۱۳۹۲ مرداد ۲۵, جمعه

انگشت‌نگاری و عکس‌برداری از خانواده زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر

 از خانواده زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر که برای ملاقات با بستگان خود رفته بودند، انگشت‌نگاری و عکس‌برداری شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز گذشته چهارشنبه ۲۴ مرداد ماه که خوانواده ۳۰ تن از زندانیان سیاسی زندان رجایی شهر برای ملاقات به این زندان مراجعه کرده بودند از سوی مسئولین سالن ملاقات مورد انگشت‌نگاری و عکس‌برداری از چهره قرار گرفتند.
یکی از زندانیان سیاسی این زندان به گزارشگر هرانا گفت: "از تمام خانواده‌هایی که به ملاقات زندانیان سیاسی سالن ۱۰ و ۱۲ آمده بودند عکس‌برداری و انگشت‌نگاری به عمل آمد. حتی از زنان و کودکان."
وی همچنین ادامه داد: "برخورد مسئولین با خانواده زندانیان به هیچ وجه شایسته نیست و می‌توان آن را توهین آمیز تلقی کرد."

این زندانی سیاسی همچنین در مورد وضعیت آب زندان گفت: "آبی که زندانیان از آن استفاده می‌کنند آب چاه است. در صورتی که آب پرسنل آب لوله کشی شهری است. بسیاری از زندانیان بدلیل املاح زیاد آب دچار مشکلات کلیوی شده‌اند. همچنین در سالن ۱۰ که متعلق به اهل سنت است و در طبقه سوم واقع شده اکثر اوقات بخصوص موقع نماز که همه می‌خواهند وضو بگیرند، آب قطع می‌شود و مسئولین حاضر نیستند جهت تقویت فشار آب پمپ‌های تقویت کننده را که پیش‌تر کارگذاشته شده فعال کنند.

اخبار زندانیان سیاسی

بیانیه فعالان دانشجویی و مدنی در اعتراض به بازداشت مریم شفیع پور
۸۷ تن از فعالین دانشجویی، مدنی و سیاسی با صدور بیانیه ای اعتراض خود به تدام بازداشت مریم شفیع پور، فعال دانشجویی را اعلام کردند.
امضا کنندگان این بیانیه خواهان آزادی هر چه سریعتر تمام دانشجویان دربند علی الخصوص مریم شفیع پور بوده و یاد آور می شوند اینگونه اقدامات جز دور شدن هر روزه ی جنبش دانشجویی از رئیس جمهور جدید، نتیجه ای نخواهد داشت.
مریم شفیع پور در ۵ مرداد ماه سال جاری بازداشت شد و تاکنون طی یک تماس کوتاه تلفنی از وضعیت خود و محل بازداشتش خبر داده است.
شفیع پور پیش از این در سال ۸۹ به دلیل فعالیت‌های دانشجویی بر اساس حکم دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شده است.
بی‌خبری از احمد عسگری همچنان ادامه دارد
با گذشت نزدیک به دوماه از بازداشت احمد عسگری از وضعیت وی اطلاعی در دست نیست و مسئولین جواب خانواده را نمی‌دهند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمد عسگری روزنامه نگار، فعال دانشجویی و از دانشجویان رشته روابط بین الملل دانشکده علوم سیاسی تهران مرکز، شب پنج‌شنبه ۳۰ خرداد ماه در پارک فدک تهران توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
اکنون با وجود گذشت ۵۷ روز از بازداشت وی نزدیکانش نسبت به سلامتی او ابراز نگرانی می‌کنند.
یکی از نزدیکان این فعال دانشجویی به گزارشگر هرانا گفت: "احمد در انفرادیهای بند ۲۰۹ اوین بسر می‌برد ولی ما هیچ چیز از سلامتی وی نمی‌دانیم. خانواده احمد هرگاه خواهان ملاقات یا تماس تلفنی با وی شدند و یا از وضعیت سلامتیش جویا شدند با تمسخر مسئولین روبرو شدند. ما نگرانیم که داروهای احمد را به وی نداده باشند و سلامتش به خطر بی‌افتد."

گفتنی است، احمد عسگری که در روزنامه‌های کارون و مردم سالاری فعالیت کرده، سابقه بازداشت در سال ۱۳۸۸ را نیز داشته است.

۵ برنامه کوتاه‌ مدت زنگنه در صنعت نفت

وزیر جدید نفت با تشریح ۵ برنامه کوتاه مدت خود برای توسعه صنعت نفت از ایجاد یک گروه ویژه به منظور فعال کردن بیشتر دیپلماسی انرژی و افزایش صادرات نفت ایران در شرایط تحریم خبر داد و گفت: ظرفیت تولید نفت ایران با روش‌های صیانتی در نخستین گام باید به بیش از ۴ میلیون بشکه افزایش یابد.
بیژن نامدار زنگنه در گفتگو با مهر درباره مهمترین برنامه‌های اولویت‌دار خود برای مدیریت وزارت نفت، گفت: تقویت دیپلماسی انرژی مهمترین برنامه اولویت دار است تا با استفاده از تمامی ظرفیت‌ها همچون نیروهای انسانی متخصص، دیپلمات های برجسته و با همکاری وزارت امور خارجه بتوان آثار تحریم‌های نفتی را کاهش داد.
وزیر جدید نفت با اشاره به احیای ظرفیت تولید نفت خام و گاز طبیعی، تصریح کرد: افزایش ظرفیت تولید نفت ایران منجر به افزایش قدرت چانه‌زنی در مجامع بین‌المللی و اوپک خواهد شد و از این رو باید در کوتاه ترین زمان ظرفیت تولید نفت با استفاده از روش‌های صیانتی به بیش از چهار میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
این عضو کابینه دولت یازدهم با یادآوری اینکه در بخش افزایش تولید گاز طبیعی هم تمرکز بر روی توسعه میادین مشترک و به ویژه پارس جنوبی است، اظهار داشت: از این رو با پیگیری فازهای با پیشرفت بالای فیزیکی پارس جنوبی باید تا پایان سالجاری امکان افزایش برداشت گاز از این میدان مشترک فراهم شود.
این مقام مسئول در خصوص مهمترین برنامه‌های خود برای افزایش صادرات و فروش نفت و از سرگیری سوآپ نفت، توضیح داد: در اولین اقدام باید یک گروه ویژه برای پیگیری تحریم‌ها و افزایش فروش نفت در بازارهای سنتی و جدید تشکیل شود.
زنگنه با بیان اینکه برای افزایش صادرات نفت در کنار فعالیت‌های بین‌المللی و اجرای دیپلماسی فعال وزارت و شرکت ملی نفت ایران از توان بخش خصوصی هم استفاده خواهد شد، افزود: تحریم یک شبه برداشته نمی‌شود از این رو برای کوتاه مدت برنامه ویژه ای برای افزایش صادرات نفت را در دستور کار قرار خواهیم داد.
وزیر جدید نفت با اعلام اینکه در بخش افزایش تولید فرآورده های نفتی در نخستین گام تکمیل و بهره برداری از سه طرح بنزین سازی پالایشگاه های اصفهان، تبریز و بندرعباس را هدف گذاری کرده ایم، خاطرنشان کرد: همچنین تکمیل و بهره برداری از پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس هم در اولویت قرار دارد اما با توجه به پیشرفت این طرح به نظر می رسد باید از سال آینده بهره‌برداری از آن را آغاز کنیم.

