۱۳۹۱ مرداد ۳۱, سه‌شنبه

۴۲ میلیارد دلار خسارت احتمالی ناشی از حمله اسرائیل به ایران



بر اساس ارزیابی یک موسسه‌ تحقیقات اقتصادی، اقتصاد اسرائیل در صورت حمله‌ی نظامی به تاسیسات اتمی ایران با آسیبی ۴۲ میلیارد دلاری مواجه خواهد شد و تا دست‌کم ۵ سال آسیب‌های اقتصادی ناشی از جنگ پابرجا خواهند ماند.
گروه اطلاعات تجارت (بی دی ای) در اسرائیل تخمین زد که در صورت حمله‌ی اسرائیل به تاسیسات اتمی ایران، اقتصاد این کشور با آسیبی معادل ۴۲ میلیارد دلار مواجه خواهد شد.
در گزارش این موسسه‌ی تحقیقات اقتصادی که روز سه‌شنبه (۲۱ اوت ۲۰۱۲) منتشر شد، تاکید شده که این میزان خسارت تقریبا معادل ۴/ ۵ درصد از قیمت کل تولیدات داخلی اسرائیل در سال گذشته‌ی میلادی است.
این گزارش همچنین پیش‌بینی کرده که آسیب غیرمستقیم اقتصادی ناشی از حمله‌ی نظامی به ایران تا دست‌کم ۵ سال بر اقتصاد اسرائیل ضربه خواهد زد. برآورد شده که این آسیب سالانه معادل ۲۴ میلیارد شکل اسرائیل خواهد بود. شکل واحد پول اسرائیل است.
این موسسه‌ی تحقیقاتی اعلام کرد که خسارات ناشی از جنگ ۳۳ روزه اسرائیل با لبنان در سال ۲۰۰۶ میلادی رشد اقتصادی کشور را با نیم درصد کاهش روبرو کرد. بنا به این گزارش، خسارت‌های مستقیم ناشی از جنگ با لبنان به زیرساخت‌‌های اقتصادی و فضاهای شهری معادل ۳/ ۱ درصد بود.
در بخشی از این گزارش آمده است: «اگر حمله‌ به ایران با ابعاد و زمانی مشابه جنگ با لبنان باشد، می‌توان تخمین زد که ساختارهای اقتصادی به طور مستقیم تا ۱۶ میلیارد شکل اسرائیل آسیب خواهند دید.»
جنگ با لبنان بیشتر در نواحی شمالی اسرائیل متمرکز بود. این نواحی تنها ۲۰ درصد زمین‌های کشاورزی و ساختار اقتصادی اسرائیل را شامل می‌شود. در این جنگ تل‌آویو که پایتخت اقتصادی اسرائیل محسوب می‌شود، تقریبا آسیبی ندید.
با این‌حال گزارش "بی دی ای" تصریح می‌کند: «می‌توان پیش‌بینی کرد که حمله‌ی احتمالی به ایران، جنگ را به مناطق مراکز و شهرهای اصلی نیز که ۷۰ درصد ساختار و مراکز اقتصادی را شامل می‌شود، خواهد کشاند و آسیب‌های جنگ با ایران از جنگ ۳۳ روزه با لبنان، جدی‌تر خواهد بود.»
در ماه جاری، بانک مرکزی اسرائیل هشدار داد که حمله‌ی نظامی به ایران، اقتصاد کشور را با بحرانی جدی مواجه خواهد کرد.
در ماه اخیر جدال لفظی و تهدید‌ها از سوی مقامات اسرائیل و ایران بالا گرفته و اسرائیل اعلام کرد که برنامه‌ریزی برای اقدامات واکنشی ایران در صورت حمله‌ی به تاسیسات اتمی کشور را پیش‌بینی کرده است.
مقامات ارتش اسرائیل اعلام کرده‌اند که بر اساس ارزیابی آن‌ها، جنگ با ایران حدود ۵۰۰ کشته‌ی نظامی و غیرنظامی اسرائیلی به همراه خواهد داشت.

