۱۳۹۲ تیر ۳۰, یکشنبه

احضار محمد نوری زاد به دادسرا

محمد نوری زاد نویسنده دفاع مقدس بار دیگر به دادگاه احضار شد.

بنا به گزارش ندای سبز آزادی، محمد نوری زاد از روزنامه نگاران اصولگرایی بود که بعد از انتخابات ۸۸ 

به جمع مردم پیوست و نامه‌های 

انتقادی به رهبری نوشت. او بار‌ها به دادگاه احضار شد و به حبس رفت.

به جرم توهین به رهبری، احمدی‌نژاد و امام جمعه مشهد به بیش از سه سال حبس تعزیری و 

پنجاه 

ضربه شلاق محکوم شد و بیش 

از صد روز در انفرادی بود. پس از آزادی از زندان نیز که گفته می‌شود با حکم رهبری صورت گرفته به 

نوشتن نامه‌های انتقادی خود به 

رهبری ادامه داد.

دو هفته پیش نیز پاسپورت همسرش به هنگام ترک کشور از سوی نیروهای امنیتی ضبط شد و 

همسر نوری زاد نتوانست به سفر

خود ادامه دهد.

بازگشت ۶ زندانی از انفرادی به بند ۳۵۰ زندان اوین

۶ زندانی انتقالی به انفرادی پس از تنش های چند روزه ی اخیر بند ۳۵۰ زندان اوین، به بند عمومی بازگشتند.
به گزارش خبرنگار کلمه، سیامک قادری، امیرخسرو دلیرثانی، هوتن دولتی، نادر بابایی، محمد ابراهیمی و سعید متین پور از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین که روز چهارشنبه ۲۶ تیرماه ۹۲ به سلول های انفرادی بند ۲۴۰ منتقل شده بودند، شب گذشته به بند ۳۵۰ بازگشتند.
اعزام به انفرادی این ۶ زندانی سیاسی از سوی مسئولان زندان اوین پس از آن صورت گرفت، که یک روز قبل از آن بند ۳۵۰ شاهد اعتراض گسترده به تبعید غیر منتظره علی ناظری به زندان زابل بود.
وضع نا مناسب جسمی و انتقال این زندانی سیاسی بر روی برانکارد هنگام تبعید خشم زندانیان بند ۳۵۰ را در پی داشت و آنها با سردادن سرود و شعارهایی از جمله مرگ بر دیکتاتور و یاحسین میرحسین به این اقدام غیرمسوولانه و ناموجه اعتراض کردند.
همچنین طی روزهای گذشته، بند ۳۵۰ زندان اوین شاهد یورش ماموران زندان و هتک حرمت قرآن و تخریب های دیگر در این بند بوده است.

