کلمه- گروه خبر: در حالی که حامیان مصباح و جبهه پایداری در تلاشند که گزارش حادثه قم در مجلس خوانده نشود، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس این حادثه را فتنه می نامد و عاملان آن را فرقان جدید و می گوید که هدف نهایی آنان رهبری است. در همین حال نماینده دیگری بر این باور است که حتی در زمان شاه هم با علما و مراجع اینگونه نشد.
هفته گذشته با مشخص شدن نام طلاب موسسه تحت مدیریت مصباح یزدی و برخی از مقامات امنیتی و دو نماینده مجلس گزارش حادثه قم ابعاد تازه تری به خود گرفته و سردار جواد کریمی قدوسی از اعضای جبهه پایداری انتشار آن را خلاف وحدت جامعه خواند و پس از آن با نوشتن نامه به رهبری این گروه در تلاش است تا مانع از خواندن گزارش تحقیق و تفحص در مجلس شود.
در جریان حمله به رییس مجلس فیلمی از جلسات حامیان دولت در قم منتشر شد که اعضای جبهه پایداری چون حسینیان، حمید رسایی و کوچک زاده از سخنرانان اصلی آن بودند. شرکت کنندگان در آن جلسات از برهم زنندگان جلسه علی لاریجانی در قم بوده اند.
بر خلاف ادعاهایی که از سوی اعضای جبهه پایدای می شود، کمیسیون تحقیق و تفحص به این نتیجه رسیده که این برنامه کاملا سازماندهی شده بود و دواتگری گفته است که تمام اسامی مشخص است، عضو جبهه افراطی پایداری، با انتقاد از گزارش مجلس از حادثه قم این گزارش را غیر مستند و دارای ایرادات متعدد خوانده و ادعا دارد که انتشار این گزارش به ضرر وحدت جامعه است. کسی از وحدت جامعه سخن می گوید که طی سالهای گذشته رد پای اظهار نظرها و عملکرد گروه متبوعش در اکثر حملات تخریبی به مسئولان، علما و مراجع بوده است.
هر چند روز گذشته مدیر دفتر مصباح یزدی مداخله اعضای موسسه تحت مدیریت مصباح در حادثه قم را رد کرد، اما حسینی نقوی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفته است: برای ما محرز است بعضی از اعضای پرتو در شکلگیری این فتنه نقش داشتهاند. این موضوع را در گزارش به صورت مستند ثابت کردهایم، اما هرگز نمیخواستیم که کل حلقه پرتو را به ایفای نقش در این زمینه متهم کنیم. تنها تاکید کردهایم که بعضی از اعضای حلقه پرتو در به همخوردن سخنرانی رییس مجلس در قم نقش داشتهاند.
اینک سید هادی حسینی این حادثه را ” فتنه ۲۲ بهمن قم” خوانده است و گفته فتنه قم زنجیرهای است و اگر چشم فتنه را درنیاوریم قطعاً بدانید توهین به علما و شخصیتها تداوم خواهد یافت.
نماینده مجلس بدون اشاره به جزییات حمله سازماندهی شده به بیوت و دفاتر آیات منتظری و صانعی و جوادی آملی در قم افزود: اگر روزی که در بیوت علما، عمامه از سر عالم و مرجع جهان تشیع و افتخار جهان انداخته شد، مسئولان پیگیری میکردند اینگونه نمیشد.
حسینی با تاکید بر اینکه مجلس باید چشم فتنه را دربیاورد، افزود: اینها نهایت هدفشان رهبری است که البته “زهی خیال باطل”.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس از هیات رئیسه مجلس خواست تا واقعیت را به مردم بگوید و عوامل را به مردم معرفی کند.
پیش از این نیز برخی از علما نسبت به افراطی گرایی های گروه مصباح هشدار داده بودند. بعد از انتخابات نیز حتی محمد یزدی، رییس مجمع مدرسین قم مصباح یزدی را به اختلاف افکنی در میان روحانیون متهم کرده بود.
