۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۱, چهارشنبه

رویترز: باقر اسدی، دیپلمات اصلاح‌طلب، بازداشت شده است


رسانه‌ها از بازداشت باقر اسدی، دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه ایران در اسفندماه گذشته خبر می‌دهند. منابع آگاه دستگیری این دیپلمات اصلاح‌طلب را در پیوند با "طرح فشار بر دگراندیشان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری" می‌دانند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باقر اسدی، "دیپلمات ارشد مرتبط با اصلاح‌طلبان ایران"، در ماه مارس در تهران دستگیر شده است. منابع آگاه به رویترز گفته‌اند که علت دستگیری او می‌تواند در ارتباط با "اقدامات شدید علیه دگراندیشان در آستانه انتخایات ریاست جمهوری ایران" باشد که قرار است در ماه ژوئن (خرداد ماه) برگزار می‌شود.
یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود به رویترز گفت که باقر اسدی در میانه ماه مارس در تهران بازداشت شده است. سایت جرس، نزدیک به اصلاح‌طلبان ایران، می‌نویسد، گفته شده که گذرنامه سیاسی باقر اسدی هنگام ورود او به ایران ضبط شده و چند روز بعد، یعنی بیست و دوم اسفند، خود او نیز بدون هیچ‌گونه تفهیم اتهامی بازداشت شده است.
باقر اسدی دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه و از اعضای هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک بوده است. آخرین سمت وی ریاست دبیرخانه گروه "دی۸"، سازمان توسعه همکاری‌های هشت کشور در حال پیشرفت در استانبول بود. اسدی پس از پایان دوره ماموریت خود در اسفند ماه گذشته به ایران بازگشت.
یک منبع آگاه به رویترز گفت: «ما نمی‌دانیم چرا فرستاده ایران، آقای باقر اسدی، دستگیر شده است.» این منبع آگاه افزود که دستگیری باقر اسدی می‌تواند در پیوند با فشارهایی باشد که در آستانه انتخابات در ایران بر دگراندیشان وارد می‌آورند.
منابع آگاه به رویترز گفتند که محل نگهداری باقر اسدی روشن نیست. رویترز می‌نویسد که نتوانسته است تحقیق مستقلی در مورد هیچ یک از جوانب خبر انجام دهد، از جمله اینکه چه کسی یا کسانی این دیپلمات ۶۱ ساله را بازداشت کرده‌اند، دلیل بازداشت وی چه بوده و اینکه آیا او هم‌اکنون در حبس به سر می‌برد یا نه.
سیاستمداران اصلاح‌طلب ایران از آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در سال ۲۰۰۵ به حاشیه رانده شده‌اند و بسیاری از آنان یا دربندند یا زیر فشار دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی به سر می‌برند.
هیئت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد به درخواست رویترز برای پاسخ دادن به پرسش‌‌هایی درباره دستگیری باقر اسدی جواب نداده است. اسدی در سال ۱۳۸۲ از سوی کوفی عنان، دبیرکل سابق سازمان ملل، در جمع نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای گوناگون برای بحث درباره روابط سازمان ملل و جامعه مدنی شرکت داشت.
به گزارش رویترز، ای‌میل‌هایی که در رابطه با وضعیت باقر اسدی به وزارت امور خارجه و وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران فرستاده شده، پاسخ اتوماتیکی را دریافت می‌کند که میل‌باکس پر است و نمی‌تواند ای‌میلی را بپذیرد.
کنترل ناآرامی‌های احتمالی از طریق بازداشت‌ها
ماه گذشته احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، گفت که تلاش حکومت ایران برای به سکوت واداشتن روزنامه‌نگاران و رهبران اپوزیسیون می‌تواند مشروعیت انتخابات ریاست جمهوری ماه ژوئن را زیر سوال ببرد.
به گفته احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، حکومت جمهوری اسلامی با فشار بر رسانه‌ها و رهبران اپوزیسیون می‌تواند مشروعیت انتخابات خرداد ماه را زیر سوال ببردبه گفته احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره وضعیت حقوق بشر در ایران، حکومت جمهوری اسلامی با فشار بر رسانه‌ها و رهبران اپوزیسیون می‌تواند مشروعیت انتخابات خرداد ماه را زیر سوال ببرد
احمد شهید گفت که شمار بسیاری از روزنامه‌نگاران ایرانی زیر فشار قرار دارند و از جمله ۱۷ تن از آنان در ماه ژانویه در طول یک هفته بازداشت و متهم به "همکاری با رسانه‌های بیگانه" شده‌اند. شهید افزود که دست‌کم ۱۰ وکیل دادگستری با اتهاماتی چون "نشر اکاذیب علیه نظام" هم‌اکنون در بند هستند. وی همچنین گفت که دو کاندیدای ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۸۸، میرحسین موسوی و مهدی کروبی، از زمان اعتراض‌های وسیع به نتایج اعلام شده انتخابات، در بازداشت خانگی به سر می‌برند.
برخی تحلیلگران معتقدند که رهبری حکومت جمهوری اسلامی ایران احتمال آن را می‌بیند که پس از برگزاری انتخابات در ۲۶ خرداد ماه، ناآرامی‌های شدیدی کشور را فرا بگیرد؛ از این رو از هم‌اکنون طرحی را برای کنترل و به حداقل رساندن امکان ناآرامی در دست اجرا دارد.
در همین رابطه سایت‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان از بازداشت دو تن از چهره‌های سرشناس نزدیک به جریان اصلاح‌طلب استان فارس خبر داده‌اند. به گزارش این سایت‌ها، جمیله کریمی، مشاور استاندار فارس در زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی و عضو شورای مرکزی ائتلاف اصلاح‌طلبان استان فارس، در تاریخ ۲۱ فروردین (۱۰ آوریل) و مهندس عبدالحمید معافیان، رئیس شورای هماهنگی اصلاح‌طلبان فارس و مدیر مجموعه فرهنگی احسان، در روز ۴ اردیبهشت (۲۴ آوریل) بازداشت شده است.
دیدگاه و پیش‌بینی‌های اسدی در "نیویورک تایمز"
در ۷ ژانویه ۲۰۰۴ (۱۷ دی ۱۳۸۲) مطلبی به قلم باقر اسدی در "نیویورک تایمز" منتشر شد که وی در آن نزدیکی فکری خود با محمد خاتمی، رئيس جمهور وقت را روشن ساخته بود.در آن موقع تلاش خاتمی برای انجام اصلاحات در ایران خاری در چشم اپوزیسیون اصولگرای وقت تلقی می‌شد. اسدی در نوشته خود هشدار داده بود که پیروزی اصولگرایان در سال ۱۳۸۲ در انتخابات شوراها موجب جسور شدن اصولگرایان شده و آنان مصمم هستند کرسی‌های مجلس را بار دیگر از آن خود کنند.
اسدی نسبت به نتایج منفی احتمالی پیروزی اصولگرایان در انتخابات ۱۳۸۴ هشدار داده بود؛ انتخاباتی که احمدی‌نژاد در آن پیروز شد.
اسدی همچنین پیش‌بینی کرده بود که از جمله دید تحقیرآمیز اصولگرایان نسبت به حقوق بشر و جنبه‌های جمهوری‌خواهانه حکومت خواه ناخواه موجب تشدید سانسور در ایران و روابط تنش‌آمیز با دیگر کشورها خواهد شد.
محمود احمدی‌نژاد به خاطر سخنرانی‌های ضد اسرائيلی و ضد غربی و نیز اینکه بارها هولوکاست (کشتار یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم توسط نازی‌ها) را زیر سوال برده است، در غرب از شهرتی منفی برخوردار است.
ایران به خاطر برنامه هسته‌ای‌اش و از زمانی که احمدی‌نژاد منصب ریاست جمهوری را عهده‌دار است تا کنون با چهار دور تحریم از سوی شورای امنیت سازمان ملل و نیز تحریم‌های سخت دیگری از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا روبرو بوده است.

