۱۳۹۱ آذر ۲, پنجشنبه

هنگ کنگ پروانه فعالیت ۵ کشتی ایرانی را لغو کرد

صدای آمریکا : خبرگزاری رویترز گزارش داده است که هنگ کنگ ۵ کشتی باری ایران را که به رغم تحریم ها وارد حوزه دریایی هنگ کنگ شده بودند، از فهرست کشتی های ثبت شده ای که مجاز به عبور از آبهای هنگ کنگ هستند خارج و پرچم آنها را سلب کرده است.

دولت هنگ کنگ اعلام کرده که این تصمیم در راستای پیروی از موازین و مقررات تحریم های اتحادیه اروپا و ایالات متحده علیه ایران است. قرار است ۱۴ کشتی دیگر ایرانی نیز متوقف و پروانه فعالیت آنها لغو شود.

این ۱۴ کشتی طی ۹۰ روز آینده اجازه استفاده از حریم دریایی هنگ کنگ نخواهند داشت، مگر آنکه مدارک کافی برای متقاعد کردن مقامهای هنگ کنگ ارایه شود؛ مدارکی که حاکی از عدم ارتباط کشتی ها با ایران باشد و نشان دهد که موازین تحریم از سوی این کشتی ها نقض نشده است.

منابع آگاه به رویترز گفته اند که ادامه فعالیت این ۱۴ کشتی ایرانی که مواد غذایی و اقلام مورد مصرف روزمره را به سوی ایران حمل می کنند به نظر ناممکن می رسد، چرا که تمامی انجمن هایی که از سوی دولت هنگ کنگ اجازه صدور یا لغو پروانه فعالیت و رفت و آمد این کشتی ها را دارند، عضو انجمنی به نام «انجمن بین المللی جوامع محرمانه» هستند که تابع مقررات جهانی تحریم علیه ایران است.

در واکنش، شرکت کشتیرانی ایران مالکیت این کشتی ها را انکار کرده است و گفته هیچ یک از این کشتی ها ربطی به ایران ندارند و قرار نبوده حامل کالایی به مقصد ایران باشند.

هنگ کنگ تأکید کرده که به تحریم های اتحادیه اروپا، ایالات متحده و سازمان ملل متحد علیه ایران تعهد کامل دارد.


دادستانی تهران : ستار بهشتی احتمالاً در نتیجۀ شوک فوت کرده


سرخط
دادستانی تهران با انتشار گزارشی در خصوص علت فوت ستار بهشتی نخست به تکرار جزئیات چگونگی دستگیری و بازداشت این وبلاگنویس توسط پلیس فتا و انتقال وی به زندان اوین پرداخته و در پایان با اشاره به گزارش تحقیق و آزمایشات پزشکی قانونی نوشته است که ستار بهشتی احتمالاً در نتیجۀ شوک فوت کرده و این شوک یا روحی بوده یا جسمی به صورت وارد آوردن ضربه به نقاط حساس بدن. 

دادستانی تهران در پایان گزارشش نوشته است که تحقیق برای احراز دقیقتر علت مرگ ستار بهشتی ادامه دارد. در اطلاعیه پزشکی قانونی آمده است : در حال حاضر تعیین علت قطعی فوت ستار بهشتی از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما، نظر به اینکه در معاینۀ جسد و بررسی‌های تکمیلی هیچگونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نشده محتمل‌ترین علت منجر به فوت می‌تواند شوک اعم از وارد آوردن ضربه به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی باشد.

آیت‌الله امجد: اینکه در منبر حرف اشتباهی بزنم و کسی نتواند نقد کند، اسلام یزیدی است


