۱۳۹۲ آبان ۲۰, دوشنبه

محسنی‌اژه‌ای؛ از کتمان «حصر» در ماههای اول تا تاکید بر ادامه حصر به عنوان«مجازات»!

سخنگوی قوه قضاییه امروز در گفت وگو با خبرنگاران تاکید کرد تغییری در وضعیت موسوی، کروبی و رهنورد به وجود نیامده است.
به گزارش کلمه، محسنی اژه ای که درماههای اول پس از حصر خانگی رهبران جنبش سبز و پس از مدتها سکوت دربرابر سوالهای مکرر افکارعمومی و رسانه ها که خواستار اعلام وضعیت حقوقی آنان شده بودند بدون تایید حصر از محدودیت تردد و قطع ارتباطات تلفنی سخن گفته بود و آن را به صلاح خود موسوی و کروبی و رهنورد دانسته بود حالا مطابق گزارش ایسنا از تعبیر«مجازات» برای توجیه اقدام غیرقانونی روسای خود برای حبس هزار روزه‌ی میرحسین و رهنورد و کروبی استفاده کرده و می‌گوید:«کسانی که پس از انتخابات ۸۸ حصر خانگی شدند، معترض نبودند بلکه مرتکب جرم شده‌اند. در خصوص افراد مذکور تصمیماتی اتخاذ شده است و تغییری در مورد مجازات‌های آن‌ها به وجود نیامده است.»
محسنی اژه ای شش ماه پس از حصرالبته در واکنش به پیگیری خبرنگاران وحساسیت افکارعمومی گفته بود:”حصر خانگی بازداشت نیست. برخی از افراد به نفع خودشان است که محدود شوند ولی در آئین دادرسی چنین تعبیری وجود ندارد”، اکنون مشخص نیست  که در سکوت آیین دادرسی درباره مجازاتی به نام«حصر»، جرم موسوی و کروبی و رهنورد چیست و در کدام دادگاه صالح به اتهامات آنان رسیدگی شده است؟ وی همچنین نگفت که چه کسانی و با چه صلاحیتی این تصمیمات را برای این سه شخصیت اتخاذ کرده اند و آنان را با بدترین وضعیت ممکن در خانه زندانی نموده اند.
محسنی اژه ای درهفته های اول پس از حصر بدون اینکه این واژه را بپذیرد یا به زبان آورد تنها گفته بود:«ارتباطات آنها اعم از رفت و آمد و تماسهای تلفنی و .. محدود شده و اگر لازم باشد محدودیتهایی برای برقراری ارتباط بین آنها و سایر عوامل فتنه ایجاد می شود.» اما اینک که  اصل مساله وعمق فشارهایی که بر کروبی و موسوی و رهنورد و خانواده های آنان وجود دارد برای افکار عمومی روشن شده است بدون اینکه نیازی به بیان ادله قانونی ببیند می‌گوید: «کسانی که حصر خانگی شدند معترض نبودند، بلکه اقدامات‌شان مجرمانه بوده و به مردم ظلم کردند و در قانون آمده که با کسی که مرتکب جرم شده، چگونه باید برخورد کرد.»
 سخنگوی دستگاه قضایی که پرونده سنگینی نزد افکار عمومی و دادگاه الهی در نقض حقوق مردم و توجیه مظالم دارد هیچ اشاره ای نکرده است که در کدام قانون و ماده قانونی  از« حصر» آن هم بدون هیچ دلیل و اقامه دعوایی برای مجازات منتقدان  و معترضان سخن گفته شده است.
از نکات جالب کنفرانس خبری امروز آقای اژه ای دعوت وی به رعایت اخلاق اسلامی و عدم نشر اکاذیب و نام نبردن از اشخاص به عنوان مجرم قبل از اثبات جرم در دادگاهها بود.

