۱۳۹۲ مهر ۴, پنجشنبه

ناصر مکارم شیرازی : ایران شهریه طلاب ۹ کشور را تامین می‌کند

ناصر مکارم شیرازی٬ از مراجع تقلید قم گفته که جمهوری اسلامی در حال حاضر شهریه طلاب حوزه‌های علمیه ۹ کشور را پرداخت می‌کند.
به گزارش دیگربان به نقل ازخبرگزاری «نسیم» آقای مکارم شیرازی این مطلب را روز پنجشنبه (چهارم مهر) طی سخنانی در مراسم افتتاح حوزه علمیه «مولی‌الموحدین» شیراز بیان کرده است.
وی گفته که طلاب حوزه‌های کشور‌های هند، پاکستان، عراق، اندونزی، سوریه، لبنان، افغانستان و آذربایجان در حال حاضر از ایران شهریه دریافت می‌کنند.
این مرجع تقلید هیج اشاره‌ای به میزان این شهریه‌ها و منابع تامین آن‌ها نکرده است.
۲۸ شهریور سال گذشته نیز یوسف طباطبایی٬ امام جمعه اصفهان از اداره ۲۰ حوزه علمیه در سوریه، لبنان، پاکستان و دیگر کشورهای آفریقایی از سوی علی خامنه‌ای خبر داده بود.
جمهوری اسلامی سال‌هاست با صرف ده‌ها میلیارد‌ تومان هزینه٬ علاوه بر راه‌اندازی حوزه‌های علمیه٬ اقدام به ساخت و راه‌اندازی درمانگاه٬ بیمارستان و مدرسه در کشور‌های مختلف می‌کند.
کشور‌های فقیر آفریقایی از مهم‌ترین مناطقی محسوب می‌شوند که در ۳۳ سال گذشته جمهوری اسلامی کمک‌های فراوانی به آن‌ها کرده تا دامنه نفوذ خود در آنها و جهان را گسترش دهد.
این در حالی است که احمد خاتمی٬ امام جمعه تهران ۲۲ شهریور سال ۹۱ طی سخنانی ادعا کرده بود: «آوازه جمهوری‌اسلامی در جهان به‌خاطر پول نیست.»

وی گفته بود «ایران پولدار‌ترین کشور دنیا نیست که پول عامل شناختش باشد» و «دین و مردم‌سالاری دینی» مهم‌ترین عامل «پرآوازه» شدن نام جمهوری اسلامی در جهان است.

آیت الله خامنه ای; می توانست وضعی وجود داشت که حتی با آمریکا روابط دوستانه داشته باشیم

