۱۳۹۲ تیر ۲۵, سه‌شنبه

از وبلاگ ها/ برای آزادی فریبا پژوه

فریبا پژوه را از اوایل ایلنا می شناختم؛ مانند آن روزهای همه ی ما پر شور بود و سرشار از انرژی؛ قبل از حوزه ی سیاسی، کارش را در حوزه حماسه و دفاع مقدس شروع کرده بود؛ شاید ادای دینی بود به پدر جانبازش؛
در ده سال گذشته؛ همان طور که همه ی ما پخته تر شدیم؛ او نیز؛ پخته تر شد و آرام تر.
سال ۱۳۸۸ بعد از آزادی از اوین که به منزلش رفتیم؛ از قرص هایی می گفت که همدمش شده بودند؛ …
برای فریبا پژوه و برای امیر بنان همسر روایت فتحی اش؛ که صبر را این روزها تجربه می کنند؛
برای آزادیش دعا کنیم که امیر المومنین علی (عل) فرمود: مَنْ طَلَبَ عِزّا بِظُلْمٍ وَباطِلٍ أَوْرَثَهُ اللّهُ ذُلاًّ بِإِنْصافٍ وَ حَقٍّ؛
هر کس عزّت را با ظلم و باطل طلب کند، خداوند به انصاف و حق ذلّت نصیبش مى نماید.
پس نوشت: روح الله رجایی روزنامه نگار و مدرس ارتباطات درباره فریبا پژوه نوشت: اگر نوشتن این کامنت باعث دردسر برای من نمی شود باید بگویم که تقریبا ۱۰ سال قبل با او و یک بزرگوار دیگر رفتیم کربلا. طبیعی است که یک روح الله که رجائی هم باشد خودش را از یک فریبای پژوه متدین تر بداند و اعتراف می کنم فکر می کردم من لایق تر از او به این سفرم و نمی دانستم اصلا برای چه به چنین سفری آمده.بماند که چند بار و چقدر صورتش را خیس اشک دیدم اما این را خوب یادم هست که صبح اولین روزی که به تهران برگشتیم،به من تلفن کرد.بد جوری گریه می کرد.فکر کردم لابد کسی مرده.گریه می کرد و می گفت: «پس چرا من هر چه بیرون پنچره را نگاه می کنم حرم را نمی بینم؟!»
خانم پژوه البته در حوزه کاری اش « بیش فعال» بود و البته من و او الان دو جور متفاوت فکر می کنیم.اما هر چه هست،شنیدن این خبر که برای من کم تلخ نیست.اصلا خانه پرش این است که او را باید می گرفتند تا برای امنیت ملی مشکلی پیش نیاید.بیشتر از این؟ کاش دست کم این اتفاق در ماه رمضان نمی افتاد. از امیرالمونین که او با معرفت زیارتش کرد آزادی اش را می خواهم.

حسین کاشفی: هاشمی شناسنامه انقلاب است و باید به نماز جمعه بازگردد

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت تاکید کرد: اگر مردم را از تفکرات هاشمی که شناسنامه انقلاب است محروم کنیم باید پاسخگوی تاریخ و آینده‌گان باشیم.
حسین کاشفی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص بازگشت آیت الله هاشمی به تریبون نماز جمعه عنوان کرد: هاشمی شناسنامه انقلاب است و باید از تجربه او چه در مدیریت و چه در مباحث اخلاقی همواره استفاده کرد.
 وی ادامه داد: آیت الله هاشمی فردی است که در مسائل زیادی در کشور صاحب نظر است و اگر مردم را از تفکرات چنین فردی محروم کنیم باید پاسخگوی تاریخ و آینده‌گان باشیم.
 این عضو جبهه مشارکت همچنین با اشاره به نقش هاشمی در انتخابات عنوان کرد: موج عظیمی که هاشمی در انتخابات ایجاد کرد هم اکنون به اقبال گسترده مردم به او تبدیل شده است و باید ادامه داشته باشد.
 وی گفت: یکی از مواردی که آیت الله هاشمی می‌تواند با مردم به صورت مستقیم صحبت کند خطبه‌های نماز جمعه است.
 کاشفی حضور هاشمی در خطبه‌های نماز جمعه را به نفع جامعه و آینده کشور ارزیابی کرد و گفت: با حضور هاشمی در خطبه‌های نماز جمعه نباید واهمه‌ای از اقدامات افراطیون داشت چرا که آنها باید توسط مسئولان امر کنترل شوند. در غیر این صورت این نشان دهنده ضعف ماست که نتوانسته‌ایم عده قلیلی از افراطیون را کنترل و مهار کنیم.
 رئیس خانه احزاب با تاکید بر اینکه مردم در انتخابات نشان دادند رفتارها و حرکت‌های تندرو را نمی‌پسندند،گفت: اگر قرار باشد فردی بتواند به راحتی امنیت خطیب نماز جمعه را خدشه دار کند این بدان معناست که فردی که در جایگاه کنترل این امور قرار گرفته است ضعیف عمل کرده است. این افراد باید ارشاد شوند و اگر از جایی پشتیبانی می‌شوند باید با این کانون‌ها برخورد کرد چرا که این اقدامات افراطی تنها در مورد هاشمی صورت نگرفته است بلکه نسبت به نوه بنیانگذار انقلاب، رئیس مجلس در قم و ناطق نوری در ماه مبارک رمضان سال گذشته نیز این اقدامات رخ داد.
 کاشفی افزود: اگر با حرکت‌های افراطی با عزم جدی برخورد شود این مسائل تکرار نخواهد شد، گفت: در صورتی که این اقدامات از سوی افراطیون ادامه پیدا کند قطعا این سوال برای اذهان عمومی ایجاد می‌شود که وقتی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نمی تواند امنیت داشته باشدحقوق شهروندی در جامعه چه جایگاهی خواهد داشت؟

خطر کم آبی در تهران / شاید کار به جیره بندی برسد

کلمه – گروه خبر: شرکت آب و فاضلاب استان تهران در اطلاعیه‌ای نسبت به تداوم افزایش مصرف آب در تهران ابراز نگرانی‌ کرد؛ در صورت ادامه روند افزایش دما در روزهای آتی، نگرانی‌هایی در خصوص تأمین آب در تهران به وجود خواهد آمد.
به گزارش ایلنا، گزارش‌های سازمان هواشناسی از تداوم افزایش دمای هوا در تهران تا ۴۰ درجه سانتی‌گراد حکایت دارد که این مسئله افزایش مصرف آب را در پی خواهد داشت؛ این در حالی است که ظرفیت منابع سدها، شبکه توزیع و حجم مخازن آب تهران، توان این افزایش ناگهانی را ندارد.
این اطلاعیه می‌افزاید: مصرف آب در تهران طی روزهای اخیر تا سه میلیون و ۲۰۰ هزار متر مکعب افزایش یافته است که در صورت ادامه روند افزایش دما در روزهای آتی، نگرانی‌هایی در خصوص تامین آب در تهران به وجود خواهد آمد.
در پایان این اطلاعیه، شرکت آب و فاضلاب استان تهران ضمن اعلام اینکه تمامی امکانات خود را برای مدیریت این وضعیت به کار خواهد بست، از یکایک شهروندان تهرانی خواسته است تا با مسئولیت‌پذیری و رعایت الگوی مصرف آب، خدمت‌گذاران خود را در طول روزهای گرم پیش رو در مقابله با کمبود آب یاری کنند.
در همین باره مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور گفت: اصراف در مصرف آب به افت فشار و کم آبی در تابستان منجر خواهد شد.
 مهدی ثمره هاشمی، مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور در گفت و گو با خبرنگار ایلنا، کیفیت آب تهران را از لحاظ بهداشتی مطلوب دانست و گفت: آب شهر تهران از لحاظ کیفیت با آب‌های شهرهای کل دنیا رقابت می‌کند و فاقد هر گونه میکروب است.
 وی ادامه داد:‌ بنده با اطمینان خاطر به شهروندان تهرانی می‌گویم بدون هیچ گونه نگرانی و بدون استفاده از دستگاه‌های تصویه یا آب‌های بسته بندی می‌توانند از آب شرب استفاده کنند.
 هاشمی در خصوص کیفیت آب درمناطق مختلف کلان شهر تهران گفت: کیفیت آب در مناطق مختلف کمی متفاوت است ولی با اتمام پروژه خط کمربندی که دورشهر کشیده خواهد شد این تفاوت هم از بین خواهد رفت البته این پروژه به دلیل عظیم بودن و هزینه بر بودن زمان بر است.
 وی با اشاره به کیفیت آب پردیس، رودهن و جاجرود افزود: یک خط انتقال آب در نواحی ذکر شده در حال اجرا است که تا دوماه آینده به بهره برداری خواهد رسید و کیفیت آب این مناطق تامین خواهد شد.
 مدیر عامل شرکت مهندسی آبفای کشور در خصوص سرانه مصرف روزانه کشور گفت: سرانه مصرف آب در کشورهای مختلف بنا به فرهنگ، آیین و رسوماتشان متفاوت است ونباید انتظار داشته باشیم سرانه مصرف ماهم با دیگر کشورها یکی باشد، ما با کاهش مصرف ۵۰ لیتر در روز و رسیدن به ۱۳۰ لیتر مصرف روزانه می‌توانیم بدون مواجه شدن با مشکل خاصی نیاز کشور را تامین کنیم.
 هاشمی با اشاره به هدر رفت آب در شبکه‌ها افزود: تصویه خانه‌ها باید بهینه‌سازی شوند و نیز استفاده از دور فشان‌ها، شیرهای اهرمی، پدالی، الکترونیکی، دقت در نوع لباسشویی، ظرفشویی، نوع دوش حمام و دقت در تجهیزات مورد استفاده در منازل می‌توانند در پایین آمدن سرانه مصرف آب موثر باشند.
 وی در پایان متذکر شد: با توجه به کم آبی، پایین بودن بارندگی و خشکسالی در صورت مصرف بی رویه مردم و استفاده‌های غیرضروری از آب شرب با افت فشار و سهمیه بندی تابستان را خواهیم گذراند.

