۱۳۹۱ آذر ۱۷, جمعه

نایب قهرمانی نوشاد عالمیان در تورهای پینگ‌پنگ جهان در سال ۲۰۱۲


نوشاد عالمیان در مرحله پایانی فینال پروتورهای جهان مقابل حریف آلمانی‌اش شکست خورد و در جایگاه دوم تورهای جهانی سال ۲۰۱۲ ایستاد.
عالمیان که توانسته بود به مرحله پایانی فینال تورهای پینگ‌پنگ جهان در بخش زیر ۲۱ سال راه یابد، مقابل پاتریک فرانزیسکا از آلمان با نتیجه‌ چهار بر یک شکست خورد و دوم شد.
به گزارش ایسنا، عالمیان این مسابقه را با امتیازهای ۴- ۱۱، ۱۲ – ۱۴، ۱۱ – ۹، ۵- ۱۱ و ۶ -۱۱ به رقیبش واگذار کرد. در مرحله گروهی هم پینگ‌پنگ باز المپیکی ایران مقابل این حریف آلمانی با نتیجه‌ سه بر چهار، شکست خورده بود.
در این دوره از رقابت‌ها رتبه‌های اول تا سوم رنکینگ جهانی زیر ۲۱ سال که پینگ‌پنگ بازانی از چین بودند، حضور نداشتند. البته این اولین بار است که یک پینگ‌پنگ باز ایرانی به مرحله فینال این رقابت‌ها راه پیدا می‌کند.

امام جمعه قم پذیرفت در "حکومت ناب محمدی" ایران دروغ بیداد میکند: متأسفم که در کشورهای دیگر صداقت و ر استی از کشور ما بیشتر است

به گزارش ایلنا، آیت الله ابراهیم امینی، امام جمعه قم، ظهر امروز  در خطبه های نماز جمعه قم اظهار داشت: از نشانه های بی ایمانی، دروغ گویی است و حتی در شرع مقدس، این عمل زشت، در ردیف شرک به خدا قرار داده شده است.

 وی خطاب به مسئولان نیز گفت: با مردم صادق باشید و اگر مشکلی وجود دارد خیلی صادقانه با مردم مطرح کنید و از مردم خود برای برطرف شدن آن مشکلات، کمک بخواهید.

وی افزود: دروغ گویی، انسان را به فجور یعنی گناهان زشت می کشد و از این رو باید سعی کرد که این عمل زشت در ما وجود نداشته باشد.

مردم به دروغگو اعتماد نمی کنند

 آیت الله امینی تأکید کرد: مردم به دروغ گو اعتماد نمی کنند و آن فرد دروغ گو در نهایت یک فرد بی اعتبار و بی آبرو در جامعه خواهد شد.
 وی به اثرات دروغ در زندگی شخصی هم اشاره کرد و با تأکید بر این که صدق و راستگویی از ارکان بقای خانواده است، گفت: اگر دروغ گویی در خانواده ای باشد، آن خانواده به سمت ویرانی و از هم پاشیدگی خواهد رفت.
متأسفم که در کشورهای دیگر صداقت و ر استی از کشور ما بیشتر است
 آیت الله امینی خاطرنشان کرد: بسیار متأسفم که در کشورهای دیگر صداقت و راستی از کشور ما بیشتر است و اگر دروغ مسئولی، برای مردم مشخص شد، آن مسئول استعفاء می دهد که این نشان می دهد در آن کشورها دروغ تا چه اندازه زشت شمرده می شود.
 

مشکلات تهیه داروی تالاسمی در ایران


به گفته دبیر انجمن تالاسمی ایران، تهیه داروی بیماران تالاسمی با مشکل مواجه است و میزان آهن بدن برخی بیماران به دلیل نبود دارو نامتعادل شده است. بیماران بیماری‌های خاص، هپاتیت و سرطانی نیز با وضعیتی مشابه روبه‌رو هستند.
دبیر انجمن تالاسمی ایران گفته است بیماران تالاسمی از جهت تهیه دارو و تجهیزات مشکل دارند. آن‌طور که حمیدرضا مشهدی دبیر انجمن تالاسمی ایران پنج‌شنبه ۱۶ آذر گفته است، هر بیمار تالاسمی بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ ويال داروی دسفرال نیاز دارد ولی تنها می‌تواند بین ۳۰ تا ۵۰ ویال دارو تهیه کند.
حمیدرضا مشهدی گفته است: «تجهیزات پزشکی بیماران تالاسمی باید به طور رایگان در اختیار آنها قرار گیرد، اما چند وقتی است که مشاهده می‌شود که داروخانه‌ها هزینه این تجهیزات را از بیماران دریافت می‌کنند.»
دبیر انجمن تالاسمی ایران ادامه داده است در حال حاضر آهن بدن برخی بیماران تالاسمی به دلیل نبود داروی آهن‌زدا بسیار نامتعادل شده است.
کمبود داروی بیماران هپاتیت ب
در ماه‌های اخیر کمبود دارو برای بیماران تالاسمی، هموفیلی، سرطانی و بیماران بیماری‌های خاص مشکلاتی در روند درمان آن‌ها ایجاد کرده است. موید علویان رئیس شبکه هپاتیت ایران نیز پنجشنبه، ۹ آذرماه کمبود داروی بیماران هپاتیت ب را "جدی" دانسته و گفته بود: «در حال حاضر تهیه داروها حتی داروهای تولید داخل نیز برای مردم مشکل شده است و علت آن عدم هماهنگی در تامین مواد اولیه توسط کارخانه‌های داخلی است.»
همچنین دکتر احمد قویدل، رئیس کانون هموفیلی ایران، مرداد ۱۳۹۱ با نوشتن نامه‌ای به "سازمان بهداشت جهانی" و "رئیس فدراسیون جهانی بیماران هموفیلی" از آن‌ها خواسته بود در جهت کمک به بیماران خاص در ایران و "شکستن تحریم‌های دارویی" تلاش کنند. به گفته او کمبود داروی بیماران هموفیلی به دلیل تحریم بانک مرکزی است.
نامه رئیس بنیاد بیماری‌های خاص به بان کی‌مون
اخیرا فاطمه هاشمی رفسنجانی رئیس بنیاد بیماری‌های خاص در نامه‌ای به بان کی‌مون نسبت به کمبود داروی ۶ میلیون بیمار خاص در ایران ناشی از تبعات تحریم‌ها هشدار داده و از دبيركل سازمان ملل متحد خواست جلوی آسيب‌های ناشی از تحريم‌ها بر ۶ ميليون بيمار مبتلا به بيماری‌‌های صعب‌العلاج مانند تالاسمی، هموفيلی، بيماری‌های كليوی، MS، سرطان و غیره در ایران را بگیرد.
تاکنون صادرات دارو به ایران از تمام تحریم‌هایی که علیه این کشور وضع شده مستثنا شده است. در تازه‌ترین بسته تحریمی اتحادیه اروپا که روز دوشنبه (۲۴ مهر/ ۱۵ اکتبر) به تصویب رسید پرداخت‌هایی که به تجارت مواد غذایی و محصولات دارویی مربوط باشند از شمول این تحریم‌ها خارج شده‌اند.
ظاهرا مشکل مهم‌تر در این حوزه به نوسان‌های شدید بازار ارز و سقوط بی‌سابقه ارزش ریال در برابر دلار مربوط می‌شود. دارو و خدمات پزشکی در فهرست اولویت‌های وارداتی بانک ‌مرکزی، برای اختصاص ارز به بهای رسمی، در ردیف نخست قرار دارد. به رغم این ماه‌هاست دولت از اختصاص سهم این بخش خودداری کرده است.