موجودی داروی بیماران هموفیلی کفاف ده روز را هم نمی‌دهد

عضو مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران از کمبود شدید دارویی بیماران هموفیلی ظرف ده روزآینده خبرداد.
احمد قویدل در گفتگو با ایلنا، در مورد آخرین وضعیت دارویی بیماران هموفیلی گفت: چهارشنبه هفته گذشته نزدیک به ۲۸ هزار ریال شیشه فاکتور هشت بعد از دو ماه معطلی در گمرک ترخیص شد.
مدیرعامل سابق کانون هموفیلی ایرانی افزود: این ۲۸ هزار ریال دارو اگر در سطح کشور درست توزیع شود شاید موجودی ده روز هم کفاف ندهد.
وی با اشاره به اینکه عملا تا ظرف ۱۰، ۱۲ روز آینده بیماران هموفیلی درمعرض کمبود شدید دارویی قرار می‌گیرند، افزود: متاسفانه هیچ موضع‌گیری شفافی از وزارت بهداشت و سازمان‌های مربوطه در این زمینه منتشر نشده است.
قویدل تصریح کرد: در تامین داروهای بیماران هموفیلی نگرانی جدی و اساسی وجود دارد چراکه داروهای وارداتی باید از ماه‌ها قبل قرارداد‌ها و تفاهم نامهٔ آن‌ها با شرکت‌های وارد کننده دارو امضا می‌شد اما تا جایی که اطلاع داریم تفاهم نامه‌ها هنوز امضا نشده است، که درحال حاضر این موضوع به شدت موجب نگرانی ما شده است.
وی به ادعای وزارت بهداشت مبنی بر طرف کردن مشکل دارویی کشور اشاره کرد و افزود: کلیدی‌ترین گزارشی که وزارت بهداشت باید ارائه کند این است که چه تعداد تفاهم نامه با شرکت‌های وارد کننده دارو برای فاکتور هشت، نه، فایبا و دیگر داروهای خونریزی دهنده به امضا رسانده است و چه زمانی قرار است این دارو‌ها به کشور وارد شود.
مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: ارائه این گزارش است که نشان می‌دهد وزارت بهداشت برای رفع مشکلات دارویی بیماران برنامه دارد نه اینکه تنها بگویند مشکلات را برطرف کردیم، اینکه معنا ندارد.
قویدل با تاکید براینکه وزارت بهداشت هیچ گونه برنامه‌ای برای تامین داروهای مورد نیاز بیماران خاص به ویژه تامین ارزآن‌ها ندارد، افزود: همین بی‌برنامگی بیماران را با بحران جدی مواجه کرده است و از تمامی سازمان‌های نظارتی اعم از مجلس و سازمان بازرسی کل کشور تقاضای رسیدگی به بی‌برنامگی وزارت بهداشت وعملکرد نامطلوب وزارت بهداشت را داریم.
وی خاطرنشان کرد: در تمام مدت بحران دارویی سازمان بازرسی کل کشور در وزارت بهداشت مستقر بوده است اما تاکنون هیچ گونه موضع‌گیری نسبت به کوتاهی وزارت بهداشت درحوزه تامین داروی بیماران انجام نداده است.
قویدل ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور جهت بررسی عملکرد وزارتخانه‌ها به صورت دوره‌ای در طی روزهایی از سال در محل وزارتخانه مستقر می‌شود و نسبت به این حضور اطلاع رسانی می‌کند تا هر کسی شکایتی دارد به آن‌ها اعلام کند اما می‌بینیم با وجود استقرار نیروهای سازمان بازرسی در بدنه وزارت بهداشت به عنوان ماموریت تعریف شده آن‌ها در قانون به رغم مشکلات جدی دارویی در سطح کشور که یک فاجعه پنهان است هیچ موضع گیری ازاین سازمان ندیده‌ایم.
وی با اشاره به اینکه تخلف زیر گوش سازمان بازرسی انجام شده است، افزود: وزیر جدید بهداشت هیچ گونه تحرکی متناسب با مشکل دارویی تاکنون نداشته‌اند.
مجمع عمومی کانون هموفیلی ایران خاطرنشان کرد: تنها کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به وضعیت نابسامان دارو معترض بوده است.

عسگراولادی: برنامه دولت رساندن دلار به ۳۰۰۰ تومان است

روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد ایران ادامه دارد و به مرز ۳۰۰۰ تومان نزدیک می‌شود. اسدالله عسگراولادی، رئیس اتاق ایران و چین می‌گوید کاهش قیمت دلار به این سطح برنامه دولت محمود احمدی‌نژاد است.
اسدالله عسگراولادی، عضو هیات نمایندگی اتاق بازرگانی و رئیس اتاق ایران و چین معتقد است روند رو به کاهش بهای دلار و ارزهای خارجی در بازار آزاد ایران برنامه دولت است و ارتباطی با فعالیت‌های بازرگانی در کشور ندارد.

وی روز شنبه (۲۹ تیر/ ۲۰ ژوئیه) به خبرگزاری فارس گفت: «دولت به دنبال آن است تا دلار را با قیمت ۳ هزار تومان به دولت یازدهم تحویل دهد.»

کاهش شدید واردات

به گفته‌ی عسگراولادی کاهش قیمت دلار به گشایش احتمالی در مبادلات تجاری ربطی ندارد زیرا "در حال حاضر واردات به کمترین میزان خود رسیده و ثبت سفارش انجام نمی‌شود."
عضو اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران می‌گوید: «بانک مرکزی و مرکز مبادلات، دلاری در اختیار واردکنندگان قرار نمی‌دهند و کالاهای وارد شده در گمرکات جنوبی در انتظار دلار است تا بتوانند وارد کشور شوند.» برخی از این کالاها مواد اولیه و واسطه‌ای هستند که کمبود آن کارهای تولیدی را به رکود می‌کشاند.

با پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری در ۲۴ خرداد، کاهش بهای ارز و سکه در بازارهای آزاد ایران آغاز شد و بیش از ده روز ادامه یافت. هر دلار آمریکا که یک روز پیش از رای گیری ۳۶۴۰ تومان به فروش می‌رفت ده روز بعد به ۲۹۰۰ تومان سقوط کرد.

