۱۳۹۱ آذر ۶, دوشنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 27 نوامبر، 7 آذر


























نماینده مجلس: فرمانده فتا به دلیل مرگ ستار بهشتی استعفا دهد


مهدی دواتگری نماینده ویژه مجلس در پرونده مرگ ستار بهشتی، پلیس فتا را در این واقعه مقصر دانست و خواستار استعفای فرمانده آن شد. وی دستگاه قضایی را در این زمینه بی‌تقصیر دانست.
مهدی دواتگری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و مامور ویژه رسیدگی به پرونده مرگ ستار بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس می‌گوید نگه داشتن ستار بهشتی در بازداشتگاه پلیس فتا غیرقانونی بوده و متهم باید طبق دستور قاضی به پلیس آگاهی تحویل داده می‌شده است.

وی تاکید کرده که بازداشتگاه‌های پلیس آگاهی و نیز زندان اوین هردو تحت نظر قوه قضائیه بوده و هیچ مشکلی از نظر شرایط نگهداری متهمان ندارند ولی پلیس فتا تنها "تحت نظرگاه" دارد و نه بازداشتگاه؛ بنابراین اجازه نداشته متهم را بیشتر از چند ساعت در آنجا نگه دارد.به گفته‌ی آقای دواتگری، پلیس فتا یک شب متهم را در تحت نظرگاه پلیس فتا نگه می‌دارد و پس از تحویل گرفتن وی از زندان اوین با اینکه دستور قاضی، انتقال متهم به بازداشتگاه آگاهی بوده، بار دیگر او را به تحت نظرگاه پلیس فتا منتقل می‌کند.

این نماینده مجلس تاکید کرده که این کار پلیس فتا کاملا غیرقانونی بوده است.

مهدی دواتگری تصریح کرده که روند بازجویی‌ها و پیگیری پرونده ستار بهشتی در قوه قضائیه کاملا قانونی بوده و حتی پس از مرگ وی نیز اطلاعیه دادستان تهران منطبق با واقعیات پرونده و مورد تایید است.

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری یا استعفای فرمانده پلیس فتا شده تا به گفته‌ی وی این اتفاق منجر به هزینه برای کل نظام نشود.

وی درباره علت قطعی مرگ ستار بهشتی گفته است: «با توجه به نظریه پزشک قانونی قطعا صدمات بدنی منجر به فوت یا قتل ستار بهشتی نشده و به همین دلیل هنوز هم به تحقیقات جامع قضایی نیاز داریم.»

دواتگری اظهار داشت که هفته آینده گزارش کامل بازید از محل بازداشتگاه ستار بهشتی تقدیم مجلس خواهد شد.

"نتیجه تحقیقات در صحن علنی مجلس اعلام خواهد شد"

یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد که نتیجه تحقیقات این کمیسیون درباره علت مرگ ستار بهشتی در صحن علنی مجلس به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

عوض حیدرپور به خبرگزاری ایلنا می‌گوید بر اساس اصل ۴۰ قانون اساسی که مقرر کرده "هیچ‌کس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به‌غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد"، کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره اقداماتی از این دست که موجب ضرر رساندن به افراد شده باشد با "حساسیت ویژه" برخورد خواهد کرد.

ستار بهشتی، کارگر وبلاگ‌نویس ۳۵ ساله روز نهم آبان ماه در منزلش دستگیر شد و چهار روز بعد در بازداشتگاه جان باخت.

دادستان تهران وجود آثار ضرب و شتم بر حداقل پنج نقطه از بدن وی را تایید و در نهایت روز دوم آذر با صدور اطلاعیه‌ای نظریه "کمیسیون پزشکی هفت نفره" درباره مرگ ستار بهشتی را این‌چنین اعلام کرد: «محتمل‌ترین علت منجر به فوت می‌تواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضربه یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل می‌تواند عامل شوک مذکور باشد.»

مادر ستار بهشتی در گفت‌وگو با رسانه‌های داخلی ایران، مرگ فرزندش را "قتل" دانسته و خواستار محاکمه قاتلان فرزندش شده است.

لاریجانی ها و سحابی ها (به قلم فرزانه روستایی)

