۱۳۹۱ آذر ۱۴, سه‌شنبه

رئیس جمهور آینده ی ما: نسرین ستوده


کاش حاکمان دینیِ ما این سخن خوب امام حسین را می شنودند و لااقل “آزاده” می بودند. مردم که از دین اینان خیری ندیده اند، مگر از آزادگی شان چیزکی برآید. که اگر آزاده می بودند، می گفتند: خانم نسرین ستوده، ما حاکمان جمهوری اسلامی ایران، نه سر به تن خودت می خواهیم و نه سر به تن فکر و اندیشه و مرام تو. اما چون تو “مادر” هستی، و ما نیز نسبت به مقام مادری غیرت مندیم، تو را تحمل می کنیم و بر آتشِ جگرخراش خورده ی خود آب می افشانیم. بیا و برو و کودکانت را در آغوش بگیر و به حرفه ی مادری ات مشغول باش تا بعد!
دریغ که در کربلا نیز فریاد حسین بی مخاطب ماند و از میان آنهمه سپاه، آزاده ای برنیامد تا سخن او را اجابت کند. من اما به نسرین ستوده می گویم: بانوی خوب، تو یک روز رییس جمهور ما خواهی بود. باورنمی کنی؟ این خط و این نشان! پس خودت را برای آن روزهای خوب مهیا کن و مراقب سلامتی ات باش.
محمد نوری زاد
سیزدهم آذرماه سال نود و یک

پایان اعتصاب غذای نسرین ستوده و درخواست ناوی پیلای برای آزادی او


نسرین ستوده پس از لغو حکم ممنوع‌الخروجی دختر ۱۲ ساله خود، به اعتصاب غذای ۴۹ روزه پایان داد. ساعاتی پیش‌تر ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار آزادی هر چه سریع‌تر وی شد.
پایان اعتصاب غذای نسرین ستوده بلافاصله پس از پخش خبر آن در شبکه‌های اجتماعی بازتابی گسترده داشت. اعتصاب غذای خانم ستوده ۴۹ روز طول کشید و در این روزها بسیاری به سختی نگران سلامتی وی بودند. به گفته رضا خندان همسر خانم ستوده، امروز (سه‌شنبه ۱۴ آذر) پس از تماس گروهی از مدافعان حقوق زنان با مسئولان قوه قضائیه آن‌ها اعلام کردند که حکم ممنوع‌الخروجی دختر ۱۲ ساله خانم ستوده لغو شده است. پس از آن بود که وکیل پیشین بسیاری از زندانیان سیاسی ایران حاضر به شکستن اعتصاب خود شد.

