۱۳۹۱ دی ۳۰, شنبه

ولایتی: بشار اسد خط قرمز ماست


علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل رهبر جمهوری اسلامی، می‌گوید: «بشار اسد خط قرمز ماست و تا آخر از او حمایت می‌کنیم.» بشار اسد خرداد ماه امسال گفته بود: «امنیت ملی سوریه خط قرمز ماست.»
در حالی که بسیاری از کشورهای جهان، از جمله آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب، مخالفان حکومت بشار اسد را به عنوان نمایندگان سوریه به رسمیت شناخته‌اند، علی اکبر ولایتی می‌گوید جمهوری اسلامی تا آخرین لحظه از اسد حمایت خواهد کرد.
اختلاف با حماس بر سر سوریه
خبرگزاری فارس روز شنبه (۳۰ دی/ ۱۹ ژانویه) گزارش داد که علی اکبر ولایتی در گفتگویی با شبکه تلویزیونی المیادین تاکید کرده که در قدرت ماندن بشار اسد "خط قرمز" جمهوری اسلامی است.
مشاور رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای، می‌گوید: «دلیل اصلی تمرکز ما بر سوریه جلوگیری از سقوط خط مقاومت در مقابل اسرائیل است.» جمهوری اسلامی حکومت بشار اسد، حزب‌الله لبنان و اسلام‌گرایان حماس را مهمترین محورهای "خط مقاومت" در منطقه معرفی می‌کند.
اسلامگرایان حماس که از سوی ایران حمایت مالی و نظامی می‌شوند مدتی است در مورد وضعیت سوریه تغییر موضع داده‌اند و بر سر این مسئله با جمهوری اسلامی دچار اختلاف شده‌اند.
به گزارش خبرگزاری فارس ولایتی در گفتگوی تلویزیونی خود و در پاسخ به پرسشی در مورد سوریه و حماس، وجود "اختلاف در برخی مسائل" را امری طبیعی خواند و تاکید کرد "دلیل اصلی حمایت ما از حماس و جهاد اسلامی مواجهه با اسرائیل است".
۴۲ سال "حکومت قانونی" خاندان اسد
مشاور خامنه‌ای در امور بین‌المللی در بخش دیگری از این گفتگوی تلویزیونی مدعی شد که "بشار اسد رئیس جمهور قانونی سوریه است ولی این بدان معنی نیست که بدون توجه به رای مردم رئیس جمهور باشد".
بشار اسد از تابستان سال ۲۰۰۰ میلادی به عنوان وارث پدرش بر سوریه حکومت می‌کند. پیش از او حافظ اسد که با کودتایی در سال ۱۹۷۱ به قدرت رسیده بود نزدیک به سه دهه به عنوان "رئیس جمهور منتخب" رهبر سوریه بود. خاندان اسد به اقلیت علوی مذهب سوریه تعلق دارند.
رئیس جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، یک ماه پیش در یک نشست خبری گفت: «ما می‌دانیم که خاندان اسد چهل سال است بر سوریه حکومت می‌کنند و تردیدی نداریم که مردم سوریه خواستار تغییر هستند.»
پوتین تاکید می‌کند که مخالف تغییر خشونت‌آمیز و کنار گذاشتن بشار اسد از طریق نظامی است. او در عین حال اعلام کرد که ماندن بشار اسد در قدرت اولویت اصلی روسیه نیست. اسد خرداد ماه امسال امنیت ملی را "خط قرمز دولت سوریه" خواند و کشورهای خارجی و "گروه‌های تروریستی" را مسئول به خطر افتادن این امنیت معرفی کرد.
شکاف عمیق در شورای امنیت
همزمان با اظهارات ولایتی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، ناوی پیلای برای چندمین بار گفت که اطمینان دارد رژیم اسد در سوریه "دست به جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت زده و می‌زند".
ناوی پیلای از شورای امنیت سازمان ملل خواست که بررسی مناقشه خونین در سوریه را به مراجع بین‌المللی قضایی ارجاع دهد. او در نشست غیرعلنی شورای امنیت خواستار محاکمه‌ی کسانی شد که "مسئول کشتار غیرنظامیان در سوریه" هستند.به ابتکار سوئیس ۶۰ کشور درخواستی را برای ارجاع پرونده سوریه به دادگاه لاهه به شورای امنیت ارائه کرده‌اند. روز شنبه (۱۹ ژانویه/ ۳۰ دی) منابع دیپلمات در نیویورک اعلام کردند که به دلیل مخالفت روسیه و چین این درخواست پذیرفته نخواهد شد.
روسیه و چین تا کنون جلوی تصویب تمام قطعنامه‌های پیشنهادی علیه حکومت سوریه را گرفته‌اند. بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل، می‌گوید در مورد سوریه "شکاف عمیقی" میان ۱۵ عضو شورای امنیت وجود دارد.
«بشار اسد آینده‌ای ندارد»
بنا بر گزارش‌ها، پنج عضو شورای امنیت، فرانسه، بریتانیا، استرالیا، کره جنوبی و لوکزامبورگ، با انتشار بیانیه‌ای از ناوی پیلای و پیشنهاد او در مورد سوریه حمایت کردند.
در این بیانیه با اشاره به شمار "وحشتناک" قربانیان جنگ داخلی در سوریه ابراز امیدواری شده که کشورهای بیشتری از درخواست ناوی پیلای حمایت کنند.
مطابق گزارش‌های سازمان ملل، در جریان ناآرامی‌ها و درگیری‌های خشونت آمیز سوریه که از ماه مارس ۲۰۱۱ آغاز شد بیش از ۶۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.
طی دو روز گذشته یک ژورنالیست بلژیکی در حلب و یک گزارشگر الجزیره در درعا هدف گلوله‌ی تک‌ تیراندازان ارتش سوریه قرار گرفته و به قتل رسیده‌اند. میان مخالفان و نیروهای دولتی در مناطق مختلف کشور نیز درگیری‌های شدید رخ داده است.
وزیر دفاع آلمان، توماس دمزیر، معتقد است بشار اسد هنوز می‌تواند چند ماهی در قدرت بماند اما رژیم او "آینده‌ای ندارد و به بن بست می‌رسد". دمزیر در گفتگو با روزنامه "نویه اوسنابروکر" گفت که بشار اسد "دیگر توان پیروزی بر مخالفان را ندارد".
مدارک جدید از دخالت ایران در سوریه
تصویری از آزادی ۴۸ گروگان ایرانی که در اسارت مخالفان رژیم اسد بودند در روز ۹ ژانویه ۲۰۱۳ تصویری از آزادی ۴۸ گروگان ایرانی که در اسارت مخالفان رژیم اسد بودند در روز ۹ ژانویه ۲۰۱۳
ارتش آزاد سوریه بازوی نظامی مخالفان بشار اسد روز جمعه (۱۸ ژانویه/ ۲۹ دی) اعلام کرد مدارک جدیدی از همکاری ماموران جمهوری اسلامی در سرکوب مخالفان به دست آورده است.
به گزارش شبکه خبری العربیه، رزمندگان ارتش آزاد سوریه بامداد جمعه یک ایستگاه هواشناسی را که به عنوان مرکز شنود و جاسوسی از آن استفاده می‌شد تصرف کرده و در آن مدارکی یافته‌اند که گواه حضور ایرانیان در این مرکز است.
این ایستگاه و یک پایگاه نیروهای امنیتی که در منطقه "الغوطه الشرقیه" در حومه دمشق قرار دارد پس از نبردی سنگین به کنترل نیروهای ارتش آزاد در آمده است. ظاهرا در پی این عملیات نیروی هوایی سوریه این منطقه را بمباران کرده است.
در فیلمی که ارتش آزاد سوریه در اختیار العربیه قرار داده است تصویر رهبر جمهوری اسلامی و اسناد همکاری ماموران ایرانی با این مرکز شنود به نمایش گذاشته شده است.
مخالفان حکومت بشار اسد چندی پیش ۴۸ گروگان ایرانی را که شماری از فرماندهان سپاه پاسداران در میان آنها بودند با ۲۱۳۰ زندانی سوری مبادله کردند. برخی از مسئولان جمهوری اسلامی از جمله جانشین فرمانده سپاه قدس، واحد برون مرزی سپاه پاسداران ،حضور و دخالت ایران در درگیری‌های سوریه را تایید کرده‌اند

