۱۳۹۱ دی ۱۹, سه‌شنبه

نامه ژیلا بنی یعقوب از زندان اوین: وقتی مرز‌ها و دیوارهای بلند زندان در هم می‌شکند


شش ماه از اجرای حکم ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار و سردبیر وب سایت کانون زنان ایرانی در زندان اوین می‌گذرد.
به گزارش کلمه، ژیلا بنی یعقوب در آخرین نامه‌اش از زندان اوین نوشته است: «حالا من در بند زنان زندان اوین هستم و باران می‌بارد و با خودم فکر می‌کنم بهمن الان چه می‌کند؟ آیا او هم در زندان رجایی شهر صدای باران را با همین شدت می‌شنود. آیا آنجا پنجره‌ای هست؟ پنجره‌ای هر چند از پس می‌له‌های قطور که از میان شیشه و می‌له‌های آن قطرات باران را ببیند. باد و باران و رقص برگ‌ها انگار همهٔ مرز‌ها و دیوارهای بلند زندان را برایم در هم می‌شکند و مرا با خودش تا بی‌مرزی عشق و آزادی می‌برد.»
او در حالی دوران حبس یک ساله‌اش را طی می‌کند که همسرش بهمن احمدی امویی، دیگر روزنامه نگار زندانی دوران حبس پنج ساله خود را به صورت غیرقانونی در زندان رجایی شهر کرج و در تبعید می‌گذراند.
بهمن احمدی امویی سه سال است که از حق مرخصی محروم شده و اکنون نیز به علت زندانی شدن همسرش از حق ملاقات هفتگی با او نیز محروم است. این در شرایطی است که خانواده بهمن احمدی امویی نیز در شهرستان زندگی می‌کنند و امکان ملاقات هفتگی با وی را ندارند.
متن نامه ژیلا بنی یعقوب به بهمن احمدی امویی را که در اختیار کلمه قرار گرفته با هم می خوانیم:
باران، باز باران. باران، سیل آسا بر شیشه‌ها می‌کوبد. یکسره باران می‌بارد. برخورد قطره‌های تند باران بر سقف شیروانی بند، صدایش را مضاعف می‌کند.
صدای برخورد باران با شیشه، همچون ترانه‌ای می‌شود، ترانه‌ای که هوایی‌ام می‌کند و مرا با خودش به آن سوی دیوارهای بلند این زندان بزرگ می‌برد.
الان توی شهرچه خبر است؟ فضای شلوغ شهر را تصور می‌کنم؛ باز آب در خیابان‌ها راه افتاده و ترافیک سنگینی ایجاد کرده و تلاقی نور و باران به شهر جلوه‌ای چشم نواز بخشیده.
در همهٔ سه سال گذشته، هر وقت باران می‌بارید و من در خانه تنها بودم به اتاق کوچک خانه‌مان می‌رفتم، اتاقی با یک بالکن خیلی کوچک. از بالکن به باران، به آدم‌ها، به چتر‌ها به اتومبیل‌ها نگاه می‌کردم و از خودم می‌پرسیدم: بهمن الان در زندان، در بند ۳۵۰ اوین چه می‌کند؟ یک بار همین سوال را در یکی از ملاقات های کابینی از او پرسیدم.
گفت: تقریبا همه‌مان از پشت شیشه‌ها و میله‌ها به باران خیره می‌شویم. انگار همه یک جورهایی به عزیزانشان فکر می‌کنند و من به تو فکر می‌کنم ژیلا! به اینکه در این باران کجا هستی و چه می‌کنی و به چه می‌اندیشی؟
حالا من در بند زنان زندان اوین هستم و باران می‌بارد و با خودم فکر می‌کنم بهمن الان چه می‌کند؟ آیا او هم در زندان رجایی شهر صدای باران را با همین شدت می‌شنود. آیا آنجا پنجره‌ای هست؟ پنجره‌ای هر چند از پس میله‌های قطور در نزدیکی‌اش هست که از میان شیشه و میله‌های آن قطرات باران را ببیند.
ما که در این باره شانس آورده‌ایم. یکی از دیوارهای بند، شیشه‌های نسبتا بزرگی دارد، پنجره‌هایی با نرده‌های سفید، پنجره‌هایی رو به بیرون.
البته منظورم از بیرون فقط بیرون از بند است نه بیرون زندان. یعنی از میان این پنجره‌ها می‌توانی فضای وسیع تری از زندان را ببینی، وسعت زندان را!
این پنجره‌ها تو را به آن سوی زندان نمی‌برد. تو را همین جا در همین زندان نگه می‌دارد. اما می‌توانی تپه‌ها و درختان کهنسال را ببینی. تپه‌ها و درخت‌هایی که مثل ما زندانی‌اند.
خانم کبری بنازاده که همه در بند او را مادر صدا می‌زنند، هر بار به این درخت‌ها نگاه می‌کند، می‌گوید: «ای کاش این درخت‌ها زبان داشتند تا قصه‌های اوین را برای ما روایت کنند. این درختان در این سال‌ها شاهد اتفاق‌های بزرگی بوده‌اند، شاهد رنج‌ها و زخم‌های عمیق.»
مادر بنازاده می‌گوید: «در بند عادی که بودیم از میان پنجره‌ها فقط یک تک درخت را می‌دیدیم. اینجا خیلی شانس آورده‌ایم که چندین درخت را در کنار یکی از تپه‌های اوین می‌بینیم، انگار که قسمتی از جنگل های شمال را در رویا می‌بینیم.»
… شب است، وزش باد تند و بارش باران زیر روشنایی نور افکن‌های بزرگ، حس شگفت انگیزی به من می‌دهد، یک جور حس نوستالژیک. این حس مرا با خودش به روزهای بارانی گیلان می‌برد، به روزهای همیشه نمناک و مرطوب بندر انزلی، یاد آن روز‌ها که نوجوان بودم و در تراس خانه مادربزرگ می‌نشستم و صدای برخورد تند قطره‌های باران را بر شیروانی خانه می‌شنیدم و احساس سبکبالی می‌کردم، در مقابلم رقص برگ‌های درختان تنومند حیاط مادربزرگ را می‌دیدم، وزش باد، رقص برگ‌ها و بارش باران مرا تا دور دست‌ها؛ می‌برد تا رویای عشق و آزادی.
حالا، پس از سال‌ها، اینجا در اوین، رقص برگ‌ها، باران سیل آسا و وزش باد را از پشت میله‌های زندان می‌بینم. حتی میله‌های زندان هم زیبایی باد و باران و برگ‌ها را برای من کم نمی‌کند. باد و باران و رقص برگ‌ها انگار همهٔ مرز‌ها و دیوارهای بلند زندان را در هم می‌شکند و مرا با خودش تا بی‌مرزی عشق و آزادی می‌برد.
ژیلا بنی یعقوب
زندان اوین، بند زنان

