۱۳۹۱ بهمن ۱۵, یکشنبه

عکس / جلسه استیضاح وزیر کار در جنگ میان جناحهای رژیم اسلامی




















مطهری: احمدی‌نژاد برای دفاع از وزیر نیامده بود

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه اتفاقات جالبی در جلسه علنی امروز مجلس رخ نداد، گفت: البته این جلسه نشان از سلامت نظام ما داشت.

به گزارش فارس، علی مطهری نماینده تهران بعد از پایان جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران درباره استیضاح شیخ‌الاسلامی گفت: تصور ما این بود که 50 درصد احتمال استیضاح و 50 درصد احتمال عدم استیضاح آقای شیخ‌الاسلامی وجود دارد اما با توجه به صحبت‌های احمدی نژاد ورق برگشت و کسانی که می‌خواستند به استیضاح رأی ندهند، رأی به استیضاح دادند.
وی با بیان اینکه جلسه علنی عصر امروز به دلیل مطالب مطروحه جالب نبود، افزود: صحبت‌های احمدی نژاد واقعاً در شأن یک رئیس جمهور نبود اما فکر می‌کنم در کل برای نظام با برکت بود برای اینکه بالاخره آقای احمدی نژاد  که می‌گفتند یکسری مسائل را می‌دانم و خواهم گفت، گفتند.
مطهری افزود: معلوم شد که مهم‌ترین ادعاهای وی در همین حد است که در مجلس پخش شد و البته این نشانه سلامت نظام ما است چون مشخص شد که تخلفات یکی از نزدیکان سران نظام ما در همین حد است که یک گفت‌وگو با آقای مرتضوی داشته است.
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه ادعای احمدی نژاد درباره تخلف یکی از نزدیکان رئیس مجلس نشان داد که فساد بزرگ در بین مسئولان ما وجود ندارد، افزود: نفس کار آقای احمدی‌نژاد غیر قانونی و غیر شرعی بود اینکه فردی که حضور ندارد فیلم او را در مجلس به نمایش بگذاریم، اخلاقی نیست.
مطهری با بیان اینکه جلسه استیضاح آقای شیخ‌الاسلامی برکات زیادی برای نظام ما خواهد داشت، گفت: جلسه امروز مقداری چهره آقای احمدی نژاد را آشکارتر کرد و فکر می‌کنم به نقطه پایان بحران نزدیک‌تر شده‌ایم.
وی در پایان با بیان اینکه احمدی نژاد برای دفاع از شیخ‌الاسلامی به مجلس نیامده بود، گفت: فکر می‌کنم رأی آوردن و نیاوردن استیضاح برای آقای احمدی‌نژاد مهم نبود.

 

"ایران شورشیان یمن را مسلح می‌کند"


دولت یمن، جمهوری اسلامی را به دخالت در امور داخلی خود متهم کرد. یمن می‌گوید کشتی ایرانی که ماه گذشته در آب‌های این کشور توقیف شد، حامل سلاح برای شورشیان حوثی بوده است.
خبرگزاری رسمی یمن (سبا) روز شنبه (۲ فوریه/۱۴ بهمن) در بیانیه‌ای از طرف "هیئت امنیتی کشور" اطلاع داد محموله‌ای که به تازگی در یک کشتی ایرانی ضبط شد، شامل موشک‌های ضدهوایی سام ۲ و سام ۳ بوده است که در ۴ تانکر حاوی دیزل تعبیه شده بودند.

براساس گزارش‌ها، نیروهای امنیتی یمن روز ۲۳ ژانویه (ده روز پیش) مانع حرکت یک کشتی حامل محموله بزرگی از تسلیحات از جمله موشک‌های زمین به هوا شدند. گفته می‌شود که توقیف کشتی در هماهنگی با نیروی دریایی آمریکا انجام شده است.

مقامات یمنی می‌گویند اسلحه‌ای که به اعتقاد آنها از ایران بارگیری شده، برای شورشیان مسلح یمن، معروف به شورشیان حوثی، بوده است که در جنگ با دولت مرکزی هستند.

به گفته دولت یمن، مقامات ایرانی اسلحه را برای ارسال برای شورشیان یمن، در یک بندر ایرانی خلیج فارس به ۸ دریانورد یمنی تحویل داده بودند.به گزارش خبرگزاری یمن، مقامات امنیتی این کشور مشغول بررسی تسلیحات و بازجویی از حاملان آن هستند و نتیجه تحقیقات را به زودی منتشر خواهند کرد.

دولت یمن که تحت حمایت آمریکا قرار دارد، جمهوری اسلامی را به حمایت از گروه‌های مسلح مخالف دولت متهم می‌کند که در شمال یمن در پیکار با دولت مرکزی هستند. ایران هر گونه مداخله در امور داخلی یمن را رد کرده است.

سال گذشته دولت یمن از کشف یک شبکه جاسوسی جمهوری اسلامی در این کشور خبر داد. ایران این خبر را بی‌پایه دانست.