تأکید دوباره رهبر جمهوری اسلامی بر لزوم دوری از اختلافات

علی خامنه‌ای روز سه‌شنبه (۳۰ آوریل / ۱۰ اردیبهشت) بار دیگر مخاطبان خود را از تنش‌زایی بر حذر داشت. وی که در جمع "شاعران مذهبی و مداحان" سخنرانی می‌کرد، دوری از "فضای بدبینی و سوء ظن" و ایجاد "فضای امید" را مقدمه "حماسه‌آفرینی" دانسته است. اشاره رهبر جمهوری اسلامی به "حماسه سیاسی و اقتصادی" است که در سخنان نوروزی وی به‌عنوان شعار سال جاری (۱۳۹۲) اعلام شد.

وجود اختلاف در میان جریان‌های مختلف موسوم به اصولگرا یکی از دلایل مهم سردی فضا و سردرگمی سیاسی موجود در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم برشمرده می‌شود.

به گفته‌ی علی خامنه‌ای، «با ایجاد تردید در ذهن مردم و تزریق یأس و ناامیدی به دل‌ها و دعوت به انزوا، تنبلی و بیکاری، حماسه ایجاد نمی‌شود». در روزهای اخیر مصطفی تاجزاده، معاون سیاسی وزیر کشور دوره اصلاحات، در نامه‌ای از زندان اوین جریان‌های موسوم به اصلاح‌طلب را فراخوانده بود تا در صورت عدم موافقت با کاندیداتوری محمد خاتمی در انتخابات، از شرکت در انتخابات پرهیز کنند.

این نخستین بار نیست که علی خامنه‌ای مخاطبان خود را به پرهیز از تنش‌زایی فرامی‌خواند. وی به ویژه پس از بالاگرفتن اختلافات جناح‌های محافظه‌کار جمهوری اسلامی با اطرافیان دولت محمود احمدی‌نژاد و رسانه‌ای شدن این اختلافات، بارها سخنانی با این مضمون بیان کرده است.

حمایت‌های مستقیم و غیرمستقیم رهبر جمهوری اسلامی از محمود احمدی‌نژاد و دولت‌های او، اخباری که در مورد "توصیه" وی به مجلس شورای اسلامی برای تأیید صلاحیت کابینه پیشنهادی احمدی‌نژاد منتشر شدند، دستور وی به مجلس برای توقف طرح سوال از رئیس دولت دهم و نمونه‌های مشابه نیز از جمله اقدامات مستقیم علی خامنه‌ای برای "تنش‌زدایی" از فضای سیاسی ایران نامیده می‌شوند.

شعر و لحن و رفتار مداحان

علی خامنه‌ای در سخنان روز سه‌شنبه خود به مداحان توصیه کرد، در گزینش "شعر و لحن و شیوه‌ی اجرا" خود دقت کنند. به اعتقاد رهبر جمهوری اسلامی، سلامت "رفتار و اخلاق گویندگان مذهبی" بر تأثیرپذیری مخاطبان تأثیر مستقیم دارد.
روضه‌خوانی منصور ارضی در بیت رهبر جمهوری اسلامیروضه‌خوانی منصور ارضی در "بیت" رهبر جمهوری اسلامی
استفاده از آهنگ‌های "لس‌آنجلسی" برای اجرای مداحی‌های مذهبی یا به‌کارگیری سازهای "غیر متعارف" در مراسم عزاداری امام سوم شیعیان از جمله دلایل انتقاد به مداحان و هیئت‌های مذهبی هستند.

حضور هیئت‌های مذهبی و شرکت‌کنندگان در آنها از زمان ریاست جمهوری محمد خاتمی در عرصه سیاسی ایران پررنگ‌تر شد. مداحان سرشناس در حضور علی خامنه‌ای در مراسم مختلف مذهبی برنامه اجرا می‌کنند.

اظهارات جنجالی برخی از مداحان مشهور در مورد سیاست بارها در سال‌های اخیر خبرساز شده‌اند. حمله شدید منصور ارضی و سعید حدادیان به اسفندیار رحیم مشایی، رئیس پیشین دفتر ریاست جمهوری، از نمونه‌های اخیر در این زمینه هستند.

برخی نیز ادعای فساد مالی و اخلاقی برخی از مداحان و موعظه‌گران مذهبی را مطرح می‌کنند. سال گذشته انتشار نوار صوتی منسوب به "جلسه خصوصی مداحان" در فضای مجازی این گمانه‌زنی را ایجاد کرد که طرف مقابل حمله‌ای تلافی‌جویانه تدارک دیده است. به ویژه اینکه این نوار در مدت بسیار اندکی پس از حمله‌ها به رحیم‌مشایی منتشر شد. در این نوار سخنگویان یکدیگر را با عبارات رکیک خطاب قرار می‌دادند.

