۱۳۹۲ مهر ۱۷, چهارشنبه

ظریف اعتراض کرد، کیهان دست‌بردار نیست

 تیتر یک روزنامه کیهان در روز سه‌شنبه ۱۶ مهر (۸ اکتبر) جنجال برانگیز شد. در این تیتر از قول محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران آمده بود: «مکالمه روحانی با اوباما و دیدار طولانی من با جان کری نابجا بود».

گزارش کیهان درباره دیدار غیرعلنی وزیر امور خارجه با اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بود. روزنامه کیهان مدعی شده بود که در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس که روز ۱۴ مهر تشکیل شد، رئیس کمیسیون نظر آقای ظریف را درباره اقداماتی در سفر آمریکا که آیت‌الله خامنه‌ای آنها را "نابجا" دانسته سوال کرده است. آقای ظریف در پاسخ گفته: «ما فکر می‌کردیم مکالمه‌ها و گفت‌وگوها در حدی که انجام شده، در این حد مجوز داریم ولی وقتی حضرت آقا اشاره کردند، برداشت ما این است که ایشان اولاً به گفت‌وگوی دکتر روحانی با اوباما انتقاد دارند و این را یکی از اقدامات نابجا می‌دانند و طولانی شدن مذاکرات بنده و جان‌کری را از اقدامات نابجای دیگر سفر می‌دانند».

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اما بعدازظهر روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرگزاری مهر اظهار داشت که متنی که کیهان از قول آقای ظریف نوشته، در گزارش مکتوب این کمیسیون وجود ندارد.

محمد حسین نقوی ادامه داد: «روزنامه کیهان در گزارش صفحه سه خود عنوان کرده که ظریف در کمیسیون امنیت ملی به دیدار نابجای خود با جان کری و مکالمه تلفنی دکتر روحانی با اوباما اعتراف کرده، این خبر از طرف کمیسیون امنیت ملی تأیید نمی‌شود».

وی اما روز چهارشنبه ۱۷ مهر در نطق میان دستور خود در مجلس اظهار داشت که مطلب کیهان را تکذیب نکرده است. وی همچنین تصریح کرده که جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با ظریف محرمانه و غیرعلنی نبوده است.

به گزارش سایت تسنیم، آقای نقوی در مجلس گفته است: «در اینجا لازم است به دو نکته در مورد حضور آقای ظریف در کمیسیون امنیت ملی اشاره کنم؛ اول اینکه جلسه کمیسیون امنیت ملی نه غیرعلنی بود و نه محرمانه بنابراین با حضور نمایندگانی از برخی از کمیسیون‌های دیگر جلسه برگزار شد و دوم اینکه بنده مطالب رسانه‌ها از جمله روزنامه کیهان را تکذیب نکردم بلکه عرض کردم این مطالب در گزارش مکتوب کمیسیون نبود اما عرض نکردم این مطالب تکذیب می‌شود.»

سخنگوی وزارت امور خارجه اما روز سه‌شنبه مطلب کیهان را تکذیب کرد و گفت: «برداشت‌های نمایندگان محترم از سخنان وزیر امور خارجه در جلسه غیرعلنی روز یکشنبه با اعضای محترم کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دقیق منتشر نشده و تیترهای بـرخی جراید فاقد صحت می‌باشد و تکذیب می‌شود» .

وقتی کمردرد وزیر امور خارجه هم ماجرا را تمام نمی‌کند

محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در ساعات پایانی روز سه‌شنبه در صفحه شخصی فیس بوکش به ماجرای دیدار با کمیسیون امنیت ملی مجلس و تیتر و مطلب کیهان اشاره کرد و نوشت: «باعث تاسف است که یک و نیم ساعت بحث جدی، صمیمانه و خصوصی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی که صراحتا توافق شده بود محرمانه و غیرقابل نقل خواهد ماند، در چندجمله خلاصه شد که هیچ ارتباطی با بحث مفصل من نداشت و به مطبوعات درز داده شد. بدتر از آن افرادی که خود را قاضی صداقت بنده دانسته و با تیتر کوچک صداقت مرا می‌ستایند، با بزرگترین تیتر ممکن جمله‌ای را از من به عنوان نقل قول مستقیم از بنده منتشر کردند که با آنچه گفته بودم مطابقت نداشت. جالب آنجاست که کسانی که ادعای ولایتمداری دارند جلوتر از رهبری حرکت می‌کنند و هیچ از خود نمی‌پرسند که اگر ایشان مصلحت می‌دیدند خودشان مصادیق را روشن می‌فرمودند».

وزیر امور خارجه ایران که بعد از دیدن مطلب کیهان دچار کمردرد شدید شده و ساعاتی را در بیمارستان گذرانده بود، در ادامه پست خود با اشاره به کسانی که مطالب جلسات محرمانه را بدون توجه به محتوای مطلب و "به سلیقه خود" به بیرون منتقل می‌کنند، به این افراد هشدار داد که از این پس باید تنها توقع اظهار نظر رسمی در جلسات علنی را از او داشته باشند.

روزنامه کیهان به مدیریت حسین شریعتمداری اما ماجرا را تمام نکرد. روز چهارشنبه ۱۷ مهر (۹ اکتبر) باز هم تیتر اول این روزنامه مربوط به سخنان ظریف بود: «برخورد صادقانه ظریف خط سازش را به هم ریخت».