آیت الله محمود امجد با تاکید بر اینکه همه امور به خداوند باز می گردد و در اختیار اوست و باقی هیچ کاره اند، غرور و تکبر را، نجس ترین نجاست ها می خواند و می گوید: ما همه مسلمانیم اما نه آن مسلمانی که مراد پیامبر (ص) و امام صادق (ع) است، چرا که ظلم می شود اما کیست که اهمیت دهد؟ آن هم در حالی که پیامبر اسلام (ص) می فرمایند: “هرکه صبح کند و به فکر اصلاح کار مسلمانان نباشد، مسلمان نیست.” او تاکید می کند: امام حسین (ع) آمده تا به ما بفهماند که خدا هست و ضمن تربیت ما، جملگی مان را از اسارت و بندگی دنیا نجات دهد.
به گزارش شفقنا، این استاد اخلاق و عرفان، در سخنرانی شب ششم ماه سوگواری امام حسین (ع) در ابتدای صحبت های خود، بعد از قرائت سوره های مبارکه حمد و توحید با بیان اینکه دنیای فعلی در جهالت غوطه ور است و از این روست که خدا را رها کرده و پی هیچ رفته است، می گوید: خداوند دنیا را برای انسان خلق کرده و بدبخت جامعه بشریت که پی دنیا را گرفته و حقیقت را رها کرده است. خداوند بهشت را برای آدمی خلق کرده، نه آدمی را برای بهشت. امیدوارم که از خواب غفلت بیدار شویم.
مولف کتاب «اشراقیت معنوی» در ادامه، به داستان پیروان حضرت موسی اشاره می کند و می گوید: آن ها مزدور حکومت و قدرت بودند، یک لحظه خیر آخرت را از سوی خداوند به خود دیدند و ایمان آوردند.
این استاد اخلاق می افزاید: کمال، کمال می آورد و نقصان، نقصان و در مطالعه آیات قرآن این را فهمیم که خداوند همه کاره است و هیچ کس دیگری کاره ای نیست و خداوند هر کاری که می کند خوب است.
این استاد عرفان، با تاکید بر این که، نجس ترین نجاست ها، تکبر است و تکبر عین حماقت می ماند، غرور و تکبر را خود بینی پدید آمده از یاد گرفتن چیزی یا داشتن ثروتی تعریف می کند و از خداوند توفیق رها شدن از غرور و تکبر را خواستار می شود.
او با طرح این پرسش که اگر خداوند همه کاره است، پس ما چه کاره ایم، اظهار می کند: ما هم کاره ای هستیم اما به اندازه خودمان آن هم به خاطر اراده ای که خداوند به ما داده است.
مولف کتاب “اخلاق انسانی در مکتب علی (ع)” تاکید می کند: این قرآن برای علامه طباطبایی ها، شیخ طوسی ها و نوابغ نیست بلکه برای عوام و تمامی مردم است. قرآن را همه می فهمند اما همه قرآن را تنها اهل بیت (ع) می فهمند.
امجد در ادامه به سه مصرع از سعدی، فردوسی و شیخ محمود شبستری اشاره می کند، “به نام خداوند جان آفرین”، “به نام خداوند جان و خرد” و “به نام آنکه جان را فطرت آموخت” و بار دیگر بر این مهم که همه امور به خداوند باز می گردد، تاکید می کند.
این استاد اخلاق با بیان اینکه خداوند ان شاءالله محبت و مهربانی انسان ها نسبت به یکدیگر را زیاد کند، می گوید: عالم جز ربط به الله هیچ چیز نیست، این عالم و نظام هستی، نظام علت و معلول است تا اراده خداوند نباشد نمی توانیم کاری را انجام دهیم. وقتی خدا اراده کند ما نیز می توانیم اراده کنیم. گاهی اوقات اراده می کنیم کاری انجام دهیم اما به یک باره نظرمان تغییر می کند که این به نظری که خداوند به ما کرده است باز می گردد. درست است که ما اراده می کنیم اما آن اراده را هم خدا به ما داده است. حال به چاه می خواهیم برویم یا به جاه، به جهنم می خواهیم برویم یا به بهشت؛ بنابراین، همه کاره خداست و بقیه هیچ کاره اند که اگر این را بفهمیم دیگر از کسی جز خدا نمی ترسیم.
مدرس مدرسه عالی شهید مطهری با بیان این که اگر کسی به خاطر غم نان یا ترس جان تن به کاری دهد، مسلمان نیست، اشاره ای هم به دوستی شیعیان با اهل تسنن می کند و می افزاید: حضرت آیت الله سیستانی گفته به اهل سنت نگویید برادران ما بلکه بگویید آن ها خود ما هستند.
او درمورد جان و نان می افزاید: البته جان و نان ارزش دارد اما اینکه ما بگوییم اگر فلان کار را بکنیم یا نکنیم فلان پست را از ما می گیرند، این دیگر مسلمانی نیست و همچنین اگر ترس از حرف حق گفتن داشته باشیم، دیگر مسلمان نیستیم.
امجد با بیان این که امام جمعه نماد حمایت از مردم است که اگر حمایت نکند دیگر عادل نیست، تاکید می کند: همه آن کسانی که آمدند کربلا و امام حسین (ع) را شهید کردند مسلمان بودند و نماز شبشان ترک نمی شد. پناه می برم به خداوند از تحجر و سیاه اندیشی.
این استاد اخلاق و عرفان با بیان این که هیچ کس در دنیا نمی تواند بگوید خدا نیست و همه معتقد به خدا هستند، ادامه می دهد: اگر بفهمیم خدا هست، باکی به دل راه نمی دهیم که داستان های قرآنی نظیر داستان حضرت موسی (ع) و حضرت ابراهیم (ع) گواهی به این نظر من می دهند. امام حسین (ع) نیز آمده به ما بفهماند که خدا هست و جملگی ما را تربیت کند.
او با برحذر داشتن مسلمانان از ترس غیر از خدا، دین اسلام را دین تواضع، ادب و معرفت می خواند و با بیان این که نماز برای این است که انسان معرفت پیدا کند، می افزاید: بشر مادامی که خود را مستقل ببیند و تکبر کند، شکست می خورد.
امجد درمورد نماز و نماز اول وقت، اظهار می کند: نماز اول وقت، به معنای اهمیت دادن به نماز است اما شخصی که نوکر مردم است و مسوولیت دارد باید به امور مردم رسیدگی کند و کار آنان را راه بیندازد، نه اینکه در اتاقش را ببندد و مردم را معطل بگذارد.
وی در شب هفتم از مجلس وعظ خود نیز بعد از قرائت سوره های حمد و توحید برای دفع مشکلات مادی، معنوی و اخلاقی جامعه و همچنین شفای مریضان و مغفرت گذشتگان، با اشاره به این که چندین هزار روایت درمورد نماز داریم، می گوید: خداوند در قرآن نمی گوید نماز بخوانید، بلکه می فرماید، اقامه کنید، چرا که ستون دین است و این ستون را اگر محافظت کنیم این سقف ماندگار می شود اما اگر رهایش کنیم، دیگر سقفی در کار نخواهد بود.
او با تاکید بر این که صلاح و رستگاری در نماز است، یادآوری می کند که خطاهای متولیان امور دینی نباید موجب دلزدگی از دین شود.
این استاد عرفان با بیان این که در اصول دین هیچ کس حق تبعیت از دیگری را ندارد، خداوند را همه رحمت، همه قدرت، همه حقیقت و همه علم معرفی می کند و ادامه می دهد: به هر حال اصول دین وجود دارد که در آن به توحید، معاد و نبوت اشاره شده است و فروع دینی هم هست که مربوط به احکام می شود.
او با بیان اینکه لزوما هر چه یک شخص روحانی بگوید درست نیست می افزاید: پیامبر (ص) می فرمایند، ارزش ها و انسان های ارزشی را بالا ببرید و اصلا معنای خطبه غدیر همین است. حضرت علی اصغر (ع) آیه بزرگ امام حسین (ع) است.
او با بیان این که از هیچ کس نترسید چرا که در نهایت آخرش مرگ است و مرگ هم ترس ندارد، می گوید: این درست نیست که امجد در منبر حرف اشتباهی بزند و کسی نتواند او را نقد کند چرا که این مدل اسلام یزیدی است، آن هم در حالی که امام صادق (ع) می فرمایند، نقد کنید و بر این مهم تاکید داشتند. چاپلوسی، دشمنی است و انسان متملق را باید طرد کرد.
این استاد اخلاق درباره نماز و نماز اول وقت اظهار می کند: نماز اول وقت، به معنای اهمیت دادن به نماز است اما شخصی که نوکر مردم است و مسوولیت دارد باید به امور مردم رسیدگی کند و کار آنان را راه بیندازد، نه اینکه در اتاقش را ببندد و مردم را معطل بگذارد.
امجد در ادامه با خواندن اشعاری در وصف حضرت علی(ع) با نوای سنتی عاشورایی، در ستایش امام اول شیعیان می گوید: خداوند در وجود حضرت علی (ع) جلوه می کند و کسی جز خداوند نمی تواند ایشان را بشناسد.
این استاد عرفان، امام حسین را شهید در راه نماز عنوان می کند و می افزاید: امام حسین (ع) در راه نماز و برای نماز شهید شد. نماز یعنی خدا بزرگ است و این که این را بفهمی و از کسی جز خداوند نترسی.
امجد با بیان اینکه مبارزه منطقی نیست و اصلاح گری درست است، ادامه می دهد: برخی می گویند، همین که معیشتمان تامین شود، کافیست و ما کاری به مسایل دیگر نداریم. برخی افراد هم انسان های خوبی هستند، اما حرفی نمی زنند و کاری نمی کنند که اگر این سکوتشان از ترس باشد یا برای حفظ منافع، آن شخص دیگر از دایره اسلام خارج است.
این استاد اخلاق، با اشاره به این که تفریح برخی از ما گوشت مردم خوردن شده است، در نقد غیبت، سخنانی ایراد می کند و در ادامه، عمل آزادگان، طواف عارفان، میعاد کعبه عاشقان، معراج عالمان، اکسیر غم زدا، زیباترین جلوه نیایش، کلید بهشت، عزت دهنده مومن، سد کج روی، منشور سفیران حق، نفی انحصار طلبی، رهایی از خودمداری و وفای به عهد را از حالات و صفات نماز می خواند.