در همین حال مهدی دواتگری از اعضای کمیته حقیقتیاب روز گذشته در گفت و گویی با سایت الف از عدم تمایل مصباح و مسئولان موسسه پرتو برای دیدار با آنان خبر داد و با تکرار تحقیق و تفحص مجلس و تبادل ۳۵ هزار پیامک در دو ساعت بیان کرد که در تمامی فیلمهای مربوط به این مراسم به اضافه فیلمهای دوبینهای مدار بسته را دیدیم وبا بعضی از مسببان و متهمان هم ملاقات داشتیم. درنهایت ما در این راستا، جمعبندی خودمان را در قالب گزارش ارائه کردیم. این گزارش کاملا مستند است و هیچ شک و شبههای در آن نیست. اما طبیعتا بعضی از آقایان که این گزارش باب میل آنها نبوده تلاش میکنند نسبت به آن خدشه وارد کنند.
ابن نماینده مجلس با اشاره به اسامی برخی از شخصیت های و افراد وابسته به نهادها می گوید: در این گزارش اسامی گروهها و نهادهایی برده شده اما این به آن معنی نیست که آن نهادها مورد اتهام باشند. تنها به وابستگی آنها به نهادهای مختلف در گزارش اشاره شده است.
در همین حال، منصور حقیقتپور مسئول کمیته تدوین گزارش ۲۲ بهمن قم در گفت و گو با شرق گفته است: رفتاری که افراطیون در حادثه ۲۲ بهمن قم با مراجع داشتند؛ شاه هم با آنها نداشت. علمای قم به نمایندگان مسوول تهیه گزارش قم گفته بودند که این حادثه یک اقدام زنجیرهای بوده و در سنوات گذشته نظیر اینگونه حوادث از سوی برخی افراد، بسیار رخ داده؛ متاسفانه افراطیون در این سالها حتی از انداختن عمامه علما کوتاهی نکردند. برخورد با این جریانها یکی از انتظارات ۲۰ساله مراجع و علما بوده، ازاینرو این بزرگواران خواستار برخورد جدی و قاطع با متخلفان بودند.
به گزارش کلمه، بیست و دو بهمن ماه سال گذشته، عده ای حدود ۱۰۰ نفر از حامیان محمود احمدی نژاد که برخی از آن ها کفن پوش بودند، بلافاصله پس از آن که علی لاریجانی پشت تریبون قرار گرفت، شروع به سردادن شعارهایی از جمله “لاریجانی، بصیرت، بصیرت”، “خواص بی بصیرت، مایه ننگ ملت” و… کرده و با پرتاب مهر مانع از ادامه سخنرانی وی شدند. اقدام این گروه بازتاب بسیاری گسترده ای در میان محافل سیاسی و مذهبی داشت به طوری که برای بررسی دقیق آن پرونده ای در مجلس شورای اسلامی تشکیل شد.
این اتفاق در حالی رخ داد که احمدی نژاد در جلسه جنجالی استیضاح وزیر کار اتهاماتی را به خانواده علی لاریجانی کرد و رییس مجلس به درشتی با وی برخورد کرد.
شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه در تاریخ ۱۵ خرداد ۱۳۸۵ نیز شاهد بی حرمتی عده ای از شاگردان مصباح یزدی به آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام بود، یعنی درست یک سال بعد از تهمتهایی که محمود احمدی نژاد نسبت به آیت الله هاشمی رفسنجانی زد،
“مسعود شفیعیکیا” که مدتی با نام حجت الاسلام “ش” معروف شده بود، از نزدیکان به موسسه پژوهشی امام خمینی و جبهه پایداری، عامل اصلی اخلال در سخنرانی ۱۵ خرداد ۱۳۸۵ هاشمی رفسنجانی و سخنرانی علی لاریجانی در قم، اخلال در جلسات مراجع تقلید و حمله به بیوت علما، اخلال در سخنرانی سید حسن خمینی است که چندی پیش در سخنرانی اسفندیار رحیم مشایی با وی عکس یادگاری گرفت.