گزارش کیهان با این جمله شروع شده بود: «اظهارات صریح و صادقانه وزیر امور خارجه در نشست کمیسیون تخصصی مجلس، موجب شوک بی‌سابقه در حلقه افراطیون و پدرخوانده‌های خط سازش با آمریکا شده است».

روزنامه کیهان در گزارش روز سه‌شنبه خود هیچ اشاره‌ای به منبع خبر خود نکرده بود اما روز چهارشنبه نوشته است که منبع خبری او گفت و گوی محمد حسین نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با باشگاه خبرنگاران جوان بوده که فایل صوتی آن هم موجود است.

باشگاه خبرنگاران جوان که به صدا و سیمای جمهوری اسلامی وابسته است به نوشته روزنامه کیهان روز یک‌شنبه متن گفت و گو با آقای نقوی را منتشر کرده است.

نویسنده گزارش کیهان سپس به سخنان نقوی در تکذیب خبر کیهان اشاره کرده و نوشته است: «دقت در اظهارنظر آقای نقوی نشان می‌دهد ایشان علی‌رغم فشارهای وارده حاضر نشده اظهارات قبلی خود درباره سخنان دکتر ظریف را تکذیب کند و ظاهراً برای فرار از فشارها به همین اندازه اکتفا کرده که مطلب کیهان "در گزارش کتبی کمیسیون نیامده است" و این در حالی است که کیهان خبر خود را براساس گزارش مکتوب این کمیسیون تنظیم نکرده بلکه اظهارات صریح آقای نقوی مبنای خبر کیهان بوده است».

نمایندگان مجلس چه می‌گویند

روزنامه کیهان از قول یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس، بار دیگر سخنان ظریف را تایید کرده و از قول جواد کریمی قدوسی نوشته است: «وزیرخارجه مشخصا به دو اقدام هیئت ایرانی در سفر به نیویورک اشاره و تاکید کرد که مکالمه تلفنی آقای روحانی با رئیس‌جمهور آمریکا و طولانی شدن مذاکرات من و وزیرخارجه آمریکا نابجا بوده است».

این نماینده مجلس سپس به کیهان گفته که احتمالا تکذیب این سخنان از سوی وزیر امور خارجه به دلیل فشارهایی بوده که بر او وارد شده است.

کیهان سپس سراغ نایب رئيس کمیسیون امنیت ملی مجلس رفته و از قول او نیز تصریح کرده که آقای ظریف مکالمه تلفنی با اوباما را یکی از موارد نابجای سفر آمریکا معرفی کرده است.

منصور حقیقت‌پور همچنین به کیهان گفته: «وزیر امور خارجه در این جلسه به نمایندگان گفت که آمریکایی‌ها باید قدم‌های زیادی برمی‌داشتند و بعد ما به تلفن آنها پاسخ می‌دادیم».

خبرگزاری ایسنا نیز سراغ چند عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس رفته و نظر آنان را درباره اظهارات ظریف جویا شده است. احمدرضا دستغیب نایب رئيس این کمیسیون از جمله کسانی است که از سوی ایسنا مورد پرسش قرار گرفته است.

وی درباره سخنان ظریف گفته است: «آقای ظریف در این جلسه توضیحاتی دادند که سفر نقاط مثبت فراوانی داشته ولی طبیعتا برخی قسمت‌های سفر هم مورد نقد و تذکر رهبری است. لازم است نه مطلقا خوش‌بینانه به این سفر نگاه کنیم و آن را پیروزی ملی بدانیم و نگاه افراطی به آن داشته باشیم و نه اینکه سرد و منفی به این سفر بنگریم که دستاوردهای آن را هم تحت‌الشعاع قرار دهیم. بنابراین رسانه‌ها باید خیلی به این مساله دقت کنند زیرا توصیه رهبری هم این است که در نقد، نکات مثبت نیز مورد اشاره قرار گیرد».

باقر حسینی نماینده دیگر مجلس نیز در گفت و گو با ایسنتا گفته است: «آقای ظریف در جلسه کمیسیون امنیت گفتند به نظرم طولانی شدن صحبت من با جان کری و مکالمه تلفنی با اوباما جزو مواردی است که مقام معظم رهبری آن را نابجا دانستند».
در هر صورت هنوز مشخص نشده که آیا این سخنان از سوی وزیر امور خارجه بیان شده ولی قرار بر انتشار عمومی آن نبوده است یا آنکه اصلا چنین جملاتی از سوی جواد ظریف گفته نشده است.

مدیرعامل دویچه وله: آقای روحانی رفع فیلتر از سایت ما می‌تواند اقدامی شایسته باشد!

پتر لیمبورگ، مدیرعامل جدید دویچه وله، در بیانیه مطبوعاتی خود از رئیس جمهوری ایران خواست تا در عملی کردن وعده خویش در زمینه رفع سانسور پیگیر و مصمم باشد.
مدیرعامل جدید دویچه وله که رسما از اول اکتبر سال جاری (۲۰۱۳) کار خود را آغاز کرده است، در بیانیه مطبوعاتی خود که روز چهارشنبه ۹ اکتبر منتشر شد، به موضوع سانسور و فیلترینگ در ایران پرداخته است. وی در این بیانیه از دولت ایران خواسته است که "هرچه سریعتر در راستای ایجاد شفافیت بیشتر بکوشد و به سانسور اینترنتی خاتمه دهد".

