۱۳۹۲ مرداد ۴, جمعه

صفحه عکس / اول امروز روزنامه ها، شنبه 5 مرداد، 27 جولای




































دستاورد احمدی نژاد در زمینه اشتغال: افزایش تعداد بیکاران در هشت سال گذشته

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران،‌ در سال‌های ۸۴ تا ۹۱ تنها ۵۴۲ هزار نفر به تعداد شاغلان اضافه شده است، نرخ بیکاری از ۱۱.۵ درصد در سال ۸۴ به ۱۲.۲ درصد در سال ۹۱ رسید و در این مدت ۳۳ هزار و ۶۲۲ نفر به تعداد بیکاران افزوده شده است.
به گزارش فارس،‌ بر اساس این گزارش، تعداد شاغلان در سال ۱۳۸۴ معادل ۲۰ میلیون و ۶۱۸ هزار و ۵۷۹ نفر بوده است. این رقم در سال ۹۱ به ۲۱ میلیون و ۱۶۱ هزار و ۳۴۸ نفر رسیده است.
به این ترتیب در این مدت ۵۴۲ هزار و ۷۶۹ نفر به تعداد شاغلان کشور اضافه شده است و در این سال‌ها به طور متوسط سالانه ۶۷ هزار و ۸۴۶ نفر به تعداد شاغلان کشور اضافه شده است.
تعداد بیکاران در سال ۹۱ به نسبت سال ۸۴ حدود ۲۷۰ هزار نفر بیشتر شده است و آمار شاغلان و بیکاران در ۸ سال اخیر نشان می‌دهد که ۳۳ هزار و ۶۲۲ نفر به تعداد بیکاران افزوده شده است.
در سال ۱۳۸۴ بیش از ۲۳ میلیون ‌و ۲۹۳ هزار نفر یعنی ۴۱ درصد از مجموع ۵۶ میلیون‌ و ۷۶۳ هزار ایرانی بالای ۱۰ سال جزء جمعیت فعال اقتصادی محسوب می‌شدند که این رقم در پایان سال۹۱ بیش از ۲۴ میلیون‌ و ۱۰۵ هزار نفر از ۶۳ میلیون‌ و ۹۶۵ هزار ایرانی بالای ۱۰ سال یا ۳۷٫۷ درصد در بازار رسیده است.
در فاصله سال‌های‌ ۸۴ تا‌۹۱ بیش از ۷ میلیون‌ و ۲۰۲ هزار نفر بر جمعیت بالای ۱۰ سال کشور افزوده شده، اما تنها ۸۱۲ هزار و ۶۱ نفر جزو جمعیت فعال اقتصادی قرار گرفته‌اند.
این گزارش حاکی است: نرخ بیکاری کل کشور که در سال ۸۴ یعنی اولین سال فعالیت دولت نهم ۱۱٫۵ درصد بود، در سال ۹۱ با افزایش ۰٫۷ درصدی به ۱۲٫۲ درصد رسیده است.
بالاترین نرخ بیکاری در سال ۸۴ با ۱۸٫۱ درصد مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد بود و آذربایجان شرقی با ۵٫۲ درصد کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص داده بود،اما در سال ۹۱ بیشترین نرخ بیکاری با ۲۰٫۲ درصد به استان لرستان و کمترین نرخ بیکاری با ۶٫۴ درصد به استان خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
گزارش آماری وضعیت بازار کار ایران در سال‌های ۸۴ تا۹۱ در پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز آمار ایران قابل دسترسی است.

خشکسالی در ایران وارد مرحله سوم شد



مهر : سرپرست گروه پژوهشی تغییر اقلیم مرکز ملی اقلیم شناسی از مدل سازی تغییر اقلیم کشور خبر داد و گفت: بر اساس داده‌های به دست آمده از این مطالعات دمای هوای کشور، تا 90 سال آینده میزان بارش کاهش و میزان دما افزایش می‌‌یابد ضمن آنکه سفره‌های آب زیر زمینی نیز از بین می‌روند.


به گزارش خبرنگار مهر، گرم‌شدن زمین یا گرمایش زمین پدیده‌ای است که منجر به افزایش میانگین دمای سطح زمین و اقیانوس‌ها شده‌است به گونه‌ای که برخی از دانشمندان معتقدند که دهه‌های پایانی قرن بیستم، گرم‌ترین سال‌های ۴۰۰ سال اخیر بوده‌است.

 
گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۰ مورد از گرم‌ترین سال‌های جهان تنها از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۷ به ثبت رسیده‌است که این میزان در ۱۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده‌است.

 
از سال ۱۸۸۰ اندازه‌گیری دمای هوای کره زمین آغاز شده ‌است و تاکنون نیز ادامه دارد. پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۱۴ زمین شاهد رکورد بی‌سابقه "گرم‌شدن" باشد. این محققان همچنین اعلام کردند که گرم‌ شدن کره زمین در سال ۲۱۰۰ باعث خشکسالی شدید، گرمای سوزان و توفان‌های وحشتناک خواهد شد.

 
یافته‌های محققان ایرانی در این زمینه نیز موید این مطلب است. این محققان معتقدند که با افزایش دما میزان بارش به ویژه برف کاسته می‌شود که این امر منجر به خشکسالی و از بین رفتن سفره‌های آب زیر زمینی می‌شوند.

