۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۸, چهارشنبه

محمد خاتمی: خوشحالم آقای هاشمی می‌آیند


در نخستین روز ثبت‌نام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، محمد خاتمی در دیدار با گروهی از روزنامه‌نگاران گفت که هاشمی رفسنجانی نامزد خواهد شد. وی افزود که اگر هاشمی بیاید، ایران از این مرحله دشوار عبور خواهد کرد.
سایت شخصی محمد خاتمی نوشته است، جمعی از خبرنگاران و اصحاب رسانه روز سه‌شنبه (۱۷ اردیبهشت/۷ مه) میهمان رئیس جمهور سابق بودند و از او خواستند که در صحنه انتخابات حضور داشته باشد.

خاتمی در این دیدار به حاضران گفته است: «خوشحال شدم وقتی دیروز جناب آقای هاشمی گفتند که حاضرند بیایند، البته در صورتی که رهبری مخالف نباشند. درست است اگر رهبری نخواهند هرکس که بخواهد بیاید مشکل ایجاد می‌شود و من می‌گویم چرا رهبر معظم مخالف باشند؟!»

خاتمی در آغاز سخنان خود از نحوه برگزاری و سازوکار انتخابات در ایران انتقاد کرد و گفت: «اول باید مشخص کنیم که هدفمان از انتخابات چیست؟ طبعاً انتخاباتی که همه چیزش طبیعی باشد، راهی است برای به دست گرفتن قدرت و معیارش هم رأی مردم است. اما در موقعیتی هستیم که ساز و کار انتخابات از این جهت مشکل دارد.»

خاتمی افزود، در مقابل ما کسانی هستند که یک رویه دیگر را می‌پسندند و اگر کسی هم درباره این رویه انتقاد کند و راه بهتری را برای جامعه و کشور در نظر داشته باشد، اجازه حضور را از او می‌گیرند.

خاتمی با اشاره به فضای سنگین امنیتی در ایران گفت: «برای اینکه افراد بیایند و حضور پیدا کنند، درها بسته شده است... من می‌توانم ده‌ها شخص را نام ببرم که جوان و خوش‌فکر و تحصیل‌کرده هستند و شایستگی مسؤولیت‌های بالا را دارند، ولی حتی امکان عرضه شدنش به جامعه و شناخته‌شدنشان را گرفته‌اند. انتخابات شورای شهر را نگاه کنید. فعلاً همه را تهدید می‌کنند که رد صلاحیت می‌شوید تا آن‌ها را وادار کنند که انصراف بدهند. طبعاً در مورد ریاست جمهوری بدتر. این طور نیست که ما نیرو نداشته باشیم، اما امکان حضور آن‌ها فراهم نیست. »
خاتمی درباره احتمال حضور خود در انتخابات به عنوان کاندیدا، میزان برخورداری از رای مردم و نیز احتمال رد صلاحیت‌اش از سوی شورای نگهبان گفت، «من به هیچ وجه نگرانی از رأی مردم ندارم. از قضاوت‌های دستگاه‌هایی که همواره جهت‌گیرانه اقدام کرده‌اند نیز نگران نیستم. نه مثبتش سرافرازی می‌آورد و نه منفی آن موجب سرافکندگی است.»

خاتمی تاکید کرد: «ولی مهم این است که ببینیم حاصل کار چه می‌شود و نتیجه‌اش برای جامعه چیست؟ درست است که کشور بحرانی است اما آمدن باید تهدیدها را کم کند و توان نجات مملکت از اقتصاد ویران و مدیریت آشفته و وضع بد معیشت و امنیت مردم را داشته باشد.»