به گفته کانال خبری عربی "الجزیره" برخی از ناظران و تحلیل‌گران معتقد هستند که ایران در کشور کوچک یمن جبهه تازه‌ای برای مبارزه با غرب و دستگاه‌های عربی وابسته به آن پیدا کرده است.

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، به تازگی ایران را متهم کرد که با قاچاق و ارسال تسلیحات به گروه‌های مسلح متحدش در منطقه، به دنبال بی‌ثباتی در خاورمیانه است و برای رسیدن به این هدف به اقداماتی گسترده دست زده است.

رکورد جدید تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه


حدود سه هفته پیش رهبر جمهوری اسلامی در مورد تاخیر در ارائه‌ی لایجه‌بودجه به دولت تذکر داد. دولت محمود احمدی‌نژاد همچنان به این تذکر بی‌اعتناست و ۱۵ بهمن این تاخیر را به رکورد بی‌سابقه ۶۰ روز رساند.
ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی مجلس دولت را موظف می‌کند لایحه‌ی بودجه هر سال را حداکثر تا ۱۵ آذر ماه سال قبل از آن به مجلس ارائه کند. تاخیرهای طولانی دولت محمود احمدی‌نژاد در اینکار بیش از پیش نشان می‌دهد که مجلس راهکار یا اراده‌ای برای به اجرا درآوردن این آیین‌نامه ندارد.
متوسط تاخیرهای ارائه بودجه در دولت نهم حدود ۴۰ روز و در دولت دهم تا کنون بیش از ۵۰ روز بوده است. روز یک‌شنبه ۱۵ بهمن ۶۰ روز از مهلت قانونی دولت گذشت و هنوز خبری از بودجه سال ۹۲ نیست.
بی‌اعتنایی دولت به "تذکر رهبر"
نمایندگان مجلس می‌گویند بررسی لایجه‌ی بودجه دست‌کم پنجاه روز زمان لازم دارد. به این ترتیب تصویب بودجه سال آینده تا پایان سال ۹۱ عملا منتفی است.
یکی از علت‌های خودداری دولت در ارائه لایحه‌ی بودجه به اختلاف‌های میان مجلس و دستگاه اجرایی بر سر نحوه‌ی اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مربوط می‌شود.
موضوع تذکر رهبر جمهوری اسلامی به دولت را برای نخستین بار رئیس مجلس علی لاریجانی علنی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر لاریجانی ۲۷ دی گفت که در نامه‌ای "مضرات تاخیر دولت در ارایه لایحه بودجه" را به اطلاع علی خامنه‌ای رسانده و او نیز "در این باره به دولت تذکر" داده است.
لاریجانی تاریخ دقیق این تذکر را افشا نکرد اما محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل نود ۲۹ دی بعد گفت: «رئیس مجلس پس از این نامه نگاری که هفته گذشته انجام شد، نامه مذکور را برای پیگیری و رسیدگی به کمیسیون اصل نود ارجاع داد.»
شکایت به کمیسیون اصل نود
این کمیسیون مسئول پیگیری وظایفی است که اصل نود قانون اساسی جمهوری اسلامی بر عهده مجلس گذاشته است. مطابق این اصل: «هر کس شکایتی از طرز کار مجلس یا قوه مجریه یا قوه قضائیه داشته باشد، می‌تواند شکایت خود را کتباً به مجلس شورای اسلامی عرضه کند.»به عبارت دیگر ارجاع نامه‌ی لاریجانی به خامنه‌ای به کمیسیون اصل نود به عنوان شکایت از دستگاه اجرایی پیگیری می‌شود. به گفته‌ی پورمختار کمیسیون اصل نود در هفته‌ی پایانی دی نامه‌ای به رئیس دولت نوشت و "خواستار توضیح در خصوص دلایل تاخیر در ارائه لایحه بودجه شد."
نادر قاضی‌پور، عضو کمیسیون صنایع و معادن یک‌شنبه ۱۵ بهمن در یک اخطار قانون اساسی خطاب به علی لاریجانی گفت: با توجه به تأخیر دولت در ارائه لایحه بودجه، مجلس باید خود طرحی برای بودجه سال ۹۲ تهیه و آن را بررسی کند.
عجز مجلس در برابر تعلل دولت
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس (خبرگزاری خانه ملت) لاریجانی در پاسخ قاضی‌پور توضیح داد: بودجه از مواردی است که با طرح امکان پذیر نیست و مجلس نمی‌تواند به صورتی که شما می‌فرمایید عمل کند.
محمد علیپور، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس ۱۸ آذر ماه گفته بود: در صورتی که دولت در ارائه لایحه بودجه سال ۹۲ تاخیر کند مجلس از ابزار قانونی استفاده خواهد کرد.
همزمان با این اظهارات، عبدالرضا مصری سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز تاخیر در ارائه لایحه بودجه را تخلف خوانده و گفته بود نمايندگان پيگير ارائه بودجه ۹۲ به مجلس هستند و از دولت می‌خواهند "سريعا اقدام كند."
به نظر می‌رسد که هیچ یک از این تهدیدها، تذکرها و شکواییه‌ها تا کنون به نتیجه نرسیده و مجلس نیز در مقابل بی‌اعتنایی دولت مستاصل شده است.