قطع ناگهانی ملاقات زندانیان زن با خانواده‌هایشان در اوین


به گزارش سایت "کلمه" دادستان تهران دستور قطع ملاقات حضوری زنان زندان اوین تا اطلاع ثانوی را صادر کرده است. بنا بر این گزارش این اقدامی "تنبیهی" به‌خاطر بیانیه اخیر زندانیان زن در مورد مرگ ستار بهشتی زیر شکنجه است.
به گزارش سایت "کلمه" با دستور مستقیم محمود جعفری دولت آبادی دادستان تهران کلیه ملاقات‌های حضوری بند زنان زندان اوین تا اطلاع ثانوی قطع شده است.
بنا بر این گزارش که پنج‌شنبه ۲ آذر ۱۳۹۱ منتشر شده است، دادیار زندان و مسئولان اجرای احکام روز چهارشنبه به خانواده‌هایی که فرزندان خردسال دارند و طبق روال قبل می‌توانستند روزهای چهارشنبه با فرزندان خود ملاقات حضوری داشته باشند، اعلام کردند که کلیه ملاقات‌های حضوری بند زنان زندان اوین تا اطلاع ثانوی قطع خواهد بود.
سایت "کلمه" این اقدام را "تنبیهی" از طرف دادستانی به‌خاطر بیانیه اخیر زندانیان زن در مورد مرگ ستار بهشتی زیر شکنجه تعبیر کرده است.
در روزهای اخیر ۷ زندانی سیاسی زن در اعتراض به مرگ ستار بهشتی بیانیه‌ای منتشر کرده و علت مرگ ستار بهشتی را شکنجه در زمان بازداشت عنوان کرده بودند.
این نامه به امضای فائزه هاشمی، ژیلا بنی یعقوب، شیوا نظرآهاری، بهاره هدایت، نازنین دیهیمی، حکیمه شکری و ژیلا کرم‌زاده مکوندی از زنان زندانی در زندان اوین رسیده بود.
زنان زندانی در زندان اوین در این بیانیه به مرگ‌های مشابه از جمله زهرا کاظمی، زهرا بنی‌یعقوب، محسن روح‌الامینی، امیر جوادی‌فر، محمد کامرانی، اکبر محمدی و هدی صابر اشاره کرده و نوشته بودند: «بدیهی است در کشوری که عاملان و آمران جنایت کهریزک بی ‌آنکه مورد محاکمه قرار گیرند به مقام و منصبی جدید می‌رسند تکرار چنین فجایعی چندان دور از ذهن نیست.»حمله گارد ویژه حفاظت زندان به بند زنان
پیش از انتشار این بیانیه نیز ۹ زندانی سیاسی زن در زندان اوین در اعتراض به حمله گارد ویژه حفاظت زندان و "هتک حرمت و آزار آن‌ها" دست به اعتصاب غذا زده بودند.
به گزارش وبسایت "کلمه"، این ۹ زن زندانی، خانم‌ها بهاره هدایت، نازنین دیهیمی، ژیلا بنی‌یعقوب، شیوا نظرآهاری، مهسا امرآبادی، حکیمه شکری، ژیلا کرم‌زاده مکوندی، نسیم سلطان بیگی و راحله زکایی هستند.
این زندانیان سیاسی زن خواستار آن بودند که رئیس زندان اوین رسما از آنها عذرخواهی کند و چنین رفتارهایی دیگر تکرار نشود.
به گزارش سایت "کلمه" حمله کنندگان به بند بانوان که شامل حدود ۲۰ زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین بودند با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث برهم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان زندانیان را به شکل توهین‌آمیزی بازرسی بدنی کردند.
در ادامه‌ این گزارش آمده بود پس از اعتراض فائزه هاشمی، "نماینده و وکیل بند زندانیان و سایر زندانیان سیاسی زن" نیروهای گارد حفاظت، زندانیان را به حیاط کوچک بند برده و سپس اقدام به تفتیش وسایل شخصی آنان نمودند.

