۱۳۹۱ آبان ۱۸, پنجشنبه

سپاه امسال چقدر از بودجه عمرانی کل کشور را به جیب زده است


کلمه :  سهم سپاه از بودجه عمرانی دولت چقدر است؟ بنا به اعتراف مظفری شمس، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء، سپاه هر سال ۳ هزار میلیارد تومان یعنی رقمی معادل اختلاس تاریخی کشور از بودجه عمرانی کل کشور را به جیب می زند. با این وجود او مدعی است که قرارگاه نخواسته بیش از این وارد اجرای پروژه ها شود، چرا که‌ معتقد است نباید رقیبی برای بخش خصوصی باشد!
به گزارش کلمه، فرماندار قرارگاه خاتم الانبیاء این سخنان را در گفت و گو با سایت خانه ملت  اعلام کرده و گفته است: از ۴۰ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی سال جاری که در ردیف های بودجه آمده بود سهم قرارگاه تقریبا ۸ درصد است. او البته در حساب و کتاب خود از متوسط فعالیت های سالیانه این قرار گاه با درصدی که اعلام نموده به خطا رفته و این رقم را به ارزش ۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده است. در حالی که یک حساب سرانگشتی اعداد و ارقام نجومی معال سه هزار میلیارد تومان را پیش رو قرار می دهد، و البته ممکن است یک صفر ناقابل در این بین از قلم افتاده باشد.
از سوی دیگر میزان ۸ درصدی سهم سپاه از کل بودجه عمرانی در مقایسه با سهم سال گذشته این ارگان نظامی بنا به اظهارات سال گذشته همین فرماندار، حکایت از افزایش ۳ درصدی سهم سپاه از بودجه عمرانی کل کشور دارد. هر چند این رقم اعلام شده نیز قابل اعتماد نیست و در مورد این سهم با توجه به حجم پروژه هایی که قرارگاه غصب می کند آمار بالاتری نمایان می شود.
به هر رو  با فرض صحت رقم سه هزار میلیاردی سپاه  می توان آن را اثباتی دانست بر پایبندی این سهم خواهی مظفری که گفته بود “قرارگاه خاتم الانبیا پروژه های کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان را برعهده نمی گیرد.” این خوش اشتهایی البته با رنگ و لعاب “لحاظ کردن جایگاه بخش خصوصی” اعلام شده تا باز مشخص شود که این قرارگاه برای خود شأنی بالاتر از بخش خصوصی قائل است و لابد به همین خاطر هم هست که وارد رقابت نمی شود و قراردادهای مورد نظر خود را بدون مناقصه و تشریفات قانونی برمی دارد.
او البته در سخنان جدید خود اعلام کرده که به همین سهم فعلی رضایت دارد و گفته است: “فکر نمی کنم سال ۹۲ هم بیش از این شود” که منظور او همین سهم ۸ درصدی از بودجه کل کشور است. این رقم وقتی تکان دهنده تر می شود که توجه کنیم اختصاص این میزان در سالی است که بخش عمده ای از بودجه عمرانی سال های اخیر در کشور جذب نشده و همچنین دولت احمدی نژاد بخشی از بودجه عمرانی کشور را برای پرداخت یارانه نقدی برداشت کرده و از سویی معضل کسری بودجه این روزها اقتصاد کشور را با معضل جدی مواجه کرده است.
کسری بودجه ای که به گفته نمایندگان مجلس با اعداد و ارقام ۷۴ هزار میلیارد و ۵۴ هزار میلیارد تومان همراه شده است. جالب آنکه به گفته غلامرضا مصباحی مقدم رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از کل بودجه عمرانی کشور در سال‌جاری با توجه به شرایط موجود، پیش بینی می شود تا پایان سال تنها ۵ هزار میلیارد تومان از کل بودجه عمرانی کشور تحقق یابد، که در این صورت سهم واقعی سپاه از بودجه عمرانی ِ محقق شده به ۶۰ درصد می رسد!
نکته دیگر آنکه فرماندار قرارگاه خاتم تصریح کرده این قرارگاه بیشتر برای اجرای پروژه های مهر ماندگار که بیش از ۶۰ درصد پیشرفت داشته باشند ورود می کند که مشخص نیست این با احتساب سهم ۸ درصدی اعلام شده از سوی او بوده یا این ورود را نیز باید به این سهم افزود که در این صورت بنا به گفته مصباحی مقدم برای اجرای این طرح‌ها نیز یک‌هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
بخش دیگری از سخنان فرمانده قرارگاه درباره میزان بدهی های دولت به قرارگاه است که با خرسندی اعلام کرده است که ” خوشبختانه در سال گذشته بخش اعظمی از بدهی‌هایمان ازسوی دولت به صورت تهاتر و تملک دارایی به قرارگاه واگذار کند.”
این خرسندی از دست اندازی سپاه بر اموال مردم از مسیری تحت عنوان تهاتر است که طی آن، سپاه به جای مطالبات خود پروژه های دولتی را تصاحب می کند. نمونه آن واگذاری سد بختیاری است که از آن به عنوان بلندترین سد بتنی جهان یاد می شود، این سد که قبل تر به چین واگذار شده بود و قرار بود شرکت چینی سایند هیدرو با دو میلیارد دلار این پروژه را در ده سال اجرا کند که با “مجوز ترک تشریفات مناقصه” به قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه پاسداران واگذار می شود.
خبرگزاری دانشجویان ایران در توضیح این واگذاری گزارش داده بود: قرارگاه خاتم الانبیاء “تامین اعتبار این پروژه را برعهده می گیرد و وزارت نیرو از طریق فروش و اموال و دارایی ها” به صورت “تهاتری” هزینه ساخت سد بختیاری را دریافت می کند.
قبل از این طرح نیز پروژه شیرین سازی و انتقال آب خزر به مناطق مرکزی ایران به قرارگاه خاتم واگذار شد و دولت در ازای اجرای آن دو میلیارد دلار از سهام شرکت های پتروشیمی را به این قرارگاه وابسته به سپاه واگذار کرد.

معاون اول قوه قضائیه : فتنه تمام نشده است / جریان فتنه هنوز شعار انتخابات آزاد میدهد


به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی ،  معاون اول قوه قضائیه شامگاه چهارشنبه در همایش سالانه سخنرانان برجسته کشوری که از سوی هیئت رزمندگان اسلام در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی برگزار شد  با بیان اینکه جریان فتنه در کشور تمام نشده است گفت : جریان انحرافی که خود را به جایگاه ثروت و قدرت نزدیک کرده بدنبال آن است تا با ارتباط با اصلاح طلبان به نحوی نسبت به نارسایی‌های اقتصادی کشور فرافکنی کند و این تفکر را تبلیغ کند که باید با آمریکا مذاکره کرد.
حجت الاسلام رئیسی عنوان کرد: برخی از افراد ادبیات آنها در این ایام تغییر کرده و ادبیات سازش را در پی گرفتند که این ادبیات با ادبیات رهبری زاویه دارد و ادبیات عزت بخشی نیست.
وحدت و نجات ملی از ادبیات جدید جریان فتنه است
معاون اول قوه قضائیه افزود: جریان فتنه و ضد انقلاب بدنبال بیان شعارهایی همانند انتخابات آزاد و القاء عدم کارآمدی اصولگرایان در اداره کشور هستند و بیان عباراتی همانند وحدت ملی و نجات ملی از ادبیات جدید آنها است.
وی با بیان اینکه در آستانه انتخابات باید وحدت از سوی تمام جناح‌های علاقمند به انقلاب و نظام حفظ شود، عنوان کرد: همه باید نسبت به اصول و محکمات انقلاب پافشاری کنند.
حجت الاسلام رئیسی عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب تمایل دارند دولت فعلی تا پایان دوره به کار خود ادامه دهد و با اتمام دوره فرود آزادی داشته باشد اما ایشان هیچگاه مخالف بیان مطالبه از مسئولان نیستند.

