۱۳۹۲ مهر ۵, جمعه

گلایه مریم شفیع پور از وضعیت وخیم جسمی در اولین دیدار با خانواده

روز گذشته پدر و خواهران مریم شفیع پور با این زندانی سیاسی دیدار کردند.
این اولین دیدار خانواده شفیع پور با دخترشان طی مدت بازداشت وی بوده است. پیشتر بازجوها تنها دو بار اجازه تماس تلفنی این فعال سیاسی با خانواده اش را داده بودند.
وی در این ملاقات کابینی از وضعیت بد جسمی خود خبر داده است. اگر چه شرایط روحی وی مطلوب گزارش شده٬ لیکن لمس شدن دست٬ ناراحتی پوستی و عفونت دندان شرایط جسمی وی را تحت تاثیر منفی قرار داده است.
به گزارش سحام٬ بازجوی وی تهدید کرده است که قرار بازداشت وی تمدید خواهد شد. بازجویان وی در روزهای نخستین بازجویی وی را به سه ماه انفرادی تهدید کرده بودند.
مریم شفیع پور در ۵ مرداد ماه سال جاری بازداشت شد. این اولین باری بود که به وی اجازه ملاقات داده شد و در طی این مدت تنها توانسته دو تماس کوتاه تلفنی با خانواده خود داشته باشد که در آخرین تماس خانواده متوجه شرایط نامناسب روحی و جسمی او شده اند و این موضوع موجب افزایش نگرانی های خانواده شده بود.
مریم شفیع‌پور که عضو کمیته زنان ستاد دانشجویی انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات سال ۸۸ بود، در سال ۱۳۸۹ به دلیل فعالیت‌هایش از سوی دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شد. اما به گفته مسئولین بازداشت اخیر وی ارتباطی با حکم صادره نشده ندارد

آیا «برادر رییس‌جمهور» جایگاه حقوقی دارد؟ شرکت برادر روحانی در جلسه وزرای خارجه 1+5



به گزارش انصاف‌نیوز، تا امروز هیچ حکمی رسمی از سوی رییس‌جمهور برای حسین فریدون صادر نشده و اگر صادر شده علنی نشده است؛ خود او نیز چندی پیش تاکید کرده بود که سمتی در دولت ندارم. این در حالی است که حسین فریدون در مدت انتخاب حسن روحانی، در بسیاری از مراسم‌ رسمی برادر خود را همراهی می‌کند؛ و رسانه‌ها نیز (به جاي ذكر سمت و مسئوليت وي) هر بار از او به عنوان «برادر رییس‌جمهور» نام برده‌اند! حسین فریدون، با 8 سال فعالیت به عنوان سفیر ایران در مالزی و نیز سالها فعالیت به عنوان عضو هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل، سابقه‌ای دیپلماتیک دارد. دلیل تفاوت نام فامیلی حسین فریدون با برادر خود، حسن روحانی این است که برادر بزرگتر نام فامیلی خود را از «فریدون» به «روحانی» تغییر داده است.
سید‌عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی، مجید تخت روانچی معاون اروپا و آمریکا، حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل امور اقتصادی و تخصصی بین‌المللی وزارت خارجه، داود محمدنیا مشاور حقوقی وزیر خارجه، امیری از سازمان انرژی اتمی و حسین فریدون (در عكس بالا پشت سر كري ديده مي‌شود)؛ محمدجواد ظریف را در نشست وزرای ایران و 5+1 همراهی کردند. در این نشست کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سرگئی لاوروف، جان کری، ویلیام هیگ، لوران فابیوس، گیدو وستروله و وانگ یی وزرای امور خارجه روسیه، آمریکا، انگلستان، فرانسه، آلمان و چین حضور داشتند. 