طهماسب مظاهری، حامل چک ۵۴ میلیون یورویی در آلمان معرفی شد


رسانه‌های آلمانی می‌نویسند، طهماسب مظاهری، رئیس سابق بانک مرکزی ایران، همان فردی است که در فرودگاه دوسلدورف آلمان به خاطر پنهان کردن یک چک ۵۴ میلیون یورویی در کیف دستی خود بازداشت شد.
به گزارش روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتاگ" روز ۳ فوریه (۱۵ بهمن) و سایت اینترنتی "فینانتس ناخریشتن"، طهماسب مظاهری، وزیر امور اقتصادی و دارایی در کابینه محمد خاتمی و رئیس سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، باید به مقام‌های دولت آلمان توضیح دهد که چرا با چکی به ارزش ۵۴ میلیون یورو در کیف دستی خود وارد آلمان شده است.
خبر مربوط به بازداشت یک شهروند ایرانی با چکی معادل ۵۴ میلیون یورو در روز جمعه (۱ فوریه / ۱۳ بهمن) منتشر شد. خبرگزاری آلمان در آن روز گزارش داد که مردی ۵۹ ساله در فرودگاه دوسلدورف بازداشت شده که چکی معادل ۵۴ میلیون یورو را در کیف خود پنهان داشته است. این در حالی است که در چارچوب قوانین مبارزه با ترور و پولشویی، مسافرانی که بیش از ۱۰ هزار یورو پول نقد یا اوراق بهادار همراه دارشته باشند، باید به هنگام ورود به کشورهای اروپایی آن را به ماموران گمرک اعلام کنند.به گزارش "فینانتس ناخریشتن"، گمرک فرودگاه دوسلدورف آلمان در روز ۲۱ ژانویه (۲ بهمن) این چک را نزد مظاهری یافته است.
به گزارش این سایت، طهماسب مظاهری از ایران به ترکیه و از آنجا به آلمان سفر کرده است. مأموران گمرک آلمان این چک را که توسط بانک ونزوئلا به ارزش ۳۰۰ میلیون بولیوار (حدود ۵۴ میلیون یورو / ۷۰ میلیون دلار) صادر شده، در جیب جانبی کیف دستی مظاهری پیدا کردند.
به گزارش این سایت ویژه خبرهای اقتصادی، گمرک آلمان و اداره جنایی آلمان در حال بررسی این مسئله هستند که آیا موضوع بر سر پولشویی است یا نه.
به گزارش روزنامه آلمانی "بیلد ام زونتاگ"، طهماسب مظاهری گفته است که این چک برای تامین هزینه بنای ۱۰ هزار خانه جدید توسط دولت ونزوئلا بوده است. این در حالی است که برپایه برخی گزارش‌ها، ایران و ونزوئلا در حال ایجاد یک پایگاه دریایی در سواحل ونزوئلا هستند و گفته می‌شود که بخش عمده هزینه‌های ایجاد این پایگاه را جمهوری اسلامی ایران تامین می‌کند.
تکذیب بازداشت طهماسب مظاهری در ایران
در پی انتشار خبر بازداشت طهماسب مظاهری در فرودگاه دوسلدورف، سایت "بازتاب امروز" روز یکشنبه (۱۵ بهمن / ۳ فوریه) نوشت که طهماسب مظاهری "این شایعات را تکذیب کرد و توضیح دیگری نداد".
در این سایت اینترنتی آمده است که طهماسب مظاهری مدتی است مدیر سرمایه‌گذاری منابع آزاد کیسون در ونزوئلا شده و در همین زمینه اخیرا سفرهایی به ونزوئلا داشته است.
به نوشته این سایت، دکتر علینقی مشایخی، عضو هیات مدیره شرکت کیسون، گفت "موضوعی که پیش آمده ارتباطی به آقای مظاهری نداشته است و ایشان حامل نامه‌ای از شرکت کیسون بوده و هیچ پولی را جابجا نمی‌کرده است." وی همچنین مدعی شد که طهماسب مظاهری دستگیر نشده و موضوعی که پیش آمده بوده، ظرف چند ساعت حل شده است.
به گزارش خبرگزاری آلمان، در صورت محکومیت طهماسب مظاهری، جریمه‌ای نقدی حدود یک میلیون یورو پیش‌بینی می‌شود.
سایت بازتاب به نقل از "یک مقام آگاه" در مورد جریمه احتمالی یک میلیون یورویی طهماسب مظاهری می‌نویسد، مذاکره با "طرف آلمانی" به قصد توضیح ماجرا و جلوگیری از جریمه در جریان است.