'قطع وسائل جلوگیری از بارداری در ایران، به سقط جنین منجر می‌شود'


رئیس انجمن جمعیت شناسی می‌گوید این تصور اشتباهی است که با قطع وسائل جلوگیری از بارداری می توان شاهد رشد موالید در کشور بود

در حالیکه مقامات وزارت بهداشت ایران از حذف برنامه تنظیم خانواده خبر می‌دهند رئیس انجمن جمعیت شناسی این کشور می‌گوید که این تصور اشتباهی است که با قطع وسائل جلوگیری از بارداری می توان شاهد رشد موالید در کشور بود.
محمد میرزایی، رئیس انجمن جمعیت شناسی در گفت و گو با خبرآنلاین گفت: "اگر لوازم کنترل بارداری را بطور رایگان در اختیار مردم قرار ندهیم و حاملگی ناخواسته اتفاق بیفتد، در مناطق محروم به سقط جنین های غیر بهداشتی روی آورده می شود و سلامت مادران و فرزندان طوری به خطر می افتد که احتمال کاهش رشد موالید وجود دارد."
به گفته آقای میرزایی، "این اقدامات باید آرام و با تشویق صورت بگیرند نه این که وسایل تنظیم خانواده که در واقع وسیله بهداشت خانواده و حافظ امنیت و سلامت مادر است را از خانواده های محروم دریغ کنیم و آنان را بسوی حاملگی ناخواسته و رفتارهای غیر طبیعی سوق بدهیم."
این در حالی است که در اوائل مرداد ماه مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت از حذف بودجه برنامه کنترل جمعیت خبر داده و گفته بود که "دیگر چنین برنامه ای در وزارت بهداشت وجود ندارد."
خانم وحید دستجردی با تاکید بر اینکه سیاست جمعیتی وزارت بهداشت "در جهت سیاست‌های کلی نظام و منویات مقام معظم رهبری" است اظهار داشت: "سیاست کنترل جمعیت به آن معنا که در گذشته بوده دیگر وجود ندارد."
اشاره خانم دستجردی به سخنان آیت الله خامنه ای در جمع مسئولان کشور بود که با انتقاد از سیاست کنترل جمعیت در ایران گفته بود هرچند سیاست کنترل جمعیت، در اوایل دهه هفتاد بنابر مصالحی صحیح بوده، اما ادامه آن در سال‌های بعد خطا بوده است.
رهبر ایران در سخنان خود که از تلویزیون ایران پخش شد تاکید کرد: "در سیاست تحدید نسل حتما باید تجدیدنظر بشود و همه مسئولان باید این فرهنگ سازی را بکنند در جامعه [تا] از این حالتی که امروز وجود دارد، یک بچه، دو بچه [داشتن]، خارج بکنند کشور را."
تصمیم خانواده ها فارغ از سیاست گذاری های کلان


رئیس انجمن جمعیت شناسی ایران با بیان اینکه جامعه در سطح خرد یعنی خانواده، تصمیم گیری های فارغ از سیاست گذاری های کلان دارد گفت: "این یک واقعیت است که خانوار به خاطر مسائل اقتصادی نمی خواهد از حد بیشتری فرزند داشته باشد زیرا قبلا بچه ها به اقتصاد خانوار کمک می کردند اما الان خانواده مجبور است برای فرزندانش هزینه کند."
به گفته آقای میرزایی "باید در سیاست های جوان کردن جمعیت به تمام راه هایی که می تواند کیفیت جمعیت را بالا ببرد فکر کرد و اگر آن راهها و امکانات وجود دارد آنگاه به رشد نرخ زاد و ولد فکر کرد."
دفاع از موضوع افزایش جمعیت ایران، پیش از آیت الله خامنه ای از جانب رئیس جمهور ایران صورت گرفته بود.
دولت آقای محمود احمدی نژاد چندی پیش تصمیم گرفت حساب هایی بانکی با موجودی یک میلیون تومان را برای نوزادان باز کند و هر ساله نیز مبالغی به آن اضافه کند تا خانواده ها تشویق شوند بچه بیشتری بیاورند. هرچند این طرح به دلیل پیش بینی نشدن بودجه لازم، عملا متوقف شد.
دولت در اقدامی دیگر کوشید تا قانون کنترل جمعیت را اصلاح کند که در اوایل دهه ۱۳۷۰ خورشیدی در مجلس ایران تصویب شده بود.
در زمستان ۱۳۹۰، دولت لایحه ای به مجلس فرستاد و در آن درخواست کرد که قوه مجریه، در هر پنج سال بتواند با توجه به بررسی های خود از شرایط موجود کشور، به بازنگری سیاست های جمعیتی بپردازد.
بنابرگزارش پایگاه اطلاع رسانی مرکز آمار ایران، جمعیت کنونی ایران ۷۵ میلیون و ۱۵۹ هزار و ۸۰۰ نفر است.

