۱۳۹۲ خرداد ۳, جمعه

احمد توکلی: شورای نگهبان توضیح دهد، تصمیمات شان باید برای عقلای جامعه قابل فهم باشد

احمد توکلی با بیان اینکه تصمیمات شورای نگهبان باید به گونه‌ای منعکس شود که وقتی عامه عقلای جامعه می‌خوانند، توجیه شوند، گفت: یکی از رفتارهایی که می‌تواند تفاهم را در جامعه بالا ببرد، این است که شورای نگهبان در مورد تصمیمات و اقدامتش توضیح دهد. از سوی دیگر اینکه فقط بگوییم باید نظر شورای نگهبان را تمکین کنیم، اشکال ندارد و باید هم تمکین کنیم. ولی این نوع تمکین کردن تا مردم را هم‌رأی نکند، همراه نخواهند کرد.
وی افزود: در نهایت ما باید ضمن اینکه به خودمان و دیگران سفارش می‌کنیم به تصمیم نهادهای قانونی احترام بگذارند و نظر آنها را تمکین کنند، ولی از نهادهای قانونی نیز انتظار داریم به گونه‌ای رفتار کنند که کمتر مورد سوال واقع شوند و یا اینکه اگر سوالی به وجود آمد، نسبت به پاسخ دادن بی‌اعتنایی نکنند.
احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مورد لزوم تمکین از نظر شورای نگهبان درخصوص احراز صلاحیت‌ها اظهار داشت: به طور طبیعی وقتی کسی نامزد می‌شود، این فرض را پذیرفته است که باید قانون اساسی برای این شخص اعمال شود. قانون اساسی نیز مسئولیت احراز صلاحیت‌ها را بر عهده شورای نگهبان قرار داده است. بنابراین وقتی شخص می‌پذیرد و ثبت‌نام می‌کند باید نظر شورای نگهبان را تمکین کند.
توکلی با بیان اینکه اعضای شورای نگهبان ۱۲ نفر آدم فاضل هستند که ۶ نفر از آنها مجتهدان و ۶ نفر نیز حقوقدان هستند، گفت: حقوقدانان منتخب نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی هستند. ولی ۱۲ عضو شورای نگهبان در هر صورت معصوم نیستند و ممکن است خطا و یا اشتباهی داشته باشند، بنابراین راه شکایت و اعتراض نیز باز است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه اگر فردی احراز صلاحیت نشد، اگر چه معترض باقی بماند، ولی طبیعی است که باید به ساختار قانونی تن دهد و در عمل باید نظر شورای نگهبان را تمکین کند، تصریح کرد: شورای نگهبان می‌تواند موجب تقویت خودش باشد و رفتاری داشته باشد که برای عامه عقلای جامعه توجیه‌پذیر باشد. یکی از این موارد که می‌تواند به شورای نگهبان کمک کند، ارائه توضیحات در مورد تصمیماتش
وی افزود: در نهایت ما باید ضمن اینکه به خودمان و دیگران سفارش می‌کنیم به تصمیم نهادهای قانونی احترام بگذارند و نظر آنها را تمکین کنند، ولی از نهادهای قانونی نیز انتظار داریم به گونه‌ای رفتار کنند که کمتر مورد سوال واقع شوند و یا اینکه اگر سوالی به وجود آمد، نسبت به پاسخ دادن بی‌اعتنایی نکنند.

آیت الله وحید خراسانی: علمای مملکت دقت کنند، این است منشورحکومت علی و این هم عملش