آقای شریعتمداری! اگر دانش ندارید، لااقل ادب داشته باشید

کلمه- سیدکاظم قمی:
سرمقاله ی اخیر حسین شریعتمداری در کیهان علیه سیدمحمد خاتمی، نه اولین برخورد غیراخلاقی و غیرحرفه ای او با مسائل و شخصیت های این مرز و بوم است و نه آخرین آن خواهد بود: اولین نیست چون وی روزنامه نگاری را اساسا در «توپخانه» یاد گرفت و سیاست را در دفتر سیاسی سپاه.
درباره ی تحصیلاتش نمی دانیم که آیا طی سالیان اقامت درآلمان، مشغله های فراوانی همچون کودتای خزنده در «اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان در اروپا» و استحاله ی آن به مجمع مبلغین کیهان هوایی، وقتی هم برای رسیدگی به درس و مشق برایش باقی گذاشت، یا او هم مانند برادران دانشجو (فرهاد و کامران)، درگیر نقش آفرینی در مقام سربازان گمنام (و جویای نام!) امام زمان بوده و پس از بازگشت قهرمانانه (!) به میهن، مدرک تحصیلی از سوی وزارت علوم به او «اهدا» شده است. اما ناآشنایی او با علوم انسانی در «مجاهدات» شبانه روزی این «سردار قلم» در مبارزه با فرهیختگان و روشنفکران، کشف (بخوانید توهم) تو در توی توطئه های جهانی، منطقه ای و ملی، تهیه‌ی بولتن برای مسئولان بالای مملکتی، نظامی و امنیتی و یافتن دست صهیونیزم جهانی در هر حرکت انتقادی و اعتراضی، بر همگان روشن است.
آنچه تحلیل های این سردار و دوستانش در توپخانه ی کیهان را از ادبیات رایج و معمول در رسانه ها متمایز می سازد، علاوه بر کشفیات محیرالعقول و ارتباط دادن هر چیز به هر چیز و هر کس به هرکس، رویکرد غیراخلاقی و زبان ناپاکی است که برای نابودی دشمنان و مخالفان به کار گرفته می شود؛ شیوه ای که بیش از هر چیز یادآور ادبیاتی است که گروه های تمامیت خواه خشونت طلبی همچون سازمان مجاهدین خلق به کار می گیرند و در آن، خود را به جای معیار حق مطلق می‌نشانند و مخالفان خود را در جایگاه باطل مطلق. با توجه به سوابق همکاری حسین شریعتمداری با نهادهای امنیتی و حشر و نشر با اعضای سابق آن سازمان که با عنوان «توابین» در حلقه ی کیهان مشغول تجزیه و تحلیل، جریان شناسی (بخوانید جریان سازی) و کشف توطئه ها هستند، صدالبته استخدام چنین ادبیاتی طبیعی است.
سواد دینی نویسندگان این تحلیل ها (از جمله خود شریعتمداری)، از آنچه می توان پای منابر وعظ و خطابه یافت فراتر نمی رود که البته به خودی خود جای اشکال نیست. اشکال کار از آنجا شروع می شود که کسی با این بضاعت معلومات دینی نسبت به آیات و روایات و نکات عرفانی و ادعیه، بخواهد مدح دوستان و ذم مخالفان خود را به آن منتسب و مستند کند. نتیجه، نوشتارهایی با رنگ و لعاب «شریعت» مداری است که در ذات خود، «شریعت» ندار است، چرا که خوانشی از دین که با اخلاق نسبتی نداشته باشد، در حوزه ی شریعت هم جایی ندارد.
سرمقاله ی مورد اشاره ی نوشتار حاضر، با استفاده‌ی ناشیانه از گفتاری از شهید آیت الله دستغیب که عطش نویسنده‌ی آن در دشنام گویی به مخالفانش را ارضا می کند، در جهت توصیف سیدمحمد خاتمی به عنوان مفسد فی الارض چنان بی مهابا می تازد که گویی صاحب قلمش خود را در حوزه ی افتاء و صدور حکم قضایی نیز محق می داند! درست است که بسیاری از احکام زندانیان سیاسی پس از انتخابات را چنین قلم‌هایی به قضات بی اراده تحمیل کرده اند، اما حامیان شریعتمداری باید به تعیین جایگاه او تن در دهند: بالاخره باید بدانیم که ایشان فعال مطبوعاتی، نماینده ی رهبری (و چنان که گفته می شود از سوی ایشان لقب سیف الاسلام دریافت کرده) یا قاضی (و چنان که مشهور است با سابقه‌ی بازجویی) است؟ اگر در مقام اصحاب رسانه نشسته، باید پیش از آن که قلم به دست گیرد، بایسته ها و شایسته های این حرفه را بیاموزد؛ اگر نماینده ی رهبری است، باید هوشیار باشد که چه بخواهد چه نخواهد، آنچه می کند، می گوید و می نویسد، مؤید نظر ایشان محسوب خواهد شد؛ و اگر سمت قضایی دارد، نشستن بر مسند قضا هم دانش می خواهد و هم عدالت؛ دو چیزی که طی این سال ها از نوشته ها و گفته های او غایب بوده است.
واقعیت این است که امثال شریعتمداری، با توسل به این شیوه‌های تخریبی، راه به جایی نبرده و نخواهند برد. خاتمی برای میلیون ها ایرانی، نماد «سیاست ورزی نجیبانه» مانده و خواهد ماند و هر چه کیهان نشینان، او، موسوی، کروبی، هاشمی و امثال آنان را بیشتر هدف تخریب شخصیتی قرار دهند، جایگاه آنان را در دل مردم بیشتر استوار می کنند. از همین رو، به شریعتمداری این وعده را می توان داد که احتمالا این قلم آخرین نوشته ای خواهد بود که به نقد او می پردازد، چرا که قلم را وظایفی مهم تر بر عهده است.

فلاحیان: حرف اول و آخر را ولایت می زند/ کسانی که در حوادث ۸۸ بودند باید محاکمه شوند


