۱۳۹۲ فروردین ۱۶, جمعه

شطرنج هسته ای ایران و ۱+۵ با مهره “پیشنهاد”


کلمه – گروه خبر: دور تازه مذاکرات ایران و گروه کشورهای ۱+۵ ، امروز در آلماتی قزاقستان آغاز شد.

 به گزارش کلمه، آنچه از اخبار رسیده دریافت می شود، ارائه پیشنهاد از سوی طرفین مذاکرات و انتظار محوریت پیدا کردن مذاکرات، حول پیشنهادهای خود است. در واقع هر یک از آنها تلاش می کنند تا زمین بازی را خود تعیین کند و این کار از طریق محوریت یافتن هریک از این پیشنهادها ممکن می شود.

 مذاکرات امروز آلماتی، دور دوم مذاکراتی است که پیش از این در هشتم و نهم اسفندماه پیشین، در همین شهر برگزار شده بود. مذاکراتی که طرفین از آن ابراز رضایت کرده و به خصوص ایران، آن را “نقطه عطف” مذاکرات ایران و گروه ۱+۵ دانسته بود.

 اما دور دوم مذاکرات آلماتی در حالی در حال انجام است که ایسنا به نقل از علی باقری، معاون سعید جلیلی و یکی از اعضای تیم مذاکره کنننده کشورمان، پس از پایان نشست صبح در جمع خبرنگاران گفت که ایران، در این جلسه «پیشنهاد‌های مشخص» خود را برای آغاز «دور جدیدی از همکاری‌‌ها» به ۵+۱ ارائه کرد.

 همچنین خبرگزاری فارس به نقل از باقری نوشت: ایران چند ماه قبل طرح جامعی را برای شکل گیری همکاری بین هفت کشور به طرف مقابل ارائه کرد. امروز در نشست صبح، جلیلی پیشنهادهای مشخص ایران را برای آغاز دور جدیدی از همکاری‌های ۱+۵ با ایران به طرف مقابل ارائه کرد. این پیشنهادها در چارچوب طرح کلی ایران در مسکو تنظیم شده بود که ارائه گردید.

 وی افزود: در این جلسه طرف ایرانی بر لحاظ کردن سه عنصر «آغاز روند، ابعاد روند و سرانجام و پایان روند گفت‌وگوها» تاکید کرد.

 باقری اظهار داشت: ایران بر این باور است آنچه به عنوان گام اعتمادساز از آن یاد می‌شود یعنی مجموعه اقداماتی که دو طرف باید با هم توافق کنند و انجام دهند، بخشی از راه‌حل جامع است و نه چیزی از راه حل جامع یا در کنار آن. بر این اساس پینشهادی که امروز صبح جلیلی به نمایندگان کشورهای ۱+۵ ارائه کرد چارچوب مشخصی را به طرف مقابل ارائه داد.

 وی درباره ادامه مذاکرات خاطرنشان کرد: گفت‌وگوها امروز و یا در صورت نیاز فردا ادامه خواهد یافت تا طرفین دیدگاه‌ها را مبادله کرده و بستر جدیدی برای همکاری‌ها ایجاد شود.

 گفتنی اینکه باقری توضیح بیشتری درخصوص جزییات پیشنهادهای ایران ارائه نکرد.

 معاون سعید جلیلی همچنین در پایان مذاکرات امروز بعد از ظهر گفت: در جلسه بعدازظهر نمایندگان شش کشور سوالات و ابهامات خود را در مورد محورهای پیشنهادی ایران در جلسه صبح ارائه کردند و جلیلی به تفصیل به همه ابهامات و سوالات پاسخ داد.

 وی ادامه داد: ایران در جلسه صبح امروز برنامه‌ای عملیاتی برای اجرایی کردن طرح جامع مسکو را در ابعاد کوچک ارائه کرد.

 وی افزود: در جلسه بعدازظهر نمایندگان شش کشور سوالات و ابهامات خود را در مورد محورهای پیشنهادی ایران در جلسه صبح ارائه کردند و جلیلی به تفصیل به همه ابهامات و سوالات پاسخ داد.

 معاون جلیلی از برگزاری دیدارهای دوجانبه بین ایران و برخی از اعضای ۱+۵ طی امروز و فردا خبر داد و گفت که دور بعدی مذاکرات فردا صبح خواهد بود.

 جلیلی یک روز پیش از نشست در آلماتی گفته بود: “ما باور داریم مذاکرات فردا (جمعه) تنها با یک حرف می‌تواند پیش برود. آن یک حرف پذیرش حق ایران به ویژه برای غنی‌سازی اورانیوم است”.

دیپلمات های غربی: منتظر پاسخ صریح ایران به پیشنهادهایمان هستیم

در حالی که ایران از ارائه طرح و پیشنهاد جامع خود به گروه ۱+۵ می گوید، شش قدرت جهانی نیز انتظار خود برای پاسخگویی ایران به پیشنهادهایی را مطرح می کنند که به ایران ارائه کرده و معتقدند این پیشنهادها، به قول مایکل مان، سخنگوی این گروه، «منصفانه و متعادل» است و در مقابل پاسخ هایی «واضح و قطعی» مطالبه کردند.

 ایلنا در این باره به نقل از ایتارتاس نوشت: «مایکل مان» سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پس از آغاز نشست آلماتی گفت که انتظار می رود ایران به پیشنهادهایی که توسط گروه ۱+۵ در مذاکرات قبلی آلماتی و استانبول ارائه شده بود، پاسخ مثبت دهد.

 «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در آستانه این نشست گفته بود که امیدواریم شاهد پاسخ ایران به پیشنهاد گروه ۱+۵ باشیم.

 ”رادیو قردا”، درباره محتوای پیشنهاد ۶ قدرت جهانی به ایران نوشت: به گفته دیپلمات‌های مطلع از مذاکرات هسته‌ای، ۵+۱ از ایران در خواست کرده است که غنی‌سازی در تاسیسات فردو را تعلیق (و نه تعطیل) کند و میزان اورانیوم ۲۰ درصد غنی‌شده لازم برای تزریق به رآکتور تحقیقاتی امیرآباد را در خاک خود نگه دارد.

 این گروه وعده داده است که در مقابل این اقدامات ایران، برخی از تحریم‌ها علیه ایران نظیر تحریم طلا برداشته خواهد شد و تحریم‌های تازه‌ای علیه ایران توسط شورای امنیت و اتحادیه اروپا وضع نخواهد شد.

 در همین حال بی بی سی به نقل از یک دیپلمات غربی در این مذاکرات که نام وی را نبرد، نوشت: ایران، طرف مقابل را با ارائه پیشنهادهای تازه بجای پاسخگویی به پیشنهادهای ۱+۵، “سر در گم” کرده است.

 به گفته این دیپلمات پیشنهادهای ایران تکرار همان چیزی است که در مسکو مطرح شده بود و ایران چیز جدیدی ارائه نکرده است.

 در این گزارش، واکنش اولیه دیپلمات های غربی به مذاکرات آلماتی ۲ دلسرد کننده توصیف شده است.

 از تابستان ۱۳۸۷ تاکنون، هشت دور مذاکره بین ایران و کشورهای گروه ۱+۵ شامل ۵ کشور صاحب حق وتو در شورای امنیت (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه و انگلیس) به اضافه آلمان برگزار شده است. کشورهای غربی همواره ایران را به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای متهم کرده اند، اما مقامات ایرانی بر صلح آمیز بودن این برنامه ها تاکید دارند. حاصل این تقابل تاکنون انتقال پرونده ایران به شورای امنیت و تحریم های متعد علیه کشورمان بوبده است. تحریم هایی که ایران، رفع آنها را به همراه حفظ حق غنی سازی در مذاکرات دنبال می کند.

اولین چالش دولت بعدی: مدیریت نقدینگی سرگردان ۲۳۱ هزار میلیارد تومانی


به گزارش بانک مرکزی، حجم نقدینگی سرگردان در ایران از مرز ۲۳۱ هزار میلیارد تومان عبور کرده که به این ترتیب قدرت خرید ۳۰ درصد کاهش یافته است. به گزارش "خبرآنلاین" مدیریت این نقدینگی اولین چالش دولت یازدهم خواهد بود.

بر اساس گزارش بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در پایان آذر ۱۳۹۱، حجم نقدینگی سرگردان در ایران از مرز ۲۳۱ هزار میلیارد تومان عبور کرده که با افزایش قیمت نرخ ارز در ایران باعث کاهش ۳۰ درصدی قدرت خرید شده است.
بنا بر این گزارش حجم کل نقدینگی در ابتدای زمستان ۱۳۹۱، به ۴۳۰ هزار میلیارد تومان رسیده است. تنها در نه ماه ابتدایی سال ۹۱، حجم نقدینگی در ایران ۳۲ درصد افزایش پیدا کرد.
به گزارش سایت "خبرآنلاین"، این افزایش حجم نقدینگی یکی از دلایل رشد تورم محسوب می‌شود؛ تورمی که در آذرماه معادل ۴ /۲۷ درصد و در اسفند سال ۹۱ نیز به مرز ۵ /۳۱ درصد رسید.
آن‌‌گونه که در این گزارش آمده است به رغم کاهش قدرت خرید در مقایسه با دلار، اولین چالش دولت بعدی در جمهوری اسلامی ایران مدیریت نقدینگی سرگردان ۲۳۱ هزار میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۲ خواهد بود.
در همین زمینه و در روزهای اخیر مرکز آمار ایران نیز گزارش داد که در اسفند ۹۱ میزان تورم از ۴۰ درصد گذشته و مواد غذایی بیش از ۵۷ درصد گرانتر شده‌اند. به گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم در سال ۹۱ به میزان ۵ / ۳۱ درصد بوده است. در ۱۷ سال گذشته این نخستین باری است که نرخ تورم در ایران از مرز ۳۰ درصد عبور می‌کند. خوراکی‌ها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.
مجلس شورای اسلامی نیز با توجه به نرخ تورم در سال ۹۱ پیش‌بینی کرده که این نرخ در سال ۹۲ به بیش از ۳۵ درصد برسد.
افزایش نرخ تورم در حالی است که به گزارش سایت "تابناک"، مجموع درآمدهای نفتی و غیر نفتی دولت‌های نهم و دهم بیش از ۸۶۳ میلیارد دلار بوده است. تنها درآمد نفتی دولت در فاصله سال‌های ۸۴ تا ۹۱ رقمی معادل ۵۷۸ میلیارد دلار برآورد می‌شود که ۱۴۵ میلیارد دلار بیشتر از کل درآمدهای نفتی همه دولت‌های پیش از محمود احمدی‌نژاد است.

چرایی دو ملیتی شدن مدیران دولتی !