وزیر بهداشت : فقر، بیکاری و انتخابات علت ۵۰ درصد از بیماری‌های روانی است


ایلنا: وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: بیش از ۵۰ درصد از دلایل بیماری‌ها مربوط به عوامل اجتماعی همچون فقر‏، تبعیض، سکونت جغرافیایی و... است در حالی که عوامل ژنتیکی ۲۵ درصد از دلایل بیماری‌ها را تشکیل می‌دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت و درمان به عنوان میهمان شصت و یکمین اجلاس عمومی شوراهای استان‌ها در رابطه با خدمات رسانی بخش سلامت و درمان مردم، تاکید کرد:
سهم جیب مردم در هزینه‌های درمانی باید کمتر از ۳۰ درصد باشد ولی متاسفانه امروز بیماران ما بیش از ۵۵ درصد هزینه‌های درمانی را پرداخت می‌کنند و از نظر شاخص عدالت بعد از پاکستان دومین کشور ضعیف در این حوزه هستیم.
وحید دستجردی در رابطه با رشوه گرفتن و تحمیل بار مالی پزشکان بر بیماران به ویژه در مناطق محروم افزود: وزارت بهداشت و درمان حتما با این کار وحشتناک و معضل بزرگ برخورد لازم را انجام می‌دهد و اجرای طرح پزشک خانواده می‌تواند جلوی تخلف پزشکان را بگیرد ولی در این زمینه عدم پرداخت مالیات‌ها و عوارض درمانی از سوی بیمه‌ها موجب شده است تا فشار زیادی بر پزشکان وارد شود ولی این کوتاهی نمی‌تواند رشوه گرفتن آن پزشکان را توجیه کند.
 

خوشامدگویی مهمانپرست به حسن نیت آمریکا


سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی گفت دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و آمریکا تنها با تغییر سیاست‌های آمریکا فرو خواهد ریخت. وی درعین حال تصریح کرد که جمهوری اسلامی به هرگونه حسن نیت آمریکا خوشامد خواهد گفت.
رامین مهمانپرست سخنگوی وزرات امور خارجه جمهوری اسلامی در واکنش به انتخاب مجدد باراک اوباما به ریاست جمهوری آمریکا، این انتخاب را نشانه‌ای از تمایل مردم آمریکا به "پرهیز از سیاست‌های افراطی و مطالبه وعده‌های داده شده مبنی بر تغییر اصولی در سیاست‌های نادرست و رویکردهای پرهزینه یک‌جانبه گرایانه و لزوم توجه به وضعیت داخلی آمریکا و معیشت مردم" دانست .به گزارش ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی مهمانپرست درباره رابطه ایران با آمریکا گفت: «جمهوری اسلامی ایران در ۳۳ سال گذشته روسای جمهور مختلف آمریکا از هر دو حزب را با اقدامات خصمانه مختلف آنها برعلیه منافع ملت خود تجربه کرده و معتقد است دیوار بی اعتمادی ملت ایران به دولت آمریکا فقط می‌تواند در پرتو احترام به اراده و حقوق ملت ایران و بازنگری اساسی و عملی در سیاست‌های نادرست گذشته دولت آمریکا کوتاه شود و هر نوع ارزیابی از وعده‌ی تغییر، صرفاً بر اساس سیاست عینی و عملکرد مقامات آمریکا صورت خواهد پذیرفت».

خبرگزاری آلمان نیز به نقل از رامین مهمانپرست نوشت: «دیواری از بی‌اعتمادی بین دو کشور وجود دارد که تنها می‌تواند با تجدیدنظر در سیاست‌های غلط آمریکا و احترام به حقوق ایران از بین برود».

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در عین حال تصریح کرد که جمهوری اسلامی به هرگونه حسن نیت آمریکا در قبال ایران خوشامد خواهد گفت.

خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری اسلامی در سفر به اندونزی، انتخابات آمریکا را "میدان جنگی برای سرمایه‌داران" دانست. او گفت: «انتخابات که نمادی از خواست‌های مردم است، تبدیل به یک میدان جنگ برای سرمایه‌دارها و بهانه‌ای برای مخارج سنگین شده است».

مبارزات انتخاباتی این دوره در آمریکا بنا به ارزیابی یک مرکز مستقل تحقیقاتی ۶ میلیارد دلار هزینه داشته و پرخرج‌ترین انتخابات آمریکا تا کنون بوده است.

روزنامه کیهان نیز در مطلبی با عنوان "آقای تغییر آمد، چهار سال دیگر بدون تغییر" دیدگاه خود را نسبت به انتخاب مجدد اوباما منعکس کرده است.

این روزنامه که زیر نظر نماینده رهبر جمهوری اسلامی انتشار می‌یابد، در سرمقاله خود اوباما را ناتوان‌تر از آن دانسته که بتواند چالش‌های مهمی چون چالش ایران و دیگر پرونده‌های لاینحل منطقه را برطرف کند. کیهان نوشته: «اوباما از اینجا رانده و از آنجا مانده است».
نویسنده این سرمقاله ادامه داده: «نه فقط برای ما، بلکه برای اغلب کشورهای دنیا و حتی کشورهای اروپایی، اوباما و دولت متبوع وی حرف تازه‌ای برای گفتن ندارد».
پیشتر نیز برادران لاریجانی در اظهاراتی سیاست‌های اوباما را به شدت مورد انتقاد قرار دادند.