روایت آیت الله العظمی وحید خراسانی درخصوص رفتار امیرالمومنین(ع) با فرد یهودی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی این مرجع به شرح زیر است:
دانشگاهی ها تأمل کنند، علمای مملکت دقت کنند و بفهمند، چه خبر است؟! چه غوغاست؟! کسی که ایران امروز، یک ایالت او بوده، تا برسد به بقیه‌ی امپراطوری روم. شاهنشاهی ایران زیر دو پایش بوده، یک مرتبه مردی یهودی جلو آمد و گفت: یا علی، این زرهت که در آنجاست مال من است. فرمود: این زره من است از دستم افتاده. گفت: یا علی، این زره مال من است.
من دست برنمی‌دارم تا پیش قاضی حاضر شوی. درباره‌ی اینها فکر کنید. امیرمؤمنان علی (علیه السلام) کسی است که از جهت معنا، ۱۲۴هزار پیغمبر زیر پرچم اویند. «آدم ومن دونه تحت لوائی». و آن لواء در دست علی بن ابی طالب (علیه السلام) است. از این طرف هم حکومت دنیا در قبضه اقتدار اوست. با یهودی پیش قاضی آمد. قاضی دید زره در دست یهودی است. حکم کرد که زره مال یهودی است. حالا فکر کنید قاضی علیه او حکم کرد؛ آن هم به نفع یهودی. امیرالمؤمنین (علیه السلام) زره را به یهودی تحویل داد. یک مرتبه یهودی روی قدمش افتاد. گفت: یا علی، زره مال خودت بود. من همه این بساط را به راه انداختم که ببینم این دین همان دینی است که موسى (علیه السلام) خبر داده.
این ادعا را به ناحق کردم تو در مقابل مثل منی حاضر شدی به محکمه آمدی. آن هم حکم قاضی را به حسب ظاهرِ اینکه زره در دست من است پذیرفتی. همه‌ی مقصد این بود که بدانم تو همانی که موسی خبر داده که جانشین خاتمی (صلی الله علیه وآله). أشهد ان لا اله الا الله! روی قدمش افتاد و مسلمان شد. حضرت زرهش را به او داد. هفتصد درهم هم به او داد. یهودی در غزوه‌ی صفین در رکاب امیرالمؤمنین (علیه السلام) شهید شد.
این است علی بن ابی طالب! این منشور حکومتش، این هم عملش! دنیا کجا دیده بشری که اقالیم هفت گانه بما تحت افلاکها همه را به او بدهند تا یک پوست جو از دهن یک مورچه بگیرد. هفت اقلیم را ببازد و آن پوست جو را از دهن مورچه نگیرد. برای چنین کسی، بشریت باید عزا بگیرد که چه کسی بود؟ چه کرد؟ این زندگی چه بود؟

افزودن ۲۰ شهروند و شرکت ایرانی دیگر به لیست سیاه تحریم آمریکا

وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که نام ۱۲ شهروند و ۸ شرکت ایرانی دیگر را هم به لیست سیاه تحریم افزوده است. این افراد و شرکت‌ها به پشتیبانی از برنامه هسته‌ای ایران و کمک به این کشور در دور زدن تحریم‌ها متهم شده‌اند.
وزارت خزانه‌داری آمریکا روز پنج‌شنبه (۲ خرداد٬ ۲۳ مه) با انتشار بیانیه‌ای فهرست جدیدی از تحریم‌شدگان را ارائه کرده است. برخی از شرکت‌های حمل‌ونقل٬ کشتی‌رانی و هواپیمایی٬ از جمله آبان ایر٬ اورکس و DFS Worlwide و بعضی از مقامات این شرکت‌ها از جمله کسانی هستند که به تازگی به فهرست بلند تحریم‌شدگان اضافه شده‌اند.

گفته می‌شود این اشخاص و شرکت‌ها به هواپیمایی ملی ایران٬ ایران ایر٬ کمک می‌کردند تا از سد تحریم‌هایی که از مدت‌ها پیش با آن روبرو بوده٬ عبور کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه٬ شرکت پترو گرین٬ مستقر در مالزی و حسین وزیری٬ از مدیران ارشد آن نیز به خاطر همکاری‌هایی که با شرکت‌های زیرمجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشته‌اند به لیست سیاه تحریم‌ها اضافه شده‌اند. سپاه پاسداران از دیرباز تحت تحریم‌های امریکا قرار گرفته است.
گذشته از این‌ها٬ رضا مظفری‌نیا٬ معاون وزارت دفاع جمهوری اسلامی و رئیس دانشگاه مالک اشتر هم به فهرست تحریمی‌ها اضافه شده. گفته می‌شود او در توسعه برنامه موشکی جمهوری اسلامی نقش مهمی دارد.

دو شرکت و یک فرد نیز به خاطر فعالیت و همکاری مستقیم در برنامه هسته‌ای ایران تحت تحریم قرار گرفته‌اند. با قرار گرفتن نام اشخاص و شرکت‌ها در لیست سیاه تحریم‌های وزارت خزانه‌داری آمریکا٬ همه افراد و نهادهای مستقر در آمریکا از هرگونه مراوده مالی و تجاری با آنها منع می‌شوند.

