند ما در وضع فعلی در مقابل قانون و نظرات رهبری و رئیس جمهوری که رای مردم را بدست آورده و مورد قبول مردم واقع شده تسلیم هستیم. در عین حال ما نباید در بررسی کابینه تمام حوادث ۸۸ و ۷۸ و ۶۸ را بررسی کنیم. نمایندگان باید به برنامه وزرا رای بدهند در مورد مسائل دیگر قانون وجود دارد و دو طرف نیز باید با ادبیات بهتری با یکدیگر مواجه شوند. بنده خودم نماینده بودم و زبان نماینده را می فهمم. نماینده می خواهد ببیند که نظر وزرا در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی چیست. اما توجه ندارند که ما اکنون مشکل اقتصادی و اجتماعی داریم و اگر سوالات را اولویت بندی هم کنیم باید بگوییم که وزرا؛ شما نسبت به گرانی باید چه کاری انجام دهید؟ نسبت به این سه و نیم میلیون دانشجویی که داریم چه برنامه ای دارید؟ اما برخی به جای اینکه به این مسائل توجه کنند یا سوال کم دارند یا کم توجهی می کنند یا برخی نان شان را در دعوا و اختلاف می بینند. به نظر بنده همه باید به قانون برگردیم.

خانواده های روزنامه نگاران دربند؛ امیدواریم گشایشی شود

روز هفدهم مرداد ماه، روز خبرنگار را در حالی پشت سر گذاشتیم که تعداد زیادی از خبرنگاران در زندان بسر می‌برند. خبرنگارانی که به جرم فعالیت‌های مطبوعاتی و خبررسانی به احکام سنگین زندان محکوم شدند و به درخواست مسئولین قضایی برای نوشتن عفو نامه پاسخ منفی دادند.
گفتگوی جرس با جمعی از خانواده‌های خبرنگاران دربند را با هم می‌خوانیم.
سعید متین‌پور چهارم خرداد سال ۸۶ در زنجان بازداشت و به مدت نه ماه در سلولهای وزارت اطلاعات زنجان و اوین تحت بازجویی و ضرب و شتم قرار داشت. این روزنامه نگار طی حکمی در خرداد ۸۷ از سوی قاضی صلواتی به هشت سال حبس شد. متین‌پور فارغ التحصیل رشته فلسفه از دانشگاه تهران و عضو هیات تحریریه هفته نامه‌های «یارپاق»، «موج بیداری» و وبلاگ نویس آذری زبان است.
عطیه طاهری، همسر متین‌پور به صداقت او در حرفه خبرنگاری اشاره کرده و گفت: «سعید در تمام فعالیت‌های رسانه‌ای و نوشته‌هایش هیچگاه غیر حقیقت چیزی ننوشت. او در حقیقت، صدای کسانی بود که هیچ رسانه‌ای نداشتند و تلاش می‌کرد اخبار کسانی که در جامعه نسبت به حقوق آن‌ها غفلت شده را برساند. او هیچگاه از فعالیت‌های اجتماعی‌اش در این زمینه پشیمان نشد و دو باری هم که از دادستانی از او خواستند نامه عفو بنویسد، این کار را نکرد. بار‌ها دادیار ناظر زندان به صراحت در پیگیری‌هایم به من گفت که سعید تا زمانی که نامه عفو ننویسد از هیچ چیزی خبری نیست. اما سعید کاری خلاف عرف و قانون انجام نداده است که بخواهد نامه پشیمانی بنویسد. به همین دلیل هم در این چهار سال و یکماه بدون حتی یکروز مرخصی در زندان بسر برده است، این در حالی است که طبق قوانین، او حق استفاده از مرخصی را داشت و ما بار‌ها درخواست دادیم. حتی پارسال هم درخواست آزادی مشروط دادیم اما متاسفانه با این حق قانونی هم موافقت صورت نگرفت.»