ساعاتی پیش از پایان اعتصاب غذای نسرین ستوده خانم ناوی پیلای کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو با اشاره به وضعیت نگران‌کننده سلامتی این زندانی سیاسی گفت: «به نظر می‌رسد که مقام‌های ایران فعالان و افراد خانواده آن‌ها را تنبیه می‌کنند تا آزادی بیان را مهار کنند.»
به گزارش رویترز، ناوی پیلای همچنین نگرانی خود را از افزایش شمار اعدام‌ها در جرایم مربوط به مواد مخدر نیز اعلام کرد.
نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر به شش سال حبس، ۱۰ سال ممنوعیت از وکالت و ۱۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شده است.
اتهام ستوده که خود وکالت بسیار از فعالان سیاسی را بر عهده داشته "اقدام علیه امنیت ملی" و "تبلیغ علیه نظام" خوانده شده است.
ستوده از ۲۶ مهرماه (۱۷ اکتبر) در اعتراض به شرایط درون زندان اوین، ممنوع الخروج کردن دختر ۱۲ ساله‌ خود (مهراوه) و سایر محدودیت‌هایی که برای همسر و دخترش قائل شده‌اند، در زندان اوین دست به اعتصاب غذا زده است.
نسرین ستوده و جعفر پناهی، کارگردان ایرانی که او نیز به زندان محکوم و از ادامه اشتغال به حرفه خود محروم شده، در سال ۲۰۱۲ برنده جایزه ساخاروف یا جایزه حقوق‌بشر اتحادیه اروپا شدند. این جایزه به پاس خدمات آن‌ها در زمینه دفاع از حقوق‌بشر و آزادی عقیده اعطا شده است.
ستوده و جعفر پناهی، کارگردان زندانی ایرانستوده و جعفر پناهی، کارگردان زندانی ایران
ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با صدور بیانیه‌ای ضمن نگرانی از ادامه اعتصاب غذای ستوده و تهدید سلامت وی، دولت ایران را متهم کرد که از ارائه خدمات پزشکی به این زندانی حقوق‌بشری خودداری می‌کند.
پیلای: ایران باید ممنوعیت خروج دختر ستوده را لغو کند
به‌گفته سخنگوی ناوی پیلای، کمیسرعالی حقوق‌بشر سازمان ملل متحد وی مصرانه از دولت ایران خواسته است با توجه به وضعیت ستوده ممنوعیت خروج دخترش و دیگر محدودیت‌های اعمال شده برای خانواده این وکیل را که با "قوانین بین‌المللی" منافات دارند از میان بردارد.
روپرت کلویل سخنگوی ناوی پیلای با تأکید بر ضرورت آزادی ستوده گفت: «او تقریبا سه هفته در سلول انفرادی بوده و برای چندین هفته بعد از اعتصاب غذا از ملاقات خانواده خود محروم بوده است.»
ناوی پیلای همچنین از این‌که خانواده فعالان حقوق بشر به‌صورت مکرر "هدف" فشار مقام‌های ایران قرار می‌گیرند ابراز نگرانی کرد. پیلای در این مورد گفت: «به نظر می‌رسد که هدف از این اقدام‌ها محدود کردن آزادی بیان و عقیده باشد.»
ماه گذشته معصومه دهقان، همسر عبدالفتاح سلطانی، وکیل زندانی به یک سال حبس تعزیری و ۵ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد.
اتهام او "مشارکت در دریافت مال نامشروع از طریق دریافت جایزه حقوق بشر شهر نورنبرگ" عنوان شده است.

نامه اصغر فرهادی به نسرین ستوده


ندای سبز آزادی: اصغر فرهادی کارگردان افتخارآفرین ایرانی و برنده جایزه اسکار در نامه‌ای به نسرین ستوده ضمن ستایش استقامت و استواری وی درخواست کرد تا به اعتصاب غذایش پایان دهد.

به گزارش ندای سبز آزادی متن این نامه به شرح زیر است:

بانو نسرين ستوده بزرگوار، اين روزگار بيش از هر چيز محتاج آموزگارانى چون شماست. شمع وجودتان را از اين تاريكى دريغ مداريد. من نيز همچون بسيارى از هموطنان دل نگران سلامت شما هستم و از اين طريق با ستايش پايدارى تان، تقاضاى پايان دادن به اعتصابتان را دارم.

با آرزوى رهايى همه غمخواران در بند.

اصغر فرهادى

«بازجویی» از علی کفاشيان در زندان اوين

رادیو فردا  : علی کفاشيان، رييس فدراسيون فوتبال ايران، که از دادسرای کارکنان دولت راهی زندان اوين شده بود، بعد از ظهر روز دوشنبه از اوين خارج شد و ضمن مصاحبه با اغلب سايت های داخلی، خبر بازداشت خود را تکذيب کرد.

او که هفته گذشته جايزه عنوان برترين فدراسيون آسيا را در مالزی دريافت کرد، گفته است که به مجتمع قضايی اوين در زندان اوين رفته بود تا به عنوان مطلع و برای شفاف سازی در دادگاه حاضر شود.

کفاشيان طبق گفته خودش پاسخگوی سوالاتی در رابطه با شهاب دادگرنژاد مشاور زندانی اش در فدراسيون بود و تاکيد کرده که با ارائه اسناد و مدارک، «رفع شبهه» کرده است.

درباره طولانی بودن زمان حضور کفاشيان در زندان اوين، او به زمان آغاز جلسه از ساعت ۹ صبح و ادامه آن تا ساعت ۱۷ اشاره کرده است؛ جلسه ای که به گفته کفاشيان ممکن است در آينده نيز تکرار شود.

بخش فارسی سايت گل با درج خبر «بازداشت مدير بلند پايه فوتبال» بدون نام بردن از کفاشيان، به انعکاس اين ماجرا پرداخت اما اين خبر ساعتی بعد از روی خروجی اين سايت برداشته شد.