قدردانی حماس از ایران به‌خاطر حمایت تسلیحاتی


خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، از جمهوری اسلامی ایران به خاطر حمایت تسلیحاتی قدردانی کرد. او تاکید کرد که حماس به دنبال حمایت مالی و نظامی از ایران است. پیش‌تر ایران پشتیبانی مالی و نظامی از حماس را تایید کرده بود.
بنا بر گزارش‌ها خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس، از جمهوری اسلامی ایران به علت "حمایت معنوی و تسلیحاتی" از حماس قدردانی کرد.
خالد مشعل در مصاحبه با کریستین امان‌پور از شبکه CNN تاکید کرد که حماس نیز به دنبال حمایت مالی و نظامی از ایران است.
به گزارش خبرگزاری مهر، خالد مشعل همچنین با اشاره به کمک‌های ایران به گروه‌های فلسطینی، از کشورهای عربی نیز تقاضا کرده است که "مقاومت اسلامی" را از لحاظ تسلیحاتی تامین کنند.
لاریجانی: از حماس حمایت مادی و نظامی می‌کنیم
پیش‌تر علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، چهارشنبه (۱ آذر / ۲۱ نوامبر) در جمع نمایندگان مجلس، پشتیبانی مادی و نظامی ایران از حماس را تایید کرده و گفته بود: «کمک‌های جمهوری اسلامی به حماس هم جنبه مادی دارد و هم جنبه نظامی.»
همزمان با سخنان رئیس‌ مجلس شورای اسلامی ایران اما محمدعلی جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، ارسال مستقیم سلاح به نوار غزه را رد کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران فن‌آوری و تجربه تولید موشک را به غزه ارسال کرده است.
فرمانده سپاه پاسداران چهارشنبه، ۱ آذر، در مورد موشک "فجر۵" گفته بود: «ما این موشک‌ها را به‌طور مستقیم به غزه نفرستاده‌ایم، بلکه فن‌آوری آن از ایران به مقاومت منتقل شده است و مقدار بی‌شماری از این موشک‌ها در حال تولید است.»
به‌گفته سازمان امنیت اسرائیل، موشک‌هایی که حماس در اختیار دارد از ایران به سودان و سپس به مصر فرستاده می‌شوند. این موشک‌ها در آن‌جا به قطعات کوچک تقسیم و از راه تونل‌های زیرزمینی به نوار غزه منتقل می‌شوند.
موشک "فجر۵" که تعدادی از ان از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شده است بیش از ۶ متر طول و حدود یک تن وزن دارد و سنگینی کلاهک انفجاری آن حداقل ۱۷۰ کیلوگرم است.
انتقال موشک از ایران به نوار غزه
سازمان امنیت اسرائيل تاکید می‌کند که دست‌اندرکاران مونتاژ دوباره این موشک‌ها در باریکه غزه، اعضای حماس در رده‌های مختلف و کارشناسان ایرانی با گذرنامه‌های جعلی هستند و این فرایند با حمایت همه‌جانبه دولت سودان انجام می‌گیرد.
به عقیده مقامات اسرائیلی حمل و نقل این موشک‌ها در مصر نمی‌تواند از دیدرس مصری‌ها پنهان مانده باشد. به ادعای اسرائيلی‌ها کامیون‌های حامل این موشک‌ها در مصر باید برای رسیدن به مرز غزه از پل‌ها و جاده‌های مختلفی عبور کنند و مشاهده نشدن آن‌ها ممکن نیست.
در درگیری‌های یک هفته اخیر میان اسرائیل و شبه‌نظامیان فلسطینی برای اولین بار موشک‌های "فجر" حماس٬ تل‌آویو و اورشلیم را هدف قرار دادند. پیش‌تر اسرائیل احمد الجعبری٬ یکی از فرماندهان ارشد نظامی حماس، در یک حمله هوایی از بین برده بود. گفته می‌شود احمد الجعبری در انتقال موشک از ایران به نوارغزه نقش اساسی داشته است.

هما پروازهای خارجی خود را تا 90 درصد گران کرد


شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) نرخ بلیت پروازهای خارجی خود را تا 90 درصد افزایش داد.
 به گزارش خبرنگار راه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پس از افزایش 105 درصدی نرخ بلیت پروازهای بین المللی شرکت‌های هواپیمایی خارجی، شرکت‌های ایرانی نیز در صدد افزایش نرخ بلیت پروازهای خارجی خود برآمدند.
 به این ترتیب شرکت‌های هما و آسمان در ابتدا با افزایش قیمت بلیت تعداد محدودی از مسیرهای پروازی خارجی، بازاریابی کرده و به آرامی افزایش نرخ تمام مسیرها را آغاز کردند.
 بر اساس آنچه به آژانس‌های هواپیمایی ابلاغ شده است، نرخ بلیت پروازهای خارجی هما از امروز با افزایشی 60 تا 90 درصدی ثبت شده است.
 هما ارزان ترین کلاس پروازی خود را در مسیرهای مختلف با افزایشی بین 60 تا 90 درصدی ثبت و برای فروش از صبح امروز به آژانس‌های هواپیمایی ابلاغ کرده است.
 بر مبنای ابلاغیه جدید هما، نرخ بلیت تهران – پاریس – تهران که پیش از این 820 هزارتومان فروخته می‌شد با افزایشی 70 درصدی به یک میلیون و 419 هزار تومان رسیده است.
 نرخ بلیت پرواز رفت و برگشت تهران – لندن نیز افزایشی 85 درصدی داشته است. به طوری که بلیت 900 هزار تومانی این مسیر از صبح امروز در ارزان ترین کلاس یک میلیون و 757 هزار تومان فروخته می‌شود.
 نرخ بلیت دو طرفه تهران – هامبورگ نیز از 780 هزار تومان به یک میلیون و 420 هزار تومان افزایش یافته که رشدی 80 درصدی نشان می‌دهد. 

احمدی نژاد: مردم اروپا و آمریکا از بی‌عدالتی به سطوح آمدند اما فریاد آنها به جایی نمی‌رسد


