۱۳۹۱ آبان ۱۲, جمعه

"احمدی‌نژاد برنده مناقشه با برادران لاریجانی‌"


عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی احمدی نژاد را برنده مناقشه با برادران لاریجانی در موضوع بازدید از زندان اوین و نامه نگاری ها دانست و گفت: درخواست احمدی نژاد برای بازدید از زندان اوین یک درخواست سیاسی بود که با این درخواست توانست به مدت 10 روز افکار عمومی را از مشکلات اقتصادی به این مباحث منحرف کند.

به گزارش آخرین ، محمد جواد حق شناس مدیر مسئول سابق روزنامه اعتماد ملی در حاشیه بازدید از غرفه مهر ، گفت: با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی جامعه احزاب و جناح های سیاسی باید برای رسیدن به اجماع ملی از منافع جناحی خود بگذرند، و از چهره هایی که نماد وحدت باشند حمایت کنند تا با هزینه حداقلی اجماع عمومی را ایجاد کنیم.

وی افزود: چهره هایی مانند خاتمی ، ناطق نوری و هاشمی رفسنجانی که امتحان خود را پس داده اند و از ظرفیت های لازم برای اجماع ملی برخوردار هستند، می توانند این وحدت را ایجاد کنند.

وی همچنین در مورد درخواست احمدی نژاد برای بازدید از زندان اوین، گفت: بازدید از زندان حق طبیعی رئیس جمهور است.

وی با بیان اشاره نامه نگاری میان قوا ، احمدی نژاد را برنده مناقشه با برادران لاریجانی دانست و تصریح کرد: درخواست احمدی نژاد برای بازدید از زندان اوین یک درخواست سیاسی در جهت رقابت وی با گروههای اصولگرایی در جلب حمایت اقشاری از جامعه بود.

وی خاطرنشان کرد: احمدی نژاد با این درخواست توانست به مدت 10 روز افکار عمومی را از مشکلات اقتصادی به این مباحث منحرف کند و در واقع پیروز این مجادل سیاسی بود.

 

فرمانده بسیج : 10 کیلو طلا، جایزه کسی که ثابت کند جنایتکارتر از آمریکا، دولت دیگری هست





























رئیس سازمان بسیج مستضعفین در مراسم یوم الله 13 آبان اعلام کرد: ایران به محققی که ثابت کند جنایتکارتر از آمریکا، دولت دیگری وجود دارد، 10 کیلو جایزه می دهد.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» (بسیج)، سردار نقدی در مراسم یوم الله 13 آبان که صبح امروز در مقابل لانه جاسوسی سابق آمریکا برگزار شد، با اشاره به جنایات دولت آمریکا طی سال‌های گذشته گفت: ما به هر مورخ و پژوهشگری که ثابت کند در دنیا از دولت آمریکا دولتی جنایتکارتر است جایزه می دهیم .
وی در ادامه از اهدای ده کیلوگرم طلا به محقق و مورخی که بتواند چنین مسئله‌ای را ثابت کند، خبر داد و گفت: تا سال 1400 فرصت وجود دارد که این مساله توسط آنها ثابت شود.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین در ادامه گفت: ما هر چه تحقیق کردیم در این زمینه به هیچ نتیجه‌ای نرسیدیم.

مصباحی مقدم: ۸۶ درصد از بودجه عمرانی محقق نمی‌شود


یک نماینده مجلس شورای اسلامی ایران می‌گوید امسال از ۳۷ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی کشور تنها ۵هزار میلیارد تومان محقق خواهد شد. وی از کاهش نزدیک به یک‌ونیم میلیون بشکه‌ای صادرات نفت خبر می‌دهد.
غلامرضا مصباحی مقدم‌، رییس کمیسیون برنامه‌بودجه و محاسبات مجلس روز پنجشنبه (۱۱ آبان / اول نوامبر) در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، شرایط اقتصدی ایران را نامطلوب خواند و تصریح کرد: «با توجه به کاهش درآمدهای نفت، امروز در باب اقتصادی با مشکلاتی مواجهیم که باید خود را با این شرایط وفق دهیم.»
صادرات نفت ایران که مهمترین منبع درآمد ارزی کشور است، تحت تاثیر تحریم‌های اقتصادی بین‌المللی به شدت کاهش یافته است. به گفته مصباحی مقدم، ایران به‌طور متوسط در هفت ماهه اول امسال روزانه یک‌میلیون و ۳۰هزار بشکه نفت صادر کرده است. دولت پیش‌بینی کرده بود که در سال‌جاری دو و نیم میلیون بشکه‌ نفت صادر خواهد کرد.
رئيس کمیسیون برنامه و محاسبات مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است که تحریم صادرات گاز ایران نیز مشکلاتی را برای کشور ایجاد خواهد کرد. در اوایل ماه اکتبر، اتحادیه اروپا تدابیر تحریمی تازه‌ای علیه جمهوری اسلامی اتخاذ کرد.
تحریم‌هایی که اوایل اکتبر توسط کاترین اشتون، سرپرست روابط خارجی اتحادیه اروپا، اعلام شد، بیش‌تر بر صادرات گاز مایع ایران به کشورهایی مانند کره جنوبی تأثیر گذاشته است. باید انتظار داشت که محدودیت صادرات گاز که رسما از نیمه ماه اکتبر شروع شده، در ماه نوامبر نمود بیشتری پیدا کند.

مصباحی مقدم از کاهش یک‌ونیم میلیون بشکه‌ای صادرات روزانه نفت خبر دادمصباحی مقدم از کاهش یک‌ونیم میلیون بشکه‌ای صادرات روزانه نفت خبر داد
نگرانی از گرانی و جنگ اقتصادی

در همین حال مصباحی مقدم از عدم تحقق بخش عمده‌ای از بودجه کشور و کسری ۷۴هزار میلیارد تومانی خبر داد. این میزان تقریبا ۴۵ درصد بودجه کل کشور در سال ۱۳۹۱ را در بر می‌گیرد. بر اساس برنامه، بودجه عمومی امسال ۱۶۴هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود.
نکته مهم در میان آمارهای ارئه شده توسط این نماینده مجلس عدم تحقق بخش عمده‌ای از بودجه‌ی عمرانی است که موتور محرک رشد اقتصادی محسوب می‌‌شود. بر اساس برنامه ۳۷هزارمیلیارد تومان برای بودجه عمرانی در نظر گرفته شده بود که به گفته مصباحی مقدم تاکنون تنها ۲هزار و ۵۰۰میلیارد تومان آن تحقق یافته است.
وی پیش‌بینی کرد که در پایان سال در حدود ۵هزار میلیارد تومان از کل بودجه عمرانی کشور تحقق یابد. این میزان تنها حدود ۱۴ درصد از بودجه عمرانی سال ۱۳۹۱ است.
رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، ایران را درگیر یک "جنگ اقتصادی" دانست و افزود: «گرانی‌های اخیر نگرانی‌های مردم را افزایش داده است از این رو باید مردم را برای مقابله با جنگ اقتصادی آماده و کشور را با کمک مردم اداره کنیم.»
کمتر از دو ماه پیش جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته بود که نمایندگان دولت در جلسه با اعضای این کمیسیون اعلام کرده‌اند تنها ۲۵ درصد بودجه‌های عمرانی سال ۹۱ محقق خواهد شد. به نظر می‌رسد پیش‌بینی‌های تازه از شرایطی بحرانی‌تر نسبت به قبل خبر می‌دهد.

«جمهوری اسلامی با طلای ترکیه تحریم‌ها را دور می‌زند»


از ابتدای سال جاری میلادی صادرات طلای ترکیه به ایران افزایش چشمگیری یافته است. حکومت جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها، و مردم در واکنش به سقوط بی‌سابقه ارزش ریال به خرید طلا از ترکیه روی آورده‌اند.
تشدید تحریم‌های سازمان ملل و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا مبادلات بانکی جمهوری اسلامی را با محدودیت‌های فلج‌کننده‌ای روبرو کرده است. ناظران تحریم‌های بانکی و مالی، و سقوط ارزش ریال را مهمترین علت افزایش واردات طلا از ترکیه ارزیابی می‌کنند. ایران در هفت ماه نخست سال ۲۰۱۲ شش میلیارد و ۲۳ میلیون دلار طلا از ترکیه وارد کرده است. بخش بزرگی از این طلاها در ازای پول نفت و گاز وارداتی ترکیه در اختیار ایران گذاشته شده است.