مدل سازی برای بررسی تغییرات اقلیمی کشور

 
ایمان بابائیان- سرپرست گروه پژوهشی تغییر اقلیم مرکز ملی اقلیم شناسی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به افزایش دما در سطح کره زمین، افزود: تغییر اقلیم در سطح کره زمین در حال رخ دادن است که این امر موجب بروز ناهنجاری‌هایی در میزان بارش بر روی کره زمین می‌شود.

 
سرپرست گروه پژوهشی تغییر اقلیم مرکز ملی اقلیم شناسی با اشاره به دلایل تغییر اقلیم اظهار داشت: مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد که در عرض‌های میانی که کشور ما نیز در این عرض واقع شده است در دهه های آینده با کاهش بارش مواجه هستیم.

 
وی با اشاره به مطالعات این مرکز در زمینه تغییرات اقلیمی در کشور، یادآور شد: در این راستا با استفاده از مدل‌های مختلف تغییر اقلیم اقدام به مدل سازی تغییرات اقلیم کشور تا 90 سال دیگر (2100) کردیم.

 
بابائیان با بیان اینکه بخشی از این مطالعات پیش بینی تغییرات کمی متغیرهای هواشناسی است، ادامه داد: ما با استفاده از این مدل سازی‌های اقلیمی می توانیم تا سال 2100 میانگین دمای کشور، بارش، رواناب، میزان بارش برف و سایر متغیرها را پیش بینی کنیم.

 
وی تعیین شاخص‌هایی برای بخش‌های کشاورزی، آب، بهداشت و محیط زیست را از دیگر کاربردهای داده‌های به دست آمده از این مطالعات دانست و یادآور شد: بخشی از این مطالعات در زمینه پیش بینی رواناب‌ها، میزان آب مورد نیاز برای بخش کشاورزی و در حوزه بهداشت نیز در زمینه طغیان برخی از بیماری‌های گیاهی و انسانی مانند مالاریا که ارتباط مستقیمی با میزان رطوبت و دما  و بیماری‌های تنفسی ارتباطی با میزان گرد و غبار دارد، است.

 
برخی از نتایج به دست آمده از مدل سازی‌ها

 
این محقق با اشاره به برخی از داده‌های به دست آمده از این تحقیقات خاطر نشان کرد: داده‌هایی که از این مطالعات به دست آمد حاکی از آن است که 3 تا 5 درجه دمای هوا تا سال 2100 افزایش و 10 درصد بارش‌ها در کشور کاهش می‌یابد.

 
خشک شدن سفره‌های زیر زمینی

 
وی کاهش میزان برف را به دلیل افزایش دما را از دیگر داده‌های به دست آمده از این مطالعات ذکر کرد و یادآور شد: یکی از منابع تامین سفره‌های آب زیر زمینی بارش برف است و زمانی که میزان بارش برف کم شود منابع آب‌های زیر زمینی کم خواهد شد.

 
افزایش تعداد خشکسالی‌ها

 
سرپرست گروه پژوهشی تغییر اقلیم مرکز ملی اقلیم شناسی خشکسالی با تاکید بر اینکه 4 رویکرد در مطالعات خشکسالی مد نظر است، ادامه داد: خشکسالی از 4 بعد هواشناسی، کشاورزی، هیدرولوژی و اقتصادی - اجتماعی مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

 
وی خشکسالی هواشناسی را پیش بینی میزان بارش در یک سال دانست و اضافه کرد: در صورتی که با کاهش بارش مواجه باشیم خشکسالی داریم.

 
بابائیان ادامه داد: با ادامه حشکسالی‌ها تنش رطوبتی و نیاز آبی در محصولات زراعی را شاهد هستیم که در این صورت با خشکسالی کشاورزی مواجه می شویم در این حالت کاهش عملکرد محصولات زراعی را خواهیم داشت.

 
وی خشکسالی هیدرولوژی را مرحله سوم خشکسالی نام برد و در این باره توضیح داد: اگر این خشکسالی‌ها به مدت 4 تا 5 سال تداوم داشته باشد شاهد از بین رفتن سفره‌های آب زیر زمینی هستیم که به آن خشکسالی هیدرولوژی می‌گویند.

 
بابائیان یادآور شد: با تداوم کاهش بارش به ویژه بارش برف آب‌های زیر زمینی نیز کم می‌شوند در نتیجه باعث می‌شود تا آب مورد نیاز برای سفره‌های آب زیر زمینی تامین نشود از این رو خشکسالی هیدرولوژی رخ خواهد داد.

 
پیامدهای خشکسالی هیدرولوژی

 
این محقق خشک شدن قنات‌ها و چشمه‌ها را از پیامدهای خشکسالی هیدرولوژی عنوان کرد و گفت: این امر موجب مهاجرت مردم از روستاها به شهرها خواهد شد که مشکلات اجتماعی و اقتصادی نیز متعاقب آن رخ خواهد داد.

 
وارد شدن ایران به فاز سوم خشکسالی‌ها

 
بابائیان با بیان اینکه خشکسالی‌های هواشناسی و کشاورزی در کشور به وفور رخ داده است، یادآور شد: ایران با پشت سر گذاشتن 2 دوره خشکسالی هواشناسی و کشاورزی وارد مرحله خشکسالی هیدرولوژی شده است.

 
علت کاهش بارش

وی دلیل تغییر اقلیم را افزایش دمای کره زمین دانست و گفت: پس از انقلاب صنعتی و افزایش جمعیت استفاده از سوخت‌های فسیلی افزایش یافت که این امر موجب تولید گرمای بیشتر شده است.

