۱۳۹۲ شهریور ۲۶, سه‌شنبه

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 27 شهریور، 18 سپتامبر
























رهبری: فعالیت سپاه در عرصه سیاسی ضرورتی ندارد

هر چند طی سالهای گذشته همواره رهبری بر ضرورت حضور سپاهیان در عرصه های مختلف سیاسی تصریح داشته است، اما امروز او می گوید: فعالیت سپاه در عرصه سیاسی ضرورتی ندارد.
روز گذشته حسن روحانی رییس جمهور با استناد به سخنان امام خمینی سپاهیان را از مداخله در امور سیاسی منع کرد و تصریح داشت که سپاه باید فراتر از حرکت های جناحی سپاه همه مردم باشد.
امروز نیز آیت الله خامنه ای با تاکید بر اینکه فعالیت سپاه در عرصه سیاسی ضرورتی ندارد، می افزاید: سپاه برای حفاظت از انقلاب، حتماً باید از تحولات و جریانهای عرصه های مختلف شناخت کافی و کامل داشته باشد.
وی بلافاصله در همین زمینه به یک خَلط مبحث در مباحث سیاسی اشاره کرده و اضافه می کند: ضرورتی ندارد سپاه در عرصه سیاسی فعالیت کند اما پاسداری از انقلاب نیازمند شناخت دقیق واقعیت هاست بنابراین نمیشود مجموعه ای که بازوی نگهبان انقلاب است درباره جریانهای گوناگون انحرافی، غیر انحرافی وابسته و یا دیگر جریانهای سیاسی، چشمی بسته و نابینا داشته باشد.
آیت الله خامنه ای، “انقلابی زیستن و انقلابی ماندن” و “ثبات قدم” را از جلوه های زیبای سپاه پاسداران خواند و خاطر نشان کرد: این تشکیلات قوی بنیه، هیچ گاه به بهانه هایی نظیر بروز تغییرات در جهان و ضرورت تغییر در داخل، از راه اصلی و صحیح منحرف نشد.
وی با تأکید بر این که نباید چالش اصلی را به چالش های خطی، رویارویی های جناحی و تقابل های فردیِ این و آن تقلیل داد خاطر نشان کرد: چالش اصلی، مقابله نظام سلطه با پیام شوق آفرین انقلاب اسلامی یعنی خودداری از ظلم و مظلوم واقع نشدن است.
در آستانه سفر روحانی به امریکا، رهبری سپس با اشاره به پیچیدگی های دنیای دیپلماسی افزود: عرصه دیپلماسی، عرصه لبخند و درخواست مذاکره و مذاکره است اما همه این رفتارها باید در چارچوب چالش اصلی فهم و درک شود.
رهبری در موافقت با حرکت های صحیح و منطقی در سیاستهای خارجی و داخلی ادامه داد: با مسئله ای که سالهای پیش نرمش قهرمانانه خواندم موافقم چرا که این حرکت در مواقعی بسیار خوب و لازم است اما با پایبندی به یک شرط اصلی.

حضور خانواده ستار بهشتی در پزشکی قانونی و روایتی جدید از علت حادثه

سحام نیوز:‌ چند روز پیش بود خانواده ستار بهشتی برای فرزند شهیدشان مراسم تولد گرفتند تا ضمن زنده کردن دوباره نام و یاد این وبلاگ نویس؛ پیام مظلومیتش را به همگان اعلام کنند. در همین زمینه وهمزمان با برگزاری مراسم تولد ستار؛ یکی از نزدیکان به خانواده وی با سحام مصاحبه کرد.
البته لازم به توضیح است که ستار بهشتی متولد اول شهریورماه ۱۳۵۶ بود و خانواده وی به دلایلی از جمله فوت مرحوم رشید اسماعیلی این مراسم را با تاخیر برگزار نمودند.

این فرد نزدیک به خانواده ستار بهشتی از فشارهای مدام و تهدیدهای پیدا و پنهان برخی نهادهای امنیتی و قضایی به خانواده؛ بخصوص خواهر ستار بهشتی می گوید و  تاکید می کند که هنوز هم بر سر مزار ستار مامورینی هستند که برای ایجاد خفقان و رعب و وحشت حضور دارند اما ما از مردم بخصوص اهالی محل بخاطر همراهی شان در این مدت سپاسگذاریم.

