۱۳۹۱ بهمن ۱۳, جمعه

دبیر گزارشگران بدون مرز بازداشت خبرنگاران ایرانی را محکوم کرد


دبیر اول گزارشگران بدون مرز تداوم سرکوب روزنامه‌نگاران در ایران را محکوم کرد. ‌اکنون ۶۲ روزنامه‌نگار و وب‌نگار در جمهوری اسلامی زندانی هستند. ایران به لحاظ آزادی رسانه‌ها در میان ۱۷۹ کشور جایگاه ۱۷۴ را دارد.
از تاریخ هفتم تا دوازدهم بهمن ۱۶ روزنامه‌نگار در ایران بازداشت شدند. به گفته کریستف دولوار، دبیر اول گزارش‌گران بدون مرز ۳۴ سال پیش وقتی آیت‌الله خمینی به ایران آمد وعده رعایت آزادی‌های اساسی مردم را داد، ولی اکنون در ایران ۴۲ روزنامه‌نگار و ۲۰ وب‌نگار زندانی هستند. ایران در رده‌بندی آزادی رسانه‌، میان ۱۷۹ کشور، مرتبه ۱۷۴ را دارد و در جمع ده کشوری قرار گرفته که بدترین در جهان هستند.
گروهی از روزنامه‌نگاران بازداشت شده
در سایت گزار‌ش‌گران بدون مرز در این رابطه آمده است :"جانشین روح‌الله خمینی، علی خامنه‌ای جنگ علیه روزنامه‌نگاران و سیاست شیطان‌سازی از رسانه‌های جدید و مطبوعات خارجی را تشدید کرده است. سی و چهار است که روزنامه‌نگاران و روشنفکران ایرانی به " جاسوسی برای قدرت های غربی" متهم می‌شوند. اتهاماتی که هیچ‌گاه در دادگاه‌های عادلانه ثابت نشده‌اند.»

اسامی بازداشت شدگان
هفتم بهمن: سلیمان محمدی(روزنامه بهار)، میلاد فدایی اصل(خبرگزاری ایلنا)، فاطمه ساغرچی (سایت جماران)
هشتم بهمن: جواد دلیری، نسرین تخیری و ساسان آقایی (روزنامه اعتماد)، پژمان موسوی و امیلی امرایی (روزنامه بهار)، پوریا عالمی (روزنامه شرق)، نرگس جودکی (روزنامه آرمان)، اکبر منتجبی (هفته‌نامه آسمان)، صبا آذرپیک (مستقل و همکار بسیاری از روزنامه های اصلاح‌طلب)
نهم بهمن: کیوان مهرگان (مستقل و همکار بسیاری از روزنامه های اصلاح‌طلب)، حسین یاغچی (هفته‌نامه آسمان)
یازده بهمن: علی دهقان (روزنامه بهار)
دوازده بهمن: ریحانه طباطبایی (روزنامه بهار)
سایت گزارش‌گران بدون مرز بخشی از سخنان آیت‌الله خمینی را نیز با عنوان «ما با سانسور مبارزه می‌کنیم» ضمیمه اطلاعیه‌ای کرده که در آن اظهارات دبیر اول این سازمان منعکس شده است!

