۱۳۹۱ دی ۲۰, چهارشنبه

واکنش سپاه پاسداران به اظهارات احمدی‌نژاد درباره «مدیریت انتخابات»

اظهارات محمود احمدی‌نژاد در پاسخ تلویحی به سخنان اخیر نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران، واکنش معاون فرمانده سپاه را برانگیخته و آن را «تعجب‌برانگیز» خوانده است.

حمیدرضا مقدم‌فر، معاون فرهنگی و اجتماعی فرمانده سپاه پاسداران، در این باره به خبرگزاری فارس گفته است: «یکی از سیاست‌های رسانه‌های بیگانه و ضدانقلاب، قراردادن آقای احمدی‌نژاد در مقابل نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است.»

محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه ۲۰ دی ماه در نشست رسانه‌ای گفت: «هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت می‌کنند.»

به گزارش وبسایت «شبکه ایران» که وابسته به روزنامه ایران و نزدیک به دولت است، آقای احمدی‌نژاد این اظهارات را در پاسخ به سئوال این وبسایت و در واکنش به سخنان اخیر علی سعیدی مطرح کرده است.

علی سعیدی٬ نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه، در مصاحبه‌ای که روز سه‌شنبه ۱۹ دی ماه در خبرگزاری ایسنا منتشر شد، گفت که «ادعای دخالت سپاه در انتخابات سند ندارد» و در عین حال تصریح کرد که «وظیفه ذاتی سپاه، مهندسی معقول و منطقی انتخابات است». 
 
آقای سعیدی گفت: «سپاه تنها چارچوب‌ها و معیارها را تبیین می‌کند و این به معنای دخالت در انتخابات نیست.»

حمیدرضا مقدم‌فر که خود پیشتر مدیر خبرگزاری فارس بوده، در این باره گفته است همین که این سئوال را خبرنگار یک رسانه نزدیک به دولت پرسیده است «جای تأمل و سئوال دارد».

این معاون فرمانده سپاه اظهارات امروز محمود احمدی‌نژاد را درباره «مدیریت انتخابات» در کنار «تحریف‌ها و دروغ‌گویی‌های رسانه‌های بیگانه به منظور ضربه‌زدن به جمهوری اسلامی» گذاشته است.

وبسایت شبکه ایران در واکنش به این اظهارات آقای مقدم‌فر، نوشته است که پس از هر مصاحبه نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه، این سئوال «به اصلی‌ترین دغدغه اطرافیان او تبدیل می‌شود که چگونه اظهارنظرهای او را توجیه کنیم؟».

این وبسایت وابسته به دولت نوشته است علی سعیدی در ماه‌های گذشته «برای بیان سخنان بیرون از حیطه مسئولیتش، اصرار زیادی نشان داده است.»

در سال‌های گذشته گروه‌هایی از فعالان سیاسی، سپاه پاسداران را به دخالت در روند انتخابات و همچنین فعالیت‌های سیاسی دیگر متهم کرده‌اند.

اما این فقط اصلاح‌طلبان نبوده‌اند که سپاه را به دخالت در سیاست و در انتخابات متهم کرده‌اند. در آخرین روز اردیبهشت ماه امسال نیز علی مطهری، نماينده اصولگرا در مجلس، در نطق پيش از دستور خود سپاه پاسداران را متهم کرد که در انتخابات مجلس نهم دخالت کرده است و گفت «سپاه به صورتی جدی از کاندیداهای مورد نظر خود حمایت می‌کرد.»

این نطق علی مطهری مایه اعتراض سپاه شد و يکی از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران اعلام کرد که اين نيروی نظامی از او به خاطر این «هتاکی» شکايت کرده است.

در هفته‌های گذشته محمود احمدی‌نژاد در یک مصاحبه زنده با تلویزیون جمهوری اسلامی در دوم دی ماه، بر این که انتخابات باید «آزاد» برگزار شود تاکید کرد و گفت: «در مسائلی که اختلاف هست و هر کس یک گوشه را می‌کشد، حرف آخر را باید ملت بزند. ملت باید در انتخابات حرف آخر را بزند.»

آقای احمدی‌نژاد گفت: «دولت باید انتخابات را جوری برگزار کند که همه سلایق بتوانند در آن شرکت کنند و پر شور باشد. این وظیفه دولت است. احدی هم نباید تاثیری در رای مردم بگذارد. بعضی فکر می‌کنند باید جای مردم تصمیم بگیرند.»

این سخنان رئیس جمهوری ایران، واکنش اصولگرایان و نهایتا واکنش رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشت که نسبت به استفاده از لفظ «انتخابات آزاد» هشدار داد و گفت که انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی همواره «آزاد» بوده است.

اظهارات و تصمیم‌گیری‌های محمود احمدی‌نژاد در هفته‌های اخیر باعث شده است یک نماینده اصولگرا در مجلس با انتقاد از او  بگوید که آقای احمدی‌نژاد «پاسخ خوبی‌های سپاه پاسداران را با بدی داده است».

محمد اسماعیل کوثری، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی که پیشتر از فرماندهان سپاه بوده، گفته است: «سپاه پاسداران در این سال‌ها از هیچ کمکی به دولت دریغ نکرده است و دست احمدی‌نژاد را خیلی جاها گرفته است.»

صادق لاریجانی: کسانی که می‌خواهند کاندیدا تحمیل کنند خوابشان تعبیر نمی‌شود


رئیس قوه قضائیه ایران تاکید کرده است که باید به صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری توجه شود و هشدار داد که اگر گروه‌های سیاسی بخواهند «از راه‌های غیرمعمول و غیرمعقول» در انتخابات عمل کنند، همچون «جریان فتنه» با آن برخورد خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی قوه قضائیه، صادق لاریجانی در جلسه مقامات عالی قضایی جمهوری اسلامی گفته است: «برخی ممکن است بخواهند از راه‌های غیرمعمول و غیرمعقول وارد صحنه انتخابات شوند که در آن صورت مسئولان قانونی انتخابات و البته مردم بابصیرت، آنها را سر جای خود خواهند نشاند.»

رئیس دستگاه قضائی ایران اضافه کرده است: «همانطور که جریان فتنه را با بصیرت سر جای خود نشاندند از این به بعد نیز هر نوع جریان فتنه‌ و انحرافی را سر جای خودشان می‌نشانند.»

صادق لاریجانی هشدار داده است: «اگر کسانی گمان می‌کنند می‌توانند از راه‌های غیرمعقول و غیرمعمول و غیرقانونی کاندیدایی را به نظام تحمیل کنند، خواب و خیالشان تعبیر نخواهد شد.»

به گفته رئیس قوه قضائیه، «اگر به صلاحیت‌هایی که در قانون اساسی برای کاندیداهای ریاست جمهوری و نحوه اجرا و نظارت بر انتخابات وجود دارد توجه شود، قطعا انتخابات همچون گذشته به بهترین شکل برگزار خواهد شد.»

آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی و اغلب اصولگرایان، اعتراض‌ها به نتایج انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ را «فتنه» می‌خوانند. 

آیت‌الله خامنه‌ای همچنین در سخنان سال‌های اخیر خود به وجود «جریان انحرافی» در دولت اشاره کرده است و منتقدان دولت، اسفندیار رحیم مشایی و نزدیکان او و حتی در مواردی خود محمود احمدی‌نژاد را «جریان انحرافی» می‌شمرند.

رئیس قوه قضائیه در حالی درباره «تحمیل‌کردن» یک نامزد از سوی یک جریان سیاسی سخن گفته است که در ماه‌های گذشته گمان‌زنی‌های متعددی از سوی چهره‌های اصول‌گرای منتقد دولت درباره احتمال نامزدی اسفندیار رحیم مشایی یا یکی دیگر از چهره‌های  به گفته آنان «جریان انحرافی» در انتخابات آینده ریاست جمهوری ایران مطرح شده است.

این انتخابات قرار است خرداد ۹۲ برگزار شود. مقامات دولتی گفته‌اند زمان ثبت‌نام نامزدهای این انتخابات در اردیبهشت ماه آینده است و هنوز زمان دقیق آن اعلام نشده است. با این حال در ایران معمولا نامزدهای ریاست جمهوری از چند ماه پیش از ثبت‌نام، فعالیت انتخاباتی خود را آغاز می‌کنند.

حسن غفوری‌فرد، نماینده مجلس و از اعضای حزب موتلفه اسلامی، تشکل عمده اصولگرا که از منتقدان «جریان انحرافی» و دولت بوده است، پیشتر در ۱۱ آذر گفت که اسفندیار رحیم مشایی فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده و احتمال دارد که تایید صلاحیت هم بشود.

محمود احمدی‌نژاد نیز دوم دی ماه در یک مصاحبه زنده با تلویزیون جمهوری اسلامی، بر این که انتخابات باید «آزاد» برگزار شود تاکید کرد و گفت: «در مسائلی که اختلاف هست و هر کس یک گوشه را می‌کشد، حرف آخر را باید ملت بزند. ملت باید در انتخابات حرف آخر را بزند.»