سعیدی: وظیفه ذاتی سپاه مهندسی معقول انتخابات است


نماینده خامنه‌ای در سپاه می‌گوید "وظیفه ذاتی ما مهندسی معقول و منطقی انتخابات است". سعیدی ادعا می‌کند که این حرف به معنای دخالت سپاه در انتخابات نیست.علی خامنه‌ای نیز از استفاده از لفظ "انتخابات آزاد" انتقاد کرده است.
نماینده‌ی علی خامنه‌ای در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در گفت‌وگوی مفصلی با خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) که متن آن روز سه شنبه (۸ ژانویه/ ۱۹دی) منتشر شد، به مسائل گوناگون داخلی و خارجی، از جمله انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ پرداخت.
علی سعیدی با ملغمه و غیرقابل اجرا خواندن ایده‌های تشکیل دولت وحدت ملی و دولت ائتلافی از ایده‌ی سومی حمایت می‌کند که به گفته‌ی او "ایده دولت اصولگرا بر محور بازسازی گفتمان اصولگرایی و پالایش عملکرد آنان و آمدن با شعاری نو است".
«اختیارات رهبر معادل اختیارات پیامبر»
علی سعیدی در بخشی از سخنانش در مورد حضور احتمالی اصلاح‌طلبان در انتخابات آینده گفت: «اصلاح‌طلبان برای ورود به عرصه سیاسی کشور باید تمام چارچوب‌های نظام را بپذیرند». او در عین حال به اختلاف‌های اشاره می‌کند که عملا راه را بر بخش بزرگی از گروه‌های این جناح مسدود می‌کند.
نماینده خامنه‌ای در سپاه جمهوری اسلامی را نظامی می‌خواند که "بر محور ولایت فقیه حرکت می‌کند" و می‌گوید، اختلاف با اصلاح‌‌طلبان "اختلافاتی ریشه‌ای و در اصل ولایت فقیه و اختیارات آن و جامعیت دین و حکومت دینی است".
به گزارش ایسنا سعیدی معتقد است، اصلاح‌طلبان "ولی فقیه را تنها در حد یک مقام تشریفاتی می‌پذیرند. ما اختیارات ولی را معادل اختیارات رسول‌الله و امام معصوم می‌دانیم".
سعیدی نه تنها با حضور اطلاح‌طلبان در انتخابات موافق نیست، که از نامزد شدن بسیاری از اصولگرایان نیز استقبال نمی‌کند: «قطعا اگر کسانی که می‌توانند با نیامدنشان به عرصه انتخابات به پیروزی اصولگرایان کمک کنند، اگر بیایند و اصولگرایان ضربه ببینند، در این آسیب شریک هستند».
«رفسنجانی از مسیر خارج شده»طرح تشکیل دولت وحدت ملی که علی سعیدی به آن اشاره می‌کند، یکی از راهکارهای پیشنهادی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی برای برون رفت از اوضاع بحرانی کنونی و حل معضلات داخلی و خارجی ایران به شمار می‌رود.
خبرگزاری فارس ۲۵ آبان از قول اکبر هاشمی رفسنجانی نوشت: «برای اجرای طرح دولت وحدت ملی باید مجموعه اقداماتی که ما را از وضع نامساعد فعلی در عرصه بین‌الملل و داخل خارج کند، بهره گرفت».
رفسنجانی می‌گوید "نسخه کوچک این طرح، همان بود که ما در دولت بعد از جنگ انجام دادیم". او می‌افزاید: «در آن دوره در عرصه داخل هم اختلافات تشدید شده بود؛ راهکار من این بود که دولتی تشکیل دهیم که ترکیبی از جناح‌های مؤثر انقلاب (محافظه‌کاران، مستقل‌ها و رادیکال‌ها) باشد».
سعیدی بدون نام بردن از رفسنجانی گفت: «نمی‌دانیم طرح دولت وحدت ملی با حفظ مواضع و عملکرد گذشته آنهاست یا می‌خواهند با تغییر مواضع در قدرت شریک شوند. اینها می‌توانند کمک کنند نه اینکه شریک باشند».
نماینده خامنه‌ای در سپاه با اشاره به این که "ولایت شورایی امکان ندارد" تاکید می‌کند: «این افراد باید اعلام وفاداری می‌کردند اما نقض کردند و از مسیر خارج شدند».
«مسئولان انتصابی سالمتر از انتخابی‌ها»
از زمان انتخابات هفتمین دوره مجلس شورای اسلامی بسیاری از منتقدان سپاه پاسداران را به دخالت در سرنوشت انتخابات و "مهندسی" آن متهم می‌کنند. نماینده رهبر جمهوری اسلامی ادعای دخالت سپاه در انتخابات را سخنی غیرمستند می‌خواند اما مهندسی انتخابات را تایید می‌کند: «برخی مهندسی انتخابات را قبول ندارند و ادعا می‌کنند که سپاه در انتخابات دخالت دارد».
اکبر هاشمی رفسنجانی از طرفداران ایده‌ی دولت وحدت ملی در ایران استاکبر هاشمی رفسنجانی از طرفداران ایده‌ی دولت "وحدت ملی" در ایران است
به گفته‌ی سعیدی «اینکه عناصر و شخصیت‌های ذی‌نفوذی در میان مردم هستند که تاثیرگذارند، خللی به انتخابات وارد نمی‌کند.» او می‌افزاید "ادعای تقلب در انتخابات سال ۸۸" به علت وجود همین افراد "تاثیرگذار" بوده است.
علی سعیدی مدعی است "سپاه تنها چارچوب‌ها و معیارها را تبیین می‌کند و این به معنای دخالت در انتخابات نیست". به گزارش ایسنا، او همچینین اعتراف می‌کند: «وظیفه ذاتی ما "مهندسی معقول و منطقی انتخابات" است».
نماینده علی خامنه‌ای در سپاه در مورد چگونگی "مهندسی منطقی انتخابات" توضیح بیشتری نداد اما صریحا اعلام کرد که مسئولان انتصابی را به انتخابی ترجیح می‌دهد.
علی سعیدی با اشاره به کسانی که به زعم او تلاش می‌کنند "نظام را به دو قطب انتصابی و انتخابی تقسیم کنند" تصریح کرد: «اتفاقا کسانی که انتصابی بوده‌اند، سالمتر از کسانی که انتخابی بودند حرکت کردند».
گردنه‌ی دشوار انتخابات آینده
خبرگزاری دانشجویان ایران در مورد گروه‌های مختلف اصلاح‌طلب از قول سعیدی نوشت: «اصلاح‌طلبان به سه بخش تندرو‌ها، میانه‌رو‌ها و لابه‌شرط‌ها تقسیم می‌شوند». ظاهرا اشاره‌ی او از جمله به کسانی است که ضرورت تضمیمن آزادی و سلامت انتخابات را مطرح می‌کنند.
به زعم رهبر جمهوری اسلامی، انتخابات برگزارشده در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آزاد بوده‌اندبه زعم رهبر جمهوری اسلامی، انتخابات برگزارشده در ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی آزاد بوده‌اند
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر جمهوری اسلامی، خامنه‌ای روز سه‌شنبه (۱۹دی) در دیدار با شماری از مردم قم با انتقاد از کسانی که "بطور مکرر می‌گویند انتخابات باید آزاد برگزار شود" گفت: «معلوم است که انتخابات باید آزاد باشد، مگر بیش از سی انتخابات سه دهه اخیر آزاد نبوده است؟ در کدام کشور انتخابات از ایران آزادتر است؟»
بنا بر این گزارش، خامنه‌ای با اشاره به قوانین انتخاباتی گفت: «پایبندی همه به این راه‌ها و قوانین سلامت انتخابات را تضمین می‌کند، مگر این‌که کسانی بخواهند از راه‌های غیرقانونی عمل کنند، همچنان که برخی در سال ۸۸این‌طور عمل کردند و برای مردم و کشور مزاحمت و ضرر بوجود آوردند».
خامنه‌ای همچنین هشدار داد که مسئولان مراقب باشند که بحق سلامت انتخابات "مردم را از انتخابات مأیوس نکند". سعیدی با "حرکت مهم" خواندن انتخابات سال ۱۳۹۲ ابراز امیدواری می‌کند "بتوانیم به سلامت از این گردنه نیز عبور کنیم."

