۱۳۹۱ آذر ۱۳, دوشنبه

نسبت دادن مرگ ستار بهشتی به "ضد انقلاب"


دادستان کل کشور می‌گوید که ستار بهشتی در زندان مورد ضرب و شتم و "بددهنی" قرار گرفته است. او ولی در عین حال مدعی است که "جریان ضدانقلاب" احتمالا در مرگ بهشتی دست داشته است.
سخنگوی قوه قضائیه و دادستان کل کشور، روز دوشنبه ۱۳ آذر، سوم دسامبر در نشست خبری خود درباره پرونده ستار بهشتی تایید کرد که وی در روز دستگیری مورد ضرب وشتم و "بددهنی" قرار گرفته است.
غلامحسین محسنی اژه‌ای اما تصریح کرد که علت مرگ ستار بهشتی ضرب و شتم نبوده و وی همانطور که قبلا اعلام شده بر اثر شوک مرده است. او ادامه داد: «شخص من نیز از بعضی آقایان پرسیدم شوک یعنی چه؟ گفتند یعنی براثر فشار فیزیکی یا روانی که پرسیدم شوک فیزیکی باید آثاری داشته باشد اما آن‌ها آثار فیزیکی منجر به فوت را ندیده بودند. اما تحقیقات همچنان ادامه دارد».
غلامحسین محسنی اژه‌ای می‌گوید رئیس پلیس فتا سهل‌انگاری کرده و جرمی مرتکب نشده استغلامحسین محسنی اژه‌ای می‌گوید رئیس پلیس فتا سهل‌انگاری کرده و جرمی مرتکب نشده است
دادستان کل کشور با اشاره به برکناری رئیس پلیس فتا، تایید کرد که در مورد محل و نحوه نگهداری و سرکشی به متهم، سهل‌انگاری شده اما تا کنون جرمی به رئیس پلیس فتا وارد و یا احراز نشده بلکه تنها به دلیل قصوری که وی در مورد رسیدگی و نظارت داشته تصمیم به برکناری او گرفته‌اند.
اژه‌ای با اشاره به نامه‌ای که منسوب به ستار بهشتی بود و در سایت کلمه منتشر شده بود و در آن شرح شکنجه‌های او آمده بود، این مورد را یکی از موارد "مبهم" پرونده این وبلاگ‌نویس دانست و گفت: «موارد مبهمی هم وجود دارد. در نامه‌ای که در سایت کلمه منتشر شده بود به نظر می‌رسد ممکن است جریان ضد انقلاب، اقدامی قبل از بازداشت وی انجام داده باشند که از فوت وی و زنده بودن وی بتوانند استفاده کنند».
سخنگوی قوه قضائیه نوشته شدن این نامه در چند نسخه و گم شدن نسخ‌های دوم و سوم آن را از موارد مشکوک دانسته اما تاکید کرده که این تنها یک فرضیه است و تحقیقات در این زمینه ادامه خواهد داشت.
وی همچنین از بازداشت هفت نفر از پرسنل نیروی انتظامی در این ارتباط خبر داد که تعدادی از آنها با قرار وثیقه آزاد شده و بقیه همچنان در بازداشت هستند.اژه‌ای همچنین درخصوص اظهارات اخیر مادر ستار بهشتی مبنی براینکه بار‌ها به وی پیشنهاد شده که در قبال دریافت دیه رضایت دهد، گفت: «مطلقا چنین بحثی نبوده است. پیگیری‌هایی که من از قوه قضائیه و حتی پلیس فتا انجام داده‌ام نشان می‌دهد که این مباحث صحت ندارد».

«تظاهرات بدون مجوز بدون ایجاد مزاحمت مشکلی ندارد»

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره اعتراضات و تظاهراتی که علیه دو فیلم "من یک مادر هستم" و "یک خانواده محترم" برپا شده تصریح کرد که قوه قضائیه در حال بررسی محتوای فیلم "یک خانواده محترم" است تا اگر مورد مجرمانه‌ای در آن بود، برخورد شود.

