۱۳۹۲ مهر ۷, یکشنبه

کودکان کار تنها در خیابان‌ها نیستند

ایلنا : معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی هرمزگان معتقد است «کودکان کار» فقط همان بچه‌هایی نیستند که در خیابان‌ها هنگام گل فروشی یا تمیز کردن شیشه اتومبیل‌ها مشاهده‌شان می‌کنیم، بلکه اکثر کودکان کار به دور از چشم ما، در فضاهای کارگاهی و یا ساختمانی بدون برخورداری از حقوق اولیه انسانی مشغول به کارند.
«مرتضی فیضی» معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی هرمزگان در این باره به خبرنگار ایلنا در منطقه گفت: کودکان کار بنا به شرایط اقتصادی و اجتماعی مجبورند ساعاتی از وقت خود را به کار کردن اختصاص دهند و به این واسطه از پیشرفت و یادگیری در مسائل اجتماعی، تربیتی و پرورشی محروم می‌مانند.
به گفته فیضی، هدف بهزیستی شناسایی و رسیدگی به حداقل نیاز‌های این کودکان است و این سازمان به همراه ۱۱ سازمان دیگر مجری ساماندهی این کودکان‌اند، زیرا حل این آسیب تنها با کار تیمی امکان‌پذیر است.
این مقام بهزیستی در استان هرمزگان معتقد است برخی سازمان‌ها مسئولیت خود را در این بخش جدی نگرفته‌اند.

هیچ کودک زیر ۱۸ سال حق کار کردن ندارد
وی تصریح کرد: طبق قانون هیچ کودک زیر ۱۸ سال حق کار کردن را ندارد، اما در برخی از استان‌ها به دلیل مسائل فرهنگی امکان دارد کودک پیش از سن قانونی ازدواج هم کرده باشد که این امر از جمله عواملی است که ساماندهی و خدمات‌دهی به این کودکان  مشکل مواجه کند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی هرمزگان افزود: ایجاد پایگاه و توسعه مشارکت‌های عمومی از جمله اهداف ما برای حل این موضوع است تا بتوانیم زمینه‌ای فراهم کنیم که کودکان کار به صورت خودجوش با ما ارتباط برقرار کنند.

اخبار زندانیان سیاسی

غازی عباسی از زندانیان محکوم به اعدام به بازداشت‌گاه اطلاعات منتقل شد
غازی عباسی از شهروندان عرب اهل شهرستان شادگان (فلاحیه) از زندان کارون به بازداشت‌گاه اطلاعات منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، غازی عباسی فرزند احمد، زندانی سیاسی زندان کارون بدلایل نامعلومی به بازداشت‌گاه وزارت اطلاعات منتقل گردید.
این زندانی سیاسی به همراه سه تن دیگر از شهروندان عرب اهل شهرستان شادگان (فلاحیه) در مورخه ۱۴ شهریور ماه ۱۳۹۱ ز سوی شعبه اول دادگاه انقلاب اهواز به اعدام محکوم شده‌اند.
مقامات قضائی روز شنبه ۲۲ تیر ماه سال جاری تأیید احکام اعدام این چهار تن را از سوی دیوان عالی کشور به محکومین و خانواده‌ها ابلاغ کرده‌ و ایشان در آستانه اجرای حکم اعدام قرار دارند.
شاهرخ زمانی به ۶ ماه حبس دیگر محکوم شد
در پی محاکمهٔ مجدد شاهرخ زمانی وی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری دیگر محکوم شد.
به گزارش تارنمای کمیته حمایت از شاهرخ زمانی، روز شنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۲ شاهرخ زمانی فعال کارگری، عضو هیئت بازگشایی سندیکای کارگران نقاش و تزئینات ساختمان و عضو شورای نمایندگان کمیتهٔ پیگیری ایجاد تشکل‌های کارگری که به اتهام تشکیل گروه سوسیالیستی و تبلیغ علیه نظام در حال گذراندن ۱۱ سال حبس در تبعیدگاه رجایی شهر است برای محاکمه مجدد به اتهام توهین به رهبری به شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز برده شد.
این دادگاه که بر مبنای گزارش ۲ تن از زندانیان عادی تشکیل شده بود، در ‌‌نهایت با استناد به سخنان آن‌ها نیز رای خود را صادر کرده است.
این منبع می‌افزاید، این دو تن که بنا به گفتهٔ زندانیان در تبریز از بدنام‌ترین زندانیان هستند، مدعی شده‌اند که شاهرخ زمانی در صحبت‌هایش به علی خامنه‌ای توهین کرده است.
در ‌‌نهایت شعبهٔ دوم دادگاه انقلاب تبریز شاهرخ زمانی را به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم کرده و این رای روز ۴ مهر ماه در زندان رجایی‌شهر کرج به وی ابلاغ شد.

