۱۳۹۲ اردیبهشت ۲۸, شنبه

محمد نوری زاد:خامنه ای معتاد می شود!

من می گویم علت این که ما بیشترین معتاد را درمیان کشورهای جهان دارا هستیم، نه به این خاطر است که با افغانستان مجاوریم. و نه بخاطر این که دستگاههای امنیتی ما خودشان در ترانزیت مواد مخدر صاحب شگردند و صاحب منفعت. بل بخاطر این است که یک ملت کیفور و خمار و مفنگی و سردرگم، هیچگاه سخن به پرسش نمی راند. آری، پرسش. همان واژه ای که اگر به رواج افتد، تن بسیاری از مسئولان و صاحب منصبان ما را به لرزه درمی اندازد. پس برای این که آن “تن” های مبارک به لرزه نیفتند، باید پرسشی در کار نباشد. و برای این که پرسشی در کار نباشد، باید جماعتِ احتمالاً پرسشگر هرکدام بطریقی سرگرم باشند. و چه سرگرمی ای کیفورتر از مصرف جوراجور مواد مخدر
من می گویم اگر همسر و فرزندان جناب خامنه ای معتاد بودند و خمار، و جناب ایشان با رگ و پوست خود رنج معتادان را لمس می فرمودند و از رنج خانواده های آنان می گداختند، حتماً یک اتفاقاتی در مسیر برچیدن بساط اینهمه واردات و مصرف مواد مخدر رخ می داد. و حال که اتفاقی رخ نمی دهد، علتش می تواند دو عامل باشد. یکی این که همسر و فرزندان جناب خامنه ای شکر خدا معتاد نیستند و خیال ایشان از این بابت راحت است، و دو این که: اگر اعتیاد برچیده شود، به میزان پرسش های مردم افزوده می شود. حال که ما اول کشور پرمصرف مواد مخدریم، صاحب منصبان ما با اینهمه پرسش ویرانگر مواجهند، وای به روزی که اول کشور سالم دنیا باشیم. که مثلاً با ظهور انقلاب اسلامی می خواسته ایم همین نیز باشیم.
محمد نوری زاد
بیست و هفتم اردیبهشت سال نود و دو

بازار خودرو و سخنان دبیرشورای نگهبان؛ فقط با ۱۰ میلیون تومان صاحب یک خودروی بنز شوید


به دنبال سخنان روز گذشته احمد جنتی جام نیوز از سایت های اصولگرا نوشت: این روزها با ۱۰ میلیون تومان حتی پراید هم گیرتان نمی‌آید اما می توانید یک بنز بخرید!
شاید در ظاهر یک شوخی باشد ولی این گزینه‌ها واقعاً ۱۰ میلیون و حتی کمتر نیز خرید و فروش می‌شوند. رویای مرسد‌س‌بنز سواری خیلی دور نیست.
در بازاری که مدل‌های ۲۰۱۳ بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان قیمت خورده‌اند، چگونه است که می‌شود با ۱۰ میلیون تومان یک مدل خاطره‌انگیز خریداری کرد؟
بهترین پیشنهاد برای آنهایی که آرزوی بنز سواری را در سر می‌پرورانند، گزینه‌های دست دوم است.
خودروهای خارجی هرچقدر که گران‌قیمت و کهکشانی باشند به محض اینکه از نمایشگاه یا نمایندگی بیرون بیایند،‌ دست دوم محسوب می‌شوند چه برسد به آنهایی که بیش از ۳۰ سال از عمرشان می‌گذرد.
اساساً برای خرید یک خودروی کارکرده، چند فاکتور اساسی باید مد نظر گرفته شود.
سلامت موتور، جعبه‌دنده، بی صدا بودن اتاق، کار کردن همه آپشن‌های برقی، عدم تصادف شدید، عدم روغن‌ریزی، باز نشدن چفت و بست‌های اصلی، عدم لاستیک‌سایی، کیفیت ترمزگیری و صحت سند و قدمت بیمه از جمله مهم‌ترین نکاتی است که باید به آن دقت شود.
اگرچه برای ۹۰ درصد خریداران رنگ داشتن یا نداشتن خودرو مهم است ولی می‌بینید که این معیار در توصیه‌های بالا لحاظ نشده است. پیش آمده خودرویی که از نظر فنی ضعیف و پر ایراد است به دلیل چهره ظاهری‌اش به راحتی و با قیمت بالاتر فروخته شده است. همین خودرو بعدها مالکش را به خاطر نقایص فنی به پرداخت هزینه‌های بی‌مورد مجبور می‌کند.
با این چند اصلی می‌توان در خرید یک خودروی دست دوم موفق بود. حالا خواه این محصول داخلی باشد خواه خارجی. خواه اروپایی خواه آمریکایی یا حتی آسیایی.
اما در این بین گزینه‌های آلمانی به دلیل کیفیت شدیدی که در زمان تولیدشان به کار گرفته شده، از اهمیت بیشتری برخوردارند. اتفاقاً همین کیفیت بالا می‌تواند باعث فریب مشتری شود.
- یادتان باشد بنزهای دهه ۷۰ و ۸۰ اغلب از نظر زیرسازی پوسیده و زنگ زده هستند.
-داشبورد را حتماً چک کنید. ترک‌های جزئی می‌توانند بعدها بزرگ‌تر شوند.
-دقت کنید که لوگوی ستاره‌ای نقره‌ای، به عنوان شناسنامه این برند محسوب می‌شود. این لوگو باید سالم و اصل باشد.
-سپرهای بنز اگر جاخورده باشند به طور حتم بعدها به سر و صدا می‌افتند.
-می‌گویند موتور بنز به روغن‌سوزی و روغن‌ریزی نمی‌افتد ولی اگر بیفتد درست شدنی نیست. با یک تعمیرکار با سابقه درباره سلامت موتور مشاوره کنید. اگر لازم شد حق مشاوره را هم پرداخت کنید.
-صدای موتور را برای یک بنزسوار قدیمی به نمایش بگذارید.
-همه تسمه‌های کوچک و بزرگ باید تست شوند.
-واسکازین، گریس و روغن موتور را به محض خرید تعویض کنید.
-با یک جلوبندی کار درباره سلامت کمک فنرها مشورت کنید.
-حتماً خودرو را روی جک بالابر و یا روی چال ببرید تا بشود زیر آن را مشاهده کرد.
-در نظر داشته باشید کمپانی مرسدس‌بنز در یک سال ممکن است چندین مدل را با یک نام تولید کرده باشد. تفاوت در مدل‌ها می‌تواند قیمت پایه را دست‌کاری کند.