درباره اعتراضات خیابانی علیه این دو فیلم که هفته گذشته انجام گرفت، محسنی اژه‌ای گفت: «تظاهرات بدون مجوز صحیح نیست اما اگر فرد خاصی برای نقد و رساندن حرف خود به گوش مسئولان به گونه‌ای که مزاحمتی ایجاد نکند اقدام به چنین کاری کند مشکلی نخواهد بود».

«جواب احمدی‌نژاد را به خاطر توصیه رهبری نمی‌دهم»

محسنی اژه‌ای درباره اظهارات روز گذشته محمود احمدی‌نژاد که تغییر قانون انتخابات و انتقال مسئولیت برگزری انتخابات از قوه مجریه به دادستانی را دخالت قوه قضائیه در قوه مجریه دانسته بود، گفت: «مطالب روز گذشته رئیس جمهور از لحاظ فنی و سیاسی و حقوقی جواب دارد چرا که معتقدم برخی از مطالب گفته شده درست نبود اما به دلیل برخی ملاحظات و توصیه‌های رهبری از پاسخ به آن خودداری می‌کنم».

دادستان کل کشور همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره آن بخش از سخنان احمدی‌نژاد مبنی براینکه سازمان زندان‌ها، پزشکی قانونی و سازمان ثبت احوال باید زیر نظر قوه مجریه باشد گفت: «رئیس جمهور دراین جلسه بار‌ها بر قانون مداری تاکید کرد. هر‌گاه قانون مسئولیت این امور را به قوه مجریه داد ما نیز می‌پذیریم اما هم اکنون طبق قانون این سازمان‌ها زیر نظر قوه قضاییه است. انشاالله همه تابع قانون باشیم چراکه صلاح کشور نیز در همین است».