ایران محور حملات انتقادی سناتورهای آمریکا به چاک هیگل


روز گذشته جلسه پرسش و پاسخ نمایندگان مجلس سنای آمریکا با چاک هیگل٬ گزینه اوباما برای تصدی وزارت دفاع٬ برگزار شد. در این جلسه سناتورهای جمهوری‌خواه٬ هیگل را بر سر مواضع‌اش در قبال ایران به چالش کشیدند.
چاک هیگل٬ گزینه باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا٬ برای تصدی پست وزارت دفاع این کشور٬ روز پنج‌شنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۲ بهمن) در مجلس سنا حاضر شد و به سوال سناتورها برای کسب رای اعتماد پاسخ گفت. سناتورهای جمهوری‌خواه در مجلس سنای آمریکا با طرح پرسش‌های مکرر درباره مواضع پیشین هیگل در رابطه با جنگ‌های خاورمیانه٬ پرونده اتمی ایران و سیاست‌های اسرائیل به شدت به وی حمله کردند. بر اساس گزارش‌ها هیگل در جلسه روز گذشته بیش‌تر از مواضع خود دفاع کرد.
به گزارش رویترز فضای تند و انتقادی جلسه روز گذشته حتی در خود واشنگتن نیز بسیار غیرمعمولی محسوب می‌شود. حتی پیش از آن‌که هیگل سخنان خود را در جلسه روز گذشته آغاز کند٬ جیمز این‌هاف٬یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه٬ وی را شخصی نامناسب برای رهبری پنتاگون در "برهه خطرناک و پراهمیت کنونی" خطاب کرد.
با این همه احتمال این‌که هیگل رای اعتماد خود را از اکثریت دمکرات ‌سنای آمریکا دریافت کند وجود دارد. به علاوه این‌که به نظر می‌رسد روز گذشته به رغم حملات تند نمایندگان جمهوری‌خواه وی بعد از ساعت‌ها پاسخ‌گویی توانست حمایت‌های هر چند اندک جدیدی از میان جمهوری‌خواهان نیز کسب کند.
به گزارش رویترز٬ یکی از چالشی‌ترین سوال‌ها هنگامی بود که سناتور جان مک‌کین از هیگل پرسید که آیا مخالفت‌اش با افزایش نیروها در عراق در ۲۰۰۷ درست بوده است یا خیر. وی پس از طرح این سوال بارها در میان کلام هیگل وارد شد٬ سخن او را قطع کرد و از او خواست تا جواب مشخص دهد. هیگل اما از پاسخ‌گویی به این سوال در حد یک کلمه آری یا خیر سر باز زد. مک کین نهایتا به وضوح نسبت به امتناع هیگل از پاسخگویی اظهار ناامیدی کرد. وی به هیگل گفت: «امتناع شما از پاسخ به این سوال بر قضاوت و رای نهایی‌ام تاثیر خواهد داشت.»
یکی دیگر از مواردی که هیگل به نظر ناراحت جلوه کرد وقتی بود که سناتور لیندسی گراهام٬ از حزب جمهوری‌خواه٬ از وی درباره اظهارنظرش درباره یک گروه لابی یهودی که هیگل آن‌ها را متهم به ارعاب در واشنگتن کرده بود سوال کرد. هیگل در پاسخ چندین بار تکرار کرد که پشیمان است. گراهام از او سوال کرد که آیا می‌تواند تنها یک نماینده را نام ببرد که از سوی این گروه ارعاب شده باشد. پاسخ هیگل به این سوال منفی بود. گراهام اظهار داشت: «نمی‌توانم تحریک‌آمیزتر از آن‌چه شما درباره روابط آمریکا و اسرائیل گفتید چیزی تصور کنم.»
آقای هیگل در جلسه روز گذشته برای اولین بار بعد از مطرح شدن نامزدی‌اش به اعتراضات صورت گرفته پاسخ داد. در گذشته وی با گزینه حمله نظامی از سوی آمریکا و اسرائیل به ایران مخالفت کرده بود. وی همچنین مدافع گنجاندن ایران در مذاکرات صلح افغانستان بود. جدا از مواضع سیاسی جنجال‌برانگیز٬ هیگل در سال ۱۹۹۸ درباره یک نامزد تصدی پست سفارت گفته بود که وی به صورت "مشخص و شدیدی همجنس‌گراست" که این اظهارنظر اعتراضاتی برانگیخت که به عذرخواهی وی منجر شد.
سوالات سناتورهای جمهوری‌خواه البته بیش‌تر درباره اظهارات مناقشه‌برانگیز قبلی چاک هیگل درباره ایران٬ اسرائیل٬ و رویکرد آمریکا در قبال پرونده اتمی ایران بود.
احتمال زیاد برای کسب رای اعتماد
