۱۳۹۲ مرداد ۲۱, دوشنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، سه شنبه 22 مرداد، 13 آگوست






























واکنش ترکان به سخنان حکیمی: تهمت ها ناروا بود یا اثبات کند یا عذرخواهی

مشاور رئیس جمهور در نامه ای به علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی از سخنان حکیمی، نماینده رودبار انتقاد کرده و گفته است که نامبرده آنچه به زبان آورده­ اند را با دلایل و مستندات بیان و اثبات نمایند، و یا در غیر اینصورت در همان تریبون از بنده عذرخواهی و از درگاه الهی طلب مغفرت نمایند.
به گزارش مهر، متن نامه اکبر ترکان خطاب به رئیس مجلس بدین شرح است:
جناب آقای دکتر علی لاریجانی
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی
با تقدیم سلام و احترام؛
در جلسه علنی امروز مورخ ۲۱/۰۵/۹۲ به هنگام رسیدگی به صلاحیت وزرای محترم معرفی شده از سوی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، جناب آقای حکیمی نماینده محترم مردم شریف رودبار در موضع مخالفت نام اینجانب را که متضمن تهمت های ناروایی بود از تریبون رسمی مجلس شورای اسلامی بر زبان آوردند. برابر فتوای حضرت امام خمینی ،آن عزیز سفر کرده و ماده ۷۸ آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، حق اعتراض برای اینجانب وجود دارد. نظر به اینکه مجلس محترم شورای اسلامی دانشگاهی بزرگ و نمایندگان محترم عصاره فضائل ملتند و گفتار و عملکردشان در منظر و مرعی هموطنان عزیز ایران و همچنین مورد مداقه خارجیان نیز می­باشد، قرار دارد و برابر ارشاد و هدایت قرآن کریم در موارد متعدد از جمله آیه هشتم سوره مبارکه مائده که میفرماید:
” یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ کُونُواْ قَوَّامِینَ لِلّهِ شُهَدَاء بِالْقِسْطِ وَلاَ یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَى أَلاَّ تَعْدِلُواْ اعْدِلُواْ هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَى وَاتَّقُواْ اللّهَ إِنَّ اللّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ”
و فرمایش مقام معظم رهبری (دام ظلّه) در تفسیر آیه شریفه مذکور در تاریخ ۰۸/۰۳/۹۲ در دیدار با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی بر لزوم رعایت عدالت و انصاف حتی در برابر مخالفان سیاسی تاکید فرمودند. لذا اذعان می­فرمایند که نمایندگان محترم نبایستی به هر آنچه که فکر می­کنند بدون تحقیق و بررسی در صحت و یا سقم و آثار آن بر زبان جاری نمایند، از خداوند متعال می­خواهم که به همة ما انصاف و اعتدال را در گفتار و عمل عنایت فرماید.
اینجانب آنچه نماینده محترم فوق­الذکر در نهایت بی­ تقوایی بر زبان آوردند را نمونه ­ای ظالمانه از تهمت­ زدن و بی­ مبالاتی در اظهارات از تریبون عمومی مجلس می­ دانم و لذا انتظار دارم نامبرده آنچه به زبان آورده ­اند را با دلایل و مستندات بیان و اثبات نمایند، و یا در غیر اینصورت در همان تریبون از بنده عذرخواهی و از درگاه الهی طلب مغفرت نمایند.
اکبر ترکان