وی گفت: «دولت باید انتخابات را جوری برگزار کند که همه سلایق بتوانند در آن شرکت کنند و پر شور باشد. این وظیفه دولت است. احدی هم نباید تاثیری در رای مردم بگذارد. بعضی فکر می‌کنند باید جای مردم تصمیم بگیرند.»

این سخنان، واکنش اصولگرایان و نهایتا واکنش رهبر جمهوری اسلامی را در پی داشت که نسبت به استفاده از لفظ «انتخابات آزاد» هشدار داد و گفت که انتخابات در ایران پس از انقلاب اسلامی همواره «آزاد» بوده است.

آیت‌الله علی خامنه‌ای گفت: «آن کسانی که راجع به انتخابات توصیه‌هایی می‌کنند، حواسشان باشد به دشمن کمک نکنند. دائما نگویند انتخابات باید آزاد باشد. از اول انقلاب ۳۴ انتخابات داشتیم. کدامش آزاد نبوده است؟»

منتقدان جمهوری اسلامی با اشاره به نظام نظارت استصوابی که در آن شورای نگهبان صلاحیت نامزدهای انتخابات را بررسی می‌کند، انتخابات ایران را غیر آزاد می‌خوانند.

در هفته‌های گذشته همچنین اکبر هاشمی رفسجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز  خواستار برگزاری «انتخابات آزاد» شده است. شماری از چهره‌های ملی‌مذهبی نیز در نامه‌ای سرگشاده که اخیرا به آقای خامنه‌ای نوشته‌اند، خواستار برگزاری انتخابات آزاد شده‌اند.

بانک مرکزی ایران نرخ تورم آذرماه را ۲۷.۶ درصد اعلام کرد

نرخ تورم در ماه‌های آبان و مهر به ترتیب ۲۶.۱ و ۲۴.۹ درصد بوده است.
بانک مرکزی ایران روز چهارشنبه، بیستم دی ماه، در گزارشی نرخ تورم دوازده ماه منتهی به آذرماه امسال نسبت به آبان‌ماه را ۲۷.۶ درصد اعلام کرد که نشان دهنده یک و نیم درصد افزایش است.

بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، بانک مرکزی اعلام کرده است که نرخ تورم در دوازده‌ماه منتهی به آذرماه ۱۳۹۱ نسبت به دوازده‌ماه منتهی به آذرماه ۱۳۹۰ برابر با ۲۷.۴ درصد بوده است. این در حالی است که در ماه‌های آبان و مهر همان سال این نرخ به ترتیب، ۲۶.۱ و ۲۴.۹ درصد بوده است.

این خبرگزاری که ماه گذشته تورم نقطه به نقطه را ۳۶ درصدگزارش کرده بود، تورم نقطه به نقطه در آذرماه سال جاری را ۳۷ درصد اعلام کرده است.

این در حالی است که وب‌سایت خبری «بازتاب امروز»، نزدیک به محسن رضایی، نرخ تورم نقطه به نقطه آذرماه را ۴۰ درصد ارزیابی کرده و نوشته است: «حتی اگر همین آمار دستکاری شده به عنوان آمار رسمی در نظر گرفته شود، عدد اعلام شده توسط بانک مرکزی به معنای تورم نقطه به نقطه ۴۰ درصد در آذرماه است.»

در محاسبه تورم نقطه به نقطه، به عنوان مثال تورم در آذرماه ۹۱ با آذرماه سال ۹۰ مقایسه می‌شود تا برآورد شود که نرخ تورم چه تغییری کرده است. تورم نقطه به نقطه چند ماهی است که از سوی بانک مرکزی اعلام نمی‌شود.

قرار است که از فروردین ماه سال ۹۲، مسئولیت اعلام نرخ تورم به مرکز آمار واگذار شود.

همچنین از فروردین ماه سال آینده، سال پایه نرخ تورم از ۸۱ به ۹۰ تغییر کند که با این حساب، از سال ۱۳۹۲ نرخ تورم از سوی مرکز آمار ایران و با در نظر گرفتن سال ۹۰ به عنوان سال پایه، محاسبه خواهد شد.

عادل آذر، رییس مرکز آمار ایران در خصوص این تغییرات روز چهارشنبه به خبرگزاری مهر گفت: «با تغییر سال پایه، نه تنها سبد کالاهای مورد بررسی تغییر می‌کند، بلکه روش‌های محاسباتی و جمع‌آوری اطلاعات نیز مانند مظنه‌های قیمتی به احتمال زیاد تغییر خواهد کرد.»

سوریه ۲۱۳۰ زندانی را با ۴۸ گروگان ایرانی مبادله کرد


دولت سوریه در برابر آزادی ۴۸ ایرانی که مدتی پیش در سوریه گروگان گرفته شده‌بودند، حاضر شد بیش از ۲ هزار نفر غیرنظامی بازداشتی مشکوک به همکاری با شورشیان را آزاد کند. آزادی زندانیان در چند شهر آغاز شده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از گروه‌های امداد ترکیه گزارش داد که دولت سوریه حاضر شده است در برابر آزادی ۴۸ گروگان ایرانی ۲ هزار و ۱۳۰ غیرنظامی را که به‌ظن همکاری با شورشیان دستگیر کرده است، آزاد کند.

۴۸ ایرانی روز چهارم اوت سال ۲۰۱۲ در دمشق به اسارت شورشیان سوریه در آمدند. شورشیان اعلام کردند که آن‌ها اعضای ارشد "سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" بوده و در سرکوب مردم سوریه با نیروهای امنیتی این کشور همکاری داشته‌اند. اما جمهوری اسلامی ادعا کرد که بیشتر آن‌ها اعضای بازنشسته سپاه هستند و برای زیارت به سوریه رفته بودند.

اهمیت ایران برای رژیم سوریه

تعداد زیاد زندانیانی که رژیم سوریه حاضر شده است در برابر آزادی ۴۸ گروگان ایرانی آزاد کند از دید ناظران امور سوریه تاییدکننده‌ی اهمیت آن‌ها در تحولات سوریه و سطح بالای مناسبات این کشور با جمهوری اسلامی ایران است. مخالفان بشار اسد تاکنون بارها اعلام کرده‌اند که نیروهای سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی در سرکوب مردم سوریه دخالت مستقیم دارند.
بشار اسد و سید علی خامنه‌ای. ایران همچنان مهمترین پشتیبانی رژیم اسد استبشار اسد و سید علی خامنه‌ای. ایران همچنان مهمترین پشتیبانی رژیم اسد است
"سرکان نرگس" از همکاران نهاد مددکاری اسلامی ترکیه (آی اچ اچ) به خبرگزاری فرانسه گفته است که آزادی زندانیان سوری از بامداد چهارشنبه (۹ ژانویه، ۲۰ دی) در شهرهای مختلف سوریه آغاز شده است. وی مبادله گروگان‌های ایرانی با اسرای سوری را نتیجه ماه‌ها تلاش و میانجی‌گری سازمان خود دانست و گفت: «غیرنظامیانی که اکنون آزاد می‌شوند، بیشتر در شهرهای حمص، لاذقیه، ادلیب، دمشق و طرطوس دستگیر شده‌اند. ۴ شهروند ترک نیز در میان آن‌ها هستند.»

زائر یا مامور؟

تلویزیون دولتی ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که ۴۸ اسیر ایرانی آزاد شده‌اند.

این شبکه خبری بار دیگر تاکید کرد که آن‌ها به قصد زیارت یکی از زیارتگاه‌های شیعیان به سوریه سفر کرده بودند.

یک سخنگوی ارتش آزاد سوریه نیز، بدون اشاره به جزئیات خبر، آزادی زندانیان را تایید کرد.

مهندسی معقول و منطقی انتخابات؛ خبرگزاری سپاه اسامی هیات رییسه جبهه اصلاح طلبان منتشر کرد!

کلمه (نزدیک به میر حسین موسوی):  خبرگزاری  وابسته به سپاه در خبری که  به عنوان خبر اختصاصی فارس منتشر کرده است  از ترکیب هیات رئیسه جبهه اصلاحات خبر داد!

