۱۳۹۱ اسفند ۳۰, چهارشنبه

بازداشت هفت تن از خانواده‌های دراویش زندانی دقایقی بعد از تحویل سال جدید

ظهر امروز هفت تن از دراویش گنابادی دقایقی پس از تحویل سال نو در کنار زندان عادل آباد شیراز بازداشت شدند و  همچنان سه نفر از آنها در بازداشت به سر می برند.

به گزارش  سایت مجذوبان نور؛ خانواده‌های دراویش گنابادی ساکن شیراز برای اعلام همبستگی و همدلی با دراویش زندانی در زندان‌های اوین تهران و عادل آباد شیراز و آقایان کسری نوری و صالح مرادی که در اعتصاب غذا به سرمی‌برند، مراسم تحویل سال جدید را در کنار زندان عادل آباد شیراز برگزار کردند ولی بعد از گذشت دقایقی از تحویل سال ۹۲، ماموران به خانواده‌ی دراویش حمله ور شدند و تعدادی از آنان را بازداشت کردند.
 دقایقی پس از تحویل سال ۹۲، نیروهای امنیتی و حراست زندان عادل آباد شیراز به سمت خانوده‌های دراویش گنابادی حمله‌ور و پس از جمع کردن سفره هفت سین و پوسترهایی که حاوی عکس دراویش زندانی بود؛ هفت تن از افراد خانواده‌ی دراویش را بازداشت کردند.
برخورد نیروهای امنیتی که با ارعاب و توهین همراه بود باعث تشنج در اطراف زندان عادل آباد شیراز شد. مامورین امنیتی به غیر از بازداشت خانواده‌ی دراویش همچنین ۴ دستگاه از خودروهای دراویش گنابادی را نیز توقیف کردند.
پس از ساعاتی چهار تن از این دراویش بازداشت شده آزاد شدند، اما سه تن از این افراد به نام‌های بهنام یداللهی فارسی (برادر فرشید یداللهی)، صادق مرادی سروستانی (برادر حمید و صالح مرادی) و مهران صادقی همچنان در بازداشت هستند.
 

پیام نوروزی احمدی‌نژاد: نسبت به کوچکترین تخلفی در انتخابات اغماض نخواهم کرد

احمدی نژاد در پیام نوروزی به مناسبت حلول سال 1392؛ فرا رسیدن بهار و سال جدید را  تبریک گفت.