سایت هاشمی رفسنجانی با انتشار گفت و گویی از آیت الله خامنه ای که سال ۶۶ انجام شد، اما به دلایلی منتشر نشد به نقل از وی نوشته است: می توانست وضعی وجود داشت که حتی با آمریکا روابط دوستانه داشته باشیم.
در بخشی از این مصاحبه آیت الله خامنه ای گفته است: نه شرقی و نه غربی به معنای عدم ارتباط دوستانه با شرق و غرب نیست به معنای نپذیرفتن سلطه شرق و غرب است و عدم الحاق به طیف قدرت شرق و غرب است نه شرقی و نه غربی به معنای ضدیت با شرق و غرب به هیچوجه نیست ما از نظامی خلاص شدیم که صددرصد وابسته به غرب بود و در مقابل توطئه کسانی قرار گرفتیم که صددرصد وابسته بودند به شرق. و ما هیچ کدام از اینها یعنی نه وابستگی به شرق و نه وابستگی به غرب را نمی خواهیم اما روابط دوستانه با همه را خواهانیم جز چند استثناء از جمله رژیم نژادپرست آفریقای جنوبی و یا رژیم صهیونیستی اسرائیل که به اعتقاد ما دارای موجودیت نامشروعی است و یا در شرایط کنونی آمریکا، زیرا برخورد کنونی آمریکا با ما طوریست که ما نمی توانیم با او برخورد دوستانه داشته باشیم اما می توانست وضعی وجود داشت که حتی با آمریکا روابط دوستانه داشته باشیم این دست او بود.
وی همچنین در مورد رسانه های غربی می گوید: معمولاً اظهارات و تحلیل های رسانه های غربی نسبت به ما مغرضانه است لکن در مورد روابط ما با شوروی هیچ شکی نیست که ما قدرت مانور سیاسی را بر روی خودمان نمی بندیم شوروی یک همسایه بزرگ ماست و ما هیچ وقت با شوروی مثل آمریکا قطع رابطه سیاسی نداشته ایم و در طول دوران های بعد از انقلاب پیش آمده همواره روابط بازرگانی و ترانزتی خود را با شوروی هم داشتیم الان هم روابط ما با شوروی رو به گسترش است و این ناشی از مصلحت کشور ماست و طبیعی است که دو همسایه مثل ما و شوروی مسائل مشترک زیادی داریم که می توانیم همواره مورد بررسی قرار دهیم و بهرحال عملاً همکاری دوستانه بین دو کشور الان وجود دارد و ممکن است از آنچه که هم هست بیشتر شود.
آیت الله خامنه ای که در آن زمان رییس جمهور بود در مورد کاندیداتوری هاشمی رفسنجانی برای دوره آینده ریاست جمهوری می افزاید: من آقای هاشمی رفسنجانی را برای همه مسئولیتها صددرصد می پسندم و تائید میکنم من شخصی گیراتر، شیرین تر و محبوبتر و کارآمدتر از آقای هاشمی رفسنجانی در بین مسئولین جمهوری اسلامی ایران برای پست ریاست جمهوری و دیگر مسئولیتهای مهم سراغ ندارم.