خبر آنلاین : احمدی نژاد با بیان اینکه صهیونیست‌ها و حامیان آنها بسیار، بسیار ضعیف و شکننده هستند،‌ گفت:پیروزی مردم غزه در مقابل صهیونیست‌ها نشان داد که اگر همه ملت‌های منطقه متحد شوند،دیگر کسی جرأت ایجاد پایگاه نظامی در پنج هزار نقطه دنیا را نخواهد داشت.
 محمود احمدی‌نژاد عصر روز چهارشنبه به وقت محلی پس از ورود به پاکستان، در دیدار اساتید و نخبگان این کشور با بیان اینکه امروز همه جهان بر ظلم و بی‌عدالتی می‌سوزد، با طرح این سؤال که آیا در بقیه مناطق دنیا وضعیتی بهتر از افغانستان، غزه و فلسطین حاکم است؟ گفت: مردم اروپا و آمریکا از ظلم و بی‌عدالتی به سطوح آمدند اما فریاد آنها به جایی نمی‌رسد و شرایط به گونه‌ای است که همه جوامع بشری تحت ظلم و ستم بسر می‌برند.
وی با بیان اینکه در طول تاریخ، بشریت همواره در ظلم و ستم بوده است،‌ خاطر نشان کرد: آرزوهای اساسی بشر هنوز محقق نشده است و با اینکه انسان بالاترین مخلوق خداست و خدای متعال همه عالم هستی را بخاطر انسان خلق کرده است، سؤال اساسی این است که آیا انسان که در طول تاریخ شاهد آن هستیم، همان مخلوقی است که خدا بخاطر آن به خودش تبریک گفته است.
احمدی نژاد  با بیان اینکه دشمنان و صهیونیست‌ها چنین تبلیغ می‌کنند که دین اسلام با جنگ و خونریزی اشاعه پیدا کرد، اظهار داشت: پیامبر اسلام  در طول عمر شریفشان 70 جنگ داشتند که در تمام آنها 150 مسلمان شهید و 250 نفر از دشمنان کشته شدند و مجموع کشته‌ها 400 نفر بود اما کسانی که با انداختن یک بمب اتم در هیروشیما 250 هزار نفر را قتل عام کردند، چنین تبلیغ می‌کنند که دین پیامبر اسلام با جنگ پیش رفته است.

رفسنجانی به درخواست قوه قضائیه به ملاقات فرزندانش رفت


اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام برای اولین بار به دیدار مهدی و فائزه هاشمی که در اوین زندانی هستند رفت. به گزارش سایت فرارو این ملاقات به درخواست قوه قضائیه صورت گرفته است.
ساعت هفت بعدازظهر روز سه‌شنبه ۳۰ آبان، ۲۰ نوامبر درهای زندان اوین به روی اکبر هاشمی رفسنجانی گشوده شد تا او بعد از حدود دو ماه با فرزندان زندانی‌اش ملاقات کند.

فائزه هاشمی از اول و مهدی هاشمی از سوم مهر امسال در زندان اوین هستند. اتهام فائزه فعالیت تبلیغی علیه جمهوری اسلامی است که به خاطر آن وی باید شش ماه را در اوین بگذارند.

علت این اتهام، مصاحبه فائزه هاشمی با سایت روز آنلاین بود که وی در آنجا گفته بود: «مملکت به دست اراذل و اوباش افتاده است». این مصاحبه پس از آن انجام شد که فائزه هاشمی در شهرری مورد حمله و فحاشی یک بسیجی قرار گرفت.

مهدی هاشمی نیز به اتهام سوءاستفاده مالی و همچنین سازماندهی تظاهرات پس از انتخابات سال ۱۳۸۸در مراحل اولیه بازجوئی است ولی برای او قرار بازداشت صادر شده است.

این اولین ملاقات هاشمی رفسنجانی با فرزندان زندانی‌اش است.

سایت فرارو به نقل از علیزاده طباطبایی وکیل خانواده هاشمی نوشته که این ملاقات به درخواست قوه قضائیه انجام شده، اما توضیح بیشتری نداده است.

خامنه‌ای مانع احضار احمدی‌نژاد به مجلس شد


علی‌ خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی صبح چهارشنبه اول آذر در مورد طرح سوال از رئیس دولت در مجلس گفت: «اين حركت تا همين جا كافی است و ديگر ادامه نيابد.» اندکی بعد نمایندگان مجلس امضای خود را پس گرفتند.
طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد ۱۹ مهرماه با ۱۰۲ امضا تقدیم هیات رئیسه مجلس، و دو روز بعد برای رسیدگی به کمیسیون برنامه و بودجه ارجاع شد. با قانع نشدن اعضای کمیسیون از پاسخ نمایندگان دولت، قرار بود احمدی‌نژاد برای دومین بار در تاریخ جمهوری اسلامی شخصا برای پاسخگویی به پرسش حدود یک سوم نمایندگان در مجلس حاضر شود.

از نیمه‌ی دوم مهرماه نمایندگان حامی دولت و نزدیکان رهبر جمهوری اسلامی تلاش فراوانی کردند تا طرح سوال از احمدی‌نژاد منتفی شود. با ناکام ماندن این تلاش‌ها و نزدیک شدن موعد حضور رئیس دولت در مجلس، علی خامنه‌ای به صراحت از نمایندگان خواست پیگیری طرح سوال را متوقف کنند.

«اعتقاد قوه مجريه به صحت و صداقت اقدامات خود»

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رهبر جمهوری اسلامی، وی صبح چهارشنبه، اول آذرماه در دیدار با شماری از بسیجیان به موضوع طرح سوال از محمود احمدی‌نژاد در مجلس پرداخت و خواهان ادامه نیافتن آن شد. او گفت: «ادامه اين كار، همان چيزی است كه دشمن می‌خواهد.»

خامنه‌ای در عین حال تاکید کرد: «اين حركت تاكنون از دو جنبه قابل تحسين و تمجيد است.  سؤال از رئيس دولت و ساير مسئولان اجرايی نشان دهنده احساس مسئوليت نمايندگان ملت در قبال مسائل كشور است و مسئولان اجرايی نيز با اعتماد به نفس و شجاعت برای توضيح و پاسخ اعلام آمادگی كرده‌اند.»

بنابر این گزارش، خامنه‌ای در ادامه‌ی اظهاراتش با اشاره به "نياز كامل كشور به آرامش" ادامه‌ی این حرکت را مضر اعلام کرد: «اقدام قوه مقننه در عمل به وظيفه و نيز اعتقاد قوه مجريه به صحت و صداقت اقدامات خود، امتحان خوبی برای دو قوه بود، اما معتقدم اين حركت تا همين جا كافی است و ديگر ادامه نيابد.»

تمکین نمایندگان به فرمان خامنه‌ای

اندکی پس از انتشار متن سخنان خامنه‌ای، عوض حیدرپور نماینده نمایندگان سوال‌کننده از رئیس دولت در جمع خبرنگاران حاضر شد و از انصراف امضاکنندگان طرح از پی‌گیری پرسش خود خبر داد.