این فرد مطلع و نزدیک به خانواده ستار بهشتی که نخواست نامش فاش شود در رابطه با روند پرونده ستار گفت که بعد از اطلاع رسانی های مکرر و عدم تسلیم خانواده در برابر فشارهای مامورین امنیتی و بازپرس؛ افرادی روانه منزل مادر ستار شدند و با معرفی خود بعنوان خبرنگار و فعال جنبش سبز سعی در جلب نظر خانواده را داشتند. البته برای مدتی هم موفق شدند لیکن از آنجایی که خداوند حامی مظلومان است دست آنها رو شد. جالب آنکه این افراد بارها سعی داشتند مطالبی را به خانواده القا نمایند که آنها باز گو کنند و خوشبختانه موفق به این کار نشدند. از جمله کارهایی که ایشان اصرار داشتند می توان به اصرار برای تکذیب خبرهای منتشر شده در سایت ها، عزل خانم پور فاضل وکیل پرونده؛ اصرار برای گرفتن وکیلی دیگر و نهایتا شایعه پراکنی در مورد خواهر ستار بهشتی از جمله آنکه وی با بازپرس پرونده هماهنگ کرده تا پرونده به نتیجه نرسد و از دادگاه پول دریافت نموده است و … .
این فرد نزدیک به خانواده ستار در ادامه ضمن تکذیب شایعات گفت که تا این لحظه هیچ گونه وجهی از هیچ ارگان؛ برای کمک یا رضایت خانواده ستار توسط ایشان دریافت نشده و بارها مادر ستار اعلام نموده خون فرزندم فروشی نیست.
وی درباره روند پرونده این فعال مدنی سیاسی گفت که چندی پیش از سوی پزشکی قانونی خانواده ستار را دعوت کردند. طی این ملاقات عکس های محدودی از برخی بخش های پیکر ستار پس از فوت را به آنها نشان داده بودند. اما هرگز تصاویر کامل از بدن ستار را به آنها نشان ندادند. در آن عکس ها آثار کبودی و ضرب و شتم هویدا بود و دکتر نیز بسیار تلاش نمود تا بتواند خانواده را متقاعد نماید که این قتل غیرعمد و بوده و ستار بر اثر شوک روانی فوت شده است.
وی در ادامه گفت:‌ اما در نهایت ایشان گفته که احتمال دارد جسمی به نقاط نرم بدن ستار اصابت کرده باشد و ما در معاینات متوجه نشده باشیم. این گفتار معاون پزشکی قانونی دقیقا پس از مصاحبه مادر ستار بهشتی و درخواست وی برای نبش قبر و تعیین چگونگی مرگ فرزندش انجام شد.

در آن جلسه سحر بهشتی می گوید که در صورتی که عکس ها را به مادر نشان دهید و اتفاقی برای مادرم بیافتد مسئولیت آن به عهده شماست.

این فرد مطلع همچنین افزود:‌ اتفاقا پس از چند روز نیز خانم پور فاضل که با تهدیدات شدید امنیتی مجبور به سکوت و عدم مصاحبه شده اند نیز با سایت امنیتی تسنیم مصاحبه نمود و گفت که «کیفر خواست صادر شده و در آن قتل غیر عمد عنوان شده است.» من تاجایی که همراه خانواده بوده ام اطلاع دارم که بازپرس پرونده که از وی می توانم بعنوان مرتضوی دوم دستگاه قضایی نام ببرم تلاش بی وقفه ای نموده تا بتواند قاتل را از چنگال عدالت رهایی بخشد.

وی در خصوص وضعیت خانواده ستار به سحام گفت: خانواده بی نهایت تحت فشار هستند و مادر ستار دچار بیماریهای بیشتری شده است. تنها آرزوی مادر ستار این است که این پرونده به دادگاه برود و رایی عادلانه صادر گردد؛ اما بعید می دانیم که چنین اتفاقی رخ دهد چرا که در صورت برخورد قاطع؛ دیگر هیچ بازجویی حاضر به شکنجه نخواهد بود و این امر باعث مخالفت سیستم امنیتی است.

این فرد مطلع در مورد اتفاقات گذشته بر ستار و رفتار ماموران با وی گفت:‌ بازجوی ستار وی را تهدید به قتل کرده بود و رسما گفته بود که می کشمت. حتی از زبان یکی از دوستان ستار شنیدم که فایل صوتی از ستار دارد که در آن ستار ادعا کرده در طول مدت دستگیری مرتبه اول که سه روز بازداشت بوده ماموران تهدید کرده اند که به زودی مادرت رخت عزا به تن خواهد کرد.

