۱۳۹۲ خرداد ۱۲, یکشنبه

سیدحسن خمینی: چه بسیار کسانی که تلاش شد ذلیل شوند ولی خدا آنها را عزیز کرد

حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی گفت: ما در عمر خودمان چه بسیار دیدیم افرادی را که خیلی ها تلاش کردند آن ها را ذلیل کنند ولی خداوند آن ها را در دل مردم عزیز کرد و چه بسیار کسانی که خیلی ها تلاش کردند آن ها را عزیز کنند ولی خداوند محبت آن ها را از دل ها برد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، سید حسن خمینی که به مناسبت بیست و چهارمین سالگرد بزرگداشت حضرت امام خمینی(س) در جمع وزیر و کارکنان وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی سخنان خود را با بیان شعری آغاز کرد و اظهار داشت: «مشق نام لیلی می کنم/خاطر خود را تسلی می کنم» دوره حیات ظاهری امام بزرگوار ما به سر آمده است، گرچه دوره حیات اندیشه و مکتب او ان شاءالله سال ها و قرن ها باقی خواهد ماند. واین جلسات در حقیقت « گفت مشق نام لیلی» ماست. با تکرار نام امام، بیشتر از آنکه آن بزرگوار وامدار این تکرارها باشند، خودمان را، دل خودمان را، یاد خودمان را و نسل های بعدی خودمان را با شیرینی و شیوایی این نام عجین می کنیم. «دور مجنون گذشت و نوبت ماست/هرکسی پنج روز نوبت اوست/من و دل گر فنا شویم چه باک/غرض اندر میان سلامت اوست/تو و طوبی و ما و قامت یار/قدر هرکس به قدر همت اوست/هر گل نو که شد چمن آرا/از سر رنگ و بوی صحبت اوست/من چو آلوده دامنم چه زیان/همه عالم گواه عصمت اوست»
یادگار امام سخنان خود را ذیل بیان روایتی بیان کرد و افزود: روایتی است از معصومین در مورد «ریا» وجود دارد که بسیار زیبا و شیواست؛ می فرماید کسی که روزه می گیرد صورتش را روغن بزند، اگر نماز می خواند درب را ببندد. کسی نماز می خواند؛ در حال قنوت گفتند چه نماز باحالی می خواند، گفت تازه روزه هم هستم!
وی افزود: فراز ذیل این عبارت محل بحث امروز من است. می فرماید: خداوند همانگونه که رزق را در بین مردم توزیع می کند ثنا را نیز توزیع می کند. یعنی آنکه ثنا، مدح و ذکر جمیل را نیز خداوند به مانند رزق بین مردم تقسیم می کند. شما به دنبال آن نگردید: «تو بندگی چو گدایان به شرط مزد نکن/که خواجه خود صفت بنده پروری داند» خداوند ثنا را تقسیم می کند، همانطوری که رزق را تقسیم می کند. «بر در شاهم گدایی نکته ای در کار کرد/گفت بر هر خوان که بنشستم خدا رزاق بود» رزق را خداوند تقسیم می کند.
سید حسن خمینی در تشریح این روایت اظهار داشت: در این روایت می فرمایند: تصور نکنید که فقط رزق را خداوند تقسیم می کند، ثنای جمیل را هم خداوند تقسیم می کند. ذکر جمیل را هم خدوند تقسیم می کند. حضرت ابراهیم می فرماید: وَ اجْعَلْ لِی لِسانَ صِدْقٍ فِی الْآخِرِینَ، یعنی هرآنچه هست دست توست.
وی افزود: اگر به گذشته خود در تاریخ نگاه کنیم، کسانی آمدند و رفتند، یادی از آنان ماند و به فراموشی سپرده شدند یا حتی نام بد از آنان به یادگار ماند. آن نقطه های درخشان تاریخ ما که یاد و ثنای جمیلشان باقی مانده است، در دل های مردم به یادگار مانده اند، مردم آن ها را به ذکر جمیل یاد می کنند، در حقیقت لطفی است که خداوند در حق آنان دارد.