 

بابائیان با تاکید بر اینکه دمای کره زمین به طور میانگین در حال افزایش است، خاطر نشان کرد: افزایش دما هم باعث می‌شود الگوهای کلی گردش‌های جوی به هم بخورد در نتیجه سیستم‌های بارشی بر روی کشور ما کمتر نفوذ می‌کند از این رو با کاهش بارش مواجه می‌شویم.

سازمان ملل: دزدان دریایی سومالی، امنیت 180 شناور غیر قانونی ایرانی را تامین می‌کنند

آسوشیتدپرس با انتشار خبری به نقل از مسئولان سازمان ملل مدعی تامین امنیت دستکم 180 شناور ایرانی توسط دزدان دریایی سومالی شد.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، این خبرگزاری نوشت: دزدان دریایی که در ربودن کشتی ها موفق نبوده اند، اکنون با تامین امنیت برای قایق‌ها و شناورهای ماهیگیری امرار معاش می کنند. 


بنا بر گزارش سازمان ملل متحد در این‌باره در کنار شناورهای ایرانی، بیش از ۳۰۰ شناور یمنی و تعدادی شناور چینی،‌ تایوانی، کره‌ای و اروپایی نیز به طور غیر قانونی در آبهای پانتلند در شمال شرقی سومالی ماهیگیری می کنند. 


آسوشیتدپرس می نویسد که فعالیت دزدان دریایی سومالی ابتدا فعالیتی دفاعی برای مبارزه با ماهیگیری غیرقانونی و دفع زباله آلوده در آبهای سومالی بود. این فعالیت در طول زمان، تبدیل به تنش‌ میان گروه‌های مختلف و باج‌گیری شد.

تعطیلی سه بیمارستان خراسان جنوبی یک روز پس از افتتاح

تعطیلی بیمارستانهای ۳۲ تختخوابی در شهرستانهای سرایان، سربیشه و درمیان یک روز بعد از افتتاح رسمی توسط معاون اول احمدی نژاد موجب گلایه مردم این شهرها شد.
به گزارش مهر، ایجاد بیمارستان از نیازهای ابتدایی هر مرکز جمعیتی است اما هم اکنون بسیاری از شهرستانهای خراسان جنوبی از این امکانات بی بهره اند و مردم محروم منطقه مجبورند برای رسیدن به اولین بیمارستان کیلومترها راه طی کنند.
هم اکنون بیماران شهرستانی در خراسان جنوبی به دلیل عدم وجود بیمارستان در شهر نزدیک به محل سکونت خود مجبور به سفر به مرکز استان شده و در مرکز استان نیز با مشکلات عدیده ای از جمله عدم وجود مکانی برای استراحت همراه بیماران و .. مواجه هستند.
خراسان جنوبی دارای ۴۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان بوده و این کشور با بیماری های مختلف و واگیرداری مواجه است که به دلیل نزدیکی به مناطق مرزری استان و روستاهای حاشیه مرز در معرض ابتلاء این بیماری ها بوده و نبود بیمارستان در برخی شهرستانها تهدیدی برای سلامت مردم به شمار می رود.
اگرچه شش سال انتظار مردم سرایان و شهرستانهای مرزی سربیشه و درمیان در ۳۱ تیرماه با اعلام خبر افتتاح رسمی سه بیمارستان در هریک از این شهرستانها به پایان رسید اما انگار خوشحالی مردم تنها یک روز دوام داشت و امروز قفل و زنجیر بر درب این بیمارستانها زده شده است.
اگر چه یک بار دیگر نیز این بیمارستانها در سال ۹۰ با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد اما پاسخ مسئولان این بود که آن روز ساختمان افتتاح شده و امروز تجهیز شده است .
انگار این بار مردم این شهرستانها باید منتظر شوند تا مسئولان بیایند و برای بار سوم هم برای آن نیرو بیاورند و دوباره روبان ببرند و افتتاح کنند و به قول معروف تا سه نشه بازی نشه!!
با وجود پایان عمر هر دولت افتتاحیه های شتابزده و نیمه تمام سرعت بیشتری می یابد و اعتماد مردم را به نسبت دولتهای بعدی کاهش می دهد و در این میان معلوم نیست این هم شتاب برای چیست؟ برای مردم یا برای دولت؟