احمدی‌نژاد با پخش‌ فیلم فاضل لاریجانی در مجلس جنجال آفرید


رئيس جمهور ایران در جلسه‌ای که امروز در مجلس برای استیضاح وزیر کار بر پا شده بود با پخش نواری ویدئویی جنجال آفرید. او با پخش این نوار برادر لاریجانی، رئیس مجلس را به سوء استفاده از قدرت برای فعالیت‌های اقتصادی متهم کرد.
رئیس جمهور ایران در جلسه علنی مجلس برای استیضاح وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران در روز یکشبنه (۱۵ بهمن/۳ فوریه) با پخش فیلمی ویدئویی جنجال به پا کرد.
این فیلم که به گفته‌محمود احمدی‌نژاد، نواری ۲۵ دقیقه‌ای است حاوی مکالمات فاضل لاریجانی، برادر علی لاریجانی، رئيس مجلس و سعید مرتضوی، رئيس سازمان تأمین اجتماعی است.
احمدی‌نژاد با پخش این نوار برادر لاریجانی را به سوء استفاده از قدرت برای فعالیت‌های اقتصادی خود متهم کرد
محمود احمدی‌نژاد در ابتدا گفت: «من نواری دارم که آقای سالک (عضو هیأت رئيسه مجلس) گفت که آن را پخش نکنید.»
اما رئیس مجلس اصرار کرد: «اگر نواری دارید پخش کنید تا بعدا چیزی نماند.»
تعدادی از نمایندگان مجلس به صدای بلند به این اقدام اعتراض کردند. نماینده مردم آبادان در حالی که فریاد می‌کشید و نسبت به این موضوع اعتراض می‌کرد، با مداخله شریف حسینی، عضو هیأت رئیسه مجلس به بیرون از صحن علنی هدایت شد.
پس از پخش ویدئو هم اعتراض‌ها ادامه یافت، اما علی لاریجانی در واکنش به جنجال در این جلسه گفت: «امروز روز مهمی است اجازه بدهید حرف‌هایشان را بزنند. اگر موضوعی راجع به بستگان ما بوده بگذارید در این باره حرف بزنند.»
احمدی‌نژاد در غوغای نمایندگان مجلس از آنها خواست تا "صبر و حوصله داشته باشند و به حرف‌هایش گوش‌کنند."
او خطاب به علی لاریجانی گفت: «فکر می‌کنم مسائلی پشت صحنه‌ها می‌گذرد که نه نمایندگان خبر دارند و نه ما خبر داریم. بعد وقتی که وارد میدان اداره کشور می‌شویم‌، عناوین دیگری پیدا می‌کند و به دعوای بین من و شما تبدیل می‌شود.»
رئیس جمهور سپس با گفتن این که "پشت قضیه همین مسائلی که امروز مطرح است جریانات دیگری می‌گذرد" اقدام به پخش نوار کرد.
به دلیل اینکه نوار کیفیت پایینی داشت تنها چند دقیقه آن در مجلس پخش شد. پس از آن رئيس جمهور خود به قرائت بخش‌هایی از متن مکالمات پرداخت.
به نوشته رسانه‌های ایران، از متن مکالمات این چنین برمی‌آمد که فاضل لاریجانی در جلسه‌ای با سعید مرتضوی درباره خرید یکی از شرکت های تأمین اجتماعی با مرتضوی وارد رایزنی می‌شود. براساس اظهارات احمدی نژاد، فاضل لاریجانی خواستار در اختیار گرفتن این شرکت به صورت غیر قانونی شده است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس ایرانعلی لاریجانی، رئیس مجلس ایران
به گفته رئیس جمهور ایران، فاضل لاریجانی از مرتضوی خواست، مقدمات آشنایی او با یکی از فعالان اقتصادی که خواستار خرید برخی از شرکت‌های سازمان تأمین اجتماعی بوده را فراهم کند. بر همین پایه، سپس وی خواهد توانست با اتکا به نفوذ برادرانش مشکلاتی را که احتمالا پیش خواهد آمد رفع کند.
لاریجانی: اشتباه بستگان من ربطی به استیضاح ندارد
علی لاریجانی، رئيس مجلس شورای اسلامی ایران در واکنش به اقدام رئيس جمهور گفت، با فاضل لاریجانی ارتباط چندانی ندارد.
وی همچنین خطاب به احمدی‌نژاد تصریح کرد: «حتی اگر یکی از بستگان من اشتباهی کرده باشد، این مسئله چه ربطی به من و مسئله استیضاح دارد.»
لاریجانی با اشاره به جلسه‌ خودش با داوود احمدی‌نژاد (برادر رئیس جمهور) گفت: «من هم با آقای داوود احمدی‌نژاد جلساتی داشته‌ام که در این جلسات ایشان از ارتباط با منافقان، فساد مالی، ارتباط با خارج و مسائلی از این دست صحبت کرده‌اند، آیا خوب است که من هم فیلمی از این جلسه بگیرم و در چنین مواردی آن را پخش کنم؟»
لاریجانی خطاب به رئيس جمهور ادامه داد: «چطور تا امروز این مسائل را مطرح نکردید؟ اگر زد و بندی بوده است چرا به هیچ‌کس نگفتید؟»
وی افزود: «اطرافیان شما پرونده‌هایی دارند که شما اجازه نمی‌دهید پرونده‌ آن‌ها دنبال شود اما ما می‌گوییم که اگر پرونده‌ای هست و موردی وجود دارد رسیدگی شود. تفاوت ما در این‌جا است.»