متوقف شدن صادرات مستقیم طلا به ایران

ظاهرا با آغاز دور تازه‌ی تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه جمهوری اسلامی که از ژوئیه‌ی سال جاری به اجرا گذاشته شد، ترکیه پرداخت پول نفت و گاز به وسیله طلا را متوقف کرده است.
خبرگزاری فارس به نقل از روزنامه‌ی وطن چاپ ترکیه گزارش می‌دهد ایران در پنج ماه ‌نخست سال ۲۰۱۲ در ازای صادرات نفت و گاز به این کشور حدود ۶۰ تن طلا وارد کرده است.
 قبلا برخی خبرگزاری‌ها گزارش داده بودند که ترکیه بهای نفت و گاز وارداتی از ایران را با طلا می‌پردازد، اما وزیر‌خارجه ترکیه ضمن تکذیب این خبر تصریح کرده بود که کشورش مطالبات ایران را تنها با لیر پرداخت می‌کند.

مهمت سیسمک وزیر دارایی ترکیه نیز روز پنج‌شنبه (۱۱ آبان/ ۱ نوامبر) تاکید کرد که کشورش  پول گاز وارداتی از ایران را با طلا نمی‌پردازد. او که در پارلمان ترکیه سخن می‌گفت "هالک بانک" را مسوول تسویه پرداخت‌های ترکیه به ایران معرفی کرد. به گفته‌ی سیسمک فروش طلا به مشتریان ایرانی عمدتا در صرافی‌ها و بازار بزرگ استانبول انجام می‌شود.
مطابق گزارش‌ها ترکیه از ماه اوت صادرات مستقیم طلا به ایران را متوقف کرده و بدهی‌های خود را با پول ملی این کشور، "لیره" پرداخت می‌کند که ظاهرا در بازارهای دبی تبدیل به طلا می‌شوند.

خرید طلای ترکیه در دبی

نشریه آلمانی "تاگس اشپیگل" روز جمعه (۱۲ آبان/ ۲ نوامبر) در گزارشی نوشت، شواهد موجود نشان می‌دهد که طلای ترکیه از ماه اوت از طریق دبی به ایران منتقل می‌شود. ایران در ماه ژوئیه یک میلیارد و ۸۳۰ میلیون دلار طلا از ترکیه وارد کرده بود.
بازار ارز در ایران راکد است و مردم روی طلا سرمایه‌گذاری می‌کنند
بازار ارز در ایران راکد است و مردم روی طلا سرمایه‌گذاری می‌کنند
مطابق گزارش‌های موسسه آمار ترکیه، میزان صادرات طلای این کشور به ایران در ماه اوت بیش از ۹۰ درصد کاهش یافته و به ۱۸۰ میلیون دلار رسیده است.
"تاگس اشپیگل" می‌نویسد در همین فاصله صادرات طلای ترکیه به امارات متحده عربی به شدت افزایش یافته و از ۷ میلیون دلار در ماه ژوئیه به یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار در ماه اوت رسید. بنابر این گزارش کارشناسان اتفاق نظر دارند که جریان انتقال طلای ترکیه به ایران همچنان از طریق دبی ادامه دارد.

گفته می‌شود با تیره شدن روابط ترکیه و ایران به دلیل حوادث سوریه، خرید طلای این کشور از بازارهای دبی با مشکلات کمتری روبروست. از سوی دیگر ترکیه نیز با پرهیز از فروش مستقیم طلا به ایران با تحریم‌کنندگان جمهوری اسلامی دشواری کمتری خواهد داشت.

شمش‌های طلا در کیف دستی مسافران

به نوشته‌ی "تاگس اشپیگل" شهروندان ایران در واکنش به کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم تلاش می‌کنند دارایی‌های خود را به طلا تبدیل کنند: «از ابتدای سال ۲۰۱۲ ارزش برابری ریال با ارزهای معتبر خارجی دو سوم کاهش یافته است.»

نشریه آلمانی احتمال می‌دهد با ادامه‌ی سقوط ارزش ریال دولت به زودی جلوی هرگونه معامله ارز در بازار آزاد را بگیرد. این نشریه می‌افزاید نشانه‌هایی نیز حکایت از آن دارد که حکومت جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌ها به شکل گسترده‌ای به خرید و واردات طلا روی آورده است.
"تاگس اشپیگل" گزارش می‌دهد بخشی از طلاهای صادراتی ترکیه به دبی از طریق مسافران پروازهای هوایی در این مسیر انجام می‌شود. بر این اساس خارج کردن طلا از فرودگاه استانبول با ارائه مشخصات و شماره مالیاتی مسافر کاری قانونی است. حمل چند کیلو شمش طلا در کیف دستی، واسطه‌ها را از پرداخت هزینه‌ی سنگین بیمه نیز معاف می‌کند.

پیش‌بینی آشفتگی بیشتر اقتصاد ایران

روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز روز پنج‌شنبه، ۱۱ آبان نوشت ترکیه در ماه دسامبر به بزرگترین صادرکننده طلای جهان تبدیل شده و امارات در جایگاه دم قرار گرفته است. به گزارش "تاگس اشپیگل" صادرات طلای ترکیه در هشت ماه آغاز سال ۲۰۱۲ بیش از چهاربرابر شده است.

شبکه خبری العربیه به نقل از فایننشال تایمز نوشت که عامل بالارفتن سطح صادرات و فروش طلا در ترکیه و دوبی  را باید در آشفتگی وضعیت ارزی ایران و سقوط بی‌سابقه ارزش  ریال جستجو کرد.

در گزارش فایننشال تایمز همچنین آمده است: «سقوط ناگهانی ارزش ریال و عدم موفقیت دولت ایران در تثبیت قیمت دلار، باعث بی اعتمادی مردم و بازرگانان ایرانی به معامله با ریال و روی آوردن آن‌ها به طلا برای نگهداری و ثبات پس اندازهایشان در برابر ارز خارجی شده است»

به نوشته العربیه "فایننشال تایمز پیش بینی می‌کند اقتصاد ایران در ماه‌های آینده شاهد آشفتگی و فروریزی بیشتری خواهد بود، و علت آن را خالی شدن سریع ذخیره ارز خارجی ارزیابی کرده است."