خانم طاهری به مناسبت روز خبرنگار خطاب به خبرنگاران ادامه داد: «در این روز از خبرنگاران می‌خواهم که همواره به دنبال واقعیت و حقایق باشند و استقلال خود را جدای از نگرش‌ها و موضع گیری‌های سیاسی در این مسیر حفظ کنند. سانسور همیشه در کشور بوده، اما گاهی عمدی و گاهی غیرعمدی بوده است و امیدواریم بیشتر غیرعمدی بوده باشد و خبرنگاران بدون توجه به گرایشات افراد اخبار را درست برسانند و از سانسور پرهیز کنند. به نظر من مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رسالت یک خبرنگار پرهیز از سانسور است.»
آرش سقر روزنامه نگار دیگری است که بیش از چهار سال در زندان بسر می‌برد. خانم تاج گل سقر مادر او با ابراز ناراحتی از برخورد با اهالی رسانه‌ها خاطرنشان کرد: «آرش در حوزه اجتماعی روزنامه کارگزاران فعالیت می‌کرد که این روزنامه توقیف شد و در حکم آرش هم پنج سال محرومیت از فعالیت رسانه‌ای آمده است. در این مدت از تمام حقوق ابتدایی یک زندانی محروم بوده است. در پیگیری‌ها آقای خدابخش جواب درستی نمی‌دهند و همینطور بلاتکلیف هستیم و نمی‌دانم چرا مرخصی هم نمی‌دهند؟ اصلا تعداد درخواست‌هایی که برای مرخصی داده‌ایم از دستمان در رفته است، نه قانونی وجود ندارد و نه پاسخگویی! حتی به وعده و وعیدهای خود هم عمل نمی‌کنند، هیچ حساب و کتابی در کار نیست. خود پسرم هم می‌گفت امیدوار نباشید. الان چهار سال می‌گذرد هیچکدام از خانواده‌ها حال درستی ندارند فقط در این چند سال زجر و درد سهم آن‌ها از زندگی اشان بوده، واقعا نمی‌دانم چه زمانی می‌خواهند دل این خانواده‌ها را شاد کنند؟ پسرم روحیه‌اش طوری است که ناراحتی و مشکلات خودش را بروز نمی‌کند و نمی‌خواهد ناراحتی و نگرانی ما را افزایش دهد اما هر بار که می‌بینمش لاغر‌تر و تکیده‌تر شده است. مخصوصا نوه‌ام یعنی پسر آرش هر چه بزرگ‌تر می‌شود بیشتر دلتنگی می‌کند و مسائل را درک می‌کند و بر روحیه‌اش تاثیر منفی می‌گذارد.»
آرش سقر همچنین یکی از اعضای ارشد ستادانتخاباتی میرحسین موسوی در مناطق سنی نشین کشور بود که از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی، به هشت سال حبس تعزیزی و محرومیت پنج ساله از همه فعالیت‌های مطبوعاتی و سیاسی محکوم شد که این حکم در دادگاه تجدید نظر به پنج سال کاهش داده شد.
او افزود: «فکر می‌کردیم بعد از انتخابات، آقایان یک کمی به خودشان بیایند و از این کار‌ها پشیمان شوند اما هیچ چیز تغییر نکرده است. بعد از چهار سال و انتخاباتی که پیام مردم روشن بود دیگر نگه داشتن آن‌ها در زندان دلیلی ندارد. واقعا نمی‌دانم چطور می‌خواهند جواب خانواده‌ها را در پیشگاه خدا بدهند؟»
سیامک قادری خبرنگار سابق خبرگزاری ایرنا است که مرداد‌ماه سال ۸۹ بازداشت و به اتهام تبلیغ علیه نظام، تشویش اذهان عمومی و نشر اکاذیب توسط شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به چهار سال حبس تعزیری محکوم شد.