توقف اکران فیلم "من مادر هستم" دربرخی شهرها


در پی تجمع گروه "انصار حزب‌الله" در مقابل وزارت ارشاد در اعتراض به اکران فیلم "من مادر هستم"، در هشت شهر اکران این فیلم متوقف شد. وزارت ارشاد نیز از گروه "انصار حزب‌الله" به دلیل "اعتراض در کف خیابان" شکایت کرده است.


اکران نمایش عمومی فیلم "من مادر هستم" به کارگردانی فریدون جیرانی در هشت شهر مشهد، قم، کاشان، بابل ، تبریز، رفسنجان، یزد و چالوس متوقف شده است.


به گزارش خبرگزاری مهر این اقدام پس از صدور احضاریه برای رئیس سازمان سینمایی و دو تن از عوامل ساخت فیلم "من مادر هستم" توسط شعبه نهم بازپرسی دادسرای فرهنگ و رسانه صورت گرفته است.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران از گروه انصار حزب‌الله به مراجع قضایی شکایت کرده است. به گزارش خبرگزاری ایرنا، ارگان رسمی دولت جمهوری اسلامی، سعید رجبی فروتن سخنگوی سازمان امور سینمایی وزارت ارشاد جمعه ۱۷ آذر ماه گفته است: «دادخواست شکایت از انصار حزب الله از سوی سازمان امور سینمایی تسلیم مراجع قضایی شده است.»
سخنگوی سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که "محل اعتراض به اکران یک فیلم در کف خیابان نیست" می‌افزاید: «به هر حال حکم و فصل الخطابی بنام قانون وجود دارد و حرف اول و آخر را مرجع قانونی می زند.»
اشاره سخنگوی سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تجمع صبح شنبه ۱۱ آذر نزدیک به ۴۰ نفر از هواداران انصار حزب‌الله در اعتراض به عملکرد وزارت ارشاد به اکران فیلم "من مادر هستم" ساخته فریدون جیرانی است.
تجمع گروه "انصار حزب‌آلله" مقابل وزارت ارشاد
گروه "انصار حزب‌الله" در آخرین بیانیه خود با "کثیف" خواندن فیلم "من مادر هستم" اعلام کرده بود که در برابر "عمل شنیع" وزارت ارشاد مبنی بر اعطای مجوز نمایش به این فیلم، دست به برگزاری تحصن خواهد زد.
در همین حال تعدادی از تهیه‌کنندگان و سینماگران و دانشجویان علاقه‌مند به سینما نیز در همین محل تجمع کرده و در حمایت از سینما و علیه انصار حزب‌الله شعار سر دادند.
پس از تجمع گروه انصار حزب‌الله مقابل وزارت ارشاد، جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد اسلامی، فریدون جیرانی کارگردان فیلم و غلامرضا موسوی تهیه‌کننده فیلم به دادسرای کارکنان دولت احضار شدند.
در پی اعتراض‌ها و تهدیدهای حزب‌الله، وزارت ارشاد تصویب کرد که پایان‌بندی فیلم در حال اکران "من مادر هستم" تغییر کند. این فیلم متهم شده که "مجازات اسلامی قصاص" را زیر سؤال برده است.
"من مادر هستم" نزدیک دو سال اجازه اکران نداشت و سرانجام بعد از حذف صحنه‌هایی از آن توانست از هشتم آذرماه اکران شود. این فیلم اما کماکان جزو شش فیلم تحریم شده از سوی حوزه هنری است و به همین خاطر سالن‌های حوزه را برای نمایش عمومی از دست داده است.
فیلم "من مادر هستم" ماجرای اعدام دختری (با بازی باران کوثری) را روایت می‌کند که در جریان فیلم از سوی دوست صمیمی پدرش هدف تجاوز قرار می‌گیرد. دختر برای نجات خود مجبور به قتل غیرعمد فرد می‌شود. همسر مقتول رضایت نمی‌دهد و از دادگاه تقاضای قصاص می‌کند. این عدم رضایت و انتقام‌جویی زن به دلیل یک کینه کهنه از پدر دختر است.
مخالفان فیلم آن را به اشاعه مناسبات ضربدری در میان زن و شوهرها و مخالفت با "مجازات اسلامی قصاص" متهم می‌کنند.
اعتراض حزب‌الله و گروه‌های مذهبی مشابه به نمایش فیلم‌هایی که با "اصول اسلام و جمهوری اسلامی" نمی‌خوانند تازگی ندارد و در سال‌های گذشته نیز به توقف نمایش چندین فیلم انجامیده است. در ماه‌های اخیر دو فیلم سینمایی "گشت ارشاد" و "خصوصی" نیز به چنین سرنوشتی دچار شدند.