فلاحیان که بعد از مناصب امنیتی و اطلاعاتی سودای ریاست جمهوری در سر دارد، ولایت فقیه را پایه و اساس جمهوری اسلامی خواند و اظهار نظر کرد حرف اول و آخر را در این کشور ولایت می‌زند و آنچه در قانون ما مهم است ولایت است و کسی که جز این مسیر برود منحرف شده است.
فلاحیان در ادامه خواستار محاکمه رهبران و فعالان جنبش سبز شد و ادعا کرد: کسانی که فتنه را به پا کردند و کسانی که به آن دامن زدند و بر ضد ولایت و انقلاب به مردم و کشور آسیب رسانند باید محاکمه می‌شدند و تا زمانی که که بر عقاید خود هستند باید با آنها برخورد شود.
ادعای این مقام امنیتی در حالی مطرح می شود که تاکنون هیچیک از مقامات قضایی نسبت به حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی اظهار نظر نکرده اند.
کاندیدای احتمالی رئیس جمهوری با بیان اینکه یارانه‌ها زمانی مفید است که به تولیدات داخلی کمک کند، گفت: همزمان با پرداخت یارانه‌ها تولیدات داخلی افت پیدا کرد و واردات چینی در کشور زیاد شد.
به گزارش فارس، علی فلاحیان در جمع دانشجویان دانشگاه ملایر با اشاره به اینکه در طول دوران انقلاب اسلامی در پست و مقام‌های دولتی از جمله وزارت اطلاعات خدمت داشته، مبارزه با گرانی، ثبات قیمت‌ها، ایجاد اشتغال پایدار و استفاده از ظرفیت‌ فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها، گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی با کشورها، استفاده از فناوری‌های روز دنیا، ایجاد دولت الکترونیک، برنامه‌ریزی برای اوقات فراقت مانند فراغت برای رشد فرهنگ اسلامی، سرمایه‌گذاری جذب توریست، فراهم آوردن زمینه‌های ازدواج جوانان، سرمایه گذاری برای استحکام بنیان خانواده به ویژه خانواده‌های بی‌سرپرست را از مهم‌ترین این برنامه‌ها برشمرد.

ده زندانی سیاسی همچنان در انفرادی/ تهدید ۳۵ زندانی دیگر به برخورد


علیرغم بازدید معاون قوه قضاییه از زندان اوین ده زندانی سیاسی منتقل شده به انفرادی های ۲۴۰ زندان اوین، ان ها همچنان در انفرادی هستند و معاون اجرایی زندان اوین نیز تهدید کرده که با ۳۵ زندانی معترض به این اقدام برخورد خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار کلمه، پس از گذشت دو روز از انتقال ده زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین گزارش ها حاکی از آن است که هر ده زندانی سیاسی همچنان در انفرادی نگهداری می شوند. بی‌خبری از وضعیت آن‌ها در کنار وعده مسئولان زندان مبنی بر بازگشت این زندانیان همزمان با ولادت حضرت زهرا، فضای بند ۳۵۰ زندان اوین را همچنان ملهتب کرده است.
روز یکشنبه کلمه خبر داده بود؛ پس از آنکه مقامات زندان خواسته غیر قانونی عزل سعید مدنی وکیل بند منتخب زندانیان را مطرح کردند، بند امنیتی ۳۵۰ زندان اوین شاهد یک سلسله اقدامات اعتراضی بود که نهایتا با مداخله گارد ویژه زندان ده تن از زندانیان به نام‌های سعید مدنی، عبدالله مومنی، ابوالفضل عابدینی نصر، سیامک قادری، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد حسن یوسف‌پور سیفی، سعید عابدینی، کامران ایازی، محمد ابراهیمی و پوریا ابراهیمی به انفرادی منتقل و ممنوع الملاقات شدند.
در همین راستا روز دوشنبه که موعد ملاقات هفتگی زندانیان بند ۳۵۰ اوین با خانواد‌هایشان بود ۳۵ تن از زندانیان بند ۳۵۰ از گروه‌ها و گرایش‌های مختلف از حضور در سالن ملاقات امتناع کرده و دست به اعتصاب ملاقات زدند.
اسماعیلی رئیس سازمان زندان‌ها در زندان اوین
اسماعیلی معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان زندان‌های کل کشور امروز سه شنبه جهت پیگیری وضعیت بند ۳۵۰ و موضوع انفرادی ده زندانی سیاسی وارد زندان اوین شده است.
حکم محرمانه انفرادی
پیگیری‌های مکرر و بر خلاف رویه معمول زندان که تصمیم شورای انضباطی در خصوص مدت انفرادی زندانیان رسما و کتبا خطاب به آن‌ها اعلام می‌شود، به شکل غیر قانونی حکم انضباطی صادره علیه این ده زندانی سیاسی محرمانه تلقی شده است و شورای انضباطی زندان از اعلام آنکه ممکن است تا ۲۰ روز انفرادی باشد امتناع می‌کند. شنیده‌ها حکایت از دستور مستقیم دادستانی تهران و بی‌اطلاعی مسئولان زندان از این موضوع دارد.
وضعیت جسمانی زندانیان منتقل شده به انفرادی
طی دو روز گذشته، چند تن از این ده زندانی دچار مشکلات جسمانی شده و پس از مراجعه به بهداری زندان، به انفرادی بند ۲۴۰ زندان اوین بازگردانده شده‌اند. همچنین پیش از این سعید مدنی بر اساس نظر پزشکی قانونی قرار بود جهت جراحی کیسه صفرا به بیمارستان منتقل شود که اکنون وضعیت پزشکی و درمانی او در ابهام است.
تهدید برخی از زندانیان به واکنش مجدد
تعدادی از زندانیان سیاسی که روز یکشنبه به صورت داوطلبانه اعلام کرده بودند به نشانه همدردی به هم بندیانشان به انفرادی خواهند رفت بر اساس وعده مسئولان زندان حرکت اعتراضی خود را تعلیق کرده و اکنون آماده‌اند تا در صورت عدم تحقق این وعده به صورت جمعی اعتراض کرده و به هم بندیانشان در انفرادی‌های بند ۲۴۰ بپیوندند.
احتمال اعتصاب غذا در انفرادی
ده زندانی سیاسی که یکشنبه به انفرادی منتقل شده‌اند در جریان اعتراصات بند ۳۵۰ عنوان کرده بودند که در صورت عدم بازگشت به بند عمومی، از آخر هفته، اقدام به اعتصاب غذا خواهند کرد.
جواد مومنی و بر خورد با اعتصاب ملاقات کنندگان
جواد مومنی معاون اجرایی زندان اوین که اقدامات وی از جمله مهم‌ترین محورهای اعتراضی زندانیان بوده و شعار “مومنی حیا کن بند ما رو‌‌ رها کن” و “شریک پیمانکار دزد خجالت خجالت” توسط زندانیان بند ۳۵۰ در روز اعتراض علیه وی سر داده شده، مدعی شده است که با ۳۵ زندانی بند ۳۵۰ که روز دوشنبه در اعتصاب ملاقات شرکت کرده بودند برخورد و آن‌ها را مجازات خواهد کرد.