به گزارش کلمه خبرگزاری فارس به نقل شخصی که او را سخنگوی جبهه اصلاح‌طلبان نامید از انتخاب هیئت رئیسه این جبهه در جلسه دیشب (سه‌شنبه شب) خبر داد و نوشت: حق‌شناس به عنوان رئیس ستاد انتخابات ریاست جمهوری این تشکل و مجید محتشمی  به عنوان رئیس ستاد انتخابات شوراها انتخاب شدند.
این خبر در حالی منتشر می شود که اصلاح طلبان برای شرکت در انتخابات هنوز تصمیمی نگرفته اند و سیدمحمد خاتمی در آخرین اظهار نظر رسمی خود عنوان کرد شرایط معرفی کاندیدا از سوی اصلاح طلبان چندان فراهم نیست و چشم اندازی هم برای فراهم آمدنش نمی بینم.
در میان افراد هیات رییسه این تشکل تنها نام آشنا حق شناس است و تشابه اسمی مجید محتشمی با حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر محتشمی پور، بنظر می رسد در راستای شبیه سازی های رسانه ای صورت گرفته است.
مصطفی کواکبیان  در غیاب شخصیت های مهم اصلاح طلب، هر چند از مجلس نهم هم جا مانده، اما ادعا کرده است: «خوشبختانه برخلاف انتخابات مجلس نهم که تعداد اندکی از اصلاح‌طلبان در انتخابات شرکت کردند همایش ملی تبیین طرح مناسک نشان داد که اکثریت اصلاح‌طلبان می‌خواهند فعالانه در انتخابات ۹۲ حضور یابند به شرط آنکه قانون انتخابات رعایت شود. »
در همین حال مجید محتشمی که خود را سخنگوی جبهه اصلاح‌طلبان! می‌نامد در گفت‌وگوی اختصاصی  با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، درباره جزئیات جلسه  دیشب این جبهه، اظهار داشت: در این جلسه مصطفی کواکبیان به عنوان رئیس جبهه، حق‌شناس نایب رئیس اول، علی فائزی نایب رئیس دوم، مجید محتشمی سخنگوی جبهه و مجید بهمن‌زاده به عنوان دبیر جبهه اصلاح‌طلبان به مدت یکسال انتخاب شدند.
سایر اسامی  منتشر شده این جبهه  که  وجه مشترکشان گمنام بودن آنهاست عبارتند از: جمشید ایرانی رئیس کمیته سیاسی، صفرپور رئیس کمیته اطلاع‌رسانی، آل قیس رئیس کمیته مالی، بهمن‌زاده رئیس کمیته اجرایی، تجرلو رئیس کمیته اقشار، فرح خسروی رئیس کمیته زنان، خراسانی رئیس کمیته جوانان و باقرزاده رئیس کمیته استان‌ها شد.
تلاش برای جا افتادن این اسامی به عنوان اصلاح طلب در حالی صورت می گیرد که اصلاح طلبان، با اشاره به  ظهور اصلاح طلبان بدلی در انتخابات ، آن را استراتژی ای دانسته بودند که  بر اساس آن اصلاح‌طلبان بدلی، کاندیدایی برای  شکست در انتخابات معرفی  و در واقع همچون سیاه لشگران ایفا کننده نقش “کتک خور” در فیلم های فارسی عمل می کنند.
دیروز  سعیدی نماینده ولی فقیه در سپاه در سخنانی که خلاف نظر صریح امام و قانون اسی کشور است  گفته بود:‌ وظیفه ذاتی ما «مهندسی معقول و منطقی انتخابات» است.


هشدار احمدی نژاد به کسانی که می‌خواهند مردم را در انتخابات 'مدیریت' کنند


محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران با هشدار به کسانی که به گفته او در پی "مدیریت مردم" در انتخابات هستند گفت: "هرکس بخواهد مردم را مدیریت کند، مردم او را مدیریت می‌کنند."
به نوشته سایت ریاست جمهوری ایران، آقای احمدی نژاد این اظهارات را چهارشنبه ۲۰ دی (۹ ژانویه) و در پاسخ به سوالی راجع به "اظهارات اخیر برخی افراد در خصوص انتخابات که به معنای مداخله در روند انتخابات است" بیان کرده است.گزارش خبرگزاری های ایسنا و مهر از این اظهارات رئیس جمهور نیز حکایت دارند که این سخنان، در پاسخ به سوالی راجع به "موضوع مهندسی انتخابات" بیان شده است.
روز گذشته، علی سعیدی نماینده رهبر ایران در سپاه پاسداران، "وظیفه ذاتی" این نیرو را "مهندسی معقول و منطقی انتخابات" از طریق "تبیین چهارچوب ها و معیارها" دانسته بود.
ساعاتی بعد از انتشار این اظهار نظر و بازتاب گسترده آن در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، رمضان شریف مسئول روابط عمومی سپاه اظهار داشت که منظور آقای سعیدی "مهندسی ورود منطقی و معقول برای فعال‌سازی ظرفیت‌های سپاه در اجرای مأموریت‌ها و مسئولیت‌های قانونی در حوزه انتخابات" بوده و نه "دخالت سپاه در انتخابات".
در پی انتشار صحبت های امروز آقای احمدی نژاد هم، حمیدرضا مقدم فر معاون فرهنگی و اجتماعی سپاه پاسداران، در مصاحبه با خبرگزاری فارس "موضع گیری رئیس جمهور نسبت به مصاحبه روز گذشته" علی سعیدی را باعث "تعجب" دانسته است.
آقای مقدم فر با ذکر اینکه "یکی از سیاست های رسانه های بیگانه و ضدانقلاب، قرار دادن ایشان در مقابل نهادهای انقلابی همچون سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است"، به رئیس جمهور توصیه کرده که "پیش از هرگونه اظهارنظر از جنس اظهارنظرهای امروز، درباره ادعاهایی که به عنوان سوال از ایشان مطرح می‌ شود، تحقیق به عمل بیاورند تا خدای ناکرده در دام‌های اینچنینی نیفتند".در سال های گذشته، بسیاری از اصلاح طلبان و برخی از محافظه کاران، سپاه پاسداران را به "مهندسی انتخابات" و دخالت غیرقانونی در آن متهم کرده اند.
منتقدان حکومت ایران، معتقدند که سپاه پاسداران و نیروی شبه نظامی مرتبط با آن یعنی بسیج، نقشی تعیین کننده در پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ داشته اند.

اشاره به اظهارات رهبر ایران

به گزارش ایسنا، محمود احمدی نژاد در بخش دیگری از اظهارات امروز خود، با اشاره به صحبت‌های روز گذشته آیت الله خامنه ای در مورد انتخابات گفته است:‌ "مقام معظم رهبری و امام نیز همواره تاکید داشتند که انتخابات مال ملت است و هیچ‌کس بالاتر از ملت در کشور نیست و این بزرگان فرمودند که ما یک رای بیشتر نداریم و این ملت است که تصمیم می‌گیرد و انتخاب می‌کند."
در حالی که در خبر تنظیم شده توسط خبرگزاری مهر از اظهارات آقای احمدی نژاد نیز، چنین اشاره ای به صحبت های دیروز رهبر ایران وجود دارد، در خبر منتشر شده در سایت ریاست جمهوری ایران، این نقل قول دیده نمی شود.
آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، دیروز در یک سخنرانی در شهر قم خواستار "حضور پرشور و همگانی مردم در انتخابات" و خودداری از کارهایی شده بود که باعث کاهش این حضور می شوند.رهبر جمهوری اسلامی ایران، در این سخنرانی به "کسانی که سعی می کنند به مردم تلقین کنند که انتخابات سلامت لازم را ندارد" هشدار داد که انتقاداتشان از سلامت انتخابات، "به تحقق اهداف دولت های مستکبر کمک می کند".
آقای خامنه ای، همچنین با انتقاد از افرادی که "مکرر می گویند انتخابات باید آزاد برگزار شود" گفت: "در کدام کشور انتخابات از ایران آزادتر است؟"
اظهارات آقای خامنه ای، پس از آن انتشار می یافت که شخصیت هایی چون اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، محمد خاتمی رئیس جمهور سابق و محمود احمدی نژاد رئیس دولت دهم، در اظهار نظرهایی جداگانه خواستار برگزاری انتخابات "آزاد" شده بودند.

موج گسترده حملات سایبری ایران به بانک‌های آمریکا"


