۱۳۹۱ بهمن ۳۰, دوشنبه

«تشکیل پرونده برای ۴ یا ۵ نفر از اطرافیان مرتضوی»


سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری عصر دوشنبه، ۳۰ بهمن گفت در ارتباط با فیلمی که محمود احمدی‌نژاد در جریان استیضاح وزیر کار در مجلس نمایش داد برای ۴ یا ۵ نفر از اطرافیان سعید مرتضوی پرونده تشکیل شده است.
محمود احمدی‌نژاد ۱۵ بهمن ماه در جلسه استیضاح وزیر کار فیلمی از گفتگوی سعید مرتضوی، سرپرست وقت صندوق تامین اجتماعی با فاضل لاریجانی نمایش داد که جنجال بر سر آن همچنان ادامه دارد.

یک روز بعد از نمایش فیلم در مجلس، سعید مرتضوی بازداشت و ۲۴ ساعت بعد آزاد شد. غلامحسین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری ۳۰ بهمن در مورد علت بازداشت مرتضوی گفت: «در این پرونده افرادی که در اطراف این قضیه وجود داشتند احضار و از آنها تحقیق شد و برای آنها قرار قانونی صادر شد که بعد از اتمام کار مردم در جریان آن قرار می‌گیرند.»

مرتضوی و "وسایل ارتکاب خلاف"

به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی قوه قضائیه می‌گوید برای ۴ تا ۵ نفر پرونده تشکیل شده و بعد از بازداشت سعید مرتضوی وسایلی که برای ارتکاب خلاف از آن استفاده شده بود شناسایی و کشف شده است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییهغلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضاییه
مرتضوی، دادستان سابق تهران و یکی از متهمان اصلی پرونده بازداشتگاه کهریزک است. در سال ۸۸ تعدادی از معترضان به نتایج اعلام شده‌ی انتخابات ریاست جمهوری به دستور مرتضوی به این بازداشتگاه منتقل، و در آنجا آزار و شکنجه شدند. در کهریزک به چند نفر تجاوز شده و سه نفر از بازداشت‌شدگان به قتل رسیدند.

محمود احمدی‌نژاد حدود یک سال پیش مرتضوی را به ریاست بزرگترین بنگاه اقتصادی کشور، صندوق تامین اجتماعی منصوب کرد. احمد توکلی، یکی از موافقان استیضاح وزیر کار می‌گوید مرتضوی نه تنها صلاحیت و تجربه کافی برای اداره این سازمان را ندارد "بلکه به اتهامات مختلف از سوء‌استفاده از قدرت گرفته تا معاونت در قتل متهم است و نه تنها از کار اصلی‌اش برکنار شده بلکه از قضاوت نیز معلق گشته".

بی‌اعتنایی دولت به اعتراض‌های مجلس و حکم دیوان عدالت اداری که انتصاب مرتضوی را غیرقانونی تشخیص داد سرانجام به برکناری وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی، عبدالرضا شیخ‌الاسلامی با رای عدم اعتماد ۱۹۲ نماینده منجر شد.

«کار احمدی‌نژاد خلاف قانون و شرع و اخلاق بود»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری ۳۰ بهمن تاکید کرده که شنود بدون مجوز گفتگوی افراد و انتشار آن، هر دو خلاف و جرم محسوب می‌شوند.

محمود احمدی‌نژاد با افشای فیلمی که مخفیانه از گفتگوی فاضل لاریجانی و مرتضوی تهیه شده، رئیسان قوه قضاییه و مجلس را به سوء‌استفاده از قدرت و حمایت از فساد مالی متهم کرد.

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای روز شنبه ۲۸ بهمن در دیدار با شماری از اهالی تبریز با اشاره به اقدام احمدی‌نژاد گفت: «رئیس یک قوه به استناد یک اتهامِ ثابت نشده و مطرح نشده‌اى در دادگاه، دو قوه‌ى دیگر را متهم کرد؛ این کار بدى بود، این کار نامناسبى بود؛ اینجور کارها، هم خلاف شرع است، هم خلاف قانون است، هم خلاف اخلاق است، هم تضییع حقوق اساسى مردم است.»

علی لاریجانی در واکنش به رفتار احمدی‌نژاد در مجلس، متقابلا او را متهم کرد که مانع رسیدگی به پرونده و اتهام‌های نزدیکانش و اعضای دولت می‌شود. خامنه‌ای می‌گوید: «دفاع رئیس محترم مجلس هم از خودش در قبال تهمتی که زده شد، مقداری زیاده روی بود و لزومی نداشت.»

