۱۳۹۲ مرداد ۲۴, پنجشنبه

درخواست غرامت 97 میلیون دلاری بابت یک تصمیم وزیر نفت دولت دهم

 روزی که وزیر سابق نفت در حاشیه نشست مشترک با اعضای کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، انتقادها درباره توقف سواپ را بی اساس دانست کمی بیش از دوسال و یک ماه می گذرد. حالا یکی از طرفهای قرارداد سواپ، ایران را به دادگاه دیوان داوری کشانده و تقاضای 97 میلیون دلار خسارت کرده است. "شرکت کاسپین اویل، که تا سال 2014 برای سواپ 3 هزار بشکه در روز با شرکت نیکو ایران قرارداد دارد به دادگاه دیوان د اوری رفته و از ایران تقاضای 97 میلیون دلار خسارت کرده است."

به گزارش تابناک، دادگاه دیوان داوری دارای سه قاضی است. یکی را شرکت نیکو انتخاب می کند. دیگری را شرکت کاسپین اویل. سومین قاضی نیز از با تفاهم دو طرف انتخاب شده است. این دیوان سه مقر دارد که یکی از آنها در بلژیک است.
 
شکایت از ایران بخاطر دستور وزیر نفت دولت دهم


مراحل رسیدگی به شکایت علیه ایران، در بلژیک جریان دارد. کارشناسان موسسه ای به نام "اور شدز"، وکالت ایران را بر عهده گرفته اند.

یک منبع آگاه می گوید: "در حال حاضر ایران برای هر ساعت 400 یورو بعنوان حق الوکاله پرداخت می کند که مجموع این حق الوکاله تاکنون به بیش از یک میلیون یورو رسیده است. تازه اگر شرکت کاسپین اویل برنده دادگاه شود، هزینه حق الوکاله آنها هم باید توسط ایران پرداخت شود. وزیر نفت دولت قبلی در پایان سال 88 راسا دستور توقف طرح سوآپ را صادر کرده است. درحالیکه مسوولان شرکت نیکو، وزیر سابق نفت را، همان زمان از عواقب اجرای این دستور مطلع کرده بودند. حالا اگر دادگاه دیوان داوری، علیه ایران رای دهد میرکاظمی باید پاسخگوی خسارتی باشد که با دستور نسنجیده اش بر صنعت نفت ایران تحمیل کرده است.
 
16  شرکت خارجی رابطه شان را با ایران قطع کردند


عواقب دستور میرکاظمی برای توقف سواپ نفت، تنها به درخواست غرامت 97 میلیون دلاری و حق الوکاله کلانی که بر دوش شرکت نیکو گذاشته شده است محدود نمی شود. شرکت نیکو که سهام آن در اختیار شرکت ملی نفت ایران است از سال 1999 تا سال 2009، مجموعا 245 میلیون بشکه نفت خام سواپ کرده است. از این مجرا 259 میلیون دلار سود مستقیم نصیب ایران شده است. 16 شرکت خارجی در طول 10 سال با ایران قرارداد سوآپ بسته بودند.

بعد از ابلاغ دستور وزیر وقت نفت برای توقف سوآپ درپایان   سال 88، دیگر قرارداد تازه ای برای سوآپ منعقد نشد. قرارداد سوآپ با شرکت نفتی "دراگون" که وابسته به شرکت دولتی امارات است تمدید نشد و مذاکرات به ثمر نشسته نیکو با شرکت نفت آذربایجان، سوکار، در آستانه امضاء قرارداد، رها شد. ایران با یک دستور نسنجدیده از سوی میرکاظمی، وزیر وقت نفتش، با 16 شرکت خارجی، قطع رابطه کرد. رابطه ای که می توانست در شرایط تحریم امروز کمک موثری برای ایران باشد.

اگر خطوط لوله خصوصی بود دستور میرکاظمی 400 میلیون دلار هزینه داشت


در طرح سواپ، شرکت‌های طرف قرارداد ایران، نفت خام خود را در بندر نکا یا بوسیله راه آهن، تحویل شرکت نیکو می دادند و معادل آن‌را ایران در بندر خارک، وارد نفتکش ها می کرد و بعد از فروش آن به قیمت روز، پول آن‌را به شرکتهای طرف قرارداد پرداخت می کردند. این عملیات از سال 1999 توسط نیکو انجام می شد. ایران نفت دریافتی در شمال را به پالایشگاه های تهران و تبریز می فرستاد تا مجبور نباشد نفت را از جنوب با طی مسیر 1000 کیلومتری به پالایشگاه تهران و بعد از طی مسیر 1500 کیلومتر به پالایشگاه تبریز برساند.

شرکت ملی نفت ایران در یکی از قراردادهای انتقال نفت خود با شرکتی که 320 کیلومتر مسیر خط لوله در اختیار دارد حدود 40 سنت برای انتقال هر بشکه، پرداخت کرده است. پس می توان محاسبه کرد هزینه انتقال نفت از جنوب کشور به پالایشگاه های تهران و تبریز، حدود 6/1 دلار برای هر بشکه باشد. حالا اگر این عدد را در 245 میلیون بشکه ای که تاکنون سوآپ شده است ضرب کنیم حدود 400  میلیون دلار، پولی است که به فرض پرداخت دستمزد برای انتقال نفت از جنوب به شمال، می بایست پرداخت می شد.

اگر به دلیل دولتی بودن خطوط انتقال نفت در ایران، این هزینه پرداخت نمی شود اما، نباید از محاسبات دور باشد  که طرح سوآپ، این نفع 400 میلیون دلاری را در انتقال نفت جنوب به شمال ایران داشته است. اگر خطوط لوله نفتی ایران خصوصی بود آن‌وقت دستور میرکاظمی برای توقف طرح سوآپ سنگینیه پرداخت این 400 میلیون دلار را بر دوش دولت می گذاشت. هر چند در این بخش، ظرفیت های محدود خطوط لوله جنوب به شمال هم باید مدنظر قرار گیرد.

879 میلیون دلار سود و نفع سوآپ


پرداخت خسارت به شرکت خارجی، محرومیت از پول عایدی از سوآپ و هزینه های محاسبه شده برای انتقال نفت جنوب به شمال، هر چند پرداخت شدنی نبود، تنها معایب توقف طرح سوآپ نبود. با توجه به تفاوت کیفیت نفت شمال با جنوب، (API  نفت شمال بالاتر از نفت جنوب و لاجرم کیفیت آن بهتر است) و تفاوت قیمت حداقل 30 سنتی برای هر درجه API، می توان به سادگی محاسبه کرد که مجموع 245 میلیون بشکه ای که سواپ شده است حدود 220 میلیون دلار سود در جیب ایران ریخته است. چرا که در ماجرای سواپ، مبنا بیشتر کمیت نفت است. حالا اگر همه این ارقام را جمع کنیم طرح سوآپ، مجموعا 879 میلیون دلار برای ایران سود و نفع داشته است.

تضعیف موقعیت ایران در منطقه


زیانی که با دستور وزیر وقت نفت دولت دهم، با توقف سواپ بر کشور تحمیل شده است تنها با دلار محاسبه شدنی نیست. توقف طرح سواپ، موجب تضعیف موقعیت سیاسی ایران در منطقه شده است. ضمن آنکه اعتبار قراردادهای شرکت ملی نفت ایران را مخدوش کرده است. اگر امروز طرح سوآپ برقرار بود منفذی ولو کوچک برای ارتباط با شرکتهای خارجی و ایجاد شکاف در تحریم ها برای فروش نفت ایران می شد. حالا با حضور خطوط لوله ای دیگری نظیر BTC به بندر جیحان، CPC به سمت چین و فعال شدن خطوط لوله روسیه برای انتقال نفت کشورهای حاشیه دریای خزر و گران شدن حق سوآپ ایران، شرکتها و کشورهای خارجی حاشیه دریای خزر تمایل ندارند نفت شان را از طریق ایران به بازار های جهانی برسانند.

تکلیف 168 میلیون دلار چه می شود؟!

یکی دیگر از هزینه هایی که توقف طرح سوآپ بر دوش کشور گذاشته است معطل ماندن ظرفیت خط لوله نکا-ری، و به مرور فرسوده شدن آن است. خط لوله و تاسیساتی که 168 میلیون دلار هزینه آن شده است. اتفاقا این هزینه، از محل سود سوآپ، توسط شرکت نیکو به نیابت از شرکت ملی نفت ایران پرداخت شده است.

اگر گفته شود که سوآپ برای ایران سودی نداشته است، پس این پول از کجا آمده است؟! حالا اگر این تاسیسات از بین برود پاسخش را چه کسی باید بدهد. اگر هم قرار باشد از خوردگی این خط جلوگیری شود بر اساس نظر کارشناسان باید حدود 150 میلیون لیتر نفت گاز به خط تزریق شود. بیکاری افراد شاغل در تاسیسات طرح سواپ هم از دیگر تبعات این دستور است.