سردار علائی با انتقاد از نصب شنود در دفتر علی مطهری: نباید با نگاه امنیتی کشور را اداره کنیم

کلمه – گروه خبر: حسین علایی در همایش تجلیل از پیشکسوتان جهاد و شهادت با بیان اینکه نباید با بیان امنیتی کشور را اداره کنیم افزود: اینکه در دفتر نماینده مجلس دوربین و شنود بگذارند در شان جمهوری اسلامی نیست.
به گزارش خبرنگار مهر سردار حسین اعلایی در همایش تجلیل از پیشکسوتان جهاد و شهادت که امروز سه شنبه در مسجد ولی عصر برگزار شد به انتخابات سال ۹۲ پرداخت و گفت: انتخابات امسال بسیار مهم و حساس برای جمهوری اسلامی ایران و همه کشورهایی که اتفاقات ایران را دنبال می کنند بود.
وی با بیان اینکه از روزی که مقام رهبری سال جدید را به عنوان حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی مطرح کردند قرار بر شکل گیری حماسه بود افزود: پس از سال ۸۸ و مشکلات ناشی از آن قرار بود انتخابات امسال باعث وحدت ملی و انسجام ملی شود لذا طبیعتا برای تحقق این حماسه اقداماتی لازم بود که مقام معظم رهبری اجرای پیشتاز حماسه سیاسی را برعهده گرفتند و فرمودند انتخابات آزاد که همه سلایق در آن شرکت کنند.
این فرمانده نیروهای مسلح در تبیین دلیل عدم دخالت نظامیان در این دوره از انتخابات افزود: به خاطر اینکه حماسه سیاسی شکل بگیرد مقام معظم رهبری فرمودند من یک رای بیشتر ندارم و به همه اطمینان دادند انتخابات رقابتی است و با حضور همه جریانها برگزار خواهد شد.
وی به بررسی های شورای نگهبان در مورد کاندیداهای ریاست جمهوری پرداخت و گفت: یکی از کاندیداهای مهم در فهرست افراد انتخاب شده نبود البته هم حضور این فرد موج ایجاد کرد هم رفتار ایشان بعد از نظر شورای نگهبان فضای مناسب برای انتخابات بوجود آورد که البته غیر از این بود ممکن بود انتخاباتی با این شکوه برگزار نشود.
سردار اعلایی با بیان اینکه کسی در انتخابات رای آورده فرد شناخته شده ای است افزود: رئیس جمهور منتخب فردی است که هیچ شائبه ای در مورد ایشان وجود ندارد به طوری که حتی رسانه های خارجی او را سیاستمداری کار کشته و دیپلماتی ورزیده در سطح جهان می دانند.
وی افزود: روحانی روی بعضی از مسائل و معضلات جامعه زیاد تکیه می کردند و آن سیاست خارجی بود بالاخره سیاست خارجی ما ۴ تحریم برای مردم بوجود آورد و مردم نسبت به این سیاست راضی نبودند.
این فرمانده نیروهای مسلح مسئله اقتصاد را از دیگر معضلات مهم کشور برشمرد و گفت: اقتصاد فعلی در شان جمهوری اسلامی نیست زیرا حتی من یک نامزد را ندیدم که از اقتصاد موجود دفاع کند همه آنها به وضعیت اقتصادی منتقد بودند علت این وضعیت وضع تحریم ها و دیگری مسائل ناشی از مدیریت اقتصادی است.
سردار علایی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تاکید روحانی مبنی بر اینکه نگاه امنیتی نباید بر رفتارهای اداری کشور وجود داشته باشد افزود: نباید با نگاه امنیتی دانشگاه و کشور را اداره کنیم نیاز به این کارها نیست اینکه در دفتر کار نماینده مجلس دوربین و شنود بگذارند در شان جمهوری اسلامی نیست.
وی ادامه داد: بعضی وقت ها برای مقابله با دشمن باید از تاکتیک های جدید استفاده کنیم این روش ها را در جنگ دیده ایم در کشورداری هم همین طور است ما برای اینکه بتوانیم برنامه هایمان را پیش ببریم بعضی مواقع باید راهبردها و تاکتیک هایمان را عوض کنیم. فکر می کنیم با راهبردها، روش ها و منطق ثابت نمی شود نظام اسلامی را در مقابل قدرت های مخالف به جلو ببریم پیام انتخابات نیز پیام تغییر بود.
سردار علایی در بخش دیگری از سخنانش به پیامد داخلی انتخابات اشاره کرد و افزود: این انتخابات به اقرار تمام کسانی که ناظر این انتخابات بودند سالمترین انتخابات دنیا بود که به بهترین شکل برگزار شد آن چیزی که در صندوق ریخته شد همانی بود که از صندوق بیرون آمد. همه مردم از انتخابات احساس رضایت کردند و بعد از انتخابات در کشور آرامش بوجود آمد و مردم شادمانی کردند که این مسئله بسیار مهمی است.
این جهادگر دفاع مقدس گفت: بسیاری از مسائل قومیتی در حاشیه مرزها تغییر پیدا کرد و تمایل به مرکز بیشتر شد. تمامی کشورهای منطقه از انتخابات استقبال کردند و فضای مناسبی برای ترمیم روابط با همسایگان ایجاد شده است.
 این رزمنده دفاع مقدس به بازنده بزرگ انتخابات سال ۹۲ اشاره کرد و گفت: بازنده بزرگ انتخابات رژیم اسرائیلی ها در خارج و سازمان منافقین در داخل بود زیرا آنها بدترین استقبال را از این انتخابات انجام دادند.
وی با توجه به انتخابات پیش رو اجماع علیه ایران کاهش پیدا کرده است افزود: اسرائیلی ها می گویند سیاست روحانی در دوران دبیری شورای امنیت ملی این بود که مذاکره کن تا فرصت غنی سازی بدست آوری و به نظر می رسد با این سیاست اجماع علیه ایران توسط غربی ها به شدت کاهش یافته است.
سردار علایی به پیامدهای بین المللی انتخابات پرداخت و افزود: کشورهای غربی که اسم خود را نظام بین الملل گذاشته اند تبلیغات زیادی را علیه انتخابات کشور انجام داده بودند. یکی اینکه در ایران انتخابات آزاد وجود ندارد یا اینکه انتخابات مهندسی شده است در حالی که نتیجه این انتخابات این نوع نگرش را به هم زد.
وی گفت: آنها می گفتند مردم از نظام فاصله گرفته اند یا اینکه گفته اند رای مردم اثری در سرنوشت ملت ندارد ولی این انتخابات باعث شد آنها بگویند رای ملت تاثیر دارد و امید به حل مسئله هسته ای به عنوان عاملی برای تحت فشار قرار دادن ایران افزایش پیدا کرده است. در اصل انتخابات نشان داد اراده ملی و حضور در صحنه، سرنوشت ساز است.
علائی در پایان با بیان اینکه سران اروپایی و آمریکایی هنوز تبریک نگفته اند افزود: آمریکایی ها به شدت بر تحریم ها افزودند آنها فضا را به خوبی درک نکردند ولی در همین آمریکا بین تصمیم گیرندگان شکاف ایجاد شده. جک استراو وزیر سابق انگلیس حرفهای جدیدی می زند و تمایل به حضور در ایران دارد. فرانسوی ها خواستار حضور ایران در مذاکرات ژنو۲ هستند، اینها نشان دهنده تاثیرات مثبت انتخابات سال ۹۲ است.

حسن روحانی: چرا به فردی که می‌گوید من طرفدار نظامم به زور می‌گوییم تو طرفدار نظام نیستی؟