وزارت صنعت ایران واردات ۷۵ قلم کالای «لوکس و غیرضرور» را ممنوع کرد


گزارش های رسیده از ایران حاکی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت با تصویب هیات دولت، ثبت سفارش ۷۵ قلم کالا با عنوان «کالاهای لوکس و غیرضرور» را متوقف کرده است.به گزارش خبرگزاری مهر،‌ حمید صافدل،‌ معاون وزیر صنعت، ‌معدن و تجارت روز چهارشنبه، ۱۷ آبان‌ماه، تاکید کرد که ثبت سفارش کالاهای مشمول اولویت ۹ و ۱۰، فعلا متوقف شده است.به گفته این مقام مسوول دولتی،‌ مسوولان وزارت صنعت،‌ معدن و تجارت در حال مذاکره هستند تا تکلیف واردات اقلام این فهرست ۷۷ کالایی را مشخص کنند، ‌البته در فهرست اعلام شده کالاهای ممنوعه،‌ دو ردیف شماره ندارند که بدین ترتیب اقلام کالایی لوکس و غیرضرور را به ۷۵ قلم کالای ممنوعه تبدیل کرده است.در میان اقلام فهرست کالاهای غیرضروری و لوکس ممنوعه،‌ گوشی موبایل،‌ رایانه و اجزای آن نیز قرار دارند که به گفته حمید صافدل،‌ احتمال خروج این اقلام از این فهرست و دریافت ارز مبادله‌ای برای آنها وجود دارد، چرا که به گفته او، «اینها یا تولید مشابه داخل ندارند یا میزان تولید داخلی پاسخگوی نیازها نیست.»از جمله کالاهایی که به گفته آقای صافدل، با تصمیم  دولت ‌فعلا ثبت سفارش نخواهند شد، خوردو، ‌موتورسیکلت، ‌لوازم خانگی، پوشاک، کلیه اقلام کشاورزی، لوازم بهداشتی  و لوازم آرایشی، اسباب بازی، ماشین حساب،‌ لامپ کم مصرف،‌ دیسک و سی دی،‌ باتری و قوه‌ها و ‌باتری اتوموبیل هستند.اگرچه بسیاری از اقلامی که واردات آنها ممنوع شده است، کالاهای مصرفی و نهایی هستند،‌ اما در میان فهرست اعلام شده،‌ برخی کالاهای واسطه‌ای که مورد نیاز برخی تولیدکنندگان قرار می گیرد نیز قابل مشاهده است.از جمله این کالاهای واسطه‌ای که ثبت سفارش آنها موقتا ممنوع اعلام شده است می توان به چرم و پوست دباغی شده،  مواد پلیمری، لوله و شیلنگ، پروفیل روکش شده،‌ تخته فیبری کار شده،‌ مصنوعات آلومینیوم و آخال پنبه اشاره کرد.پیش از این، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت ارزش واردات کالاهای لوکس به ایران را حدود ۱۲میلیارد دلار در سال اعلام کرده بود.روز چهارشنبه،‌ سایت اطلاع رسانی دولت،‌ به نقل از شهریار افندی ‌زاده، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای از واردات  ۲۸ میلیون و ۳۶۵ هزار تن کالاهای نفتی و غیرنفتی از مرزهای زمینی و آبی در هفت ماه نخست امسال به ایران خبر داده بود.پس از نابسامانی‌های به وجود آمده در بازار ارز ایران،‌ دولت محمود احمدی نژاد کالاها را به ده گروه کالایی اولویت بندی کرد که دو اولویت نخست مشول دریافت ارز به نرخ مرجع - دلار ۱۲۲۶ تومانی- اولویت‌های سوم تا هفتم کالاها، مشمول دریافت ارز به نرخ مبادلاتی شدند و کالاهای مشمول سه اولویت ۸، ۹ و ۱۰ از این سهمیه‌بندی‌های ارزی کنار گذاشته شدند.اما در صورت خواست واردکنندگان،‌ با تامین ارز از بازار آزاد، ‌کالاهای اولویت ۸، ۹ و ۱۰ قابل ورود بود که با تصمیم اخیر دولت حتی با تامین ارز به قیمت بازار آزاد نیز،‌ واردکنندگان نمی توانند کالاهای دو اولویت آخر را وارد کنند و تکلیف کالاهای اولویت هشتم نیز همچنان مبهم باقی مانده است.در میان فهرست کالاهای ممنوع اعلام شده برای واردات، اقلامی از اولویت هشتم نیز مشاهده می‌شود.اولیوت هشتم کالایی، شامل انواع عصاره‌ها، لامپ‌ها، ریش‌تراش‌ها، ماشین‌آلات خاکبرداری، یخچال‌فریزر، لاستیک سواری، ماشین رختشویی و ماشین ظرفشویی و ... است.علاوه بر ممنوعیت واردات بر اساس تصمیم دولت که پیش از این اعلام شد،‌ صادرات برخی کالاهای ساخت داخل ایران که در فرآیند تولید آنها کالاهای واسطه‌ای وارداتی مشمول تخصیص ارز به نرخ مرجع به کار برده شده، ‌ممنوع شده بود که انتقادهایی را در میان فعالان بخش خصوصی در پی‌داشت.

رئیس اداره تبلیغات سپاه: مردم خاکستر هم شوند به ندای رهبر لبیک می‌گویند!


محمدعلی آسودی٬ رئیس اداره تبلیغات سپاه می‌گوید مردم ایران «حاضرند هزاران بار قطعه قطعه، کشته و خاکستر شوند٬ اما همچنان با جان و دل نوای لبیک یا ولی زمان سر دهند.»
به گزارش دیگربان به نقل از  «خبرگزاری دانشجو» آقای آسودی این ادعا را روز چهارشنبه (۱۷آبان) طی سخنانی در جمع گروهی از اعضای نیروی دریایی سپاه در مشهد بیان کرده است.
وی گفته که «مردم ما میراث دار کسانی هستند که در سخت‌ترین شرایط شعب ابیطالب، دست از آرمان خود برنداشتند.»
آسودی افزوده است: «ملت ما در پرتو فرهنگ عاشورا٬ صبورانه و مجاهدانه بر سر آرمان مقدس خود ایستاده است و تسلیم بدخواهی جریان کینه توزانه خارجی و برخی مهره‌های داخلی نخواهد شد.»
این فرمانده سپاه در بخش دیگری از سخنان خود به «همسویی» برخی جریان‌های سیاسی در ایران با «دشمنان» جمهوری اسلامی اشاره کرده که با «سوء‌مدیریت برخی مدیران نالایق» به نظام «خیانت» می‌کنند.
آسودی نامی از این جریان‌ها نبرده است٬ اما گفته آنها با «توسل به پاره‌ای از زد و بندهای سیاسی و دزدی و احتکار بنا دارند با جبهه دشمن همراهی کنند.»
گروهی از محافظه‌کاران از دولت محمود احمدی‌نژاد به عنوان مهمترین عامل نابسامانی‌های اخیر اقتصادی یاد می‌کنند.
آنها معتقدند احمدی‌نژاد با دامنه زدن به بحران‌های اقتصادی قصد انتقام گرفتن از علی خامنه‌ای به خاطر مخالفت با برکناری حیدر مصلحی از وزارت اطلاعات را داشته است.
این دسته از محافظه‌کاران همچنین می‌گویند احمدی‌نژاد با بحرانی کردن شرایط اقتصادی ایران تلاش می‌کند رهبر جمهوری اسلامی را «وادار» به قبول مذاکره با آمریکا کند.
فرماندهان سپاه در پی آشفته شدن وضعیت اقتصادی مردم بر اثر تحریم‌ها و سیاست‌های دولتی٬ همه روزه از آنها می‌خواهند فشار‌ها و مشکلات را تحمل کنند.
 

نامه عربستان به بان کی مون: ایران به مرزهای ما تجاوز می کند؛ حق واکنش داریم


عصر ایران : عربستان سعودی در نامه ای به بان کی مون مدعی شد ایران بارها مرزهای دریایی این کشور را نقض کرده است.
به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری رسمی کویت (کونا)، نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل متحد با ارسال نامه ای به بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد گفت ریاض ضمن اعتراض به اقدامات ایران در نقض حریم تاسیسات نفتی فراساحلی خود در خلیج فارس، حق واکنش و پاسخگویی را برای  حمایت از آب ها و تاسیسات نفتی اش، برای خود، محفوظ می داند.
عبدالله المعلمی ادامه داد: یک فروند بالگرد ایرانی در ماه گذشته میلادی چند مرتبه بر فراز تاسیسات در میدان نفتی الحصبه پرواز کرد؛ همچنین دو شناور نظامی ایران مانع از حرکت یک فروند کشتی متعلق به پیمانکار شرکت آرامکو (شرکت ملی نفت عربستان سعودی) در میدان نفتی العربیه شدند.
وی توضیح داد:  براساس توافقنامه امضای شده میان تهران و ریاض در سال 1968 ، میدان نفتی الحصبه متعلق به عربستان سعودی است. براساس توافق 1968 دو کشور مرزهای دریایی خود را در میدان های نفتی فراساحلی تعیین کرده اند.
در این نامه اضافه شده است: دولت ریاض حق اتخاذ هر گونه اقدام مناسب برای حمایت از آب ها و تاسیسات نفتی اش را برای خود محفوظ می داند و مسؤولیت کامل همه عواقب احتمالی برعهده مقامات ایرانی است.
همچنین وزارت خارجه عربستان سعودی نیز در این باره نامه ای را به وزارت خارجه ایران ارسال کرد و از تهران خواست چنین اتفاقاتی تکرار نشوند.