حاجی‌بابایی: شخص خاصی مقصر آتش‌سوزی دبستان دخترانه نیست

وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی می‌گوید به‌عنوان وزیر نمی‌تواند شخص خاصی را به عنوان مقصر آتش‌سوزی دبستان دخترانه در پیرانشهر معرفی کند.پیش‌تر برخی نمایندگان مجلس خواستار استعفای او شده بودند.
حمید رضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران درباره درخواست استعفایش توسط برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دلیل حادثه آتش‌سوزی دبستان دخترانه در پیرانشهر گفته است: «شخص خاصی مقصر نیست.»
به گزارش خبرگزاری مهر، حمید رضا حاجی بابایی روز جمعه ۱۷ آذر با بیان این‌که "گازرسانی به مدرسه وظیفه وزارت نفت است" می‌افزاید: «من به عنوان وزیر آموزش و پرورش نمی‌توانم بگویم مشکل از کجا بوده است.»
آن‌طور که وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی می‌گوید تنها دو سال است که دولت با کمک مجلس ردیفی با عنوان "گرمایشی و سرمایشی" مصوب کرده که اجرای آن نیازمند زمان و اعتبار مشخص است.
۳۲ دانش‌آموزان دختر در محاصره آتش
حمید رضا حاجی بابایی درباره علت آتش‌سوزی در مدرسه دخترانه‌ پیرانشهر گفته است: «ساختمان مدرسه و کلاس فرسوده و کهنه نبوده، بخاری کلاس هم دارای مهر استاندارد است ولی این حادثه به دلیل خام‌سوزی و مشکلی که در انتقال بخاری به بیرون کلاس بوجود آمده، رخ داده است.»
صبح روز چهارشنبه ۱۵ آذر بخاری نفتی کلاس دانش‌آموزان چهارم دبستانی مدرسه "انقلاب اسلامی" روستای شین‌آباد از توابع پیرانشهر استان آذربایجان غربی آتش گرفت و ۳۲ دانش‌آموزان دختر مصدوم و روانه بیمارستان شدند.
نمایندگان شهرهای پیرانشهر، ارومیه و سردشت در مجلس شورای اسلامی خواهان توضیح وزیر و دیگر مسئولان درباره علت روی دادن این حادثه شدند.
پیش از این نماینده پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی در یک تذکر کتبی به وزیر آموزش و پرورش خواستار استعفای او به دلیل وقوع این حادثه شده بود.
مدارس مرگ‌آفرین غیراستاندارد و فرسوده
به گزارش خبرگزاری مهر، پیش از این حکم تخریب این مدرسه فرسوده آمده بود. یکی از دانش‌آموزان حادثه‌دیده به خبرگزاری مهر گفته: «معلم‌مان رفت کپسول آتش‌نشانی را بیاورد اما مایع نداشت. بابای مدرسه که آمد، بخاری کلاس یک لحظه آتش گرفت و به همه جا سرایت کرد. سعی می‌کردیم از کلاس بیرون بریم، ازدحام زیاد بود و پنجره‌های کلاس هم نرده داشت، نمی‌توانستیم نفس بکشیم و به بیرون فرار کنیم.»
آتش‌سوزی بر اثر غیراستاندارد بودن مدارس ایران در سال‌های اخیر سابقه داشته است. آتش‌سوزی در خوابگاه دبیرستان وابسته به علوم دریانوردی چابهار در آبان ۱۳۹۰، آتش سوزی بر اثر اتصال برق در یک مدرسه شبانه‌روزی در چابهار در آبان ۱۳۸۹ و واژگون شدن چراغ علاالدین در دبستانی در مرودشت و آتش گرفتن آن درسال ۱۳۸۵ نمونه‌هایی از حوادثی هستند که بر اثر غیراستاندارد بودن مدارس ایران در سال‌های اخیر به وقوع پیوسته‌اند.

رفتار توهین آمیز سفیر سوئد در هنگام تقدیم استوارنامه به احمدی نژاد" + عکس

  وی در این دیدار بر خلاف رفتار دیپلماتیک اقدام به انداختن پا روی پای خود کرد که این رفتار از سوی سفیر یک کشور در مقابل احمدی نژاد بی سابقه است.


انداختن پای سفیر روی پایش در دیدار با احمدی نژاد

علی محمد بیدار مغز کارشناس تشریفات بین الملل در این خصوص با اشاره به عرف دیپلماتیک در چنین دیدارهایی گفت: پا روی پا انداختن سفیر جدید در دیدار با احمدی نژاد که از وی مقامی بالاتر دارد بی سابقه است.


عمل متقابل احمدی نژاد

وی با اشاره به انداخته شدن پای چپ بر روی پای راست به نوعی که کف کفش به سمت صورتاحمدی نژاد  بوده یادآور شد: این نوع نشستن در اروپا نیز تنها در مقابل یک مقام هم سطح استاندارد و عرف است و نه در برابر مقام بالاتر و علاوه بر آن نوع پا انداختن نیز غیر قابل اغماض است و می‌تواند باعث اعتراض شود.


فارس : سفیر جدید سوئد در زمان تقدیم استوارنامه خود به احمدی نژاد رفتاری غیر دیپلماتیک داشت اما به وی تذکر داده نشد.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، روز 13 آذر ماه سفرای جدید کشورهای نروژ و سوئد برای تقدیم استوارنامه خود به دیدار محمود احمدی نژاد رفتند.
«پیتر تیلر» سفیر جدید سوئد که برای تقدیم استوارنامه خود به دیدار احمدی نژاد  رفته بود، دست به یک رفتار تامل برانگیز و به دور از آداب دیپلماتیک زد.
کارشناس تشریفات بین‌الملل با بیان اینکه در عرف دیپلماتیک، سفیر جدید در زمان تقدیم استوارنامه خود باید به رئیس جمهور تعظیم کند، خاطرنشان کرد: پس از تقدیم استوار نامه نیز باید چند دقیقه ایستاده و سخن خود را در این حالت بگوید، اما طی 10 سال گذشته رؤسای جمهور ایران به سفرا اجازه می‌دادند که بنشینند که این موضوع تنها در کشورمان مرسوم است و نه در جای دیگر.

 

اشپیگل: ایران خود را برای یک جنگ نامتقارن آماده می‌کند


همزمان با گسترش‌حضور نظامی آمریکا در منطقه، جمهوری اسلامی ایران دکترین "جنگ نامتقارن" را به استراتژی خود تبدیل کرده است. در جنگ نامتقارن، تاکتیک‌ها با جنگ‌های کلاسیک متفاوت است و جبهه‌ها نیز روشن نیست.
پایگاه اینترنتی هفته‌نامه اشپیگل آلمان ضمن توضیح مفصل پیرامون تجهیز جمهوری اسلامی برای ورود به یک "جنگ نامتقارن" نوشته است که نیروی دریائی ایران در چارچوب همین استراتژی به زیردریائی‌ها، ناوچه‌ها و هاورکرفت‌های جدید مجهز شده است.

این گزارش از ناوچه‌های موسوم به "تندر" به‌عنوان افتخار نیروی دریائی جمهوری اسلامی نام برده است. هاورکرفت، که نیروی دریائی ایران در زمان شاه نیز چند دستگاه وارداتی آن را در اختیار داشت، می‌تواند از دریا به خشکی وارد شود و روی زمین پیش‌روی کند. هاورکرفت تندر به امکانات پرتاب موشک و باند پرواز و فرود هواپیماهای بدون خلبان مجهز است.

نیروی دریائی و معرفی ناوچه جدید

هفته گذشته نیروی دریائی جمهوری سلامی علاوه بر تندر، دو زیردریائی غدیر و بدنه یک ناوچه موشک‌انداز را نیز به معرض تماشای خبرنگاران گذاشت. ناخدا حبیب‌الله سیاری فرمانده نیروی دریائی هنگام معرفی این تجهیزات تازه گفت که همه آن‌ها در ایران تولید شده‌اند. وی افزود که ایران در زمینه تولید سیستم‌های دفاع دریائی رکورد شکسته است.