بنزهای ۱۰ میلیونی 

با این همه تفاسیر اگر دیدید بنزی به دلتان نشسته است، دل به دریا بزنید و آن را بخرید. این روزها با ۱۰ میلیون تومان حتی پراید هم گیرتان نمی‌آید.
سال: ۱۹۷۹
مدل: E230
قیمت : ۹,۵۰۰,۰۰۰
رنگ: زرد
سال: ۱۹۷۸
مدل: E230
قیمت: ۱۰,۰۰۰,۰۰۰
رنگ: سفید
سال: ۱۹۷۹
مدل: E230
قیمت: ۹,۰۰۰,۰۰۰
رنگ: قرمز
سال: ۱۹۷۳
مدل: E200
قیمت: ۶,۵۰۰,۰۰۰
رنگ: سبز
سال: ۱۹۷۱
مدل: ۲۸۰SE
قیمت: ۷,۷۰۰,۰۰۰
رنگ: کرم
سال: ۱۹۷۴
مدل: S280
قیمت: ۹,۸۰۰,۰۰۰
رنگ: آبی
سال: ۱۹۷۴
مدل: ۲۳۰E
قیمت: ۹,۸۰۰,۰۰۰
رنگ: آبی
سال: ۱۹۸۰
مدل: E240
قیمت: ۹,۵۰۰,۰۰۰
رنگ: سبز
سال: ۱۹۷۷
مدل: E320
قیمت: ۹,۵۰۰,۰۰۰
رنگ: سبز

وزیر دفاع فرانسه خواهان اعمال تحریم‌های موثر علیه ایران شد


ژان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه
وزیر دفاع فرانسه می‌گوید آمریکا و اروپا باید "تحریم‌های موثری" علیه ایران در پیش بگیرند. افزون بر این او گفت که فرانسه در صورت لغو تحریم‌های‌ تسلیحاتی سوریه، اقدامات نظامی در این زمینه را در نظر خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ژان ایو لودریان، وزیر دفاع فرانسه، در یک سخنرانی در موسسه کارنگی (Carnegie Endowment) درباره صلح جهانی گفت: «با توجه به انعطاف‌ناپذیر بودن ایران، رویکرد دوگانه تحریم‌ها باید این اجازه را بدهد که در ماه‌های آینده فشار علیه این کشور افزایش یابد، زیرا فعالیت‌های ایران در زمینه غنی‌سازی اورانیوم چه از لحاظ کیفی و چه از لحاظ کمی، در حال گسترش است».

لودریان افزود: «بیش از هر وقت دیگری ما به همراه هم‌پیمانان خود، آمریکا و اروپا، این مسولیت را داریم که بر استراتژی "به تعویق انداختن و وقت کشی" غلبه کنیم تا با گسترش هسته‌ای مقابله کنیم».