تاجزاده: همه اصلاح طلبان از صحبت های آقای موسوی خوئینی ها حمایت کنند


سیدمصطفی تاجزاده طی پیامی در واکنش به صحبت های آیت الله موسوی خوئینی ها در ارتباط با انتخابات گفت: صحبت های آقای موسوی خوئینی ها آن طور که من از طریق معدود روزنامه های در اختیارم در جریان آن قرار گرفتم، بسیار درست و متین بود. این که ما با هر قیمتی در انتخابات شرکت نمی کنیم حرف کاملا درستی است و به اعتقاد من کلا تحریم به هر قیمت و شرکت به هر قیمت روشی غیراصلاح طلبانه است که جز تقویت حکومت مطلقه فردی و تداوم همین حاکمیت پلیسی فعلی نتیجه ای ندارد.
به گزارش کلمه، تاجزاده در ادامه افزوده است: ما اگر شرایط انتخابات آزاد فراهم باشد، حتما باید شرکت کنیم و اگر انتخابات فرمایشی و نمایشی باشد، حتما باید از شرکت خودداری کنیم. و من در این انتخابات هم مانند انتخابات قبلی (مجلس) تأکید می کنم که مسئولیت هر دو شکل آن با شخص رهبر است. البته در مورد انتخابات حرف هایی دارم که در آینده خواهم گفت اما در حال حاضر باید همه اصلاح طلبان از صحبت های آقای خوئینی ها حمایت کنند و این مهم ترین راه برای اصلاح نظام و مقابله با آفات نظام است که در رأسش استبدادزدایی از نظام است. منتها جدیداً موجی از هتاکی نسبت به آقای خاتمی و موسوی خوئینی ها و رهبران در حصر جنبش سبز، مهندس موسوی و آقای کروبی و دیگر بزرگان راه افتاده که در رأس هدایت کنندگان این موج، مثلث بعضی فرماندهان سپاه، مداحان درباری و تعدادی از نمایندگان ولی فقیه از میان روحانیون کم سواد و مدعی هستند. جالب آن که هر یک هتاک تر و بی منطق ترند خود را بیشتر به بیت رهبری منتسب می دانند. در این زمینه جبهه تکفیری پایداری هم وارد صحنه شده و رهبر فکری تشیع سلفی-تکفیری دوباره به میدان آمده است.
معاون وزیر کشور دولت خاتمی همچنین گفته است: به ما پیشنهاد کرده اند که توبه کنیم تا اجازه داشته باشیم مانند یک شهروند عادی زندگی کنیم و مطبوعات هم بتوانند بعد از توبه مطالبمان را منتشر کنند. یعنی این بزرگترین لطفی است که می توانند به ما بکنند. البته تعجبی ندارد وقتی رهبری در مورد سوریه نیز اعلام می کند که مخالفین دولت سوریه اگر اسلحه را زمین بگذارند، شاید این امکان را به آن ها بدهند که مطالبشان را در رسانه های سوری منتشر کنند. در ایران هم بعد از سه سال و نیم سرکوب و شکنجه و زندان حالا باید ما توبه کنیم شاید به عنوان شهروند عادی پذیرفته شویم و توبه هم باید توسط کسانی پذیرفته شود که کشور را و مردم را به این شرایط سخت کشانده اند و اکنون به جای معذرت خواهی از مردم و طلب بخشش از آن ها، طلبکارتر از همیشه حکومت و اساساً کشور را ملک طلق خود می خوانند!
