۱۳۹۲ شهریور ۱۴, پنجشنبه

کاریکاتور و طرح


مقاومت، طرح از نیک آهنگ کوثر roozonline.com


نوار گیت رفسنجانی در مورد سوریه، اقبال ماهوری Khodnevis.org

رنگ آمیزی قایق (رژیم اسلامی ایزان) ، طرحی از احسان گنجی 

چگونه یکباره ١٧ امضای طرح استفساریه برای شهرداری تهران پس گرفته شد

کلمه- گروه خبر: اداره قوانین مجلس در حالی که به صراحت اعلام کرده است که باید یک استفساریه در مورد ممنوعیت تصدی شهرداری بیش از دو دوره متوالی به رای نمایندگان گذاشته شود اما لابی‌های سیاسی نزدیک به محدباقر قالیباف با حمایت ضمنی و مستقیم علی لرایجانی رئیس مجلس مانع از طرح این استفساریه در مجلس شده است .
روز سه شنبه علی مطهری اعلام کرد به دلیل استدلال‌های معاونت حقوقی مجلس مبنی بر ملغی نبودن قانون ممنوعیت تصدی پست شهرداری بیش از دو دوره متوالی، ابهام‌هایی از سوی معاونت نظارت مجلس با ریاست مظفر رئیس ستاد انتخاباتی آقای قالیباف ایجاد شده است و به همین دلیل استفساریه‌ای تدوین شده تا مشخص شود که آیا این ممنوعیت هم‌چنان بر اساس قانون مصوبه سال ۶۹ شوراها پابرجاست هست یا خیر؟
این استفساریه در حالیکه امضای چهره‌هایی با گرایش‌های سیاسی معکوس مانند علی مطهری، احمد بخشایشی و روح‌الله حسینیان را به همراه داشت با ۲۴ امضا روز سه شنبه تقدیم هیات رئیسه می‌شود.
به گفته احمد بخشایشی از طراحان این استفساریه هیات رئیسه مجلس از اعلام وصول این استفساریه خودداری می کند. حتی دبیر هیات رئیسه به صراحت اعلام می‌کند که آقای لاریجانی در سفر هستند و گفته‌اند که از اعلام وصول این متن تا برگشت خودشان خودداری شود.
این اقدام غیر قانونی هیات رئیسه مجلس در حالی بود که روز سه شنبه شورای شهر چهارم تشکیل جلسه داده بود و اعضای شورای شهر برای انتخاب شهردار منتظر جواب این استفساریه دو فوریتی بودند.
روز چهارشنبه صبح هم به دنبال لابی های مظفر رئیس ستاد انتخابات محمدباقر قالیباف از یک سو و اقدام غیرقانونی هیات رئیسه مجلس در در راهروهای مجلس ۱۷ نماینده راضی شدند که امضاهایشان را پس بگیرند.
به هر روی آنچه نتیجه کار است ، این است که اگر حامیان شهردار تهران در مجلس از حسین مظفر تا علی لاریجانی و اعضای هیات رئیسه مجلس ، مطمئن بودند که تصمیم‌شان برای لغو قانون ممنوعیت هیچ ایرادی ندارد، چرا از طرح استفساریه در صحن علنی هراسیدند و ترجیح دادند که صورت مسئله را قبل از بغرنج‌تر شدن، پاک کنند.

سخنان ساختگی یا واقعی رفسنجانی؛ پیامی برای داخل و خارج از مرزها؟

دویچه وله : برخی ناظران بر این باورند که حکومت ایران از درگیر شدن در جنگ سوریه مطلقا خودداری خواهد کرد و سخنان منتسب به هاشمی رفسنجانی هم تعبیر این سیاست است. آن‌ها می‌گویند ایران نخواهد گذاشت بحران سوریه داخل مرزهایش شود.
اگرچه ایران بارها از سوریه به عنوان خط قرمز خود یاد کرده و گفته که از متحد استراتژیک خود همه‌گونه حمایتی خواهد کرد، اما ظاهرا بخش مهمی از حکومت ایران از آن حد از عقلانیت برخوردار است که به موقع پا را از باتلاق جنگ سوریه بیرون بکشد.

سخنان حسن روحانی که گفته است ایران مواد غذایی و کمک دارویی می‌دهد و «جمهوری اسلامی ایران هر گونه اقدام علیه سوریه را نه تنها به ضرر منطقه بلکه به ضرر دوستان آمریکا نیز می‌داند»، موضع روشنی است دال بر این تحلیل‌ها.