به گزارش سایت فرارو امضاکنندگان طرح سئوال، در بیانیه خود فرمان‌های خامنه‌ای را "نصب‌العین و فصل‌الخطاب برای نمایندگان" خوانده و در ادامه نوشته‌اند: «با لبیک به ایشان،‌ نمایندگان سوال‌کننده مراتب انصراف خود را از ادامه طرح سوال اعلام می‌نمایند.»
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی: «اطاعت از اوامر رهبر فریضه و مایه افتخار اینجانب و نمایندگان مجلس است»علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی: «اطاعت از اوامر رهبر فریضه و مایه افتخار اینجانب و نمایندگان مجلس است»
به گزارش خبرگزاری ایسنا علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز در نامه‌ای به خامنه‌ای با اشاره به این که "امر فرمودید که این اقدام همین جا متوقف گردد" می‌نویسد: «اطاعت از اوامر حضرتعالی فریضه و مایه افتخار اینجانب و نمایندگان مجلس می‌باشد.»

کاظم جلالی رئیس فراکسیون موسوم به "رهروان ولایت" که اکثریت امضاکنندگان به آن تعلق دارند، ظهر چهارشنبه به خبرگزاری فارس گفت: «کلام رهبری برای ما حجت است و آنچه را که ایشان تدبیر بفرمایند ما وظیفه خود می‌دانیم که بر همان اساس حرکت خود را تنظیم کنیم.»

به گزارش خبرگزاری فارس جلالی گفته است: «به جاست که نمایندگان سؤال کننده هم با امضای نامه‌ای به محضر ایشان اعلام کنند که در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری سؤال خود را پس می‌گیرند.»

چرخش لاریجانی و فراکسیون رهروان

رهبر جمهوری اسلامی دهم آبان ماه با اشاره به نامه‌های تندی که میان رئیسان قوه مجریه و قضاییه رد و بدل و توسط محمود احمدی‌نژاد علنی شد، از مسئولان ارشد حکومت خواست از آشکار کردن اختلاف‌ها پرهیز کنند. خامنه‌ای در دیدار با جمعی از دانش‌آموزان گفته بود: «از امروز تا روز انتخابات، هر کسی که بخواهد اختلاف‌ها را به میان مردم بکشاند و از احساسات آن‌ها در جهت اختلافات استفاده کند، ‌قطعاً به کشور خیانت کرده است.»

مخالفان طرح سوال از احمدی‌نژاد این اظهارات خامنه‌ای را به معنای مخالفت او با طرح سوال از رئیس دولت تعبیر کردند تا نمایندگان را به پس گرفتن امضای خود ترغیب کنند. علی لاریجانی در واکنش به این تلاش‌ها رسما اعلام کرد که از سوی خامنه‌ای هیچ دستوری در این زمینه‌ به مجلس داده نشده است.فراکسیون رهروان ولایت نیز ۲۴ مهر با انتشار بیانیه‌ای این برداشت را اشتباه خوانده و از کسانی که "مدعی آگاهی از نظر قلبی رهبری هستند و خود را منحصرا متخصص فهم منویات وی وانمود می‌کنند به شدت انتقاد کرده بود.

هشدار در مورد "شلوغ شدن فضا"

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان روز چهارشنبه‌ی خود با اشاره به شدت گرفتن اختلاف میان دولت و مجلس گفت: «ممكن است عده‌ای از دو طرف تحت تأثير احساسات و با استفاده از وسائل تبليغ از جمله روزنامه‌ها و پايگاه‌های اينترنتی فضا را شلوغ كنند در حالی‌كه همه مسئولان برای عمل به وظايف‌شان نياز به آرامش دارند و مردم نيز خواستار آرامش هستند و ادامه نيافتن اين مسئله نشان خواهد داد كه قوای مقننه و مجريه بيش از هر چيز به وحدت و آرامش احترام می‌گذارند.»

فراکسیون اصولگرایان که ریاست آن را غلامعلی حدادعادل، از نزدیکان و معتمدان علی خامنه‌ای بر عهده دارد، در یک نشست فوق‌العاده که ۲۳ مهرماه برگزار شد رسما مخالفت خود را با سوال از رئیس دولت اعلام کرد و از نمایندگان خواست امضاهای خود را پس بگیرند.

مخالفان احضار احمدی‌نژاد به مجلس در هفته‌ی اول آبان ماه ادعا کردند حدود ۴۰ نماینده امضای خود را پس گرفته‌اند و طرح سوال از حد نصاب لازم که ۷۴ امضاست برخوردار نیست. علی مطهری، از طراحان اصلی سئوال از احمدی‌نژاد روز دوشنبه، هشتم آبان ماه اعلام کرد این طرح مجددا با ۸۳ امضا به هیات رئیسه تحویل داده شده و امضاها قابل پس گرفتن نیستند.

نگرانی از  بیان ناگفته‌ها در مجلس

محور اصلی سئوال از احمدی‌نژاد وضعیت بحرانی اقتصاد کشور و تعلل دولت در تنظیم بازار ارز است که به اعتقاد سئوال‌کنندگان باعث افزایش شاخص تورم توام با رکود اقتصادی شده و فعالان اقتصادی را از برنامه‌ریزی برای کار خود بازداشته است.

برخی از ناظران معتقدند برخلاف ادعای خامنه‌ای در مورد آمادگی مسئولان اجرایی برای پاسخگویی به پرسش نمایندگان، علت اصلی توقف این طرح نگرانی از افشاگری‌های احتمالی احمدی‌نژاد در مجلس است.

حدادعادل دهم آبان‌ماه در جمع فعالان سیاسی در اصفهان گفته است: «طرح پرسش نمایندگان از رئیس‌جمهور در شرایط فعلی بیشتر از این‌که سودمند باشد به ضرر کشور است و به احتمال قوی سبب تنش‌زایی در کشور می‌شود.» حدادعادل حدود یک هفته پیش از این اظهارات همراه با دیگر اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان با احمدی‌نژاد دیدار کرده بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، حسین علی حاجی دلیگانی یکی از اعضای این شورا با اشاره به دیدار یاد شده گفته است: «احمدی‌نژاد به هیچ عنوان از طرح سئوال از رئیس جمهور در صحن علنی نگران و ناراحت نبود و اعلام کرد که من سئوال از رئیس جمهور را فرصت می‌دانم که حرف‌های نگفته را در مجلس بیان کنم.»

