۱۳۹۲ فروردین ۶, سه‌شنبه

عربستان:ايرانی بازداشت شده به اتهام جاسوسی، با سرويس‌های اطلاعاتی ايران ارتباط داشته است

عربستان سعودی روز يکشنبه اعلام کرد فرد ايرانی بازداشت شده به اتهام جاسوسی، با سرويس‌های اطلاعاتی ايران درارتباط مستقيم بوده است.

به گزارش رادیو فردا به نقل از رويترز، يک سخنگوی وزارت کشور عربستان روز سه شنبه گفت: «اظهارات متهمين و شواهد موجود نشان می‌دهد اعضای اين گروه برای ارائه اطلاعات، پول دريافت می‌کرده‌اند».
عربستان هفته گذشته اعلام کرد ۱۶ شهروند اين کشور بعلاوه يک ايرانی و يک لبنانی را به اتهام جاسوسی برای يک کشور بيگانه بازداشت کرده است.
رامين مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه ايران، ارتباط اين موضوع با ايران را رد کرده است.
 

شکايت جديد از سعيد مرتضوي

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پيمان حاج محمود عطار  درباره شکايت جديد از سعيد مرتضوي، اظهار داشت: پس از قرائت گزارش کميته تحقيق و تفحص مجلس از قوه قضائيه در خردادماه 1387 در صحن علني با دستور سعيد مرتضوي دادستان وقت تهران، تمام افرادي که با عباس پاليزدار در کميته تحقيق و تفحص همکاري کرده بودند، دستگير و پس از اقامت در بازداشت و همچنين بعد از آزادي از زندان، همه اين افراد از مرتضوي و همکاران وي به دادسراي انتظامي قضات و کميسيون حزب حقوق شهروندي تهران شکايت کردند.
يکي از شکات سعيد مرتضوي ادامه داد: اين شکايت بعد از طي مراحل قانوني و سلب مصونيت قضائي قضات متهم پرونده، شکايت شاکيان به دادسراي ويژه جرائم کارکنان دولت ارجاع شد و پس از انجام تحقيقات لازم و اقدامات قانوني برابر اعلام سامانه قوه قضائيه اين پرونده در حال بررسي است.

وي گفت: در اين پرونده شکايت عباس پاليزدار، پيمان حاج محمود عطار، جواد ترابي، محسن قائم نسب، حسين رضاخواه و سعيد آجيلي و ساير شکات از سعيد مرتضوي و همکاران وي موجود است و اين پرونده از سوي شعبه 15 بازپرسي دادسراي کارکنان دولت در تاريخ 28 اسفند 1391 با صدور کيفرخواست به دفتر رياست دادگاه هاي کيفري استان تهران ارسال شد.

عطار تصريح کرد: پس از تعطيلات نوروزي و ارجاع اين پرونده به شعبه دادگاه کيفري استان تهران مراحل قانوني اين پرونده انجام خواهد شد.

وي درباره عناوين شکايت شده خاطرنشان کرد: شکايت ها تحت عنوان بازداشت غيرقانوني، اعمال نفوذ و ساير موارد است. 

اقتصادی؛ عامل اصلی گسترش طلاق

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، با تأکید بر پیامد‌های منفی گسترش طلاق در جامعه، گفت: به طور قطع تکمیل و توسعه برنامه‌های حمایت از خانواده نقش موثری در کاهش آمار طلاق خواهد داشت. 


سالار مرادی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، در مورد علت‌های افزایش طلاق در جامعه، تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار منتشر شده مهم‌ترین عامل موثر در طلاق مسائل و مشکلات اقتصادی است.

نماینده مردم دیواندره وسنندج در مجلس شورای اسلامی، افزود: اعتیاد و طلاق‌های عاطفی، عوامل بعدی موثر در افزایش طلاق در جامعه است که برای کاستن از میزان جدایی زوجین باید به مرتفع شدن این علت‌ها توجه جدی شود.
مرادی  در مورد عوامل موثر در پیشگیری از طلاق، تصریح کرد: در گذشته مطرح می‌شد که دوره‌های آموزشی پیش از ازدواج می‌تواند نقش موثری در کاهش آسیب‌هایی نظیر طلاق داشته باشند اما امروزه جامعه‌شناسان علل تکمیلی دیگری برای این مسئله مطرح می‌کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، یادآور شد: دولت دهم نتوانست آن‌چنان که بایسته است در زمینه حمایت از خانواده گام‌های اساسی و بنیادین بردارد و در این میان با پایان عمر دولت در سال ۹۲ امیدواریم خون جدیدی بر رگ‌های حمایت از خانواده ساری و جاری شود و دولت آینده در برنامه‌های خود اهتمام جدی به حل مسائل ریشه‌ای که موجب طلاق در جامعه می‌شوند، داشته باشد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر پیامد‌های منفی طلاق در جامعه گفت: فرزندان طلاق بزرگترین پیامد‌های منفی جدایی زوجین محسوب می‌شوند که در آینده مشکلات جدی را با خود به جامعه منتقل خواهند کرد.