رئیس جمهور منتخب کشور گفت: ملت در انتخابات این پیام را دادند که با نقشه‌ای دقیق‌تر و با دوری از افراط گری و اختلاف و شکاف می‌توان به مقصد رسید.
به گزارش خبرنگار ایلنا حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب کشور در بیست و یکمین محفل انس پیشکسوتان جهاد و شهادت با گرامیداشت یاد و خاطره امام و شهدا و جانبازان هشت سال دفاع مقدس اظهار داشت: زمانی که چهره تک تک شما عزیزان را نگاه می‌کنم یاد روزهای پرغرور جبهه برای من زنده می‌شود چه آنهایی که در زمان پیروزی انقلاب مبارزه کردند و چه کسانی که هشت سال در برابر عراق و در برابر دنیا در راه حفظ استقلال و عزت کشور ایستادگی کردند.
وی ادامه داد: من یک بار با یکی از مقامات سعودی دیدار کردم و از او به خاطر کمک‌هایشان به صدام گله کردم او گفت فقط این‌ها نبود بلکه کمک‌های دیگری نیز ما انجام دادیم که تا آنروز من از آن بی‌خبر بودم. این مقام سعودی گفت ما در ۷۰ کیلومتری جده بندرگاهی ویژه احداث کرده بودیم تا از طریق آن امکانات جبهه صدام به سمت عراق برود.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه صحبت‌های ما و گله و شکایت من نزدیک به ۷ ساعت به طول انجامید، اظهار داشت: پس از این بحث طولانی این مقام سعودی به من گفت که بگو حالا برای آینده چه کنیم.
روحانی ادامه داد: جایگاهی که اکنون روبروی آن ایستاده‌ایم نشان داد که ما در برابر صدام و صدامیان تنها نبودیم بلکه خدا را داشتیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه قبول ندارم که برخی می‌گویند ما بودیم و بعد دیگران نبودند، اظهار داشت: از تابستان ۶۲ که رزمندگان خود را برای عملیات بدر آماده می‌کردند من در جبهه‌های جنوب در یک روز فرزند رهبر معظم انقلاب را دیدم که در آن زمان رئیس جمهور بودند عصر آن روز فرزند آیت الله موسوی اردبیلی را دیدم که رئیس قوه قضاییه بودند و شب نیز فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی را دیدم که هم رئیس مجلس بودند و هم فرماندهی جنگ در سال ۶۲ را برعهده داشتند. من با دیدن این صحنه‌ها با خود گفتم که خدایا همه هستند بنابراین اصلا این را قبول ندارم که می‌گویند در جنگ سیاسیون کجا بودند؟ سپاه کجا بود؟ ارتش کجا بود؟ ناجا کجا بود؟
وی خطاب به جمع حاضر اظهار داشت: شما به من بگویید که کدام عملیات بود که ارتش یا سپاه بگوید من فقط بودم و من تنها کار‌ها را انجام می‌دادم.اتحاد همگان بود که موجب شد در برابر توطئه جهانیان، رزمندگان اسلام دست به دست هم بدهند و پیروز شوند.
وی خاطرنشان کرد: از عملیات ثامن الائمه گرفته تا فتح خرمشهر، از خیبر تا بدر، از والفجر ۸ تا عملیات بعدی و بعدی همه با هم بودیم مگر بدون هوانیروز و سپاه و عشایر و همه و همه می‌شد در برابر دشمن پیروز شد. نباید نکات ریز را بزرگ کنیم بلکه باید نکات اصلی را مدنظر قرار دهیم.
وی شروع کار دولت یازدهم را در ماه رمضان به فال نیک گرفت و گفت: این ماه از هزار ماه بهتر است و من امیدوارم که درِِِب این ماه رحمت و معرفت به سوی ما باز شود.
روحانی خاطرنشان کرد: تنها شبی که از شب‌های لیلة القدر بالا‌تر است شب پاسدار است شب رزمنده است شب‌هایی که رزمندگان تا صبح بیدار می‌دانند درحالی که اطمینان ندارند تا صبح فردا دوباره زنده هستند. یا این آخرین شب زندگی او است و همه شمایی که در این جمع هستید چقدر از این شب‌ها را تحمل کرده‌اید نه فقط شما بلکه خانواده‌های شما، فرزندان شما و دوستان شما.
وی با بیان اینکه هر جا در جنگ هشت ساله و در هر عملیاتی خلوص عمل وجود داشت و خلوص بیشتر بود پیروزی‌ها بیشتر بود، اظهار داشت: به من گفته شد که من پیشکسوت دوران جنگ هستم اما من بسیار کوچک بودم در زمان جنگ و شما پیشکسوت بودید. خلوص و کارکردن برای خدا اولین درسی بود که جبهه به ما آموخت. در جنگ هر جا ما با خلوص عمل کردیم هر جا اندیشیدیم و ابتکار به خرج دادیم، پیروز شدیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه اکنون نیز در دورانی همانند دوران دفاع مقدس قرار داریم، اظهار داشت: چه کسی این انتخابات پرشور را آفرید؟ دشمن چه فکری می‌کرد؟ما چه فکر می‌کردیم؟ چقدر تردید بود؟ چقدر سوءظن بود؟ چقدر آدم‌های پاک و خالص ناامید بودند؟ چقدر بعضی‌ها سوءظن و بدگمانی داشتند؟چقدر برخی شک داشتند؟ اما دیدیم که چطور خدا فضا را برگرداند و هرچه جلو‌تر رفتیم زمین هموار‌تر شد.
وی ادامه داد: دشمن فکر می‌کرد که یک شکاف بین حاکمیت و مردم به وجود آمده که هر روز بیشتر می‌شود و هیچ وقت پر نخواهد شد. خیلی‌ها فکر می‌کردند یک انتخابات سرد و بی‌رمق است و یک انتخاب حداقلی اتفاق می‌افتد.
رئیس جمهور منتخب خاطر نشان کرد: این انتخابات بلوغ مسئولین و بلوغ مردم بود. این انتخابات رشد فکری و خرد جمعی حضور همه در صحنه بود. بیعت مجدد با انقلاب بود و بیعت مجدد با اهداف ملی و منافع ملی بود. هیچ کس حضور ۷۳ درصدی را پیش بینی نمی‌کرد.
روحانی بیان داشت: هیچ کس از نتیجه این انتخابات ناراضی نیست. هیچ جناح سیاسی احساس شکست نکرد و آن کسی که در انتخابات پیروز شد آنقدر با معتدلین این جناح و آن جناح صمیمی بود که همه احساس پیروزی کردند حتی رقبای من نیز وقتی به دیدار من می‌آمدند احساس پیروزی را در دل آن‌ها احساس می‌کردم این‌ها جز توجهات ولی عصر چه چیزی می‌توانست باشد.
رئیس چمهور منتخب گفت: همه کسانی که به صحنه رقابت در انتخابات جمهوری آمدند از مشکلات کشور مطلع بودند اما هیچ کدام از مشکلات نترسیدند همانطور که ما در جنگ تحت فشار و کمبود‌ها بودیم و حتی سیم خاردار هم نداشتیم اما لحظه‌ای در پیروزی تردید نکردیم اکنون نیز ما تردیدی برای پیروزی نداریم.
وی گفت: یک کشور مفلوک چگونه می‌تواند ما را تهدید کند؟ چگونه اسرائیل می‌خواهد ما را به طور واقعی تهدید کند؟ این‌ها هیچ کدام جرات اقدام جدی ندارند؛ زیرا سابقه ۸ سال دفاع مقدس ما را به خاطر دارند اکنون نیز جنگ دیگری را برما تحمیل کردند جنگ روانی و سیاسی اما ملت با حضور پرشور در انتخابات به همگان ثابت کردند که به نظام وفادارند.
وی ادامه داد: ملت در انتخابات گفتند که می‌ایستیم اما طرحی نو را بر می‌اندازیم. ملت در انتخابات این پیام را دادند که با نقشه‌ای دقیق‌تر و با دوری از افراط گری و اختلاف و شکاف می‌توان به مقصد رسید چرا اشتباه یک نفر،یک حزب و یا یک گروه را دوست داریم کش بدهیم.
روحانی ادامه داد: چرا پیغمبر که رحمت عالمیان است و دل مردم را می‌خواند با مردم رفتاری برادرانه داشت و همین که دشمنی اقدام عملی نمی‌کرد او را قرین لطف خود می‌کرد. ابوسفیان را با تمام فتنه‌ها و دسیسه‌هایی که زیر سر داشت نه تنها آزاد کرد بلکه خانه‌اش را حریم امن قرار داد.
وی ادامه داد: اگر او پیامبر ما است ما نیز باید از اشتباه و خطای دیگران در صورتی که اشتباه خود را می‌پذیرند چشم پوشی کنیم چرا هنگامی که فردی می‌گوید من طرفدار نظامم به زور می‌گوییم تو طرفدار نظام نیستی چراکسی می‌گوید من طرفدار ولایتم به زور می‌گوییم نه تو طرفدار ولایت نیستی باید زمینه را برای وحدت عمومی آماده کنیم.
وی در ادامه صحبت‌هایش خاطرنشان کرد: به خدا سوگند پیشرفت کشور تنها در سایه وحدت محقق می‌شود. کمک کنید تا از اختلافات عبور کنیم تا مشکلات افزوده نگردد برای آنهایی که آماده بازگشتند راه را هموار کنیم. به گفته وی، پیام انتخابات وحدت و همدلی بود پیام این انتخابات تعامل با همه حتی با دنیا بود.
وی ادامه داد: سیاست خارجی ما نیز باید پویا و دارای تعاملی سازنده و موثر باشد البته با احترام متقابل و حفظ منافع و حقوق طرفین. کدام ایرانی است که بگوید من از حقوق ملتم می‌گذرم البته انتظارات جامعه نیز باید منطبق با توان و ظرفیت ملی باشد و مردم ما به این نکته توجه دارند که هیچ دولتی به تنهایی نمی‌تواندموفق شود.
رئیس جمهور منتخب خاطرنشان کرد: دولت یازدهم دولت تدبیر و امید دست خود را اول به خدا و پس از آن به سمت آحاد این مردم دراز می‌کند و پس از عنایت حق به حضور همه مردم و وحدت و تعامل بین آن‌ها تکیه می‌کند همه قوا باید زیر نظر رهبری به سمت پیشرفت حرکت کنیم و از مشکلات عبور کنیم.
وی خطاب به پیشکسوتان شهادت و ایثار اظهار داشت: توقع من از شما پیشکسوتان این است که تجارب خود را و امکانات خود را در اختیار ما قرار دهید و دولت مصمم است که شکاف‌های اجتماعی را از بین ببرد تا زمانی که قدرت ملی ساخته نشود دشمن شکست نخواهد خورد. قدرت ملی یعنی اقتصاد ملی یعنی وحدت ملی یعنی سیاست خارجی فعال و پویا یعنی ایمان و انگیزه قوی یعنی اتحاد همه قوا.
وی در خاتمه اظهار داشت: این قدرت ملی است که ما را در برابر دشمن و در برابر همه آنهایی که سربلندی این کشور را نمی‌خواهند موفق و پیروز می‌کند.

خلاقیت جالب احمدی نژاد برای ماندن در پاستور

اعتدال : در روزهای پایانی دولت محمود احمدی نژاد اقدامات عجیب و خلاف قاعده دولت هر روز شکل تازه ای به خود می گیرد. در تازه ترین اقدام بصورت چراغ خاموش و بی سر و صدا، معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری به بهانه بهرمندی از تجربیات روسای جمهور سابق و پیگیری امور اجرایی مربوط به آن ، اقدام به ایجاد تشکیلاتی جدید در ساختار نهاد ریاست جمهوری با عنوان «دفتر رئیس جمهور سابق»!  نموده است.  
به گزارش اعتدال، در این ساختار جدید که در تاریخ اول تیر 92 و طی نامه شماره   6070/92/200 و با امضای غلامحسین الهام به عنوان معاون توسعه مدیریت انسانی رئیس جمهور به بقایی معاون اجرایی و سرپرست نهاد ریاست جمهوری برای اجرا ابلاغ شده است، شرح وظایف دفتر رئیس جمهور سابق و تشکیلات تفصیلی و ساختار دفتر رئیس جمهور سابق با 25 پست سازمانی مشخص در نظر گرفته شده است.
 
جای این سوال باقی است که چرا آقای احمدی نژاد 8 سال قبل به فکر استفاده از تجربیات روسای جمهور سابق برنیامد و حتی ساختمانی که در اختیار رئیس جمهور سابق( خارج از نهاد ریاست جمهوری) بود را از وی گرفت و چنان در تبلیغات انتخاباتی و مناظرات تلویزیونی علیه همه مسئولان قبلی سخن گفت که شد آنچه شد. 

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 26 تیر، 17 جولای






















عکس/ تجمع سینماگران مقابل خانه سینما




















تجمع کارگران فولاد زاگرس در خیابان پاستور


گروهی از کارگران فولاد زاگرس برای پیگیری خواسته‌های خود در خیابان پاستور تهران تجمع کردند. علت این گردهمایی اعتراضی اخراج ۲۳۵ تن از کارگران این کارخانه و مطالبات پرداخت نشده‌ی آنهاست.
به گزارش خبرگزاری کار ایران (ایلنا) صبح امروز (دوشنبه ۲۴ تیر/ ۱۵ ژوئیه) نزدیک به ۱۸۰ نفر از کارگران اخراج شده‌ی کارخانه فولاد زاگرس برای رسیدگی به خواست‌هایشان در خیابان پاستور جمع شدند.

بنا بر این گزارش هفته گذشته فعالیت فولاد زاگرس به علت "ناتوانی مالی و زیان‌ده بودن تولید" متوقف شده و ۲۳۵ تن از کارگران این کارخانه اخراج شده‌اند.

ابراهیم ملابیگی، مدیر عامل شرکت ذوب آهن فولاد زاگرس، به ایلنا گفته است که معوقات حقوقی کارگران پرداخت می‌شود و آن‌ها "تا زمان مشخص شدن تکلیف نهایی کارخانه به اداره کار شهرستان قروه معرفی خواهند شد و از مستمری بیمه بیکاری استفاده خواهند کرد".
این کارخانه در سال ۱۳۸۲ برای توسعه اقتصادی واشتغال در شهرستان قروه ایجاد شد و بنیادگذار آن محمدرضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی‌نژاد و استاندار وقت کردستان بود.
مدیر عامل شرکت فولاد زاگرس هم‌چنین به ایلنا گفته است: «در طول این ده سال، به دلیل آن که صنایع بالادستی و پایین‌دستی تولیدات این کارخانه در منطقه ایجاد نشده است، فولاد زاگرس هر ساله حدود ۵ تا ۱۵ میلیارد تومان زیان داده است به طوری که تا کنون این شرکت حدود ۹۰ میلیارد تومان زیان داده و ۶۰ میلیارد تومان انباشت سرمایه دارد.»