کدام وزنه سنگینی می کند؟


پس از وزارت میرکاظمی در سال 1388، وی طرح سوآپ نفت را متوقف کرد و بعدها آنرا عین خیانت دانست: "من نام این طرح را «شوآپ» گذاشته بودم، چون این طرح در واقع خریداری نفت بود و عملا واردات نفت به شمار می آمد. نفت را با صرف هزینه های بالا به داخل کشور می آوردند و با کم ترین سود می فروختند، به طوری که برای 20 یا 30 سنت سود، عملا 80 دلار از سرمایه های کشور از دست می رفت." اینکه این 80 دلار چگونه محاسبه شده است معلوم نیست.  ولی می توان سود 20 تا 30 سنتی حاصل از سوآپ را مقابل خسارتی 98 میلیون دلاری ای گذاشت که شرکت کاسپین اویل، از ایران خواسته است. کدام وزنه سنگینی می کند؟!

درباره فروش نفت هم، امور بین الملل بدلیل آنکه نمی خواسته، شرکتهای خارجی با بشکه های محدودشان، بازارهای ایران را دچار چالش کنند ترجیح داده بود معادل نفت تحویل گرفته شده در شمال، نفت را در بازارهای صادراتی ایران بفروشد و پولش را به شرکتهای طرف قرارداد بدهد. مدیران ارشد نیکو، در همان زمان، عواقب دستور میرکاظمی و خسارات آتی آن‌را به وی گوشزد کرده بودند.

وزیر نفت دولت دهم  دستور داد- طرف های قرارداد ایران اعتراض کردند


طرح سوآپ، برای انتقال نفت کشورهای شمال ایران به خلیج فارس در سال 1996 بین برای انتقال 30 هزار بشکه از نفت قزاقستان، بین ایران و قزاقستان کلید خورد. هر چند این قرارداد در سال 2006 فسخ شد ولی مسوولیت این طرح، در آذرماه 1378 به شرکت نیکو منتقل شد. میزان حق سوآپ در ابتدا حدود 22تا 26 دلار در هر تن متریک (90/2 تا 30/3 دلار در هر بشکه) بود که به مرور و بدلیل رقابت در بازار و عدم جذابیت رقابتی قیمت ها کاهش یافت و در سال 88 به حدود 5 دلار در تن متریک (70 تا 90 سنت در هر بشکه) رسید.

میرکاظمی ابتدا خواهان افزایش حق سوآپ به رقم بی سابقه 10 دلار در هر بشکه شده بود گویی که با اطلاعات غلطی که با او داده بودند تفاوت "تن متریک" با "بشکه" مغفول واقع شده بود! او بعدا این رقم را به 5 تا 6 دلار در هر بشکه کاهش داد. همه شرکتهای طرف قرارداد ایران، به این دستور اعتراض کردند و یا قراردادهایشان را تمدید نکردند یا قراردادهایشان را به دادگاه دیوان داوری بردند. شرکت نیکو توانسته است شرکت ویتول را راضی کند که از ایران شکایت نکند. دستور سوآپ نفت را تا 500 هزار بشکه توسط میرکاظمی با شرایط جدید، طرح سوآپ را از محاقی که او برایش ایجاد کرده بود خارج نکرد.

تشکیل پرونده سوآپ در دیوان محاسبات کشور


یک منبع آگاه با اشاره ورود بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات به پرونده سواپ می گوید: "الان برای سوآپ پرونده ای در دیوان محاسبات کشور تشکیل شده است و با توجه به اطلاعاتی که سازمان بازرسی کل کشور کسب کرده است، قاضی آن مشغول رسیدگی به این پرونده است." میرکاظمی، نه در قامت رییس کمیسیون انرژی که بعنوان وزیر سابق نفت باید پاسخگوی خساراتی باشد که دستورش برای توقف سوآپ بر ایران تحمیل کرده است. 

بازداشت نوکیشان مسیحی در تهران و اصفهان و بی‌خبری از وضعیت آنها

یک منبع موثق و آگاه به دستگیری های اخیر نوکیشان مسیحی در تهران، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که در جریان یورش ماموران امنیتی لباس شخصی به یکی از کلیساهای خانگی در غرب تهران، تعدادی از نوکیشان مسیحی بازداشت شدند، که اسامی سه تن از آنان پرهام فرازمند، سارا سردسیریان، صدیقه کیانی و مونا فضلی است.
او به کمپین گفت:« روز جمعه هجدهم مرداد ماه ۹۲، ماموران امنیتی با حمله به این کلیسا خانگی در تهران، با ضرب و شتم و تهدید افرادی که در آن محل مشغول نیایش هفتگی بودند، به تفتیش محل مذکور و تلفن همراه و وسایل حاضران در محل پرداخته و پنج تن از نوکیشان مذکور از جمله پرهام فرازمند، صدیقه کیانی، سارا سردسیریان و مونا فضلی را با خود به محلی نامعلوم منتقل کردند.»
منبع یاد شده همچنین افزود که ماموران مجهز به بی‌سیم و سلاح کمری بوده و ضمن برخورد بسیار خشن با شهروندان مسیحی، علاوه بر بازداشت افراد فوق الذکر، کارتهای شناسایی دیگر حاضران در محل را ضبط کردند و با تعدادی از دیگر وسایل ضبط شده از محل، به خودروهای مستقر انتقال دادند. هنوز از محل نگهداری و وضعیت بازداشت شدگان خبری منتشر نشده است.

هفته گذشته منابع خبری از بازداشت سه تن از نوکیشان مسیحی اصفهان، خانمها صدیقه امیرخانی، مهناز رفیعی و محمدرضا پیمانی خبر داده بودند. این فعال حقوق بشری به کمپین گفت که مراجعات مکرر خانواده های بازداشت شدگان به مراجع انتظامی و قضایی نتیجه ای در بر نداشته و تنها خانم امیرخانی طی تماسی با خانواده خود، از سلامتی و بازداشت در یکی از مراکز امنیتی و ادامه روند تحقیقات خبر داده است: «همچنین فرشید فتحی، کشیش زندانی نیز، هفته گذشته از شکنجه های صورت گرفته در دوران بازداشت خود در بازداشتگاههای امنیتی پرده برداشت و طی یادداشتی که در سایت جرس منتشر شد، از “توهین، تحقیر، افتراء و تهدیدهای صورت گرفته در دوران انفرادی خبر داد.» آقای فتحی، یکی از شهروندان مسیحی ایران است که دوران محکومیت شش ساله خود را در زندان اوین می گذارند.

سازماندهی بیش از ۱۷ هزار پاسدار برای مقابله با جنگ نرم

معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته در سپاه پاسداران طی سال‌های گذشته، امروز برای مقابله با جنگ نرم چندین لشکر نخبه فرهنگی داریم.
به گزارش ایلنا، سردار آسودی در حاشیه بازدید از پژوهشکده علوم اسلامی امام صادق(ع) افزود: هم‌اکنون بیش از ۱۷ هزار پاسدار فعال در حوزه‌های مختلف ادبی، فرهنگی و هنری آماده خدمت‌رسانی به جامعه اسلامی و مقابله با جنگ نرم دشمنان هستند.
وی همچنین با اشاره به شناخت توانمندی‌های سپاه در خارج از مرزهای ایران، بر ضرورت معرفی و شناساندن هرچه بیشتر ظرفیت بالقوه و بالفعل نخبگان فرهنگی سپاه توسط بخش‌های اطلاع‌رسانی و رسانه‌ای کشور به جامعه تاکید کرد.
معاون فرهنگی و تبلیغات نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه همچنین با بیان توانمندی‌های سپاه در حوزه جنگ نرم، راه‌اندازی بنیاد فرهنگی اجتماعی نخبگان پاسدار را از برنامه‌های در دستور کار این معاونت برای استفاده هرچه بهتر از توانمندی پاسداران اهل قلم و هنر عنوان کرد و افزود: امیدواریم با راه‌اندازی این بنیاد، جامعه بیش از پیش از خدمات فرهنگی سپاه بهره‌مند شود.