شریعتمداری که همه‌چیز را پیش‌بینی می‌کند، چرا سرانجام احمدی‌نژاد را پیش‌بینی نکرد؟


عضو شورای مرکزی ستاد جوانان اصلاح طلب ادعاهای اخیر حسین شریعتمداری در روزنامه کیهان را مورد انتقاد قرار داد و گفت که اگر قرار است کسی توبه کند این آقای شریعتمداری است که باید به دلیل حمایت هایش از دولت فعلی از مردم پوزش بخواهد.
مهدی جعفری در گفت و گو با آفتاب صبح امید گفت: تحرکات اصلاح‌طلبان شاخص در روزهای اخیر مورد توجه جامعه و فعالین سیاسی قرار گرفته و همین باعث شده است تا جریاناتی مشخصی واکنش نشان دهند که بعضی از این واکنش‌ها هم عصبی و هیجانی بودند. آقایان مدعی هستند که اصلاح‌طلبان مفسد فی الارض هستند اما مشخص نیست تلاش برای ساختن یک ایران آباد که روزی بتواند الگوی کشورهای دیگر باشد چه طور می‌تواند فساد باشد. نوشتند که ساز انتخاباتی اصلاح‌طلبان از آنسوی مرزها کوک شده است اما عجیب است آقای شریعتمداری که اینهمه اطلاعات دقیقی دارند و چنین ادعاهایی را می‌توانند مطرح کنند، چرا چندسال قبل نتوانسته بودند رفتار دولت آقای احمدی‌نژاد را پیش بینی کنند تا مشکلات امروز بوجود نیاید. ایشان که تا اتفاقی می افتد یک سرمقاله کیهان از کشوی میزش بر می دارد که من قبلاً خبر داده بودم، بهتر است سرمقاله های ۸ ساله اش را در مورد این دولت و حمایت از آن یک بار دیگر مرور نماید.
وی ادامه داد: امروز برخی طوری سخن می‌گویند و می‌نویسند که گویا این اصلاح‌طلبان بودند که دولت آقای احمدی‌نژاد را سر کار آوردند. بعضی از اصولگرایان سعی می‌کنند قسمتی از تاریخ را پاک کنند طوری که گویی آنها نبودند که تمام قد از آقای احمدی نژاد دفاع می‌کردند و هیچ انتقادی از دولتشان را هم تحمل نمی‌کردند. واقعا جای تعجب دارد که اینطور جسارت به خرج می‌دهند و اصلاح‌طلبان و جریان دولت را به هم گره می‌زنند. آقای شریعتمداری اصلاح طلبان را اساسا “هیچ” می‌داند اما معلوم نیست که چرا برای این “هیچ” این قدر قلم می‌زند و حتی برای شورای نگهبان دستورالعمل تشکیلاتی و انتخاباتی تهیه می کند. این روزها وقتی با جوانان اصولگرا صحبت می‌کنیم، می‌بینیم که آنها هم از مواضع و این نحوه ی برخورد آقای شریعتمداری گلایه مند هستند.
این فعال سیاسی به لزوم همراهی تمام جریانات سیاسی برای سربلندی کشور اشاره کرد و گفت: حتی در امر ولایتمداری که امثال آقای شریعتمداری مدعی اش هستند هم، اگر خودشان عملکرد دولت مورد حمایتشان را بررسی کنند از کارنامه این دولت خجالت خواهند کشید. هر کسی که به عملکرد ۸ ساله دولت برآمده از اصولگرایان به ریاست آقای احمدی‌نژاد نگاه کند و اندکی هم دلش برای این کشور و نظام بسوزد، خودش برای اصلاح وضع موجود از اصلاح‌طلبان دعوت خواهد کرد. و پسندیده تر آن است که آقای شریعتمداری و روزنامه کیهان پیشقدم این امر باشند.
جعفری، جریان اصلاح‌طلب را یک جریان ریشه دار در اندیشه های خط امامی دانست که از ابتدای انقلاب به عنوان جریان اصیل انقلابی شناخته می‌شود و از پایگاه اجتماعی قوی هم بین مردم برخوردار است. به اعتقاد او، حضور اصلاح طلبان در هر انتخاباتی می‌تواند به مشارکت هرچه بیشتر مردم پای صندوق های رای کمک ‌کند. از این رو به نفع کشور است که شرایطی مهیا شود تا با حضور جدی اصلاح‌طلبان، انتخابات پرشورتری را شاهد باشیم. این درحالی است که رفتارها و بی‌اخلاقی‌های برخی تندرو در جناح رقیب می تواند بیشترین آسیب را به اعتبار نظام و انقلاب وارد نماید.
عضو موسس ستاد جوانان اصلاح طلب با اشاره به اینکه دولت فعلی برآمده از اصول گرایان است خطاب به آنها افزود که لازم نیست شما حتمن به خاطر حمایتتان از احمدی نژاد عذرخواهی کنید؛ اما انتظار جامعه این است که از گذشته درس بگیرید، رویه پیشین را اصلاح نمایید و به جای مصلحت جناحی، منافع ملی را مورد توجه قرار دهید.
او سپس ادامه داد: ما امیدواریم که تمام جریانات سیاسی به توصیه‌هایی که مقام معظم رهبری در آغاز سال در خصوص انتخابات کردند توجه کنند تا در انتخابات آتی با حضور جدی همه جریانات سیاسی و تمام اقشار مردم، حماسه سیاسی به منصه ظهور برسد.
جعفری در خصوص کاندیداهای اصلاح طلب گفت که گزینه اصلی ما آقای خاتمی است؛ هرچند تمام کاندیداهایی که در میان اصلاح‌طلبان مطرح شده اند از جمله اشخاص با سابقه و انقلابی به حساب می آیند؛ اما طبیعتاً بهتر است که اصلاح‌طلبان بر اساس خرد جمعی، با اجماع و بصورت هماهنگ در انتخابات ریاست جمهوری عمل کنند.
این عضو ستاد جوانان اصلاح طلب به انتخابات شوراها هم اشاره کرد و افزود: قطعاً جوانان اصلاح‌طلب در انتخابات شوراها در سراسر کشور حضور جدی خواهند داشت. ضمن اینکه در لیست اصلاح‌طلبان برای شورای شهر تهران نیز چند تن از جوانان حضور دارند.