سالانه۱۰ هزار مجروح تصادفات رانندگی در راه انتقال به بیمارستان می‌میرند

رییس پلیس راهور ناجا ضمن انتقاد از تولیدات بی‌کیفیت و ناایمن خودروهای داخلی از کاهش تصادفات کشور به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه به ۷ نفر خبر داد.
به گزارش ایسنا، سردار دکتر اسکندر مومنی در مراسم بزرگداشت پیوند اعضا (جشن نفس) با اعلام آمادگی برای هر نوع همکاری برای ارتقای فرهنگ اهدای عضو در کشور اظهار کرد: در حوزه تصادفات سالهاست جزو کشورهایی بوده‌ایم که رتبه نخست را در دنیا داشته‌ایم و متعاقب آن این تصادفات بالا نیز باعث مرگ و میرهای زیادی شده است.
وی با اشاره به آمار کشته‌شدگان در تصادفات جاده ای در سال ۸۵ با توجه به شش میلیون خودرو در کشور که بالغ بر ۲۷ هزار و ۸۵۰ نفر کشته شدند، افزود: این آمار نشان می‌داد به ازای هر ۱۰ هزار وسیله نقلیه ۲۵ انسان در کشور کشته می‌شوند ولی در سال‌های اخیر و بر اساس آخرین آمار تصادفات در کشور تعداد کشته شدگان به ۱۹ هزار نفر رسید در حالی که تعداد خودروها ۱۰ میلیون دستگاه افزایش یافته است.
مومنی با اشاره به عوامل موثر تصادفات از جمله انسان، خودرو، راه و سیستم امداد و نجات گفت: متاسفانه حدود ۵۰ درصد کشته‌های تصادفات در مسیر انتقال به بیمارستان رخ می‌دهد و نیمی از ۱۹ هزار کشته تصادفات کنونی کشور در راه انتقال به مراکز درمانی جان خود را از دست می‌دهند که می‌توان با ارتقای سیستم امداد و نجات جان ۱۰ هزار نفر را از مرگ نجات داد.
وی ادامه داد: اگر عامل “انسان” که ۷۰ درصد در تصادفات نقش دارد حذف شود، می‌تواند تمام عوامل دیگر تصادفات از جمله راه و خودرو را پوشش داده و برطرف کرد البته عدم ایمنی خودروهای تولید داخل نیز مساله قابل توجهی است.

محمدجواد ظریف: حفظ کسانی که بر اساس ملاحظات سیاسی به وزارتخارجه آمدند خیانت به کشور است

وزیر امور خارجه ایران با بیان این که در چینش نیروها “از نیروهای وزارت خارجه استفاده خواهم کرد” تاکید کرد تعهدی به افرادی که در گذشته بر اساس ملاحظات سیاسی به وزارت خارجه وارد شده‌اند ندارد و در این شرایط حساس حفظ آن‌ها را خیانت به کشور می‌داند.
محمدجواد ظریف که روز پنج‌شنبه با ۲۳۲ رای موافق، از نمایندگان مجلس برای تصدی پست وزارت خارجه رای اعتماد گرفت در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: انتخاب روحانی توسط مردم و مسوولیتی که وی بر عهده‌ی من گذاشته‌ در قالب این انتخاب و رای اعتمادی که روز گذشته از سوی مجلس داده شد وظیفه‌ی بسیار سنگینی را در شرایط بسیار خطیر در کشور بر عهده‌ی بنده قرار داد که برای اجرای این وظیفه خطیر از تمام توان و نیروهای کارشناسی صادق و خدومی که در وزارت امور خارجه هستند استفاده می‌کنم.
او افزود: به عنوان کسی که تمام عمر کاری‌اش را در وزارت امور خارجه گذاشته است، اعتقاد دارم که این نیروها در وزارت امور خارجه بسیار فراوان هستند و حتما از همه آن‌ها استفاده خواهد شد.
ظریف اضافه کرد: البته وزارت امور خارجه ماهیت چرخشی دارد و افراد بعد از ۳ سال از نمایندگی‌ها بر می‌گردند و افراد بیش‌تری به ماموریت‌ها اعزام می‌شوند و این چرخش همواره بوده است. امروز نیز با توجه به این که معمولا بعد از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دولت‌ها در مردادماه روی کار می‌آیند چرخش نیروهای وزارت خارجه همزمان با آمدن دولت جدید بوده است. بیش از ۱۴۰ نمایندگی در وزارت امور خارجه وجود دارد و هر سال حدود ۵۰ سفیر و به همان تعداد نفر دوم در سفارت‌خانه‌ها جابه‌جا می‌شوند که باید به کشور بازگردند و به همان تعداد از کارشناسان و افراد در پست‌های دیگر وزارت خارجه هستند که به سفارت‌خانه‌ها می‌روند.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به انتشار اخباری در روزهای گذشته درباره‌ی جابه‌جایی‌های گسترده در وزارت امورخارجه توضیح داد: قبل از ورود من به وزارت خارجه و گرفتن رای اعتماد خبرهایی منتشر شد و در آن اعلام شد ۵۰ سفارت‌خانه خالی شده‌اند. این جابه‌جایی تحولی است که هر سال اتفاق می‌افتد و این بار هم‌زمان با حضور دولت جدید شده است.
ظریف تاکید کرد: تلاش خواهم کرد از تمام نیروهایی که بخواهند به کشور خدمت کنند و توانایی داشته باشند استفاده کنم. ۲۵ سال است که در وزارت خارجه فعالیت می‌کنم و یک نفر را از بیرون به این وزارت‌خانه وارد نکرده‌ام زیرا اعتقاد دارم این وزارت‌خانه به اندازه‌ی کافی کارشناس دارد که باید ظرفیت‌ها و توانمندی‌های‌شان شناسایی شود و از آنان به بهترین وجه استفاده شود. من از همین نیروها استفاده خواهم کرد.
وی در عین حال گفت که تعهدی به افرادی که بدون توجه به توانمندی‌های کارشناسی و بر اساس ملاحظات سیاسی به وزارت خارجه وارد شده‌اند ندارم و در این شرایط حساس حفظ آن‌ها را خیانت به کشور می‌دانم.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: از توان کارشناسی همه‌ی افراد استفاده خواهم کرد و این افراد خدوم در وزارت خارجه کم نیستند.