مرتضوی بر صندلی وزیر کار، "دهن کجی به همه"

یک روز پس از هشدار و تذکر رهبر جمهوری اسلامی به سران سه قوه و غیرقانونی و شرعی خواندن رفتار احمدی‌نژاد در مجلس، رئیس دولت در دیدار با استانداران سراسر کشور مرتضوی را در صندلی سمت چپ خودش که به وزیر برکنار شده‌ی کار تعلق داشت جا داد.در یکی از تصویرهایی که از این مراسم در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر شده بر پلاکی که برای معرفی افراد جلوی میز مرتضوی قرار دارد همچنان نام "شیخ‌الاسلامی" به چشم می‌خورد.

برخی از رسانه‌ها با اشاره به بی‌ارتباط بودن حضور مرتضوی در نشست استانداران و قرار گرفتن او در جایگاه وزیر برکنار شده، این اقدام احمدی‌نژاد را دهن‌کجی آشکاری به مجلس و رهبر جمهوری اسلامی تفسیر کرده‌اند.

احمد خورشیدی، پدر داماد محمود احمدی‌نژاد و یکی از اعضای اصلی ستاد انتخاباتی او در سال ۸۸ در این مورد به سایت خبری فرارو گفت: «به نظر من این اقدام یک دهن‌کجی به همه است و ادامه همان لجاجت‌بازی‌ها است وگرنه چه دلیلی دارد فردی که این همه مطلب و حساسیت در مورد وی وجود دارد چنین مورد حمایت قرار بگیرد.»

تایید گفتگوی طولانی اژه‌ای و مرتضوی در اوین

خبرگزاری فارس روز یکشنبه، ۲۹ بهمن از قول یک منبع آگاه گزارش داد که محسنی اژه‌ای اندکی پیش از آزادی مرتضوی از زندان اوین با او ملاقات و چند ساعت گفتگو کرده است.

این منبع آگاه به خبرگزاری فارس گفته است: «در این ملاقات دو نفره، سخنگوی قوه قضائیه مباحثی درباره کناره‌گیری سعید مرتضوی از سرپرستی سازمان تأمین اجتماعی و وحدت بیشتر مجلس و دولت اشاره کرده است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری دوشنبه این ملاقات را تایید کرد اما به علت و جزییات گفتگوها اشاره‌ای نکرده است: «من به مناسبت‌های مختلف با متهمین صحبت می‌کنم. بنابراین شبی که منجر به آزادی آقای سعید مرتضوی شد، من با ایشان صحبت کردم.»

برخی از منتقدان معتقدند سعید مرتضوی به خاطر نقشی که در پرونده‌سازی و سرکوب معترضان و مخالفان داشته همچنان از حمایت ویژه‌ی رهبر جمهوری اسلامی برخوردار است.

عده‌ای نیز اعتقاد دارند آزادی سریع مرتضوی می‌تواند به نگرانی از افشاگری‌های احتمالی او و نزدیکان دولت ارتباط داشته باشد. شامگاه دوشنبه، ۱۶ بهمن دقایقی پس از بازداشت مرتضوی فیلمی که احمدی‌نژاد دقایقی از آن را در مجلس به نمایش گذاشت به طور کامل در اینترنت منتشر شد.

با گذشت سه سال از تشکیل پرونده کهریزک، رسیدگی به آن هنوز آغاز نشده است. محسنی‌اژه‌ای می‌گوید دادگاه پرونده کهریزک قرار است ۸ اسفند برگزار شود و از به تعویق افتادن احتمالی آن اطلاعی ندارد.

مجسمه‌های بودا در ایران جزو "مصادیق تهاجم فرهنگی" اعلام شدند

مجسمه‌های بودا در ایران دچار سرنوشتی شدند که پیش از آن عروسک‌های باربی و خانواده‌های سیمپسون‌ها طعم تلخش را چشیده بودند. این مجسمه‌ها جزو "مصادیق تهاجم فرهنگی" شناخته شده و از فروشگاه‌های تهران جمع‌آوری‌ شده‌اند.
سعید جابری انصاری، دبیر ستاد صیانت از آثار فرهنگی، روز شنبه (۲۸ بهمن/۱۶ فوریه) اعلام کرد که گشت‌های بازرسی با شناسایی فروشگاه‌های عرضه کننده مجسمه بودا در سطح تهران در حرکتی هماهنگ دست به "پاکسازی و جمع‌آوری" این فروشگاه‌ها زده‌اند. این عملیات قرار است در روزهای آینده نیز ادامه یابد.

