۱۳۹۲ مهر ۶, شنبه

شاکی سعید مرتضوی: نگرانیم مرتضوی هم مثل خاوری از جای دیگری سربیاورد

فردی که نشست‌های دادگاه کهریزک را در میان خیل محافظان و با اسکورت‌ مسلح حضور می‌یافت این روزها آن چنان محو شده که رساندن احضاریه دادگاه به دست وی تبدیل به یکی از سخت‌ترین کارهای ممکن شده است تا جایی که تنها راه فراخوانی وی، انتشار آگهی در روزنامه‌ها بوده و صدور دستور جلب وی دور از باب اتهامات مختلف انتظار نیست!
پس از آنکه میرمجید طاهری، وکیل خانواده مرحوم محسن روح‌الامینی از مشکلات دسترسی به دادستان سابق تهران و متهم ردیف نخست پرونده کهریزک خبر داد و احتمال انتشار آگهی احضار دادستان سابق تهران در روزنامه‌های کثیر الانتشار و حتی صدور دستور جلب وی را دور از انتظار ندانست، حالا نوبت دیگر شاکی سعید مرتضوی شده تا نسبت به در دسترس نبودن وی ابراز نگرانی کند.
پیمان حاج محمود عطار، وکیلی که به دستور مرتضوی، دادستان سابق بابت همکاری با پالیزدار، دستگیر و روانه زندان هم شده است، از روزی که از اتهامات منتسبه تبرئه شده، با تنظیم شکایتی علیه مرتضوی تبدیل به یکی از شاکیان دادستان سابق شده ولی به رغم معزول شدن مرتضوی از قضاوت و دادستانی، تاکنون کمتر توفیقی در رسیدگی به شکایت خود به دست آورده است؛ هرچند برخی ابعاد شکایتش مورد رسیدگی قرار گرفته است.
دغدغه ما این است که مبادا مرتضوی مثل خاوری شود!عطار در این باره به «تابناک» می‌گوید: در شرایطی که دادگاه «حسن.ص»، قاضی محاکمه کننده بنده و سایر همکاران تیم تحقیق و تفحص مجلس به سرپرستی آقای پالیزدار برگزار شده و با اعلام ختم دادرسی، منتظر اعلام رای نهایی دادگاه در این زمینه هستیم، هنوز احضار سعید مرتضوی، دادستان وقت که دستور بازداشت اینجانبان را به خطا صادر کرد صورت نگرفته است.
وی که معتقد است مرتضوی از احضار اطلاع دارد و تنها ممکن است ابلاغ رسمی به وی صورت نگرفته باشد، می‌افزاید: این متهم طی دو هفته دو بار احضار شده است ولی تاکنون در دادسرا حضور نیافته است. چهارشنبه گذشته هنگامی که مطلع شدم دومین احضار وی نیز مفید فایده نشده است، با مشورت ترک همدانی، وکیلم تصمیم گرفتیم که در اولین فرصت از حقوق قانونی مان بهره بگیریم و در این راستا امروز درخواست جلب متهم را تسلیم بازپرس پرونده کردیم.
شاکی مرتضوی در تشریح روند قانونی ماجرا گفت: دادسرا برای احضار متهم از آخرین آدرسی که در پرونده وی ثبت شده یا از مقامات قانونی قابل استحصال خواهد بود، بهره خواهد گرفت ولی اگر متهم در آدرس یافت نشود، هم زمان احضار وی از طریق انتشار آگهی در جراید و صدور دستور جلب متهم می‌تواند در دستور کار قرار گیرد. اما به لحاظ آنکه پرونده شاکی خصوصی دارد، این اقدام می‌بایست با درخواست شاکی کلید بخورد که مراجعه امروز بنده به دادسرا نیز در همین راستا رخ داد.
دغدغه ما این است که مبادا مرتضوی مثل خاوری شود!
حاج محمود عطار افزود: البته امروز بازپرس صرفا درخواست بنده را دریافت کرد و تصمیم درباره آن را به بعد موکول کرد؛ به این معنی که دستوری پیرو درخواست ما صادر نشده است. اگر این درخواست منجر به صدور دستور جلب متهم شود، ممکن است حکم جلب وی را در اختیار شاکی قرار دهند تا با کمک ضابطان قانون اجرا شود ولی از آنجایی‌که نشانی متهم در دسترس نیست، شناسایی مکان متهم و اجرای این حکم به دادگستری محول خواهد شد.
این وکیل دادگستری در ادامه با اشاره به اصل «عدم دسترسی نباید مانع رسیدگی شود»، افزود: به فرض که حتی جلب متهم هم مقدور نشد، دادسرا مکلف است کیفرخواست غیابی برای وی صادر کرده و پرونده را برای رسیدگی به دادگاه ارسال نماید که رسیدگی به پرونده در آن مرحله هم بدون حضور متهم ممکن است و دادگاه می‌تواند برای متهم حکم غیابی صادر نماید؛ حکمی که توسط متهم قابل واخواهی است. این مکانیزمی است که قانون برای مقابله با وقت کشی و اطاله دادرسی پیش‌بینی کرده است.
وی در پایان با ابراز نگرانی از در دسترس نبودن دادستان سابق تهران گفت: به نظر ما عدم حضور فردی که حقوق خوانده و در پست بالایی در دستگاه قضا حضور داشته به رغم احضارهای متعدد، از یک سو تایید اتهامات منتسبه معنی خواهد داشت و از سوی دیگر تلاش متهم برای خریدن زمان و وقت کشی را نشان خواهد داد؛ اینجاست که نگرانی و دغدغه ما این است که مبادا در سایه این زمان خریدن، سعید مرتضوی هم به مانند محمودرضا خاوری از جای دیگری سربیاورد!