فرزانه میرزاوند، همسر سیامک قادری با اشاره به همزمان شدن روز خبرنگار، سالروز تولد همسرش و سالگرد روز دستگیری او بیان کرد: «متاسفانه خیلی از خبرنگارهایی که زحمت کشیدند و کارنامه درخشانی دارند الان در زندان هستند که حق آن‌ها این نیست. من این روز را به همه آن‌ها و خبرنگارهایی که در بیرون از زندان صادقانه تلاش می‌کنند تبریک می‌گویم و امیدواریم هیچگاه قلم خود را بخاطر فشار‌ها سانسور نکنند.»
او در تشریح وضعیت همسرش ادامه گفت: «هیچ تغییری در شرایط سیامک ایجاد نشده و همچنان صحبتی از مرخصی و آزادی نیست. در مورد اخبار آزادی تعدادی از زندانیان نمی‌دانیم این اخبار تا چه حد صحت دارد و در مورد جزئیات آن چیزی نمی‌دانیم؟ اینکه زندانیان جنبش سبز هم جزو این تعداد هستند یا نه؟ از آقای خدابخشی سوال کردم که این‌ها شامل چه کسانی می‌شوند، گفتند شامل کسانی که هم نامه عفو نوشتند و هم کسانی که آزادی مشروط شامل حالشان می‌شود و ما پرونده کسانی که آزادی شامل حالشان می‌شود را بررسی می‌کنیم. در هر حال امیدواریم با این دولت جدید شرایط تغییر کند و فضا عوض شود و حق و حقوق زندانیان سیاسی داده شود. حالا این عزیزان محکوم شدند و مجبور به گذراندن محکومیت خود شدند اما‌ای کاش دوران محکومیت خود را عادی می‌گذرانند؛ نه اینکه مورد ظلم مضاعف هم واقع شوند. آن‌ها در حالی در زندان بسر می‌برند که از تمام حقوق یک زندانی (تلفن، مرخصی، ملاقات حضوری و…) محروم هستند.»
خانم قادری یادآور شد: «اگرچه آقای روحانی به صراحت بیان کردند که در مورد آزادی رهبران جنبش سبز و زندانیان سیاسی اجماع سه قوه لازم است، اما امیدواریم که فضا تلطیف شود. اگر هم زندانیان آزاد نشوند حداقلش این است که بدانیم کسانی هستند که به فکر مطالبات مردم هستند.»
این روزنامه نگار منتقد و صاحب وبلاگ» ایرنای ما «به برخی عملکرد‌ها و اقدامات مسوولان خبرگزاری دولتی ایرنا انتقاد داشت و درباره جنبش سبز و رهبرانش مطالبی را در وبلاگ خود می‌نوشت. وی نهایتا به دلیل رویکرد انتقادی به انتخابات ریاست جمهوری۸۸ از سوی اکبر جوانفکر مشاور رسانه‌ای احمدی‌نژاد از ایرنا اخراج شد.
سیامک قادری در واکنش به اخراج خود و رای ابلاغ شده هیات رسیدگی به تخلفات اداری نوشته است: «معلوم نیست بر اساس چه سیستم حقوقی یک متهم با اتهامات مشابه در دو دادگاه و دوبار به مجازات می‌رسد. شرکت در تظاهرات قانونی شهروندان با هدف انعکاس خشونت‌های دولت علیه معترضان و به عنوان یک وظیفه ملی دینی و حرفه‌ای صورت گرفته است.»
ماموران امنیتی شرط آزادی وی را انتشار مقالاتی به نفع رهبری و حاکمیت بر روی وبلاگ خود (ایرنای ما) اعلام کرده بودند، که به دلیل عدم پذیرش این شرط، این خبرنگار به چهار سال زندان و پرداخت جریمه نقدی محکوم شد.

