۱۳۹۲ فروردین ۹, جمعه

روسیه: نمی گذاریم کرسی سوریه در سازمان ملل را به مخالفان بدهند

جرس: در پی درخواست مخالفان سوری از جامعه جهانی جهت واگذاری کرسی حکومت سوریه در سازمان ملل به دولت موقت (نماینده مخالفین)، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل از اختلاف‌های موجود در مواضع کشورهای عضو شورای امنیت با سایر کشورها در قبال سوریه خبر داد و گفت: مسکو با جدیت مانع از اعطای کرسی سوریه در سازمان ملل به شورشیان سوری خواهد شد. 

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، ویتالی چورکین، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی خود اظهار کرد: سازمان ملل یک سازمان بین‌المللی است و نمی‌توان کرسی‌های آن را به گروه‌های مخالف اعطا کرد. پس ما با جدیت مانع از اعطای کرسی سوریه در سازمان ملل به مخالفان می‌شویم. بیشتر کشورهای عضو سازمان ملل نسبت به مسئولیت‌های خود آگاه هستند و به این سازمان بین‌المللی احترام می‌گذارند.
نماینده روسیه در ادامه گفت: من بر این باورم که کشورهای عضو سازمان ملل می‌دانند که اگر اقداماتی از این قبیل رخ دهد، پایگاه‌های جهانی این سازمان از بین می‌رود.
وی با هشدار به کشورهایی که از اعطای کرسی سوریه به مخالفان حمایت می‌کنند، اعلام کرد که این کشورها خود را در معرض تبعات آتی این قبیل بازی‌ها قرار می‌دهند.

پزشکیان: سال ۹۱ سال تولید ملی نبود، سال گرانی، بیکاری، بی اخلاقی و بی قانونی بود

نماینده تبریز در مجلس، در ارزیابی سال گذشته گفت: سال ۹۱ سال تورم، گرانی، بیکاری، تنش، بی ادبی، بی اخلاقی و بی قانونی بود.

سال ۹۱ را رهبری سال حمایت تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی نامگذاری کرده بود. حالا مسعود پزشکیان در مورد میزان تحقق شعار حمایت از تولید ملی در سال ۹۱ به تابناک می گوید: وقتی می گوییم تورم و گرانی یعنی اینکه حمایت از تولید محقق نشد.
وی با تاکید بر اینکه سال ۹۱ در واقع سال تورم، گرانی، بیکاری، تنش، بی ادبی، بی اخلاقی و بی قانونی بود، تصریح کرد: اگر حمایت از تولید وجود داشت تورم و گرانی به وجود نمی آمد. اگر از تولید کنندگان حمایت می شد وضعیت اینگونه نمی شد.
نماینده مردم تبریز در ارزیابی کارنامه مجلس در سال ۹۱ نیز گفت: مجلس ضعیف عمل می کند چون اگر ما با قدرت عمل کنیم و در همان لحظه وقوع انحراف جلوی انحراف بایستیم و حرفمان را بزنیم و برخورد کنیم نباید کار به اینجا برسد. راهکار آن این است که ما ناظران خوبی باشیم. باید حرف خوب بزنیم و قانون صحیحی تصویب کنیم. باید پای قانون بایستیم و آن را اجرا کنیم تا از ابتدا مدیران درست انتخاب شوند و قانون را درست اجرا کنند.
پزشکیان در مورد مهمترین اتفاق سال گذشته را تورم و گرانی دانست و گفت: همین که شب می خوابید و صبح که بیدار می شوید و می بینید که ارزش پولتان نصف شده است بدترین اتفاقی است که ممکن است رخ دهد.
از دیگر اتفاقات نیز این بود که آقای احمدی نژاد در جریان استیضاح وزیر کار در مجلس حرف هایی زد که نمی باید می زد.

هشدار معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی به قطر

معاون عربی و آفریقای وزیر خارجه کشورمان در واکنش به واگذاری سفارت سوریه در قطر به معاذالخطیب گفت : به مصلحت قطر است که دست از اقدامات عجولانه و تشدید خونریزی علیه ملت سوریه بردارد.

حسین امیر عبداللهیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا اقدام نمایشی قطر در واگذاری سفارت سوریه به گروهی اندک را که فاقد رای مردم سوریه هستند عجولانه و غیر معمول خواند .
وی افزود : مردم فهیم و مقاوم سوریه هرگز اجازه نخواهند داد دیگران برای سرنوشت این کشور تصمیم بگیرند .
معاون وزیر خارجه با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از سوریه و تاکید بر ضرورت گفتگوی ملی به عنوان مناسب ترین راه کار سیاسی اضافه کرد: ملت سوریه قویا در محور مقاومت نقش آفرین بوده و تسلیم نخواهند شد .
ائتلاف مخالفان دولت سوریه در ماه فوریه اعلام کرده بود که دولت قطر تصمیم گرفته تا سفارت سوریه در این کشور را به شورشیان تحویل دهد.
 

محمد صدیق کبودوند: توقف نقض حقوق بشر در ایران نیازمند اقدامات جدی تر است

محمدصدیق کبودوند با ارسال نامه ای از زندان به کارگیری ساز و کارهای موثرتر بین المللی را برای توقف نقض حقوق بشر در ایران را خواستار شد.
به گزراش سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، کبودوند گفته است از متن و محتوای گزارش اخیر آقای احمد شهید گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر ملل متحد در امور ایران اطلاع چندانی ندارد اما آن را بسیار با اهمیت می داند، از آن جهت که گسترده و سیستماتیک بودن نقض حقوق بشر را مورد تایید قرار دادند.
وی می گوید: تعرض و تجاوز به حقوق بنیادین و آزادی های اساسی ایران در دهه ها، سال ها، ماه ها و روزهای گذشته انکارناپذیر و غیرقابل توجیه است و از آنجا که روند تهدید نقض گسترده و یا سلب حقوق و آزادی‏های مردم تا به امروز متوقف نشده و یا حتی سیر نزولی به خود نگرفته است و از آنجا که هیچگونه تغییر و اصلاح قابل توجه در رفتار ناقضان حقوق بشر و تعاملی به احترام به حقوق وآزادی های اساسی مردم از سوی اربابان قدرت تاکنون نشان داده نشده است بنابراین اقدامات جدی تر ضرورت می یابد.
کبودوند در ادامه می گوید انتظار این است که مکانیزم بین المللی حقوق بشر و وجدان بیدار جامعه جهانی افزون بر نظارت های گسترده تر بر وضعیت حقوق بشر به مثابه فرودستی اخلاقی و حقوقی و انسانی از سازو کارهای موثرتری جهت توقف روند نقض فاحش و سیستماتیک حقوق بشر در ایران کمک می گیرد.
محمد صدیق کبودوند فعال حقوق بشر و روزنامه‌نگار کرد ایرانی است که در محکومیت ۱۱ ساله زندان به سر می‌برد. سازمان دیده‌بان حقوق بشر جایزه هلمن/همت نویسندگان تحت آزار خود سال ۲۰۰۹ را به این نویسنده اهدا کرد.

مهدی فراحی شاندیز در انفرادی اوین

جرس: مهدی فراحی شاندیز، فعال حقوق کارگران و معلمان که در حال سپری کردن دوره‌ی محکومیت سه‌ ساله‌ی خود در زندان اوین است، در ماه‌های اخیر، در دو نوبت و مجموعا بیش از دو ماه را در سلول‌های انفرادی این زندان گذرانده است.

به گزارش بامدادخبر، فراحی شاندیز که از دی‌ماه سال ۹۰ در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می‌برد، روز یازدهم دی‌ماه سال ۹۱ و به دنبال سر دادن شعارهای اعتراضی در این بند، به مدت بیست روز به انفرادی تنبیهی منتقل شد و پس از پایان این مدت، به جای بند ۳۵۰ که در آن زندانیان سیاسی نگهداری می‌شوند به سالن ۱۰ اندرزگاه ۸ که محل نگهداری زندانیان عادی است انتقال داده شد.

اما دوره‌ی دوم انفرادی این زندانی سیاسی در نیمه‌ی بهمن‌ماه آغاز شد و این بار تا پایان سال ۹۱ به طول انجامید.

بر اساس این گزارش، دلیل عمده‌ی فشار بر مهدی فراحی شاندیز، نافرمانی اعتراضی او نسبت به قوانین زندان عنوان شده که شامل سر دادن شعار‌هایی‌ چون «مرگ بر …»، «زنده باد آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور»، و هم‌چنین خودداری از حضور در آمارگیری زندان بوده است.

مهدی فراحی، «پسرعموی» اعظم‌السادات فراحی همسر محمود احمدی‌نژاد است. او در یازدهم دی‌ماه ۹۰ بازداشت و برای گذراندن حکم سه سال زندان خود به دو اتهام «توهین به رهبری» و «اخلال در نظم عمومی» به زندان اوین منتقل شد و در همان ماه‌های نخست محکومیتش نیز مدتی را در سلول انفرادی بند ۲۴۰ این زندان سپری کرد.

این زندانی سیاسی که دارای مدرک مهندسی برق از دانشگاه صنعتی اصفهان است، در فاصله‌ی اردیبهشت‌ تا بهمن ۸۸ نیز ۹ ماه را در سلول‌های انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین سپری کرده بود.

بازداشت پیشین او در ارتباط با شرکت در تجمع روز جهانی کارگر بوده است. وی یک بار نیز در سال ۱۳۸۵ در ارتباط با تجمعی در پارک لاله تهران بازداشت و زندانی شد.

نسبت فامیلی مهدی فراحی شاندیز با همسر محمود احمدی‌نژاد با وجود بازداشت‌های چندین‌باره‌ی او تا مدت‌ها مخفی مانده بود.
 