جیمز رینولدز، خبرنگار بی‌بی‌سی : حسن روحانی شاید بتواند پیشنهادی برای توافق پیش بکشد، اما در نهایت این خامنه ای است که حرف آخر را می‌زند

جیمز رینولدز، خبرنگار بی‌بی‌سی در امور ایران: "ما در ایران همجنس‌باز مثل کشور شما نداریم، در کشور ما چنین چیزی اصلا وجود ندارد."
-محمود احمدی نژاد، نیویورک، سپتامبر ۲۰۰۷

"من می خواهم به مردم آمریکا بگویم: از جانب مردم ایران برای مردم آمریکا صلح و دوستی آورده‌ام."

-حسن روحانی، نیویورک، سپتامبر ۲۰۱۳
لحن حسن روحانی در نیویورک به طرز خیره‌کننده‌ای با سلف او فرق داشت. محمود احمدی‌نژاد در طول سفرهای سالیانه‌اش به نیویورک حرف‌های تحریک‌آمیز و گاه آزارنده می‌زد و (به شکلی ناکام) می‌کوشید مخاطبانش را به طرز فکر خود جلب کند.
در مقابل حسن روحانی با ظرافت تلاش کرد از سفر اول خود برای تعامل با دشمنی دیرینه و ایجاد بستری برای گفتگو درباره برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند. با این حال او تصمیم گرفت که سنت سه دهه‌ای را نشکند و از ملاقات با باراک اوباما پرهیز کرد.
آنچه حسن روحانی در نیویورک کرد نموداری از تناقضات پیچیده ذاتی کار او است: او پشتوانه مردمی را دارد، اما بدون قدرت واقعی.
قدرت رئیس‌جمهور نسبت به قدرت آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر ایران در حاشیه است. اصل ۱۱۰ قانون اساسی "تعیین سیاستها کلی نظام جمهوری اسلامی ایران" را به عهده رهبر گذاشته است.
بیش از سه دهه است که بیزاری از آمریکا بخشی از این سیاست‌های کلی است. رئیس‌جمهور ایران به تنهایی نمی‌تواند این سیاست را تغییر دهد. حسن روحانی یک قانون کلیدی سیاست ایران را می‌داند: اگر میانه رهبر و رئیس‌جمهور شکرآب شود، این رهبر است که همیشه می‌برد.

اعتماد

از ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۵ محمد خاتمی، رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب، برای ایجاد دگرگونی تلاش کرد، اما از متقاعد کردن رهبر برای ادامه این مسیر بازماند. به این ترتیب رهبر ایران سیاست‌های او را نپذیرفت و اصلاحات خاتمی عمدتا شکست خورد.

حسن روحانی تصمیم گرفته که همان اشتباه را مرتکب نشود. او مسیر همکاری نزدیک با آیت‌الله [خامنه‌ای] را برگزیده است، این که هر دوی آنها دهه‌ها است یکدیگر را می‌شناسند و از نسل انقلابیون ۱۹۷۹ هستند به این امر کمک می‌کند.