احمد وحیدی وزیر دفاع جمهوری اسلامی نیز همزمان از "پیشرفت‌های بزرگ" نیروی دریائی سخن گفت. اشپیگل‌آنلاین می‌نویسد که با توجه به موقعیت نیروی دریائی این ادعا اغراق‌آمیز نیست. آنتونی کورزمن کارشناس آمریکائی امور دفاعی، در سال ۲۰۰۶ ضمن اعلام نتایج یک پژوهش تازه گفته بود:«نیروی دریائی ایران در کنار تعداد زیادی قایق‌های کوچک، سه زیر دریائی، سه‌ناوچه و دو رزمناو در اختیار دارد.»

امکانات جنگی عظیم آمریکا در خلیج فارس

امکانات نیروی دریائی جمهوری اسلامی، به‌رغم تبلیغات وسیعی که پیرامون آن می‌شود، در مقایسه با قدرت نظامی آمریکا در خلیج فارس ناچیز است. ناوگان پنجم آمریکا که با ۲۰ کشتی در سواحل بحرین مستقر شده، دارای یک ناوهواپیمابر مجهز به کشتی‌های همراهی کننده و کشتی‌ها و قایق‌های ویرانگر متعدد است.
نیروی دریائی جمهوری اسلامی در پی حضور بیشتر در آب‌های آزادنیروی دریائی جمهوری اسلامی در پی حضور بیشتر در آب‌های آزاد
علاوه بر این، فرماندهی مرکزی منطقه آمریکا در قطر مستقر شده که جنگنده‌ها از پایگاه هوائی آن می‌توانند ظرف چند دقیقه به یاری ناوگان دریائی بشتابند. ایران توان مقابله با این قدرت را در هرحال ندارد.

ایالات متحده آمریکا ضمنا با بیشتر کشورهای حوزه خلیج فارس پیمان‌های نظامی بسته است. کویت و قطر مهمترین متحدان خارج از ناتوی آمریکا محسوب می‌شوند.

خطر بسته‌شدن تنگه هرمز

بزرگترین خطر برای غرب این است که در صورت حمله آمریکا یا اسرائيل به تاسیسات اتمی ایران، جمهوری اسلامی تنگه هرمز را مین‌گذاری کند. در حال‌حاضر یک‌پنجم نفت مورد نیاز جهان از تنگه هرمز می‌گذرد. بسته شدن این آبراه حتی برای مدتی کوتاه اقتصاد جهانی را با مشکلات بزرگی روبرو خواهد کرد.

تارنمای هفته‌نامه اشپیگل این پرسش را مطرح می‌کند که آیا ایران با توجه به این که در نتیجه تحریم‌ها به شدت ضعیف شده است، اصولا قادر به بستن تنگه هرمز خواهد بود؟ تحقیقات آنتونی کوردزمن کارشناس آمریکائی امور دفاعی نشان‌می‌دهد که ایران در سال ۲۰۰۶ دست کم ۲ هزار مین دریائی در اختیار داشته است. مقامات ایرانی این عدد را اکنون بین ۳ تا ۵ هزار اعلام می‌کنند.

به‌ادعای اشپیگل‌آنلاین جمهوری اسلامی همچنین تجهیزاتی شبیه "ای ۵۲ " چینی را در اختیار دارد که می‌توانند از کف دریا کشتی‌های درحال حرکت را به موشک ببندند. ایران تنها دو یا سه مین‌گذار دریائی واقعی دارد، اما زیردریائی‌های نوع "کیلو" و غدیر می‌توانند بمب‌های زیردریائی را حمل کنند. بنابراین به‌سختی می‌توان پیش‌بینی کرد که تنگه هرمز با چه سرعتی می‌تواند مین‌گذاری شود.

مشکلات احتمالی مین‌روبی

تنگه هرمز در بعضی نقاط ۴۰ کیلومتر پهنا و ۸۰ متر عمق دارد و برای قرار دادن مین‌های دریائی بسیار مناسب است. دریادار سیاری یک‌سال پیش گفت:« بستن تنگه هرمز از خوردن یک لیوان آب هم راحت‌تر است.» در واکنش به همین تهدیدها بود که آمریکا تابستان امسال تعداد قایق‌های مین‌روب خود را از ۴ دستگاه به هشت دستگاه افزایش داد و یک مرکز عملیات شناور را در خلیج فارس مستقر کرد. اکنون آمریکا دارای این توانائی هست که ظرف چند روز پس از مین‌گذاری تنگه هرمز آن را مین‌روبی کند.

دکترین جنگ‌های نامتقارن سبب شده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به سرعت بر تعداد قایق‌های سریع خود بیفزاید. این قایق‌ها به مسلسل و امکانات پرتاب موشک مجهز شده‌اند. اگر شرایط جدی شود، این قایق‌ها می‌توانند با حمله به مین‌روب‌های آمریکائی برای آن‌ها مزاحمت ایجاد کنند. کارشناسان نظامی آلمان معتقدند که وضعیت خاص سواحل ایران و سطح آب هموار تنگه هرمز شرایط مناسب را برای عملکرد این قایق‌های کوچک و سریع فراهم کرده‌اند.

احمد وحیدی وزیر دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرده است که ناوچه‌های تندر برای "دفاع غیرمتقارن" در نظر گرفته شده‌اند. سپاه پاسداران علاوه براین دارای تعداد زیادی موشک ضد کشتی مثل (کرم ابریشم) Silkworm چینی است. این موشک‌ها می‌توانند از زمین، ناوچه، و حتی قایق‌های سریع و کوچک کشتی‌ها را هدف قرار دهند.

اشپیگل‌آنلاین می‌نویسد:«عملیات بستن‌تنگه هرمز برای ایران تلفات سنگینی به‌بار خواهد آورد، با این‌حال می‌تواند نه‌تنها کار مین‌روب‌ها را به‌تاخیر بیاندازد، بلکه امنیت نفتکش‌های متحدان آمریکا در منطقه را نیز به‌خطر بیاندازد.» هر یک روز بسته‌شدن تنگه هرمز اقتصاد جهانی را بیشتر به کام رکود فرو می‌برد.

خطر نابودی کامل نیروی دریائی ایران

در بخش پایانی این تحلیل، اشپیگل‌آنلاین می‌نویسد که در چارچوب دکترین جنگ‌های نامتقارن، قایق‌های سریع و ناوچه‌های جمهوری اسلامی می‌توانند همچنین پایگاه‌های آمریکا در قطر و بحرین را مورد حمله قرار دهند و حتی امنیت خود امارات را به‌خطر بیاندازند. اما در پایان چنین درگیری مرگباری، نیروی دریائی ایران به‌رغم همه تجهیزات خود به کلی نابود خواهد شد.

تارنمای هفته‌نامه اشپیگل با این نظر به پایان می‌رسد که بسته‌‌شدن تنگه هرمز برای خود ایران نیز به منزله خودکشی است، زیرا ایران تقریبا همه درآمد‌های ارزی خود را از صادرات نفت کسب می‌کند. در صورت بسته‌شدن تنگه هرمز، این منبع درآمد به سرعت قطع خواهد شد.