احمدی‌نژاد در نامه به خامنه‌ای از "مخدوش شدن اختیارات" خود گلایه کرد


محمود احمدی‌نژاد با نامه‌ای به انتقادات آیت‌الله خامنه‌ای در مورد "علنی شدن اختلافات" میان مقامات کشور، واکنش نشان داد. او از رهبر جمهوری اسلامی خواست که به "مخدوش شدن اختیارات رئیس جمهور" رضایت ندهد.
محمود احمدی‌نژاد شامگاه پنجشنبه (۱۱ آبان/۱ نوامبر) در نامه‌ای خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای، به اظهارات اخیر رهبر جمهوری اسلامی واکنش نشان داد. نامه رئیس جمهور زیر عنوان "تقدیر دکتر احمدی‌نژاد از توجه هوشمندانه مقام رهبری" منتشر شده است.
احمدی‌نژاد نطق اخیر آیت‌الله خامنه‌ای را "تذکر به موقع" دانسته و گفته است که دولت او "مانند گذشته و برای مصالح کشور، همه نامهربانی‌ها را صبورانه تحمل خواهد کرد". او در نامه تأکید کرده است که از "بگومگوها" در داخل کشور استقبال نمی‌کند.رئیس جمهور در نامه‌اش به رهبری می‌گوید: «مطمئن هستم که جنابعالی بر پاسداری قاطع از قانون اساسی و به ویژه از حقوق اساسی ملت و همچنین صیانت از جایگاه رفیع رئیس جمهوری منتخب ملت که بالاترین مقام رسمی کشور پس از رهبری و مجری قانون اساسی است، تاکید دارید و با هر اقدامی که اختیارات و مسئولیت های مهم او را مخدوش نماید، مخالفید."
اختلاف "خیانت" است
به دنبال بالا گرفتن اختلافات میان رؤسای قوای سه‌گانه، آیت‌الله خامنه‌ای روز چهارشنبه (۱۰ آبان/۳۱ اکتبر) در اظهاراتی تند و صریح، به مقامات کشور دستور داد که به اختلافات میان خود دامن نزنند. او هشدار داد: «از امروز تا روز انتخابات هر کسی احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به کار گيرد، قطعاً به کشور خيانت کرده است.»
اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای واکنشی بود به نامه‌نگاری تند میان محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور و صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه و همچنین اختلافات رئیس جمهور با علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی.
خامنه‌ای از سران قوای سه‌گانه و تمام مسئولان خواست که اختلافات میان خود را علنی نکنند. او گفت: «نامه نگاری‌های اخیر و مطالب آن به هیچ وجه موضوع مهمی نیست اما این اختلاف نظرها نباید به میان مردم کشانده و دست‌مایه‌ای برای جنجال و هیاهوی رسانه‌های بیگانه و دشمنان شود.»
علی و صادق لاریجانی، روسای قوای مقننه و قضاییهعلی و صادق لاریجانی، روسای قوای مقننه و قضاییه
رهبر جمهوری اسلامی به نامه‌نگاری میان محمود احمدی‌نژاد و صادق لاریجانی بر سر تقاضای رئیس جمهوری برای بازدید از زندان اوین اشاره داشت. احمدی‌نژاد در نامه خود به صادق لاریجانی نوشته بود که "مطمئنا با سرکشی از زندان‌ها و برخی دادگاه‌ها" نحوه اجرای قانون اساسی و "رعایت حقوق اساسی ملت" را بررسی خواهد کرد.
رئیس قوه قضائیه ایران در نامه‌ای به رئیس جمهور او را به "رفتارهای نامتعارف" و تلاش برای "دخالت بیجا و خارج از حدود قانونی" در امور قوه قضائیه متهم کرد و به او هشدار داد که جلوی بازدید بدون هماهنگی او از زندان اوین را خواهد گرفت و "قاطعانه از هرگونه حرکت تعدی‌گونه و دخالت نابجا" ممانعت خواهد کرد.
بلافاصله پس از سخنرانی رهبر جمهوری اسلامی، صادق لاریجانی رئیس قوه قضائیه و علی لاریجانی رئیس قوه مقننه با نوشتن نامه‌های جداگانه از سخنان او ستایش کردند. رئیس قوه قضائیه در نامه کوتاهی خطاب به رهبر ایران نوشت که "پیام وحدت‌بخش" او را با "جان و دل" دریافت کرده است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز در نامه‌ای "رهنمودهای ناصحانه و خیرخواهانه" آیت‌الله خامنه‌ای را سنجیده دانست و بر واجب بودن رعایت دستورات رهبر ایران تاکید کرد.

بیانیه‌ای از اوین درباره "روند رو به تباهی دستگاه قضایی"


هفت زندانی سیاسی در نامه‌ای بار دیگر روند رسیدگی به پرونده زندانیان سیاسی و شرایط حاکم بر زندان‌ها را شرح دادند. به اعتقاد نگارندگان، اصرار بر بازدید از زندان اوین یا ادعای رسیدگی به امور زندانیان، مانوری انتخاباتی است.
بیانیه‌ی منتشرشده در پایگاه اینترنتی "کلمه" به امضای امیرخسرو دلیرثانی، عبدالفتاح سلطانی، محمد سیف‌زاده، محمد رضایی، فریبرز رئیس‌دانا، مهدی خدایی و مصطفی نیلی رسیده است. این نوشته تأکید می‌کند که «متقلبان انتخاباتی نمی‌توانند تلاش‌های آزادی‌خواهانه زندانیان را مصادره کنند».

نگارندگان این بیانیه در بخشی از نامه‌ی خود شرایط حاکم بر فضای زندان‌ها را تشریح کرده‌اند. بر این اساس زندان‌ها "مکانی برای اصلاح مجرمان" نیستند بلکه به "مکانی برای ارتکاب جرایمی چون قاچاق و استعمال مواد مخدر در سطح گسترده، تبهکاری، ضرب و شتم، آزار و حتی برده‌داری جنسی" تبدیل شده‌اند.
عبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، (راست) از امضاکنندگان بیانیهعبدالفتاح سلطانی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، (راست) از امضاکنندگان بیانیه
هفت امضاکننده بیانیه یادشده زندان‌ها را "پایگاهی برای جولان باندهای مافیایی" ارزیابی می‌کنند؛ باندهایی که «عمدتا از طریق ارتباطات ویژه با پاره‌ای از کارکنان زندان و حمایت‌های آشکار و نهان آن‌ها موفق به سازماندهی و ارتکاب جرایم در داخل و حتی خارج از زندان می‌شوند».

زندانی سیاسی و اعدام سیاسی
آنان همچنین ادعای عدم وجود اعدام سیاسی (از سوی صادق لاریجانی) و عدم وجود زندانی سیاسی (از سوی محمود احمدی‌نژاد) را نادرست می‌دانند و از افرادی نام می‌برند که یا به "جرم" سیاسی در بند هستند یا به این "جرم" اعدام شده‌اند.

به اعتقاد نویسندگان نامه «کتمان وجود زندانیان سیاسی و اعدام سیاسی، بیش از هر چیز نشان ناتوانی نظام [جمهوری اسلامی] در توجیه سرکوب عیان و نهان مخالفان و ناتوانی در توجیه رفتارهای غیر قانونی رایج در مراحل دادرسی و رسیدگی به پرونده متهمان سیاسی است».

هفت زندانی سیاسی یادشده در مجموع محکومان به اعدام یا زندانیان سیاسی اعدام‌شده را قربانی "محاکم ناعادلانه و غیر قانونی" می‌دانند که "بدون رعایت شرایط مندرج در قوانین از جمله تشکیل دادگاه‌های علنی با حضور هیات منصفه" روند رسیدگی به اتهام‌شان پایان پذیرفته است.

به زعم امضاکنندگان، محکمه‌ی رسیدگی‌کننده به اتهام زندانیان سیاسی "ناعادلانه و ناهمساز با قوانین"، احکام صادرشده برای متهمان "ناعادلانه"، شرایط افراد بازداشتی "اسارت‌گونه" است و آنان از "حقوق قانونی نظیر حق ارتباط و ملاقات با خانواده و امکان استفاده از مرخصی" محروم‌اند و "در وضعی به مراتب بد‌تر و سخت‌تر از سایر زندانیان جرایم غیر سیاسی به سر می‌برند".

"دادرسی غیرمستقل"

بیانیه‌ی منتشرشده در وبگاه کلمه روند رسیدگی به پرونده متهمان سیاسی را تحت تأثیر دستگاه‌های اطلاعاتی، امنیتی و نظامی می‌داند. این اعمال نفوذ، به نوشته‌ی امضاکنندگان، از دستگیری متهمان و بازجویی از آنان تا صدور و اجرای حکم متهمان وجود دارد: «نهادهای امنیتی دست‌درازی به قانون را تا آنجا پیش برده‌اند که نماینده خود را در بندهای سازمان زندان‌ها که زندانیان سیاسی نگهداری می‌شوند، مستقر و تمامی اعمال و رفتار زندانیان را رصد می‌کنند».
بیانه زندانیان سیاسی به اعتصاب غذای نسرین ستوده، حقوقدان زندانی، برای رسیدن به حقوق ابتدایی خود اشاره کرده استبیانیه زندانیان سیاسی به اعتصاب غذای نسرین ستوده، حقوقدان زندانی، برای رسیدن به "حقوق ابتدایی" خود اشاره کرده است
به اعتقاد نگارندگان، "این ظلم و ستم آشکار" زندانیان سیاسی را به سمت اعتصاب غذا سوق می‌دهد تا به "حقوق ابتدایی خویش مثل درمان، ملاقات و …" دست پیدا کنند.