علی مطهری: حکم رهبر فقط برای طرح سوال از احمدی‌نژاد صادق است

رادیو فردا :  علی مطهری، از نمايندگان منتقد دولت احمدی نژاد، گفته است که حکم حکومتی رهبر ايران، احمدی نژاد را از نظارت های بعدی مصون نمی کند و این حکم فقط برای طرح سوال از رییس جمهوری معتبر است.

آقای مطهری که از امضاء کنندگان طرح سوال از رييس جمهوری ايران بود، در گفت و گو با سايت «تابناک» که نزديک به محسن رضايی است، به اظهارات روز چهارشنبه آيت الله خامنه ای درباره عدم پيگيری طرح سوال از محمود احمدی نژاد اشاره کرده و گفته است: «اين حکم حکومتی، رييس جمهوری را در برابر اشتباهات احتمالی بعدی مصون نخواهد گذاشت.»

وی در عين حال درباره ابزارهای نظارت بر رييس جمهوری ايران طی ماه های آينده گفته که «اکنون می توان به تذکر بسنده و رييس جمهوری را با تذکر کتبی و شفاهی کنترل کرد.»

آيت الله علی خامنه ای روز چهارشنبه، اول آذرماه، در ديدار با جمعی از بسيجيان از نمايندگان مجلس شورای اسلامی خواست تا طرح سوال از محمود احمدی نژاد را متوقف کنند، چرا که به گفته وی، «ادامه اين کار، خواست دشمن است.»

وی «آرامش» را نياز فعلی کشور ارزيابی کرد و ادامه نيافتن طرح سوال از محمود احمدی نژاد را نشان دهنده آن دانست که «قوای مقننه و مجريه بيش از هر چيز به وحدت و آرامش احترام می گذارند.»

به دنبال اين حکم حکومتی که در نوع خود بی سابقه بود، رييس مجلس شورای اسلامی و امضاء کنندگان طرح سوال اعلام کردند که اين طرح را متوقف کرده اند.

رهبر جمهوری اسلامی ايران در گذشته از طريق ارسال نامه يا با بيان نظرات خود به هيات رييسه مجلس شورای اسلامی، خواستار انجام کاری می شد ولی وی روز چهارشنبه، درخواست توقف طرح سوال را از يک تريبون عمومی و به صورت علنی بيان کرد.

علی مطهری در مصاحبه خود با سايت تابناک گفته که «امضاهای نمايندگان پای سوال از رييس جمهوری پس گرفته نمی شود، ولی چون ايشان (رهبر ايران) حکم کردند ما تابع هستيم و سوال منتفی می شود.»

وی در عين حال، حکم حکومتی آيت الله خامنه ای را فقط برای توقف طرح سوال از محمود احمدی نژاد معتبر دانسته و گفته است: «اين حکم قطعا برای اين سوال صادق است و نمی توان آن را به همه امور تسری داد، ولی برای ديگر امور، قطعا روال معمول خودش جاری است.»

نماينده تهران در مجلس در پاسخ به اين پرسش که «با توجه به اين شرايط مجلس، چه راهکاری برای پاسخگو کردن رييس جمهور هست و اينکه تا پايان دوره ايشان چه بايد کرد؟»، اظهار داشت: «نمی دانم، بايد منتظر ماند تا اين چند ماه بگذرد.»

طرح سوال از محمود احمدی نژاد روز ۱۹ مهرماه با ۱۰۲ امضاء به هيات رييسه مجلس داده شد و محور آن نيز «نوسان در بازار ارز، کاهش ارزش پول ملی، افزايش شاخص تورم رکودی، عدم پاسخگويی بانک مرکزی به مجلس در مورد مسائل ارزی، واردات خودروی خارجی با ارز مرجع، و سخت‌گيری در مورد تعيين قيمت خريد تضمينی گندم» بود.

وی قرار بود در روزهای آينده برای پاسخ به سوالات نمايندگان در مجلس حاضر شود و به گفته رسانه های نزديک به دولت، اقدام به «روشنگری» کرده و «ناگفته ها» را بگوید، که با دستور رهبر جمهوری اسلامی ايران اين طرح متوقف شد.

روز چهاردهم آبان ماه، علی مطهری از رییس جمهوری اسلامی ایران خواسته بود که «هر چه زود‌تر ناگفته‌های خود را بگويد تا خيال همه راحت شود.»

وی گفته بود: «فکر می‌کنم رييس جمهور (می خواهد) مجلس را بترساند تا از سوال عقب نشينی کند و گرنه ما از هر چه که احمدی‌نژاد بخواهد بگويد استقبال می‌کنيم.»

داستان دادسرا (نه شما و نه هفت مسئول برترِ شما)