به گفته جابری انصاری مجسمه‌های بودا از "مصادیق تهاجم فرهنگی" هستند. او اضافه کرده است: «دشمن با ترویج مصادیقی از این دست سعی در تغییر سبک زندگی و باورهای دینی مردم دارد؛ چراکه این‌گونه مجسمه‌ها ترویج‌کننده یک عقیده و سبک و باور دینی است و [دشمن] می‌خواهد با این نمادها فرهنگسازی کند.»

این مقام مسئول از صدا و سیما و مطبوعات خواسته است تا در مورد "روش‌ها و ترفندهای عرفان‌های نوظهور و نشانه‌های کاذب آنها" اطلاع‌رسانی کنند.
فروش عروسک‌های باربی نیز مدتهاست که در ایران ممنوع اعلام شده استفروش عروسک‌های باربی نیز مدتهاست که در ایران ممنوع اعلام شده است
جمهوری اسلامی تا کنون در برابر نمادها یا کالاهای غربی نظیر عروسک‌های باربی موضع‌گیری‌هایی از این دست داشته و فروش آنان را ممنوع کرده، اما این نخستین بار است که مقامات ایران نمادی از مشرق‌زمین را جزو "تهاجم فرهنگی" به شمار آورده و رفتاری مشابه با کالاهای غربی را با آن در پیش گرفته‌اند.

جابری انصاری تأکید کرده است که "هیچ مسئولی" در ایران اجازه ترویج ادیان دیگر از طریق این‌گونه کالاها را نخواهد داد. هنوز شمار دقیقی از مجسمه‌های بودا که از فروشگاه‌ها در تهران ضبط شده‌اند، اعلام نشده است.

بسیاری از ایرانیان از مجسمه‌های بودا برای تزئین فضای داخلی خانه خود استفاده می‌کنند. رضا سنایی، یک فروشنده تهرانی، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «آن‌طور که من متوجه شده‌ام هیچ‌کدام از مشتریان این بوداها را به خاطر علاقه به آیین بودیسم نخریدند، بلکه برای تزیین خانه‌هایشان بوده است.»

یک مشتری خانم هم به این خبرگزاری گفته است: «من به شخصه علاقه‌ای به این مجسمه‌ها ندارم اما والدینم یک ست پنج‌تایی از مجسمه‌های بودا را در خانه‌شان دارند تنها برای اینکه به نظرشان این مجسمه قشنگ است.»

بودا، مهمان چند هزار ساله سرزمین ایران

به نظر می‌رسد جمع‌آوری مجسمه‌های بودا بخشی از روند "بازرسی و کنترل نحوه عرضه محصولات فرهنگی" در خیابان‌های پایتخت است که از سوی مأموران پلیس امنیت اخلاقی اجرا می‌شود. به گفته دبیر ستاد صیانت از آثار فرهنگی، در ۵ روز گذشته شماری سی دی "غیرمجاز" و نیز محصولات آموزشی که "فاقد اخذ مجوز تولید" بوده‌اند از سطح شهر تهران و شهرستان‌های اطراف جمع‌آوری شده‌اند.
آقای انصاری همچنین افزود که در این راستا هزار جلد کتاب "غیرمجاز" نیز از خیابان انقلاب جمع‌آوری شده است.

آیین بودا در دوران پادشاهی سلوکیان به ایران راه یافت و شهر بلخ در شرق ایران آن زمان به یکی از مراکز مهم دین بودایی تبدیل شد. در این شهر برای پرستش بودا صومعه‌ای ساخته شد که بعدها به نام "نوبهار" خوانده شد.

آیین بودا در سده دوم پیش از میلاد تا آن اندازه در ایران رواج پیدا کرد که برخی پادشاهان محلی در محدوده سیستان امروزی تصویر بودا را بر روی سکه‌هایشان نقش می‌زدند.

گفته می‌شود نام خاندان "برمکیان" که نقشی پرنفوذ در عهد عباسیان داشته‌اند از واژه "پاراماکا" به معنای "سرور بزرگ" گرفته شده که عنوان رئیس دیر و معبد بوداییان بوده است. تبار برمکیان به گردانندگان بودایی معبد نوبهار در شهر بلخ می‌رسید.