۱۳۹۲ شهریور ۲۸, پنجشنبه

علی مطهری: امیدواریم آزادی زندانیان سیاسی ادامه یابد/ سختگیری‌های بعد از سال ۸۸ باید جبران شود

  به دنبال آزادی حدود ۱۵ تن از آزادی زندانیان سیاسی حوادث سال ۸۸ علی مطهری با استقبال از آزادی زندانیان سیاسی می گوید: این‌ها نشان می‌دهد که این تغییر گفتمان آثار عملی داشته است. تمامی این‌ها نشانه‌های خوبی از تغییر رفتار است و باید از این اقدامات استقبال کنیم.
طی سالهای گذشته علی مطهری بارها خواستار آزادی زندانیان سیاسی شده و تصریح کرده است که باید تکلیف آقایان موسوی و کروبی نیز روشن شود. نماینده مردم بر این باور است که زندانیان سیاسی که اکثر آنها جرمی جز انتقاد ندارند آزاد شوند.
اینک وی می افزاید: امیدوارم این روند آزادی‌ها ادامه داشته باشد تا هم مردم احساس کنند که تغییری ایجاد شده و هم دنیا احساس کند که هیچ شکاف سیاسی در کشور وجود ندارد و انسجام و وحدت ملی حاکم است. این اقدامات حتی در رفع مشکلات پرونده هسته‌ای، سیاست خارجی و حتی مساله سوریه موثر است.
نماینده مردم تهران در رابطه با آزادی زندانی به وجود موانع اشاره می کند و می گوید: ممکن است کارشکنی‌هایی وجود داشته باشد. افرادی که منافع‌شان در حفظ وضع موجود است نمی‌خواهند تغییر ایجاد شود. اما نهاد رسمی اطلاعاتی کشور، وزارت اطلاعات است و سایر نهادهای امنیتی در حاشیه قرار دارند و نباید در کار وزارت اطلاعات دخالت کنند.
علی مطهری که با روزنامه بهار گفت و گو می کرد همچنین می افزاید: وقتی گفتمان و نگاه امنیتی و اطلاعاتی تغییر کند، این نوع برخوردها هم تغییر خواهد کرد و به مرور این تغییر نگاه ایجاد خواهد شد. البته گروه‌های سیاسی هم باید در این مقوله همکاری داشته باشند. تندروی صورت نگیرد و این فضای باز سبب نشود که باز یک عده دست به تندروی بزنند و حساسیت‌هایی ایجاد شود و عده‌ای از باز شدن فضا پشیمان شوند و موانعی ایجاد کنند. باید با تدبیر رفتار شود و به تدریج و مرور زمان تغییرات ایجاد شود و دنبال تغییرات ناگهانی و دفعی نباشیم.
متن کامل این گفت و گو به شرح زیر است:

آیا صحبت‌های اخیر محمود علوی وزیر اطلاعات و برخورد‌های صورت گرفته در این مدت از سوی ایشان را نشانه تغییر می‌دانید؟