ارجاع پرونده ستار بهشتی تا آخر بهمن به دادگاه


وکیل اولیای دم ستار بهشتی، از وعده بازپرس پرونده در ارجاع آن به دادگاه تا آخر بهمن ماه خبر می‌دهد. گیتی پورفاضل می‌گوید به وکالت از سوی پدر ستار بهشتی، تقاضای قصاص متهمان را کرده است.
گیتی پورفاضل، وکیل خانواده بهشتی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا عنوان کرده که پرونده ستار بهشتی هنوز در دادسراست و امکان مطالعه آن را به همین دلیل نیافته است. او گفته که به همین دلیل، اصرار دارد پرونده هرچه زودتر به دادگاه ارسال شود.
این وکیل مدافع از تاخیر در رسیدگی به پرونده ستار بهشتی انتقاد کرده و گفته حدود سه ماه از مطرح شده این پرونده می‌گذرد، در حالی‌که ظرف یک‌ماه برای کسانی که آنها را اراذل و اوباش می‌نامند، حکم صادر می‌کنند.
پورفاضل افزوده که به دلیل اخذ رضایت‌نامه‌ای نامعتبر از طرف مادر ستار بهشتی، از سوی پدر وی وکیل پرونده شده و تقاضای قصاص متهمان را کرده است.
وکیل اولیای دم ستار بهشتی با یادآوری نظر پزشکی قانونی در مورد مرگ این وبلاگ‌نویس در بازداشتگاه، تاکید کرده که گزارش مجلس در مورد این ماجرا، سطحی و ناموجه بود.
گزارش پزشکی قانونی ایران در مورد علت مرگ ستار بهشتی تایید می‌کند که وی به مرگ طبیعی فوت نکرده است.
گیتی پورفاضل به خبرگزاری ایسنا گفته که با وجود مشخص شدن بازجوها و این‌که چهارنفر بوده‌اند، برایش مبهم است که چرا یک نفر به عنوان مقصر اصلی و عامل فشارها و ضربات به ستاربهشتی شناخته شده است.
سیر پرونده ستار بهشتی
ستار بهشتی کارگر وبلاگ‌نویسی بود که ظهر روز ۹ آبان ۱۳۹۱ در منزل خود در رباط کریم تهران بازداشت شد و در ۱۳ آبان در مقر پلیس تولید و تبادل اطلاعات تهران "فتا" در گذشت. بازداشت او به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور انجام شد.انعکاس خبر مرگ ستار بهشتی در فضای مجازی و اعتراض گسترده داخلی و خارجی به نحوه رفتار ماموران با او، موجب برکناری رییس پلیس فتا از سمت خود شد. سه نفر از ماموران دست‌اندرکار این پرونده نیز بازداشت شدند.
پس از مرگ ستار بهشتی، عده‌ای از زندانیان اوین با انتشار نامه‌ای شهادت دادند که او شکنجه شده بود. با ورود مجلس ایران به موضوع این پرونده و تشکیل کمیسیونی ویژه از سوی قوه قضاییه برای بررسی ماجرا، دادستانی عمومی و انقلاب تهران روز دوشنبه (۴ آذر/۲۴ دسامبر) با استناد به تحقیق یک کمیسیون ۱۱ نفره پزشکی اعلام کرد که مرگ ستاربهشتی می‌تواند ناشی از پیامدهای ضربه یا فشار روانی بوده باشد.
محمد حسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز روز ۲۵ آبان به خبرگزاری ایرنا گفته بود که در پرونده مرگ ستار بهشتی، هفت نفر توسط دادسرای نظامی بازداشت شده‌اند که برای شماری از متهمان قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی صادر شده است.
گزارش مرگ ستار بهشتی سرانجام روز یکشنبه ۶ ژانویه/۱۷ دی ماه در صحن علنی مجلس قرائت شد. این گزارش که شامل تمام جزییات مراحل دستگیری بهشتی می‌شود، تنها به یک پاراگراف در مورد علت مرگ وی اکتفا کرد: «در حال حاضر با توجه به بررسی‌های انجام شده و با اطلاعات موجود، تعیین علت قطعی فوت از لحاظ پزشکی مقدور نبوده، اما نظر به اینکه در معاینه جسد و بررسی‌های تکمیلی هیچ‌گونه دلایل و شواهدی از بیماری منجر به فوت احراز نگردیده است، محتمل‌ترین علت منجر به فوت می‌تواند پدیده شوک باشد که در صورت احراز ایراد ضرب یا ضربات به نقاط حساس بدن یا فشارهای شدید روانی، این عوامل می‌تواند عامل شوک مذکور باشد.»
این گزارش از جمله مورد اعتراض محمد حسن آصفری قرار گرفت که گفت آن را فقط یک نفر نوشته و اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از آن بی‌خبر بودند و آن را تایید نمی‌کنند.

ترانه‌ای به یاد ندا آقا سلطان از هاوایی


جهان موسیقی نگاه "ندا" را فراموش نکرده است؛ این بار یک خواننده‌ی زن اهل هاوایی به یاد ندا آقا سلطان می‌خواند. او در صفحه‌ی فیس‌بوک خود در باره‌ی او می‌نویسد: «ندا سرچشمه‌ی الهام من، ما و همه‌ی بشریت است.»
کاوهی (Kawehi) خواننده‌ی جوانی از اهالی هاییتی است که یک بار دیگر نام ندا آقا سلطان را با ویدئوی ترانه‌ای که ۱۷ ژانویه در یوتیوب منتشر ساخت، در یادها زنده کرد. این ویدئو تا به‌حال میلیون‌ها بار کلیک خورده است و ظاهرا ارتش سایبری جمهوری اسلامی نیز برای حذف آن فعال شده است.
این خواننده‌ی جوان که تا کنون بیش از ۲۰۰ اجرا در پلاتفرم‌های متعدد داشته است، در این باره می‌نویسد: «پس از انتشار ویدئوی "ندا" ایمیل‌های نفرت‌انگیز زیادی دریافت کرده‌ام که از من می‌خواهند آن را حذف کنم. من نمی‌خواهم به یک به یک این افراد جواب بدهم. پاسخ من ولی این است: "نه".»
ندا آقاسلطان

ندا؛ نماد دموکراسی
کاوهی که در سال ۲۰۱۱ در مجله‌ی موسیقی "۱۰۰ آهنگ و خواننده‌ی ناشناخته" معرفی شده، درباره‌ی انگیزه‌ی سرودن ترانه‌ای برای ندا در صفحه فیس بوک خود می‌نویسد: «ندا به چهره‌ی جنبش دموکراسی و صدای زنان در ایران بدل شده است... پس از ساعت‌ها تحقیق درباره‌ی زندگی او، تصمیم گرفتم من هم به او پاسخ بدهم.»

این خواننده‌ی ساکن لس آنجلس که به سرودن اشعار صمیمانه و خلق نواهای ساده‌ی بیادماندنی که اغلب با گیتار همراهی می‌شوند، معروف است، در ترانه‌ی خود، ابتدا به شرح چگونگی کشته‌شدن ندا می‌پردازد و آن را با واژه‌ها و عکس‌هایی گویا به تصویر می‌کشد. فیلم اصلی اصابت گلوله به ندا که با تلفن همراه فیلم‌برداری شده،‌هنگام اجرای ترانه در پس‌زمینه‌ی ویدئو پخش می‌شود. کاوهی در صفحه فیس بوک خود می‌نویسد: «من در مونتاژ ویدئویی خودم از عکس‌های واقعی که به عنوان سند خیلی حساس و مهم‌اند، استفاده کرده‌ام. ندا سرچشمه‌ی الهام من، ما و همه‌ی بشریت است.»

کاوهی در باره‌ی چگونگی سرودن ترانه و تنظیم آهنگ این ویدئو می‌نویسد: «در جریان تحقیق درباره‌ی زندگی ندا به این نتیجه رسیدم که نمی‌توانم یک ترانه‌ی عاشقانه‌ی احساسی هجو در این خصوص بنویسم. مهم در این فاجعه صداهایی هستند که باید شنیده شوند.»