وقتی خبرشکنجه و قتل ستار بهشتی کارگر ایرانی در رسانه ها پخش شد به نظرم رسید چه شب نحسی بود آن شبی که میرزا هاشم آملی لاریجانی با دختر استاد خود آیت‌الله العظمی حاج سید محسن اشرف وصلت کرد و ثمره این ازدواج پنج برادر لاریجانی شد که سه تای آنها سالیان سال است به جان ملت ایران افتاده و مشغول اسراف جان و مال و ناموس و آبرو و نیز پایمال کردن مسلمانی مردم هستند. لاریجانی ها شاید ندانند فامیلی شان یکی از بد نام ترین فامیل های سیاسی تاریخ معاصر ایران را تداعی می کند که روزانه سهم مهمی از لعن و نفرینی را که مردم بر عاملان و مسببان اوضاع اخیر می فرستند نصیب آنان می کند. همه این ها نه به این دلیل است که مرگ ستار بهشتی دردناک تر از شکنجه و تجاوز و قتل زندانیان کهریزک بود یا اینکه عاملان این جنایت از سعید مرتضوی عامر کهریزک مقصرتر بودند یا اینکه اساسا پرونده ستار بهشتی بزرگترین پرونده قضایی ایران است. اما از دریچه دیگری نیز می توان این جنایت را نقد کرد که لاریجانی ها در آن نقش دارند.دریچه ای که سه ضلع از چهار ضلع آن را برادران لاریجانی بر پا داشته اند. منظور محمد صادق لاریجانی رئیس قوه قضایی کشور که مدعی است مرگ ستار بهشتی ربطی به او و قوه قصائیه ندارد ، علی لاریجانی در مقام ریاست مجلس که انبوه کشته های تظاهرات سال ۸۸ و حادثه کهریزک و قتل ستار بهشتی ربطی به کسوت نمایندگی مردم و ریاست او برمجلس پیدا نکرد ،، و البته محمد جواد اردشیر که برخی او را دلال محله بد نام شیطان پرست های جهنم نامیده اند در مقام معاون ستاد حقوق بشر قوه قضائیه به روی خود نیاورد که چگونه جوانان مردم تا از بازداشتگاههای قوه قضائیه و نیروهای امنیتی سر در می آورند به مرگ طبیعی می میرند اما باز هم رعایت حقوق بشر در ایران منطبق و مافوق استانداردهای جهانی است و اعلامیه جهانی حقوق بشر باید از آن الهام بگیرد .
پنج برادر لاریجانی چنان یکدست محافظه کار تربیت شدند که از بزرگ تا کوچک آنان هیچیک هیچگاه یک خطر سیاسی را بر جان هموار نساختند. تا حدی که حتی لحظه ای از حیات خود را در مو قعیتی سپری نکرده اند که منافع صد گام بعدی آن با دقت محاسبه نشده باشد. اگر آثاری از دگر اندیشی ، آزادیخواهی، یا اصلاح طلبی در گذشته فقط یکی از آنان بروز کرده بود قاعده یک پارچه بودن آنان نقض می شد ، اما از آنجا که تقریبا همگی آنان در عالی ترین مناصب سیاسی داخلی و خارجی همواره اهل معامله و بده بستان بوده اند شاید بتوان به این نتیجه رسید که پنج برادر کپی از یک شخصیت واحد هستند.
 این یکدست بودن اخلاق و منش فامیلی را به غیر از لاریجانی ها فقط می توان در خاندان سحابی ها یافت ، البته با این تفاوت که لاریجانی ها خود را وقف زد و بند در عالی ترین سطوح کردند ولی عمر سحابی ها از کوچک و بزرگ در زندان و شکنجه و اجبار برای مصاحبه تلویزیونی و کشته شدن با مشت ماموران امنیتی طی شد.تا حدی که آخرین حلقه های خاندان سحابی ها یعنی فرزندان هاله سحابی، با از دست دادن مادر خود هنوز تاوان افکار و اندیشه های اصلاح طلبانه پدر بزرگ و مادر خود را می پردازند. و البته در یکپارچگی مشی خانوادگی نمی توان همسر عزت الله سحابی را از یاد برد که بعید به نظر می رسد تا روزی که قیامت مسلمانان بر پا شود محال است در یک گور کردن همسر و دخترش را از یک صبح تا شب هیچگاه فراموش کند.
 یدالله سحابی ،
اولین دارنده مدرک دکترای علوم در سال ۱۳۳۳ به همراه یازده استاد دانشگاه تهران به علت اعتراض به قرارداد کنسرسیوم نفت از خدمت در دانشگاه محروم شدند. یدالله سحابی با تاسیس نهضت آزادی به همراه سایر یارانش در سال ۱۳۴۱ به دلیل مبارزه سیاسی علیه حکومت پهلوی روانه زندان و در این دادگاه به ۶ سال زندان محکوم شد.در سال ۱۳۴۶ سحابی با پایان دوران محکومیت ۴ ساله آزاد اما از آموزش در دانشگاه محروم شد. او در مجموع ۷ سال از عمر خود را در زندان‌های حکومت پهلوی گذراند سحابی به همراه مهدی بازرگان در سال ۱۳۶۵ در نامه‌ای به آیت الله خمینی مخالفت خود را با ادامه جنگ ایران و عراق اعلام کرد و در سال ۱۳۷۹ با نوشتن نامه خطاب به علی خامنه‌ای نسبت به حوادث کوی دانشگاه، صدا و سیما و برنامه هویت، قتل‌های زنجیره‌ای، فشار بر مطبوعات و احزاب، نیروی انتظامی، قانون اساسی، عملکرد شورای نگهبان و زندانی شدن فعالان سیاسی اعتراض کرد ، اما این بار پاسخ شدیداللحنی دریافت کرد.یدالله سحابی در سال ۱۳۷۹ در اعتراض به زندانی شدن فرزندش عزت الله سحابی و اعضای نهضت آزادی در مقابل مجلس تحصن کرد. او در ۱۷فروردین ۱۳۸۱ در حالی درگذشت که اکثر همفکران او به قید وثیقه از زندان آزاد شده بودند.
عزت الله سحابی،
فرزند یدالله سحابی بیش از ۱۲ سال از عمر خود را در زندان‌های حکومت پهلوی و ۳ سال را در جمهوری اسلامی سپری کرد. او در سالهای ۱۳۳۳ تا  ۱۳۸۹هفت بار دستگیر شد .در آخرین مورد پیش از انقلاب سحابی در سال ۱۳۵۰ به ۱۵ سال حبس محکوم شد و تا ماههای آخر حکومت پهلوی در عادل آباد شیراز زندانی بود.
در سال ۱۳۶۹ اقدام به تهیه و انتشار نامه‌ای خطاب به علی اکبر هاشمی رفسنجانی نمود که به نامه ۹۰ امضایی مشهور شد. ۲۳ نفر از امضا کنندگان نامه دستگیر شدند.. سحابی در این مورد گفت: «ما به آقای هاشمی نامه اعتراضی نوشتیم که اوضاع اقتصادی کشور خراب است. فقر و اختلاف طبقاتی فاحش است. در سیاست خارجی در انزوای کامل قرار گرفته‌ایم و همه دنیا با ما مخالف هستند. ۲۳ نفر را بازداشت کردند که یکی از آنها من بودم… بعد از دستگیری‌ها، چند تن از نمایندگان به آقای هاشمی اعتراض کردند که چرا سحابی را گرفتی؟ آقای هاشمی پاسخ داد : رویش زیاد شده بود، می‌خواستیم رویش را کم کنیم.
 در سال ۱۳۷۵ پس از ماه‌ها شکنجه و زندان انفرادی در برنامه‌ای به نام هویت اعترافاتی از سوی مهندس سحابی از تلویزیون پخش شد. وقتی به علی لاریجانی رئبس صدا و سیما برای پخش برنامه هویت اعتراض شد به صراحت اعلام کرد که این افراد مذهبی و اندیشمند نیستند و اگر لازم شد می گوئیم از کدام سفارتخانه پول می گیرند.سحابی در آذر ۱۳۷۹ به جرم شرکت در کنفرانس برلین توسط قاضی مقدس، به ۶ سال زندان محکوم شد و پس از آن مجدداً در اسفند سال ۱۳۷۹ به همراه حدود ۴۰ نفر از دیگر فعالان ملی-مذهبی در جلسه شورای فعالان ملی مذهبی، به حکم قاضی حداد و توسط اطلاعات سپاه به جرم براندازی نظام جمهوری اسلامی بازداشت شد و مدت‌ها تحت شکنجه روانی قرار گرف. او به ۱۱ سال زندان محکوم شد و بعد از سپری کردن نزدیک به ۲ سال حبس، با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از زندان خارج شد. او خود این دوره زندان از زندان‌های ۱۵ ساله خود را سخت ترین دوره دانسته‌ است.