64 درصد مردم امریکا موافق حمله نظامی به ایران هستند

رادیو فرانسه: موسسه تحقیقات و آمارگیری «پو» طی یک نظرسنجی اعلام کرد اکثریت مردم امریکا خواهان حمله نظامی به ایران برای توقف برنامه اتمی این کشور هستند.

موسسه تحقیقاتی «پو» طی یک نظرسنجی که نتایج آن را چندی پیش منتشر کرده اعلام کرد:« 64 درصد مردم امریکا خواهان اقدامی نظامی برای توقف برنامه هسته ای ایران هستند.»
این موسسه اعلام کرده است طبق نظرسنجی که طی روزهای سیزدهم تا هفدهم ماه جاری میلادی ترتیب داده است، 64 درصد مردم امریکا موافق بوده اند « برنامه اتمی ایران تا حدی اهمیت دارد که دست به اقدام نظامی برای متوقف کردن آن زد.»
این در حالی است که 24 درصد پرسش شوندگان نیز عنوان کرده اند حتی اگر ایران به سلاح هسته ای دست یافت نیز نباید امریکا به این کشور حمله کند.
همچنین طی این نظرسنجی مشخص شد همچنان اکثریت مردم امریکا بیشتر طرفدار اسراییل هستند تا فلسطین، اما نکته قابل توجه آنکه فاصله بین دو کمپ، در بین جوانان امریکا از متوسط تمامی مردم این کشور کمتر بوده است.
در حالی که 49 درصد مردم امریکا عنوان کرده اند با اسراییلی ها حس نزدیکی بیشتری دارند و تنها 12 درصد پاسخ مخالف آن را داده اند.
این در حالی است که در میان پاسخ دهندگان جوان بین 18 تا 29 سال میزان طرفداران اسراییل 36 درصد و طرفداران فلسطین 19درصد بوده است.
این نظرسنجی درمیان 1501 امریکایی صورت گرفته است.
نظرسنجی موسسه «پو» در حالی است که چندی پیش موسسه نظرسنجی «گالوپ» امریکا نیز طی یک نظرسنجی اعلام کرده بود 99 درصد مردم امریکا گمان میکنند برنامه هسته ای ایران بزرگترین خطر پیش رو درمقابل منافع ملی امریکا است و از این لحاظ نامش در کنار نام کره شمالی قرار گرفته است.
 

۵ سال زندان برای سه یمنی متهم به جاسوسی برای ایران

دستگاه قضائی یمن سه شهروند یمنی متهم به جاسوسی برای ایران را به پنج سال زندان محکوم کرد.

به گزارش شفاف به نقل از خبرگزاری رسمی یمن سبا )، دادگاه جزائی صنعاء برای ” عبدالکریم لالجی ، ” هانی احمد ” و ” علی عبدالکریم ” به اتهام جاسوسی برای ایران حکم پنج سال زندان صادر کرد.
پیش از این برای متهم ردیف اول و دوم حکم اعدام صادر شده بود که در جلسه نهایی دادگاه که دیروز دوشنبه برگزار شد برای هر سه متهم حکم پنج سال زندان صادر شد.
دادستانی یمن این افراد را به جاسوسی برای ایران، ارتباط غیرقانونی با عوامل آن و تحویل و انتقال اسناد و اخبار دفاعی، امنیتی و اقتصادی در دیدارهای خود با رایزن های فرهنگی و بازرگانی سفارت ایران در صنعاء در سال های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸ متهم کرده بود.
یک منبع یمنی پیش از برگزاری این جلسه دادگاه اعلام کرده بود که صنعاء هشت نفر از متهمان به جاسوسی برای ایران را آزاد کرده است.
وی همچنین اعلام کرد این اقدام در راستای توافقنامه امضا شده میان دولت و حوثی ها و به دلیل کمک حوثی ها به موفقیت گفتگوی ملی یمن صورت گرفته است.
مقامات یمن بارها ایران را به انجام فعالیت های جاسوسی، دخالت در امور داخلی یمن و حمایت از حوثی ها متهم کرده اندایران این ادعاها را همواره رد کرده است.یمن تا کنون دو کشتی ایرانی را نیز به اتهام انتقال سلاح به این کشور توقیف کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد چندی پیش به درخواست یمن جلسه ای برای بررسی ادعاهای یمن برگزار کرددر این جلسه قطعنامه ای صادر و در آن غیر مستقیم از ایران خواسته شد به یمن سلاح منتقل نکند.