همه صحبت‌های ایشان در این مدت را ندیده‌ام، اما همان قدر که شنیده‌ام احساس می‌کنم که صحبت‌های ایشان می‌تواند منشاء تغییر در حوزه امنیت و اطلاعات کشور باشد. هم تغییر در نوع گفتمان و نوع نگاه به مقوله امنیت و هم تغییر در رفتار و نوع عملکرد وزارت اطلاعات و به‌طور کلی نهادهای امنیتی و اطلاعاتی. به دلیل افراطی که در چند سال اخیر در این حوزه شاهد بوده‌ایم گفتمان امروز آقای علوی ضرورت جامعه ماست.
تفاوت رویکرد و نگاه وزیر اطلاعات چه تاثیری بر نگاه مردم به نهاد‌های امنیتی خواهد داشت؟
امروز مردم احساس می‌کنند که دیگر وزارت اطلاعات صرفا برای دفاع از نظام فعالیت نمی‌کند و حقوق مردم را فدای حقوق نظام نمی‌کند. یعنی این احساس به‌وجودآمده که وزارت اطلاعات برای حفظ نظام از روش‌های غیرمشروع و از بین‌برنده حقوق مردم استفاده نکرده و برای هدف مقدس از وسیله نامقدس بهره نمی‌گیرد. یکی از مشکلات چند سال اخیر ما این بوده که بسیاری از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی و به‌طور کلی بسیاری از اصولگرایان فکر می‌کنند که برای حفظ نظام می‌توان از هر وسیله‌ای استفاده کرد. آنان این جمله معروف امام (ره) را که فرمودند «حفظ نظام اوجب واجبات است» به شکل غلطی تفسیر می‌کنند و بر این گمان هستند که حفظ نظام دست ما را برای هرکاری باز گذاشته و در نتیجه هرگونه برخوردی با منتقدان و مخالفان را جایز می‌دانند و به دفاع از حقوق منتقدان و مخالفان نمی‌پردازند. به‌طور مثال در قضیه مرگ ستار بهشتی هنگامی که مساله را در مجلس مطرح کردم، شنیدن و مطرح شدن آن برای بعضی از افراد سنگین بود و می‌گفتند مخالفان نظام باید مجازات شوند، در حالی‌که این تفسیرها از حفظ نظام اشتباه است. گفتمان امروز وزارت اطلاعات این نوع نگاه‌ها را اصلاح کرده و مردم احساس می‌کنند تغییری در این حوزه رخ داده است.
به دلیل رویکرد امنیتی این چند سال یک نوع ترس و احساس ناامنی در بین مردم خصوصا فعالین سیاسی و روزنامه‌نگاران به‌وجودآمده. آیا می‌توان امیدوار بود که در این احساس و نگاه تغییر ایجاد شود؟
در حوادث انتخابات ۸۸ سختگیری و خشونتی به کار رفت که به نظر من ضرورتی نداشت. پس از انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر اکثر معترضان با نظام آشتی کرده و دیگر ضرورتی برای ادامه این نوع برخوردها وجود ندارد. ترس بیجا از انتقاد و اعتراض و هر منتقدی را ضدنظام تلقی کردن، پدیدآورنده این روش بوده است. وقتی گفتمان و نگاه امنیتی و اطلاعاتی تغییر کند، این نوع برخوردها هم تغییر خواهد کرد و به مرور این تغییر نگاه ایجاد خواهد شد. البته گروه‌های سیاسی هم باید در این مقوله همکاری داشته باشند. تندروی صورت نگیرد و این فضای باز سبب نشود که باز یک عده دست به تندروی بزنند و حساسیت‌هایی ایجاد شود و عده‌ای از باز شدن فضا پشیمان شوند و موانعی ایجاد کنند. باید با تدبیر رفتار شود و به تدریج و مرور زمان تغییرات ایجاد شود و دنبال تغییرات ناگهانی و دفعی نباشیم.
آیا وزیر اطلاعات جدید می‌تواند در کوتاه کردن این دیوار بی‌اعتمادی موثر باشد؟
معتقد هستم که ایشان قادر به این کار هستند و البته این کار نیاز به کار فکری و ایدئولوژیک در داخل خود وزارتخانه دارد. کارکنان خدوم و زحمتکش وزارت اطلاعات باید تحت تعلیمات فکری، تقویت اعتقادات اسلامی و هدایت از نوع رفتاری که با مقولات امنیتی دارند، قرار بگیرند.
گام‌های بعدی وزیر اطلاعات باید چه باشد؟
معتقد هستم که این تغییر گفتمان که طبیعتا به دنبال خود تغییر رفتار را خواهد داشت باید آثار عملی داشته باشد. یعنی مردم باز شدن فضای سیاسی و اهمیت پیداکردن حقوق خود را احساس کنند. به هرحال بسیاری از سختگیری‌هایی که از سال ۸۸ به بعد صورت گرفته باید جبران شود و افرادی که به صرف انتقاد و اعتراض محکومیت‌های چندین ساله دارند، لازم است پرونده‌هایشان بازبینی شده و احیانا آزاد شوند. آزادی آن‌ها خطری برای نظام ندارد، آن‌ها صرفا انتقاداتی داشته‌اند و نمی‌توانیم به صرف انتقاد افرادی را زندانی کنیم. آیا تجربه آزادی آقای نوری‌زاد لطمه‌ای به نظام زد؟ ایشان چندین نامه انتقادی سرگشاده و گاهی هم تند و توهین‌آمیز نوشت اما دیدیم که هیچ آثار منفی و امنیتی نداشت. بقیه منتقدان هم همین‌طور هستند، نیازی به سختگیری نیست. در عمل باید ببینیم فضای سیاسی کشور باز شده است.
ظرف چند روز گذشته، چند نفر از زندانیان سیاسی که به دنبال اتفاقات سال ۸۸ بازداشت شده بودند، آزاد شدند، نظر شما در این‌باره چیست؟
این‌ها نشان می‌دهد که این تغییر گفتمان آثار عملی داشته است. تمامی این‌ها نشانه‌های خوبی از تغییر رفتار است و باید از این اقدامات استقبال کنیم. امیدوارم این روند آزادی‌ها ادامه داشته باشد تا هم مردم احساس کنند که تغییری ایجاد شده و هم دنیا احساس کند که هیچ شکاف سیاسی در کشور وجود ندارد و انسجام و وحدت ملی حاکم است. این اقدامات حتی در رفع مشکلات پرونده هسته‌ای، سیاست خارجی و حتی مساله سوریه موثر است.
آیا نهادهای موازی اجازه می‌دهند که وزیر اطلاعات بتواند در تغییر رویکردها موفق عمل کند؟
ممکن است کارشکنی‌هایی وجود داشته باشد. افرادی که منافع‌شان در حفظ وضع موجود است نمی‌خواهند تغییر ایجاد شود. اما نهاد رسمی اطلاعاتی کشور، وزارت اطلاعات است و سایر نهادهای امنیتی در حاشیه قرار دارند و نباید در کار وزارت اطلاعات دخالت کنند.
تابش:آزادی زندانیان ناشی از تلاش عقلاست
محمد رضا تابش نماینده مجلس نهم آزادی برخی زندانیان وقایع سال۸۸ را «نوعی آشتی ملی» خواند و گفت: «مجموعه حوادث و مسایل و اتفاق‏هایی که طی سالیان گذشته در کشور به وقوع پیوست، عقلانیتی را به سیاستمداران، زعمای قوم، گروه ها، جناح ها و احزاب، حاکم کرد، اینکه در هر صورت کشور باید با خردجمعی اداره شود و حذف و زندان کارساز نیست.
تابش در گفت وگو با «شرق» تاکید کرد: همه اینها زمینه ‏ساز ایجاد یک آشتی ملی شده و رهاورد آن آزادی و فضای بازی است که امروز شاهد آن هستیم. البته در این مسیر نه می توان تلاش و رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی را نادیده گرفت و نه حمایت عقلا و شخصیت های مستقل گروه های اصولگرا و به ویژه قوه قضاییه را. از سوی دیگر دکتر روحانی با پیشینه سیاسی مشخص پا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری گذاشته و مردم نیز با رای به او، گفتمان اعتدال و تدبیر را برگزیدند.
تابش ابراز امیدواری کرد که روندی که از سوی مسوولان برای ایجاد فضای باز سیاسی در کشور لحاظ شده، تداوم یابد و شاهد آزادی دیگر زندانیان سیاسی و رفع حصر مهندس میرحسین موسوی و مهدی کروبی باشیم. همه اینها نشانه ای از بلوغ سیاسی در میان شهروندان، مسوولان و مدیران کشور است و بسیار خوشحالیم که در اوضاع کنونی کشورهای خاورمیانه، ایران با ثبات و کامیابی به سمت مردمسالاری و دموکراسی گام برمی دارد