حتی چین به‌عنوان مهمترین پشتیبان فعلی ایران نیز به شدت آسیب خواهد دید. جمهوری خلق چین ۵۰ درصد نفت مورد نیاز خود را از خلیج فارس وارد می‌کند.

اخبار زندانیان سیاسی


مهرداد سرجویی برای اجرای حکم ۳ سال حبس به زندان اوین رفت
مهرداد سرجوئی خبرنگار پارلمانی روزنامه های ایران نیوز و تهران تایمز جهت اجرای حکم ۳ سال حبس خود به بند ۳۵۰ زندان اوین رفت.
به گزارش خبرنگار کلمه، مهرداد سرجوئی در دیماه سال ۱۳۹۰ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و در فروردین ۱۳۹۱ با قرار وثیقه توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر پس از ۱۰ ماه بازداشت آزاد شد.
با ابن حال دادگاه تجدید نظر در مردادماه سال جاری ضمن تایید حکم دادگاه بدوی و رد لایحه اعتراضی وکیل، حبس وی را به ۳ سال تعزیری و ۷ سال تعلیقی تغییر داد و در ۸ آذر ماه ۹۱ به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار و به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شد.
اتهامی که به سرجوئی نسبت داده شد ابتدا جاسوسی بود و سپس در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به همکاری با دول متخاصم از طریق انتشارتحلیل، مقاله، مصاحبه و خبر به نفع کشورهای معاند تغییر یافت.
ابن زندانی سیاسی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۵ در روزنامه های انگلیسی زبان تهران تایمز و ایران نیوز بعنوان خبرنگار و دبیر سرویس سیاسی و پارلمانی فعالیت داشته است. وی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در مرکز تحقیقات استراتژیک وابسته به مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسوول امور روابط عمومی بود.
احتمال اجرای حکم اعدام سه زندانی در زندان مرکزی زاهدان
 دست‌کم سه زندانی متهم به قاچاق موادمخدر در زندان زاهدان جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شدند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، صبح امروز پنج‌شنبه ۱۶ آذرماه دست کم سه زندانی متهم به قاچاق مواد مخدر در زندان زاهدان جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی واقع در قرنطینه این زندان منتقل شدند.
نام دوتن از این زندانیان محمود براهویی و ایرج محمدی است و نفر سوم نیز تبعه کشور پاکستان می‌باشد.

 

شکایت وزارت ارشاد از انصار حزب الله : محل اعتراض به اکران یک فیلم در کف خیابان نیست


سخنگوی سازمان امور سینمایی (وزارت ارشاد) ، ˈسعید رجبی فروتنˈ روز جمعه در گفت وگو با ایرنا افزود: دادخواست شکایت از انصار حزب الله از سوی سازمان امور سینمایی تسلیم مراجع قضایی شده است.
وی یادآور شد: این اقدام در روزهای اخیر انجام شده و به هر حال روند رسیدگی به چنین پرونده هایی زمان خاص خود را دارد.
سخنگوی سازمان امور سینمایی همچنین به شکایت انصار حزب الله از سازمان امور سینمایی اشاره کرد و توضیح داد: شکایت انصار حزب الله به دو ماه پیش بازمی گردد و این شکایت مرتبط با اکران شش اثر سینمایی است.
رجبی فروتن درباره حمایت سازمان امور سینمایی از فیلمسازان تاکید کرد: سازمان امور سینمایی در جهت صیانت از پروانه ساخت و نمایش فیلم ها از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کند.
وی ادامه داد: بحث اخیر سازمان امور سینمایی درباره فیلم ها نیست بلکه سازمان امور سینمایی تاکید دارد که پروانه ساخت و نمایش فیلم های سینمایی بر اساس روندی قانونی طی شده است؛ جمعی از نخبگان کشور پس از بازبینی فیلمنامه ها و فیلم های سینمایی صدور پروانه ساخت و نمایش فیلم های سینمایی را تایید کرده اند.
سخنگوی سازمان امور سینمایی گفت: به هر حال حکم و فصل الخطابی بنام قانون وجود دارد و حرف اول و آخر را مرجع قانونی می زند.
رجبی فروتن با یادآوری آنکه محل اعتراض به اکران یک فیلم در کف خیابان نیست، گفت وگو و نقد را تنها راه حل اختلافات دانست.