پتر لیمبورگ در این بیانیه متذکر شده است که رفع سانسور و فیلترینگ می‌تواند زمینه آزادی بیان شهروندان ایران را فراهم آورد و به مردم این امکان را بدهد که بدون هرگونه هراسی باورهای خود را بیان کنند. به گفته مدیرعامل دویچه وله، چنین امری برای دولت ایران تنها می‌تواند سودمند باشد.

در بیانیه مطبوعاتی مدیرعامل دویچه وله به موضوع شبکه‌های اجتماعی نیز اشاره شده است: «جمعیت جوان ایران می‌تواند با بهره گرفتن از افزار شبکه‌های اجتماعی در امر تبادل نظر در جامعه ایران مشارکت کند و این امر به جوانان این امکان را می‌دهد که نظرها و خواست‌های فردی خود را شکل دهند.»
پتر لیمبورگ معتقد است که علی‌رغم گرایش‌های محتاطانه حکومت برای ایجاد گشایش‌های سیاسی و اجتماعی، کماکان گام موثری در زمینه رفع سانسور اینترنتی برداشته نشده است.

در ادامه بیانیه مطبوعاتی مدیرعامل دویچه وله آمده است: «سایت فارسی دویچه وله از ژانویه سال ۲۰۰۹ تا کنون فیلتر است. حال آنکه شهروندان ایران با بهره گرفتن از راهکارهای دویچه وله برای عبور از فیلترینگ، یعنی با بهره گرفتن از نرم‌افزار Psiphon (سایفون) موفق شده‌اند از فیلترینگ سایت دویچه وله عبور کنند. تنها در ماه سپتامبر سال جاری ما شاهد افزایش میزان استفاده از آنتی‌فیلترینگ سایفون بوده‌ایم. در این ماه بیش از دو میلیون کاربر ایرانی با استفاده از نرم‌افزار سایفون دویچه وله موفق شده‌اند، از فیلترینگ موجود عبور کرده و درباره رویدادهای ایران و جهان کسب اطلاعات کنند.»

مدیرعامل دویچه وله در پایان بیانیه مطبوعاتی خود متذکر شده است که رئیس جمهوری ایران با رفع فیلتر از سایت فارسی دویچه وله، dw.de/persian، می‌تواند آشکارا یک گام مثبت سیاسی بردارد. البته رفع سانسور، عدم ارسال پارازیت بر روی برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی دویچه وله را نیز شامل می‌شود.

موضع دوپهلوی خامنه ای درباره سفر روحانی به نیویورک و جانی تازه به کالبد افراطیون" : تمجید "عماریون" و "مصباحیون" از خامنه ای