این‌که بانک‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه‌ی اقتصادی در ایالات متحده‌ی آمریکا هدف حملات سایبری هستند، موضوع تازه‌ای نیست. این حملات اما عموما غیرمداوم و کوتاه‌مدت بوده‌اند. در هفته‌های اخیر اما، آن‌‌طور که پایگاه اینترنتی نشریه "نیویورک‌تامز" می‌نویسد، موضوع تا حدی تغییر کرده است.
به نوشته‌ی این وبسایت، دست‌اندکاران امنیت شبکه آمریکا اخیرا متوجه شده‌اند که حملات کمتر از یک رایانه‌ی تنها صورت می‌گیرند و مهاجمان یا شبکه‌های رایانه‌ای می‌سازند یا ابرهای رایانه‌ای موجود در اینترنت را ابزار حمله به سرورهای قربانی می‌کنند. این عامل دامنه‌ی اثر حملات را بسیار گسترده‌تر می‌کند.
علاوه بر این تهاجم‌ها اخیرا با داده‌های کدگذاری‌شده صورت می‌گیرند که دفاع را دشوارتر و بار تحمیلی به سرورهای قربانی را سنگین‌تر می‌کنند.
یکی از کارشناسان مرکزی که از سوی بانک‌ها و مؤسسات خدمات اینترنتی در آمریکا مأمور بررسی حملات شده، حجم و تأثیر حملات را "بی‌مانند" توصیف می‌کند: «هیچ‌گاه این تعداد مؤسسه مالی هدف تهاجم نبودند».
این کارشناس به نیویورک‌تایمز گفته است که از ماه سپتامبر ۲۰۱۲ (مرداد و شهریور ۱۳۹۰) خدمات‌رسانی مؤسسات مالی بسیاری از جمله "کپیتال وان"، "سیتی‌گروپ" و "بانک آو آمریکا" در پی حملات سایبری با اختلال روبرو شده است.
حجم داده‌های سرازیرشده به سمت سرورهای قربانی به حدی است که حتی پهنای باند ۴۰ گیگابیت بر ثانیه‌ای برخی از بانک‌ها هم توان هضم آن را نداردحجم داده‌های سرازیرشده به سمت سرورهای قربانی به حدی است که حتی پهنای باند ۴۰ گیگابیت بر ثانیه‌ای برخی از بانک‌ها هم توان هضم آن را ندارد
کارشناسانی که حملات اخیر به بانک‌های آمریکایی را زیر نظر گرفته‌اند، می‌گویند حملات طوری طراحی شده‌اند که شبکه‌ای از سرورهای آلوده را علیه سرورهای پایگاه اینترنتی قربانی بسیج می‌کند. نتیجه این‌که سرورهای بانک‌ها که از پهنای باند تا ۴۰ گیگابیت بر ثانیه استفاده می‌کنند هم در برابر سیل داده‌ها به زانو درمی‌آیند؛ سیلی که حجم داده‌ها در آن گاه تا ۷۰ گیگابیت بر ثانیه هم می‌رسد.
"ایران در پس ماجراست"
به گفته‌ی جیمز لویس، یکی از کارشناسان امنیتی "مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌الملل" در واشنگتن، «دولت آمریکا تردیدی ندارد که ایران پشت این حملات قرار دارد». به اعتقاد طرفداران این نظریه، حملات یادشده نوعی اقدام تلافی‌جویانه‌ی تهران هستند در برابر تحریم‌های اقتصادی و حملات سایبری آمریکا (مانند استاکس‌نت).
یک گروه از هکرها خود را "جنگجویان سایبری عزالدین قسام" معرفی و مسئولیت بخشی از حملات را بر عهده گرفته است. این گروه تهاجمات خود را عملیات "ابابیل" نام نهاده و هدف آنها را انتقام از انتشار فیلم "معصومیت مسلمانان" دانسته است. این فیلم غیرحرفه‌ای کوتاه تصویری توهین‌آمیز از پیامبر اسلام ارائه می‌کرد و در تابستان ۲۰۱۲ موجب اعتراضات خونین مسلمانان در کشورهای مختلف شد.
نهادهای امنیتی ایالات متحده اما بر این نظرند که این روش معرفی، تنها تلاشی در جهت اختفای انگیزه‌ی اصلی مهاجمان است. ایالات متحده‌ی آمریکا هنوز نتوانسته دلایل روشنی از دست‌داشتن ایران در حملات سایبری به این کشور ارائه کند.
گروهی از هکرها که خود را "جنگجویان سایبری" می‌نامند اعلام کرده‌اند که بانک‌های ایالات متحده اجازه ندارند حتی مدت کوتاهی نفس تازه کنند: «بانک‌ها باید در انتظار حملات گسترده‌ی ما باشند. هیچ‌یک از آنها امنیت نخواهند داشت».
کارشناسان امنیت شبکه بر این عقیده‌اند که ترتیب‌دادن حملاتی با این مختصات تنها با سرمایه‌گذاری و پشتیبانی فنی دولت‌ها امکان‌پذیرند.

توقیف هواپیمای مظنون به حمل طلا به ایران

گمرک ترکیه از پرواز هواپیمایی به ایران جلوگیری کرده که از قرار از امارات متحده‌ عربی آمده و به احتمال حامل طلا به ایران بوده است. مدت‌هاست که دولت ایران بهای نفت و گاز صادراتی خود به ترکیه را با طلا دریافت می‌کند.


به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از گمرک ترکیه، هواپیمایی متعلق به شرکتی ترکیه‌ای در روزهای اخیر به دلایل فنی در فرودگاه "صبیحه گوکچن" در بخش آسیایی استانبول فرود آمده است. این هواپیما که از امارات متحده‌ی عربی به ایران پرواز می‌کرده، به احتمال طلا حمل می‌کند. خدمه‌ این پرواز از ارائه‌ی بارنامه به مقام‌های گمرک خودداری کرده‌اند. به همین دلیل از ادامه‌ پرواز به ایران جلوگیری شده است.
ایران که به دلیل تحریم‌های بین‌المللی برای انتقال دلارهای نفتی و گازی خود با مشکل مواجه است، نفت و گاز صادراتی خود به ترکیه را با طلا مبادله می‌کند. بخشی از این طلا از قرار از طریق امارت متحده‌ی عربی به ایران منتقل می‌شود. ظفر چاغلایان٬ وزیر اقتصاد ترکیه٬ هفته گذشته اعلام کرده بود که فروش طلا به ایران ادامه خواهد یافت. به گفته او معاملات کاملا در بخش خصوصی انجام می‌شود و موضوعی بین دو دولت ترکیه و ایران نیست و هدف تحریم‌ها قرار ندارد.

این مبادلات انتقال طلا از ترکیه به ایران را در ماه‌های اخیر چندین برابر کرده است. خبرگزاری رویترز پیش از این گزارش داده بود که صادرات طلا از ترکیه به ایران در کل سال ۲۰۱۱ تنها ۵۴ میلیون دلار بوده؛ اما این رقم در یازده ماه نخست سال ۲۰۱۲ به شش و نیم میلیارد دلار افزایش یافته است.

ترکیه بزرگ‌ترین واردکننده گاز ایران است که به علت تحریم‌های کشورهای غربی و آمریکا برای پرداخت بهای گاز ایران به دلار یا یورو با مشکل مواجه است. علی باباجان٬ معاون نخست‌وزیر ترکیه٬ در ماه نوامبر خبر داد پولی که ایران از ترکیه بابت بهای گاز خود به لیره می‌گیرد تبدیل به طلا می‌شود چراکه به موجب تحریم‌ها پول نمی‌تواند به ایران منتقل شود.

محمد حسین کروبی به ۶ ماه حبس محکوم شد


محمد حسین کروبی از سوی دادگاه انقلاب به ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شد.
به گزارش سحام، فرزند ارشد مهدی کروبی با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود در فیس بوک، گفته که این پرونده مربوط به مصاحبه های وی بار رسانه های خارجی، در مورد جنایات کهریزک بوده است.
در ۱۸ مرداد ماه سال ۱۳۸۸ آقای کروبی در نامه‌ای به هاشمی رفسنجانی ازاو خواسته بود که در مورد تجاوز جنسی به بازداشت شدگان در بازداشتگاه ها و زندان ها تحقیق شود.
مهدی کروبی در بخشی از آن نامه آورده بود: “عده‌ای از افراد بازداشت شده مطرح نموده‌اند که برخی افراد با دختران بازداشتی با شدتی تجاوز نموده اند که منجر به ایجاد جراحات و پارگی در سیستم تناسلی آنان گردیده‌است. از سوی دیگر افرادی به پسرهای جوان زندانی با حالتی وحشیانه تجاوز کرده‌اند به طوری که برخی دچار افسردگی و مشکلات جدی روحی و جسمی گردیده‌اند و در کنج خانه‌های خود خزیده‌اند.”
محمد حسین کروبی در این یادداشت خود همچنین گفته که از اتهام پرداخت پول به یکی از زندانیان سیاسی در اوین برای انجام شهادت دروغ در مورد تجاوز؛ تبرئه شده است.
افراد بسیاری پس از آغازین روزهای کودتای انتخاباتی ۸۸ و در پی دستگیری گسترده مردم؛ با حضور در دفتر آقای کروبی، از تجاوز ماموران به خود، خبر داده بودند. لذا در همین راستا، شهادت این افراد به همراه برخی اسناد دیگر جمع آوری و در اختیار افراد و نهادهای مربوطه برای رسیدگی قرار گرفت. اما نه تنها به این مدارک و اسناد از سوی نهادهای مربوطه و مسئولان رسیدگی نشد، بلکه در ۱۸ شهریور ماه ۸۸، ماموران امنیتی با هجوم به دفتر مهدی کروبی و دفتر حزب اعتماد ملی اقدام به پلمپ این دو ساختمان نموده و محمد داوری، سردبیر سایت سحام نیوز را به اتهام واهی، در این رابطه دستگیر کردند. همچنین ماموران با ارعاب شهادت دهندگان؛ تهمت هایی همچون گرفتن پول برای دادن شهادت در مورد تجاوزات را به افراد نسبت دادند.
اکنون نزدیک به سه ماه است که محمد حسین کروبی از ملاقات با پدرش محروم است. این پرونده توسط قاضی مجرم جنایات کهریزک، سعید مرتضوی؛ برای حسین کروبی مفتوح شده بود.
روز گذشته نیز فرزندان مهدی کروبی و میرحسین موسوی در نامه ای خطاب به مردم از ظلم وارد شده به خود و والدین شان گفتند. همچنین در بخشی از این نامه، فرزندان این دو زندانی سیاسی تاکید کرده بودند که “مقامات عالی حکومت باید در اسرع وقت نقض حقوق قانونی و انسانی آقایان مهدی کروبی و میرحسین موسوی و نیز خانم رهنورد را متوقف کنند.”
به گزارش سحام متن کامل این یادداشت بدین شرح است:
“بعد از انتشار نامه پدرم به آقای هاشمی رفسنجانی در سال ۸۸ در روزنامه اعتماد ملی، در مورد جنایات کهریزک؛ مصاحبه هایی که با رسانه های خارجی انجام داده بودم، سعید مرتضوی، دادستان وقت و متهم اصلی کهریزک پرونده ای برای من در دادگاه انقلاب تشکیل داد و تمام توان خود را هم برای به زندان انداختن من به کار گرفت. که با درایت مسئولین عالی رتبه نظام، این کار صورت نگرفت. اما بعد از عزل سعید مرتضوی، پرونده من در دادگاه انقلاب راکد شد. ولی مجددا چند ماه پیش همان پرونده به جریان افتاد که بعد از جلسه دادرسی و محاکمه، توسط قاضی آقای پیرعباسی، شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب؛ از اتهام پرداخت پول به یک زندانی سیاسی در اوین که به تجاوز اعتراف کند، تبرئه شدم. ولی به خاطر انتشار نامه در روزنامه اعتماد ملی و مصاحبه با رسانه های خارجی، که به تشویش اذهان عمومی بر علیه جمهوری اسلامی تعبیر شده بود، به ۶ ماه حبس تعزیری، ولی با توجه به نداشتن سابقه کیفری به مدت ۵ سال حکم تعلیق شد.”