بولتن نیوز : در حالی که بسیاری از مسوولان ارشد نظام  در سال 

های اخیر بر ضرورت خدمت رسانی به مردم  و خدمت به نظام و انقلاب اسلامی تاکید داشته اند و در مقطع حساس کنونی، ضروری است که مسولان در  خدمت به نظام و کشور و مردم ، از حداکثر توان خود بهره ببرند و دل به دغدغه های مردم ایران بدهند و در مقابل سنگ اندازی و تحریم ها و فشارها و تبلیغات دشمنان و مخالفان نظام، محکم تر از قبل باشند، متاسفانه شنیده شده که برخی از معاونان و مسوولان برخی دستگاه ها، خانواده خود را در خارج از کشور سکونت داده اند.
به گزارش بولتن نیوز، در حالی که مردم ایران در داخل کشور با انواع مشکلات و دغدغه ها مواجه هستند و در مقابل تحریم ها و فشارها پایداری نشان می دهند، برخی از این مدیران ومعاونان برخی دستگاه ها، به خصوص آنها که به خاطر نوع کار سازمانی خود به خارج کشور سفر می کنند، خانواده خود را در خارج کشور سکونت داده و در طول سال، یکی دوبار خانواده آنها به ایران سفر می کنند تا خود را نشان دهند.
تعدادی از این معاونان و مدیران دستگاه های اجرایی، گرین کارت دارند یا ویزای چند ساله گرفته اند و یا مقیم کشورهای خارجی محسوب می شوند  و خلاصه در حالی که باید احساس تعلق به ایران داشته باشند، در سال های اخیر برای خود، امکان اقامت و سفر و ماندن در کشورهای دیگر را فراهم کرده اند.
فرزندان آنها یا دانشجوی دانشگاه های اروپا و آمریکا وکانادا و استرالیا هستند یا سال هاست که کسب و کاری در این کشورها دارند.
خانواده بسیاری از این افراد، در خارج کشور زندگی می کنند و اکثر ماه های سال را در خارج به سر می برند اما برای تغییر آب و هوا و سرزدن به فامیل و دوستان و خود را نشان دادن به برخی مدیران، به ایران سفر می کنند.
خلاصه آن که در شرایطی که در سال های اخیر، تغییر الگوی مصرف، اقتصاد مقاومتی، خدمت به مردم، وجدان کاری و... مورد توجه بوده و اکنون کشور درر شرایط اقتصاد مقاومتی، و سال حماسه اقتصادی و حماسه سیاسی به سر می برد وانتظار این است که احساس تعلق مسوولین و مدیران و معاونان و کارشناسان وزارتخانه ها به مردم و ایران و مشکلات آنها بیشتر باشد و برای کاهش مشکلات بیشتر تلاش کنند، این نحوه عملکرد تامل برانگیز است و انتظار می رود که مدیران در وزارتخانه هایی که باید کارخدمت رسانی و ایجاد شادابی در جامعه و خدمت به جوانان را به عهده داشته باشند به کار عظیم خدمت رسانی و کاهش مشکلات مشغول باشند و  برای تامین معیشت مردم کار کنند و کمتر به فکر سفر به خارج و ایجاد امکانات برای خود و خانواده در خارج باشند.
در شرایطی که بسیاری از دانشجویان و  بازرگانان، ورزشکاران و جوانان، با مشکل تهیه ویزا و سفرهای کوتاه مدت به برخی کشورها مواجه هستند، چگونه این مدیران که باید الگوی مبارزه و پایداری در مقابل دشمن باشند، دائم به فکر سفر به خارج و اقامت و سفر با خانواده و اقامت و گرین کارت و ویزای طویل مدت و... هستند.
این مدیران چگونه ادعا می کنند که سرباز ایران و نظام و انقلاب هستند و در حال پایداری و مقابله با تهدید دشمن هستند. اگر قرار است که مشکل مردم را حل کنند و خدمت کنند و درکنار مردم باشند، این چگونه رفتار و اخلاقی است که عده ای را مجذوب زندگی در خارج کشور کرده است؟
کسانی که باید احساس تعلق کنند و خدمتگذار نظام جمهوری اسلامی باشند، چگونه به عنوان مدیر جمهوری اسلامی، شیفته زندگی در خارج و سفربه کشورهای خارجی شده اند؟ آیا این افراد به مردم ایران و نظام و انقلاب، احساس تعلق دارند؟ آیا می توانند در شرایط سخت تر در کنار مردم باقی بمانند یا به فکر راحتی خود و خانواده و دوستان خود هستند؟ آیا آنها توان پایداری در مقابل دشمن را دارند.
معیار انتخاب این افراد چه بوده است؟ چگونه است که برخی از این افراد به عنوان مثال مدیران و کارشناسان دستگاه های اجرایی مانند سازمان های ورزشی و فدراسیون ها و.. تنها 3 تا 6 ماه در ایران هستند  و خانواده خود را فقط یکی دوبار به ایران می آورند و بقیه عمر و خدمت خود را در خارج زندگی می کنند و از جمهوری اسلامی و ملت ایران حقوق های بسیار بالا دریافت می کنند؟

 


موسوی بجنوردی، عضو فقهای شورای سابق عالی قضایی : دادگستری زمان شاه دادگستری خیلی سالمی بود/ لاجوردی زندانیانی که دوران محکومیتش تمام شده بود را آزاد نمیکرد قرار نبود وزارت اطلاعات داشته باشیم


 اعتماد : سید محمد موسوی بجنوردی، از مقامات قضایی ابتدای انقلاب و از فقهای شورای عالی قضایی می گوید: "یکی از موارد اختلافی با اسدالله لاجوردی این بود که ما می‌گفتیم هر کسی دوران محکومیتش تمام شده باید آزاد کنید. ما یک مرتبه آگاه شدیم که زندانیانی هستند که دوران محکومیتشان تمام شده اما آزاد نشده‌اند. لاجوردی را خواستیم و به او گفتیم ظرف ۴۸ ساعت همه این زندانیانی که دوره محکومیتشان تمام شده باید آزاد شوند. اگر مجرم است دوباره باید محاکمه شود اما بدون محکومیت هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون که کسی را در زندان نگه دارید. البته شرایط به گونه‌ای شد که به ایشان اطلاع داده شد استعفا بدهید. لاجوردی هم استعفا داد و رازینی حاکم شرع مشهد بود که حکم دادستان انقلاب تهران را برای او صادر کردیم."

به گزارش اعتماد، از موثر‌ترین فقهای شورای عالی قضایی که گفتنی‌های بسیاری از آن دوران دارد. سید محمد موسوی بجنوردی فرزند میرزا سیدحسن بجنوردی صاحب کتاب القواعد الفقهیه است. فقیهی که روزگاری در مسجد جامع نجف (هندی) کتاب‌های رسائل و مکاسب و کفایتین را به زبان عربی برای شیعیان عرب زبان عراق، لبنان، سوریه و مصر تدریس می‌کرد و سید عباس موسوی و شیخ راغب حرب از بنیانگذاران حزب‌الله لبنان از شاگردان وی بودند. روحانی خوش مشربی که ۱۴ سال خارج از ایران پای درس امام خمینی(ره) همواره حاضر بوده است و پس از پیروزی انقلاب در دفتر استفتائات امام مشغول به کار شد. در سال ۱۳۵۹ دادگاه عالی قضات را به دستور رهبر ایران راه‌اندازی کرد. از سال ۱۳۶۰ به مدت دو دوره تا سال ۱۳۶۸ به عضویت شورای عالی قضایی درآمد و تا زمان تغییر قانون اساسی در سال ۱۳۶۸ که منجر به حذف شورای عالی قضایی شد عضو این شورا بود. در این شورا بخش مهمی از تدوین قوانین و اصلاحیه‌های مربوط به قانون مدنی و آیین دادرسی کیفری و قانون مجازات اسلامی و نظارت مستقیم بر احکام همۀ دادگاه‌ها بر عهدۀ وی بوده است.
 آیت‌الله موسوی بجنوردی در گفت‌وگو با سالنامه «اعتماد» از همراهی‌اش با امام در نجف و پاریس، حضورش در شورای عالی قضایی، اعدام‌های ابتدای انقلاب، اختلاف با دادستان آن روزهای انقلاب، عزل بنی‌صدر و فرمان هشت ماده‌ای آیت الله خمینی سخن گفته که بخش‌هایی از آن به شرح زیر است:

* مهندس بازرگان ملی‌گرا نبود. او عضو نهضت آزادی بود و از جبهه ملی جدا شده بود مانند مرحوم طالقانی. این‌ها اعضای مذهبی جبهه ملی بودند که جدا شدند از این جبهه مثل مرحوم طالقانی، دکتر یزدی، این‌ها آدم‌هایی بودند که از اول این‌طور نبود که با روحانیت مخالف باشند. رهبری امام را قبول کردند.