"صدایی باید شنیده شود"

کاوهی این مضمون را در ترانه‌اش در این بند بازگو می‌کند:
«من مسئولم
و می‌دانم که اکنون
قانون‌ها ساده بودند؛
تو آن‌چه مجاز است را به‌جا گذاشتی
صدایی باید شنیده شود.
تو به من نشان دادی چرا و چگونه»
ترجیع‌بند این ترانه ندا را به عنوان "چهره‌ی جنبش دموکراسی ایران" مخاطب قرار می‌دهد:
«تو می‌توانی چشم‌های مرا داشته باشی
ولی سنگ‌هایت را در باغچه‌ی خود بجای بگذار
رودخانه‌ات، جاده‌ات
تو می‌توانی چشم‌های مرا داشته باشی
تو می‌توانی بخواهی راهی که من هموار می‌کنم
به نبرد با خدای تو بیانجامد»
اعتراض به همرهان ندا
در بند دیگر کاوهی، از همرهان ندا با انتقاد یاد می‌کند:
«آنان ترا رفته و صامت می‌خواهند
ترا شهید می‌خوانند و می‌گذارند که خشونت در خیابان‌ها بیداد کند
کاری کن سخت
تا این دروغ‌ درباره‌ی تو
بیارامد
آنان بودند که گفتند: "ندا نترس، نترس"
"ندا، با من بمان، بمان"»
رضایت از نتیجه‌ی کار

کاوهی که ویدئوهای خود را معمولا در پلاتفرم‌های CBS News Most Viral Videos, Vimeo, Booooooom! Sony Music پخش می‌‌کند، درباره‌ی چگونگی ساختن آخرین کار خود، می‌گوید:‌ «من و پل، ‌مسئول این ویدئو هستیم. شعر و آهنگ ترانه، کار من است. من می‌خواستم که همه چیز ساده باشد. تنها یک رسانه؛ من و پل با دوربین‌اش. کاری کم خرج که به یک گروه فیلم‌برداری نیاز نداشته باشد.»

این خواننده‌ی جوان ضمن شرح امکانات محدود و نحوه‌ی استفاده از آن‌ها می‌نویسد: «ما از همه امکاناتی که در اختیار داشتیم، استفاده کردیم و کوشیدیم کار خوب از آب درآید. من از نتیجه‌ی آن راضی و خوشحالم.»

برخی از کامنت‌‌نویس‌های یوتیوب هم از کار کاوهی راضی و خوشحالند و از جمله می‌نویسند: «خیلی خوبست که مرگ ندا در سراسر جهان انعکاس پیدا می‌کند. مرگ ندا هر چند تلخ و دردناک بود، ولی این فایده را داشت که دنیا فهمید، چه اتفاق‌هایی در ایران می‌افتد. وقتی رژیم ملاها بربیفتد، ‌باید در سال‌روز مرگ ندا از او، از همه‌ی انسان‌هایی که مانند او برای پاسداری از حقوق بشر جان دادند، ‌یاد کرد.»

برخی از کامنت‌نویس‌ها هم ساختن این ویدئو را "بی‌ربط" می‌دانند: «برای زندانیان گونتانامو آواز بخوون. ایران به تو ربطی نداره.»

برای مشاهده این ویدئو از لینک زیر استفاده کنید:http://www.youtube.com/watch?v=k66S471J3as

دور تازه اختلاف مجلس و دولت بر سر مرتضوی و نیکزاد


سی‌ام دیماه مهلت محمود احمدی‌نژاد برای معرفی سرپرست جدید وزارت ارتباطات تمام شد. مجلس تهدید کرده اگر دولت در مورد این مسئله و برکناری سعید مرتضوی از قانون تبعیت نکند "از مسیرهای دیگری وارد می‌شود."
محمود احمدی‌نژاد یازدهم آذر ماه رضا تقی‌پور را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برکنار کرد و وزیر راه و شهرسازی، علی نیکزاد را به سرپرستی این وزارت‌خانه منصوب کرد.

مجلس شورای اسلامی ششم دیماه با تصویب یک طرح دو فوریتی برای اصلاح ماده ۵۳ برنامه پنجم توسعه "سرپرستی وزارتخانه‌ فاقد وزیر توسط وزیر دیگر" را ممنوع کرد. این طرح شش روز بعد به تایید شورای نگهبان رسید و برای ابلاغ به دولت ارسال شد.

احتمال تعقیب قضایی نیکزاد

مطابق اصل ۱۲۳ قانون اساسی "رئیس جمهور موظف است" مصوبه‌های مجلس را امضاء کند و برای اجرا در اختیار مسئولان بگذارد. ماده ۱ قانون مدنی جمهوری اسلامی مهلت رئیس دولت برای امضای مصوبه‌های مجلس را پنج روز تعیین کرده است. بر اساس تبصره‌ی این ماده چنانچه رئیس دولت در مهلت تعیین شده، قانونی را ابلاغ نکند رئیس مجلس اختیار دارد این کار را انجام دهد.

با بی‌اعتنایی محمود احمدی‌نژاد به مصوبه مجلس علی لاریجانی روز جمعه ۲۹ دی قانون اصلاح برنامه پنجم توسعه را ابلاغ کرد. یک روز پس از این اقدام حسین مظفر، معاون نظارت رئیس مجلس به خبرگزاری مهر گفت: استمرار تصدی نیکزاد بر این دو وزارتخانه و امضای اسناد توسط او خلاف قانون و به منزله تصرف در اموال عمومی تلقی می‌شود.

محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس ۲۳ دی‌ماه گفت: دخالت مالی نیکزاد در وزارت ارتباطات، به منزله تصرف غیرقانونی در اموال بیت‌المال و اموال عمومی تلقی می‌شود و این عمل در محاکم قضایی قابل تعقیب خواهد بود.

"جدی نگرفتن قانون" و هشدار به احمدی‌نژاد

خبرگزاری مهر ۳۰ دی از قول رمضانعلی سبحانی‌فرد، رئیس کمییته مخابرات مجلس نوشت که "سرپرستی نیکزاد در وزارت ارتباطات از ۶ دی ماه غیرقانونی اعلام شده" و رئیس دولت باید هر چه سریعتر سرپرست جدید را معرفی کند.سبحانی‌فرد می‌گوید اگر احمدی‌نژاد "قانون را جدی نگیرد و رعایت نکند" مجلس "از مسیرهای دیگری وارد می‌شود." او در مورد این مسیرها توضیح بیشتری نداد اما حسین سبحانی‌نیا، عضو هیئت رئیسه مجلس هفته‌ی گذشته گفت در این مورد نامه‌ی هشدارآمیزی برای نیکزاد فرستاده شده.

یکی دیگر از درگیری‌های مجلس و دولت بر سر مدیر عاملی سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی است که به دیوان عدالت اداری نیز کشیده شد. رئیس دیوان، محمدجعفر منتظری روز پنج‌شنبه ۲۸ دی به خبرنگاران گفت حکم مدیرعاملی مرتضوی لغو و پس از تایید نهایی به وزیر رفاه ابلاغ شده است.

حسین مظفر در پاسخ به این پرسش که اگر مرتضوی کنار نرود مجلس چه اقدامی می‌کند، به خبرگزاری مهر گفت: طبق قانون آنها ملزم هستند که این کار را انجام دهند اما در غیر این صورت مجلس از سوی محاکم قضایی این موضوع را دنبال می‌کند و البته استیضاح وزیر نیز یکی دیگر از گزینه‌هاست.

نقش "جریان انحرافی" در تغییرات کابینه

محمود احمدی‌نژاد در ماه‌های پایانی عمر دولت دهم دست به تغییرات وسیعی در کابینه و مدیران ارشد دولتی زده است که به اعتقاد برخی از ناظران بی‌ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری در خرداد سال ۹۲ نیست.

گفته می‌شود که جابجایی‌ها در ترکیب دولت به خواست و با برنامه‌ریزی حلقه‌ای از نزدیکان احمدی‌نژاد به سرپرستی اسفندیار رحیم‌مشایی انجام می‌شود. حامیان رهبر جمهوری اسلامی این جمع را "جریان انحرافی" می‌خوانند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس یک روز پس از برکناری تقی‌پور گفته است: «وزیر ارتباطات با ورود جریان انحرافی به اقتصاد مخالف بود و جریان انحرافی هم وزیر را برکنار کرد.»