احمدی‌نژاد در پاسخ خواست تا دوباره در پشت تریبون مجلس حاضر شود که رئيس مجلس این اجازه را به وی نداد.
وزیر کار استیضاح شد
روز شنبه (۱۵بهمن) سرانجام عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایران با رأی قاطع نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران استیضاح شد.
۱۹۲ نماینده مجلس از ۲۷۲ نماینده حاضر در جلسه به او رأی عدم اعتماد دادند. ۲۴ نفر رأی ممتنع و ۵۶ نفر رأی مخالف دادند.
نمایندگان مجلس به دلیل اصرار شیخ‌الاسلامی بر ادامه کار سعید مرتضوی، متهم اصلی پرونده کهریزک و انتصاب او به ریاست سازمان تأمین اجتماعی خواستار استیضاح او شده بودند.
طرح استیضاح شیخ‌الاسلامی نخستین بار فروردین امسال به هیئت رئیسه مجلس ارائه شد.

معاون ستاد مشترک ارتش، سرپرست وزارت ارتباطات شد


سرتیپ محمدحسن نامی، معاون ستاد مشترک ارتش جمهوری اسلامی، با دریافت حکمی از سوی محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور ایران، در روز شنبه (۱۴ بهمن، ۲ فوریه) به سرپرستی وزارت ارتباطات و فن‌‌آوری اطلاعات ایران منصوب شد.
حکم کوتاه انتصاب محمدحسن نامی، از فرماندهان ارشد ارتش، به‌عنوان سرپرست وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، روز شنبه در پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست‌جمهوری منتشر شد. انتخاب یک فرمانده ارتش به عنوان یکی از اعضای کابینه دولت، اقدامی کم‌سابقه است.

گفته می‌شود محمدحسن نامی دارای مدرک دکترای مدیریت استراتژیک و رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و نیز عضو هیات مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران است.

محمود احمدی‌نژاد، یازدهم آذر ماه سال جاری، رضا تقی‌پور، وزیر وقت ارتباطات را بدون ارائه توضیحات مشخص برکنار کرده بود. رئیس‌جمهور ایران قصد داشت در یک تلفیق بزرگ دیگر، وزارت ارتباطات را با وزارت راه و شهرسازی ادغام کند و مدیریت آن را به علی نیکزاد، وزیر راه بسپارد. او بلافاصله پس از برکناری وزیر سابق، سرپرستی وزارتخانه را به علی نیکزاد سپرد.
مجلس با تصویب طرحی راه احمدی‌نژاد برای ادغام وزارتخانه‌ها را سد کردمجلس با تصویب طرحی راه احمدی‌نژاد برای ادغام وزارتخانه‌ها را سد کرد
اندک زمانی پس از انتصاب نیکزاد به سرپرستی وزارت ارتباطات، مجلس شورای اسلامی با تصویب طرحی راه محمود احمدی‌نژاد برای ادغام و انحلال وزارتخانه‌ها را سد کرد. بر اساس این طرح دو فوریتی «سرپرستی وزارتخانه فاقد وزیر توسط وزیر دیگر» ممنوع شد. این طرح شش روز بعد به تایید شورای نگهبان رسید.



با این همه، دولت از ابلاغ و اجرای این طرح سر باز زد و سرپرستی علی نیکزاد همچنان ادامه داشت. نمایندگان مجلس هشدار دادند که استمرار تصدی او بر این دو وزارتخانه به منزله «تصرف در اموال عمومی» تلقی می‌شود و غیرقانونی است. مجلس به دولت هشدار داد که در صورت ادامه این روند «از مسیرهای دیگری وارد می‌شود.»

اقدام احمدی‌نژاد در برکناری رضا تقی‌پور، وزیر سابق ارتباطات و از اعضای سپاه پاسداران، انتقادات گسترده‌ای هم برانگیخته بود. برخی از نمایندگان مجلس این تصمیم او را نشانه عدم تمایل به همکاری با سپاه خواندند.

با توجه به این‌که سپاه پاسداران بخش عمده‌ای از سهام مخابرات و زیرساخت‌های ارتباطی در ایران را در اختیار دارد، به نظر می‌رسد انتصاب این فرمانده ارتش به عنوان سرپرست وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات انتقاداتی را از سوی مجلس و دیگر نهادها در پی خواهد داشت.

آمریکا: هر وقت رهبر ایران جدی باشد، گفت‌و‌گوی مستقیم انجام می‌شود

بی بی سی : جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا گفته است که کشورش آماده مذاکره مستقیم با ایران است و هر وقت آیت‌الله علی خامنه‌ای به طور جدی خواهان مذاکره باشد، این گفت‌و‌گو انجام می شود.
آقای بایدن روز شنبه گفت که کشورش از تماس های دوجانبه ای که به کاهش اختلافات بین المللی بر سر برنامه اتمی ایران بینجامد، حمایت می کند.