پرویز پرستویی: کاش برای سالروز دفاع مقدس مراسم جهانی برگزار کنیم/ یادگاران جنگ را به دنیا نشان دهیم

پرویز پرستویی بعد از بازگشت از «هیروشیما» گفت: علی رغم اینکه ما هر سال برای هشت سال دفاع مقدس برنامه می‌گذاریم اما بد نبود یاد می‌گرفتیم چگونه قدردانی می‌کنند و چقدر قدردان هستند.
این بازیگر که در مراسم سالگرد حمله اتمی آمریکا به هیروشیما در ژاپن حضور داشت پس از بازگشت به ایران در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: هر ساله در شش آگوست (۱۵ مرداد ماه) به مناسبت سالگرد این حادثه، مراسمی در هیروشیما با حضور بازماندگان کشته‌شدگان برگزار می‌شود و از همه نقاط دنیا در این مراسم حضور پیدا می‌کنند و به مناسبت روز جهانی صلح یاد کسانی که جانشان را از دست داده‌اند را گرامی می‌دارند.
وی افزود: با افرادی که در موزه صلح تهران فعال هستند به همراه چند جانباز و همچنین حبیب احمد‌زاده و نادر معمارنیا که فیلمبردار هستند،‌ به این مراسم رفتیم‌، مراسمی که بسیار جهانی بود و از اکثر کشورهای دنیا در آن حاضر بودند.
پرستویی حضورش را در این مراسم بسیار پربار عنوان کرد و گفت: یاد مراسم روز عاشورای خودمان افتادم که دسته‌های مختلف جمع می‌شوند و عزاداری می‌کنند در آنجا هم از همه جای دنیا برای قدردانی آمده بودند و شب هم مانند شام غریبان فانوس‌هایی را روشن و در آب رها کردند.
این بازیگر با اظهار امیدواری از اینکه هشت سال دفاع مقدس ما نیز جهانی شود‌، ادامه داد: ما هم به جای اینکه یک هفته مراسم بگیریم بهتر است در یک روز این حادثه بزرگ را به صورت جهانی برگزار کنیم و یادگاران جنگمان را در صف اول بگذاریم و نشان دهیم چه برسرشان آمده است‌.
وی افزود: ای کاش مسئولین ما می‌توانستند در این مراسم شرکت کنند تا ببینند ما کار بزرگی برای شهدا و بازماندگان جنگ تحمیلی انجام نمی‌دهیم. شاهد هستیم جانبازی که تلاش می‌کنیم حالش خوب شود چه بلایی سر ما و او می‌آورند. حال چقدر از جنگ جهانی دوم گذشته و ببینید آنها چه کار می‌کنند.
پرستویی با تاسف از اینکه بسیاری در خارج از ایران از هشت سال جنگ ما بی‌خبر هستند‌،‌ خاطر نشان کرد: ما قدردانی که نمی‌کنیم هیچ، کاری هم برای انعکاس آن انجام نمی‌دهیم. جنگ جهانی دوم هم می‌توانست تنها در تاریخ بماند اما شاهد هستیم که مراسمی که برگزار می‌کنند هر سال پربارتر می‌شود.
این بازیگر با قدردانی از موزه صلح تهران به ایسنا گفت: این سفر را مدیون این دوستان هستم و سپاسگذارم که ما را به جمع خودشان راه دادند. جا دارد از دکتر سروش،‌ دکتر خاطری و جانبازان همراه یزدان پناه‌، عباسی ‌، فاضلی‌، پزشک همراه دکتر جعفری‌ و مترجمینی که با ما بودند، محمود بنکدار و خانم بابایی قدردانی کنم و امیدوارم ما هم فراخوانی داشته باشیم و به دنیا نشان دهیم که چه بر ما گذشته است.