تاجزاده هم چنین در مورد محکومیت ایران به عنوان ناقض حقوق بشر گفت: باعث ننگ است که دولت های سفاکی مثل سوریه نقض حقوق بشر در ایران را رد می کنند و به آن رأی منفی می دهند و در عوض ایران نیز نقض مسلم حقوق بشر در سوریه را رد می کند و به آن رأی منفی می دهد. این در حالی است که در دوره خاتمی و اصلاحات اساساً ایران از فهرست ناقضین حقوق بشر در مقطعی حذف شد و حالا اکثریت کشورهای جهان ما را در کنار سوریه و کره شمالی و دیگر کشورهای بدنام از نظر حقوق بشر محکوم می کنند و بدین شکل اقتدارگرایان خشونت طلب خوارجی-تکفیری آبروی اسلام و کشور و تشیع و روحانیت را در سطح جهان می برند.
رئیس ستاد انتخابات دولت اصلاحات در ارتباط با اصلاح قانون انتخابات که اکنون در مجلس است، نیز اظهار نظر کرد: نهادینه کردن کودتا همان کاری است که نظامیان سکولار دیکتاتور ترکیه می خواستند انجام دهند. یعنی حل کردن مشکل از سرچشمه. فحوای اصلی قانون جدید انتخابات این است: ممانعت از کاندیداتوری افراد به ارادۀ رهبری!و گرنه تأیید ۲۵ عضو خبرگان رهبری از سراسر کشور برای تعیین رجل مذهبی بودن یک کاندیدا معنای دیگری ندارد. اگر واقعا مشکل نظر مجتهدین و تأیید آن ها بود هرکاندیدا خود می توانست به مجتهدینی مراجعه کند و نظر آنان را بگیرد ولی این که فقط مجتهدین عضو خبرگان این صلاحیت را داشته باشند یعنی فقط با اشاره و فرمان آقا می تواند کار انجام شود!
به گفته ی وی باید برگزاری انتخابات را هم که به نهادهای انتصابی(قوه قضائیه و دادستانی و اطلاعات) بدهند، همان طور که قبلا گفته ام از انتخابات آزاد چیزی باقی نمی ماند و درحالی که همه دنیا به سمت برگزاری انتخابات آزاد می روند، در ایران که روزی میزان رأی ملت بود و مردم ولی نعمت بودند، رأی مردم روز به روز بی اعتبارتر و انتخابات آزاد بی معنا می شود.
سه شنبه گذشته آیت الله موسوی خویینی ها در سخنانی با تاکید از اینکه نباید به هر قیمتی در انتخابات شرکت کرد، به مساله اعلام برائت ادعایی اقتدارگرایان اشاره کرده و اظهار داشته بود: ابراز بیزاری یعنی چه؟ یعنی از آقایان مهندس موسوی و حجت الاسلام کروبی تبری بجوئیم؟
این عضو ارشد مجمع روحانیون مبارز ادامه داده بود: ما خودمان آقای موسوی را به عنوان کاندیدا معرفی کردیم، و او مدعی است رایش را خورده‌اند و هنوز تکلیف این مساله روشن نشده است چون یک طرف دعوا را بر کرسی نشانده‌اند وطرف دیگر را در خانه‌اش زندانی کرده‌اند، حالا ما از او برائت بجوییم تا بتوانیم در انتخابات شرکت کنیم و آنان همین داستان را دوباره تکرار کنند. کدام عقل سیاسی به ما اجازه این کار را می‌دهد؟ دین هم به ما چنین اجازه‌ای نمی‌دهد. بالاخره آقای موسوی که تنها نیامد. من گفتم، شما گفتید، دیگران گفتند و خودش هم احساس وظیفه کرد و آمد، همین طور جناب آقای کروبی. آن وقت بگوئیم ما به ایشان ربطی نداریم.