علی مطهری: به گونه ای سخن نگوییم که بوی تفتیش عقاید به مشام برسد

کلمه- گروه خبر: علی مطهری نماینده مردم تهران در سخنانی در زمان بررسی کابینه روحانی در صحن علنی مجلس، گفت: نباید به گونه ای عمل کنیم که این گونه استنباط شود که در ایران معترض و مخالف به رسمیت شناخته نمی شود و  بوی تفتیش عقاید به مشام برسد، به گونه ای سخن نگویم که گویی اختناق در کشور وجود دارد و با تکیه بر برخی عقاید رهبری آنرا آن طور که به نفع خودمان است استفاده کنیم و این گونه استنباط شود که اصل ولایت فقیه در دموکراسی در تضاد است در حالی که نظریه ولایت فقیه در حقیقت ضد استبداد و یک ایدولوژیک محسوب می شود.
وی در این سخنان همچنین به اعتراضات مردمی به نتیجه انتخابات سال ۸۸ پرداخت و گفت: محل بحث این است که اگر در یک انتخابات اعتراضی داریم آنگاه که مرجع و داور قانونی که شورای نگهبان است رای خود را صادر کرد به این رای تمکین کنیم حتی اگر قانع نشده باشیم، تاکید رهبری هم بر این نکته است و اشکال ما به رفتار موسوی هم این است که چرا به قانون تمکین نکردید. اگر که وی می گفت من همچنان اعتراض دارم اما به داوری شورای نگهبان تمکین می کنم هیچ اشکالی بر رفتار او وارد نبود و احیانا امروز رییس جمهور کشور بود.
مطهری البته اشاره ای به این نکرد که میرحسین موسوی و مهدی کروبی همه راه های قانونی برای رسیدگی به تقلب انتخاباتی را طی کرده و خواستار رسیدگی به آن شده بودند.
وی سپس ادامه داد: پس محل بحث این نیست که کسی حق اعتراض به نتیحه انتخابات را دارد یا ندارد، محل نزاع این نیست که اگر کسی اعتراض داشت می تواند راهپیمایی آرام داشته باشد یا نه، زیرا تکلیف این مسائل را قانون اساسی ما معلوم کرده است.
علی مطهری با حمایت از وزیران پیشنهادی در رد سخنان مخالفان گفت: پس مقصود برخی نمایندگان که می گویند موضع وزرای پیشنهادی در مورد حوادث ۸۸ باید روشن باشد این است که اگر آنها جزو معترضین بودند نباید بعد از اعلام نظر شورای نگهبان همچنان به اعتراض خود ادامه داده و احیانا به آشوب های خیابانی دامن زده باشند. والامقصود این نیست که حق اعتراض یا راهپیمایی نداشته اند.
وی ادامه داد: با این نگاه روشن است که هیچ یک از وزاری پیشنهادی چنین رفتاری در سال ۸۸ نداشته اند و آنها از هرگونه فتنه گری بری هستند، و نباید این مساله را بهانه ای برای حذف آنها قرار داد. اگر کسانی مدعی هستند که در بین وزرای پیشنهادی چنین افرادی وجود دارد دلیل بیاورند.
نماینده مردم تهران در حمایت از وزیران روحانی اظهار داشت: یکی از دلایل موافقت من با کابینه پیشنهادی تخصص و تجربه اکثریت آنها است، به نحوی که برخی از آنها چون آقای نعمت زاده و زنگنه در حوزه کاری خود یگانه باشند، در جلساتی که نمایندگان با وزار داشتند به وضوح احساس می شد که وزرای پیشنهادی در سطح بالاتری از وزرای دولت های نهم ودهم هستند گرچه یکی دو تا از وزرای پیشنهادی پایین تر از تراز این کابینه قرار دارند.
وی با بیان اینکه پیروزی گفتمان اعتدال در انتخابات اخیر نعمتی است که خداوند به انقلاب ارزانی داشته که از آن را افراط و تفریط ها مصون بدارد، گفت: این نعمت را قدر بشناسیم و با تعصبات گروهی و کینه های شخصی کفران نعمت نکنیم و اکنون که به ارزیابی وزرای پیشنهادی می پردازیم از جاده انصاف و عدالت خارج نشویم و صرفا مصالح اسلام و ملت را ملاک قرار دهیم و به رای و انتخاب مردم احترام بگذاریم.
مطهری در ادامه تصریح کرد: برخی نمایندگان موضع‌گیری صریح وزاری پیشنهادی در خصوص فتنه ۸۸ و محکوم کردن آن را شرط رای اعتماد به آنها دانسته‌اند، گرچه با اعتماد به رییس جمهور و اطلاعاتی که مراجع ذی صلاح اعم از قوه قضاییه و وزارت اطلاعات در اینباره در اختیار ایشان قرار داده‌اند، چنین اعلام موضعی ضروری به نظر نمی‌رسد و ممکن است این شرط گذاری ناشی از رقابت‌های سیاسی و هواهای نفسانی و تحمیل گزینه مورد نظر خود به رییس جمهور منتخب تصور شود اما این درخواست اعلام موضع به خودی خود و قطع نظر از این احتمالات حق نمایندگان است تا از این جهت آسوده خاطر شوند.
وی با اشاره به انتخابات ۲۴ خرداد و پیام این انتخاب ادامه داد: برخی مخالفان از جاده انصاف خارج شده و به جای نقد علمی و کارشناسی به تخریب این و آن پرداختند اکر کسانی از انتخاب مردم ناراحتندو اینکه بعد از ۴ سال تخریب آقای هاشمی و ندادن فرصت دفاع به ایشان به کاندیدای مورد نظر او رای دادند عصبانی هستند بهتر است به جای توهین به ایشان به اسیب شناسی رفتار و افکار خود بپردازند.


پشت پرده برخی فشارها برای جلوگیری از رای آوردن وزیران پیشنهادی نفت و علوم

کلمه – گروه خبر: همچنان که در روزهای گذشته شاهد حمله برخی رسانه های افراطی به وزرای پیشنهادی نفت و علوم بودیم، امروز نیز برخی نمایندگان جریان افراطی این دو وزیر را هدف قرار دادند. دو وزرات خانه ای که گفته می شود نگرانی زیادی در مورد فاش شدن مفاسد و رانت خواری های متعددی که در سال های گذشته در آن ها روی داده وجود دارد.
به گزارش کلمه، نگرانی ازفاش شدن  پشت پرنده آن چه در وزارت نفت روی داده به قدری زیاد است که از هفته ها پیش یکی از مقامات عالی از روحانی خواسته است، سردار قاسمی وزیر نفت دولت احمدی نژاد را در همین سمت حفظ کند، گفته می شود برخی نهادهای خاص هم در پی حفظ قاسمی هستند.
امروز پیرموذن نماینده اردبیل در صحن علنی مجلس از برخی مفاسد موجود در وزارت خانه ها در چند سال اخیر گفت :« اختلاس‌ها و سوءاستفاده‌های چند سال اخیر و ویژه خواری‌ها باعث شده که در این چند سال بنیاد بسیاری از چیزها را نابود کنند، کار کسانی است که به اسم مبارزه با فتنه، فتنه قم را به وجود آوردند، از اسلام و انقلاب سوءاستفاده کردند و فقر و فساد و بیکاری حاصل از عملکرد آنها را امروز در جامعه می‌بینید.» وی همچنین گفت که یکی از نزدیکان جریان افراطی به ربیعی وزیر پیشنهادی کار پیشنهاد داده که در ازای پرداخت ۵۰ میلیارد دلار مدیریت شستا را به دست گیرد.
چنین نگرانی در مورد وزات علوم هم وجود دارد، این نگرانی در مورد ابعاد رانتخواری ها و سهمیه های دانشگاه برای به اصطلاح بسیجی ها و انصار و تغییر ترکیب جمعیتی داشنجویان و اساتید و … باعث شده که به بهانه های مختلف برای ممانعت از رای آوردن وزیر پیشنهادی روحانی تلاش کنند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، دوشنبه 21 مرداد، 12 آگوست