افزایش قیمت شیرخام در صورت افزایش قیمت علوفه

رییس اتحادیه مرکزی دامداران گفت: اگر نرخ ارز برای واردات نهاده‌های تولید تغییر کند قیمت شیرخام نیز متناسب با آن تا دو برابر افزایش می‌یابد و نوسانات بازار نهاده‌ می‌تواند کاهش چشمگیر تولید شیر را به همراه داشته باشد.
سیروس روستا در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: دامداران تمایلی برای افزایش قیمت شیرخام ندارند اما اگر نرخ ارز برای واردات علوفه تغییر کند و ارز مرجع از این کالاهای اساسی حذف شود قیمت تمام شده برای تولید هر کیلوگرم شیر خام تا دو برابر افزایش می‌یابد و به همین نسبت قیمت خرید این فرآوده پروتئینی نیز گران‌تر خواهد شد.
وی افزود: در حال حاضر توزیع نهاده‌ها در قبال تحویل شیر خام ادامه دارد اما کمبود برخی نهاده‌ها سبب ایجاد اختلالاتی برای تحویل خوراک دام به دامداران و آشفتگی بازار نهاده‌ها در کشور شده است.
رییس اتحادیه مرکزی دامداران با انتقاد نسبت به افزایش چشمگیر قیمت نهاده‌ها و نوسانات بازار این کالاهای اساسی در کشور گفت: علیرغم اینکه دامداران شیرخام را همواره به کارخانه‌های لبنی تحویل می‌دهند اما هنوز نهاده‌های مورد نیاز خود را که سهم آن‌ها از تحویل شیر خام در سه ماهه پایانی سال گذشته بود، تحویل نگرفته‌اند و حتی بخش از این تولیدکنندگان در سال جاری هم مجبور بودند که نهاده‌ها را از بازار آزاد و با قیمت‌های سرسام آور تهیه کنند.
روستا تصریح کرد: حتی در تفاهم نامه جدید منعقد شده برای تحویل شیر خام به کارخانه‌های لبنی قیمت نهاده‌هایی مانند جو و ذرت نیز به کیلویی ۶۵۰ و ۸۰۰ تومان رسیده است که این افزایش قیمت‌ها می‌تواند در گرانی شیر خام موثر باشد.
وی ادامه داد: در سال گذشته به ویژه پس از انعقاد تفاهم‌نامه و سامان یافتن بازار نهاده‌ها روند تولید شیر همواره افزایشی بود اما از ابتدای امسال دامداران با دیدن چنین شرایط تولید و بازار آشفته‌ایی انگیزه خود برای ادامه تولید را از دست داه‌اند که استمرار چنین مشکلاتی می‌تواند کاهش چشمگیر تولید شیرخام در سال جاری را به همراه داشته باشد.
رییس اتحادیه مرکزی دامداران اظهارامیدواری کرد وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی ضمن اخذ رأی اعتماد بالا از نمایندگان مجلس بتواند شرایط تولید برای دامداران را بهبود دهد تا در ادامه شاهد حذف اجباری گله‌های مولد نباشیم

هشدار وزارت بهداشت نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت

رییس اداره غدد متابولیک وزارت بهداشت نسبت به کاهش سن ابتلا به دیابت به دلیل سبک زندگی ناسالم هشدار داد.

دکتر محمد علوی‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به راه‌اندازی و فعالیت واحد دیابت در ۲۲ دانشگاه علوم پزشکی کشور، گفت: برنامه‌های گسترده‌ای برای آموزش آنلاین پزشکان در رابطه با بیماری دیابت در نظر گرفته شده است. آموزش آنلاین پزشکان از ابتدای سال ۹۱ آغاز شد و به صورت مولتی‌مدیا، فیلم و نهایتا نیز گرفتن آزمون انجام می‌شود. یک سری از آموزش‌ها نیز به صورت پرسش و پاسخ از راه دور توسط متخصصان مربوطه انجام می‌شود.

آموزش اجباری دیابت برای پزشکان خانواده

وی همچنین مشکلات اعتباری برای آموزش پزشکان در رابطه با دیابت را مورد اشاره قرار داد و افزود: آموزش درباره دیابت برای تمام پزشکان خانواده اجباری است. به این ترتیب تمام دانشگاه‌هایی که برنامه پزشک خانواده را در مناطق تحت پوشش خود اجرا خواهند کرد باید نسبت به آموزش پزشکان عمومی حاضر در این برنامه اقدام کنند.

سن شروع دیابت از ۳۰ سالگی است

علوی‌نیا با اشاره به برنامه غربالگری دیابت گفت: از آنجا که سن شروع دیابت نوع ۲ تقریبا از ۳۰ سالگی است، غربالگری این بیماری نیز برای سنین ۳۰ سال به بالا انجام می‌شود. البته شیوع اصلی این نوع از دیابت از ۴۵ سالگی به بالاست.

