۱۳۹۲ اردیبهشت ۸, یکشنبه

ولایتی: می‌شد انرژی هسته‌ای داشته باشیم و تحریم نشویم



علی‌اکبر ولایتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بدون اشاره به نقش علی خامنه‌ای در مذاکرات هسته‌ای گفت: «با تدبیر می‌توانستیم بسیاری از تحریم‌ها را بر کشور تحمیل نکینم». او از "کاغذ پاره" خواندن تحریم‌ها انتقاد کرده است.
علی‌اکبر ولایتی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری شنبه ۷ اردیبهشت گفته: «در مورد تحریم‌های اعمال شده می‌شد کاری انجام داد که انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز را داشته باشیم و تحریم نشویم».
آقای ولایتی توضیح بیشتری درباره این‌که ایران چه کارهایی می‌توانست انجام دهد تا تحریم‌های بین‌المللی علیه این کشور اعمال نشود نداده ولی به "برخی افراد" اشاره کرده که "تحریم‌ها را کاغذ پاره‌" عنوان کرده‌اند. پیش از این محمود احمدی‌نژاد تحریم‌های اعمال شده علیه ایران را "کاغذ پاره" نامیده بود.
در روزهای اخیر نیز علی اکبر ولایتی، عضو ائتلاف سه نفره اصولگرایان (پنج‌شنبه ۲۲ فروردین)، ضمن اعتراف به تاثیر تحریم‌ها در وضعیت بحرانی اقتصاد کشور، تلویحا دولت محمود احمدی‌نژاد را مسئول این وضعیت معرفی کرد: «با تدبیر می‌توانستیم بسیاری از این تحریم‌ها را بر کشور تحمیل نکینم».

همزمان با سخنان ولایتی، حسن روحانی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و رئیس کنونی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز سیاست خارجی دولت احمدی‌نژاد را عامل شدت گرفتن تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: «همین مدیریت بود که تحریم‌ها را به سخره گرفت و آنها را کاغذ پاره می‌نامید. می‌توانستیم تحریم‌ها را تقلیل دهیم».
نادیده گرفتن نقش علی خامنه‌ای در سیاست خارجی ایران توسط اصولگرایان
اگرچه در ماه‌های اخیر اصول‌گرایان ایران تبعات تشدید تحریم‌ها را آثار سیاست خارجی "تنش‌آفرین" و "نامتعادل" دولت محمود احمدی‌نژاد معرفی می‌کنند ولی این افراد نقش علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در تصمیم‌گیری‌های کلیدی، به ویژه در عرصه سیاست خارجی و انرژی هسته‌ای را نادیده می‌گیرند.

از مهرماه سال ۱۳۸۶ مذاکره بر سر پرونده اتمی جمهوری اسلامی به سرپرستی سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و با نظر رهبر جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود.
علی‌اکبر ولایتی در بخش دیگری از سخنان اخیر خود با بیان این‌که "ما در سیاست بین‌المللی تبحر نداریم" ادامه داده: «تنش‌زدایی با همسایگان باید جزو اولویت‌های درجه یک دیپلماسی باشد. باید به زبان بین‌المللی آشنا بود، چرا که اگر آشنا نباشیم، نه آن‌ها می‌فهمند ما چه می‌گوئیم و نه ما می‌فهمیم».
در همین‌زمینه محسن رضايی دیگر نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری آینده پنج‌شنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ در شهر شاهرود با انتقاد از این‌که روابط خارجی ایران طی چندسال اخیر "آسیب جدی دیده"، گفت: «روابطمان با کشورهای عربی وضعیت مناسبی داشت که آسیب جدی به آن رسید و ما می‌خواهیم آن را احیا کنیم».
احضار مدیران مسئول روزنامه‌ها به وزارت اطلاعات
با نزدیک شدن انتخابات ریاست‌جمهوری آینده در ماه خرداد و بالا گرفتن اتهام‌زنی اصول‌گرایان علیه محمود احمدی‌نژاد از جمله انتقاد از سیاست‌های خارجی دولت، سایت "کلمه" از احضار مدیران مسئول روزنامه‌ها و مطبوعات سراسری ایران به وزارت اطلاعات برای حضور در یک جلسه توجیهی خبر داد.
بنا بر این گزارش در این جلسه تاکید شده که هر میزان انتقاد از احمدی‌نژاد مجاز است و محدودیتی ندارد.