تلاش دیپلمات سعودی که در یک تصادف اتومبیل یک( بسیجی) را کشته بود برای خروج از ایران

مشرق  : "روز پنجشنبه ۲۴ اسفند ماه یک دیپلمات سعودی حین رانندگی به دلیل سرعت نامتعارف و عدم تعادل در مسیر شرق به غرب بزرگراه ارتش با یک دستگاه پراید تصادف کرد که به فوت یک شهروند ایرانی (به نام فراهانی و عضو بسج) انجامید." این خبری بود که هفته آخر سال گذشته توجه دستگاه سیاست خارجی دو کشور را به خود جلب کرد. پس از این حادثه پلیس تهران گزارش داد که در این حادثه منجر به مرگ شهروند تهرانی،‌ خودروی عربستانی مقصر شناخته است و کارمند عربستانی هم حامل مشروبات الکلی و هم در حال مستی در حال رانندگی بوده است.
دیپلمات مست سعودی به فاصله دو روز پس از این حادثه، قصد داشت به همراه یک دیپلمات دیگر و بدون پرداختن تاوان حادثه ای که مسبب آن بوده است از ایران خارج شود که مأموران فرودگاه بین المللی خمینی از خروج آنان ممانعت کردند. اگرچه که عربستان سعودی تا کنون هیچ پاسخی در این خصوص نداده است اما به هر روی، خانواده شهروند فقید تهرانی، باید از حقوق خود برخوردار شوند. 

یک ماه یارانه 70 میلیون ایرانی، به همین سادگی پرید!

بازتاب : دولت پاک دست و عدالت طلب در اقدامی تدریجی، یارانه نقدی 70 میلیون ایرانی را به مبلغ حدود 3 هزار میلیارد تومان پرداخت نکرد.
به گزارش خبرنگار «بازتاب»، همان طور که پیش بینی می شد، سرانجام دولت احمدی نژاد ظرف دو سال با ایجاد تاخیرهای تدریجی موفق گردید یارانه یک ماه ایرانیان را پرداخت نکند و بدون آن که کسی متوجه شود، 3هزار میلیارد تومان حق 70 میلیون نفر را به جیب بزند.
این اقدام در حالی صورت می گیرد که مطابق با قانون، دولت موظف به پرداخت یارانه نقدی که در مقابل آن قیمتها چند برابر افزایش یافته، می باشد. اما دولت با زرنگی توانست یارانه یک ماه را با روش با پنبه سر بریدن به مردم ندهد.
این در حالیست که نخستین یارانه ایرانیان دو سال قبل و در بیست و هفتم آذر ماه سال 1389 به صورت دو ماهه پرداخت شد. یعنی به طور متوسط یارانه 32 روز زودتر پرداخت گردید و اکنون یارانه 25 روز دیرتر پرداخت شده است.

این به آن معناست که حدود دو ماه در پرداخت یارانه های نقدی تاخیر ایجاد شده است و عملا یک ماه یارانه ایرانیان ناپدید شده است.

عملکرد دولت در بالا کشیدن سه هزار میلیارد یارانه 70 میلیون ایرانی در آستانه انتخابات، ابهاماتی درباره چگونگی هزینه کردن این پول هنگفت را مطرح می سازد.
یارانه یک ماه ایرانیان در حالی پرداخت نمی شود که در این ایام گرانی پایان سال، مردم به این مبالغ به شدت نیاز دارند.
شاید در نگاه اولیه، روزهای واریز شدن یارانه نقدی تفاوتی نکند؛ اما در پرداخت هایی که سقف انتهایی ندارند، یعنی باید به صورت مداوم پرداخت شوند، تغییر در روز پرداخت و تبدیل شدن پرداخت قبل از ماه به آخر ماه بعد، به معنای پرداخت نشدن یک ماه مستمری می باشد.
به عبارت دیگر، دولت به جای آن که یارانه ماه آبان را در اواخر مهر پرداخت کند، این یارانه را در اواخر آبان پرداخت می کند و به همین ترتیب در ماه آذر و دی نیز تاخیر ایجاد می شود و در عمل یک ماه پرداخت نقدی انجام نمی شود.
همانگونه که جدول زیر نشان می دهد، نتیجه این تاخیرات تدریجی موجب شده است در سال 1390 عملا یازده مرحله پرداخت یارانه نقدی به جای دوازده مرحله صورت بگیرد. علت آن است که اواخر سال 89 یارانه قبل از ماه واریز می شد، اما بعدا واریز به اوایل و اواسط همان ماه موکول شد.