معاون رئیس جمهور آمریکا گفته است ایران که می گوید برنامه غنی سازی اورانیومش صلح آمیز و صرفا برای تولید انرژی است اینک با "قوی ترین تحریم ها در طول تاریخ" رو به رو است که اطمینان حاصل شود برنامه‌ای برای توسعه آن به سوی سلاح های اتمی ندارد.

آقای بایدن در چهل و نهمین دوره کنفرانس سالانه امنیتی در مونیخ صحبت می کرد. قرار است علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه ایران هم تا ساعاتی دیگر برای سخنرانی در این کنفرانس وارد مونیخ شود.
یکی از جلسات امسال نشست امنیتی مونیخ تحت عنوان "مساله ایران و توازن قدرت در منطقه" برای روز یکشنبه ۱۵ بهمن (سوم فوریه) برنامه ریزی شده و انتظار می‌رود آقای صالحی در این جلسه، دیدگاه‌های جمهوری اسلامی در دفاع از ادامه برنامه هسته‌ای ایران را مطرح کند و به سئوالات حضار پاسخ دهد.

مقام های ایران هنوز واکنش رسمی به گفته های آقای بایدن نشان نداده اند اما علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران گفته است که "تصمیم‌گیری در مورد مذاکره مستقیم با آمریکا در عرصه هسته‌ ای به عهده شورای عالی امنیت ملی است."

مقام های ایران می گویند تصمیم‌گیری درباره مسائل کلان سیاست خارجی از جمله مذاکره با آمریکا، صرفا با تصمیم رهبر ایران امکان‌پذیر است.
آقای بروجردی به ایسنا، خبرگزاری دانشجویان ایران، گفته است که "مطمئنا جمهوری اسلامی براساس منافع ملی‌اش در این خصوص تصمیم‌گیری می‌کند."
او از آنچه که "صداقت نداشتن" آمریکایی ها خوانده، انتقاد کرده و گفته "در شرایطی که معاون رئیس جمهور آمریکا پیشنهاد مذاکره مستقیم با ایران را مطرح می‌کند کنگره آمریکا به دنبال تحریم‌های بیشتر است که این دو رویکرد با یکدیگر تناسب ندارد."
پیشنهاد مذاکره مستقیم آمریکا و ایران از سوی آقای بایدن پس از آن صورت گرفته که در ماه های اخیر شماری از مقام های سیاسی ایران بارها از ضرورت مذاکره مستقیم سخن گفته‌اند. از جمله محمود احمد نژاد، در آخرین سفرش به مقر سازمان ملل در نیویورک به عنوان رئیس جمهور ایران، دست کم پنج بار در سخنرانی ها و مصاحبه هایش از ضرورت گفت‌و‌گوی مستقیم دو کشور دفاع کرده بود.
آقای احمدی‌نژاد این گفته‌ها را در تهران هم تکرار کرد و شماری از چهره‌های حکومتی از طیف‌های گوناگون سیاسی هم صحبت‌هایی مشابه او داشته‌اند.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، تاکنون درباره این پیشنهادهایی که از سوی مقام‌های ایرانی طرح شده، سکوت کرده است.

علم الهدی: دادن سمت های مردانه به زنان انحراف است

مهر: امام جمعه مشهد گفت: برخی از مسئولین نا آگاه نظام با در اختیاردادن سمت های مردانه به زنان برابری زن و مرد را مطرح می سازند که این مسئله خود یک نقطه انحراف است.

احمد علم‌الهدی، ظهر شنبه در همایش "بانو با فضیلت استاد طاهایی" در مکتب نرجس  اظهار داشت: برخی از مسئولین ناآگاه نظام با کمال وقاحت برابری زن و مرد را مطرح می‌سازند در حالی که زن و مرد از دو جنس مختلف تشکیل شده‌اند و همچنین هنر زنان را در انجام دادن کارهای مردانه می‌دانند که این نیز یک نقطه انحراف است.
وی با بیان اینکه انجام وظیفه زن در مکتب اسلام در عرصه های مختلف مشخص شده است و مانع فعالیت های اجتماعی آن نیست، تصریح کرد: زندگی بانوی با فضیلت استاد طاهایی تابلوی غنی و سازنده در همه ابعاد زندگی زنان در این دوران محسوب می شود.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: امروز در جامعه ولایی از نظر رفتاری با یک اصل انحرافی فمینیسم روبرو هستیم.
وی گفت: هرکاری که مرد انجام می دهد باید زن هم انجام دهد یک نقطه انحراف و سخن ناهنجار است چرا که زن در عرصه فضیلت زنانگی خود و مرد در عرصه مردانگی خود خلق شده است.