«آقای احمدی‌نژاد، مشایی را به تبریز نیاورید»


در آستانه سفر رئیس دولت به استان آذربایجان شرقی جمعی از "دانشجویان حزب‌اللهی" و اعضای "جامعه زینب" با انتشار بیانیه‌هایی از محمود احمدی‌نژاد خواسته‌اند اسفندیار رحیم‌مشایی را همراه خود به تبریز نبرد.
دور چهارم سفرهای استانی محمود احمدی‌نژاد و اعضای دولت با حاشیه‌های فراوانی روبروست که مهمترین آنها حضور چشمگیر اسفندیار رحیم‌مشایی در این سفرهاست.
رحیم‌مشایی نامزد مورد نظر دولت برای انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری محسوب می‌شود و منتقدان حضور او در سفرهای اخیر احمدی‌نژاد را به عنوان سوءاستفاده از امکانات دولتی برای تبلیغات انتخاباتی تلقی می‌کنند.
در آستانه‌ی چهارمین سفر احمدی‌نژاد به استان آذربایجان شرقی که قرار است یکشنبه (۸ اردیبهشت/ ۲۸ آوریل) انجام شود چند تشکل که از حامیان دولت به شمار می‌روند، با انتشار بیانیه‌هایی از او خواسته‌اند نام رحیم‌مشایی را از فهرست همراهان خود حذف کند.
«ناخشنودی امت حزب‌الله از حضور مشایی»
خبرگزاری مهر شامگاه شنبه، هفتم اردیبهشت گزارش داد جمعی که خود را "دانشجویان شورای هماهنگی حزب‌الله آذربایجان شرقی" معرفی می‌کند در بیانیه‌ای حضور رحیم‌مشایی در سفر به تبریز را موجب به وجود آمدن حاشیه‌هایی خوانده‌اند که به زعم آنها "مور پسند امت حزب‌الله نیست."
این تشکل با اشاره به سفر احمدی‌نژاد می‌نویسد: «برخود وظیفه می‌دانیم تشریف فرمایی ایشان را خیر مقدم و از زحمات خالصانه ایشان طی هشت سال گذشته تقدیر و تشکر به جای آوریم، اما از سویی در سفرهای استانی اخیر ایشان حاشیه‌هایی به وجود آمده است که مطلوب و مورد پسند مردم شهید پرور و حزب اللهی نیست.»
دانشجویان حزب‌اللهی نمونه‌ی مشخص این ناخشنودی را چنین توصیف می‌کنند: «حضور آقای مشایی در کنار ایشان در برخی از تجمعات مردمی رنگ و بوی تبلیغات انتخاباتی به خود گرفته و خیلی‌ها را به این خیال می‌اندازد که آقای احمدی‌نژاد، که سال‌ها داعیه‌دار دفاع از بیت‌المال بوده است اینک خود، سفرهای هزینه‌دار از بیت‌المال را برای فرد خاصی مصادره می‌کند.»
مخالفت چند تشکل با سفر مشایی به تبریز
تشکل دیگری که "جامعه زینب" معرفی شده نیز با انتشار بیانیه‌ای "ضمن قدردانی از اقدامات دولت خدمتگزار در عمران و پیشرفت متوازن مناطق مختلف کشور" حمایت خود را از درخواست دانشجویان حزب‌اللهی اعلام کرده است. جامعه زینب از احمدی‌نژاد خواستار "تمکین به این خواست مردمی" شده‌اند.به گزارش خبرگزاری مهر "انصار حزب‌الله تبریز و جمعی از روحانیون و طلاب تبریزی هم با صدور بیانیه های جداگانه‌ای خطاب به محمود احمدی‌نژاد خواستار عدم حضور اسفندیار رحیم‌مشایی در شهر تبریز شدند."
دانشجویان حزب‌الله خطاب به محمود احمدی‌نژاد نوشته‌اند: «ما بدون توجه به جوهای رسانه‌ای و ادعاهای طرفین طبق منطق عاقلانه و دانشجویی خود این کار شما را به صلاح مردم و کشور نمی‌دانیم از این رو انتظار می‌رود تا از همراه آوردن آقای مشایی در سفرتان به تبریز خودداری کنید.»
«سفرهای استانی تبلیغاتی است»
کمال‌الدین پیرموذن، نماینده اردبیل و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس سفرهای استانی دولت را بی‌نتیجه خوانده و می‌گوید: متأسفانه دولت با این اقدامات شتابزده تنها به دنبال جمع‌آوری رأی برای کاندیدای منتخب خود است.
پیرموذن این سفرها را تبلیغاتی خوانده و ۲۳ فروردین به پایگاه خبری "خانه ملت" گفته: از طرف دیگر شاهد هستیم که احمدی‌نژاد در سفر تازه خود مشایی را به همراه برده، این در حالی است که حضور مشایی در سفرهای استانی هیچ دلیل قانع کننده‌ای ندارد، از این‌رو به طور حتم دولت با همراه کردن مشایی در سفرهای استانی به دنبال جذب آرای مردم است.
انتقاد از شرکت مشایی در سفرهای استانی به تریبون نماز جمعه و قوه‌ی قضاییه نیز کشیده شده است. به گزارش "جوان آنلاین" محمد گنجی، امام جمعه جم ششم اردیبهشت از احمدی‌نژاد انتقاد می‌کند که "بر خلاف سفرهای قبلی در سفر دور چهارم کارناوال تبلیغاتی راه‌اندازی کرده و این امر موجبات تنش در جامعه و ناآرام‌تر کردن فضا را فراهم می کند."
خبرگزاری ایلنا، ۲۱ فروردین از قول صادق لاریجانی، رئیس قوه قضاییه نوشت: کسانی که از امکانات دولتی و دستگاه‌های مختلف برای پیشبرد کار انتخاباتی خود استفاده کنند جرم مرتکب شده و تحت تعقیب قرار می‌گیرند.
با بروز اختلاف میان احمدی‌نژاد و رهبر جمهوری اسلامی که از دو سال پیش آشکارتر شده رئیس دولت و نزدیکانش "جریان انحرافی" خوانده می‌شوند. محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس، پنجم اردیبهشت می‌گوید: «اسفندیار رحیم‌مشایی نه تنها انحرافی است بلکه در راس هرم انحرافیون نیز قرار دارد».