نامه ی بیست و هفتم دروغی به اسم حمایت از مردم فلسطین

همین روسیه، جلوی چشم ما و جلوی چشم مردمان دنیا، خاک چچن را به توبره کشید و در کشتاری دو ساله، بیش از یکصد هزار نفر از مردم مسلمان آنجا را به دیار باقی فرستاد و شهرهای مهم چچن را شخم فرمود و اقتصاد این کشور یک میلیون نفری را نابود کرد و بیکاری در آن را به نود درصد رساند، اما روحانیان ما یک اعتراض نیم بند به روسیه نکردند.
جانبداری و حمایت پرهزینه ی ما از مردمان لبنان و فلسطین، بیش از آنکه نشانه ی غیرت مندی ما در دفاع از مسلمانان مظلوم آن دیار باشد، حکایت از نیاز روانی و تاریخیِ روحانیان ما به “دشمن” دارد. روحانیان ما از همان بدو پیدایش، به ضرورت و کارکرد دشمن در جوار خود پی برده اند. آنان با افراختن یک دشمن، نگاهها را نه به او، که به خود معطوف می کرده اند. اگردشمن نبود، روحانیان در کنار سایر صنوف قرار می گرفتند و یکی از آنان می شدند. و حالا آنکه روحانیان ما، به تفاوت و برتری خود محتاج بوده اند. همه ی نگاهها و کسب تکلیف ها باید به آنان ختم می شده است.
روحانیان ما یک روز -آری یک روز- نیز بدون احساس سایه ی دشمن نمی توانسته اند به حیات صنفی خود ادامه دهند. از بدو پیدایش، روحانیان ما برای سیراب سازیِ این نیاز روانیِ خود، یا از دشمن داخلی تغذیه کرده اند یا برای خود مجسمه ای در دوردست ها تراشیده اند. گاه نگارش یک کتاب توسط یک نامسلمان یا یک طلبه ی غیرشیعه و انتشار چند پرسش غیرمتداول در آن، آنچنان روحانیان ما را به تکاپو درمی انداخته که گویی طرح آن چند پرسش، کهکشان خدا را به زیر کشیده است.
یا ظهور یک فرقه، آنچنان نفس روحانیان ما را بند می آورده که گویا پیش از آن، همگان در بهشت برین بوده اند و حالا به قعر جهنم دخول کرده اند. روحانیان ما با همان چند پرسش غیرمتداول، و ظهور آن فرقه ی ضاله، بساط ها بپا می کرده اند و منبرها برمی کشیده اند و رگهای گردن خود را به نشانه ی غیرت مندی متورم می ساخته اند و بدینوسیله در کانون توجه مردمان و مخاطبان خود قرارمی گرفته اند.
این که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، ما چرا بسراغ فلسطین و لبنان رفته ایم و برای مبارزه با اسراییل از صرف هیچ هزینه ای مضایقه نکرده ایم، خود به همین نیاز روانی بازمی گردد:
- اسراییل با ما مرز مشترکی ندارد و نمی تواند به ما آسیبی برساند.
- خود کشوری کوچک و آسیب پذیر است.
- در کانون حساسیت های خبری جهان قراردارد.
- کشوری یهودی است و مسلمانان خاطره ی تاریخی خوشی از یهودیان ندارند.
- جهان اسلام بلحاظ روانی به یک پهلوان محتاج است که با یهودیان غاصب درافتد. و این پهلوان چرا ما نباشیم؟
- هم پیمانی اسراییل و آمریکا، همزمان ما را با دشمنی در اندازه ی آمریکا رخ به رخ می کند و این خود کام احتیاج ما به دشمن را برمی آورد.
- آمریکا – برخلاف خود ما – به افکار عمومی مردمان جهان بها می دهد و ما می توانیم از همین اخلاق پخمه گون آمریکایی ها بهره ها ببریم و تا می توانیم علیه او شعار بدهیم و خود را یکه تاز مبارزه با امپریالیسم تبلیغ کنیم.
- در داخل، مردمان خود را مرتب از لولوهایی به اسم اسراییل و آمریکا بترسانیم و همزمان زیر پای بقای خود فرش بگسترانیم. این که: اگر یک روز ما – آری ما – بر سر کار نباشیم، آمریکا و اسراییل فی الفور شما را فرومی برند.
- و این که در مجموع، دشمنی با اسراییل و آمریکا برای بقای روحانیان ما پر از فایده و البته: “بی ضرر” است.
چرا می گویم در حمایت از مردمان فلسطین صادق نیستیم؟
روسیه دم دستی ترین دشمنی است که روحانیان ما بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب می توانستند او را به دشمنی با خود مفتخر کنند و در سایه ی دشمنی با او احتیاجات خود را برآورند. اما این همسایه ی شمالی، مختصاتی دارد که نمی شود با او شوخی کرد:
- سرزمینی وسیع دارد.
- ارتشی قوی دارد.
- بلعیدن ما به یک گام او بند است.
- به افکار عمومی بها نمی دهد و جلوی چشم دنیا می تواند مثل افغانستان بخشی از کشور ما را اشغال کند و از همانجا کار ما را بسازد.
- اولین خسارت اشغال ایران توسط روسها به سرنگونی روحانیان منجرمی شود. که این اصلا در مناسبات دشمن جویی روحانیان جای ندارد. دشمن جویی تا جایی کارکرد دارد که به بقای ما بیانجامد نه این که به حذف ما روی بَرَد.
همین روسیه، جلوی چشم ما و جلوی چشم مردمان دنیا، خاک چچن را به توبره کشید و در کشتاری دو ساله، بیش از یکصد هزار نفر از مردم مسلمان آنجا را به دیار باقی فرستاد و شهرهای مهم چچن را شخم فرمود و اقتصاد این کشور یک میلیون نفری را نابود کرد و بیکاری در آن را به نود درصد رساند اما روحانیان ما یک اعتراض نیم بند به روسیه نکردند.
ژنرالهای ارتش سرخ بعد از فروپاشی شوروی به یک حقارت بزرگ مبتلا شده بودند. و درهم کوفتن چچن از زمین و هوا می توانست غرور جریحه دار آنان را ترمیم کند. ژنرالهای بجای مانده از ارتش سرخ، درست پیش چشم روحانیان ما با زن و کودک و پیر و جوان مسلمان چچن آن کردند که اسراییلی ها هرگز با فلسطینیان نکردند.
اما این که چرا روحانیان ما به اسم حمایت از مردم مظلوم و مسلمان چچن، یک اخم مختصر به سمت کرملین حواله نکردند، حکایت هایی در پس پرده دارد که در نامه ی بیست و هفتم به برخی از آنها اشاره کرده ام. دستگاه سیاست خارجی ما در بزرگترین بیانیه ای که صادر کرد، کشتار مردم چچن را “یک مسئله ی داخلی روسیه” دانست و سراسیمه از کنار این فاجعه ی بزرگ قرن، عبور فرمود.
این است راز دشمن جویی روحانیان ما. که یعنی دشمن گویی و دشمن جویی تا جایی سرشار از فایده است که بقای ما را تضمین کند، اما بمحض درهم پیچیدن اوضاع، باید دست همان دشمن را بوسید و برای قدوم مبارکش فرش پهن کرد و کیسه ی دارایی های کشور را به دست سیری ناپذیرش سپرد تا هم به اسم گسترانیدن بساط هسته ای ما را به گردونه ی صاحبان قدرت راه دهد و هم در مجامع بین المللی از بقای ما جانبداری کند.

در ادامه ی نامه ی بیست و هفتم (دروغی به اسم حمایت از مردم فلسطین)

همین روسیه، جلوی چشم ما و جلوی چشم مردمان دنیا، خاک چچن را به توبره کشید و در کشتاری دو ساله، بیش از یکصد هزار نفر از مردم مسلمان آنجا را به دیار باقی فرستاد و شهرهای مهم چچن را شخم فرمود و اقتصاد این کشور یک میلیون نفری را نابود کرد و بیکاری در آن را به نود درصد رساند، اما روحانیان ما یک اعتراض نیم بند به روسیه نکردند.