«آمدن هاشمی به معنای برد همه است»

خاتمی در یکی از سخنرانی‌های قبلی خود (شنبه ۷ اردیبهشت) گفته بود: «آیا فردی که به عنوان یک شهروند عادی هم محدودیت زیادی برای صحبت کردن و اظهار نظر و سفر کردن دارد و در معرض انواع تهمت‌ها است، به سادگی اجازه می‌دهند اوضاع به دست او سپرده شود؟»
محمد خاتمی در سخنان روز سه‌شنبه خود نیز با ابراز تردید نسبت به نتایج حضور خود در انتخابات ۲۴ خرداد گفت: «آیا انتخابات اگر به گونه‌ای باشد که بر بحران بیفزاید و به جای ده‌ها زندانی که داریم صدها زندانی پیدا شود و به جای حصر سه نفر ده‌ها نفر در حصر قرار بگیرند و جریان مدنی اصلاح‌طلب و خیرخواه و تحول‌خواه از این که هست هم محدودتر شود و بدتر از همه به جای کم‌شدن فشار اقتصادی و تهدید خارجی و تنگنای امنیتی، همه این‌ها روی مردم بیشتر شود، آیا اعلام حضور منطقی است؟»

برداشت اغلب تحلیل‌گران از چند سخنرانی اخیر خاتمی این است که او تمایلی به حضور در انتخابات ندارد. گفته‌های امروز او درباره آمدن هاشمی رفسنجانی تقریبا به این موضوع قطعیت داد. هفته‌ی پیش هاشمی رفسنجانی با گفتن اینکه "نمی‌گویم نمی‌آیم" احتمال کاندیداتوری خود در انتخابات خرداد را افزایش داد.
علاوه بر این، سعید حجاریان، عضو رهبری جبهه مشارکت، دو هفته پیش گفته بود که محمد خاتمی کاندیدا نخواهد شد، ولی هاشمی رفسنجانی در "دقیقه ۹۰" وارد صحنه‌ی انتخابات خواهد شد.
محمد خاتمی در پایان سخنان روز سه‌شنبه خود درباره هاشمی رفسنجانی گفت: «هاشمی یک سرمایه است و بدون تردیدی از جمله افرادی که به حقوق و حرمت مردم ایمان دارد و از آن دفاع می‌کند و نیز خواستار عدالت در جامعه است و نیز آمدن ایشان یقیناً دیدگاه بین‌المللی را نسبت به ایران تعدیل می کند و همین باعث گشایش یا کم شدن تنگناها می‌شود و نیز ایشان طرفدار فضای باز برای همه جریان‌ها و مدافع تشکل‌ها و بخش خصوصی است علاوه بر آگاهی تجربه گران‌قیمت ایشان در مدیریت کشور و آمادگی همه نیروها و حتی جناح‌ها برای همکاری با ایشان خود مزیت بزرگی برای ایجاد دولتی منطق‌گرا، کاردان و مفید است.»

خاتمی در پایان سخنانش افزود: «مطالبه مردم هم لااقل بسیاری از آنان که به من دسترسی دارند این است که یا من یا جناب آقای هاشمی باید بیایید و مطمئن هستم که اگر همه بخواهیم و همه دستگاه‌ها کمک کنند آمدن هاشمی به معنی برد همه است و خدا کند چنین شود.»

رئیس جمهور پیشین اصلاح‌طلب ایران در پایان سخنان خود افزود: «خوشحالم آقای هاشمی می‌آیند. اگر آقای هاشمی بیاید به یاری خدا از این مرحله دشوار می‌گذریم. دل‌ها نزدیک می‌شوند و سوء‌ظن‌ها کم می‌شود. و بار دیگر حضور مردم و داوری ایشان کارساز خواهد شد.»

طی روزهای گذشته برخی از اطرافیان آیت‌الله خامنه‌ای، از جمله برادر بزرگ او، حملات تندی علیه هاشمی رفسنجانی ابراز داشته بودند.