امام جمعه تهران خواستار ریشه‌کن کردن مراسم چهارشنبه‌سوری شد


آیت‌الله موحدی کرمانی، امام جمعه موقت تهران، روز چهار‌شنبه (۲۰ دی/۹ ژانویه) در مجلس اسلامی ایران به توصیه‌های اخلاقی پرداخت.


موحدی کرمانی از جمله خواستار مبارزه و ریشه کن کردن مراسم چهارشنبه سوری در ایران شد.

او با تذکر این مطلب که "حفظ فرهنگ دینی جامعه" مسئله اصلی کشور است، گفت: «موضوع چهارشنبه سوری و آثار منفی آن همچنان در جامعه باقی است.» او مبارزه با مراسم چهارشنبه سوری را مبارزه با خرافه در کشور خواند.

آبی با طعم فاضلاب؛ آقای احمدی نژاد! یک جرعه از آب اهواز را می توانی بنوشی؟

کلمه- گروه خبر: در حالی که سالهاست مردم اهواز با مشکل آب آشامیدنی روبه رو هستند، نماینده اهواز از بی‌توجهی دولت به وضعیت آب شرب و بیکاری استان خوزستان انتقاد کرد.
مردم اهواز که سالهای است برای نوشیدن یک لیوان آب مجبور هستند آن را فروشندگان دوره گرد بخرند این روزها با معضلی جدید مواجه شده اند به گونه ای که آب لوله کشی بخشی از این شهر به خصوص در مناطق محروم، بوی تعفن و فاضلاب می دهد.
طرح بزرگ آبرسانی غدیر به طول ۸۵۰ کیلومتر و با هدف آبرسانی به ۲۵ شهر و یک هزار و ۶۰۸ روستای استان خوزستان در حال اجرا است، هم اکنون ۱۰۰ درصد آب خرمشهر و ۶۰ درصد آب مصرفی شهرستان آبادان را تامین می کند.
اما در فصل تابستان مردم شهر اهواز علاوه بر اینکه آب لوله کشی آنها قابل شرب نیست با مشکلات دیگری نیز مواجه شده اند.
به گزارش خبرآنلاین، سیدشریف حسینی نماینده اهواز در نطق میان دستور خود با اشاره به مشکلات حوزه انتخابیه خود خطاب به رییس دولت گفت: من صدای مردمی هستم که وعده های سیاسیون رخسار زیبای آنها را پریشان کرده است. پروژه انتقال آب کارون متوقف نمی شود و دلیل افزایش قیمت آب بی کیفیت اهواز چیست؟ آیا شما حاضرید تنها یک جرعه از آب آشامیدنی اهواز را بنوشید؟ آیا وزیران شما حاضرند در مناطقی از خوزستان که هیچ امکاناتی ندارند، برای لحظه ای زندگی کنند؟
شریف حسینی با بیان اینکه باید عرق شرم از رخسار همه ما بابت محرومیت مردم این مناطق بچکد، افزود: آقای احمدی نژا نرخ واقعی بیکاری در استان خوزستان چیزی جز آمارهایی است که به شما اعلام می شود، چرا با داشتن آمار بالای بیکاران، نیروهای غیر بومی ترجیح داده می شوند.
عضو هیأت رئیسه مجلس گفت: آیا فرزندان مسئولان درد بی پولی و بیکاری را درک کرده‌اند؟ آیا کسی بدون داشتن پارتی استخدام می شود؟ آیا می دانید مشکل کارگران لوله سازی، تصفیه قند و شکر، نیشکر هفت تپه همچنان حل نشده است؟
وی با اشاره به تبعیض و بی عدالتی در تبدیل وضعیت کارکنان پیمانکاران یادآور شد: امنیت شغلی در سفره های معیشتی کارگران خوزستان وجود ندارد . آقای احمدی نژاد تا چه زمان باید سیاهپوش از دست دادن عزیزان خود در جاده های مرگ استان باشیم.
شریف حسینی با بیان اینکه نفت بلای سیاه خوزستان است، گفت: مسئولان به تعهدات خود در قبال استان محروم خوزستان عمل نمی کنند و طرح ۸۰۰ هزار هکتاری رهبری با جدیت پیگیری نمی شود و پس از ۱۷ سال همچنان بلاتکلیف است.
یعقوب جدگال نماینده چابهار دیگر ناطق امروز مجلس بود. وی با انتقاد از برخی رفتارهای وزرای در برخورد با نمایندگان، گفت: گاهی نمایندگان برای حل مشکلات مردم به دیدار وزیر می‌روند و به دنبال وقت گرفتن از وزرا هستند، اما در این مسیر مشکلات زیادی وجود دارد؛ مگر امام(ره) نفرمودند مردم ولی‌نعمتان ما هستند، پس بیایید همه با هم به ولی‌نعمتا‌ن‌مان خدمت کنیم.
وی با اشاره به تورم و گرانی و همچنین مشکلات موجود در بخش کشاورزی و دامداری به دلیل بروز خشکسالی در کشور، گفت: امروز فعالیت گمرکات کشور کاهش یافته و پدیده شوم مواد مخدر افزایش یافته است؛ حتی امروز بیکاری باعث شده برخی از تحصیل‌کردگان ما نیز مأیوس شوند.
جدگال با بیان اینکه استخدام‌ها باید به صورت شهرستانی انجام شود، ادامه داد: با استخدام به صورت ملی و استانی سخت مخالفم ، چون حقوق جوانان ما ضایع می شود و در پذیرش نیروی دانشگاه های تربیت معلم هم به همین شکل عمل می شود.
همچنین نماینده کرمان از سوء مدیریت نرخ ارز از سوی دولت انتقاد و آن را زمینه‌ساز رانت اقتصادی دانست.
به گزارش خبرآنلاین، محمدرضا پورابراهیمی داورانی نماینده کرمان گفت: آقای رئیس احمدی نزاد شما که حاضر نیستید کوچک ترین مشکل اقتصادی کشور را بر عهده بگیرید، چگونه تاخیر در ارائه لایحه بودجه که مبنای تصمیم گیری خرد و کلان اقتصاد کشور است را برخلاف ضوابط قانونی هنوز ارائه نکرده اید؟ چگونه برنامه ریزی کلان کشور با این تاخیر توجیه می شود؟
وی با اشاره به این که سوءمدیریت نرخ ارز در کشور کاملا مشهود است، تصریح کرد: وجود نرخ های ۱۲۲۶ تومانی، ۲۵۰۰ تومانی مبادله ای و آزاد بالای ۳۰۰۰ تومان به جز ایجاد فضای رانت اقتصادی و ناکارآمد ثمره دیگری ندارد.
این نماینده مردم مجلس نهم خطاب به محمود احمدی نژاد، گفت: آقای احمدی نژاد شما بیان کرده اید که هر وقت می‌خواهید مبلغی را در جیب مردم بگذارید، بعضی ها نمی گذارند! لطفا بیان کنید، میزان کاهش قدرت خرید مردم به دلیل سوء مدیریت اقتصادی که نوعی برداشت از جیب مردم محسوب می شود، چند برابر یارانه است؟
نایب رئیس دوم کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان این که یارانه نقدی توازن منفی در دخل و خرج مردم ایجاد کرده است، افزود: آقای احمدی نژاد مردم حاضرند، یارانه دریافت کرده را به شما برگردانند، ولی قدرت خرید قبلی را داشته باشند که سرجمع به نفع آنان باشد و این پرداخت یارانه چه ریالی و چه ارزی، نباید ترفند انتخاباتی در کشور باشد.