وزارت خزانه‌داری آمریکا با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که «این افراد و شرکت‌ها مسئولیت تامین خدمات و لوازم ضروری و اساسی برای برنامه پنهان هسته‌ای و تسلیحاتی ایران را برعهده داشته‌اند.» بر اساس این بیانیه٬ وزارت خزانه‌داری قصد دارد با افزایش فشارهایی از این دست٬ شبکه‌های فعال در توسعه برنامه هسته‌ای ایران را متوقف کند.

تحریم‌های جدید علیه ایران در راه است
یک روز پیش از انتشار فهرست جدید تحریمی‌ها از سوی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده٬ کمیته سیاست خارجی مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب طرحی زمینه تشدید تحریم‌ها علیه ایران را فراهم کردند. این طرح با هدف کاهش صادرات نفت ایران و محدودسازی درآمدهای ارزی جمهوری اسلامی تصویب شده و صنعت انرژی و اقتصاد ایران را در وضعیت دشوارتری قرار خواهد داد.

در صورت تصویب نهایی این طرح در کنگره، کشورها و شرکت‌هایی که خرید نفت از ایران را کاهش ندهند به «فهرست سیاه» آمریکا افزوده خواهند شد و مجازات‌های اقتصادی در انتظار آنان خواهد بود.

تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی با هدف وادار کردن رهبران ایران به تغییر رفتار و رویکرد در قبال برنامه بحث‌برانگیز هسته‌ای این کشور اعمال می‌شود. قدرت‌های جهانی نسبت به اهداف نظامی برنامه هسته‌ای ایران تردیدها و نگرانی‌های جدی دارند٬ اما ایران همواره با رد کردن همه اتهامات می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور اهداف صلح‌آمیز و غیرنظامی دارد.

بازداشت شماری در ایران به اتهام "اخلال در برگزاری انتخابات"

مقام‌های امنیتی در ایران از بازداشت تعدادی به اتهام "اخلال در روند برگزاری انتخابات" خبر داده‌اند. جزئیات این بازداشت‌ها ناروشن است. رسانه‌های نزدیک به دولت اخیراَ از بازداشت شماری از طرفداران احمدی‌نژاد خبر داده بودند.
خبرگزاری فارس روز جمعه (۳ خرداد/۲۴ مه) به نقل از "یک مقام امنیتی" از شناسایی و بازداشت اعضای فعال چند تشکل مرتبط با سازمان مجاهدین خلق در تهران و چند شهر دیگر خبر داده است.

این مقام امنیتی گفته است: «تشکل‌های شناسایی‌شده با استفاده از اسامی و عناوین متعدد و فریب‌کارانه فعالیت می‌کردند اما تعداد قابل توجهی از آنها، سابقه ارتباط یا عضویت در گروهک تروریستی منافقین و تعدادی نیز به جرم همکاری با آن گروهک، سابقه محکومیت و زندان دارند.»

خبرگزاری فارس در پایان گزارش خود به نقل از مقام امنیتی آورده است: «تعداد زیادی از دیگر عناصر این تشکل‌ها نیز شناسایی و احضار و پس از اقدامات مقتضی و اخذ تضمین‌های لازم از آنان مرخص شدند که در روزهای آینده و پس از برخورد با سایر مرتبطین این تشکل‌ها، اطلاعات بیشتری به صورت رسمی در اختیار افکار عمومی قرار خواهد گرفت.»
علی غزالی، سردبیر سایت بازتاب امروز یکی از بازداشت‌شدگان روزهای اخیر استعلی غزالی، سردبیر سایت "بازتاب امروز" یکی از بازداشت‌شدگان روزهای اخیر است
نهادها و رسانه‌های وابسته به حاکمیت، سازمان مجاهدین خلق را "منافقین" خطاب می‌کنند.

ادعای شناسایی و بازداشت اعضای تشکل‌های مرتبط با سازمان مجاهدین خلق در حالی عنوان شده است که رسانه‌های نزدیک به دولت محمود احمدی‌نژاد در روزهای اخیر از بازداشت شماری از هواداران دولت خبر داده بود.