تحلیل محمدتقی کروبی از رای عدم اعتماد به سه وزیر: تمامیت خواهان از پتانسیل جوانان هراس دارند

محمدتقی کروبی در یادداشت کوتاهی در مورد رای اعتماد کابینه نوشته است: اما سرنوشت وزرای آموزش پرورش، علوم و فن آوری و ورزش به گونه ای دگر – البته قابل پیش بینی – رقم خورد. جریانی که پایگاهی نزد نسل جوان و تحصیل کرده کشور ندارد و در این سال ها با اهرم امنیتی فضای پادگانی را بر دانشگاه ها حاکم کرده به خوبی میداند که چه پتانسیلی را مهار کرده و آزاد شدن آن چه شکوفایی و پویایی برای مردم و کشور و چه مصیبتی برای تمامیت خواهان به ارمغان خواهد آورد. لذا بدون توجه به سخنان ۳ وزیر پیشنهادی راه را بر آنان بستند.
وی در این یادداشت کوتاه تصریح کرده است که رای اعتماد یا عدم اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی را می توان از جنبه های مختلف مورد بحث قرار داد. شاید ریشه این رویکرد متفاوت به وزرای اقتصادی با وزرایی که سروکار با نسل جوان و نخبه دارند را باید در شرایط فعلی کشور جستجو کرد. چرایی این نکته که وزرای اقتصادی و سیاسی علیرغم حاشیه های بسیار و بدون آنکه از گذشته خود دوری جویند، از آب گذشتند را باید در انزوای بی نظیر کشور در عرصه بین المللی و نیاز مبرم به خروج از وضغیت فعلی دانست. بدون شک آقایان دریافتند که در صورت تداوم این امر نه تنها مردم قربانی خواهند شد، بلکه دیگر خود قادر به تامین اقتصادی نیروهای شان هم نیستند. فلذا برای تغییر شرایط اقتصادی و سیاسی بین المللی، چاره ای جز تن دادن به افرادی کاردان و فهیم نظیر مهندس زنگنه ویا دکتر ظریف نداشتند.
اما سرنوشت وزرای آموزش پرورش، علوم و فن آوری و ورزش به گونه ای دگر – البته قابل پیش بینی – رقم خورد. جریانی که پایگاهی نزد نسل جوان و تحصیل کرده کشور ندارد و در این سال ها با اهرم امنیتی فضای پادگانی را بر دانشگاه ها حاکم کرده به خوبی میداند که چه پتانسیلی را مهار کرده و آزاد شدن آن چه شکوفایی و پویایی برای مردم و کشور و چه مصیبتی برای تمامیت خواهان به ارمغان خواهد آورد. لذا بدون توجه به سخنان ۳ وزیر پیشنهادی راه را بر آنان بستند.
مطمئن ام شخصیتی ارزشمند مانند دکتر نجفی از برداشتن این بار مسئولیت نه تنها دل آزرده نیست بلکه خرسند است اما برجریان پیروزانتخابات است که مطالبه خود را در این حوزه که عالمانه و عامدانه انکار شده، پر رنگ تر از گذشته مطرح کند تا شاهد آینده ایی سالم، پویا و زنده در محیط های آموزشی و آکادمیک و ورزشی باشیم. تاکتیک عقب نشینی و فاصله گرفتن از گذشته افتخار آمیز جواب نداد. درست است که صاحب شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی فرموده:”گریزی به هنگام سر به جا به از پهلوانی سر زیر پا” ست، اما بد نیست اول مطمئن شویم در هنگام گریز لااقل سری بماند. اگر به قدرت مردم و افکار عمومی باور داشته باشیم، آنگاه شاهد تعظیم صاحبان قدرت در مقابل اراده مردم خواهیم بود.
ضمن احترام به مواضع این سه عزیز بر این باورم که اگر آنان با صراحت از مواضع گذشته خود دفاع می کردند، آنگاه برای ممانعت از باز شدن پرونده فجایع ۸۸، عقلای طرف مقابل، سنگ را به دست اصحاب آلوده فرقه مصباحیه نمی داند.