صافی گلپایگانی: نباید موسیقی در مدارس تعلیم داده شود/ دانش آموزان به گونه‌ای عمل کنند که امام زمان خوشحال شود

یکی از مراجع تقلید قم خدمت در عرصه تعلیم و تربیت جامعه را نوعی عبادت دانست و گفت: آموزش موسیقی در مدارس درست نیست و نباید تعلیم داده شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، آخوند صافی گلپایگانی پیش از ظهر امروز در دیدار سرپرست وزارت آموزش و پرورش در سخنانی ضرورت توجه به مقوله تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش را مورد تاکید قرار داد و گفت: در راه گسترش دانش و علم هرچه انجام شود و هر گامی که برداشته شود نوعی عبادت به شمار می‌رود.
این مرجع تقلید بیان کرد: بنا بر این آموزش و پرورش باید به بحث دانش توجه کرده و از مقاصد ما نیز همین مسئله است که دانش آموزان و آموزش و پرورش به گونه‌ای عمل کنند که زمینه خوشحالی امام زمان فراهم شود.

آخوند صافی گلپایگانی با انتقاد از مطرح شدن تعلیم موسیقی در آموزش و پرورش و مدارس گفت: آموزش موسیقی در مدارس درست نیست و نباید تعلیم داده شود.