 

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 15 بهمن، 3 فوریه




























تقدیر چند نماینده مجلس از وزارت اطلاعات برای بازداشت روزنامه‌نگاران

رادیو فردا  : تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در گفت‌وگوهایی جداگانه با خبرگزاری فارس که روز جمعه، ۱۳ بهمن، منتشر شد، از اقدام وزارت اطلاعات در بازداشت گسترده روزنامه‌نگاران تقدیر کردند.


فتح‌الله حسینی، جواد کریمی قدوسی، محمد اسماعیلی، محمدصالح جوکار، حسن کامران دستجردی، حسین نقوی و منصور حقیقت‌پور، از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس، این اقدام وزارت اطلاعات را «به‌موقع» و «مقتدرانه» توصیف کرده و اعلام داشتند که کمیسیون امنیت ملی از وزارت اطلاعات حمایت خواهد کرد.

وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در هفته گذشته ۱۷ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای در ایران را بازداشت کرد.

این وزارتخانه در بیانیه‌ای که روز چهارشنبه، ۱۱ بهمن، منتشر کرد، اتهام این روزنامه‌نگاران را همکاری با رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از کشور مانند بی‌بی‌سی فارسی عنوان کرد و گفت که آنها اعضای «یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های رسانه‌ای متصل به اردوگاه رسانه‌ای استکبار» هستند.

این در حالی است که بی‌بی‌سی فارسی این ادعاها را تکذیب کرده و گفته است که هیچ‌گاه با این روزنامه‌نگاران همکاری نکرده است. ‌

اما برخی از نمایندگان مجلس ایران با تکرار ادعاهای وزارت اطلاعات کشور، از بازداشت روزنامه‌نگاران به عنوان عملیاتی «پیچیده» و «هوشمندانه» نام می‌برند که در آستانه یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران رخ داده است.

محمد اسماعیلی، نماینده زنجان، با «خائن» نامیدن روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده، نوید برخوردی «قاطعانه» با آنها را داد و اظهار داشت: «درخواست ما از این دستگاه امنیتی این است که همچنان اوضاع را تحت کنترل داشته باشد و با هرگونه حرکت ضدانقلابی برخورد سریع صورت گرفته و عوامل آن به مردم معرفی شوند.‌»

حسن کامرانی دستجردی، نماینده اصفهان، هم این روزنامه‌نگاران را «پیاده‌نظام دشمن» نامید و گفت: «سربازان گمنام امام زمان در عرصه جنگ سایبری و با پیچیدگی‌های اطلاعاتی در عرصه نرم‌افزاری، موفقیت‌های شایان توجهی داشته‌اند که این موفقیت‌ها و دستگیری پیاده‌نظام‌های دشمن در عرصه رسانه در داخل کشور قابل تقدیر و تحسین است.»

همچنین جواد کریمی قدوسی، نماینده مشهد و کلات، گفت: «دستگیری عوامل رسانه‌ای غرب در کشور پیام خوبی برای کسانی است که زمینه‌هایی این‌چنینی دارند تا روی خوش به پیشنهادات رسانه‌های غربی نشان ندهند.»

این در حالی است که در مقابل علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، به بازداشت گسترده روزنامه‌نگاران اعتراض کرده و گفته است که این اقدامات «آرامش روانی و شغلی را از خبرنگاران سلب می‌کند».

آقای مطهری ضمن انتقاد از وزارت اطلاعات اظهار داشت: «سوال من این است که این روزنامه‌‏نگاران واقعا چه خبری را می‌توانند به بی‌بی‌سی برسانند که بی‌بی‌سی به آن دسترسی نداشته باشد؟ خوشبختانه در سایت‌های وابسته به نهادهای انقلابی کشور همه اخبار وجود دارد.»

نرگس جودکی، علی دهقان، ریحانه طباطبایی، فاطمه ساغرچی، میلاد فدایی اصل، سلیمان محمدی، ساسان آقایی، نسرین تخیری، جواد دلیری، امیلی امرایی، صبا آذرپیک، پوریا عالمی، پژمان موسوی، اکبر منتجبی، کیوان مهرگان، حسین یاغچی و مطهره شفیعی ۱۷ روزنامه‌نگاری هستند که در هفته گذشته بازداشت شدند.

در این میان تنها خانم مطهره شفیعی، خبرنگار روزنامه آرمان، آزاد شده است.

بازداشت گسترده روزنامه‌نگاران در ایران اعتراض نهادهای بین‌المللی مانند دیدبان حقوق بشر، عفو بین‌الملل، گزارشگران بدون مرز و سازمان اطلاع‌رسانی و امنيت خبرنگاران ايتاليا را در پی داشته است. 

مردم ایران تا کی فشارهای اقتصادی را تحمل میکنند؟ "

یک فرمانده سپاه، امروز عنوان کرد مردم حاضرند برای حفظ نظام سختی‌های اقتصادی را «تحمل» کنند. اشاره به «نجابت» و یا «تحمل» مردم ایران در برابر مشکلات اقتصادی پدیده ای است که به تازگی در میان مقامات مختلف ایران به وفور یافت میشود.