سحابی در فروردین ماه ۱۳۸۹، در نامه سرگشاده‌ای ضمن انتقاد شدید از نحوه رفتار با زندانیان زن و مرد در دوره بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران، از خدا خواست که یا اوضاع کشور را دگرگون کند و یا مرگ او را برساند. او تنها چند ماه قبل از پایان عمرش، به اتهام «تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی» به دو سال حبس محکوم شده بود.عزت‌الله سحابی در بامداد ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ و پس از ۶۰ سال فعالیت سیاسی درگذشت. وی در آخرین لحظات هوشیاری ‌گفته بود : زندگی مردم سخت شده‌است. خدا می‌داند که من چقدر برای ایران نگرانم! دارم می‌میرم و کاری برای ایران از دستم بر نمی آید.
تنها دختر عزت الله سحابی و از فعالان زنان و عضو مادران صلح ایران در جریان جنبش سبز و اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم ایران در سال ۱۳۸۸ از سوی دادگاه انقلاب به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق حضور مکرر در تجمعات غیرقانونی و اخلال در نظم عمومی به ۲ سال حبس محکوم شد. هاله سحابی در جریان جنبش سبز به دیدار و کمک آسیب دیدگان و زخمی ها و خانواده کشته شده های جنبش سبز می رفت. هاله در شرائطی که مهندس عزت الله سحابی در حالت احتضار قرار گرفته بود از زندان به مرخصی آمد و در این مدت بر بالین پدرش بود. هاله ده روز بعد در ۱۱ خرداد ۱۳۹۰ دقابقی پس از آعاز مراسم تشییع جنازه پدرش ، در چند متری درب منزل پدر با ضربه مشت از پیش برنامه ریزی شده نیروهای امنیتی در جا کشته شد. صبح نیروهای امنیتی مهندس سحابی را دفن کردند. شب هنگام نیز همان گور را شکافتند و هاله سحابی را در آن گذاشتند و با این رفتار از ۶۰ سال اصلاح طلبی سحابی ها انتقام گرفتند.
اما لاریجانی ها،
محمد جواد بزرگترین برادر لاریجانی ها در آستانه انتخابات دوم خرداد ۱۳۷۶ طی سفری به انگلیس درملاقاتی محرمانه به دیدار نیک براون از مدیران کل وقت وزارت خارجه انگلیس رفته و به او اطمینان داده بود که پیروزی جناح راست در انتخابات می‌تواند منافع انگلیس و غرب را تامین کند. وی تلاش کرده بود با ارائه تصویری رادیکال از اصلاح صلبان ایرانی ، انگلیس را به حمایت از جناح راست در انتخابات ریاست جمهوری تشویق کند. انتشار بخش‌هایی از مذاکرات محرمانه محمد جواد لاریجانی با انگلیسی ها از سوی روزنامه سلام به آبروریزی بزرگی برای جناح راست و شخص وی منجر شد تا جایی که وی از آن پس به مهره‌ای سوخته در میان محافظه کاران بدل گردید. قبل از آن نیز پس از پایان جنگ وزارت اطلاعات توصیه کرده بود که به دلیل پاره ای از مسائل از انتصاب محمد جواد لاریجانی در مشاغل حساس اجتناب شود.
علی لاریجانی برای مجلس ششم یادآور تلاش برای تحقیق و تفحص از دوران ریاست او بر صدا و سیما است . شورای نگهبان با این تفسیر که رهبر فوق همه قواست مانع از تحقیق و تفحص مجلس گردید. با اصرار نمایندگان، مجلس توانست تنها در سه موضوع : میزان ونحوه هزینه کردن درامدهای اگهی‌ها، خریدهای خارج از کشور و اهدای هدایا تحقیق کند. گرچه به گفته نمایندگان طرح تحقیق با کارشکنی‌های متعدد سازمان مواجه گردید و بیش از یکسال بطول انجامید، نهایتا پرونده تخلفات صداو سیما در مجلس هفتم بدون پیگیری بسته شد.گزارش تحقیق و تفحص مجلس تنها از ۵ حساب بانکی صدا و سیما (از مجموع ۲۰۰ حساب بانکی) حاکی از تخلفات مالی به ارزش ۵۲۵۰ میلیارد ریال در این سازمان بود. لاریجانی تحقیق و تحفص نمایندگان را به تمسخر گرفته و آنرا «کشکی» خواند.
 دوران ریاست صادق لاریجانی بر قوه قضائیه انصافا بدتر از دیگر روئسای قوه قضائیه نبود ، اما به علت موارد مکرر نقض حقوق بشر و جهانی شدن موضوع نقض حقوق بشر در ایران پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸شورای حقوق بشر سازمان ملل احمد شهید را به عنوان گزارشگر ویژه در امور ایران منصوب کرد. از او درخواست شده تا به ایران سفر کند و وضعیت حقوق بشر، زندانیان سیاسی و دیگر زندانیان را بررسی و متیجه تحقیق را گزارش کند.
در مقایسه این دو خاندان سیاسی می توان گفت هر قدر لاریجانی ها بخاطر سوابق و عملکرد سیاسی معطوف به منافع فامیلی شان و هم صدایی با جریان های مافیایی مشکوک قدرت و سهم داشتن درعقب نگه داشتن و استحمار و فقیر کردن ایرانیان از ملت لعن و نفرین ستانند، سحابی ها با مایه گذاشتن از جان و مال نداشته و آبرو و الهام بخشیدن به جریان اصلاح طلبی و نو اندیشی ، سلام و درود و تحیت مردم ایران را برانگیختند.
هر قدر از قبل عملکرد لاریجانی ها باندهای تو در تو فساد سیاسی و اقتصادی با خیال آسوده در بنیان های قدرت سیاسی اقتصادی این مملکت جا خوش کردند و ریشه دواندند ،،، سحابی ها بنیانگذار نحله های فکری و سیاسی اجتماعی بودند که گروه گروه از زندان اوین سر در آوردند و هنوز از پایه های اصلی زندانیان سیاسی در ایران هستند.
هر قدر لاریجانی ها با عملکرد خود در مناصب حساس مردم را فوج فوج از دین و اعتقاد و ایرانیت خود رماندند سحابی ها با حلقه هایی که در اطرافشان شکل گرفت مردم را به دین داری تشویق کردند که دروغ و تزویر و ریا و دزدی و حکومت به زور در آن توجیه نشده باشد.
 پرونده ستار بهشتی می رود تا بعد از کهریزک و همه پرونده های مشابه به فراموشی سپرده شود. حال که پزشک قانونی مرگ او را مشکوک ندانست و لاریجانی رئیس قوه قضائیه و لاریجانی رئیس مجلس و لاریجانی معاون حقوق بشر هیچیک در عالی ترین مناصبی که باید پاسدار جان و مال مردم باشد به روی خود نیاوردند مردم می گویند کاش هیچگاه شناسنامه ای برای لاریجانی ها صادر نمی شد تا این احساس تداعی نشود که یک جریان مشکوک فامیلی کشور را به یغما می برد. هر چند کم نبودند خانواده هایی که زندگی و سرمایه تک تک اعضای آنان صرف اصلاح و آبادانی ایران شد کاش جامعه ایران از چپ و راست و مذهبی و لائیک خانواده های ایثار گر و اصلاح طلبی مانند سحابی ها را بیشتر داشت.
فرزانه روستایی
فرزانه روستاییfarzroostaee(at)gmail.com