روند صعودی ابتلای به ایدز در کشور؛ هر سه ماه ۵۰۰ تا هزار نفر

مقامات سازمان‌ملل در گزارش جدیدی اعلام کردند که در مقایسه با آمار سال ۲۰۰۱ میلادی، موارد جدید ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی در بین کودکان و بزرگسالان جهان ۳۳درصد کاهش یافته است.
این در حالی است که در ایران همزمان آمار ابتلا به ایدز در میان موارد جدید این بیماری و سایر موارد شناخته‌شده آن طی هفت‌سال اخیر روند صعودی به خود گرفته است. همزمان آنچه نگرانی‌ها را بیشتر می‌کند آن است که مسوولان وزارت بهداشت برای اولین‌بار اعتراف کردند که «۷۰هزار ایرانی از ابتلای خود به ویروس HIV مطلع نیستند.»
به نوشته روزنامه شرق، هم‌اکنون بر اساس آخرین آمار ارایه‌شده از سوی وزارت بهداشت، تعداد مبتلایان به ایدز طی سه‌ماه هزارو۴۰۰نفر بیشتر شده است و در مجموع ۲۶هزارو۱۲۵نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS‌ در کشور شناسایی شده‌اند. با این حال مقامات سازمان‌ملل در جدید‌ترین آمار خود اعلام کرده‌اند، در سال ۲۰۱۲ میلادی تعداد مبتلایان جدید به این عفونت ویروسی در میان کودکان و افراد بزرگسال در سرتاسر جهان ۲/۳ میلیون‌نفر بوده که نسبت به سال ۲۰۰۱ میلادی، ۳۳درصد کاهش داشته است. به‌گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری یونایتدپرس، یشل‌سیدیب، دبیر اجرایی دفتر مقابله با ایدز سازمان‌ملل در رابطه با موارد جدید ابتلای کودکان به ویروس ایدز گفت: در سال ۲۰۱۲ میلادی موارد جدید ابتلا به ایدز در بین کودکان تا ۲۶۰هزار مورد کاهش یافت که از سال ۲۰۰۱ میلادی، ۵۲درصد کاهش داشته است.
همچنین نرخ مرگ‌ومیر ناشی از بیماری ایدز از زمان نقطه‌اوج آن در سال ۲۰۰۵ میلادی تاکنون، ۳۰درصد کمتر شده است. در گزارش سازمان‌ملل همچنین آمده است که در سال ۲۰۱۲ میلادی ۳/۳۵میلیون‌نفر از مردم جهان به ویروس ایدز آلوده بوده‌اند و حدود ۲/۳ میلیون‌نفر دیگر نیز به‌تازگی به این ویروس آلوده شده‌اند و همچنین ۱/۶میلیون‌نفر بر اثر بیماری‌های مرتبط با ایدز جان خود را از دست داده‌اند. از سوی دیگر افزایش ابتلا به ایدز از طریق روابط جنسی مساله‌ای است که در بسیاری از کشور‌های دنیا در حال کنترل و در ایران به شکل نگران‌کننده‌ای در حال پیش‌روی است. به‌طوری‌که بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت علل ابتلا به HIV در بین کل مواردی که از سال ۱۳۶۵ تاکنون در کشور به ثبت رسیده‌اند به‌ترتیب، تزریق با وسایل مشترک در مصرف‌کنندگان مواد (۶۸/۶درصد)، رابطه‌جنسی (۱۲درصد)، دریافت خون و فرآورده‌های‌خونی (یک‌درصد) و انتقال از مادر به کودک (۱/۱درصد) بوده است. راه انتقال در ۱۷/۳ درصد از این گروه نامشخص مانده است. بر اساس آخرین آمار جمع‌آوری‌شده از دانشگاه‌های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی، درمانی هم تا اول فروردین‌ماه سال ۹۲، مجموعا ۲۶هزارو۱۲۵نفر افراد مبتلا به HIV/AIDS‌ در کشور شناسایی شده‌اند که ۸۹/۸درصد آنان را مردان و ۱۰/۲ درصد را زنان تشکیل می‌دهند. در آخرین آماری که وزارت بهداشت درباره تعداد مبتلایان به ایدز در ایران اعلام کرده بود، عدد ۲۴هزارو۷۳۵نفر ذکر شده بود.

هر سه‌ماه یک‌بار ۵۰۰ تا یک‌هزارنفر به‌طور متوسط مبتلا به ایدز می‌شوند

دامنه گستردگی این بیماری در حالی هرروز رو‌به‌رشد است که آمار‌های دولتی نشان می‌دهد به‌طور میانگین از سال ۱۳۸۸ تا به امروز هر سه‌ماه یک‌بار ۵۰۰نفر به جمع مبتلایان به این بیماری اضافه می‌شوند. آماری که از سوی وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت بیماری ایدز اعلام شده، نشان می‌دهد که تعداد مبتلایان به ایدز از ۲۰هزارو۹۷۵نفر در سال ۱۳۸۸به ۲۶هزارو۱۲۵نفر تا ابتدای فروردین۱۳۹۲ رسیده است. این در شرایطی است که کارشناسان دانشگاه‌های علوم‌پزشکی معتقد هستند آمار‌های دولتی، میزان واقعی تعداد مبتلایان به ایدز در کشور را نشان نمی‌دهند.
تهران دارای بیشترین میزان ابتلا از طریق روابط‌جنسی
افزایش موج سوم ابتلا به ایدز در شرایطی است که دکتر مینو محرز، رییس مرکز تحقیقات ایدز می‌گوید: ۹۹درصد بیماران جدیدی که در تهران به ما مراجعه می‌کنند از طریق روابط‌جنسی به ویروس ایدز مبتلا شده‌اند اما میزان کشوری ابتلای جنسی ایدز حدود ۴۰درصد است. در عین‌حال تعداد زنان باردار مبتلا به این ویروس نیز در حال افزایش است. او با تاکید بر اینکه آمارهای جدید شیوع ایدز در کشور نشان می‌دهد موج سوم ایدز یعنی شیوع جنسی آن در کشور شروع شده است، می‌افزاید: آمارهای رسمی نشان می‌دهد حدود ۳۰درصد از مبتلایان جدید از طریق روابط‌جنسی به این ویروس آلوده شده‌اند، زیرا ۲۱درصد از مبتلایان جدید به‌طور رسمی این مساله را اعلام کرده‌اند و ۱۰درصد دیگر نیز که علت ابتلا را نگفته‌اند احتمالا روابط‌جنسی عامل انتقال ویروس در بین آنها بوده است ضمن اینکه شواهد نشان می‌دهد تعداد زنان بارداری که از همسرانشان این ویروس را گرفته‌اند به‌طور نگران‌کننده‌ای در حال افزایش است.