 نازنین کامدار : با اعلام موضع دوپهلوی خامنه ای درباره سفر حسن روحانی به نیویورک که با استقبال جناح تندروی جمهوری اسلامی، یعنی طیف موسوم به جبهه پایداری و چهره هایی که علی مطهری آنها را "کاسب فتنه" خوانده، رو به رو شد، موج جدیدی از چاپلوسی از وی آغاز شده است.
پس از آنکه گفته های خامنه ای درباره "نرمش قهرمانانه" منشاء طنزپردازی های فراوانی شد، طیف های راست در عرصه رسانه ها مدتی دچار انفعال شدند و حتی برخی از وبلاگ های این طیف سخن از "عقب نشینی رهبری" مطرح کردند؛ وضعیتی که با سخنان اخیر و تشر خامنه ای به دولت با عنوان "مورد تایید نبودن برخی اقدامات"، تغییر کرده و موج تازه ای از تعریف و تمجید از وی را به دنبال داشته است.
این موج با سخنان مصباح یزدی که بعد از انتخابات در انزوا قرار گرفته بود، آغاز شد.
او در سخنانی که سایت رجانیوز، ارگان جبهه پایداری منتشر کرده، "تدبیر" خامنه ای را در جهان "بی نظیر" توصیف کرده است؛ سخنانی که طی ماه های گذشته از سوی این چهره افراطی به گوش نمی رسید و برخی تحلیل گران آن را نشانه دلخوری افراطیون از آیت الله خامنه ای گرفته بودند.
به نوشته رجانیوز، مصباح در جمع عوامل جبهه پایداری که تحت عنوان "جمعی از طلاب بسیجی" از آنها یاد شده، آیت الله خامنه ای را با اولین امام شیعیان مقایسه کرده و گفته است: " علیرغم ظلم‌هایی كه به حضرت علی و خانواده مظلوم وی روا داشته شد، اما زمانی كه حضرت علی احساس كرد، دوری ایشان از عرصه اجتماع می‌تواند، اساس اسلام را در خطر بیندازد، وارد میدان شده و حتی در بسیاری از موارد به خلفا كمك كردند تا اساس اسلام و مصلحت مسلمین تأمین شود. با وجود اینكه نظر حضرت علی نسبت به خلیفه و ظلم‌هایی كه از جانب او به خودش روا شده است، ظاهرا باید مشخص باشد، اما حضرت علی او را به بهترین وجه راهنمایی كردند، چرا كه اینجا مسأله شخصی مطرح نبود بلکه اسلام در خطر بود".
پس از وی، مهدی طائب، فرمانده قرارگاه "عماریون" هم که طی 4 سال گذشته به بهانه "مبارزه با فتنه" بودجه های چند صد میلیاردی دریافت کرده و به "قرارگاه کاسبان فتنه" شهرت دارد، در جمع عوامل این قرارگاه، به تجلیل از آیت الله خامنه ای پرداخته و حتی او را "مقبول تر از خمینی" دانسته است.
سایت کلمه، در گزارشی در اینباره نوشته است: "مهدی طائب که سخنانش در مورد خوزستان چندی پیش مساله ساز شد، این بار نه تنها ادعا کرده که مقبولیت رهبری از امام خمینی بیشتر است بلکه گفته است که میرحسین موسوی در مقابل امام ایستادگی می ایستاد.رییس قرارگاه عمار که طی سال های اخیر در عرصه سیاسی فعال شده و از غائبان دهه اول انقلاب است ادعا کرده که هرگز مقبولیت امام خمینی در حد مقبولیت مقام معظم رهبری، نبود!"
کلمه افزوده است: "مهدی طائب با کمک تیمی از نیروهای امنیتی سال هاست در تلاش است تا بتواند گفتمان خط امام را کمرنگ کند و از جمله افرادی است که در سال ۸۸ بیشترین آسیب را به انقلابیون اصیل و خادمان کشور وارد کرد. این مقام امنیتی که در جریان حوادث سال ۸۸ نقش برجسته ای در امام زدایی و فراهم کردن خوراک برای حمله به میرحسین موسوی نخست وزیر دوران دفاع مقدس در رسانه های افراطی و تندرو داشت، اینک با قلب واقعیت و تاریخ معاصر مدعی شده است: بازرگان نخست وزیر و بنی صدر رئیس جمهور و میرحسین موسوی وزیر اجرایی این کشور بودند که هرسه نفر رسما جلوی دستور امام ایستادگی کردند. این ادعا در حالی مطرح می شود که امام خمینی در توصیف میرحسین موسوی گفته بود: آقاى مهندس موسوى را شخص متدین و متعهد، و در وضع بسیار پیچیده کشور، دولت ایشان را موفق مى دانم".
این سایت در خصوص قرارگاه موسوم به "عماریون" هم نوشته: "عماریون شاگردان مصباح یزدی هستند که بعد از انتخابات مهندسی شده ریاست جمهوری دورهم آمدند تا بتوانند برای انتخابات مجلس و ریاست جمهوری دورآتی با آمادگی بیشتری میداندار شوند. این گروه که پیش از این در قالب انصار حزب الله در مناسبتهای مختلف مسئولیت حمله به بیت علما، فحاشی و هتک حرمت به مسئولان و شخصیتهای سیاسی، آتش زدن کتابفروشی ها …. را بعهده داشتند، برای انجام فعالیتهای منسجم تر در قالب گروه «عماریون» اعلام موجودیت کردند.علیرضا پناهیان، مهدی طائب، سعید قاسمی، محمدمهدی ماندگاری، مهدی کوچک‌زاده، حمید رسایی، نادر طالب‌‌زاده اردوبادی، حسین یکتا، حسن عباسی، علی ثمری، سعید حدادیان، حسین‌الله کرم، قاسم روانبخش، وحید جلیلی و حسین روشن اعضای شورای مرکزی این تشکل اطلاعاتی- امنیتی هستند. همان ها که در گرماگرم انتخابات و رویدادهای پس از آن از هیچ تلاشی برای دامن زدن به بحران کوتاهی نکردند".
سایت مشرق هم در تعریف از خامنه ای از دیگر افراطیون عقب نمانده و ضمن تحلیل سخنان اخیر خامنه ای نوشته است: " تکرار کلید واژه های همچون بدبینی، غیر منطقی بودن، خود برتربینی و عهد شکن بودن توسط رهبری درباره دولت آمریکا نشان می دهد که آقا در حوزه مسائل تاکتیکی نیز چارچوب معینی و بر اساس استراتژی از پیش تعیین شده ای عمل می کند. رهبری مذاکره دو طرفه معقول را نیازمند پیش مقدماتی می دانند که بدون آن کسب نتیجه و نشتن پای میز مذاکره مطلوب نیست. مقام معظم رهبری با طرح کلید واژه هایی همچون بدبینی به دولتمردان آمریکا عملا معتقدند آمریکایی ها برای برطرف کردن بدبینی ایران باید یکسری اقدامات عملی را انجام بدهند. مجموعه اظهارات رهبری طی روزهای اخیر می تواند تلاش برای انتقال این پیام راهبردی باشد که این مذاکرات با اجازه، تحت حمایت، نظارت و مراقبت نظام می باشد و هر نوع توافق راهبردی منوط به تصمیم، اراده موافقت و علی الخصوص متقاعد شدن نظام صورت خواهد پذیرفت. در حوزه نگاه رهبری به مسائل دیپلماتیک رهبری برای نوع و نحوه انتقال پیام به درون جامعه ایران جایگاه ویژه ای قائل می باشند.از میان سخنان رهبری به خوبی می توان استنباط کرد که نوعی روشن کردن فضا در جامعه برای مواجه و نحوه زاویه دید نگاه به مذاکرات با آمریکا کاملا مشخص می باشد. مهمترین پیام رهبری در سخنان اخیرشان به طرف غربی این بود که محاسبات راهبردی ایران در مواجه با آمریکا هیچ تغییری نکرده است. این محاسبات همچنان بر پایه بدبینی به آمریکا و بی منطق و عهد شکن دانستن دولت آمریکا استوار است".