پیش از این هم زندانیان سیاسی دیگری با انتشار نامه‌های مشابه یا نقل تجربیات خود از بندهای امنیتی و سلول‌های انفرادی زندان‌های جمهوری اسلامی، شرایط مشابهی را تشریح کرده و روایت منطبقی از روند رسیدگی به پرونده‌ها به دست داده بودند.

نامه‌نگاری رئیس دولت و رئیس قوه قضائیه

نگارندگان نامه‌ی اخیر در بخشی از بیانیه‌ی خود با اشاره به اصرار محمود احمدی‌نژاد برای بازدید از زندان اوین و پاسخ صادق لاریجانی به او، از "روند رو به تباهی دستگاه قضایی و سرکوب حقوق مردم در محاکم غیر قانونی" انتقاد کرده‌اند. آنان شرایط حاکم بر زندان‌ها را حاصل "عدم صداقت مسئولان رده‌بالای دستگاه قضا [یی جمهوری اسلامی]" می‌دانند.

این بیانیه تصریح می‌کند: «باندهای قدرت در قالب نهادهای قانونی همچون ریاست جمهوری [اسلامی] نیز در پی "سوءاستفاده‌های نمایشی" از این شرایط هستند و هر از گاهی در پی مطامع سیاسی، از سوء مدیریت در زندان‌ها دم می‌زنند و در آستانه انتخابات به فکر احیای حقوق ملت و یا سرکشی از زندان می‌افتند».

نامه‌نگاری‌های علنی رئیس دولت دهم با رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی درباره بازدید محمود احمدی‌نژاد از زندان اوینواکنش علی خامنه‌ای را نیز برانگیخت. رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه (۳۱ اکتبر / ۱۰ آبان) به سران قوا هشدار داد که «مسائل جزیی را مایه جنجال و خوراک تبلیغاتی رسانه‌های بیگانه نکنند».

علی و صادق لاریجانی، رؤسای مجلس شورای اسلامی و قوه‌ی قضائیه‌ی جمهوری اسلامی، یک روز بعد با انتشار نامه‌های جداگانه‌ای بر "لزوم اطاعت" از رهبر جمهوری اسلامی تأکید کردند.


ضرب و شتم محمد نوری‌زاد کارگرادن فیلم "شعبون بی‌مخ‌ها"


محمد نوری‌زاد هنگام بازدید از نمایشگاه مطبوعات مورد ضرب و شتم و هتاکی قرار گرفت. کارگردان فیلم "شعبون بی‌مخ‌ها" پیش‌تر گفته بود «شعبون بی‌مخ‌ها درهمه ادوارتاریخی‌شان تماشایی بوده‌اند اما درزمان ما تماشایی‌ترند.»
بنا بر گزارش‌ها محمد نوری‌زاد روزنامه‌نگار و کارگردان منتقد حکومت ایران پنج‌شنبه ۱۱ آبان پس از حضور در نمایشگاه مطبوعات مورد حمله، ضرب و شتم و هتاکی قرار گرفت.
به گزارش سایت "ندای سبز آزادی" آقای نوری‌زاد برای بازدید به نمایشگاه مطبوعات رفته بود که "تعدادی از جوانان" حاضر در نمایشگاه مطبوعات ابتدا از او سؤالاتی می‌کنند و در بحث با او بر سر موضوعات روز به تفاهم نمی‌رسند.
بنا بر این گزارش این افراد پس از فحاشی و ناسزاگویی به محمد نوری‌زاد حمله‌ور می‌شوند و به قول یکی از شاهدان لگدی به او می‌زنند.
خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران: درگیری شکل نگرفت
خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران اما در گزارشی ادعا کرده "هیچ‌گونه درگیری فیزیکی بین بازدیدکنندگان نمایشگاه با نوری‌زاد" شکل نگرفت و نوری‌زاد با "شعار مرگ بر منافق" از نمایشگاه اخراج شد.
در ادامه گزارش خبرگزاری فارس آمده است محمد نوری‌زاد از پاسخ به سؤالات مختلف "تعدادی از جوانان" درباره این‌که منش معرفتی و افعالی او چیست، "طفره رفت" و تنها گفت"من انسانم".
خبرگزاری دولتی شبستان نیز روایت دیگری از این ماجرا گزارش داده است. بنا بر این گزارش محمد نوری‌زاد در پاسخ به بازدید‌کننده‌ای که از او درباره حمایتش از بهاییت پرسیده گفته است: «اگر شما در خانواده بهایی متولد شده بودی اکنون بهایی بودید.»
خبرگزاری شبستان در ادامه نوشته است: «این پاسخ با شعارهای اعتراض‌آمیز بازدیدکنندگانی مواجه شد که با نوری زاد مشغول مباحثه بودند.»
خبرگزاری ایلنا در این‌باره گزارش داده است: «در حاشیه بازدید محمد نوری‌زاد از نمایشگاه مطبوعات او وارد غرفه خبرگزاری ایلنا شد. خبرنگاران ایلنا تلاش كردند وی و مردم حاضر در نمایشگاه را كه در حال بحث و گفت‌وگو با یكدیگر بودند، به سمت سالن اصلی هدایت كنند كه در همین حال عده‌ای از بازدیدکنندگان با شعار "مرگ بر منافق" و "مرگ بر ضد ولایت فقیه" خواستار خروج وی از نمایشگاه شدند.»
فیلم "شعبون بی‌مخ‌ها"
محمد نوری‌زاد این روزها قسمت‌های مختلف فیلمی به نام "شعبون بی‌مخ‌ها" را کارگردانی و منتشر می‌کند. او عنوان کرده است: «شعبون بی‌مخ‌ها درهمه ادوارتاریخی‌شان تماشایی بوده‌اند اما درزمان ما تماشایی‌ترند.»
به گزارش سایت محمد نوری‌زاد: «شعبون بی‌مخ‌ها کسانی هستند که به هیچ قاعده‌ای متقاعد نیستند. دهانشان از فحش و ناسزا و البته از الفاظ دینی پراست. مشت‌هایشان همیشه مهیای فرود آمدن است و دهانشان مهیای فحش‌های ناموسی حتی! چهره‌هایشان بیش از گشایش و لبخند، با عبوسی و ترش‌رویی و اخم های غلیظ آشناست. ادب؟ هرگز.»
محمد نوری‌زاد روزنامه‌نگار و کارگردان منتقد ۲۹ آذر ۱۳۸۸ به اتهام "توهین به مسوولان و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی" دستگیر و ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۰ آزاد شد. وی از جمله زندانیان سیاسی‌ست که در پی اعتصاب غذای خشک در طول مدت زندان به بیمارستان منتقل شد‌ه‌ بود.
او در نامه‌های سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی، بارها از او خواسته است سیاست‌های فعلی خود را تغییر دهد.

بازداشت و ضرب و شتم ستار بهشتی، فعال مدنی


ستار بهشتی فعال مدنی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی فیس بوک توسط پلیس فتا بازداشت شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، این فعال مدنی بعد از تحمل شکنجه های فراوان که هنوز آثار آن بر روی سر، صورت، دست ها و بدن وی مشخص است بازجویی های طاقت فرسایی را پشت سر گذاشته است.

شکنجه وی برای گرفتن اعتراف و پذیرفتن خواست بازجویان فتا بوده است.

ستار بهشتی هفتم آبانماه در منزل شخصی اش در رباط کریم توسط ماموران پلیس فتا بازداشت شد. این زندانی سیاسی ۳۵ ساله و یک کارگر ساده میباشد که در هنگام بازداشت نان آور خانواده اش بود.

فیلم / حمله بسجی ها و لباس شخصی ها به محمد نوریزاد در نمایشگاه مطبوعات


ضرب و شتم محمد نوری زاد در نمایشگاه مطبوعات
دای سبز آزادی: محمد نوری زاد نویسنده و فیلمساز کشورمان در نمایشگاه مطبوعات مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

به گزارش ندای سبز آزادی، وی که برای بازدید از نمایشگاه مطبوعات رفته بود، پس از اینکه  تعدادی از جوانان حاضر در آن محل از او سوالاتی کردند، با حمله و هتاکی آنان رو به رو شد.