درخواست ۴۵ زندانی سیاسی از ابوالفضل عابدینی برای پایان اعتصاب غذا؛ هزینه شهادت بر شکنجه های ستار بهشتی را می دهی

۵ زندانی سیاسی در بیانیه با تقدیر از اراده استوار و اعتراض به حق ابوالفضل عابدینی مصرانه از وی خواسته اند که به این اعتصاب غذا خاتمه دهد.
به گزارش کلمه، زندانیان سیاسی در بیانیه خود نوشته اند که فریاد بلند مظلومیت تو امروز با اعتصاب غذای طولانی‌ات نه تنها در ایران عزیز بلکه فرا‌تر از آن به گوش آنهایی که قلبشان برای انسانیت و حق و حقیقت می‌تپد رسیده و آن قلب‌ها را در پایمردی و پایداریت به تحسین وا داشته است.
در این بیانیه تصریح شده است که ما هم بندیان تو که حق طلبی و حق جویی و استواری و پایمردیت را از نزدیک دیده و شناخته‌ایم نیک می‌دانیم که تو امروز هزینه شهادت بر آثار شکنجه‌هایی که بر تن مصدوم و مجروح مرحوم ستار بهشتی دیده بودی می‌دهی آری آنان که می‌خواستند حقایق خون ستار مستور بماند طبیعی است بجای شکنجه گران بر شاهدی که شهادتش پرده‌ها را کنار زد و شکنجه‌ها را عریان ساخت خشم گیرند و علیرغم اینکه به او امان داده شده بود او را تبعید نمایند.
روز گذشته نیز ابوالفضل قدیانی در نامه ای از عابدینی خواسته بود به اعتصاب غذای خود خاتمه دهد.
ابوالفضل عابدینی بیش از بیست روز است که اعتصاب غذا به سر می‌برد و شرایط جسمانی خوبی ندارد. او در مدت حضور ستار بهشتی در بند ۳۵۰ زندان اوین شاهد علائم شکنجه روی بدن ستار بود و در این مورد شهادت داد، اما پس از این شهادت به زندان اهواز تبعید شد.
عابدینی در اعتراض به تبعید غیرقانونی به هنگام خروج از زندان اوین اعلام اعتصاب غذا نامحدود کرده و گفت تا زمان بازگشت به زندان اوین اعتصاب غذای خود را ادامه خواهد داد.
این فعال حقوق بشر از بیماری قلبی (افتادگی دریچه می‌ترال) و ناراحتی کبد رنج می‌برد و اعتصاب غذا و فشارهای روحی باعث افزایش این ناراحتی‌ها و آسیب رسیدن به سلامت وی می‌شود.
پیش از این ﻣﺎﺩﺭ ﺍﺑﻮﺍﻟﻔﻀﻞ ﻋﺎﺑﺪﯾﻨﯽ درباره ملاقات خود با فرزندش گفته بود: ﻫﺮ ﭼﻘﺪﺭ ﺑﻪ ﺍﺑﻮﺍﻟﻔﻀﻞ ﺍﺻﺮﺍﺭ ﮐﺮﺩﻡ ﻏﺬﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩ ﺍﻭ ﮔﻮﺵ ﺑﻪ ﺣﺮﻓﻢ ﻧﺪﺍﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﺑﻤﯿﺮﻡ ﻫﻢ ﺍﻋﺘﺼﺎﺏ ﻏﺬﺍﯼ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﻧﺨﻮﺍﻫﻢ ﺷﮑﺴﺖ.
ساره عیوضی مادر این فعال کارگری دربند تصریح کرده بود: ابوالفضل بشدت لاغر شده و وضعیت خوبی نداشت. من و برادرانش نگرانش هستیم. نمی‌دانیم باید به کی و کجا پناه ببریم و مشکلمان را به چه کسی بگوییم تا حلش کنند. قرار بود به ابوالفضل مرخصی بدهند. به او مرخصی ندادند. حتی سال هاست که ملاقات حضوری هم نداده‌اند. من یک مادرم. چه گناهی کردم که نباید بچه‌ام و عزیز دلم را در آغوش بگیرم.
مادر این زندانی سیاسی همچنین در نامه ای به علی مطهری از او خواسته بود که فرزندش را از اهواز به زندان اوین منتقل کند.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
لایحب الله الجهر بالسوء من القول الا من ظلم
برادر عزیز آقای ابوالفضل عابدینی
فریاد بلند مظلومیت تو امروز با اعتصاب غذای طولانی‌ات نه تنها در ایران عزیز بلکه فرا‌تر از آن به گوش آنهایی که قلبشان برای انسانیت و حق و حقیقت می‌تپد رسیده و آن قلب‌ها را در پایمردی و پایداریت به تحسین وا داشته است. اگر چه متاسفانه در سرزمین ما آنهایی که باید این فریاد بلند مظلومیتت را بشنوند فاقد چنین قلبی هستند. ما هم بندیان تو که حق طلبی و حق جویی و استواری و پایمردیت را از نزدیک دیده و شناخته‌ایم نیک می‌دانیم که تو امروز هزینه شهادت بر آثار شکنجه‌هایی که بر تن مصدوم و مجروح مرحوم ستار بهشتی دیده بودی می‌دهی آری آنان که می‌خواستند حقایق خون ستار مستور بماند طبیعی است بجای شکنجه گران بر شاهدی که شهادتش پرده‌ها را کنار زد و شکنجه‌ها را عریان ساخت خشم گیرند و علیرغم اینکه به او امان داده شده بود او را تبعید نمایند.
اینک نزدیک ۲۰ روز است که در اعتصاب غذا بسر می‌بری و اخبار نگران کننده‌ای از وضعیت جسمیت می‌رسد.
ما ضمن تقدیر از اراده استوار و اعتراض به حقت ر قبال ظلم سترگی که بر تو روا داشته شده مصرانه از تو می‌خواهیم به این اعتصاب غذا خاتمه دهی تا وجود ارزشمندت برای خدمت به کشور عزیزمان در آینده حفظ گردد که میهن عزیز سخت بدان نیازمند است.
اسامی امضا کنندگان:
۱- محمد ابراهیمی
۲- حسن اسدی زیدآبادی
۳- امیر اسلامی
۴- رضا انتصاری
۵- ابراهیم بابایی
۶- مصطفی بادکوبه ای
۷- سیدمحمود باقری
۸- مصطفی بردبار
۹- عماد بهاور
۱۰- امید بهروزی
۱۱- قربان بهزادیان نژاد
۱۲- سید علیرضا بهشتی شیرازی
۱۳- کامیار پارسا
۱۴- مسعود پدرام
۱۵- مهدی تاجیک
۱۶- نادر جانی
۱۷- سیاوش حاتم
۱۸- علی خدابخش
۱۹- مصطفی دانشجو
۲۰- محمد داوری
۲۱- امیر خسرو دلیرثانی
۲۲- هوتن دولتی
۲۳- علیرضا رجایی
۲۴- محمد رضایی
۲۵- علیرضا روشن
۲۶- مصطفی ریسمان باف
۲۷- حسین زرینی
۲۸- مهرداد سرجویی
۲۹- علیرضا سیدیان
۳۰- مصطفی عبدی
۳۱- فیض الله عرب سرخی
۳۲- بهزاد عرب گل
۳۳- فرشید فتحی
۳۴- سیامک قادری
۳۵- افشین کرم پور
۳۶- حمید کرواسی
۳۷- سعید مدنی
۳۸- حمیدرضا مرادی
۳۹- محمدرضا مقیسه
۴۰- عبدالله مومنی
۴۱- محسن میردامادی
۴۲- محمد امین هادوی
۴۳- سید احمد هاشمی
۴۴- فرشید یدالهی
۴۵- محمدحسن یوسف پور