خانواده دو زندانی سیاسی؛ زندان و شلاق به اتهام توهین به احمدی نژاد


یکی هوادار نهضت آزادی است و اتهام‌اش برگزاری گروه مطالعه تاریخ با ۶ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق. دیگری کارگردان تئا‌تر و کارمند صدا و سیما؛ فعال حقوق بشری که از صدا و سیما اخراج و به ۵ سال و ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
مسعود صادقی و محمدحسن یوسف‌پور، دو زندانی سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین هستند که خانواده هایشان در مصاحبه با “روز” از وضعیت آنها می گویند. دو زندانی سیاسی که کمتر نامی از آنها در رسانه ها مطرح می شود؛ همچون ده ها زندانی سیاسی گمنام دیگر که بی سر و صدا با حکم های سنگین زندان و شلاق، در زندان ها هستند.
زندان و شلاق به جرم عقیده
مسعود صادقی اول اسفند ۸۹ و یک روز بعد از به دنیا آمدن کودک‌اش بازداشت شد. اومدتی بعد با قرار وثیقه آزاد شد اما چون به ۶ سال حبس تعزیری محکوم شده، از آبان ۹۱ برای سپری کردن دوران محکومیت راهی بند ۳۵۰ زندان اوین شد. مادر مسعود صادقی می‌گوید: گفتند به رئیس جمهور توهین کرده و به اتهام توهین به محمود احمدی‌نژاد، ۷۴ ضربه شلاق برایش بریدند. کلاس های تاریخی را هم که برگزار می کرد نشست های محفلی خواندند و ۶ سال حکم زندان دادند.
خانم صادقی می افزاید: پسر من بی گناه در زندان است. در واقع به جرم عقیده، یعنی هواداری از نهضت آزادی او را زندانی کرده اند. این همان تفتیش عقایدی است که قانون اساسی ما اجازه نمی دهد.
سئوال می کنم: مسعود در حال حاضر در چه شرایطی است؟ می گوید: دو بار ملاقات حضوری داشته ایم اما با درخواست مرخصی موافقت نشده. آقای خدابخشی از دادستانی گفت ما نوشته ایم اما وزارت اطلاعات قبول نمی کند. در واقع می گویند زندانیان سیاسی حقوقی ندارند و ملاقات حضوری یا مرخصی، لطفی است که مسئولان زندان به آنها می کنند.
مادر مسعود صادقی توضیح میدهد: اول اسفند ۸۹ یعنی دقیقا شبی که فرزند مسعود دنیا آمد او را بازداشت کردند. اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی زدند و گروه تاریخی را که تشکیل داده نشست محفلی خواندند.بعد هم که گفتند به رئیس جمهور توهین کرده؛آن هم با پیامک هایی که برای همه روی موبایل می آمد و همه دارند. این در حالی بود که مسعود در هیچ اجتماعی شرکت نکرده و فقط هوادار نهضت آزادی بود. کلاس های تاریخ اش هم در زمینه تاریخ اسلام بود و نه نشست محفلی. اما خب اتهام زدند و حکم هم دادند. ابتدا با وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزادش کردند اما بعد حکم زندان و شلاق بریدند و او را به زندان بازگرداندند. فعلا هم که زندان است ولی هنوز حکم شلاق اش اجرا نشده.
زندان و اخراج برای فعالیت حقوق بشری
محمدحسن یوسف پور اما عضو مجموعه فعالان حقوق بشر و از اعضای جمعیت کودکان کار و خیابان و نویسنده و کارگردان تئاتر و رادیو و تلویزیون است.برادرش در مصاحبه با “روز” می گوید: برادرم کارگردان تئاتر بود و از حدود ۱۴ – ۱۵ سالگی در صدا و سیمای مرکز رشت شروع به کار کرد. چند سال هم در صدا و سیمای مرکز بندرعباس بود. این اواخر در رادیو تهران کار می‌کرد و در بخش رادیو تجارت بود اما به خاطر فعالیت‌هایش او را اخراج کردند.
آقای یوسف‌پور توضیح می‌دهد: برادرم تیرماه ۹۰ بازداشت و سپس با قرار وثیقه آزاد شد و بعد به ۵ سال و نیم حبس تعزیری محکوم‌اش کردند که از شهریور ۹۱ برای سپری کردن محکومیت‌اش به بند ۳۵۰ زندان اوین رفت. در حال حاضر از نظر جسمی و روحی وضعیت خوبی دارد. هفته ای یکبار ملاقات کابینی داریم که البته به دلیل شرایط کاری و زندگی نمی توانیم هر هفته برای ملاقات برویم. ملاقات حضوری هم تاکنون نداشته ایم. برای مرخصی هم می گویند باید نصف محکومیت بگذرد بعد مرخصی دهیم برای همین ما هم درخواستی در این زمینه نداشته ایم.
از آقای یوسف پور درباره اتهامات برادرش سئوال میکنم: برادرتان به چه دلیلی بازداشت شد و چنین حکمی برای او صادر کردند؟ میگوید: وقتی با وثیقه آزاد شد خود همه ۵ مورد اتهامی اش را در وبلاگش نوشت. همین طور رای دادگاهش را در وبلاگش گذاشت که همه مرتبط با فعالیت های حقوق بشری او بوده. حکمی هم که داده اند به همین خاطر است.
محمدحسن یوسف پور از سوی قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ۵ سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده. او در وبلاگش اعلام کرده بود که به اتهام “اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت ملی کشور از طریق فعالیت و عضویت در تشکیلات غیر قانونی موسوم به مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، کمک به محکومین امنیتی و ترتیب خروج غیر قانونی آنها به خارج از کشور، جمع آوری نامشروع کمک مالی برای خانواده های زندانیان سیاسی- امنیتی و تودیع وثیقه بصورت نامشروع برای زندانیان امنیتی” به استناد ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۳ سال حبس تعزیری محکوم شده است
“توهین به مقدسات” دیگر اتهام آقای یوسف پور بوده که بخاطر مطلب منتشر شده او در وبلاگش در مورد موسسه فاطمه زهرا در مشهد درباره صیغه و مقاله وضعیت زنان در ایران و به استناد ماده ۵۱۳ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۲ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
او هم چنین به اتهام تبلیغ علیه نظام بخاطر مقاله نگاهی به طرح امنیت اجتماعی در ایران و حجاب در وبلاگش و انتقاد از وضعیت معیشتی کارگران و کودکان کار و خیابان به استناد ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده است.
آقای یوسف‌پور جزو ۱۰ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ است که روز یکشنبه به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شده‌اند و خانواده‌اش می‌گویند هیچ اطلاعی از وضعیت او پس از این قضیه ندارند.
روز یکشنبه، سیامک قادری، ابوالفضل عابدینی، سعید مدنی، عبدالله مومنی، امیر خسرو دلیر ثانی، محمد حسن یوسف‌پور سیفی، سعید عابدینی، کامران ایازی، محمد ابراهیمی و پوریا ابراهیمی از بند ۳۵۰ زندان اوین به سلول‌های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شدند. براساس گزارش ها مومنی، معاون زندان اوین با مداخله در امور بند ۳۵۰ خواستار عزل سعید مدنی، نماینده زندانیان و وکیل بند ۳۵۰ شده و اعتراض زندانیان سیاسی به این مداخله، منجر به انتقال آن‌ها به سلول‌های انفرادی شده است. از روز دوشنبه هم تعدادی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ در اعتراض به این امر دست به اعتصاب ملاقات زده و از حضور در سالن ملاقات خودداری کرده اند.