این جوانان که در بحث با نوری زاد بر سر موضوعات روز به تفاهم نمی رسند، پس از فحاشی و ناسزا گویی به او حمله ور می شوند.

با مداخله تعدادی از حاضران، آسیبی به نوری زاد نرسیده است.

محمد نوری زاد که طی سه سال گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است، در نامه های انتقادی خود به رهبری به نقاط ضعف حکومت می پردازد.

وی همجنین با ساخت ویدئو کلیپ هایی از مداخله لباس شخصی ها در امور سیاسی کشور بشدت انتقاد کرده است.




نامه 33 زندانی سیاسی زن به رئیس زندان اوین: به خاطر این هتک حرمت بزرگ عذرخواهی کنید/ دیگر اجازه بازرسی های توهین آمیز و شرم آور را نخواهیم داد


پس از اعتصاب غذای ۹ زندانی سیاسی بند زنان اوین در اعتراض به هتک حرمت و تعرض در بند زنان و بازرسی غیر معمول، ۳۳ بانوی محبوس در این بند نامه‌ای را خطاب به رییس زندان اوین نوشتند.
به گزارش کلمه، در بخشی از این نامه با اشاره به رفتار توهین آمیز و بازرسی بدنی ای که مصداق آزار جنسی بوده آمده است: چیزی که قابل گذشت نیست رفتار وحشیانه بعضی از ماموران در بازرسی بدنی است که دور از شان و مصداق بارز تعرض و هتک حرمت به شمار می‌آید و قلم از بیان صریح آن شرم دارد. باتوجه به انواع دوربین‌های امنیتی و سختگیری در رفت آمد‌ها و نقل و انتقال وسایل و غیره و با توجه به وجود ابزار الکترونیکی مناسب که می‌توانست برای بازرسی بدنی بکار رود و یا دست کم محترمانه باشد بر ما معلوم نیست که چرا چنین رفتار توهین آمیزی صورت گرفته است.
روز گذشته کلمه گزارش داده بود که در پی یورش روز سه شنبه ی نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین به بند زندانیان زن سیاسی که با هتک حرمت و آزار آنها همراه بود، تعدادی زندانیان این بند دست به اعتصاب غذای دسته جمعی زده اند.
حمله کنندگان به بند بانوان که شامل حدود ۲۰زن از نیروهای گارد یگان حفاظت زندان اوین بودند با ورود به حریم خصوصی و شخصی زندانیان سیاسی باعث بر هم زدن نظم و سلب آسایش آنان شده و پس از یورش به بند سیاسی بانوان زندانیان را به شکل توهین آمیزی بازرسی بدنی کردند.
متن این نامه که در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
ریاست محترم زندان اوین، جناب آقای رشیدی
باسلام
به استحضار می‌رساند که صبح روز سه شنبه ۹آبان تعداد زیادی از ماموران زن برای بازرسی به بند زنان زندانی سیاسی مراجعه کردند. از این می‌گذریم که در ‌‌نهایت تنها مورد به ظاهر خلافی که مشاهده شد وجود چند عدد «ام پی تری» (mp۳) حاوی موسیقی و مطالب آموزشی زبان بود که دربندهای عمومی زنان آزادانه و به فور یافت می‌شود و متاسفانه بدون دلیل موجه ما را از داشتن آن محروم کرده‌اند تا ناگزیر از پنهان کاری شویم. از این هم می‌توان گذشت که از یک ساعت هواخوری هفتگی خود محروم شدیم و در طول بازرسی بی‌جهت ما را در باشگاه زندانی کردند.
اما چیزی که قابل گذشت نیست رفتار وحشیانه بعضی از ماموران در بازرسی بدنی است که دور از شان و مصداق بارز تعرض و هتک حرمت به شمار می‌آید و قلم از بیان صریح آن شرم دارد. باتوجه به انواع دوربین‌های امنیتی و سختگیری در رفت آمد‌ها و نقل و انتقال وسایل و غیره و با توجه به وجود ابزار الکترونیکی مناسب که می‌توانست برای بازرسی بدنی بکار رود و یا دست کم محترمانه باشد بر ما معلوم نیست که چرا چنین رفتار توهین آمیزی صورت گرفته است.
بدیهی است که زنان زندانی سیاسی از این پس اجازه چنین بازرسی‌های نا‌معمول و توهین آنیزی را نخواهد داد و مصرانه خواستار عذرخواهی مقامات مسوول، تعهد ایشان دربارهٔ عدم تکرار چنین رفتاری با زنان زندانی وعودت وسایل بازداشت شده به زندانیان یا به خانوادهٔ آن‌ها هستیم.
اسامی امضا کنندگان:
فائزه هاشمی، محبوبه کرمی، نسیم سلطان بیگی، مهسا امرآبادی، راحله زکایی، منیژه نجم عراقی، نسرین ستوده، لوا خانجانی، شیوا نظرآهاری، لادن مستوفی مآب، ژیلا بنی یعقوب، میترا زحمتی، مهوش شهریاری، حکیمه شکری، ژیلا کرم‌زاده، شبنم مددزاده، کفایت ملک محمدی، مریم اکبری منفرد، کبری بنا‌زاده، نازنین دیهمی، فاران حسامی، فریبا کمال آبادی، بهناز زاکری، مطهره بهرامی، نگاره حایری، صدیقه مرادی، صغری غلام‌نژاد، ریحانه حاج ابراهیم دباغ، نوشین خادم، مریم جلیلی، بهاره هدایت، محبوبه منصوری و بسمه الجبوری

سوتی سایت "خبرنگاران جوان" وابسته به صدا و سیم: سی ان ان گفته، توفان سندی کار ایران است!

بازتاب : در حالی که رسانه رسمی سازمان صداوسیما در گزارشی به نقل از سی ان ان، عامل توفان سندی را ایران معرفی کرده است در گزارش سی ان ان، این موضوع به عنوان نظر برخی کاربران اهل سوریه در فیس بوک بیان شده است!به گزارش خبرنگار «بازتاب»، باشگاه خبرنگاران جوان که با بودجه چندین میلیاردی سازمان صداوسیما اداره می شود، در آخرین شاهکار خود به نقل از سی ان ان نوشت :
سی ان ان به نقل از یک سازمان تحقیقاتی اعلام کرد توفان سندی را ایران تولید کرده است!!

به گزارش سرویس بین‌الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از سی ان ان، یک سازمان تحقیقاتی در صفحه خود در فیس بوک نوشت: "توفان سندی نتیجه فناوری پیشرفته ای است که توسط "ایران قهرمان" تولید شده است!!

این سازمان افزود: این توفان مجازات افرادی است که در امور سوریه دخالت کرده و برای ضربه زدن به محور مقاومت تلاش می کنند.

این نوشته در صفحه فیس بوک بسیار "لایک" خورده و شمار زیادی از آن استقبال کرده اند.

این باشگاه که به دلیل خطاهای فراوان و نقض اصول حرفه ای در حال مشهور شدن به گافگاه خبرنگاران جوان می باشد، در حالی این خبر را بر روی خروجی اصلی خود منتشر کرد که مروری ساده بر گزارش مورد استناد باشگاه خبرنگاران، نشان می دهد این گزارش به واکنش افکار عمومی به توفان سندی پرداخته است و در آن به نقل از برخی کاربران اهل سوریه، این توفان به ایران نسبت داده شده است؛ نه یک پروژه تحقیقاتی مورد ادعای باشگاه خبرنگاران!

احتمالا نقل دو دیدگاه از سوی کاربران که از یک سو این توفان را نتیجه پروژه های تحقیقاتی آمریکا برای دستکاری در طبیعت (هارپ) می دانند و برخی که آن را کار ایران می دانند، موجب شده گافگاه خبرنگاران جوان نتیجه بگیرد سی ان ان به نقل از یک پروژه تحقیقاتی، سندی را به ایران نسبت داده است.