* در‌‌ همان ایام آیت‌الله شبیر خاقانی آمده بود قم. ایشان داشت صحبت می‌کرد که امام به او گفت من از شما گله دارم. شما چرا پشت سر آقای بازرگان حرف می‌زنی؟ من ۳۰ سال است بازرگان را به خوبی می‌شناسم. من خودم این جمله را از امام شنیدم.
وزارت اطلاعات برای مقابله با این‌ها راه‌اندازی شد. مدام ترور می‌کردند. سیستم امنیتی درست شد تا جلوی این‌ها را بگیرند. گروهک فرقان شاخه‌ای از این‌ها بودند. این گروهک آقای مطهری، موجود به این با ارزشی را ترور کردند. قرنی را ترور کردند. بعد هم مجاهدین خلقی‌ها شروع به ترور کردند. این‌ها با کارهایشان نظام را طرف ساخت تشکیلات امنیتی کشاندند وگرنه اصلا در ایران این حرف‌ها مطرح نبود. به قدری همه کار‌ها مردمی بود اصلا در اندیشه کسی این فکر وجود نداشت که بیاییم و وزارت اطلاعات تشکیل بدهیم. وزارت اطلاعات هم تقریبا سال ۶۳-۶۲ تشکیل شد. پیش از آن هم آقای خسرو تهرانی که خدا حفظش کند در اطلاعات نخست‌وزیری مسایل را تا حدودی پیگیری می‌کرد. اصلا به سازمان اطلاعاتی و امنیتی نیازی نبود. یک جا کوموله، یک جا چریک‌های فدایی خلق در کردستان، از این طرف هم منافقین بلند شدند. مجموعه این تهدیدات وضعیت امنیتی را برای ایران به دنبال داشت وگرنه نظام جمهوری اسلامی دنبال وزارت اطلاعات داشتن نبود. امام اگر جایی می‌خواستند بروند سوار یک پیکان می‌شدند و می‌رفتند. ایشان وقتی که در قم بودند و جایی اگر می‌خواستند بروند خود ایشان جلو می‌نشستند و بنده و آقا شیخ حسن صانعی عقب می‌نشستیم و مثلا می‌رفتیم دیدار این آقای شبیر خاقانی و محمد شیرازی. پاسداری اصلا همراه ایشان نبود. راننده امام فقط پاسدار بود.
* در آبان ماه سال ۵۷ بود که خبرنگار روزنامه فیگارو آمد از امام پرسید شما اگر پیروز شدید سیستم حکومتتان چه خواهد بود که امام به صراحت گفتند؛ جمهوری اسلامی. او پرسید جمهوری به چه معنا؟ اینکه مردم رییس‌جمهور را به طور مستقیم انتخاب بکنند یا اینکه مردم، پارلمان را انتخاب بکنند و پارلمان، رییس‌جمهور را انتخاب کنند که امام بلافاصله گفتند نه مثل مال شما که مردم رییس‌جمهور را مستقیم انتخاب بکنند. روزنامه فیگارو آبان ۵۷ را اگر پیدا کنید تصریح امام را می‌بینید. من حضور داشتم. امام از‌‌ همان اول دنبال جمهوری اسلامی بودند.
* یک دادگاه عالی در قم تشکیل شد سال ۵۹ که نظارت کند بر احکام اعدام و مصادره‌ها که این دادگاه با دستور امام تشکیل شد. من با عده‌ای مانند آیت‌الله فاضل لنکرانی، آقای مومن، آذری قمی به این دادگاه‌ها رفتم. نظارت می‌کردیم که خیلی از این احکام اعدام که داده می‌شد اگر بر موازین اسلامی و قانونی نبود رد می‌کردیم.
* احکام اعدام بعد از آنکه قاضی حکم می‌کرد و به دیوان عالی کشور می‌رفت تایید می‌کرد و سپس به اداره فنی در دادگستری می‌رفت و این اداره هم تایید می‌کرد ما آمدیم و گفتیم باز باید یک نظارتی باشد که ببینیم خدای ناکرده یک کسی که استحقاق اعدام ندارد محکوم نشود. در شورای عالی قضایی به من گفتند شما این کار را انجام دهید. من هم دقت می‌کردم پرونده‌هایی را که حکم اعدام صادر شده بود، الی ماشاءالله حکم اعدام صادر شده بود. پرونده‌ها را بررسی می‌کردم و اشکالات زیادی می‌گرفتم. اشکالات را به دیوان عالی کشور ارسال می‌کردم. دیوان عالی یا نقض می‌کرد که مجددا برود و در دادگاه بدوی رسیدگی شود یا برمی‌داشت این ایرادات را می‌گرفت و باز هم حکم اعدام را نقض می‌کرد تا دادگاه بدوی مجددا پرونده را بررسی کند.
 * دادگستری زمان شاه دادگستری خیلی سالمی بود. زمان شاه، ساواک و دربار هرگز با دادگستری خوب نبودند، چرا که قضات دادگستری هرگز زیر بار این‌ها نمی‌رفتند. قضات دادگستری آدم‌های خیلی سالمی بودند. مساله رشوه در دادگستری زمان شاه به قدری کم بود که باور نمی‌کنید. مساله بعد هم اینکه این قضات زیر بار حرف زور و توصیه ساواک نمی‌رفتند. حکم تبعید و دستگیری به ساواک نمی‌دادند. قضات زمان شاه خیلی مستقل بودند. در یک سیستمی که حکومت پلیسی بود اما دادگستری، دادگستری سالمی بود. اکثر قضات، قضات سالمی بودند. آدم‌های شریف و با فضل بسیاری در میان آن‌ها بود. قضات دیوان عالی کشور افرادی داشت آدم از نشست و برخاست با آن‌ها لذت می‌برد و در دادسرای انتظامی قضات یا حتی در دادگاه‌های عمومی افراد باسواد و با تجربه زیادی وجود داشت.
 * یکی از موارد اختلافی با اسدالله لاجوردی این بود که ما می‌گفتیم هر کسی دوران محکومیتش تمام شده باید آزاد کنید. ما یک مرتبه آگاه شدیم که زندانیانی هستند که دوران محکومیتشان تمام شده اما آزاد نشده‌اند. لاجوردی را خواستیم و به او گفتیم ظرف ۴۸ ساعت همه این زندانیانی که دوره محکومیتشان تمام شده باید آزاد شوند. اگر مجرم است دوباره باید محاکمه شود اما بدون محکومیت هم خلاف شرع است و هم خلاف قانون که کسی را در زندان نگه دارید. البته شرایط به گونه‌ای شد که سیاست‌های شورای عالی قضایی با وجود ایشان جور در نمی‌آمد و به ایشان اطلاع داده شد که شما استعفا بدهید. آقای لاجوردی هم استعفا داد و رازینی حاکم شرع مشهد بود که حکم دادستان انقلاب تهران را برای او صادر کردیم.
* می‌گفتیم که باید با زندانیان خوش رفتاری شود. باید به هیچ وجهی در زندان‌ها شکنجه نباشد. باید حقوق زندانیان سیاسی عمل شود.
* آن موقع این‌ها زندانیان را تعزیر می‌کردند. خب این تعزیر از نظر ما درست نبود که کسی که در زندان است بیاید و تعزیر هم بشود.
* من چندین مرتبه بدون اینکه خبر بدهم برای سرکشی به زندان اوین و بعضی زندان‌های دیگر رفتم. اگر چیزهایی می‌دیدم به آقای لاجوردی می‌گفتم.
* اعضای شورای عالی قضایی خسته شده بودند و خودمان از عوامل و دلایل اصلی منحل کردن شورای عالی قضایی بودیم. دیدیم که تنها راه فرار ما از کار اجرایی تنها منحل کردن شوراست.

کره شمالی خواستار تخلیه سفارت‌خانه‌های خارجی شد


کره شمالی از آلمان، بریتانیا، روسیه و چند کشور دیگر خواست که سفارتخانه‌های خود در پایتخت این کشور را تخلیه کنند. روسیه اکنون با چین، واشنگتن، توکیو و کره جنوبی سرگرم رایزنی برای تصمیماتی است که باید اتخاذ شوند.
خبرگزاری رسمی چین به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد که وزارت‌خارجه کره شمالی از برخی کشورهای خارجی خواسته است که به دلیل حساس بودن شرایط، سفارتخانه‌های خود در پیونگ یانگ را تخلیه کنند. سفارت روسیه در پیونگ یانگ نیز تایید کرد که در این زمینه یادداشتی از وزارت خارجه کره شمالی دریافت کرده است.

دنیس سامسونوف سخنگوی مطبوعاتی سفارت روسیه در کره شمالی، روز جمعه (۵ آویل، ۲۶ فروردین) به خبرگزاری اینترفکس گفت که خروج دیپلمات‌ها در پیونگ‌یانگ به دلیل خطرناک شدن وضعیت توصیه شده است. وی افزود:«ما در مرحله تعیین‌کننده‌ای قرار گرفته‌ایم.»

براساس اظهارات سامسونوف، مسکو هنوز تصمیمی برای تخلیه سفارت‌خانه خود در پیونگ‌یانگ نگرفته است، اما به دلیل این هشدار با آمریکا، چین، ژاپن و کره جنوبی تماس تنگاتنگ دارد. همزمان سفارت‌خانه‌های بلغارستان و جمهوری چک نیز تایید کردند که نامه مربوط به تخلیه را از وزارت‌خارجه کره شمالی دریافت کرده‌اند.

احضار سفیر کره شمالی در برلین

به ‌گزارش خبرگزاری آلمان، برلین نیز توصیه کره شمالی در این زمینه را دریافت کرده ‌است. وزارت خارجه آلمان اعلام کرده است:«امنیت و امکان کار سفارت‌خانه ما در پیونگ‌یانگ، به دلیل تنش‌های تازه به‌صورت مرتب مورد بررسی قرار می‌گیرد.»
نقشه هوائی پیونگ‌یانگ پایتخت کره شمالی. آیا سفارت‌خانه‌های خارجی در این شهر تخلیه خواهند شد؟نقشه هوائی پیونگ‌یانگ پایتخت کره شمالی. آیا سفارت‌خانه‌های خارجی در این شهر تخلیه خواهند شد؟
وزارت‌خارجه آلمان، با احضار سفیر کره شمالی در برلین، به تهدیدهای تازه این کشور اعتراض کرد. به دستور گیدو وستروله وزیرخارجه آلمان، به سفیر کره شمالی ابلاغ شده است که دولت آلمان تهدیدهای پیونگ‌یانگ را به هیچ‌وجه قابل پذیرش نمی‌داند. به گفته سخنگوی وزارت‌خارجه آلمان، این‌کشور در مورد برخورد با تهدیدهای کره شمالی هماهنگ با شرکای بین‌المللی و اروپائی خود عمل خواهد کرد.

 مقامات وزارت‌خارجه بریتانیا می‌گویند، نماینده دولت کره شمالی در تماسی با سفارت بریتانیا با لحنی معتدل‌تر پرسیده است که آیا این سفارت‌خانه تخلیه خواهد شد یا نه. خواست تخلیه به‌صورت شفاف با سفارت بریتانیا در میان گذاشته نشده، اما نسبت به نتایج تشدید تنش‌ها بر روند کار همه سفارت‌خانه‌های خارجی در پیونگ‌یانگ هشدار داده شده  است.

برپایه گزارش خبرگزاری‌های غربی، در تماس‌های وزارت‌خارجه کروه شمالی با سفارت‌خانه‌های خارجی تاکید شده است که پیونگ یانگ از روز دهم آوریل امسال دیگر امنیت سفارت‌خانه‌ها را تضمین نمی‌کند.

انتقال موشک‌های میان‌برد به سواحل شرقی

مسئله تهدیدهای تازه کره شمالی قرار است در نشست وزیران خارجه گروه هشت نیز مورد بررسی قرار گیرد. این نشست هفته آینده در لندن تشکیل می‌شود. روز جمعه اعلام شد که کره شمالی دومین موشک میان‌برد را در سواحل شرقی خود مستقر کرده است.

به گزارش خبرگزاری کره جنوبی یک موشک دیگر نیز همین هفته با قطار به سواحل شرقی انتقال یافت و بر یک سکوی متحرک مستقر شد. این موشک‌ها از نوع "موسودان" هستند که برد آن‌ها ۳ کیلومتر است و می‌توانند تا ۴ کیلومتر نیز تقویت شوند. موشک‌های کره شمالی با این برد می‌توانند جزیره گوام را که از متصرفات خارجی آمریکا در اقیانوس آرام است، هدف قرار دهند.