اخوان‌المسلمین دعوت به تظاهرات در «جمعه خشم» کرد

جهاد حداد، سخنگوی گروه اخوان‌المسلمین مصر، در توئیتر خود از هواداران این گروه خواسته است تا در «جمعه خشم»، «از تمامی مسجدهای قاهره» به سوی «میدان رامسس» تظاهرات کنند.
میدان رامسس که از شلوغ‌ترین میدان‌های قاهره به شمار می‌رود در نزدیکی بزرگ‌ترین پایانه راه‌آهن مصر (پایانه رامسس) قرار دارد.
خبرگزاری فرانسه که امروز، ۲۵ مرداد، این قول آقای حداد را نقل کرده است می‌گوید این فراخوان نگرانی‌ها را از افزایش خشونت‌ها در آن کشور بیشتر کرده است.
خشونت کم‌سابقه‌ای که روز چهارشنبه ۲۳ مرداد، در سرکوبی تجمعات هواداران محمد مرسی، رئیس‌جمهوری سرنگون شده و اخوان‌المسملین، رخ داد، صدها قربانی برجای گذاشته است.
روز پنج‌شنبه نیز تنش‌ها فروکش نکرد و گزارش‌هایی از حملات به نیروهای امنیتی گزارش شده است.
دولت موقت، از روز گذشته وضعیت فوق‌العاده اعلام کرده و به همین دلیل مشخص نیست نیروهای امنیتی این بار در برابر راه‌پیمایی احتمالی هواداران مرسی دست به چه اقدامی بزنند.
به‌ویژه که وزارت کشور مصر به نیروهای امنیتی این کشور فرمان داده است برای حمایت از مراکز امنیتی و نظامی در صورت قرار گرفتن در معرض حمله معترضان، از «گلوله جنگی» استفاده کنند.
از سوی دیگر مشخص نیست هواداران محمد مرسی این‌بار در برابر خشونت‌ها چه واکنشی نشان دهند.
نیروهای دولتی در جریان سرکوبی تجمعات در روز چهارشنبه، گفته بودند که در میان لوازم یافت‌شده از هواداران مرسی، اسلحه سرد و گرم وجود داشته است.
به نوشته رادیو فردا، سازمان ملل متحد از طرف‌ها در مصر خواسته است که «حداکثر خودداری» را از خود نشان دهند.
همزمان بریتانیا، استرالیا و فرانسه به طور مشترک خواستار برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی اوضاع مصر شدند.
وزارت خارجه آمریکا نیز اعلام کرده است که انجام «همه کمک‌های» خود به مصر را از نو بررسی خواهد کرد.
پیشتر رئیس جمهوری آمریکا از توقف مانور نظامی مشترک با مصر خبر داده بود.
کارل بلت، وزیر خارجه سوئد نیز به خبرگزاری رویترز گفته است اتحادیه اروپا باید در برنامه کمک‌های خود به مصر، در واکنش به سرکوب خونین مخالفان، تجدید نظر کند.
رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه، رخدادهای روز چهارشنبه را «کشتار» نام نهاده است. ترکیه سفیر خود از قاهره را نیز فراخواند.
ناوی پیلای، مقام ارشد امور حقوق بشری سازمان ملل متحد خواسته است تا تحقیقاتی «مستقل»، «موثر» و «قابل اعتماد» در مورد رخدادهای روز چهارشنبه مصر انجام شود.
وزارت بهداشت مصر در آخرین آمار خود، شمار کشته شدگان روز چهارشنبه در سراسر مصر را ۶۳۸ نفر اعلام کرد. گروه اخوان المسلمین شمار کشته شدگان را بیش از ۲۶۰۰ نفر اعلام کرده است.

همسر شهید باکری: موسوی و کروبی برای حفظ مردم در بدنه نظام با خدا معامله کردند

فاطمه چهل امیرانی، همسر شهید باکری در یادداشتی کوتاه در صفحه شخصی فیس بوکش در مورد رای اعتماد کابینه نوشته است: معتقد هستم اعتراضات بعد ار ۲۹ خرداد دقیقا کمک به این اقایان بود چون مردم با دادن هزینه نگذاشتند دست این ها به خون خیلی ها که بی گناه در زندان ها بودند آلوده شود.
از این بابت مدیون مردم فهیم و آگاه ایران می باشند و با نظر آقای نجفی موافقم که برای نظام مقدس جمهوری اسلامی آبرو داری کردند .بزرگوارانی امثال آقای مهندس موسوی و خانم رهنورد و آقای کروبی و خیلی ها دیگر که موقعیت دنیایی خود را در برابر وجدان و دنیای آخرت معامله کردند تا مردم در بدنه ی نظام بمانند و با تغییر رفتار حتی کم در مسئولین حماسه ۹۲ را بیافریند.
بهتر است مقامات امنیتی واقعیت ها را در خفا هم شده بگویند تا این اقایان از توهم خارج شوند و بدانند چقدر مدیون خیلی از فتنه گران هستند. در ضمن یکی از دست آورد های اعتراضات البته در از ای هزینه های سنگین را تغییر دیالوگ های رد و بدل شده در مجلس آنهم مجلسی که رای به آن تحریم بود ذکر کرد. بغیر از عده ای که قرص فتنه خورده بودند ،در بقیه می شد رشد عقلانیت و اخلاق را دید.

سعید لیلاز: جایگاه سوم تورم جهان، یعنی درآمدهای نفتی طناب‌ دار ملت شد

بانک جهانی در آخرین اعلام خود از وضعیت تورم و قدرت خرید مردم در فاصله ۴ ساله ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ بالاترین تورم کشورها را اعلام کرد.