مسئولین صدا و سیما برای فیلم «یک خانواده محترم» به مجلس احضار می‌شوند

فارس: نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: مسئولین صدا و سیما از جمله آقای ضرغامی به عنوان تهیه‌کنندگان فیلم «یک خانواده محترم» احضار خواهند شد تا برخوردی قانونی با عوامل سازنده فیلم صورت گیرد.

حجت الاسلام «احمد سالک» نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس پس از دیدن فیلم «یک خانواده محترم» درباره فیلم گفت: بخش اعظم فیلم را دیدم و چند نکته قابل توجه در فیلم وجود داشت . ابتدا این که مجموعه ارزشهای دینی ما در فیلم زیر سؤال رفته است. نکته دوم معرفی یک خانواده مذهبی و دینی در این فیلم به صورت بی‌منطق و غیرعلمی و با خشونت است .

بنیان‌های یک خانواده مذهبی زیر سؤال رفته است


وی در ادامه گفت: نویسنده و کارگردان فیلم آنگونه که می‌توانسته به بنیاد یک خانواده مذهبی حمله برده است و بنیان‌های یک خانواده مذهبی را به زیر سؤال در فیلم می‌برد.

حجت الاسلام سالک در ادامه گفت: مجموعه ارزش‌های انقلاب اسلامی در قالب دستگاه‌های مختلف از جمله نیروی انتظامی ونهادها و ارگان‌های مختلف همه را مورد هجمه قرارداده است. ممکن است در واقعیت اشکالاتی وجود داشته باشد اما این گونه نیست که در فیلم دیده می‌شود.

مسئولین صدا و سیما به مجلس احضار می‌شوند


وی در خاتمه افزود: در کمیسیون فرهنگی مجلس این فیلم مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پیگیری‌های لازم در این خصوص صورت می‌گیرد و مسئولین صدا و سیما از جمله آقای ضرغامی به عنوان سازندگان این فیلم که متاسفانه در سالن‌های فرانسه در حال نمایش است احضار خواهند شد تا برخوردی قانونی با عوامل سازنده فیلم صورت گیرد. 