زیباکلام: روحانی با صدای بلند بگوید که مردم تندروها را نمی خواهند

در آخرین تحولات سیاسی، مجلس دهم به سجادی گزینه وزارت ورزش و جوانان حسن روحانی رای اعتماد نداد. پیشتر هم برخی از نمایندگان سخن از استیضاح وزرای علوم، خارجه و نفت رانده بودند. در هفته اخیر هم ۱۵۰ نماینده در نامه‌ای به روحانی مراتب اعتراض خود به انتصابات وزیر علوم را به گوش وی رساندند.
این نمایندگان در نامه خود به رییس جمهور تاکید کرده اند: «نگران آنیم که چنین انتصاباتی فضای فعلی و روابط مثبت دولت و مجلس را تیره و تار کرده و موجب بروز واکنش هایی شده که جز اتلاف وقت و انرژی سودی نداشته باشد.»
برخی این رویکرد مجلس در برابر دولت یازدهم را “تقابل” و آغاز “بحران‌سازی” برای دولت می‌دانند. ریشه این تقابل و صف آرایی کجاست؟
صادق زیباکلام ریشه این تقابل را تا انتخابات یازدهم ریاست جمهوری و شکست اصولگرایان پی می‌گیرد. اما احمد بخشایش نماینده مجلس حرف دیگری دارد و پرده از ماجرای دیگر بر می اندازد؛ ریشه این تقابل شاید آنگونه که او می‌گوید سهم‌خواهانه باشد. «روحانی اصلا با مجلس همکاری نداشته است چرا که پیشنهاد هیچ وزارتخانه‌ای را به نمایندگان نداده است.»
تندروها هر چیزی را بهانه می‌کنند تا دولت نتواند کار کند
صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتگو با فرارو گفت: «من معتقدم مسئله مخالفت با آقای فرجی دانا به هیچ وجه مسئله معاونین وزارت علوم و نقش آنها در حوادث سال ۸۸ نیست.»
وی ادامه داد: «به نظر من مخالفتی خیلی جدی در میان جبهه پایداری و برخی اصولگرایان تندرو نسبت به دولت آقای روحانی وجود دارد و علی الدوام به دنبال بهانه جویی هستند تا مسئله ای را علیه دولت ایشان عَلَم کنند.»
این استاد دانشگاه اظهار کرد: «یکی از بهانه های آنها این بود که چرا رئیس جمهور ۱۵ دقیقه با اوباما تلفنی گفتگو کرده است. بهانه دیگر این بود که چرا آنها در جریان مشروح مذاکرات ژنو قرار نمی گیرند و چرا این مذاکرات باید محرمانه باشد و این مسئله را طوری عنوان می کردند که انگار امتیازات خیلی گسترده ای از سوی ایران به ۱+۵ داده شده است.»
وی ادامه داد: «بهانه دیگر این بود که چرا دکتر توفیقی سرپرست وزارت علوم شده است.»
وی افزود: «به نظر من بخشی از این جریان تندرو در صدا و سیما نیز وجود دارد. صدا و سیما به طور مرتب عنوان می کند اجناس در حال گرانی است و دوربین را به میان مردم می برد و سوال می کند مرغ کیلویی چند است؟ دو ماه پیش کیلویی چند بود؟ شما برای یک لحظه برخورد صدا و سیما با دولت آقای روحانی را با حمایت های گسترده این نهاد از دولت احمدی نژاد مقایسه کنید.»
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: «لذا اساسا مسئله این جریان تندرو، معاونین آقای دکتر فرجی دانا نیست. شما مطمئن باشید اگر آقای دکتر فرجی دانا همه مشاورین و معاونین خود را از اعضای جبهه پایداری و اصولگرایان تندرو هم انتخاب کند مسئله تمام نمی شود؛ بلکه فردا سراغ آقای علی جنتی می روند و می گویند چرا ایشان گفته فیسبوک باید رفع فیلتر شود و شروع به فریاد و فغان خواهند کرد.»
این استاد دانشگاه گفت: «یکی از بهانه های اینها این بوده که چرا آقای دکتر فرجی دانا به ۴۰۰ دانشجوی ستاره دار اجازه ادامه تحصیل داده است. بعد آقای فرجی دانا یا مسئولان وزرات علوم عنوان کردند ۴۰۰ نفر نبودند؛ بلکه ۱۲۰ نفر بودند.»
وی ادامه داد: «یعنی دولت آقای روحانی کم کم نقش یک بدهکار را پیدا می کند و به جای آنکه ما طلبکار باشیم که چرا هزاران دانشجو را به دلیل افکار و عقاید سیاسی ستاره دار کردند و چرا وقتی این اتفاق می افتاد مجلس ساکت بود، داریم بدهکار می شویم و آقای فرجی دانا آنقدر تحت فشار قرار گرفته است که انگار کار خطایی انجام داده و می گوید ۴۰۰ نفر نبودند و من ۱۲۰ نفر بیشتر دانشجوی ستاره دار را به دانشگاه باز نگرداندم.»
زیباکلام گفت: «بنده معتقدم آقای فرجی دانا و آقای روحانی باید در برابر این اقلیت افراطی اصولگرا محکم بایستند؛ چرا که هرقدر که آقای روحانی، آقای فرجی دانا یا آقای علی جنتی عقب نشینی کنند اینها دست از سر آنها برنخواهند داشت.»