واکنش پزشکیان به پخش فیلم در صحن علنی مجلس: نبش قبر نکنید

جبهه پایداری در ادامه آنچه افشاگری می خواند فیلم نامشخص و نامفهومی تحت عنوان «نقش‌آفرینی میلی منفرد در فتنه ۸۸» در صحن علنی مجلس پخش کرد.
آخرین بار احمدی نژاد فیلم برادر لاریجانی ها را در صحن علنی مجلس در زمان استیضاح وزیر کار پخش کرد.
این بار نیز فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت که این فیلم را تهیه کرده بود، طی سخنانی در این جلسه گفت: میلی منفرد در فتنه ۸۸ نقش محوری در تحصن برخی اساتید و هدایت دانشجویان در ایجاد التهابات داشته است. فیلم اینها موجود است.
به نوشته سایت انتخاب، بینندگان شبکه خبر، چیزی جز پخش یک صدای ۴۰ ثانیه ای، نشنیدند!
فردی که صدایش در صحن علنی پخش می شد، می گفت که «فردا ساعت ۸ صبح باید به دانشگاه تهران برویم»
این درحالیست که مطهری در توضیح ماجرای بازداشت میلی منفرد گفته بود: موضوع بازداشت ایشان در سال ۸۸ ، این مسئله ای است که خود توضیح داده اند. جلساتی ماهانه ای برگزار می شده که در آن فضای هیجانی ۷۰ نفر بودند ، یکجا همه ما را بازداشت کردند و بعداً هم از اینها عذرخواهی کردند بنابراین مسئله ای نبوده که شخص منفرد به خاطر کاری بازداشت شده یا اتهامی داشته باشد. اتفاقا باید به طرف مقابل اعتراض شود که چرا ۷۰ استاد را یکجا بی هیچ دلیلی بازداشت کرده اند.
در همین حال، مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در موافقت با برنامه‌های جعفر میلی‌منفرد، اظهار داشت: با توجه به اینکه در انتخابات ریاست‌جمهوری حماسه سیاسی خلق شد، ما نیز باید کمک کنیم تا حماسه دیگری خلق شود.
وی ادامه داد: زنده کردن خاطرات گذشته جز آب به آسیاب دشمن ریختن فایده دیگری ندارد. حضرت علی (ع) در وصیت‌نامه خود به حسنین (ع) و همه کسانی که مسئولیت به دستشان می‌رسد، می‌فرماید که “تقوا پیشه کنید و نظم داشته باشید.”
نماینده مردم تبریز در مجلس اضافه کرد: بیایید اختلافات گذشته را کنار بگذاریم و آن را جمع کنیم، دیگر بس است. گروه، جناح و دسته من، بتی است که آن را خودمان ساخته‌ایم و باید این بت را بشکنیم.
پزشکیان تصریح کرد: بنده معتقدم که همه ما اشتباه کرده‌ایم، نباید بگوییم که فقط یک طرف اشتباه کرده است. همه ما باید اشتباهاتمان را بپذیریم. باید مقابل هجمه دشمنان بایستیم، این کار ما در مجلس “نبش قبر” است.
تعدادی از نمایندگان هنگام سخنان پزشکیان اعتراض کرده و پزشکیان در پاسخ به آنها گفت: ما که ادعای ولایت‌مداری می‌کنیم، رهبری به ما می‌گوید در مقابل کسی که اینجا حرف می‌زند، باید سکوت کنیم.
وی در ادامه اظهار داشت: این حرف‌هایی که در مورد میلی‌منفرد مطرح می‌شود، جز ایجاد اختلاف و آب به آسیاب دشمن ریختن نتیجه دیگری ندارد. میلی‌منفرد می‌گوید من کاری نکردم اما تعدادی به زور به او می‌گویند که تو این کار را کرده‌ای.
وزیر بهداشت دولت اصلاحات در ادامه افزود: بنده معتقدم کسی که مدیریت بلد است و ساختارها را می‌داند، امکان ندارد که با حرف کاری کند که حدود ۱۰۰ معاون وزیر جو دانشگاه را به هم بریزد.
پزشکیان تاکید کرد: نباید بگوییم که چون شما فتنه‌گر هستید، شما را قبول نمی‌کنیم. اگر قرار باشد که هر اتفاقی در جامعه می‌افتد، به مسئول ارشد مرتبط شود، درست نیست.
وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: ما وظیفه داریم که جلوی هر سخنی که باعث اختلاف می‌شود را بگیریم.
پزشکیان خاطر نشان کرد: اگر می‌خواهیم کشور را درست اداره کنیم، باید بدانیم که کشور را همگان درست می‌کنند، نه گروه‌ها، دسته‌ها و جناح‌ها.