پاسخ علی لاریجانی به سخنان احمدی نژاد در مورد قانون انتخابات: مبنای حقوقی ندارد

کلمه- گروه خبر: هر چند احمدی نژاد روز گذشته تا جایی که توانست مجلس را زیر سوال برد و طرح اصلاح قانون انتخابات را خلاف قانون اساسی دانست، اما رییس مجلس می​گوید: در مورد طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری بحث‌های حاشیه‌ای زیادی مطرح است که برخی از آنها مبنای حقوقی جدی ندارد، اما نگرانی‌هایی را دامن زده است.
علی لاریجانی در نشست خبری خود که صدا و سیما از پوشش خبری آن خودداری کرد، در ارزیابی‌ از اصلاح قانون انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: قائل به این نیستیم که اصلاح قانون انتخابات به مجمع تشخیص برود. به نظر شورای نگهبان احترام می‌گذاریم و آن را قبول داریم.
برخلاف احمدی نژاد که این طرح را مغایر با آزادی های عمومی می داند، علی لاریجانی معتقد است که ما این قانون را برای صیانت از آزادی‌ها تدبیر کرده‌ایم تا با آرامش انتخابات برگزار شود و از سلامت قوی برخوردار باشد.
وی در خصوص صحبت‌های روز گذشته احمدی نژاد در ارتباط با مجمع تشخیص مصلحت مبنی بر اینکه این مجمع فقط برای مسائل کلان تصمیم می‌گیرد که این مواردی نادر است، باید گفت وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی آمده است، اعضای این مجمع بر اساس تدبیر مقام رهبری انتخاب می‌شوند که وظیفه‌شان تدوین سیاست‌های کلی نظام است، برخی موارد کاری مجمع تشخیص نیز رسیدگی به معضلات است که در صورت وجود معضلات، آن موارد در مجمع تشخیص مصلحت مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
رییس مجلس در پاسخ به سوالی که به تغییرات اخیر در کابینه اشاره داشت، گفت: پس از اظهارات اخیر مقام رهبری درباره عدم اظهارنظر روسای قوا نسبت به یکدیگر در رسانه‌ها، علاقه​ای به پاسخ به این سوال ندارم.
به گزارش خبرآنلاین، اگرچه قرار بود نشست خبری رئیس مجلس از شبکه خبر، شبکه العالم و رادیو ایران به طور مستقیم پخش شود، اما تا کنون فقط شبکه العالم با ترجمه عربی مشغول پخش این نشست است و شبکه خبر مشغول پخش برنامه های روزمره خود است.
وی در خصوص تصمیم احمدی نژاد برای ادغام وزارت راه و ارتباطات گفت: ابقای وزیر برای یک وزارتخانه بایداز طریق قانون و توسط مجلس انجام شود و مجلس باید در این باره تصمیم‌گیری کند. ولی اصالتا این دو وزارتخانه با یکدیگر نسبتی ندارند و بنده موافق این ادغام نیستم.
لاریجانی با اشاره به سخن دیروز احمدی نژاد که گفته بود عده ای فکر کرده اند، زمان قاجار است، ادامه داد: درباره قیاس مجلس نهم با دوره قاجار، نمی‌دانم این سخن از چه منظر بیان شده است، ولی اگر هدف این باشد که حضور مدرس در مجلس موجب شکل‌گیری مجلس آزاد شده بود این خود یک نقطه قوت برای مجلس در دوره قاجار است و اصلا پارلمان در این دوره آزاد بود. شاید قیاس مجلس نهم با دوره قاجار به دلیل این جمله مرحوم مدرس باشد که گفته بود “مجلس باید در همه امور تصمیم‌گیر باشد” امام خمینی نیز در جمله‌ای مشابهی فرمودند “مجلس در راس همه امور است” بنابراین شاید از این منظر مجلس نهم با مجلس دوره قاجار مقایسه شده باشد.