اگر هیگل رای اعتماد سنا را بدست آورد در حالی به ریاست پنتاگون خواهد رسید که بودجه دفاعی آمریکا کاهش شدیدی داشته اما این کشور همچنان با چالش‌های سابق خود نظیر مساله چین٬ ایران و کره شمالی رو به روست.
هیگل روز گذشته بیان کرد: «آمریکا پرقدرت‌ترین ارتش جهان را دارد و باید داشته باشد.» سناتور كارل لوين٬ رئيس كميته نيروهای مسلح سنای آمریکا٬ در جلسه دیروز اعلام کرد که نگرانی‌هایش بخصوص درباره اظهارنظرهای پیشین هیگل در رابطه با تحریم‌های یک‌جانبه علیه ایران٬ پاسخ داده شده است. وی گفت مطمئن است که هیگل از موضع دولت اوباما علیه ایران حمایت می‌کند.
به رغم پرسش‌های انتقادآمیز و تهاجمی از سوی نمایندگان جمهوری‌خواه سنای آمریکا٬ برخی از جمهوری‌خواهان با هیگل رفتار دوستانه‌ای داشتند. ساکسبی چمبلیس٬ سناتور جمهوری‌خواه ایالت جورجیا٬ در جلسه روز گذشته هیگل را به اسم کوچک صدا می‌کرد و با او شوخی می‌کرد.
بازید محمود احمدی‌نژاد از تاسیسات اتمی نطنز، عکس از آرشیوبازید محمود احمدی‌نژاد از تاسیسات اتمی نطنز، عکس از آرشیو
به نظر می‌رسد که هیگل با روشن کردن مواضع خود در هفته‌های گذشته کوشیده است از نگرانی‌ها و انتقادات بکاهد تا راه را برای ریاست بر پنتاگون هموار کند. چاک هیگل جانشین لئون پانه‌تا در وزارت دفاع آمریکا خواهد شد.
هیگل در یک گزارش ۱۱۲ صفحه‌ای که پیش از این برای معرفی خود در مجلس سنای آمریکا تهیه کرده بود، ضمن تمجید از اعمال سیاست‌های تحریمی دولت آمریکا علیه ایران اعلام کرد که از ساخت و توسعه سپر دفاع موشکی در اسرائیل نیز پشتیبانی خواهد کرد.
هیگل در این گزارش کتبی ایران را "تهدیدی جدی" خواند و تصریح کرد که برای مقابله با سیاست تهاجمی ایران همه گزینه‌ها را در نظر خواهد گرفت.
نصب تجهیزات بیش‌تر ایران در تاسیسات اتمی نطنز
روز گذشته در حالی نامزد تصدی وزارت دفاع آمریکا خصوصا به علت موازین پیشین خود در قبال ایران هدف حملات انتقادی نمایندگان مجلس سنا قرار گرفت که بر اساس گزارش‌ها ایران تجهیزات جدیدی را در تاسیسات اتمی نطنز نصب می‌کند.روز پنج‌شنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۲ بهمن) کاخ سفید هشدار داد که تصمیم ایران مبنی بر راه‌اندازی تجهیزات مدرن بیش‌تر در سایت اتمی نطنز را اقدامی تحریک‌آمیز می‌داند.
آمریکا نصب سانتریفوژهای پیشرفته جدید در نطنز را در ادامه روند نقض تعهدات بین‌المللی ایران در قبال شورای امنیت سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و قطعنامه‌های صادر شده از سوی این نهادها ارزیابی می‌کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه بر اساس مدارکی که روز پنج‌شنبه به دست این خبرگزاری رسیده٬ ایران در پی آن است تا تجهیزات مدرن بیش‌تری را در تاسیسات اتمی نطنز نصب کند. نطنز یکی از سایت‌های اصلی اتمی ایران است.
بر اساس مدارک آژانس٬ ایران با نگارش نامه‌ای به تاریخ ۲۳ ژانویه (۴ بهمن) آژانس را در جریان این موضوع قرار داده که می‌خواهد تعدادی سانتریفوژهای مدل IR2m را در نظنز نصب کند.
یک دیپلمات در وین که نخواست نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفت که به احتمال قوی تجهیزات جدید به ایران این امکان را خواهد داد که اورانیوم را تا خلوص پنج درصد غنی کند.
کارشناس سیاسی می‌گویند نگرانی بزرگ‌‌تر جامعه جهانی درباره مرکز اتمی فردو است. در این مرکز اورانیوم تا۲۰ درصد خلوص غنی می‌‌شود. روند غنی‌سازی بالا به ایران این امکان را می‌دهد تا هرچه بیشتر به ساخت بمب اتمی نزدیک شود.