الهام زیر بار سخنگویی این دولت نمی رود

بازتاب : با وجود آن که قریب یک ماه از اعلام نام دکتر غلامحسین الهام به عنوان سخنگوی دولت توسط شخص احمدی نژاد می گذرد، وی تا کنون حتی یک نشست خبری برگزار نکرده و با توجه به برخی حرف و حدیث ها در همان ابتدا، به نظر می رسد الهام عملا زیر بار سخنگویی این دولت نرفته است.
 
به گزارش "بازتاب"، الهام دیروز هنگام حضور احمدی نزاد در عزاداری حرم حضرت معصومه (س) دیده شد، اما برخی منابع می گویند، وی تا کنون سمت سخنگویی دولت  را نپذیرفته است.
 
خودداری الهام از برگزاری جلسه با خبرنگاران در حالی بود که طی همین 4 هفته، انواع مباحث، به ویژه درباره سوال مجلس از رییس جمهور مطرح بود.

البته الهام در همان روز انتصاب خود نیز از تایید این سمت خودداری کرده بود و اکنون هم احتمالا به خاطر رودربایستی با احمدی‌نژاد این سمت را تکذیب نمی کند.

رجانیوز هم که ارتباط نزدیکی با الهام دارد، در همان روز اعلام سخنگویی وی نوشته بود: عصر روز گذشته، دفتر دکتر احمدی نژاد از دکتر الهام برای برگزاری جلسه ای با رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز هیات دولت دعوت به عمل آورده است. در این جلسه که ظاهرا به همین موضوع اختصاص یافته یافته بوده است، پیشنهاد انتصاب به سمت سخنگویی دولت اعلام می‌شود، که این مساله با استنکاف ابتدایی دکتر الهام روبرو شده است.

اما با وجود استنکاف اولیه الهام از پذیرش این مسئولیت، موضوع در جلسه دولت توسط رئیس جمهور اعلام شده و توسط سعیدلو به میان رسانه ها کشیده شده است.

مصباح: عدم کفایت،پروژه دشمن برای اثبات فرضیه خطای رهبری درتایید رئیس جمهوراست


محمدتقی مصباح‌یزدی هفته گذشته در دیدار با جمعی از دانشجویان سراسر کشور گفت: دشمنان اعلام کرده‌اند که حتی اگر یک روز به پایان زمان ریاست جمهوری کنونی باقی مانده باشد باید رأی به عدم کفایت او داده شده و فرضیه اشتباه رهبری در تایید او را اثبات کند.

به گزارش رجانیوز، وی ادامه داد: گروهی تلاش می‌کنند با زمینه‌سازی فرهنگی موجب تقویت خط سازش با غرب شوند و ایران را نیز به سرنوشت کشورهایی دچار کنند که پس از مدتی نه تنها با آمریکا مقابله نکردند بلکه به عوامل استکبار نیز تبدیل شده‌اند.

رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی خمینی با اشاره به چراغ سبز برخی افراد در داخل نسبت به مذاکره با آمریکا خاطر نشان کرد: یکی از مسئولان آمریکایی اخیراً اعلام کرده است که ما با سران اپوزیسیون داخلی بر سر گرانی‌ها کنار آمده‌ایم.

مصباح‌یزدی با بیان اینکه تنها یک نفر در کشور هست در مقابل غرب هیچ گونه انعطافی ندارد تصریح کرد: رهبری تنها فردی است که این ویژگی را دارد و در گذشته نیز امام راحل ایستادگی بی‌نظیری در مقابل آمریکا داشت.

 

بیانیه احمد شهید در اسلو درباره وضعیت حقوق بشر در ایران

دویچه وله :   احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل پس از یک سفر ۱۲ روزه به آلمان، سوئد و نروژ و گفت‌وگو با شاهدان عینی و فعالان حقوق بشر، طی بیانیه‌ای در اسلو به جنبه‌‌های گوناگون نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور وضعیت حقوق بشر در ایران در یک کنفرانس مطبوعاتی در اسلو، پایتخت نروژبا قرائت بیانیه‌ای نظر خود را درباره وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز کرد.

احمد شهید در آغاز بیانیه‌ی خود از دولت‌های آلمان، سوئد و نروژ قدردانی کرد و گفت که این سه کشور با تقاضای او برای اجرای "مأموریت فاکت‌‌یابی" در کشورهایشان بدون قیدوشرط موافقت کرده بودند. وی گفت که این مأموریت بسیار موفقیت‌آمیز بود و او توانسته است مجموعه‌ی ارزشمندی از اطلاعات را طی مأموریت خود در برلین، استکهلم و اسلو گردآوری کند.

به گزارش شبکه سی ‌ان ‌ان، احمد شهید در کنفرانس مطبوعاتی خود در ۲۲ نوامبر (۲ آذر) در اسلو گفت: «در طول ۱۲ روز گذشته من با ده‌ها فرد ایرانی‌تبار، فعال حقوق بشر، مقامات دولتی و کارشناسان آکادمیک ملاقات و گفت‌وگو کردم.»

وی از تمام کسانی که اطلاعات خود را، به‌ویژه کسانی که به‌عنوان شاهد عینی دست‌اول، مشاهدات خود را در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران در اختیار او گذاردند، تشکر کرد.

آقای شهید تأکید کرد که وی برای سنجش میزان اعتبار و باورمندی اظهارات شواهد، معیارهای سختگیرانه‌ای در نظر گرفته است. بر پایه‌ی این سنجه‌ها، وی در این سفر به شهادت‌های قابل باوری دست یافته است که تصویری بسیار نگران‌کننده از وضعیت حقوق بشر در ایران را بازتاب می‌دهند.