عدم تامین اعتبار برای کادر درمانی بیمارستانها
نماینده مردم بیرجند خوسف درمیان در مجلس شورای اسلامی از تذکر نمایندگان استان به رئیس دولت در خصوص تعطیلی بیمارستان های سربیشه سرایان و در میان پس از افتتاح خبر داد.
حجت الاسلام محمد باقر عبادی گفت: مهمترین علت تعطیلی این بیمارستان ها عدم تامین اعتبار برای تامین نیروی انسانی و هزینه های نگهداری است.
وی اظهار داشت: نمایندگان استان خراسان جنوبی به رئیس دولت تذکری نسبت به افتتاح سه بیمارستان “سربیشه”،”سرایان” و”درمیان” توسط معاون اول احمدی نژاد در تاریخ ۳۱ تیرماه که به علت عدم تخصیص اعتبار لازم برای تامین نیروی انسانی در روز بعد تعطیل شده است، دادند.
عبادی در ادامه افزود:براساس اطلاعاتی که شهروندان به نمایندگان خودشان در مجلس داده‌اند که این بیمارستان‌ها یک روز بعد از افتتاح تعطیل شده است.
حجت الاسلام عبادی گفت:در این تذکر خواسته‌ایم رئیس دولت پیگیری لازم را انجام و دستورات لازم برای تامین اعتبار صادر شود.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان نیز در این زمینه گفت: نبود نیروی انسانی موجب گلایه شهروندان سربیشه ای از افتتاح این بیمارستان شده است.
مراد هاشمزهی ادامه داد: دولت باید در زمینه تامین اعتبار برای کادر درمانی این بیمارستانها چاره اندیشی کند.
نماینده مردم سرایان، بشرویه، طبس و فردوس در مجلس شورای اسلامی هم در این زمینه می گوید: احداث بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان سرایان از مصوبات سفر اول دولت نهم به استان خراسان جنوبی بوده است که علی رغم مشکلات بهداشتی و درمانی در منطقه، این پروژه هنوز به طور کامل در اختیار مردم قرار نگرفته است.
محمد علی عبداله زاده تصریح کرد: پس از تکمیل و تجهیز بیمارستان ۳۲ تختخوابی سرایان نیاز بود تا موارد هزینه ای و پرداخت دستمزد کادر درمانی در ردیف بودجه ای دولت قرار گیرد که این مهم در دستگاه های مرتبط پیگیری شده است.
وی با بیان اینکه افتتاح این پروزه نویدی برای مردم در رفع مشکلات درمانی شان خواهد بود، ادامه داد: مطالبه حوزه درمان را به عنوان دغدغه اصلی مردم منطقه پیگیری می کنم.
عبداله زاده افزود: درمان یکی از بخشهایی است که هزینه نمودن در آن به معنی هزینه نیست، بلکه به معنای سرمایه گذاری در سلامت جامعه است و ما باید توجه ویژه ای به نیروی انسانی موجود در حوزه سلامت داشته باشیم.
وی بیان کرد: در مقوله درمان باید بیشتر به مردم رسیدگی کرد، بویژه آنکه محرومیت و بعد مسافت در شهرستانهای کمتر توسعه یافته کاملا مشهود است و این کمبود با جان انسانها سر و کار دارد.
طی مسافت ۱۸۰ کیلومتری مردم برای درمان
شهرستان سربیشه در حالی با مشکلات بهداشتی و درمانی دست و پنجه نرم می کنند و برای درمان به مرکز استان سفر می کنند، که بیمارستان این شهرستان که از آبان ماه سال ۸۹ به صورت موقت و از دی ماه سال ۹۰ به صورت قطعی تحویل دانشگاه علوم پزشکی شده است و امسال نیز به صورت رسمی افتتاح شد اما هنوز مردم از عواید آن برخوردار نشده اند.
فرماندار سربیشه در گفتگو با مهر، با اشاره به تعطیلی بیمارستان این شهرستان بعد از افتتاح توسط معاون اول احمدی نژاد گفت: وضعیت اعتبار برای حقوق و مزایای پرسنل این بیمارستان مشخص نشده و این علت تعطیلی این بیمارستان است.
غلامرضا حسین پور با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی در زیر ساختهای این بیمارستان وجود ندارد، افزود: با توجه به حادثه‌خیز بودن سربیشه و مرزی بودن این شهر لزوم بیمارستان از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی با بیان اینکه شهرستان سربیشه شاه راه ترانزیتی کشور است و شاهد تصادفات زیادی در جاده های این شهرستان هستیم، عنوان کرد: با توجه به زیر ساختهای کم درمانی در این شهرستان پاسخ گویی به مجروحین تصادفات در توان این شهرستان نیست.