ایران از رونمایی نسل جدید یک موشک بالستیک زمین به زمین خبر داد


                                       ایران پیشتر از آزمایش موفقیت آمیز موشک فاتح خبر داده بود

مقام های ایران از رونمایی موشک بالستیک این کشور با سوخت جامد مرکب خبر داده اند.
این موشک، فاتح ۱D-۱۱۰ نام دارد و به گفته احمد وحیدی، وزیر دفاع ایران "از دقیق‌ترین و پیشرفته‌ترین موشک‌های بالستیک زمین به زمین با سوخت جامد مرکب است."
در اصطلاح نظامی، موشک بالستیک به موشک هایی گفته می شود که توسط موتورش در ارتفاع بالایی اوج می گیرد و سپس ادامه راه را با استفاده از نیروی جاذبه زمین به شکل سقوط آزاد به سمت هدف حرکت می کند.
مقام های نظامی ایران، بیش از یک ماه پیش از آزمایش موفقیت آمیز موشک فاتح ۱۱۰ خبر داده بودند.
وزیر دفاع ایران در مراسم رونمایی، گفته است که این موشک در یک دهه اخیر "نقش مؤثری در ارتقاء توان دفاعی" کشورش داشته است.


به گفته آقای وحیدی "محیط امنیتی دائما در حال تغییر است و اگر نتوانیم متناسب با آن تحول پیدا کنیم تحقق بازدارندگی امکان‌پذیر نیست."
در ماه های اخیر، همزمان با افزایش فشارهای بین المللی بر سر برنامه های اتمی ایران، مقام های این کشور با برگزاری مانورهای نظامی و آزمایش جنگ افزارها، نسبت به پیامدهای هرگونه حمله نظامی به کشورشان هشدار داده اند.
موشک فاتح همراه پنج نوع دیگر از تولیدات نظامی ایران از جمله دستگاه های شنود، خمپاره انداز و سامانه جهت‌یاب، با حضور محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران رونمایی شده است.
آقای احمدی نژاد در جریان سخنرانی خود در این مراسم گفته است که "باید به نقطه ای برسیم که توانمندی های دفاعی کشور همه زورگویان و مستکبران را متوقف کند و حتی آنان را به عقب براند."
رئیس جمهور ایران گفته است کشورش "پیشرفت صنعت دفاعی را برای کشورگشایی، سلطه بر همسایه ها و تسلط بر دنیا" نمی خواهد بلکه هدف از آن "دفاع از جغرافیا، سرزمین ها و موجودیت کشور و سپس دفاع از کیان انسان ها است."
در این مراسم حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران هم حاضر بوده است.
رونمایی از محصولات تازه نظامی ایران در روز صنعت دفاعی این کشور انجام شده که هر سال در آخرین روز از مرداد ماه برگزار می شود.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی به مناسبت این روز بیانیه هایی منتشر کرده و از "دستاوردهای جدید نظامی" ایران علیرغم وجود "تحریم های زنجیره ای"، تمجید کرده اند.
باید به نقطه ای برسیم که توانمندی های دفاعی کشور همه زورگویان و مستکبران را متوقف کند و حتی آنان را به عقب براند"
محمود احمدی نژاد