دیپلمات غربی: ایران در مذاکرات آلماتی پاسخ روشنی نداده است


بنا به گزارش‌های رسیده، در روند مذاکرات اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ پیشرفت ملموسی کسب نشده است. یک دیپلمات‌غربی تصریح کرد که ایران "پاسخ روشن و مشخصی" به پیشنهادات گروه ۱+۵ نداده است.
به گفته یک دیپلمات غربی مذاکرات اتمی در آلماتی به کندی پیش می‌رود و نتیجه مطلوبی از گفت‌وگوها تا کنون بدست نیامده است. وی صریح کرد که عدم "پاسخ روشن و مشخص" از سوی ایران تا حدودی سبب  "تعجب" نمایندگان  گروه ۱+۵ شده است.
به گفته این دیپلمات غربی، ایران تنها "اشارات جالب، اما بسیار کلی" در قبال پیشنهادات مطروحه ابراز داشته است. وی افزود که اظهارات نمایندگان ایران "تکرار" سخنان گذشته بوده است. گروه ۱+۵ خواستار ادامه مذاکرات در بعد از ظهر جمعه (۵ آوریل) شده تا هیئت ایرانی بتواند "جزییات بیشتری" درباره مواضع خود بیان کند.
گروه ۱+۵ پیشتر از ایران خواسته بود که به پیشنهادات جامعه بین‌المللی واکنش مثبت نشان  دهد.
سعید جلیلی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده ایرانی پیش از شروع مذاکرات، بر حق ایران مبنی بر غنی‌سازی اورانیوم در درون کشور پافشاری کرده بود. گروه شش کشور در اواخر فوریه امسال از ایران خواسته بودند که به جای تعطیلی مرکز غنی‌سازی فردو، فعالیت‌های این مرکز تعلیق شود. در مقابل آمریکا و اتحادیه اروپا متعهد می‌شوند که از تحریم‌های خود علیه جمهوری اسلامی بکاهند و از تصویب تحریم‌های جدیدتر خودداری کنند.
عباس عراقچی، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه  و علی باقری معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی از جمله همراهان سعید جلیلی در دور دوم مذاکرات آلماتی هستند.
نخستین دور مذاکرات اتمی در ۸ و ۹ اسفند میان ایران و گروه ۱+۵ نیز در آلماتی، پایتخت پیشین قزاقستان برگزار شده بود. مسئولان جمهوری اسلامی رویکرد کشورهای غربی را در دور اول مذاکرات آلماتی "واقع‌بینانه‌تر" ارزیابی کرده بودند.
مذاکرات اخیر نهمین دور از مذاکرات اتمی میان ایران و گروه ۱+۵ به شمار می‌آید. نشست‌های پیشین دستاورد ملموسی نداشتند و کارشناسان روند "مذاکره برای مذاکره" را یک بن‌بست عملی می‌‌خوانند.
این گزارش تکمیل خواهد شد.

دولت در صدد جایگزینی برای "سیب‌زمینی" در انتخابات است


سایت "تابناک" گزارش داده اعلام برنامه‌های دولت محمود احمدی‌‌نژاد پیش از انتخابات ‌همچون قصد دولت برای افزایش یارانه‌ها یا افزایش حقوق‌ها، بیشتر شبیه "شعار" است.

سایت "تابناک" گزارشی منتشر کرده که عنوان آن چنین است: "دولت شب انتخابات سیب زمینی نمی دهد، هدیه عوض شده است". در این گزارش آمده که فصل مشترک همه فعالیت‌های انتخاباتی دولت پول است. بنا بر این گزارش اعلام برنامه‌های دولت محمود احمدی‌‌نژاد ‌همچون قصد افزایش یارانه‌ها ، افزایش حقوق‌ها ، کم کردن قیمت خودرو و... در همین راستا است.

در ادامه این گزارش که جمعه ۱۶ فروردین ۱۳۹۲ منتشر شده، آمده که دولت محمود احمدی‌نژاد در انتخابات سال ۸۸ نیز با هدف تاثیرگذاری بر مردم، "سیب‌زمینی رایگان" توزیع کرد ولی این‌بار به دنبال جایگزینی موارد جدیدی به جای سیب زمینی است.

کمتر از ۷۰ روز به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (۲۴ خرداد ۹۲) باقی مانده است و کشمکش میان اصولگرایان حامی رهبر جمهوری اسلامی علیه محمود احمدی‌نژاد و اطرافیان او شدت گرفته است.

آن‌طور که در گزارش اخیر سایت "تابناک" آمده است: «دور جدید این اقدامات که فعلا مقدمه و خبرهای آن در حال اعلام شدن است بالا بردن حقوق ها است. اتفاقی که با این وضعیت مالی و اقتصادی دولت امکان پذیر نیست و بیشتر شبیه یک شعار است».

در این گزارش قید شده که حتی همین افزایش حقوق‌ها توان رقابت با شتاب رشد تورم را ندارند و خانوارها همچنان درگیر اولیه‌های زندگی خود خواهند بود.

«عدم صلاحیت محمود احمدی‌نژاد»

سایت "تابناک" نزدیک به محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری پیش‌رو در ایران است. محسن رضایی اخیرا در جمع شماری از مردم دیلم عنوان کرد که در طول هفت سال گذشته، ۷۰۰ میلیارد دلار در دست دولت بوده که به صورت نادرست صرف شده است.

در گزارش دیگری که پنج‌شنبه جمعه ۱۵ فروردین ۱۳۹۲ در سایت "تابناک" منتشر شد، از احمدی‌نژاد با برشمردن نمونه‌هایی هم‌چون "عدم رعایت شایسته سالاری در دوره دوم، تفاوت در گفتار و عمل، عدم نظارت و کنترل بر وضعیت اقتصادی کشور" انتقاد شد.

در ادامه این گزارش آمده است: «جمع کردن این همه عیب در یک رئیس جمهور یا هر شخص دیگری کافی است تا گفته شود چنین کسی حداقل صلاحیت‌های لازم برای ورود به یک اداره به عنوان یک کارمند ساده هم ندارد. واقعا اگر برای اداره گزینش یک سازمان دولتی وجود این دوازده عیب مسجل شود، فرد را برای ورود و استخدام احراز صلاحیت می کنند؟»

احمد خاتمی: کاندیداهای انتخابات از بیت‌المال خرج نکنند

در ماه‌های اخیر محمود احمدی‌نژاد و چهره‌های اصولگرای نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و برخی مسئولان نظامی، یکدیگر را به تلاش برای مهندسی انتخابات و استفاده از امکانات دولتی برای کاندیداهای خاص ریاست جمهوری متهم کرده‌اند.

از جمله احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران، ۲ فروردین ۱۳۹۲ درباره استفاده از "بیت‌المال" توسط کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری هشدار داد و گفت: «ممکن است کسانی بیت‌المال را خرج مادی نکنند اما امکانات معنوی در اختیار کاندیداها قرار دهند. هیچ یک از مسوولان نظام اسلامی در هر سه قوه حق ندارند در رابطه با کاندیدای خاصی تشویق، تبلیغ، حمایت و تایید کنند».

در ماه‌های اخیر مفاهیمی چون "بهار"، "زنده باد بهار" و "بهار نزدیک است" در سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم مشایی تکرار شده که انتقاد محافظه‌کاران منتقد دولت را به دنبال داشته است.

منتقدان معتقدند که احمدی‌نژاد و همکاران او این سخنان را به عنوان شعار انتخاباتی خود برگزیده‌اند و با تکرار آن در مناسبت‌های رسمی به تبلیغات انتخاباتی زودهنگام دست می‌زنند.

محمدعلی رامین: در دوران احمدی نژاد عظمت مدیریت جهانی امام خامنه ای بر همگان آشکار شد

                  