بنابراین گزارش، بلاروس با ۵۹٫۲ درصد تورم در سال ۲۰۱۲ بالاترین شاخص تورم را در جهان داشته است.
همچنین جمهوری عربی سوریه با ۳۶٫۷ درصد جایگاه دوم و جمهوری اسلامی ایران با ۲۷٫۳ درصد جایگاه سوم تورم را دارد.
نمودارهای تورم در این گزارش بانک مرکزی حکایت از آن دارد که تورم ایران و سوریه شیب صعودی داشته و تورم بلاروس به سمت ثبات حرکت می‌کند.
سعید لیلاز کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با فرارو گفت: «اینکه ایران در رتبه سوم تورم دنیا قرار دارد به این معناست که بی انضباطی مالی و پولی وحشتناکی در اقتصاد کشور صورت گرفته و تمام درآمدهای نفتی ایران در ۸ سال گذشته که قرار بود مایه رفاه و شادکامی شود و یک فرایند توسعه بی سابقه در تاریخ ایران رقم بزند، تبدیل به طناب دار ملت شده است.»
تورم در شرایط رکود چگونه کاهش می‌یابد؟
وی ادامه داد: «بنده به شما اطمینان می دهم که نرخ تورم ایران در سال ۲۰۱۳ بسیار بیشتر خواهد بود و حداقل ۳۵ و حداکثر ۴۰ درصد خواهد بود؛ چون سال ۲۰۱۲ که تمام شد تازه موج تورمی در ایران آغاز شده بود و بنابراین وضعیت وخیم تری برای سال ۲۰۱۳ قابل پیش بینی است.»
وی خاطرنشان کرد: «اما با توجه به تیم اقتصادی آقای دکتر روحانی و سیاست های اقتصادی که در پیش گرفتند امیدوارم از نیمه سال ۲۰۱۴ به بعد (از شروع تابستان ۹۳) موج تورم در ایران شروع به فروکش کند.»
لیلاز تصریح کرد: «به هر حال این وضعیت محصول شرایطی است که دولت در ۸ سال گذشته با سیاست های پولی انبساطی ابتدا تورم را افزایش می داد و سپس سعی می کرد از طریق سیاست های مالی انقباضی و همچنین سیاست واردات سیل آسا و تزریق تمام مازاد درآمد نفتی به داخل تورم را سرکوب کند؛ در حالی که این سیاست نتیجه عکس می داد و از سال ۸۹ به بعد دائما نرخ تورم چنان فزاینده شد که اکنون به حدود ۴۲ درصد رسیده است و اگر دولت تغییر نمی کرد افزایش آن به ۷۰ درصد به هیچ وجه دور از ذهن نبود.»
وی خاطرنشان کرد: «همچنین باید گفت این مسئله ربطی به تحریم ها و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ندارد و تنها به علت بی انضباطی دولت بوده است.»
لیلاز در پاسخ به این سوال که چگونه می توان با توجه به شرایط کنونی و رکود حاکم بر اقتصاد کشور نرخ تورم را کاهش داد؟، گفت: «در ابتدا باید عرض کنم حداقل در حوزه اقتصاد هنوز هیچ آمپول یا قرصی که یک شبه همه مشکلات را حل کند و عوارض و دردی هم نداشته باشد و یا مانند چوب دستی فرشته سیندرلا کدو تنبل را به کالسکه طلایی تبدیل کند اختراع نشده است.»
وی ادامه داد: «در اقتصاد همه راه حل ها از کانال مقتضیات، امکانات و محدودیت های موجود عبور می کند و هم چالش ها و عوارض خود را دارد و هم برخی از آنها نیازمند زمان طولانی هستند.»
لیلاز با بیان اینکه مشکل اصلی و فعلی اقتصاد ایران مسئله تورم به تنهایی نیست گفت: «مسئله اینجاست که اگر دولت بخواهد سیاست انقباضی پولی در پیش بگیرد آنگاه در حوزه اقتصاد واقعی رکود موجود تشدید می شود و منجر به افزایش رکود اقتصادی و تشدید کاهش نرخ رشد اقتصادی خواهد شد که بیکاری را دامن می زند.»
وی ادامه داد: «اکنون ما در معرض سوال همیشگی سیاستمداران دنیا قرار نداریم که میان تورم یا رشد اقتصادی یکی را انتخاب کنند؛ بلکه ما باید هم تورم و هم رشد منفی اقتصادی را اکنون به مرز انفجار رسیده اند چاره کنیم و این امر بحران اصلی امروز کشور است.»
لیلاز گفت: «به نظر می رسد در حوزه کاهش نرخ تورم دولت می تواند در مقطعی با اتخاذ سیاست اقتصادی کوتاه مدت، نرخ بهره را حداقل بین ۲ تا ۴ درصد افزایش دهد تا یک اثر فوری در کاهش نرخ تورم ایجاد شود.»
وی ادامه داد: «در این شرایط سرعت گردش پول پایین می آید و منابع مالی در بانک ها جمع می شود و بانک ها می توانند این منابع را به صورت سپرده های طولانی مدت به بنگاههای اقتصادی وام دهند تا منجر به رونق تولید شود.»
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: «دومین گام در کاهش نرخ تورم می تواند این باشد که دولت اقدام به کاهش رشد نقدینگی کند و این رشد نقدینگی باید به فوریت کاهش پیدا کند.»
وی ادامه داد: «حدسی که بنده می زنم این است که در اقتصاد ایران رشد نقدینگی معمولا می تواند بین ۲ تا ۴ برابر نرخ رشد اقتصادی باشد و اگر بیشتر از این باشد نرخ تورم حتما دو رقمی خواهد شد.»
وی افزود: «از آنجا که اکنون نرخ رشد اقتصادی ایران منفی است، لذا نرخ رشد نقدینگی حتما باید به زیر ۱۰ درصد کاهش یابد وگرنه این موج تورمی کاهش پیدا نخواهد کرد.»
دولت باید ترمز قطار را بکشد!
لیلاز گفت: «دولت برای جبران کسری بودجه خود باید به فوریت و مانند کشیدن ترمز قطار، تمام هزینه های جاری خود به غیر از حقوق و دستمزدها را کاهش دهد و حتی الامکان به صفر برساند.»
وی ادامه داد: «در عین حال دولت باید بتواند افزایش درآمد پیدا کند و کالاها و خدمات خود را گران تر بفروشد و در این حوزه ۲۰ تا ۳۰ درصد رشد درآمد داشته باشد.»
وی افزود: «ضمن آنکه دولت باید بتواند روی افزایش مالیات های مستقیم و غیرمستقیم حساب باز کند؛ البته با توجه به رشد اقتصادی منفی غیرممکن است که بتوان از همان مردمی که مالیات می دهند مالیات بیشتری اخذ کرد؛ بلکه باید جامعه مالیاتی را افزایش داد.»
این کارشناس مسائل اقتصادی خاطرنشان کرد: «یعنی ماموریت اصلی وزرات دارایی دولت آینده گسترش تور مالیاتی است؛ نه آنکه بر مالیات دهندگان موجود فشار بیشتری وارد کند؛ ضمن آنکه سقف افزایش مالیات دریافتی از مالیات دهندگان فعلی باید در حد نرخ تورم باشد. اگر این سیاست اتخاذ شود ممکن است بتوان درآمدهای مالیاتی را بین ۵۰ تا ۶۰ درصد افزایش داد.»
۱ تا ۱٫۵ سال
لیلاز گفت: «مردم با انتخاب آقای روحانی یک تا یک سال و نیم به دولت بیشتر وقت دادند تا بتواند بر بحران های اقتصادی و اجتماعی غلبه کند و لذا من تصور می کنم مردم حداکثر تا نیمه سال ۱۳۹۳ این شرایط را تحمل می کنند و ما یک تا یک سال نیم فرصت داریم که هم نرخ تورم را به زیر ۱۵ درصد برسانیم که این کار عملی است و حتی می توان ظرف یک سال و نیم آینده به ۱۲ درصد رساند و هم من منتظرم نرخ رشد اقتصادی از اوایل سال ۹۳ از منفی بودن خارج و صفر شود و سپس به تدریج افزایش پیدا کند.»

سه روش موثر برای کاهش اثرات تحریم‌ در ایران

مخالفان تحریم‌ها شش دلیل عمده علیه آنها ذکر می‌کنند:
تحریم‌ها فقط علیه حکومت جمهوری اسلامی نیست، بلکه برای مردم نیز رنج‌آور بوده‌اند.