کیانوش راد: شاخص اعتدال گرایی اجرای بدون تنازل قانون اساسی است

کیانوش راد بر این باور است که شعار اعتدال‌گرایی آقای دکتر روحانی زمانی امکان تحقق دارد که اتکا اصلی آن بر اجرای تام و تمام قانون اساسی باشد. اعتدال‌گرایی به معنای میانه راه رفتن نیست، اعتدال‌گرایی به معنای دادن حقوق حقّه هر ذی حق در کشور است، اعتدال‌گرایی به معنای تکیه بر حقوق شهروندی است،
وی ادامه می دهد که اعتقاد به خواست اکثریت مردمی است که در انتخابات به وی رای داده‌اند. البته بخشی از اعتدال‌گرایی توجه به وزن اجتماعی نیروهای مختلف سیاسی است که در این مسیر باید به نیروهای اصول‌گرا یا محافظه کار یا راست هم توجه کرد. آن‌ها نیز باید در مسیری که در دولت آقای روحانی برای بازگشت به اعتدال و میانه‌روی تبیین می‌شود، دارای جایگاه باشند. اگر بخواهم اعتدال‌گرایی را در یک جمله خلاصه کنم، همان اجرای بی تنازل قانون اساسی کشور است.
محمد کیانوش راد معتقد است که اکثر افراد پیشنهادی رای خواهند آورد و شاید یکی دو نفر از افراد که منسوب به جریان اصلاح طلب هستند، با مشکلاتی مواجه شوند اما در مجموع به اعتقاد من نباید به آقای روحانی خرده گرفت.
وی که با جماران گفت و گو می کرد، می گوید: با توجه به شرایط فعلی و همچنین با توجه به وعده‌های آقای روحانی می‌توان کابینه پیشنهادی را قابل قبول ارزیابی کرد. اگرچه جریان اصلاح‌طلب نسبت به برخی از انتحاب‌ها منتقد است، ولی چنان که گفتم کلیت این کابینه قابل قبول است. با این حال باید توجه داشت که با توجه به چینش وزرا که مشی اعتدالی آقای دکتر روحانی را نمایان می‌کند، به نظرم اصول‌گریان منصف و حتی نمایندگان تندرو باید با پیروی از رای مردم و تبعیت از عدل و انصاف، به تمامی وزرای پیشنهادی آقای روحانی رأی مثبت دهند.
آقای دکتر کیانوش‌راد! انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ با فراز و نشیب‌های ویژه‌ای همراه بود. از نظر برخی از جریان‌های سیاسی این نتیجه غیرمنتظره و تحیرآور بود. به نظر شما مهمترین عامل و یا عواملی که باعث رقم خوردن چنین نتیجه‌ای در سپهر سیاسی ایران بود، چیست؟
در مورد پیروزی آقای روحانی بر خلاف نظر بسیاری که این پیروزی را شگفتی می‌دانستند، من معتقد به وقوع یک شگفتی نیستم. به این دلیل که در یک شرایط آزاد و امکان حضور کاندیداها وجود داشته باشد و مردم به نتیجه رأی خودشان اطمینان داشته باشند، در ایران جریان اصلاح‌طلب رای خواهد آورد. سیر تحولات در ایران این را نشان داده که وقتی فضای انتخابات فضای یک انتخابات آزاد، رقابتی و قانونی و عادلانه بوده است، جریانات محافظه‌کار نتوانسته‌اند که رای مردم را کسب کنند. از این رو من معتقد هستم که از پیش معلوم بود که اگر از آراء مردم صیانت کافی صورت بگیرد، نتیجه انتخابات معلوم و مشخص است. نکته دیگری هم باید به آن توجه کینم این است که آقای روحانی گزینه‌ای قابل دسترس یرای مردم بود. در واقع با توجه به محدودیت‌های موجود آقای روحانی بهترین گزینه موجود در انتخابات گذشته بود که مردم می‌توانستند او را انتخاب کنند.
در نتیجه انتخاب مردم در یک محدوده خاصی بود و مردم البته بهترین گزینه‌ای را که می‌توانستند به او اعتماد کنند، انتخاب کردند و با رای خود باعث وزش نسیم خنکی بر فضای بسته کشور شدند. از این رو من معتقد نیستم که اتفاقی غیرمنتظره و متحیر کننده در انتخابات گذشته ریاست جمهوری روی داده است.
آقای دکتر! به هر حال کمتر کسی تصور می‌کرد که آقای دکتر روحانی در همان دور اول و با فاصله‌ای سه برابری از نزدیک‌‌ترین رقیب اصول‌گرای خود پیشی بگیرد…
بله. با توجه به شرایط انتخابات سال ۸۸ و تردیدهایی که در بحث صیانت از آراء وجود داشت، می‌توان دل نگرانی‌های جریان‌ها و افراد را قابل تامل دانست اما مقصود من این است که هرگاه در ایران یک انتخابات آزاد و مطمئن برگزار شود قاعدتا اصلاح طلبان(در مفهوم عام آن) رای خواهند آورد و محافظه کاران در میان مردم از اقبال خاصی برخوردار نیستند.
البته به لحاظ اجتماعی هم مردم از شعارهای توخالی آقای احمدی نژاد خسته شده بودند، ما در عرصه بین‌المللی دچار مشکلاتی زیادی شده بودیم، در زمینه‌های اقتصادی هم حرکت‌های پوپولیستی و عوام‌فریبانه‌ی آقای احمدی نژاد باعث دل‌زدگی و خستگی مردم شده بود. این شرایط مردم را به سمت یک تحول و تغییر‌خواهی سوق داد و در این میان تدبیر اصلاح‌طلبان در انتخاب کاندیدای واحد تاثیر به سزایی بر روند انتخابات ریاست جمهوری داشت.
در علوم سیاسی گفته شده که پیروزی معلول چند علت است؛ یکی از این عوامل «هوش و تدبیر» یک جریان سیاسی است. در انتخابات ریاست جمهوری شاهد بودیم که اصلاح طلبان با درایت و پختگی عمل کردند و کناره‌گیری آقای دکتر عارف باعث شد که تجمیع آراء به نفع آقای روحانی صورت پذیرد. عامل دوم «قدرت اجتماعی» است که این عامل نیز در میان مردم وجود داشت. مردم میل به سوی تغییر وضعیت موجود داشتند. همچنان‌که اشاره نمودم اکثریت مردم همچنان به اصلاح امور در یک فرایند دموکراتیک علاقه‌مند هستند. مورد بعد هم که به آن اشاره می‌کنم، اشتباه محاسباتی مهندسان انتخابات بود. آن‌ها تصور نمی‌کردند که اصلاح طلبان بتوانند به یک ائتلاف برسند و باز تصور نمی‌کردند که بعد از کناره‌گیری آقای عارف بتوانند همگی به صورت منسجم پشت آقای روحانی قرار بگیرند. در واقع این وضعیت اخیر که بدان اشاره کردم، همان عامل سوم، یعنی عنصر «تصادف» است. در واقع این اشتباه محاسباتی محافظه‌کاران، یکی از عوامل دیگر پیروزی جریان رقیب آنان شد.
با تمام این اوصاف هم اکنون آقای روحانی پیروز این انتخابات شده است. اگرچه حمایت‌های آقای خاتمی، هاشمی و اصلاح‌طلبان در این پیروزی غیر قابل اغماض است. با این حال از نظر شما آقای روحانی چطور باید عمل کند تا به مطالبات اصلاح‌طلبانه رای دهندگان به وی، جامه عمل بپوشاند؟
من سه سطح را برای عملکرد آتی ایشان قائل هستم. در واقع می‌توان نوع رفتارهای آینده ایشان را از سطح «عملکرد قابل قبول» تا «عمکرد مطلوب» طبقه‌بندی کرد. همین که آقای روحانی بتواند جلوی اقدامات تخریبی دولت قبل را بگیرد و به بازسازی خرابی‌های ایجاد شده، بپردازد حد «قابل قبولی» است. در مرحله بعدی اگر آقای روحانی بتواند به بازسازی اقتصادی و ترمیم روابط خارجی و اصلاح آن بپردازد، باید به ایشان «دست مریزاد» گفت. و در سطح آخر اگر ایشان بتواند در جهت «اجرای بدون تنازل قانون اساسی» اقدام کند و به شعارها و وعده‌های خود عمل کند، قطعا مسیر انقلاب و جامعه ایران به مسیر اصلی خود بازگشته و می‌توان این را «حد مطلوب» برای ایشان در نظر گرفت.
در واقع می‌توانم مطالبات جریان اصلاح‌طلب را نسبت به دولت آقای روحانی چنین دسته‌بندی کرد که «خواست حداقلی» ما از آقای روحانی ممانعت از تداوم تخریب‌های دولت احمدی نژاد است. «خواست متوسط » ما بازسازی و بهبود وضعیت اقتصادی و ترمیم روابط خارجی کشور و موضوع هسته‌ای است و «خواست حداکثری» ما از ایشان این خواهد بود که در اجرای بدون تنازل قانون اساسی با هیچ کس رودبایستی و مماشات نداشته باشد. البته برای تحقق چنین خواستی افراط‌گری و آرمان گرایی را ضروری نمی‌بینم بلکه باید این روند مبتنی بر واقع بینی سیاسی در ایران باشد که به نظرم آقای روحانی به این نکته توجه دارند. با این حال آقای روحانی باید توجه داشته باشند که نباید در اجرای این موضوعات کوتاه بیایند. کوتاه آمدن تاکتیکی بلا اشکال است ولی کوتاه آمدن استراتژیک از این برنامه‌ها باعث ریزش بدنه اجتماعی که به ایشان رای داده است، خواهد شد. آقای روحانی این توجه را نیز باید داشته باشند که نباید تنها به تکنوکرات‌ها تکیه کرده و تنها نگاه‌های نخبه‌گرایانه را پشنوانه عمل خود قرار دهد. دکتر روحانی باید توجه کنند که آن انتقادی که بعضا به آقای خاتمی وارد می‌شد این که نتوانست از پشتوانه اجتماعی خود در هنگامی که باید استفاده می‌کرد، ننمود به آقای روحانی نیز وارد شود. در واقع ایشان باید توجه ویژه‌ای به این بدنه اجتماعی خود داشته باشد. آقای روحانی باید توجه داشته باشد همان گونه که «ستاد ضد اصلاحات» برعلیه آقای خاتمی شکل گرفت، «ستاد ضد اعتدال» ولی به نام اعتدال‌گرایی در حال شکل‌گیری است. آقای روحانی باید بتواند این جریانات را رصد و کنترل کنند.
شعار اعتدال‌گرایی مهم ترین شعار انتخاباتی آقای دکتر روحانی بوده است. این شعار دارای وجوه گوناگون و ابعاد مختلفی است و می‌تواند ابهاماتی را در میان فعالان سیاسی در جناح‌های مختلف ایجاد نماید. به نظر شما مهم‌ترین مؤلفه‌های «اعتدال گرایی» در فضای سیاسی امروز ایران چیست؟
