۱۳۹۱ شهریور ۳, جمعه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 4 شهریور، 25 آگوست














میرحسین موسوی به "بازداشتگاه خانگی" بازگردانده شد



منابع خبری نزدیک به مخالفان حکومت ایران می‌گویند که میرحسین موسوی پس از درمان عارضه‌ی قلبی به "زندان خانگی" منتقل شده است. در همین حال سازمان گزارش‌گران بدون مرز نسبت به سلامت موسوی به رهبر ایران هشدار داد.
سایت کلمه روز جمعه سوم شهریور (۲۴ آگوست) گزارش داد که میر حسین موسوی از رهبران مخالفان حکومت ایران پس از پس از طی مراحل درمانی، بار دیگر به حصر خانگی بازگردانده شده است.

به گزارش سایت ندای سبز آزادی، میرحسین موسوی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری دهم و از رهبران مخالفان حکومت ایران که حدود ۱۸ ماه است در حصرخانگی به‌سر می‌برد روز چهارشنبه در میان تدابیر امنیتی شدید، به همراه همسرش زهرا رهنورد به یکی از مراکز تخصصی قلب تهران منتقل شده بود.
این وب‌سایت خبری مخالفان می‌افزاید که ماموران امنیتی از شب پیش از انتقال میرحسین موسوی به بیمارستان در آنجا حضور یافته و در گوشه‌های مختلف بخش مزبور دوربین‌های مداربسته کار گذاشته‌اند.

دکترعلی شکوری راد، پزشک متخصص و اعضای جبهه مشارکت درباره مراحل درمان موسوی به کلمه گفته است: «آقای موسوی روز گذشته (پنجشنبه) آنژیوگرافی شده و در یکی از رگ‌های قلب که تنگ شده بود، استنت گذاشتند و آن را بالن زده و باز کردند و تا امروز که من از طریق پزشکان معالج در جریان روند درمانی ایشان قرار گرفتم همچنان تحت نظر بودند.»

وی تصریح می‌کند که مشکلات قلبی آخرین نخست ‌وزیر ایران در چند ماه اخیر به وجود آمده است: «ظاهرا آقای مهندس در دو سه ماه اخیر مشکلاتی پیدا کرده بودند و نیاز به اقدامات درمانی داشتند که دیروز انجام شده و شاید می شد زودتر هم انجام شود و اگر هم زودتر انجام می شد حتما با پروتکل پزشکی ایشان سازگارتر بود.»

شکوری راد با اشاره به فوری بودن اقدامات مراقبتی قلبی، می‌افزاید: «باید ایشان تحت نظر پزشک مورد اعتماد خانواده خودشان باشند. اینکه یک نفر را جایی ببرند که از نظر خودش مورد تایید نیست یا به آنجا اعتماد ندارد صحیح نیست.»

گزارشگران بدون مرز: آیت‌الله خامنه‌ای مسوول جان موسوی است

سازمان گزارشگران بدون مرز روز جمعه ۲۴ آگوست (۳شهریور) در بیانیه‌ای به آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که مسئول جان میرحسین موسوی و دیگر روزنامه‌نگاران و وب‌نگاران زندانی است که با وضعیت سلامت شکننده همچنان در بازداشت بسر می‌برند.
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی ۱۸ ماه است که در حبس خانگی به سر می‌برند
میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی ۱۸ ماه است که در حبس خانگی به سر می‌برند
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به اینکه بیماری میرحسین موسوی بیش از هر چیز از عوارض بازداشت او است، تصریح شده است: «وی باید به فوریت آزاد شود. ما به رهبر جمهوری اسلامی یادآور می‌شویم که سلامت و جان این رهبر سیاسی را در خطر قرار ندهد.»

گزارشگران بدون مرز با تاکید بر اینکه بازداشت‌های خودسرانه و مخفی نگاه داشتن محل بازداشت زندانیان سیاسی، نقض فاحش قوانین بین‌المللی است، می‌افزاید: «این روش از مصادیق بارز ناپدید کردن اجباری است. مسوولان حکومت ایران به شکل نظام‌مند این روش‌ها را علیه روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران بکار می‌گیرند.»

محدودیت اطلاع رسانی

پیش‌تر محمود موسوی، برادر میرحسین موسوی به وب‌سایت کلمه گفته بود که بر اساس مصالح، قرار نیست خانواده‌ی آقای موسوی در این مسئله اظهارنظری کنند.

وی در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت سلامتی این رهبر مخالفان گفت: «ما در شرایط خاص و پیچیده ای هستیم و بر اساس شرایط مجموعه میرحسین و خانواده و مجموعه مسائل، این حق را به ما بدهید که نسبت به وضعیت میرحسین و کل اوضاع حساس باشیم.»

وی با اشاره به اینکه همه "شرایط و مسایل" امکان انتشار در رسانه‌ها را ندارد افزود: مسائلی امنیتی و داخلی ما را برای اظهارنظر محدود می‌کند.