راه را برای تقابل بیشتر میان رژیم و دول غربی هموار می‌کنند و ممکن است به جنگ منجر شوند.

تحریم‌ها به فرایند دموکراسی در ایران کمکی نخواهد کرد، بلکه مخل آن است، چون طبقه متوسط را که حامل جریان دموکراسی‌خواهی هستند تضعیف می‌کنند.

ناقض حقوق اساسی شهروندان ایرانی یا حقوق بشرند.

تحریم‌ها در منصرف کردن حکومت از غنی‌سازی تاثیری نداشته‌اند؛ سانتریفیوژها همچنان می‌چرخند اما چرخ زندگی مردم نمی‌چرخد.

موجب قدرت گرفتن افراطی‌ها در ایران می‌شوند و قاچاق و بازار زیرزمینی را رونق می‌بخشند که به نفع سپاهیان/امنیتی‌ها و به ضرر شهروندان عادی است.

در مقابل موافقان تحریم‌ها به دلایل زیر تمسک می‌جویند:

جامعهٔ بین‌الملل در میان گزینهٔ جنگ و تحریم در برابر رژیمی یاغی و خطرناک بهتر است گزینهٔ کم‌خطرتر تحریم را برگزیند؛ آمد و رفت روسای قوای مجریه نیز تا وقتی که علی خامنه‌ای و حزب پادگانی در قدرت هستند تاثیری بر این یاغی‌گری و تنش‌زایی نخواهند داشت.

تحریم‌ها برای گسترش دموکراسی در ایران نیست، بلکه برای بالا بردن ضریب امنیت ملی در دنیاست.

تصمیم یک کشور بر عدم معامله با کشور دیگر یا کشورهایی که با آن کشور معامله دارند حق قانونی هر کشوری است و ناقض هیچ یک از قوانین بین‌المللی نیست. ممکن است خیری در معامله با دیگر کشورها باشد اما کشورها موظف به انجام اعمال خیر نیستند.

تحریم‌ها در برخی کشورها موثر ودر برخی دیگر ناموثر بوده‌اند. در ایران حداقل تاثیر آنها رای نیاوردن کسی مثل جلیلی و رای اکثریت به مصالحهٔ هسته‌ای بوده است. همچنین تحریم‌ها وجوهی از برنامهٔ اتمی جمهوری اسلامی را کند ساخته‌اند.

اسلام‌گرایان در ایران (۱۳۵۷) یا طالبان در افغانستان و صدام و قذافی و بشار اسد در عراق و لیبی و سوریه هنگامی قدرت گرفتند که تحریمی علیه آنها وجود نداشت. دیکتاتوری و نقض حقوق مردم توسط حکومت‌های دیکتاتوری را نمی‌توان به سیاست‌های دیگر دولت‌ها مربوط دانست.

تحریم‌ها ممکن است برای کارگران در کشورهای غربی و مردم ایران رنج‌آور باشد، اما این رنج قطعا کمتر است از دستیابی رژیمی تمامیت‌خواه و جاه‌طلب در منطقهٔ خاورمیانه به سلاح هسته‌ای.

هر یک از استدلال‌های دو طرف مبانی و پیش‌فرض‌هایی دارد که افراد ممکن است به طور اصولی بر سر آنها با هم اختلاف داشته باشند و به توافق نرسند. کسی ممکن است جریان اسلام‌گرایی شیعهٔ حاکم بر ایران را خطری برای صلح جهانی بداند و کس دیگری چنین دیدگاهی نداشته باشد. کسی ممکن است تحریم‌ها را ناقض حقوق بین‌الملل بداند و کس دیگر طور دیگری بیندیشد. اما با فرض همهٔ پیش‌فرض‌ها و اختلافات موجود و فرض شرایط موجود بین‌المللی و در نظر گرفتن امکان بسیار اندک لغو آنها در کوتاه‌مدت (کند بودن روند قانون‌گذاری در کنگرهٔ آمریکا) سه روش برای کاهش تحریم‌ها یا کاهش اثرات تحریم‌ها در ایران وجود دارد که هم دولت‌های خارجی دستی در آنها نخواهند داشت تا با سوء ظن و دشمنی با آنها برخورد شود و هم در نهایت بیش از همهٔ دنیا به نفع مردم ایران تمام می‌شوند:

بازگشتن سپاهیان به پادگان‌ها

بسیاری از تحریم‌ها متوجه سپاه و نهادهایی است که با سپاه یا تحت نظر سپاه همکاری می‌کنند. در سال‌های گذشته هر چه قدر حوزهٔ نفوذ سپاه گسترش یافت و سپاهیان شرکت‌های بیشتری را در اختیار گرفتند تحریم‌ها نیز گسترش و تشدید یافتند. برای مثال، تحریم‌های بانکی از آنجا آغاز شد که برخی از بانک‌ها تحت نظر سپاه به فعالیت پرداختند یا معاملات سپاه در حوزهٔ هسته‌ای را انجام دادند. واگذاری پروژه‌های حوزهٔ انرژی به سپاه سیگنالی برای تحریم هر چه بیشتر و خودداری سرمایه‌گذاری در این حوزه توسط شرکت‌های غربی بوده است. وقتی بزرگ‌ترین پروژه‌های کشور در اختیار سپاه است هرگونه تحریم نهادهای نظامی به آن پروژه‌ها آسیب می‌رساند.

کوچک‌سازی دولت

تحریم‌ها بنا به تعریف علیه یک مجموعه نهاد به نام حکومت جمهوری اسلامی بوده‌اند و نه شهروندان ایرانی. بنابراین هر چه حکومت دامنهٔ عملش را گسترش داده باشد حیطهٔ تاثیر آنها افزایش می‌یابد. مشکل آنجاست که حکومت ایران غولی بی شاخ و دم است. وقتی رادیو و تلویزیون در کشور دولتی است طبعا تحریم حکومت به تحریم رادیو و تلویزیون نیز می‌انجامد. اگر حکومت امور کشور را به مردم واگذار کند و بخش خصوصی مستقل (و نه شبه دولتی‌ها) امور اقتصادی کشور را به دست بگیرند بسیاری از تحریم‌ها بر آنها تاثیری نخواهد داشت.