این در حالی است که ماموران وزارت اطلاعات طی چند روز گذشته با حضور در زندان رجایی‌شهر کرج اقدام به تهدید شاهرخ زمانی، صالح کهندل، سعید ماسوری، خالد حردانی و فرزاد مددزاده کرده‌اند، که در صورت‌‌ رها نکردن فعالیت‌های سیاسی خود با حکم اعدام روبه‌رو خواهند شد.

عکس / همان آش و همان کاسه 33 سال گذشته نابودی دیش‌های ماهواره با تانک در شیراز
























عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 8مهر، 30 سپتامبر

















عصرایران : آقای جلیلی! نظر شما درباره حمله دیروز به روحانی و این عکس چیست؟ + عکس

عصرایران : روز گذشته در حاشیه استقبال مردمی از رئیس جمهور - بعد از سفر سازمان ملل - عده ای از عناصر افراطی که پیش از این ، رفتارهایشان در موارد متعددی مانند حادثه 22 بهمن قم و 14 خرداد حرم امام(ره) مورد انتقاد جدی رهبری قرار گرفته بود ، بار دیگر خودی نشان دادند و با حمله به خودروی حسن روحانی ، شعارهایی علیه وی سر دادند.

در میان مهاجمان ، برخی افراد شناخته شده یک جریان خاص سیاسی نیز وجود داشتند که کاملاً سمت و سوی مهاجمان را مشخص می کرد.

یکی از این افراد ، محمدصادق شهبازی هماهنگ کننده ستاد مردمی حیات طیبه دعوت از دکتر سعید جلیلی در جریان انتخابات ریاست جمهوری 92 است که تصویر وی در خبرگزاری فارس و نیز عکسی از او در کنار جلیلی ، بسیار گویاست.


همین فرد در برنامه دیروز، امروز، فردا

هر چند از عناصر افراطی ، انتظار عقلانیت نیست ولی دستکم از آقای جلیلی انتظار می رود به عنوان کسی که سال ها مسوولیت امنیت ملی را در کشور بر عهده داشته ، نسبت فعلی خود با این افراد را تبیین و نظر خود را درباره اقدامات آنها به طور شفاف بازگو کند و بگوید اگر در دروان مسوولیت وی، افرادی به رئیس جمهوری که از سفر بازگشته حمله می کردند، با آنها چه رفتاری می شد؟!

البته معتقد به این هستیم که هر فردی آزادی بیان و آزادی اعتراض دارد و این ها نیز از این آزادی بنیادی برای ابراز عقایدشان استفاده کرده اند و به جز مواردی که مرتکب خشونت می شوند ، نباید هیچ برخوردی با آنها - و البته با دیگران - صورت گیرد. فقط آنچه مورد انتظار است این که این جریان و حامیان آنها ، آنقدر شفافیت و شجاعت داشته باشند که با تابلوی خودشان سخن بگویند و از نام مردم ، دانشجو ، بسیج و نظایر آن ، به نفع خود سوء استفاده نکنند.