آخرین مواضع انتخاباتی هاشمی و خاتمی: این سوء‌مدیریت‌ها شایسته مردم نیست؛ نباید امیدها به کینه تبدیل شود


کلمه – گروه خبر: علی اکبر هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی این روزها بیش از هر زمان دیگر زیر ذره بین قرار دارند. کوچکترین خبر و اظهار نظری از آنها، تیتر خبرها می شود و در حالی که رسانه های رسمی کمتر امکان دارند تحرکات سیاسی- انتخاباتی جریان منتقد حاکمیت فعلی را پوشش دهند، رسانه های غیر وابسته به حاکمیت و سایت های مستقل به انعکاس این اخبار می پردازند.
به گزارش کلمه، خلاصه آخرین مواضع انتخاباتی هاشمی بدین ترتیب است که او در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی و سیاسی کشور، تاکید کرده که مردم ایران را شایسته تحمل مشکلات ناشی از سوءمدیریت‌ها که هر روز هم بیشتر می‌شود، نمی داند و در پاسخ به درخواست‌های حاضران برای حضورش در انتخابات نیز گفته است: با وجودی که ارزش زیادی برای دعوت مردم، قائلم و از صمیم قلب به آن احترام می‌گذارم، اما با توجه به ملاحظاتی که دارم باید با کمک صاحب‌نظران برای آن تدبیری اندیشید.
سید محمد خاتمی هم که این روزها صریح تر از گذشته سخن می گوید، صبح امروز با جمعی از وکلا و حقوقدانان دیدار داشته و نگاه خود به مسائل امروز و سرنوشت انتخابات و شرایط آینده را با چنین عباراتی تشریح کرده است: برای برون رفت از مشکل باید هم رویکردها و هم کارکردها عوض شود. نشانه اش هم می تواند جلوگیری از یکه تازی خشونتگران دروغ پردازی باشد که کارشان اتهام زنی و فحاشی و پرونده سازی است.
وی همچنین به صراحت گفته است: اگر فردی را مردم بخواهند که بیاید ولی نگذارند و به هر قیمتی جلو او را بگیرند آیا امیدها به یأس تبدیل نمی شود؟ آیا امیدها از طرف کسانی که دل بسته بودند به کینه تبدیل نمی شود؟ باید اول کاری کنیم که کینه ها فروکش کند تا لااقل امکان بحث کردن فراهم آید. و اگر هم آن فرد بیاید ولی دستگاه ها و نهادها در برابر او بایستند نمی تواند مشکلات را حل کند و به مطالبات به حق مردم پاسخ دهد.
مشروح آخرین سخنان هاشمی و خاتمی درباره انتخابات آینده ریاست جمهوری، کاندیداتوری خود در آن و نحوه حل مشکلات بحرانی کنونی را به نقل از وب سایت های رسمی آنها در زیر بخوانید:
هاشمی: برای دعوت مردم ارزش زیادی قائلم/ ملاحظاتی دارم که باید برای آن تدبیری اندیشید
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در خصوص درخواست‌های مردمی برای حضورش در انتخابات گفت: با وجودی که ارزش زیادی برای دعوت مردم، قائلم و از صمیم قلب به آن احترام می‌گذارم، اما با توجه به ملاحظاتی که دارم باید با کمک صاحب‌نظران برای آن تدبیری اندیشید.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از فعالان فرهنگی و سیاسی کشور به ویژه استان اصفهان، با تشریح وضعیت کنونی کشور و مقایسه آن با مقطع سال پایانی جنگ تحمیلی گفت: پس از جنگ با مذاکرات عقلانی و رفتار صحیحی که انجام دادیم، قطعنامه سازمان ملل به نفع ایران صادر شد و در آن ضمن محکومیت صدام، ایران را مستحق دریافت غرامت اعلام کردند و ایران با اعتمادسازی با خارج و برنامه‌ریزی معقول، به تدریج جایگاه خود را در منطقه و دنیا به دست آورد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی در ادامه افزود: این روند به ویژه پس از اتخاذ سیاست خارجی ایران در قبال اشغال کویت روند صعودی یافت و معتقدم که اصلاح امور و جبران اشتباهات در دوره کنونی امکان‌پذیر است.
ایشان در پاسخ به سؤال یکی از حاضران به تشریح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت و گفت: این تصور که همه مصالح کشور ابتدا باید در مجمع تأیید و سپس کارها براساس آنها انجام شود، اشتباهی است که در اذهان به وجود آمده است و این در حالیست که اساس تشکیل مجمع داوری در اختلاف مجلس و شورای نگهبان است که ریشه آن به ابتدای انقلاب برمی‌گردد و این مسائل از زمانی که من عهده‌‌دار ریاست مجلس بودم، خود را نشان داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، افزود: در آن زمان بخشی از اختلافات با دستور امام(ره) حل می‌گردید، اما خیلی از مسائل مهم از جمله قوانین کار، معادن، بازرگانی خارجی و موارد دیگر به خاطر اختلاف به وجود آمده بین شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی بلاتکلیف ماند که برای حل و داوری بین این اختلافات مجمع تشخیص مصلحت نظام تشکیل شد.
ایشان با اشاره به عدم همکاری دولت در دوره‌های نهم و دهم با مجمع که حتی از حضور وزرا در جلسات مجمع ممانعت به عمل می‌آوردند، آن را موجب وارد آمدن آسیب جدّی به عدم پایبندی دولت به برنامه‌های پنجم و سیاست‌های کلی نظام دانست.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با ابراز تأسف از وضعیت معیشتی و اقتصادی مردم گفت: مردم ایران شایسته تحمل این‌گونه مشکلات ناشی از سوءمدیریت‌ها که هر روز هم بیشتر می‌شود، نیستند و امیدوارم در دوره جدید اجرایی به تدریج کشور بر مشکلات و معضلات فائق آید.
در ابتدای این دیدار برخی از حاضرین به نمایندگی از حاضران دیدگاه‌های خود را پیرامون اوضاع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور بیان داشتند و خواستار کاندیداتوری آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری شدند.