در ایران دارو را که واردات آن منفعت اندکی دارد دولت وارد می‌کند و اتومبیل تجملی و گران‌قیمت را که درآمد بسیار دارد بخش خصوصی، و این بخش در واردات آن نیز با مشکلات تحریم برخورد نمی‌کند (تنها ۶۰۰ میلیون دلار در ۷ ماه آخر سال ۱۳۹۱ - تابناک، ۱۷ مرداد ۱۳۹۲- یعنی زمانی که تحریم‌های بانکی هم اعمال می‌شده اتومبیل لوکس وارد کشور شده است). اگر دارو را نیز بخش خصوصی وارد کند طبعا نباید مشکلی داشته باشد. آیا شنیده‌اید که واردکنندگان اتومبیل در ایران با مصائب تحریم‌ها برخورد کرده باشند؟

مقامات نفتی دولت احمدی‌نژاد در یک مقطع متوجه این موضوع شدند و تلاش کردند برخی شرکت‌های خصوصی صوری برای صادرات نفت تشکیل دهند، اما کسی در دنیا این اقدام آنها را جدی نگرفت. تا وقتی که بخش خصوصی در ایران جایگاه خود را پیدا نکند فشار به حکومت طبعا و مستقیما به مردم وارد خواهد شد.

انتقال برنامهٔ اتمی از نهادهای نظامی به نهادهای پژوهشی غیرنظامی

تا زمانی که سپاه پاسداران برنامهٔ اتمی کشور را تحت نظر دارد و آن را هدایت می‌کند هیچ کس در دنیا باور نمی‌کند که این برنامه صلح‌آمیز است. وقتی این برنامه به نهادهای پژوهشی دانشگاهی انتقال یابد این امر محقق می‌شود. دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی کشور یک کشور خارجی نیستند که انتقال اورانیوم غنی‌شده و دیگر مواد و تجهیزات این برنامه به آنها خلاف غرور ملی باشد. متاسفانه رژیم حاکم نه تنها سازمان‌های بین‌المللی، بلکه نهادهای داخلی را قابل اعتماد نمی داند. پنهان‌کاری برنامهٔ اتمی بیش از دنیای خارج در برابر خود مردم ایران است.

***

اکنون کسانی که با تحریم‌ها مخالفند می‌توانند با سه درخواست یعنی بازگشت سپاه به پادگان‌ها و بیرون کشیدن پای آن از اقتصاد و فرهنگ و سیاست کشور، خصوصی‌سازی واقعی و کوچک‌سازی دولت، و انتقال برنامهٔ اتمی به موسسات پژوهشی دانشگاهی حساسیت نسبت به بسیاری از فعالیت‌های اقتصادی و اتمی را بکاهند. چرا مخالفان تحریم به حکومت و سپاه توصیه نمی‌کنند پای‌شان را از زندگی مردم بیرون بکشند؟ این راه حل بیشتر تضمین‌کنندهٔ منافع و امنیت ملی است یا پررنگ کردن دشمنی با ایالات متحده و اسرائیل؟

مقامات جمهوری اسلامی در کنار ذکر مشکلات تحریم‌ها همیشه به فوائد آنها نیز اشاره داشته‌اند. چرا کوچک‌سازی دولت، بازگشت نظامیان به پادگان‌ها و واگذاری برنامهٔ اتمی به موسسات پژوهشی بخشی از این فوائد نباشند؟

در جریان جنبش اصلاحات در دههٔ هفتاد و بعد از ظهور جنبش سبز در دههٔ هشتاد شاهد یک تغییر گفتمانی جدی بودیم، یعنی تحلیل مشکلات بر اساس ساختارها و فرایندها و روندهای داخل کشور. اما ظاهرا سرکوب‌ها دوباره دارد جامعه را به سمتی هل می‌دهد که مشکلات را به گردن دیگران بیندازند. این گفتمان برای جریان دموکراسی‌خواهی و تامین معیشت شرافتمندانهٔ مردم بسیار خطرناک‌تر از تحریم‌هاست.

رای اعتماد مجلس به ۱۵ وزیر کابینه/ نجفی، سلطانی فر و میلی منفرد رای نیاوردند

پانزده وزیر کابینه حسن روحانی با رای نمایندگان مجلس راهی وزارتخانه ها شدند و گزینه های پیشنهادی وزارتخانه های وزارت آموزش و پرورش ، ورزش و جوانان و علوم از راهیابی به کابینه یازدهم بازماندد.
به گزارش خبرنگار مهر ، با شمارش آرای نمایندگان مجلس در جلسه رای اعتماد به کابینه یازدهم مشخص شد، محمد علی نجفی وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش ، مسعود سلطانی فر وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان و جعفر میلی منفرد وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری از کسب اعتماد مجلس ناکام ماندند .
۲۸۴ نماینده در جلسه اخذ رای اعتماد حضور داشتند.
مجلس شورای اسلامی از روز دوشنبه تاکنون در ۸ جلسه صلاحیت ۱۸ وزیر پیشنهادی حسن روحانی را بررسی کرد.
نتایج شمارش آراء نمایندگان در مورد وزرای پیشنهادی کابینه یازدهم به شرح زیر است:
ردیف
نام وزارتخانه
وزیر پیشنهادی
آرای موافق
آرای ممتنع
آرای مخالف
نتیجه
۱
ارتباطات و فناوری اطلاعات
محمود واعظی
۲۱۸
۲۰
۴۵
رای اعتماد
۲
اطلاعات
سید محمود علوی
۲۷۷
۱۸
۳۸
رای اعتماد
۳
امور اقتصاد و دارایی
علی طیب نیا
۲۷۴
۳
۷
رای اعتماد
۴
امور خارجه
محمد جواد ظریف
۲۳۲
۱۳
۳۶
رای اعتماد
۵
آموزش و پرورش
  محمد علی نجفی
۱۴۲
۹
۱۳۳
عدم رای اعتماد
۶
بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی
حسن قاضی زاده هاشمی
۲۶۰
۶
۱۸
رای اعتماد
۷
جهاد کشاورزی
محمود حجتی
۱۷۷
۲۶
۸۱
رای اعتماد
۸
دادگستری
مصطفی پورمحمدی
۲۰۱
۱۹
۶۴
رای اعتماد
۹
دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
حسین دهقان
۲۶۹
۵
۱۰
رای اعتماد
۱۰
راه و شهرسازی
عباس آخوندی
۱۵۹
۱۸
۱۰۷
رای اعتماد
۱۱
صنعت ، معدن و تجارت
محمدرضا نعمت زاده
۱۹۹
۲۴
۶۰
رای اعتماد
۱۲
علوم تحقیقات و فناوری
جعفر میلی منفرد
۱۰۵
۱۵
۱۶۲
عدم رای اعتماد
۱۳
فرهنگ و ارشاد اسلامی
علی جنتی
۲۳۴
۱۲
۳۶
رای اعتماد
۱۴
کار ، تعاون و رفاه اجتماعی
علی ربیعی
۱۶۳۲۱
۱۰۰
رای اعتماد
۱۵
کشور
عبدالرضا رحمانی فضلی
۲۵۶
۹
۱۹
رای اعتماد
۱۶
نفت
بیژن نامدار زنگنه
۱۶۶
۱۳
۱۰۴
رای اعتماد
۱۷
 نیرو
حمید چیت چیان
۲۷۲
۵
۷
رای اعتماد
۱۸
ورزش و وجوانان
مسعود سلطانی فر
۱۱۷
۱۸
۱۴۸
عدم رای اعتماد