اعتراض در قروه به جایی نرسید

کارگران معترض هفته گذشته دو تجمع در مقابل استانداری و اداره کار قروه برای پی‌گیری مطالبات خود، برگزار کردند.
اخراج، کمی دستمزد و به تعویق افتادن پرداخت آن، زندگی کارگران را فلج کرده است.
از آن‌جا که این اعتراض‌ها به جایی نرسید، آن‌ها تصمیم گرفتند در تهران دست به تجمع بزنند.
یکی از کارگران معترض به خبرنگار ایلنا گفته است: «کارگری که ۲۰ سال در یک کارگاه کار کرده و از سنین جوانی‌اش گذشته است در این شرایط اقتصادی چگونه می‌تواند شغل دیگری برای امرار معاش بیابد.»
بسیاری از کارشناسان علت تعطیلی مراکز صنعتی و تولیدی ایران را تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا می‌دانند. تحریم‌هایی که صنعت نفت و نظام بانکی ایران را شامل می‌شود، از جمله مهم‌ترین دلایل رکود صنایع و بحران اقتصادی ایران به شمار می‌آیند.
شروع کار روحانی و نوک کوه یخ
اخراج، پرداخت نشدن دستمزدها، پایین بودن دستمزدها و بلاتکلیفی کارگرانی که بدون قرارداد به کار گماشته می‌شوند، از جمله معضلات بزرگ کارگران است.
علاوه بر تحریم‌ها، به ناكارآمدی و بی‌برنامگی دولت‌های نهم و دهم برای رشد تولید و اقتصاد ایران اشاره می‌شود. پرداختوام‌ برای شرکت‌های به اصلاح زودبازده، افزایش هزینه‌های تولید با اجرای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها، که باعث بسته شدن بسیاری از کارخانه‌ها در دو سال اخیر شد، از جمله این موارد به شمار می‌رود.
روز گذشته (یکشنبه ۲۳ تیر/ ۱۴ ژوئیه) حسن روحانی، رئیس جمهوری منتخب ایران، در مجلس گفت که وضع بسیار خراب‌تر، تورم و بیکاری به مراتب بیشتر از آن چیزی است که تا کنون به آن اذعان شده است.
هم‌زمان کمال علیپور خنکداری، نماینده مجلس گفت که حقوق کارگران فولاد که به بیش از ۸۲ هزار نفر می‌رسند ۳ ماه است که پرداخت نشده است.
کارشناسان ازکوه مشکلات دیرپا و دوران دشواری سخن می‌گویند که دولت یازدهم برای حل ‌آن‌ها فقط چهارسال فرصت دارد.

آزمایش‌های موشکی ایران٬ عامل اختلاف ابرقدرت‌ها در شورای امنیت

شورای امنیت سازمان ملل
حمایت روسیه و چین از ایران در کمیته ویژه تحریم‌های شورای امنیت٬ مانع از تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شد. قدرت‌های غربی معتقدند كه ایران با آزمایش‌های موشکی خود تحریم‌ها را نقض کرده است.

نماینده استرالیا در سازمان ملل روز دوشنبه (۱۵ ژوئیه / ۲۴ تیر) اعلام کرد که در کمیته ویژه شورای امنیت برای اعمال تحریم‌ها علیه ایران٬ بر سر این‌که آزمایش‌های موشکی جمهوری اسلامی در سال گذشته ناقض تحریم‌های اعمال‌شده علیه برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیک ایران بوده یا نه٬ اختلافات جدی پدید آمده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز٬ روسیه و چین از پذیرش این‌که این آزمایش‌ها ناقض تحریم‌های اعمال‌شده بوده٬ خودداری کردند و همین مساله پیشنهاد «گروه کارشناسی درباره ایران» که مدعی نقض تحریم‌ها بود را رد کرده است. برخی از دیپلمات‌های سازمان ملل گفته‌اند که این اختلافات می‌تواند مانع تشدید تحریم‌ها علیه جمهوری اسلامی شود.
کمیته ویژه تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران از ۱۵ عضو این شورا تشکیل شده است. عامل اصلی بروز اختلافات در این کمیته٬ ادامه حمایت‌های چین و روسیه از ایران است. قدرت‌های غربی بار دیگر در متقاعد کردن این دو کشور برای افزایش فشار بر جمهوری اسلامی با هدف وادار کردن رهبران آن به تغییر رویکرد در قبال برنامه بحث‌برانگیز هسته‌ای ناکام مانده‌اند.
قدرت‌های غربی ایران را به تلاش برای تولید و توسعه تسلیحات هسته‌ای متهم می‌کنند و برای واداشتن  رهبران جمهوری اسلامی به تغییر رفتار در قبال «نگرانی‌های جدی» جامعه جهانی٬ تحریم‌های گسترده‌ای را علیه تهران اعمال کرده‌اند٬ اما ایران همواره با رد این اتهامات می‌گوید برنامه هسته‌ای کشور اهداف نظامی ندارد و مقاصد صلح‌آمیز را دنبال می‌کند. مقامات ایرانی با همین توجیه تحریم‌های سازمان ملل را غیرقانونی می‌دانند و از پذیرش آنها سر باز می‌زنند.
حمایت روسیه و چین از ایران٬ مانع تشدید تحریم‌ها
دیپلمات‌های شورای امنیت بدون افشای هویت واقعی خود در گفت‌وگو با رویترز گفته‌اند تا زمانی که اختلافات در کمیته ویژه تحریم‌ها علیه ایران برطرف نشود٬ اضافه کردن اشخاص و نهادهای مرتبط با آزمایش‌های موشکی ایران به فهرست تحریم‌های بین‌المللی میسر نخواهد بود.
گری کویینلن٬ نماینده استرالیا در سازمان ملل و رئیس کمیته ویژه تحریم‌ها علیه ایران٬ در آخرین گزارش فصلی خود به شورای امنیت گفته بود که «برخی از اعضای این کمیته معتقدند آزمایش‌های موشکی ایران نقض آشکار تحریم‌ها است و به همین خاطر همه کشورهای عضو باید تلاش‌های خود برای اعمال تحریم‌های مرتبط با برنامه موشکی ایران را تشدید کنند.»
اشاره کمیته ویژه تحریم‌ها علیه ایران به آزمایش‌های موشکی ایران در ژوئیه سال گذشته میلادی است که در آن برای اولین بار از نسل جدید موشک‌های شهاب و موشک «پیامبر اعظم ۷» رونمایی شده بود. آزمایش موشک‌های زلزال٬ فاتح ۱۱۰ و تندر هم از دیگر مسائل بحث‌برانگیز در این کمیته است.
اما روسیه و چین در آخرین نشست این کمیته به صراحت اعلام کردند که این آزمایش‌های موشکی را نقض تحریم‌ها نمی‌دانند و با افزایش فشار یا اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران موافق نیستند. این دو کشور همچنین در واکنش به دیگر موضوع مطرح شده که درباره نقض ممنوعیت صادرات تسلیحات از ایران بود٬ اعلام کردند که در این زمینه مدارک و شواهد کافی وجود ندارد.
قدرت‌های غربی عضو این کمیته پیش‌تر گفته بودند که ایران با ارسال تسلیحات برای رژیم بشار اسد در سوریه و گروه‌های شبه‌نظامی دیگری در منطقه از جمله حزب‌الله لبنان٬ به خشونت‌ها دامن زده و ممنوعیت‌ها را نقض کرده است.
رزماری دی‌کارلو٬ نماینده آمریکا در سازمان ملل در واکنش به اظهارات نمایندگان چین و روسیه و کارشکنی‌های آنها گفت: «این‌که این کمیته نتوانسته بر سر مساله‌ای که تا این حد واضح است به توافق برسد٬ ناامیدکننده است.» به اعتقاد او «درباره این‌که آزمایش‌های موشکی ایران نقض تحریم‌ها است٬ هیچ تردیدی وجود ندارد و اکثر اعضای شورای امنیت با آن موافق‌اند.»
با این همه٬ به نظر می‌رسد که اختلافات جدی است و تشدید تحریم‌های شورای امنیت علیه برنامه موشکی و هسته‌ای ایران در کوتاه‌مدت ممکن نخواهد بود. کشورهای عضو این کمیته امیدوارند با متقاعد کردن چین و روسیه بتوانند بار دیگر زمینه را برای افزایش فشار بر ایران فراهم کنند.

عرضه اینترانت ملی به کاربران خانگی در ایران

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت محمود احمدی‌نژاد از واگذاری اینترانت ملی به کاربران خانگی خبر داد. به گفته مسئولان، این شبکه، سرعت استفاده کاربران از سایت‌های داخل کشور را افزایش خواهد داد.