این نوشته ها و سخنان در شرایطی مطرح می شود که برخی ناظران، این موج جدید را با هدف توجیه "نرمش" های آینده و البته روحیه دادن به عوامل افراطی ارزیابی می کنند.

داستان "روزنامه نگاری" قلدارانه روزنامه خامنه ای ادامه دارد انکار از ظریف و اصرار از کیهان



 محمد جواد ظریف، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی اظهارات نسبت داده شده به خود درباره دیدار و گفتگو با جان کری، وزیر امورخارجه آمریکا و تماس تلفنی باراک اوباما با حسن روحانی را که روزنامه کیهان منتشر کرده بود، رد کرد.

به گزارش صدای آمریکا، آقای ظریف روز سه شنبه در صفحه فیسبوک خود نوشت آنچه به نقل از او در روزنامه کیهان منتشر شده، با آنچه در جلسه «خصوصی» و «محرمانه» با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیان شده بود، مطابقت ندارد.

روزنامه کیهان به مدیر مسوولی حسین شریعتمداری (نماینده خامنه ای در کیهان)، از مخالفان دولت حسن روحانی، روز سه شنبه تیتر صفحه اول خود را به نقل از وزیر امورخارجه ایران اینگونه انتخاب کرد: «مکالمه روحانی با اوباما و دیدار طولانی من با جان‌کری نابجا بود.»

کیهان این اظهارات را «برخورد صادقانه» وزیر امورخارجه توصیف کرد.

اما وزیر امورخارجه ایران در واکنش به این تیتر در صفحه فیسبوک خود نوشت «باعث تاسف است که یک و نیم ساعت بحث جدی، صمیمانه و خصوصی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، که صراحتا توافق شده بود محرمانه و غیرقابل نقل خواهد ماند، در چندجمله خلاصه شد که هیچ ارتباطی با بحث مفصل من نداشت و به مطبوعات درز داده شد.»

آقای ظریف در ادامه نوشت: «بدتر از آن افرادی که خود را قاضی صداقت بنده دانسته و با تیتر کوچک صداقت مرا می ستایند، با بزرگترین تیتر ممکن جمله ای را از من به عنوان نقل قول مستقیم از بنده منتشر کردند که با آنچه گفته بودم مطابقت نداشت.»

کیهان روز سه شنبه نوشته بود که در جلسه روز یکشنبه آقای ظریف با اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، وزیر امورخارجه ایران گفت برداشت ما این است که منظور رهبر جمهوری اسلامی از «نابجا» بودن برخی اقدامات در نیویورک، تماس تلفنی حسن روحانی و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و همچنین دیدار بین ظریف و جان کری بوده است.

با وجود واکنش جواد ظریف به گزارش کیهان، این روزنامه روز چهارشنبه در تیتری، از تایید خبر خود توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی خبر داد.
اما در همین گزارش، کیهان نوشته است که نقوی حسینی، نماینده مجلس شورای اسلامی در واکنش به خبر یک روز قبل کیهان گفته است «مطالبی که در این روزنامه چاپ شده در گزارش مکتوب کمیسیون امنیت ملی مجلس وجود ندارد.»

این روزنامه به نقل از باقر حسینی نماینده از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی می نویسد «آقای ظریف در جلسه کمیسیون امنیت گفتند به نظرم طولانی شدن صحبت من با جان‌کری و مکالمه تلفنی با اوباما جزء مواردی است که مقام معظم رهبری آن را نابجا دانستند.»

مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران نیز روز سه شنبه نقل قول منتشر شده در کیهان را رد کرد.

جواد ظریف در فیسبوک خود نوشته است «به هرحال سخنگوی وزارت امور خارجه مطلب را تکذیب کرد، ولی من درس مهمی را آموختم. دوستان عزیزی که مطالب جلسه محرمانه را بدون توجه به محتوای مطلب به سلیقه خود به بیرون منعکس کردند، منبعد تنها توقع اظهارنظر رسمی در جلسات علنی از بنده داشته باشند.»

نویسنده کیهان روز چهارشنبه نوشت: «کیهان خبرهای موثقی از فشار سنگین حلقه افراطیون و پدرخوانده‌های خط سازش با آمریکا برای تکذیب خبر یاد شده در اختیار دارد که در صورت لزوم اقدام به انتشار آن خواهد کرد.»

این بار اولی نیست که یک چهره نزدیک به اصلاح طلبان گزارش های مربوط به خود در روزنامه کیهان را رد می کند.