آزار و تعقیب مسیحیان در جهان شدت یافته است"


بر پایه‌ی جدیدترین گزارش سازمان "درهای باز" که نهادی برای حمایت از مسیحیان در ایالت هسن آلمان است، کره‌ شمالی در صدر کشورهایی قرار دارد که پیروان دین مسیح را در سال ۲۰۱۲ به شدت مورد آزار و اذیت قرار داده است.
بنا بر گزارش "بررسی شرایط مسیحیان در جهان" که هر ساله از سوی سازمان "درهای باز" تنظیم می‌شود، در حال حاضر بیش از ۱۰۰میلیون مسیحی در سراسر جهان به خاطر عقاید خود مورد تعقیب و آزار قرار می‌گیرند. پس از کره‌ی شمالی، عربستان سعودی و افغانستان، بیشترین فشار را در مورد مسیحیان ساکن این کشورها اعمال می‌کنند.
به باور دانیل اوتنبرگ، یکی از پژوهشگران سازمان "درهای باز"، موفقیت مسیحیان در مبارزه با کمونیست‌ها در مرکز و شرق اروپا "باعث ترس حکومت ‌کره‌ی شمالی شده است". در این گزارش هم‌چنین آمده است که اغلب پیروان مسیح، تنها در خفا می‌توانند مراسم مذهبی خود را بجا آوردند.

بنا بر پژوهش سازمان "درهای باز"، شرایط مسیحیان در کشورهای آفریقایی به‌ویژه به "وخامت گراییده است". علاوه بر آن، برای نخستین بار در کشورهای مالی، تانزانیا، کنیا، اوگاندا و نیجریه، آزار و تعقیب پیروان آیین مسیح گزارش شده است.
این بررسی که در ۵۰ کشور جهان صورت گرفته، بر اساس نظرسنجی‌های سازمان "درهای باز"، گزارش‌های موجود در مورد حملات گوناگون به مسیحیان در این کشورها و نیز ارزیابی کارشناسان بین نوامبر سال ۲۰۱۱ تا اکتبر سال ۲۰۱۲ تنظیم شده است.

شرایط نگران‌کننده

رییس فراکسیون حزب سوسیال مسیحی و دموکرات مسیحی پارلمان آلمان، فولکر کاودر، در رابطه با این گزارش می‌گوید: «تعقیب و آزار میلیون‌ها مسیحی در جهان هم‌چنان بسیار نگران‌کننده است.» او هم‌چنین ضمن اشاره به دشواری سرنوشت تعقیب‌شدگان می‌افزاید: «از این جهت تاکید بر رعایت آزادی مذهب به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر از اهمیت بسیاری برخوردارست.»

بر اساس این گزارش، هر چند تعقیب و آزار مسیحیان در جهان شدت گرفته، با این‌حال بر شمار پیروان این آیین در بسیاری از کشورها نیز افزوده شده است. این رقم در کشورهای آفریقایی و آمریکای جنوبی نسبت به سال‌های دهه‌ی ۱۹۷۰ دو برابر شده است.

انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ از انتخابات گذشته دشوارتر است»


سپاه پاسداران می‌گوید که از حرف‌های حجت‌الاسلام سعیدی سوء برداشت شده است. یک نماینده تندرو مجلس انتخابات ۱۳۹۲ را دشوارتر از سال ۱۳۸۸ دانسته و یک نماینده اصلاح‌طلب هم می‌گوید که مردم از اصلاح‌طلبان هم عبور خواهند کرد.
یک مقام ارشد سپاه پاسداران رسانه‌های ایران را به برداشت "معاندانه" از اظهارات حجت‌الاسلام علی سعیدی در باره دخالت سپاه در انتخابات متهم کرده است.

علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه روز سه‌شنبه، ۱۹ دی، در مصاحبه‌ای با خبرگزاری ایسنا گفت که "وظیفه ذاتی ما مهندسی معقول و منطقی انتخابات است". ولی او منکر این شد که این "وظیفه" به معنای دخالت سپاه در انتخابات است.

اندکی پس از بازتاب گسترده اظهارات علی سعیدی در رسانه‌ها، سردار رمضان شریف مسئول روابط عمومی ‌کل سپاه مدعی شد که از اظهارات نماینده ولی فقیه برداشت بد شده است. او در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفت: « امپریالیسم رسانه‌ای و معاندین نظام از فتنه ۸۸ تاکنون با مهندسی یک سلسله ادعاها، تلاش سخیف و نخ‌نما شده‌ای را برای القای شبهه دخالت سپاه در انتخابات عملیاتی کرده و درپی سوء‌استفاده از اظهارات منسوب به فرماندهان و مسئولین سپاه و در مجموع مقامات و مدیران نظام هستند».
حجت‌الاسلام علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسدارانحجت‌الاسلام علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران
موضوع دخالت سپاه و بسیج در انتخابات و "رای‌سازی" و "دست‌بردن در آرا" از سال ۱۳۸۴ که محمود احمدی‌نژاد در انتخاباتی بحث‌انگیز به ریاست جمهوری رسید مطرح بوده است. به ویژه اقدام‌های دست‌ودل‌بازانه دولت احمدی‌نژاد در واگذاری هر چه بیشتر پروژه‌های اقتصادی بزرگ کشور به سپاه این شائبه را بیشتر تقویت کرد.

در انتخابات پرمناقشه ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ نیز سپاه نقشی عمده بازی کرد. این نقش هم در مقابله و سرکوب مخالفان نتایج اعلام‌شده انتخابات و هم در مدیریت قطع خطوط ارتباطی اینترنت و اس ام اس برای جلوگیری از انتشار اخبار مربوط به تقلب در انتخابات یا اخلال در هماهنگی معترضان برجسته بود.

با این همه، سردار شریف عبارت «مهندسی معقول و منطقی در زمینه انتخابات» را به معنی « یک رویکرد درون سازمانی برای کمک به تأمین امنیت برگزاری انتخابات» توصیف کرد و سپاه را از شائبه دخالت در آرای انتخاباتی مبرا دانست.

انتقاد سایت دولت از حجت‌الاسلام سعیدی
در همین حال، سایت وابسته به دولت (شبکه ایران) نیز اظهارات حجت‌الاسلام سعیدی را خطرناک توصیف کرده و آن را زمینه‌سازی برای دخالت هر چه بیشتر سپاه در انتخابات دانسته است. دغدغه این سایت البته نفس دخالت سپاه نیست، بلکه نگرانی از این است که این دخالت به سود مخالفان احمدی‌نژاد تمام شود: «هم اکنون در فضای سیاسی کشور، "اصولگرایان"، "جبهه پایداری"، اصلاح طلبان" و "حامیان دولت" چهار جریان عمده‌ای هستند که مشغول فعالیت سیاسی هستند. آقای سعیدی نیز صراحتا تاکید می‌کنند که "جریان اصولگرایی" مورد پسند ایشان است، عملا نیز رسانه‌های منصوب به سپاه در انتخابات مجلس از جبهه متحد اصولگرایی حمایت کردند، در این صورت بدیهی خواهد بود که مهندسی "معقول" و "منطقی" که جناب سعیدی بر آن تاکید دارد، قرار است در خدمت "جریان اصولگرایی" قرار بگیرد.»

اظهارات علی سعیدی و واکنش‌ها به آن در همان روزی صورت گرفت که آیت‌الله خامنه‌ای نیز در اظهاراتی هر گونه شائبه نسبت به سلامت انتخابات در ایران را رد کرد و مدعی شد که در تمامی ۳۳ سال گذشته انتخابات در ایران آزاد بوده است. این اظهارات ظاهرا در واکنش به خواست طیفی متفاوتی از نیروهای درون و بیرون حکومت برای برگزاری انتخابات آزاد است. در روزهای اخیر علاوه بر مخالفان بیرون نظام، چهره‌هایی مانند هاشمی رفسنجانی نیز بر ضرورت انتخابات آزاد برای بیرون‌رفت کشور از بحران‌های مختلفی که با آن دست به گریبان است، تاکید کرده‌اند.

انتخابات سال ۹۲ دشوارتر از سال ۱۳۸۸
روح‌الله حسینیان: با مطرح کردن «انتخابات آزاد» می‌خواهند فتنه دیگری را آغاز کنندروح‌الله حسینیان: با مطرح کردن «انتخابات آزاد» می‌خواهند فتنه دیگری را آغاز کنند
حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان، از نمایندگان تندرو مجلس که نامش در دوران قتل‌های زنجیره‌ای و به دلیل حمایت از سعید امامی بر سر زبان‌ها افتاد با استناد به اظهارات تازه آیت‌الله خامنه‌ای گفته است که «متاسفانه کسانی که در انتخابات ۸۸ با طرح برخی تشکیکات در انتخابات جریان فتنه‌ای را کلید زدند دوباره با مطرح کردن "انتخابات آزاد" می‌خواهند فتنه دیگری را آغاز کنند.» او افزوده است که انتخابات ۹۲ بسیار سخت‌تر از انتخابات گذشته است.