قالیباف: نگذاریم جریان‌های متحجر و انحرافی بر گرده ملت سوار شوند

بی بی سی - محمدباقر قالیباف، شهردار تهران و از نامزدهای احتمالی ریاست‌جمهوری در ایران، گفته است: "در ده سال نخست انقلاب نیستیم که بگوییم شناختی با عرصه بین‌المللی نداریم و می‌توانیم آزمون و خطا کنیم، انقلاب ما دیگر فرصت سعی و خطا ندارد."


آقای قالیباف در سخنانی که روز جمعه، ۹ فروردین (۲۹ مارس) در مشهد ایراد کرد گفته است: "اگر نظام اسلامی در درون جامعه خود مورد تحسین خود قرار نگیرد، مورد تحسین جامعه جهانی قرار نخواهد گرفت."

او هشدار داده که برای به خطر نیفتادن اندیشه‌های انقلابی "باید دقت کنیم تا بار دیگر این جریان‌های انحراف و متحجرانه با شعارهای تند انقلابی، بر گرده این ملت سوار نشوند " و گفته است که برخی، "مواضع خود را از مسیر شعارهای ضدانقلابی پیش نبرده بلکه با شعارهای تند و شش آتشه انقلابی برای رسیدن به اهداف خود تلاش می‌کنند."
محمدباقر قالیباف یکی از اعضای ائتلاف سه‌نفره‌ای از چهره‌های محافظه‌کار منتقد محمود احمدی‌نژآد، رئیس‌جمهور ایران است که گفته‌اند از میان خود یک نامزد را برای انتخابات آتی ریاست جمهوری معرفی خواهند کرد. علی‌اکبر ولایتی، وزیر خارجه پیشین و مشاور کنونی آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، و غلامعلی حداد عادل، رئیس پیشین مجلس و چهره‌های نزدیک به آیت‌الله خامنه‌ای دیگر اعضای این ائتلاف هستند.

آقای قالیباف برای ملاقات با مسئولان ستادهای انتخاباتی این ائتلاف در استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی و همچنین دیدار با روحانیان این استان‌ها به مشهد رفته است.

دولت،ملت را به نظام بی‌اعتماد کرد
هشهردار تهران، که در ماه‌های اخیر به دفعات از عملکرد دولت آقای احمدی‌نژاد انتقاد کرده، گفته است زنده‌ کردن شعارهای انقلاب بزرگترین نقطه قوت دولت فعلی، و رفتار متناقض با این شعارها نیز بزرگترین نقطه ضعفش بوده است.

آقای قالیباف گفته است: "عملکرد دولت نهم و دهم به گونه‌ای بوده که نتیجه‌ای جز بی‌اعتمادسازی آحاد ملت و بازی با باورها و اعتقاد مردم نداشته است."
او همچنین درباره سابقه خود گفته است: "همواره در تمام حوادث اعم از حادثه بنی‌صدر، حادثه کوی دانشگاه سال ۷۸، حوادث کف خیابان سال ۸۲ و فتنه ۸۸ موضع روشن در برابر فتنه داشتم و با روحیه انقلابی پای کار آمده‌ام."
این نامزد احتمالی انتخابات ریاست‌جمهوری گفته اقتصاد ایران بیش از تحریم‌ها از تصمیم‌های غلط مقام‌های خود ضربه خورده و اظهار امیدواری کرده است که بتوان "با مدیریت صحیح" آرامش را ظرف دو سال به اقتصاد ایران بازگرداند.
 

مصر: گردشگران ایرانی تهدید امنیتی نیستند

راديو فردا: هشام زعزوع وزیر گردشگری مصر گفته است که گردشگران ایرانی، هیچ تهدید امنیتی برای مصر نیستند.

زعزوع که با خبرگزاری آسوشیتدپرس مصاحبه کرده است افزوده که گردشگران ایرانی، به بهبود وضعیت گردشگری مصر کمک خواهند کرد.
صنعت گردشگری مصر در نتیجه اعتراض‌های دو سال پیش این کشور که به سرنگونی نظام حسنی مبارک انجامید و همچنین تنش‌ها و بحرانی‌های سیاسی و اقتصادی پس از آن، آسیب جدی دیده است.
پیش از انقلاب مصر شمار گردشگران در این کشور از از مرز ۱۴ میلیون نفر در سال تجاوز کرد. اما سال گذشته شمار افرادی که برای گردشگری به مصر رفتند، به زحمت به ۱۰میلیون نفر رسید.
وزیر گردشگری مصر تاکید کرده است نگرانی از بابت اینکه ایرانیان گردشگر در مصر قصد صادر کردن انقلاب خود را داشته باشند، ندارد.
او یادآور شد که تشریقات برای پذیرایی از گردشکران ایرانی در مصر، در حال تکمیل شدن است. او اما زمانی برای سفر نخستین کاروان حامل گردشگران ایرانی به مصر تعیین نکرد.
ایران و مصر چهارشنبه ۹ اسفند در جریان سفر هشام زعروع به تهران تفاهم‌نامه گردشگری امضا کردند. این تفاهم‌نامه پس از ۳۴ سال قطع روابط میان دو کشور با حضور شماری از خبرنگاران امضا شده است.
به نظر می‌رسد سخنان وزیر گردشگری مصر در پاسخ به نگرانی‌های مطرح شده از سوی برخی جریان‌ها در این کشور به ویژه سلفی مطرح شده باشد.
علی العاشری، دستیار وزیر امور خارجه مصر، پیش از این گفته بود که ورود گردشگران ایرانی به خاک مصر با شرایط معینی صورت می‌گیرد.
بر این اساس، گردشگران ایرانی تنها می‌توانند به برخی از شهر‌ها در جنوب و مراکز استراحتی در سواحل دریای سرخ سفر کنند، اما اجازه بازدید از قاهره به آنها داده نمی‌‌شود.
  گفته شده برقراری چنین محدودیت ‌هایی برای ایرانیان در رابطه با نگرانی مقامات مصر بخاطر بروز تشنج میان گردشگران از ایران شیعه و مصری‌‌های سنی از جمله در قاهره است که چند مکان مذهبی-زیارتی برای شیعیان در آنجا قرار دارد.
روابط ایران و مصر پس از انقلاب قطع شده بود. این اقدام پس از امضای توافقنامه صلح میان مصر و اسرائیل در دوره ریاست جمهوری انور سادات و همچنین میزبانی از شاه ایران در مصر صورت گرفت.
پس از آنکه نظام محمد حسنی مبارک رئیس جمهور پیشین مصر دو سال پیش سرنگون شد، تهران و قاهره برای از سرگیری روابط ابراز تمایل کردند.
شهریور ماه گذشته محمد مرسی رئیس جمهور مصر برای شرکت در افتتاحیه نشست سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد برای چند ساعت در تهران حضور یافت. پیش از آن علی اکبر صالحی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به مصر رفته بود و با مقام‌های این کشور از جمله مرسی دیدار و گفت‌و‌گو کرده بود.
بهمن ماه گذشته پیش هم محمود احمدی‌نژاد برای حضور در نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، به مصر رفته بود. در این سفر احمدی‌نژاد ضمن دیدار با مقام‌های مصر اعلام کرد که ایران روادید را برای اتباع مصر که مایل به سفر به ایران هستند، لغو می‌کند.

امام جمعه تهران : کاندیداها پرونده های رقبا را رو نکنند

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اینکه یکی از کاندیداها که بااقبال مردمی نیز مواجه بوده است درپی تذکر وی مبنی بر مراقبت در هزینه تبلیغات انصراف داده است، گفت: کاندیداها نباید به طرفداران خود اجازه دهند که رقبا را با ناسزا بدرقه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر حجت الاسلام کاظم صدیقی خطیب نماز جمعه امروز تهران با اشاره به اقدامات به "دشمن" در سال 91 گفت: دشمن دائما در حال جنگ با ما بوده و جاهایی را که هدف گرفته عرصه سیاسی بوده است، اینجا مردم انقلاب کرده اند و دخالت بیگانه در این انقلاب مطرح نبود؛ مرجع تقلیدی جلو افتاد و آحاد مردم نیز پشت سر او حرکت کردند حالا دشمن سعی می کند مردم را از دین جدا کند و جدا کردن مردم از سیاست یعنی جدا کردن مردم از دین و مادامی که مردم ایران به دین پایبندی دارند پرچم ولایت استمرار خواهد داشت.
حجت الاسلام صدیقی افزود: آنها می خواهند مردم خسته شوند و منتظر شکست انقلاب هستند، آنها فکر می کردند با تحریم اقتصادی می توانند مردم را فلج کنند اما مردم عزیز ما در 22 بهمن و در سفر حضرت آقا به استان خراسان نشان دادند هر چقدر شرارت دشمن بیشتر شود ایمان مردم ایران نیز شدیدتر و محکم تر خواهد شد.
امام جمعه موقت تهران به دلایل فشارهای سیاسی و اقتصادی به ایران پرداخت و گفت: آنها دیدند ایران رو به شکوفایی است. در زمینه نانوتکنولوژی ودیگر علوم یک جهش پیش آمده است، فکر کردند با تحریم اقتصادی می توانند جلوی این جهش را بگیرند اما دیدید در سال 91 پرتاب ماهواره ناهید به فضا صورت گرفت همین طور کاوشگر پیشگام با موجود زنده به فضا رفت و بازگشت و ساخت هواپیمای نظامی فوق پیشرفته همه نقشه های آنها را نقش بر آب کرد. اینها چیزی شبیه به معجزه است.
حجت الاسلام صدیقی در ادامه رو به کاندیداهای حاضر گفت: سخنی نیز با کاندیداها دارم. یکی از افرادی که می خواست کاندیدا شود با من مشورت کرد به او گفتم ببین پول حلال آنقدر داری که تبلیغات کنی . آیا می توانی این امانت را به منزل برسانی و وقتی تامل کرد کنار کشید. کسی که مطمئنا اگر حضور پیدا می کرد آرایی نیز داشت، لذا کاندیداها باید بین خود و خدا حساب باز کنند. ببینند تشنه قدرتند یا تشنه خدمت و اگر تشنه قدرتند وای به حالشان و آنهایی که تشنه خدمت هستند خوشا به حالشان. حال اگر افرادی می بینند کسانی که شرایط بهتری دارند بروند با آنها ائتلاف کنند.
امام جمعه موقت تهران مسئله آخر را در انتخابات آتی رعایت اخلاق دانست و گفت: هم خود طرفداران و هم خود نامزدها باید اخلاق را رعایت کنند و رقبا را با ناسزا و فحش بدرقه نکنند. کاندیداها نیز نباید به طرفداران خود اجازه دهند تا آنها رقبا را با ناسزا بدرقه کنند.
وی ادامه داد: حالا ممکن است یک سری افراد هم پرونده ای داشته باشند. کاندیداها پرونده دیگران را پله بالا رفتن خود قرار ندهند، از این بالاتر بی وجدانی و دور بودن از اخلاق وجود ندارد، برای اینکه با بدی دیگران عرصه را برای خود باز کنند، بی اعتماد کردن مردم به یکدیگر و مردم به مسئولین گناه محسوب می شود.
 