وی ادامه داد: «خواسته اینها ریاست جمهوری آقای دکتر سعید جلیلی بود؛ حال که این اتفاق روی نداده است و آقای روحانی به ریاست جمهوری رسیدند، در این ۴ سال هر چیزی را بهانه می کنند تا نگذارند دولت ایشان کارهایی که وعده داده بود را انجام دهد.»
زیباکلام گفت: «به نظر من آقای روحانی باید با این مجلس و اقلیت افراطی دقیقا مانند آقای احمدی نژاد برخورد کند. آقای روحانی باید بگذارد این مجلس هر کاری می خواهد انجام دهد. بیایند آقای فرجی دانا را استیضاح کنند، اشکالی ندارد. آقای روحانی فرد دیگری را معرفی می کند.»
وی تصریح کرد: «مقصود بنده این است که اگر شما فکر می کنید آقای فرجی دانا، آقای توفیقی و میلی منفرد را کنار بگذارد و دانشجویان ستاره دار و اساتیدی که بی جهت بازنشسته شدند را به دانشگاه باز نگرداند مسئله تمام می شود سخت در اشتباه هستید. افراطیون تا زمانی که آقای روحانی روی کار است علیه ایشان فعالیت خواهند کرد و یک لحظه ساکت نخواهند بود.»
زیباکلام گفت: «با اینکه اصولگرایان تندرو ۴ میلیون رای بیشتر ندارند مع ذالک آقای روحانی طوری با آنها رفتار می کند که انگار آنها ۴۰ میلیون رای دارند؛ اما اینها بازهم ساکت نمی نشینند.»
وی ادامه داد: «لذا بنده امیدوارم و به آقای روحانی توصیه می کنم که دیگر در برابر تندورها عقب نشینی نکند. من معتقدم آقای روحانی تاکنون در برابر تندروها عقب نشینی کرده است. به طور مثال ایشان در موضوع انتخاب وزرای کابینه مجبور شد به تندورها امتیاز بدهد. به عبارت دیگر آقای روحانی تا به امروز نخواسته قرص و محکم در برابر تندروها بایستد.»
زیباکلام در پاسخ به این سوال که اگر آقای روحانی این رویه را ادامه دهند آیا در پایگاه رای ایشان تاثیر خواهد گذاشت؟، گفت: «به نظر من همین الان هم این رویه در پایگاه رای ایشان تاثیر گذاشته است.»
وی افزود: «اگر مردم خواهان تداوم سیاست های هشت سال گذشته بودند به سعید جلیلی رای می دادند. آقای روحانی باید با صدای بلند به افراطیون جناح راست بگوید مردم شما را نمی خواهند؛ اگر مردم سیاست ها، افکار و عقاید شما را قبول داشتند به سعید جلیلی رای می دادند.»
زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا این صحبت شما بدین معناست که آقای روحانی باید از تجربه آقای خاتمی در دوره دوم ریاست جمهوری ایشان درس بگیرد؟، گفت: «بله؛ ایشان به هیچ وجه نباید راهی که آقای خاتمی رفتند را بروند. به نظر من بزرگترین اشتباه آقای خاتمی این بود که سنگر به سنگر و قدم به قدم عقب نشینی کرد.»
وی افزود: «لذا اگر آقای روحانی بخواهد این رویه را ادامه دهد باعث سرخوردگی طرفداران ایشان خواهد شد. مردم با یکسری از توقعات، انتظارات و امیدهایی به آقای روحانی رای دادند و به نظر من ایشان باید مقداری جدی تر و محکم تر بایستند.»
زیباکلام در پایان خاطرنشان کرد: «البته نباید در کشور بحران ایجاد شود چون بحران به ضرر ما است؛ اما آقای روحانی باید از مواضعی که خواسته اکثریت ملت ایران است محکم تر دفاع کند.»

اعتصاب غذای چهار زندانی بند ۳۵۰ پایان یافت

چهار زندانی سیاسی  بند ۳۵۰ زندان اوین که از هشت روز پیش در اعتصاب غذا به سر می‌بردند، امروز ۱۹ آبان ۱۳۹۲ با صدور بیانیه‌‌ای به اعتصاب غذای خود پایان دادند. 
به گزارش هرانا، عبدالفتاح سلطانی، سعید مدنی، امیرخسرو دلیرثانی و مهدی خدایی در بیانیه‌ی خود اعلام کردند: به خود واجب دیدیم در عمل به فرضیه امر به معروف و نهی از منکر و برای شنیده شدن صدای زندانیان مظلوم بیمار، اعتصاب غذا کنیم. ما نسبت به مداخله نهادهای امنیتی غیر مسول در امور درمان زندانیان، عدم حضور پزشکان متخصص در زندان‌ها، روند طولانی و غیر قابل پیش بینی برای اعزام بیمارانی که نیاز به بستری شدن در بیمارستان دارند، اجبار بیماران به پوشیدن لباس مخصوص و زدن دستبند و پابند برای اعزام به مراکز درمانی و مواردی دیگر از این دست معترض بوده و هستیم.