تصویر شکایتنامه ستار بهشتی از شکنجه در زندان : هم اتاقی ها شاهد آثار ضرب و شتم روی بدن بنده بوده اند


در حالی که نهادهای ذی ربط از جمله پلیس، دادستانی و پزشکی قانونی، هیچ یک درباره سرنوشت ستار بهشتی پاسخگو نبوده اند و حتی دستگاه امنیتی و قضایی درباره مرگ و زندگی وی نیز سکوت پیشه کرده اند، کلمه سندی از داخل زندان اوین را منتشر کرده است که نشان می دهد ستار بهشتی با دستخط خود از بازجویانش به خاطر شکنجه، شکایت کرده است. این شکایت در همان یک روزی انجام شده که وی در بند ۳۵۰ اوین به سر برده است؛ یعنی در یازدهم آبان ماه.

به گزارش کلمه، این سند شکایتی است که ستار بهشتی در اعتراض به روند بازجویی ها و شکنجه نوشته است.

ستار بهشتی وبلاگ نویسی است که هفته گذشته با اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی فیس بوک توسط پلیس فتا بازداشت شده است.

کلمه نوشته است که خبرهای رسیده و اظهارات زندانیان بند ۳۵۰ اوین، حاکی از شدت شکنجه و ضرب و شتم وی در حین بازجویی بوده است. به گفته شاهدان، آثار ضرب و شتم بر بدن و صورت این جوان کارگر دیده شده بود. ستار بهشتی از بازجویان خود به علت این رفتارهای غیرانسانی شکایت کرده و در سندی که در زیر می بینید، تصریح کرده است که هر اتفاقی برای او بیفتد، پلیس فتا مقصر است.

موضوع درخواست: شکایت علیه بازجوی خود

به: آقای اعلائی مسئول اندرزگاه ۳۵۰

اینجانب ستار بهشتی درتاریخ ۹۱/۸/۹ از طرف پلیس فتا در منزل بدون حکم بازداشت شدم و اینجانب در مدت دو روز بازجویی مورد انواع تهدید و ضرب و شتم قرار گرفتم از فحش های ناموسی که به مادر بنده می گفتند و به خودم مانند [...]، مادرت سالم نیست و بسیار توهینهای دیگر و انواع ضرب و شتم با مشت و لگد و بستن به میز و لگد زدن به سر بنده و اکنون در تاریخ ۹۱/۸/۱۱ بنده را پلیس فتا باز احضار کرده و با خود می برد و بنده عواقب هر اتفاقی که برایم پیش آید مقصر پلیس فتا می دانم و همینطور اگر اعترافی از بنده گرفته شود تحت شکنجه بوده در مدت ۱۲ ساعت ماندن در بند ۳۵۰ اتاق دو، اعضاء اتاق شاهد آثار ضرب و شتم روی بدن بنده بوده اند. و ۲ بار به پزشک مراجعه کردم در نهایت گزارش خود را تقدیم به شما می کنم و خواستار پیگیری این امر هستم.

با تشکر

ستار بهشتی

 

ستار بهشتی، وبلاگ نویس در گورستان رباط کریم دفن شد


ستار بهشتی، وبلاگ نویس بازداشتی روز چهارشنبه هفدهم آبان ماه در گورستان رباط کریم دفن شد.
یکی از مسئولین روابط عمومی بهشت زهرا تهران در گفتگو با هرانا اعلام داشت فردی به نام ستار بهشتی فرزند سردار در گورستان رباط کریم دفن شده است.
بر اساس گزارش ثبت شده در روابط عمومی بهشت زهرا تهران نامبرده در ۱۳ آبان ماه، چهار روز پس از بازداشت فوت کرده است.
با وجود پیگیری ها گزارشگر هرانا علت مرگ وی در پرونده موجود نیست و بر اساس اظهارات روابط عمومی بهشت زهرا گزارش علت مرگ وی در انتظار گزارش پزشکی قانونی است.
ستار بهشتی، وبلاگ نویس و فعال در شبکه های اجتماعی بود که در نهم آبان ماه با مراجعه نیروهای امنیتی وابسته به پلیس فتا بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
روز سه شنبه ۱۶ آبان ماه با مراجعه داماد خانواده بهشتی به پلیس امنیت واقع در خیابان شریعتی خبر فوت وی در بازداشتگاه به خانواده وی اعلام شد.
امروز خانواده وی در گفتگو با گزارشگر هرانا اعلام کردند که تنها یک نفر از اعضای خانواده می توانند در مراسم دفن وی شرکت کنند.
ستار بهشتی از شهروندان معترض بود که در تجمع ۲۵ بهمن ۹۰ نیز حضور فعال داشته است، وی پیشتر یک گزارش ویدیویی را به این خبرگزاری ارسال کرده بود که در لینک زیر می توانید آنرا مشاهده کنید.





سیاهه قانون‌شکنی‌های بی‌پایان دولت احمدی‌نژاد/ سرنوشت نامشخص ۱۲ میلیارد دلار دیگر از پول نفت

