۱۳۹۱ آذر ۱۹, یکشنبه

ارتش ایران بیش از آنچه تصور می‌رود در سوریه فعال است"


هفته‌نامه آلمانی "فوکوس" به نقل از یک گزارش محرمانه سازمان مجاهدین خلق می‌نویسد، نظامیان جمهوری اسلامی ایران بیش از آنچه که تاکنون شناخته شده بود، در سرکوب مخالفان رژیم سوریه فعال هستند.
یک رسانه آلمانی به نقل از اپوزیسیون برون‌مرزی ایران می‌نویسد، ابعاد حضور عملیاتی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه بیش از حدی است که تاکنون شناخته شده بود.

هفته‌نامه آلمانی‌زبان "فوکوس" به نقل از یک گزارش محرمانه‌ی سازمان مجاهدین خلق می‌نویسد: «ایران و سوریه در مبارزه علیه شورشیان این کشور یک ستاد فرماندهی مشترک تشکیل داده‌اند.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، سازمان مجاهدین خلق مدعی است که جمهوری اسلامی در آموزش نظامیان به ارتش سوریه کمک کرده و به هواپیماهای نظامی آن‌ها خدمات فنی می‌دهد.در گزارش محرمانه‌ی سازمان مجاهدین خلق ادعا شده است که ۱۲ خلبان هواپیماهای جنگنده، هواپیما‌های بدون سرنشین و صدها نفر سرباز در جبهه‌های نبرد با شورشیان سوری فعال هستند.

این گزارش می‌افزاید، روزانه صدها وابسته نظامی میان دو کشور در رفت و آمد هستند.

بر اساس این گزارش، حزب‌الله لبنان نیز که از متحدان ایران و سوریه است، در درگیری‌های درون این کشور حضور فعال دارد. رزمندگان حزب‌الله از جمله در شهر حمص مستقر شده‌اند؛ شهری که بر سر تسخیر آن نبردهای شدیدی درگرفته است.

فوکوس به نقل از گزارش محرمانه مجاهدین خلق می‌افزاید، رزمندگان حزب‌الله لبنان ازجمله کار کنترل مرزها را برعهده گرفته‌اند تا مسیر ورود اسلحه برای شورشیان سوری از مرزهای لبنان را مسدود سازند.

فروپاشی حاکمیت بشار اسد به‌رغم حمایت سپاه قدس ایران

تاکنون خبرهای متعددی در زمینه حضور نظامی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی در سوریه منتشر شده است.

در ماه مهرماه سال جاری سردار محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران ایران، اعلام کرد، تعدادی از نیروهای قدس سپاه پاسداران در سوریه حضور دارند. به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، سردار جعفری گفته بود، ایران "کمک‌های فکری و مشاوره‌ای" به سوریه کرده و از این کشور حمایت اقتصادی می‌کند.

فرمانده کل سپاه پاسداران ایران در ارتباط با موافقت‌نامه امنیتی موجود میان ایران و سوریه و حمایت نظامی ایران از سوریه در صورت حمله نظامی به این کشور گفت: «این مسئله بستگی به شرایط دارد. این که الان به طور قطع بگویم که چنانچه به سوریه حمله نظامی شود ایران نیز حمایت نظامی می‌کند، مشخص نیست و کاملا به شرایط بستگی دارد.»

پیش از آن جانشین فرمانده "نیروی قدس" که شاخه عملیات برون‌مرزی سپاه پاسداران است، حضور نظامی در سوریه را تأیید کرده بود.

سردار اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" اعتراف کرد که جمهوری اسلامی در عملیات نظامی، شبه‌نظامی و غیرنظامی در سوریه همگام با رژیم بشار اسد شرکت دارد.

متن این مصاحبه‌ی کوتاه، که در خردادماه سال جاری صورت گرفته بود، پس از قرار گرفتن بر روی خروجی سایت خبرگزاری "ایسنا" حذف گردید و پس از آن نیز هیچ توضیحی از سوی مقام‌های رسمی جمهوری اسلامی در مورد اظهارات این فرمانده ارشد سپاه قدس داده نشد.
سردار اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس، شاخه عملیات برون‌مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامیسردار اسماعیل قاآنی، جانشین فرمانده نیروی قدس، شاخه عملیات برون‌مرزی سپاه پاسداران جمهوری اسلامی
جانشین فرمانده نیروی قدس در رابطه با نقش نظامی جمهوری اسلامی در سوریه به خبرگزاری ایسنا گفته بود: «تا وقتی در سوریه نبودیم، کشتارهای مردم آن توسط معارضین زیاد بود، اما با حضور جمهوری اسلامی به طور فیزیکی و غیرفیزیکی جلوی کشتارهای بزرگ در سوریه گرفته شد.»

به نظر می‌آید، حمایت‌های بی‌دریغ نظامیان جمهوری اسلامی از رژیم سوریه و نقش "فیزیکی و غیرفیزیکی" آنها در صحنه‌‌های نبرد با مخالفان مسلح، نه توانسته مانع از خونریزی بیشتر شود و نه مانع از فروپاشی حکومت بشار اسد.

بنا بر ارزیابی رئیس سرویس مخفی برون‌مرزی آلمان (BND)، حاکمیت کنونی سوریه به پایان خود نزدیک می‌شود.

گرهارد شیندلر به ویژه‌نامه روز یکشنبه (۹ دسامبر / ۱۹ آذر) روزنامه "فرانکفورتر الگماینه" با اطمینان گفته است: «رژیم اسد دوام نخواهد آورد.» از نظر وی، اگرچه در حال حاضر نه رهبری اسد و نه اپوزیسیون مسلح، هیچ‌کدام نتوانسته‌اند پیشرفت تعیین‌کننده‌ای داشته باشند، ولی رئیس‌جمهور هر چه بیشتر کنترل بخش‌هایی از کشور را از دست می‌دهد.