سایت خبری "سفیر" روز شنبه ۳۰ دی از شایعه‌ی برکناری احتمالی وزیر نفت، رستم قاسمی خبر داد و نوشت. «گویا اختلاف بر سر نحوه مدیریت و هزینه‌کرد درآمدهای حاصل از فروش نفت که به دلیل تحریم‌ها بخش قابل توجهی از آن امکان ورود به کشور را ندارد علت اصلی فشار جریان موثر در دولت برای برکناری وزیر نفت می‌باشد.»

سایت سفیر نوشت برکناری مرضیه وحید دستجردی هم بی‌ارتباط با "مذاکره مستقیم و بدون هماهنگی وزیر سابق بهداشت با وزیر نفت بر سر تامین ارز مورد نیاز برای واردات دارو" نبوده است.

جواد جهانگیرزاده، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی نیز می‌گوید: «به راحتی می‌توان ردپای جریان انحرافی را در صدور حکم برکناری وحید دستجردی مشاهده کرد چرا که وزیر بهداشت همواره مخالف این جریان و نفوذ آن در درون دولت بود.»

خاتمی: تا صحبت از انتخابات آزاد می‌شود، حمله می‌کنند/ ایران مانند یک کوه یخ در حال آب شدن است


کلمه – گروه خبر: سید محمد خاتمی می گوید: انتخابات حق همه است، باید شرکت کرد منتهی به شرطی که بتوان شرکت کرد!
او همچنان برای اسلام، انقلاب و سرنوشت جمهوری اسلامی و وضعیت مردم اظهار دلسوزی می کند و می گوید: آدم احساس می کند کوه فاخری به نام ایران مانند یک کوه یخ در حال آب شدن است و می ترسم میراث چند هزار سال در ظرف چند دهه از بین برود! اینها برای همه ما مشکل است که نمی خواهیم رخ دهد. در شرایطی که مشکل های بین المللی تشدید شده؛ امروز وحدت و همبستگی های داخلی مهم است.
او با وجود نهی رهبری، به صراحت بر انتخابات آزاد تاکید می کند و می گوید: امروز تا صحبت از انتخابات آزاد می شود حمله می کنند. خاتمی در عین حال که اشاره ای به ادعای رهبری مبنی بر آزاد بودن همه انتخابات قبلی دارد، می گوید: انتخابات آزاد یعنی انتخاباتی که از جمله مهندسی نشود.
او به سخنان اخیر نماینده ولی فقیه در سپاه واکنش نشان می دهد و می گوید: وقتی که یک شخصیت حقیقی که ممکن است شخصا خیلی اعتباری هم نداشته باشد ولی انتصاب به یک جایگاه مهم حقوقی دارد که رسما قانونا و شرعا حق دخالت در انتخابات و سیاست را ندارد رسما می گوید مهندسی کردن منطقی و معقول انتخابات وظیفه ماست! ما می گوئیم با این ها هم برخورد شود و این اطمینان به مردم داده شود که انتخابات مهندسی نمی شود. باید اعتماد مردم را جلب کرد. حرف های خیلی بزرگی زده نمی شود آن وقت کسانی که باید در عرصه انتخابات کاملا بی طرف باشند به نفع همین جریانات و به ضرر جریانات دیگر کار می کنند. وقتی صراحتاً گفته می شود که اجازه داده نمی شود جریاناتی در انتخابات شرکت کنند برای چه باید شرکت کنند؟ می گویند ما اجازه نمی دهیم، ولی شما باید شرکت کنید ولی آن طوری که ما می خواهیم! این طوری که نمی شود.
این جملات بخشی از سخنان سید محمد خاتمی است در دیدار با اعضای حزب اراده ملت. اعضای این حزب در دیدار مذکور، درباره ترس از تجزیه کشور، لزوم بیان واقعیت ها با مردم، از دست رفتن سرمایه های اجتماعی در این سالها، چند برابر شدن آمار جرم و جنایت آن هم در حالی که در دوران اصلاحات کاهش پیدا کرده بود، دستاوردهای اقتصادی دولت اصلاحات و نیاز حکومت به یک نقد جدی سخن گفتند.
سپس خاتمی درباره این مباحث و همچنین پیشنهاد این فعالان برای حضور خاتمی در انتخابات با توجه به در حصر و حبس بودن بسیاری از اصلاح طلبان، و اینکه حاضران می گفتند “گزینه ای بهتر از شما نداریم” سخن گفت. متن کامل سخنان وی را به نقل از وب سایت رسمی اش در ادامه می خوانید:
به نام خدا
خیلی خوش آمدید
خوشحالم از این که با همه مشکلات و ضعف و قصور ها و فشارهایی که هست هنوز تشکل های مردم بنیاد با امید در عرصه هستند.
فکر می کنم از سالها و دهه های قبل از انقلاب و بعد از انقلاب یک اصل مسجل و مورد قبول عام وجود داشت که مردم ما مردم سالاری و دموکراسی را به عنوان روش مطلوبی که برای حکومت هست و واقعا مقتضای زمان و روزگار ما هم هست می خواستند.
اگر در حرف های حضرت امام (ره) هم رجوع کنید کلمه مردم؛حاکمیت مردم، رأی مردم (که می دانید اینها لوازم مردم سالاری است) و خود دموکراسی و مردم سالاری و تعبیر اینکه بهترین دموکراسی در خود اسلام است فراوان وجود دارد و اسلامی هم که امام و دیگران مطرح میکنند و مورد توجه قرار می گیرد اسلامی است که با دموکراسی سازگار است به نظرم مردم سالاری یک روش است که محتوای آن بستگی به دیدگاه و جهان بینی انسان دارد و طبعا می تواند منتهی به سیستم هایی شود که از نظر محتوا با یکدیگر متفاوت است، ولی شرط اساسی مبنا بودن رأی مردم است و این که حکومت مسؤول در مقابل مردم باشد و امکان تغییر حکومت و جابجا شدن قدرت توسط رأی و بدون توسل به زور وجود داشته باشد و حکومت باید پاسخگوی مردم باشد.
حالا اگر جامعه مسلمان است، محتوای حکومت هم باید اسلامی باشد منتهی اسلام هم باید به گونه ای تلقی شود که سازگار با دموکراسی باشد. نمی توانیم بگوئیم رأی مردم بی اثر است و مردم هیچ نقشی در حکومت ندارند حکومت از بالا به مردم تحمیل می شود مجبورند فقط اطاعت کنند و حتی نداشته باشند و باز هم دم از مردم سالاری زده شود.
وقتی مردم سالاری پذیرفته شد باید به لوازم آن از جمله آزادی بیان و اندیشه و نقد تن داد این وجه مشترک است میان همه ما از انقلابیون اصیل گرفته تا بزرگانی که بودند و هستند با شعاری که مردم ما از صد سال پیش تا الان داشتند.
مردم ما واقعا مردم سالاری را برای وجه حکومتی اشان می خواستند و استبداد را به هر شکلی نمی خواستند و نمی خواهند. اتفاقا باعث افتخار ماست که رهبران اصلاح گر ما هم همین را خواستند که اوج آن در انقلاب اسلامی بود که رهائی از استبداد چند هزار ساله و ایجاد حکومتی که با مردم و رأی مردم سر کار بیاید.
امام در بهشت زهرا فرمودند چون مردم مرا قبول دارند دولت تعیین می کنم و گفتند میزان رأی مردم است و از این قبیل سخنان را زیاد گفته اند. بنا بر این ما این را به عنوان یک اصل بپذیریم.
این روح انقلاب ما بود. در تحولات دیگر کشورهای اسلامی هم همین را می بینیم. برای انقلابیون حاکمیت مردم مهم است و محور است و حتی مسلمانانی که در عرصه هستند واکثریت را دارند سعی می کنند این اصل را بگویند و می گویند ما همین را می خواهیم پیاده کنیم حتی اگر از شریعت هم می گویند می گویند شریعتی که مدافع حقوق مردم هست باید در عرصه باشد.
همین جا گله ای را مطرح بکنم. تعجب می کنیم در حالی که در انقلاب مصر و تونس و جاهای دیگر تمامیت ارضی، حاکمیت مردم، نفی استبداد و وحدت ملی مورد تأکید بوده است نباید شاهد باشیم که در دل این حکومت ها کسانی بیایند و در جای دیگر خواستار تجزیه و قوم گرائی باشند. البته هر حکومت مردمی هم باید حقوق اقوام و مذاهب را محترم بشمارد، ولی در هر حال مساله وحدت ملی و تمامیت ارضی از جمله مسائلی است که هیچ کس نمی تواند نفی آن را تحمل داشته باشد و ما بی توقعی مان می شود در حکومت های انقلابی که هدفشان حکومت مردم سالار و حکومت وحدت ملی و حکومت مدافع تمامیت ارضی است کسانی بیایند، اجتماعی داشته باشند و شعارهایی بدهند که اصلا ربطی به اقوام واقعی در درون ایران ندارد. تمامیت ارضی و وحدت ملی ما بسیار مهم است این هم گله ای که خواستم اشاره ای به آن داشته باشم.
ما اگر سخن از مردم سالاری به میان می آوریم و مردم سالاری می خواهیم و از مشخصات بارز اصلاح طلبی که از قبل از مشروطیت تا حالا تداوم دارد و اوج آن هم در انقلاب اسلامی است این است که ما دفاع از حقوق مردم می کنیم ؛ مردم سالاری را می خواهیم ، اگر انتقادی هم هست در همین موارد است به نام دین بعضی مسائلی مطرح می شود که نه تنها با روح انقلاب ما که خواستار حقوق و ازادی مردم است سازگار نیست بلکه با روح اصل اسلام هم از نظر محتوا سازگار نیست.