کلمه – گروه اقتصادی: با قرائت گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۸۹ در مجلس، برگ دیگری از تخلفات کلان اقتصادی دولت احمدی نژاد عیان شد. این گزارش نشان می دهد که دولت بالغ بر ۱۲ میلیارد دلار از پول نفت را به خزانه واریز نکرده است و آن را صرف پوشش کسری بودجه خود کرده است؛ آن هم بدون ارائه لایحه اصلاح قانون بودجه به مجلس.
به گزارش کلمه، قانون شکنی های دولت احمدی نژاد بار دیگر در صحن علنی مجلس به طور تفصیلی مطرح شد، اما مانند همیشه هیچ نماینده ای با صدای بلند نپرسید که چنین دولت قانون شکنی چرا باید هشت سال متمادی به فعالیت های پر از تخلف خود ادامه دهد، و کسی نگفت که آیا اینهمه موارد نقض قانون که همه ساله در لایحه بودجه تکرار می شود، به معنای بی کفایتی دولت از اداره کشور بر اساس قانون نیست؟
براساس گزارشی که در صحن علنی مجلس قرائت شده، دولت احمدی نژاد از ۱۵۷ بند و جز قانون بودجه سال ۱۳۸۹ انحراف ۶۵ درصدی داشته و ۹۴ بند و جز از قانون را به طور کامل رعایت نکرده که این عددها نشان می دهد قانون شکنی های دولت در سال ۸۹ نیز نسبت به تخلفات سال پیش از آن افزایش داشته است.
کاهش تولید و صادرات نفت خام، کاهش تولید میعانات گازی، کاهش سرمایه گذاری در حوزه نفت، افزایش حجم قاچاق، عدم تأمین ۱۰۰% حق بیمه خانوارهای مشمول از سوی تامین اجتماعی، عدم تخصیص بودجه و تاخیر در ۱۰ هزار و ۳۴۱ طرح و پروژه، عدم تخصیص کامل اعتبارات پروژه‌های روستایی و مناطق توسعه نیافته، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور بخش دیگری از این تخلفات است .
از دیگر موارد تخلفات کاهش سهم بودجه عمرانی در مقایسه با بودجه هزینه‌ای است که منجر به تغییر کلی در ساختار اولیه بودجه در پایان سال شده است.
تخلفات کلان دولت در بخش نفت و گاز
براساس این گزارش، در بخش نفت و گاز به تخلفاتی هم چون ارایه نکردن  طرح‌های سرمایه‌گذاری مربوط به نفت و گاز و مبالغ به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات و انرژی مجلس از سوی وزارت نفت، ارایه نشدن اساسنامه‌های شرکت‌های ملی نفت ایران، ملی گاز ایران و صنایع پتروشیمی تا پایان سال ۱۳۸۹ به مجلس اشاره شده است.
در تخلفی دیگر شرکت‌های ملی گاز و صنایع پتروشیمی ایران درآمدهای ریالی و ارزی خود را به حساب‌های تمرکز وجوه ریالی و ارزی که از طریق خزانه‌داری کل کشور به نام آنها نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران افتتاح می‌شود واریز نکرده اند.
این گزارش هم چنین به کاهش سرمایه گذاری در حوزه وزارت نفت اشاره دارد به گونه ای که  میزان سرمایه‌گذاری انجام شده توسط وزارت نفت از طریق شرکت‌های دولتی کمتر از میزان حداقل ۷۷ هزار و ۳۳۸ میلیارد ریال  بوده است، همچنین مبالغ سرمایه‌گذاری شده به منظور توسعه طرح‌های تولید گاز طبیعی حوزه مشترک پارس جنوبی کمتر از میزان مقرر در این بند یعنی حداقل ۴۰ درصد منابع مزبور بوده است.
بند دیگری از گزارش اشاره دارد:بخشی از مبالغ واریز شده به ردیف درآمدی مازاد سود سهام شرکت ملی نفت ایران به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال حسب درخواست خزانه‌ داری کل کشور توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بابت واریز تنخواه گردان قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به حساب خزانه داری کل کشور واریز شده است.
تخلف دیگر دولت در این گزارش دریافت پول نفت به دلار و  واریز آن به ریال است که  بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۹ کلیه ارزهای حاصل از صادرات نفت خام جمعا به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۳۳۵ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار را با سه نرخ بازار بین بانکی، بازار فرعی و حساب مشتریان به فروش رسانده، بنابراین در محاسبات خود نرخ بازار بین بانکی که کمترین نرخ است را اعمال کرده است.
کاهش تولید نفت خام و میعانات و صادرات بر خلاف قانون
هم چنین این گزارش به کاهش تولید نفت خام و میعانات گازی به عنوان موضوع تخلف دیگر دولت اشاره دارد. چنانچه میزان تولید نفت خام و میعانات گازی در سال ۱۳۸۹ نسبت به پیش بینی بودجه‌ای شرکت به ترتیب ۷۳ هزار و ۴۹۰ بشکه و ۴ هزار و ۴۴۷ بشکه در روز کاهش داشته که ارزش کاهش تولید با توجه به نرخ متوسط فروش نفت خام در سال ۱۳۸۹ بالغ بر ۲ میلیارد و ۳۲۶ میلیون و ۶۸۰ هزار دلار می‌شود.
از سوی دیگر  صادرات نفت خام در سال ۱۳۸۹ نسبت به پیش‌بینی بودجه‌ای شرکت ۲۴۲ هزار و ۷۰۴ بشکه در روز کاهش یافته که ارزش کاهش صادرات نفت خام با توجه به نرخ متوسط فروش نفت خام در سال ۱۳۸۹ بالغ بر ۷ میلیارد و ۲۴۶ میلیون دلار می‌شود.
هم چنین تسویه بین خزانه‌داری کل کشور و وزارت نفت از طریق شرکت‌های دولتی تابعه ذیربط در خصوص دریافت‌های حاصل از صادرات نفت خام صورت نگرفته است.
دولت بالغ بر  ۱۲ میلیارد دلار از پول نفت را به خزانه واریز نکرده
نکته فاجعه آمیز دیگر آنکه مبلغ ۱۲ میلیارد و ۲۱۵ میلیون و ۶۷۶ هزار و ۴۷۱ دلار از مبالغ قابل واریز به حساب ذخیره ارزی از محل درآمدهای نفت خام به حساب ذخیره ارزی واریز نشده است.
این اقدام از طرف دیگر موجب شده کسری بودجه عمومی دولت که در سنوات قبل عمدتا در ماه‌های پایانی سال از طریق ارائه لایحه اصلاح قانون بودجه توسط دولت با تصویب مجلس شورای اسلامی صورت می‌گرفته را جبران کند به عبارت دیگر دولت در سال ۱۳۸۹ با واریز مبلغ ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار سهم حساب ذخیره ارزی معادل ۱۲۴ هزار و ۸۶۸ میلیارد و ۶۴۰ میلیون ریال به بدنه بودجه، کسری بودجه خود را بدون ارائه لایحه اصلاح قانون بودجه به مجلس شورای اسلامی جبران کرده است.
هم چنین به دلیل عدم تسویه نهایی فی مابین خزانه‌داری کل کشور و وزارت نفت از طرق شرکت‌های دولتی تابعه ذیربط، سهم وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط از محل مازاد سهم نفت در اختیار وزارت مذکور قرار نگرفته و در نتیجه مبلغی به منظور اجرای طرح‌های سرمایه‌گذاری برای توسعه میادین نفتی یا حفظ ظرفیت آنها و توسعه میادین مشترک از محل مازاد، پرداخت نشده است.