عزت‌الله انتظامی : گفتن اینکه دکتر کاووسی ماهانه 500 هزارتومان می‌گرفت دردآور بود

عزت‌الله انتظامی که در مراسم تشییع زنده‌یاد امیرهوشنگ کاووسی از سخنرانی امتناع کرده بود، گفت: برای من دردآور بود که بگویم دکتر کاووسی که تمام عمر خود را برای تلویزیون صرف کرد ماهانه 500 هزار تومان به حسابش واریز می‌شد.

آقای بازیگر سینمای ایران درباره دلایل سخنرانی نکردن خود در مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد امیرهوشنگ کاووسی که روز دوشنبه 5 فروردین‌ماه در تالار وحدت برگزار شد به خبرنگار مهر گفت: همزمان با درگذشت دکتر امیرهوشنگ کاووسی، از خارج کشور تماس گرفته شد تا درباره این منتقد بزرگ سینمای ایران صحبت کنم اما من صحبت نکردم. در مراسم تشییع پیکر دکتر کاووسی نیز که در تالار وحدت با حضور جمعیت اندکی برگزار شد از من خواسته شد صحبت کنم اما من نخواستم این کار را انجام دهم چون برای من دردآور بود بیان کنم دکتر کاووسی که سال‌های سال عمر خود را برای تلویزیون صرف کرد به گفته همسرش ماهانه 500 هزار تومان به حسابش واریز می‌شد.
این هنرمند مطرح و باسابقه سینما و تئاتر ایران تأکید کرد: من به‌نام عزت‌الله انتظامی در مراسم تشییع پیکر دکتر کاووسی شرم داشتم بگویم برای این استاد بزرگ که جایگاه خاصی در عرصه نقد و سینمای ایران دارد و جایگاه خاصی را هم در عرصه بین‌المللی به خود اختصاص داده است، چقدر به حسابش واریز می‌شد.
انتظامی افزود: برای من بیان این موضوع دردناک بود و به همین دلیل از سخنرانی در آن مراسم امتناع کردم.
 

دولت ضعف خود را به تحریم ها نسبت ندهد

"یک عضو کمیسون عمران مجلس گفت:دولت ضعف خود را به تحریم ها نسبت ندهد.
مهرداد لاهوتی عضو کمیسیون عمران مجلس در گفت وگو با خبرنگار ایلنا گفت: دولت خودش هم به عملکرد ضعیفش واقف است ولی علت این ضعف را به تحریم ها نسبت می دهد حال آنکه ما نظر دیگری دهیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس نهم افزود: دشمنی دشمنان ما، موضوع تازه ای نبود و لذا دولت باید آمادگی لازم را ایجاد می کرد تا آسیب های ناشی از تحریم را کاهش دهد ولی این کار را نکرد.
این عضو کمیسیون عمران مجلس اجرای نادرست قانون هدفمندی یارانه ها را از دیگر ناتوانی های دولت برشمرد و گفت: وقتی قیمت ارز بالا رفت، انتظار داشتیم نگاه به صادرات افزایش و نگاه به واردات کاهش یابد ولی نگاه به واردات به قدری افزایش یافت که تولید کننده ها را به زانو درآورد.
وی به دیگر ضعفهای دولت در حوزه های خودرو و ناوگان هوایی اشاره کرد و افزود: افزایش غیر منطقی خودروها و عدم نظارت صحیح، مردم را گرفتار کرده است پس چه کسی باید تدبیر می کرد؟آیا این از وظایف دولت نیست؟

سرمایه اندک واحدهای تولیدی پس از ورشکستگی صرف دلالی درنظام توزیع می‌شود"

به گزارش ایلنا، قاسم نوده‌فراهانی رییس شورای اصناف کشور، با انتقاد ازعدم ارایه بسته حمایتی اصناف در سال 91 اظهار کرد: پس از اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها بسیاری از اصناف بامشکلات متعددی روبرو شدند اما تخصیص بسته حمایتی اصناف آنقدر زمان برد که به سال جاری نرسید.