حسین پور با اشاره به اینکه مردم این شهرستان به خصوص در روستا برای درمان با مشکلات زیادی مواجه هستند، ادامه داد: یک بیمار از بخش درح تا سربیشه برای درمان باید ۱۲۰ کیلومتر مسافت را طی کند و اگر زمینه درمان وی در شهرستان مهیا نباشد مجبور به طی مسافت بیش از ۱۸۰ کیلومتر به مرکز استان است.
بخش اورژانس بیمارستان درمیان فعال است
فرماندار شهرستان درمیان عدم وجود بیمارستان را یکی از دغدغه های اصلی در مسائل بهداشتی و درمانی دانست و گفت: اگر چه هنوز برای تامین نیروی انسانی بیمارستان با مشکل بودجه مواجه هستیم اما بخش اورژانس فعال می باشد.
رجبعلی براتی با بیان اینکه نیرو های این بیمارستان در سال گذشته جذب و گزینش شده اند، ادامه داد: طی کردن مسافت طولانی برای درمان به مرکز استان از مشکلات مردم این شهرستان در حوزه درمان است که امیدواریم با راه اندازی هرچه سریعتر این بیمارستان گامی در جهت حل مشکلات مردم برداشته شود.
ساختمان بیمارستان جدیدالتاسیس درمیان در آبان ماه ۹۰ همزمان با سفر چهارم هیئت دولت به استان افتتاح شده است.
گزینش ۲۷۰ نفر برای سه بیمارستان استان/ اعتبار برای پرداخت حقوق و مزایا نداریم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در گفتگو با مهر، در خصوص تعطیلی سه بیمارستان سربیشه، درمیان و سرایان گفت: به دلیل نبود بوجه در تامین حقوق نیروها نتوانسته ایم آنها را بر سر کار بیاوریم.
قاسم کریمی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی بیش از یکسال است که پیگیر موضوع برای جذب نیروی انسانی این بیمارستانها است، تصریح کرد: ۲۷۰ نیرو برای این بیمارستانها جذب و گزینش شده اند که با تامین اعتبار حقوق و مزایای آنها بیمارستانها نیز فعال خواهد شد.
وی با اشاره به نامه نگاری های متعدد این دانشگاه برای دریافت ردیف بودجه ای پرسنل این بیمارستانها گفت: قول هایی در برنامه بودجه امسال داده اند که آن هم به اگر ها گره خورده است.
کریمی می گوید: مسئولان قول تامین این بوجه را داده اند و عنوان کرده اند که با تغییرات دولت جدید اعمال خواهد شد اما اگر ما باشیم پیگیر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه شهرستانهای سربیشه، درمیان و سرایان از شهرهای محروم خراسان جنوبی هستند که سالها با خشکسالی دست و پنجه نرم می کنند، ادامه داد: دانشگاه هیچ کوتاهی برای فعال کردن این بیمارستانها نکرده و مشکلات کمبود اعتبار به وزارت خانه و سطح کلان کشور بر می گردد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از دو میلیارد تومان تجهیزات در این بیمارستان ها مستقر شده است، تصریح کرد: مجبور هستیم به دلیل حتی نبود نیروهای حفاظتی قفل بر درب بیمارستانها بزنیم.
ورشکسته شدن بیمارستانهای شهرستانی در صورت عدم حمایت دولت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با اشاره به اینکه بیمارستانهای بشرویه و نهبندان هم اکنون ورشکسته هستند، عنوان کرد: با وضعیت موجود اعتباری هیچ پولی برای کمک به این بیمارستانها نداریم.
کریمی با بیان اینکه فعال کردن بیمارستانهای سربیشه، درمیان و سرایان نیازمند زیرسازی و بستر است، گفت: اگر این بیمارستانها هم امروز راه اندازی شوند بدون شک پس از یکسال ورشکسته و تعطیل خواهند شد.
وی با اشاره به محرومیت های اقتصادی شهرستانها گفت: برای سر پا نگه داشتن بیمارستانها باید ۸۰ درصد تخت های بیمارستانی اشغال باشد و مردم نیز توان پرداخت هزینه های درمان را اداشته باشند که این مهم در استان محروم خراسان جنوبی محقق نخواهد شد و نیازمند حمایت های بخش دولتی است.
وی با اشاره به نوسانات اقتصادی و نرخ تورم در کشور گفت: تعرفه درمان هیچ تغییری نداشته و مجبور هستیم بخش عمده هزینه های درمانی را از جیب دولت تامین کینم.
کریمی با بیان اینکه در حال حاضر ۶ ماه است که حق نظام نوین پرسنل درمانی استان را پرداخت نکرده ایم؛ گفت: نارضایتی پرسنل مشکل زیادی را به دنبال خواهد داشت که باید چاره اندیشی شود.
جای این سوال در ذهن است که برای افتخار آفرینی فقط باید به افتتاح های متعدد به هر وسیله ای روی بیاوریم؟