تخلفات دولت در بخش نفت و گاز در این سال اینگونه ادامه دارد که به دلیل عدم واریز بدهی ناشی از خوراک شرکت‌های پالایشی توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به حساب خزانه داری کل کشور نزد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت نشده است.
از سوی دیگر تراز مقداری گاز تصفیه شده سال ۱۳۸۹ حاکی از وجود مقدار ۵ میلیارد و ۳۹۵ میلیون و ۹۳۰ هزار متر مکعب کسری گاز طبیعی تصفیه شده است که ناشی از ضعف سامانه‌های کنترلی شرکت ملی گاز ایران است، کسری مزبور حدود ۶۸ درصد حجم گاز صادراتی به کشور ترکیه یا ۶۲ درصد حجم گاز وارداتی از کشور ترکمنستان است.
در بخش دیگر نیز  شرکت ملی نفت ایران در سال ۱۳۸۹ مغایر با قانون مقدار ۵۴ میلیون و ۱۸۱ هزار و ۸۰۹ بشکه نفت خام به ارزش ۴ میلیارد و ۵۰۱ میلیون و ۶۱۵ هزار و ۳۷۳ دلار و ۷۲ سنت را به صورت معاوضه صرف واردات مقدار ۳ میلیارد و ۸۹۸ میلیون و ۸۸۷ هزار و ۸۳۷ لیتر بنزین و ۳۹۳ میلیون و ۶۱۴ هزار و ۷۹۳ لیتر نفت گاز کرده است.
هم چنین مقدار ۲ میلیون و ۷۲۹ هزار و ۷۷۲٫۳۸ صدم بشکه نفت خام به ارزش ۲۶۲ میلیون و ۲۱۴ هزار و ۱۵۲ دلار مغایر با قانون برنامه چهارم صرف بازپرداخت تعهدات بیع متقابل گازی فازهای ۴ و ۵ پارس جنوبی شده است بازپرداخت تعهدات بیع متقابل فازهای مذکور باید از محل عواید همان فازها صورت می‌پذیرفت.
در بخش منابع حاصل از فروش نفت خام موضوع نیز مشخص شد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۲۱/۱۱/۱۳۸۹ به درخواست خزانه داری کل کشور و به منظور تأمین کسری بودجه سال ۱۳۸۹ مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال از محل منابع داخلی خود به حساب ۳۶/۲۲۰ خزانه‌داری کل کشور واریز و مبلغ مذکور را از محل وجوه حاصل از صادرات نفت خام در ماه‌های بهمن و اسفند ۱۳۸۹ در مغایرت با حکم این جزء تسویه کرده است.
این بانک هم چنین به درخواست خزانه‌داری کل کشور، مبلغ ۳۰ هزار میلیارد از حساب ۳۶/۲۲۰ خزانه داری کل کشور برداشت و به حساب ۷۷/۱۴۲ خزانه داری کل کشور با عنوان تمرکز وجوه بابت واریز تنخواه گردان قانون هدفمند کردن یارانه‌ها واریز کرده است که مبلغ مذکور تا زمان تهیه این گزارش تسویه نشده است.
در تاریخ ۲۸/۱۲/ ۱۳۸۹ نیز با درخواست خزانه‌داری کل کشور مبلغ ۳۰ هزار میلیارد ریال مذکور از محل منابع داخلی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به حساب ۳۶/۲۲۰ واریز شده است.
تخلف دیگر آنکه مقدار ۱۴ هزار و ۶۹۴ بشکه نفت خام تولیدی از میدان نفتی مبارک در محاسبات شرکت ملی نفت لحاظ نشده است.
تخلفات در صندوق توسعه ملی و خصوصی سازی
در بخش سرمایه‌گذاری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۸۹ علیرغم قانون بودجه سال ۱۳۸۸ در هیچ یک از بانک‌های عامل یا بانک‌های خارجی سپرده گذاری نکرده است.
از سویی دیگر این بانک مرکزی بر خلاف قانون از محل حساب ذخیره ارزی مبلغ جهت طرح‌های بخش غیر دولتی که توجیه فنی و اقتصادی آنها به تصویب بانک‌های عامل رسیده است، اختصاص نداده و علاوه بر آن مبالغ ارزی را جهت پرداخت به واحدهای تولیدی و طرح‌های صنعتی و معدنی، سپرده‌گذاری نکرده است. همچنین مبالغ سپرده گذاری شده نیز کمتر از میزان مقرر ۷۰۰ میلیون دلار بوده است.
در بخش خصوصی سازی و اصل ۴۴ قانون اساسی تکلیف قانونی صورت نگرفته و از سویی در حالی که سازمان خصوصی‌سازی موظف بوده در راستای تأمین مبالغ مصوب بودجه مربوط به رد دیون طبق شرایط عمومی مربوط به واگذاری شرکت‌ها، نسبت به فروش شرکت‌ها و تأمین دیون محقق از این طریق اقدام و در غیر این صورت سهام شرکت‌های مورد واگذاری را مستقیما بابت رد دیون با رعایت مقررات مربوط به سازمان‌ها و نهادهای بستانکار واگذار کند، بنابراین تهاتر مبلغ بدهی شرکت‌های وابسته به تأمین اجتماعی ناشی از واگذاری سهام در سنوات گذشته بابت رد دیون قلمداد می‌شود.
عدم واریز سهم تربیت بدنی
این گزارش هم چنین تصریح دارد که بخش تربیت بدنی به جای ۲۵ درصد اعتبارات تنها ۱۴ درصد از اعتبارات فصل را دریافت کرده و تکلیف قانونی مبنی بر هزینه کردن یک درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی امر تربیت بدنی و ورزش توسط ۱۳۸۰ دستگاه اجرایی، رعایت نشده‌است.
عدم تخصیص بودجه و تاخیر در ۱۰ هزار و ۳۴۱ طرح و پروژه
میزان تخصیص و پرداختی تعداد ۱۰ هزار و ۳۴۱ طرح و پروژه که سال خاتمه آنها سال ۱۳۸۹ بوده، کمتر از ۱۰۰% بوده که موجب تاخیر در اجرای کامل طرح‌ها و پروژه‌ها شده است.
هم چنین تخصیص ۱۰۰% اعتبارات پروژه‌های روستایی و مناطق توسعه نیافته، کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور دارد، به طور کامل تخصیص نیافته است.
در بخش دیگراعتبارات تعدادی از دستگاه‌های اجرایی برای اجرای قانون مدیریت خدمات کشور  ‌و تامین منابع مورد نیاز جهت پرداخت سایر هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر نیروی انسانی بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافته بدون آنکه اعتبارات سایر ردیف‌ها کاهش یابد؛ در نتیجه سقف بودجه کل کشور معادل مبلغ مزبور افزایش یافته است.
از کسر اعتبار تجهیز مدارش تا هدایای  ۲ هزار و ۷۶۵ میلیاردی
مبالغ پرداخت شده به سازمان توسعه و تجهیز مدارس بابت بازپرداخت تعهدات ارزی، کمتر از میزان مقرر در قانون بودجه (۲۵۰ میلیون دلار) بوده است؛ مبلغ کسر شده به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جهت بازپرداخت تعهدات ارزی اختصاص یافته است.
این گزارش اشاره دارد مبلغ ۲ هزار و ۷۶۵ میلیارد ریال توسط دستگاه‌های اجرائی به عنوان کمک یا هدیه پرداخت شده است.
افزایش حجم قاچاق
در این بخش نیز اقدامی در جهت کاهش تعرفه کالاهای واسطه‌ای صورت نگرفته و از سویی با توجه به میزان کشفیات قاچاق، اقدام دولت در افزایش نرخ تعرفه‌ها در رابطه با واردات کالاهایی نظیر گوشی تلفن همراه، سیگار و پوشاک، منجر به افزایش حجم قاچاق شده و عملا هدف مقنن مبنی بر حمایت از تولیدات داخلی محقق نشده است.