علی حکیم جوادی، معاون وزیر ارتباطات ایران در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر از تصویب نرخ اتصال کاربران به شبکه ملی اطلاعات (اینترانت ملی) خبر داد و گفت اقدامات فنی و اجرایی و انجام فاز آزمایشی برای امکان اتصال کاربران خانگی انجام شده است.
در همین حال سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران می‌گوید که تعرفه‌های تعيين شده دسترسی به شبكه ملی اطلاعات (اینترانت) ۸۰ درصد پایين‌تر از تعرفه‌های دسترسی به اینترنت با شرایط مشابه است.
به گفته حکیم جوادی تصمیم‌گیری در مورد سرعت اینترانت ملی در "شورای عالی فضای مجازی" صورت خواهد گرفت تا وزارت ارتباطات بتواند اینترانتی با پهنای باند ۲ میگابیت بر ثانیه در اختیار کاربران خانگی قرار دهد.
هم اکنون بر اساس قوانین ایران کاربران خانگی حق دارند از اینترنتی با سرعت ۱۲۸کیلوبیت بر ثانیه برخوردار باشند. در واقع استفاده از فیلترشکن‌ها برای دور زدن فیلترینگ در ایران موجب شده است که سرعت واقعی به مراتب کمتر از میزان رسمی باشد.
حکیم جوادی تصریح می‌کند که در حال حاضر به دلیل محدودیت‌های فنی سرعت اتصال به این شبکه حداقل ۲ مگابیت بر ثانیه تعیین شده اما با راه افتادن پروژه فیبرنوری منازل این محدودیت نیز برداشته می‌شود و کاربران خانگی می‌توانند به سایت‌های داخل ایران به ۱۰ برابر این سرعت دسترسی داشته باشند.
بر اساس این گفته‌ها سایت‌های خارجی همچنان از طریق اینترنت و با سرعت ۱۲۸کیلوبیت بر ثانیه برای کاربران خانگی در دسترس خواهد بود. این نگرانی وجود دارد که راه‌اندازی اینترانت ملی مقدمه قطع کامل دسترسی کاربران به اینترنت باشد.
اینترانت ملی و نگرانی کاربران از محدودیت‌های بیشتر
اینترانت به شبکه‌ای گفته می‌شود که به صورت محلی کار می‌کند. اینترانت می‌تواند در سطح یک سازمان یا یک کشور کار کند. به عنوان نمونه دفا‌تر فروش بلیط‌های هواپیما‌ها و قطار در ایران از اینترانت استفاده می‌کنند. بسیاری از دانشگاه‌های ایران نیز از این شبکه برای مدیریت و استفاده از اطلاعات تحصیلی دانشجویان سود می‌جویند.
کاربران اینترنت در ایران از محدودیت سرعت و فیلترینگ گسترده وب‌سایت‌های مختلف ناراضی هستند
پیش‌تر استفاده نادرست از واژه‌ی "اینترنت ملی" به جای "شبکه ملی اطلاعات" یا "شبکه اینترانت ملی" انتقاد شده بود. واژه‌ی "اینترنت" یک اسم خاص است و برای تمامی کاربران این شبکه در جهان یک معنای واحد دارد.
منتقدان می‌گویند به همین دلیل، عبارت "اینترنت ملی"، معنای "شبکه‌ی جهانی کشوری" را دارد و این عبارت، صحیح نیست. به همین دلیل چندی است که به ‌جای اینترنت ملی، از عبارات شبکه‌ی ملی اطلاعات و یا شبکه اینترانت ملی استفاده می‌شود.
به گفته مسئولان ایران ایده اصلی و هدف از راه‌اندازی اینترانت ملی جدا شدن از اینترنت جهانی نیست، بلکه حکومت در تلاش است که در جهت "کاهش هزینه‌های خرید پهنای باند، افزایش امنیت اطلاعات ملی و توسعه تجهیزاتی و اطلاعاتی" عمل کند.
کارشناسان می‌گویند این شبکه مستقل از اینترنت جهانی عمل کرده اما به آن متصل است تا کاربران علاوه بر دریافت خدمات ملی از طریق شبکه‌ی ملی اطلاعات بتوانند از خدمات اینترنت جهانی نیز بهره‌مند شوند.
با این حال نگرانی کاربران اینترنت از جایگزینی اینترانت ملی به جای این شبکه جهانی بی‌دلیل نیست. حکومت ایران در رعایت حقوق مدنی و پایبندی به آزادی‌های قانونی و جهانشمول شهروندان کارنامه خوبی ندارد.
سابقه مسئولان ایران در نقض حقوق شهروندان این نگرانی را تقویت کرده است که حکومت در تلاش است که جایگزینی کاملا قابل کنترل را برای اینترنت بیاید. به همین دلیل با وجود مزیت‌های این شبکه و وعده‌های مسئولان ایرانی، کاربران همچنان نگران سرنوشت اینترنت در کشور هستند.

منتجب نیا: دوران هوچی گری و کفن پوشی به سر آمده است/ دیگر با کفن پوشی نمی توان ارتزاق کرد

قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت:کشور ما با عقلانیت و تدبیر و قانون اداره خواهد شد در غیر این صورت هر کسی می‌تواند پارچه بپوشد و علیه دیگران حرکت کند این حرکت زشتی است که در سال‌های گذشته بنیان گذشته شد اما عمر آن سپری شده است کفن پوشان امروز باید لباس کار بپوشند و بدانند که دیگر نمی‌توانند از کفن پوشی ارتزاق کنند.
حجت الاسلام منتجب‌نیا در گفت‌وگو با ایلنا، در خصوص بازگشت آیت اله هاشمی به تریبون نماز جمعه عنوان کرد: هاشمی از سرمایه‌های بزرگ و بی‌نظیر کشور و انقلاب ما است سرمایه‌ای که دیگر جایگزینی برای او وجود ندارد و وجود او برای ملت و نظام غنیمت بزرگی است.
وی گفت:سال‌ها است که ملت از وجود هاشمی در تریبون نماز جمعه بی‌بهره است چراکه مورد بی‌مهری و تخریب قرار گرفته است که یکی از این بی‌مهری‌ها محروم کردن مردم از خطبه‌های جمعه ایشان است.
وی افزود: نماز جمعه جایگاهی دارد که باید یاران ملت و انقلاب در آن جای بگیرند کسانی که حرفشان همواره در جامعه سند است و هاشمی این ویژگی را دارد چراکه خطبه‌های وی بعد از انقلاب به عنوان یکی از اسناد مهم کشور مطرح می‌شود. وی شناسنامه انقلاب است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: بازگشت هاشمی به تریبون نماز جمعه می‌تواند جایگاه امامت جمعه را به وضع و اعتبار گذشته خود برگرداند. برای هاشمی امامت نماز جمعه تهران افتخار نیست بلکه حضور او به نمازجمعه و جایگاه امامت جمعه افتخار می‌دهد چراکه ایشان حرف‌هایی می‌زنند که مستند بوده و از متن انقلاب است.
وی با تاکید براینکه هاشمی چکیده مطالبات و دیدگاه‌های امام رادر مورد اسلام و مسائل سیاسی مطرح می‌کند، گفت: برای همین، جای هیچ اشکال و خدشه‌ای در سخنان هاشمی وجود ندارد افراطیون نیز باید بدانند که دوره آن‌ها به سر رسیده است. امروز کار کفن پوشی و ایجاد تشنج و تخریب و هوچی‌گری در کشور از نظر مردم به پایان رسیده است و هیچ اعتباری ندارد.
منتجب نیا ادامه داد: مردم با رای بالای خود اثبات کردند که به شدت مخالف حرکت‌های افراطی هستند بنابراین افراطیون باید یا خود را اصلاح کنند و یا اینکه حرکت‌های خود را در جای دیگری اجرایی کنند چراکه این حرکت‌ها دیگر درجامعه ما جایگاهی ندارد امروز کفن پوشی رنگ و لعاب خود را برای ما از دست داده است و اگر افرادی به خاطر منافع سیاسی و تمایلات شخصی و جناحی کفن بپوشند و به خیابان‌ها بیایند امروز مردم آن‌ها را مورد استهزا قرار می‌دهند چون ۸ سال سکوت آنها غیر از جناحی و سیاسی بودنشان مساله دیگری را به ذهن متبادر نمی‌کند.
وی با تاکید براینکه قرار نیست کشور براساس تمایلات عده‌ای تندرو اداره شود، گفت: کشور ما با عقلانیت و تدبیر و قانون اداره خواهد شد در غیر این صورت هر کسی از هر جناحی می‌تواند پارچه بپوشد و علیه دیگران حرکت کند این حرکت زشتی است که در سال‌های گذشته بنیان گذشته شد اما عمر آن سپری شده است کفن پوشان امروز باید لباس کار بپوشند و بدانند که دیگر نمی‌توانند از کفن پوشی ارتزاق کنند.

مصباح یزدی: توفیق حضور در جبهه ها را نداشتم

مصباح یزدی که سخنران شبهای ماه رمضان دفتر رهبری در قم است هر چند از مزایای جهاد و مجاهده سخن گفته است، اما یادآور شده که اگر چه ما توفیق حضور در جبهه در سال‌های دفاع مقدس را نداشتیم، اما نقل می‌کنند که برخی مواقع آن چنان تشنگی بر رزمندگان حاکم می‌شد که لبانشان را خشک می‌کرد، اما با صبر و تقوا، امدادهای الهی را همراه خود کردند.
به گزارش کلمه، عدم حضور مصباح یزدی در طول هشت سال دفاع مقدس یکی از انتقاداتی است که این روزها حتی از سوی شاگردان وی نیز مطرح شده است. در حالی که در طول دفاع مقدس بارها از سوی شهرهای مذهبی قم و مشهد و سایر شهرهای کشورمان روحانیون، علما و طلاب برای حضور در جنگ عازم جبهه ها می شدند، اما خبری از حضور مصباح یزدی نبود. برخی از شاگردانش تلاش داشتند که بگویند او در صحنه های نبرد حضور داشته، اما اینک مصباح به صراحت گفته است که توفیق حضور نداشته است.
فروردین امسال نیز، مصباح یزدی در پاسخ به انتقادهایی که چرا در زمان جنگ نقشی در جبهه ها نداشت گفته است: حضور در جبهه‌ها و نیز کمیته امداد دو موضوعی هستند که همواره به حضور افراد در آنها غبطه می‌خورم.هرچند شرایط زندگی‌ام طوری نبود که بتوانم وارد آنها شوم و فعالیت کنم. وی اما توضیح نداده است در حالی که روحانیون زیادی در زمان جنگ به جبهه می رفتند، چه دلیلی مانع از رفتن وی به جبهه شده است.
مصباح یزدی از جمله روحانیونی است که بعد از فوت امام خمینی با ورود به مجلس خبرگان حیات سیاسی خود را در جمهوری اسلامی آغاز کرد و دیدگاه های افراطیش حتی مورد انتقاد محمد یزدی و محسن غرویان نیز قرار گرفته است.
در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری در حالی که کاندیدای مورد نظرش حتی مورد تایید شورای نگهبان هم قرار نگرفت، او به اختلاف افکنی و ایجاد تفرقه در میان روحانیون متهم شده است.
اما اینک مصباح یزدی با بیان اینکه در مقابل سختی‌ها صبر و مقاومت می‌کنیم، گفت: در مقابل سختی‌ها، انسان باید بماند و پایداری و مقاومت کند و به این نکته ایمان داشت که کسانی که صبرشان توأم با تقواست، از امدادهای الهی بهره‌مند می‌شوند.
به گزارش ایلنا، محمدتقی مصباح یزدی، یکشنبه شب در ادامه جلسات سخنرانی خود در شب‌های ماه رمضان در دفتر رهبری در قم، اظهار داشت: طبق آیات قرآن، نباید در مقابل دشمن از میدان بیرون رفت، بلکه باید ماند و مقاومت داشت، چرا که انسانی به خواسته‌های خود نمی‌رسد مگر اینکه سختی‌ها را تحمل کند.
وی خطاب به حاضران در جلسه گفت: شما هرگز به خواسته‌های خود نمی‌رسید مگر اینکه چیزهایی که دلتان می‌خواهد را ترک کنید.
رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه اگر می‌خواهید به هدفتان برسید باید به چیزهایی که دوست ندارید، صبر کنید، گفت: اگر شما صبر داشته باشید، توطئه‌های دشمنان به شما ضرر نمی‌زند چرا که همه باید بدانیم توطئه‌های دشمن زمانی اثر می‌کند که دست از مقاومت بردارید و عافیت طلب شوید و الا تا مادامی که روح مقاومت در شما هست، توطئه‌های دشمن در شما اثری ندارد.
وی گفت: در مقابل سختی‌ها، انسان باید بماند و پایداری و مقاومت کند و به این نکته ایمان داشت که کسانی که صبرشان توأم با تقواست، از امدادهای الهی بهره‌مند می‌شوند.
وی افزود: طبق آیات قرآن کریم، اگر در مقابل دشمن غافلگیر شدید و دشمن به شما حمله کرد و فکر کردید که در مقابل آن‌ها از نظر تعداد نیرو و امکانات خیلی ضعیف هستید، باز هم صبر و تقوا داشته باشید و مقاومت کنید که در این صورت خداوند ۵ هزار فرشته را برای کمک به شما خواهد فرستاد.
مصباح یزدی در ادامه سخنان خود با اشاره به موضوع جهاد در ادیان دیگر هم گفت: برخی اطلاعشان کم است و فکر می‌کنند، جهاد فقط در دین اسلام است، در حالی که بسیاری از پیامبران بودند که جز رضای خدا دنبال چیز دیگری نبودند و دل به خدا سپرده بودند؛ سختی‌هایی که در جنگ به آن‌ها می‌رسید، موجب سستی آن‌ها نشد و با‌‌ همان سختی‌ها عزم راسخ خود را حفظ کرده و احساس زمین گیری نکردند.