"Sources confirmed to us that Hurricane Sandy that is slamming the U.S. was set off by highly advanced technologies developed by the heroic Iranian regime that supports the resistance, with coordination of our resistive Syrian regime," pro-government group News Network of the Syrian Armed Forces said in a Facebook posting.
لینک سی ان ان

واکنش احمدی‌نژاد به هشدار خامنه‌ای: دولت نامهربانی‌ها را تحمل خواهد کرد

رادیو فردا : محمود احمدی‌نژاد در واکنش به هشدار آیت‌الله خامنه‌ای به سران قوای جمهوری اسلامی در مورد پرهیز از دامن زدن به اختلافات، با انتشار نامه‌ای از این «تذکر به موقع» استقبال کرده و گفته است که دولتش «مانند گذشته و برای مصالح کشور، همه نامهربانی‌ها را صبورانه تحمل خواهد کرد».


رئیس دولت دهم همچنین گفته است که دولتش «مانند همیشه» تلاش خود را مصروف «خدمتگذاری بی‌منت و پافشاری بر اصول و ارزش‌های انقلاب و صیانت از حقوق اساسی ملت» می‌کند، و به دلیل مسئولیت‌های سنگین خود «از بگومگوها و یا اصطکاک داخلی استقبال نخواهد کرد».
 
 نامه محمود احمدی‌نژاد خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای که شامگاه روز پنجشنبه زیر عنوان «تقدیر دکتر احمدی‌نژاد» از «توجه هوشمندانه» رهبر جمهوری اسلامی به ضرورت حفظ و تقویت وحدت انتشار یافته، پاسخی است به اظهارات روز چهارشنبه آیت‌الله خامنه‌ای در مورد ضرورت دامن نزدن به اختلافات.
  
آیت‌الله خامنه‌ای روز چهارشنبه در واکنشی صریح به اختلافات اخیر میان مسئولان قوای سه‌گانه جمهوری اسلامی، مسئولان کشور به ویژه رؤسای قوای سه‌گانه را از دامن زدن به اختلافات بر حذر داشته و به آنها هشدار داده بود که «از امروز تا روز انتخابات هر کسی احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به کار گيرد، قطعاً به کشور خيانت کرده است».
 
 رهبر جمهوری اسلامی که در آستانه سالروز ۱۳ آبان و واقعه اشغال سفارت ايالات متحده در تهران در جمع دانش‌آموزان و دانشجويان سخن می‌گفت، اظهار داشت: «من به مسئولان و رؤسای قوا هشدار می‌دهم مراقب باشند و اختلافات را به ميان مردم نکشانند».
 
 او با اشاره به مکاتبات اخير محمود احمدی‌نژاد، رئيس قوه مجريه ايران با آيت‌الله صادق لاريجانی، رئيس قوه قضاييه ايران که حاوی انتقاداتی از يکديگر بود، گفت: «نامه‌نگاری‌های اخير و مطالب آن به هيچ وجه موضوع مهمی نيست، اما اين اختلاف نظرها نبايد به ميان مردم کشانده و دست‌مايه‌ای برای جنجال و هياهوی رسانه‌های بيگانه و دشمنان شود».
  
اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای روز پنجشنبه با استقبال رؤسای قوای مقننه و قضائیه روبه‌رو شد و علی و صادق لاریجانی در نامه‌هایی جداگانه بر اطاعت از اوامر رهبر جمهوری اسلامی تأکید کردند.
  
«صیانت از جایگاه ریاست جمهوری»
 
محمود احمدی‌نژاد اما ساعت‌ها پس از واکنش برادران لاریجانی به سخنان آیت‌الله خامنه‌ای، به طور تلویحی رهبر جمهوری اسلامی را به حمایت از اقدامات خود فراخوانده است.
 
 رئیس قوه مجریه در این نامه نوشته است که «مطمئن هستم که جنابعالی بر پاسداری قاطع از قانون اساسی و به ویژه از حقوق اساسی ملت و همچنین صیانت از جایگاه رفیع رئیس جمهوری منتخب ملت که بالاترین مقام رسمی کشور پس از رهبری و مجری قانون اساسی است، تأکید دارید و با هر اقدامی که اختیارات و مسئولیت‌های مهم او را مخدوش نماید، مخالفید».
  
وی ادامه داده است که «توجه دادن حضرتعالی به امر انتخابات ریاست جمهوری بسیار دقیق و مهم است... این امر در شرایط کنونی از اهمیتی به مراتب بالاتر برخوردار است و ضرورت دارد از هرگونه اقدام و رفتار که شائبه تضعیف نقش محوری اراده مردم در اداره کشور و یا حضور حداکثری آنان در انتخابات است به جد پرهیز گردد.»
 
 آقای احمدی‌نژاد در پایان نامه‌اش به آیت‌الله خامنه‌ای ابراز امیدواری کرده است که «با تدابیر خردمندانه جنابعالی از این عقبه به سلامت عبور خواهیم کرد».
  
انتشار پاسخ محمود احمدی‌نژاد به اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای در حالی است که ساعتی پس از انتشار نامه رؤسای قوای مقننه و قضائیه به آیت‌الله خامنه‌ای، علاءالدين بروجردی، رئيس کميسيون امنيت ملی و سياست خارجی مجلس، خواستار آن شده بود که محمود احمدی نژاد نيز نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی بنويسد.
  
وی به روز پنجشنبه خبرگزاری مهر گفته بود که: «هم اکنون افکار عمومی منتظر اين است که رئيس جمهوری نيز به عنوان رئيس قوه مجريه کار مشابهی را انجام دهد و نامه‌ای را خطاب به رهبر معظم انقلاب بنويسد و ما شاهد انسجام در سطح سران قوا باشيم.»

 

گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل خواستار آزادی ستوده و پناهی شدند


گروهی از گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل متحد روز پنج‌شنبه (۱ نوامبر/۱۱ آبان) از دولت ایران خواستند تا فعالان حقوق بشر محبوس در این کشور، از جمله جعفر پناهی و نسرین ستوده، برندگان امسال جایزه ساخاروف را آزاد کند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران در بیانیه‌ای نسبت به وضعیت نسرین ستوده، وکیل دادگستری که هم اینک در زندان به سر می‌برد، اظهار نگرانی کرد. خانم ستوده از تاریخ ۲۶ مهر (۱۷ اکتبر) در اعتراض به "آزار و اذیت خانواده‌اش توسط مقامات و محدود کردن حق ملاقات وی" دست به اعتصاب غذا زده است.

مارگارت سکاگیا، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مدافعان حقوق بشر نیز با ابراز نگرانی از وضعیت نسرین ستوده و جعفر پناهی در بیانیه‌ای بازداشت و احکام صادره برای این دو را "مستقیما با فعالیت‌های آنان در زمینه دفاع از حقوق بشر و متناقض با استانداردهای جهانی حقوق بشر" دانست.
نسرین ستوده در لحظه دیدار با همسرش رضا خنداننسرین ستوده در لحظه دیدار با همسرش رضا خندان
گابریلا نول، گزارشگر ویژه در خصوص استقلال قضات و وکلا نیز فشار بر وکلای مدافع حقوق بشر در ایران را نگران‌کننده خوانده و گفت اقدامات دولت ایران "پیامدهای سنگینی را برای عملکرد مناسب و استقلال دستگاه قضایی در ایران" دارد.

در حال حاضر دست‌کم ۳۲ وکیل و فعال حقوق بشر در ایران زندانی هستند.

بیانیه شیرین عبادی و شش سازمان حقوق بشری

نسرین ستوده که دفاع از پرونده بسیاری از فعالان حقوق بشری را در کارنامه خود دارد، در شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت و سپس به اتهام "اقدام علیه امنیت ملی" و "تبلیغ علیه نظام" به ۱۱ سال حبس تغزیری و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد. این حکم سپس در دادگاه تجدید نظر تغییر یافت و به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محکومیت از وکالت تبدیل شد.

جعفر پناهی، فیلمساز ایرانی از سوی دادگاه انقلاب به ۶ سال حبس و ۲۰ سال محرومیت از فیلمسازی محکوم شد. او همچنین حق خروج از ایران و گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی و خارجی را ندارد.اتحادیه اروپا هفته گذشته (۲۶ اکتبر) نسرین ستوده و جعفر پناهی را به طور مشترک برندگان جایزه ساخاروف (جایزه حقوق بشر پارلمان اروپا) در سال ۲۰۱۲ اعلام کرد. این جایزه هر سال به کسانی داده می‌شود که در دفاع از حق آزادی بیان و حقوق بشر صدای خود را بلند کرده و قربانی ندای اعتراضی شده‌اند.