معاون سیاسی ــ اجتماعی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه و یکی از نویسندگان کتاب "شرح اسم" درگذشت

خبرگزاری تسنیم: حجت الاسلام منصور غفوری معاون سیاسی ــ اجتماعی شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه کشور صبح امروز در پی ایست قلبی درگذشت.
وی بامداد امروز طبق روال هفتگی به ورزش کوهنوردی در کوههای بالای شهرک شهید محلاتی اقدام کرده بود. وی سابقه هیچ‌گونه بیماری نداشت.
مراسم تشییع حجت‌الاسلام غفوری روز شنبه ساعت 9 صبح از مقابل مسجد ولیعصر شهرک شهید محلاتی برگزار می‌شود .
حجت الاسلام غفوری از خانواده شهدا و ایثارگران و از جمله نویسندگان کتاب ارزشمند شرح اسم (زندگی و سوابق مبارزاتی قبل از انقلاب مقام معظم رهبری) بود و پیش‌نمازی مسجد ولی عصر شهرک شهید محلاتی را نیز به‌عهده داشت.
وی اخیراً در گفت‌وگو با نشریه آدینه تهران گفته بود: در معاونت سیاسی مهم‌ترین کارها در واقع یک بخش از آن به گزینش ائمه جمعه مربوط می‌شود و بخش دیگر در مشارکت دیگر معاونت‌های موجود در شورای سیاست‌گذاری است و بخش دیگر هم در ارتباط با خود‌ امام جمعه است. بخشی که مربوط به‌ امام جمعه‌ها می‌شود این است که ما در طول هفته مناسبت‌های عمده سیاسی داخلی و بین‌المللی را رصد نموده و پس از اولویت‌بندی، مباحث اصلی را در اختیار ائمه جمعه قرار می‌دهیم. در واقع نقش مشاوره‌‌ای برای آنان خواهیم داشت. وظیفه دیگری که در معاونت سیاسی انجام می‌شود در واقع تهیه بولتن خبری محرمانه است که هر ماه برای ائمه جمعه ارسال می‌شود و در نهایت اگر ائمه جمعه نیاز به مشاوره‌‌ای در رابطه با تحولات روز، احزاب، جریانات و‌ گروه‌ها هم احساس کردند و تماسی با معاونت سیاسی داشته باشند، تلاش خواهد شد تا به‌نوعی آگاهی‌بخشی سیاسی برای ائمه جمعه هم صورت‌ گیرد.

ناکامی معاهده محدویت تجارت اسلحه در پی مخالفت ایران، سوریه و کره شمالی


دویجه وله : تصویب پیش‌نویس معاهده سازمان ملل در مورد تجارت اسلحه در پی مخالفت جمهوری اسلامی، سوریه و کره شمالی با ناکامی روبرو شد. تصویب این پیش‌نویس مستلزم موافقت تمامی اعضای سازمان ملل بود.
تلاش‌های سازمان ملل متحد در راه تصویب معاهده‌ای برای کنترل تجارت اسلحه در جهان بار دیگر با شکست روبرو شد. تصویب پیش‌نویس این معاهده تنها در صورت موافقت همه اعضای سازمان ملل می‌توانست تحقق یابد.
مذاکرات بر سر تصویب معاهده محدودیت تجارت اسلحه از سال ۲۰۰۶ میلادی در جریان است. کارشناسان ارزش سالانه تجارت تسلیحات در جهان را حدود ۶۰ میلیارد دلار برآورد می‌کنند.
پیتر وولکات، سفیر استرالیا و رئیس آخرین کنفرانس سازمان ملل که در این راستا برگزار شد، روز جمعه (۲۹ مارس / ۹ فروردین) در نیویورک تصریح کرد که کشورهای ایران، سوریه و کره شمالی که خود با تحریم‌های بین‌المللی روبرو هستند، با متن پیش‌نویس این معاهده مخالفت کرده‌اند. این کنفرانس روز یازدهم ماه مارس آغاز شده بود.
محمد خزاعی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در جلسه روز پنجشنبه (۲۸ مارس) کنفرانس مزبور، متن پیش‌نویس را "تبعیض‌آمیز" خواند و با توجه به "اشکالات موجود" مخالفت خود با آن را ابراز داشت.
خبرگزاری ایسنا روز جمعه در گزارشی به نقل از وی نوشت: «با وجود تلاش‌های ایران برای رفع این اشکالات در چارچوب گفت‌وگوهای جدی و سازنده، متن پیش‌نویس نهایی این معاهده به صورت سیاسی و تبعیض‌آمیز تهیه شده و بر همین اساس ایران با آن مخالف است.»
خزاعی همچنین از "نقص‌های قانونی و راه‌های گریز متعدد" در متن پیش‌نویس سخن گفت و ابراز تأسف کرد که به «تلاش‌های بسیاری از کشورها برای دستیابی به یک معاهده قوی، متعادل و غیرتبعیض‌آمیز بی‌توجهی شده است.»
"امکان سوء‌استفاده سیاسی صادرکنندگان عمده اسلحه" از جمله دلیلی بود که نماینده کره شمالی در مخالفت با این پیش‌نویس بیان داشت. بشار جعفری، نماینده سوریه در سازمان ملل نیز تصریح کرد که جزئیات مربوط به لفظ "ترویست‌ها" و "گروه‌های غیرحکومتی" که در پیش‌نویس معاهده از آن‌ها یاد شده باید دقیق تعریف شود. رهبری سوریه نیروهای مخالف و شورشی را "تروریست" می‌خواند.
از خوش‌بینی‌های اولیه تا دلسردی‌های پایانی
در خور توجه آنکه محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، روز پنجشنبه در تماسی تلفنی با بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در عین اشاره به ملاحظات جمهوری اسلامی در خصوص متن تهیه شده در سند کنفرانس، حمایت اصولی ایران از این معاهده را ابراز داشته و بر ضرورت مقابله و کنترل جابه‌جایی سلاح در جهان تاکید کرده بود.
هدف از تصویب این معاهده تشدید نظارت بر تجارت اسلحه و همچنین اعمال موازین و مقررات سختگیرانه‌تر در این راستاست تا از عدم فروش تسلیحات به کشورهای تحریم‌شده اطمینان حاصل شده و از به‌کارگیری این سلاح‌ها در نقض حقوق بشر و نسل‌کشی و همچنین دستیابی تروریست‌ها و سازمان‌های غیرحکومتی به این تسلیحات جلوگیری شود.
سخنگوی بان کی مون از دلسردی شدید وی از ناکامی این تلاش سخن گفت و تصریح کرد که از دید دبیرکل سازمان ملل، پیش‌نویس معاهده از "تعادل و تناسب لازم" برخوردار بوده است. بان کی مون در عین حال تمامی اعضای سازمان ملل را فراخواند تا در راه تصویب هر چه سریع‌تر این معاهده و اجرای آن تلاش ورزند.
نمایندگان سازمان‌های امدادی و حقوق بشری نیز سرخوردگی خود را از بی‌نتیجه ماندن این کنفرانس ابراز داشتند. سازمان عفو بین‌الملل عملکرد ایران، سوریه و کره شمالی را "سخره‌گرایانه" خواند. سازمان امدادی آکسفام نیز اعلام داشت که این سه کشور با رفتار خود "جهان را به گروگان گرفته‌اند".
شمار زیادی از اعضای سازمان ملل پس از پایان کنفرانس خواستار آن شدند که پیش‌نویس این معاهده در مجمع عمومی سازمان ملل به رأی گذاشته شود که در این صورت تنها به موافقت دو سوم اعضا این مجمع نیاز خواهد بود.
خبرگزاری فرانسه روز جمعه (۲۹ مارس) به نقل از یک دیپلمات روس گزارش داد که مسکو متن پیش‌نویس را "کاملا به‌دقت" بررسی کرده و در مورد مخالفت یا موافقت با آن تصمیم‌گیری خواهد کرد. نمایندگان هند نیز نظری مشابه ابراز داشته‌اند.

کاهش واردات نفت ژاپن از ایران

رادیو فردا : وزارت بازرگانی ژاپن روز جمعه، نهم فروردین اعلام کرد که صادرات نفت ایران به این کشور در ماه فوریه سال جاری نسبت به سال قبل تا حدود یک سوم کاهش یافته است.

خبرگزاری رویترز بر اساس داده‌های وزارت بازرگانی ژاپن گزارش داد که این کشور طی ماه گذشته روزانه ۲۱۴ هزار و ۲۶۸ بشکه از ایران نفت خریداری کرده است که نسبت به فوریه سال ۲۰۱۲ حدود ۳۲/۳ درصد و نسبت به ژانویه سال جاری ۱۹/۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

ژاپن سومین مشتری عمده نفت ایران است اما این کشور در ازای معافیت‌ شش ماهه از تحریم‌های آمریکا، طی سال ۲۰۱۲ واردات نفت از ایران را تا ۳۹/۵ درصد کاهش داد.