کفاشيان درباره اينکه آيا پيرامون بحث بازنشسته بودن او نيز سئوال شده است، گفت: سئوال های زيادی از من پرسيده شد که يکی از سئوال ها نيز همين مسئله بود.

آغاز ماجرای اخير کفاشيان در پی بازداشت مشاور او شهاب دادگرنژاد رقم خورد. سپس اتومبيل بنز S۵۰۰ دادگرنژاد که پيش از همراهی با کفاشيان فقط يک خودروی معمولی داشت نيز توقيف شد. با درج خبر کشف رقم ميلياردی در حساب بانکی او در رسانه ها و بزرگ تر شدن ابعاد ماجرا، علی کفاشيان نيز به زندان اوين فراخوانده شد.

دادگرنژاد از فرنگی کاران جوان خوزستانی بود که در صحنه کشتی ايران حضور داشت اما هرگز موفق به عضويت در تيم ملی کشتی فرنگی نشد. مدتی بعد و با کناره گيری از دنيای کشتی، کنار کفاشيان ديده شد. طی چهار سال اخير پرسش ها و انتقادات فراوانی درباره چگونگی شکل گيری رابطه رييس فدراسيون فوتبال ايران با شهاب دادگرنژاد در رسانه ها منتشر شده است.

در ماجرای فروش امتياز باشگاه سرخپوشان دلوار افزار، مدير اين تيم به رسانه ها گفت: «دادگرنژاد از طرف کفاشيان به ما گفت امتياز تيم را به شخصی به نام ابوالحسن غلامی (نفت و گاز گچساران) واگذار کنيم. ما هم به احترام رييس فدراسيون امتياز تيم را به آقای غلامی واگذار کرديم.»

حالا با گشوده شدن پای کفاشيان به اين پرونده، سايت خبری «بازتاب» در پيش بينی ادامه ماجرا نوشته است: «انتظار می رود کفاشيان حداکثر تا زمان برگزاری مجمع عمومی فدراسيون فوتبال، استعفای خود را تقديم اعضای مجمع کند و او در فدراسيون فوتبال در حال بررسی ساز و کار استعفای آبرومندانه است.»

کفاشيان در اظهارات قبلی خود اعلام کرده بود با دادگرنژاد ۹ ماه است قطع همکاری کرده ولی حالا می گويد که به خاطر دادگرنژاد به دادسرای اوين فراخوانده شده. گرچه تاکيد می کند که دليل اين دعوت، «کارهايی بود که به قبل از قطع همکاری ما باز می گردد.»

رييس فدراسيون فوتبال در خصوص اينکه ممکن است شب به اوين برگردد گفت: «فعلاً که چنين درخواستی از من نداشته اند اما اگر تشخيص دهند و هر زمانی که بخواهند پاسخگو خواهم بود.»

 

اخبار زندانیان سیاسی


اعتصاب غذای احمدرضا احمدپور در زندان خرم آباد
در پی انتقال ناگهانی احمدرضا احمد‌پور به زندان خرم آباد، وی همانگونه که هشدار داده بود و همچنین در اعتراض به برخورد ناصحیح مسئولین زندان و عدم دسترسی به داروهای خود، از روز شنبه ۱۱ آذرماه دست به اعتصاب غذا زده است. به گزارش کلمه، چند شب گذشته وضعیت جسمانی وی رو به وخامت گذاشته است.

احمد رضا احمد پور زندانی سیاسی که ششم آذرماه با مراجعه ماموران به منزل وی به زندان ساحلی قم انتقال داده شده بود، دو روز بعد بدون اطلاع قبلی به به زندان خرم آباد منتقل شد.

احمد پور بعد از انتقال به زندان خرم آباد امکان تحویل گرفتن دارو های خود را به دلیل مخالفت مسئولین نداشته است.

احمد پور از جمله زندانیانی است که بعد از انتخابات ریاست جمهوری دومین بار به زندان رفته و در حال سپری کردن محکومیت خود است. این روحانی منتقد، صاحب وبلاگ نویس (پژواک خاموش)، عضو حزب جبهه مشارکت و شاگرد آیت الله منتظری بود، که در اولین محکومیت خود بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ به اتهام تبلیغ علیه نظام و هتک حیثیت روحانیت و همچنین سرودن شعری درباره ندا آقا سلطان به یک سال حبس محکوم شد.