رئیس سرویس مخفی برون‌مرزی آلمان تصریح کرده است: «شواهد فزاینده حاکی از آن است که رژیم دمشق مرحله‌ی آخر حاکمیت خود را طی می‌کند.»

محمدرضا رحیمی: کاش مخابرات را به سپاه نداده بودیم


معاون اول رئیس‌جمهور در مراسم تودیع وزیر ارتباطات از واگذاری مخابرات به سپاه ابراز تأسف کرده است. او بدون ارائه توضیح بیشتر، فروش مخابرات را عمل به "توصیه آقایان" خواند و گفت: «ای‌کاش این کار را نمی‌کردیم.»
محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس‌جمهور روز یکشنبه (۹ دسامبر/۱۹ آذر) در مراسم تودیع رضا تقی‌پور، وزیر پیشین وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به واگذاری مخابرات به سپاه پاسداران ابراز تأسف کرده و گفت: «بخش ارتباطات را که یکی از کارسازترین و پردرآمدترین بخش‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بود به توصیه آقایان فروختیم رفت. نوش جانشان. اما ای‌کاش این کار را نمی کردیم.»

واگذاری مخابرات به سپاه به معامله‌ای ۸ میلیارد دلاری در بازار بورس به تاریخ ۵ مهرماه ۱۳۸۸ باز می‌گردد، که خبرگزاری‌های ایران از آن به عنوان "معامله تاریخ بورس کشور" یاد کردند. در این معامله ۵۱ درصد سهام شرکت مخابرات ایران به کنسرسیوم "اعتماد مبین"، وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، فروخته شد.
محمدرضا رحیمی به همراه علی نیکزاد وزیر جدید ارتباطات. وزیر پیشین در مراسم تودیعش حضور نداشتمحمدرضا رحیمی به همراه علی نیکزاد وزیر جدید ارتباطات. وزیر پیشین در مراسم تودیعش حضور نداشت
فروش سهام شرکت مخابرات در چارچوب اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی و تأکید رهبر جمهوری اسلامی بر شدن گرفتن روند خصوصی‌سازی صورت گرفت.

آیت‌الله خامنه‌ای در تیرماه سال ۱۳۸۵ تفسیر جدیدی بر این اصل را که توسط "مجمع تشخیص مصلحت نظام" تنظیم شده بود، تأیید کرد و دولت را به واگذاری ۸۰ درصد از سهام بخش‌های دولتی به بخش خصوصی موظف نمود.

پس از واگذاری مخابرات به سپاه پاسداران، برخی رسانه‌ها در رویکردی انتقادی از شبه دولتی‌سازی یا نیمه دولتی‌شدن مخابرات خبر دادند. در همان زمان سایت "الف" وابسته به احمد توکلی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، نیز از فروش سهام شرکت مخابرات به عنوان "میخی بر تابوت خصوصی سازی" یاد کرد.

"تکلیفی از سوی مجلس"

دولت سال گذشته موضوع ادغام ۸ وزارتخانه را بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه مطرح کرده بود که با مخالفت مجلس و شورای نگهبان روبرو شد. محمود احمدی‌نژاد خواستار ادغام وزارت ارتباطات، راه و شهرسازی و مسکن و تشکیل "وزارتخانه امور زیربنایی" شده بود که این خواسته از سوی شورای نگهبان رد شد.
در پی برکناری رضا تقی‌پور و به روی کار آمدن علی نیکزاد در وزارت ارتباطات، ناظران این اقدام محمود احمدی‌نژاد را به معنای در دستور کار قرار گرفتن طرح سابق دولت برای ادغام سه وزارت‌خانه ارتباطات، راه و مسکن و شهرسازی ارزیابی کردند که مجلس هشتم و شورای نگهبان پیش‌تر جلوی آن را گرفته بودند.
در همین حال معاون اول رئیس‌جمهوری ایران روز یکشنبه در مراسم تودیع رضا تقی‌پور، کنار گذاشتن وی از سمت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را به خاطر "ادغام و تکلیفی" توصیف کرد که "مجلس بر گردن دولت نهاده است."
او گفت: «ما از این مساله خوشحال نیستیم و اگر این تکلیف از سوی مجلس برداشته شود، ما تمایل داریم که بخش فناوری اطلاعات به صورت جداگانه خود را حفظ کند.»
آقای تقی‌پور در مراسم تودیع خود و معارفه وزیر جدید حضور نداشت.
محمدرضا رحیمی با ابراز ناخرسندی از عدم حضور وی در این مراسم گفت: «آقای تقی‌‌پور بايد به هر دليلی که وجود دارد در اين مراسم شرکت می‌کرد، حتی به خاطر دوستداران خودشان که همواره وی را مورد حمايت و تقدير خود قرار می‌‌دادند. در اين دولت هر وزيری با احترام آمد‌ اما هنگامی که وقت رفتنش می‌‌رسد با اخم می‌رود؛ اين رفتن نبايد اينگونه باشد و مسئولان در هنگام رفتن بايد خوشحال باشند.»
یک روز پس از برکناری رضا تقی‌پور یک نماینده کمیسیون صنایع و معادن از قصد نمایندگان برای جلوگیری از برنامه دولت برای ادغام وزارتخانه‌ها خبر داد و گفت که نمایندگان در حال تدوین طرح دو فوریتی برای پیشگیری از هر گونه ادغام جدید تا یک سال آینده هستند، که این طرح به هیأت رئیسه مجلس تقدیم خواهد شد.