کلید همه [قفل‌های] ریاست‌جمهوری حسن روحانی توانایی او در اقناع آیت‌الله و هواداران آیت‌الله در سپاه پاسداران است تا به آقای روحانی فضای کافی برای پیشبرد دیپلماسی را بدهند.
آیت‌الله [خامنه‌ای] ۲۴ سال است که همه مخالف‌ها را به خاطر ارزش‌های محافظه‌‌کارانه جمهوری اسلامی کنار زده است.
در سال ۲۰۰۹ نیروهای او هواداران جنبش سبز را سرکوب کردند. همین امسال هواداران او در شورای نگهبان صلاحیت نامزدهایی را که به اندازه کافی وفادار تشخیص نمی‌دادند رد کردند.
اما آیت‌الله به شکلی سرنوشت‌ساز به آقای روحانی اجازه رقابت داد. شاید آیت‌الله خامنه‌ای ۷۴ ساله به دوست قدیمی خود برای ایجاد تغییرات محدود بدون تهدید ماهیت جمهوری اسلامی اطمینان دارد.
به این ترتیب رهبر موافقتی محدود را با تمایل رئیس‌جمهورش به پیشبرد دیپلماسی ابراز کرده است.

آیت‌الله خامنه‌ای به تازگی در یک سخنرانی استفاده از "نرمش قهرمانانه" در دیپلماسی را تایید کرد. به نظر می‌رسد این راهنمایی برای آقای روحانی است: به هر ترتیبی هر چیزی می‌توانی از آمریکایی‌ها بگیر اما به هیچ‌وجه فکر دست دادن با اوباما را نکن.

این توسعه دیپلماتیک مورد تایید آیت‌الله خامنه‌ای شامل گفتگوهای مستقیم وزرای خارجه دو کشور پس از سال‌ها نیز بوده است.

ادامه مذاکرات در ژنو

مذاکرات مستقیم دو کشور در ۱۵ و ۱۶ اکتبر در ژنو پیگیری خواهند شد، جایی که ایران و آمریکا به همراه بریتانیا، چین، فرانسه، روسیه و آلمان دور دیگری از گفتگوهای رسمی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را پی می‌گیرند.

در دورهای قبلی مذاکرات، قدرت‌های جهان سه چیز از ایران خواسته‌اند: غنی‌سازی اورانیوم متوقف شود، تاسیسات غنی‌سازی فردو تعطیل شود و اورانیوم غنی‌شده خود را هم به خارج از ایران منتقل کند.

ایران این درخواست‌ها را رد کرده است. در مقابل ایران می‌خواهد تحریم‌هایش لغو شوند و حق غنی‌سازی اورانیوم برای جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته شود.
مشخص نیست که آیا مذاکرات ژنو در اکتبر با همین درخواست‌های متقابل شروع شوند. اما روشن است که مذاکرات در فضایی مناسبتر آغاز می‌شوند.
دورهای قبلی (من در همه هفت دور مذاکرات سه سال گذشته حضور داشته‌ام) اغلب تک‌گویی‌هایی موازی بودند که در آن خبری از گفتگوی مشترک نبود.
این بار به نظر می‌رسد طرفین برای تعامل و بده بستان بیشتر اراده جدی تری دارند.
پیش از این به دلیل ناخرسندی ایران از برگزاری مذاکرات در ژنو تاخیرهایی در گفتگو پیش آمده بود. در نتیجه مذاکرات هسته‌ای در یک تور جهانی غیررسمی به دور استانبول، بغداد، مسکو و آلماتی گشت.
محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، گفتگوهای ایران را هدایت می‌کند. رئیس‌جمهور هم روند مذاکرات را به رهبر گزارش خواهد داد.