وی افزود:یش بینی این است که با شروع انتقال واحدهای صنفی به شهرک‌های صنعتی و ارایه حمایتها از این واحدها، وضعیت واحدهای تولیدی کوچک و متوسط بهبود یابد.در بسته حمایتی اصناف تنها 7 تا 9 میلیون تومان به واحدهای صنفی اختصاص می‌یابد اما تسهیلات کم‌بهره نیز به واحدهای تولیدی اختصاص نیافت.
رییس شورای اصناف تصریح کرد:واحدهای صنفی تولیدی تامین کننده بسیاری از مواد اولیه واحدهای بزرگ صنعتی هستند و برخی از صنایع در فاز نخست هدفمندی از گردونه خارج و برخی با حداقل ظرفیت در حال فعالیت هستند و انتظار این است که باتوجه به سهم مهم این واحدها در اشتغالزایی برنامه ریزی مناسبی برای بهبود وضعیت تولید اتخاذ شود.
رییس شورای اصناف با بیان اینکه سرمایه اندک واحدهای تولیدی پس از ورشکستگی صرف دلالی و واسطه گری درنظام توزیع می شود،تاکید کرد: چون زندگی آنها پس از تولید باید ادامه می یابد.با وجود انتقال، این واحدها همچنان زیر نظر اتحادیه مجامع صنفی و اتحادیه ها فعالیت خواهند داشت و قانون نظام صنفی بر فعالیت آنها حاکم خواهد بود.

نامه شیرین عبادی به احمد شهید در خصوص اعتصاب غذای دراویش در زندان

شیرین عبادی ، در پی اعتصاب غذای تعدادی از دراویش که در زندان بسر می برند، در نامه ای به احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، گزارشی در خصوص این افراد را به این مقام سازمان ملل متحد ارائه کرد.
به گزارش سایت کانون مدافعان حقوق بشر، در این نامه آمده است:
همانگونه که در گزارش های قبلی به اطلاع رسانده ام، تعدادی از دراویش گنابادی به صرف داشتن عقاید مذهبی در زندان بسر می برند. در شهریور ماه 1390، چهار وکیل دادگستری به اسامی مصطفی دانشجو، فرشید یداللهی، امیر اسلامی و امید بهروزی که وکالت تعدادی از دراویش را برعهده داشتند، به همراه سه درویش دیگر به اسامی افشین کرم پور، حمید رضا مرادی سروستانی و رضا انتصاری دستگیر و زندانی شدند. پس از مدتی برای افراد فوق الذکر محاکمه ای ترتیب داده شد ولی آنان به علت اعتراض به صلاحیت دادگاه انقلاب و نیز شیوه غیرقانونی بازداشت خود، از حضور در دادگاه سرباز زده و حاضر به دفاع نشدند. به همین دلیل مسئولان مربوطه برای مجازات و تنبیه بیشتر آنان از تاریخ 26 دی ماه 1391 همگی را به سلول انفرادی منتقل کرده و شرایط بسیار سختی را بر آنان تحمیل کردند.
چون به اعتراض های زندانیان نامبرده و بستگان آنها توجهی نشد، بنابراین دو نفر از دراویش به اسامی صالح الدین مرادی و کسری نوری که قبلا دستگیر شده و در زندان بودند، به دلیل همدردی با وکلای خود، از تاریخ 27 دی ماه 1391 دست به اعتصاب غذا زدند و چون باز هم مسئولان قضایی به اعتراض های زندانیان رسیدگی نکردند، از اول فروردین 1392 اعتصاب خشک خود را شروع کرده و هم اکنون در شرایط جسمی وخیمی بسر می برند.
همچنین در اعتراض به بی توجهی مسئولان زندان و قضات پرونده، از تاریخ اول فروردین 1392 دو نفر دیگر از دراویش گنابادی که در زندان هستند، به اسامی علیرضا روشن و مصطفی عبدی نیز شروع به اعتصاب غذا کردند و احتمال می رود که در روزهای آتی تعداد دیگری نیز به اعتصاب کنندگان ملحق شوند.
جناب آقای شهید
دراویش گنابادی همگی مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند که سابقه آنها به چند قرن قبل باز می گردد. آنها پس از تأسیس جمهوری اسلامی، صرفاً به دلیل اعتقادات خود از سوی مأموران حکومتی تحت انواع فشارهای غیر قانونی از قبیل بازداشت، شکنجه، تحقیر، توهین و تهدید قرار دارند و چون نا امید از اجرای عدالت بوده و دادگاهی را برای دادخواهی نمی یابند به ناچار دست به اعتصاب غذا زده اند که هر لحظه بیم حادثه ناگواری می رود.
گزارشگر محترم
متأسفانه دادگاه های ایران، خصوصاً محاکم انقلاب، استقلال خود را از دست داده و تبدیل به شعبه ای از وزارت اطلاعات شده اند و مسئولیت چنین وضعی مستقیماً متوجه رئیس قوه قضاییه است. 