این گزارش می‌گوید که انتظار می‌رود خرید نفت ژاپن از ایران باز هم کاهش یابد.

رویترز در ادامه می‌نویسد که تحت تاثیر تحریم‌های غرب، کل صادرات نفت ایران در سال گذشته بیشتر از ۵۰ درصد کاهش یافت که این امر باعث شد درآمدهای نفتی دولت جمهوری اسلامی ماهانه تا پنج میلیارد دلار افت داشته باشد.

ژاپن در دو ماه نخست سال جاری میلادی به‌طور متوسط روزانه ۲۲۷ هزار و ۳۰۸ بشکه نفت از ایران خریده است که نسبت به دور موافق سال گذشته نزدیک به ۳۱ درصد کاهش نشان می‌دهد.

گرچه رویترز می‌گوید که داده‌های جدید وزارت بازرگانی ژاپن با داده‌های گمرک‌های این کشور که روز پنج شنبه منتشر شد، اختلاف دارد، اما آمار وزارت بازرگانی معیار دقیق واردات نفت این کشور است.

داده‌های گمرک‌ها که روز گذشته منتشر شد، نشان از افزایش ۱۶ درصدی خرید نفت ژاپن از ایران در ماه فوریه داشت که به بالاترین سطح در ۱۱ ماه گذشته رسیده است.

آمریکا اوایل ماه جاری معافیت ژاپن برای خرید نفت از ایران را تا ۶ ماه آینده دوباره تمدید کرد.

این گزارش می‌گوید که همه مشتریان نفت ایران، به غیر از چین طی ماه گذشته واردات نفت از این کشور را کاهش دادند.

چین، بزرگ‌ترین مشتری نفت ایران در ماه فوریه روزانه ۵۲۱ هزار و ۳۳۰ بشکه از ایران نفت وارد کرد که نسبت به فوریه سال ۲۰۱۲ حدود ۸۱ درصد افزایش نشان می دهد.

اما هند دومین مشتری نفتی ایران ماه گذشته روزانه ۲۵۹ هزار بشکه نفت از ایران خریده بود که نسبت به دور موافق آن در سال گذشته کاهشی ۴۳ درصدی نشان می‌دهد.

هند اخیرا با مشکل بیمه نفتکش‌های حامل نفت ایران مواجه شده است و انتظار می‌رود خرید نفت این کشور از ایران باز هم کاهش یابد.

چهارمین مشتری بزرگ نفت ایران کره جنوبی است که در ماه فوریه ۱۴۱ هزار و ۹۲۹ بشکه نفت از ایران خریداری کرده است که نسبت به فوریه ۲۰۱۲ کاهشی ۳۰ درصدی نشان می‌دهد.

در همین زمینه آژانس جهانی انرژی که به کشورهای صنعتی مشاوره انرژی می‌دهد، اخیرا اعلام کرد ظاهرا تحريم‌هايی که در ماه فوريه سال جاری ميلادی عليه فروش نفت ايران به اجرا درآمده، «بر صادرات نفت ایران در ماه مارس تاثير زيادی نداشته است».

بر اساس تحریم‌های جدید آمریکا کشورهای خریدار نفت ایران، با هر ارزی که باشد مجاز به انتقال پول نفت ایران به خارج از کشور نیستند و به ازای پول نفت فقط می‌توانند کالاهایی که مشمول تحریم‌ها نیست به ایران بفروشند.

آژانس جهانی انرژی که روند خريد و فروش محصولات انرژی را رصد می‌کند اعلام کرده است که بازار صادرات نفت ايران در ماه مارس سال جاری ميلادی از مرز ۱/۴ ميليون بشکه در روز هم فراتر رفته است. اين آمار برای ماه فوریه  حدود ۱/۲۸ ميليون بشکه در روز بود. 

مطهری: نمی‌توان افردا منتقد نظام را ردصلاحیت کرد

علی مطهری در گفت‌وگو با ایسنا،  با ابراز این عقیده که داشتن گرایش غیراسلامی مانع احراز صلاحیت ریاست جمهوری می‌شود، گفت: رد صلاحیت افرادی با این ویژگی با توجه به قانون اساسی کشور ما اشکالی ندارد، اما صرف اینکه کسی منتقد نظام باشد و یا خواستار اجرای کامل و بدون تنازل قانون اساسی باشد و یا تاکید بر اجرای فصل سوم قانون اساسی داشته باشد که شامل حقوق ملت است نمی‌توان این افراد را رد صلاحیت کرد. 

این نماینده تهران در مجلس افزود: همه گروه‌های سیاسی که نظام جمهوری اسلامی را قبول دارند باید در این انتخابات نماینده و کاندیدا داشته باشند و در انتخابات شرکت کنند. رهبر انقلاب در نطق اخیری که داشتند تاکید کردند که سلایق مختلف وارد شوند و رویگردان نباشند. این تاکید ایشان بهانه‌ای برای شرکت نکردن برخی گروه‌های منتقد به جا نگذاشته است.

وی تاکید کرد: وقتی سلایق مختلف در انتخابات شرکت کنند و گروهی خواستار تغییر وضع موجود و گروهی دیگر خواهان حفظ آن باشند در این صورت طبعا شور و هیجان و رقابت سالمی ایجاد می شود که باعث پرشور شدن انتخابات و بالا رفتن مشارکت می‌شود.

مطهری تاکید کرد: مردم و مسئولان باید توجه داشته باشند که برخی افراد، رهبری را به نفع فرد یا گروهی در مساله انتخابات داخل نکنند. همان طور که خود ایشان فرمودند من یک رای دارم و آن را هم کسی نمی‌داند. دائم برخی نگویند که مثلا نظر رهبری با فرد خاصی است. کاری نکنند که دست افراد بسته شود و به گونه‌ای جلوه دهند که حمایت از کاندیدای دیگر بر ضد اصل ولایت فقیه است و انتخابات را از حالت طبیعی خود خارج کنند. این اقدام نقطه آغاز فتنه است. وقتی افرادی دائما تبلیغ کنند که نظر رهبری به فلان شخص است عده زیادی از مردم ممکن است فکر کنند حتما باید به فلان شخص رای دهند و مخالفین و یا معاندین برای اینکه ضربه‌ای به ولایت فقیه بزنند تلاش کنند که آن فرد رای نیاورد و این نقطه آغاز فتنه و خصومت‌هاست.

وی افزود: امیدواریم افرادی به دنبال این رفتارها نباشند. همانطور که در انتخابات سال 88 این روش که متاسفانه از جانب برخی اصولگرایان دنبال می‌شد آسیب زیادی به کشور زد.

وی با بیان اینکه روشن است که مردم با سختی‌هایی روبرو هستند، قدرت خرید مردم به دلیل افزایش قیمت‌ها کاهش پیدا کرده است گفت: مردم به دلیل ایمان و اعتقادی که به اسلام و آرمان‌های انقلاب دارند شرایط را تحمل می‌کنند ولی این دلیل نمی‌شود که مسئولان فکر اساسی برای بهبود وضع اقتصاد کشور نکنند. باید فرض را بر این گذاشت که تحریم‌ها همچنان برای مدت طولانی ادامه پیدا می‌کند. بنابراین باید برنامه‌ریزی دقیقی برای بهبود وضع اقتصاد کشور داشته باشیم.

مطهری ادامه داد: بسیاری از این نابسامانی‌های اقتصادی ناشی از سوء مدیریت بود و بخش کمتر آن به دلیل تحریم‌ها بوده است.

وی با بیان اینکه در سال 91 بخشی از ارز مرجع کشور صرف واردات خودرو لوکس و اقلام غیر ضروری شد گفت: این موضوع نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی دقیقی برای مواجهه با این شرایط جدید نداشتیم.

مطهری ادامه داد، تحریم بانک مرکزی چند ماه قبل انجام شده بود و حدود هشت ماه وقت برای برنامه‌ریزی وجود داشت و هیچ برنامه‌ریزی خاصی صورت نگرفت تا جایی که نقل و انتقال ارز برای ما مشکل شد و در این شرایط هم به جای وارد کردن ضروری ترین کالاها ، واردات خودروها و کالاهای لوکس از جانب برخی افراد به دلیل سود کلان ادامه یافت و دولت هم بیشتر به فکر افزایش یارانه‌ها بود.

این نماینده مردم تهران در مجلس تاکید کرد: اگر مدیریت صحیح اقتصادی در کشور حاکم شود به راحتی می‌توانیم از این شرایط خارج شویم. غرب هم اگر احساس کند که این تحریم‌ها اثر قابل توجهی نداشته و ایران می‌تواند سال‌ها روی پای خود بایستد از موضع خود کوتاه می‌آید؛ آنها منتظرند ایران دست‌ها را بالا ببرد و یا اینکه وضع داخل کشور به هم بریزد، اما اگر احساس کنند که ایران می‌تواند با مدیریت درست، زندگی قابل قبولی برای مردم خود فراهم کند قطعا از موضع خود کوتاه خواهند آمد.