حسن روحانی شاید بتواند پیشنهادی برای توافق پیش بکشد، شاید بتواند توضیح دهد که چگونه امتیاز بخشیدن می‌تواند بهترین راه برای رفع تحریم‌ها باشد و زندگی مردم معمولی ایران را بهبود ببخشد. اما در نهایت این رهبر است که حرف آخر را می‌زند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 7 مهر، 29 سپتامبر




















پرتاب کفش بسوی اتومبیل روحانی در فرودگاه


فرارو : مخالفان مذاکره با آمریکا در هنگام خروج روحانی از فرودگاه جلوی خودرو وی را گرفتند و با شعار مرگ بر آمریکا مانع از حرکت آن شدند، در این برخورد اعتراضی یکی از مخالفان کفش خود را به سمت خودروی رئیس جمهور پرتاب کرد.
به گزارش مهر، حسن روحانی پس از بازگشت از سفر نیویورک در فرودگاه مهرآباد تهران در محوطه بیرونی پاویون ریاست جمهوری با استقبال جمعی از جوانان حامی مواضع هیات ایرانی در نیویورک مواجه شد که برای ورود او حلقه انسانی تشکیل دادند و گوسفند قربانی کردند.
روحانی در پاسخ به ابراز احساسات و شعار های حامیان خود با تکان دادن دست و از پنجره باز خودرو از آنان تشکر کرد که هوادارن به شعار روحانی روحانی تشکر تشکر و صل علی محمد بوی بهشتی آمد از اوحمایت کردند.
 روحانی پس از گذشتن از حلقه هوارادان در حالی که مخالفان وی در حال اقامه نماز بودند قصد عبور از مسیر کنار آنان را داشت که ناگهان مخالفان با ایستادن جلوی ماشین وی مانع از حرکت شدند و شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.
در این هنگام یکی از مخالفان کفش خود را به سمت خودرو روحانی پرتاب کرد که به کسی اصابت نکرد.
بر اساس این گزارش در حالی که مخالفان مانع عبور ماشین  روحانی شدند نیروی انتظامی تلاش کرد راه را برای عبور وی باز کند و در این میان چندین نفر جلوی ماشین به زمین خوردند که با هدایت نیروی انتظامی و توقف ماشین رئیس جمهور حادثه ای پیش نیامد.

در پایان ماشین رئیس جمهور به همراه تیم همراهان و حراست از فرودگاه خارج شدند. پیش از ظهر امروز حدود 100 نفر از مخالفان مواضع و مذاکرات روحانی از بسیج دانشجویی در فرودگاه مهرآباد تهران حضور یافته بودند. تجمع حامیان مواضع روحانی نیز از همین تعداد جوان و دانشجو در فرودگاه تشکیل شده بود. 



پیام زندانیان سیاسی برای تولد مهدی کروبی: محبوب آزادگان سرزمین مان هستی

جمعى از زندانیان سیاسى بند ٣۵٠ زندان اوین که از حامیان مهدى کروبى در انتخابات ریاست جمهورى ٨٨ بوده اند در پیامى به مناسبت سالروز تولد این همراه محبوس جنبش سبز، زادروز وى را تبریک گفته اند.