تاجزاده در اوین «ستاد دعوت از خاتمی» تشکیل داد

مصطفی تاجزاده در پیامی از زندان اوین اعلام کرد به صورت نمادین اقدام به تشکیل ستادی مجازی برای دعوت از محمد خاتمی کرده است.

به گزارش نوروز، عضو ارشد جبهه مشارکت شعار انتخاباتی این ستاد را «دریغ است ایران که ویران شود  کنام پلنگان و شیران شود» اعلام کرده و از جوانان، دانشجویان، اساتید، معلمان، شوراهای کارگری و دیگر اقشار خواسته است تا با توجه به شرایط موجود و ضرورت شرکت اصلاح طلبان و سبزها با محوریت خاتمی در انتخابات مانند سال 88 ستاد و کمپین دعوت تشکیل دهند.
این زندانی سیاسی با اشاره به نگرانی بازجوها از حضور برخی گروهها در انتخابات نوشته است:" بازجو می گفت چرا دفتر تحکیم را تشویق به شرکت در انتخابات کردی و پس از سال ها آن ها را قانع کردی که باید در انتخابات شرکت کنند؟ جبهه ملی خوب است که تکلیفش را معلوم کرده و شرکت نکرده ولی نهضت آزادی و دفتر تحکیم وارد انتخابات شده اند که بعد انقلاب مخملی کنند. پرسیدم یعنی عدم شرکت ما در انتخابات بهتر بود؟ ولی این خلاف نظر رهبری بود که انتخابات پرشور حداکثری می خواست. بازجو می گفت نه شما شرکت نکنید خلاف نظر رهبری نیست!"
رییس ستاد انتخابات دولت اصلاحات در بخش دیگری از پیام خود آورده است:"در انتخابات پیش رو مسئولیت هر اقدام مثبتی که جوانان ابتکار عمل آن را به دست بگیرند و موج و حرکتی بیافرینند از همین داخل زندان به عهده می گیرم چرا که این کار را کاملا قانونی و به نفع کشور می دانم که مخالفت با آن به ضرر منافع و مصالح ملی است."
 

مذاکره با آمریکا منوط به رفع تحریم‌ها و فشارهاست

رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس گفت: آمریکا برای برقراری مذاکره با ایران باید دست از دشمنی‌های خود علیه نظام بردارد در غیر این صورت طرح این مسئله فریبی بیش نیست.


محمدعلی پورمختار امروز در گفت‌وگو با فارس در همدان با اشاره به سخنان خامنه ای در خصوص موضوع مذاکره با آمریکا اظهار داشت: آمریکا برای برقراری مذاکره با ایران باید دست از دشمنی‌های خود علیه نظام بردارد در غیر این صورت طرح این مسئله فریبی بیش نیست.

وی گفت:‌ برداشتن تحریم‌ها، از بین بردن توطئه‌ها و فشارها علیه ایران از دیگر موضوعاتی است که باید آمریکا برای برقراری ارتباط با ایران در دستور کار خود قرار دهد.
پورمختار با بیان اینکه سخنان خامنه ای باید فصل‌الخطاب همه موضع‌گیری‌ها باشد، اظهار داشت: رهبری با اشرافیت بر مسائل داخلی و خارجی موضوعی را طرح می‌کنند و به همین منظور باید سخنان ایشان را با جان و دل پذیرا شد.
 

نگرانی آمریکا از احکام دادگاه عمومی اروپا در مورد بانک‌های ایرانی

ایالات متحده از احکام دادگاه عمومی اروپا در مورد تحریم‌های ایران ابراز نگرانی کرد و از این اتحادیه خواست راهی پیدا کند که قضات دادگاه بتوانند به شواهد سری اطلاعاتی دسترسی داشته باشند.

به گزارش رادیو فردا، در ماه ژانویه سال ۲۰۱۳ دادگاه عمومی اتحادیه اروپا به دولت‌های اروپایی ابلاغ کرد که  دارایی‌های مسدود شده بانک ملت و بانک صادرات را آزاد کنند. این احکام در حالی صادر شده که واشینگتن و اتحادیه اروپا این دو بانک و بانک‌های دیگر ایرانی را متهم کرده‌اند که به برنامه اتمی ایران کمک می‌کنند.