به گزارش ایلنا، بخشهایی از پیام نوروزی احمدی نژاد :
سال 91 سالی مهم و سرشار از شادکامی ها و شیرینی ها و پیروزی ها برای ملت و جامعه بشری و در برخی موارد هم همراه با تلخکامی ها بود.
حرکت پرشتاب ملت در عرصه های گوناگونِ علمی، صنعتی، کشاورزی، فنآوری، سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و ورزشی ادامه پیدا کرد و هر روز دستآورد جدیدی در اختیار ملت ایران قرار گرفت. برای اولین بار موجود زنده به فضا فرستاده شد و صدها ابتکار و نوآوری ثبت شد، که انشاء‌الله گزارش پیشرفت ها را در وقت مناسب تری به استحضار شما مردم عزیز خواهم رساند.
جایگاه و عظمت ملت شایسته ایران که سهم اول را در خلق تمدن و فرهنگ جهانی دارد ارتقاء پیدا کرد و یک بار دیگر بر مسئولیت تاریخی او در تحولات جهانی و برای استقرار عدالت و صلح تاکید شد.
در نقطه مقابل، بدخواهان ملت ایران با یک هماهنگی آشکار از خارج و داخل و به دلیل ایستادگی ملت و دولت بر حقوق اساسی، آنها را تحت فشار کم نظیر اقتصادی و جنگ روانی قرار دادند تا پیروزی¬ها و دستاوردهای تاریخی در دوره دولتهای نهم و دهم را مخدوش کنند.
از یک سو با اقدامات یک جانبه سیاسی و اقتصادی و ایجاد محدودیت های گسترده در مبادلات خارجی کشور و تحمیل شوک های متعدد، به تصور خام خود تلاش کردند انسجام اقتصادی کشور را بر هم بزنند و از سوی دیگر با تبلیغات گسترده عامل مشکلات را خود ملت و دولت برآمده از ملت معرفی نمایند.
اینجانب از همه ملت عزیز به ویژه جوانان به خاطر بزرگواری، صبوری، هوشمندی و استقامت کم نظیر و لطف بی پایان به فرزندان و خادمان خودشان و از رهبری معظم انقلاب اسلامی و کسانی که رفاه و آسایش خود را وقف آسایش و رفاه مردم کردند سپاسگزاری می کنم. امسال یک فراز مهم از عزت آفرینی ملت ایران، عرصه انتخابات است. انتخابات صحنه اعمال اراده ملت و متعلق به ملت است که قانون اساسی به عنوان مهمترین میثاق ملی آن را به رسمیت شناخته است. کشور باید با تکیه بر اراده ملت اداره شود.کشور متعلق به ملت و میزان رأی ملت است.
انتخابات ریاست جمهوری بالاترین نماد مردم‌سالاری و نقطه اوج آن است. اراده آحاد ملت برای انتخاب یک نفر، به عنوان نماینده همه ملت، متجلی و متمرکز می شود.
تصمیم گیر نهایی ملت است. همه سلایق و برنامه ها عرضه می شود، اما ملت تصمیم می گیرد و با انتخاب خود راه آینده را معین می کند.همه باید تابع تصمیم ملت باشند.
امام راحل عظیم الشأن فرمودند که فقط یک رأی دارند و حق انتخاب با ملت است. مقام معظم رهبری نیز فرموده اند که فقط یک رأی دارند و حق انتخاب با ملت است. همه باید به حق ملت احترام بگذارند. دولت به عنوان برگزار کننده انتخابات، بدنبال انتخاباتی پرشور و شکوه و حداکثری و نهایت سلامت است.
همه برای تحقق این هدف مسئولند و باید از یک سو انگیزه های سازنده را تقویت کنند و از سوی دیگر از هر سخن و اقدامی که موجب کاهش انگیزه آحاد ملت می¬شود به شدت اجتناب نمایند.
اینجانب شخصاً نهایت حساسیت را به کار خواهم برد و همچنان که بارها و بارها به مسئولین استانی و غیر استانی گفته ام از کوچکترین تخلفی اغماض نخواهم کرد.
من به آینده بسیار امیدوارم و مطمئنم که ملت بزرگ قله افتخار دیگری را فتح و عظمت خود را بار دیگر آشکار خواهد کرد.اما کلام آخر درباره بهار و نوروز است.
بهار آیت بزرگ خداوند و نشانی از حیات طیبه است. انسان برای زندگی بهاری و در بهار سرشار از زیبایی، بهار توحید و عبودیت و آزادی و بهار عدالت و عشق و کرامت خلق شده است.
هفت سین ایرانی و رنگ و مشخصات پرچم ایران هم جلوه ای از بهار حقیقی و خواست تاریخی ملت ایران برای رسیدن به بهار است.
نوروز یک سرود است، سرود زیبائی. نوروز یک ترانه است، ترانه مهربانی. نوروز یک سروش است، سروش آسمانی. نوروز یک درود است، درود بر بهار انسانی:
سلام بر تو ای بهار انسان ها سلام بر تو ای خرّمی دوران ها
توسرآمدی، سَروَری، سَیّدی، سالاری چهار"سین" از هفت "سین" ایرانی
تو سبزی، تو سرخی، تو سپید تو خود بهار عشقی و هفت"سین" امید
"سین"، سبز، ریزش خزانه، رویش جوانه؛ در پایش زمینه، در زایش زمانه
"سین"، سپید، زلال جلوة "بود"؛ نمایش هَمایش هستی، عشوة "وجود"
"سین"، سرخ، روی گونه، پای لب؛ بوسة‌ یک جان عاشق، جسمِ تب
تو رنگِ سرخِ حسینی، ترانة‌ وفا؛ سپید چو روی ماه، مدیحه‌ زهرا
تو رنگ "علی" را دوست می¬داری؛ منم کنار سبزینة دلت جاری
توسرخی، سفیدی، سبز می¬مانی تورنگ رایت مردمان ایرانی
زمانه ترا صدا می¬کند بشنو! به قصیدة‌فریاد و غزل های پنهانی!