اینکه در جامعه اسلامی مهمترین مساله در روابط اجتماعی باید صداقت و راستی و اخلاق باشد می بینیم که بی اخلاقی دروغ تهمت خیلی ساده بصورت سکه رایج در می اید و حتی گاهی ادم خیال می کند این ها سیاست های رسمی است. این قدر این انحراف به نام انقلاب و اسلام زیاد می شود که انتظار بود که حکومت با ان برخورد کند و نمی کند. لااقل در ذهن جامعه این طور احساس شود که مبادا این سیاست ها سیاست های رسمی باشد.
ما از ارزش های دینی هم دفاع می کنیم ارزش هایی که خودش مدافع حقوق و رأی مردم.
اگر این چنین است باید در جامعه تشکل های سیاسی و به خصوص حزب به رسمیت شناخته شود. حزب هم از پایین بیاید بالا. بدون تشکل و حزب دموکراسی واقعی شکل نمی گیرد و اگر بگیرد دوام نمی آورد.
اینکه تشکلی درست شود متکی به قدرت هم باشد و جا را برعلیه تشکل های دیگر تنگ کند و دیگران همه محدودیت پیدا کنند و آن تشکل امتیازات فراوانی را پیدا کند این خلاف معیارهاست.
معیار و ملاک درست این است که آیا تشکل در چارچوب قانون اساسی که میثاق ملی است عمل می کند یا نمی کند ممکن است به برخی اصول قانون اساسی هم انتقاد داشته باشید ولی پذیرش یک نظام مردم سالار و یک جامعه مدنی اینکه مبنای نظم ما قانون اساسی است هر کس به آن پایبند است در این مملکت صاحب حق است ومی تواند صاحب تشکل باشد در درون حزب کار کند حزب هم یعنی اینکه این تشکل شناسنامه دار است مرامنامه و اساسنامه دارد و مسؤولیت پذیر است.
در جامعه و دنیای امروز بدون تشکل نمی توان کار کرد.
اگر حزب واقعی نبود یا احزاب محدود بودند جای حزب را باندهایی می گیرند که قدرت فراوان پیدا می کنند ؛ از رانت های فراوانی برخوردارند. مسؤولیت هم ندارند و می توانند دخالت هم بکنند در سرنوشت جامعه. در حالی که حزب اگر باشد رسمی است و یک شرط هم دارد اینکه آیا در چارچوب قانون اساسی کار می کند یا خیر؟ حتی نقد در عمل هم باید در این چارچوب باشد.
اتفاقا یکی از مسائل مورد بحث بین ما کسانی که الان در حاکمیت هستند همین است که این اصل را می پذیریم یا نمی پذیریم؟ اگر مردم سالاری را قبول داریم باید اصل حضور و فعالیت امن تشکل ها و احزاب را هم بپذیریم.
بگذاریم تشکل های مردمی و مردم زاد مدافع حقوق مردم به صحنه بیایند و شرط هم شرط تنگ نگذاریم و یا اگر این را نپذیرفتیم ادعای دموکراسی و ادعای ازادی ادعای غلطی است و مردم هم خیلی باور نمی کنند.
به همین دلیل حزبی مثل اراده ملت و حزب های دیگر راست و چپی که هستند ما با خیلی از افرادی که گرایش ما را ندارند اختلاف نظر داریم ممکن است شخصا هم رفیق باشیم ولی اصل فعالیت حزبی را باید پذیرفت چرا از تریبون دو حزب با هم دیگر صحبت نکنیم ومردم هم قضاوت بکنند؟!چرا باید بعضی باندها از تریبون ها، یک طرفه و حتی تریبون ملی اجازه داشته باشند هر چه می خواهند نسبت به هرکس می خواهند بدهند این طرف وقتی هم که می خواهد جواب بدهد متهم به انواع اتهامات شود و مورد فشار قرار بگیرد. این رسم رسم درستی نیست باید همه بتوانند صحبت و فعالیت کنند.
اگر صدا و سیما رسانه ملی است خیلی از حرف ها در آن زده می شود حرف های درست و نادرست نسبت های نا به جا؛ ببینید در این چند سال چقدر نسبت ها و تهمت های ی ناروا و ناجور و حتی هتک حرمت و فحاشی و مسائلی که حتی با معیارهای اسلامی ابتدایی هم سازگار نیست رواج یافته است مردم هم می فهمند این طرف هم اصلا حق اینکه حتی در روزنامه با تیراژ در حد معدودی از خود بتواند دفاع کند ندارد در حالیکه مقتضای انقلاب ما مقتضای مردم سالار بودن حکومت ما آزادی احزاب وگروه ها است و این که در همه جا بتوانند در عرصه های حیات اجتماعی حضور فعال داشته باشند. در انتخابات در مسائل دیگر در مسائل داخلی در مسائل خارجی مسائل اقتصادی بتوانند حرف بزنند نمایندگی کنند از مردم.
اگر واقعا ما دموکراسی را قبول داریم که معتقدم قبول داریم روح قانون اساسی ما همین را می گوید مساله پرداختن به احزاب؛ گروه ها وتشکل های مختلف اجتماعی و مدنی یک شرط لازم است و اگر این شرط نباشد اصل قضیه خدشه دار می شود شرط کافی هم فقط وجود نام احزاب نیست توان فعالیت امن آن ها است.
بسیار متاسفم که حزب شما که همیشه گفته اید اصل انقلاب امام و رهبری و چارچوب های قانون اساسی را قبول دارید نتوانسته در ظرف این چند سال کنگره خود را برگزار کند. چرا باید این طوری باشد؟اصلاحات هم می گوید همین ها اصلاح شود. ما چیز خیلی زیادی نمی خواهیم.
باید در انتخابات با امنیت شرکت کرد و بعد هم رأی مردم را بپذیریم.
امروز تا صحبت از انتخابات آزاد می شود حمله می کنند! الحمدلله رهبری هم که اظهار کردند که همه انتخابات گذشته آزاد بوده است و مردم شرکت کنند و گفتند که از آزادی و سلامت انتخابات دفاع می کنند.
ما می گوئیم انتخابات آزاد یعنی انتخاباتی که از جمله مهندسی نشود. وقتی که یک شخصیت حقیقی که ممکن است شخصا خیلی اعتباری هم نداشته باشد ولی انتصاب به یک جایگاه مهم حقوقی دارد که رسما قانونا و شرعا حق دخالت در انتخابات و سیاست را ندارد رسما می گوید مهندسی کردن منطقی و معقول انتخابات وظیفه ماست! ما می گوئیم با این ها هم برخورد شود و این اطمینان به مردم داده شود که انتخابات مهندسی نمی شود. باید اعتماد مردم را جلب کرد. حرف های خیلی بزرگی زده نمی شود آن وقت کسانی که باید در عرصه انتخابات کاملا بی طرف باشند به نفع همین جریانات و به ضرر جریانات دیگر کار می کنند. وقتی صراحتاً گفته می شود که اجازه داده نمی شود جریاناتی در انتخابات شرکت کنند برای چه باید شرکت کنند؟ می گویند ما اجازه نمی دهیم، ولی شما باید شرکت کنید ولی آن طوری که ما می خواهیم! این طوری که نمی شود. ما باید به سمتی برویم که فضایی ایجاد شود همه آنهایی که دلشان برای اصل نظام و جامعه و کشور و انقلاب و بخصوص برای این مردم می سوزد بیایند.
جدا از مسائل سیاسی و اقتصادی این مرگ تدریجی که مردم در تهران و شهر های بزرگ دارند برای چیست؟ این که دو سوم سال وضعیت جوی در حالت اضطرار و خطر باشد و بچه های مردم و سالخوردگان و مردان و زنان به خاطر این امواج آسیب ببیند قابل قبول نیست یا به خاطر این هوای آلوده! مردم می خواهند زندگی کنند. باید کسی بیاید که این ابتدایی ترین مسائل را ببیند و حل کند.
اصلاح طلبان باید با مردم صحبت کنند، معتقدم باید حرف هایشان را مشخص کنند. اینکه ما می گوییم نظام را قبول داریم در چارچوب نظامیم یعنی چی؟ اینکه می گوییم می خواهیم اصلاح کنیم چه چیز را می خواهیم اصلاح کنیم. گرچه بارها گفته ایم، ولی باز هم باید گفت. وقتی می گوئیم جامعه مدنی و دموکراسی این را ممکن است نخبگان بفهمند ولی مردم هم باید بفهمند که اگر واقعا به آن معنایی که ما می گوئیم جامعه مدنی سازگار با دین وجود داشته باشد وضع زندگی شما را بهتر تامین می کند امنیت شما را بهداشت و درمان شما را بهتر تامین میکند حیثیت شما را در دنیا بیشتر تامین می کند منافع ملی شما را تامین می کند خیال نکنند آن که از مردم سالاری و جامعه مدنی دم می زند نسبت به اقتصاد و معیشت و امنیت مردم بی اعتناء است! خوشبختانه عملکردها روشن است.
امروز عملکردها باعث شده تا مردم خودشان مقایسه کنند. و با همه وجود دریابند که چه زمانی معیشت مردم، امنیت مردم، بنیه اقتصادی کشور و امنیت آن بهتر بود.
انتخابات حق همه است باید شرکت کرد منتهی به شرطی که بتوان شرکت کرد. ما دلمان برای اسلام انقلاب و جمهوری اسلامی و مردم می سوزد.
آدم احساس می کند کوه فاخری به نام ایران مانند یک کوه یخ در حال آب شدن است و می ترسم میراث چند هزار سال در ظرف چند دهه از بین برود!
اینها برای همه ما مشکل است که نمی خواهیم رخ دهد. در شرایطی که مشکل های بین المللی تشدید شده؛ امروز وحدت و همبستگی های داخلی مهم است. من از اینکه مردم حتی از اصلاح طلبان هم عبور کنند نگران می شوم. باید ببینیم که ما چکار کرده ایم که این ذهنیت در بخشی از جامعه ما ایجاد شده؟! ان شاء الله همه ما بتوانیم درست مسائل را درک کنیم و عقلانی عمل کنیم و از این دوره دشوار همه موفق و پیروز در بیائیم.