وی از الگوی تغذیه‌ای نامناسب، فعالیت فیزیکی ناکافی، چاقی و استعمال دخانیات به عنوان شایع‌ترین ریسک فاکتورهای ابتلا به دیابت یاد کرد و افزود: به دلیل کم تحرکی، چاقی و تغذیه نامناسب سن ابتلا به دیابت در حال کاهش است.

علوی‌نیا در مقایسه بروز دیابت در روستاییان با ساکنین شهرها گفت: میزان بروز این بیماری در جمعیت بالای ۳۰ سال کلانشهرها حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد است؛ البته میزان ابتلا به این بیماری در روستاها کمتر از شهرها و بر اساس مطالعات اولیه، حدود ۸ درصد است. هرچند امروزه مقداری تعادل شهر و روستا برهم خورده است اما در مجموع در روستاها هنوز سبک زندگی روستایی حاکم است.

وی با بیان این که میزان بروز دیابت در زنان مقداری بیشتر از مردان است، درباره میزان بروز این بیماری در پایتخت نیز گفت: میزان بروز دیابت در تهران نیز مانند دیگر کلانشهرهاست.

افزایش پنج درصدی قیمت مرغ

رییس هیئت انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور حل نشدن مشکل تامین نهاده را دلیل افزایش ۵ درصدی قیمت مرغ در هفته گذشته دانست.
محمد یوسفی ریس هیئت انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: با گذشت یک ماه هنوز کشتی‌های حامل نهاده‌های طیور اجازه پهلو گرفتن نیافته‌اند که منجر به افزایش ۸۰ درصدی قیمت نهاده‌های طیور نسبت به ماه های گذشته شده است.
وی قیمت مرغ را بطور میانگین ۶هزار و صد تومان در سطح شهر اعلام کرد و گفت: قیمت مرغ براساس عرضه و تقاضا آن است و به همین دلیل حتی زمانی که قیمت بطور رسمی از سوی وزارت صنعت و معدن و یا سازمان بازرسی اعلام می‌شود بازهم قیمت در بازار اندکی با قیمت اعلامی متفاوت است.
رییس هئیت انجمن صنفی پرورش دهندگان مرغ گوشتی کشور با اشاره به اینکه در هفته‌های اخیر شرکت پشتیبانی امور دام به توزیع ۱۵ درصد از نهادهای مورد نیاز مرغداری‌ها پرداخته است افزود: با این حال مرغداری‌ها به دلیل کمبود نهاده‌های لازم برای تغذیه طیور مجبور به تامین نهاده مورد نیاز خود از بازار سیاه شدند، که این موضوع باعث تشدید قیمت‌ها در بازار سیاه شده است.
وی در مورد پیش بینی بازار مرغ در روزهای آتی افزود: متاسفانه هیچ گونه پیش بینی نمی‌توان داشت و همه چیز بستگی به این دارد که برای تامین نهاده چه ارزی در نظر گرفته شود اما درحال حاضر مرغداران بلاتکیف و نگران آینده‌اند.
یوسفی در پایان افزود: در صورتی که وضعیت تامین نهاده حل نشود مرغداران با تامین نیاز خود از بازار سیاه ضرر مضاعفی را متحمل می‌شوند و حتی ممکن است از ادامه فعالیت بازمانند.