به گزارش کلمه، در نامه این زندانیان که به امضای محمد داروی، عبدالله مومنی، حسن اسد زیدآبادی و مصطفی دانشجو رسیده آمده است:اینک هفتاد و هفت ساله شده اید، عمرى که قریب سه سال آن در “حبس نظر” گذشته است. چه باک گر همه اش بگذرد؛ چرا که تیماردارى از درخت کرامت انسان، در زمستان معنى مى دهد که سهم تابستانیان، جز نوچى سرانگشت از شهد شیرین میوه نیست.
مهدی کروبی بیش از ۹۵۰ روز است که در حصر خانگی است. هر چند او از نظر جسمی دچار مشکلات فراوانی شده است اما از روحیه بسیاری بالایی برخورد است.
هر چند رفتار ماموران امنیتی نسبت به گذشته تغییراتی کرده است اما هنوز هم مهدی کروبی در آپارتمانی در حصر است که پنجره های آن را پوشانده اند و مهدی کروبی حتی به هوای آزاد هم دسترسی ندارد، به طوری که دچار مشکلات تنفسی شدیدی شده است.
متن این پیام که در اختیار کلمه قرار گرفته است به شرح زیر است:
بگذار به شارع مى خانه بگذریم
کز بهر جرعه اى همه محتاج این دریم
روز نخست چون دم رندى زدیم و عشق
شرط آن بود که جز ره آن شیوه نسپریم
جایى که تخت و مسند جم مى رود به باد
گر غم خوریم خوش نبود، به که مى خوریم
جناب آقاى مهدى کروبى؛ زندانى آزاد، رفیق راه و دوست عزیز “در این میهمان خانه ى میهمان کش روزش تاریک”، در این دربار دربسته، در این زندان، زیر نور چراغى که حاصل رنج و زحمت پیشینیان ما در دوران تاریک گذشته است، رو به حافظ آوردیم و به نیت تبریک هفتاد و هفتمین زادروزتان -چه اعداد خوش یمنى- و آن آمد که ابتدا خواندید. آمد که ما و شما، در این خم خانه ى بلا، هم پیاله بوده ایم و ساغر به ساغر نزدیم مگر تا واپسین پیاله با هم نوشیدیم، گیرم که در این باده، مى حبس و رنج پیموده بودند.
بارى! شما را دیگر منصبى در کار نیست تا با آن خطابتان کنیم؛ اما چه باک شما را که حالا صاحب مقام رفیع “محبوب آزادگان سرزمین تان” هستید و همراه سبز شرف در هنگامه نیرنگ و جفا بودید.
اینک هفتاد و هفت ساله شده اید، عمرى که قریب سه سال آن در “حبس نظر” گذشته است. چه باک گر همه اش بگذرد؛ چرا که تیماردارى از درخت کرامت انسان، در زمستان معنى مى دهد که سهم تابستانیان، جز نوچى سرانگشت از شهد شیرین میوه نیست.
آرى! شکوفه ى بهار امروز این ملت مرهون پایدارى شما در حراست از این درخت، به روزهاى سخت زمستانیست که از سر مى گذرانیم.
در آن بوران و کوران باهم بودیم، گو بهاران هم بگذرد، با هم بودن را خوش است.
تولدت فرخنده است شیخ آزاد از جامه ى افراط؛ مرد ملبس به آزادى.
“دمت گرم و سرت خوش باد…!”
چهارم مهرماه یکهزار و سیصد و نود و دو خورشیدى
حسن اسدى زیدآبادى
امیر اسلامى
امید بهروزى
على رضا روشن
حسین رونقى ملکى
مصطفى دانشجو
محمد داورى
مصطفى عبدى
فرشید یداللهى
افشین کرم پور
رضا انتصارى
حمیدرضا مرادى
عبدالله مومنى