واحدهای موشکی کره شمالی برای 'حمله به آمریکا' به حالت آماده باش درآمدند

بی بی سی : واحدهای موشکی کره شمالی برای حمله به خاک آمریکا به حالت آماده باش درآمده‌اند.
روز جمعه، ۹ فروردین (۲۹ مارس)، تلویزیون دولتی کره شمالی گزارش کرد که کیم جونگ اون، رهبر آن کشور، به واحدهای موشکی خود دستور داده است به منظور حمله به خاک و منافع ایالات متحده و کره جنوبی به حالت آماده‌باش کامل درآیند.
براساس این گزارش، دستور آماده‌باش واحدهای موشکی جهت حمله به آمریکا در جریان جلسه رهبر کره شمالی و فرماندهان ارتش آن کشور اعلام شد. ظاهرا این جلسه شبانه چند ساعت پس از آن برگزار شد که یک فروند هواپیمای رادار گریز آمریکایی از نوع بی-۵۲ با قابلیت حمل بمب اتمی، بر فراز خاک کره جنوبی به پرواز درآمد.
به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، در دستور کیم جونگ اون آمده است که در صورت بروز "هرگونه اقدام تحریک آمیز" از سوی ایالات متحده، نیروهای کره شمالی باید "بی‌رحمانه به خاک اصلی ایالات متحده و پایگاه‌های نظامی آن کشور در اقیانوس آرام، از جمله هاوایی و گوام، و کره جنوبی حمله و آنها را نابود کنند."
رهبر کره شمالی افزوده است که "زمان تصفیه حساب نهایی با امپریالیست‌های آمریکایی فرا رسیده" و گفته است که پرواز هواپیمای بی-۵۲ بر فراز خاک کره جنوبی "از حد نمایش قدرت فراتر رفت و به منزله آن است که آمریکایی‌ها برای آغاز جنگ هسته‌ای به هر قیمتی که تمام شود، آماده شده اند."
همزمان با انتشار خبر دستور کیم جونگ اون، کارشناسان نظامی در کره جنوبی که تحرکات مرزی در کره شمالی را زیر نظر دارند، گزارش کردند که در روزهای اخیر، شاهد جابجایی و اعزام نیرو جهت تقویت واحدهای مستقر در نواحی مرزی بوده‌اند.
وزارت دفاع کره جنوبی از تایید یا تکذیب این گزارش‌ها خودداری ورزیده و گفته است که ارتش‌های کره جنوبی و آمریکا فقط "مراکز استراتژیک" کره شمالی را زیر نظر دارند و در این زمینه نیز اظهار نظری نمی‌کنند.
پرواز هواپیمای بی-۵۲ بر فراز خاک کره جنوبی بخشی از مانور مشترک ایالات متحده و کره جنوبی بود و در حالی به اجرا گذاشت شد که مقامات کره شمالی اجرای این مانوور مشترک را هدف حملات لفظی شدید قرار داده و ایالات متحده و کره جنوبی را به واکنش شدید نظامی تهدید کرده بودند.
تهدید موسمی؟

از زمان اعلام ترک مخاصمه در جنگ دو کره در سال ۱۹۵۳، ایالات متحده به عنوان متحد کره جنوبی، در این کشور حضور نظامی دارد و در سال‌های اخیر، نیروهای آمریکایی در مانورهای مشترک با واحدهای نظامی کره جنوبی شرکت داشته اند که همواره باعث واکنش خشم آلود کره شمالی شده است.

در سال جاری، مانوورهای مشترک در حالی برگزار شده است که کره شمالی پیشاپیش به دلیل انجام آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای، با تشدید تحریم‌های شورای امنیت و همچنین وضع تحریم‌های جدید یکحانبه از سوی ایالات متحده مواجه بوده است.
مقامات کره شمالی این تحریم‌ها را ناشی از فشار آمریکا دانسته و تهدید کره بودند که نسبت به آن واکنش مناسب نشان خواهند داد. حدود سه هفته پیش، رهبر کره شمالی در بازدید از واحدهای توپخانه مستقر در نزدیک مناطق مرزی با کره جنوبی، دستور داد تا این واحدها برای حمله به یکی از جزایر کره جنوبی آماده باشند هر چند این تهدید عملی نشده است.
کره شمالی همچنین تمامی تماس‌های خود با کره جنوبی را متوقف کرده و چند روز پیش، ارتش آن کشور اعلام کردکه خط تلفن اضطراری با جنوب را نیز قطع کرده و واحدهای خود را به حالت آماده باش درآورده است.
سایر مقامات و سازمان‌های کره شمالی نیز به صدور بیانیه‌های شدید اللحن در ابراز وفاداری به رهبر و حکومت کمونیستی آن کشور و محکومیت آمریکا و کره جنوبی مبادرت ورزیده‌اند که به طور گسترده در رسانه‌های کره شمالی منعکس شده است.
روز جمعه، خبرگزاری رسمی کره شمالی در تفسیری نوشت که "ارتش و مردم جمهوری دموکراتیک خلق کره از خشمی مهارنشدنی به خود می‌لرزند که دلیل آن اقدام اوباش نظامی آمریکا و کره جنوبی است که جرات جسارت به حریم رهبر عالیقدر را به خود راه داده و مذبوحانه در صدد آغاز جنگ و رویارویی بر آمده‌اند."
در این تفسیر آمده است که اخیرا اسناد عملیاتی مشترک آمریکا و کره شمالی انتشار یافته که حاکی از "طرحی شرم آور برای جسارت به جایگاه رهبر بزرگ از طریق دست زدن به عملیات مرگبار بوده است" که ظاهرا به پرواز هواپیمای آمریکایی بر فراز خاک کره جنوبی اشاره دارد که نشانه "جسارت" به کیم جونگ اون تعبیر شده است.
با وجود لحن تهدید آمیز مقامات کره شمالی علیه آمریکا و کره جنوبی و تلاش رسانه‌ها و دستگاه های تبلیغاتی آن کشور برای القای شرایط بحرانی در منطقه، ناظران این تهدیدها را چندان جدی نگرفته و با اشاره به اینکه احتمالا کره شمالی از توانایی عملی برای به اجرا گذاشتن این تهدیدها برخوردار نیست، گفته‌اند که این نوع موضعگیری ها عمدتا مصرف داخلی دارد.
به گفته آنان، نظامیان نقش مهمی در حکومت کمونیستی کره شمالی دارند و سهم عمده‌ای از امکانات آن کشور را به خود اختصاص می‌دهند در حالی‌که اقتصاد کره شمالی با دشواری‌های عمده مواجه است که تشدید تحریم‌های بین المللی و کاهش یا قطع کمک‌های خارجی، از جمله از سوی آمریکا و کره جنوبی، آن را وخیم تر کرده است.
ظاهرا با شدت گرفتن بحران اقتصادی و احتمالا افزایش فشار بر مردم، مقامات و رسانه‌های کره شمالی مواضع تندتری در سیاست خارجی خود در پیش گرفته و با تاکید بر خطر حمله مرگبار دشمن، فداکاری مردم و تقویت بنیه نظامی کشور را لازم دانسته‌اند.

دولت ۱۰ درصد پروژه های ملی و استانی سال ۹۱ را اجرا کرده است

رادیو فردا : فقط ۱۰ درصد؛ اين رقمی است که مرکز پژوهش های مجلس در مورد کارنامه دولت محمود احمدی نژاد در اجرای پروژه های ملی و استانی در سال ۹۱ اعلام کرده است. 
سايت خبرآنلاين به نقل از مرکز پژوهش های مجلس نوشت که ‌در بودجه سال گذشته، پيش بينی پايان ۶۱۰ طرح در ابعاد ملی و استانی شده بود که تنها ۵۹ طرح از اين تعداد به پايان رسيده است.
 
بر اساس اين گزارش۹۰ درصد از اين پروژه ها به دليل پايان نيافتن در سال گذشته، در رديف های بودجه ای سال جاری قرار گرفته اند اما اتمام آنها نيازمند ۳۶۰۰ ميليارد تومان است. اين پروژه ها در زمينه های گوناگون مانند امورعمومی، دفاعی، اجتماعی و اقتصادی بوده است.
 
در گزارشی که سايت خبرآنلاين به نقل از مرکز پژوهش های مجلس منتشر کرد، به دلايل عدم اجرای اين پروژه ها و طرح ها اشاره نشده است.
 
علی مزروعی، نايب رئيس کميسيون برنامه و بودجه مجلس ششم، با اشاره به اين که هنوز گزارش عملکرد بودجه سال ۹۱ دولت انتشار نيافته است، به راديو فردا می گويد:«برپايه اخبار و گزارش هايی که از سوی افراد مطلع و ديوان محاسبات منتشر شده است، در سال ۹۱ به دلايل مختلف درآمد پيش بينی شده در بودجه برای دولت حاصل نشده و اين امر باعث شده دولت با کسری بودجه مواجه باشد. چون دولت با کسری بودجه مواجه بوده پس بايد هزينه های خود را کاهش می داده است.»
 
او می افزايد:«در بخش هزينه های جاری، دولت قدرت مانور برای کاهش ندارد، بنابراين کاهش هزينه ها به طور عمده متوجه هزينه های عمرانی شده است.»
 
آقای مزروعی با اشاره به اينکه برپايه برخی گزارش ها از ۳۸ هزار ميليارد تومان هزينه های عمرانی پيش بينی شده در بودجه چيزی حدود هشت هزار ميليارد تومان تامين شده، پس روشن است که بسياری از طرح های عمرانی کشور بودجه ای برای اجرا نداشته و اين گزارش که شما به آن اشاره کرديد حاکی از همين وضعيت است که بيشترين تعداد طرح های عمرانی کشور در سال ۹۱ تعطيل بوده است».
 
پيشتر خبرگزاری مهر در گزارشی نوشته بود انحلال سازمان مديريت و برنامه ريزی که محلی برای بررسی توجيهات فنی و اقتصادی پروژه های جديد عمرانی بود، بر حجم پروژه هايی که بدون توجيه اقتصادی آغاز شده اند، افزود.
 
به نوشته اين خبرگزاری، دولت با افزايش طرح های عمرانی از قانون برنامه چهارم توسعه تخلف کرد؛ ضمن آن که بدون برنامه ريزی برای تامين مالی، پروژه های عمرانی را در استان ها آغاز کرد.
 
به نوشته خبرآنلاين، پايان نيافتن پروژه ها و طرح ها به ويژه در بخش عمرانی يکی از معضلات دولت ها در دو دهه اخير بوده است.
 