تهرانی ها، امروز هم در وضعیت هشدار قرار دارند


به گفته مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران، شاخص آلودگی هوای تهران امروز در وضعیت هشدار قرار گرفت.
مطابق آمار وزارت بهداشت، سالانه بیش از ۴ هزار نفر در کشور بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می دهند.
یوسف رشیدی با اشاره به اینکه شاخص آلودگی هوا ذرات معلق کمتر از ۵/۲ میکرون امروز ۱۵۸ است، گفت: امروز در وضعیت هشدار قرار داریم.
به گزارش فارس، مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران ادامه داد: شاخص آلودگی ذرات معلق زیر میکرون هم ۱۰۱ است.
وی با بیان اینکه میزان آلودگی هوای تهران افزایش یافته است، گفت: توسعه سیستم حمل و نقل عمومی می تواند در کاهش آلودگی هوا نقش موثری داشته باشد.


آقای محسنی اژه ای! آیا خانواده ستار بهشتی می توانند مراسم چهلم برگزار کنند؟


کلمه – گروه اجتماعی: محسنی اژه ای فردا در حالی به چهلمین نشست خبری خود می آید که چند روزی بیشتر به مراسم چهلم ستار بهشتی باقی نمانده است. این سوال اساسی پیش روی افکار عمومی قرار دارد، آیا خانواده ستار بهشتی که حتی از شرکت در مراسم تدفین فرزند خود محروم بودند خواهند توانست مراسم چهلم این جوان قربانی را برگزار کنند.
با گذشت نزدیک به یکماه از مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه نیروی انتظامی و برکنار رییس پلیس فتا، هنوز نقاط مبهمی در پرونده این قتل وجود دارد که به احتمال زیاد محسنی اژه ای روز دوشنبه در نشست خبری خود به بخش هایی از آن خواهد پرداخت.
در همین حال طی چند هفته گذشته اعتصاب غذای نسرین ستوده و عدم تماس مهدی خزعلی با گذشت بیش از یک ماه از بازداشت از جمله مسایلی است که افکار عمومی را به خود مشغول کرده است.
از سوی دیگر آخرین اخبار حاکی از فشارهای زیاد بر خانواده میرحسین موسوی است. بطوری که خبر از اخراج یکی از دختران موسوی از محل کارش می رسد.
بر اساس اعلام دفتر دادستان کل کشور، نشست خبری محسنی اژه ای به عنوان سخنگوی قوه قضاییه بعدازظهر دوشنبه سیزدهم آذر ماه برگزار می شود. این مصاحبه مطبوعاتی چهلمین نشست خبری دادستان کل کشور است، اما او در تمام سی و نه جلسه قبلی، همچنان از پاسخ به سؤالات متعددی که در افکار عمومی وجود دارد، پرهیز کرده و دغدغه های رسانه های منتقد را که برخلاف قانون از فعالیت آزادانه محروم شده اند، بی پاسخ گذاشته است.
از آنجا که به علت محدودیت‌های اعمال شده، خبرنگاران کلمه امکان حضور در جلسه دادستانی کل کشور با خبرنگاران رسانه‌ها را ندارند، کلمه از همکاران خود در سایر رسانه ها درخواست می‌کند سؤالات زیر را که پرسش‌های بخشی از افکار عمومی کشور است، با آقای محسنی اژه‌ای مطرح کنند و از سخنگوی محترم قوه قضاییه نیز می‌خواهیم برای روشن شدن افکار عمومی در نشست خبری هفتگی پاسخگوی سؤالات زیر باشند:
۱٫ بیش از یک ماه از مرگ ستار بهشتی در بازداشتگاه فتا می گذرد، برای دلجویی از خانواده این کارگر وبلاگنویس تاکنون چه اقداماتی انجام شده است؟ آیا خانواده ستار بهشتی خواهند توانست مراسم چهلم فرزند خود را آزادانه برگزار کنند؟