آیت‌الله موسوی اردبیلی: افسوس به حال روزگاری که در آن به جای منطق و مدارا، بمب و گلوله نقش‌آفرینی می‌کند


آیت‌الله موسوی اردبیلی در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن کشتار شیعیان پاکستان آورده است: افسوس به حال کوردلانی که به نام مقدّس دین و با اهداف تنگ‌نظرانه و فرقه‌گرایانه، به جماعت مؤمنان تعرض می‌کنند و خشونت و ترور را برهان و حجّت خود می‌پندارند و افسوس به حال روزگاری که در آن به جای منطق و مدارا بمب و گلوله نقش‌آفرینی می‌کند.
به گزارش جماران، این مرجع تقلید در واکنش به حادثه انفجار تروریستی پاکستان، پیام تسلیتی صادرکرد که در آن آمده است: اندوه برای بازماندگان داغداری که عزیزان خود را از دست داده‌اند، اندوه برای آسیب‌دیدگانی که متحمّل درد و رنج فراوان گشته‌اند… هوشیار باشیم که حقّ‌طلبی و دادخواهی ما به ابزاری برای خشونت بیشتر و تحقّق دور باطلی از درگیری‌های فرقه‌ای تبدیل نشود و مصالح بلند‌مدّت امّت اسلامی در همه فعالیت‌ها ملحوظ باشد.
کرد. متن پیام وی بدین شرح است:
بسم‌ الله الرحمن الرحیم
انّا لله و انّا الیه راجعون
و ما نقموا منهم إلا أن یؤمنوا بالله العزیز الحمید
حادثه اسفبار انفجار تروریستی که منجر به شهادت و جراحت جمع کثیری از مردم مؤمن و بی‌دفاع در بلوچستان پاکستان گردید موجب اندوه و تألم شدید است.
اندوه برای بازماندگان داغداری که عزیزان خود را از دست داده‌اند، اندوه برای آسیب‌دیدگانی که متحمّل درد و رنج فراوان گشته‌اند، افسوس به حال کوردلانی که به نام مقدّس دین و با اهداف تنگ‌نظرانه و فرقه‌گرایانه، به جماعت مؤمنان تعرض می‌کنند و خشونت و ترور را برهان و حجّت خود می‌پندارند و افسوس به حال روزگاری که در آن به جای منطق و مدارا بمب و گلوله نقش‌آفرینی می‌کند.
این‌جانب رحمت و رضوان برای شهیدان آن حادثه خونین و سلامت و شفا برای مجروحان و صبر و اجر برای بازماندگان را از درگاه احدیّت مسألت دارم و ضمن ابراز همدردی با مصیبت‌دیدگان، از دولت پاکستان می‌خواهم که با تعقیب جدّی و قاطع جنایتکاران، زمینۀ وقوع چنین حوادثی را از میان بردارد و حق دادخواهی و تظلّم شیعیان آن دیار را حرمت نهد.
به همه برادران و خواهران ایمانی در پاکستان درود می‌فرستم و ضمن دعوت به ادامه درخواست‌های مسالمت‌آمیز برای احقاق حقّ و تنبیه تررویست‌ها، این نکته را یادآور می‌شوم که در پشت دست‌های جنایتکارِ مشتی جاهلِ به بازی گرفته شده، باید نقشه‌های حساب‌ شده دشمنان اسلام و سلطه‌جویان جهانی را دید که آشوب و تفرقه در جوامع اسلامی ضامن منافع آنان است. هوشیار باشیم که حقّ‌طلبی و دادخواهی ما به ابزاری برای خشونت بیشتر و تحقّق دور باطلی از درگیری‌های فرقه‌ای تبدیل نشود و مصالح بلند‌مدّت امّت اسلامی در همه فعالیت‌ها ملحوظ باشد.
والسلام علیکم و علی جمیع عبادالله الصّالحین
عبدالکریم موسوی اردبیلی
سوم ربیع الاول ۱۴۳۴

وزیر خارجه یمن: به زودی جاسوس های ایران را محاکمه می کنیم

وزیر امور خارجه یمن عنوان کرد جاسوس های ایران در کشورش به زودی محاکمه خواهند شد.


به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه البیان چاپ دبی، ابوبکر القربی گفت :دستگاه های مسؤول در یمن به زودی محاکمه افراد متهم به جاسوسی برای ایران را آغاز خواهند کرد.

وی که در مصاحبه تلویزیونی سخن می گفت ادامه داد: متاسفانه ایران در برخی مسائل سیاسی داخلی یمن دخالت می‌کند. جاسوس هایی که بازداشت شده اند به زودی محاکمه خواهند شد.

القربی افزود: ما در وزارت امور خارجه یمن با هماهنگی با سازمان امنیت ملی برای توقف نفوذ ایران در یمن فعالیت می‌کنیم.
 
وزیر امور خارجه یمن همچنین گفت که حوثی ها قصد ندارند در شمال یمن، کشور شیعه تاسیس کنند همانگونه که جنوبی ها به دنبال تشکیل کشور مستقلی در جنوب یمن نیستند. شیعیان زیدیه (چهارامامی) پیرو آن الحوثی که به حوثی ها مشهورند از مهمترین مخالفان مسلح دولت مرکزی یمن به شمار می آیند.

وزیر امور خارجه یمن به هویت، تابعیت یا تعداد این متهمان به جاسوسی و جزئیات فعالیت و زمان محاکمه آنها اشاره ای نکرد.