سیدحسن خمینی: دین را کاریکاتوری کرده ایم، می خواهیم هدایت کنیم اما بلد نیستیم

عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با انتقاد از برخی از رفتارهای اظهار داشت: خیلی وقت‌ها دلمان می‌خواهد افراد را هدایت کنیم اما بلد نیستیم از همین رو باید راه حلش را پیدا کنیم.
سیدحسن خمینی با تأکید براینکه اگر تناسب‌ها به هم ریخت کاریکاتور پدید می‌آید افزود: اسلام ما اسلامی کاریکاتوری است، این اسلام کاریکاتوری فرهنگ کاریکاتوری را نیز در پی دارد چون فرهنگ ما زاییده دین داری ماست.
وی با تأکید براینکه در این حوزه هم باید معضلات را بشناسیم و راه حلی برایش پیدا کنیم افزود: خیلی وقت‌ها دلمان می‌خواهد افراد را هدایت کنیم اما بلد نیستیم از همین رو باید راه حلش را پیدا کنیم.
به گزارش ایلنا، “سید حسن خمینی” در مراسم تودیع رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و معارفه سرپرست جدید این دانشگاه که امروز صبح در واحد دانشگاهی علوم تحقیقات برگزار شد گفت: تشکیل دانشگاه آزاد که با آن اهدایی ابتدایی امام آغاز شد اتفاقی بود که در نوع خود بسیار مبارک است که ویژگی‌های جالبی هم نیز در آن وجود دارد.
وی تصریح کرد: نخستین ویژگی این کار این بود که معضلی که در آن روز‌ها در جامعه وجود داشت هم دانسته و هم به بصیرت شناخته شد.
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه خیلی وقت‌ها در فضای جامعه‌ای که زندگی می‌کنیم حاضر نیستیم به هر علتی مشکلات را ببینیم و یا اینکه بعضی نمی‌خواهند ببینند افزود: در سال‌های آغازین دهه ۶۰ مشکل حوزه آموزشی به ویژه آموزش عالی یک معظل بود اما این معضل دیده و در مرحله دوم به رسمیت شناخته شد.
وی با بیان اینکه در مرحله بعد این مشکل علت یابی و دقت زیادی در این زمینه به خرج داده شد افزود: اگر به آن سال‌ها برگردیم دانشگاه آزاد زمانی تأسیس شد که مدارس غیرانتفاعی در کشور وجود نداشت از همین رو در آن زمان با آن شرایط مسئله را حلاجی کردن نگاه تیزبینی را به همراه داشته است که این توصیف بیانگر این است مسائل در سطح مدیریت اصلی کشور درست دیده و همچنین به رسمیت شناخته و و علت یابی نیز درست انجام شده بود.
خمینی با تأکید براینکه راه حلی درست، انتخاب شده بود افزود: بسیاری از اوقات راه حل‌هایی غلطی، انتخاب می‌کنیم در حالی که حتی ممکن است مشکل را بشناسیم و علت آن را نیز بیابیم، اما نتوانیم درمان درستی را آغاز کنیم، چون راه حل را نمی‌دانیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اگر به دهه ۶۰ برگردیم، می‌شد راه حل دیگری برای این معضل انتخاب کرد.
وی به دو مرحله دیگر اشاره کرد و افزود: شجاعت در تصمیم‌گیری از دیگر راه حل‌هایی بود که مرد میدان می‌خواهد تا آن را پیش ببرد و آن نکته‌ای است که ارزش کار آقای هاشمی را پررنگ‌تر می‌کرد، چرا که نقش هاشمی در اینجا بی‌نظیر است.
خمینی تصریح کرد: دولت در آن روزگار درگیر جنگ بود و توجه آقای هاشمی مبنی براینکه باید از همین راه مسئله را پیگیری کرد کار بسیار بزرگی بود و نمی‌شود در فضای دانشگاه ازاد بود و شجاعت بر این تصمیم را ندید.