۲٫ بیش از چهل روز از اعتصاب غذای نسرین ستوده می گذرد، این زندانی سیاسی در اعتراض به حکم ممنوع الخروجی فرزند دوازده ساله اش اعتصاب کرده است، برای رفع این ممنوع الخروجی غیرقانونی چه اقدامی در دست اجراست؟
۳٫ برای برخی از زندانیان سیاسی به رغم حبس های طولانی باز هم تشکیل پرونده های جدید شده است، ابوالفضل قدیانی، بهزاد نبوی و سید مصطفی تاجزاده. چگونه ممکن است برای زندانیانی که حکم صادر شده باز تفهمیم اتهامات جدید صورت گیرد؟
۴٫ رهبری بر در نظر گرفتن یک روز انفرادی معادل ده روز تاکید کرده بودند. با گذشت بیش از یک سال از این دستور، مقامات قضایی برای محاسبه ایام زندان انفرادی چه تدبیری اندیشیده اند؟
۵٫ مهدی خزعلی بیش از یک ماه است که انفرادی است و تاکنون تماسی با خانواده خود نداشته است. او بدنبال حمله به جلسه سرای اهل قلم بازداشت شده است، چنین بازداشت هایی چه توجیه قانونی دارد؟ چرا زندانی از اولیه ترین حقوق انسانی محروم است؟
۶٫ تعدادی از زندانیان سیاسی، برخلاف قانون و آیین نامه های زندان ها، تاکنون حتی یک روز به مرخصی نیامده اند، برای نمونه می توان به عماد بهاور، آرش سقر،ابوالفضل عابدینی و رسول بداغی اشاره کرد. چه عاملی مانع از اعطای مرخصی به این زندانیان شده است؟
۷٫ با توجه به اذعان مقام های رسمی به اشباع بودن زندان ها و نبود تسهیلات و سرویس مناسب به زندانیان، به عنوان سخنگوی قوه قضاییه و دادستان کل کشور، وضعیت بهداشتی و رفاهی زندان های کشور را چگونه ارزیابی می کنید؟
۸٫ قرار بود دادگاه سعید مرتضوی به عنوان متهم دادگاه کهریزک در اوایل تیرماه برگزار شود. اکنون در میانه شهریور ماه هستیم و هنوز هیچ خبری از این دادگاه نیست. زمان اجرای دادگاه قاضی منفصل قوه قضاییه چه زمانی است؟
۹٫ هرچند خبرها حاکی از رسیدگی به پرونده محمدجواد لاریجانی به جرم زمین خواری و محمدرضا رحیمی به جرم اختلاس و فساد مالی بود، اما ماه هاست که هیچ خبری از سرانجام این پرونده شنیده نمی شود، آخرین وضعیت پرونده وی چیست و چرا در رسیدگی به پرونده مقامات و نزدیکان آنان تعلل می شود؟
۱۰ . بیش از ۶۵۰ روز از حبس غیرقانونی آقایان موسوی و کروبی گذشته است و تاکنون هیچ یک از مقامات قضایی کشور درباره وجه قانونی این اقدام هیچ اظهار نظری نکرده اند. آخرین وضعیت این دو رجل سیاسی از منظر حقوقی چگونه است؟ شماتاکنون چند بار گفته اید که آقایان موسوی و کروبی در حبس نیستند و تنها در خانه هستند و اجازه بیرون رفتن ندارند. بر اساس کدام ماده قانونی می توان کسی را از آزادی تردد محروم کرد؟ این عدم اجازه با کدام مجوز قانونی انجام شده است؟ ایا حکمی برای این منع طولانی مدت وجود دارد؟
۱۱ . فشار و محدودیت بر خانواده میرحسین موسوی تا آنجا افزایش یافته که حتی یکی از دختران ایشان از کار برکنار شده است، بعنوان دادستان کل کشور برای چنین اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی چه پاسخی دارید؟