کلمه- گروه خبر:  محمدعلی رامین، مبدع هولوکاست که بواسطه تئوری خود ساخته اش، اعتبار بین المللی کشور را زیر سوال برده و به مدد اسراییل آمده است تا بتواند در محافل جهانی مظلوم نمایی کند بر این باور است که دولت احمدی نژاد در حد توان خود،عظمت اسلام و عزت جمهوری اسلامی ایران را به جهانیان نشان داد.
وی بدون اشاره به تخلفات متعدد احمدی نژاد در دو دوره ریاست بر قوه مجریه مدعی است که «خطاهای دولت احمدی نژاد، قابل مقایسه با خیانت های دولت های پیشین و دیگران نیست». وی در ادامه اتهام زنی ها احمدی نژاد دولت هاشمی را متهم به فساد مالی و دولت خاتمی را متهم به فتنه گری سیاسی می کند.
به گزارش کلمه از گفت و گوی تفصیلی این مدیر متخلف دولت احمدی نژاد، وی کارگزاران سازندگی را دین گریز و اعضای حزب مشارکت را دین ستیزانی می خواند که در صدد برپایی ” خاندان سالاری” در کشور هستند.
مشاور وزارت ارشاد معتقد است که «در دوران دولت نهم و دهم ابعادی از عظمت مدیریت جهانی امام خامنه ای بر همگان آشکار شد که سابقاً میسر نبود».
لفظ “امام” ابداعی کسی است که از سال گذشته بدنبال استعلام از وزارت اطلاعات برای دریافت نشریه، بازداشت شد ولی بدون هیچگونه اطلاع رسانی او هم اکنون آزاد است و مانند سایر مردان احمدی نژاد نه تنها در حاشیه امنیتی قرار دارد بلکه از انجام گفت و گو هم کوتاهی ندارد.
وی که بمناسبت نام گذاری سال ۹۲ از سوی رهبری با خبرگزاری دولتی ایرنا گفت و گو می کرد، می گوید: آنچه از عنوان حماسه اقتصادی می توان به وضوح برداشت کرد، این است که امام خامنه ای انتظار دارند تا ابعادی تازه از هویت اسلامی در روابط انسانی و ابعاد معنوی بعضاً فراموش شده در عرصه اقتصادی را ملت ایران به نمایش بگذارند و زندگی فردی و اجتماعی ایرانیان را سرشار از روح معنوی اقتصاد اسلامی و مفاهیم معنویت را در اقتصاد نشان دهند.
حماسه سیاسی یعنی انتخاب یک دولت برتر!
رامین می افزاید که حماسه سیاسی یعنی این که ما آخرین اقدام بزرگ دولت احمدی نژاد را در عرصه ملی به یک اوج ماندگار در تاریخ معاصر تبدیل کنیم و دولتی که با حماسه آفرینی از سوم تیر ۸۴ کار خود را آغاز کرده، با انتخابات سال ۹۲ پرونده حماسه های غرور آفرین ملی را تکمیل کند و زمینه انتخاب یک دولت برتر از خود را فراهم آورد.
مردمی که ۸ سال تلاش بی فقه این دولت را مشاهده کرده اند، قطعا با اطمینان به صداقت و امانتداری این دولت، به رغم جنگ روانی دشمنان و بعضی کینه توزی های کودکانه داخلی، با حضور دوراندیشانه خود، حماسه بزرگی را خواهند آفرید.
دین گریزان گروه کارگزاران و دین ستیزان حزب مشارکت
وی در ادامه با مقایسه عملکرد احمدی نژاد با دولت های پیش گفته است که دیدگاه نخست آن است که دولت احمدی نژاد هیچ توفیقی نداشته؛ ایران اسلامی را به قدرت هسته ای تبدیل نکرده؛ فناوری های فوق مدرن را به سرعت شکوفا نساخته؛ روابط منفعلانه قبل از ۸۴ را به حرکت حماسی در عرصه بین المللی تبدیل نکرده؛ عدالت را به سراسر ایران اسلامی در ابعاد زیربنایی و تامین نیازهای عمومی گسترش نداده؛ بیش از ۱۲۰ سفر استانی با مجموعه هیات دولت به دورترین نقاط کشور انجام نداده؛ اقتدار و نفوذ سیاسی نظام را در عرصه جهان و بخصوص در منطقه گسترش نداده؛ مستکبران را در خانه خودشان منفعل نساخته؛ تهاجمات ضد دینی در سیاست های دولت قبل را جبران نکرده؛ آرامش و امنیت ملی را در بسیاری از ابعاد تامین نکرده و خلاصه هر آنچه در این هشت سال پیشرفت و حرکت رو به جلو اتفاق افتاده، همگی اشتباه، دروغ، تقلب و انحراف بوده است و بنابر همین ذهنیت بیمار، باید دولت بعد به دوران «خاندان‌سالاری» و سلطه بلامنازع احزاب و تکنوکرات های دین گریز حزب کارگزاران و دین ستیزان حزب مشارکت برگردد و تمام تحقیر شدن های استکبار و صهیونیزم را در این هشت سال گذشته، باید جبران کند و اگر لازم باشد از آنها عذرخواهی کند.
رامین در ادامه مدعی طرح نظر رهبری در مورد دولت احمدی نژاد می شود و می گوید: آنچه منظر متعالی امام خامنه ای و مطالبه ذاتی امت و جامعه اسلامی است، همواره عملکرد نظام را در راستای تحقق آرمان های بزرگ اسلام و انقلاب اسلامی ارزیابی کرده و حرکت تکاملی انقلاب را برای تحقق آرمان های بزرگ پیگری کرده است.
وی می افزاید: ما معتقد نیستیم که رییس دولت فعلی از ابعاد نظری «اشتباه» و در عملکرد خود «خطایی» نداشته است؛ اما این اشتباهات و خطاها در مقایسه با خیانت های پیشینیان اگر قابل اغماض هم نباشد، حداقل قابل مقایسه نیست. گرچه تعریف و تمجید از دولتی که در حال سپری کردن دوران خدمتگذاری خویش است، ضرورتی ندارد، لیکن توجه به نکات مثبت شخصیت دکتر احمدی نژاد برای شناسایی رییس جمهوری با این شایستگی ها در دوره آینده، حتما ضروری است.
دولت هاشمی عامل فساد مالی و دولت خاتمی فتنه گری سیاسی
وی با اشاره به سیاست خارجی دولت دهم و مقایسه با دولت های پیشین مدعی می شود که در سال پایانی دولت آقای هاشمی به رغم ۸ سال کرنش در برابر غربی ها و اتخاذ سیاست «تنش زدایی» و نیز پذیرش ذلت بار «گفت و گو های انتقادی» با اروپایی ها که منجر به تعیین راهبرد غیر منفعلانه از سوی امام خامنه ای و تاکید معظم له بر مراعات سه عنصر «عزت، حکمت و مصلحت» در روابط بین الملل توسط دولت وقت شد، اما باز مشاهده می کنیم که اروپایی ها با برگزاری دادگاه «میکونوس» شخص رییس جمهور و دولتمردان اصلی را محکوم و تحت تعقیب پلیس بین الملل قرار دادند که با برخورد حماسی امام خامنه ای که غیرقابل باور برای اروپایی ها بود، آن توطئه شکننده خنثی شد. در همان حال، تمام تلاش دولت هاشمی برای تغییر قانون اساسی به منظور جاودانگی ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، توسط شخص امام خامنه ای باطل و خنثی شد.
رامین در ادامه اتهام زنی به دولت اصلاحات ادعا کرد: در سال های پایانی دولت آقای خاتمی نیز که با طرح «لوایح دوقلو» قصد سلطه بلامنازع بر قوای مقننه و قضاییه را داشت، با وجود همه تسلیم پذیری ها در برابر غرب و تعطیلی مراکز هسته ای و سکوت در برابر سیاست های جنگ طلبانه و اشغالگرانه آمریکا در منطقه، آمریکایی ها با گستاخی تمام در سال «گفت و گوی تمدن ها»ی خاتمی، ایران را به محاصره نظامی درآورده و ما را «محور شرارت» نامیدند و سیاست مداران آن دوره با انتشار نامه های سرگشاده، علنا رهبری نظام را به تسلیم شدن در برابر زورگویی های آمریکا فراخواندند و گستاخی را به آنجا رساندند که امام خامنه ای در ملاءعام از آنها پرسیدند که «حدٌ یَقِف»شان در پذیرش اراده آمریکا و غرب تا کجاست!؟
وی به همین بسنده نمی کند و با متهم کردن دولت هاشمی به فساد مالی و دولت خاتمی به فتنه گری سیاسی می افزاید: فساد مالی نهادینه شده و بی بندوباری اقتصادی عصر هاشمی و فتنه گری های سیاسی دوران خاتمی را انکار کند یا بتواند از حافظه تاریخی ملت هوشیار ما بزداید؟ ساخت موزه «سردار سازندگی» با هزینه سرسام آور از خزانه بیت المال در رفسنجان برای نگهداری آثار منسوب به شخص هاشمی، نقطه افتخاری بر تارک نورانی عدالت خواهی نظام مقدس اسلامی نیست… بازخوانی پرونده پیشینیان که بی انصافی رفتار و مواضع نفرت انگیزشان علیه این دولت را روشن تر می کند، توجیه کننده هیچ یک از اتفاقات نامطلوب و ناخواسته در این دولت نیست، چه رسد به توجیه اشتباه عجیبی که در مجلس رخ داد.
رامین می گوید: در همین دوران، ابعادی از عظمت مدیریت جهانی امام خامنه ای بر همگان آشکار شده که سابقاً میسر نبود؛ و ان شاءالله ظهور «بیداری اسلامی» سرآغاز تحولات بنیادی در کل جهان خواهد بود که کمتر کسی باورش می آید. به هر حال دوست و دشمن در یک مقایسه منصفانه به این نتیجه می رسند که دولت احمدی نژاد اگر هر ضعف و اشکالی داشته، اما در حد توان خود، عظمت اسلام و عزت جمهوری اسلامی ایران را تا اقصی نقاط جهان نمایان کرده است؛ در همین دوران کشورمان از محاصره نظامی آمریکا خارج شده و آمریکا در جنوب کشورش با یک جبهه مقتدر نزدیک به جمهوری اسلامی مواجه شده است؛ ضمن این که تقریباً هر کشوری که از شر سلطه آمریکا خلاص می شود، آشکار یا پنهان؛ دیر یا زود، به جمهوری اسلامی ایران نزدیک می شود.                           

ادعای توقیف کشتی ایرانی در ساحل مصر

تعدادی از روزنامه های مصری از توقیف یک کشتی ایرانی در سواحل این کشور خبر می دهند.


 به گزارش عصر ایران، تعدادی از روزنامه های مصری و خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی) با انتشار خبرهایی اعلام کردند: یک فروند کشتی ماهیگیری ایران توسط نیروهای امنیتی مرزبانی مصر در دریای سرخ توقیف شده است.
 
این رسانه ها همچنین مدعی شدند: این کشتی صیادی ایرانی به نام "سویت یک" حامل سلاح بود و عصر دیروز پنجشنبه توسط نیروهای مرزبانی مصر توقیف شد. نیروهای امنیتی مصر 10 نفر موجود در این کشتی از شهروندان کشورهای مختلف را نیز بازداشت کرده و در حال بازجویی از آنها هستند.
 
به نوشته خبرگزاری آناتولی ترکیه، این کشتی ایرانی در فاصله 12 مایل دریایی از ساحل بندر "راس محمد" مصر و در جنوب صحرای سینا توقیف شد.

 تحقیقات و بازجویی های اولیه مرزبانی مصر از سرنشینان این کشتی نشان می دهد این شناور در حال حرکت به سمت خاک مصر بود. در این کشتی تعداد زیادی اسلحه از نوع رگبار، کلاشینکوف، آر پی جی کشف شده است.
 
این خبر در روزنامه دولتی الاهرام و مصر الجدیده چاپ قاهره نیز منتشر شده است.

 

معاون وزير بهداشت برکنار شد

احمد شیبانی رئیس سازمان غذا و دارو عنوان کرد: دیگر در سازمان غذا و دارو مسئولیتی ندارم و قرار بود که از فروردین ماه بنده دیگر به این سازمان برنگردم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ احمد شیبانی افزود: بنده به هیچ وجه از سمت خود به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو استعفا نکرده‌ام و این مسئولیت را ترک نکردم، دوستان و مسئولان جدید وزارت بهداشت مایل به ادامه همکاری با بنده نبودند و قبل از تعطیلات و در آخرین روزهای سال گذشته به من گفتند که این سمت را تحویل دهم.

وی در پاسخ به پرسش که علت این برکناری چه بود ادامه داد:‌ بنده تمایلی ندارم که در این مورد صبحت کنم و در مورد مشکلات دارویی کشور که سال گذشته به آن مواجه بودیم هم صحبت نمی‌کنم. در مورد جایگزینم در سازمان غذا و دارو نیز اطلاعی ندارم.

از زمان تصدی حسن طریقت منفرد، به عنوان سرپرست وزارت بهداشت در سه ماه گذشته به جای مرضیه وحید دستجردی حدود 11 نفر از مسئولان سابق ستاد وزارت بهداشت از جمله معاون آموزشی، معاون بهداشتی، رئیس اورژانس، مدیر روابط عمومی، رئیس دفتر وزارتی، رئیس حراست، رئیس شورای آموزش پزشکی تخصصی و رئیس شورای نظارت بر تخلفات اداری تغییر کردند.

امام جمعه تهران : کسی که در انتخابات رای ندهد مرتکب گناه شده است!