نرگس موسوی: پدرم زندانی است چون این‌روزهای ایران را پیش‌بینی کرده بود


کلمه- زهرا صدر: نرگس موسوی، دختر کوچک نخست وزیر هشت سال دفاع مقدس می‌گوید پدرش در زندان به سر می برد چون این روزهای ایران را پیش بینی کرده بود.
در آستانه ی پایان دومین سال حصر خانگی رهبران جنبش سبز روز گذشته فرزندان میرحسین موسوی و زهرا رهنورد و فرزندان مهدی کروبی در بیانیه ای خطاب به ملت ایران با بیان مظالمی که بر والدینشان می رود از حاکمیت خواسته بودند تا به والدین آنها فرصتی داده شود تا بتوانند از ظلم رفته بر آنها و حجم انبوه اتهام ها، دستگیری بی مورد و خشونت رفته برخود، خانواده و تمام دوستدارانشان به پیشگاه مردم شریف و دلیر ایران شکایت کنند.
طی هفته های اخیر علیرغم فوت پدر زهرا رهنورد، دختران وی حتی امکان تماس تلفنی با مادر خود و عرض تسلیت به وی را نداشته اند تا اینکه دیروز میرحسین و رهنورد تحت الحفظ برای ساعتی به منزل مرحوم پدر خانم رهنورد اعزام شده بودند و یکی از فرزندان که برای دیدار با مادربزرگ داغدار خود در منزل ایشان بوده است به طور تصادفی می تواند با پدر و مادر خود دیدار کند.
به گزارش کلمه، علیرغم آنکه بارها گزارش شده که هر زمان اطلاع رسانی ای درباره ی وضعیت میرحسین و رهنورد صورت گرفته، خانواده ی این همراهان جنبش سبز در معرض تهدیدهای جدیدی قرار گرفتند، اما کوکب موسوی دختر ارشد میرحسین صبح امروز در گفت و گو با کلمه گفته بود: ما تا جایی که توان داریم درباره ی وضعیت پدر و مادر خود اطلاع رسانی و نیز در مقابل تهمت های ناروا از ایشان دفاع می کنیم.
در همین حال خانم نرگس موسوی دختر کوچک خانواده موسوی نیز با تاکید بر اینکه این زندان کاملا غیر قانونی است به کلمه می گوید: اصرار ما فقط و فقط بر آزادی بدون هیچ قید و شرط پدر و مادرمان است و همچنین پاسخگویی حکومت در مقابل این دو سالی که به ناحق وقت و عمر پدر و مادر ما در زندان گذشت.
دختر نخست وزیر دوران دفاع مقدس در ادامه می افزاید: ما به این قضیه معترضیم و به جز آزادی بی قید و شرط والدینمان قانع نخواهیم شد. ما هیچ دلیل و برهان عقلی و قانونی برای این زندان که نزدیک به دو سال است پدر و مادر ما و آقای کروبی اسیر آن هستند، نمی بینیم.
نرگس موسوی با بیان اینکه میرحسین موسوی مدت ها پیش این روزهای بحران ایران را پیش بینی کرده و جرمش نیز همین بود می گوید: تمام حرف های پدر من به نوعی پیش بینی اوضاع امروز بود و به حق بودن آن حرف ها را هم امروز داریم می بینیم. آن روزها می گفتند که این ها ادعاهایی است که از بیگانگان خط گرفته شده. حالا و با بحران هایی که می بینیم نشان داد که  آن سخنان تنها یک ادعا نبود و  پیش بینی های دقیقی  بود که بر اساس تجربه ی ایشان از اداره مملکت صورت گرفته است؛  البته طبیعی است که آنها از روشن بینی های ایشان می ترسند.
وی با اشاره به اینکه میرحسین مقام و منصبی ندارد خاطرنشان می کند: تنها دارایی پدر ما محبوبیت و آبرویی است که نزد مردم دارد، درست همان طور که مردم پیش ایشان عزیز و محبوبند و خب آقایان از همین می ترسند. اما حاکمیت بر قلب و دل رو با هیچ چیز نمی شود محدود کرد و پوشاند.
 همچنین گفت و گوی فرزند دیگر همراهان جنبش سبز نیز تا ساعات آینده منتشر خواهد شد.

آزمایشگاه‌های صنعتی از اعلام میزان آلودگی بنزین در کشور منع شده‌اند



الف : هر بار که میزان آلودگی هوا در تهران و کلان شهرها از حد هشدار می گذرد و عرصه بر مردم تنگ می شود، موضوع کیفیت بنزین مصرفی خودروها و نقش آن در آلودگی هوا نیز به بحث روز تبدیل می شود.
در حالی که این بحث مدتهاست از حد شایعات محفلی و گفت و شنودهای مردمی گذشته و بسیاری از کارشناسان نیز با تردید جدی نسبت به کیفیت بنزین مصرفی در کشور می نگرند، به نظر می رسد اراده ای ناشناخته، تمامی آزمایشگاه های صنعتی را از انجام آزمایش کیفیت بنزین و ارایه نتایج آن منع کرده است.
در پی اوج گرفتن مجدد آلودگی هوا در روزهای اخیر که موجب تعطیلی تهران و چند شهر بزرگ شد و مشکلات بسیاری را برای هموطنان مان ایجاد کرد، الف بر آن شد تا با هماهنگی یکی از آزمایشگاه های صنعتی، بنزین عرضه شده در جایگاه های تهران را مورد آزمایش و آنالیز قرار داده و نتایج مربوط به عدد اکتان و ترکیبات اضافی آن را به اطلاع عموم برساند. این تلاش الف ریشه در حق عمومی مردم برای دانستن – آن هم به طور ویژه درباره موضوعی که مستقیماً با سلامتی آنان ارتباط دارد- داشت.
در چند روز گذشته مراجعه الف به تعدادی از آزمایشگاه های صنعتی کشور که توان آزمایش و تجزیه بنزین را دارند با نتیجه همراه نبود و تمامی آنان با اظهار اینکه از این کار و ارایه اطلاعات مربوط به شاخص های کیفی بنزین، منع شده اند، حاضر به همکاری با الف نشدند. همانگونه که پیش از این نیز تلاش های ما برای کسب آمار واقعی مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا به نتیجه ای نرسیده بود.
یک بار دیگر این پرسش را نیز تکرار می کنیم که چرا تمامی آزمایشگاه های کشور از ارایه اطلاعات مربوط به آنالیز بنزین و شاخص های کیفی آن در هراسند، همانگونه که باید پرسید چرا مردم حق ندارند آمار دقیق مرگ و میر و مصدومان و بیماران ناشی از آلودگی هوا را بدانند؟