به تازگی شیرین عبادی و شش سازمان حقوق بشری در بیانیه‌ای از قوه قضائیه و مسئولان زندان‌های ایران خواستند تا به بدرفتاری با نسرین ستوده پایان دهند. در این بیانیه یاد آوری شده است که از زمان دستگیری این وکیل دادگستری در سال ۱۳۸۹ وی تا کنون بارها در حبس انفرادی نگه‌داری شده و مقامات او را از ملاقات منظم و صحبت با خانواده‌اش محروم کرده‌اند.

خانم ستوده ۴۷ سال دارد و مادر دو فرزند است. رضا خندان، همسر وی و همچنین مهراوه خندان، دختر ۱۲ ساله ‌این زوج، حق خروج از کشور را ندارند.

جزئیات توقیف اموال جمهوری اسلامی در کانادا


سه ساختمان متعلق به دولت جمهوری اسلامی در کانادا به دلیل محکومیت نهادهای امنیتی ایران به دخالت در یک انفجار توقیف شدند. به گفته دادگاه، از این سه ساختمان تنها ساختمان سفارت در مالکیت مستقیم دولت ایران است.
دادگاهی در ایالت انتاریو در کانادا بخشی از اموال متعلق به جمهوری اسلامی ایران در این کشور را توقیف کرد. این خبر روز پنجشنبه (اول نوامبر/ ۱۱ آبان) توسط روزنامه "نشنال پست" کانادا منتشر شد.
سفارتخانه جمهوری اسلامی و ساختمان دفتر فرهنگی پیشین ایران در اوتاوا به همراه ساختمان مرکز مطالعات ایران در تورنتو مشمول حکم دادگاه هستند. این اموال به دلیل محکومیت دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی به پرداخت غرامت ضبط شده‌اند؛ حکمی که توسط دادگاهی در ایالات متحده‌ی آمریکا صادر شده است.
خانواده‌ی یک زن ۲۴ ساله آمریکایی علیه دستگاه‌های امنیتی جمهوری اسلامی ایران طرح دعوا کرده بودند. این زن که مارلا بنت نام داشت در سال ۲۰۰۲ در انفجاری در "دانشگاه هبری" اورشلیم (بیت‌المقدس) کشته شد. دادگاهی در آمریکا تشکیلات فلسطینی حماس را مسئول این انفجار تشخیص داد و جمهوری اسلامی و وزارت اطلاعات ایران را به اتهام پشتیبانی از حماس به پرداخت نزدیک به ۱۳ میلیون دلار غرامت محکوم کرد.
روزنامه "نشنال پست" به نقل از قاضی دادگاه کانادایی نوشته است: «شاکیان پرونده [خانواده‌ی مارلا بنت] از طریق دستگاه قضایی آمریکا موفق به دستیابی به دارایی‌های ایران نشدند». خانواده خانم بنت در پی این موضوع به سراغ اموال ایران در کانادا آمدند.
جان برد، وزیر خارجه‌ی کانادا، در ماه سپتامبر: سفارت کانادا در تهران تعطیل شده و به دیپلمات‌های ایرانی ۵ روز فرصت داده شده تا خاک کانادا را ترک کنندجان برد، وزیر خارجه‌ی کانادا، در ماه سپتامبر: سفارت کانادا در تهران تعطیل شده و به دیپلمات‌های ایرانی ۵ روز فرصت داده شده تا خاک کانادا را ترک کنند
به نوشته‌ی این روزنامه، یک وکیل آمریکایی به دادگاه کانادایی گفته که جمهوری اسلامی تمام توان خود را برای جلوگیری از تصرف قانونی اموالش به کار می‌بندد. به گفته‌ی این وکیل، پیش از این احکام دیگری در مورد دارایی‌های جمهوری اسلامی در آمریکا صادر شده است. دولت ایران بلافاصله پس از صدور این احکام اموال خود را از ایالات متحده خارج کرده است.
دشواری‌های خانواده شاکی
وکیلان خانواده‌ی شاکی دسترسی به مقام‌های ایرانی ندارند زیرا ارتباط دیپلماتیک ایران و کانادا در ماه سپتامبر قطع شد. نمایندگان جمهوری اسلامی نیز در هیچ‌یک از جلسات رسیدگی به این پرونده شرکت نکرده‌اند.از قرار بجز ساختمان سفارتخانه جمهوری اسلامی در اوتاوا، دو ساختمان دیگر رسما جزو اموال دولتی ایران ثبت نشده‌اند. ساختمان مرکز مطالعات ایران در تورونتو ظاهرا در اختیار "فرهنگ ایران" است؛ تشکیلاتی با همکاری تنگاتنگ با جمهوری اسلامی. فاضل لاریجانی، فرستاده‌ی فرهنگی ایران در کانادا و برادر علی و صادق لاریجانی (رؤسای قوای مقننه و قضائیه‌ی جمهوری اسلامی) ریاست این مرکز را بر عهده دارد.
این ساختمان به گفته‌ی دادگاه در حال حاضر برای اجاره به مبلغ ۳ هزار و ۵۹۰ دلار در ماه آگهی شده است. "نشنال پست" دانیل نخلستانی را مشاور املاک و واسطه‌ی اجاره این ملک معرفی کرده است. این روزنامه به نقل از نخلستانی می‌نویسد که این فرد تماسی با مقام‌های ایرانی نداشته و تنها در قالب شغل خود خدماتی را ارائه می‌دهد: «کسی برای استفاده از خدماتی که ارائه می‌کنم با من تماس گرفت؛ این کار من است. من فقط یک مشاور املاک هستم. این ساختمان دارایی کسی است و شخصی آن را ثبت کرده و من اطلاع بیشتری ندارم».
تحقیقات دادگاه کانادایی همچنین نشان می‌دهد که ساختمان توقیف‌شده در اوتاوا نیز به صورت قانونی به مالکیت "بنیاد مبین" درآمده، اما در هنگام فروش جزو اموال جمهوری اسلامی ایران بوده است.
به هر حال فعلا از فروش یا انتقال مالکیت این اموال جلوگیری می‌شود تا دادگاه با توجه به غرامتی که باید به خانواده‌ی آمریکایی پرداخت شود، در مورد آنها تصمیم‌گیری کند.