وضعیت نامناسب مهدی علیزاده در زندان مشهد
ندای سبز آزادی:گزارشهای رسیده حکایت از وضعیت نامناسب مهدی علیزاده فخر آباد ،وبلاگ نویس  در زندان مشهد دارد.

بر اساس گزارشهای رسیده به ندای سبز آزادی این ،وبلاگ نویس  که به تازگی از بند 350 زندان اوین به زندان مشهد منتقل شده دراین زندان وضعیت نامناسبی دارد.

براساس این گزارش وی در زندان مشهد در بند زندانیان معتاد نگهداری می شود و دراین بند حتی محلی  نیز برای خوابیدن وی در نظر گرفته نشده و او مجبور است که در راهروی بند بخوابد.

این ،وبلاگ نویس  همچنین از سوی مسئولین بند مورد آزار و اذیت و تهدید قرار گرفته است.

 

کارنامه منفی ایران در مبارزه با تغییرات اقلیمی


در فهرست رتبه‌بندی کشورها در زمینه "عملکرد مبارزه با تغییرات اقلیمی" از سوی موسسه "جرمن واچ" میان ۶۱ کشور، ایران از آخر دوم شد. بنا بر گزارش این موسسه، ایران تا به حال علاقه‌ای به حفاظت از محیط زیست نشان نداده است.
"جرمن واچ"، موسسه غیردولتی مدافع حفاظت از محیط زیست سالانه فهرستی در ارتباط با عملکرد کشورها در مبارزه با تغییرات اقلیمی منتشر می‌کند. این موسسه هر سال سه رتبه نخست جدول رتبه‌بندی را خالی می‌گذارد. "جرمن واچ" قصد دارد با این حرکت نمادین نشان دهد که در حال حاضر هیچ کشوری به اندازه‌ی کافی در عرصه حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از گرمایش زمین اقدام نمی‌کند.
بدترین وضعیت در ایران و عربستان
موسسه جورج واچ روزدوشنبه،( ۳ دسامبر، ۱۳ آذر) جدیدترین فهرست رتبه‌بندی ۶۱ کشور را در کنفرانس محیط زیست معرفی کرد. این کنفرانس در شهر دوهه پایتخت قطر برپا شده است. در این فهرست، آخرین رتبه‌ها متعلق به کانادا (رتبه ۵۸)، قزاقستان (رتبه ۵۹)، ایران (رتبه ۶۰) و عربستان (رتبه ۶۱) است.
ایران در فهرست موسسه "جرمن واچ" قبل از عربستان در جایگاه یکی مانده به آخر قرار گرفت
قرار گرفتن این کشورها در پائین فهرست برای مدافعان محیط زیست چندان غافل‌گیرکننده نبود، زیرا این کشورها به دلیل داشتن منابع انرژی طبیعی از لحاظ اقتصادی وابسته به صادرات سوخت هستند و تا به حال توجه کمی به مقوله حفاظت از محیط زیست نشان داده‌اند.
آلودگی هوا در تهران
یکی از پی‌آمدهای عدم توجه به محیط‌زیست در ایران این است که سالانه ۴ تا ۵ هزار نفر در تهران قربانی آلودگی هوا می‌شوند. معمولا این وضعیت در فصل سرما تشدید می‌شود. امسال نیز شرایط بهتر از گذشته نیست و در پی افزایش آلودگی هوا، استانداری تهران ادارات و مدارس پایتخت را برای سه‌شبنه و چهارشنبه (۱۴ و ۱۵ آذر) تعطیل اعلام کرد.
بنا بر گزارش منتشر شده از سوی شرکت کنترل کیفیت هوا، شمار روزهایی که شهروندان تهران هوای آلوده تنفس
به نظر مدافعان محیط زیست ایران در زمینه حفاظت از محیط زیست توجهی کمی نشان می‌دهد
می‌کنند در شش سال گذشته به شدت افزایش یافته و در سال ۱۳۹۰ با ۲۱۸ روز به اوج خود رسیده است. یوسف رشیدی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میزان آلاینده‌های موجود در هوای پایتخت را نگران‌کننده می‌داند و می‌گوید: «در بحث آلودگی هوا در حال در جا زدن هستیم.» او می‌افزاید: «هم در زمینه سوخت استاندارد و هم در زمینه خودروی استاندارد با چالش روبه‌رو هستیم.»
معیارهای طبقه‌بندی در فهرست موسسه "جرمن واچ"
پس از سه رتبه نخست که به طور نمادین خالی نگه داشته می‌شوند، به ترتیب دانمارک، سوئد و پرتقال در جایگاه چهارم، پنجم و ششم این فهرست  قرار گرفته‌اند. آلمان در رتبه‌بندی اخیر دو پله سقوط کرده و در جایگاه هشتم قرار گرفته است.
رتبه کشورها در فهرست تهیه شده از سوی موسسه "جرمن واچ" بر اساس میزان آلاینده‌های موجود در هوا، استفاده از انرژی‌های جایگزین، صرفه‌جوئی در مصرف انرژی و سیاست‌های مربدط به محیط زیست تعیین می‌شود.