مشکلات دولت بعدی با نوسان و کاهش بهای دلار

پس از افزایش مجدد قیمت‌ها روند کاهشی از حدود دو هفته پیش دوباره آغاز شد تا قیمت دلار در پایان معاملات روز شنبه، ۲۹ تیر به ۳۰۸۰ برسد. به گزارش ایسنا بهای یورو نیز در این روز به ۴۰۹۰ تومان رسید.

مطابق برخی گزارش‌ها در حالی که دولت از دادن دلار به واردکنندگان امتناع می‌کند، یک روز پس از اعلام نتیجه‌ی انتخابات ریاست جمهوری مقدار زیادی ارز توسط دلالان معروف و شناخته شده‌ای که شماری از آنها با محافل دولتی ارتباط دارند به بازار آزاد تزریق شد.

هم کاهش زیاد قیمت ارز، و هم نوسان‌های شدید در این بازار کار دولت یازدهم را بسیار مشکل خواهد کرد. با کاهش قیمت دلار دولت حسن روحانی با کسری بودجه روبرو می‌شود و چاره‌ای جز قرض از بانک مرکزی و چاپ پول نخواهد داشت.

پیامد چنین وضعیتی افزایش نقدینگی، بالا رفتن میزان تورم و رشد بیکاری است که جلوگیری از آنها از مهمترین وعده‌های انتخاباتی روحانی بوده است. نوسان شدید قیمت‌ها نیز موجب اختلال در تجارت خارجی خواهد بود که نتیجه‌ی آن نیز آشفتگی در بازار و از رونق افتادن تمام فعالیت‌های مولد اقتصادی است.

هشدار حامیان روحانی نسبت به کاهش بهای ارز

برخی از ناظران بخشی از نوسان‌های شدید یک ماه گذشته را متاثر از جو روانی ایجاد شده از پیروزی حسن روحانی می‌دانند و معتقدند خوش‌بینی نسبت به بهبود وضعیت اقتصادی باعث شده که بسیاری از مردم ارزهای ذخیره شده‌ی خود را به بازار عرضه کنند.

عسگراولادی نیز اعتقاد دارد: «شاید انتخاب آقای روحانی به لحاظ روانی در بازار تأثیرگذار باشد و این تصور وجود داشته باشد که با روی کار آمدن او ایران با غرب وارد مذاکره می‌شود.»

رئیس اتاق ایران و چین در عین حال تاکید می‌کند که تحرکی که در بازار تبدیل پول نقد شاهد آن هستیم در حیطه مبادلات تجاری دیده نمی‌شود و "حواله کم شده است."

در هفته‌ی نخست تیرماه که قیمت دلار به زیر ۳ هزار تومان سقوط کرد شماری از پایگاه‌های اینترنتی نزدیک به حسن روحانی نقش عوامل جانبی و بعضا دولتی را در این تحولات برجسته عنوان کردند و نسبت به عواقب آن هشدار دادند.
حبیب‌الله عسگراولادی می‌گوید کاهش بهای دلار برنامه دولت احمدی‌نژاد است
حبیب‌الله عسگراولادی می‌گوید کاهش بهای دلار برنامه دولت احمدی‌نژاد است

بار دلار ارزان بر دوش دولت روحانی

پایگاه خبری تحلیلی اعتدال ششم تیرماه نوشت: «با افزایش چشمگیر عرضه در بازار، دلار در اندک مدتی بیش از ۱۵ درصد از ارزش خود را از دست داد و این درحالی بود که هیچ زمینه اقتصادی خاصی توجیه‌گر آغاز این ریزش قیمتی نیست و عوامل جانبی و غیراقتصادی عامل این افت قیمت از سوی تحلیل‌گران شمرده می‌شود.»

بنابر این گزارش برخی از کارشناسان و شماری از نمایندگان مجلس ادعا می‌کنند دولت در نوسان‌های بازار ارز نقش اصلی را بازی می‌کند و قصد دارد با تحویل دلار زیر ۳ هزار تومانی به دولت بعدی کارنامه‌ی مثبتی از خود به نمایش بگذارد.

بر این اساس دولت احمدی‌نژاد بار اصلی افزایش قیمت دلارهای ارزان کنونی را بر دوش دولت بعدی می‌گذارد. این احتمال با سخنان عسگراولادی که از معروفترین و کهنه‌کارترین بازرگانان ایران به شمار می‌رود تقویت می‌شود.

گفته می‌شود تلاش دولت برای تسویه صوری بدهی ۷۴ هزار میلیارد تومانی خود به بانک مرکزی برنامه‌ی مشابهی بود که مجلس جلوی آن را گرفت. احمدی‌نژاد مدعی شده دولت را بدون بدهی تحویل می‌دهد.