این بازداشت‌ها پس از رد صلاحیت اسفندیار رحیم‌مشایی صورت گرفته است. مشایی داوطلب مورد حمایت دولت بود و هنگام ثبت‌نام در وزارت کشور، محمود احمدی‌نژاد نیز او را همراهی می‌کرد.

بازداشت هواداران نامزدهای رد صلاحیت‌شده

"شبکه ایران" وابسته به دولت روز سه‌شنبه (۳۱ اردیبهشت/۲۱ مه) در گزارشی تحت عنوان "موج دستگیری‌های اخیر حامیان دولت، با چه مجوزی؟!" نوشت: «در روزهای اخیر و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری، موجی از دستگیری‌های بدون توجیه و غیرمنطقی حامیان گفتمان انقلاب اسلامی و دولت عدالت‌محور دكتر احمدی‌نژاد در برخی استان‌های كشور به راه افتاده است.»
"شبکه ایران" نوشته بود: «اخبار تأسف باری كه از برخی استان‌ها به گوش می‌رسد حاكی از آن است كه برخی نیروهای به ظاهر امنیتی كه هویتشان به روشنی معلوم نیست با ریختن در منازل برخی چهره‌های موجه روحانی و غیرروحانی حامی دولت با ایجاد رعب و وحشت برای خانواده‌های مظلوم این شخصیت‌ها اقدام به دستگیری آنها نموده‌اند؛ این اقدامات خودسرانه با چه حجت شرعی انجام می‌شود؟»

رسانه‌ی دولت در ادامه گزارش خود آورده بود: «سؤال مهمتر این كه پس از دستگیری‌های اخیر چه چیزی به دست آورده‌اند و چه چیز به اثبات رسیده است؟ لازم است برای افكار عمومی پاسخ روشنی منتشر شود، در غیر این صورت اعاده حیثیت و پیگیری‌های قانونی، كمترین حقی است كه افراد مذكور از آن برخوردار خواهند بود.»

پس از اعلام نظر شورای نگهبان درباره داوطلبان نامزدی انتخابات ریاست جمهوری و رد صلاحت اکبر هاشمی رفسنجانی و اسفندیار رحیم‌مشایی، گزارش‌ها حاکی از تشدید فضای امنیتی در تهران و برخی شهرهای دیگر بود. این فضای امنیتی به‌ویژه در تهران و اصفهان و تبريز بیشتر از نقاط دیگر مشهود بود.

در برخی گزارش‌ها آمده بود شماری از اعضای ستاد اکبر هاشمی رفسنجانی نیز دستگیر شده‌اند. از دو نفر به نام‌های "محمد محسنی" و "محمد کبیری"، به عنوان فعالان ستاد هاشمی رفسنجانی نام برده می‌شد که که  جزو بازداشت‌شدگان بودند.

لاریجانی: متهمانی بازداشت موقت می‌شوند و چندین ماه فراموش می‌شود

به گفته آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه بعضا متهمانی پس از بازداشت موقت تا ماه‌ها "فراموش" می‌شوند. او گفته: «فردی را ۸ ماه به بازداشت موقت فرستاده‌ایم حال آن‌که پس از برگزاری دادگاه، نهایتا به ۱۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود».
صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران گفته: «بعضا شاهد آن بوده‌ایم که متهمانی بازداشت موقت شده و به زندان می‌روند اما از آن‌ها غفلت می‌کنیم و چندین ماه فراموش می‌کنیم که این فرد در بازداشت موقت به سر می‌برد».

به گزارش خبرگزاری "فارس"، رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی پنج‌شنبه ۲ هرداد ۱۳۹۲ در جمع "روسای کل دادگستری‌های کشور" درباره زندان‌ها ادامه داده است: «برای مثال فردی را ۸ ماه به بازداشت موقت فرستاده‌ایم حال آن‌که پس از برگزاری جلسه دادگاه این فرد نهایتا به ۱۰ ضربه شلاق محکوم می‌شود. اندکی فکر کنید که زندانی‌ کردن این فرد چه اثرات منفی برای خودش و خانواده وی دارد و حال آن‌که چه معضلی برای خود سازمان زندان‌ها ایجاد می‌کند».