محاسبه سر انگشتی احمدی نژاد : به هر خانوار 6 هکتار زمین‌ میرسد


گزارش  ایرنا، محمود احمدی نژاد در مراسم افتتاح چندین طرح صنعتی و عمرانی استان سمنان، با بیان این که ایران کشوری مملو از منابع و امکانات است تاکید کرد: برخی افراد با چنبره زدن بر روی بخش هایی از منابع کشور اجازه نمی دهند این منابع در اختیار ملت قرار گیرد.
احمدی نژاد خاطرنشان کرد: اگر این منابع در اختیار ملت ایران قرار گیرد، آنگاه قدرت های زورگو که از عهده کوچکترین کار خود هم برنمی آیند، نمی توانند در برابر ملت ایران غلطی کنند.
وی گفت: هم اینک 14 میلیون هکتار از کل مساحت ایران زیر کشت محصولات کشاورزی، دو میلیون هکتار شامل شهرها و روستاها و حدود 500 هزار هکتار شامل پالایشگاه ها و نیروگاه ها، شهرک های صنعتی و اماکنی مانند اینها است.
احمدی نژاد افزود: 20 تا 30 میلیون هکتار نیز مراتع یا زمین های غیرقابل استفاده هستند که نشان می دهد 120 میلیون هکتار دیگر از مساحت ایران بدون استفاده باقی مانده است.
وی یادآور شد: هم اکنون 21 میلیون خانوار در ایران زندگی می کنند که حدود 5 تا 6 میلیون خانوار کشاورز هستند و اگر به هر کدام از این خانوارها 5 تا 6 هکتار زمین بدهیم، هنوز هم زمین های بسیاری باقی می ماند.
احمدی نژاد گفت: معادن زیادی هم در کشور وجود دارند که اگر فعال شوند نیازی به نفت نداریم که دشمنان بخواهند از آن علیه ما سوء استفاده کنند.
 


تجمع اعتراضی بازنشستگان آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی و ارتش مقابل مجلس‎


جمعی از بازنشستگان آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی و ارتش جمهوری اسلامی ایران امروز به منظور عدم دریافت مطالبات خود مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش خانه ملت، یکی از تجمع کنندگان گفت: مطالبات ما از سال ۸۶ است و مبلغ آن بین یک میلیون تا ۴ میلیون تومان متغیر است.
یکی دیگر از تجمع کنندگان در این رابطه می‌گوید چرا مطالبات ما باید به بخش خصوصی داده شود تا آن‌ها این اعتبارات را به کار گیرند

تمام راه‌های دور زدن تحریم‌های ایران بسته می‌شود


با امضای تحریم‌های تازه از سوی رئیس ‌جمهوری آمریکا، از معامله نفت ایران با طلا و سایر فلزات قیمتی جلوگیری می‌شود. "وال‌استریت جورنال" می‌نویسد که لجاجت رهبری ایران هستی شرکت‌ها و مردم ایران را به‌خطر انداخته است.
در شرایطی که شدت تاثیر تحریم‌های بین‌المللی بر اقتصاد ایران حتی کارشناسان را دستخوش حیرت کرده است، رهبری ایران در مناقشه هسته‌ای انعطاف نشان نمی‌دهد.

روزنامه "وال‌استریت جورنال" چاپ آلمان به‌عنوان نمونه‌ای از نابسامانی‌ها به وضعیت شرکت "بم شرق ایزوگام" اشاره می‌کند و می‌نویسد، هنگامی که این شرکت به‌عنوان تولیدکننده‌ی فولی‌های ایزولاسیون (صفحات عایق‌ساز) سقف خانه‌ها اثر تحریم‌ها را تجربه کرد و از دولت کمک خواست، پاسخ گرفت: «کیفیت و میزان تولید را پایین بیاورید.»

ایزوگام، با دریافت این دستور، مواد کم‌کیفیت تولید داخل را جایگزین مواد مرغوب وارداتی از غرب ساخت و نیمی از ۳۵۰ همکار خود را اخراج کرد. همکارانی که اخراج نشدند چهار ماه است حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.

کاهش شدید رشد اقتصادی

بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۲ حدود یک درصد بود. همین گزارش می‌گوید که رشد بیشتر اقتصادی برای سال ۲۰۱۳ ممکن بود، اما سقوط نرخ برابری ریال، تورم و کاهش صادرات نفت این احتمال را کم کرده است.

با امضای تحریم‌های تازه از سوی باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا محاصره اقتصادی ایران کامل‌تر از پیش می‌شود. هدف تحریم‌های تازه جلوگیری از مبادله نفت ایران با طلا و سایر فلزات قیمتی است. علاوه بر این، در رشته‌های انرژی، کشتی‌رانی و امور مالی تعداد بیشتری از شرکت‌های ایرانی در لیست سیاه قرار گرفته‌اند.

در پی تحریم واردات نفت ایران به اتحادیه اروپا، از ماه جولای سال ۲۰۱۲ به این‌سو، صادرات نفت به شدت کاهش یافته است. کاهش صادرات نفت سبب کاهش ارزش ریال شده است. تنها در ماه سپتامبر سال گذشته ارزش پول ملی ایران ظرف یک هفته ۳۰ درصد کم شد. از آن زمان، دول تامین ارز برای مسافران و دانشجویان را قطع کرد و پشتیبانی از واردکنندگان کالا نیز به واردکنندگان مواد غذائی و داروئی محدود شد.
اسکله‌ای در خلیج فارس. وضعیت ایران به دوران نفت در برابر غذای عراق شبیه‌تر می‌شوداسکله‌ای در خلیج فارس. وضعیت ایران به دوران "نفت در برابر غذا"ی عراق شبیه‌تر می‌شود
جمهوری اسلامی تا ماه سپتامبر توانسته بود با استفاده از ۱۰۰ میلیارد دلار ذخایر ارزی حاصل از فروش نفت، از ریال پشتیبانی کند. اما پس از آن این توانایی را از دست داد.

اعتراف محافل رسمی به تشدید فشارها

اکنون حتی نمایندگان حکومت به تشدید فشارهای اقتصادی اعتراف می‌کنند. غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی به‌تازگی گفته که صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است. کسری بودجه دولت نیز در سال ۱۳۹۱ به گفته مصباحی ۶۰ میلیارد دلار بوده است.

برپایه گزارش وال‌استریت جورنال، اکنون ایران در برابر نفت خود از هند گندم و چای، از اوروگوئه برنج و از پاکستان گوشت و میوه دریافت می‌کند. این روزنامه پس از اشاره به اعتصاب بازاریان تهران در پائیز سال گذشته می‌افزاید که دولت ایران در سال ۲۰۱۱ میلیاردها دلار یارانه انرژی را قطع کرد و این امر سبب افزایش شدید نرخ بنزین، برق و آب شد.