روحانی: کینه ها را بزداییم و محبت ها را در جمع خودمان گسترش دهیم

حسن روحانی رییس جمهور برای دومین بار طی هفته گذشته بر ضرورت گسترش محبت و زدودن کینه ها تاکید کرد و با اشاره به ویژگی ماه رمضان اظهار کرد: اگر ما غفران الهی را می خواهیم خود هم باید دست به غفران و گذشت بزنیم و کینه ها را بزداییم و محبت را در سراسر جهان و در جمع خودمان بویژه مستقر سازیم.
روحانی در مراسم تنفیذ نیز گفته بود: بگذاریم که فضا و فرصت خدمت برای همه ایرانیانی که دل در گرو این مرز و بوم دارند، باز شود. بگذاریم که شایستگان به ملت خدمت کنند، بگذاریم سینه‌ها از کینه‌ها پاک شود، بگذاریم آشتی جای قهر و دوستی جای دشمنی بنشیند.
رییس‌جمهور، با تبریک عید سعید فطر، این عید را عید ایستادگی و پایداری و تهذیب نفس خواند و با تشکر از همه ملت ایران برای حرمت‌داری این ماه مبارک افزود: رمضان، ماه وحدت است که همه ملت‌ها با مناسکی واحد پیوند خود را محکم‌تر می‌کنند.
به گزارش سایت ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز جمعه در دیدار مسوولان نظام با رهبری در عید سعید فطر اظهار امیدواری کرد که رنج و خستگی کشورهای مسلمان به ویژه کشورهایی که امروز با دخالت خارجی دچار رنج مضاعف شد‌ه‌اند برطرف شود و عیدانه آن‌ها در این عید بزرگ، رهایی از مشکلات بوجود آمده باشد.
وی با بیان این‌که «ماه مبارک رمضان، ماه غفران و رحمت واسعه الهی نیز می‌باشد» افزود: لازم است به برکت این ماه، دل‌ها را پاک کنیم و محبت‌ها را گسترش دهیم.
روحانی افزود: این ماه، ماه رحمت و مغفرت بود؛ مگر همه به پیشگاه حق برای غفران گناهان مان دست دراز نکردیم؟ و اگر این ماه، ماه غفران الهی است پس بیاییم از هم بگذریم؛ پس بیاییم دل ها را انبان کینه ها قرار ندهیم.
وی ادامه داد: هر آن چه که گله داریم از انتخابات اخیر و قبل و بعدش ، این ماه ، ماه رحمت است «الا تحبون ان یغفرالله لکم» پس اگر اینچنین است «ولیعفوا، ولیصفحوا» ؛ اگر ما غفران الهی را می خواهیم خود هم باید دست به غفران و گذشت بزنیم و کینه ها را بزداییم و محبت را در سراسر جهان و در جمع خودمان بویژه مستقر سازیم.
رییس جمهوری تاکید کرد: مگر این امیر المومنین نبود که بعد از ضربت در ماه مبارک رمضان فرمود اگر زنده ماندم من اولی هستم به عفو و اگر رفتم «فالعفو لی قربة و لکم حسنة، فاعفوا واصفحوا الا تحبون ان یغفرالله لکم»
وی با تأکید بر «ضرورت افزایش قدرت ملی، قانونگرایی را زمینه‌ای برای انسجام و وحدت ملی» خواند و اظهار امیدواری کرد که دولت یازدهم با کسب رأی اعتماد از مجلس شورای اسلامی بتواند خدمت خود را هرچه زودتر به ملت شریف ایران آغاز کند.

زیمبابوه با ایران قرارداد فروش اورانیوم «امضا کرده است»

مجله بریتانیایی تایمز، دهم ماه اوت، از قول معاون وزارت معادن زیمبابوه می‌گوید آن کشور برای فروش اورانیوم به ایران، مخفیانه قراردادی امضا کرده است.

به گزارش رادیو فردا، گیفت چیمانیکیره، معاون وزرات معادن زیمبابوه، به تایمز گفته است «من [توافق‌نامه‌] صادرات اورانیوم به ایران را دیده‌ام».

گفته شده که این قرارداد سال گذشته میان دو کشور بسته شده است.

گفته‌های این مقام دولتی می‌تواند با نگرانی‌های کشورهای غربی روبه‌رو شود که به برنامه‌های اتمی ایران مشکوک هستند و خواستار تعلیق بخشی از آن شده‌اند که ظن آن می‌رود با «اهداف نظامی» دنبال می‌شد. ایران همواره تاکید کرده است که برنامه‌های اتمیش صلح آمیز است.