اخبار زندانیان سیاسی

تایید محکومیت آرش محمدی فعال دانشجویی چپ در دادگاه تجدیدنظر
شعبه ششم دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان‌شرقی، حکم ۶ ماه زندان آرش محمدی، فعال دانشجویی چپ محبوس در زندان مرکزی تبریزرا تایید کرد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، این فعال دانشجویی روز چهارشنبه ۱۹ تیر ماه به همراه دو فعال دانشجویی دیگر، توسط باقرپور رئیس شعبهٔ سوم دادگاه انقلاب تبریز به اتهام تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی محاکمه شده و متعاقبا به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود.
نقی محمودی وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر به گزارشگر هرانا گفت: "آرش محمدی پیش‌تر نیز در ۱۲ آبان ماه ۱۳۹۰ به همراه برادرش دستگیر و پس از ۶۶ روز بازداشت، به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود. وی در روز ۲۵ شهریور ماه ۱۳۹۱ جهت اجرای حکم، بازداشت و در ‌‌‌نهایت با آزادی مشروط در تاریخ ۲۱ دی ماه ۱۳۹۱ از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود. و بدین ترتیب، مشارالیه مجبور به تحمل ۱ سال حبس تعزیری خواهد بود."
محمد صادق شجاعی؛ زندانی‌ای که دو بار محاکمه شد
دویچه وله : محمد صادق هنرور شجاعی، روحانی ۳۲ ساله، مخالف اصل "ولایت فقیه" و وبلاگ‌نویس، در آبان‌ماه سال ۱۳۸۹ بازداشت شد. به مدت ۸ ماه و نیم در سلول انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین نگهداری و پس از آن به بند ۳۵۰ منتقل شد.
او سپس به اتهامات گوناگونی که خود ریز آنها را تا ۲۰ اتهام می‌داند به ۴ سال زندان، ۵۰ ضربه شلاق، خلع لباس روحانیت و پرداخت ۸ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
توهین به رهبری و آیت‌الله خمینی، اجرای پروژه اروپایی‌سازی اسلام و جاسوسی برای دولت آلمان از جمله اتهامات آقای شجاعی هستند.
صادق شجاعی در آخرین روز مرخصی‌اش با دویچه‌وله گفت‌وگو کرد و درباره جزئیات حکم و اتهاماتش توضیح داد. او در مورد اتهام پروژه "اروپایی‌سازی اسلام" ابتدا به برداشت‌های خود از اسلام اشاره می‌کند. وی خود را روحانی متجدد یا روشنفکر نمی‌داند ولی معتقد به پلورالیسم است.
صادق شجاعی با اشاره به اندیشمندانی مانند عبدالکریم سروش و مجتهد شبستری می‌گوید: «این افراد از دیرزمانی به بیان دیدگاه‌های مدرنیستی و جست‌وجوی مدرنیته در ایران پرداختند و با الفاظ و استدلال‌های اسلامی سعی کردند این کار را بکنند، من شاید در خیلی از نتایج‌شان با آن‌ها متفق باشم و یا همراه بشوم، ولی مبدأ کار من و منابع کار من همان فقه سنتی اسلامی است».
آقای شجاعی می‌گوید معتقد نیست که حکمی که مجتهد می‌دهد، حکم خداوند است، بلکه مجتهد را خطاپذیر می‌داند و عالم دینی را مصون از خطا نمی‌داند و برای همین هم این آزادی را برای همه قائل است که هرکس می‌تواند برای خودش هر مرجعی را انتخاب کند.
او همچنین تاکید می‌کند که با اصل "ولایت فقیه" مخالف است: «بر اساس این که به ولایت فقیه اعتقادی ندارم، طبیعتاً معتقد به سکولاریسم به مفهوم دقیق کلمه‌اش هستم. از آن طرف، چون قوانین کیفری اسلام و اجرای حدود را جزو مناصب خاص امام معصوم می‌دانم، به همین دلیل، قوانین کیفری اسلام را در عصر غیبت امام معصوم، تعطیل می‌دانم».

این نظریات در کنار دانستن زبان آلمانی، پایه و اساس اتهام جاسوسی برای آلمان و نیز اجرای پروژه "اروپایی‌سازی اسلام" علیه آقای شجاعی بوده است.