دادگاه عمومی اروپا می‌گوید که اتحادیه اروپا شواهد کافی برای اتهام وارد شده به بانک‌های ملت و صادرات ارائه نکرده است.

در همین باره یک دیپلمات وزارت خارجه آمریکا که به بروکسل سفر سفر کرده، روز دوشنبه ۵ فروردین به خبرگزاری رویترز گفت: «ما به این مسئله آگاهی داریم. ما از این مسئله تاحدی نگران هستیم.»

  رویترز می‌نویسد کشورهای اروپایی حاضر نیستند که اطلاعات محرمانه را در اختیار قضات بگذارند چراکه که نگرانند منابع این اطلاعات فاش شود.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت که واشینگتن با دولت‌ها و موسسات اروپایی گفت‌وگو داشته و از آنها خواسته سازوکاری قانونی تدارک بینند که قضات بتوانند به طرقی مطمئن به اطلاعات سری دسترسی داشته باشند.

این مقام آمریکایی گفت: «ما امیدواریم که اتحادیه اروپا  مقررات (تحریم‌ها) را بررسی کند و ببیند که آیا می‌تواند با تغییراتی در مقابل چالش‌های دادگاه، این مقررات را خدشه‌ناپذیرتر سازد.»

وی اظهار داشت که لازم است اتحادیه اروپا فوریت این مسئله را در نظر بگیرد.

رویترز می‌افزاید که احتمال دارد اتحادیه اروپا در مورد احکام بانک صادرات و ملت تقاضای تجدید نظر کند. بانک ملت همچنین از دیوان عالی بریتانیا درباره حکم خود تقاضای تجدید نظر کرده است.
 
به گزارش این خبرگزاری بیش از ۳۰ پرونده در مورد ایران در دادگاه عمومی اروپاست که از جمله آنها پرونده بانک مرکزی ایران و شرکت ملی نفت ایران است.

در حالی که دولت آمریکا همچنان در تلاش است روزنه‌های باقی مانده بانکی و اقتصادی ایران را مسدود کند سناتورهای آمریکایی نیز از سران اتحادیه اروپا خواسته‌اند که مانع استفاده ایران از بانک مرکزی اتحادیه اروپا شوند.

 یک دیپلمات اروپایی به رویترز گفته است که هر اقدام عمده‌ای در مورد تحریم‌های ایران تنها پس دور بعدی گفت‌وگوهای ایران و گروه ۱+۵ می‌تواند مد نظر قرار بگیرد.

پنج قدرت شورای امنیت بعلاوه آلمان قرار است  ۱۶ و ۱۷ فروردین بار دیگر در آلماتی قزاقستان با ایران درباره برنامه هسته‌ای‌اش به گفت‌وگو بنشینند. 

عسگر اولادی : قفل ماجرای موسوی و کروبی باز نشود در انتخابات دچار مشکل می‌شویم

به گزارش فارس، حبیب‌الله عسگراولادی دیروز در جمع اعضای شورای مرکزی تشکل‌های عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری در خراسان‌رضوی در پاسخ به سئوالی مبنی بر موضع جبهه پیروان درباره کاندیداها و مصادیق مد نظر اظهار کرد: «مصداق را در پایان فروردین پاسخ می‌دهم و موضع جبهه پیروان درباره کاندیداها را نیز پس از تعطیلات و زمانی که در جبهه از بین نامزدها به معدود رسیده باشیم، پاسخ خواهم داد.»
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در بخش پایانی سخنان خود در مورد موضع‌گیری اخیرش درباره موسوی و کروبی گفت: «در این مورد بنده فکر کردم، قفلی است که اگر باز نشود در انتخابات آینده هم دچار مشکل خواهیم شد.»
عسگر اولادی اظهار کرد: «قفل این بود که فتنه را به کروبی و موسوی نسبت می‌دادند؛ در حالی که رهبری گفتند که فتنه‌گر آمریکا و رژیم صهیونیستی است و من از همین سخن آقا استنباط کردم و گفتم که فتنه جای دیگری است و بین مفتون و فتنه‌زده تفاوت است.»