کلینتون: ایران کمک‌های نظامی خود به سوریه را افزایش داده است


هیلاری کلینتون در آخرین مصاحبه‌ی خود به عنوان وزیر خارجه آمریکا گفت که ایران با اعزام مشاوران نظامی و تجهیزات پیشرفته به سوریه، در صدد حفظ اسد در قدرت است. وی ایران و حزب‌الله را از مداخله در بحران سوریه برحذر داشت.
در پی مواضع تند ایران و سوریه در قبال حمله هوایی اسرائیل، هیلاری کلینتون، وزیر امورخارجه آمریکا در روز پنج‌شنبه (۱۳ بهمن/۳۱ ژانویه) گفت که جمهوری اسلامی کمک‌های نظامی خود به دمشق را افزایش داده است.
هیلاری کلینتون که در روز جمعه (۱۴ بهمن/۲ فوریه) جای خود را به جان کری وزیر امورخارجه جدید آمریکا می‌سپارد، تاکید کرد که "اولویت ایران حفظ بشار اسد" در راس قدرت است.
کلینتون در آخرین مصاحبه‌اش به عنوان وزیر خارجه آمریکا گفت که بنا به اطلاعات بدست آمده جمهوری اسلامی با اعزام مشاوران نظامی و تجهیزات بیشتر به سوریه، کمک‌های خود به بشار اسد را افزایش داده است.
کلینتون تاکید کرد که آمریکا این روند را با "نگرانی زیاد" دنبال می‌کند. بنا به ارزیابی آمریکا، جمهوری اسلامی در حال ارسال تجهیزات پیشرفته‌تری به رژیم اسد است. بکارگیری چنین تسلیحاتی در سوریه هم‌اکنون قابل مشاهده است.
به گفته کلینتون حمایت‌های ایران و حزب‌الله لبنان از رژیم اسد می‌تواند بحران سوریه را گسترش دهد و درگیری‌ها را به خارج از مرزهای این کشور بکشاند.
انتقاد کلینتون به روسیه
هیلاری کلینتون همچنین از ادامه حمایت روسیه از دولت اسد انتقاد کرد. کلینتون گفت: «آمریکا بر این باور است که روسیه به کمک‌های مالی خود به رژیم اسد ادامه می‌دهد و با ارسال کمک‌های نظامی از این رژیم پشتیبانی می‌کند.»
به‌رغم مواضع کنونی مسکو، وزیر امورخارجه آمریکا ابراز امیدواری کرد که دولت روسیه سیاست خود در قبال بحران سوریه را تغییر دهد. کلینتون افزود: «روسیه نمی‌تواند شاهد این رخدادها باشد، ولی وانمود کند که اوضاع کنونی برای همگان از جمله برای منافع روسیه بسیار خطرناک نیست.»
کلینتون گفت که بزودی جو بایدن، معاون رئیس‌جمهور آمریکا با سرگئی لاوروف، وزیر امورخارجه روسیه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان در روز جمعه (۱۳ بهمن/۱ فوریه) دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.
سکوت اسرائیل و تهدیدهای ایران و سوریه
در حالی که مقامات اسرائیلی همچنان پیرامون حمله هوایی به سوریه سکوت اختیار کرده‌اند، دولت‌های ایران و سوریه تهدید کردند که این حمله پیامدهایی برای اسرائیل به همراه خواهد داشت.
در نامه‌ای که دولت سوریه به سازمان ملل متحد فرستاده، آمده است که "رهبری سوریه این حق را برای خود قائل است که از سرزمین و حق حاکمیت خود دفاع کند.»
سوریه در این نامه "اسرائیل و متحدان آن در شورای امنیت سازمان ملل" را "مسئول اصلی این تهاجم و پیامدهای آن" دانسته است.
علی‌اکبر صالحی، وزیر امورخارجه ایران نیز حمله اسرائیل را "نقض آشکار حق حاکمیت" سوریه خواند و به اسرائیل در این زمینه هشدار داد.

یک ایرانی با چک ۵۰ میلیون یوروئی در آلمان بازداشت شد


یک شهروند ایرانی در حالی که یک چک ۵۰ میلیون یوروئی را در کیف دستی خود پنهان کرده بود در فرودگاه دوسلدورف آلمان بازداشت شد. این چک به‌مبلغ ۳۰۰ میلیون بولیوار از سوی بانک ونزوئلا صادر شده بود.
ایرانی دستگیر شده در فرودگاه دوسلدورف در گزارش خبرگزاری آلمان ۵۹ ساله معرفی شده است. ماموران گمرک فرودگاه گفته‌اند که مسافر در مقابل این پرسش که آیا بیش از ۱۰ هزار یورو همراه دارد یا نه پاسخ منفی داده بود، اما ماموران به‌وی مشکوک شدند و در بازرسی ساک دستی او یک چک صادر شده از سوی بانک ونزوئلا به مبلغ ۳۰۰ میلیون بولیوار یافتند. این رقم معادل بیش از ۵۰ میلیون یورو است.