پیشتر شایعاتی نیز در مورد برنامه دولت برای پایین آوردن قیمت دلار تا حد قیمت رسمی ۲۴۷۹ تومانی منتشر شده بود که با واکنش منفی اقتصاددانان حامی روحانی و رسانه‌های اصلاح‌طلبان روبرو شد.

کارشناسان دولت آینده معتقدند کاهش شدید ارزش دلار در برابر ریال صادرات غیرنفتی را با چالش روبرو می‌کند و به افت تولید داخلی و افزایش بیکاری منجر می‌شود.

نامه ۴۰ زندانی سیاسی بند ۳۵۰ به آملی لاریجانی درباره یورش به زندان

۴۰ زندانی سیاسی محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین در نامه ای به رییس قوه قضاییه با اشاره به بازرسی غیرعادی در یورش ماموران به زندان از وی خواسته اند تا با بی تفاوتی به این هتک حرمت، با پیگیری این اقدام از متخلفین حمایت نکند.
به گزارش کلمه، در حالی که سهراب سلیمانی، رییس سازمان زندان ها صبح امروز مدعی شده بود که بازرسی روز پنج شنبه از بند ۳۵۰ زندان اوین بازرسی عادی و معمولی بوده، زندانیان در نامه ی خود به صادق لاریجانی خاطرنشان کرده اند که بیش از ۱۵۰ نفر از نیروهای گارد ویژه زندان اوین و گارد فرا خوانده شده از زندان قزل حصار به همراه افرادی از سازمان زندان های استان تهران تحت عنوان بازرسی به بند ۳۵۰ زندان اوین یورش آوردند و به این عنوان دست به اقداماتی زدند که هرگز در چند سال گذشته در این بند سابقه نداشته و خلاف عرف و رویه معمول بوده است.
تنش های چند روزه ی اخیر بند ۳۵۰ زندان اوین پس از آن آغاز شد که مسئولان زندان در اقدامی غیرمنتظره علی ناظری، از زندانیان سیاسی این بند را به زندان زابل تبعید کردند که واکنش های زندانیان سیاسی به این تبعید باعث انتقال ۶ زندانی به انفرادی در روز چهارشنبه بود.

انتقال ها به انفرادی در حالی صورت گرفته که ۴۴ زندانی سیاسی در واکنش به این تبعید غیرقانونی در بیانیه ای نوشته بودند: کاش مسئولینی که کشور را به فلاکت کنونی مبتلا کرده اند و نتیجه آن را در رای ملت در انتخابات اخیر و شعارهای آشکار مردم در تجمعات قبل و پس از انتخابات دریافت کردند و به جای ادامه روش های گذشته و لجاجت با مردم به خواست و رای آنها گردن می نهادند و جبران مافات می کردند و با ملت همراه می شدند و هنوز امیدواریم با تجدید نظر در گذشته به این مسیر بپیوندند که این گزینه هم منافع کشور و مردم و هم خیر و صلاح خود آنها را در بر دارد.