خاتمی: برای برون رفت از مشکل باید هم رویکردها و هم کارکردها عوض شود
جمعی از وکلا و حقوقدانان صبح امروز با سید محمد خاتمی دیدار کردند. در این دیدار که با صحبت های حاضرین در جلسه آغاز شد، دغدغه ها و مسائل مربوط به مسائل روز کشور و انتخابات پیش رو مطرح شد. گزیده مطالب حاضرین در جلسه در خبر تکمیلی منتشر خواهد شد. متن کامل سخنان سید محمد خاتمی در این نشست را در ادامه بخوانید:
به نام خدا
ضمن خیر مقدم به حضار گرامی، ولادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله و روز زن را به شما تبریک می گویم.
در خصوص مسائلی که درباره من از سر لطف گفته شد باید بگویم که من کوچتر از همه هستم.
در سال دوم ریاست جمهوری دور اول در دانشگاه تهران. گفتم که دو دسته هستند که می گویند آزادی و دین باهم سازگار نیست در دو طیف مختلف. یکی می گوید برای اینکه دین باشد ازادی برود و دیگری می گوید تا آزادی بماند دین را کنار بگذاریم و من گفتم دین و آزادی را با هم می خواهیم و اصلاً دین به آزادی فرا می خواند. کسانی می گویند اسلام با جمهوریت سازگار نیست و قدرت مبتنی بر رأی و آرا و خواست مردم نیست و عملاً آن را نفی می کنند و دیگری می گوید جمهوریت با دین و اسلام سازگار نیست. پس دین را کنار بگذاریم و من می گویم جمهوری اسلامی و اسلامی که من می شناسم با جمهوریت سازگار است و الان می گویم حداقلی که نمی توان از آن دست برداشت همین است.
جمهوریت مقتضای روزگار ما است و اسلامی که من می شناسم سازگار با جمهوریت است. مطالب امام و قانون اساسی هم بر این مطلب تأکید می کند و در این رابطه است که ارکان نظام هم باید با این دید معنی شود. در دوران ما تفکری درست مقابل این قرار گرفته که بسیاری از مشکلات جامعه ما ناشی از این است. نمی خواهم بگویم کسانیکه مسوولیت اصلی را دارند چنین می اندیشند، ولی این فکر در جامعه غالب است و امکانات را به دست می گیرد یا می خواهد بگیرد و از مصونیت آهنین برخوردار است اما طرف مقابل با تمام محدودیت ها روبرو است. اگر شرط حضور دست برداشتن از این باشد عطای حضور را به لقایش می بخشم.
ما در جمهوری اسلامی بسر می بریم . جمهوری اسلامی مبنایی دارد: قانون اساسی. هرکس که می آید در چارچوب قانون اساسی باید عمل کند. هدف ما اجرای همه جانبه قانون اساسی است. کسی نمی تواند پایبند به قانون اساسی نباشد و به صحنه بیاید.
وضع ناگوار امروز ناشی از رویکرد های غلط است. درست است که کارکردها موجب خسارت ها و مشکلاتی در همه جهات شده است. اما غافل نباشیم که بسیاری از رویکردها به این کارکردها و وضع منجر شده است. در مورد تحریم و فشارهای بین المللی که منشاء مشکلات است خطابم به کسانی است که تحریم می کنند تا نظام را تحت فشار قرار دهند و اوضاع را موافق خواست خود عوض کنند: بزرگ ترین فشار تجریم ها متوجه مردم است. اگر امروز مردم به خاطر دارو و معیشت در تنگنا قرار گرفته اند از جمله به خاطر این تحریم ها است و مطمئناً مردم ما از تحریم کنندگان خشمگین می شوند. من هشدار می دهم هرچه زودتر این تحریم ها برداشته شود به نفع مردم ما است و در صورت ادامه، دود آن به چشم مردم می رود و البته همبستگی مردم در برابر تحریم کنندگان بیشتر می شود. فارغ از هر امری این تحریم های ظالمانه و مغرضانه باید برداشته شود. به هر حال برای برون رفت از مشکل باید هم رویکردها و هم کارکردها عوض شود.
نشانه اش هم می تواند جلوگیری از یکه تازی خشونتگران دورغ پردازی باشد که کارشان اتهام زنی و فحاشی و پرونده سازی است. امروز آن که به نام انقلاب تهمت می زند و دروغ می گوید از مصونیت کامل برخوردار است. حتی علیه دروغ ها و تهمت ها شکایت هم شده، اما کسی برخورد نمی کند. و نیز این جریان می کوشد تا در همه جا نفوذ کند و دستگاه های مختلف را نیز تحت تأثیر قرار دهد. باید نظام با سعه صدر برخورد کند.
باز هم تأکید می کنم اگر فردی را مردم بخواهند که بیاید ولی نگذارند و به هر قیمتی جلو او را بگیرند آیا امیدها به یأس تبدیل نمی شود؟ آیا امیدها از طرف کسانی که دل بسته بودند به کینه تبدیل نمی شود؟ باید اول کاری کنیم که کینه ها فروکش کند تا لااقل امکان بحث کردن فراهم آید. و اگر هم آن فرد بیاید ولی دستگاه ها و نهادها در برابر او بایستند نمی تواند مشکلات را حل کند و به مطالبات به حق مردم پاسخ دهد.
امیدوارم انتخابات موجب ایجاد فضایی شود که سوء تفاهم ها و دشمنی ها را کمتر کند و فضای امنیتی و فشار موجود که به زیان همه است تغییر یابد، در حالی که ما گاه خلافش را می بینیم؛ احضارها، تهدیدها و نیز شنیده ام که همین روزها عده ای را از بند عمومی به زندان انفرادی برده اند! چرا؟!
ما باید روی مسأله برد برد فکر کنیم، نه باخت باخت. امروز همه در معرض تهدید هستیم. ما حکومت مقتدر می خواهیم و اقتدار واقعی هنگامی است که اعتماد متقابل دولت و ملت باشد و رضایت واقعی در مردم ایجاد شود و اگر این نباشد قدرت نظامی و امنیتی اقتدار واقعی نمی آورد.
امیدوارم کینه ها کمتر و دل ها بهم نزدیک تر شود. امکان دیالوگ و بحث وجود داشته باشد نه اینکه انتقاد هزینه داشته باشد امیدوارم انتخابات به گونه ای باشد که سبب رسیدن مردم به خواسته های اساسی شان باشد. در این صورت هم نظام حفظ می شود و تقویت می گردد و هم به یاری خداوند مشکلات به تدریج حل خواهد شد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 11 اردیبهشت، 1 مه