به گزارش  ایسنا ، آیت‌الله امامی کاشانی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت:   سرمایه گذاری در تولید، ایجاد اقتصاد شکوفا، نجات دادن کشور از گرفتاری ها، بیکاری و فقر هم وظیفه کسانی است که قدرت را در دست دارند.  انجام دادن این اقدامات واجب است.
وی با تاکید بر اینکه ملت باید برای برطرف کردن مشکلات موجود در کشور با حماسه رفتار کنند، خاطر نشان کرد: یعنی ملت باید برای جلوگیری از واردات، افزایش تولیدات داخلی و توسعه صنعت کشور هجوم بیاورند و واردات را تنها به جایی موکول کنند که امکان تولید برای ما وجود نداشته باشد.
آیت الله امامی کاشانی در ارتباط با بحث حماسه سیاسی هم یادآور شد: با توجه به اینکه در سال انتخابات قرار داریم یکی از نیازهای اصلی ما اتحاد، انسجام و استحکام بیشتر ملت است چرا که تاکنون این موضوعات باعث شده که دشمن به عقب برود. لذا آن کسی که در پای صندوق انتخابات ریاست جمهوری امسال حاضر نشود گناه کرده است و این موضوع ضد تقوا و تقوای سیاسی است چرا که تقوا فقط تقوای الهی نیست بلکه تقوای اقتصادی، تقوای سیاسی و ... تکمیل کننده این موضوع است.

 


قاچاق سوخت و انسان فاجعه آفرید/ 18 نفر در آتش سوختند


خبرگزاری مهر: برخورد دو خودروی حامل سوخت و اتباع غیرمجاز خارجی قاچاق در جاده ریگان - ایرانشهر موجب کشته شدن 18 نفر شد بطوریکه تنها در خودروی سمند حامل 16 افغانی همه این افراد در آتش سوختند.
به گزارش خبرنگار مهر، ساعت 7 صبح امروز یک دستگاه تویوتا وانت حامل هزاران لیتر نفت گاز قاچاق که از ریگان به سمت مرزهای شرقی در حال حرکت بود با یک دستگاه سمند که 16 تبعه خارجی غیر مجاز را از مرز های شرقی به سمت استانهای مرکزی کشور انتقال می داد برخورد کرد.
در نتیجه این تصادف خون بار دو سرنشین تویوتا و 16 سرنشین سمند بر اثر شدن برخورد و آتش سوزی کشته شدند.
این تصادف در محل پل بزرگ 800 متری محور ریگان - ایرانشهر روی داد و به گفته شاهدان سرعت بیش از حد دو خودرو که سعی داشتند محموله های قاچاق را به مقصد برسانند موجب بروز این تصادف مرگبار شده است.
قاچاق انسان و سوخت در کرمان
استان کرمان طی سالهای اخیر با دو پدیده اقتصاد زیر زمینی قاچاق سوخت و انسان مواجه شده است که صدمات جبران ناپذیری را به اقتصاد استان کرمان وارد کرده است.
همچنین حضور اتباع خارجی غیر مجاز در استان کرمان موجب بروز مشکلاتی در حوزه اقتصاد، اشتغال و امنیت استان کرمان شده است بطوریکه مردم استان کرمان در موارد مختلف مجبور شده اند که هزینه های سنگینی بابت حضور این افراد بپردازند اما با وجود درخواستهای مکرر مردم کرمان برای ترک اتباع بیگانه غیر مجاز همچنان قاچاق افاغنه از مرزهای شرقی به استان کرمان ادامه دارد و با روشهای مختلف این افراد خود را به استانهای مرکزی کشور از جمله کرمان می رسانند.
در تصادف صبح امروز نیز 16 نفر افغانی در یک خدروی سمند سعی داشتند خود را به استان کرمان برسانند که در نهایت قربانی حادثه تصادف شدند این مورد نخستین حادثه ای نیست که برای اتباع غیر مجاز در راه رسیدن به بازارهای کار در ایران روی می دهد از سوی دیگر عدم ساماندهی و جلوگیری از حضور این افراد در کشور خسارات سنگینی را نیز به جامعه ایران وارد می کند.
حدود 200 هزار نفر تبعه خارجی در استان کرمان وجود دارد که اکثر این افراد نیز غیر مجاز هستند و هر روز بر هزینه های سنگین وجود این افراد در استان کرمان افزوده می شود.
گفته می شود قاچاقچیان انسان نیز برای عبور هر یک از افاغنه از مرزها به استانهای مرکزی میلیونها تومان دریافت می کنند.
از سوی دیگر قاچاق سوخت نیز از دیگر زمینه های اقتصادهای زیر زمینی در استان کرمان است و قاچاقچیان سعی می کنند پس از تهیه سوخت قاچاق آن را به مرزها منتقل کنند و با افزایش قیمت چند برابری به مشتریان خارجی خود بفروشند.
گفته می شود 15 نفر از قربانیان صبح امروز تصادف شرق استان کرمان افغانی و سه نفر دیگر از اتباع ایرانی بوده اند.
 

"فعالیت فیس‌بوکی جرم نیست؛ استفاده از فیلتر شکن جرم است"



عضو کميسيون حقوقي قضايي گفت: صرف عضويت در شبکه‌هاي اجتماعي جرم محسوب نمي‌شود و به نوع فعاليت شبکه و فرد وابسته است.

موسي غضنفرآبادي نماينده مردم بم در مجلس در گفتگو با خبرنگار پارلماني باشگاه خبرنگاران، با بيان اين که فعاليت در شبکه‌هاي اجتماعي در قانون جرايم يارانه‌اي مشخص است، گفت: شبکه‌هاي اجتماعي که برخلاف ارزشهاي اسلام، انقلاب و اخلاقيات فعاليت کنند، فعاليت آنها غيرقانوني بوده و همکاري و عضويت در آن نيز جرم محسوب مي‌شود.

وي در ادامه اظهار داشت: صرف حضور و عضويت در شبکه‌هاي اجتماعي جرم محسوب نمي‌شود و نوع فعاليت آنها ملاک قرار مي‌گيرد.

عضو کميسيون حقوقي قضايي در پايان تصريح کرد: استفاده از فيلتر شکن و دور زدن فيلترينگ جرم محسوب شده و خاطيان براساس قانون جرايم رايانه‌اي مورد پيگرد قانوني قرار مي‌گيرند.

دبیرکل سازمان ملل: سلاح اتمی اسباب‌بازی نیست


بان کی‌مون، دبیر کل سازمان ملل به کره‌شمالی هشدار ‌داد که "سلاح اتمی اسباب‌بازی نیست" و تهدید به حمله هسته‌ای می‌تواند "عواقب وخیمی" داشته باشد. کره‌شمالی آمریکا را به حمله هسته‌ای تهدید کرده است.
بان کی‌مون خواستار بازنگری سیاست‌های کره شمالی در مناقشه با آمریکا و کره جنوبی شد. او شامگاه پنجشنبه (۴ آوریل/ ۱۵ فروردین) پس از دیدار با نخست وزیر اسپانیا، ماریانو راخوی هشدار داد که مناقشه در شبه جزیره کره می‌تواند از کنترل خارج شود.
دبیرکل سازمان ملل در کنفرانس مطبوعاتی مادرید با اشاره به آنچه "زیاده‌روی" کره شمالی خواند ابراز نگرانی کرد که در شرایط کنونی هر "اشتباه محاسباتی و برآورد نادرست از موقعیت‌ها" می‌تواند پیامدهای وخیمی به همراه داشته باشد.
تهدید آمریکا به حمله اتمی
دبیر کل سازمان ملل از طرف‌های درگیر در شبه جزیره کره خواست از دامن زدن به تنش‌ها خودداری کنند. رهبران کره شمالی ایالات متحده را به حمله اتمی تهدید کرده‌اند.
مطابق گزارش وزارت دفاع کره جنوبی، همسایه شمالی یک موشک با "برد قابل توجه" خود را در مناطق ساحلی شرق این کشور مستقر کرده است. منابع خبری علت تحرکات اخیر نظامی در کره شمالی را نامشخص اعلام کرده‌اند. احتمال می‌رود این کشور در صدد انجام یک آزمایش موشکی جدید باشد.
در برخی از گزارش‌های تبلیغاتی که در رسانه‌های دولتی کره شمالی منتشر شده رهبر این کشور، کیم جونگ اون در یک مرکز فرماندهی نظامی در کنار "طرح حمله به سرزمین آمریکا" قرار دارد که در آن برخی از شهرهای بزرگ ایالات متحده به عنوان هدف‌های حمله‌ی موشکی مشخص شده‌اند.
تردید در مورد توانایی کره شمالی
کارشناسان معتقدند کره شمالی با توانایی حمله موشکی به آمریکا سال‌ها فاصله دارد. بر این اساس، پیشرفته‌ترین موشک کره شمالی با ۱۸۰۰ مایل برد به زحمت می‌تواند از محدود شبه جزیره کره دورتر برود، در حالی که هدف‌های مورد ادعا در آمریکا در فاصله ۶ هزار مایلی قرار دارند.
به رغم این، آمریکا در واکنش به "اقدام‌های و ادعاهای تحریک‌آمیز" کره شمالی یک سامانه دفاع ضد موشکی قدرتمند در پایگاه دریایی جزیره "گوام" در اقیانوس آرام مستقر کرده است.
حدود دو هفته پیش مانور مشترکی با حضور نیروهای آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در این منطقه برگزار شد که کره شمالی آن را تهدیدی علیه خود ارزیابی می‌کند. کره شمالی هشدار داده که جزیره گوام و پایگاه‌های نظامی امریکا در ژاپن و کره جنوبی در تیرس موشک‌های این کشور قرار دارد.
کره شمالی در کشور وضعیت جنگی اعلام کرده استکره شمالی در کشور وضعیت جنگی اعلام کرده است
برخی منابع احتمال می‌دهند انتقال موشک دوربرد به شرق کره شمالی برای شلیک در مراسم ۱۰۱مین سالروز تولد بنیانگذار حکومت کمونیستی در این کشور، کیم ایل سونگ در ۱۵ آوریل باشد.
افزایش آمادگی دفاعی آمریکا
خبرگزاری آلمان به نقل از شبکه تلویزیونی سی.ان.ان. آمریکا گزارش داد یک موشک دیگر نیز به شرق کره شمالی منتقل شده است. واشنگتن تا کنون از ابراز نظر در مورد تحرک‌های اخیر خودداری کرده است.
بنابر این گزارش سخنگوی کاخ سفید، جی کارنی گفت، تمام تدبیرهای احتیاطی لازم مد نظر قرار گرفته و آمریکا مشغول رایزنی با چین و روسیه برای تاثیرگذاری بر رفتار رهبران کره‌شمالی است.
آمریکا در کنار استقرار سامانه دفاع ضد موشکی در جزیره گوام دو ناو جنگی نیز برای تقویت نیروهای خود به اقیانوس آرام اعزام کرده است. همچنین یک سکوی عظیم رادار شناور نیز در آب‌های منطقه مستقر شده که قادر است به موقع نسبت به موشک‌های پرتاب شده از خاک کره‌شمالی هشدار دهد.
اوضاع شبه جزیره کره از زمان سومین آزمایش اتمی کره شمالی در ماه فوریه به شدت متشنج شده است. پیونگ یانگ در واکنش به یک قطعنامه سازمان ملل علیه آزمایش هسته‌ای این کشور و رزمایش مشترک همسایه جنوبی و آمریکا توافقنامه آتش بس میان دو کره را پس از ۶۰ سال به طور یکجانبه لغو و اعلام وضعیت جنگی کرد.