صدا و سیما خبر گفت و گوی تلفنی روحانی و اوباما را چه زمانی پخش کرد؟

گفت و گوی تلفنی روحانی و اوباما بازتاب گسترده ای در فضای رسانه ای و مجازی داخل و خارج از کشور داشت اما مثل همیشه صدا و سیمای جمهوری اسلامی از این رویداد خبری عقب افتاد.
به گزارش کلمه، در حالی که گفت و گوی تلفنی ۱۵ دقیقه ای روحانی و اوباما خیلی زود در صدر اخبار رسانه های بزرگ دنیا نشست و رسانه های مجازی و مستقل ایران نیز به پوشش کامل این گفت و گو در آستانه عزیمت روحانی از نیویورک پرداختند اما صدا و سیما با سردی از کنار این خبر گذشت.
شب گذشته سایت رسمی ریاست جمهوری خبر گفت و گوی تلفنی روسای جمهوری ایران و امریکا را منتشر کرد و پس از آن بود که خبرگزاری جمهوری اسلامی اقدام به انتشار خبر کرد. خبری که موثق و قابل تایید بود اما واحد مرکزی خبر صدا و سیما این خبر را که اکنون پرببینده ترین خبر سایت است را ساعت ۶ و ۴۹ این خبر را به این صورت منتشر کرد: به گزارش واحد مرکزی خبر ، در حالیکه اقای روحانی در حال حرکت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه برای خروج از نیویورک بود، این تماس برقرار شد و دوطرف درباره مسایل مختلف با یکدیگر گفت وگو کردند. در این گفت وگوی تلفنی، دو طرف بر اراده سیاسی برای حل سریع مساله هسته ای تاکید کردند و زمینه را برای حل موضوعات دیگر و همکاری در مسائل منطقه ای مورد توجه قرار دادند.
در همین حال شبکه خبر سیما که هر خبری را با آب و تاب منتشر می کند، تنها به زیرنویسی اکتفا کرد و از پخش این خبر که صدرنشین اخبار شب گذشته دنیا بود خودداری کرد.
شب گذشته سایت عصر ایران در انتقادی به صدا و سیما نوشت: واحد مرکزی خبر صدا و سیما تا این لحظه که حدود ۲ ساعت از اعلام خبر گفت و گوی تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا می گذرد، از انعکاس این خبر خودداری کرده است و آخرین خبرهای آن ، سخنان روحانی در جمع خبرنگاران، اجلاس عدم تعهد و گزارش ۱+۵ است. این در حالی است که همه خبرگزاری های دنیا ، این خبر را به طرز وسیعی پوشش داده اند ولی احتمالاً برای صدا و سیما خبر مهمی نبوده است!
البته این خبر از روی سایت برداشته شد و بعد از آن در تحلیلی مکالمه جدی به جای مصافحه تشریفاتی با انتقاد از صدا و سیما نوشت: واحد مرکزی خبر صدا و سیما از پوشش خبر تا ساعت یک بامداد شنبه ۶ مهر خودداری کرد. شبکه خبر سیما اما ساعت ۲۳:۳۰ زیر نویس کرد. نویسندگان برنامه خبری ۲۰:۳۰ که به تمسخر رسانه های مستقل پرداخته بودند که چرا پیشاپیش از گفت و گوی سران ایران و آمریکا و دیدار جان کری با جواد ظریف خبر داده و طرح های روزنامه ها را فتوشاپ توصیف کرده بودنداحتمالا در حال نگارش سناریوی تازه برای برنامه امشب هستند.
در هر حال روز گذشته آنطور که رسانه های بین المللی نوشته اند رویدادی تاریخ رخ داد. رویدادی که برای رسانه ملی از اهمیتی برخوردار نبود. به گفته برخی از تحلیل گران در حال حاضر به نظر می رسد که تندروها در شوک این خبر هستند و شاید صدا و سیما نیز نیازمند زمان برای پوشش چنین خبری بوده است.
شب گذشته هنوز ساعتی از انتشار خبر گفت و گوی اوباما و روحانی نگذشته بود که سایت نزدیک به شاگردان مصباح یزدی نوشت: این رفتار پر ابهام و عجیب از سوی رئیس جمهور در شرایطی صورت گرفته است که هیچ دستاورد عینی دیپلماتیکی برای معامله با برند «ایران انقلابی» که در پس این تماس تلفنی اتفاق افتاده است، برای ایران حاصل نشده و مشخص نیست با کدام توجیه دیپلماتیک و عقلانی، تماسی که مهمترین سرمایه ملت ایران یعنی برند مقاومت، برای آن هزینه شده است، بدون هرگونه آورده خاص برای این ملت، آنهم در هفته دفاع مقدس برقرار شده و اتفاق افتاده است.
این سایت که طی هشت سال حامی اصلی احمدی نژاد بود و از هر اقدام خلاف مصالح ملی او حمایت صد در صدی می کرد اینک بی توجه به اینکه مهمترین محور این گفت و گو که مساله هسته ای بود نوشته که این گفت و گو ” بدون هرگونه آورده خاص برای این ملت ” انجام شده است!
روزنامه کیهان هم که هنوز نتوانسته نکته ای برای توهین و هتاکی پیدا کند امروز در حالی که تیتر اصلی خود را به روابط ایران و امریکا اختصاص داده بود نوشت: به رغماظهارات سنجیده و دیپلماسی منطقی دکتر روحانی در نیویورک برای حل مسئله هسته ای کشورمان، واشنگتن پاسخ درخور و مناسبی به این دیپلماسی نداد. اما ننوشت چرا به جای بیان اظهار نظر سناتورها و سیاستمداران تندروی امریکا به بیان نظرات دیگر مسئولان سیاست خارجی و کاخ سفید نپرداخته است.
در همین حال در ستون خبرهای ویژه خود بدون اشاره به اظهار نظرات مثبت و سازنده ای که طی روزهای اخیر انجام شده با بزرگنمایی قدرت اسراییل نوشت:” اختیار اوباما دست کنگره و کنگره در اختیار صهیونیست‌هاست!