فلاحیان: ممکن است لحظه آخر صلاحیت مشایی تایید شود


علی فلاحیان وزیر اطلاعات دولت هاشمی می‌گوید ممکن است صلاحیت مشایی برای شرکت در انتخابات در لحظه آخر تایید شود. محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس نیز می‌گوید درصورت عدم تایید صلاحیت مشایی، احمدی‌نژاد گزینه‌های دیگری دارد.
علی فلاحيان وزیر اطلاعات در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی به ويژه نامه نوروزی روزنامه خراسان گفته است به نظر او صلاحیت اسفندیار رحیم‌مشایی، رئیس دفتر سابق رئیس دولت دهم، در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری ایران توسط شورای نگهبان تایید نمی‌شود ولی تا لحظه آخر مشحص نیست، ممکن است "خوب دفاع کند و شايد تاييد شود".

در همین زمینه مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران در خصوص کاندیدای دولت محمود احمدی‌نژاد در انتخابات آینده ریاست‌جمهوری به خبرگزاری فارس (چهارشنبه ۳۰ اسفند ۱۳۹۱)، گفته است ظاهرا آقای احمدی‌نژاد می خواهد مشایی رئیس دفتر خود را معرفی کند.

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در گفت‌وگو با روزنامه خراسان برنامه محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم‌ مشایی را ادامه دولت محمود احمدی‌نژاد تا سال ۱۴۰۴ عنوان کرده و گفته است: «سال دوم دولت دهم اسفندیار رحیم مشايی در مقاله‌ای نوشت ما اگر بخواهيم مملکت را درست کنيم به ۲۰ سال وقت نياز داريم و خودش به اين ابهام که رئيس جمهور نمي تواند بيش از ۸ سال فعاليت کند پاسخ داده بود که ما از اول شروع چشم انداز ۲۰ ساله شروع کرديم و بايد تا پايان چشم انداز در سال ۱۴۰۴ باشيم».

طرح "پوتین – مدودف"  

نایب رئیس مجلس این طرح را تداعی‌کننده طرح "پوتین – مدودف"  عنوان کرده و گفته، اسفندیار رحیم مشایی پیشنهاد داده است  ۸ سال آقای احمدی‌نژاد کار کند، ۴ سال تنفس باشد و در اين مدت شخصی که دولتی و هماهنگ با ما باشد روی کار بيايد و بعد يک ۸ سال ديگر دوباره احمدی‌نژاد رئيس جمهور شود.

به گفته محمدرضا باهنر، محموداحمدی‌نژاد حتی در صورتی که عدم صلاحیت مشایی اعلام شود به طور قطع گزینه‌های دیگری را همراه دارد.

کمتر از ۹۰ روز به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری (۲۴ خرداد ۹۲) باقی مانده است. در ماه‌های اخیر مفاهیمی چون "بهار"، "زنده باد بهار" و "بهار نزدیک است" در سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم مشایی تکرار شده و انتقاد محافظه‌کاران منتقد دولت را به دنبال داشته است.

این منتقدان معتقدند که احمدی‌نژاد و همکاران او این مفاهیم را به عنوان شعار انتخاباتی خود برگزیده‌اند و با تکرار آن در مناسبت‌های رسمی، از امکانات دولتی استفاده می‌برند و دست به تبلیغات انتخاباتی زودهنگام می‌زنند.

