۱۳۹۲ آذر ۱۷, یکشنبه

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 18 آذر، 9 نوامبر


















اخبار زندانیان سیاسی

پرونده محمد توسلی به دادگاه تجدید نظر می‌رود
وکیل مدافع محمد توسلی از برگزاری دادگاه تجدید نظر موکلش در ۲۷ آذر ماه جاری در شعبه ۵۴ دادگاه عمومی و انقلاب تهران خبر داد. 
به گزارش ایرنا، ایمان میرزا‌زاده افزود: قرار بود دادگاه تجدید نظر آقای توسلی شهریور ماه برگزار شود که به دلیل عدم حضور نماینده دادستان، جلسه دادگاه تجدید شد.
وکیل مدافع توسلی عضو گروه موسوم به نهضت آزادی اضافه کرد: امیدواریم با توجه به جو غالب و شرایط موجود، مشکل حل شود زیرا واقعا مساله خاصی وجود ندارد و فقط یک نامه با ۱۴۳ امضا خطاب به آقای خاتمی بوده و مساله دیگری نیست.
میرزا‌زاده گفت: آقای توسلی یک مرتبه سال ۸۰ به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شد و نیازی به پرونده‌های جدید دیگر و احکام سنگین نیست.
وی این حکم را برای فردی ۷۴ ساله بسیار سنگین خواند و افزود: امیدواریم دادگاه تجدید نظر دید مثبت داشته باشد و حکم به برائت موکلم دهد.
۴۴ زندانی سیاسی در پیامی برای درگذشت ماندلا: سرکوبگرى ستم پیشگان او را به سوى انتقام و حبس مخالفان سوق نداد
 زندانی سیاسی از زندان های اوین و رجایی شهر و کارون اهواز در پیامی به مناسبت درگذشت نلسون ماندلا، آزادی خواه و مبارز، نام وی را گرامی داشته و آرزو کرده اند که شیوه مبارزاتى او در هم آوایى با سنتهاى انسان دوستانه و پرارج سرزمینمان، پدید آورنده میراث بزرگى باشد که بر سنگینى و گران جانى هاى موانع واپس گرایانه و آزادى ستیز موجود فائق آید.

به گزارش کلمه، این زندانیان سیاسی که خود نیز در مقابل ستم سر خم نکرده و در راه به دست آمدن آزادی در زندان به سر می برند در بخشی از پیام خود نوشته اند: ماندلا به همه کوشندگان آزادیخواه آموخت که پس از پیروزى مى توان نیروى سرکوبگر رژیم پیشین را بخشید و در مدار بى پایان انتقام و خشونت سقوط نکرد. او اما اگر مى گفت که گذشته استبداد خیز را فراموش نکنیم نه از آن رو بود که گونه اى کینه ورزى را در یادها همچنان زنده نگاه دارد بلکه به آن جهت بود که از خاطر نبریم هر لحظه امکان اعاده و بازسازى دیکتاتورى بویژه در سایه ظاهرى حقانیت و کسوت مبارزه به صورتى فراخ دستانه تر متصور است. به همین دلیل بود که ماندلا در لحظه اى از قدرت کناره گرفت که با سالها مبارزه و کسب محبوبیتى بى نظیر مى توانست به صورت رهبرى بلامنازع، مادام العمر بر سر قدرت بماند.

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 17 آذر، 8 نوامبر


































پانزدهمین سالگرد قتل‌های زنجیره‌ای با حضور پر رنگ ماموران امنیتی در امامزاده طاهر برگزار شد

مراسم پانزدهمین سالگرد قتل محمد مختاری و محمدجعفر پوینده به دست ماموران وزارت اطلاعات ایران عصر دیروز، جمعه ۱۵ آذر (۷ نوامبر) در امامزاده طاهر کرج برگزار شد.
به گزارش بی بی سی، کانون نویسندگان ایران برای برگزاری این مراسم فراخوان داده بود و در آن علاوه بر مریم‌ حسین‌زاده، همسر محمد مختاری برخی چهره‌های سیاسی نظیر فریبرز رئیس دانا، ناصر زرافشان، نسرین ستوده و محمد ملکی نیز حضور داشتند.
بنا به گزارش‌های رسیده این مراسم با حضور پر رنگ ماموران امنیتی برگزار شد.
حدود دو هفته پیش ماموران امنیتی برای مراسمی که بنا بود در گرامیداشت داریوش فروهر و پروانه اسکندری (فروهر)، دو قربانی دیگر "قتل‌های زنجیره‌ای"، برگزار شود محدودیت‌های شدیدی اعمال کردند، به ترتیبی که به جز خویشاوندان نزدیک کسی نتوانست در آن مراسم، در خانه فروهرها، حاضر شود.
در پاییز ۱۳۷۷ دست کم چهار نفر از مخالفان حکومت و روشنفکران ایرانی به قتل رسیدند. این مساله حساسیت‌ عمومی زیادی را برانگیخت و این قتل‌ها به "قتل‌های زنجیره‌ای" معروف شدند.
محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت، کمیته‌ای برای تحقیق درباره عاملان قتل‌ها تشکیل داد و زمستان همان سال وزارت اطلاعات در بیانیه‌ای اعلام کرد عده‌ای از "کارمندان کج‌اندیش و خودسر" این وزارتخانه مسئول قتل‌ها بوده‌اند.
کمی بعدتر علی خامنه‌ای، رهبر ایران، در یک سخنرانی گفت که فروهرها چهره‌های سیاسی موثری نبوده‌اند و محمد مختاری و محمدجعفر پوینده نیز نویسندگانی شناخته‌شده نبودند که جمهوری اسلامی بخواهد برخوردی با آنها بکند.
آیت‌الله خامنه‌ای گفت قتل‌ها با سناریویی خارجی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی انجام گرفتند.

پرونده قتل‌های زنجیره‌ای با خودکشی سعید امامی، از مقام‌های ارشد وزارت اطلاعات و متهم اصلی پرونده، و حکم حبس برای چند نفر از ماموران امنیتی مختومه شد.