امریکا تحریم کالاهای پزشکی به ایران را کاهش داد

وزارت دارایی آمریکا نام صدها قلم از تجهیزات پزشکی و درمانی را به فهرست کالاهای مجاز برای صادرات به ایران افزوده است.
این وزارتخانه پنج‌شنبه ۲۵ ژوئیه، ۳ مرداد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که با وجود اجرای تحریم‌های شدید علیه ایران، آمریکا خود را متعهد به “برقراری مبادلات بشردوستانه” می‌داند.
به گزارش بی بی سی، وزارت دارایی ایالات متحده همچنین دستورالعملی برای مطلع‌کردن شرکت‌های داروسازی و تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از استثناهای در نظر گرفته شده بر تحریم‌های ایران، منتشر کرده است.
دیوید کوهن، معاون ضد تروریسم وزارت دارایی آمریکا، افزوده‌شدن صدها قلم از تجهیزات پزشکی به مجوز عمومی صادرات به ایران را بخش مهمی از سیاست تحریم این کشور عنوان کرده است.
آقای کوهن گفت: “حتی با این که به اعمال تحریم‌های شدید علیه حکومت ایران ادامه می‌دهیم، از مبادلات بشردوستانه قانونی حراست خواهیم کرد.”
شورای ملی ایرانیان آمریکا، نیاک، با صدور بیانیه‌ای از این اقدام استقبال کرده است.
به نوشته بیانیه نیاک، “اجازه صدور تجهیزات پزشکی بیشتر به ایران قدم مثبتی رو به جلوست که نشان می‌دهد دولت اوباما در پی مقابله با بحران انسانی رو به افزایش در ایران است.”
نیاک همچنین خواهان رفع انسداد از مجاری بانکی برای تسهیل مبادلات انسان‌دوستانه با ایران شد.
اجازه کلی به جای اجازه موردی
بسیاری از تجهیزاتی که به فهرست مجوز عمومی صادرات به ایران اضافه شده‌اند، کالاهایی هستند که پیش‌تر نیز فروش آنها به این کشور مجاز بود ولی به طور موردی نیاز به دریافت اجازه از وزارت دارایی داشت.
این مجوز عمومی علاوه بر لوازم ابتدایی پزشکی مانند سرنگ، سوند و گوشی، شامل تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه‌های نوار قلب و نوار مغز، وسایل آزمایشگاهی، رادیولوژی و دستگاه‌های فیزیوتراپی است.
فهرست اولیه مجوز عمومی صادرات به ایران، پاییز سال گذشته در اکتبر ۲۰۱۲ منتشر شده بود.
وزارت دارایی آمریکا همچنین با صدور دستورالعملی، ضوابط معاملات مربوط به محصولات کشاورزی و خوراکی، تجهیزات پزشکی و دارو با ایران را برای تولیدکنندگان و موسسه‌های مالی روشن کرده است.
بر اساس این دستورالعمل، در صورتی که منشاء پول مبادله‌شده در معاملات انسان‌دوستانه بانک مرکزی ایران یا بانک‌های تحریم‌نشده این کشور باشد، شامل مجازات‌های در نظر گرفته شده در تحریم‌های آمریکا نخواهند شد.
وزارت دارایی آمریکا در بیانیه خود با اشاره به تلاش‌های صورت‌گرفته از سوی این کشور برای برقرار کردن شرایط مبادلات انسان‌دوستانه، حکومت ایران را در رابطه با کمبودهای گزارش‌شده در این کشور، مقصر دانسته است.
بنا بر اعلام این وزارتخانه، بانک مرکزی ایران از ذخایر ارزی لازم برای تسهیل تجارت خارجی برخوردار است.
ناظران با اشاره به کمبود دارو و تجهیزات پزشکی در ایران، بزرگ‌ترین مانع بر سر واردات این نوع کالا را تحریم‌های بانکی و جریمه‌های اعمال‌شده بر موسسه‌های مالی طرف معامله با این کشور کلیک می‌دانند.
به گفته آنها، به رغم مجوز صادر شده برای انجام معاملات انسان‌دوستانه، این‌گونه فعالیت‌ها برای بانک‌ها و موسسه‌های مالی خارجی، پرهزینه و پر خطر است و بسیاری از آنها صرفا از مبادلات مالی با ایران خودداری می‌کنند.
تحریم‌های بانکی و نفتی ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه ایران، این کشور را با دشواری‌های عمده اقتصادی مواجه کرده است.
این تحریم‌ها برای واداشتن ایران به اجرای قطع‌نامه‌های سازمان ملل متحد وضع شده‌اند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از ایران خواسته است غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند.
اسرائیل و کشورهای غربی درباره احتمال گرایش ایران به تولید سلاح اتمی ابراز نگرانی می‌کنند.
ایران همواره چنین اتهاماتی را رد کرده و بر حق خود برای استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای تاکید کرده است.

عسگر اوادی:تلاش‌هایی وجود دارد که یک جریان، گفتمان اعتدال را مصادره کند

هر چند پس از پیروزی حسن روحانی در ریاست جمهوری اصولگرایان در تلاشند رییس جمهوری منتخب و رای مردم را به نفع خود مصادره کنند، اما دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری مدعی است: تلاش‌هایی از سوی یک جریان وجود دارد تا گفتمان اعتدال را مصادره و آن را به ضد خود تبدیل کند.
حبیب الله عسگراولادی تبیین گفتمان اعتدال از سوی رییس جمهور منتخب را یک ضرورت خواند و خاطرنشان کرد: رییس جمهور منتخب در سخنرانی‌های پس از اعلام نتایج انتخابات مطالب خوبی را در مورد اعتدال مطرح کردند که این موضوع کمک می‌کند، مردم با شاخصه‌ها و مولفه‌های موردنظر ایشان در مورد واژه اعتدال بیشتر آشنا شوند. اعتدال به عنوان یک گفتمان هنوز مورد تردید است؛ چرا که زمان می‌برد تا به اعتدال به عنوان یک گفتمان برسیم.
وی هم چنین اظهار کرد: چینش اعضای کابینه، کارکرد و کارنامه دولت حداقل در یک سال آینده را برای ارزیابی واژه اعتدال باز می‌کند و می‌شود در این افق با رصد هوشمندانه و نقد منصفانه، رییس جمهور منتخب را حمایت صمیمانه و مشفقانه کرد.
عسگراولادی با بیان این‌که تلاش‌هایی وجود دارد که یک جریان، گفتمان اعتدال را مصادره کند و آن را به ضد خود تبدیل کند، خاطرنشان کرد: همانطور که در دوران اصلاحات از واژه اصلاحات و توسعه سیاسی سوءاستفاده شد و از دل آن آشوب ۱۸ تیر ۷۸ سربر آورد . مراقبت رییس جمهور منتخب و هوشیاری جامعه سیاسی باعث می‌شود این مصادره صورت نگیرد و البته من فکر می‌کنم آقای روحانی به اندازه کافی این هوشمندی را داشته باشد که نگذارد چنین مصادره‌ای صورت گیرد.
دبیرکل جبهه پیروان خط امام و رهبری در ادامه مهم‌ترین مولفه اعتدال و اعتدال‌گرایی را حرکت در صراط مستقیم الهی براساس رهنمودهای امام (ره) و رهبری معظم انقلاب دانست و گفت:تعیین سیاست‌های کلی کشور براساس نص قانون اساسی به عهده رهبری معظم انقلاب است و رییس جمهور باید در چارچوب آن حرکت کند و هر حرکتی خارج از این چارچوب برخلاف اعتدال است.
وی هم چنین نقش رسانه ها در تبیین گفتمان اعتدال گرایی را مورد توجه قرار داد و گفت : رسانه‌ها نقش کلیدی در حرکت جامعه به سوی اعتدال دارند این نقش با نقد منصفانه و سازنده و حمایت صمیمانه و مشفقانه از دولت امکان‌پذیر است