جانبداری و حمایت پرهزینه ی ما از مردمان لبنان و فلسطین، بیش از آنکه نشانه ی غیرت مندی ما در دفاع از مسلمانان مظلوم آن دیار باشد، حکایت از نیاز روانی و تاریخیِ روحانیان ما به “دشمن” دارد. روحانیان ما از همان بدو پیدایش، به ضرورت و کارکرد دشمن در جوار خود پی برده اند. آنان با افراختن یک دشمن، نگاهها را نه به او، که به خود معطوف می کرده اند. اگردشمن نبود، روحانیان در کنار سایر صنوف قرار می گرفتند و یکی از آنان می شدند. و حالا آنکه روحانیان ما، به تفاوت و برتری خود محتاج بوده اند. همه ی نگاهها و کسب تکلیف ها باید به آنان ختم می شده است.
روحانیان ما یک روز -آری یک روز- نیز بدون احساس سایه ی دشمن نمی توانسته اند به حیات صنفی خود ادامه دهند. از بدو پیدایش، روحانیان ما برای سیراب سازیِ این نیاز روانیِ خود، یا از دشمن داخلی تغذیه کرده اند یا برای خود مجسمه ای در دوردست ها تراشیده اند. گاه نگارش یک کتاب توسط یک نامسلمان یا یک طلبه ی غیرشیعه و انتشار چند پرسش غیرمتداول در آن، آنچنان روحانیان ما را به تکاپو درمی انداخته که گویی طرح آن چند پرسش، کهکشان خدا را به زیر کشیده است.
یا ظهور یک فرقه، آنچنان نفس روحانیان ما را بند می آورده که گویا پیش از آن، همگان در بهشت برین بوده اند و حالا به قعر جهنم دخول کرده اند. روحانیان ما با همان چند پرسش غیرمتداول، و ظهور آن فرقه ی ضاله، بساط ها بپا می کرده اند و منبرها برمی کشیده اند و رگهای گردن خود را به نشانه ی غیرت مندی متورم می ساخته اند و بدینوسیله در کانون توجه مردمان و مخاطبان خود قرارمی گرفته اند.
این که بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب، ما چرا بسراغ فلسطین و لبنان رفته ایم و برای مبارزه با اسراییل از صرف هیچ هزینه ای مضایقه نکرده ایم، خود به همین نیاز روانی بازمی گردد:
- اسراییل با ما مرز مشترکی ندارد و نمی تواند به ما آسیبی برساند.
- خود کشوری کوچک و آسیب پذیر است.
- در کانون حساسیت های خبری جهان قراردارد.
- کشوری یهودی است و مسلمانان خاطره ی تاریخی خوشی از یهودیان ندارند.
- جهان اسلام بلحاظ روانی به یک پهلوان محتاج است که با یهودیان غاصب درافتد. و این پهلوان چرا ما نباشیم؟
- هم پیمانی اسراییل و آمریکا، همزمان ما را با دشمنی در اندازه ی آمریکا رخ به رخ می کند و این خود کام احتیاج ما به دشمن را برمی آورد.
- آمریکا – برخلاف خود ما – به افکار عمومی مردمان جهان بها می دهد و ما می توانیم از همین اخلاق پخمه گون آمریکایی ها بهره ها ببریم و تا می توانیم علیه او شعار بدهیم و خود را یکه تاز مبارزه با امپریالیسم تبلیغ کنیم.
- در داخل، مردمان خود را مرتب از لولوهایی به اسم اسراییل و آمریکا بترسانیم و همزمان زیر پای بقای خود فرش بگسترانیم. این که: اگر یک روز ما – آری ما – بر سر کار نباشیم، آمریکا و اسراییل فی الفور شما را فرومی برند.
- و این که در مجموع، دشمنی با اسراییل و آمریکا برای بقای روحانیان ما پر از فایده و البته: “بی ضرر” است.
چرا می گویم در حمایت از مردمان فلسطین صادق نیستیم؟
روسیه دم دستی ترین دشمنی است که روحانیان ما بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب می توانستند او را به دشمنی با خود مفتخر کنند و در سایه ی دشمنی با او احتیاجات خود را برآورند. اما این همسایه ی شمالی، مختصاتی دارد که نمی شود با او شوخی کرد:
- سرزمینی وسیع دارد.
- ارتشی قوی دارد.
- بلعیدن ما به یک گام او بند است.
- به افکار عمومی بها نمی دهد و جلوی چشم دنیا می تواند مثل افغانستان بخشی از کشور ما را اشغال کند و از همانجا کار ما را بسازد.
- اولین خسارت اشغال ایران توسط روسها به سرنگونی روحانیان منجرمی شود. که این اصلا در مناسبات دشمن جویی روحانیان جای ندارد. دشمن جویی تا جایی کارکرد دارد که به بقای ما بیانجامد نه این که به حذف ما روی بَرَد.
همین روسیه، جلوی چشم ما و جلوی چشم مردمان دنیا، خاک چچن را به توبره کشید و در کشتاری دو ساله، بیش از یکصد هزار نفر از مردم مسلمان آنجا را به دیار باقی فرستاد و شهرهای مهم چچن را شخم فرمود و اقتصاد این کشور یک میلیون نفری را نابود کرد و بیکاری در آن را به نود درصد رساند اما روحانیان ما یک اعتراض نیم بند به روسیه نکردند.
ژنرالهای ارتش سرخ بعد از فروپاشی شوروی به یک حقارت بزرگ مبتلا شده بودند. و درهم کوفتن چچن از زمین و هوا می توانست غرور جریحه دار آنان را ترمیم کند. ژنرالهای بجای مانده از ارتش سرخ، درست پیش چشم روحانیان ما با زن و کودک و پیر و جوان مسلمان چچن آن کردند که اسراییلی ها هرگز با فلسطینیان نکردند.
اما این که چرا روحانیان ما به اسم حمایت از مردم مظلوم و مسلمان چچن، یک اخم مختصر به سمت کرملین حواله نکردند، حکایت هایی در پس پرده دارد که در نامه ی بیست و هفتم به برخی از آنها اشاره کرده ام. دستگاه سیاست خارجی ما در بزرگترین بیانیه ای که صادر کرد، کشتار مردم چچن را “یک مسئله ی داخلی روسیه” دانست و سراسیمه از کنار این فاجعه ی بزرگ قرن، عبور فرمود.
این است راز دشمن جویی روحانیان ما. که یعنی دشمن گویی و دشمن جویی تا جایی سرشار از فایده است که بقای ما را تضمین کند، اما بمحض درهم پیچیدن اوضاع، باید دست همان دشمن را بوسید و برای قدوم مبارکش فرش پهن کرد و کیسه ی دارایی های کشور را به دست سیری ناپذیرش سپرد تا هم به اسم گسترانیدن بساط هسته ای ما را به گردونه ی صاحبان قدرت راه دهد و هم در مجامع بین المللی از بقای ما جانبداری کند.

مهرداد سرجویی برای اجرای حکم ۳ سال حبس به زندان اوین رفت


مهرداد سرجوئی خبرنگار پارلمانی روزنامه های ایران نیوز و تهران تایمز جهت اجرای حکم ۳ سال حبس خود به بند ۳۵۰ زندان اوین رفت.
به گزارش خبرنگار کلمه، مهرداد سرجوئی در دیماه سال ۱۳۹۰ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ۱۰ سال حبس تعزیری محکوم شده بود و در فروردین ۱۳۹۱ با قرار وثیقه توسط شعبه ۵۴ دادگاه تجدید نظر پس از ۱۰ ماه بازداشت آزاد شد.
با ابن حال دادگاه تجدید نظر در مردادماه سال جاری ضمن تایید حکم دادگاه بدوی و رد لایحه اعتراضی وکیل، حبس وی را به ۳ سال تعزیری و ۷ سال تعلیقی تغییر داد و در ۸ آذر ماه ۹۱ به شعبه اجرای احکام دادسرای اوین احضار و به بند ۳۵۰ این زندان منتقل شد.
اتهامی که به سرجوئی نسبت داده شد ابتدا جاسوسی بود و سپس در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به همکاری با دول متخاصم از طریق انتشارتحلیل، مقاله، مصاحبه و خبر به نفع کشورهای معاند تغییر یافت.
ابن زندانی سیاسی از سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۸۵ در روزنامه های انگلیسی زبان تهران تایمز و ایران نیوز بعنوان خبرنگار و دبیر سرویس سیاسی و پارلمانی فعالیت داشته است. وی از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ در مرکز تحقیقات استراتژیک وابسته به مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسوول امور روابط عمومی بود.