دولت قرار بود ۳۰ درصد یارانه‌های قطع شده را که به حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال می‌رسید، برای جبران افزایش هزینه‌ها در اختیار بخش خصوصی قرار دهد. اما این کمک هرگز پرداخت نشد.

تاثیر تحریم‌ها در سال ۲۰۱۲ سبب شد که نرخ قطعات یدکی و مواد مورد نیاز شرکت‌های تولیدی ایرانی به شدت بالا برود. در نتیجه بسیاری از شرکت‌های کوچک تعطیل شدند و شرکت‌های بزرگ زیادی نیز با ورشکستگی می‌جنگند. به‌گزارش "وال‌استریت جورنال" در شهرک صنعتی البرز قزوین بسیاری از شرکت‌های تولیدی کار را در هفته یک روز کاهش داده و حق مرخصی و غذای مجانی کارگران را حذف کرده‌اند.

بحران خودروسازی و مشکل دانشجویان

در بخشی دیگر از این گزارش ضمن اشاره به کاهش ۶۰ تا ۸۰ درصدی تولید صنایع خودروسازی ایران در سال ۲۰۱۲، تاکید شده است که شرکت‌های تولیدکننده‌ی قطعات مورد نیاز این صنایع نیز ۴۰ درصد از تولید خود کاسته‌اند.

دانشجویان ایرانی که در خارج از کشور درس ‌می‌خوانند، قربانیان دیگر تحریم‌های اقتصادی هستند. "وال استریت جورنال" تعداد این دانشجویان را ۹۰ هزار نفر برآورد می‌کند و می‌گوید که با قطع ارز دانشجویی آن‌ها نمی‌دانند چگونه باید به تحصیل در خارج از کشور ادامه بدهند. بسیاری از آن‌ها مجبور شده‌اند ترک تحصیل کنند و به کشور خود بازگردند.

"وال‌استریت جورنال" در پایان گزارش خود می‌نویسد: «یکی از راه‌حل‌های ایران برای مقابله با آثار تحریم‌ها جیره‌بندی بنزین و مواد غذائی و کنترل شدید معاملات خارجی است. وزارت بازرگانی اخیرا در بخشنامه‌ای ورود ۷۵ کالای لوکس و صدور مواد غذائی را ممنوع کرد. بانک مرکزی نیز اعلام کرده است که صادرکنندگان کالا باید همه درآمدهای صادراتی خود را به صورت ارز به کشور وارد کنند.»

دولت می‌خواهد از طریق مجبور ساختن صادرکنندگان به ورود ارز خارجی، از سرعت افزایش ارزش ارزهای خارجی و کاهش ارزش پول ملی بکاهد. اما با توجه به محدودیت‌های صادراتی، احتمال موفقیت در این زمینه زیاد نیست.

جمهوری اسلامی و نقش عملگی اش برای اسراییل



باور کنید من وقتی یک چنین عنوانی را برای نوشته ام انتخاب می کنم، بیش و پیش از همه ی مخاطبان، خود در خود مچاله می شوم. اما مگر می توان این عملگیِ جمهوری اسلامی ایران را برای اسراییل منکر شد؟ بله، این روزها ما با همه ی ید و بیضا و طمطراقِ خود، کاملاً در نقش یک گماشته ی بی مزد و بی مواجب، تا کمر در برابر اسراییل خم می شویم و مطامع او را در بلندگوهای رسمی خود تبلیغ می کنیم و همان می کنیم که او می خواهد و او فرمان می فرماید. این را از کجا می گویم؟ خواهم گفت:
اسراییل را ارباب پف کرده ای تجسم کنید که دوستانی دارد و دشمنانی. اربابی که در سالهای نچندان دور، با همسایگان اطراف خود دست به گریبان شد. مختصری از آنان کتک خورد و بسیاری را جانانه نواخت ولت و پارشان کرد. و اکنون، با اعتنا به دوستان و حامیانی که دارد، و با اعتنا به جربزه و استعداد خودش، در آرامش تمام و بی آنکه ذره ای از همسایگانش در هراس باشد، بر صندلی راحتی خود لمیده است و ما، آری ما، تا کمر در برابرش خم می شویم و دستورات اربابانه ی او را بر چشم می نهیم و با پول و حیثیت خودمان همان می کنیم که او فرمان می فرماید.
این ارباب لمیده بر صندلی راحتی، حتماً آرزوهایی دارد. و حتماً نیز در میان آرزوهای فراوانش، انهدام همسایگانِ بدکنش و فروپاشی آنان، برجستگی و اهمیت فراوان تری دارد. و اگر این انهدام و فروپاشیِ همسایگان بد کنش، بی زحمت و بی هزینه باشد، چه بهتر. و یا با لطمات غیرقابل جبرانِ پولی و انسانی و حیثیتی.
ارباب پف کرده و لمیده برصندلی راحتی، گماشته اش را (بخوانید جمهوری اسلامی ایران را) فرا می خواند و این آرزوی در سینه مانده اش را با او درمیان می گذارد. این که: من دلم می خواهد سوریه، بدون این که من یک فشنگ درکنم، با بکارگیری همه ی داشته های نظامی خودش شخم بخورد، و منابع پولی اش آب شود، و مردان و زنان مزاحمش به خاک و خود دربغلتند، و انبارهای مهماتش خالی شود، و در جهانِ فهم آبرویش برود و تحقیر شود و مفتضح شود.
گماشته ی بی اجر و مزدِ ارباب تا کمر خم می شود و دست بر چشم می نهد و می گوید: من مگر مرده ام که این آرزو در سینه ی شما بماند و شما را بفرساید؟ خودم ترتیبش را می دهم. و آن می کنم که شما می خواهید. با پول و هزینه ی خودم!
بله، و این گونه است که آن ارباب پف کرده، بر صندلی راحتی اش نشسته است و دود سیگار برگش را حلقه حلقه بیرون می دهد و شراب می نوشد و ما برای برآوردن آرزوهایش تا کمر خم می شویم و از پول خودمان هزینه می کنیم و سوریه را شخم می زنیم و مردان و زنانش را به خاک و خون می کشیم و سرمایه هایش را آب می کنیم و انبارهای نظامی اش را بر سر مردم بی دفاعش خالی می کنیم.
راستی اسراییل چقدر هزینه می کرد تا بی آنکه یک فشنگ درکند، سوریه اینگونه شخم می خورد؟ بی آنکه اسمی از شقاوت او در میان باشد؟ اینجاست که شما متوجه نقش دوستانی می شوید که در میان ما هستند و ریش و تسبیح و درجه و عمامه ای دارند و برای همان ارباب پف کرده کار می کنند.
این روزها، یکصد و بیست نفر “جاسوس” را به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل کرده اند. در میان آنان، سرداران و پاسداران سپاه نیز فراوانند. از مسئول دفترِ سردار نقدی بگیر تا “رییس دفتر اسراییل در سازمان اطلاعات و امنیت سپاه”! تازه اینها کسانی هستند که مثلاً لو رفته اند. آنانی که هنوز با یقه های بسته و پیشانی های پینه بسته بر مصادر امورند و از همان ارباب پف کرده خط می گیرند بماند.
آرزوی دیگر ارباب پف کرده این است که ماجرای متخاصمین سوریه هرچه که ممکن است به درازا بکشد. مثل ماجرای هسته ای خودمان. که اگر کار به درازا بکشد، هم شخم خوردگی سوریه افزون ترخواهد شد و هم جمعیت فراوان تری به خون درمی غلتند و هم سوریه و ایران بی آبروتر می شوند و پولشان به تاراجِ زیرک ترها می رود. این آرزو نیز می بینیم که به مدد همین گماشته ی بی مواجب در حال برآورده شدن است. حالا شما بگویید من چرا در خود مچاله نشوم و به خاطر عنوانی که بر این نوشته نهاده ام در خود نگدازم؟
محمد نوری زاد

کاش آقا مجتبی هم شلاق می خورد!