سند تقلب در انتخابات ۸۸ در اختیار احمدی‌نژاد نوار 8میلیونی، بگم بگم احمدی نژاد پس از رد صلاحیت مشایی است؟

سایت «بازتاب امروز» خبر داده محمود احمدی‌نژاد نواری در اختیار دارد که ثابت می‌کند رای واقعی وی در انتخابات سال ۸۸ حدود ۱۶ میلیون نفر بوده و نظام ۸ میلیون رای به نفع وی تقلب کرده است.

به گزارش دیگربان، این سایت روز شنبه (هفتم اردیبهشت) نوشته احمدی‌نژاد در صورت رد صلاحیت اسفندیار رحیم‌مشایی٬ این نوار را که مربوط به مکالمات وی با برخی مقام‌های نظام در بامداد ۲۳ خرداد سال ۸۸ است٬ منتشر خواهد کرد.
«بازتاب امروز» افزوده در این مکالمات «از طرف برخی مسئولان به احمدی‌نژاد گزارش داده می‌شود که رای واقعی وی در انتخباات سال ۸۸ حدود ۱۶میلیون است.»
آن‌طور که این سایت نوشته است در این نوار مقام‌هایی که نامی از آن‌ها برده نشده گفته‌اند: «برای اینکه شائبه تقلب پیش نیاید و اختلاف آرا زیاد به نظر برسد، قرار است ۲۴ میلیون رای اعلام شود.»
«بازتاب امروز» در ادامه آورده در این نوار احمدی‌نژاد به «آن مسئولان تاکید می‌کند‌‌ همان رای واقعی وی که ۱۶میلیون است، اعلام شود و رای غیرواقعی اعلام نشود.»
این سایت می‌افزاید: «ادامه نوار٬ مربوط به تماس احمدی‌نژاد با مسئولان مختلف کشور است که در آن از آن‌ها خواسته شده، از اعلام رای غیرواقعی خودداری شده و‌‌ همان رای ۱۶میلیونی اعلام شود.»
سایت «بازتاب امروز» درباره این نوار صوتی احتمالاتی مطرح کرده که احتمال اول این است: «نوار مذکور اصالت نداشته و برای جنگ روانی علیه شورای نگهبان به آن دامن زده می‌شود.»
این سایت همچنین احتمال داده که نوار مذکور واقعیت داشته «و احمدی‌نژاد قصد دارد با بحث ۱۶ میلیون هم شورای نگهبان و نظام را متهم به تقلب کند.»
سایت «بازتاب امروز» ساعتی پس از انتشار این خبر بی‌انکه توضیحی ارائه کند٬ اقدام به حذف آن کرده است٬
این خبر در شرایطی منتشر و حذف شده که ظهر ۲۳ خرداد سال ۱۳۸۸ علی خامنه‌ای به عنوان بالا‌ترین مقام در جمهوری اسلامی نتیجه انتخابات را با صدور پیامی اعلام کرد.
در جمهوری اسلامی نخستین مرجع اعلام نتیجه انتخابات وزارت کشور و تنها مرجع تائید کننده نتایج شورای نگهبان است٬ اما در انتخابات سال ۸۸ خامنه‌ای در اقدامی بی‌سابقه پیش از این دو نهاد اجرایی و نظارتی نتیجه این دوره از انتخابات را اعلام و تائید کرد.
ساعتی پس از انتشار پیام جنجال برانگیز علی خامنه‌ای که احمدی‌نژاد را «پیروز» انتخابات معرفی کرد٬ وزارت کشور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد احمدی‌نژاد با بیش از ۲۴ میلیون رای پیروز انتخابات است.

 

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 9 اردیبهشت، 29 آپریل