قانون مبارزه با ترور و پول‌شوئی

در چارچوب قوانین مبارزه با ترور و پول‌شوئی، مسافرانی که بیش از ۱۰ هزار یورو پول نقد یا ارواق بهادار همراه دارند، هنگام ورود به کشورهای اروپائی وظیفه ‌دارند آن را به ماموران گمرک اعلام کنند.

مردی که در فرودگاه دوسلدورف به دام افتاده از ترکیه به آلمان پرواز کرده بود. به این دلیل روشن نیست که با چک صادره از بانک ونزوئلا چه هدفی را دنبال می‌کرد. ایران و ونزوئلا سرگرم ایجاد یک پایگاه دریائی در سواحل ونزوئلا هستند. برپایه برخی گزارش‌ها بخش عمده هزینه‌های ایجاد این نیروگاه از سوی جمهوری اسلامی ایران تامین می‌شود.

خبرگزاری آلمان می‌نویسد که چک کشف شده به وسیله ماموران گمرک ضبط شده و صاحب آن به‌خاطر زیرپانهادن قوانین آلمان محاکمه خواهد شد. جریمه نقدی این مرد در صورت محکومیت حدود یک میلیون یورو پیش‌بینی می‌شود. هویت مسافر ایرانی هنوز فاش نشده است.

دلار ۴هزار تومانی و نگرانی مراجع تقلید از تورم و گرانی


بهای ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران همچنان رو به افزایش است. قیمت هر دلار آمریکا روز جمعه، ۱۳ بهمن از مرز ۴ هزار تومان گذشت. دو مرجع تقلید سرشناس از شدت گرفتن گرانی و تورم ابراز نگرانی می‌کنند.
افزایش بهای ارزهای خارجی در روزهای گذشته شتاب گرفته است. روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن قیمت هر دلار آمریکا با افزایشی ۲۰۰ تومانی به ۳۸۰۰ تومان رسید.

سایت خبری کلمه به نقل از منابع مطلع در بازار غیر رسمی ارز گزارش داد عصر پنج‌شنبه، ۱۲ بهمن در آخرین ساعت‌های خرید و فروش ارز در بازار معاملات آزاد تهران قیمت هر دلار به ۴ هزار تومان و یورو به ۵ هزار و ۵۰۰تومان رسید.

نگرانی مراجع از گرانی و تورم

با نوسان شدید بهای ارزهای خارجی، که به کاهش ارزش پول ملی می‌انجامد، تورم و گرانی روندی صعودی پیدا کرده است. رشد سرسام‌آور قیمت‌ها که به نارضایتی‌های عمومی، به ویژه در میان قشرهای کم‌درآمد دامن می‌زند شماری از مراجع تقلید را نگران کرده است.

پایگاه اینترنتی "رسا" که خبرهای حوزه علمیه و مراجع تقلید در قم را منعکس می‌کند، روز جمعه ۱۳ بهمن ماه نوشت، دو مرجع تقلید سرشناس، لطف‌الله صافی گلپایگانی و حسین نوری همدانی "نسبت به وضعیت اقتصادی و عدم ثبات قیمت‌ها و گرانی شدید و تورّم" ابراز نگرانی کرده‌اند.

به گزارش رسا این دو روحانی در تازه‌ترین دیدار خود از این‌که قشر ضعیف جامعه در فشار و ناراحتی هستند، ابراز تاسف کردند و از مسئولان خواستند «هر چه زودتر نسبت به وضعیت پیش آمده در مملکت چاره‌اندیشی کنند.»

انتقاد از تورم و گرانی ارز در نماز جمعه
اعتراض مراجع تقلید قم به گرانی و افزایش شدید قیمت‌ها موضوع تازه‌ای نیست. خرداد ماه سال جاری در جریان سفر علی لاریجانی، رئیس مجلس به قم، تعدادی از مراجع به او هشدار دادند که تورم مردم را به ستوه آورده و "گرانی سرو صدای مردم را درآورده است."

۳۱ شهریور ماه نیز دو مرجع تقلید دیگر، جعفر سبحانی و ناصر مکارم شیرازی در دیدار با اعضای فراکسیون روحانیون مجلس شورای اسلامی از پیامدهای نارضایتی عمومی ابراز نگرانی کرده بودند.

مکارم شیرازی به نمایندگان گفته بود: «نباید تحمل مردم را نامحدود بگیریم، آستانه تحمل مردم را در نظر داشته باشیم.»

وضعیت نابسامان اقتصادی و افزایش بهای ارزهای خارجی به تریبون نماز جمعه نیز کشیده شده است. کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران ۱۳ بهمن "مسئله اصلی کشور" را رفع مشکلات اقتصادی مردم عنوان کرد.