داوود بهرامی- فرمانده سپاه امام رضا، عنوان کرده است: «در حال حاضر دشمنان با راه‌اندازی جنگ اقتصادی سعی دارند مردم را از نظام خویش دور کنند، اما مردم ولایت‌ مداری خود را ثابت کرده‌اند. خوشبختانه ملت ایران حاضرند با تحمل مشکلات و سختی‌ها، عزت و استقلال کشور خویش را حفظ کنند.»

مضمون نجابت و تحمل کردن مردم ایران در برابر ناملایمات شدید اقتصادی چندی است که از سوی مقامات مختلف جمهوری اسلامی ایران مطرح میشود.

چندی پیش نیز مهرداد لاهوتی- نماینده مجلس، گفته بود: «ممکن است فشار اقتصادی که دشمن بر ما وارد می‌آورد بسیار بد باشد اما این یک مقطع و دوران است و باید حواسمان باشد یک روز ملت ایران هشت سال جنگ تحمیلی را تحمل کردند و امروز نیز یک مبارزه اقتصادی سخت را تحمل می‌کنند.»

اما شاید واضح‌ترین اظهار نظر در این رابطه را چند روز پیش مصطفی پور محمدی- از شخصیت های امنیتی جمهوری اسلامی، که در حال حاضر در رأس سازمان بازرسی کل کشور است در این زمینه عنوان کرد: «مردم ما نسبت به این مسئله صبور بوده، در حالی‌ که مردم اروپا در صورت افزایش قیمت‌ها یا کم شدن حقوقشان، شهر را به هم ریخته و به آشوب می‌کشانند. مسئولان باید نسبت به مردم وفادار بوده و خدا را شکر کنند که چنین مردمان خوبی در کشور حضور دارند.»

***

حال این سؤال پیش می آید که آیا آنگونه که مقامات جمهوری اسلامی معتقدند، مردم در برابر افزایش فشارهای اقتصادی راه «تحمل» را پیشه میکنند و عکس العملی شایان توجه به آن نشان نخواهند داد؟

آزاده کیان- استاد جامعه شناسی، در پاسخ به این پرسش به بخش فارسی رادیو بین‌المللی فرانسه گفت: «به هیچ وجه اینطور نیست که مردم ایران توسری‌خور شده باشند.

سه مکانیسم در جامعه ایران وجود دارد که در کنار هم باعث میشوند علی رغم کاهش درآمدها و افزایش تورم و فقر، جامعه ایران از هم نپاشد؛ یکی از این عوامل انسجام خانوادگی است، همبستگی خانوادگی به این شکل که نسل قدیمی‌تر از نسل جوانتر حمایت میکند. مکانیسم دیگر خیریه هایی هستند که بخشی از جامعه مدنی که وضع مالی بهتری دارند آنها را ایجاد میکنند و دیگری مکانیسم‌های دولتی است.
 نهاد هایی مانند بهزیستی و کمیته های مختلف امداد، از این دست هستند. تمامی این عوامل دست به دست هم میدهند تا علی‌رغم وضع موجود، جامعه ایران از هم نپاشد. اما این بدان معنی نیست که مردم ایران توسری‌خور شده اند.»

این جامعه شناس ادامه میدهد: «مردم در وضعیتی هستند که بیشتر وقت خود را به گذران زندگی اختصاص میدهند. مردم مجبورند برای گذر امورات خود در بخش زیر زمینی اقتصاد فعال شوند و ساعات زیادی برای پیدا کردن یک لقمه نان تلف کنند؛ در نتیجه وقت زیادی برای مبارزه و یا اعتراض به اشکال مختلف باقی نمی ماند.»

رئیس بخش مطالعات جنسیتی دانشگاه پاریس ٧، تأکید کرد: «عامل سرکوب شدید را نباید فراموش کرد که این امکان وجود ندارد که مردم اعتراض خود را عنوان کنند و عامل نبود سازماندهی را نیز باید به آن اضافه کرد که باز به همان معضل سرکوب مربوط میشود. مردم بسیاری وجود دارند که از وضع موجود ناراضی هستند اما با هم ارتباطی ندارند و شبکه‌ای وجود ندارد که این ناراضی‌ها به هم متصل شوند و نارضایتی خود را اعلام کنند.

 از دیگر سو باید گفت که درآمد نفتی دولت در حال کاهش است و با کاهش درآمدها دولت دیگر نمیتواند با خرج پول، جلوی جنبش‌های اجتماعی را بگیرد و می توان انتظار داشت جنش‌های خودجوشی در کشور به راه بیفتد بخصوص در شهرهایی که بیشتر تحت ستم اقتصادی بوده اند، که این پدیده خود میتواند منجر به نا به سامانی شود چرا که این حرکات خودجوش و سازماندهی نشده احتمالاً نتایج خوبی به دنبال نخواهد داشت. جای این نگرانی وجود دارد که با این سیاست های غلط دولت، کشور به سمتی برود که دیگر نشود این ناآرامی‌ها و شورش‌ها را به سمتی مناسبت کانالیزه کرد.»