صادق لاریجانی از قضات خواسته هنگام زندانی‌کردن افراد به این نکات توجه کنند و سپس اقدام به صدور قرار بازداشت موقت برای فرد کنند.

رئیس قوه قضاییه از جمله مقامات جمهوری اسلامی است که گزارش‌های احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران را زیر سوال می‌برد. برای نمونه و پیش از این رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی درخواست اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل برای توقف شکنجه و اعدام در ایران را "تعرض به قوانین اسلامی" توصیف کرد. او اعدام را از "ارزش‌های اسلامی تمام مسلمانان جهان" توصیف کرد.


افزایش صدهزار نفری شمار زندانیان ایران در پنج سال اخیر

به گفته مقامات قضایی جمهوری اسلامی ایران سالانه ۲۰ درصد به شمار زندانیان ایران اضافه می‌شود و تعداد زندانیان به ۲۵۰ هزار نفر رسیده است. مسئولان جمهوری اسلامی ۴۳ درصد زندانیان را مجرمان مواد مخدر و ۲۸ درصد را سارقان اعلام کرده‌اند.

به گفته معاون قضایی "سازمان زندان‌های كل كشور"، در سال ۱۳۸۶ تعداد زندانیان ایران ۱۵۸ هزار و ۳۵۱ نفر بوده است. بر اساس آماری که پیش‌تر "خبرگزاری مهر" منتشر کرد، قبل از انقلاب سال ۱۳۵۷ جمعیت ایران ۳۶ میلیون نفر و شمار زندانیان آن حدود ۱۰ هزار نفر بوده است. به گزارش‌ "سایت قانون"، جمهوری اسلامی ایران جزو هشت کشور اول دنیا از لحاظ تعداد زندانیان است.

غلامحسین اسماعیلی، رئیس "سازمان زندان‌های کشور"، شنبه ۳ تیر۱۳۹۱ اعلام کرد، ۴۳ درصد زندانیان ایران را مجرمان مواد مخدر و ۲۸ درصد را سارقان تشکیل می‌دهند. به گفته رئیس سازمان زندان‌ها، هزینه سرانه نگهداری از هر زندانی در ایران روزانه ۵ هزار تومان است. این مقام سازمان زندان‌ها پیش‌تر رقم استاندارد هزینه سرانه نگهداری از هر زندانی در ایران را دو برابر رقم فعلی عنوان کرده بود.

«شورای نگهبان آرای مثبت و منفی خود درباره کاندیدها را اعلام کند»

پس از انتشار اخبار زیادی در خصوص "تایید اولیه هاشمی و رد صلاحیت او در مرحله بعدی در محافل خبری"، یک سایت خبری در ایران به شورای نگهبان پیشنهاد داد آرای اعضای شورای نگهبان درباره کاندیداها را اعلام کند.
سایت "عصر ایران" در گزارشی که پنج‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۲ منتشر شده نوشته در روزهای اخیر، "حرف و حدیث‌های فراوانی درباره بررسی صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان" شنیده می‌شود.

در این گزارش به شورای نگهبان پیشنهاد داده شده برای "شفاف‌سازی"، طی اطلاعیه‌ای به مردم اعلام کند که فلان کاندیدا، چند رای مثبت و چند رای منفی در شورا داشته است و مهم‌تر این که چه کسانی، مثبت و چه کسانی منفی داده‌اند.

در همین زمینه سایت "کلمه" متعلق به نزدیکان میرحسین موسوی نوشته که پیشنهاد این سایت خبری پس از آن مطرح شد که اخبار زیادی در خصوص «تایید اولیه هاشمی و رد صلاحیت او در مرحله بعدی در محافل خبری عنوان شده است».

به گزارش سایت‌های خبری ایران اسامی ۱۱ عضو شورای نگهبان که در خصوص رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی تصمیم گرفته‌اند عبارت است از: آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی، احمد جنتی، محمد مؤمن، محمد ‌یزدی، محمدرضا مدرسی‌یزدی، محمدرضا علیزاده، عباسعلی کدخدایی، محسن اسماعیلی، حسینعلی امیری، محمد سلیمی و سیامک ره پیک.

شورای نگهبان تاکنون دلیل مشخصی برای عدم احراز صلاحیت هاشمی رفسنجانی برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام نکرده است.