مذاکرات اتمی وین بدون دستیابی به توافق پایان یافت


رئیس هیات مذاکره‌کننده‌ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید نشست وین بین نمایندگان ایران و آژانس "بدون توافق" به پایان رسید. علی اصغر سلطانیه، نماینده ایران، اما از "پیشرفت‌هایی" در مذاکرات سخن رانده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نشست روز جمعه (۲۴ اوت/ ۳ شهریور) میان نمایندگان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در وین، "بدون توافق" به پایان رسید.

این نشست هفت ساعت طول کشید و هرمان ناکارتس، رئیس هیات مذاکره‌کننده با ایران بعد از آن به خبرنگاران گفت: « اختلافات اساسی همچنان پابرجاست و مانع از توافق بر محوری مشخص می‌شود.»

ناکارتس با تاکید بر این‌که نشست "نتیجه‌بخش" نبوده است، اضافه کرد:« در حال حاضر برنامه‌ای برای دیدار بعدی نداریم و مشخص نیست این دور مذاکرات ادامه یابد.
اما سعید سلطانیه، نماینده‌ی جمهوری اسلامی ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بعد از این نشست به خبرنگاران گفت:« بدون شک پیشرفت‌هایی در مذاکرات صورت گرفته است.»

سلطانیه با تاکید بر این‌که بحث بر سر برنامه‌ی اتمی ایران موضوعی " پیچیده" است: ادامه داد:« مسائلی که به امنیت داخلی یکی از کشورهای عضو آژانس مربوط است، مسائل ساده‌ای نیست. با این‌حال باید بگویم که روند مذاکرات رو به پیشرفت است و ما به دنبال ادامه‌ی مذاکرات هستیم.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این نشست اعلام کرده بود که مهم‌ترین اولویت آن‌ها در نشست وین، دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات "پارچین" است.

بنا به گفته‌ی مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، آخرین تصاویر ماهواره‌ای دریافتی از این تاسیسات حاکی از آن است که برخی ساختمان‌های این تاسیسات تخریب و بعضی تجهیزات جابجا شده‌اند. آژانس می‌گوید این امرمی‌تواند نشانه‌ی تلاش جمهوری اسلامی ایران برای پنهان کردن شواهد آزمایش برای دستیابی به سلاح اتمی باشد.

این اولین دیدار مقامات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با مقامات جمهوری اسلامی ایران بعد از شکست مذاکرات مسکو در ماه ژوئن سال جاری بود. این دیدار تنها چند روز قبل از ارائه‌ی گزارش فصلی آژانس درباره‌ی برنامه‌ی اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شد.

دادگاه نروژ آندرس برویک، متهم به کشتار اسلو را 'عاقل' تشخیص داد

برویک

دادگاه برویک را عاقل و مسئول اقدامات خود تشخیص داده 
است
دادگاه رسیدگی به پرونده آندرس برویک، متهم به بمب گذاری و قتل در پایتخت نروژ، متهم را عاقل تشخیص داده و به زندان محکوم کرده است.
روز جمعه، ۳ شهریور (۲۴ اوت)، دادگاه نروژی رسیدگی به پرونده اتهامی آندرس بهرینگ برویک، متهم به قتل هفتاد و هفت نفر در بمب گذاری و حمله به اردوگاه جوانان در اسلو، پایتخت نروژ، متهم را عاقل تشخیص داده و به "حبس بازدارنده" به مدت بیست و یک سال محکوم کرده است.
براساس قوانین کیفری نروژ، در صورتی که مقامات قضایی آزادی فرد محکوم در پایان دوره محکومیت را برای امنیت عمومی خطرناک تشخیص دهند، می توانند دوره محکومیت را طولانی تر کنند.
متهم پرونده به بمب گذاری و قتل اعتراف کرده اما آن را اقدامی به نفع مردم توصیف کرده بود.

تصاویری زیبا از دانه‌‌های شبنم که تاکنون ندیده‌اید

خبرگزاری فارس: طبیعت تابلوی بسیار زیبایی است که زبر دست‌ترین هنرمندان نیز نمی‌توانند مشابه آن را خلق کنند و یکی از این تابلوهای بسیار زیبای خلقت دانه‌های شبنم هستند.
«شارون جانستون»، هنرمند انگلیسی با استفاده از تکنولوژی عکسبرداری ماکرو این مجموعه بی‌نظیر از قطرات شبنم را به تصویر کشیده است. تصاویری که در زیر مشاهده می‌کنید، کار این هنرمند است.













ریال؛ ستون فقرات آسیب دیده‌ی اقتصاد ایران



یک اقتصاددان می‌گوید پول ملی ستون فقرات اقتصاد کشور است و ارزش ریال در هشت ماه گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. کارشناس دیگری معتقد است تا وقتی ۸۰ درصد اقتصاد ایران در کنترل دولت باشد راه نجاتی نیست.
از ماه‌های پایانی سال گذشته سقوط ارزش ریال در برابر ارزهای خارجی آغاز شد و این روند همچنان ادامه دارد. تشدید تحریم‌ها نیز که به کاهش تولید و صادرات نفت منجر شد درآمدهای ارزی دولت را کاهش داده و مدیریت بازار ارز را دشوارتر از پیش کرده است.