خمینی همچنین به همت آقای جاسبی اشاره کرد و افزود: بی‌تردید چه خوشمان بیاید و چه خوشمان نیاید دانشگاه آزاد بدون نام جاسبی قابل تحلیل و بازیابی نیست.
وی ادامه داد: مجموعه دانشگاه آزاد چنین همتی را می‌خواسته است که به این نقطه برسد البته کسی نمی‌گوید که کار بی‌اشکال است کار بی‌اشکال کار خدای سبحان است.
وی با تأکید براینکه هر مجموعه برای اینکه زنده بماند باید خودش را تحلیل کند افزود: اینکه آغاز خوبی داشتیم سرمایه است اما علت تامه‌ای برای اینکه انجام خوب، پایان خوبی داشته باشد نیست.
خمینی خاطرنشان کرد: وظیفه داریم لحظه به لحظه این هفت مرحله در کار دانشگاه را باز‌شناسی کنیم و ببینیم معضل امروزمان چیست و آن را به رسمیت بشناسیم و بعد از آن علت یابی کنیم که ببینیم مشکل از کجاست. بعد از آن راه حل را پیدا کنیم و با همت و شجاعت کار‌ها را انجام دهیم.
خمینی با تأکید براینکه باید همواره مشکلات جامعه را بررسی کنیم افزود: گرچه می‌گوییم که باید پیشرفت علمی کنیم اما اینکه مرتبط از هم تعریف کنیم مشکل را حل نمی‌کند به هر حال در مسیر مشکلاتی داریم که باید این مشکلات را به رسمیت بشناسیم.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد خاطر نشان کرد: حتی اگر رتبه اول را هم داریم باید ببینیم که چرا با نمره ۱۹ و نه ۲۰ اول هستیم.
خمینی با بیان اینکه همواره باید در محیط علمی که اشاره‌ام به دانشگاه آزاد است پیشرفت کرد افزود: چرا باید رده دانشگاه آزاد در دنیا ۵ هزار و ۳۰۰ باشد که این یعنی یکی از آخر.
خمینی تأکید کرد: البته چون دانشگاه را یک کاسه در نظر می‌گیریم اینگونه است. بعنوان نمونه دانشگاه علوم تحقیقات شاید از دانشگاه درجه یک دولتی نیز جلو‌تر باشد.
عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد به برخی از علل عدم پیشرفت در محیط دانشگاهی اشاره کرد و افزود: شاید یکی از علل، این باشد که اخلاق علمی در محیط‌های دانشگاهی کمرنگ شده است.
وی تصریح کرد: البته نباید به کسی بر بخورد. اینکه اخلاق علمی در محیط دانشگاهی کمرنگ شده است در مرحله اول از استاد شروع کرده که به دانشجویان رسیده است.
خمینی با طرح این پرسش که یک استاد دانشگاه چقدر وقت برای کلاس می‌گذارد و یا اینکه چند جا تدریس می‌کند افزود: البته معیشت آنان نیز باید بچرخد اما نباید وضع به این گونه باشد که استاد پایان نامه را در سرجلسه دفاع باز کند و آخر سر هم بیست اشکال تایپی از آن بگیرد که این اخلاق علمی نیست.
این عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه باید در مقاله‌ها لحاظ شود افزود: اینکه منبعی در مقاله‌ای داده نشود این جزوه علمی محسوب می‌شود اگر چه در قدیم مرسوم بوده است اما امروز باید بگویم مطلب را از چه کسی نقل می‌کنند.
خمینی در بخش دیگری از سخنانش مدرک گرایی را از ضعف های فضای آموزشی عنوان کرد و افزود: با شتاب می خواهند به لقب دکتر برسند و اگر پشت اسمشان لقب دکتر نباشد معضلی در زندگی‌شان می‌شود.