به گزاری خبرگزاری مهر امام جمعه موقت تهران گفت: «مشکل اقتصادی، گرانی، بیکاری و افزایش قیمت ارز و طلا باید با تلاش دولت و مجلس حل شود و خدا نکند که برای نادیده گرفته شدن این مسائل حرف‌های اختلاف برانگیز مطرح شود.»

عامل ترور پاپ ژان پل دوم: از خمینی دستور گرفته بودم


مردی که در سال ۱۹۸۱ پاپ ژان پل دوم را در میدان سنت پترزبورگ هدف گلوله قرار داد، در کتابی که به تازگی منتشر کرده مدعی شده که دستور ترور رهبر کاتولیک‌های جهان را از خمینی گرفته بود.
او یک اسلامگرای ترک است و محمد‌علی آق‌جا نام دارد. محمدعلی ‌آق‌جا، که در سال‌های گذشته به‌خاطر کشتن یک روزنامه‌نگار در ترکیه زندانی شده بود، مدعی شده که پس از گریختن از زندان ترکیه به ایران رفته و ماموریت ترور پاپ ژان پل دوم رهبر کاتولیک‌های جهان در تهران به وی تلقین شده بود.
کتاب این مرد روز جمعه در ایتالیا منتشر شد و عنوان "به من وعده بهشت داده شد، زندگی من و حقایق پشت‌پرده ترور پاپ" را بر پیشانی دارد.

او در کتابش نوشته است آیت‌الله خمینی، رهبر سابق جمهوری اسلامی، در یک ملاقات شبانه به او ماموریت داده که پاپ را به قتل برساند. محمد‌علی آق‌جا مدعی شده که آیت‌الله خمینی به وی گفته است:«پاپ منادی شیطان بر زمین است و تو باید به نام الله او را بکشی»!

پاپ ژان پل دوم در سوءقصد سال ۱۹۸۱به شدت زخمی شد، ولی جان به در برد.

وعده بهشت
پاپ ژان پل دوم با محمدعلی آق‌جا در زندان در ۲۷ دسامبر ۱۹۸۳ ملاقات کردپاپ ژان پل دوم با محمدعلی آق‌جا در زندان در ۲۷ دسامبر ۱۹۸۳ ملاقات کرد
محمد علی‌ آق‌جا پس از دستگیری گفته بود که ترور پاپ را سازمان جاسوسی شوروی «کا گ ب» و گروهی از دیپلمات‌های بلغارستان سازمان‌دهی کرده‌اند.

آق‌جا ملاقات پاپ از وی در زندان را نیز با جزییات بر روی کاغذ آورده است. پاپ ژان پل دوم سال ۱۹۸۳ به سلول او در زندانی در رم رفت و او را مورد بخشش قرار داد. آق‌جا اکنون در کتاب خود می‌نویسد که پاپ از او پرسیده که فرمان قتلش را چه کسی به وی داده و قول داده که راز او را برملا نکند. پس از آن‌که محمد علی آق‌جا اعتراف می‌کند، پاپ می‌گوید: «هم‌چنان‌که تو را بخشیدم، آن‌ها را نیز می‌بخشم.»

نویسنده کتاب "زندگی‌ من و حقایق پشت‌پرده ترور پاپ" می‌نویسد که در گذشته راهی خطا طی‌ کرده و «سال‌ها در خدمت فاشیسم اسلامی» بوده، اما اکنون دریافته که «عیسی مسیح بهترین انسانی است که قدم بر زمین نهاده».

این مرد ۵۵ ساله، ۱۹ سال در زندان ایتالیا بسر برد و سپس به ترکیه فرستاده شد. در آن‌جا نیز ده سال دیگر مجازات زندان کشید. او در سال ۲۰۱۰ آزاد شد. مقام‌های قضایی ترکیه نسبت به سلامت روانی او تردید دارند.