روحانی: کسی حق ندارد ایرانی را از بوی وطن محروم کند/ وظیفه دولت تسهیل رفت و آمد ایرانیان است

در میان دیدارها و گفت و گوهایی که حسن روحانی در نیویورک داشت، دیدارش با ایرانیان مقیم امریکا ویژگی دیگری داشت. دیداری که روحانی حرف دل صدها ایرانی را به زبان آورد و گفت که این حق طبیعی هر ایرانی است که از سرزمین خود دیدار کند. مگر ما حق داریم ایرانی را از بوی وطنش محروم کنیم؟

به گزارش کلمه، نزدیک به هزار ایرانی از نقاط مختلف امریکا گرد آمده بودند تا در جلسه ای با رییس جمهوری خود در نیویورک دیدار داشته باشند.  روحانی گفت که دولت وظیفه خود می داند راه رفت و آمد ایرانیان به وطنشان را تسهیل کند. این حق طبیعی هر ایرانی است که از سرزمین خود دیدارکند. مگر ما حق داریم ایرانی را از بوی وطنش محروم کنیم؟

مالک ایران، ایرانیان هستند. ایرانیان تعلق به همه ایرانیان دارد. دولت قیم مردم نیست. هیچکس در نظام اسلامی قیم مردم نیست.

من فکر می کنم اگر بخواهم پیام شما را به ایران منتقل کنم شاید مهمترین دیدار از ایران حق مسلم ماست.

سخنان وی با تشویق و ابراز احساسات شرکت کنندگان رو به رو شد.



در این مراسم کودکان ایرانی در لباس های محلی سرودهایی به زبان فارسی اجرا کردند. در همین حال روحانی هم که غزلی از حافظ می خواند از مردم خواست که به فرموده حافظ گله ها را فراموش کنند که وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کافریست رنجیدن.

محمدجواد ظریف که این دیدار را شیرین ترین قسمت سفر روحانی به نیویورک خوانده در پست فیس بوکی خود با کنایه ای ظریف به صدا و سیما نوشته است: نمی دانم سیما این برنامه را پخش مستقیم کرده یا خیر ولی امیدوارم پخش کنند تا شما هم در این شادی که من و همه اعضای هیأت داشتیم شریک باشید.

حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران گفت: ایرانیان سفیران سرزمین خود در سراسر جهان و حلقه وصل سرزمین ایران با سایر ملت ها هستند.

دکتر حسن روحانی در جریان سفر به نیویورک به منظور شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دیدار جمع کثیر و پرشور ایرانیان مقیم آمریکا که در فضایی کاملا صمیمانه برگزار شد، اظهار داشت: اقلیت های یهودیان، ارمنی ها، آشوریان، رزتشتیان همه و همه زیبایی های سرزمین ایران می باشند.

رییس جمهور افزود: ایران به عنوان سرزمین همه دلها، در دو مقطع بزرگترین فرهنگ را آفرید، فرهنگ باستان قبل از اسلام یکی از چند فرهنگ بزرگ جهان بود و هنوز هم ما به آن دوران می بالیم و افتخار می کنیم.

حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اشتیاق مقام های اروپایی برای ملاقات با او گفت: هیچ مقامی نبود که در این سفر با من ملاقات کند و از عظمت ملت ایران و انتخابات ۲۴ خرداد۹۲ سخن نگوید.

دکتر روحانی اظهار داشت: همه این لحظه ها برای من شیرین بود و احساس غرور می کردم که نماینده یک ملت و فرهنگ بزرگ هستم.

رییس جمهوری اسلامی ایران افزود :دولت تدبیر و امید دست نیاز به سوی هیچ کشور خارجی دراز نخواهد کرد، اما دست نیازش را به سوی شما ایرانیان دراز می کند، زیرا شما می توانید تصویری واقعی از سرزمین خود به جهانیان معرفی کنید.

دکتر روحانی تصریح کرد: صدا و سیمای ما در اینجا شما هستید، شما می توانید صدای ملت ایران را به گوش مردم آمریکا برسانید و فرهنگ غنی خود را به آنها معرفی کنید.

رییس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه در بحث رابطه میان ایران و آمریکا گذشته تلخی وجود دارد، گفت: تنش ها و تخاصمی که از گذشته میان تهران – واشنگتن شکل گرفته یک شبه حل نمی شود.

دکتر روحانی در خصوص تمایل اوباما برای دیدار و مذاکره با وی گفت: من با اصل پیشنهاد موافق هستم اما دو طرف هر چه فکر کردیم که نتیجه این ملاقات چگونه برای دو ملت هدیه مناسبی باشد، متوجه شدیم که این مسئله در این فاصله زمانی کوتاه مسیر نیست.

رییس جمهور همچنین به تلاش ها برای بازگرداندن یک میراث گرانبهای تاریخی با قدمت دو هزار و ۷۰۰ ساله از آمریکا به ایران اشاره کرد و گفت: سالها پیش این آثار گرانبها به آمریکا قاچاق شد و در این سفر قرار شد این شی ارزشمند به کشور بازگردانده شود.