 

کنایه‌های سیاسی در پیام‌های نوروزی مقامات ایران


رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود سال جدید را به عنوان "حماسه سیاسی و اقتصادی" خواند. محمود احمدی‌نژاد نیز با تکرار شعار "زنده باد بهار" بر اهمیت نحوه‌ی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده تاکید کرد.
هر سال پس از اعلام تحویل سال نو خورشیدی، شبکه‌های تلویزیونی دولتی ایران پیام‌های نوروزی رهبر و رییس جمهور را منتشر می‌کنند. آیت‌الله علی خامنه‌ای نیز هر سال در سخنان خود یک عنوان را برای سال پیش‌رو انتخاب می‌کند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران سال ۱۳۹۲ خورشیدی را سال "حماسه‌ی سیاسی و حماسه‌ی اقتصادی" خواند. وی در توضیح این نام‌گذاری به اهمیت توجه به مسایل اقتصادی و همچنین برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آینده اشاره کرد.
آیت‌الله خامنه‌ای تصریح کرد: «آنچه را که ما در سال ۹۲ در پیشِ‌ رو داریم، باز عمدتا در دو عرصه‌ی مهم اقتصاد و سیاست است. لازم است هم در زمینه‌ی اقتصاد، هم در زمینه‌ی سیاست، حضور مردم حضور جهادی باشد».
مشکلات اقتصادی؛ سهل‌انگاری دولت یا دشمنان داخلی؟
رهبر جمهوری اسلامی همچنین به فشارهای بین‌المللی اقتصادی به ایران اشاره کرد و با این ادعا که این اقدامات "ورزیدگی و پیروزی ملت ایران" را در پی داشت، افزود: «در زمینه‌ی اقتصاد البته بر مردم فشار وارد آمد، مشكلاتی ایجاد شد؛ بخصوص كه اشكالاتی هم در داخل وجود داشت؛ برخی از كوتاهی‌ها و سهل‌انگاری‌ها انجام گرفت كه به نقشه‌های دشمن كمک كرد».با این حال وی تاکید کرد که در سال ۱۳۹۱ نه تنها پیشرفت‌های بسیاری به دست آمده و زمینه‌های جهش فراهم شده که بر حمایت و حضور به گفته وی پرشور مردم در دفاع از نظام ایران افزوده شده است.
محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور ایران نیز در پیام نوروزی خود به ریشه‌های داخلی مشکلات اقتصادی اشاره کرد. گرچه بر خلاف آیت‌الله خاتمی آن را ناشی از "کوتاهی‌ها و سهل‌انگاری" ندانست.
وی در بخشی از سخنان خود مدعی شد: «بدخواهان ملت ایران با یک هماهنگی آشکار از خارج و داخل ملت و دولت را تحت فضاری کم نظیر اقتصادی و جنگ روانی قرار دادند».
انتقاد تلویحی از نزدیکان خامنه‌ای
رییس دولت دهم بخش قابل توجه‌ای از پیام نوروزی خود را به مساله انتخابات ریاست جمهوری آینده اختصاص داد. تکرار شعار "زنده باد بهار" و همچنین اشاره به برگزاری سالم انتخابات بدون دخالت نهادهای مختلف در این سخنان برجسته بود.
محمود احمدی‌نژاد با تاکید به لزوم رعایت قانون اساسی، انتخابات ریاست جمهوری را "بالاترین نماد مردمسالاری و نقطه اوج آن" خواند و افزود: «اراده آحاد ملت برای انتخاب یک نفر، به عنوان نماینده همه ملت، متجلی و متمرکز می‌شود.»
احمدی‌نژاد پیام نوروزی خود را با شعار "زنده باد بهار" پایان داد
وی پیش‌تر نیز بارها به جایگاه ریاست جمهوری در ایران به عنوان مهمترین مقام سیاسی که به طور مستقیم از شوی شهروندان انتخاب می‌شود اشاره کرده بود.
احمدی‌نژاد با ذکر اینکه که رهبر جمهوری اسلامی نیز در انتخابات تنها یک رای دارد افزود: «تصمیم گیر نهایی ملت است. همه سلایق و برنامه‌ها عرضه می‌شود، اما ملت تصمیم می‌گیرد و با انتخاب خود راه آینده را معین می‌کند. همه باید تابع تصمیم ملت باشند.»
در ماه‌های پایانی سال ۱۳۹۱ کشمکش میان برخی مقامات سیاسی و نظامی منسوب آیت‌الله خامنه‌ای و رییس دولت ایران بر سر "مهندسی و مدیریت انتخابات" در گرفت. احمدی‌نژاد تلویحا این مقامات را متهم کرد که در پی نادیده گرفتن آرا و نظرات شهروندان هستند.
بار دیگر "زنده باد بهار"
محمود احمدی‌نژاد همچنین در پیام نوروزی‌اش دولت را برگزار کننده انتخابات خواند و تصریح کرد: «اینجانب شخصا ‌‌نهایت حساسیت را به کار خواهم برد و همچنان که بار‌ها و بار‌ها به مسئولین استانی و غیر استانی گفته‌ام از کوچک‌ترین تخلفی اغماض نخواهم کرد.»این سخنان در حالی بیان می‌شود که منتقدان دولت و حکومت ایران پس از دهمین انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸، دولت و نهادهای نظارتی را متهم به تقلب در انتخابات کردند و همچنان نیز بر عدم وجود تضمین‌های لازم برای برگزار شدن انتخابات آزاد و سالم تاکید می‌کنند.
بخش پایانی پیام نوروزی محمود احمدی‌نژاد به توضیح مفهوم "بهار" اختصاص داشت. بخشی که می‌تواند حساسیت و واکنش منتقدان اصولگرای دولت را در پی داشته باشد. آنها می‌گویند این کلمه در کنار عبارت "زنده باد بهار" شعار تبلیغاتی کاندیدای دولت در انتخابات ریاست جمهوری آینده است.
با این حال رییس جمهور ایران سخنانش را با این جمله به پایان برد: «می‌آید بهار، که زنده است یار، که زنده باد بهار».