محمدمهدی عسگرپور: مهمترین خطای مدیریت سینما، سعی در تعطیلی خانه سینماست

به دنبال اتفاقات پیش آمده برای خانه سینما؛ محمدمهدی عسگرپور، مدیرعامل این نهاد صنفی، با انتشار یادداشتی؛ تحلیل خود از وضعیت امروز خانه سینما را نوشت.
 به گزارش ایلنا؛ متن این یادداشت بدین شرح است:
در دهه شصت درست در زمانی که سینمای بعد از انقلاب خود را به عنوان یک جریان فرهنگیِ مقتدر معرفی می‌کرد و در مجامع مختلف داخل و خارج بر سرزبانها افتاده بود، درکنارجریانهای مختلف سینمایی،نسلی که هرچند تعداد کمی را هم شامل می‌شدند، شکل گرفت که رفتاری بشّدت مشابه رفتار بدنه اصلی سینمای قبل ازانقلاب داشت و فهمش از سینما تقریبا همان چیزی بود که خانواده معروف به فیلمفارسی دردهه چهل وپنجاه به آن اعتقاد داشته و عمل می‌کردند.
 رفتار حرفه‌ای و نوع نگاه اینان تناسب بسیار کمی با جریان عمومی سینمای بعد از انقلاب داشت،همان سینمایی که خاستگاه اصلی‌اش دوری ازابتذال واساساً کلیشه‌هایی داشت که یکی ازنمادهای مهمش «کا…» بود،شاید به همین اعتبار بود که درافواه ویژگی این نوع سینماگران که بیشتر تهیه‌کننده هم بودند با ویژگی «کا… داران» قبل از انقلاب تطبیق داده می‌شد و متاسفانه نام سینمای کا…ای در میان نام‌های دیگرشکل گرفت. به هر روی حاصل کار این گروه اندک در کنار کلیت سینما با تسامحی که متداول بود به حیات خود ادامه می‌داد.
فیلمهایی که خروجی کار این افراد بود نه تنها هیچگاه آبرویی برای نظام فرهنگی کشور به همراه نمی‌آورد،بلکه با ایجاد بی‌آبرویی توان زیادی ازبقیه سینما برای متعادل کردن فضا و کاستن بدبینی‌های گسترده‌ای که نسبت به کلیت سینما ایجاد می‌کرد،می‌گرفت. شعار و تا حدی عمل این گروهِ پر دردسرهم این بود که از پول دولت برای فیلمسازی‌شان بهره نمی‌برند،فارغ ازاینکه این ادعا تاچه حد صحت داشت یا اینکه دربین همین گروه چقدرعمومیت داشت،این گروه بدون درنظرگرفتن لطمه‌هایی که با تولید هر فیلمشان به پیکره فرهنگی کشور می‌زدند، خود راهمیشه طلبکار نظام مدیریتی می‌دانستند و در بیشتر اوقات این طلبکاری را با چاشنی وقاحت و پرده‌دری همراه می‌کردند.
هرازگاهی هم بسته به نوع شرایط پا را ازگلیم خود فراتر گذاشته و به بخشهای دیگرسینما به خصوص آن بخش نجیب‌تر که از قضا تضمین کننده کلیت سینمای ایران بود تعرض می‌کردند و این نکته کلیدی را نادیده می‌گرفتند که مشروعیت نسبی بخش خودشان مرهون همان بخش نجیب واصیل است.
مدیران سینمایی دولت در هر دوره‌ای سعی می کردند این گروه را مدیریت کنند.جالب آنکه بیشتراوقات برای ارتقاء سطح فهم وادب وبه قاعده‌ی ادب از که آموختی…،مدیران،همین گروه رابعنوان بخش کم ادب وهنر در مقابل نسل جدیدترمی‌گذاشتند تا درسی باشد برای نرفتن به سمت سینمای «کا…ای».
این وضعیت با کمی اوج وحضیض تا اوایل کاردولت دهم ادامه داشت و پس از آن فصل شعار دوری از شاه‌نشینی و توجه به مستضعفین رسید، شاه‌نشین‌های واقعی بدون داشتن کمترین هنر بوجود آمدند و درغیاب مستضعفین هم آن افراد امکان حضور جدی پیدا کردند،مدیریت دولتی سینما هم که به دلایل متعدد توان ارتباط با نخبگان فرهنگی رانداشت،تحت فشارافکار عمومی و درجهت نمایش واگذاری بخشی از قدرت به نهادهای غیردولتی وبخش خصوصی؛ امکانات زیادی ازقبیل ممیزی کردن، توزیع امکانات دولتی بین آحاد سینما،حضور در گلوگاههای مهم را به همین قشر واگذارکرد.
این گروه که چنین موقعیت استثنایی رابه خواب هم نمی‌دیدند به روی ماشین موتورجتی که ازمدیران دولتی گرفته بودند بستند و دیگرشدند همه کاره.
این موقعیت برای نسل دلسوز پس از انقلاب که همیشه موجبات سربلندی کشورمان را درعرصه‌های داخلی وخارجی فراهم کرده بود باورکردنی نبود اما مثل بسیاری از چیزهای باورنکردنی دیگرکه به وقوع پیوست این راهم بایستی بعنوان یک دریافت تلخ وناگوار پذیرفت والبته مراقب بود که در تغییرات پیش رو جایگاههای مخدوش شده به روال طبیعی‌تر نزدیک شود.
از نظر بسیاری از مراقبان عرصه فرهنگی، مهمترین خطای مدیریت سینما که تا مدتها هزینه‌اش بردوش نظام فرهنگی کشورمان خواهدبود،سعی درتعطیلی خانه سینما است،اما نمی‌توان اشتباهِ مهلکِ ترویجِ فرهنگِ «کا….. داری» به جای سینما سازی را نادیده گرفت.
مدیر عامل خانه سینما در پایان این یادداشت از اینکه چند بار از کلمه‌ی کا… استفاده کرده معذرت خواسته است.

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 30 تیر، 21 جولای

<