به اعتقاد من شعار اعتدال‌گرایی آقای دکتر روحانی زمانی امکان تحقق دارد که اتکا اصلی آن بر اجرای تام و تمام قانون اساسی باشد. اعتدال‌گرایی به معنای میانه راه رفتن نیست، اعتدال‌گرایی به معنای دادن حقوق حقّه هر ذی حق در کشور است، اعتدال‌گرایی به معنای تکیه بر حقوق شهروندی است، اعتقاد به خواست اکثریت مردمی است که در انتخابات به وی رای داده‌اند. البته بخشی از اعتدال‌گرایی توجه به وزن اجتماعی نیروهای مختلف سیاسی است که در این مسیر باید به نیروهای اصول‌گرا یا محافظه کار یا راست هم توجه کرد. آن‌ها نیز باید در مسیری که در دولت آقای روحانی برای بازگشت به اعتدال و میانه‌روی تبیین می‌شود، دارای جایگاه باشند. اگر بخواهم اعتدال‌گرایی را در یک جمله خلاصه کنم، همان اجرای بی تنازل قانون اساسی کشور است.
در فضای پس از برگزاری انتخابات ۲۴ خرداد و پیروزی آقای روحانی، جریان‌های محافظه کار تلاش زیادی برای تببین مفهوم «اعتدال»، چنان‌که خود می‌پندارند، داشته‌اند. در این میان بخشی از نیروهای سیاسی که عمدتا از اصلاح‌طلبان نیز هستند در مظان اتهام قرار گرفته‌اند که افراطی بوده‌اند و باعث و بانی بسیاری از وقایع تلخ سال‌های گذشته رفتارها و عملکرد آنها بوده‌ است. نظر شما درباره این رویکرد برخی از اشخاص و احزاب محافظه کار چیست؟
محافظه کاران در عمل هیچ‌گاه از شعار اعتدال‌گرایی پیروی نکرده اند. لااقل در دوره ۸ ساله ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، اگر دوره چهار ساله اول ریاست جمهوری وی را دوره حمایت همه جانبه و کامل همه اصول‌گرایان از آقای احمدی نژاد بدانیم، خواهیم دید که این جریان دقیقا در انتخاب‌ها و انتصاب‌های خود به هیچ وجه وزن اجتماعی جریان‌های مخالف خود را لحاظ نکرده و دست به حذف گسترده آنان زده است. این در حالی است که در دوره آقای میرحسین موسوی، هاشمی رفسنجانی و همچنین آقای خاتمی و در کابینه معرفی شده آقای روحانی، سهم مخالفین و منتقدین در دولت دیده شده است. اما محافظه‌کاران حتی نمی‌توانند ژست اعتدال‌گرایی بگیرند و در واقع محافظه‌کاران تنها زمانی از اعتدال‌گرایی سخن می‌گویند که در موضع پایین دستی قرار گرفته باشند. در این موضع هم بیشتر از موضع سهم‌خواهی سخن از اعتدال‌گرایی می‌زنند.
آقای دکتر! در حال حاضر با توجه به همین شعار اعتدال‌گرایی که از سوی دکتر روحانی مطرح شده است، می‌بینیم که در ترکیب کابینه پیشنهادی از جریان‌های مختلف سیاسی استفاده شده است. این نوع ارائه لیست وزیران باعث برانگیختن حساسیت‌ها و اعتراض‌هایی از سوی جناح‌های مختلف سیاسی شده است. نظر شما درباره کابینه پیشنهادی آقای دکتر روحانی و ترکیب آن چیست و با توجه به اکثریت محافظه کار مجلس، احتمال رای آوری وزراء پیشنهادی را چه میزان می‌دانید؟
به نظرم اکثر افراد پیشنهادی رای خواهند آورد و شاید یکی دو نفر از افراد که منسوب به جریان اصلاح طلب هستند، با مشکلاتی مواجه شوند اما در مجموع به اعتقاد من نباید به آقای روحانی خرده گرفت. با توجه به شرایط فعلی و همچنین با توجه به وعده‌های آقای روحانی می‌توان کابینه پیشنهادی را قابل قبول ارزیابی کرد. اگرچه جریان اصلاح‌طلب نسبت به برخی از انتحاب‌ها منتقد است، ولی چنان که گفتم کلیت این کابینه قابل قبول است. با این حال باید توجه داشت که با توجه به چینش وزرا که مشی اعتدالی آقای دکتر روحانی را نمایان می‌کند، به نظرم اصول‌گریان منصف و حتی نمایندگان تندرو باید با پیروی از رای مردم و تبعیت از عدل و انصاف، به تمامی وزرای پیشنهادی آقای روحانی رأی مثبت دهند.
آقای دکتر کیانوش راد! شما خود استاد دانشگاه بوده‌اید و از مشکلات حاکم بر فضای دانشگاه ‌های کشور در این ۸ سال اطلاع دارید. نظر شما در مورد وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، آقای دکتر میلی منفرد چیست و تا چه اندازه این گزینه را توانمند برای مواجه با مشکلات وزارت علوم می دانید؟
آقای دکتر میلی منفرد از افراد بسیار متعهد، اصولی و یک شخصیت آکادمیک هستند و از شخصیتهایی هستند که از هرگونه حاشیه‌سازی به دور بوده و در دوران مسئولیت‌شان در معاونت دانشجویی وزارت علوم، که از سخت‌ترین بخش‌های وزارت علوم است، رابطه بسیار خوبی با دانشگاهیان و گروه‌های مختلف دانشجویی داشته‌اند. به نظرم اگر مجلس بر اساس انصاف بخواهد با آقای میلی منفرد برخورد کند، باید رای قاطعی به ایشان بدهد. دانشگاه‌ها در دوره دولت آقای احمدی نژاد آسیب‌های جدی دیده است که آقای دکتر میلی منفرد در صورت کسب رای اعتماد با کار دشواری مواجه است.
شما مهمترین آسیب‌هایی که در دوره آقای احمدی نژاد بر دانشگاه و وزارت علوم وارد شد را چه می‌دانید؟
مهمترین حوزه‌های آسیب خورده دانشگاه‌ها از دیدگاه من یکی از بین رفتن «زیر ساخت‌های انسانی» دانشگاه‌هاست و دیگری ضربه خوردن «فضای عمومی» دانشگاه‌هاست. زیر ساخت‌های انسانی دانشگاه‌ها به اساتید دانشگاه‌ها بر‌می‌گردد. سرمایه دانشگاه‌ها فقط به ساختمان، آزمایشگاه‌ها و کتابخانه محدود نمی‌شود، سرمایه اصلی دانشگاه‌ها، اساتید خبره دانشگاه‌ها هستند. متاسفانه جمع زیادی از اساتید دانشگاه‌ها را از کار برکنار کردند. اخراج‌های بدون دلیل و یا بازنشستگی های اجباری نمونه‌ای از این موارد است. خود من به عنوان یکی از اعضای کوچک جامعه دانشگاهی کشور مجبور به درخواست بازنشستگی از دانشگاه شدم. در واقع بنده را بین اخراج و ارائه درخواست بازنشستگی مخیر کرده بودند و این موضوع درباره تعداد زیادی از اساتید انجام شد.
مورد دیگر به «فضای عمومی» دانشگاها باز می‌گردد. به عنوان مثال در دانشگاه‌ها شعاری تحت عنوان «کرسی‌های آزاد اندیشی» مطرح شد. کرسی‌های آزاد اندیشی جز از طریق دادن آزادی در دانشگاه‌ها تحقق پیدا نمی‌کند. این ساده اندیشی است که فکر کنیم با ایجاد کرسی‌های آزاد اندیشی به این عنوان که کسانی بیایند و بخواهند جواب سئوالات دانشجویان را بدهند، بدون اینکه بحث و چالشی وجود داشته باشد، بدون اینکه مخالفان سیاسی و فکری جریان حاکم در دانشگاه‌ها حضور داشته باشند. این بیشتر به یک شوخی شبیه است. چگونه ممکن است تقویت بنیه علمی و فکری دانشگاه‌ها علی الخصوص در حوزه علوم انسانی را بدون وجود فضای آزاد انتظار داشته باشیم؟
به نظرم دانشگاه‌ها نیاز به ترمیم و بازگشت نشاط دارند. دانشگاه‌ها امروز خسته، خموده و دست و پا بسته شده‌اند. باید فضا به گونه‌ای مدیریت شود که همه سلایق و گروه‌های فکری با آزادی و به دور از مشکل در دانشگاه‌ها حضور داشته باشند تا بتوانیم دوباره شاهد رشد و شکوفایی فضای دانشگاهی کشور باشیم.
در کنار موارد فوق در اینجا لازم می‌دانم به یکی از دست‌آوردهای بسیار مهم دوره وزارت علوم آقای دکتر معین نیز اشاره داشته باشم که سهم به سزایی در ارج نهادن به فهم و درک دانشگاهیان کشور داشت. گام برداشتن در مسیر انتخابی شدن روسای گروه‌ها و دانشکده‌ها و… گام بسیار مهمی بود که در دوره وزارت علوم دولت اصلاحات برداشته شد. باید اجازه داد در دانشگاه‌ها مدیر گروه و روسای دانشکده‌ها توسط خودشان انتخاب شوند. این باعث می‌شود که عالم‌ترین و فهیم‌ترین اساتید دانشگاه‌ها، ریاست امور دانشگاه‌ها را بر عهده بگیرند و این باعث می‌شود که اعتماد جامعه علمی و دانشگاهی به دولت و حاکمیت بیشتر شود.
یک نکته دیگر که قابل ذکر است اهمیت وزارت آموزش و پرورش و همراهی آن در امر آموزش عمومی کشور است. از نظر من در میان وزرای آموزش و پرورشی که در جمهوری اسلامی بر سرکار آمدند، آقای دکتر نجفی خوشنام‌ترین و کارآمدترین آنان بوده است. دوره وزارت ایشان خاطران خوش تحول در نظام آموزشی کشور، اکرام و ارتقای جایگاه اجتماعی معلمان عزیز کشورمان را به همراه داشته است و به نظر من وزارت مجدد ایشان می‌تواند در ارتقاء و بازیابی جایگاه این قشر دلسوز و پر جمعیت کشور، تاثیر به سزایی داشته باشد. توجه داشته باشید که آموزش و پرورش صحیح و نظام مند می‌تواند تاثیری به سزا بر آموزش عالی داشته باشد. در دوره ایشان علاوه بر تغییرات علمی و مناسب در فرایندهای آموزشی، جایگاه و شأن معلمان کشور در سطح جامعه ارتقاء چشمگیری یافت. امیدوارم که نمایندگان مجلس با توجه به ویژگی‌های برجسته ایشان و آقای دکتر میلی منفرد و رای اعتماد به این دو نفر، نظام آموزش کشور را یاری رسانده تا شاهد شکوفایی نهاد آموزش کشور با وجود این دو بزرگوار باشیم.