دور تازه‌ی رویارویی محمود احمدی‌نژاد و مجلس


با برکناری وزیر ارتباطات و منصوب کردن وزیر راه و شهرسازی به عنوان سرپرست این وزارت‌خانه بار دیگر برنامه‌ی قدیمی دولت برای ادغام این دو مجموعه کلید خورد. مجلس می‌خواهد جلوی این کار را بگیرد.
محمود احمدی‌نژاد شامگاه شنبه، ۱۱ آذر حکم به برکناری رضا تقی‌پور، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات داد. او در حکم دیگری علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی را به سمت سرپرست وزارت ارتباطات منصوب کرد.
ناظران این اقدام محمود احمدی‌نژاد را به معنای در دستور کار قرار گرفتن طرح سابق دولت برای ادغام سه وزارت‌خانه ارتباطات، راه و مسکن و شهرسازی ارزیابی می‌کنند که مجلس هشتم و شورای نگهبان بهار گذشته جلوی آن را گرفتند.
طرح دو فوریتی مجلس برای مقابله با دولت
به گزارش خبر گزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علی نیکزاد روز یک‌شنبه ۱۲ آذرماه گفته است "برخی معتقدند وزارت ارتباطات، راه و شهرسازی و یک وزارتخانه دیگر باید ادغام شده و وزارتخانه امور زیربنایی تشکیل شود." چنین اظهاراتی شائبه‌ی بازگشت دولت به طرح شکست‌خورده قبلی را افزایش داده است.
در واکنش به برکناری رضا تقی‌پور، کمیسیون صنایع و معادن مجلس دستور کار نشست ۱۲ آذر خود را تغییر داد تا به بررسی این موضوع بپردازد. حمیدرضا فولادگر، عضو این کمیسیون از قصد نمایندگان برای جلوگیری از برنامه دولت خبر داده و به خبرگزاری مجلس می‌گوید: «طرح دو فوریتی مبنی بر اینکه تا یک سال آینده از هرگونه ادغام جدیدی پیشگیری شود به هیأت رئیسه تقدیم می‌شود.»
به گفته‌ی فولادگر: «احتمال دارد دولت با ارائه لایحه‌ای به دنبال ادغام وزارت‌خانه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات و راه و شهرسازی باشد و حتی وزارت‌خانه‌ای مثل وزارت نیرو هم با این دو وزارت‌خانه ادغام شود و عنوان وزارت زیربنایی را برای وزارت‌خانه‌ای که نیکزاد قصد قبول سرپرستی آن را دارد، برگزیده شود.»
«حکم احمدی‌نژاد غیرقانونی است»
موید صدر حسینی، عضو دیگر کمیسیون صنایع روز دوشنبه، ۱۳ آذر ماه گفت: «مجلس به دلیل این که دولت هنوز وظایف وزارتخانه ادغامی قبلی را برای تصویب به وکلای ملت ارائه نداده است، جلوی هرگونه اقدام جدیدی را خواهد گرفت.»
به گزارش خبرگزاری مهر صدرحسینی انتصاب نیکزاد را نیز غیرقانونی خوانده است: «نفس سرپرستی وزیر راه و شهرسازی بر وزارت ارتباطات به دلیل این که مصداق ۲ شغله بودن است، وجاهت قانونی ندارد؛ چرا که شورای نگهبان این موضوع را حتی درباره سرپرستی رئیس جمهور بر یک وزارتخانه غیرقانونی می‌داند.»
شورای نگهبان سال گذشته ادغام سه وزارت‌خانه را مغایر اصل ۱۳۳ قانون اساسی تشخیص داده بود. مطابق این اصل "تعداد وزیران و حدود اختیارات هر یک از آنان را قانون معین می‌کند." مطابق قانون برنامه پنجم توسعه هیات دولت باید دست‌کم ۱۷ وزارت‌خانه داشته باشد.
«مجلس نماینده‌ی اقلیت است»
پس از اوج‌گیری اختلاف مجلس و دولت که با به جریان افتادن طرح سوال از رئیس جمهور و توقف آن به فرمان رهبر جمهوری اسلامی علی خامنه‌ای موقتا خاتمه یافت، اظهارات روز یک‌شنبه محمود احمدی‌نژاد می‌تواند به تشنج‌های موجود دامن بزند.
محمود احمدی‌نژاد در همایش "قوه مجریه در حقوق اساسی" گفت: «یک مقایسه آماری نشان می‌دهد که بواسطه تغییرات در قوانین عادی کار به جایی رسیده است که مجموعه نمایندگان مجلس، نماینده اقلیتی از مردم هستند.»
احمدی‌نژاد در بخش دیگری از اظهاراتش خاطر نشان کرد: «امروز در مجلس، در بهترین شرایط هم کسانی به مجلس راه یافته‌اند که تنها ۳۰ درصد آراء ماخوذه را دارند، در حالی که اگر به این رقم میزان افرادی را که در انتخابات شرکت نکرده‌اند نیز اضافه کنیم، می‌بینیم که چه اتفاقی می‌افتد.»
«رهبری منتخب مستقیم مردم نیست»
رئیس دولت دهم می‌گوید: «تنها مقامی که نماد شکل‌گیری اراده ملی است و همه مردم در یک انتخابات یک فرد را انتخاب می‌کنند، رئیس‌جمهور است.» او در سخنان دیگری که به وسیله برخی از منابع خبری حذف شده گفت " رهبری هم باواسطه انتخاب می‌شود."احمدی‌نژاد در سخنرانی خود در همایش یاد شده صلاحیت مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز که منصوبان رهبر جمهوری اسلامی هستند زیر سوال برده است: «نمی‌شود عده قلیلی بگویند مصلحت ملت را ما تشخیص می‌دهیم و ملت قادر به تشخیص نیست. چطور این تشخیص را برای ملتی قائل نیستیم در حالی که آنها هستند که ما را انتخاب کرده‌اند؟»
سایت خبری بازتاب ۱۲ آذرماه در مطلبی زیر عنوان "سه سیلی احمدی‌نژاد به صورت مجلس، فقط در ۲۴ ساعت" نوشت: «دور جدید تحرکات محمود احمدی‌نژاد علیه نهادهای قانونی نظام است که با توجه به فرض احمدی‌نژاد مبنی بر اینکه به قوه قضاییه و مجلس اجازه داده نمی‌شود به تخلفات وی رسیدگی کنند، آغاز شده است.»
بازتاب که ظاهرا به حمایت‌های خامنه‌ای از محمود احمدی‌نژاد و جلوگیری از طرح سوال اشاره دارد در ادامه می‌افزاید: « به نظر می‌رسد تنها راه باقی مانده برای مجلس، در دستور قرار دادن استیضاح رییس جمهور است.»

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 3 دسامبر، 13 آذر