غلظت ریزگردها در ایران "هزار برابر" استاندارد جهانی



به گفته‌ی یکی از نمایندگان مجلس، میزان غلظت ریزگردها در ایران هزار برابر استاندارد جهانی است و این پدیده سالانه ۱۹ هزار بیمار به مجموع بیماران کشور می‌افزاید. رئیس سازمان محیط زیست برای پاسخگویی به مجلس رفت.
حضور محمد جواد محمدی‌زاده، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، روز یکشنبه (۵ اوت / ۱۵ مرداد) در مجلس اعتراض‌های نمایندگان شهر‌های مختلف را در مورد معضل ریز‌گردها به همراه داشت. نماینده آبادان با اشاره به مهاجرت مردم مناطق مرزی به شهرهای دیگر به دلیل بروز پدیده گرد و غبار‌، آسیب‌های ناشی از این پدیده را در ۱۰ سال اخیر "بیش از جنگ ایران و عراق" توصیف کرد.

نماینده اهواز با اشاره به بررسی‌های انجام شده، بیشترین غلظت گرد و غبار در کل کشور را مربوط به بوشهر با حدود ۹۰۹ میکروگرم، نزدیک به هزار برابر استاندارد جهانی، اعلام کرد که علاوه بر لغو سفرهای هوایی، عدم سرمایه‌گذاری و کاهش اشتغال، افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی، تنفسی و آلرژیک را در میان ساکنان استان‌های غربی موجب شده است.

به گفته‌ی این نماینده، وجود ریزگردها در ‌آسمان ایران سالانه ۱۹ هزار بیمار را به مجموع بیماران کشور اضافه می‌کند که در این میان استان خوزستان با شمار ۵ هزار بیمار بیشترین سهم را دارد.
میزان آلودگی هوا در روز یکشنبه (۱۵ مرداد) در خوزستان ۲۳ برابر حد مجاز شناخته شد
میزان آلودگی هوا در روز یکشنبه (۱۵ مرداد) در خوزستان ۲۳ برابر حد مجاز شناخته شد
وی با انتقاد از عملکرد نامناسب برای حل این بحران گفت: «۱۰ سال است که از سال ۱۳۸۰ مهمان ناخوانده‌ای در برخی از مناطق ما میزبان شده و ما جز مصاحبه، حرف و گزارش هیچ کاری نکرده‌ایم. یک کار خیلی بزرگ انجام داده‌ایم و آن این بود که نام گرد و غبار را به ریزگرد تبدیل کردیم.»

نماینده اهواز در مجلس "تأمین اعتبار برای خرید دستگاه‌های تسویه خانگی و بیمارستان‌ها و نیز تخصیص اعتبار و در نظر گرفتن امتیازات شغلی ویژه، افزایش سهمیه سوخت و توزیع شیر رایگان" را از جمله راهکارهای پیشنهادی برای حل معضل ریزگرد‌ها عنوان کرد.

"کشورهای همسایه، عامل اصلی ایجاد وضعیت فعلی"

در حالی که به باور کارشناسان، تخریب جنگل‌ها، آلوده‌سازی تالاب‌ها و نیز انتقال بی‌رویه آب از سرچشمه‌های کارون و کرخه و نیز خشک شدن دریاچه ارومیه از عوامل مهم به وجود آمدن پدیده ریزگرد‌ها به شمار می‌روند، با این حال مقام‌های مسئول منشأ این وضعیت را به کشورهای همسایه ایران نسبت می‌دهند.
رئیس سازمان محیط زیست در جلسه علنی مجلس تنها ۱۰ درصد از مشکل ریزگردها را مربوط به اوضاع زیست‌محیطی داخلی کشور و مابقی آن را منتسب به کشورهای دیگر دانست و کارنامه ایران را در مقابله با بیابان‌زدایی "درخشان" توصیف کرد. به گفته‌ی وی، طرح‌هایی برای مقابله با این پدیده در داخل طراحی شده، اما ۶ میلیون هکتار از اراضی همچنان بدون تدبیر باقی مانده‌اند.
محمد جواد محمدی‌زاده کنترل دقیق ریزگردها در ایران را مستلزم ورود به کشورهای همسایه از جمله عربستان، سوریه و اردن دانست که به گفته‌ی وی، در شرایط کنونی و با توجه به مشکلات داخلی، این معضل در دستور کاری این کشورها قرار ندارد.