سرعت طلاق در کشور از ازدواج پیشی گرفت

مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور با اعلام ثبت ۱۱ ازدواج به ازای هر یک هزار جمعیت در کشور، گفت: ایران پس از کشور تاجیکستان در رتبه دوم کشورهای منطقه از لحاظ نرخ ازدواج قرار دارد.
علی‌اکبر محزون، درباره روند افزایش یا کاهش ازدواج طی‌ سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۱ که شامل یک دهه است، گفت: اگر بخواهیم روندهای این واقعه را مقایسه کنیم باید بر اساس تغییرات جمعیتی این مقایسه انجام شود و این روند متناسب با جمعیت کشور پیش رفته است.
وی افزود: در حال حاضر نرخ ازدواج ۱۰.۰۹ درهزار است به این معنا که به ازای هر یک هزار جمعیت، ۱۱ ازدواج ثبت می‌شود که وضعیت خوبی است و در سال‌های اخیر متناسب با تحولات جمعیتی کشور بوده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور گفت:‌ با توجه به اینکه جمعیت دهه ۶۰ در سال‌های آینده از سن ازدواج عبور خواهند کرد، پیش‌بینی می‌شود کاهش جزئی نرخ ازدواج را داشته باشیم، ضمن آنکه این جمعیت واقع در سن ازدواج دهه ۶۰، ازدواج خود را به تاخیر می‌اندازند که البته این مسئله به نوبه خود باعث می‌شود که بخشی از ازدواج‌ها به سال‌های آینده موکول شود.
محزون اظهار کرد: با توجه به اینکه کاهش جزئی نرخ ازدواج در سال‌های آینده مشاهده می‌شود، باید تدابیری اتخاذ شود که با ترغیب جوانان، ازدواج آنها در سن مناسب صورت بگیرد.
وی درباره میانگین سن ازدواج پسران و دختران در ایران نیز، گفت: میانگین سن ازدواج آقایان در کشور ۲۷.۴ سال و در دختران ۲۲.۱ سال در ازدواج‌هایی که صورت گرفته، ثبت شده است.
به گفته مدیرکل دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور، در استان‌های سمنان، تهران و البرز به ترتیب آقایان بالاترین میانگین سن ازدواج را دارند که از آمار کشوری بالاتر است که این آمار برای دختران به ترتیب استان‌های تهران، البرز و سمنان ثبت شده است.
محزون درباره روند کاهش و یا افزایش واقعه طلاق در کشور نیز گفت: شاخص ازدواج و طلاق هر دو در ارتباط با ساختار جمعیتی تغییر می‌کند، چرا که این دو واقعه با ساختار جمعیت ارتباط تنگاتنگی دارند و بحث طلاق نیز ارتباط مستقیمی با ساختار الگوی ازدواج دارد.
به گفته وی، نرخ طلاق در کشور حدود دو در هزار است، به این معنا که به ازای هر یک هزار جمعیت، دو طلاق در کشور به ثبت رسیده است که این آمار نیز در سال‌های اخیر تغییرات چندانی نداشت و از ۱.۹ به ۲ رسیده، لذا درمقایسه با مقوله ازدواج، سرعت طلاق بالاتر است و باید متولیان ذیربط تدابیری را اتخاذ کنند که این آمار حفظ شده و پیشگیری‌های لازم صورت بگیرد تا تبدیل به موضوع حادی نشود.