قبل از این “عبدربه منصور هادی” رئیس جمهور یمن مدعی کشف شبکه جاسوسی ایران در کشورش شده بود.

“گرالد فایرستاین” سفیر آمریکا در صنعا هم در هفته گذشته مدعی شده بود ایران به جدایی طلبان جنوب یمن (یمن جنوبی) پول می دهد و برای بی ثباتی منطقه اطراف تنگه هرمز تلاش می کند.

در مقابل محمود حسن زاده سفیر ایران در صنعا هم با رد دخالت ایران در یمن گفته بود آنچه که درباره کشف و نابودی یک شبکه جاسوسی ایران در یمن مطرح می شود یا اتهامات رئیس جمهور یمن علیه ایران در زمینه حمایت از تجزیه جنوب یمن، نتیجه گزارش های گمراه کننده کشورهای غربی است.

 

پنج مدل موی مردانه به آرایشگاه‌ها ابلاغ می‌شود

مصطفی گواهی٬ رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران از ابلاغ قریب‌الوقوع پنج مدل موی مردانه «ایرانی» به آرایشگاه‌های سراسر کشور خبر داد.

به گزارش دیگربان، آقای گواهی روز شنبه (۳۰ دی) به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته این مدل مو‌ها «کاملا متناسب با فرهنگ و منزلت مردان ایرانی است.»
وی زمان دقیق ارائه این پنج الگوی مو را اعلام نکرده و نگفته که آیا آرایشگاه‌های مردانه موظف به رعایت این الگو‌ها هستند یا خیر.
مدل‌های موی مردانه ایرانی با تائید وزارت ارشاد برای نخستین بار ۱۳ تیر ماه سال ۱۳۸۹ در همایش روز «عفاف و حجاب» رونمایی شده بود.
وزارت ارشاد این مدل مو‌ها را با هدف جلوگیری از ترویج مدل‌های غربی و شرقی مو و با همکاری اتحادیه آرایشگران و برخی نهادهای آموزشی تهیه کرده است.
در سال‌های اخیر موضوع مدل موی مردان از جمله مباحث جنجال برانگیز بوده به طوری که پلیس با آن دسته از جوانانی که از مدل موی «غربی» استفاده می‌کنند برخورد می‌کند.
پلیس ایران که نظارت بر آرایشگاه‌های مردان و زنانه را بر عهده دارد، تا به حال ضوابط و مقررات متعددی را به اجرا گذاشته تا آرایشگران را وادارد از کوتاه کردن موی زنان و مردان به سبک مدل‌های غربی اجتناب کنند.

 

پرونده‌ ستار بهشتی تا آخر بهمن به دادگاه می‌رود

وکیل اولیای دم «ستار بهشتی» گفت که بازپرس پرونده قول داده که تا آخر بهمن پرونده شکایت اولیای دم ستار بهشتی از ماموران پلیس فتا، به دادگاه برود.

به گزارش ایسنا، گیتی پورفاضل در این‌باره اظهارکرد: با توجه به اینکه مرتب تاکید می‌شد که مادر ستار بهشتی رضایت داده است، پدر ستار بهشتی به من وکالت داد و من نیز به وکالت از او تقاضای قصاص متهمان را کرده‌ام.
وی افزود: من با بازپرس صحبت کرده‌ام و به او گفته‌ام که این پرونده با حیثیت نظام در ارتباط است و باید زودتر به آن رسیدگی شود.
وکیل اولیای دم ستار بهشتی تصریح کرد: من اصرار دارم که این پرونده هر چه زودتر به دادگاه ارسال شود تا بتوانم آن را مطالعه کنم، زیرا پرونده هنوز در دادسراست و در این مرحله معمولا اجازه مطالعه پرونده را نمی‌دهند.
وی گفت: آنچه که برای من مبهم است این است که به هر حال مشخص شده که بازجوها چه کسانی بوده‌اند. طبق واضحات پرونده، بازجوها 4 نفر بوده‌اند که یک نفر آنها به عنوان مقصر اصلی شناخته شده است، یعنی در اثر فشارها و ضربات او این اتفاق افتاده است.
پورفاضل با انتقاد از تاخیر ایجاد شده در رسیدگی به این پرونده گفت: حدود سه ماه از مطرح شدن این پرونده می‌گذرد و پرونده همچنان در دادسراست، در حالی که پرونده افرادی که آنها را اراذل و اوباش می‌نامند ظرف یک ماه منجر به صدور حکم شد.
وی یادآور شد: در این پرونده شکایت اولیه از سوی مادر ستار بهشتی مطرح شد، ولی بلافاصله به کیفیتی که قبلا ذکر شد از او یک رضایت‌ نامعتبر گرفته شد، ولی برای اینکه حرفی باقی نماند من به وکالت از جانب پدر ستار بهشتی تقاضای قصاص کرده‌ام.
وکیل اولیای دم ستار بهشتی اظهار کرد: آن طور که بازپرس پرونده گفت، بر اساس آخرین نظر پزشکی قانونی نیز گفته شده که ستار بهشتی به مرگ طبیعی فوت نکرده است و گزارشی هم که در مجلس در این باره قرائت شده ناموجه است زیرا یک گزارش سطحی بوده است.
 

شرکت هواپیمایی اتریش پرواز به ایران را متوقف کرد


شرکت هواپیمایی اتریش که زیر مجموعه‌ی لوفت ‌هانزای آلمان است کلیه پروازهای خود به تهران را در سال ۲۰۱۳ میلادی لغو کرد. مسائل اقتصادی، به ویژه سقوط شدید ارزش ریال علت این تصمیم عنوان شده است.
کمتر از یک هفته پس از توقف همکاری شرکت‌های هواپیمایی فرانسه و هلند با جمهوری اسلامی شرکت هواپیمایی اتریش (AUA) جمعه ۱۸ ژانویه/ ۲۹ دی رسما قطع پرواز به تهران را تایید کرد.

پتر تی‌یر سخنگوی شرکت اتریشی به خبرگزاری رسمی این کشور گفت توقف پرواز به تهران از روز ۱۳ ژانویه آغاز شده است. او می‌گوید پروازهای تهران از برنامه‌ی مسافرت‌های تابستانی که از ماه مه آغاز می‌شود حذف شده و توقف همکاری با ایران تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت.

توقف پرواز به دلیل سقوط ارزش ریال

نشریه اقتصادی "فرمات" ۱۸ ژانویه نوشت توقف پرواز هواپیماهای اتریشی به تهران برای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی (ایران‌ایر) نیز مشکل‌آفرین خواهد بود. مطابق توافق‌ها در هر پرواز تهران ۳۰ صندلی در اختیار ایران‌ایر بوده است.پتر تی‌یر می‌گوید پرواز در این مسیر به دلیل وضعیت اقتصادی ایران که به سقوط شدید ارزش ریال انجامیده دیگر مقرون به صرفه نیست. شرکت اتریشی هر هفته تا پنج پرواز به تهران داشته است.

خبرگزاری ایلنا ۲۹ دی از قول احمد توکلی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نوشت: «در یك دوره دو ماهه آذر و دی سال گذشته ارزش پول ملی ۵۵ درصد كاهش پیدا کرد و به‌طور كلی طی ۱۰ ماه، از ابتدای آذر سال گذشته تا ۸ مهر سال جاری، ارزش پول ملی ۱۱۳ درصد كاهش یافت.»

بلاتکلیفی مسافران در وین و تهران

نشریه "فرمات" از قول فردی که به خاطر فعالیت‌های اقتصادی چند بار در ماه میان وین و تهران در پرواز است نوشت: توقف پروازها به پایتخت ایران در اتریش مشکلات فراوانی در پی خواهد داشت. او می‌گوید تصورش را بکنید، در تابستان که هفته‌ای تا ۱۵۰۰ نفر به ایران سفر می‌کنند چه وضعیتی پیش می‌آید.

مطابق بررسی‌های "دفتر خدمات رسانه‌ای اتریشی‌های جدید" حدود ۲۰ هزار ایرانی‌تبار در اتریش زندگی می‌کنند. اطلاعات مرکز آمار اتریش (مربوط به اول ژانویه ۲۰۱۱) حاکی است ۱۳۶۱۱ نفر از ساکنان این کشور متولد ایران هستند و ۵۸۳۰ نفر تابعیت ایرانی دارند.