با این حال یک روز قبل از اعلام نتایج نهایی احراز صلاحیت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان دوشنبه، ۳۰ اردیبهشت در یک برنامه تلویزیونی گفت: «اگر فردی كه قصد به دست گرفتن یک پست كلان اداری را دارد، فقط قادر به انجام چند ساعت كار در روز باشد طبیعی است كه نمی‌تواند تائید شود».

در همین زمینه و به گزارش خبرگزاری "ایسنا"، محمد محمدیان مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها پنج‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۲ درباره نتیجه بررسی صلاحیت هاشمی رفسنجانی توسط شورای نگهبان گفته:«توانایی جسمی آقای هاشمی کم شده است و به معنای این نیست که وی صلاحیت حضور در مجمع تشخیص مصلحت نظام را ندارد. ایشان صلاحیت این کار را دارند و صلاحیت حضورشان در مجمع کاملا احراز شده است اما برای ریاست جمهوری توانایی بیشتری لازم است. فردی که توانایی جسمی کامل ندارد در سطح مدیریت کلان نمی‌تواند مدیریت کند».
احمد جنتی دبیر شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایراناحمد جنتی دبیر شورای نگهبان جمهوری اسلامی ایران


طائب: با تایید صلاحیت هاشمی جریان انحرافی، فتنه را برمی‌گرداند

در حالی که برخی اصول‌گرایان "سن بالا" را دلیل رد صلاحیت هاشمی برای شرکت در انتخابات توسط شورای نگهبان اعلام می‌کنند، مهدی طائب فرمانده "قرارگاه عمار" نظر دیگری دارد.

مهدی طائب فرمانده "قرارگاه عمار" گفته در صورت تایید صلاحیت هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری، "جریان انحرافی فتنه را برمی‌گرداند".

به گزارش سایت‌های خبری ایران، مهدی طائب پنج‌شنبه ۲ خرداد ۱۳۹۲ گفته: «دو سناریو با رد صلاحیت‌ها وجود داشت که در صورت تایید هاشمی و عدم تایید مشایی، احمدی‌نژاد وارد شود و بگوید انتخابات را برگزار نمی‌کنم و مورد قبول نیست و مجلس رای عدم کفایت سیاسی را بدهد که اگر چنین می شد و یک طرف تایید می‌شد رای به زنبیل هاشمی می‌رفت و فتنه بر می‌گشت».

رئیس "قرارگاه عمار" ادامه داده که در سناریوی دوم مشایی نیز تایید صلاحیت می‌شد که در این‌صورت "فتنه با جریان انحرافی بر می‌گشت".

در ادبیات سیاسی مقام‌های جمهوری اسلامی، "جریان انحرافی" اشاره به اطرافیان محمود احمدی‌نژاد با محوریت اسفندیار رحیم مشایی است. همچنین مقامات دولتی و اصولگرایان به معترضان انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸، "فتنه‌گر" و به اعتراضات پس از آن انتخابات "فتنه" می‌گویند.

فرمانده "قرارگاه عمار" در این سخنان، برگشت هاشمی را "خنجر بر گردن خودی" توصیف کرده و درباره او گفته است: «هاشمی یکی از این چهره‌های همکار و هم سلیقه سیاسی با جریان فتنه بود که به اعتقاد آقا در این جریان بازی خورد و بدون بصیرت نسبت به این امر به این جریان کمک کرد».

مهدی طائب رئیس "قرارگاه عمار" است. این قرارگاه بعد از حوادث پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۸۸ با هدف "مقابله با جنگ نرم" تشکیل شد.

شورای مشاوران خاتمی: رد صلاحیت هاشمی، اقدامی شگفت انگیز غیر قابل توجیه و بی اعتنا به خواست جامعه بود