برادران لاریجانی در نامه‌هایی جداگانه از خامنه‌ای حمایت کردند


در پی هشدار خامنه‌ای به سران قوا در مورد علنی کردن اختلاف‌های درونی حکومت، سران قوای قضائیه و مقننه در نامه‌هایی بر "اطاعت" از او تاکید کردند. طرفداران خامنه‌ای انتظار نوشتن نامه‌ای مشابه از سوی احمدی‌نژاد را دارند.
علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، صبح چهارشنبه (۱۰ آبان / ۳۱ اکتبر) در دیدار با جمعی از دانش‌آموزان و دانشجویان سخنانی در انتقاد از علنی کردن اختلاف‌های میان مسئولان کشور ایراد کرد. او در سخنرانی خود کسانی که اختلافات درونی مقام‌های عالی‌رتبه را آشکار سازند را خائن به کشور خواند.
پس از انتشار سخنان روز چهارشنبه خامنه‌ای، صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، پیام رهبر جمهوری اسلامی را "وحدت‌بخش" خواند و مهر تأیید بر آن نهاد.
همچنین برادر او، علی لاریجانی،‌ رئیس قوه مقننه، در نامه‌ای خطاب به رهبر "رهنمودهای ناصحانه و خیرخواهانه" وی را "در باب توجه به حساسیت شرایط کشور ارزشمند، سنجیده و به موقع" و رعایت آن را برای "ایجاد فضای وحدت" واجب دانست.
علی لاریجانی همچنین در نامه خود نوشت: «اینجانب به نمایندگی از هیأت رئیسه و نمایندگان محترم ملت تمامی تلاش خود را با عنایت به اندرزهای مشفقانه جنابعالی در انجام وظایف مجلس، جهت تحقق مصالح ملت به خصوص در جهت رونق تولید ملی و کنترل تورم و افزایش اشتغال به کار خواهیم بست.»
ناظران سیاسی سخنان خامنه‌ای را در واکنش به مشاجره اخیر میان محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور،‌ و صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه، می‌دانند و می‌گویند که اشاره رهبر جمهوری اسلامی به نامه‌ سرگشاده احمدی‌نژاد است که در آن بخش‌هایی از یک نامه "خیلی محرمانه" صادق لاریجانی‌، رئیس قوه قضائیه را علنی کرد. در پی آن صادق لاریجانی نامه‌ای به احمدی‌نژاد نوشت که متن آن در سایت قوه قضائیه منتشر شد.اگر چه در این نامه‌ها قصد احمدی‌نژاد برای بازدید از زندان اوین و نظر مخالف رئیس قوه قضائیه مورد بحث بود، اما به نظر می‌رسد که اختلاف‌های بیان شده در این نامه‌ها بسیار عمیق‌تر باشد. احمدی‌نژاد در نامه خود به رئیس قوه قضائیه نوشته بود که قصد سرکشی از زندان و برخی دادگاه‌ها را دارد و از این طریق می‌خواهد نحوه اجرای قانون اساسی و "رعایت حقوق اساسی ملت" را بررسی کند.
صادق لاریجانی در پاسخ او را متهم کرده بود که دارای "رفتارهای نامتعارف" است و در امور قوه قضائيه "دخالت بیجا و خارج از حدود قانونی" می‌کند. لاریجانی همچنین نوشته بود که جلوی بازدید بدون هماهنگی احمدی‌نژاد از اوین گرفته خواهد شد.
از بهار سال ۱۳۹۰ اختلاف میان خامنه‌ای و احمدی‌نژاد بر سر برکناری و ابقای وزیر اطلاعات آشکار شداز بهار سال ۱۳۹۰ اختلاف میان خامنه‌ای و احمدی‌نژاد بر سر برکناری و ابقای وزیر اطلاعات آشکار شد
پیش از این مشاجره نیز خامنه‌ای حین سفر به خراسان (۲۴ مهر / ۱۵ اکتبر) از مسئولان خواسته بود، آرامش سیاسی کشور را در چند ماهی که به انتخابات مانده حفظ کنند. دومین هشدار خامنه‌ای در عرض دو هفته در حالی داده شده که اختلاف‌های میان احمدی‌نژاد با مجلس و قوه قضائيه به شدیدترین و آشکارترین حد خود در هفت سال اخیر رسیده است.
از بهار سال گذشته اختلاف میان خامنه‌ای و احمدی‌نژاد بر سر برکناری و ابقای وزیر اطلاعات آشکار شد. از آن پس فشار بر نزدیکان احمدی‌نژاد افزایش یافت. علی اکبر جوانفکر، مشاور مطبوعاتی احمدی‌نژاد، از شهریور ماه در حبس است و احتمال دارد که دومین طرح سؤال از رئیس‌جمهور در روزهای آینده در مجلس به جریان بیفتد.
"احمدی‌نژاد مسئول اصلی علنی شدن اختلاف‌هاست"
سایت اینترنتی "بازتاب" می‌نویسد که برادران لاریجانی کوشیده‌اند نشان دهند که قصد آشکار کردن اختلاف‌های درون حکومت را ندارند. این سایت می‌نویسد که صادق لاریجانی برای مثال پیش از این پاسخ احمدی‌نژاد را در نامه‌ای "محرمانه" داده بود. بازتاب می‌افزاید: «برادران لاریجانی با عملکرد قبلی خود و نامه‌های دیشب، در صددند به رهبری و افکار عمومی نشان دهند آنها به دنبال علنی کردن اختلافات نیستند و این شیوه شخص دیگری است.» این سایت معتقد است که "خطاب اصلی رهبری نیز با احمدی‌نژاد بوده" و خامنه‌ای "با رعایت مصالح، هشدار خود را کلی و خطاب به سران قوا" مطرح کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، نیز روز پنجشنبه (۱۱ آبان / ۱ نوامبر) در کنفرانسی مطبوعاتی در واکنش به هشدار خامنه‌ای در مورد آشکار شدن مشاجره میان مسئولان و نامه‌های برادران لاریجانی به رهبر گفت: «در این مشاجره‌ها مسئولیت اصلی بر عهده کسانی است که شروع‌کننده این ماجراها هستند.»
مصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور: شروع‌کننده ماجرا مسئول اصلی استمصطفی پورمحمدی، رئیس سازمان بازرسی کل کشور: شروع‌کننده ماجرا مسئول اصلی است
پورمحمدی گفت که رئیس قوه قضائیه "به رغم عدم میل و رغبت خود" و "فقط برای اینکه بحث نشود که این اشکالات مطرح شده وارد است" ناچار به پاسخگویی به مسائل مطرح شده از سوی رئیس‌جمهور شده است. رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به این پرسش که چرا رئیس‌جمهور اجازه بازدید از زندان اوین را ندارد، گفت: «باید این سؤال نیز مطرح شود که چه مسئله‌ای باعث شده که رئیس‌جمهور به فکر بازدید از زندان بیفتد.»
انتظار از احمدی‌نژاد برای نامه‌نویسی به رهبر
به گزارش خبرگزاری مهر، علاء‌الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز پنج‌شنبه (۱۱ آبان / ۱ نوامبر) در واکنش به هشدار رهبر جمهوری اسلامی در مورد علنی شدن اختلاف‌های مسئولان جمهوری اسلامی گفت، تعبیر خامنه‌ای در مورد "خیانت بودن اختلاف‌افکنی" در کشور را "بسیار مهم و دقیق" می‌داند.
بروجردی با تأیید عمل نامه‌نویسی برادران لاریجانی به خامنه‌ای و تاکید آنان بر لزوم "حفظ وحدت" گفت: «هم اکنون افکار عمومی منتظر این است که رئیس جمهور نیز به عنوان رئیس قوه مجریه کار مشابهی را انجام دهد.» و نامه‌ای را خطاب به رهبر بنویسد تا "انسجام در سطح سران قوا" دیده شود.
علاء‌الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: زمینه برای پس گرفتن سؤال از رئیس‌جمهور آماده استعلاء‌الدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: زمینه برای پس گرفتن سؤال از رئیس‌جمهور آماده است
پیشنهاد پس گرفتن سؤال از رئیس جمهور
علاء‌الدین بروجردی،عضو هیأت رئیسه فراکسیون "رهروان ولایت"، در عین حال در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در مورد "پس گرفتن سؤال از رئیس‌جمهور با توجه به لزوم وحدت در کشور" سخن گفت. وی در این باره گفت: «بنده فکر می‌کنم به سمت لغو سؤال از رئیس جمهور پیش برویم؛ چرا که بنده از ابتدا هم معتقد بودم سؤالاتی که از رئیس جمهور مطرح است باید در جلسات مشترک و با نمایندگان سؤال‌کننده در جلسه مشترک با آقای رئیس جمهور مطرح کنند.‌»
رئيس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس همچنین اشاره کرد به اینکه تریبون مجلس "یک تریبون باز جهانی" است و نباید به گونه‌ای عمل کرد که "دشمن از آن سوء‌استفاده کند". علاء‌الدین بروجردی افزود که معتقد است با توجه به سخنان آیت‌الله خامنه‌ای "زمینه برای پس گرفتن سؤال از رئیس‌جمهور آماده است".
احمدی‌نژاد پیش از این در تاریخ یازدهم مهر ماه در یک کنفرانس مطبوعاتی از قوه قضائیه، نظامیان، مجلس، رادیو و تلویزیون و بسیاری از رسانه‌ها به عنوان عاملان تخریب دولت و بحران‌آفرینی نام برده بود. روز هشتم مهر ماه خبرگزاری مهر به نقل از حسین‌علی حاجی دلیگانی، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان، نوشت که احمدی‌نژاد از طرح سؤال از رئیس‌جمهور استقبال می‌کند، چون آن را فرصتی می‌داند تا "حرفهای نگفته" را در مجلس بیان کند.