حرف‌های منتسب به هاشمی رفسنجانی نیز اگر واقعیت داشته باشد، از نظر برخی تحلیلگران می‌تواند حامل پیامی به خارج باشد و مصرف داخلی هم داشته باشد. این پیام که «وضع ما خراب‌تر از آن است که خود را وارد معرکه‌» کنیم.

به ویژه که علی مطهری، نماينده اصولگرای نیز سخنانی را که به اکبر هاشمی رفسنجانی منتسب شده تاييد می‌کند، با این تاکید که اظهارات وی به معنای صدور مجوز حمله به سوريه نيست. رفسنجانی در نواری که به او نسبت داده شده می‌گوید، حکومت سوریه علیه مردم خودش سلاح شیمیایی به کار برده و چنین حکومتی نمی‌تواند عاقبت خوشی داشته باشد.

با این حال کم نیستند در مجلس ایران نمایندگانی که حاضرند برای «سوریه جانفشانی کنند». روشن نیست منظور از «جانفشانی برای برادران سوری» چیست و تا کجا پیش خواهد رفت. درعین حال که معلوم نیست این جانفشانی را چه کسانی باید بر عهده گیرند؟ سپاه قدس؟ خود ۱۷۰ نمایند‌ه‌ای که بیانیه داده و مدعی شده‌اند؟ مردم ایران؟ حزب‌الله لبنان؟ اگر ایران درگیر شود، چه آینده‌ای در انتظارش است؟ وبالاخره این که آمریکا با «حمله محدود» به سوریه چه پیامی به ایران می‌دهد؟

در گفتگویی با مهدی طلعتی، استاد علوم سیاسی در سوئیس به این سوالات پرداختیم. 

مهدی طلعتی معتقد است که بازخورد و تأثیر مواضعی نظیر بیانیه ۱۷۰ نماینده مجلس در منطقه و در جهان به ضرر جمهوری اسلامی خواهد بود. مضاف بر ‌آن‌که این سخنان صرفاً جنبه شعاری دارد و به نظر او به حوزه عمل کشیده نخواهد شد.

او بر این نکته انگشت می‌گذارد که جمهوری اسلامی از نظر اقتصادی در وضعیتی نیست که بتواند واکنش نشان دهد. از این گذشته «به دلیل شرایط داخلی‌اش تسامح زیادی نشان داد که فردی انتخاب شود که وجهه ایران را در جامعه بین‌المللی تا حدودی بهبود دهد. بنابراین غیرممکن است تصمیمی گرفته شود که پیامدش کشیده شدن دامنه جنگ از سوریه به ایران باشد.»

مهدی طلعتی با اشاره به نقش سپاه می‌گوید که «سپاه با توجه به پایین آمدن درآمدهای اقتصادی ایران، درآمدهای ناشی از فروش نفت، منابع مالی لازم را برای دخالت گسترده ندارد.»

ولی آیا این امکان وجود دارد که ایران بخواهد با استفاده از اهرمی مانند حزب‌الله وارد معرکه شود؟ چنین تلاشی با توجه به این که خود حزب‌الله ظاهرا تمایلی به «قربانی» شدن در بحران موجود را ندارد، ثمری خواهد داشت؟

به نظر این استاد علوم سیاسی، این دیپلماسی از سوی جمهوری اسلامی چندان عقلایی به نظر نمی‌رسد: «در واقع حزب‌الله یکی از استراتژیک‌ترین متحدین ایران در منطقه است و خرج کردنش به این سرعت در تنش‌ها و مناقشات منطقه‌ای چندان به صلاح نیست. خود حزب‌الله هم با توجه به اینکه این مناقشه ماهیت‌اش به سمت مناقشه‌ای مذهبی و قومی کشیده شده، در داخل لبنان با مشکلات زیادی روبرو است و در واقع هر نوع کشاندن نیروهایش به سوریه، فضا را برای مخالفان حزب‌الله در داخل لبنان تقویت خواهد کرد.»

مهدی طلعتی می‌گوید حزب‌الله نمی‌تواند در چند جبهه بجنگد. نه توانایی مالی‌اش را دارد و نه توانایی لجستیکی‌اش را: «این را هم باید در نظر بگیریم که با ضربه‌ خوردن وسیع نظامی حکومت بشار اسد بخش‌های لجستیک تغذیه حزب‌الله هم کارایی‌شان از دست خواهند داد. بنابراین من فکر نمی‌کنم که ایران این قضایا را نداند و حاضر باشد که حزب‌الله را در این قضیه قربانی کند.»