اخبار زندانیان سیاسی

عود بیماری سرطان سینه زهرا منصوری و مخالفت وزارت اطلاعات با مرخصی درمانی

 زهرا (محبوبه) منصوری زندانی سیاسی بند زنان زندان اوین با عود بیماری سرطان سینه روبرو گشته و با وجود موافقت دادستانی، وزارت اطلاعات با اعزام وی به مرخصی درمانی مخالفت کرده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زهرا منصوری زندانی سیاسی بند نسوان زندان اوین که از بیماری صرع رنج می‌برد، بتازگی با عود سرطان سینه در وضعیت وخیمی قرار گرفته است.
این در حالی است که با دستور پزشک زندان، دادستان اجازه مرخصی درمانی وی را با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر کرده است، ولی وزارت اطلاعات با مرخصی استعلاجی نامبرده مخالفت کرده است.
زهرا منصوری پیش‌تر نیز در بهار سال ۹۰ که بازداشت گردید، در بند ۲۰۹ زندان اوین تحت عمل جراحی قرار می‌گیرد، ولی از آنجا که عمل مورد نظر با تشخیص اشتباه پزشکان همراه بود، بیماری سرطان سینه وی مجددا عود کرده و وی را در شرایط خطر ناکی قرار داده است.
این زندانی زن همچنین در تاریخ ۶ آبان ماه در حالی مجددا جهت اجرای محکومیت صادره بازداشت و به زندان اوین منتقل گردید که به تازگی تحت عمل جراحی مربوط به ناراحتی‌های روده قرار گرفته بود و بسیاری از اعمال طبیعی بدن انسان، نظیر نشستن برایشان دشوار شده بود.
بازداشت سه تن به جرم اقدام به برگزاری مجلس ترحیم
 حسن صادقی‌ خرم دشتی به همراه همسر و فرزند ۱۷ ساله‌اش به جرم اقدام به برگزاری مجلس ترحیم برای پدرش غلامحسین صادقی‌خرم بازداشت شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حسن صادقی ‌خرم دشتی که قصد برگزاری مجلسی خانگی برای ترحیم پدر خود در روز سه‌شنبه ۱۱ بهمن ماه را داشت، بامداد دوشنبه ۱۰ بهمن ماه حدود ساعت ۵ صبح با مراجعه مامورین وزارت اطلاعات به همراه همسر خود فاطمه مثنی بازداشت شد.
مامورین وزارت اطلاعات ضمن تفتیش کامل منزل اقدام به ضبط وسایل شخصی ایشان، از قبیل کامپیو‌تر، کتب و آلبوم عکس‌های خانوادگی نمودند.
همچنین در روز سه شنبه ۱۱ بهمن ماه مامورین وزارت اطلاعات بار دیگر به منزل ایشان مراجعه کرده و اینبار اقدام به پلمب منزل پدری وی نموده و به دیگر ساکنین ساختمان که از اقوام نزدیک وی می‌باشند اعلام کرده‌اند که خانه آنان بنا به دستور مقامات قضایی مصادره شده است و همچنین پس از مصادره کردن آنجا تنها فرزند این خانواده یعنی نیما صادقی خرم دشتی را که ۱۷ سال سن دارد، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.
حسن صادقی خرم دشتی متولد ۱۳۴۳ می‌باشد و در سال ۱۳۶۰ دز سن ۱۷ سالگی به اتهام هواداری از سازمان مجاهدین خلق بازداشت و مدت ۷ سال را در زندان گذرانده است و خانم فاطمه مثنی نیز که متولد ۱۳۴۷ می‌باشد نیز در سال ۱۳۶۰ در حالیکه ۱۳ سال بیشتر نداشته است به همراه مادر و خواهرانش بازداشت و مدت ۳ سال را در زندان گذرانده است.
محرومیت از ملاقات و تلفن برای یک زندانی سیاسی بلوچ در زندان اردبیل
علی پژگل زندانی سیاسی بلوچ که به زندان مرکزی اردبیل تبعید شده است، از ۳ ماه پیش ممنوع الملاقات شده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، علی پژگل زندانی سیاسی بلوچ که از ۳ سال پیش در زندان بسر می‌برد، از ۳ ماه پیش که به زندان مرکزی اردبیل تبعید شده، از ملاقات با خانواده و همچنین تلفن به خارج از زندان محروم گشته است.
 

واکنش ایران و سوریه به حمله هوایی اسرائیل


با انتشار خبر حمله هوایی اسرائیل به یک مرکز تحقیقات نظامی در حومه دمشق سفیر سوریه در لبنان به "پاسخی غافلگیرکننده" تهدید کرد. وزیر خارجه جمهوری اسلامی نیز اقدام اسرائیل را به شدت محکوم کرده است.
بنابر گزارش‌ها جنگنده‌های نیروی هوایی اسرائیل روز چهارشنبه (۳۰ ژانویه/ ۱۱ بهمن) یک مرکز تحقیقاتی ارتش سوریه در شمال دمشق را بمباران کردند. گفته می‌شود این حمله دو کشته و ۵ مجروح برجا گذاشته و به تاسیسات این مرکز خسارت زیادی وارد کرده است. در مورد انگیزه و جزییات این حادثه تاکنون گزارش رسمی و دقیقی منتشر نشده است.