این در حالی است که برخی از چهره‌های اصلاح‌طلب روی‌گردانی مردم از حکومت و بی‌اعتمادی به آن را در حدی دانسته‌اند که اگر شرایط مساعدی هم برای انتخابات فراهم شود، چندان از آن استقبال نخواهند کرد و حتی به اصلاح‌طلبان هم بی‌اعتنا خواهند ماند. در این رابطه می‌توان به اظهارات محمدرضا تابش، نماینده نزدیک به اصلاح‌طلبان اشاره کرد که در گفت‌وگو با خبرگزاری آریا گفته است که اگر حتی شرایط فراهم شود و اصلاح‌طلبان هم بتوانند در انتخابات حضور پیدا کنند مورد اقبال و توجه مردم قرار نخواهند گرفت و مردم «حتی از اصلاح‌طلبان عبور خواهند کرد.»

ایران رتبه 127 نابرابری جنسیتی را در بین 135 کشور جهان دارد

یک پژوهشگر حقوق زنان تاکید کرد که براساس گزارش شکاف جنسیتی سال ۲۰۱۲ مجمع جهانی اقتصاد در مقوله شاخص های توسعه انسانی، ایران در بین ۱۳۵ کشور رتبه ۱۲۷ را در خصوص نابرابری جنسیتی در بین زنان و مردان به خود اختصاص داده است.
به گزارش ایسنا شهین دخت مولاوردی در نشست نقد قوانین و سیاستگذاری در حوزه زنان (در دهه اخیر) در کانون وکلای دادگستری مرکز، گفت: موقعیت کنونی زن ایرانی متاثر از متغیرهای متفاوتی است و ما نمی‌توانیم این موقعیت را معلول یک یا دو عامل بدانیم. در حال حاضر وضعیت زنان در ایران متاثر از شرایط حاکم بر جامعه ایران است و تحت تاثیر این شرایط ما شاهد هستیم که رویکردهای متفاوتی نسبت به مباحث جنسیتی در این سال‌ها توسط متولیان امور اتخاذ شده است و رویه واحدی را نمی‌بینیم که در خصوص مباحث جنسیتی در نظر گرفته شده باشد.
دبیر کل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان با اشاره به برنامه‌های پنج‌گانه توسعه کشور، ادامه داد: ما در برنامه اول توسعه به طور کلی بی توجهی نسبت به مسایل زنان را شاهد بودیم و در برنامه دوم شاهد کم توجهی به مسایل زنان بودیم اما در برنامه‌های سوم و چهارم نگاه نامطلوبی که به مباحث جنسیتی زنان بود، تا حدودی جبران شد.

احمدی‌نژاد: ۸۰۰ هزار نفر از دولت بيرون رفته‌اند که بايد جايگزين شوند

رادیو فردا  : محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه، بيستم دی ماه، بار ديگر بر استخدام افراد جديد در نظام اداری ايران تاکيد کرد و گفت که بيش از ۸۰۰ هزار نفر از دولت بيرون رفته يا بازنشسته شده اند که بايد تعدادی از آنها جايگزين شوند.

اظهارات آقای احمدی نژاد در پاسخ به پرسش خبرنگاران در حاشيه نشست هيات دولت بيان شد که از وی درباره جنجال های اخير پيرامون استخدام ۵۰۰ هزار نفر در نظام اداری ايران پرسيده بودند.

به گزارش خبرگزاری ايسنا، رييس جمهوری ايران گفته است: «بيش از ۸۰۰ هزار نفر از دولت بيرون رفته اند و تعدادی هم بازنشسته شده اند به همين خاطر بايد تعدادی جايگزين اين افراد شوند.»

وی گفته که «نمی شود صبر کنيم تا سيستم اداری صفر شود و بعد بخواهيم جايگزين کنيم.»

بر اساس طرحی که دولت محمود احمدی نژاد در دستور کار خود قرار داده است، به استانداران و فرمانداران سراسر کشور اختيار تام داده شده تا در ماه های آينده اقدام به استخدام نيروهای جديد برای نظام اداری کشور کنند.

به گفته محمدرضا خباز، عضو هيات تطبيق مصوبات دولت، در اين طرح که قرار است با عنوان «مهرآفرين» اجرا شود و دارای پيوستی «۷۰ صفحه ای» است، دولت قصد دارد تا ۵۰۰ هزار نفر را استخدام کند.

آقای خباز روز ۱۸ دی ماه در گفت و گو با خبرگزاری مهر، اين طرح را «خطرناک» دانسته و گفته که «هيات تطبيق، کليات اين مصوبه را مغاير با اصول قانون اساسی، برنامه پنجم توسعه و قانون خدمات کشوری» اعلام کرده است.

طرح «مهرآفرين» پس از آن مطرح شد که هيات دولت ايران مصوبه ای برای استخدام ۱۵۰۰ نفر در نهاد رياست جمهوری و «خارج از ضوابط قانونی» به تصويب رساند.

اين طرح، انتقادهای شديدی برانگيخته و از جمله احمد توکلی، نماينده مجلس، آن را به «انفجار يک چمدان تی‌ان‌تی» تشبيه کرده است که به گفته او،‌ «تمام نظام اداری را فرو می‌ريزد و آنارشيسم و هرج و مرج را بر نظام اداری حاکم می‌کند.»

محمدرضا باهنر، نايب رييس مجلس، نيز در گفت و گو با خبرگزاری مهر تاکيد کرده که «در طول برنامه پنجم بايد هر سال از تعداد کارمندان دولت کم شود؛ بنابراين دولت نمی تواند نيرويی استخدام کند.»

رييس جمهوری اسلامی ايران روز چهارشنبه در واکنش به انتقادهای صورت گرفته از «طرح مهرآفرين» گفته که «اين استخدام ها طبق قانون و با رعايت آن انجام می شود» و افزوده است: «اين استخدام ها بدون توجه به هيچ گونه رنگ و نژاد و مسائل اينچنينی و تبعيضی انجام می شود.»

منتقدان اصولگرای دولت دهم گفته اند که در هفت ماه مانده به زمان برگزاری انتخابات رياست جمهوری، اجرای چنين طرحی «رنگ و بوی انتخاباتی» دارد.

حضور در مجلس

محمود احمدی نژاد در بخش ديگری از مصاحبه روز چهارشنبه با خبرنگاران درباره حضور روز ۲۷ دی ماه خود در مجلس شورای اسلامی گفت که قرار است طرح هايی را به نمايندگان ارائه کند.

وی بدون اشاره به جزئيات اين طرح ها گفت که «ما برای تضمين پيشرفت کشور، حل مشکلات آن و خدمت به مردم نيازمند چندين تصميم گيری بزرگ هستيم تا از اين مراحل و مشکلات عبور و روند رشد در کشور را نهادينه کنيم.»

در نامه ای که دفتر رياست جمهوری ايران برای مجلس فرستاده بود، قرار بود که محمود احمدی نژاد امروز- ۲۰ دی ماه- در مجلس حاضر شود ولی به دليل آنچه که «مشغله کاری» خوانده شد اين نشست لغو شد.

برخی از نمايندگان مجلس هدف از حضور رييس جمهوری ايران در مجلس را رايزنی پيرامون اجرای فاز دوم طرح حذف يارانه ها عنوان کرده اند که اصرار دولت برای انجام آن، با مخالفت نمايندگان مجلس روبرو شده است.

به رغم اينکه پيشتر اعلام شده بود محمود احمدی نژاد در نشست مجلس به پرسش های نمايندگان پاسخ خواهد داد، ولی محمد دهقان، عضو هيات رييسه مجلس، روز چهارشنبه به خبرگزاری مهر گفت که دفتر رياست جمهوری ايران به هيات رييسه مجلس «پيام شفاهی» داده است که محمود احمدی نژاد «می خواهد ساعت ۱۰ روز چهارشنبه به مجلس بيايد و بعد از سخنرانی و بيان بعضی موضوعات به علت مشغله کاری برود و با اين حال ديگر فرصتی برای صحبت و بيان نظرات نمايندگان باقی نمی ماند.»

محمود احمدی نژاد در يک گفت و گوی تلويزيونی که روز دوم دی ماه انجام شد اعلام کرد که قصد دارد فاز دوم طرح حذف يارانه ها را به مرحله اجرا در آورد و بر اساس آن، به هر نفر ۲۰۰ هزار تومان يارانه خواهد داد.

اعلام اين تصميم با مخالفت شديد نمايندگان مجلس روبرو شده و آنها با تصويب دو طرح گفته اند که دولت نمی تواند تا پايان سال ۹۱ قيمت کالاها و خدمات را گران کند و همچنين نمی تواند از منابع نفت و گاز برای پرداخت يارانه ها استفاده نمايد.

به گفته علی لاريجانی، رييس مجلس شورای اسلامی، دولت برای اجرای فاز دوم حذف يارانه ها نياز به ۳۰۰ هزار ميليارد تومان پول دارد و اين امر مستلزم افزايش شديد قيمت هاست. 
مادر ستار بهشتی:‌ دادگاه فرزندم باید علنی باشدگزارش درگذشت ستار بهشتی،‌ وبلاگ‌نويس منتقد حکومت،‌ در زندان، روز يکشنبه ۱۷ دی ماه ۱۳۹۱ در صحن علنی مجلس قرائت شد.