او احتمال می‌دهد که ایران تا آنجا که بتواند مواضع‌اش را به مواضع روسیه و به مواضع گروه‌های ضد جنگ و دولت‌هایی که مخالف ضد جنگ هستند نزدیک‌تر خواهد کرد. به نظر مهدی طلعتی، بررسی رفتار جمهوری اسلامی در ۳۰ سال گذشته نشان می‌دهد که هیچ گاه کاری نکرده است که بحران به داخل ایران کشیده شود: «همان طور که دیده‌ایم بحران‌های وسیعی داخل منطقه بوده است. مثل بحران عراق، بحران افغانستان و مسائل دیگر ولی حکومت همیشه این عقلانیت را داشته است که مانع از این شود که شعله‌های این بحران‌ها به داخل ایران کشیده شود. در این قضیه هم به نظر من حکومت ایران کمال احتیاط را از خودش نشان خواهد داد.»

پیام آمریکا به ایران

هرکجا سخن از حمله به سوریه است، پای ایران هم به میان کشیده می‌شود. آمریکا و اسرائیل بارها تاکید کرده‌اند که عدم برخورد قاطع با سوریه، علامتی نامناسب به ایران است.

مهدی طلعتی معتقد است که آمریکا با حمله به سوریه می‌خواهد پیامی دهد به «تمام کسانی که می‌توانند در منطقه نفوذ داشته باشند، تأثیر بگذارند و یا اخلال ایجاد کنند.اما قطعاً آمریکا گوشه چشمی هم به مذاکرات آتی دارد که احتمالاً میان ایران و آمریکا صورت خواهد گرفت. زیرا یکی از مسائلی که آمریکا تقریباً دست پایین را در آن داشت، مسائل سوریه بود. حالا اگر مسائل سوریه به نفع آمریکا تغییر جهت دهد، در مذاکرات آینده قاعدتاً ایران از موضع پایین‌تر از مسائل منطقه‌ای گفت‌وگو خواهد کرد و این هم به نظر من یکی از مسائلی‌ست که آمریکا دنبالش است.»

فلج شدن ایران در صورت گره زدن خود به سرنوشت سوریه؟

به نظر مهدی طلعتی هر قدر میزان درگیری دولت روحانی در این بحران کمتر باشد، تأثیر این مناقشات در حکومت فعلی ایران کمتر خواهد بود و حکومت خواهد توانست با فراغ بال بیشتری با توجه به مسائل داخلی و مشکلاتی که وجود دارد حرکت کند. «اما اگر ایران واقعاً درگیر شود، که امیدوارم چنین قضیه‌ای پیش نیاید، این تأثیر زیاد خواهد بود و علاوه بر مشکلات عدیده‌ای که در داخل کشور وجود دارد، مشکلات بسیار زیادی هم از خارج، علاوه بر آن مشکلاتی که وجود دارد، تحمیل خواهد شد و اصولاً حکومت را کاملاً فلج خواهد کرد.»

مرگ عجیب و بی‌سروصدای کودکان تهرانی



کودک سه ساله هفته گذشته در اثر سوختگی گوارشی جان باخت
مجله مهر: 3هفته و 3مرگ برای کودکان زیر 3سال. این آماری است که بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مفید می دهد. گذارتان به بیمارستان لقمان که بیفتد آمار از این هم بالاتر می رود و تعداد بچه هایی که مرگ را از بطری‌های رنگارنگ شوینده‌های شیمیایی سرکشیده اند، دو رقمی می‌شود.

پسر بچه 3ساله‌ای که هفته گذشته در بیمارستان مفید بستری شده بود، خیلی بی سر و صدا مرد. مثل بچه های دیگری که در 20روز گذشته با مشکل مشابهی بستری شده بودند: سوختگی دستگاه گوارش با چاه‌بازکن معروف «ص» که شباهت زیادش به بطری یکی از نوشیدنی‌های معروف، دردسرساز شده است.

ماجرا از آنجا شروع شد که در یک هفته دو مورد مشابه از مسمومیت گوارشی و سوختگی سطحی پوست به بخش ICU بیمارستان کودکان مفید گزارش شد. وجه تشابه هر دو مورد، چاه باز کن معروفی بود که بچه‌ها آن را به جای شربت سر کشیده بودند و وقتی چند روز بعد سومین مورد مشابه تکرار شد، کادر پزشکی بیمارستان مفید به فکر پیگیری افتادند.

ثمری، پرستار بخش مراقبت های ویژه بیمارستان مفید می گوید: «موارد زیادی از این مسمومیت گزارش شده و دلیل اصلی آن تشابه بسته‌بندی‌ها و جذابیت رنگ زرد و نارنجی برای بچه ها بوده که باعث شده مایع چاه بازکن «ص» را به جای شربت و آبمیوه سر بکشند.» مایعی به شدت قلیایی که به محض بلعیده شدن شروع به تخریب می‌کنند و حتی مراجعه یک ساعته بعد از حادثه هم کمکی به نجات کودک نخواهد کرد.