افزایش نگران‌کننده‌ی شمار اعدام‌ها

احمد شهید گفت که شمار اعدام‌ها در ایران به مرز هشدارآمیزی رسیده است که طی هفته‌ها و ماه‌های گذشته سرعت‌گرفته‌اند. «بر اساس گزارش‌های موثق، چنان‌که خود دولت ایران نیز موردهای بسیاری را تأیید کرده، شمار اعدام‌ها در دو هفته‌ی گذشته دست‌کم ۳۲ مورد ولی احتمال می‌رود که ۸۱ مورد بوده باشد.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت که به‌رغم تقاضای‌‌های مکرر جامعه بین‌الملل برای توقف اعدام‌ها در ایران و ابراز نگرانی نسبت به تشکیل دادگاه‌های منصفانه علیه متهمان، فقط در ماه اکتبر سال جاری ۱۰ نفر، از جمله سعید صدیقی، اعدام شده‌اند.

وی گفت: «افزایش اعدام‌ها در ایران برای من بسیار هشداردهنده است، و من دولت ایران را یکبار دیگر فرامی‌خوانم به تعهدات بین‌المللی خود در تضمین دادگاه‌های منصفانه و توقف مجازات اعدام پایبند بماند.»

وضعیت وخیم اقلیت‌های گوناگون در ایران

آقای شهید اظهار داشت: «من نسبت به نوع رفتار با اقلیت‌های گوناگون در این کشور، که آماج اصلی سیاست‌های سرکوبگرانه حکومت ایران هستند، ابراز نگرانی می‌کنم. این فقط اقلیت‌های دینی که به‌رسمیت شناخته نمی‌شوند، مانند بهائیان و یارسان [اهل حق] نیستند، بلکه گروه‌های به‌رسیمت شناخته‌شده‌ای مانند جماعت‌های دینی مسیحیان و جماعت‌های معینی از مسلمانان سنی نیز هدف فشارهای فزاینده قرار دارند. من همچنین به‌شدت نگران اقلیت‌های قومی، ازجمله بلوچ‌ها، کردها، عرب‌های اهوازی، ترکمن‌ها و مردم آذربایجانی هستم که محرومیت‌آنها، در کنار سرکوب‌های سیاسی، با فشارهای زبانی و فرهنگی نیز توأم است.»

بدترشدن وضعیت زنان در ایران

گزارشگر ویژه سازمان ملل در بیانیه‌ی خود به معضلات زنان نیز پرداخت. وی گفت: «وضعیت زنان در ایران طی ماه‌های گذشته بدتر شده است، به‌ویژه از زمانی که سیاست آموزشی تفکیکی [تفکیک جنسیتی] به اجرا درآمده است، و فعالان حقوق زنان مورد آزار قرار می‌گیرند و گاه به‌خاطر آزادی بیان، از جمله دفاع از حقوق زنان و یا حقوق آموزشی و اظهارات فرهنگی دستگیر می‌شوند.»

احمد شهید اشاره کرد که بر اساس یک لایحه‌ی دولت جمهوری اسلامی که در مجلس این کشور در دست بررسی است، زنان زیر ۴۰ سال فقط با اجازه ولی و قیم خود موفق به دریافت گذرنامه خواهند شد.

آقای شهید افزود که وضعیت اقلیت‌های جنسی (دگرباشان) نیز بسیار هشداردهنده است، زیرا دولت بر هر نوع رابطه‌ای که با موافقت طرفین برقرار شده، نظارت شدید دارد.

فشار شدید دولت ایران بر فعالان حقوق بشر

احمد شهید در بخش دیگری از بیانیه‌ای خود گفت: «دولت ایران به آزار، دستگیری و زندانی‌کردن مدافعان حقوق بشر، که گاه خود حقوقدان هستند، همچنان ادامه می‌دهد، و نگرانی جدی در مورد استقلال حقوقدانان و نیز استقلال قوه قضائیه برانگیخته است. در حالی‌که من از آزادی کشیش یوسف ندرخانی در ماه سپتامبر خشنود گشتم، ولی تأسف خوردم که چند روز پس از آن مقامات ایران وکیل‌مدافع او، محمدعلی دادخواه را احضار کردند و او را به اتهامات واهی به زندان افکندند. خانم نسرین ستوده، دیگر حقوقدان و مدافع حقوق بشر هم‌اکنون زندانی است که به دلیل رفتار مقامات با خانواده‌اش در اعتصاب غذا به سر می‌‌برد‌، و من به‌شدت نگران وضعیت او هستم.»

آقای شهید با ابراز نگرانی نسبت به خبر مرگ وبلاگ‌نویس ایرانی ستار بهشتی در زندان گفت که او به دلیل حق قانونی خود در آزادی بیان به زندان افتاده بود و به احتمال در اثر جراحات ناشی از شکنجه جان خود را از دست داده است.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در این رابطه دولت جمهوری اسلامی را خطاب قرار داد و گفت: «من انتظار دارم که دولت ایران تحقیقاتی گسترده، بی‌طرفانه و شفاف در مورد علت مرگ وی صورت دهد و روش تحقیق و نتایج آن را علنی سازد، و هر فردی که در مرگ او دست داشته است را مجازات کرده و خسارت وارده به خانواده‌ی وی را به طور متناسب جبران کند.»

آقای شهید به دیگر قربانیان رویدادهای خونین پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ اشاره کرد. وی یکبار دیگر بر فراخوان گذشته‌ی خود تأکید کرد که مقامات ایران باید برای روشن شدن علت مرگ افرادی که در ناآرامی‌های پس از انتخابات سال ۸۸ کشته شده بودند، تحقیقات بی‌طرفانه‌ای را آغاز کند.

احمد شهید گفت: «متأسفانه به نظر می‌آید که فضا برای هر نوع اندیشه و بیان مستقل تنگ است و مقامات دولت ایران، به هر دلیلی، با نقض تعهدات بین‌المللی و حتا نقض قوانین خود، مایل بدان نیستند.»