ملاقات فعالان زنان با معاون رئیس سازمان زندان‌ها


جمعی از فعالان زنان روز دوشنبه، ۱۳ آذر، با معاون رئیس سازمان زندان‌ها دیدار کرده و درباره وضعیت نسرین ستوده با او به گفت‌وگو پرداختند.وی گفته که تنها همسر ستوده می‌تواند تقاضای انتقال او به بیمارستان را مطرح کند.
روز دوشنبه (۱۳ آذر / ۳ دسامبر) گروهی از فعالان زنان و موکلان نسرین ستوده، حقوقدان زندانی، به قوه قضائیه مراجعه و با معاون رئیس سازمان زندان‌ها ملاقات کردند.

به گزارش سایت "تغییر برای برابری"، این افراد از معاون رئیس سازمان زندان‌ها که از او به عنوان "آقای نوری" یاد می‌شود خواسته‌اند که با توجه به وخامت حال نسرین ستوده در اثر اعتصاب غذا، این حقوقدان زندانی را به بیمارستانی مجهز منتقل کنند.

معاون رئیس سازمان زندان‌ها اما تاکید کرده که تنها همسر خانم ستوده از نظر قانونی می‌تواند چنین تقاضایی را مطرح کند و نامه درخواستی این زنان را هم تحویل نگرفته است.

این مقام مسئول اظهار داشته که بهداری زندان اوین وضعیت جسمانی خانم ستوده را تحت نظر دارد و مراقبت‌های لازم را به عمل می‌آورد.
نسرین ستوده از روز ۲۵ مهرماه در اعتصاب غذا به سر می‌بردنسرین ستوده از روز ۲۵ مهرماه در اعتصاب غذا به سر می‌برد
روز یک‌شنبه ۱۲ آذر نیز این گروه از زنان نامه‌ای را که به امضای ده‌ها فعال حقوق زنان رسیده بود به دادستانی تهران بردند.

عالیه مطلب‌زاده، عکاس خبرنگار که از جمله کسانی است که دیروز به دادستانی رفته بود، در گفت و گو با دویچه‌وله گفت که "دادستان تهران حضور نداشته و آنان نامه را به معاون او آقای خدابخشی تحویل داده‌اند".

خانم مطلب‌زاده می‌گوید: «خواست ما توجه به وضعيت نسرين و ابراز نگرانی از ضعف جسمی او پس از نزديك به ۵۰ روز اعتصاب غذا و نيز توجه به خواسته‌های او با تاكيد بر انتقال او به بيمارستان و قرار گرفتن او تحت نظر پزشكان بود.»

وی تاکید می‌کند که رفع ممنوعیت خروج دختر ۱۲ ساله‌ نسرین که او به خاطرش دست به اعتصاب غذا زده، جزو اصلی‌ترین درخواست‌های آنان از دادستانی تهران بوده است.

این گروه از فعالان زنان و موکلان خانم ستوده قرار است سه‌شنبه ۱۴ آذر نیز با نمایندگان مجلس دیدار کنند.