در پایان این مصاحبه؛ این شخص خطاب به آیت الله خامنه ای گفت که از شما تقاضا دارم با ورودتان به این پرونده از پایمال شدن خون یکی از سادات به دست عوامل تحت امرتان جلوگیری کنید. همچنین به آقای رییس جمهور هم باید عرض کنم که شما قسم یاد کردید که حافظ و مجری قانون باشید و امروز پایبندی خودتان را ثابت نمایید و به رییس قوه قضائیه عرض می کنم آخرت خود را فدای مطامع دیگران نکنید. می دانید و می دانیم که ستار زیر شکنجه کشته شده است پس بجای پایمال نمودن حق این خانواده داغدار بر مدار حق باشید و نظام و ایران و حکومت را از هر اتهامی در این خصوص مبرا سازید. همچنین از آیات عظام تقاضا دارم که در برابر این گونه رفتارها سکوت نکنند و باعث نشوند که هر روز یکی از فرزندان بیگناه این وطن به دست افرادی لاابالی به قتل برسد.

متهم جنایت کهریزک به دادسرا احضار شد اما نیامد

وکیل مدافع خانواده مرحوم روح الامینی از احضار سعید مرتضوی متهم جنایت کهریزک و دادستان سابق تهران به دادسرا در رابطه با بخش دیگری از حادثه بازداشتگاه کهریزک خبر داد. این در حالی است که بعلت تغییر مکان مرتضوی از خانه های سازمانی آدرسی از وی در دسترس نیست.
هر چند بر اساس قانون فرد متهم باید هرگونه تغییر در شماره تماس و آدرس را به مقامات قضایی اعلام کند اما دادستان سابق که تنها به دویست هزار تومان جریمه محکوم شده است، حتی به رغم خبر قبلی مبنی بر عدم در دسترس بودن متهم جنایت کهریزک هنوز در دادسرا حاضر نشده است.
«میرمجید طاهری» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا، با بیان آنکه بخشی از شکایت ما همچنان در دادسرا جریان دارد و پیگیر آن هستیم، افزود: خیلی وقت است که مرتضوی درباره این بخش از شکایت ما به دادسرا احضار شده ولی هنوز در دادسرا حاضر نشده است.
وکیل مدافع خانواده مرحوم روح الامینی گفت: این بخش از شکایت صورت گرفته نیز سیر قانونی خود را در دادسرا طی می کند و منتظر حضور مرتضوی در دادسرا هستیم.
طاهری یادآور شد: این بخش از پرونده در واقع ادامه پرونده قبلی است که دادسرا به دادگاه ارسال نکرده بود و در این بخش نیز حیدری فرد و مرتضوی مورد شکایت واقع شده اند.
وکیل مدافع خانواده مرحوم الامینی با بیان اینکه قانون برای همه یکسان است، گفت: اگر مرتضوی در دادسرا حضور نیابد باید مطابق قانون با وی برخورد شود.
وکیل مدافع خانواده مرحوم روح الامینی همچنین درباره پرونده قضات کهریزک که خرداد ماه امسال محاکمه متهمان آن برگزار و منجر به صدور رای شد، گفت: این پرونده نیز برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به دیوان عالی کشور ارسال شده و به شدت پیگیر آن هستیم.
وی با بیان آنکه رسیدگی های دیوان عالی کشور شکلی است، افزود: البته باید به این مساله توجه داشت که این پرونده یک پرونده معمولی نیست و لوایح زیادی در آن وجود دارد و تحقیقات بسیاری در این زمینه صورت گرفته است.
طاهری یادآور شد: در واقع این پرونده ادامه همان پرونده دادسرای نظامی است که خیلی ها محاکمه شدند و از خیلی از افراد و شهروندان عادی تحقیق شد، هرچند که اوراق این پرونده زیاد است.
براساس این گزارش، دادگاه رسیدگی به اتهامات قضات کهریزک ابتدای خرداد ماه امسال پس از ۱۱ جلسه رسیدگی در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی پایان یافت و اواخر خرداد ماه نیز احکام متهمان صادر شد. پس از صدور حکم از سوی دادگاه، هر سه متهم و دو نفر از شکات به رای دادگاه اعتراض کردند و پرونده برای رسیدگی در مرحله تجدید نظر به شعبه نهم دیوان عالی کشور ارسال شد.