یادگار امام به منظور تدقیق بیشتر موضع مورد بحث افزود: البته عارف، ناسک، کسی در مسیر گام برمی دارد، نباید به فکر ذکر جمیل هم باشد. خود این به نوعی شرک است. روایتی است از پیامبر، هم اهل سنت نقل کرده اند و هم شیعه، می فرماید: إنَّ الشِّرک أَخفَی مِن دَبِیبِ النَّملِ عَلَی صَفَاةٍسَودَاءَ فی لَیلَةٍ ظلماءَ . «دبیب» یعنی صدای پا. می گوید شرک در امت من، از صدای پای مورچه سیاهی، در شب تاریکی بر روی سنگ سخت، مخفی تر است.
وی افزود: اگر نگاه بکنید می بینید، انسان فکر می کند که برای خدا کار می کند، اما در حقیقت خودش را می بیند. «یک قدم بر نفس خود نه/دیگری بر کوی دوست» یا امام خمینی(س) در بیتی می فرمایند: «این ما و منی جمله ز عقل است و عقال است/در خلوت مستان نه منی هست و نه مایی»
یادگار امام ادامه داد: عارف حتی به قصد ذکر جمیل حرکت نمی کند. لذا او اصلا به تاریخ کاری ندارد و عمل به وظیفه در لحظه می کند. اما اثر او باقی ماندن این یاد است. اگر کسی به قصد ذکر جمیل حرکت کند و به قصد این باشد که دیگران از او به نیکی یاد بکنند، این شرک است.
وی افزود: «ما با توییم و با تو نه ایم اینت بلعجب/در حلقه ایم با تو و چون حلقه بر دریم» اگر در حلقه ایم بیرون نباید باشیم، اگر بیرونیم چگونه در داخل قرار بگیریم. اما اثر وضعی آن این است که یادش در زبان ها می ماند. «یادشان زمزمه نیمه شب مستان باد/تا نگویند که از یاد فراموشانند» این ذکر و یاد در زبان و اذهان بیاد می ماند.
سید حسن خمینی در ادامه سخنان افزود: یکی از آن مصادیق که می توان درباره او صحبت کرد امام بزرگوار ماست. إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ ودا خداوند محبت خودش را در دل آنان و محبت آنان را در دل مردم به یادگار باقی می گذارد. بیست و چهار سال از رحلت امام گذشته است، ان شاء الله دویست و چهل سال دیگر هم همین مراسم ها باشد و نام و یاد او باشد. و باز هم «مشق نام لیلی» در بین ما باشد، تازه نه از این باب که امام به این ها نیاز دارد. امام علم و نماد تقارن سه آرزوی تاریخی ماست: دینداری، استقلال و آزادی.
وی اظهار داشت: امیدواریم آن بزرگوار و آرمان های ایشان باقی بماند و ما در عمر خودمان چه بسیار دیدیم افرادی را که خیلی ها تلاش کردند آن ها را ذلیل کنند و خداوند آن ها را در دل مردم عزیز کرد و چه بسیار کسانی که خیل ها تلاش کردند آن ها را عزیز کنند و خداوند محبت آن ها را از دل ها برد.
وی ادامه داد: دل در گروی لطف خدا بسپاریم و خداوند را بر این نعمت بزرگش شاکر باشیم که امروز در جامعه ما یاد آن بزرگوار هست و امیدواریم که ان شاء الله این جلسات و نشست ها، زمینه هر چه بیشتر شدن محبت های ما به هم و توجهات بیشتر ما به کانون معرفت و کانون توحید باشد.
یادگار امام درباره حجت الاسلام و المسلمین دعایی، که در این جمع حاضر بودند اظهار کرد: ای کاش فرصت بود یاران قدیم امام هم صحبت می کردند. آنهایی که بسیار پیش از ما بودند، حضرت حجت الاسلام و المسلمین دعایی، که آن زمانی نام امام را می بردند که حلوا بر دهان نمی گذاشتند، آن روزها زخم زبان بود، شمشیر بود، نیزه بود و زندان بود، در آن روزها با امام بودند و امیدوارم لطفشان همواره مستمر باشد و امثال ایشان را حفظ کند.