ابهام در مورد هدف بمباران شده

ارتش سوریه در اطلاعیه‌ای که از سوی خبرگزاری رسمی این کشور، سانا منتشر شد اسرائیل را به حمایت از مخالفان بشار اسد متهم کرد که رژیم دمشق آنها را تروریست و وابسته به کشورهای خارجی می‌خواند.در بیانیه ارتش سوریه محلی که احتمالا بمباران شده مرکزی توصیف می‌شود که کارش تحقیق در مورد شیوه‌های "افزایش توان دفاعی" بوده است.

محمد صادق‌الحسینی، کارشناس مسائل خاورمیانه روز پنج‌شنبه (۳۱ ژانویه/ ۱۲ بهمن) به خبرگزاری فارس گفت، منطقه‌ای که بمباران شده "دفتر مطالعات علمی برای پیشبرد مقاومت" بوده که مدتی متروک مانده بود. او می‌افزاید: «احتمالاً اسرائیلی‌ها خواهند گفت که مرکز عملیات مدیریت جنگ شیمیایی را مورد هدف قرار داده‌اند.»

منابع اسرائیلی تاکنون مسئولیت این حمله احتمالی را بر عهده نگرفته‌اند. با این همه گزارش‌های تایید نشده‌ای از احتمال ارتباط این مرکز با سلاح‌های شیمیایی ارتش سوریه حکایت دارد.

تهدید محتاطانه‌ی اسرائیل

خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا در گزارشی به نقل از اکرم عطاء الله، که تحلیلگر لبنانی مسائل اسرائیل معرفی می‌شود، نوشت که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با این اقدام سعی دارد نشان دهد که این کشور از سوی سوریه در "معرض تهدید جدی قرار دارد" تا بدین شیوه بتواند دیگر احزاب را به ائتلاف ترغیب کند.

علی عبدالکریم، سفیر سوریه در لبنان روز پنج‌شنبه تهدید کرد که کشورش "پاسخی غافلگیرکننده به این حمله می‌دهد." به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس او در عین حال گفته است که قادر به تعیین زمان احتمالی یک حمله تلافی‌جویانه نیست.

سخنان سفیر سوریه در لبنان تا کنون تنها تهدید یک مقام مسئول این کشور و حامیان حکومت بشار اسد علیه اسرائیل محسوب می‌شود. حزب‌الله لبنان نیز در بیانیه‌ای به محکوم کردن اسرائیل و اعلام همبستگی با حکومت اسد بسنده کرده است.

اعتراض ایران به نقض حاکمیت سوریه

وزیر خارجه جمهوری اسلامی، علی اکبر صالحی بمباران حومه دمشق را به عنوان اقدامی "تجاوزکارانه" و "نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه" به شدت محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) صالحی روز پنج شنبه، ۱۲ بهمن حمله هوایی به مرکز یاد شده را عملی در جهت سیاست‌های غرب و اسرائیل ارزیابی کرد و انگیزه‌ی آن را "فرار رو به جلو و سرپوش نهادن آنان در برابر توفیقات دولت و مردم سوریه در تثبیت حاکمیت و بازگرداندن ثبات و امنیت به این کشور" خواند.

خبرگزاری فارس از قول حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه نوشت: «حمله اسرائیل به حومه دمشق عواقب سختی را متوجه تل‌آویو می‌کند.» او در این مورد توضیح بیشتری نداد.

بنابر این گزارش امیرعبداللهیان ضمن درخواست از سازمان ملل برای دخالت در این موضوع گفت: «برخی طرف‌هایی که همواره مواضع سختی علیه سوریه اتخاذ می‌کنند لازم است اکنون اقدامی جدی و موضعی قاطع علیه این تجاوز تل‌آویو اتخاذ نمایند و امنیت منطقه را ملاک عمل خود قرار دهند.»

ظاهرا سوریه و متحدانش آمادگی و تمایلی برای واکنش نظامی به حمله احتمالی اسرائیل ندارند. خبرگزاری ایرنا از قول اکرم عطاء‌الله نوشت سوریه و لبنان "در صدد آغاز جنگی جدید" با اسرائیل نیستند.