بیهوشی دراویش گنابادی در زندان با شروع اعتصاب غذای خشک


فرهاد نوری مدیر سایت "مجذوبان نور" به دویچه‌وله می‌گوید یکی از دراویش گنابادی در ششمین روز اعتصاب غذای خشک در زندان عادل‌آباد از هوش رفته است. صالح مرادی و کسری نوری دو درویشی هستند که دست به اعتصاب غذا زده‌اند.
فرهاد نوری، مدیر سایت "مجذوبان نور؛ پایگاه خبری دراویش گنابادی" به دویچه وله می‌گوید که کسری نوری، یکی از درویشان گنابادی که از ۶ روز پیش در زندان عادل‌آباد شیراز دست به اعتصاب غذای خشک زده است، شامگاه یک‌شنبه ۴ فروردین ۱۳۹۲ به دلیل ضعف شدید جسمی از هوش رفته است.
کسری نوری به همراه صالح مرادی، درویش گنابادی دیگری که در اعتصاب غذای خشک به سر می‌برد، به بهداری زندان منتقل شده‌اند، اما هر دو از نوشیدن آب امتناع کرده‌اند.

خانواده‌های دو تن از دراویش گنابادی، به نام صالح مرادی و کسری نوری که در زندان عادل‌آباد شیراز دست به اعتصاب غذای خشک زده‌اند یک‌شنبه ۴ فروردین با آن‌ها ملاقات کرده‌اند.

فرهاد نوری مدیر سایت "مجذوبان نور" که اخبار مربوط به درویشان را پوشش می‌دهد، می‌گوید که خانواده‌های دو درویشی که در زندان عادل‌آباد شیراز اعتصاب غذا کرده‌اند از کاهش ۳۵ کیلویی وزن آن‌ها خبر داده و گغته‌اند که دراریش بسیار ضعیف شده و قادر به راه رفتن نیستند.
کسری نوری از درویشان گنابادی در ششمین روز از اعتصاب غذا، به دلیل ضعف شدید جسمی در زندان از هوش رفته استکسری نوری از درویشان گنابادی در ششمین روز از اعتصاب غذا، به دلیل ضعف شدید جسمی در زندان از هوش رفته است


صالح مرادی و کسری نوری از ۶۹ روز پیش دست به اعتصاب غذا در زندان عادل‌آباد شیراز زدند. این دو درویش گنابادی از اول فروردین ۱۳۹۲ اعتصای غذای خشک را شروع کرده‌اند.

شروع اعتصاب غذای علیرضا روشن و مصطفی عبدی در زندان اوین

در همین رابطه دو درویش گنابادی دیگر به نام‌های علیرضا روشن و مصطفی عبدی نیز از اول فروردین سال ۱۳۹۱ در زندان اوین وارد اعتصاب غذا شده‌اند.

فرهاد نوری مدیر سایت "مجذوبان نور" می‌گوید که خانواده‌ی این دو درویش گنابادی دوشنبه ۵ فروردین پس از ملاقات با آن‌ها اعلام کرده‌اند که این دراویش حال مساعدی ندارند.

۲۷ دی ۱۳۹۱، جلسه دادگاه برای ۷ تن از وکلای درویشان گنابادی و مدیران سایت "مجذوبان نور" در دادگاه انقلاب تهران تعیین شده بود. وکلای درویشان گنابادی و مدیران سایت "مجذوبان نور" در اعتراض به دادرسی "ناعادلانه" نامه‌ای به قاضی صلواتی نوشته و از رفتن به دادگاه امتناع کردند.

بنا به گزارش پس از امتناع دراویش و وکلای آن‌ها از رفتن به دادگاه، آن‌ها را به بند ۲۰۹ و ۲۴۰ زندان اوین منتقل می‌کنند. دراویش و وکلای آن‌ها در زندان مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند و در رفتاری توهین‌آمیز موی سر و سبیل آن‌ها تراشیده می‌شود.

به گفته مدیر سایت "مجذوبان نور" انگیزه‌ی درویشان گنابادی از اعتصاب غذا، خشونتی است که در زندان علیه آنها صورت گرفته است.

محمد توکلی، فعال صنفی معلمان به یک سال تبعید محکوم شد

محمد توکلی دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه طی حکمی از سوی اداره آموزش و پرورش استان کرمانشاه به یک سال تبعید (خارج از استان) محکوم گردید.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، دبیر کانون صنفی معلمان کرمانشاه در اواخر دی ماه سال گذشته پس از احضار به اطلاعات سپاه کرمانشاه بازداشت و ۱۲ بهمن ماه با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی آزاد شده بود.
بر اساس آخرین گزارشات رسیده هیات رسیدگی به تخلفات اداری آموزش و پرورش استان کرمانشاه وی را به اتهام تشویق روحیه کم کاری در معلمان به یک سال تبعید به خارج از استان محکوم کرد.