گزارشگر ویژه سازمان ملل در پایان بیانیه‌‌ی خود ابراز امیدواری کرد که دولت ایران در رابطه با آنچه او در این بیانیه‌ و نیز در جزئیات گزارش‌های خود ارائه داده است، به منظور احترام حقوق بشر، آزادی و حاکمیت قانون، رویکرد خود را تغییر دهد.

آقای شهید پس از پایان سخنان خود به پرسش‌های حضار پاسخ گفت.

 

محمد ملکی خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای: استعفا دهید!


محمد ملکی، فعال سیاسی ملی مذهبی در نامه‌ای سرگشاده خطاب به آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی از وی خواسته تا برای جلوگیری از نابودی ایران استعفا دهد و بپذیرد که نظام ولایی پاسخگوی نیازهای مردم نیست.


دکتر محمد ملکی، نخستین رئیس دانشگاه تهران پس از انقلاب اسلامی، در دومین نامه خود خطاب به علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، به نامه قبلی خود که در خرداد ماه نوشته شده بود اشاره کرده که در آن تحمل مردم را رو به پایان توصیف کرده بود.

با گذشت شش ماه از آن نامه و تحولات بسیاری که در جهان و منطقه اتفاق افتاده، محمد ملکی با اشاره به بی‌توجهی دولتمردان به خواست‌های مردم، "پایان عمر حاکمان" را بسیار نزدیک دانسته است. وی می‌نویسد: «استبدادیان چنان در تارِ پوسیده و سست توهمات خودساخته‌ی کیش شخصیتی خویش گرفتارند که آنگاه شوک و ضربه‌ی نهایی را بر مغز خود احساس می‌کنند که خیلی دیر شده و ضربه چنان قوی و شکننده است که فرصت گفتن یک "آخ" را هم از آنها می‌گیرد.»
دکتر محمد ملکی از خامنه‌ای خواسته تا اداره کشور به شیوه نظام ولایی را به رفراندوم بگذارددکتر محمد ملکی از خامنه‌ای خواسته تا اداره کشور به شیوه نظام ولایی را به رفراندوم بگذارد
وی در این نامه شخص آیت‌الله خامنه‌ای را مسئول نابسامانی اوضاع ایران دانسته و او را خطاب قرار داده و نوشته است: «قبول کنید ایران در حالِ فروپاشی است. به حرف‌های اطرافیان خود باور نداشته باشید؛ آنها فقط به منافع خود می‌اندیشند و در پایان کار رهایتان می‌کنند.»
ملکی در ادامه می‌نویس: «در حالِ حاضر مردم تمام گرفتاری‌های خود را ناشی از اعمال و رفتار و گفتار شما می‌دانند. شما بودید که مشکلات بی حد و حصر مردم را به جای چاره‌جویی انکار کردید و می‌کنید. شما بودید که ایران را آزادترین کشور جهان نامیدید. شما بودید که با تصمیم‌گیری‌های غلط و دور از خرد به بیگانگان امکان دادید با تحریم‌ها اکثریت مردم را به روز سیاه بنشانند؛ شما بودید که با بی‌سیاستی‌هایتان دنیا را در مقابل ایران قرار دادید؛ شما بودید که به عوامل‌تان چراغ سبز نشان دادید تا در ایران و خارج ایران، در خیابان و بیابان دست به اعمال تروریستی بزنند و خون ایرانیانِ دگراندیش را بر زمین بریزند. شما به عنوان رئیس جمهور و رهبر باید در برابر کشتار ده‌ها هزار انسان در دهه‌ی شصت و شهادت هدی‌ها و هاله‌ها و نداها و صباها و ستارها جوابگو باشید.»
این منتقد حکومت ایران همچنین به خامنه‌ای گوشزد کرده که جمعیتی که در سفرهایش به استقبال او می‌آیند، همه با قدرت "زر و زور" به خیابان‌ها آمده‌اند و وی نباید باور کند که طرفدارانی در میان مردم دارد.


او به خامنه‌ای پیشنهاد کرده تا یک بار دستور دهد به هنگام سفرش ادارات و مدارس را تعطیل نکنند و روستایی‌ها را به زور به استقبال او نکشانند تا معلوم شود مردم تا چه اندازه به نظام ولایی علاقه‌مندند.

محمد ملکی در نوشته‌ی خود به نامه‌نگاری‌های اخیر بین رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائيه اشاره کرده و نوشته است: «ظاهرا وقتی مسئله‌ی بگیر و ببند و شکنجه و اعدام مردم مطرح است، دو قوه‌ی قضائیه و مجریه در یک رابطه‌ی تنگاتنگ عمل می‌کنند؛ وزارت اطلاعات منتقدین را دستگیر می‌کند، بازجویی می‌نماید و حکم صادر می‌کند و در پایان برای اجرا به دادگاه‌ها و نزد قضات می‌فرستد و آنها دستور وزارت اطلاعات را اجرا می‌کنند و دوستی و صمیمیت بین دو قوه برقرار است؛ اما وقتی پای خلاف‌های خودشان در میان است به جان هم می‌افتند و همدیگر را می‌درند.»

این فعال ملی مذهبی در پایان نامه خود بر اساس اصل ۱۱۱ قانون اساسی جمهوری اسلامی که تصریح کرده "هرگاه رهبر از انجام وظایف قانونی خود ناتوان شود یا فاقد یکی از شرایط مذکور در اصولِ پنجم و یکصد‌ونهم گردد، یا معلوم شود از آغاز فاقد بعضی از شرایط بوده است، از مقام خود برکنار خواهد شد"، خامنه‌ای را فاقد شرایط رهبری دانسته و از وی خواسته تا از مقام خود استعفا دهد.