دفتر احمدی نژاد کارگذاری شنود در دفتر احمدی نژاد را تکذیب کرد

پس از آنکه زاکانی خبر از احتمال کارگذاری شنود در دفتر علی مطهری توسط حلقه احمدی نژاد را داد، روابط عمومی دفتر احمدی نژاد با انتقاد از انتشار خبری با عنوان «حلقه احمدی نژاد و جریان انحرافی عامل کار گذاشتن شنود در دفتر مطهری» این خبر را تکذیب کرد.
روابط عمومی و رسانه دفتر رییس جمهوری آورده است که « ضمن تکذیب قاطع این گونه اخبار جعلی، نسبت به نهادینه شدن روند افسارگسیخته اتهام افکنی و انتشار فزاینده اخبار دروغ بدون هیچ نگرانی از رسیدگی های قانونی» هشدار می دهد.
هر چند پیش از این سعید مرتضوی از طریق کارگذاری شنود و دروبین مخفی فیلم دیدار با برادر لاریجانی ها را ضبط را کرده بود، اما در پیام روابط عمومی دفتر رییس جمهوری آمده است: « انتظار می رود دستگاه محترم قضا ضمن ورود هوشمندانه به اینگونه ماجراهای کذب و سخیف که اخلاق رسانه ای و حرفه ای را مخدوش می کند، عوامل این داستان پردازی های وهم آلود را معرفی و در دستگاه عدل اسلامی مجازات کند.»

مرتضوی: به هیچ مرکزی بدهکار نیستیم

کلمه- گروه خبر: متهم جنایت کهریزک ادعا کرده است که با واگذاری معادن شماره ۲ و ۳ گل‌گوهر سیرجان به سازمان تأمین اجتماعی، تمام دیون دولت به این سازمان تسویه شد.
این قاضی برکنار شده توضیح نمی دهد علت همکاری دولت در بازپرداخت بدهی های سازمان تامین اجتماعی به چه دلیلی بوده است و چرا تاکنون به رغم پرداخت بدهی های تغییری در وضعیت اعضای این سازمان ایجاد نشده است.
سال گذشته و در پی انتشار خبری مبنی بر پرداخت ۳۵۰ هزار میلیارد ریال از بدهی‌های دولت به تامین اجتماعی در قالب واگذاری سهام برخی شرکت‌ها، یک فعال کارگری اعلام کرد:‌ با واگذاری شرکت‌های زیان‌ده به سازمان تامین اجتماعی صندوق تامین اجتماعی تضعیف می‌شود.
پیش از این عضو کمیته تحقیق و تفحص از شستا با بیان اینکه دولت به تامین اجتماعی بدهکار است و این بدهی نیز در حال افزایش است، گفته بود که دولت سعی دارد تا با فروش کارخانه‌های ورشکسته به سازمان تامین اجتماعی بدهی خود را به این سازمان جبران کند.
سعید مرتضوی، دادستان سابق تهران متهم ردیف اول جنایت کهریزک بیش از این در زمینه های “معاونت در قتل”، “نقض حقوق شهروندی” و “هتک حیثیت ناجا” تفهیم اتهام شده ولی با گذشت سه سال هنوز به جنایات وی رسیدگی نشده است.
مساله انتصاب جنجالی وی در سازمان تامین اجتماعی نیز با وساطت و پا در میانی نمایندگانی چون حداد عادل فرد نزدیک به بیت رهبری، مانند سایر پرونده های این قاضی معزول شده، همچنان مسکوت مانده است.
سعید مرتضوی که اینک بر اساس حکم دادگاه کهریزک حق انتصاب مشاغل دولتی و قضایی را ندارد مدعی شده که سازمان تأمین اجتماعی نیز در حال حاضر هیچ‌گونه بدهی به مرکز حقیقی و حقوقی ندارد و تمام اضافه حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران پرداخت و تسویه کامل شده است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: مطالبات تمامی بیمارستان‌های خصوصی، دولتی، داروخانه‌ها و پزشکان تا فروردین‌ماه سال جاری تسویه شده است.
وی با بیان اینکه در پرداخت مطالبات به روز شده‌ایم، گفت: رسیدگی به اسناد پزشکی مربوط به بیمارستان‌ها و داروخانه‌ها حدود سه ماه طول می‌کشد تا مطالبات آنها پرداخت شود و هیچ مرکزی پیش از سه ماه از سازمان تأمین اجتماعی طلب ندارد.