«هاشمی رفسنجانی با دخالت وزیر اطلاعات رد صلاحیت شد»

وبسایت "سحام نیوز" گزارش داده هاشمی رفسنجانی اخیرا در دیدار با جمعی از فعالان سیاسی نحوه رد صلاحت خود را تشریح کرده است. او گفته: «پس تایید صلاحیت اولیه، وزیر اطلاعات به همراه چهارتن از معاونینش وارد جلسه شده است».
به گزارش وبسایت "سحام نیوز"، هاشمی رفسنجانی، رئیس "مجمع تشخیص مصلحت نظام"، در روزهای اخیر و در دیدار با جمعی از فعالین سیاسی، به بازگویی بخش‌هایی از ماجرای رد صلاحیت خود از سوی شورای نگهبان پرداخته است.
بنا بر این گزارش که شنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۲ منتشر شده اکبر هاشمی رفسنجانی از تایید اولیه خود توسط شورای نگهبان سخن گفته است. در این گزارش آمده است: «در جلسه دیگر شورای نگهبان اما، وزیر اطلاعات به همراه چهارتن از معاونینش وارد جلسه شدند و بعد از مخالفت شدید با حضور ایشان در انتخابات، اعلام می کنند که با شروع تبلیغات، موجی برای آقای هاشمی به راه خواهد افتاد و ایشان بیش از هفتاد درصد رای خواهد آور».
در ادامه گزارش وبسایت "سحام نیوز" به نقل از اکبر هاشمی رفسنجانی امده است: «با اصرار رئیس شورای نگهبان، یک‌بار دیگر رای‌گیری برگزار می شود و با یک رای اختلاف، صلاحیت بنده را رد می کنند». در ادامه جلسه نیز "معاونین وزارت اطلاعات با اعتراض دو تن از فقهای شورای نگهبان، از جلسه خارج می شوند".
هاشمی رفسنجانی در ادامه این دیدار ابراز امیدواری کرده که «تا چند روز مانده به انتخابات با رصد کامل کاندیداها، بتواند اعلام موضع خود را در خصوص کاندیداها بیان نماید».
احتمال حمایت از حسن روحاتی
شورای نگهبان تاکنون دلیل مشخصی برای عدم احراز صلاحیت هاشمی رفسنجانی برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری اعلام نکرده است.
با این حال یک روز قبل از اعلام نتایج نهایی احراز صلاحیت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان دوشنبه، ۳۰ اردیبهشت در یک برنامه تلویزیونی گفت: «اگر فردی كه قصد به دست گرفتن یک پست كلان اداری را دارد، فقط قادر به انجام چند ساعت كار در روز باشد طبیعی است كه نمی‌تواند تائید شود».
در همین زمینه و به گزارش خبرگزاری "فارس" حسن روحانی انتخابات ریاست‌جمهوری شنبه ۱۱ خرداد در یک کنفرانس خبری درباره "احتمال حمایت خاتمی و هاشمی" از او گفته «درباره اینکه چه زمانی و چگونه از من حمایت می‌کنند نباید زیاد عجله کرد و من فکر می‌کنم دود سفید مشاهده شود».
سعید جلیلی٬ غلامعلی حداد عادل٬ حسن روحانی٬ علی‌اکبر ولایتی٬ محمدرضا عارف٬ محسن رضایی٬ محمدباقر قالیباف و محمد غرضی، ۸ نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری هستند که شورای نگهبان صلاحیت آنان را تایید کرده است.

وزارت اطلاعات قدیمی‌ترین کلیسای تهران را بست

وزارت اطلاعات کلیسای جماعت ربانی واقع در خیابان تخت جمشید تهران را بسته است. این کلیسا قدیمی‌ترین کلیسای جماعت ربانی تهران بود. روبرت آسریان یکی از کشیشان نیز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده است.
"کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" روز شنبه (۱۱ خرداد/ ۱ ژوئن) خبر داد که کلیسای جماعت ربانی تهران زیر فشار ماموران اطلاعات روز ۵ خرداد ماه تعطیل شده و یکی از کشیش‌های این کلیسا نیز بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

منصور برجی، یکی از مدافعان حقوق مسیحیان ایران، درباره  علت بازداشت کشیش روبرت آسریان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته است: «صبح سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ماموران امنیتی اول به منزل این کشیش رفته‌اند که او خانه نبوده اما آنها خانه را تفتیش کرده‌اند و مقداری از کتاب‌ها و کامپیوترش را با خود برده‌اند و بعد به کلیسای جماعت ربانی مرکز رفته و کشیش آسریان را در جلسه دستگیر کرده‌اند.»

به گفته منصور برجی، کشیش آسریان پس از بازداشت فقط توانسته یکبار با منزلش تماس کوتاهی بگیرد و بگوید که در زندان اوین است. منصور برجی که خود از نوکیشان مسیحی است ۱۵ سال پیش از ایران خارج شده و هم اکنون در لندن در زمینه دفاع از حقوق مسیحیان ایران فعالیت می‌کند.