اين سايت نوشت با توجه به تغيير دولت در سال جاری، به پايان رساندن صدها طرح ناتمام عملا برعهده دولت بعدی خواهد بود مگر آن که دولت احمدی نژاد بتواند تعدادی از اين پروژه ها را به اتمام برساند.
 
علی مزروعی در مورد وضعيت اين پروژه ها در سال جاری توضيح می دهد: «اين که در سال ۹۲ بودجه ای برای ادامه کار اين پروژه ها وجود داشته باشد يا نه، بستگی به وضعيت اقتصادی و درآمد دولت دارد. اگر در اين سال نيز دولت درآمد لازم را بر اساس پيش بينی ها نداشته باشد باز هم مشکل ادامه می يابد.»
 
اما تاثير اجرا نشدن اين پروژه ها بر اقتصاد ايران چيست؟
 
علی مزروعی می گويد: «هر چه پروژه های عمرانی نيمه تمام در کشور زياد و زمان اجرای آنها طولانی شود در اقتصاد ايران آثار تورمی دارد چون هزينه پروژه ها بيش از پيش بينی ابتدايی افزايش می يابد و اين مسئله بر جيب دولت سنگينی خواهد کرد. در واقع هر چه پروژه ها طولانی تر و هزينه هايش بيشتر شود، آثار تورمی آن را بايد جامعه بپردازد.»
 
در همين ارتباط، سايت خبرآنلاين نوشته است اجرا نشدن اين پروژه ها منجر به افزايش هزينه دولت ها می شود و به اين ترتيب بخش زيادی از اين طرح ها تبديل به مجموعه های غير اقتصادی خواهد شد.

احمدی‌نژاد خطاب به سفرای ایران: خود را سفیر امام زمان بدانید

احمدی‌نژاد در دیدار شش تن از سفرای جدید کشورمان با اشاره به اینکه شما باید خود را سفیر امام عصر بدانید، اظهار کرد: جمهوری اسلامی به دنبال پاکی و عدالت بوده و بی‌توجه به سیاست‌بازی‌های مرسوم عرصه بین‌المللی سینه به سینه مستکبران ایستاده است و سفرای ایران نیز باید در همین طراز کار کنند.
به گزارش ایسنا، محمود احمدی‌نژاد بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار سفرای جدید کشورمان در بوسنی و هرزگوین، مجارستان، گرجستان، نروژ، اوروگوئه و صربستان، پیش از عزیمت به محل ماموریتشان با اشاره به اینکه شما سفرای ملت بزرگی هستید که پیامی جدید برای دنیا دارد و می‌خواهد مدل جدیدی از زندگی متعالی را به جهان ارائه دهد، گفت: حکومت ایران متفاوت از دیگر حکومت‌ها و مدعی ارائه و برقراری مناسباتی جدید و عادلانه در عرصه بین‌المللی است.
وی با اشاره به اینکه به طور طبیعی جمهوری اسلامی با شیعیان در سراسر دنیا احساس نزدیکی بیشتری دارد، خاطرنشان کرد: این مساله نباید باعث شود سفرای جمهوری اسلامی توجه خود را معطوف به صرفا به شیعیان در دیگر کشورها کنند، بلکه شما باید در کشورهای محل ماموریت خود آشنایی همه مردم با آرمانها و پیامهای انقلاب اسلامی را دنبال کنید، چرا که اسلام و انقلاب اسلامی محدود به عده خاصی نبوده و متعلق به همه مردم است و مطمئنا اگر اسلام به پیش رود به طور طبیعی همه از مواهب آن منتفع خواهند شد.

دیپلمات عربستانی ممنوع الخروج شد

بولتن نیوز (نزدیک به محافل امنیتی) : به دنبال کشف مشروب الکلی در خودروی دیپلمات عربستانی و همچنین ارائه اطلاعات تازه در این پرونده که نشان می دهد دیپلمات عربستانی در ساعت 4 صبح و با سرعت 130 کیلومتر در حال رانندگی بوده و این تخلفات آشکار وی منجر به تصادف  شده و منجر به فوت یک شهروند ایرانی شده است، اطلاعات تازه دریافتی خبرنگار بولتن نیوز، نشان می دهد که این راننده متخلف، ممنوع الخروج شده است.

به گزارش بولتن نیوز، براساس پیگیری های  دستگاه دیپلماسی و وزارت خارجه ایران با وزارت خارجه عربستان، موضوع بین مسوولان امور خارجه دو کشور در حال پیگیری است اما از آن جا که اطلاعات دریافتی نشان دهنده تخلفات آشکار این دیپلمات عربستانی است، لذا انتظار می رود که موضوع پرونده وی که منجر به فوت یک شهروند ایرانی شده است، در دادگاه و دستگاه قضایی ایران مورد رسیدگی قرار گیرد و انتظار این است که مسوولان امور خارجه عربستان نیز این انتظار به حق شهروندان ایرانی را با پاسخ مناسب خود همراهی کنند.
به نظر می رسد که ممنوع الخروج شدن این دیپلمات عربستانی، اولین اقدامی است که لازم بوده برای رسیدگی عادلانه به این پرونده و حفظ حقوق شهروندان ایرانی صورت گیرد تا در موعد مقتضی، دستگاه قضایی و انتظامی ایران به موضوع رسیدگی کند و با رسیدگی مناسب به پرونده، ابعاد این اقدام غیر قانونی و تخلف آشکار روشن شود و برای افکار عمومی ایران وعربستان، توضیح داده شود
 اگر چه سفیر ایران در عربستان  اعلام کرده که  برای پیگیری موضوع کشته شدن شهروند ایرانی توسط دیپلمات سعودی ملاقات‌هایی با مسئولان ارشد وزارت امورخارجه عربستان داشته است و مقامات مذکور مراتب تاسف و تاثر عمیق خود را از حادثه تصادف دیپلمات این کشور در تهران اظهار داشتند و با خانواده محترم متوفی ابراز همدردی کردند. ، اما واقعیت این است که علاوه بر مسائل دیپلماتیک، باید حقوق شهروندی نیز مورد توجه باشد و حقوق شهروندان ایرانی و خانواده آنها باید محترم شمرده شود.

به عبارت دیگر، حقوق شهروندی در این گونه پرونده ها ضایع نمی شود و بلافاصله دادگاه و قاضی وارد پرونده می شوند و دستگاه دیپلماسی نیز علاوه بر ارائه اطلاعات و انتقال موضوع به کشور فرد متخلف، مثلا عربستان، خواستار همکاری لازم برای  رسیدگی به تخلف دیپلمات متخلف می شود.
 

آیت‌الله یزدی : امیدواریم تعدد کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری کاهش یابد

به گزارش «نسیم»، آیت الله یزدی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری در سال جاری گفت: امیدواریم این مسئله به خیر و سلامتی بگذرد و تلاش مسئولان عالی‌ رتبه کشور به وسیله عمل به ارشادات رهبری به جایی برسد که تعدد کاندیداها کاهش یابد و بالطبع مشکلات هم کمتر خواهند شد وگرنه مشکلاتی بروز خواهد کرد.

رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم  با بیان اینکه جلوگیری از خلاف‌های روشن در عرصه انتخابات وظیفه هر فرد است گفت: در عین حال اختلاف سلیقه امری طبیعی است و اگر در مسیر صحیح باشد مشکلی به وجود نمی‌آورد.
 

نامه لاریجانی یک مصوبه دیگر هیئت دولت را غیر قانونی اعلام کرد

به گزارش مهر، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با ارسال نامه‌ای به محمود احمدی‌نژاد، مصوبه هیئت دولت مبنی بر «واگذاری ورزشگاه نقش جهان اصفهان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان» را مغایر قانون اعلام کرد.

 
متن نامه رئیس مجلس به شرح ذیل است:

جناب آقای دکتر احمدی‌نژاد

بازگشت به رونوشت تصویب‌نامه هیئت محترم وزیران به شماره 197281/ت48669هـ مورخ 9/10/1391، موضوع: «واگذاری ورزشگاه نقش جهان اصفهان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان»، متعاقب بررسی‌ها و اعلام نظر مقدماتی «هیئت بررسی و تطبیق مصوّبات دولت با قوانین» و مستنداً به صدر ماده واحده و تبصره (4) الحاقی به «قانون نحوه اجراء اصول هشتاد و پنجم و یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصلاحات بعدی» و ماده 10 آیین‌نامه اجرایی آن، مراتب متضمّن اعلام نظر قطعی جهت اقدام لازم در مهلت مقـرّر قانونی و اعلام نتیجـه به این جانب ابلاغ می‌گردد. بدیهی است پس از انقضای یک هفته مهلت مقرّر در قانون، آن بخش از مصوّبه که مورد ایراد قرار گرفته است، ملغی‌الاثر خواهد بود.
 
«1ـ نظر به ماده (79) قانون محاسبات عمومی کشور ـ مصوب 1364ـ که مقرر می‌دارد: معاملات وزارتخانه‌ها و مؤسسات دولتی با قطع نظر از مستثنیات شمارش شده در آن، حسب مورد باید از طریق مناقصه یا مزایده انجام شود، علیهذا، بند «الف» مصوبه، مبنی بر واگذار شدن ورزشگاه نقش جهان اصفهان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان به صرف قیمت کارشناس رسمی دادگستری و بدون انجام مزایده، مغایر قانون است.
 
2ـ نظر به اینکه اداره امور شرکت‌های غیردولتی از جمله فولاد مبارکه اصفهان، تابع مندرجات اساسنامه و نهادهای قانونی تصمیم‌گیر در آن شرکت‌ها می‌باشد، بنابراین، بند «ب» مصوبه که متضمّن الزام شرکت فولاد به تکمیل ورزشگاه مورد واگذاری می‌باشد از حیث خارج بودن از حدود اختیارات قوه مجریه و مخل بودن الزام به عمل آمده با وظایف و اختیارات قانونی مراجع تصمیم‌گیر شرکت فولاد، مغایر قانون است.