مادر سیدحسین رونقی: دادستانی توجهی به وضعیت نامساعد فرزندم ندارد

کلمه- زهرا صدر:
زلیخا موسوی مادر حسین رونقی در گفت و گو با کلمه، ضمن انتقاد از بی‌توجهی دادستانی و مسئولان می‌گوید: حسین از روز جمعه ۱۸ مرداد اعتصاب غذا کرده و ما هر چقدر پیگیری می‌کنیم دادستانی و مسئولان قوه قضاییه توجهی نمی‌کنند، اگر همچنان به ما پاسخ ندهند و به شرایط بد جسمی حسین بی‌توجهی کنند و بخواهند او را همچنان با این شرایط در زندان نگه دارند ظرف چند روز آینده جلوی دادستانی همراه پسرم دست به اعتصاب غذا خواهم زد شاید اینگونه صدای ما را کسی بشنود.
سیدحسین رونقی روز یکشنبه در نامه ای از بند ۳۵۰ زندان اوین به همبند سابق خود، ابوالفضل عابدینی، که بیش از دو هفته ی پیش به زندان اهواز تبعید شد و از همان روز در اعتراض به این تصمیم دست به اعتصاب غذا زده است نوشته بود: می‌دانم که پایداری و ایستادگی امروز ما، فرهنگ فردای فرزندان این مرز و بوم است و از همین رو عاجز از آنم که در مقابل اعتراض و ایمان تو بایستم و به تو بگویم به فکر جان و سلامتی‌ات باش، عاجزم چرا که هیچ یاری کننده و فریادرسی نیست که تو را در این روزهای سخت همراهی کند، چرا که ما موجیم که آسودگی ما عدم ماست.
به گزارش کلمه، این فعال حقوق بشر در بند در نامه ی خود با اعلام اعتصاب غذا در حمایت از ابوالفضل عابدینی آورده بود: من در اعتراض به بی‌توجهی مسئولان به جان و سلامت انسان‌ها، عدم رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی بیمار، افزایش فشار بر خانواده‌ام، تبعیدهای خودسرانه و غیرقانونی زندانیان سیاسی بی‌گناه و قرار دادن اجباری آن‌ها در شرایط غیرانسانی، بی‌خبری از برخی از زندانیان و همچنین در اعتراض به تداوم قانون ستیزی‌ها و ناروایی‌ها اعتصاب غذا خواهم کرد هر چند این روش را نادرست و اشتباه می‌دانم و تبعات سنگینی برای من در پی خواهد داشت.
پیش از این کلمه خبر داده بود که ابوالفضل عابدینی که در مدت حضور ستار بهشتی در بند ۳۵۰ زندان اوین شاهد علائم شکنجه های روی بدن وی بود و نزد شهریاری بازپرس تحقیق علت مرگ ستار بهشتی شهادت داده بود، به زندان اهواز تبعید شد. وی بدلیل اعتراض به تبعید غیرقانونی به هنگام خروج از زندان اوین اعلام اعتصاب غذا نامحدود کرده و گفته تا زمان بازگشت به زندان اوین اعتصاب غذای خود را ادامه خواهد داد.
مادر سیدحسین رونقی، فعال حقوق بشر در بند در مورد برخوردهای خودسرانه و غیرقانونی و از اختلال در تلفن‌های خانواده خود بدلیل تماس رسانه‌ها و خبرنگاران خبر داده و می گوید: از روزی که حسین دست به اعتصاب غذا زده است تلفن من و پدرش را مدام قطع و وصل می‌کنند و نمی‌گذارند ما در مورد وضعیت حسین حرف بزنیم و اطلاع رسانی کنیم آیا این نوع برخوردهای خودسرانه و غیرقانونی درست است؟ اگر از تلویزیون‌ها و رسانه‌های خارجی تماس نگیرند چگونه ما صدای اعتراضمان را به گوش مسئولان برسانیم راه دیگری برای ما نگذاشته‌اند این‌ها اجازه بدهند ما با تلویزیون و روزنامه‌های داخل ایران حرف می‌زنیم و درد خودمان را می‌گوییم اما اجازه نمی‌دهند.
زلیخا موسوی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت جسمی فرزندش عنوان می‌کند: هفت روز است حسین اعتصاب غذا کرده و هنوز ما نتوانسته‌ایم در مورد مرخصی درمانیش کاری بکنیم، حسین بیمار است و از مشکلات زیادی رنج می‌برد نگرانش هستیم چون کم کاری کلیه، التهاب مثانه و پروستات، سنگ کیسه صفرا و زخم معده دارد و در این شرایط دست به اعتصاب غذا زده است.
مادر این زندانی سیاسی وضعیت کنونی وی را نامساعد می‌داند و می‌گوید: پدرش روز دوشنبه به ملاقات حسین رفته بود به پدرش گفته که کلیه‌اش خونریزی دارد. پدرش می‌گفت که او ضعیف شده بود و حتی حال صحبت کردن نداشت. وضعیت حسین نامساعد است اما او گفته اعتصابش را نمی‌شکند چرا که بی‌توجهی مقامات دادستانی تبدیل به یک رویه شده و برای جان زندانیان بیمار هیچ ارزشی قائل نیستند. من از مسئولان درخواست می‌کنم به این وضعیت رسیدگی کنند حسین و دیگر زندانیان سیاسی هم یکی مثل بچه‌های خودشان هستند چرا باید بی‌گناه سال‌ها تو زندان عمرشان را بگذرانند؟