به گفته این عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی مدرک‌گرایی به فاجعه ای در فضای علمی تبدیل شده است.
خمینی در ادامه به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: کرسی آزاد اندیشی از مطالبات رهبری است و لوازمی می‌خواهد و از همین رو همه باید به آن لوازم تن دهیم تا کرسی های آزاد اندیشی را پیش ببریم.
وی تصریح کرد: کسی نمی گوید که این کرسی های آزاد اندیشی چه شد و تنها هر از چند گاهی می گوییم باید این کرسی های آزاد اندیشی برگزار شود.
خمینی همچنین به اظهارات سرپرست جدید دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و افزود: به نظرم فرمایشات آقای میرزاده و برنامه اش خوب است و همین که ایشان می‌خواهد به روی کیفیت تمرکز کند به این معنی است که معضل را شناخته است.
وی خاطرنشان کرد: اما اینکه برای بالا بردن کیفیت در داشگاه آزاد اسلامی چه باید کرد این مسئله را در برنامه های ایشان ندیدم.
این عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: باید در این راستا فضای با نشاط علمی پدید بیاوریم و اجازه بدهیم افراد با شجاعت حرف هایی که می خواهند بزنند.
خمینی بر وجود شادابی سیاسی و علمی در دانشگاه تأکید کرد و افزود: همچنین باید مقرراتی وضع شود تا کسی کم کاری نکند.
وی با تأکید براینکه شجاعت و همت را در‌ آقای میرزاده می‌بینم افزود: ایشان چیزی از همت کم ندارد و به پرکاری معروف است البته یک مقدار عصبانی است که البته باید این عصبانیت در فضای دانشگاه تعدیل شود.
خمینی در بخش دیگری از سخنانش به حوزه فرهنگی اشاره کرد و افزود: بنای ما ترویج دین است و باید معضلات را به رسمیت بشناسیم. اینکه صورت مسئله را در مواردی پاک کنیم راه حل نیست.
وی با تأکید براینکه فضای دانشگاه باید اخلاق محور باشد افزود: مشکلی که داریم این است که دین را کاریکاتوری می‌بینیم.
این عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به دوره مدیریتی فرهاد دانشجو بر این دانشگاه اشاره کرد و افزود: من آقای دانشجو را نمی‌شناختم حتی روز اول در جلسه هیئت امنا ایشان را با کس دیگر اشتباه گرفتم.آقای دانشجو دوره مدیریتی آرام و خوبی را سپری کردند اما باز به این معنی نیست که اشکالی نداشتند.
خمینی تصریح کرد: ایشان روحیات و خصلت‌های خوبی از جمله آرامش در رفتار، نگاه مثبت به حل قضایا و البته نگاهی که برای حل و نه از بین بردن موضوع داشتند.
وی با اشاره به اینکه این ایام گذار است و همه می‌آییم و می‌رویم، افزود: اما همه کار و تلاش می‌کنیم تا خداوند از آنچه که انجام می‌دهیم راضی باشد.
خمینی همچنین به شوخی گفت: البته ما یک ذره جوان‌تر هستیم و بیشتر می‌مانیم.
این عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در خاتمه توفیقی را از نیکان و خوبان عرصه دانشگاهی دانست وافزود: ایشان همواره منشأ خدماتی بودند و انشاء الله باز هم بتوانند محیط آرام دانشگاه را مدیریت کنند.