محمد ملکی می‌نویسد: «اثبات شد "نظام ولایی" قادر به اداره‌ی امور کشور نیست و مردم فهیم ایران هستند که باید چگونگی اداره‌ی امور کشور را در یک همه پرسی (رفراندوم) آزاد و همگانی زیرنظر سازمان‌های بین‌المللی تعیین کنند و سرنوشت خود را به‌دست گیرند تا از آنچه در لیبی و سوریه و... در کشتار مردم و تخریب شهرها اتفاق افتاد جلوگیری گردد. جناب آقای خامنه‌ای! شک نکنید، فردا نوبت شماست و این نوشته، آخرین پیام من به شماست.»

محمد ملکی، فعال ملی مذهبی، پس از اعتراض به تعطیل شدن دانشگاه‌ها در سال ۱۳۶۰ دستگیر و مدت پنج سال را در زندان سپری کرد. در سال ۱۳۷۹ و در جریان بازداشت دسته‌جمعی ملی مذهبی‌ها، یک بار دیگر محمد ملکی دستگیر شد و شش ماه زندانی بود. وی در سال ۱۳۸۸ نیز به مدت ۱۹۰ روز در بازداشت به‌سر برد.

محمد ملکی ۷۹ سال دارد و به بیماری‌های سرطان پروستات، آریتمی قلبی و فشار خون مبتلاست

عکس / آسیب دیدن سه نفر در مراسم خیمه سوزی میدان ارگ تهران

عصرایران -  طی اجرای مراسم تعزیه و خیمه سوزی روز عاشورا در میدان ارگ بازار بزرگ تهران، 3 نفر از حاضران به دلیل افتادن میله ستون خیمۀ در حال سوختن بر روی سرشان، دچار سانحه شدند که به بیمارستان منتقل شدند.













ایران آمریکا را به اقدام‌های "غیرقانونی" در خلیج فارس متهم کرد



سفیر ایران در سازمان ملل با ارسال نامه‌ای به دبیرکل این سازمان و رئیس شورای امنیت، آمریکا را به اقدامات تحریک آمیز در مرزهوایی خود متهم کرد. ایران می‌گوید هواپیماهای آمریکا چندین‌بار وارد مرز هوایی ایران شده‌اند.

جمهوری اسلامی ایران با ارسال ۲ نامه‌ی رسمی به سازمان ملل متحد و شورای امنیت، نیروی دریایی آمریکا را به فعالیت‌های "غیرقانونی و تحریک‌آمیز" در مناطق مرزی دریایی و هوایی ایران متهم کرد.

محمد خزائی، سفیر ایران در سازمان ملل دو نسخه از این نامه را تحویل بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل داده است. سفیر ایران در این نامه نوشته است که در ماه اکتبر سال جاری، جنگنده‌های ناوگان دریایی آمریکا بارها در مناطق مرزی بوشهر پرواز کرده و چندین بار وارد مرز هوایی ایران شدند.

محمد خزائی همچنین تاکید کرده است که در اول ماه نوامبر نیز یک هواپیمای بی‌سرنشین امریکا علی‌رغم هشدارهای رادیویی برج پرواز وارد مرز هوایی ایران شد. در این حادثه نیروهای دفاعی جمهوری اسلامی این هواپیمای بی‌سرنشین را هدف قرار داده و هواپیما علی‌رغم خسارات وارده به مقر خود در خلیج فارس بازگشت.
پنتاگون ورود هواپیمای بی‌سرنشین آمریکایی به مرز هوایی ایران را رد کرد و گفت که هواپیمای مذکور در حریم هوایی بین‌المللی پرواز می‌کرد.

سفیر ایران در سازمان ملل متحد اضافه کرد که پرواز غیرقانونی هواپیماها در مناطق مرزی بوشهر احتمالا با هدف جمع‌آوری تصاویر از نیروگاه اتمی بوشهر بوده است.

جمهوری اسلامی ایران در نامه‌ی خود از بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد خواست تا به آمریکا هشدار دهد که دست از فعالیت‌های غیرقانونی در مرزهای هوایی و دریایی ایران بردارد. در این نامه تاکید شد: «ایالات متحده‌ی آمریکا قوانین بین‌المللی را نقض کرده و مسئولیت عواقبی که این اقدامات غیرقانونی به دنبال خواهد داشت، برعهده‌ی این کشور است.»

افزایش تنش میان دو کشور در منطقه

تنش میان ایران و آمریکا درماه‌های اخیر بالا گرفته است. در اکتبر سال جاری رزمایش نظامی مشترک آمریکا و اسرائیل با نام "چالش سخت ۲۰۱۲" بعد از ماه‌ها برنامه‌ریزی برگزار شد. آمریکا و اسرائیل هدف از این رزمایش را تقویت پدافند موشکی دو کشور در منطقه‌ی خاورمیانه عنوان کردند.در ۱۶ سپتامبر سال جاری میلادی نیز بزرگ‌ترین مانور نظامی آمریکا و متحدانش در آبهای خلیج فارس برگزار شد.

آمریکا "کشف و پاکسازی مین" را هدف اصلی این مانور که با حضور نمایندگان نیروی دریایی ۳۰ کشور دیگر برگزار شد، عنوان کرد. با این حال کارشناسان بسیاری قدرت‌نمایی در برابر تهدیدات ایران را مهم‌ترین دلیل برگزاری این رزمایش بزرگ توصیف کردند.

ایران همزمان با رزمایش آمریکا زیردریایی سنگین "طارق" را به آب‌های خلیج فارس انداخت. ایران نیز هدف از آغاز به کار این زیردریایی را "مین‌روبی و تمرین برای تامین امنیت راه‌های انتقال نفت" عنوان کرد.