دکتر روحانی تاکید کرد: افتخار می کنم که این اثر گرانبهای تاریخی ملت ایران را به کشور بازگردانم.

گفت وگوي تلفني اوباما و روحانی


 باراك اوباما رئيس جمهوري ايالات متحده امريكا، در تماس تلفني با حسن روحاني رييس جمهوري اسلامي ايران، با وي گفت وگو كرد. 

به گزارش ايرنا، در حاليكه رييس جمهوري اسلامي ايران در حال حركت از محل اقامت خود به سمت فرودگاه براي خروج از نيويورك بود، اين تماس برقرار شد و طرفين پيرامون مسايل مختلف با يكديگر گفت وگو كردند.
در اين گفت وگوي تلفني، دو طرف بر اراده سياسي براي حل سريع مساله هسته اي تاكيد كرده و زمينه را براي حل موضوعات ديگر و همكاري در مسائل منطقه اي مورد توجه قرار دادند.
در اين گفت وگوي تلفني روساي جمهوري ايران و آمريكا، همچنين وزراي امور خارجه خود را مامور كردند تا زمينه همكاري هاي لازم را هر چه زودتر فراهم آورند. 

اخبار زندانیان سیاسی

بازداشت و بیخبری از داوود آقامیرزایی
داوود آقامیزایی از فعالین سیاسی تهران ۱۵ روز پیش در منزل شخصی خود بازداشت و تاکنون موفق به تماس با بستگان خود نشده است.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق در ایران، داوود آقامیرزایی از فعالین سیاسی در تاریخ ۲۰ شهریور ماه در منزل مسکونی خود توسط مامورین وزارت اطلاعات بازداشت شد.
مامورین ضمن تفتیش منزل لوازم شخصی وی را ضبط کرده و با خود بردند.
یکی از نزدیکان این فعال سیاسی به گزارشگر هرانا گفت: "داوود آقا میرزایی بدلیل کهولت سن و بیماری پدر و مادرش در حقیقت پرستار ایشان بوده و بازداشت وی وضعیت پدر و مادر ایشان را نیز نگران کننده کرده است."
این زندانی سیاسی تاکنون هیچ تماسی با بستگان خود نداشته است و از علت بازداشت و اتهامات وارده به وی هیچ اطلاعی در دست نیست.
گلایه مریم شفیع پور از وضعیت وخیم جسمی در اولین دیدار با خانواده
 روز گذشته پدر و خواهران مریم شفیع پور با این زندانی سیاسی دیدار کردند.
به گزارش سحام٬ این اولین دیدار خانواده شفیع پور با دخترشان طی مدت بازداشت وی بوده است. پیشتر بازجوها تنها دو بار اجازه تماس تلفنی این فعال سیاسی با خانواده اش را داده بودند.
وی در این ملاقات کابینی از وضعیت بد جسمی خود خبر داده است. اگر چه شرایط روحی وی مطلوب گزارش شده٬ لیکن لمس شدن دست٬ ناراحتی پوستی و عفونت دندان شرایط جسمی وی را تحت تاثیر منفی قرار داده است.
 بازجوی وی تهدید کرده است که قرار بازداشت وی تمدید خواهد شد. بازجویان وی در روزهای نخستین بازجویی وی را به سه ماه انفرادی تهدید کرده بودند.
مریم شفیع پور در ۵ مرداد ماه سال جاری بازداشت شد. این اولین باری بود که به وی اجازه ملاقات داده شد و در طی این مدت تنها توانسته دو تماس کوتاه تلفنی با خانواده خود داشته باشد که در آخرین تماس خانواده متوجه شرایط نامناسب روحی و جسمی او شده اند و این موضوع موجب افزایش نگرانی های خانواده شده بود.

مریم شفیع‌پور که عضو کمیته زنان ستاد دانشجویی انتخاباتی مهدی کروبی در انتخابات سال ۸۸ بود، در سال ۱۳۸۹ به دلیل فعالیت‌هایش از سوی دادگاه انقلاب قزوین به یک سال حبس تعلیقی محکوم شد. اما به گفته مسئولین بازداشت اخیر وی ارتباطی با حکم صادره نشده ندارد.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 6 مهر، 28 سپتامبر