وزیر آموزش و پرورش: ورزش مدارس هیچ مشکلی ندارد


پس از ملاقات آیت‌الله خامنه‌ای با ورزشکاران مدال آور در سال ۱۳۹۱ و اظهارات او درباره مسائل آموزشی، وزیر آموزش و پرورش در نامه‌ای به وی، نسبت به امنیت علمی در زنگ ورزش مدارس کشور، اطمینان خاطر داد.
در نامه حمیدرضا حاجی‌بابایی که بخش عمده‌اش به سپاس‌گذاری از سخنان رهبر جمهوری اسلامی اختصاص دارد، آمده است: «ساعت ورزش در مدارس کشور، ساعت تفریح و سرگرمی نیست. بلکه با برنامه‌ریزی کارشناسانه و علمی صورت گرفته در بنیان‌های سلامت، آغوش مدارس کشور مهد پرورش قهرمانان عزیزی است که به استناد فرمایش حضرتعالی، چون قله‌‌ای زمینه‌ساز حرکت آحاد جامعه به ویژه استعدادهای جوان، به سوی خود می‌باشند.»

قسمت دوم این جمله، دربرگیرنده مفهوم مشخصی نیست و وزیر آموزش و پرورش تبیین نکرده است که "آغوش مدارس کشور" در زنگ ورزش به جای تفریح و سرگرمی، "زمینه‌ساز حرکت آحاد جامعه" به سوی چه هستند؟

حاجی‌بابایی در نامه‌اش تضمین داده که مطابق با اظهارات آیت‌الله خامنه‌ای، این وزارتخانه با آمادگی کامل و هم‌راستا با سیاست‌های کلان نظام، مبنی بر توسعه ورزش همگانی و نیز سرمایه‌گذاری در رشته‌های ورزشی که در ایران دارای ریشه‌های تاریخی هستند، اهتمام جدی خواهد کرد: «پژوهشگاه تعلیم و تربیت این وزارت در توسعه تحقیقات علمی بومی و نظریه‌پردازی‌های نو در عرصه ورزش، مشتاقانه مشارکت خواهد داشت.»

اوضاع ورزش مدارس ایران

مروری بر مندرجات خبرگزاری‌ها و رسانه‌های ورزشی در ایران و اظهارات کارشناسان و معلمان ورزش، نشان می‌دهد که اوضاع ورزش مدارس، چندان تناسبی با نامه خوشبینانه وزیر آموزش و پرورش به رهبر جمهوری اسلامی ندارد.