رفته بودیم منزل دکتر مهدی خزعلی. به ملاقات خانواده ای که مردشان در زندان است و هیچ خبر موثقی از او و سرانجام او ندارند. در میان ما، پیمان عارف نیز بود. جوانی فهیم و پاک نهاد و با ادب، که به جرم توهین به احمدی نژاد شلاق خورده است. من پیش از این درباره ی شلاق خوردن این جوان چیزهایی شنیده و چیزهایی خوانده بودم. اما همانجا با حضور همسر و فرزند دکتر خزعلی از چگونگی شلاق خوردنش پرسیدم. مختصراً توضیح داد.
این جوان، آنقدر با ادب است که من همانجا باور کردم او نه بخاطر توهینش به احمدی نژاد، و نه بخاطر مواضع منتقدانه اش به حاکمیت، بل بخاطر ادب فراوانش بوده که هفتاد و چهار ضربه شلاق خورده است. بله، بخاطر ادبش. که در تعریف حاکمیت، مؤدبان و فهیمان مجرمند. او اگر بی ادب بود اما در خدمت حاکمیت، هرگز کسی را جرأت اعتراض نبود، چه برسد به این که درست ساعتی پیش از آزادی از زندان، بخوابانند و شلاقش بزنند.
با اطمینان می گویم این جوان اگر چهار لفظ آقا و سرباز آقا و ولایتی بودن و حزب الله بر زبان می نشاند اما همزمان یقه می درانید و زیر و بالای مخالفان را بهم می دوخت و می زد و می کشت و تخریب می کرد، اکنون مثل بسیاری از شعبون بی مخ ها عزیز و خودی و نورچشمی بود.
من آنروز، هم برای خزعلی و بی کسی خانواده اش گریستم، هم برای ادبِ شلاق خورده ی پیمان عارف، و هم برای جابجایی فهم و جهل در این ملک. و همانجا آرزو کردم ایکاش دستگاه قضایی ما آنقدر از استقلال که نه، از ادب که نه، از فهم که نه، بل از مختصر بصیرتِ مورد اشاره ی رهبر بهره می داشت تا منافع خود را بهانه کند و یک چند شلاق صوری بر پشت آقا مجتبای خامنه ای بنشاند. بر پشت کسی که احمدی نژاد بی ادب و نامتعادل را برکشید تا او دو پایش را بر این سوی و آنسوی این سرزمین بلازده واکند، و آن بر سرمردم ببارد که نمونه اش مگر در تاریخِ بی خردان یافته آید. شما بگو این روزها کیست که به احمدی نژاد توهین نمی کند؟ مگر آنانی که احمدی نژاد بر سفره هایشان نواله می بارد.
پیمان عارف، مهدی خزعلی، و بسیاری از زندانیان بی دلیل این روزهای بخت برگشتگیِ ما، سالها پیش همین روزها را می دیدند. آنان با به مخاطره انداختن خود و خانواده هایشان به حاکمیت می گفتند: این ره که تو می روی به گورستان است. اکنون باید نصیب آن مردان و زنان فهیم و با ادب، شلاق باشد و زندان و دربدری، و نصیب بی خردان و ضررزنندگان، اقتدار باشد و تحکم و افراختگی. که: نخیر، ما در برکشیدن احمدی نژاد اشتباه نکردیم، بل این احمدی نژاد بود که از جاده ی اعتدال خروج کرد. عجب بهانه و مطایبه ی کودنانه ای! احمدی نژاد و اعتدال؟
آن روز در خانه ی دکتر خزعلی و جلوی چشم همگان، هم از پیمان عارف بخاطر نفهمیِ شلاق نویسان و شلاق زنندگان پوزش خواستم، و هم از خانواده ی پریشان دکتر خزعلی بخاطر ظلمی که می چشند و کسی نیز سراغی از آنان نمی گیرد.
محمد نوری زاد

"قرارگاه انتخاباتی سپاه" برای "کنترل جریان انحرافی"


معاون فرهنگی سپاه با اشاره به انتخابات سال ۹۲ می‌گوید "مشکلات ما، قبل از انتخابات است و سپاه و بسیج در این زمینه کار می‌کنند". او می‌افزاید روزهای سختی در پیش است و باید پیشاپیش "منحرفین را کنترل کنیم".
فرماندهان ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حامیان محمود احمدی‌نژاد را "جریان انحرافی" می‌خوانند و می‌گویند برای مقابله با برنامه‌های این جریان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ از هم اکنون وارد عمل شده‌اند.

سردار محمدعلی آسودی، معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه یک‌شنبه شب، ۱۷ دی در جلسه هفتگی انصار حزب‌الله گفت: «در شرایط کنونی باید حواسمان جمع باشد چرا که ماه‌های آینده روزهای سختی در پیش‌رو داریم.»

«سرکوب معترضان سخت‌تر از جنگ با عراق»

فرمانده نیروی انتظامی، اسماعیل احمدی‌مقدم ششم دی ماه گفته بود، ما "اکنون در حال رصد اوضاع و تهدیدات هستیم و ضمن تجزیه و تحلیل وقایع سعی می‌کنیم از انتخابات گذشته درس بگیریم تا انتخاباتی امن‌تر داشته باشیم".
سردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامیسردار اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی
حامیان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده‌ی انتخابات سال ۸۸ را "فتنه" می‌خوانند. از زمان آشکار شدن و بالاگرفتن اختلاف میان خامنه‌ای و محمود احمدی‌نژاد که همواره مورد تائید و حمایتش بوده، رئیس دولت و نزدیکانش "جریان انحرافی" نامیده می‌شوند.

معاون فرهنگی و تبلیغات سپاه می‌گوید عملیاتی که به سرکوب جنبش اعتراضی سال ۸۸ منجر شد "بسیار سخت‌تر و پیچیده‌تر از دوران جنگ [با عراق] بود".

آسودی رهبران معترضان را "سران فتنه" می‌خواند و می‌افزاید آنها توانستند "برخی از مردم را فریب داده و به کف خیابان آوردند به صحنه آمده و بنابر اظهارات احمقانه اعلام کردند که می‌خواهند ولی فقیه و نظام را پایین بیاورند".