برای مسافرانی که در ایران بلیط هواپیمای شرکت اتریشی را رزرو کرده یا خریده‌اند ایران‌ایر تنها شرکتی است که هفته‌ای یک‌بار (در حال حاضر شنبه‌ها) به وین پرواز می‌کند.

شرکت‌هواپیمایی اتریش به کسانی که برای روزهای بعد از ۱۳ ژانویه قصد پرواز به تهران را داشتند دو امکان پیشنهاد کرده: بازپس گرفتن بهای بلیط یا پرواز با لوفت‌هانزا از طریق فرانکفورت.

کاهش پروازهای لوفت‌هانزا

لوفت‌هانژا که سهام شرکت اتریشی را خریده در حال حاضر تنها شرکت‌هواپیمایی اروپایی است که پرواز مستقیم به تهران دارد. لوفت‌هانزا در حال حاضر هفته‌ای ۵ پرواز به تهران دارد.
روز شنبه (۱۲ ژانویه ۲۰۱۳) دو شرکت هواپیمایی هلند و فرانسه، "ک ال ام" هلند و "ایرفرانس"، اعلام کردند که از ابتدای ماه آوریل، پروازهای خود به تهران را متوقف خواهند کرد.

یوست رامپل، سخنگوی "ک ال ام" در گفتگو با خبرگزاری فرانسه مسائل اقتصادی، به ویژه نوسان شدید بهای ارزهای خارجی در ایران را علت اصلی توقف پروازهای این شرکت به تهران عنوان کرده است. در یک سال گذشته بهای یورو در بازار آزاد ایران تقریبا سه برابر شده است.

طی دو سال اخیر پرواز شرکت‌های اروپایی به تهران بارها به علت‌های مختلف، از جمله مشکل تهیه سوخت قطع شده است. شرکت‌های هواپیمایی خارجی در روزهای پایانی شهریور ماه بهای فروش بلیط به ریال را بیش از ۱۰۰ درصد افزایش دادند.

علم الهدی: انتخابات آزاد، پالس دشمن برای فتنه جدید است


بدنبال اظهار نظرهای هماهنگ و سازماندهی شده سایر ائمه جمعه و نمایندگی های ولی فقیه، امام جمعه مشهد مدعی است که طرح انتخابات آزاد پالس فتنه جدید برای متشنج کردن انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ است.
سیداحمد علم‌الهدی در خطبه‌های نماز جمعه مشهد با هشدار به موضع گیری‌های برخی سیاسیون، طرح انتخابات آزاد را در راستای فتنه جدید برای متشنج کردن انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ ارزیابی کرد.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که هنوز بیش از شش ماه دیگر تا انتخابات ریاست جمهوری زمان باقی است و بسیاری از سایت‌ها، ماهواره‌ها و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی دشمن بیشترین تلاش خود را بر انتخابات جمهوری اسلامی ایران داشته‌اند، افزود: متاسفانه در داخل بعضی زمزمه‌های سیاسیون برای دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران میدان فعالیت را باز کرده است لذا مردم باید بیش از گذشته هوشیار باشند.
وی با تاکید بر این که فعالان سیاسی باید به درستی در فضای سیاسی کشور فعالیت نمایند، خطاب به آنان هشدار داد: فعالیت درست سیاسی برای سیاسیون اشکالی ندارد، اما با دشمن نباید هم صدا شوند.
خطیب جمعه مشهد مقدس با انتقاد از برخی اظهارنظرها ادامه داد: متاسفانه مساله‌ای که امروز در جامعه مطرح شده مساله انتخابات آزاد است که باید گفت انتخابات آزاد به شعاری برای دشمنان انقلاب اسلامی نیز تبدیل شده است.
وی گفت: امروز انتخابات آزاد ادعای پسر شاه مخلوع نیز شده است به نحوی که وی در انگلستان با کمک استعمارگران انگلیسی کمپین انتخابات سال ۹۲ را تشکیل و رهبری می‌نماید.
وی پیش بینی کرد که به لطف خدا و یاری امام زمان فتنه سال ۹۲ بسیار رسواتر و مفتضح‌تر از فتنه سال ۸۸ است. فتنه ۸۸ با رمز تقب در انتخابات ظهور کرد، اما با افشاگری‌های مقام معظم رهبری پرده از چهره نکبت بار طراحان این فتنه بزرگ برداشته شد.

بی‌اعتنایی دولت به تذکر خامنه‌ای در مورد بودجه

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس روز جمعه ۲۹ دی گفت یک هفته پیش در مورد علت تاخیر در ارائه لایحه بودجه از احمدی‌نژاد توضیح خواستیم که پاسخی نداده. دولت به تذکر علی خامنه ای در این مورد نیز اعتنایی نکرده است.

به گزارش دویچه وله، مطابق ماده ۱۸۶ آیین نامه داخلی مجلس دولت موظف است لایحه‌ی بودجه را حداکثر تا ۱۵ آذر ماه به مجلس ارائه کند. تاخیرهای طولانی دولت محمود احمدی‌نژاد در اینکار بیش از پیش نشان می‌دهد که مجلس راهکار یا اراده‌ای برای به اجرا درآمدن این آیین‌نامه ندارد.

دولت در واپسین سال بر سر کار بودن احمدی‌نژاد، با گذشت یک ماه و نیم از مهلت مجلس، حتا به تذکر  علی خامنه‌ای نیز در مورد ارائه هر چه سریع‌تر لایحه بودجه اعتنایی نکرده است. متوسط تاخیرهای ارائه بودجه در دولت نهم حدود ۴۰ روز و در دولت دهم تا کنون بیش از ۵۰ روز است.

بی‌اعتنایی به مجلس و خامنه‌ای
موضوع تذکر خامنه‌ای به دولت را رئیس مجلس علی لاریجانی ۲۷ دی ماه برای نخستین بار علنی کرد. به گزارش خبرگزاری مهر لاریجانی روز چهارشنبه گفت که در نامه‌ای "مضرات تاخیر دولت در ارایه لایحه بودجه" را به اطلاع خامنه‌ای رسانده و او نیز "در این باره به دولت تذکر" داده است.

رئیس مجلس تاریخ دقیق این تذکر را افشا نکرد اما اظهارات روز جمعه، ۲۹ دی محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل نود نشان می‌دهد که این تذکر دست‌کم یک هفته پیش داده شده و دولت همچنان به آن بی‌اعتناست.

خبرگزاری مهر از قول پورمختار نوشت: «رئیس مجلس پس از این نامه‌نگاری که هفته گذشته انجام شد، نامه مذکور را برای پیگیری و رسیدگی به کمیسیون اصل نود ارجاع داد.» او می‌افزاید کمیسیون نیز نامه‌ای به رئیس دولت نوشت و "خواستار توضیح در خصوص دلایل تاخیر در ارائه لایحه بودجه شد."

معاون سیاسی دفتر احمدی نژاد : مخالفان احمدی‌نژاد مسلمان نیستند

فردا: محمد جعفر بهداد معاون سیاسی دفتر احمدی نژاد امروز در یادداشتی در روزنامه ایران با عنوان " احمدی نژاد باج نمی دهد، حتی به شما دوست عزیز!" نوشت: کسانی که از اشارات و تصریحات احمدی نژاد  درباره محبت ، پاکی ، عدالت، امام زمان  و حکومت جهانی حضرت ولی عصر ، احساس نگرانی می کنند شایسته نیست آنهارا مسلمان و انقلابی بنامیم!، چه رسد به این که بخواهند به مرجع و میزان تشخیص مسلمانی و ولایتمداری افراد در جامعه تبدیل شوند.

بهداد در ادامه این یادداشت اینگونه می نویسد که: آنها از یک طرف مدعی اند دولت مشغول تزریغ منابع مالی به مردم است تا به جلب آرای انتخاباتی آنان برای تعیین رئیس جمهور آینده بپردازد و از سوی دیگر دائما بر قصد دولت برای ایجاد نارضایتی های شورش انگیز اجتماعی تاکید می کنند. معلوم نیست این جماعت بر اساس کدام منطق و روش محاسباتی ، رضایتمندی مردم از برخورداری مادی را زمینه ایجاد اغتشاش خیابانی و شوریدن علیه نظام می دانند!؟

 

عکس/ صفحه اول امروز روزنامه ها، شنبه 30 دی، 19 ژانویه