مریم اسدی مسئول آموزش هیئت پزشکی ‌ورزشی گیلان، ناهنجاری‌های قامتی دانش‌آموزان را بزرگ‌ترین معضل در مدارس دانسته و گفته بیشتر دانش‌آموزان به دلیل نبود رویکرد به شیوه صحیح و ورزش نکردن، دچار نارسایی‌های قامتی هستند که این مشکل در دانش‌آموزان دختر بیشتر است.
مدیرکل سابق تربیت بدنی آموزش و پرورش هم در خصوص عدم اجرای طرح سه ساعته شدن زنگ ورزش در مقطع راهنمایی گفته بود: «کمبود مربی ورزش از اجرایی شدن این موضوع جلوگیری کرد. در مقطع متوسطه با کمبود پنج هزار نیرو مواجهیم. به بیش از ۱۹ هزار مربی ورزش در شرایط فعلی و ۲۹ هزار مربی برای سه ساعته شدن زنگ ورزش در همه مقاطع تحصیلی نیازمندیم.»

روزنامه همشهری نیز با انتقاد از اظهارات معاون وزارت آموزش و پرورش که مدعی است امکانات ورزشی مدارس وضعیت خوبی دارد، نوشته: «مدارس از حداقل امکانات محروم هستند و مکان مناسبی برای ورزش دانش‌آموزان وجود ندارد. مسئولان آموزش و پرورش در عمل توجهی به ورزش ندارند. حیاط مدارس کوچک است و فضای مناسبی برای ورزش ندارند و مربی ورزش هم که مشکل دائمی است.»

به نوشته این روزنامه، از امسال معلم ورزش از دوره ابتدایی نیز حذف شده و مسئولیت ورزش براساس طرح ساماندهی نیرو در آموزش و پرورش به‌ معلمان همان پایه واگذار شده است! درحالی‌که ورزش دانش‌آموزان مقطع ابتدایی، حتی از مربیگری در رده بزرگسالان هم دشوارتر و نیازمند مربیانی آموزش‌دیده و مجرب است.

نگرانی کارشناسان آموزش و پرورش

حمید رستمی کارشناس تربیت‌بدنی با انتقاد از چنین طرحی گفته است: «با یکطرفه‌شدن ساعات مدرسه به سمت تدریس در دوره ابتدایی، انگیزه و شادابی روح و روان از دانش‌آموزان گرفته می‌شود. این ظلم بزرگی به دانش‌آموزان است.»
تحصیل در مدارس به‌ویژه دوره ابتدایی، دوران شکوفایی و جوانه زدن استعدادهای کودکان است. یعنی درحالی ‌که در این دوره باید مربیان متخصص و آموزش دیده، استعدادها را شناسایی و دسته‌بندی کنند، مربی ورزش حذف شده و کشف استعداد، عملاً وجود ندارد و دانش‌آموزان برای گذران وقت، فقط باید در حیاط مدرسه دنبال توپ بدوند.

روزنامه همشهری از اینکه از دبیران مازاد به‌عنوان معلم ورزش استفاده می‌شود نیز انتقاد کرده و نوشته: «دانش‌آموزان دختر از فقر حرکتی و بی‌تحرکی رنج می‌برند. بازی‌های کامپیوتری در بین دانش‌آموزان جایگزین ورزش شده. اگر برای حل این مشکل اقدامی نشود، نسلی رنجور وارد عرصه‌های مختلف اجتماع خواهد شد.»

در کشورهای صاحب ورزش در جهان اما اوضاعی کاملاً متفاوت برقرار است. استعدادیابی و پرورش نونهالان و نوجوانان به عهده مدارس است. حتی آن دسته از ستارگان تیم‌های معتبر فوتبال جهان که در سنین زیر ۲۰ سال بازی می‌کنند و دانش آموز هستند، ارتقای توانایی فنی و جسمانی خود را مرهون امکانات علمی و آموزشی هستند که در مدارس در اختیارشان گذاشته شده است.