آبرو و اعتبار از دست رفته‌ی حکومت

به گزارش خبرگزاری فارس، علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه ۱۶ دی ماه اعتراف کرد که حوادث سال ۸۸ باعث "لطمه وارد کردن به حیثیت نظام و ریختن آبروی جمهوری اسلامی در منطقه" شد.

نماینده خامنه‌ای در سپاه می‌گوید وقایع سال ۸۸ "ضررهای مالی و اقتصادی زیادی به کشور وارد ساخت" و به "کاهش قدرت مانور و اعتبار ایران در منطقه" منجر شد. او "فتنه احتمالی آینده" را چندجانبه و خطرناک‌تر توصیف می‌کند.

معاون فرهنگی سپاه نیز در نشست انصار حزب‌الله هشدار داد که "در شرایط کنونی باید حواسمان جمع باشد چرا که ماه‌های آینده روزهای سختی در پیش رو داریم و دشمنان، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را انجام داده‌اند".

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد علی آسودی ادعا می‌کند: «ما هم با گروه منحرف و هم با فتنه‌گران مواجهیم و همین دو گروهی که می‌بینیم گاهی برای هم شاخ و شانه می‌کشند به هم رسیده و دست به دست هم می‌دهند و ائتلاف می‌کنند.»

آسودی گفت: «از الان مسئولیت داریم تا سران فتنه و منحرفین را کنترل کنیم؛ امسال فتنه و مشکلات ما، قبل از انتخابات است و سپاه و بسیج و مجموعه نیروهای مسلح در این زمینه کار می‌کنند.» او تاکید می‌کند که خامنه‌ای "نيز همين انتظار را از ما" دارد.
بر اساس یک مصوبه دولت، هر استاندار اختیار دارد تا پیش از انتخابات ۴ هزار نفر را به استخدام استانداری خود درآوردبر اساس یک مصوبه دولت، هر استاندار اختیار دارد تا پیش از انتخابات ۴ هزار نفر را به استخدام استانداری خود درآورد

«مصوبه خطرناک‌تر دولت»

سپاه و دیگر نزدیکان آیت‌الله خامنه‌ای که در دو انتخابات سال‌های ۸۴ و ۸۸ حامیان محمود احمدی‌نژاد بوده‌اند از مدتی پیش وانمود می‌کنند که او در مخالفت با رهبر جمهوری اسلامی با معترضانش همپیمان شده. این در حالی است که دو نامزد معترض به نتایج اعلام شده‌ی انتخابات سال ۸۸، میر حسین موسوی و مهدی کروبی از دو سال پیش در بازداشت خانگی هستند.از سوی دیگر بسیاری از فعالان ارشد اصلاح‌طلب در زندان به سر می‌برند و اغلب تشکل‌های این جناح از حکومت جمهوری اسلامی اجازه فعالیت ندارند.

در هفته‌ی گذشته بسیاری از تصمیم‌ها و مصوبه‌های دولت به زمینه‌چینی برای انتخابات سال ۹۲ تعبیر شده و مورد انتقاد اصولگرایان جناح‌های مختلف قرار گرفته است. هیئت وزیران در روزهای پایانی آذرماه مصوبه‌ای داشت که به معاون اجرایی احمدی‌نژاد اجازه می‌داد ۱۵۰۰ نفر را بدون تشریفات قانونی در نهاد ریاست جمهوری استخدام کند.

هفته‌ی گذشته "هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین" تصمیم اخیر دولت را مغایر با قوانین جاری و قانون اساسی تشخیص داد و شرح این مغایرت به وسیله رئیس مجلس علی لاریجانی به دولت ابلاغ شد.

محمدرضا خباز، عضو هیئت تطبیق ۱۸ دی به خبرگزاری مهر گفت که این هیئت باخبر شده که دولت در همان تاریخ مصوبه دیگری داشته که "بسیار خطرناک‌تر از مصوبه اولی" است.

«لشکر انتخاباتی احمدی‌نژاد» و «قرارگاه انتخاباتی پلیس»

به گفته‌ی خباز "دولت تلاش دارد حدود ۵۰۰ هزار نفر را، یعنی کسانی که در طول دو دوره ریاست جمهوری یعنی ۷ سال گذشته به نوعی با دولت همکاری‌هایی داشته‌اند استخدام کند". این افراد قرار است از طریق استانداری‌های سراسر کشور استخدام شوند.

سایت بازتاب در گزارشی هدف از استخدام‌های گسترده را "استقرار لشکرهای انتخاباتی احمدی‌نژاد" عنوان کرده که "از دست زدن به هرکاری برای حفظ شغل خود در انتخابات دریغ نخواهند کرد".

سایت بازتاب می‌افزاید «بر فرض آنکه مجلس و دستگاه‌های نظارتی جلوی استخدام این لشکر را بگیرند دولت به آنها اعلام می‌کنند که ما می‌خواستیم شما را استخدام کنیم اما اینها نگذاشتند و لشکر زخم خورده بیکار را در مقابل مجلس و دستگاه‌های نظارتی و بطور کلی اصولگرایان قرار خواهد داد.»

تحولات سال‌های اخیر جناح موسوم به اصولگرایان را، که زمانی اغلب حامی احمدی‌نژاد بودند، شقه شقه کرده و مقابل هم قرار داده است. یدالله غلامی٬ نماینده خامنه‌ای در سپاه استان گلستان ۱۵ دی ماه گفت که سپاه فقط از اصولگرایان مورد تایید او حمایت می‌کند و "نه از اصولگرا‌هایی که خود را اصولگرا می‌‎دانند".

سپاه پاسداران در اقدامی کم‌سابقه این بار شش ماه پیش از انتخابات و کاملا علنی وارد میدان شده است. فرمانده سپاه ششم دی ماه گفت که "قرارگاه انتخاباتی پلیس" تشکیل شده اما "هنوز کار خود را آغاز نکرده است". با توجه به اظهارات معاون فرهنگی سپاه ظاهرا فعالیت این قرارگاه اکنون شروع شده است.