گفتگو با همسر یک زندانی سیاسی؛ نگرانی از وضعیت مجید معین

مجید معین، زندانی سیاسی محبوس در اوین به دلیل شکستگی پا و عدم انتقال وی به بیمارستان در شرایط نگران کننده ای بسر می برد. وی نه تنها از مرخصی استعلاجی محروم است، بلکه به دلیل رسانه ای شدن وضعیت جسمانی اش، از ملاقات حضوری نیز محروم شده است.
همسر وی که در این بیست ماه تاکنون حاضر به گفتگو با هیچ رسانه ای در مورد فشارهای وارده بر آنها نشده است، اینک با نگرانی از شرایط جسمانی همسرش می گوید: «اگر پای همسرم که شکسته، جوش بخورد دوباره باید بشکنند و عمل کنند. به من می گویند از بیرون از زندان نامه پزشک بیاورید اما وقتی اجازه نمی دهند همسرم بیرون بیاید، من نامه پزشک را چطور و از کجا باید بیاورم؟! کدام دکتر بدون معاینه بیمار حاضر است نامه بدهد؟»
مجید معین، خبرنگار روزنامه بیان و سلام و مدیر کمیته اقتصادی انجمن ورزشی نویسان جوان است که هم اکنون نزدیک به دو سال است در حبس به سر می برد. وی به اتهام اجتماع و تبانی و اقدام علیه امنیت ملی به چهار سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این روزنامه نگار همچنین، در ۲۵ بهمن ماه سال ۸۹ و پس از فراخوان میرحسین و کروبی در تجمع شرکت کرده بود که بازداشت و ۱۱ روز را در بند ۲۰۹ زندان اوین به سر برد. پس از آن باردیگر در بهار سال گذشته توسط عده ای لباس شخصی بازداشت و پس از بازجویی در مکانی نامعلوم به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد و شش ماه در این بند نگهداری شد. در زمان بازجویی در بند ۲۰۹ تحت شدیدترین هتاکی ها و ضرب و شتم قرار گرفت که به علت شدت ضربات وارده، وی به بیمارستان انتقال یافته و تحت عمل جراحی قرار گرفت.
گفتنی است، مجید محمدی معین و همسرش دارای دو مورد ثبت اختراع هستند که در کارنامه مخترعین در سال ۹۰ ثبت شده است. وی مجری انحصاری جذب حامیان کمیته ملی المپیک و مبتکر جشن اسطوره های ورزش ایران و مدیر اولین شرکت تخصصی جذب حامیان مالی در ایران است.
متن گفتگوی “جرس” با ملیکا اولادزاده همسر مجید معین در خصوص ممانعت از انتقال وی به بیمارستان در پی می آید:
خانم اولادزاده، پیگیری های شما برای مرخصی استعلاجی جهت عمل جراحی همسرتان به نتیجه ای رسیده است؟
نخیر، الان حدود نزدیک به یکماه است که پیگیری می کنیم اما هیچ جواب مثبتی نگرفتیم. پای همسرم در زندان شکسته و باید جهت درمان به بیمارستان منتقل شود. اول پایش را گچ گرفتند، اما دوباره درد داشت. باز کردند و آتل بستند. دکتر عکسش را دیده و گفته باید سریع پایش را عمل کنند و اگر پایش که شکسته جوش بخورد، دوباره باید بشکنند و عمل کنند. به من می گویند از بیرون از زندان نامه پزشک بیاورید اما نمی گویند همسرم را که اجازه نمی دهند بیرون بیاید، من نامه پزشک را چطور و از کجا باید بیاورم؟! کدام دکتر بدون معاینه حاضر است نامه بدهد؟
الان دقیقا چه مدت است که همسرتان در زندان بسر می برند؟
دقیقا بیست ماه بیشتر است و در این مدت یک ساعت هم به مرخصی نیامده است. البته در این مدت تنها وعده می دادند و می گفتند صبر داشته باشید و جمله “ان الله مع الصابرین” را هزار بار گفته اند اما از آیه های قرآن استفاده می کنند تا اهدافشان را پیش ببرند. اینقدر منتظر بودیم که حتی به فرزندم هم نگفتم که پدرش زندان هست.
یعنی در این بیست ماه نه پدرش را دیده و نه با او حرف زده؟
نخیر به او گفتم که پدرش مسافرت است و به علت اینکه در پیگیری ها هم مدام به ما می گفتند به زودی آزاد می شود از این هفته، به آن هفته امید داشتم آزاد شود، تا اینکه بیست ماه به همین وعده ها گذشت. فرزندم الان هفت سالش هست و مدام منتظر است پدرش بیاید.
آقای معین به چه اتهامی به چهار سال زندان محکوم شده اند؟
می گویند ارتباط با دول متخاصم، در صورتی که هیچ مدرک و سندی ندارند که بتوانند این حرف را ثابت کنند؛ حتی این در پرونده اش نیست و در روزهای اول بازجویش به من می گفت اشتباه شده و نگران نباشید. اتهامی که اصلا اثبات نشده اما برایش حکم صادر کرده اند! توضیح هم دادیم که یک شرکت نیاز به مراوده با شرکتهای مرتبط دارد و برای پیشرفت و توسعه کشور اساس کار رابطه است چطور می توان نام این را ارتباط با دول متخاصم گذاشت؟ یکباره مرزهای کشور را ببندید و اجازه ورود و خروج ندهید تا این همه مشکل برایمان ایجاد نشود.
آقای معین غیر از فعالیت های رسانه ای دو اختراع هم به ثبت رسانده اند. می توانید در خصوص فعالیت های ایشان بیشتر توضیح دهید؟
در حقیقت اختراع من مربوط به لوازم بهداشتی بود که ثبت صنعتی هم کرده و می خواستم کارخانه اش را راه اندازی کنم و به تولید داخلی برسم. با همکاری همسرم در این زمینه فعالیت داشتیم اما بعد از بازداشت همسرم من هم به علت دوندگی برای کار او در نهادهای قضایی و همچنین تنها بدوش کشیدن بار زندگی و نگهداری فرزند خردسالم مجبور شدم فعلا فعالیت هایم را تعطیل کنم. همسرم به ورزش کشور خیلی خدمت کرده است. حتی وقتی بازداشت شده بود اسطوره های ورزشی می گفتند نامه ای و طوماری بنویسیم. در این دو سال چقدر از کمیته ملی المپیک بابت کارهای ورزشکاران که قرار بود انجام شود با من تماس می گرفتند اما با زندانی کردن همسرم تمام برنامه ریزی ها کنسل شد. همه از خدمات او اطلاع داشتند. نمی دانید چقدر تقدیر نامه از وزیر و کمیته ملی المپیک و تندیس دارد، حتی اینها را بردم دادگاه نشان دادم اما گفتند خانم اینها چیه جمعشان کن!
در زمان بازجویی هم گویا مورد ضرب و شتم قرار گرفته بودند و به بیمارستان منتقل شدند؟
بله، همان ماه اول پس از بازداشت و دوران بازجویی به طور اتفاقی با من تماس گرفتند و گفتند آپاندیسش ترکیده و با وضعیت بدی به بیمارستان منتقلش کرده اند. البته در همه جا هم علتش نوشته شده و من حتی تا الان با هیچ رسانه ای در این زمینه حرف نزدم. ببینید حرف نمی زنم می گویند از مرخصی و ملاقات حضوری خبری نیست اگر صحبتی در مورد آنچه اتفاق افتاده بزنم چه می کنند…
جدای محرومیت از مرخصی، آیا ملاقات حضوری دارید؟
از طرف دادستانی می گویند به علت اینکه موضوع مشکل جسمی همسرم رسانه ای شده است از ملاقات حضوری و مرخصی خبری نیست و اصلا حرفش را نزنیم. اوایل که نماینده دادستان می گفت وزارت اطلاعات اجازه نمی دهد، بعد که از بازجو پرسیدم گفت من مشکلی ندارم و مرخصی و ملاقات حضوری و اینها از دست من خارج است. خلاصه این به آن پاس می دهد آن به این! در حالیکه مرخصی، ملاقات حضوری و آزادی مشروط اساسا حق مسلم همسرم است.
آقای معین از این موضوع اطلاع دارند و واکنششان چیست؟
خیلی ناراحت است و حتی در آخرین ملاقات گفت هفته آینده به ملاقاتش نروم. از بندش هم تا بخواهد به سالن ملاقات بیاید وضعیت پایش وخیم تر می شود.
به تعدادی از زندانیان عفو داده شده اطلاع دارید این عفو شامل همسر شما هم شده است یا نه؟
فروردین ماه امسال، یکسال و نیم از چهار سال به او عفو خورده و به خودش در زندان گفته اند اما من هر چه در دادستانی پرس و جو می کنم، می گویند که ما اطلاعی نداریم.
اخیرا خبری مبنی بر اینکه هشتاد نفر مورد عفو رهبری قرار گرفتند منتشر شد. در این زمینه اطلاع دارید کسی آزاد شده یا نه؟
ما امیدواریم و منتظر، منتهی یکماه دارد از خبر عفو هشتاد نفر می گذرد و خانواده ها در استرس و انتظار هستند اما خبری از آزادی نیست. اگر نمی خواهید این زندانیان را آزاد کنید چرا اینهمه به خانواده ها استرس می دهید؟ از دادستانی که سوال می کنیم می گویند خبر ندارند و هنوز لیستی برایشان نیامده است.
در پایان چه درخواستی دارید؟
در درجه اول آزادی تمامی زندانیان سیاسی را می خواهم. هر دوشنبه که برای ملاقات می روم وقتی خانواده ها و دردهایشان را می بینم به شدت منقلب می شوم. مادر پیری که قادر به راه رفتن نیست دستش را می گیرند راه برود برای ملاقات عزیزش می آید و موارد مشابه دیگر. بخاطر همین اول از همه آزادی زندانیان سیاسی را می خواهم.