این در حالی است که روز یک‌شنبه محمد حسن آصفری، عضو كميسيون امنيت ملی مجلس، درباره نسرین ستوده گفت: «در صورتی كه موضوعات مطرح شده در وبلاگ‌ها و سایت‌ها درباره نسرین ستوده صحت داشته باشد، کمیسیون امنیت ملی صددرصد وزیر دادگستری و رئیس سازمان زندان‌ها را به مجلس فرا خواهد خواند.»نماینده اراک در مجلس همچنین تاکید کرد که اگر اعتصاب غذای نسرین ستوده در اعتراض به یک عمل خلاف قانون باشد، نمایندگان جلوی این عمل خلاف را خواهند گرفت. وی اما اظهار داشت اگر دلیل اعتصاب غذای او خواسته‌ای خصوصی باشد، نمایندگان به این "جنجال‌آفرینی‌‌ها" کاری نخواهند داشت.

۴۸ روز اعتصاب غذا

نسرین ستوده، وکیل دادگستری زندانی که در حال گذراندن حکم شش سال زندانش است، از ۲۵ مهرماه در اعتصاب غذا به سر می‌برد. رضا خندان، همسر او، پس از آخرین ملاقات با وی که در روز یک‌‌شنبه، ۱۲ آذر، انجام شده، در صفحه فیس بوک خود چنین نوشته است: «نسرین همچنان در اعتصاب غذاست. اکنون وضع جسمی‌اش به حدی رسیده که بعید می‌دانم تا ملاقات بعدی بتواند سرپا باشد. سرگیجه، اختلال بینایی، عدم تعادل در راه رفتن و فشار پایین علائم هشدار دهنده‌ی وخامت حال اوست، در کنار لاغری مفرط. با بعضی از همبندی‌هایش که صحبت کردم، خیلی نگرانش بودند و میگفتند دو روز است که بدنش مایعات را هم قبول نمی کند.»

رضا خندان نوشته که همسرش هیچگونه درخواستی مبنی بر شکستن اعتصابش را نمی‌پذیرد چرا که معتقد است اینکه در برابر خواسته‌ی بر حق او مبنی بر رفع ممنوعیت خروج دختر ۱۲ ساله‌اش مقاومت می‌کنند، نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی مفصلی برای آزار خانواده او ترتیب داده بوده‌اند و قصد داشته‌اند که بعد از ممنوعیت خروج، اقدامات بعدی را شروع کنند.

آقای خندان نوشته است: «نسرین نه امکانات رفاهی برای خودش می‌خواهد و نه خواسته‌ای غیر قانونی و غیر ممکن دارد. او نمی خواهد کودکش که حتی اجازه نداده‌اند یک بار به مدت ۳۰ ثانیه در طول ۱۹ ماه گذشته امکان تماس تلفنی با او را داشته باشد، تحت تعقیب قضایی و پرونده سازی قرار گیرد، آن هم به خاطر مادرش که یک زندانی سیاسی است و بدیهی است که بی گناه است.»

نسرین ستوده وکیل بسیاری از کودکان محکوم به اعدام و نیز زندانیان عقیدتی و سیاسی بوده که یکی از آنان آرش رحمانی‌پور در سال ۱۳۸۸ اعدام شد. وی در زمان ارتکاب جرم انتسابی تنها ۱۷ سال داشته است.

خانم ستوده از شهریور ۱۳۸۹ در زندان به سر می‌برد و محکوم به شش سال حبس،۱۰ سال ممنوعیت از وکالت و ۱۰ سال ممنوعیت خروج از کشور است.

تابستان گذشته دادستانی تهران طی دو حکم جداگانه که در آن دلیلی ذکر نشده بود، رضا خندان همسر خانم ستوده و مهراوه دختر ۱۲ ساله آنان را ممنوع‌الخروج کرد.

محمد جواد لاریجانی: گزارشگر ویژه سازمان ملل یک ابله به تمام معناست / با فرانسوی ها و آلمانی ها مذاکره می کنیم چون خیلی حقیر هستند


زندگی نیوز :  استراتژِی ما مقاومت است مذاکره ،تاکتیک/بدترین آدم های جرزن در معامله غربی ها هستند/اینکه الان بنشینیم و مسئله را با امریکا حل کنیم هم غیر عملی و هم غلط است /آلمانیها و فرانسوی ها یک مشت بدبخت های مفلوک سیاسی هستند.
به گزارش خبرنگار زندگی نشست پرسش و پاسخ محمد جواد لاریجانی رئیس ستاد حقوق بشر قوه قضائیه با دانشجویان عصر امروز در دانشگاه علم و صنعت برگزار شد در ادامه مهم ترین حاشیه های سخنان لاریجانی را میخوانیم:

*با طرح این موضوع که چند درصد از مشکلات اقتصادی فعلی به دلیلی مدیریتی و چند درصد فشار امریکا است مخالفم شرط مدیریت در ایران این است که با پارامتر ها و فشارهای موجود چگونه میتوانیم مدیری باشیم که بزرگترین دیپلماسی خاورمیانه را مدیریت کنیم.