اکبر ترکان: دولت تا خرخره غرق فساد است


وزیر دفاع سابق و معاون پیشین وزارت نفت جمهوری اسلامی می‌گوید "در دستگاه‌های دولتی تا رشوه ندهید، کار راه نمی‌افتد" و فساد در ایران "سراسری شده". رئیس مجلس نیز از فساد مالی "زیر چتر قدرت سیاسی" انتقاد می‌کند.
مدتی است مسئله رشوه‌خواری و فساد مالی به یکی از موضوع‌‌های روز و یکی از بحث‌های محوری سخنرانی‌ها و همایش‌های مختلف در ایران تبدیل شده است. اکبر ترکان در دومین "همایش اخلاق حرفه‌ای" که در محل جامعه مهندسان مشاور برگزار شد، در مورد رشوه‌خواری در دستگاه‌های دولتی گفت: «در مواقعی اسم این رشوه زیرمیزی بود، اما الان رومیزی شده و حتی با شما بحث و چانه‌زنی می‌کنند».
«همه جا رشوه می‌خواهند»
سایت بازتاب، سه‌شنبه (۸ ژانویه/ ۱۹ دی) به نقل از اکبر ترکان نوشت که در حال حاضر فساد "تا خرخره دولت را فرا گرفته" و در بخش‌های مختلف بروکراسی متاسفانه فساد هست. معاون وزارت نفت در دولت نهم ۲۱ اردیبهشت ماه سال جاری هم به سایت خبری فرارو گفته بود: «فساد هم اکنون خرخره کشور را گرفته است. هر کجا می‌روید از شما پول می‌خواهند».
اکبر ترکان در تازه‌ترین اظهارات خود نیز تاکید می‌کند که فساد فقط مربوط به دستگاه‌های دولتی نیست و در تمام ارکان جمهوری اسلامی رخنه کرده است: «علاوه بر دستگاه‌های بروکراسی بانک، شهرداری، ثبت اسناد؛ متاسفانه نمونه‌هایی در دستگاه قضایی کشور نیز مشاهده می‌شود».
علی لاریجانی پیش از این از ردپای افراد ذی‌نفوذ در جرایم اقتصادی سخن رانده بودعلی لاریجانی پیش از این از "ردپای افراد ذی‌نفوذ" در جرایم اقتصادی سخن رانده بود
یک روز پیش از این – دوشنبه، ۱۸ دی – علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی، گفته بود که در بسیاری از جرائم اقتصادی "رد پای افراد ذی‌نفوذ دیده می‌شود". لاریجانی می‌افزاید "قرار گرفتن این جرایم در زیر چتر یک قدرت سیاسی" رسیدگی به آنها را پیچیده‌تر کرده است.
شکایت از مدعی رشوه در وزارت نفت
ناصر نقویان، از استادان حوزه علمیه، چهارم دی ماه در سخنرانی در دانشگاه تربیت مدرس به یک مورد پرداخت رشوه‌ی یک میلیارد و دویست میلیون تومانی به یکی از مدیران ارشد وزارت نفت اشاره کرد و گفت: «من وقتی کپی چک مربوط به آن رشوه را به آقای پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور نشان دادم، ایشان در پاسخ گفتند: ‌‌ای بابا! اینجور چیز‌ها که در مملکت بسیار است».
در پی انتشار متن اظهارات نقویان، رستم قاسمی، وزیر نفت، ۱۵ دی شکایتی علیه او به مراجع قضایی ارائه کرد که تا کنون از جزئیات و سرنوشت آن اطلاعی در دست نیست.
اکبر ترکان در "همایش اخلاق حرفه‌ای" گفت: «کسانی که با سیستم بانکی سر و کار دارند [...] می‌دانند؛ آنهایی که در مسیر صحیح حرکت می‌کنند به نتیجه نمی‌رسند و آنهایی موفق هستند که کسانی را "می‌بینند". باید یک عده‌ای را "دید" تا بتوانید از تسهیلات استفاده کنید.» به گفته‌ی ترکان کسانی که با شهرداری سرو کار دارند هم می‌دانند که بایستی کسانی را "ببینند" تا مشکلاتشان حل شود.
فساد ناشی از "سیستم معیوب"
در همین حال در مجلس شورای اسلامی نیز طرحی برای ممنوعیت حضور کارمندان و مدیران دستگاه‌های اجرایی در هیئت‌های مدیره و مدیریت عامل شرکت‌ها در دست بررسی است که مهمترین هدف آن مبارزه با فساد مالی و اقتصادی عنوان می‌شود.
احمد توکلی، نماینده‌ی مجلس شورای اسلامی و از منتقدان سیاست‌های اقتصادی دولت محمود احمدی‌نژاداحمد توکلی، نماینده‌ی مجلس شورای اسلامی و از منتقدان سیاست‌های اقتصادی دولت محمود احمدی‌نژاد
عبدالرضا مصری، عضو هیئت رئیسه مجلس، در موافقت با این طرح می‌گوید "هر گاه خبری درباره فساد مالی و اقتصادی منتشر می‌شود [...] تنها به فکر جابه جایی افراد هستیم." به گزارش خبرآلاین، مصری با اشاره به "معیوب بودن سیستم" می‌گوید امروز وقت آن رسیده که مجلس به جای نگرش به آدم‌ها، سیستم‌ها را اصلاح کند.
احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، نیز در مخالفت با چند شغله‌بودن مدیران دولتی تاکید می‌کند: «وقتی یک معاون یا وزیر، عضو هیئت مدیره می‌شود از نفوذش استفاده می‌کنند.» او ابراز تاسف می‌کند که "از این فسادها زیاد وجود دارد".
به گفته‌ی مصری در ایران یک گروه ۱۸۰ نفری در هیئت مدیره اکثر شرکت‌های بزرگ عضویت دارند و "به صورت اختاپوس، اقتصاد شرکت‌ها را در اختیار گرفته‌اند".
۱۲ سال "مبارزه"ی بی‌حاصل
اعتراف بسیاری از مدیران ارشد جمهوری اسلامی به فساد فراگیر در کشور در حالی تکرار می‌شود که حدود دوازده سال از تشکیل "ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی" با عضویت سران سه قوه می‌گذرد.
رئیس مجلس روز دوشنبه، ۱۸ دی اعتراف کرد که با گذشت بیش از یک دهه از فعالیت این ستاد "باز هم احساس نمی‌شود که سیستم روشنی برای مبارزه با فساد اقتصادی در کشور وجود دارد".
با افزایش انتقادها از فساد در مراکز دولتی و بانک‌ها محمود احمدی‌نژاد ماه گذشته بار دیگر ادعا کرد دولت او "پاک‌ترین دولت تاریخ ایران" است. احمدی‌نژاد تیرماه سال گذشته سپاه پاسداران را تلویحا متهم کرد که از اسکله‌های غیرمجاز کالای قاچاق وارد کشور می‌کند. استفاده او از اصطلاح "برادران قاچاقچی خودمان" واکنش‌های بسیاری را برانگیخت.
«تعرفه‌ی جداگانه وکیل با قاضی»رئیس دولت دهم بخشی از مشکل قاچاق را نیز وجود افرادی در گمرک و دستگاه قضایی عنوان می‌کند که به گفته‌ی او "به راحتی" قابل خرید هستند: «برای مبارزه با قاچاق باید مأموران و قضات قرص و محکمی داشت تا شبکه‌های قاچاق به راحتی از آنها عبور نکنند و به هیچ قیمتی نتوانند آنها را بخرند».
اکبر ترکان در تایید وجود فساد در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی می‌گوید که یکی از دوستانش برای پیگیری پرونده‌ای به وکیلی مراجعه کرده و "ایشان پرسید شما وکیل با قاضی می‌خواهید و یا بی قاضی، هر کدام تعرفه جداگانه‌ای دارد". او ابراز امیدواری می‌کند این حکایت واقعیت نداشته باشد.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پس از انتخابات مناقشه‌برانگیز سال ۱۳۸۸ در دیدار با اعضای دولت محمود احمدی‌نژاد گفته بود: «مشروعیت من و شما وابسته به مبارزه با فساد، تبعیض و نیز عدالت‌خواهى است. این، پایه‌ى مشروعیت ماست».

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 19 دی، 8 ژانویه