مکارم شیرازی : دنیا امروز تشنه مذهب شیعه است

به گزارش ایسنا ،  مکارم شیراز امروز (سه شنبه) در مدرسه امیرالمومنین ‌ با بیان این‌که «خداوند بر اساس این افتخار که در اختیار شیعه است، افتخارات دیگری را نیز نصیب ما نموده است» افزود: عقلانیت از دیگر افتخارات و امتیازات شیعه است، در حالی که برخی، قائل به عقلانیت در احکام دینی و تعالیم اسلامی نیستند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: باید بدانیم که دنیای امروز تشنه مذهبی آسمانی است و مطمئن باشیم که این مذهب شیعه است، چرا که دنیا عقلانیت را دنبال می‌کند و مذهب تشیع دینی بر پایه عقلانیت است.
در همین زمینه : 
نخست وزیر سابق مالزی از شیعیان ایرانی که به مالزی می‌روند خواست تا مزاحم آنها نشوند: شیعه عامل تفرقه مسلمانان است

به گزارش ایسنا ( سيزدهم مهر ۱۳۹۲ برابر با پنجم اکتبر 2013 )، نخست وزیر پیشین مالزی در تازه‌ترین اظهار نظر در خصوص مذهب شیعه گفت: آموزه‌های شیعی نباید در مالزی رواج داشته باشد زیرا این امر می‌تواند به بروز تنش و دودستگی جامعه مسلمانان مالزی بیانجامد.
وی که در حال حاضر ریاست بنیاد جهانی صلح پردانا را بر عهده دارد، تصریح کرد: وجود همزمان آموزه‌های شیعی و سنی در یک کشور به طور معمول باعت به وجود آمدن دشمنی در میان مسلمانان می‌شود تا جائیکه جامعه را از بین می‌برد.
ماهاتیر محمد با تاکید براینکه "من نمی‌گویم که آنها اشتباه می‌کنند یا ما اشتباه می‌کنیم"، اظهار کرد: مسلمانان در مالزی زمانی همگی سنی بودند اما اکنون آموزه‌های شیعی در میان آنها رواج پیدا کرده است.
وی بیان کرد: ممکن است زمانی آنها دچار اختلاف شوند، مساجد جداگانه برای شیعیان و سنی‌ها داشته باشند و حتی همدیگر را بکشند. ما نمی‌خواهیم این اتفاقات بیافتد.
ماهاتیر محمد ، مذهب شیعه را عامل تفرقه مسلمانان دانسته و از ایرانیها خواست که دست از دخالت در مذهب مالزی دست بردارند.
وی گفت: اگر در ایران ایرانیان می‌خواهند تا مذهب خود را دنبال کنند به خودشان مربوط است اما اگر آنها به مالزی می‌آیند لطفا مزاحم ما نشوند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها ، چهارشنبه 17 مهر، 9 اکتبر