در جلسه علنی مجلس عنوان شد: چگونگی بازداشت نیلی منفرد در سال ۸۸

امروز هم باز سایه حوادث سال ۸۸ بر مذاکرات سایه افکنده بود و علی مطهری در جریان رسیدگی به سابقه وزیر علوم به چگونگی بازداشت او در سال
۸۸ پرداخت.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی بعنوان موافق وزیر پیشنهادی علوم، گفت : می خواهم از نگاه مخالفان وزارت آقای میلی منفرد صحبت کنم.
به گزارش «انتخاب» ؛ علی مطهری افزود: مخالفان ابتدا ایشان را یک اصلاح طلب تندرو فرض کردند و بعد آثاری را بر این مطلب مترتب کردند.
وی گفت: البته ما این حساسیت های مخالفان را ارج می نهیم زیرا به طور قطع باید دقت لازم و حساسیت اعمال شود.
نماینده تهران افزود: بطور کلی اصولگرایان در ارتباط با دانشگاهیان معمولاً دو نگرانی از ناحیه مدیریت اصلاح طلبان برای وزارت علوم دارند که ابتدا تبلیغ سکولاریزم و ایجاد تنش در دانشگاه هاست و در مرحله بعد تسامح و تساهل فرهنگی در دانشگاه هاست که البته هر دو نگرانی هم به جا و درست است.
مطهری گفت: سابقه دولت اصلاحات این مطلب را نشان می دهد که برخی از اصلاح طلبان تندرو این دو کار را انجام می دادند.
وی افزود: البته اصلاح طلبان هم دو نگرانی از اصولگرایان دارند که یکی محدود شدن آزادی بیان و بی اعتنایی به حقوق شهروندی به نام دین و اسلام و دوم سختگیری های فرهنگی و محدود شدن آزادی های اجتماعی است؛ بنابراین این نگرانی ها طرفینی است.
مطهری افزود: اما مسئله سکولاریزم در دانشگاه ها که مخالفان نگران این موضوع هستند به این معناست که حکومت دینی و دموکراسی مثلاً با هم سازگار نیستند و این یک تناقض و پارادوکس است یا مناقشه در اصل ولایت فقیه که اصل ولایت فقیه با دموکراسی سازگار نیست و از این قبیل موارد که در آن دوره گاهی از طرف تندروها وجود داشت.
نماینده تهران گفت: مسئله تسامح و تساهل فرهنگی به معنای بی توجهی به مسائل اخلاقی دانشگاه هاست که مثلاً برگزاری اردوهای مختلط دانشجویی و از این قبیل که گاهی توجه لازم به این مسائل نمی شد.
علی مطهری افزود: با شناختی که بنده از جناب دکتر میلی منفرد دارم هیچ یک از این دو نگرانی موجه نیست.
وی اضافه کرد: با تماسی که با حجت الاسلام محسن قمی نماینده وقت ولی فقیه در دانشگاهها داشتم از ایشان درباره مسئولیت آقای منفرد در آن دوره که معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت علوم بود سوال کردم که به من پاسخ داد آقای منفرد شخصیتی مؤدب، پرکار و متدین است که در آن مدت هیچ مشکلی با ایشان نداشتیم .
آقای مطهری گفت: از یکی از روسای فعلی دانشگاه ها هم که از هواداران دولت دهم است و از نظر گرایش سیاسی نزدیک به جبهه پایداری است درباره ایشان سوال کردم که ایشان پیامکی را برای من به این عبارت فرستاد بنده در سه نوبت دوره های آمادگی و تقویتی کارشناسی ارشد در تیم اجرایی دکتر منفرد بودم، نامبرده متدین ، بسیار علاقمند به انقلاب اسلامی و مددکار ارتقای ایثارگران دانشجویان رزمنده بود و تلاش فراوانی برای حضور قانونمند آنان به عمل آورد . آقای منفرد دارای خانواده ای متدین است و در بورس نمودن بسیاری از رزمندگان در دوره مسئولیت خود نقش اول داشت؛ فارغ از اشراف گری و بسیار آرام و خونسرد و در عین حال دارای مدیریتی قاطع است و اهل تحرک و سفر برای پیگیری امور است؛ تمام بچه های همراه تیم اجرایی وی در آن زمان از رزمندگان متدین بودند و تعدادی از آنان در دولت نهم و دهم همکار معاونت دانشجویی وزارت علوم هستند؛ در آن زمان او با بنیه اعتقادی قوی و به دلیل علاقمندی به فرهنگ ایثار،‌جهاد و شهادت بارها به دفاع از حضور دانشجویان شاهد و ایثارگر پرداخت .
نماینده تهران گفت: بنابراین تصویری که عده ای از آقای دکتر منفرد ترسیم کردند تصویر درستی نیست.
نماینده مردم تهران، ری ، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی گفت:آن تصاویری که برخی از دوستان از دکتر میلی منفرد ترسیم کرده اند درست نیست و می گویند اگر وی وزیر شود تنش های سیاسی و ابتذال فرهنگی در دانشگاه ها رواج پیدا می کند و حاکم می شود .
مطهری در ادامه بررسی برنامه و صلاحیت وزیر پیشنهادی علوم تحقیقات و فناوری در مجلس شورای اسلامی افزود : از نظر من دکتر منفرد یک حزب اللهی معتدل و روشن بین است .
وی گفت : اما ایرادهای دیگری که به آقای میلی منفرد می گیرند مسئله بورسیه دانشجویان است و می گویند در دوران مدیریت ایشان به عنوان معاون دانشجویی وقت وزارت علوم افراد مسئله دار و اصلاح طلبان تندرو از ایشان بورسیه گرفته اند در حالیکه ما از برخی منابع وزارت علوم تحقیق کردیم در آن دوره بسیاری از افراد متدین و حزب اللهی و اصول گرا بورسیه شده اند که یکی از آنها دکتر توکلی و دیگری رئیس بسیج اساتید فعلی است که بنابراین این حرف درست نیست .
مطهری افزود : مسئله دیگر تندرو بودن و نقش ایشان در وقایع ۱۸ تیر سال ۱۳۷۸ است که برخی می گویند در آن زمان در میان دانشجویان معترض رفت و آمد داشته بدیهی است که این کار به اقتضای سمت ایشان بوده است .
وی ادامه داد : اگر امروز چنین اتفاقی بیفتد و در یکی از خوابگاه های دانشجویی اعتراضی صورت گیرد آیا معاونت دانشجویی ،وزارت علوم نباید به آنجا مراجعه کند و تلاش کند که این اتفاق را کنترل و مدیریت کند؟ بنابراین ایشان به وظیفه خودش عمل کرده است .
مطهری گفت : گزارش شورای عالی امنیت ملی و دستگاههای امنیتی حاکی ازنقش موثر ایشان در حل و فصل آن وقایع است ؛ ‌شبیه کاری که آقای نجفی کرده است که باید از آنها تشکر کنیم اما متاسفانه اینها را یک نکته منفی می دانیم.
وی افزود : به هر حال اتفاقاتی می افتد و ممکن است برخی از مسئولان نظام هم خطاهایی مرتکب شوند ما باید آنها را جمع کنیم و باید کاری کنیم که مبادا آسیب دیدگان جذب مخالفان انقلاب و یا منافقین شوند.
نماینده مردم تهران ، ری ، شمیرانات و اسلامشهر در ادامه گفت : اینطور نیست که بگوییم درنظام جمهوری اسلامی ایران هیچ خطایی رخ نمی دهد مگر در دوران پیامبر اکرم (ص )‌از این خطاها اتفاق نمی افتاد بلکه مهم نوع برخوردی است که با این مسائل داریم .
وی درباره نقش ایشان در مسائل سال ۸۸ نیز افزود : ایشان هیچ نقشی در آن وقایع نداشتند و واقعا محل نزاع این است که اگر کسی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان و بعد از خطبه رهبری اگر همچنان بر اعتراضات خیابانی پافشاری کرده باشد طبیعی است که او را فتنه گر بدانیم و این حرف درست است و بیش از آن را قبول نداریم و این که بگوییم حتی اگر کسی به انتخابات اعتراضی داشته و یا از مقابل ستاد موسوی رد شده است او را فتنه گر بدانیم ما این مباحث را قبول نداریم .
مطهری گفت : به این معنی نه تنها آقای منفرد بلکه هیچ کدام از وزرای پیشنهادی نقش منفی در فتنه نداشتند .
نماینده موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری در توضیح بازداشت آقای میلی منفرد در سال ۸۸ گفت: آقای نجفقلی حبیبی که رئیس انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه ها هستند درباره این مسئله گفت، ما جلسات هفتگی یا ماهانه داشتیم و در آن فضای هیجانی در جلسه ای که حدود ۶۰- ۷۰ نفر بودیم همه ما را بازداشت کردند که بعداً با عذرخواهی همه را آزاد کردند.
علی مطهری افزود: بنابراین مسئله ای نبوده است که فقط شخص آقای منفرد را بازداشت کنند و یا اتهامی به وی وارد باشد.
وی اضافه کرد: آقای منفرد در مسائل سال ۸۸ هیچ نقشی نداشته است.
نماینده موافق وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به برخی ویژگی ها و سوابق آقای منفرد گفت: ایجاد اولین معاونت جنگ در دانشگاه ها، برگزاری دوره های تقویتی و امتحان سراسری برای ارتقای رزمندگان به دوره کارشناسی ارشد، پرکاری، فراجناحی بودن، رشد تدریجی مدیریتی و پله پله بالا آمدن از ویژگی های وی است.
مطهری گفت: آقای منفرد علاوه بر اینکه استاد تمام مهندسی برق با پایه ۳۲ است در مسئولیت هایی همچون مدیریت گروه، مدیریت دانشکده، معاون آموزشی دانشگاه، معاون وزیر علوم، قائم مقامی وزیر و سرپرستی وزارت علوم فعالیت کرده است و با مجموعه ستادی وزارت علوم آشنایی کامل دارد.
وی همچنین تأسیس پارک های علمی و فناوری و تألیف مقالات علمی متعدد را از دیگر فعالیت های آقای منفرد بیان کرد.
نماینده تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر همچنین با اشاره به سیر انتخاب آقای منفرد برای تصدی وزارت علوم گفت: آقای روحانی از هشت نفر از رؤسای دانشگاه ها و افرادی که خود در معرض انتخاب برای وزارت علوم بودند نظرخواهی کرد که همه آنها به دکتر منفرد برای وزارت علوم رأی دادند.
در ادامه سخنان خود در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به تکالیف این وزارتخانه در برنامه پنجم گفت: بیش از ۹۰ درصد برنامه های دکتر منفرد پیش بینی شده است و یکی از برنامه هایی است که انطباق فوق العاده ای با اسناد بالادستی دارد.
علی مطهری با اشاره به فرصت کوتاه باقی مانده تا بازگشایی دانشگاه ها و ضروری بودن روشن شدن تکلیف وزارت علوم برای جلوگیری از هر گونه مشکلات در این خصوص گفت: دانشگاه ها امروز به مدیریت فردی مثل آقای میلی منفرد نیازمند است.
وی با بیان اینکه در چند سال اخیر آسیب هایی به دانشگاه های ما وارد شد اضافه کرد دخالت های همه جانبه در فرایند جذب هیأت علمی، مداخله در جذب دانشجویان دکتری، اخراج یا بازنشستگی اجباری برخی اساتید، محرومیت های بی سابقه برخی دانشجویان از تحصیل، حاکم شدن فضای یأس در دانشگاه ها و مسئله آزادی بیان در دانشگاه ها از مسائل چند سال اخیر است.