 *این نسخه که الان بنشینیم و مسئله را با امریکا حل کنیم هم غیر عملی و هم غلط است استراتژی جمهوری اسلامی مقابله و ایستادگی و در مقابل مسئولان امر می توانند تاکتیک هایی اتخاذ کنند که منافع ملی ما را شامل می شود.
 * در دنیا به ژانر از لحاظ های حقوق بشری وجود دارد ژانر حکومتی، NGO  ها و یک ژانر بین این دو، ژانر سوم چیزی است که می خواهیم برای مجلس تصویب کنیم
 *دانشجو باید دقیق باشد، من خودم جزو خرخوان های درجه یک عالم هستم و از مطالعه لذت می برم .

*غرب انقدر بداخلاق و لوس است که وقتی می خواهد شامپو به ما بفروشند می گویند حقوق بشر دچار مشکل شده است ، صابون می خواهند بفروشند می گویند مش قنبر در زندان است بدترین آدم های جرزن در معامله غربی ها هستند .
* درباره مرگ ستار بهشتی ما که نمیدانستیم بنا است کسی را در زندان بکشند اما ظاهرا عده ای از ما بهتران خبر داشتند که قرار است کسی دستگیر شده و در زندان کشته مرده شود این موضوع در منابع اطلاعاتی قابل پیگیری است.
*ما با فرانسوی ها وآلمانی ها صحبت می کنیم چون اینها حقیر هستند آلمان با تمامی توان اقتصادی یک کشور حقیر سیاسی است که یک هزارم دل و جرات ما را ندارد  اینها یک مشت بدبخت های مفلوک سیاسی هستند که توان سیاسی آنها بسیار پایین است.
*الان تحریم نفت ما مربوط به مقابله به مثل با آنهاست آنها می خواهند نفت ما را منزوی کنند اما ناز و کرشمه آنها را قبول نداریم می گوییم هرکس می خواهد مثل بچه آدم بیاید و نفت خریداری کند.
 * من تین ایجر بودم که ازدواج کردم من 17 ساله بودم و خانومم یک سال کوچکتر بود این مسادل مربوط به تعداد بچه را هم رعایت نکردیم و 6 بچه داریم بنابراین به همه توصیه میکنم زود ازدواج کنید خیلی حال می دهد!
 *گزارشگر ویژه سازمان ملل یک ابله به تمام معناست نوشته است توهین به انبیا و حتی خداوند متعال آنقدر مهم نیست که برای آن مجازات بگذاریم.
* درباره پرونده کهریزک نمیتوان گفت بد عمل شده نظام به دور از جنجال متخلفان را دستگیر و مجازات کرده و سایر افراد هم بدون توجه به جنجال ها رسیدگی می شود.

*لاریجانی ددر واکنش به سوال یکی از دانشجویان مبنی بر حضور برادران لاریجانی در قوای مقننه و قضائیه گفت من چند وقت دیگر بیشتر زنده نیستم اما ظاهرا این دوستمان چشم ندارد من را ببیند می خواهید بلندگو را بگذاریم زیر میز تا من را نبیند.

*یکی از دانشجویان در سوال خود به تشتت در جناح اصولگرا و ضرورت استفاده نیروهای دموکراسی خواهی از این فضا اشاره کرد که لاریجانی در پاسخ گفت پیشنهاد می کنم شما کاندیدای ریاست جمهوری شوید . همچنین این دانشجو مطالبی را درباره حقوق زنان و حقوق بشر در ایران بیان کرد که به دلیل طولانی شدن سخنان با واکنش حضار همراه شد اما لاریجانی تاکید کرد ایشان دل پری دارند بگذارید دلش را خالی کند اصلا می خواهید همین جا تظاهرات مسالمت آمیز راه بیندازیم.

 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 4 دسامبر، 14 آذر