مجلس؛ پیگیر اخلال در مراسم استقبال از روحانی / نیروی انتظامی باید جلوی حمله به روحانی را می‌گرفت

رزونامه شرق  : باید باور کنند که دورانشان به پایان رسیده، یا دست‌کم دوران پرتاب «کفش»‌ها و «نعلین»‌ها. باید باور کنند که دیگر کمتر کسی در جامعه ایران، رفتار جریان‏‌های تندرو را حمایت خواهد کرد. تشکیل پرونده حمله به سخنرانی «علی لاریجانی» پیام مشخصی به تندروها بود و نمایندگان مجلس امیدوارند برخی طیف‏ها این پیام را به خوبی دریافته باشند و دیگر شاهد تکرار رفتارهای غیردموکراتیک از سوی آنها نباشیم. اما پیام، دریافت شده باشد یا نه، بازگشت «حسن روحانی» به فرودگاه مهرآباد، با برخی حاشیه‌ها همراه شد. حاشیه‌هایی از جنس تندروی و نه انتقاد. حاشیه‌هایی با چاشنی «کفش» و «کوکاکولا». رییس‌جمهوری ایران خسته از سفری شش‌روزه وارد «فرودگاه مهرآباد» شده و در همان بدو ورود، نزدیک به 80 نفر از منتقدان او با پلاکاردها و دست‌نوشته‌هایی ازپیش‌آماده به استقبالش آمده‌اند تا پیام اعتراض‏شان را به او و هیات همراهش اعلام کنند. برای خیلی‌ها در کشور مذاکره با آمریکا از تماس تلفنی گرفته تا گپ و گفت و صحبت، تابوی شکسته‌نشدنی است. حتی اگر مقام‌های عالیرتبه از «نرمش قهرمانانه» سخن گفته باشند. تا اینجای کار اصل بر نقد است و اصل تکثرگرایی ایجاب می‌کند که به رای مخالف احترام گذاشت اما آنچه روز گذشته در فرودگاه مهرآباد تهران اتفاق افتاد، چیزی فراتر از صدای مخالف بود. هشت‌سال حضور اصولگرایان در قدرت موجب شده تا اغلب گروه‌ها به ابزار نقد رسانه‌ای مسلح شوند. از سایت گرفته تا روزنامه و سایر رسانه‌های آنلاین. اما آنطور که تصاویر نشان می‌دهند، هنوز برخی اعتراض‌ها مبتنی بر «برخورد» است و غیردموکراتیک. نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با «شرق» این اقدام گروه‌های تندرو را نقد کرده و از منتقدان سفر اخیر «حسن روحانی» خواسته‏اند تا انتقادشان را با ابزارهای مسالمت‌جویانه‌تر به هیات همراه رییس‌جمهوری منتقل کنند. آنها همچنین تاکید کرده‌اند که مجلس مانند حمله به سخنرانی رییس قوه مقننه، بدون تردید حمله به رییس قوه مجریه را نیز پیگیری خواهد کرد.
محمد آصفری
سفر روحانی به نیويورک، سفر خوبی بوده، سخنرانی ایشان بر منطق عقلانیت و اعتدال پیش رفته و بر استراتژی جهان عاری از خشونت همراه شده. از طرف دیگر حسن روحانی تابوی مذاکره‌نکردن با آمریکا را شکسته و این امر جای تشکر دارد. اما آنچه در بازگشت ایشان در فرودگاه مهرآباد رخ داد، برای نمایندگان سوال‌برانگیز بود. گروه‌های مخالف، سایت و روزنامه دارند و می‌توانند از طریق آن اعتراضشان را مطرح کنند. نیروی انتظامی و دستگاه‌های امنیتی باید جلوی حمله به شخص دوم مملکت را می‏گرفتند. انتشار اخبار حمله به روحانی در فرودگاه مهرآباد برای غرب خوراک رسانه‌ای درست می‌کند و به صلاح نیست. مجلس باید ببیند که آیا حمله به روحانی سازماندهی‌شده بوده، یا نه؟
مهدی دواتگری
مجلس همانطور که حمله به سخنرانی «علی لاریجانی» را به خوبی ختم‌به‌خیر کرد و غایله را فرونشاند، در این بخش هم می‌تواند پیگیر ماجرای حمله به حسن روحانی باشد. گروه‌های سیاسی از هر طیف و جناحی باید بدانند که دوران رفتارهای خشونت‌آمیز و اعتراض‌های فیزیکی و حمله به اشخاص، گذشته و بهتر است که رفتارهای دیگری در پیش گیرند. پیام مجلس در برخورد با گروه‌های تندرو حاضر در قم، تاکید بر تغییر رویکرد این گروه‌ها بود که امیدواریم هرچه‌زودتر از سوی فعالان سیاسی منتسب به این گروه‌ها پذیرفته شود. در غیراینصورت روند برخورد با این گروه‌ها وارد فازهای حقوقی و قضایی خواهد شد. انتقاد همیشه قابل احترام است و از سوی گروه‌های مختلف پذیرفته می‌شود، اما توهین، خیر.
سیدحمیدرضا طباطبایی‌
تکرار این نوع حوادث، نشانگر این است که در حوادث پیشین برخورد متناسب و بازدارنده‌ای با عوامل و برهم‌زنندگان مراسم‌ مقامات مختلف کشور، نشده است و رفتار افراطیون در مراسم استقبال از روحانی، تداوم حادثه قم بود. دستگاه قضا با ریشه‌یابی این نوع حوادث و تحت پیگرد قراردادن مسببان آن باید در برابر تبدیل این بداخلاقی‌ها به یک سنت، ایستادگی کند. در حال حاضر کشور بیش از هر چیزی نیاز به آرامش و وحدت کلمه دارد از این رو رفتارهای افراطی به وحدت ملی صدمه می‌زند. قدرت کشور در گرو حفظ آرامش و وحدت ملی است و هرکسی به این مساله خدشه‌ای وارد کند به کشور خیانت کرده است.
 محمدعلی اسفنانی