جنایت در زندان/ تماس ماموران با خانواده ستار بهشتی: قبر بخرید و فردا جنازه را تحویل بگیرید



کلمه – زهرا صدر: صبح امروز ماموران پلیس امنیت به خانواده ی ستار بهشتی، از سبزهای گمنامی که روز هفتم آبان ماه بازداشت شده بود، اطلاع دادند که این جوان ۳۵ ساله جان خود را از دست داده و آنها باید روز آینده برای دریافت پیکرش مراجعه کنند.
به گزارش کلمه، شاهدان عینی از زندان اوین در ملاقات با خانواده هایشان گفته اند که وی در بازجویی ها به شدت مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفته و آثار کبودی و شکنجه بر تن و صورت و سر این زندانی سیاسی مشهود بوده است.
زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان اوین که ستار بهشتی یک شب را در آنجا سپری کرده بود، روایت کرده اند که بدن این جوان زیر ضرب و شتم له شده بود و به گفته آنها حتی یک جای سالم در بدنش نبود.
پس از رسیدن این اخبار به کلمه، با خواهر ستار بهشتی تماس گرفتیم که وی گفت: شوهرم را خواستند و به او گفتند برو مادرش را آماده کن. قبر بخر. فردا بیا جنازه را تحویل بگیر. همین. هیچ چیز دیگری نمی دانیم. نمی دانیم چرا کشتند. اصلا چی شد. نمی دانیم چی شد. داداشم سالم از خونه رفت. با پای خودش رفت. همه دیدند که سالم بود. برادرم حتی قرص سردرد نمی خورد. سالم سالم بود.
هفته ی گذشته کلمه خبر داده بود که ستار بهشتی هفتم آبان ماه در منزل شخصی اش در رباط کریم توسط ماموران پلیس فتا بازداشت شده است. این زندانی سیاسی، یک کارگر ساده ۳۵ ساله است که در هنگام بازداشت، نان آور خانواده اش بوده است.
بر اساس گزارش هفته پیش کلمه، ستار بهشتی که در بازجویی ها تحت فشار برای اعتراف و پذیرفتن خواست بازجویان فتا بوده است، پس از مقاومت به صندلی بسته می شده و مورد ضرب و شتم قرار می گرفته است.
اما امروز صدای لرزان و گریه های خواهر ستار امان هر سوال پرسیدنی را از آدم می گیرد. به عنوان خبرنگار و مصاحبه گر، جمله ای نداری و فقط به گریه هایش گوش می کنی. در حال خود نیست و مرتب می گوید: داداشم بود… خدایا… خدایا… داداشم بود.. داداشم رو کشتند و گفتند فردا جنازه اش را می دهیم.
صدای گریه های مادر از آن سو می آید و سوالی، که خواهر ستار بهشتی به مادر می گوید: نمی دانم، شاید از دوستان ستار است. و بعد صدای گریه و شیونی که از اتاق بلند می شود و کلمه ی “ستار” که تکرار می شود.
خواهر این زندانی سیاسی ادامه می دهد: به شوهر من گفته اند مریضی داشته، شوهرم هم گفته: نه، سالم بود. گفته اند: با هیچ جا مصاحبه نکنید، اگر مصاحبه کنید پدرتان را در می آوریم. داداشم کاری نکرده بود، چی کار مگر کرده بود؟ از آن سه شنبه که بردند تا الان هیچ خبری ازش نداشتیم که امروز خبرش را برایمان آوردند.
وی ادامه می دهد: به ما گفتند با جایی مصاحبه نکنید و حرف نزنید. گفتند ناراحتی قلبی داشته. چی کار کرده بود مگر برادرم؟ کاری نکرده بود. چی گفته بود؟ سه نفر آمدند و دستنبد زدند و بردند، هیچ چیز نگفتند. تمام شد.
کلمه تاکید می کند که با توجه به اینکه هنوز جنازه ای به این خانواده تحویل نشده، نمی توان درباره ابعاد دقیق این خبر به طور قطعی قضاوت کرد که آیا این یک سناریوی امنیتی برای آزار خانواده اوست یا فاجعه ای است که ماموران به دنبال سرپوش گذاشتن بر روی آن اند.
روز گذشته نیز مادر ستار بهشتی با تشریح نحوه دستگیری فرزندش به سحام گفته بود: نزدیک ظهر بود و من در خانه نشسته بودم وقتی صدای در آمد رفتم جلوی منزل، شخصی به من گفت آقا ستار هست؟ و هنگامی که من قصد داشتم درب منزل را ببندم فرد دیگری هم آمد و درب منزل را فشار دادند و وارد خانه شدند.
مادر این زندانی سیاسی در در ادامه گفته بود: من به مامورین گفتم شاید دخترم در منزل با لباس نامناسبی باشد که مامورین بدون توجه به حرفهای من وارد شدند و تمام وسایل از جمله کامپیوتر فرزندم و تمامی دست نوشته ها و مطالب وی را با خود بردند.
وی خاطرنشان کرده بود: حتی برای بردن فرزندم اجازه نمی دادند تا لباسهایش را عوض کند. از یکی از مامورین خواهش کردم تا دستان فرزندم را باز کند و اجازه دهد تا فرزندم لباس خود را تغییر دهد که بهر حال یکی از دستان وی را باز کردند و از آن تاریخ تا کنون هیچگونه خبری به من نمی دهند که فرزندم را به کدام محل انتقال داده اند.
این مادر رنجدیده در مصاحبه دیروز عنوان کرده بود: من از طریق بستگان اطلاع پیدا کردم که در سایت ها، خبر فرزندم انتشار پیدا کرده که از ناحیه بدن بطور کلی (دست، پا، صورت) آسیب دیده و بازجوها از درمان وی خودداری می کنند.

بیانیه انگلیس در مورد احتمال کشته شدن ستار بهشتی در زندان


بی بی سی : برخی از وبسایت های خبری گزارش کرده اند که ستار بهشتی، وبلاگ نویسی که گفته می‌شود در هفتم آبان توسط پلیس ایران بازداشت شده بوده، کشته شده است.
سایت اصلاح طلب کلمه، که اولین رسانه ای بود که سه شنبه ۱۶ آبان (۶ نوامبر) این خبر را منتشر کرد، نوشته است که به خانواده ستار بهشتی اطلاع داده شده که برای تحویل گرفتن جنازه او به پزشکی قانونی کهریزک مراجعه کنند.
سایت اصولگرای بازتاب، نزدیک به محسن رضایی، نوشته است که نمایندگان مجلس ایران هم از این اخبار مطلع شده‌اند و در پی تحقیق درباره آن هستند.
از سوی دیگر، فردی که خود را همسر خواهر آقای بهشتی معرفی می‌کرد در مصاحبه با بی‌بی‌سی فارسی اخبار منتشر شده درباره مرگ او را تایید نکرد و گفت که او پس از بازداشت به اعتصاب غذا دست زده و هم‌اکنون در بیمارستان بستری است.
این اظهارات در شرایطی بیان شده که وبسایت کلمه مدعی شده است که خانواده آقای بهشتی تحت فشار ماموران امنیتی قرار دارد.
الیستر برت، معاون امور خاورمیانه و شمال آفریقای وزارت خارجه بریتانیا، در واکنش به خبرهای مربوط به ستار بهشتی با صدور بیانیه‌ای گفته است که "در صورت صحت این گزارش‌ها" دولت ایران به "اقدامی شرم‌آور در جهت سرکوب آزادی بیان شهروندان" خود دست زده است.
وی با ذکر اینکه "مقامات ایرانی در تأمین صحت و سلامت بهشتی در زندان مسئولیت کامل داشته‌اند"، از این مقامات خواسته است "سریعاً مشخص کند چه بر سر او آمده است".
"نه مریض بود و نه بیمار"
هفته گذشته خبرهایی مبنی بر بازداشت ستار بهشتی در منزلش منتشر شده بود. وبسایت‌های مخالف او را کارگر و یک فعال مدنی و وبلاگ‌نویس منتقد حکومت توصیف می‌کنند.
وبسایت روز، که در خارج از ایران منتشر می شود، امروز مصاحبه ای را با "عموی ستار بهشتی" منتشر کرده که طی آن تاکید دارد برادرزاده وی در هنگام دستگیری "نه بیمار بوده و نه مریضی ای داشته" و یک "جوان کاملا سالم" بوده است.
به نوشته وبسایت کلمه، به خانواده آقای بهشتی اجازه داده نشده برای مراسم خاکسپاری او حضور پیدا کنند.
همین وبسایت نوشته است "با توجه به اینکه هنوز جنازه ای به این خانواده تحویل نشده، نمی توان درباره ابعاد دقیق این خبر به طور قطعی قضاوت کرد".