شورای مشاوران سید محمد خاتمی در اطلاعیه ای اظهار امیدواری کرده است که بزرگان دلسوز کشور و نظام از جمله مقام معظم رهبری جلوی تصمیم نادرست اتخاذ شده را بگیرند.
دراین اطلاعیه آمده است که “بدون تردید تصمیم جناب آقای هاشمی علاوه بر اجر فراوانی که نزد حضرت پروردگار خواهد داشت، موجب شد تا علی رغم تخریب های موهن و بی انصافی هایی که از سوی بعضی محافل و افراد مغرض رخ داده و خواهد داد، نشان دهد که ملت شریف ما قدر سرمایه های خود را می داند و اینک نیز هنوز این امید هست که بزرگان دلسوز کشور و نظام از جمله مقام معظم رهبری جلوی تصمیم نادرست اتخاذ شده را بگیرند تا ان شاء الله کشور و جامعه در مسیری قرار گیرد که هم موجب تقویت اعتماد ملی و نیز تأمین مصالح بنیادین انقلاب و کشور قرار گیرد.”
این شورای با حضور سید محمد خاتمی تشکیل جلسه داد و اطلاعیه به شرح زیر صادر کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
در این لحظه حساس که مردم، کشور و نظام با مشکلات و تهدیدهای فراوان روبرو است، اعلام نامزدی آیت الله هاشمی رفسنجانی برای انتخابات نقطه عطفی در تاریخ پرفراز و نشیب کشور ما پس از انقلاب بود.
این واقعه در عین حال که نشان از فداکاری و شجاعت و دلسوزی جناب آقای هاشمی داشت،‌ نقطه امیدی شد برای ملتی که در وضعیت ناگوار به سر می برد و سخت نگران آینده است.
موج شور آفرینی که به دنبال اعلام حضور ایشان در سراسر کشور از شهر و روستا و در میان بخش ها و طبقات مختلف پدید آمد، دیدگاه اکثریت قاطع جامعه را به لزوم اداره کشور براساس تدبیر، عقلانیت و دلسوزی واقعی که در طول تاریخ اخیر -پیش و پس از انقلاب- اثبات و آزموده شده است نشان داد.
اگر انتخابات به این صورت برگزار می شد، می توانست سبب شود که حماسه واقعی و بی نظیر در انتخابات پیش رو رقم نخورد و نفس این حضور و این حماسه سبب کاهش تهدیدها و تقویت امید در جامعه نسبت به آینده شود.
ناباورانه، شورای نگهبان با تصمیمی شگفت انگیز و غیرقابل توجیه، نه تنها نسبت به خواست جامعه بی اعتنایی کرد، بلکه فرصت بسیار مهمی را از انقلاب و کشور گرفت.
ما به عنوان دلسوزان انقلاب و کشور بر خود فرض می دانیم که سپاس فراوان نسبت به آیت الله هاشمی رفسنجانی را که در این فرصت حساس، فداکارانه و متعهدانه خطر کردند و ظرفیت ممتاز خود را به عنوان رکنی از ارکان مستحکم انقلاب و نزدیک ترین یار معتمد حضرت امام و مدیری توانا در خطرخیزترین لحظات نشان داده اند ابراز داریم. و نیز لازم است از درک والا و احساس تعهد ملت بزرگوار که به صورت اشتیاق شورآفرین آنان به سپردن مسؤولیت به جناب آقای هاشمی بروز کرد تقدیر شود.
بدون تردید تصمیم جناب آقای هاشمی علاوه بر اجر فراوانی که نزد حضرت پروردگار خواهد داشت، موجب شد تا علی رغم تخریب های موهن و بی انصافی هایی که از سوی بعضی محافل و افراد مغرض رخ داده و خواهد داد، نشان دهد که ملت شریف ما قدر سرمایه های خود را می داند و اینک نیز هنوز این امید هست که بزرگان دلسوز کشور و نظام از جمله مقام معظم رهبری جلوی تصمیم نادرست اتخاذ شده را بگیرند تا ان شاء الله کشور و جامعه در مسیری قرار گیرد که هم موجب تقویت اعتماد ملی و نیز تأمین مصالح بنیادین انقلاب و کشور قرار گیرد.