آیت الله امجد: باید جهانی حرف بزنیم که بشریت بپذیرد

آیت الله امجد راه اصلاح جامعه را پاسخ بدی ها با خوبی ها دانست و گفت اگر دشمن هم از ما انتقاد و یا ما را راهنمایی کرد، باید از او بپذیریم ما امروز باید جهانی حرف بزنیم. یعنی حرف هایی بزنیم که عقل کل بشریت آن را بپسندد.
به گزارش خبرنگار شفقنا آیت الله محمود امجددوشنبه شب در جریان جلسات اخلاق رمضانیه خود در حسینیه کوهسار، فرازی از دعای مکارم الاخلاق را شرح داد و در طی آن به بیان برخی نکات اخلاقی پرداخت. او گفت: ما باید امروز حرف های جهانی بزنیم. یعنی حرف هایی بزنیم که عقل کل بشریت آن را بپسندد.
این استاد اخلاق راه اصلاح جامعه را پاسخ بدی ها با خوبی ها دانست و گفت: اگر کسی نقشه بر علیه من کشید، من باید با پاک اندیشی و پاک رفتاری جبران کنم. از بد بختی های انسان این است که بدی های خودش را خوب بداند و به کسانی که خیر خواهش هستند بدبین بشود. اگر دشمن هم از ما انتقاد و یا ما را راهنمایی کرد، باید از او بپذیریم.
او دوستی واقعی را دوستی بدون ظلم و حسد ارزیابی کرد و گفت: شما هیچ وقت نباید بد کسی را بخواهید. اگر هم کسی به شما بدی کرد، بگویید خدایا شرش را از سر ما بردارد. در روز قیامت خدا می گوید من حق خودم را بخشیدم. شما هم همدیگر را ببخشید و به بهشت بروید.
وی اضافه کرد: مکر مومن تدبیر او است. انسان باید قدرت داشته باشد تا تهمت هایی که به او نسبت داده می شود را از خودش دفع کند.
این استاد حوزه علمیه وظیفه مومن را عفو و صفح دانست و گفت: مومن اگر از کسی بدی دید، باید ندیده بگیرد. مومن باید حتی چشمش را تکذیب کند. اگر کسی جلوی من دارد به من فحش می دهد، باید بگویم انشاءالله دارد دعا می کند. اسلام می گوید اگر تمام دنیا گفت فلان کس پشت سر تو این حرف را زده است، اما خودش آمد گفت من این حرف را نزدم، تو باید حرف او را بپذیری. اگر کسی غیبتت را کرد، برای او هدیه بفرست. یک نفر غیبت شخص دیگری را کرد. آن شخصی که غیتبش شده بود، برای غیبت کننده یک کله قند هدیه فرستاد. آن وقت کله قند خیلی قیمت داشت. آن شخص غیبت کننده پرسید این چیست؟ جواب داد تو برای من یک هدیه فرستادی، من هم برای تو یک هدیه فرستادم. تو غیبت مرا کردی، در نتیجه همه گناه های من را بردی و همه ثواب هایت را برای من فرستادی. من هم برایت یک کله قند فرستادم.
امجد با تفکیک زمانی که کسی بر اثر خطاء غیبت انسان را می کند با زمانی که کسی سعی در بردن آبروی انسان دارد گفت: انسان باید از خودش دفاع کند. راه آن هم این است که انسان بگوید این حرف ها تهمت و دروغ است. نمی خواهد جنگ کنی. اگر کسی بخواهد آبروی انسان را ببرد، خدا آبرویش را می برد. اتفاقا اگر به انسان تهمت زدند، خدا از او دفاع می کند. اگر کسی برود دنبال لغزش های مردم، خدا او را در صندوق خانه خودش رسوا می کند. خدا غیرت دارد. خدا می گوید«ان الله یدافع عن الذین آمنوا».
او این منش اخلاقی را اخلاق عالی ای دانست که منطبق با آیه «ادفع بالتی هی احسن» می باشد و گفت: «جزاءالسیئه سیئه مثلها» شما می توانی اگر کسی کاری با شما کرد، مثل همان کار را با او بکنی. اما این کار هم خودش «سیئه» است و اگر نباشد بهتر است. «السید من تحمل اثقال اخوانه» سید و آقا کسی است که بتواند بدی های دیگران را تحمل کند.
این استاد اخلاق دعای مکارم الاخلاق را حاوی تمام آن چیزی دانست که برای حسن خلق در انسان لازم است. او آن هدایتی که چیزی جایش را نمی گیرد، خدا خواهی دانست و گفت: عمر وقتی به درد من می خورد که در راه حق مصرف شود و من تا وقتی می خواهم زنده باشم که طاعت خدا را بکنم. همه عمر زنده باشم به امید طاعت تو/ چو نباشد این سعادت نه من و نه زندگانی.
او با اشاره به روایت نبوی «انی بعثت لاتمم مکارم الاخلاق» گفت: بعضی نعمت ها در انسان هست، اما تمام نیست. گاهی بعضی کارهای خوب را مردم بر اساس معامله انجام می دهند. مثلا من ماشینم را در اختیار شما قرار می دهم و در مقابل از شما خانه ات را در اختیار من قرار می دهی. این کار خوبی است. اما بهتر از آن این است که کار خوب بر اساس معامله نباشد.
امجد صله رحم را شامل برطرف کردن نیازها و اداء قروض ارحام و حداقل آن را سلام کردن به ایشان دانست و گفت: بعضی صله رحم ها باعث دردسر است. شخص باید همه درآمدش را برای میوه و شیرینی بدهد. راهش این است که انسان سرزده برود. یا اگر میزبانت پنجاه هزار توان تومان خرج کرده است، صد هزار تومان در جیبش بگذاری.
وی با اشاره به برخی آداب متداول در انجام صله رحم، تقدم در انجام این فریضه را وظیفه بزرگتر دانست و در این مورد اضافه کرد: می گویند بین محمد حنفیه و امام حسین مشاجره ای شد. بعد محمدحنفیه به امام حسین گفت پدر من با پدر تو یکی است. اما مادر تو فاطمه زهراء است. پس تو بر من فضل داری و تو اول باید بیایی. بعد هم امام حسین(ع) رفت.