 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها پنجشنبه 18 آبان، 8 نوامبر






























بیش از ۶۰ کشته و زخمی در دومین زلزله ورزقان


زلزله‌ای به قدرت ۱ / ۵ ریشتر چهارشنبه ۱۷ آبان در منطقه ورزقان رخ داد و باعث زخمی شدن حداقل ۶۰ نفر شد. چند نفر که مشغول تعمیر ساختمان‌هایشان بودند نیز از داربست سقوط کرده و کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حدود ۳۰ زمین لرزه از صبح روز چهارشنبه در منطقه ورزقان رخ داده که قدرت شدیدترین آن‌ها در ساعت ۹ صبح ۱ / ۵ ریشتر بوده است.
به‌گفته فریبرز طرلانی رئیس شورای شهر ورزقان خانه‌هایی که در زلزله ۲ / ۶ ریشتری ۲۱ مرداد آسیب دیده و در این مدت تعمیر شده بودند بار دیگر در زلزله صبح امروز فرو ریختند.
رئیس شورای شهر ورزقان همچنین خبر داده است تعدادی از شهروندان ورزقانی که در حال تعمیر ساختمان‌هایشان بودند طی زلزله روز چهارشنبه ۱۷ آبان از داربست‌ها سقوط کرده و جان باخته‌اند.
برپایه اظهارات طرلانی خرابی دوباره خانه‌های تعمیری در زلزله ۱ / ۵ ریشتری صبح روز چهارشنبه ۱۷ آبان ثابت کرد خانه‌های آسیب دیده قابلیت تعمیر و بازسازی را نداشته و ضروریست که به تمامی زلزله زدگان اعم از افرادی که خانه‌هایشان تعمیراتی است و آن‌ها که خانه هایشان تخریب شده کانکس اهدا شود.
شرایط وخیم زلزله‌زدگان
رضا صدیقی فرماندار اهر نیز از آسیب جزئی چندین ساختمان قدیمی در روستاهای اطراف اهر  شرقی سخن گفته است.
روز شنبه ۲۱ مرداد دو زلزله ۲ /۶ و ۳ /۶ ریشتری با لرزاندن قسمت‌هائی از آذربایجان شرقی ، باعث کشته ‌شدن چندصد نفر و تخریب صد درصدی بسیاری از روستاها شد.
از زلزله پیشین تا زلزله روز چهارشنبه ۱۷ آبان، مردم زلزله‌زده در این مناطق با حوادث مختلفی هم‌چون آتش‌سوزی، آبگرفتگی، سردی هوا، از بین رفتن دام و طیور و... مواجه بودند.
ساخت منازل مسکونی جدید در مناطق زلزله‌زده نیز به کندی پیش می‌رود. الله‌وردی دهقانی نماینده ورزقان در مجلس روز جمعه ۷ مهر به خبرگزاری ایلنا گفت مردم زلزله زده آذربایجان شرقی تا دو سال دیگر صاحب سقف نخواهند شد. به گفته این نماینده از ۳۰ هزار واحدی که قرار بود دولت تا نزدیکی فصل سرما برای زلزله زدگان آماده کند، تاکنون تنها ۲۰۰ واحد مسکونی آماده شده است.
محمود احمدی‌نژاد هفته گذشته ضمن افتتاح حدود هزار خانه‌ ساخته شده برای زلزله‌زدگان مدعی شد که تاکنون بیش از ۳ هزار خانه در مناطق زلزله‌زده ساخته شده است. اما نماینده اهر در مجلس شورای اسلامی این ادعا را تکذیب و رئیس‌جمهوری اسلامی را دروغگو خواند. به‌گفته این نماینده مجلس، تعداد خانه‌های ساخته شده از هزار واحد تجاوز نمی‌کند.

لاریجانی: به‌خاطر منافع نظام در جهنم هم با آمریکا مذاکره می‌کنیم









محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق‌بشر قوه قضائیه گفت: «اگر منافع نظام ایجاب کند با آمریکا و حتی در قعر جهنم با همه مذاکره می<کنیم.» صادق لاریجانی نیز اظهار داشت: «ارتباط با آمریکا ساده نیست و یکشبه به‌وجود نخواهد آمد.»
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد لاریجانی، چهار‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۱ در "چهارمین گردهمایی معاونان آموزشی دانشگاه‌ها" گفته است:«مذاکره با آمریکا تابو نیست که ممنوع باشد.» وی این سخن را همزمان با پیروزی قطعی باراک اوباما در انتخابات آمریکا بر زبان رانده است. محمد‌جواد لاریجانی افزوده است:«اوایل انقلاب عده‌ای از دوستان اصلاح‌طلب که سوپررادیکالیسم بودند، مذاکره با آمریکا را تابو می‌دانستند، اما انگار روح‌القدس در آنان نازل شد و تبدیل به سوپرلیبرالیسم شدند.»
محمدجواد لاریجانی گفته است در زمان ریاست جمهوری اکبر هاشمی رفسنجانی نقشه تعامل با آمریکا چیده شد اما عطاالله مهاجرانی معاون پارلمانی رفسنجانی در مقاله ای نوشت: «مذاکرات آمریکا کار خوبی است اما باید اعتراف کنیم که حریف آمریکا نمی شویم.»
دبیر ستاد حقوق‌بشر قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران بلافاصله ادامه داده است: «اگر منافع نظام ایجاب کند با آمریکا و حتی در قعر جهنم هم با همه مذاکره می کنیم.»
در همین زمینه صادق آملی لاریجانی برادر محمدجواد لاریجانی و رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی نیز چهار‌شنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۱ در "جلسه مسئولان عالی قضایی" گفته که ارتباط با آمریکا ساده نیست و این ارتباط یک‌شبه به‌وجود نخواهد آمد. او ادامه داده است: «فکر باج‌گیری آمریکا از ایران یک اشتباه محض است.»
مذاکره مستقیم، آری یا نه؟
پیش از این روزنامه نیویورک‌تایمز شنبه (۲۰ اکتبر/ ۲۹ مهر) با استناد به اظهارات برخی از مقام‌های بلندپایه دولت آمریکا٬ از توافق ایران و آمریکا برای مذاکره رو در رو بر سر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی خبر داده بود. یکی از این مقامات دولت باراک اوباما به نیویورک‌تایمز گفته بود:«مقامات ایرانی اصرار کرده‌اند که این مذاکرات پس از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر برگزار شود.»
ساعتی پس از انتشار گزارش نیویورک‌تایمز درباره "توافق ایران و آمریکا" کاخ سفید واشنگتن با انتشار بیانیه‌ای ضمن رد محتوای این گزارش اعلام کرد که دولت اوباما همچنان به همکاری با قدرت‌های دنیا برای حل مسئله هسته‌ای ایران متعهد است.
با این حال علی‌اکبر صالحی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران یکشنبه ۳۰ مهر (۲۱ اکتبر) اعلام کرد «ما چیزی به اسم مذاکره با آمریکا نداریم». وی با اشاره به گزارش روزنامه نیویورک‌ تایمز در این زمینه و تکذیب کاخ سفید یادآوری کرد: «ما مسئولیت این را هم نداریم که هرچه آن‌ها می‌گویند پاسخ دهیم.»
صالحی افزود که اگر منظور آن‌ها از مذاکره در باره موضوع هسته‌ای در قالب گروه ۵+۱ است، این گفت‌وگوها در حال انجام هستند اما جدا از این، مذاکره‌ای در کار نیست.
پیش‌تر، محمود احمدی‌نژاد که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده بود، در دیدار با شماری از دانشگاهیان گفته بود: «بنده جزو كسانی هستم كه معتقدم امكان تداوم این شرایط بین ایران و آمریكا وجود ندارد و باید این وضعیت بهبود یابد». این سخنان با انتقاد اصول‌گرایان و برخی نمایندگاه مجلس شورای اسلامی روبه‌رو شد.
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی گفته بود هر تغییری در رابطه با آمریکا باید از طرف "رهبر" اعلام شود. در هفته‌های گذشته شایعه سفر پنهانی ولایتی و حسین طائب در رسانه‌ها و محافل سیاسی ایرانی شدت گرفت.
روابط بین ایران و آمریکا پس از بحران گروگان‌گیری کارکنان سفارت امریکا در تهران در سال ۵۸ قطع شده است.