خانم احمدی نژاد! “مظلوم”، مردم هستند نه برادر شما/ وقت مظلوم نمایی و مرثیه سرایی نیست، پاسخگو باشید

کلمه- گروه خبر: پس از آنکه خواهر احمدی نژاد به تجلیل از برادرش پرداخت و او را شهید خواند، عصر ایران نوشت: مظلوم ، کارگر آن شرکت فولاد است که به گفته آقای کمال علی پور نماینده مجلس ماه هاست حقوق نگرفته است. مظلوم، کودکی است که از گفت و گو با پدر محروم شده چون صبح گاهان از خانه می رود و شب نیز که باز می گردد خفته است. چون مرد خانه محکوم به کار بیشتر و بیشتر برای جبران همان تورم ۴۲ درصدی شده است.
روز گذشته پروین احمدی نژاد در یک متن عاطفی و مبالغه آمیز در مراسم تقدیر از برادرش با به بازی گرفتن باورهای مذهبی مردم در دل نوشته‌ای، برادرش را مظلوم و غریب دانسته و غربت و مظلومیت او را با غربت و مظلومیت پیامبر و ائمه و شهید بهشتی و شهید رجائی مقایسه کرد.
وی پا را از این حد هم فراتر گذاشت و نوشت: “اگر بر شهید بهشتی با سرمایه‌دار بودن و مستبد بودن و بر شهید رجایی با برچسب بی‌سوادی تاختند اما بر تو بدترین توهین‌ها و تخریب‌ها روا داشتند و تو را بزرگترین خطر از صدر اسلام تاکنون دانستند… غریب‌تر از تو قصه غربت رسول خدا(ص) ست که سالها مواجه با نفاق بوده است. غریب‌تر از تو قصه علی(ع) است؛ قصه دل پردرد و غصه خنجر و تیر و محراب و قلب شکافته و اینکه او ادامه راه رسول خدا(ص) ست. غریب‌تر از تو قصه‌ام ابیهای پهلو شکسته و بازوی کبود خیرالنساء العالمین(س) و حجت خدا بر اولیاست. غریب‌تر از تو قصه تنهایی حسین(ع) و زهر تیر است. غریب‌تر از تو قصه حسین(ع) و شمشیرهای بران و خط سرخ شهادت است. و از همه غریب‌تر قصه فراق امام عصر(عج) است که هزار و اندی سال است که غریب نشین است.”پروین احمدی نژاد دیروز در مراسم تجلیل از فعالان حوزه زن و خانواده توسط برادر خود محمود احمدی نژاد مورد تجلیل قرار گرفت. وی نامزد انتخابات چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران بود ولی رأی نیاورد.
البته آنگونه که خبر آنلاین گزارش داده این اولین بار نیست که در وصف احمدی نژاد غلو می شود، در کورس تعریف کردن از رییس دولت محمدرضا رحیمی و غلامحسین الهام هم البته کم نگذاشتند، یکی او را «پیامبری چون یوسف» می دانست و دیگری او را «یار رجعت کننده با امام زمان(عج)». او یک سال پس از ریاست جمهوری احمدی‌نژاد، در اجلاس سالانه مدیران دیوان محاسبات گفت «در سوریه یکی از مسلمانان به من گفت که من معتقدم اگر بنا بود بعد از پیامبر، پیامبری دیگر بیاید، آن احمدی‌نژاد بود. این ابراز احساسات برای ما افتخار بزرگی است و به برکت وجود شما، ما را مورد نوازش و احترام قرار می‌دادند.»
در همین حال، حمیدرضا بقایی که او را کوروش زمانه نامید، سقای بی‌ریا مشاور سابق در امور روحانیون که از متبرک بودن رییس دولت سخن گفت، محمدعلی رامین از همراهان پیشین احمدی نژاد که او را پیامبری در مواجهه با مشکلات زیاد دانست و … شبیه سازی که به کرات از سوی سایت ها وابسته به دولت نیز تکرار شد و تنها در یک نمونه سایت نزدیک به سازندگان مستند جنجالی ظهور نزدیک است به بیان شباهت های احمدی نژاد و مختار پرداخته و آورده بودند «چقدر این روزهایمان شبیه آن چیزی است که بر سر مختار آوردند، اتهاماتی بزرگ که هر کس را تاب تحمل آن نیست و اراده ای پولادین میخواهد…»
عصر ایران در یادداشت انتقادی با بیان نابسامانی هایی که دستاورد دولت احمدی نژاد است نوشت: سرکار خانم پروین احمدی نژاد اما ترجیح داده اند که منتظر نظر« دیگران» درباره عملکرد برادر -محمود احمدی نژاد- ننشینند و خود در « دل نوشته »ای به وصف او پرداخته و این القاب را در پی هم آورند:« شهید تهمت، رییس جمهور مظلوم و غریب » و البته برای التیام خود و همفکران، این غربت را با قصه غربت رسول خدا( در مقابله با نفاق)، امام علی ( با قلب”!”شکافته) و ام ابیهای پهلو شکسته و تنهایی امام حسن (ع) و شهادت امام حسین(ع) و فراق امام عصر(عج) مقایسه کرده و همه باورهای شیعی را در یک متن آورده تا آرامش خاطر دهد مرتبه غربت برادرش(!) از بزرگان دینی کمتر است اما هم چنان احمدی نژاد مظلوم است و در پایان یاد آور می شود: «آمده ایم تا این عصر، به طلایی ترین دوران تاریخ بدل شود.»
پروین احمدی نژاد محمود احمدی نژاد
این گفتار نمی خواهد و نمی تواند مانع ابراز احساسات خواهرانه شود. مردمان ایران عاطفی اند و از عاطفی ترین روابط، مناسبات خواهران با برادران است و طبیعی است که خواهرِ آقای احمدی نژاد، پاره ای انتقادها نسبت به عملکرد برادر را تاب نیاورد و از دور شدن او از کانون قدرت و تاثیر گذاری ، دل تنگ شده باشد.
اما خانم احمدی نژاد خود عضو شورای شهر تهران است و برای دوره چهارم نیز نامزد شد و البته رای نیاورد و شاید بخشی از این احساس سرریز شده در دل نوشته اخیر ناشی از همین نگاه ناهمدلانه اجتماعی باشد.
در این که آقای احمدی نژاد در حق خانواده بدی و سستی نکرده و دست کم این خواهر را گرامی داشته و به جامعه معرفی کرده هیچ تردیدی نیست. پس اگر سرکار خانم پروین احمدی نژاد زبان به ستایش گشاید جای سرزنش نیست اما می توان پرسید چه کسی را « شهید تهمت» می خواند؟ هم او که هیچ گاه از مظان تهمت زنی در مناظره ها خارج نشد؟
او چه کسی را با شهید بهشتی و شهید رجایی مقایسه می کند؟ او خود از موضع نسبت خانوادگی این مقایسه را انجام داده اما آیا می داند اعضای خانواده این دو شهید صدر انقلاب اسلامی درباره گفتار و رفتار و کارنامه احمدی نژاد چه نظری دارند و برخی هزینه بیان این نظر را نیز پرداخته اند؟
مهم تر این که چه ضرورتی دارد برای شرح عملکرد یک مسوول او را با اعاظم و بزرگان مکتب مقایسه کنید؟ رییس جمهور مظلوم یعنی چه؟ از کدام مظلومیت سخن می گویید؟
از مظلومیت بی تریبونی؟! در حالی که طی ۸ سال هیچ گاه حاضر به گفت و گو با روزنامه نگاران مستقل داخلی نشد و تنها در برابر دوربین صدا وسیما و مرتضی حیدری نشست و در خارج از کشور با خبرنگارانی گفت و گو کرد که وارد چالش جدی با او نشدند و به سبب قلت اطلاعات خود نمی توانستند بشوند.
از مظلومیت بی پولی؟ اگر دولتی با نفت ۱۵۰دلاری در سال های نخستین و نزدیک به ۷۰۰ میایارد دلار در طول ۸ سال مظلوم بوده دولت هایی که مملکت را با نفت ۱۰ دلار اداره کردند چه بودند؟
در حق رییس دولتی که هر جای ایران و جهان هر چه خواست گفت و هزینه به کارگیری تعابیری چون « قطعنامه دان و کاغذ پاره» را یک ملت با گرفتار شدن در تنگناهای تحقیر کننده معیشتی می پردازند کجا ظلم شد؟
لابد مظلوم است چون گفته شد با این ۷۰۰ میلیارد دلار نفتی نباید اقتصاد ما به نقطه ای می رسید که رییس جمهور منتخب در ضیافت افطار مجلس از تورم ۴۲ درصدی سخن بگوید و این که بالاترین نرخ تورم در منطقه از آن ایران است.
مظلوم ، کارگر آن شرکت فولاد است که به گفته آقای کمال علی پور نماینده مجلس ماه هاست حقوق نگرفته است.
مظلوم، کودکی است که از گفت و گو با پدر محروم شده چون صبح گاهان از خانه می رود و شب نیز که باز می گردد خفته است. چون مرد خانه محکوم به کار بیشتر و بیشتر برای جبران همان تورم ۴۲ درصدی شده است.
مظلوم، نویسنده شریف این سرزمین است که به خاطر کلمات باید با کارمند تحت امر وزیر دولت برادر شما جدل کند تا مجوز کتابی را بگیرد که نتیجه عمرش هست.
اگر احمدی نژاد حرفی برای گفتن دارد این گوی و این میدان. اما با مظلوم نمایی نمی توان وضعیت کنونی را توجیه کرد. صریح تر این که مظلوم نمایی اساسا به آقای احمدی نژاد نمی آید که خود گفته بود بهترین دفاع، حمله است و بیشتر در آرایش هجومی بوده تا دفاعی و همین حالا هم فرصت پیدا کند هل من مبارز می طلبد.
رییس دولت اصولگرا در دیپلماسی این استراتژی را برگزید که به جای توضیح درباره اتهامات مطالبه گری کند و او نیز بپرسد . اما تعمیم این روش به همه عرصه ها اخلاقی نیست.
تعابیری چون «بزرگ ترین خطر از صدر اسلام تا کنون» البته اغراق آمیز و دور از انصاف است اما این فرهنگ را چه کسی نهادینه کرد؟ وقتی شما اصرار داشته باشید همه حسنات و برکات را به خود نسبت دهید و حتی تاریخ جمهوری اسلامی را نیز از ۱۳۸۴ آغاز کنید دیگران نیز در انتساب کاستی ها تردید نشان نخواهند داد.
یک پرسش ساده از خانم احمدی نژاد:افتخار فناوری نانو و هسته ای از آنِ برادرتان اما مسوولیت رنج تهیه داروی عادی و شرم تهیه یک لقمه نان متوجه دیگران؟
ایشان به سبب سال ها عضویت در شورای شهر و رصد کردن عملکرد شهردار رقیب دولت برادر، قاعدتا با آمارها و گزارش ها آشنا شده اند و انتظار این است که همان حقی را که برای خود در آگاهی از گزارش امور شهرداری قایل بودند برای دیگران نیز در نظر بگیرند و به تهمت افکنی متهم شان نکنند.
بحث بر سر شخص محمود احمدی نژاد نیست که قصه غربت و مظلومیت او در میان باشد. پرسش درباره شخصیت حقوقی او و رییس دولتی است که ۸ سال پیش با تورم ۱۰ درصدی آمد واکنون با تورم ۴۰ درصدی می رود.
دولتی که با ۷۰۰ میلیارد دلار نفتی میراث ۳ میلیون بیکار مطلق و ۸ میلیون اشتغال ناقص را برای جانشین خود بر جای می گذارد.
مهم تر اما این که باورهای مذهبی را چرا برای توجیه کاستی ها و خود شیفتگی ها هزینه می کنید؟
کاش دل نوشته دیگری نیز در کار باشد و خانم احمدی نژاد مانند خانم فاطمه رجبی از سیاست کناره نگیرد و توضیح دهد اگر « احمدی نژاد هست و می ماند و رجعت می کند» چرا تعبیر «شهید» را برای او به کار می برند و اگر کار او و دولت او به پایان رسده چرا تازه می گویند:« ما آمده ایم تا این عصر به طلایی ترین دوران تاریخ بدل شود ». مظلومیت با رفتن نسبت دارد نه با آمدن.
هر چند که استفاده از تعبیر «قلب شکافته» به جای «فرق شکافته» برای حضرت امیر حکایت از آن دارد که مشارالیها صرفا قصد داشته متنی احساسی را به روی کاغذ بیاورد و متن را به دقت ننوشته و سهو قلم در استفاده از تعابیر و تشبیهات دیگر نیز از او سرزده است. هر یک از اینها را نیز اگر بپذیریم دور شدن از قدرت به اراده ملت و پس از ۸ سال «قربت» را نمی توان «غربت» خواند و مردمان را با مظلوم خوانی به اشک افشانی واداشت.
اینک ، نه وقت مظلوم نمایی که زمان پاسخگویی و حساب پس دادن است ولی کسی که پاسخی نداشته باشد ، حکماً وارد حاشیه عاطفه می شود و می کوشد با مرثیه سرایی ، این چند روز را هم پشت سر بگذارد ولی آیا با تاریخ نیز می توان چنین کرد؟!