برگه ای آمد در خانه. که بعنوان “متهم” بیا به شعبه ی نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه. کجا؟ میدان پانزده خرداد. به هیچ یک از اهل خانه خبر ندادم. تا مبادا برآشوبند. سه روز بعدش (سه شنبه سی ام آبان) رفتم. با ساکی پر از لباس و گرمکن و مایحتاج دیگر. و “دلی آرام و قلبی مطمئن”. می دانستم که این مسیر، لاجرم به زندان می انجامد. کدام زندان؟ این دیگر به ادامه ی نمایش مربوط بود. که من از آن خبر نداشتم. می دانستم که نمایش گونه پرسشی می کنند و پاسخی می گیرند و داستان وثیقه را به تنگای وقت می کشانند. وثیقه داری؟ نخیر. پس فعلاً برو زندان. زندان که رفتی، بازی شروع می شود.
برگه را دادم دست منشی شعبه ی نهم و خود در راهرو منتظر ماندم. تا صدایم کنند. نیمساعتی گذشت. و در این نیمساعت، به ساختمان اطراف نگاه کردم که در دل خود تاریخی نهفته دارد. و به این اندیشیدم که: در ایران، هر سلسله ای برای بقای خود دستگاهی پدید آورده و به رسم خود “عدالت” را معنا فرموده و بساط کسب خود آراسته. و باز به این اندیشیدم که: اگر همگان، عدالت را از کلاه شعبده ی خود برآورده اند، ما اما در این سی و سه سال آن را به کف کفش خود ساییده ایم. عدالتی که ما به اسم مسلمانی ترسیم کرده ایم، نمونه اش مگر در دوره های تلخ تاریخ به چشم آید. آنجاها که اراده ی یک نفر، بر همه ی عرض و طول مناسبات کشوری و مردمی چیرگی داشته. دوره هایی که به اسم عدالت، پوست از تن هرچه واژه ی انصاف و عدل و درایت و قانون و استقلال برمی کندند و به اسم خدا بر بد و خوب مردم تقسیم می بستند.
صدایم زدند. عجبا به شعبه ی چهار بازپرسی. که بعداً دانستم خودشان تغییر داده اند. به چه علت؟ ندانستم. داخل شدم. سلامی گفتم و نشستم و ساک خود را بر صندلی مجاور نهادم. این شعبه، درست همان است که یک سال پیش، به آنجا مراجعه کردم و از ضرغامی و مدیر سایت باشگاه خبرنگاران جوان شکایت کردم. که این سایت، فیلمهای ساخته شده توسط سازمان اطلاعات سپاه علیه من و خانواده ام را منتشر کرده بود. شش ماه بعد مرا به همینجا فراخواندند و گفتند: مدرکت کو؟ گفتم: داده ام. شش ماه پیش. قاضی عجول، پرونده را نشان من داد. که خودت نگاه کن. دانستم مدارک را برداشته اند. به چه علت؟ شاید به این خاطر که داستان شکایت به درازا بیانجامد. و شامل مرور زمان شود. و شاکی را بفرساید. همان شش ماه پیش برگشتم و مدارک لازم را بردم و تحویلشان دادم. و اکنون شش ماه دیگر گذشته و خبری برنیامده.
حالا اما من متهم بودم. و آماده ی رفتن به زندان. قاضی، پرسش نخست را نوشت و داد به دست من. و گفت: شاکی خصوصی داری آقای نوری زاد. نگاه کردم. یکی از آقازاده ها از من شکایت کرده بود. احتمالاً نمایشی را آغاز کرده بودند و قسمتی از نمایش را به عهده ی این آقازاده واگذارده بودند. فهم این مسئله چندان دشوار نبود. من در نامه ها و نوشته های اخیر خود، پرده های بسیاری را پس زده بودم. شاخص ترین آنها آقا مجتبای خامنه ای است. که نوشته بودم: هشتصد میلیون تومان از شهرام جزایری پول گرفته. اگر شکایتی بود، باید به این مهم می پرداختند. حتی احتمال دادم قاضی صلواتی از من شکایت کرده. که چرا او را جنازه نامیده ام؟ و این که: من کجا جنازه ام؟ نگاه کن. حرف می زنم. نفس می کشم. امضا می کنم.
و نیز مترصد شکایت سرداران فربه ی سپاه بودم. که کجا ما فربه و دزد و حریصیم؟ سند داری بیاور. و من، به ساحل بی نوای دریای خزر نگریستم که سرداران فربه، در مفتضح ترین طرح ممکن، قرار است آب خزر را که نه، بل تریلیاردها پول مردم را به سمت کویر مرکزی و سیری ناپذیر حسابهای بانکی خود کانال بزنند.
بازی اما از شکایت یکی از آقازاده ها شروع شده بود. عجبا که درست پس از دو ماهی که از انتشار نامه ی بیست و ششم می گذشت. و من در این نامه به او اشاره کرده بودم. عدالت به این می گویند. شکایت یک ساله ی مرا وانهاده بودند و سرضرب به سراغ شکایت آقازاده رفته بودند. من اگر بنا به خواست قاضی به وادی اما و اگر دخول می کردم، همانجا گرفتار می شدم. گرفتاری ای که پایانش از ابتدا مشخص بود.
در پاسخ به پرسش نخست قاضی نوشتم: “ضمن احترام به قانون و آرزوهای بخاک افتاده ی انقلاب، من محمد نوری زاد اعلام می دارم: نه شما را، و نه هفت مسئول برترِ شما را به رسمیت نمی شناسم و به هیچ پرسشی نیز پاسخ نمی گویم”. برگه را امضا کردم و دادم دست قاضی. قاضی بلافاصله پرسش دوم را نوشت. که آخرین دفاعت چیست؟ نوشتم: دفاعی ندارم. و تمام. قاضی برگه ی دیگری را امضا کرد و داد دست من. و گفت: این را امضا کنید. پرسیدم: این دیگر چیست؟ گفت: برگه ی التزام است. یعنی چه؟ یعنی شما ملتزم به این که هروقت صدایت زدیم بیایی بروی زندان!
و ادامه داد: راستی شما یک پرونده اینجا دارید که در آن “شاکی” هستید. گفتم: دیگر برایم مهم نیست. گفت: یعنی چه؟ گفتم: یعنی این که برایم مهم نیست. خودش منظور مرا فهمید. که این مهم نیست، از هر کنایه برای دستگاه او سوزنده تر است. مگر می شود آن شکایت مهم نباشد؟ پس ترشی اش بیاندازید. چهار دقیقه بعد از ورودم، از اتاق قاضی بیرون زدم. قاضی شعبه ی چهار شاید در طول عمر قضاوتش یک چنین رسیدگی جمع و جوری را تجربه نکرده بود. دوتا پرسش در چهار دقیقه. او خودش را برای پرپرزدنهای من مهیا کرده بود و من کل سیستم قضایی را به هیچ گرفته بودم. در راه برگشت، حس و حال کسی را داشتم که یکی زده به برجکش و حالش را گرفته. من در ذهن خود، فضای نابی از زندان رفتن خود پرداخته و کلی با زندانیان سیاسی گفت و شنود و زندگی و “حال” کرده بودم. این که در زندان این را می گویم و این را می شنوم. قاضی اما با برگه ی التزام، عیش مرا منقض کرده بود. خدا نبخشایدت قاضی.
محمد نوری زاداول آذر سال نود و یک

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 2 آذر ، 22 نوامبر