 3- از آنجا که به موجب بند (4) ماده (115) قانون محاسبات عمومی، ذیل بند (9ـ24) قانون بودجه سال 1391 کل کشور و تبصره (1) ماده (220) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه ـ مصوب1389ـ درآمدها و وجوه حاصل از فروش اموال قبل از هرگونه مصرف باید به حساب درآمد عمومی کشور واریز شود، بنابراین، بند «ج» مصوبه و اجزاء (1 و 2) آن از حیث تعیین محل‌های مصرف حاصل از فروش، مغایر قانون است.»
 
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی 

صدیقی، امام جمعه تهران از شهرام جزایری پول گرفته است " چرا برای علما،مسئولان،خبرنگاران و...، پول گرفتن از هر کس و ناکسی اشکال ندارد

در حالی که در اکثر جوامع توسعه یافته دنیا، مقررات روشن و سختی برای دریافت هدیه های ارزشمند از دیگر اشخاص وجود دارد، در ایران جیب و دست اکثریت قریب به اتفاق اشخاص از علمای دینی تا مسئولین و خبرنگاران و هنرمندان در برابر هدیه های گرانقیمت باز است.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، در اکثر کشورهای توسعه یافته، افراد حرفه ای اعم از سیاستمداران، خبرنگاران و یا سایر مسئولان مجاز به دریافت هدیه های گرانقیمت و دارای ارزش مادی نیستند.
بسیاری از رسانه های حرفه ای اروپا، سقفی بین 50 تا 100 یورو را برای دریافت هدیه کارکنان خود معین کرده اند. این سقف معمولا با توجه به حقوق یک روز کاری  خبرنگاران تعیین می شود و هدیه ای که از حقوق یک روز آنها ارزش بیشتری داشته باشد، صرفا یک یادبود و با ارزش معنوی تلقی نمی شود؛ بلکه ارزشی مادی پیدا می کند که می تواند در کیفیت و جهت گیری قضاوت و عملکرد آن خبرنگار تاثیر بگذارد و به بیان ساده تر، می تواند رشوه تلقی شود.
سیاستمداران و مسئولان کشورهای توسعه یافته نیز از این قاعده مستثنی نیستند و کمک های مالی به احزاب و انتخابات حتما باید در قالب رسمی قابل ردگیری و شفاف صورت گیرد.
 اما در ایران، این گونه نیست، گرفتن هدیه و پولهای هنگفت برای همه اشخاص و چهره ها و مقامات، از علمای دینی تا رجال سیاسی و خبرنگاران و هنرمندان و سایر اقشار موثر طبیعی است و اتفاقا آنچه که در ایران بد تلقی می شود، دادن هدیه های با ارزش کمتر از 30 هزار تومان که معادل سقف ارزش هدیه های خارجی است می باشد.
به طور نمونه در ایام نوروز اکثر مسئولان و چهره ها، سررسید های دریافتی را بازرسی می کنند تا بدانند آیا سکه طلا در میان آنها گذاشته شده است و هیچ کس نیز این سکه های طلا را مصداق رشوه تلقی نمی کند.
یا یکی از شیوه های مرسوم مفسدان اقتصادی و دانه درشتها، برقراری ارتباط با برخی علمای دینی و حتی گاه مراجع و دادن مبالغی پول از چند ده میلیون تا چند صد میلیون به این شخصیت ها به عنوان وجوهات است تا هم از آنها رسید دریافت کنند و در مواقع لزوم رسیدها را نشانه پاکدستی خود جلوه داده و چه بسا درخواست توصیه به مسئولان دولتی هم بکنند.
جالب اینجاست که علمای دینی نیز با توجیه این که این پول ها وجوهات است، به راحتی آن را می پذیرند و از منشا و انگیزه پرداخت کننده پول سوالی نمی پرسند. در حالی که هیچ عقل سلیمی باور نمی کند رانتخوار و مفسد اقتصادی که پول بیت المال را چپاول کرده است، برای رضای خدا وجوهات شرعی پرداخت کند و این مبالغ دقیقا در حکم رشوه ای است که برای مصونیت پرداخت می شود.
در پرونده شهرام جزایری نمونه هایی از این موضوع مطرح شد و جالب آنجاست که با وجود طرح مکرر نام مهدی کروبی به عنوان یکی از دریافت کنندگان پول از شهرام جزایری، کمتر ذکری از سایر افراد به میان می آید، در حالی که بسیاری از شخصیتهای مشهور از جمله حجت الاسلام صدیقی، امام جمعه تهران مبلغی مشابه را از شهرام جزایری دریافت کرده و بازپس نداد.
توجیه صرف پول برای کارهای خیر و کمک به مستمندان از طریق همین پول نیز پذیرفتنی نیست؛ چرا که برای داخت همین پول، چندین برابر آن از کیسه بیت المال و حق مردم خارج می شود.
باب شدن فرهنگ پرداخت پول به افراد مختلف، باعث می شود دولت نیز وسوسه شود با پرداخت پول، عملا تاثیر مشابهی بر اقشار خاص بگذارد که پرداخت عیدی ویژه به خبرنگاران و سینما گران در سال جاری با مبلغ چهارصدهزار تومان را در این راستا می توان ارزیابی کرد.
به نظر می رسد در این شرایط تقیبح موضوع دریافت پول از سوی علما و مسئولان و سایر اقشار، موضوعی است که باید توسط افکار عمومی مورد توجه قرار گرفته تا تبدیل به یک فرهنگ گردد.

احمد خاتمی: سران فتنه را روزی محاکمه می‌کنیم

به گزارش فارس،  سیداحمد خاتمی ظهر امروز در نشست با نخبگان فرهنگی شهرستان شوشتر اظهار کرد: جامعه مدرسین حوزه علمیه هنوز به بررسی مصادیق نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: جامعه مدرسین حتی به بررسی ائتلاف‌های خاص در انتخابات ریاست جمهوری وارد نشده است و فرد خاصی هنوز مطرح نشده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه با درخواست از کاندیداهای احتمالی برای حضور در انتخابات گفت: کاندیداها و رسانه‌ها باید در انتخابات پیش‌رو اخلاقی عمل کنند و از تعابیر صحیح در این باره استفاده کنند، و از تعابیری مانند «ائتلاف مورد حمایت اکثریت از اصولگرایان و...» استفاده نکنند.

وی اضافه کرد: بی‌شک فتنه‌گران در انتخابات آتی جایگاهی ندارند و شورای نگهبان نیز در این زمینه با کمال دقت عمل خواهد کرد. خاتمی بیان کرد: شورای نگهبان و قانون اساسی کف صلاحیت‌ها را بررسی می‌کند و سقف صلاحیت را مردم تعیین می‌کنند و این را به خوبی می‌دانیم که مردم به فتنه‌گران رای نخواهند داد.

وی با بیان اینکه خط قرمز در انتخابات جریان فتنه و انحراف است و از این خط قرمز عدول نخواهیم کرد، گفت: در این باره نباید از سخنان مقام معظم رهبری در پیام نوروزی و مشهد مقدس تعبیر نادرست کرد. وی ادامه داد: جریان انحرافی نیز از خطوط قرمز انتخابات است، جریانی که قصد انحراف در ارزش‌ها و مبانی انقلاب را دارد.

خاتمی در ادامه بیان کرد: در این چهار سال حتی یکبار از فتنه‌گران و ساکتان در جریان فتنه سخنی مبنی بر التزام و توبه شنیده نشده است و این نشان دهنده آن است که این افراد اگر مجال و قدرت یابند بار دیگر سخنان و اهداف و مواضع ساختارشکنانه خود را مطرح می‌کنند.

وی اضافه کرد: فتنه‌گران در سال ۸۸ با ولایت فقیه درگیر بودند و این درگیری تنها در نهم دی‌ماه و برخی هشتم دی‌ با حضور سیل‌گون ملت ایران به پایان رسید. عضو هیئت‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: اسم ساختارشکنی، اختلاف سلیقه نیست، اختلاف سلیقه به معنی آن است که هدف یکی باشد ولی در رسیدن به هدف اختلاف باشد اما این افراد مشخص کرده‌اند که هدفشان با مردم یکی نیست.

وی گفت: قطعا ساختارشکنان و کودتاچیان مخملی اجازه حضور به عنوان معرفی کاندیدا در انتخابات را ندارند، رهبری از سال ۸۸ تاکنون صدها بار بر این قضیه تاکید کرده و از فتنه سخن گفته است.

امام جمعه موقت تهران در ادامه افزود: سران فتنه روزی پاسخگوی ساختارشکنی‌ها و جفایی که در حق ملت کردند خواهند شد.
وی اظهار کرد: تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا سه بار نام کاندیدایی از ایران را در انتخابات ریاست جمهوری به زبان بیاورد و از او حمایت کند که در انتخابات سال ۸۸ چنین اتفاقی افتاد.

خاتمی بیان کرد: رئیس جمهور رژیم صهیونیستی چندین بار در دوره فتنه اعلام کرد که مخالفان موجود در ایران سربازان اسرائیل هستند و این خود جای تعجب دارد. 

احمد شهید انتخابات آینده ایران را غیر آزاد و ناعادلانه خواند

رادیو فرانسه : احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل دربارۀ ایران، با اشاره به تجاوز گسترده به حقوق اساسی و به ویژه حقوق مدنی و سیاسی مردم ایران، نتیجه گرفت که شرایط برای برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه در این کشور فراهم نیست.

احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، به مناسبت سی وهفتمین سالگرد تصویب پیمان بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی که به امضای 167 کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران رسیده، خواستار برگزاری انتخابات آزادانه و عادلانه در این کشور شده است.
در این بیانیه، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل یادآور شده است: کسانی که اعتقادات سیاسی مخالف جمهوری اسلامی ایران دارند و یا مذهبی متفاوت از مذهب رسمی این کشور اختیار کرده اند از حقوق مدنی و سیاسی‌شان محروم شده اند.
او گفته است که در دورۀ مأموریتش دربارۀ ایران، با بیش از ٤٠٠ فعال حقوق بشر و قربانیان سرکوب در این کشور مصاحبه و همزمان انبوهی از گزارشات سازمان‌های غیردولتی در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران را دریافت کرده است.
احمد شهید در ادامه گفته است: نتایج اطلاعات به دست آمده حاکی از نقض گسترده و منظم حقوق بشر در ایران است.
او در پایان تأکید کرده است که روش های تجاوز گسترده به حقوق بشر در ایران محدودیت شدید آزادی بیان، شکنجه و اعدام، قطع عضو و اعمال قوانین تبعیض آمیز علیه زنان و اقلیت هاست.
به همین دلیل، احمد شهید، در بیانیه اش تصریح کرده است که شرایط برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه در ایران فراهم نیست.

افت صادرات» نفت ایران و تولید اوپک

رادیو فردا : خبرگزاری رویترز گزارش داده است که تولید نفت اوپک در ماه جاری میلادی به کمترین میزان از دسامبر سال ۲۰۱۱ رسیده و صادرات نفت ایران نیز طی این ماه ۱٫۱۵ میلیون بشکه در روز بوده است.
  خبرگزاری رویترز پنجشنبه ۸ فروردین  گزارش داده که کاهش تولید نفت اوپک، سازمان کشورهای صادرکننده نفت، در ماه مارس عموما به‌خاطر ناآرامی‌ها در لیبی، حادثه نشت خط لوله نفت نیجریه و اختلال در صادرات نفت عراق بوده است.
برپایه این گزارش که بر اساس داده‌های منابع کشتیرانی و صنعت نفت تهیه شده، تخمین زده می‌شود که تولید نفت اوپک در ماه مارس (ماه جاری میلادی) ۳۰٫۱۸ میلیون بشکه در روز  رسیده باشد.
تولید نفت اوپک در ماه گذشته ۳۰٫۴۲ میلیون بشکه در روز بود. البته ۱۲ کشور عضو اوپک سقف تولید این کارتل را سی میلیون بشکه در روز تعیین کرده‌اند، اما همواره برخی کشورها بیشتر از سهمیه‌بندی در نظر گرفته شده تولید نفت دارند.
بر اساس این گزارش گرچه قیمت  ۱۰۹ دلاری نفت، بالاتر از قیمت ترجیحی عربستان است، اما تولید نفت عربستان مقداری کاهش داشته است؛ عربستان بارها گفته است که قیمت ترجیحی این کشور نفت ۱۰۰ دلاری است.
عربستان طی ماه جاری میلادی روزانه ۹٫۲۳ میلیون بشکه تولید نفت داشته است، اما برخی کارشناسان ارشد نفت می‌گویند که انتظار می‌رود عربستان در سه ماهه دوم سال جاری میلادی دوباره سقف تولید نفت خود را افزایش دهد.
رویترز در بخش دیگری از گزارش خود می‌نویسد که انتظار می‌رود ایران در ماه جاری روزانه تنها ۱٫۱۵ میلیون بشکه صادرات نفت داشته باشد که روزانه پنجاه هزار بشکه کمتر از ماه گذشته است.
رویترز می‌افزاید که تولید نفت ایران که بعد از تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا در ماه ژوئیه تا نصف کاهش یافته بود، دوباره در ماه دسامبر به ۱٫۴ میلیون بشکه در روز رسید.
ارزیابی کاهش دوباره صادرات نفت ایران برای ماه جاری درحالی است که بر اساس آمار رسمی ماه گذشته، ژاپن و چین خرید نفت از ایران را به شدت افزایش داده بودند.
چین با افزایش ۸۱ درصدی واردات نفت ایران در ماه فوریه در مقایسه با دوره مشابه آن در سال گذشته، خرید نفت از ایران را به روزانه۵۲۱ هزار و ۳۳۰ بشکه رساند.
ژاپن نیز ماه گذشته در مقایسه با فوریه سال ۲۰۱۲ واردات نفت از ایران را ۱۶ درصد افزایش داده و به طور متوسط روزانه ۳۲۱ هزار بشکه نفت از ایران خریداری کرده است. 

درخواست زندانیان بند 350 از دراویش گنابادی برای پایان دادن به اعتصاب غذا

۲۲ تن از زندانیان سیاسی سبز محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه از صالح مرادی و کسری نوری، دراویش گنابادی محبوس در زندان عادل آباد شیراز درخواست کردند که به اعتصاب غذای اعتراضی خود پایان دهند.
به گزارش کلمه، زندانیان محبوس جنبش سبز در نامه ی خود تاکید کرده اند: شما با اقدام اعتراضی خود صدای مظلومیت هم کیشان خود را به همه رساندید ولی اینک وارد مرحله‌ای شده‌اید که ادامه اعتصاب غذا می‌تواند پیامد‌های خطیری داشته باشد که حتی مورد رضایت دوستانتان نیز نخواهد بود. لذا برای جلوگیری از این پیامد‌ها مصرانه از شما می‌خواهیم به اعتصاب غذای خود پایان دهید.
کسری نوری و صالح مرادی از دراویش زندانی در زندان عادل آباد شیراز از ۷۰ روز پیش در اعتراض به انتقال غیر قانونی دراویش محبوس در بند ۳۵۰ به بند امنیتی ۲۰۹ دست به اعتصاب غذا زده‌ و خواهان بازگرداندن این افراد به بند ۳۵۰ زندان اوین هستند.
۲۷ دی ماه کلمه گزارش داده بود که هفت درویش گنابادی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین، که در اعتراض به روند غیر قانونی بازداشت و مقدمات محاکمه، از جمله سلب حق مطالعه پرونده از سوی خود و وکلایشان از حضور در دادگاه خودداری کرده بودند بعد از ۲۴ ساعت اعمال فشارهای روانی مختلف، عصر سه شنبه ۲۶ دی ماه توسط ماموران وزارت اطلاعات به بند ۲۰۹ منتقل شدند.

پرتقالها ومرغهای آلوده، قتل عام خاموش هزاران ایرانی و بی تفاوتی مسئولان

بازتاب : در حالیکه سلامت میلیونها ایرانی بدلیل توزیع میوه ها ومواد غذایی فاقد استانداردهای بین المللی در خطر است وزارت بهداشت وسازمان استاندارد ایران کوچکترین حساسیتی به مضووع نشان نمی دهند.

به گزارش خبرنگار سرویس اجتماعی بازتاب، اکثر شهروندان ایرانی در ماههای اخیر از قیمت پایین واندازه بزرگ پرتقالهای مشهور به تامسون شمال تعجب کرده اند.
این پرتقالها که در زمستان گذشته با قیمت حدود 110 تا 1300 تومان در میادین میوه وتره بار شهرداری توزیع شده اند ودر نوروز نیز با قیمت 1500 تومان بعنوان میوه نوروزی توزیع می شوند از ظاهری غیرطبیعی برخورداند وبزرگی فراتر از اندازه یک پرتقال طبیعی دارند.
اندازه وزون این پرتقالها بیشتر شبیه طالبی است وبسیاری از آنها بجای وزن حدود 200 تا 300 گرم یک پرتقال استاندار بین نیم یا یک ونیم کیلو وزن دارند.
قیمت پایین وزن بالای این پرتقالها موجب  تعجب مردم شده است اما بدلیل گرانی سایر اجناس وارزانی نسبی میوه بازار خرید این پرتقالها در ماههای اخیر بسیار داغ بوده است و اقشار متوسط به پایین بخش مهم میوه مصرفی خود را این پرتقالها قرار داده اند.

در حالیکه گفته می شود پایین بودن قیمت این پرتقالها بدلیل برگشت خوردن آن از صادرات به کشورهای عربی است چرا که بدلیل مصرف غیرمجاز کود ازت بویژه بصورت برگپاشی که برای صرفه جویی در مصرف کود انجام می شود و وجود مواد شیمایی بیش از اندازه ، این پرتقالها برای سلامتی زیان آورند و پس از عدم امکان صادرات آنها بازرگانان برای جلوگیری از فاسد شدن و دور ریخته شدن آنها، تصمیم به توزیع این پرتقالها در داخل کشور با قیمت ارزان تر گرفته اند وتنها چیزی که در این میان اهیمت ندارد سلامتی مردم است.
در مورد مرغ نیز شاهد شرایط مشابهی هستیم، مصرف بیش از حد استاندارد داروهای شیمایی وهورمونها برای پروارتر کردن جوجه در مراغداری های کشور موجب شده است تا گوشتهای مرغ تولید داخل کیفیت وسلامتی مورد نیاز خود را از دست بدهد ومصرف آن پیامدهای منفی برای سلامتی مردم داشته باشد.
گفته می شود یکی از دلایل افزایش تصاعدی وغیرطبیعی نرخ سرطان در ایران عدم استاندارد بودن مواد غذایی واستفاده بیش از حد از داروهای شیمایی است.
این داروها موجب تشدید مبتلا شدن شهروندان ایرانی به بیماری سرطان می شود که در شرایط تحریم معالجه آن نیز بسیار دشوار است ودر اکثر موارد به مرگ خاموش شهروندان ایرانی منجر می شود.
هم اکنون سالانه بین 80 تا 100 هزار ایرانی به سرطان مبتلا می شوند که بیش از 40 هزار نفر نیز بر اثر سرطان فوت می کنند.

سن مبتلا شدن به سرطان در ایران بشدت رو به کاهش است ودر میان انواع سرطان سرطان معده کشنده ترین نوع سرطان در ایران محسوب می گردد که مواد غذایی ناسالم بویژه دارای مواد شیمایی غیرمجاز از عوامل اصلی آن محسوب می گردد.