افزایش نصب دوربین مدار بسته در مدارس دخترانه

روزنامه قانون  :  گروه جامعه، فاطمه رمضانیان- نصب دوربین‌های مداربسته در مدارس دخترانه که از چند سال قبل به طور جسته و گریخته دنبال می‌شد، اکنون در آستانه سال تحصیلی جدید، به طور فراگیر به ویژه در مدارس غیرانتفاعی پایتخت دنبال شده که این مهم، نگرانی و اعتراض خانواده‌ها ونیز اضطراب دانش‌آموزان را موجب ‌‌شده‌است. دخترانی که احساس می‌کنند دائم کنترل می‌شوند و تحت نظر هستند و می‌گویند که تمرکز خود را مقابل دوربین‌های کنترل گری که مدام به آن‌ها چشم دوخته‌اند، از دست می‌دهند. بحث نصب دوربین‌های مداربسته در مدارس، سال‌هاست که مطرح شده و البته عمدتا با انکار متولیان آموزش و پرورش همراه می‌شود. چنانچه  عباس رهی، معاون آموزش و نوآوری وزیر آموزش و پرورش در سال 1388 عنوان کرده بود: « قرار نیست که در مدارس کار پلیسی انجام دهیم یا بخواهیم دوربین نصب کنیم. به نظر ما این عمل اشتباه است.» با این حال در همان روزها و حتی بسیار قبل تر از آن نیز طرح نصب دوربین‌های مداربسته در مدارس در حال اجرا بود تا دانش‌آموزان را با تجربه نگاه مراقب و سردی که از دریچه کوچک یک دوربین تمام حرکات آن‌ها را کنترل می‌کرد، آشنا کند.
چشم‌هایی در تعقیب دانش‌آموزان
دوستی تعریف می‌کرد که روز اول مدرسه، مادرش هنگام خداحافظی به او گفته که مراقب حرکاتش باشد، چرا که چشم‌های مادر همه جا مثل عقاب به دنبال اوست. حکایت نصب دوربین‌های مداربسته حکایت چشم‌های عقاب گونه است که فقط دانش‌آموزان را در خود فرورفته و بی صدا بر جا می‌گذارد. موجوداتی که جلوی چشم دوربین، بی روح و نامريی می‌آیند و می‌روند و زیرچشمی به آن نگاه می‌کنند.
«ابوالقاسم خسروی» عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفت و گو با «قانون» در خصوص نصب دوربین‌های مدار بسته در مدارس و افزایش نصب آن در سال جدید تحصیلی می‌گوید « قانون یا مصوبه خاصی در این زمینه وجود ندارد و این طرح، آیین نامه داخلی خود ادارات آموزش و پرورش است.» خسروی که خود تجربه مدیریت مدارس پسرانه را بر عهده داشته اظهار می‌دارد که در مدرسه ای با 500 نفر دانش‌آموز ممکن است چند نفر وجود داشته باشند که کلاس و محیط مدرسه از رفتار آن‌ها متاثر شود، اما کنترل فیزیکی دانش‌آموز یا نصب دوربین مداربسته نمی‌تواند بازدارنده مناسبی برای رفتارهای پرخطر این دانش‌آموزان باشد.او معتقد است تحت گفته همان حدیث معروف، انسان از هرچه منع شود به آن گرایش پیدا می‌کند و دوربین و محدودیت‌هایش نیز همین حالت را برای دانش‌آموزان به وجود می‌آورد، منع شدن و در عوض، ترغیب شدن به خطا. وی تاکید می‌کند: این موضوع شاید در مدارس شبانه روزی که چاره‌ای برای کنترل رفتارها جز نصب دوربین وجود ندارد بتواند فایده‌ای حاصل کند، اما در مدارس عادی و روزانه نه. اگر این بچه‌ها بخواهند کاری را انجام دهند می‌دهند. نصب دوربین تنها باعث می‌شود که این رفتار‌ها هر روز پنهان و پنهان تر شوند.
فراگیر شدن نصب دوربین
آن‌گونه که عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می‌گوید، روند نصب دوربین در مدارس دخترانه به روندی فراگیر تبدیل شده و اکنون در بسیاری از مدارس دخترانه شهرهایی چون «تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، تربت‌حیدریه و ...» دوربین‌های مدارس بسته ، سایه به سایه دختران را کنترل می‌کنند.خسروی در خصوص واکنش مجلس شورای اسلامی نسبت به نصب دوربین در مدارس دخترانه پاسخی نمی دهد اما همچنان تاکید می‌کند که نصب دوربین در مدارس موجب می‌شود که رفتارهای پنهانی دانش‌آموزان بیشتر و بیشتر شود.
چه کسانی از چشم دوربین، دانش‌آموزان را کنترل می‌کنند؟
مجید ابهری، جامعه‌شناس و رفتار شناس اجتماعی در گفت‌و‌گو با «قانون»، به نصب این دوربین‌ها چه در مدارس و چه حتی در مغازه‌ها اعتراض می‌کند و می‌گوید که از نگاه رفتارشناسی، انسان وقتی احساس می‌کند که به طور نامرئی و نامحسوس تحت نظر است، ممکن است دست به رفتارهایی بزند که در شرایط عادی آن را انجام نمی‌دهد و اصلا تمایلی به اجرای آن ندارد. کنترل غیر مستقیم به این شکل، باعث بروز عکس‌العمل‌های نامناسب رفتاری خواهد بود یعنی افراد به‌خصوص نوجوانان و جوانان برای نشان دادن شجاعت و برتری خود، جایی دور از دوربین دست به اعمالی می‌زنند که در شرایط عادی تمایلی به انجام آن ندارند. ابهری معتقد است که بزهکار و خطاکار هرگز در مقابل دوربین دست به حرکاتی که مد نظر ماست نمی زنند.
این موضوع تنها منجر به نا امن کردن محیط آموزشی و ایجاد استرس و اضطراب در دانش‌آموزان خواهد بود. وی در ادامه می‌پرسد که مگر در مدارس ما چه خبر است که باید با دوربین کنترل شود، و اصلا چه کسانی می‌خواهند که از دریچه چشم دوربین، فرزندان این جامعه را کنترل کنند و به چه چیزی می‌خواهند برسند؟ به سیگار و مواد و رفتارهای غیر اخلاقی؟ مطمئن باشند که چنین چیزی نمی بینند، چرا که بچه‌ها اگر هم درصدد انجام آن باشند از دریچه چشم دوربین می‌گریزند. این جامعه شناس در ادامه می‌افزاید: «نمی‌دانم چرا گاهی مسئولان دست به انجام کاری می‌زنند که فاقد بررسی‌های لازم و چکش کاری شده است.»
دوربین‌ها بیشتر می‌شود؟