ثمری می‌گوید: «شوینده‌ها، سفید کننده‌ها و چاه‌بازکن‌ها ترکیبات قلیایی قوی دارند که وقتی خورده می‌شوند، سوزانندگی زیادی ندارند. یعنی مثل اسیدها نیستند که کودک بعد از خوردن کمی از آن، مایع را بیرون بریزد. به همین دلیل حجم زیادی از مایع خورده می شود و به سرعت بافت‌های مری را سوزانده و دستگاه گوارش را سوراخ می‌کند.»

شوینده ها و سفیدکننده‌ها قلیایی خطرناک‌ترین مواد شوینده هستند که از مواد اسیدی مثل جوهرنمک هم خطرناک تر عمل می کنند. جوهرنمک ممکن است سطح مخاط را بسوزاند و سوختگی منتشر و وسیعی در دستگاه گوارش ایجاد کند اما قلیاها بافت را سوراخ می کنند و در برخی موارد راه های هوایی را متورم می کنند و کودک به دلیل کمبود اکسیژن از بین می رود. هر چه PH شوینده بالاتر باشد آسیب بیشتر است و خوردن مقدار کمی از آن هم می تواند سطح تماس را از بین ببرد.

ثمری می گوید که مدتی قبل وقتی موارد این چنینی زیاد شد یکی از پرستاران بیمارستان با شرکت تولید کننده چاه بازکن «ص» تماس گرفته و این مورد را اطلاع داده است: «بعد از آن این شرکت بسته های جدیدی با درِ پِرسی پیچی تولید کرد اما این هم کمکی به کاهش مسمومیت ها نکرد. شاید چون رنگ بسته بندی ها هنوز برای بچه ها جذاب است یا چون مادرها در بطری ها را به اندازه کافی سفت نمی‌بندند.»

ثمری می گوید که بیمارستان مفید مشغول جمع‌آوری اطلاعات درباره موارد مشابه دیگر بیمارستان‌ها است تا موضوع را از طریق وزارت بهداشت پیگیری کند. 

اگر این پوستر فیلم برای فرهادی بود؟!

سایت الف نزدیک به احمد توکلی در یادداشتی از اقدامات بسیحی ها و افرادی که خود را حزب اللهی می دانند انتقاد کرده است.
در این یادداشت با اشاره به فیلم جدید ده نمکی نوشته است: این روزها نسخه خانگی “رسوائی” روی گیشه بقالی ها است. فارغ از محتوای فیلم یک نکته بسیار کلیدی مرتبط با این عکس وجود دارد و آن اینکه تابوشکنی قابل ملاحظه ای در این فیلم است که اثرش ماندگار خواهد بود!
در موارد قابل ملاحظه ای نقطه شروع خیلی از هنجارشکنی های فرهنگی به تعدادی حزب اللهی ساختار شکن می رسد. علتش نیز حاشیه امنی است که از حیث شرعی و حکومتی برای خود قائلند. یعنی حقی که برای دیگری قائل نیستند با توجیهاتی برای خود از شیر مادر حلال تر می دانند.
جامعه ای که به برچسب زدن بر افراد خو گرفته است طبیعی است که اقلیت متدین و دلسوز با برچسبی خانه نشین شوند و اکثریتی وابسته به قدرت به دلیل پشتوانه گرم ثروت و مکنت و ظاهر مذهبی و نداشتن برچسب ساختار شکنی کنند. بدتر اینکه نیروهای مقاوم و به اصطلاح کفن پوشی مقابل این دست حزب اللهی های هنجار شکن وجود ندارند. تاریخ گواه است که این دست هنجار شکنی ها به سرعت تبدیل به نهاد شده است و ماندگار.
از اباحه ترین سیاست های فرهنگی که در دولت احمدی نژاد کلید خورد و تقابل با مرجعیت تا حمایت از ترویج بدحجابی تا هنجار شکنی ها و تابو شکنی های به سبک فیلم سازی ده نمکی همه در همین راستا است.
متاسفانه بسیاری از ساختار شکنی ها توسط برخی حزب اللهی ها صورت می گیرد و البته که گام بعدی را دیگران بلندتر بر می دارند. با نیت خیر تابو می شکنن و مسیر را برای دیگران مهیا می سازند تا با نیت شر ترویج اباحه گری کنند.
فرض کنید این پوستر فیلم برای فرهادی بود.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 14 شهریور، 5 سپتامبر