وضعیت اقتصادی ایران چنان آشفته است که مسئولان ارشد حکومت نیز به آن اعتراف می‌کنند. ابوالفضل اكرمی، مدیر كل اقتصادی بانك مركزی پانزدهم مرداد اعلام کرد طرح حذف چهار صفر از پول ملی منتفی شده و در سال ۹۳ نیز که اعلام شده بود اجرا نمی‌شود. او تورم شدید و شرایط بی‌ثبات اقتصادی را علت اتخاذ این تصمیم اعنوان کرد.
"فشار دردناک" کاهش ارزش ریال
رضا تقی‌زاده، اقتصاد‌دان و کار‌شناس انرژی می‌گوید با کاهش ارزش برابری ریال ستون فقرات اقتصاد ایران آسیب دیده و شکننده‌تر از قبل شده است. او در گفتگویی با سایت جرس که اول شهریور منتشر شد این وضعیت را علت کاهش باور و اعتماد مردم به عنوان مصرف کننده، تولید کننده و بازار به پول ملی عنوان کرده و پیش‌بینی می‌کند، در چند ماه آینده همه‌ی قشرهای جامعه فشاری ناشی از کاهش ارزش ریال را به شکل "دردناک‌تری" مشاهده خواهند کرد.
بنابر گزارش‌های دریافتی از تهران ارزش ریال ایران در برابر دلار آمریکا و یورو روز پنجشنبه، ۲ شهریور (۲۳ اوت) به نسبت روز پیش باز هم کاهش یافت. در این روز بهای فروش یک دلار آمریکا در بازار آزاد به ۲۱۷۰ تومان و هر یورو به ۲۷۲۰ تومان رسید. یک روز پیشتر دلار ۲۱۴۰ تومان و یورو ۲۶۶۳ تومان به فروش می‌رسید.
اقتصاد دولتی عامل تشدید فشار
تقی‌زاده علت اصلی کاهش ارزش پول ملی را "مقاومت ایران در برابر خواست جامعه جهانی و پافشاری بر سیاست‌های اتمی" می‌داند. فعالیت‌های مناقشه‌برانگیز هسته‌ای جمهوری اسلامی تا کنون به تصویب چند قطعنامه تحریمی شورای امنیت و تشدید تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا از ابتدای ماه ژوئیه‌ی سال جاری میلادی شده است.
به گفته‌ی تقی‌زاده سیاست‌های دولت محمود احمدی‌نژاد نیز نقش مهمی در اوضاع نابسامان اقتصادی ایران دارد. او همچنین ساختار اقتصادی جمهوری اسلامی را عامل موثری در این وضعیت می‌داند: «اقتصاد ایران در منطقه یک استثناء است. یک اقتصاد دولتی و متمرکز، شبیه به اقتصاد کشورهای کمونیستی دهه ۸۰. این اقتصاد دولتی که در آن همه چیز، واردات، ارز، صادرات و تامین کالا و... در اختیار و انحصار دولت است، فشاری که تحریم‌ها بر اقتصاد ایران وارد کرده‌اند را تشدید می‌کند.»
«نجات اقتصاد کشور ناممکن است»
تسلط دولت بر فعالیت‌های اقتصادی به گمان فرشاد مومنی، از اقتصاددانان برجسته‌ی ایران نیز از علت‌های اصلی شرایط کنونی ارزیابی شده است. مومنی اعتقاد دارد «وقتی بالغ بر ۸۰ درصد اقتصاد کشور تحت کنترل دولت قرار دارد نجات اقتصاد کشور ناممکن است.»
فرشاد مومنی دوم شهریور در گفتگو با خبرگزاری ایلنا اجرای طرح موسوم به هدفمندی یارانه‌ها را به عنوان عامل دیگری در آشفتگی اوضاع کنونی ایران عنوان کرده است. او می‌گوید این طرح که "در اصل‌‌همان شوک درمانی باید نامگذاری شود در ذات خودش مشکلات فراوانی دارد و یکی از آن‌ها از بین رفتن تعادل بازار پول متناسب با شوک وارده است."
مومنی در ادامه می‌افزاید «این عامل منجر به رونق بی‌سابقه بحران نقدینگی در بنگاه‌های تولیدی شده كه بسیار تکان دهنده است؛ به گونه‌ای که برنامه‌ریزان اقتصادی کشور به صراحت به این موضوع نیز اشاره کرده بودند.»
به گزارش خبرگزاری ایسنا معاون اقتصادی بانک مرکزی در مورد منتفی شدن طرح حذف چهار صفر پول ملی گفته است «برای اجرای این طرح به شرایط با ثبات‌تر اقتصادی نیاز داریم و شرایط اقتصادی در سال جاری با سال‌های گذشته متفاوت است.» پیش‌بینی می‌شود درآمدهای ارزی سال ۹۱ ایران ۵۰ میلیارد دلار کمتر از برآوردها و انتظارات قبلی این کشور باشد.