به نوشته خبرگزاری‌ها،‌ در اين گزارش آمده است که علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نيست، اما محتمل‌ترين علت منجر به فوت می‌تواند «پديده شوک» باشد.

در اين ميان،‌محمدرضا تابش، نماينده اصلاح‌طلب مجلس از اردکان، گفت که «بخش‌هايی از اين گزارش حذف شده است.»
 
رادیو فردا : ستار بهشتی به‌واسطه فعاليت‌های اينترنتی خود روز نهم آبان ۱۳۹۱، توسط پليس سايبری ايران، فتا، بازداشت شد و ۱۳ آبان‌ماه تحت‌ نظر پليس فتا درگذشت.

گوهر عشقی،‌ مادر ستار بهشتی در گفت‌و‌گو با راديو فردا در مورد گزارش قرائت شده در مجلس می‌گويد:
گوهر عشقی: بچه مرا کشته‌اند. بچه مرا کشته‌اند. بچه مرا سالم از خانه بردند. بی گناه بود. وابسته به هيچ جا نبود. من هيچيک از اين حرف‌ها را قبول ندارم.
 
در اين گزارش گفته شده است که پسر شما متهم به فعاليت تبليغی عليه نظام، توهين به ارزش‌های نظام و اجتماع و تبانی به قصد اقدام عليه امنيت کشور بوده است؟ نظرتان در مورد اين اتهاماتی که به پسرتان وارد شده است، چيست؟
من هيچ کدام از اينها را قبول ندارم. پسر من اصلا وابسته به کسی نبود، وابسته به خودش بود. بچه من ايرانی و ايران‌پرست بود و در راه ايران کشته شد.
 
در مورد مرگ فرزند شما در زندان صحبت‌های زيادی از طرف مقام‌های رسمی شده است از جمله در همين گزارش مجلس.
من از متهمی که آورده بودند پرسيدم می‌خواهم بدانم ستار بهشتی وقت بازجويی چه می‌گفت؟ به من جواب داد ما او را می‌زديم و او می‌خنديد. بچه من زير شکنجه مرده است. او را کشته‌اند. اگر نکشته‌اند پس چرا جنازه‌اش را به ما ندادند تا خودم بدنش را شستشو دهم؟
 
کسی که برای عذرخواهی از شما آمده بود،‌ گفت که ما ستار بهشتی را می‌زديم و او می‌خنديد؟
بله. يک بار هم بيشتر او را نديدم. گفتم من يک کلام بيشتر با شما صحبت ندارم. می‌خواهم ببينم شما که بچه مرا شکنجه می‌داديد، چه می‌کرد؟ جيغ می زد؟‌گريه می‌کرد؟ ناله می‌کرد؟ گفت نه. ما می‌زديم و او می‌خنديد. گفتم بنازم به او که شير بود و شما روباه بوديد.
 
مشخص شده است که چند نفر در ضرب و شتم فرزند شما در زندان دخالت داشته‌اند؟
فکر می‌کنم يک نفر بوده است. يک نفر را به ما نشان دادند و گفتند تا آخرش اين بوده است.
 
خبر داريد که پرونده اتهام عليه کسی که خودش اعتراف کرده که فرزند شما را مورد ضرب و شتم قرار داده و متهم است، در محاکم قضايی به کجا رسيده است؟
نه. اين جور که من شنيده‌ام الان در مجلس مطرح است.
 
از مقام های قوه قضائيه و ساير مقامات کشور در مورد پرونده پسرتان چه درخواستی داريد؟
من از آنها خواهش می‌کنم، تمنا می‌کنم که دادگاه فرزند من علنی باشد، نه مخفی. تمام خبرنگاران هم آنجا باشند. رسيدگی به پرونده بچه من علنی باشد. بايد هر چه زودتر اين پرونده را به دادگاه بفرستند.
 
آيا بعد از اينکه فرد متهم را پيش شما آوردند تا از شما عذرخواهی کند، از سوی مقام‌های قوه قضائيه يا نيروی انتظامی و ساير نهادها در رابطه با پرونده مرگ فرزندتان با شما تماسی گرفته شده است؟
نه. کسی نيامد عذرخواهی کند. هيچ کس نيامده است. از مقام‌های ايرانی يا ملل متحد خواهش می‌کنم که به اين موضوع رسيدگی کنند. دست‌های تک‌تک‌شان را می بوسم . پرونده بچه من را زودتر به نتيجه برسانند اما به طور علنی باشد.
 
يک مادر داغدار اينجاست. يک مادری که سرپرستش را از دست داده است. مادری هستم که الان با عکس‌های فرزندم زندگی می‌کنم.
 
با مريضی خودم دارم دست و پنجه می‌زنم . ستار پرستارم بود. يک موضوع ديگر را هم بگويم. وقتی که چهلم ستار تمام شد مرا گرفتند و زدند. موهای سرم را کشيدند. روسری‌ام را کشيدند و حرف‌های نامربوطی به من زدند. با دختر من هم همين طور برخورد کردند. او سيد اولاد پيغمبر است و نبايد روسری و چادر او را می کشيدند. تازه ما عزادار هم بوديم. پسرهای مرا هم گرفتند و زدند. آيا بايد با يک مادر داغديده اين طور رفتار کنند؟
 
 
نه اصلا شکايتی مطرح نکرديم. به ما گفتند که اصلا با جايی مصاحبه نکنيد ما خودمان رسيدگی می‌کنيم. اما چه رسيدگی کردند؟ هيچ کس نيامد دم در خانه من را باز کند و حتی يک تسليت خشک و خالی بگويد.
 
بچه مرا سالم از خانه بردند و کشته‌اش را به من دادند. اگر آنها می‌گويند که ما نفهميديم ستار چطور مرده است، پس چرا جنازه‌اش را به ما نشان ندادند؟ چرا صورتش را به من نشان ندادند؟
 
خبرنگار رفته و از مرده‌شورخانه پرسيده است. به او گفته‌اند بدن آقای ستار بهشتی آنقدر آزرده بوده که به سختی شستشو داده شده و حتی قابل شستشو نبوده است.
 
خود متهم گفت که پسر شما زير شکنجه کشته شده است. من از آنها می‌خواهم زودتر پرونده پسر مرا به دادگاه بفرستند. دادرسی بايد علنی باشد. تمام خبرنگارها هم باشند. داغ آن بچه دارد مرا می‌سوزاند.

پیام تسلیت هفتاد شهروند تبریزی به زهرا رهنورد

بیش از ۷۰ تن از شهروندان تبریزی در پیامی به زهرا رهنورد، درگذشت پدر وی را تسلیت گفتند.
متن این پیام که نسخه ای از آن در اختیار کلمه قرار گرفته به شرح زیر است:
اندیشمند مقاوم سرکار خانم دکتر رهنورد
در زمانه ی فراق و تنهایی، داغ فقدان پدر گرامی و با فرهنگ آن عزیز، مرحوم حاج صادق کاظمی، غم و اندوه دردمندان و علاقمندان کشور را دو چندان نمود.
بدینوسیله ما به عنوان جمعی از شهروندان تبریزی مصیبت وارده را به آن بانوی عالی مقام و همسر سرافرازتان جناب آقای مهندس میرحسین موسوی تسلیت می گوییم.
اسامی امضا کنندگان:
رضا استاد رحیمی – شکور اکبرنژاد – امین امینیان – سهند اینانلو – فرزانه بالچی – عباس پوراظهری – محمد پورحسن – جعفر تقوی – محمد تیموری – فرزیا ثابتی – مجید جابری – علی اصغر جاهد اورنگ – سمیرا جمشیدی – امیرحسین جهانی – سیدحسام الدین حسامی – یونس حکمت – امید خاصاباف – محمد رضا خداویردی زاده – رضا خندان – زهرا خوشروان – اکرم خیرخواه – مریم خیرخواه – محمد دادیزاده – هادی دهقانی – روح الله رحیم پور مطلق – وحید رنجبری – حسین روشن – موسی ساکت – علی اشرف سلطانی آذر- بیوک سعیدی – سیدحمید سید مهدوی اقدم – اشرف شادولی – صفر شاسفند – نصرت الله شاهدی – سمانه شاهدی – مهدی صادقی – لیلا صحت – کریم صدقیانی – اکرم ضیایی – کریم عابدی – پیمان عارف – مهران عظیمی – بهمن عظیمی دیزج – سجاد عیدی خسروشاهی – محمد حسین غفارزاده – گوهر غفارزاده – حامد غفارزاده – فرشید فاخر – مقصود فراستخواه – بهزاد فرزام فر- غفار فرزدی – علی فرید یحیایی – رضا فرید یحیایی – امین فرید یحیایی – علی فهمی – رحیم قاسم زاده – فرزاد کریم زاد – علیرضا کریمی – داود کهنمویی – جعفر کیوانچهر – اروجعلی محمدی – زینب محوی – وحید مرادی نو – محمود مسافری – مصطفی مولوی – علی مهدویه – حمید ندایی – پیام نوری – حسام نوری – بهنام نیکزاد – رحیم یاوری – مجید یعقوب زاده – سعیده یوسف زاده

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهاشنبه 20 دی، 9 ژانویه