با این همه ادامه برنامه‌های اتمی، تحریم‌های گسترده‌ای را برای ایران همراه داشته است.

کشور زیمبابوه نیز به دلیل نقض حقوق بشر با تحریم‌هایی روبه‌روست.

روزنامه تلگراف می‌گوید بخش معادن دولتی این کشور -که معادن اورانیوم را نیز در بر می‌گیرند- خود تحت تحریم‌اند.

این نخستین بار نیست که موضوع «فروش» احتمالی اورانیوم زیمبابوه به ایران خبرساز می‌شود.

در اسفند ماه سال ۱۳۸۹ و پس از انتشار گزارش‌هایی درباره قصد زیمبابوه برای فروش اورانیوم به ایران، ایالات متحده آمریکا به این کشور در مورد به همکاری با تهران در زمینه برنامه هسته‌ای هشدار داده بود.

7 قطعه زمین مرغوب تامین اجتماعی، پیشکش مرتضوی به رئیس بانفوذ یک دانشگاه؟

خط 11 : هیچکس نمی داند که سعید مرتضوی چگونه توانسته است تا کنون دوام بیاورد . او به هرجرمی هم که محکوم شده باشد ، هنوز می تواند در تامین اجتماعی دستوراتی برای بذل و بخشش این نهاد صادر کند.
بنا به اطلاع خط11، هفته پیش و به تاریخ 1392/5/7 مدیرکل املاک و مستغلات تامین اجتماعی آقای محسن معماری نامه ای به سعید مرتضوی می نویسد که بنا بر اطلاع،محتوای این نامه واگذاری فوری 7 قطعه زمین متعلق به تامین اجتماعی به دانشگاه "ع"  است.
این 7 قطعه زمین که قطعا سرمایه و پشتوانه میلیونها کارگر و  شهروند ایرانی که سالیان دراز به پرداخت حق بیمه  پرداخته اند است ، در هفته آخر دولت گویا مجوز واگذاری به این دانشگاه غیر انتفاعی را یافته اند.
به نظر می رسد که رییس  این دانشگاه در جریان این واگذاری هنوز قرار نگرفته و به اصطلاح این زمین ها پیشکشی مرتضوی برای تحت الحمایه قرارگرفتن در آینده باشد.

امید است با هوشیاری دولت یازدهم و رییس محترم دانشگاه مزبور از این پیشکشی ناحق و خلاف قاعده جلوگیری شود.

حسینیان: کابینه پیشنهادی، کابینه‌ای امنیتی است

یک عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس معتقد است که کابینه پیشنهادی رئیس جمهور، کابینه‌ای امنیتی است چون اکثر وزرای پبیشنهادی از افراد امنیتی هستند.
روح‌الله حسینیان (چهره قضایی امنیتی و معاون وزارت اطلاعات در دوره ری شهری و از نزدیکترین دوستان سعید امامی)  در گفتگو با ایسنا، در ارزیابی از کابینه پیشنهادی حسن روحانی گفت: الحمدالله این کابینه خیلی کابینه امنیتی است و اکثر وزرای پیشنهادی امنیتی هستند به جز وزیر پیشنهادی اطلاعات که یک شخصیتی مذهبی و سیاسی است.
وی در توضیح منظورش از امنیتی بودن کابینه گفت: بسیاری از افراد معرفی شده در شورای امنیت بودند و کارهای امنیتی کردند و وزرات اطلاعاتی هستند.
این عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس همچنین گفت که برخی از افراد معرفی شده در حوزه‌ی کاری پیشنهاد شده تخصص ندارند و متخصص نیستند.

حسینیان در عین حال با این پیش بینی که 80 درصد کابینه رای می‌آورد گفت: مابقی افرادی که از کابینه پشنهادی مجلس رای نمی‌آورند آنهایی هستند که در مجلس صحبتهایی کردند و با فتنه زاویه نگرفته‌اند، این باعث شده که احتمالا آنها در صحن علنی رای نیاورند.