نامه انتقادی نویسندۀ کویتی به هاشمی رفسنجانی؛ سیاست خارجی ۸ سال گذشته و اختلافات شیعه و سنی

خلیل علی حیدر نویسنده اهل سنت کویتی در نامه ای انتقادی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نوشت: دولت آقای احمدی نژاد که تمام شد و رفت ولی آقای هاشمی واقعا پاسخگوی این آتش افروخته و غیر قابل مهار جنگ شیعه و اهل سنت که لااقل بخشی از ان متوجه افراطی گری های ۸ ساله گذشته سیاست خارجی ایران بود، چه کسی است؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آیت الله هاشمی رفسنجانی، متن این نامه بدین شرح است:
حضرت آیت الله رفسنجانی، سلام علیکم.
در صفحه عربی سایت شما خواندم که جنابعالی اخیرا در سفر مذهبی خود به مشهد با بیان اینکه اهل سنت در انقلاب و در حوادث پس از آن با حضور گسترده در جبهه ها، شهدای زیادی تقدیم انقلاب اسلامی کردند تاکید کردید که: “بایستی به مشکلات اهل سنت رسیدگی شود و این فرصت به آنها داده شود تا در شرایط برابر با دیگران در جامعه به خدمتگزاری مشغول باشند و مطالبات اهل سنت، مطالبات ملی است که باید تا پوشیدن جامه عمل پیگیری شود.”
نکته ای که امروز برای ما اهل سنت در تمام کشورهای عربی مطرح است این است که آیا سخنان جنابعالی دعوتی بود ازعلماء و ائمه جمعه اهل سنت برای بررسی اوضاع اهل تسنن در ایران؟
و یا مقدمه ای برای ورود سیاست دیگری در منطقه خلیج فارس و کشورهای عربی است، که دولت منتخب ایران در شعار انتخاباتی خود اعلام کرده بود؟
و یا تلاش دوباره فرا سیاسی جنابعالی است برای آنکه جنگ بین مسلمانان را فرو نشانید؟
و در آخر آیا شما قبول دارید که ایران بالاخص در ۸ سال اخیر -دولت آقای احمدی نژاد- نه تنها در مقابله با آتش افروزی دشمنان اسلام بین شیعه و اهل سنت خوب عمل نکرده ، بلکه با افراطی گری سیاسی خود بر تنور این اختلافات دمید؟ آیا طرح اسلام ایرانی برای دشمنی بین مسلمانان نبود؟ آیا بر هم زدن روابط حسنه ایران با کشورهای عربی بالاخص عربستان که در زمان دولت جنابعالی در بالاترین حد خود بود در همین راستا نبود؟
دولت آقای احمدی نژاد که تمام شد و رفت ولی آقای هاشمی واقعا پاسخگوی این آتش افروخته و غیر قابل مهار جنگ شیعه و اهل سنت که لااقل بخشی از ان متوجه افراطی گری های ۸ ساله گذشته سیاست خارجی ایران بود، چه کسی است؟ راهکارشما برای پایان این برادرکشی ها چیست؟