بازداشت ده نفر در ارومیه به اتهام همکاری با پژاک


از سرنوشت تعدادی از شهروند کرد که در اسفند ۱۳۹۱ در شهرهای مهاباد، سنندج و پاوه دستگیر شده‌اند، خبری در دست نیست. برخی از بازداشت‌شدگان با تودیع وثیقه آزاد شده‌اند اما وضعیت بقیه ناروشن است.

کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران به نقل از یک منبع محلی می‌نویسد که ده نفر از شهروندان کرد و آذری در اسفندماه ۱۳۹۱ در شهرهای مهاباد، سنندج و پاوه دستگیر شده‌اند که اتهام کلیه آنها همکاری با "پژاک" عنوان شده است.
به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، اداره اطلاعات شهر ارومیه، در یک روز اقدام به بازداشت و تفتیش خانه‌های ده نفر کرده که دو نفر از آنها برادر هستند.
در این گزارش با استناد به گفته‌های یک منبع محلی آمده که این ده نفر به اتهام همکاری با "پژاک"، یک ماه در بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات ارومیه تحت بازجویی بوده‌اند و روز دوم فروردین ۱۳۹۲ به زندان مرکزی ارومیه منتقل شده‌اند.
این منبع محلی افزوده که دستگیرشدگان به دستور اداره اطلاعات ارومیه به بندهای مختلف زندان ارومیه،  از جمله بند زندانیان خطرناک منتقل شده‌اند.
دستگیرشدگان، بهروز و حسن بروکانلو، حسن اسدی، میرهادی موسوی، امیرحسن بهروز، افشین میرزایی، عزیزی دالای میلان، فرزاد سلامت، عبدالسلام بهاور و خسرو بدوی نام دارند.
کمپین بین‌المللی حقوق بشر همچنین از انتقال دو برادر به نام‌های فاروق و هژار (فرزاد) سامانی به زندان مرکزی مهاباد خبر داده که در هفته‌های گذشته در این شهر دستگیر شده بودند.
مسعود و خسرو کردپور
دو برادر کرد دیگر، مسعود و خسرو کروپور نیز بنا به گفته فعالان حقوق بشر، به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شده‌اند.
خسرو کردپور روزنامه‌نگار و مدیر آژانس خبری "موکریان" روز پنجشنبه ۱۶ اسفند ماه در شهر مهاباد دستگیر شد. ماموران امنیتی وی را به گفته برادرش جعفر کردپور، از دندانسازی به خانه برده و پس از تفتیش منزل و ضبط کامپیوتر و موبایل خودش و همسرش، به مکان نامعلومی منتقل کرده‌اند.
 مسعود کردپور، روزنامه‌نگار و برادر خسرو کردپور نیز که برای اطلاع از وضعیت او به اداره اطلاعات مهاباد مراجعه کرده بود، روز شنبه ۱۷ اسفند ماه دستگیر شد. جعغر کردپور در گفتگو با دویچه‌وله، بازداشت برادران خود را بی دلیل خواند و تاکید کرد که در صورت عدم پاسخگویی مسئولان در باره اتهام و مکان نگاهداری آنها، از حکومت جمهوری اسلامی به اتهام آدم‌ربایی به مراجع بین‌المللی شکایت خواهد کرد.
مسعود کردپور، فعال حقوق بشر، روزنامه‌نگار و دبیر آموزش و پرورش است که به دلیل فعالیت‌های مدنی خود، محروم از تدریس و بازخرید شده‌است. مسعود کردپور پیش از این نیز یکسال در زندان بوده است.
در گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر آمده که خدر رسول مروت، بازداشتی دیگر کرد نیز از بازداشتگاه اداره اطلاعات مهاباد به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات ارومیه منتقل شده است.
به گفته این سازمان حقوق بشری، مقامات وزارت اطلاعات یا دادستانی تاکنون هیچ‌گونه اطلاعاتی در اختیار رسانه‌ها یا خانواده‌های دستگیرشدگان قرار نداده‌اند و افراد یاد شده نیز در این مدت از حق دسترسی به وکیل محروم بوده‌اند.

یک سال‌، یک شهر کوچک ایران، ۱۲ انفجار مین



چچچیک کارشناس منطقه کردستان ایران از درد و رنج مردمی حرف می‌زند که روزانه با خطر انفجار مین‌‌های ضدنفر روبرو می‌شوند. درشهر کوچک سردشت در یک‌سال ۱۲ انفجار مین رخ داده و چهار نفر کشته شده‌اند.
برای مبارزه با خطرات مین و بالا بردن شناخت مردم یک روز جهانی در نظر گرفته شده است. ولی برای آگاه کردن و حفظ جان انسان‌‌هایی که در نزدیکی میدان‌های آلوده به مین زندگی می‌کنند، تلاشی همه‌روزه لازم است.

دولت ایران "پیمان اوتاوا" را امضا نکرده است. اهمیتی به "روز جهانی شناخت خطرات مین" نمی‌دهد. برنامه‌ای مستمر برای آگاه‌سازی مردم ندارد و تا جایی که "ضروری" بداند، مین‌گذاری هم می‌کند. مثلا "برای مبارزه با قاچاق" یا "تروریست‌ها" و آن را یک "ساز و کار دفاعی" برای مرزهای طولانی ایران می‌داند.

به همین دلیل نیز استان‌های مرزی ایران دارای بیشترین ‌آلودگی مین‌های زمینی است.

عثمان مزین، حقوق‌دان، وکیل دادگستری و پژوهشگر حقوق قربانیان جنگ به دویچه وله می‌گوید: «در سال‌های گذشته اعلام شد که استان‌های آذربایجان غربی و کردستان که جزو مناطق بسیار آلوده بودند، پاکسازی شده‌اند. اما بعد از این اعلام‌های رسمی هم ما باز شاهد انفجارهای مین بوده‌ایم. حتی در یکسال در شهر کوچک و مرزی سردشت ما ۱۲ مورد انفجار مین داشتیم که ۴ مورد آن منجر به فوت شهروندان شد.»

مین‌ها در مسیر عبور و مرور مردم

مین‌های کاشته شده در مناطقی مانند کردستان به مرور و بر اثر فرسایش خاک یا تغییرات آب‌وهوایی جابه‌جا شده، در مسیر عبور و مرور مردم قرار گرفته‌اند و به جای "ساز و کار دفاعی"، به سلاحی علیه مردم تبدیل شده‌اند.

از کسانی که روی مین رفته‌ و عضوی از بدن‌خود را از دست داده‌اند، حمایت کافی نمی‌شود. عثمان مزین می‌گوید که این افراد با حقوقی بسیار ناچیز تحت پوشش کمیته امداد یا بهزیستی قرار می‌گیرند: «حقوقی که این افراد می‌گیرند، تأمین معیشت آن‌ها را نمی‌کند و اغلب آن‌ها سرپرست خانواده هستند که سلامتی‌‌شان، زیبایی‌شان و امید به زندگی را از دست می‌دهند و در آینده هم دیگر موقعیت ‌اشتغال را به دست نمی‌‌آورند.»

چند دفترچه و چند نقاشی

جنگ ایران و عراق اگرچه مناطق جنوبی ایران را به میدان مین تبدیل کرد، اما مین‌گذاری در مناطق مرزی ایران با جنگ ایان نگرفت. در آخرین آماری که نزدیک به پنج سال پیش منتشر شد، شمار مین‌‌‌های کاشته شده ۱۶ میلیون و آمار تلفات آن دو نفر در روز تخمین زده شد.
***Achtung: SCHLECHTE Qualität - bitte auf der Seite überprüfen!***
Schild: Warnung vor Minen. 
***
Neu eingestellt im April 2013. 
Copyright: Ivana Zrilic / D, Februar 2011حداقل کاری که برای حفظ جان مردم می‌شود کرد، علامت‌گذاری مناطق ‌آلوده به مین است
با این حال گفته می‌شود که آمار دقیقی از تلفات واقعی وجود ندارد و به گفته عثمان مزین حتی مانعی هم در مناطق آلوده پتعبیه نشده است که باعث هشیاری مردم و حفظ جان‌شان شود: «در مورد آگاه کردن دفترچه‌ها و کتابچه‌هایی در مدارس به زبان‌های کردی و فارسی با ترسیم اشکال توزیع شده است. علاوه بر آن هم خود فعالین منطقه و یا برخی جوانان در سازمان‌های مردمی آموزش‌هایی را با همکاری صلیب سرخ و استانداری کردستان انجام داده‌اند.»

عثمان مزین می‌افزاید «ولی غیر از توزیع کتابچه‌های آموزشی آن هم برای کودکان در مورد خطرات مواجهه با مین، فعالیت دیگری صورت نگرفته است. مثلاً مناطقی که احتمال آلوده بودن‌شان به مین هست باید این به اطلاع شهروندان رسانده شود. در رابطه با این مسئله من احساس می‌کنم کم کاری واضحی دیده می‌شود و در این مورد فعالیت چندانی برای اطلاع‌رسانی صورت نگرفته است.»

موسم بهار و نگاه امنیتی

تلاش‌‌هایی که تاکنون برای مین‌روبی شده، به چند استان از جمله ایلام و خوزستان محدود مانده است. این کار هزینه‌ای سنگین دارد و دستگاه‌های مدرن می‌خواهد.اما عثمان مزین به این مشکل اشاره می‌کند که دستگا‌ه‌هایی که برای مین‌روبی در دشت به کار گرفته می‌شود، در مناطق صعب‌العبور و کوهستانی و پرفراز و نشیب کردستان کارآیی چندانی ندارند: «به همین دلیل نیز شاهد فعالیت محسوس و چشمگیری در مناطق مرزی کردستان مثل بانه، پیرانشهر، سقز و مرایون نبوده‌ایم. اگر فعالیت‌‌هایی هم برای مین‌زادیی صورت گرفته باشد، به طور استاندارد و درست نبوده است. این را اخباری که هرچندگاه یک‌بار در مورد انفجار مین در مناطق می‌شنویم و افرادی جان و جسم خودشان را از دست می‌دهند، تایید می‌کند.»