در همین راستا علی لاریجانی، رئیس مجلس، بیشترین حجم وارده گرد و غبار به ایران (۷۰ درصد) را از سوی کشور عراق خواند و خواستار همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک با این کشور شد.

رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در پاسخ به این درخواست اظهار داشت که ریاست گروه مبارزه با ریزگرد در عراق از دو ماه پیش به نوری مالکی، نخست‌وزیر عراق، محول شده است. او تصریح کرد: «وزارت کشاورزی عراق به دلیل اینکه از احزاب مخالف است کارشکنی می‌کرد، ولی نوری مالکی دستور همکاری صادر کرده است و در شرایط حاضر کار در حدود ۵۰۰ هکتار آغاز شده است.‌»

آلودگی هوا در خوزستان

در همین حال میزان آلودگی هوا در روز یکشنبه (۱۵ مرداد) در خوزستان ۲۳ برابر حد مجاز شناخته شد. به گزارش خبرگزاری مهر، تا ساعت ۸ صبح این روز غلظت هوا در شهر آبادان یک هزار و ۶۳۹ و در شهر اهواز سه هزار و ۴۷۱ میکروگرم بر متر مکعب اعلام شده است. بر اساس استاندارهای جهانی حداکثر میزان مجاز غلظت گرد و غبار ۱۵۰ میکروگرم است.

ریزگرد پدیده‌ای است که از ترکیب گرد و غبار با آلاینده‌های شهری به وجود می‌آید. ریزگردها برای سلامتی انسان خطرناک تشخیص داده شده‌اند و می‌توانند باعث بروز انواع بیماری‌ها، از جمله بیماری‌های تنفسی و نیز مرگ زودرس شهروندان مناطق آلوده شوند.

به تازگی سازمان بهداشت جهانی در طبقه‌بندی جدید خود بر اساس ذرات آلوده در فضا، شهر اهواز را به عنوان آلوده‌ترین شهر جهان معرفی کرد. بیابان‌زدایی از طریق کاشت درختان و درختچه‌های سازگار با محیط از جمله اقداماتی است که می‌تواند از برخاستن گرد و غبار و انتشار آن در هوا جلوگیری کند
.

بازگشت فائزه هاشمی از لندن




سایت محدوده: اخبار بدست آمده از بازگشت بی سر و صدای فائزه هاشمی به ایران در شامگاه یکشنبه 29 مرداد ماه حکایت دارد.

مشاهدات برخی از حاضرین در فرودگاه "امام خمینی" حاکی از آن است که فائزه هاشمی بعد از سفر دو هفته ای به لندن شامگاه یک شنبه در حدوده ساعت سه و نیم بامداد از طریق پرواز امارات متحده عربی، بدون هیچ همراهی و به صورت چراغ خاموش واردتهران شده است.

وی که از هفته دوم مرداد ماه به منظور باز دید از مسابقات المپیک و عیادت فرزند خود به انگلیس رفته بود از طریق یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس به صورت مخفیانه وارد کشور شده است.

با پیگیری های ویژه تاکنون نتوانسته توسط مراجع ذی صلاح صحت و سقم این خبر را تائید کند اما به نظر می رسد با توجه به خروج مخفیانه وی به خارج از کشور این بار هم فائزه هاشمی به صورت چراغ خاموش وارد کشور شده باشد.

لازم به یاد آوری است که سفر فائزه هاشمی به لندن مورد اعتراض طبقه های مختلف جامعه قرار گرفت تا جایی که برخی از شخصیت های سیاسی با مصاحبه های رو شنگرانه به خروج غیر قانونی این مجرم امنیتی که تاکنون دوران حبس خود را نگذرانده اعتراض کرده اند.
 

عکس / صفحه اول امروز رزونامه ها، سه شنبه 31 امرداد، 22 آگوست