آقای برجی در پاسخ به اینکه کشیش آسریان به چه اتهامی دستگیر شده، گفته است: «اتهامش عنوان نشده است. او نه قبل از بازداشت احضاریه گرفته بوده و نه حتی زمان دستگیری اتهامش به او گفته می‌شود. مسئله نگران کننده این است که فکر می‌کنیم کشیش آسریان در سلول انفرادی است چون حداقل ۴ زندانی مسیحی در بند ۳۵۰ زندان اوین وجود دارند که آنها او را در آنجا ندیده‌اند.»

به گفته منصور برجی، کشیش آسریان یک مسیحی‌زاده و استاد الهیات مسیحی و مولف و مترجم کتاب‌های زیادی است که حتی کتاب‌هایش جوایز داخلی را هم گرفته‌اند: «دستگیری این کشیش موجی از نگرانی‌های جدید را در میان جامعه مسیحیان ایران ایجاد کرده است.»
در گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران آمده است کلیسای جماعت ربانی واقع در خیابان تخت جمشید که از اصلی‌ترین کلیساهای پروتستان ایران است روز یکشنبه ۵ خرداد ماه به طور ناگهانی "به علت تعمیرات اساسی"  تعطیل شده است. اعضای این کلیسا طبق روال روز یکشنبه که به کلیسا رفته‌اند با درهای بسته مواجه شده و دیده‌اند که تابلویی روی درب کلیسا نصب شده که از تعطیلی کلیسا به علت تعمیرات اساسی خبر می‌داده است.  منصور برجی  می‌گوید که وزارت اطلاعات پس از ماهها فشار بالاخره به این بهانه کلیسا را تعطیل کرده است.

منصور برجی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل این کلیسا و رهبرانش تحت فشار هستند، می‌گوید: «دلیلش این است که جلسات این کلیسا به زبان فارسی برگزار می‌شود و آنها نمی‌خواهند افراد غیر مسیحی در مراسم شرکت کنند. نگران هستند که تعداد نوکیش‌ها اضافه شود.»

به گفته منصور برجی، مقام‌های امنیتی آخرین بار روز دوشنبه ۳۰ اردبیهشت رهبران کلیسای ربانی تهران را تهدید کرده بودند که درباره ادامه‌ی جلسات‌شان به زبان فارسی تصمیم بگیرند. رهبران کلیسا هم این خبر را رسانه‌ای کردند که احتمالا خوشایند وزارت اطلاعات نبوده و یک روز بعد کشیش آسریان را دستگیر کردند.

به گفته او اکثر کلیساهای فارسی‌زبان در طول چند سال گذشته رفته رفته بسته شدند. کلیساهایی که در مشهد، آذربایجان غربی و شرقی، اراک، شیراز و اهواز بود همگی بسته شدند. کلیسای جماعت ربانی مرکز از بین کلیساهای فارسی زبان از همه بیشتر شرکت کننده دارد و قدمت آن بیش از نیم قرن است.

منصور برجی همچنین به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته است، هم‌اکنون حدود ۲۷ کشیش و مسئول رده بالای کلیساهای ایران در زندان هستند. بعد از انقلاب چند نفرشان هم اعدام شدند مانند کشیش حسین سودمند که در سال  ۹۱ (میلادی) در زندان مشهد اعدام شد.

منصور برجی می‌افزاید تعداد زندانیان مسیحی خیلی بیشتر از این است و این ۲۷ نفر فقط شامل کسانی می‌شود که خانواده‌هایشان بازداشت آنها را رسانه‌ای کرده‌اند.

این مدافع حقوق مسیحیان ایرانی در خصوص تعداد کلیساهای پروتستان در ایران گفت: «از وقتی فشار بر کلیساها تشدید شد، خیلی از مردم دیگر ترجیح دادند به جای رفتن به کلیسا در خانه‌هایشان عبادت کنند و کلیساهای خانگی شکل گرفت. در حال حاضر نمی‌توان آماری از کلیساها را داد. به گفته خود مسئولان دیگر در هر ده و شهر دور افتاده‌ای هم کلیساهای خانگی کشف می‌شود.»

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 12 خرداد، 2 ژوئن