اخبار زندانیان سیاسی

دادستانی تهران از لیست ۸۰ نفره محسنی اژه ای اطلاعی ندارد؟
در پی اظهارات محسنی اژه ای ، سخنگوی قوه قضاییه ، مبنی بر لیست ۸۰ نفره از زندانیان سیاسی برای آزادی ، مسئولین دادستانی تهران و مسئولین زندان در پاسخ به خانواده ها از وجود چنین لیستی و آزادی زندانیان اظهار بی اطلاعی می کنند .
به گزارش خبرنگار کلمه، بدنبال آزادی ۱۶ تن از زندانیان سیاسی در روزهای پایانی هفته گذشته ، سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد ۸۰ نفر از زندانیان سیاسی و امنیتی مشمول عفو شده اند که تعدادی از آنها آزاد شده اند و بقیه در روزهای آینده آزاد می شوند.
پس از این اظهارات تعداد زیادی از خانواده های زندانیان موضوع را از دادستانی تهران و مسئولین زندان اوین پیگیری کرده اند که آنها از  وجود چنین لیستی و افراد آن لیست اظهار بی اطلاعی کرده اند . پس از آن اظهارات هیچ فردی از زندانیان سیاسی نیز آزاد نشده است .
از ۱۶ نفری نیز که هفته قبل آزاد شدند اکثرا بخش عمده دوران محکومیت خود را طی کرده بودند و تنها مدت کوتاهی از حبس آنها باقیمانده بود .
با این اوصاف و  پاسخهایی که به خانواده ها داده شده است روشن نیست اظهارات سخنگویی قوه قضاییه واقعیت دارد یا  سخنانی بود که  برای بهبود فضای بین المللی در آستانه سفر آقای روحانی به نیویورک بیان شده ، اتفاقی که در گذشته نیز مکررا اتفاق افتاده است.
اگر چه با اظهارات امروز اقای علوی وزیر اطلاعات این امید  وجود دارد که روند ازادی ها  ادامه یابد اما   ارایه لیست اسامی عفو شدگان به مطبوعات می تواند خانواده ها و افکار عمومی را درباره وضعیت زندانیان سیاسی از ابهام در بیاورد.
انتقال امام جمعه راسک و همراهانش به زندان زاهدان
 فتحی‌محمد نقشبندی و همراهانش پس از ۵۳۰ روز بازداشت در اداره اطلاعات، طی هفته گذشته به زندان مرکزی زاهدان منتقل شدند و بغیر از یک نفر مابقی با خانواده خود ملاقات کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، پس از آخرین جلسه دادگاه در روز سه‌شنبه ۲۶ شهریور ماه امام جمعه راسک و ۱۰ تن از همراهانش به زندان مرکزی زاهدان بند قرنطینه منتقل شدند.
۱۰ تن از این زندانیان روز یک‌شنبه ۳۱ شهریور ماه موفق به دیدار بستگان خود در این زندان گردیدند.
گل‌محمد بلیده‌ای تنها فرد از میان این ۱۱ زندانی بود که اجازه تماس و ملاقات با خانواده خود را پیدا نکرده است.

در آستانه  سال تحصیلی  جدید ، دبیر کل  سازمان معلمان ایران  به تحمل 5 سال حبس محکوم شد .
 

کاریکاتور / روحانی در نیویورک






- کلمه ایرانی Negotiation (مذاکره) چیست؟
- طفره زدن


- من فکر میکنم حالا وقتش است گفتگو کنیم!
- عالیه! ولی اول دوستی کن و آن آچار دنده را بده به ما

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، پنجشنبه 4 مهر، 26 سپتامبر