ظریف: ایران خواهان تعامل با جامعه جهانی است

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: در جهان کنونی نمی‌توان با وجود ناامنی برای دیگران به امنیت رسید و با هزینه باخت طرف مقابل به برد رسید.
به گزارش ایسنا محمدجواد ظریف که برای شرکت در شصت‌وهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل‌متحد به نیویورک سفر کرده است، در جمع سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو سازمان ملل با اشاره به شرایط متشنج خاورمیانه در شرایط کنونی تصریح کرد: جای خوشحالی دارد که زمزمه‌های جنگ کمتر شده و اگرچه خاموش نشده اما بر طبل جنگ محکم کوبیده نمی‌شود.
وی تصریح کرد: اقدام نظامی و اعمال زور هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و از جنگ نمی‌توان به عنوان ابزاری برای رسیدن به اهداف سیاسی استفاده کرد. کسانی که بر این باور هستند که از طریق سرکوب و یا ورود به جنگ می‌توان به اهداف دلخواه رسید، سخت در اشتباه هستند.
وی درباره نگاه برخی از اعضای سازمان ملل به برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد: هدف ما تعامل صحیح برای حل و فصل موضوع هسته‌ای و نه مذاکره برای مذاکره می‌باشد. ما خواستار راه حلی هستیم که حقوق مسلم ایرانیان را محترم بشمارد و البته بتواند نگرانی برخی از اعضای جامعه بین‌المللی را نیز برطرف نماید. ما بر این باوریم که می‌توان به راه حلی رسید که برای تمامی طرف‌ها قابل قبول باشد.
وزیر امور خارجه کشورمان در این نشست که با حضور جمع قابل توجهی از دیپلمات‌های ارشد مقیم سازمان ملل و به دعوت سفیر و نماینده دائم کشورمان برگزار شده بود، نقش سازمان ملل متحد در ایجاد فضایی جهت زندگی انسان‌ها در کنار یکدیگر وحل مشکلاتی نظیر گرم شدن زمین، مبارزه با تروریسم و بحث سلاح‌های کشتار جمعی را برجسته و سازنده خواند.
وی با اشاره به برگزاری انتخابات باشکوه ریاست جمهوری و انتخاب روحانی به عنوان رییس‌جمهور کشورمان تصریح کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران معتقد است که سازمان ملل متحد می‌تواند نقش بسیار مهم و سازنده‌ای را برای نسل‌های امروزی و آتی ایفا نماید. معتقدیم سازمان ملل متحد بیش از هر چیز متعلق به آینده است.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران خواهان تعامل با جامعه جهانی و سازمان ملل متحد است.
وزیر امور خارجه کشورمان ادامه داد: در جهان کنونی نمی‌توان با وجود نا امنی برای دیگران به امنیت رسید و با هزینه باخت طرف مقابل به برد رسید.
وی به اشاره به حادثه یازده سپتامبر که چند روز پیش سالگرد آن بود، تصریح کرد: این حادثه نشان داد که در دنیای نا امنی نمی‌توان امنیت جداگانه‌ای را برای خود متصور بود.
قبل از سخنرانی وزیر امور خارجه کشورمان ، محمد خزاعی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل و یان الیاسون قائم مقام دبیرکل سازمان ملل طی سخنانی ورود وزیر امور خارجه کشورمان به نیویورک را خوش آمد گفتند.

نسرین ستوده: به دفاع از حقوق بشر ادامه خواهم داد

نسرین ستوده ، وکیل و فعال حقوق بشر ایران می گوید از نظر جسمی و روحی در وضع خوبی قرار دارد و قول می دهد به کار برای پیشبرد حقوق بشر در ایران ادامه دهد.

به گزارش صدای آمریکا، ستوده، که روز چهارشنبه آزاد شد، تلفنی از خانه اش در تهران به خبرگزاری فرانسه گفت علی رغم تمام فشارهای روانی، فضای سخت امنیتی ، نداشتن دسترسی به تلفن و مسائل دیگر، وضعیت روحی او بسیار خوب است.

ستوده همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا به دفاع از حقوق بشر ادامه خواهد داد، گفت «مسلما» و افزود پروانه کار دارد و کارش را دنبال خواهد کرد.

پیشتر، خبرگزاری رویترز به نقل از شوهر نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر گفت او از زندان آزاد شده است.

رضا خندان روز چهارشنبه گفت ماموران زندان ستوده را چهارشنبه شد در مقابل خانه اش ازاتومبیل پیاده کردند. 

خندان، درتماسی تلفنی ازتهران گفت «این مرخصی موقت نیست، آزادی است.»
او گفت ماموران هیچ دلیلی برای آزادی نسرین ارائه ندادند و نیز نگفتند چه کسی دستورآزادی اش را صادر کرد.

رضا خندان خوشحالی خود را از این رویداد ابراز داشت، اما گفت «ما در انتظار هستیم آخرین زندانی آزاد شود. شادی ما در آن لحظه تکمیل خواهد شد.»

نسرین ستوده در سپتامبر ۲۰۱۰ دستگیر و به اتهام نشراکاذیب و اقدام علیه امنیت ملی به ۶ سال زندان محکوم شد.