مشایی : دوره رسوایی فرا رسیده

اسفندیار رحیم مشایی با انتقاد از برخورد‌های سپاه٬ قوه قضائیه و حامیان آقای علی خامنه‌ای با حامیان خود و احمدی‌نژاد هشدار داده که «دوره رسوایی فرا رسیده» و تیم احمدی‌نژاد صد در صد پیروز خواهد شد.
به گزارش دیگربان  رحیم مشایی این مطالب را روز دوشنبه (۳۰ اردیبهشت) در جریان یک سخنرانی در میان حامیان خود بیان کرده که خبرگزاری «نمنا» روز پنجشنبه (دوم خرداد) آن را منتشر کرده است.
صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی برای حضور در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری از سوی شورای نگهبان رد شده و وی به همراه محمود احمدی‌نژاد گفته که موضوع رد صلاحیت خود را پیگیری خواهد کرد.
مهمترین گزاره‌های این سخنرانی:
● {در واکنش انتقادها از حضور احمدی‌نژاد در وزارت کشور} چه طور رئیس جمهور می‌تواند در پایان دور اول ریاست جمهوری برای ثبت نام خود به ستاد انتخابات وزارت کشور برود، ولی نمی‌تواند برای معرفی یا همراهی شخص دیگری به آنجا برود؟
● متأسفانه برخی از دستگاه‌هایی که باید به شدت از سیاسی کاری پرهیز کنند، تحت تأثیر اخبار برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها قرار گرفته و فراموش می‌کنند واکنش‌های آن‌ها اعتماد جامعه را زیر سئوال می‌برد.
● یک فضایی ساخته‌اند که از اول نشان دهند ما غیرقانونی و مخالف قانون هستیم؛ این فضا سازی‌ها اصلا معنی ندارد چون ما نیازی نداریم که خلاف و مخالف قانون باشیم؛ آنهایی به بی‌قانونی نیاز دارند که به خانه‌های مردم می‌ریزند و از یک سایت می‌ترسند.
● تعطیل کردن یک سایت یعنی چه؟ یعنی ترسیدن از حرف و پیام؛ و کسی که از حرف و پیام می‌ترسد از جنس پیامبر، امام، دین، آسمان، حقیقت و جوهر درخشان انسان نیست.
● {خطاب به حامیان خود} صبور باشید. ما فقط در مسیر قانون حرکت می‌کنیم؛ ما تحت نظر ولی فقیه هستیم و ظلم را هم برنمی‌تابیم چرا که معتقدیم ولی فقیه هم ظلم را برنمی‌تابند.
● حتی اگر در کار ما وقفه‌ای ایجاد شد، شما امیدوار باشید و بدانید که ما تا شب انتخابات داغ داغ حضور داریم حتی اگر به ما فرصت صحبت در تلویزیون را ندهند.
● من معتقد هستم که پیروزی ما صد در صد و قاطع است.
● من هیچ وقت از پاسخ فرار نکرده‌ام و به تمام سوالات پاسخ می‌دهم چرا که معتقدم جامعه‌ای که سئوال نمی‌کند آنتروپی جدی دارد و می‌رود که خاموش شود.
● اگر پرسشگری از جامعه حذف شود، جواب هم حذف می‌شود. اگر سؤال به هر دلیلی از جامعه حذف شد، پاسخ موضوعیت ندارد و هر حرف غلط و بی‌منطقی می‌تواند در جامعه پرچمدار شود.
● سایت‌هایی با هزینه‌های کلان ایجاد می‌شوند که فقط دستور دارند مشایی را خراب کنند.
● یک شخصی که من او را نمی‌شناختم به من گفت در جلسه‌ای به نام بصیرت {اشاره به جلسات بصیرت افزایی سپاه در شهرها} از ابتدا تا انتها فقط از شما بد گفتند و من در آخر جلسه از سخنران خواستار سند و مدرکی که نشان دهنده این اتهامات به شما باشد شدم و او در جواب به من گفت: ای بابا، پنج، شش سال است تمام دستگاه‌های اطلاعاتی کشور تمام زوایای زندگی این شخص را بررسی کرده‌اند هیچ چیزی پیدا نکرده‌اند، شما چطور از من سند و مدرک می‌خواهید؟
● این روش کار، حذفی است و اگر در کوتاه مدت یک نفر با این روش حذف شد که هیچ، ولی امان از زمانی که حذف نشود؛ چرا که مانند موجی است که برمی‌گردد و رسوا می‌کند.
● الان دوره رسوایی فرا رسیده است و هرچه جلوتر می‌رویم، دیگر من نباید حرف بزنم بلکه افرادی هستند که باید از ترس، پشت دیگران خود را مخفی کنند.

● ما باید مزاجمان، مزاجی باشد که هیچ کس نتواند یک چیز بدبو را به عنوان عطر به ما قالب کند.