سخنان تازه فرمانده ناجا درباره علت افزایش جرم


اسماعیل احمدی‌مقدم، فرمانده نیروی انتظامی برای دومین بار طی سه روز گذشته علت افزایش جرائم را "گرانی‌های اخیر" عنوان کرد. او بهمن ماه سال ۹۰ نیز "نبود تعادل اقتصادی" را عامل این افزایش خوانده بود.
فرمانده نیروی انتظامی (ناجا) ظهر پنج‌شنبه، ۱۶ آذر در حاشیه مراسم پایانی "دوره استانداردسازی و تعالی رفتار افسران پلیس راهور" به خبرنگاران گفت: گرانی‌های اخیر روی افزایش جرایم تاثیر گذاشته است. به گزارش خبرگزاری مهر او در عین حال ادعا کرده که "سطح جرایم در کشور پایین است."

نوسانات اقتصادی علت افزایش جرائم
اسماعیل احمدی‌مقدم روز دوشنبه نیز در اظهارات مشابهی علت افزایش جرم در ایران را به افزایش قیمت‌ها در دو سه ماه گذشته نسبت داده بود: «نوسانات اقتصادی اخیر و افزایش قیمت‌ها از اوایل ماه مهر و آبان باعث افزایش ثبت وقوع جرایم خرد در نیروی انتظامی شده است.»

این ادعای فرمانده ناجا در حالی مطرح شده که او بهمن ماه سال گذشته نیز مشکلات اقتصادی را از عوامل مهم افزایش جرم عنوان کرده بود.

به گزارش سایت خبرآنلاین احمدی‌مقدم ۱۱ بهمن ۱۳۹۰ در مراسمی که "همایش علمی نظم و امنیت" نام داشت گفت: «باید به سراغ زمینه‌های تولید جرم برویم و علل، ریشه‌ها و بسترها را شناسایی کنیم؛ نبود تعادل اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی که سرریز هر کدام به‌صورت جرم بروز می‌کند مانند بیکاری و خشکسالی که زمینه افزایش جرم را فراهم می‌کند.»

«افزایش نزاع تابع تورم»
فرمانده نیروی انتظامی ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری نیز تورم را از علت‌های افزایش درگیری‌های فیزیکی میان شهروندان عنوان کرده بود. به گزارش خبرگزاری مهر او در نشست فرماندهان پلیس پیشگیری کشور گفته است: افزایش نزاع تابع تورم، شرایط جوی و خشکسالی و در برخی از مناطق به علت مشکلات فرهنگی و کاهش آستانه تحمل افزایش یافته است.
احمدی مقدم می‌گوید: "پیامد این امر بالا رفتن نرخ قتل در کشور است."
اسماعیل احمدی‌مقدم برای چندمین بار عامل افزایش جرم را افزایش شدید قیمت‌ها و تورم عنوان کرد
فرمانده ناجا فروردین ماه امسال در اظهاراتی متناقض با سخنان ماه بعد خود گفته بود: میزان وقوع قتل عمد در سال گذشته ۲۰۵۲ مورد بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد کاهش یافته است.

اسماعیل احمدی‌مقدم ۱۳ آذر ماه می‌گوید آمار پلیس در مورد "جرایم خرد" تنها بخش کوچکی از واقعیت را بازگو می‌کند: «در بعضی جرایم مانند سرقت موبایل، کیف‌زنی و جیب‌بری که گاه قابل توجه نیست چون گزارش به نیروی انتظامی نمی‌شود آمار ما با آمار اتفاق افتاده فرق می‌‌کند.»

«تحریم تاثیری در افزایش جرم ندارد»
به گزارش خبرگزاری مهر فرمانده ناجا روز پنج‌شنبه، ۱۶ آذر با تاکید بر این که "تحریم اقتصادی هیچ تاثیری روی افزایش جرم نداشته" گفته است: تحریم اقتصادی ممکن است فشارهایی را به‌وجود آورد، اما ما به آن اهمیت نمی‌دهیم.

فرمانده نیروی انتظامی همچنین می‌گوید: «مردم مشغول فعالیت خود هستند. آنها می‌دانند فشارها از چه سمتی وارد می‌شود.» او در مورد افزایش جرائم نیز به مردم وعده می‌دهد: با افزایش کنترل‌های قبل از عید و سال نو این موضوع را کنترل می‌کنیم و جای نگرانی نیست.

فرمانده نیروی انتظامی که منصوب رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای است مانند اغلب حامیان او تاثیر تحریم‌ها را ناچیز می‌خواند. بر این اساس سیاست‌های تیم اقتصادی محمود احمدی‌نژاد و سوءمدیریت مسئولان دولتی مهمترین عامل گرانی و تورم ارزیابی می‌شود.

برخلاف اظهارات فرمانده ناجا، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت ۱۳ آدرماه می‌گوید: «در سال گذشته تحریم‌ها تنها شامل بانک‌های تخصصی و کشتیرانی می‌شد اما هم‌اکنون [راه] تجارت نیز بسته شده است.»

"جنبش سبز" عامل افزایش ۳۰ درصدی جرائم
احمدی‌ مقدم در فرودین سال ۱۳۹۱: در سال ۸۸ به دلیل بی‌نظمی، آمار جرایم افزایش یافت و از بهمن ۸۸ تا اواخر ۸۹ شاهد افزایش ۳۰ درصدی جرایم بوده‌ایم
اسماعیل احمدی‌مقدم در حالی برای چندمین بار عامل افزایش جرم را افزایش شدید قیمت‌ها و تورم عنوان می‌کند که پیشتر حرکت‌های اعتراضی سه سال پیش، موسوم به "جنبش سبز" راعامل مهم این افزایش در سال‌های ۸۸ و ۸۹ معرفی کرده بود.

احمدی‌مقدم ۲۷ فروردین امسال گفت: «در سال ۸۸ به دلیل بی‌نظمی، آمار جرایم افزایش یافت و از بهمن ۸۸ تا اواخر ۸۹ شاهد افزایش ۳۰ درصدی جرایم بوده‌ایم.» او بهمن ماه ۹۰ حوادث سال ۸۸ را علت افزایش ۵۰ درصدی "جرائم سیاسی" عنوان کرده است.