رییس‌جمهوری در سفرهای خود نماد و نماینده جمهوری اسلامی ایران است، ازاین‌رو اقدامات دولت در هفته اخیر در بحث سیاست خارجی، مباحث مربوط به پرونده هسته‌ای و موضوع مذاکره با کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا بعد از 35سال، ناگهانی نبود. رفتار خودسرانه برخی افراد و اظهارات و مطالب برخی سایت‌ها در زیرسوال‌بردن دستاوردهای سفر نیویورک و اقدامات دکتر روحانی به‌طور حتم، تضعیف نظام بود. در شرایط کنونی با توجه به دستاوردهای دولت یازدهم در سفر به نیویورک، برخورد با متخلفان و افراطیون ضروری است، تا در آینده شاهد اینگونه اقدامات نباشیم. افرادی که دستاوردهای سفر نیویورک دولت را به زیر سوال می‌برند دلسوز نظام نیستند بلکه از نام بسیجی و دانشجو، برای ضربه‌زدن به نظام سوءاستفاده می‌کنند.

ارسال پرونده ستار بهشتی به دادگاه

گیتی پورفاضل وکیل خانواده ستار بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم درباره آخرین وضعیت این پرونده اظهار داشت: پرونده برای رفع اختلافات به دادگاه ارسال شده ولی هنوز جوابی از سوی دادگاه اعلام نشده است.

وی در تشریح اختلافات موجود در این پرونده گفت: یک اختلاف بین بنده به عنوان وکیل خانواده ستار بهشتی و بازپرس پرونده است با این توضیح که بازپرس قائل به ارتکاب قتل شبه‌عمد است اما بنده معتقد هستم که قتل عمد رخ داده است.

وکیل خانواده ستار بهشتی ادامه داد: اختلاف دوم بین دادستان و بازپرس پرونده و مربوط به رضایتی است که با عجله از خانواده ستار بهشتی اخذ شده است؛ دادستان این رضایت را قانونی می‌داند ولی بازپرس چنین نظری ندارد.

پورفاضل در پایان خاطرنشان کرد: هنوز دادگاه نظر خود را درباره این موارد اعلام نکرده و باید منتظر بمانیم تا مشخص شود دادگاه چه نظری دارد. 

عکس / مسئول ارشـد ستـاد جلیلـی در جمع معترضیـن روحانـی


فرارو -  محمدصادق شهبازی، از اعضای ارشد ستاد سعید جلیلی، در جمع معترضین امروز به رئیس جمهور حضور داشت. تصویر وی توسط فارس منتشر شده است.