سازمان بازرسی ایران: معاون رئیس‌جمهور قرارداد ۴۵۰ میلیون یورویی را بدون مناقصه واگذار کرد


بی بی سی : سازمان بازرسی کل کشور ایران با انتشار جزئیات یک قرارداد ساخت و ساز، معاون اجرایی رئیس جمهوری ایران را متهم کرده است که خارج از چارچوب‌های قانونی، یک قرارداد کلان را "بدون برگزاری مناقصه" واگذار کرده است.
روابط عمومی سازمان بازرسی کل کشور ایران با کلیک انتشار اطلاعیه‌ای در سایت این سازمان، اعلام کرده است که حمید بقایی، کلیک معاون اجرایی رئیس‌جمهوری ایران در نامه‌ای به یکی دیگر از معاونت‎های ریاست جمهوری دستور داده است تا با "ترک تشریفات مناقصه" قرارداد "۴۵۰ میلیون یورویی احداث سالن اجلاس کیش" به یک شرکت خصوصی واگذار شود.
۴۵۰ میلیون یورو با قیمت فعلی ارز در ایران معادل حدود دو هزار میلیارد تومان است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط سازمان بازرسی ایران، آقای بقایی در سال ۱۳۸۹ زمانی که دبیر شورای عالی مناطق آزاد بود، دستور اجرای این پروژه را صادر کرده است.
سازمان بازرسی ایران می‌گوید که شرکت خصوصی مجری پروژه، چهار روز قبل از واگذاری قراداد تأسیس شده است.
سازمان بازرسی کل کشور وابسته به قوه قضاییه ایران، مسئول بازرسی و رسیدگی به تخلف‌ها در وزارتخانه‌ها و سازمان‌های دولتی و حکومتی است.
مصطفی پورمحمدی، رئیس این سازمان که از منتقدان محمود احمدی‌نژاد است، چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی از پرونده "قرارداد ۴۵۰ میلیون یورویی" خبر داده بود.
آقای بقایی، معاون اجرایی رئیس جمهوری ایران در واکنش به اظهارات آقای پورمحمدی گفته بود: "خبر انعقاد قرارداد سازمان منطقه آزاد کیش به مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان اساسا دروغ است و چنین قراردادی وجود خارجی ندارد."
رئیس سازمان بازرسی کل ایران که برای کلیک نامزدی انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ ابراز آمادگی کرده، پیش‌تر تهدید کرده بود که اسناد این مناقصه را منتشر خواهد کرد.
سازمان بازرسی امروز، سه شنبه ۱۷ شهریور، با کلیک انتشار چند سند اعلام کرده است که درباره این قراداد، پرونده کیفری تشکیل شده و عده‌ای برای پاسخگویی به دستگاه قضایی احضار شده‌اند.
بر اساس روایت سازمان بازرسی کل کشور، قرار بوده برای برگزاری اجلاس سران کشورهای غیرمتعهد در سال ۱۳۹۱ سالن بزرگی در تهران ساخته شود، اما بعد از مدتی پروژه ساخت این سالن به جزیره کیش منتقل شده است.
سازمان بازرسی می‌گوید برای این پروژه هزینه زیادی صرف شده اما سالن "به‌موقع آماده نشده است."
دیروز، دوشنبه ۱۶ اردیبهشت، کلیک سخنگوی قوه قضاییه ایران از این که چنین اتهامی توسط رئیس سازمان بازرسی کل کشور ایران مطرح شده است، انتقاد کرد. 

نفت سر سفره مردم نیامد، یارانه نان قطع شد


دولت درصدد حذف یارانه نان است! یک نماینده مجلس ایران می‌گوید، احمدی‌نژاد زمانی که می‌خواست بر مسند بنشیند، مدعی بود که نفت را بر سر سفره‌های مردم می‌برد. نفت را نیاورد، حالا می‌خواهد یارانه نان را از آنان بگیرد.
دو هفته پیش از این احمد توکلی، یکی از نمایندگان اصول‌گرای مجلس با انتقاد از موج تازه گرانی در ایران در نشست علنی مجلس گفت: «به داد مردم برسید، کمر مردم و تولید از این گرانی‌ها شکسته است. مردم گوشت نخورند، حبوبات نخورند، اشکنه هم نخورند که یک قاشق روغن می‌خواهد؟»

احمد توکلی این حرف‌ها را زمانی گفت که قیمت گوشت ۶۰ درصد و روغن ۳۵ درصد افزایش یافته بود. اکنون روزنامه شرق خبر داده که دولت درصدد حذف یارانه نان است. به این ترتیب مشکل از اشکنه با یک قاشق روغن نیز فراتر می‌رود و شامل نان خالی سفره مردم نیز می‌شود.