انتقال رضا نقوی، قربانی جدید ضرب و شتم و شکنجه پلیس امنیت به بند ۳۵۰

در حالی که هنوز به پرونده ستار بهشتی قربانی ضرب و شتم پلیس فتا در بازداشت رسیدگی نشده است، یک قربانی جدید ضرب و شتم پلیس امنیت با تنی مجروح و شکنجه دیده به بند ۳۵۰ منتقل شد.
به گزارش کلمه، هفته گذشته رضا نقوی(بهروز) که طی ۲۴ ساعت بازداشت در پلیس امنیت مورد و ضرب و شتم شدید قرار گرفته و آثار ضرب و شتم و جراحت در بسیاری از نقاط بدن وی مشهود است به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شد.
رضا نقوی با داشتن گرایش ملی گرایانه، کارگری از اهالی رباط کریم و همشهری ستار بهشتی، جرمش نوشتن شعار روی دیوار بوده است.
۱۹ شهریور ماه وی در حالی که مشغول نوشتن شعار ” دفاع از تک تک زندانیان سیاسی وظیفه اخلاقی و انسانی ماست ” روی دیوار بوده بوسیله نیروی انتظامی دستگیر و در مسیر انتقال به مقر پلیس اطلاعات و امنیت تهران به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
ضرب و شتم شدیدتر همراه با فحاشی و توهین به وی پس از انتقال به مقر و بازداشتگاه پلیس اطلاعات و امنیت تهران نیز همچنان ادامه داشت.
بنا بر گزارش خبرنگار کلمه ، در تاریخ ۲۰ شهریور که وی به بند ۳۵۰ زندان اوین منتقل شده آثار ضرب و جرح و شکنجه در سر و صورت، کمر و پاهایش مشهود بوده که بوسیله بهداری زندان اوین و مسئولان بند ۳۵۰ صورت جلسه شده است .
رضا ( بهروز ) نقوی کارگر ساختمانی و از اهالی رباط کریم و همشهری زنده یاد ستار بهشتی است و کفالت پدر سالخورده و از کار افتاده خود را نیز بر عهده داشته است.
پیشتر در شرایطی مشابه ستار بهشتی نیز در حالیکه در پلیس امنیت مورد ضرب و جرح قرار گرفته بود به زندان اوین منتقل و بلافاصله از این زندان خارج شد ولی در حین بازداشت در پلیس امنیت بدلیل ضرب و شتم شدید و شکنجه جان باخت که پرونده وی هنوز در مرحله تحقیقات قرار داشته و فقط منجر به صدور کیفرخواست قتل غیر عمد از سوی مامور پلیس امنیت شده است.
عدم برخورد با بازجویان خودسر و خاطی ستار بهشتی که باعث مرگ وی شدند و حمایت نکردن از قانون شکنی آنان می تواست جلوی تکرار این فاجعه تلخ راابگیرد.
در جریان قتل ستار بهشتی هر چند محسنی اژه ای وجود آثار کبودی و ضرب و شتم بر پیکر ستار را تایید کرد فرمانده نیروی انتظامی ایران نه تنها آن را نپذیرفت بلکه علت مرگ را هم فشار روحی و شوک ذکر کرد او که قصور صورت گرفته در نیروی تحت امرش را پذیرفته بود در خصوص قتل ستار بهشتی گفته بود: که در بهداری زندان (اوین) به او (ستار بهشتی) داروی آرام‌بخش داده‌اند و زمانی که او تحویل پلیس فتا شده است به دلیل اینکه نسخه دارو و مجوز مصرف را نداشته است، مأموران به او اجازه استفاده از قرص‌ها را نمی‌دهند که ممکن است این موضوع نیز قصور تلقی شود اما هیچ‌گونه آثار ضرب و جرح روی بدن این فرد وجود ندارد.
در آن زمان نمایندگان مجلس خواستار برخورد جدی با خاطیان نیروی انتظامی شدند و مسئولان قول دادند که زندان های کشور و مکان های بازجویی مجهز به دوربین باشد که هیچ ماموری اجازه تعدی به بازداشت شدگان را نداشته باشد. مساله ای که تاکنون عملی نشده است.
در جریان اعتراضات بعد از انتخابات ۸۸ تعدادی از زندانیان سیاسی گزارش های مستندی از بدرفتاری ماموران و بازجویان و شکنجه های انجام شده در زندان و بازجویی ارائه کردند. اما متاسفانه تاکنون به هیچ یک از آنان رسیدگی نشده است.
اگر در جریان رسیدگی به پرونده ستار بهشتی اراده مسئولان قضایی و انتظامی کشور بر مجازات فرد خاطی قرار می گرفت و به جای فشار بر خانواده قربانی برای گرفتن رضایت، ماموران خاطی مجازات می شدند اینک بعد از کمتر از یکسال شاهد ضرب و شتم یک کارگر دیگر توسط نیروی انتظامی نبودیم.
انتظار است همانگونه که احمدی مقدم بارها در مراسم رسمی بر ضرورت تربیت نیروی انتظامی در برخورد با شهروندان سخنرانی می کند و وعده می دهد عزم جدی نیروی انتظامی در برخورد با ماموران متخلف را نیز به نمایش گذارد و اجازه ندهند باز یک جوان دیگر قربانی بی توجهی و رفتارهای غیرقانونی ماموران شود.