اکنون در حالی که در کمتر از دو ماه دیگر، سال تحصیلی جدید آغاز می‌شود، زمزمه‌هایی از افزایش نصب دوربین در مدارس دخترانه شنیده می‌شود که در صورت تحقق، موجی تازه از نگرانی و ابهام را در خانواده‌ها همراه خواهد داشت.همان طور که کارشناسان می‌گویند قانون یا مصوبه ای زمینه نصب دوربین در مدارس وجود ندارد و از سویی، از متولیان آموزش و پرورش نیز جز انکار چیزی شنیده نمی شود. با این حال هیچ یک از اینها موجب نشده که مدارس از نصب دوربین‌های مداربسته و گرفتن آرامش از دانش‌آموزان دختر و پسر، و به ویژه دختران خودداری کنند. دخترانی که سر کلاس کنار پنجره با نگاه به دوربینی که گوشه حیاط است و انگار مستقیم به او زل زده ، ناخواسته دچار اضطراب می‌شوند یا روز امتحان داخل راهرو با دیدن پیکر کوچک دوربین که از بالا به او چشم دوخته، تمام تمرکزش را از دست می‌دهد. دانش‌آموزانی که در وجودشان نهادینه شده است که به آن‌ها هیچ اعتمادی نیست و مستحق این هستند که زیر نظر باشند تا دست از پا خطا نکنند، و دست از پا خطا نمی کنند تا زمانی که دوربین هست، تا زمانی که همان چشم عقاب گونه را بالای سر خود می‌بینند و اگر روزی این چشم دیگر وجود نداشته باشد، همه همان حس رهایی از زندان و جبران روزهای اسارت را خواهند داشت.
 

روزنامه جمهوری اسلامی:چرا با گذشت چند روز عوامل نصب کننده شنود در دفتر مطهری شناسایی نشدند؟

روزنامه جمهوری اسلامی در سرمقاله امروز خود با عنوان «حقوق ملت» نوشت:
اینکه علیرغم گذشت چند روز از کشف وسائل شنود  استراق سمع در دفتر علی مطهری تاکنون عاملان این واقعه خلاف قانون معرفی نشده اند و دستگاه مربوطه نیز مشخص نشده و یا اگر شده به مردم و خود دکتر علی مطهری اعلام نگردیده و پرونده این واقعه هنور در بلاتکلیفی است، شرمساری دیگری است که باید به خاطر آن تأسف خورد.
بنابر گزارش آقای مطهری، چهره افرادی که تجهیزات استراق سمع و تجسس را نصب کرده اند در فیلمی که به دست آمده مشخص است و این فیلم به مسئولین اطلاعاتی و امنیتی داده شده است. برای دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور، مشخص کردن عاملان این واقعه شرم آور کار آسانی است و مردم انتظار دارند این مورد نیز مثل بسیاری موارد دیگر به سرنوشت سوانح هوائی که معمولاً تقصیرها به گردن "مرحوم خلبان" انداخته می شود، دچار نگردد.

معرفی و مجازات افراد خاطی، به خارج شدن دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی کشور از زیر سؤال و تبرئه آنها منجر خواهد شد و این خدمت بزرگی به این دستگاه های خدوم است.

عکس / ورود لباس شخصی‌ها به دفتر مدیرکل میراث فرهنگی کرمان در اعتراض به توقف ساخت «مقبره شهدای گمنام»

تنش‌ها بر سر ساخت «مقبره شهید گمنام» در حریم ارگ تاریخی شهر «انار» واقع در استان کرمان با حمله نیرو‌های لباس شخصی به دفتر مدیر کل میراث فرهنگی این استان بالا گرفت.



این تنش‌ها از زمانی آغاز شد که گروهی از فعالان میراث فرهنگی با انتشار نامه‌ای نسبت به ساخت‌ این مقبره اعتراض کرده و خواستار توقف اجرای این پروژه شدند.
سازمان میراث فرهنگی استان کرمان نیز در واکنش به این اعتراض‌ها از توقف اجرای این پروژه خبر داد٬ اما لباس شخصی‌ها روز دوشنبه (۲۴ تیر) با حمله به ساختمان این سازمان به این تصمیم اعتراض کردند.
سایت محلی «نسیم صبا» نوشته مهاجمان «با به اهتزاز در آوردند پرچم مشکی یا حسین٬ شعارهایی» علیه «تعرض به حریم شهدا» سر دادند.
این سایت نوشته «تجمع کنندگان پس از حضور در محوطه سازمان میراث فرهنگی کرمان برای بیان خواسته‌های خود با سردادن شعار الله اکبر وارد دفتر کار مدیر سازمان شدند.»
 «نسیم صبا» همچنین گزارش کرده که توقف اجرای این پروژه با اعتراض «امت حزب‌الله» کرمان مواجه شده و آن‌ها خواستار ادامه ساخت این مقبره هستند.


 

فائزه هاشمی: تشکیل پرونده های جدید نتیجه عصبانیت آقایان است

فائزه هاشمی رفسنجانی فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با غیرقانونی خواندن پرونده جدیدی که برای وی تشکیل شده است، به شرح دلایل غیرقانونی بودن آن پرداخت.
به گزارش خبرنگار کلمه، دادستان تهران اخیرا در اظهارنظری اعلام کرده که پرونده فائزه هاشمی در زندان اوین، مردادماه رسیدگی می شود. فائزه هاشمی با بیان اینکه این پرونده سرا پا غیرقانونی و فقط حاصل عصبانیت و بی تدبیری آقایان است، می گوید: پرونده جدید من براساس ماده ۶۱۸ و ۶۱۹ قانون مجازات عمومی است که مرتبط با اخلال در نظم عمومی در خارج از زندان است و به موضوع اتهامی من ارتباطی ندارد.
حکم شش ماه حبس و پنج سال محرومیت از عضویت در احزاب و گروه ها و فعالیت های رسانه ای وی که به اتهام اهانت به جمهوری اسلامی صادر شده بود، فروردین ماه سال جاری از سوی دادگاه تجدید نظر مورد تایید قرار گرفت و فائزه هاشمی اول مهر ماه سال گذشته ساعت ۱۲ شب به طور ناگهانی در منزل مسکونی اش بازداشت و نیمه شب به بند زنان زندان اوین منتقل شد.
فائزه هاشمی در دیدار با جمعی از فعالان دانشجویی به پاسخ سوالات آنها در مورد پرونده اش پرداخت که متن این پرسش و پاسخ به گزارش کلمه به شرح زیر است:
اخیرا دادستان اعلام کرده پرونده جدید شما در نوبت رسیدگی قرار دارد. جزییات پرونده جدیدی که گفته شد برایتان تشکیل شده چیست؟
پرونده جدید با اتهام اخلال در زندان باز شده است که این پرونده سرتاپا غیرقانونی است.
جریان این پرونده چیست؟
قبل از رفتن من به زندان در داخل بند زنان اعتراضاتی بود که با حضور من شدت بیشتری گرفت، آنها مدعی بودند از زمانی که شما آمدید اعتراضات زیاد شده و بند نا آرام است و بحث شان این بود که شما این اعتراضات را لیدری می کنید. در حالیکه چنین چیزی نبود و این یک اتهام کذب بود. حتی زمانی که به همین اتهام من را به عنوان تنبیهی به انفرادی ۲۰۹ بردند هم بندی هایم با مسوولان زندان صحبت کرده بودند که ایشان نقشی در مدیریت اعتراضات نداشته و علاوه بر آن شهادتنامه ای هم امضا کردند که این اتهام هدایت اعتراضات و شورش ها به ایشان کذب است. روند اعتراضات در بند هم به این شکل بود که جلسه گذاشته می شد مشورت می شد در قبال هر موضوعی که چه تصمیمی و یا عکس العملی بهتر است. رای گیری می شد و لذا این تصمیمات به صورت دسته جمعی و با رای و نظر اکثریت اتخاذ می شد. اما آقایان می گفتند ما از شما انتظار داریم بند را آرام کنید. پاسخ من این بود که اگر من را از خودتان می دانید پس در زندان چه می کنم؟ همان بیرون مثلا مجیز بزرگتر از شما را می گفتم تا به زندان نیایم. حالا هم چوب را بخورم و هم پیاز را؟ به هر حال این اعتراضات به حق و مکرر که نتیجه بی تدییری های خودشان بود باعث عصبانیت اینها شده بود، حتی یکی از مدیران ارشد آنجا با عصبانیت و فریاد گفته بود اگر بگذارم فائزه از این زندان بیرون رود! و همین موارد باعث شد بر اساس گزارش های خلاف واقع برخی از زندانبانان پرونده جدیدی برای من تشکیل دهند.
در مورد دلایل غیرقانونی بودن این پرونده توضیح بدهید.
۱- بر خلاف قانون است که به خاطر یک موضوع یک نفر دوبار مجازات شود. اگر من باعث اخلال در زندان بودم که من را به انفرادی بردند و تنبیه کردند. بنابراین تشکیل یک پرونده جدید برای همان اتهام غیر قانونی است.
۲- ماده ۱۷۵ آیین نامه اجرایی زندانها در این مورد توضیح داده کسی که اخلال در زندان کند تنبیه انضباطی دارد که بالاترین تنبیه آن انفرادی است. در واقع مطابق قانون اشد مجازات را به من دادند؛ پرونده جدید من براساس ماده ۶۱۸ و ۶۱۹ قانون مجازات عمومی است که مرتبط با اخلال در نظم عمومی در خارج از زندان است و به موضوع اتهامی من ارتباطی ندارد.
۳- گزارش هایی که بر اساس ان این پرونده شکل گرفته است همگی خلاف واقع و کذب هستند و هم بندانم نیز این را شفاهی و کتبی شهادت داده اند.
۴- روند قانونی نیز برای تشکیل این پرونده طی نشده بود از جمله در مرحله تفهیم اتهام و اعزام به دادگاه و صدور قرار بازداشت موقت و …
شما به این پرونده اعترض کردید به نظر می رسد توجهی به این اعتراض نشده است. درست است؟
به این پرونده هم در جلسه تفهیم اتهام و هم در دادگاه اعتراض کردم. آقای صلواتی پرونده را برگرداندند.
نکته ای اگر هست بفرمایید.
خلاصه این که این پرونده سرا پا غیرقانونی فقط حاصل عصبانیت و بی تدبیری آقایان است.