حضور احمد منتظری و همسران شهید باکری و همت در مراسم سومین سالگرد زندانی شدن مصطفی تاجزاده

پایان سی و سومین ماه روزه داری اعتراضی سید مصطفی تاجزاده رئیس ستاد انتخابات دولت اصلاحات در پی سه ساله شدن حبس انفرادیش در منزل وی گرامی داشته شد.
به گزارش نوروز، روز چهارشنبه پس از برگزاری جلسه قرآن هفتگی خانواده های زندانیان سیاسی و هم زمان با دعا برای سلامت و رهایی این عزیزان مراسم افطار به مناسبت پایان سی و سه ماه روزه داری اعتراضی این آزاده دربند برگزار شد.
در این مراسم که علاوه بر خانواده زندانیان سیاسی و جمعی از دوستان، همسر شهید باکری، همسر شهید همت و حجة الاسلام شیخ احمد منتظری و همسرشان خانم ربانی املشی نیز حضور داشتند، فخرالسادات محتشمی گزارشی از وضعیت این زندانی سیاسی که در شرایطی متفاوت از دیگر زندانیان و با محرومیت های مضاعف از حقوقش نگهداری می شود و نیز گزارشی از ملاقات های اخیر با ایشان داد و اظهار امیدواری کرد که حضرات به خواسته مهم مردم که قبل و بعد از انتخابات ۹۲ با صدای بلند اعلام شده و می شود یعنی آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر از رهبران جنبش سبز تن دردهند. وی وضعیت عمومی همسرش را خوب اعلام کرد اما تأکید کرد که روزه داری های مستمر وی که وارد چهارمین ماه شده براساس هشدار پزشکان می تواند موجب مخاطرات جدی برای وی باشد و ادامه این وضعیت و بی توجهی به وضعیت سلامت و اختلال در روند درمانی او توسط سپاه و دادستانی یا هر مقام مسئول دیگری قابل توجیه نیست.
محتشمی پور رسیدگی به وضعیت زندانیان گمنام و زندانیان در تبعید و بیمارانی که به وضعیت درمانی شان توجه نمی شود را در اولویت خواسته ها دانست و گفت بعضی دلشان نمی خواهد این موارد نقض قانون و نقض حقوق بشر از طریق رسانه های داخلی به گوش مردم برسد اما باید دانست که صبوری خانواده ها هم حدی دارد و در خانه اگر کس است یک حرف بس است.
سید مصطفی تاجزاده که سه روز قبل از انتخابات ۸۸ به همراه چند تن دیگر از دوستانش به درخواست سپاه حکم بازداشتش صادر شده از اولین روز اجرای حکم شش سال حبس(۲۴ مراداد ۸۹) در انفرادی و حصر در زندان به سر می برد و از روز بیستم آبان ماه سال ۸۹ روزه اعتراضی خود را آغاز کرده که به صورت مستمر ادامه داشته است.
این زندانی سیاسی در ملاقات حضوری که روز گذشته با همسر و فرزندش پس از ماه ها محرومیت از این حق طبیعی داشته تاکید کرده است که رهبری مایل به آزادی زندانیان سیاسی نیست و در این زمینه از آقای روحانی و کابینه اش کاری برنمی آید و خانواده ها باید صبوری کنند تا زمان حکم های به سر آید و عزیزانشان رها شوند. وی هم چنین با توجه به شرایط بسیار خطرناکی که کشور و مردم براثر تحریم های شدید در آن به سر می برند حمایت از کمپین ضد تحریم را یک وظیفه ملی دانسته و بر آن تأکید داشته است.

پیگیری روند درمان مهدی کروبی در ساختمان امن وزارت اطلاعات

همسر مهدی کروبی خبر داد که ادامه مراحل درمان آقای کروبی در مکان حبس ایشان و زیر نظر پزشک، فراهم شده است. همچنین مقرر شده مراحل تکمیلی درمان ایشان نیز در این مکان انجام گردد.
روز گذشته خانواده مهدی کروبی در نامه ای خطاب به مردم، به تشریح شرایط جسمی و روحی آقای کروبی پرداختند.
به گزارش سحام، در این نامه، ضمن تقدیر از تیم پزشکی و پرستاری ایشان؛ ابراز امیدواری شده بود که مقامات امنیتی نسبت به توصیه پزشکان مبنی بر لزوم تداوم روند درمان این زندانی سیاسی پاسخ مثبت داده و شرایط را برای انتقال دوباره ایشان به بیمارستان فراهم آورند.
در همین زمینه و در پی انتشار این نامه، امروز سحام در گفتگویی کوتاه با خانم فاطمه کروبی، همسر ایشان؛ مطلع گردید که ادامه مراحل درمان آقای کروبی به مکان حبس ایشان و زیر نظر پزشک، فراهم شده است. همچنین مقرر شده مراحل تکمیلی درمان ایشان نیز در این مکان انجام گردد.
مهدی کروبی، هفتم مرداد ماه جهت انجام امور درمانی و انجام برخی آزمایشات در بیمارستان قلب تهران بستری شده بود.
وی پس از دو روز بستری بودن و انجام عمل آنژیوگرافی، مجددا به ساختمان امن وزارت اطلاعات منتقل شده بودند.
آقای کروبی به دلیل حبس دوساله در ساختمان امن وزارت اطلاعات و تحت نظر ماموران، و عدم بهره بردن از هوای آزاد و نور مستقیم آفتاب، دچار مشکلات عدیده ای از جمله مشکلات تنفسی و غیره شده است.
خانواده مهدی کروبی در نامه روز گذشته خود همچون گذشته روحیه این زندانی سیاسی را بسیار قوی و خوب توصیف کرده است.
اکنون بیش از ۹۰۰ روز از حبس آقایان کروبی و موسوی و نیز خانم رهنورد گذشته است.
نگرانی ها پیرامون وضعیت سلامت آقای میرحسین موسوی نیز طی هفته های اخیر شدت یافته است.
ایشان نیز برای مدتی در بیمارستان بستری شده بودند، لیکن پس از طی مراحل اولیه درمان، مجددا به حبس خانگی منتقل شدند.
طی این مدت، برخی مراجع عظام و بیوت ایشان و نیز بعضی چهره های سیاسی طی تماس های تلفنی جویای حال این دو رهبر دربند شده بودند.

نوه امام: میرحسین موسوی در کابوس‌هایشان و در قلب میلیون‌ها ایرانی…

پس از هجمه‌ها، توهین‌ها و اتهام زنی‌هایی که این روز‌ها نسبت به میرحسین موسوی، نخست وزیر امام صورت می‌گیرد، زهرا اشراقی نوه امام خمینی در مطلبی در صفحه شخصی خود در فیس بوک درباره ی میرحسین موسوی نوشت: «مردی که حقیقت را فدای مصلحت نکرد… امروز بیشتر از همیشه به اهمیت تو پی بردم..‌. ای کاش کسی پیدا می‌شد که عطای وزارت را به لقایش می‌بخشید و حقیقت را می‌گفت. امروز بیشتر از همیشه به مظلومیت تو پی بردم. موسوی در تنفیذ، تحلیف، کنفرانس روحانی، در کابوس‌هایشان و خلاصه موسوی در قلب میلیون‌ها ایرانی…»
در روزهای اخیر و طی رای اعتماد نمایندگان به وزرای پیشنهادی حسن روحانی، بعضی از نماینده گان فرصت را فراهم دیدند تا هرآنچه می‌خواهند را نثار نخست وزیر امام و یارانش کنند. آن‌ها بار‌ها وزرای پیشنهادی را خطاب قرار دادند که چرا در ستاد موسوی فعالیت می‌کردند و از نقش خود در «فتنه» بگویند. در واقع حضور در ستاد میرحسین موسوی و مهدی کروبی بهانه‌ای است تا وزرای پیشنهادی روحانی مورد سوال قرار گیرند و از سوی دیگر نسبت به یاران دیرین امام عقده گشایی شود.
اما خانواده امام و یادگاران او که در این مدت، بارها نشان دادند که نخست وزیر دوران دفاع مقدس را تنها نمی‌گذارند، در این روزهای سخت نیز از او حمایت می‌کنند و زهرا اشراقی نیز پس از جلسه ی رای اعتماد کابینه و در حالی که بارها انگشت اتهام به سمت میرحسین موسوی نشانه رفته بود و در شرایطی که وی حتی فرصت پاسخگویی به اتهام ها را ندارد، با انتشار عکس میرحسین موسوی جای او را در روزهای پر دروغ و فریب خالی دانسته است.