محمدرضا فرزین دبیر ستاد هدفمندی یارانه‌ها روز دوشنبه (۱۶ادریبهشت/۶ مه) خبر داد که در سال‌جاری یارانه نان از پرداخت‌های نقدی خانوارها حذف خواهد شد.

روزنامه شرق در شماره روز سه‌شنبه (۱۷ اردیبهشت/۷ مه) در گزارشی در این باره نوشت، شعارهای گسترش رفاه و آسایش دولت احمدی‌نژاد نه‌تنها تحقق پیدا نکرده که در این روزها به نظر می‌رسد زندگی عادی و طبیعی را بر مردم سخت کرده است.

به نوشته شرق این نکته را نماینده مجلس نیز تایید می‌کند. امید کریمیان، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، در گفت‌وگو با شرق می‌گوید: «دولت زمانی که می‌خواست بر مسند بنشیند، مدعی بود که نفت را بر سر سفره‌های مردم می‌برد. نفت را نیاورد، حالا می‌خواهد یارانه نان را به عنوان قوت لایموت مردم از آنان بگیرد.»

امید کریمیان گفته است: «پیش‌بینی می‌شد ارز مرجع و یارانه‌ها حذف شود، اما گمان نمی‌شد این حذف و تعدیل از نان شروع شود. در شرایطی که هنوز برخی کالاهای لوکس که موردنیاز اقشار آسیب‌پذیر نیست، یارانه دریافت می‌کنند، دولت با حذف یارانه نان که رقم قابل‌توجهی برای دولت نیست، اما در زندگی مردم تاثیر دارد، آن‌ها را دچار ضرر و نارضایتی می‌کند.»

یارانه نان معادل سه‌هزار تومان برای هر نفر در یک ماه بود. با حذف آن دولت معادل ۲۲۲ ‌میلیارد تومان در ماه درآمد خواهد داشت. امید کریمیان، نماینده مجلس خواستار آن شده که «دولت پاسخ دهد که درآمد حاصل از حذف یارانه نان را می‌خواهد صرف چه اموری کند و در کجا آن را هزینه کند؟»

برداشت انتخاباتی دولت از محل حذف یارانه‌ها

در مورد چرایی حذف ارز مرجع و یارانه نان توسط دولت، ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به شرق گفته است دولت اهداف انتخاباتی از این کار دارد. «دولت با حذف ارز مرجع و یارانه نان، موجب نارضایتی مردم خواهد شد و اهدافی را در این میان دنبال می‌کند.»

به گفته نکو، با نزدیک‌شدن به زمان انتخابات در صورتی که کاندیدای موردنظرشان تایید شود، با پرداخت سود سهام، یارانه بیشتر یا کمک‌های غیرنقدی به اقشار کم‌درآمد، نشان می‌دهد که اگر در جایی دیگر یارانه و ارز مرجع را حذف کردیم، این بار خدمتی دیگر را برای آسودگی زندگی ارایه می‌کنیم.

به گفته این نماینده مجلس، در صورتی که کاندیدای دولت (برای انتخابات ریاست جمهوری) مورد تایید قرار بگیرد و به انتخابات راه پیدا کند، دولت از منافعی که کسب کرده ممکن است در اردیبهشت‌ماه‌ با واریز مبلغ ۲۵۰ هزارتومان، به نفع خود استفاده کند یا با عناوین دیگری مانند هدیه، از این منابع استفاده کند.