عثمان مزین می‌گوید که فصل بهار فصل گل و گشت مردم در کوه و کمر است: «بعد از اتمام فصل سرما و این که مردم برای دیدن گیاهان مرزی و خوراکی به طبیعت مراجعه می‌کنند و یا رهگذران و کسانی که از اطراف به مناطق کردستان می‌آیند، با مین مواجه می‌شوند. مثلاً در عید نوروز سال پیش دو طفل خردسال سقزی در اطراف روستای‌شان با مین مواجه شدند و هر دو سر و پای خودشان را از دست دادند. اما به طور رسمی و علنی این مسائل منتشر نمی‌شود. متأسفانه مسئولین محلی دیدگاه امنیتی به مقوله ‌دارند، در حالی که به نظر من این دیدگاه کاملاً اشتباه است.»

به عقیده او مسئولین می‌توانند با همکاری مردم را‌‌ه‌هایی برای پاکسازی مناطق ‌آلوده و مبارزه با خطرات مین‌های ضد نفر بیابند.

مواضع سرسختانه ایران در آستانه مذاکرات هسته‌ای در آلماتی


سعید جلیلی در جریان یک سخنرانی در آلماتی تاکید کرد تنها موضوعی که می‌تواند موجب پیشرفت در مذاکرات شود، به رسمیت شناختن حق ایران برای غنی‌سازی اورانیوم است؛ خواسته‌ای که با قطعنامه‌های سازمان ملل در تضاد است.

رسانه‌های غربی می‌گویند سخنان سعید جلیلی، مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای ایران، پس از ورود به آلماتی نشان می‌دهد که ایران با رویکردی سازش‌کارانه و مصالحه‌جویانه وارد میدان گفت‌وگو نشده و ممکن است بار دیگر بر مواضع سرسختانه پیشین پافشاری کند؛ رویکردی که احتمالا حل‌وفصل دیپلماتیک بحران هسته‌ای را دشوارتر از پیش خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، سعید جلیلی روز پنج‌شنبه (۱۵ فروردین، ۴ آوریل) در جریان سخنرانی در دانشگاه ملی فارابی در آلماتی بار دیگر تاکید کرد که قدرت‌های جهانی برای پیشرفت مذاکرات باید فورا حق غنی‌سازی در خاک ایران را به رسمیت بشناسند.

آقای جلیلی گفت این مهم‌ترین خواسته ایران از زمان آغاز بحران هسته‌ای است که حالا نزدیک به یک دهه از آن می‌گذرد. پذیرش "حق غنی‌سازی ایران" از سوی قدرت‌های جهانی عملا ممکن نیست، چون بر اساس قطعنامه‌های سازمان ملل ایران اجازه غنی‌سازی در خاک خود را ندارد.
ایران می‌گوید تنها راه پیشرفت مذاکرات به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی این کشور استایران می‌گوید تنها راه پیشرفت مذاکرات به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی این کشور است
سعید جلیلی همچنین گفت امیدوار است طرف‌های گفت‌وگو این بار دچار اشتباه محاسباتی نشوند و رفتاری متفاوت با آنچه در ۳۴ سال گذشته در مواجهه با جمهوری اسلامی نشان داده‌اند، در پیش گیرند.

او به تصریح گفت که مواضع ایران در این زمینه تغییر نخواهد کرد. همین سخنان امیدهای تحلیلگران و دیپلمات‌ها را نسبت به احتمال حصول توافق و سازش در این دور از مذاکرات، بار دیگر کم‌رنگ کرده است.

دور جدید مذاکرات روزهای جمعه و شنبه هفته جاری در آلماتی برگزار خواهد شد. این دومین دور از مذاکرات هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در پنج هفته گذشته و پنجمین دور مذاکرات در دو سال گذشته است.

پیش‌تر هم برخی از کارشناسان سیاسی آگاه به زیر و بم پرونده هسته‌ای ایران، از جمله خاویر سولانا، مسئول سابق سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نسبت به احتمال نتیجه‌بخش بودن مذاکرات ایران و ۵+۱ ابراز تردید کرده بودند. به اعتقاد آنها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، آیت‌الله خامنه‌ای که تصمیم‌گیرنده اصلی در مساله هسته‌ای است، فقط قصد دارد تنش‌ها را در همین سطح نگه دارد و از بروز درگیری جلوگیری کند، که بدین ترتیب پیش‌رفت و نتیجه‌ای در این مذاکرات حاصل نخواهد شد.

با این حال قدرت‌های غربی امیدوارند ایران در مذاکرات پیش‌رو پاسخی مناسب برای بسته جدید پیشنهادی ارائه کند تا راهگشای یافتن راه‌حلی دیپلماتیک برای بحران هسته‌ای این کشور باشد و شرایط کاهش تحریم‌های فلج‌کننده علیه جمهوری اسلامی را هم فراهم کند.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در این‌باره گفت: "اگر ایران می‌خواهد که مذاکرات هسته‌ای این هفته موفقیت آمیز باشد باید به پیشنهادهای قدرت‌های جهانی پاسخی روشن بدهد."

ایران صحنه تعلیم چریک برای سوریه؟

خبر گزاری رویتر به نقل ازنیروها و فعالان سوری می گوید دولت سوریه  گروه هائی  از شبه نظامیان را برای آموزش نبردهای چریکی به یک پایگاه سری در ایران می فرستد تا نیروهای مسلح خود را که در طول دو سال جنگ، و فرار و پناهدگی نفرات تضعیف شده است تقویت کند.

به گزارش صدای آمریکا، رویترز می گوید با چهار رزمنده ای که گفته اند در ایران دوره آموزشی دیده اند، و نیز با منابعی در اپوزیسیون، که آنها هم از تهیه مستندهائی در این باره خبر داده اند، مصاحبه کرده است.

رویترز می گویدرئیس تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل و یک دیپلمات غربی گفته اند ایران، حامی اصلی اسد، به تعلیم دست کم ۵۰ هزار شبه نظامی کمک می کند، و هدف آن است که شمار این نیرو به ۱۰۰ هزار نفر افزایش یابد، هرچند که  آنها نگفته اند تعلیات در کجا انجام می گیرد.

رویترز می گوید در وزارت امور خارجه ایران هیچ کس برای اظهار نظر در این باره در دسترس نبود،  اما مقامات ایران بارها  منکر مشارکت نظامی در مناقشه سوریه شده اند و گفته اند که برای اسد فقط کمک های نوعدوستانه و حمایت سیاسی فراهم می کنند.

رویترز می گوید یک  منبع امنیتی سوریه که خواسته است معرفی نشود ضمن تکذیب فرستادن شبه نظامیان به ایران گفته است "ما برای این نوع مبارزه نیروهای ویژه خود را خودمان تعلیم می دهیم"   و  افزوده است  " مااز سال ۲۰۰۶ واحدهای تعلیم دیده برای جنگ های چریکی داشته ایم، چه نیازی داریم که نفرات به ایران بفرستیم". 

کامرون: سیستم بازدارنده هسته‌ای برای حفاظت در مقابل ایران و کره‌شمالی لازم است

بی بی سی : دیوید کامرون، نخست وزیر بریتانیا در مطلبی که برای روزنامه دیلی تلگراف نوشته، ادامه برنامه بازدارنده هسته ای این کشور با استفاده از موشک‌های ترایدنت را ضروری دانسته و دلیل آن را افزایش خطر کشورهایی مانند ایران و کره شمالی ذکر کرده است.

دیوید کامرون در این مقاله ابتدا به برنامه بازدارنده هسته ای بریتانیا اشاره کرده است که با استفاده از چهار زیر دریایی ونگارد انجام می‌شود.
حداقل یکی از این چهار زیردریایی در هر لحظه از شبانه روز در سواحل غربی اسکاتلند گشت می زنند و هر کدام مجهز به شانزده موشک بالستیک ترایدنت دو و چهل کلاهک هسته ای هستند.
آقای کامران در این مطلب نوشته است: "من می دانم که بعضی ها با برنامه بازدارنده هسته ای ما مخالف هستند و نمی خواهند که ما آن را تجدید کنیم".
اشاره او به اعضای حزب لیبرال دمکرات بود که می خواهند حزب محافظه کار به جای جایگزین کردن موشک‌های ترایدنت که بیست میلیارد پوند هزینه دارد راه ارزان‌‎تری را در پیش بگیرد.
"بعضی می گویند ما اصلا به این برنامه احتیاج نداریم چون جنگ سرد به پایان رسیده است. بعضی می گویند ما دیگر نمی توانیم هزینه موشکهای ترایدنت را بپردازیم بنابراین باید راه حل ارزان‌تری پیدا کنیم یا برای محافظت از خود به آمریکا تکیه کنیم."
دویوید کامرون استدلال می‌کند با اینکه دنیا از شش دهه پیش که این برنامه آغاز شده، تغییر اساسی کرده اما خطرات بالقوه بیشتر از قبل شده است. او می نویسد مهم‌ترین نکته این است که تعداد کشورهای هسته ای در سال‌های اخیر کاهش نیافته و حتی کشورهای تازه ای هم در حال ظهور هستند.
به نوشته آقای کامرون، "ایران همچنان با توسعه توانایی های هسته ای خود اراده جامعه جهانی را نادیده می گیرد و رژیم کاملا غیرقابل پیش‌بینی و بسیار مهاجم کره شمالی اخیرا سومین آزمایش هسته‌ای خود را به پایان رسانده است. پارسال هم این کشور موشک بالستیک دوربرد تازه ای را رو کرد و مدعی شد که تمام خاک آمریکا در تیررس آن است."
"ارزیابی من این است که رها کردن بریتانیا بدون دفاع در مقابل تهدیدهای فزاینده و مستمر هسته‌ای، کاری احمقانه است."
دیوید کامرون می‌نویسد هزینه دفاع بازدارنده هسته ای زیاد است اما بریتانیا از حداقل ممکن تسلیحات هسته ای و فقط برای دفاع از خود استفاده می کند و این هزینه فقط ۶-۵ درصد هزینه دفاعی کشور است.
وی در ادامه نوشته است: "دنیا بدون سلاح های هسته ای بسیار ایده آل است. اما آنها که بدون یک توافق خلع سلاح چند جانبه می‌خواهند بریتانیا کاملا دفاع هسته ای خود را کنار بگذارد باید شواهدی فراهم کنند که نشان دهد احتمال خطر هسته ای برای بریتانیا منتفی است."
"من فکر می کنم خلع سلاح یک جانبه به امید اینکه دنیا از ما دنباله‌روی کند ساده لوحی است نه کشورداری."
نخست وزیر بریتانیا در پایان مطلب خود آورده است: "به همین دلیل من مصمم هستم تا برنامه بازدارنده هسته ای خود را حفظ و آن را برای نسل‌های بعدی تمدید کنیم."