در گزارش رویترز گفته می شود حسن روحانی در جریان کمپین انتخاباتی خود وعده داد برخی از محدودیت های سیاسی و اجتماعی را کاهش دهد و طرفدارانش خواهان آزادی زندانیان سیاسی شدند. 

دولت روحانی تاثیر پارازیت ها روی سلامت شهروندان را بررسی می کند

الشرق الاوسط (فارسی) : دولت روحانی کمیته بررسی تاثیرات پارازیت ها بر سلامت شهروندان را تشکیل داده است و به نظر می رسد این تصمیم به علت انتشار برخی از آمار تایید نشده که یکی از عوامل افزایش سقط جنین و سرطان در ایران را ارسال پارازیت های ماهواره ای می دانند، گرفته شده است.
تماشای شبکه های ماهواره ای در سال های اخیر در ایران روند رو به رشدی داشته است و این در حالی است که داشتن “تجهزات دریافت از ماهواره” یا همان ریسیور در ایران جرم محسوب می شود. برای مقابله با این پدیده اقداماتی مختلفی از جمله “طرح جمع آوری ماهواره ها از خانه ها” و “ارسال پارازیت” برای اختلال در برنامه های تلویزیونی ماهواره ای انجام شده است.
پارازیت ها امواجی با توان قوی تر از سیگنال های اصلی ماهواره هستند که با هدف به اشتباه انداختن گیرنده های ماهواره ارسال می شوند و موجب می شوند که گیرنده ها نتوانند سیگنال اصلی برنامه مورد نظر را تشخیص دهند و پارازیت را با موج اصلی اشتباه بگیرند.
اگر چه پدیده ارسال پارازیت بحث جدیدی در ایران نیست، اما صحبت درباره تاثیرات این پارازیت ها روی سلامت انسان همچنان بحثی داغ در میان جامعه ایرانی به شمار می رود و موجب برخی نگرانی ها شده است. در مورد تاثیر امواج پارازیت ماهواره بر سلامت شهروندان، نظرات و فرضیات گوناگونی مطرح شده است.
وزارت بهداشت ایران تاکنون مضرات و آثار سوء پارازیت ها بر سلامت انسان را تایید نکرده است و در جلسه بررسی تاثیر پارازیت ها بر سلامت انسان که با حضور مسوولان وزارت بهداشت، نیروهای مسلح، مخابرات و نمایندگان مجلس در آبان سال ۱۳۹۱ تشکیل شد، مسوولان این حوزه اعلام کردند که طول موج فرکانس‌های ارسالی آنها روی ماهواره‌ها استاندارد است و مشکلی برای سلامت مردم ایجاد نمی‌کند.
در شرایط فعلی عده‌ای معتقد هستند که این پارازیت‌ها زیان‌بار است و عده‌ای نیز بر این باورند که چنین زیانی هنوز ثابت نشده است. این شک و شبهات در مورد زیان ها و تاثیرات پارازیت ها در بین متخصصان این حوزه هم دیده می شود.
معصومه ابتکار متخصص ایمونولوژی و عضو سابق شورای شهر سر منشا بسیاری از عوارض و بیماری ها را این امواج قوی دانسته است. وی پارسال به طور جدی این موضوع را در رسانه ها مطرح کرد و خواستار رسیدگی مسئولان شد. وی مردادماه سال ۱۳۹۱ گفت: “امروزه شاهد افزایش بیماری‌های مختلف با منشاء ناشناخته هستیم، به طور قطع و یقین می‌توانیم بگوییم تشعشع می‌تواند موجب اختلال در سیستم ایمنی بدن شود و این موضوع قطعی است”.
از سوی دیگر مرضیه دستجردی وزیر دولت احمدی نژاد بارها در جلسات و مصاحبه های خود با قاطعیت اثرات منفی پارازیت های ماهواره ای را بر سلامت انسان رد کرد.
این تکذیب ها و بحث ها در حالی صورت می گیرد که آمار مختلف حاکی از افزایش سرطان، سقط جنین و نازایی در ایران است. همچنین آمار تایید نشده و غیر رسمی مختلفی درباره افزایش سقط جنین و برخی سرطان ها در تهران منتشر شده که یکی از عوامل این مشکلات را ارسال پارازیت های ماهواره ای معرفی می کنند.

اگر چه روند بررسی تاثیر پارازیت ها بر سلامت انسان در دولت پیشین ایران متوقف شد و به زبان دیگر این موضوع مسکوت ماند، اما با شروع کار دولت جدید روزنه هایی دیده می شود که این موضوع به طور جدی تر بررسی شود.