وزیر دفاع فرانسه هم‌چنین با کارل لوین، رئیس کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای آمریکا در واشنگتن دیدار و گفت‌وگو کرد. جنگ داخلی سوریه از جمله موضوعات این گف‌وگو بود.
لوین، رئیس کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای آمریکا لوین، رئیس کمیته خدمات نیروهای مسلح سنای آمریکا
کارل لوین از جمله سناتورهای آمریکایی که اوباما را برای اتخاذ مواضع سخت‌تر علیه رژیم بشار اسد زیر فشار گذاشته است. به گفته لوین، وزیر دفاع فرانسه، احتمال توسل برای اقدام‌های نظامی در رابطه با جنگ داخلی سوریه را رد نکرده است.

دولت فرانسه از ماه‌ها پیش خواهان لغو تحریم‌های تسلیحاتی سوریه با هدف کمک نظامی به مخالفان بشار اسد است.

به گفته لودریان، فرانسه امیدوار است که راه‌حلی دیپلماتیک برای جنگ سوریه بیابد. اما فرانسه در عین حال تاکید دارد که هر نوع توافق‌نامه‌ای باید برکناری خانواده اسد را در بر داشته باشد.

آقای جنتی مردم از “جوک” های شما خسته شده اند


کلمه – سید کاظم قمی:
جمع آوری و انتشار سخنان آیت الله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان، عضو جامعه مدرسین قم، خطیب جمعه موقت تهران، رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی (و ده ها سمت اعلام شده و نشده ی دیگر)، بیش از آن که خدمتی برای ماندگاری ایشان در تاریخ جمهوری اسلامی باشد، مایه ی عبرتی برای آیندگان خواهد بود تا بدانند غفلت از پاسداری از یک انقلاب، حتی اگر انقلاب اسلامی باشد، با رها کردن سکانداری آن در دست نااهلان، چه زیان های جبران ناپذیری به دستاوردهای آن وارد خواهد ساخت. آخرین افاضه ی ایشان، تمسخر آن عده از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است که خواهان سامان دهی به رابطه ی به دور از منطق ایران و امریکاست؛ رابطه ای که برای ایران جز خسارت های بی شمار در زمینه ی توسعه ی اقتصادی، عدم دسترسی به فناوری های پیشرفته، تداوم اقتدار خشونت گرایانی که از چنین تخاصمی مشروعیت می گیرد و انزوای بین المللی نتیجه ای در بر نداشته، و در طرف آمریکایی، همواره زمینه را برای حضور فعال جنگ طلبان، لابی های طرفدار اسرائیل، تراست های تولید اسلحه و مافیای خبری ضد ایران فراهم کرده است. آقای جنتی، مطالبه ی سامان بخشی به این رابطه ی تخاصمی نافرجام را، «جوک» نامیده اند!
از این بگذریم که سال هاست (به ویژه پس از انتخابات سال ۸۸ و اعتراضات میلیونی به تخلفات و تقلبات گسترده ی آن) سخن مسئولان سطوح بالای نظام با مایه ای از خشم، استهزاء، واژه آفرینی های سست پایه و به دور از ادب آمیخته شده است. همین چند روز پیش بود که سخن عضو دیگر شورای نگهبان و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آیت الله یزدی، آن سخن زشت را درباره ی عدم صلاحیت زنان برای احراز منصب ریاست جمهوری را بر زبان آورد؛ نظری که در میان فقها بر آن اجماعی نیست و شهید آیت الله دکتر بهشتی، نایب رئیس مجلس خبرگان تدوین قانون اساسی، آشکارا در مخالفت با آن سخن گفت. اما آنچه می توان به عنوان یک حق برای مخالفان نظر حضرات به رسمیت شناخت این است که خواهان شنیدن «جوک» هایی باشند که می پسندند.
جناب جنتی! چرا ما باید همیشه شنونده ی «جوک» های شما باشیم؟ یادتان می آید سخنی که در همین تریبون نماز جمعه درباره ی میلیاردها دلار کمک مالی خارجی به جنبش سبز بر زبان آوردید؟ آن جوک آنقدر بی مزه بود که دیگران از تکرارش پرهیز کردند. جناب جنتی! با جوک های مکرری که درباره ی بی طرفی شورای نگهبان و مقامات عالی نظام در انتخابات ها از زبانشان می شنویم چه کنیم؟ یا جوک دیروز جنابعالی و هم سفره ای های شما در حمایت از کسانی که امروز «جریان انحرافی» شان می خوانید چه کنیم؟ من شخصا می دانم با جوک هایی که درباره ی سن وسال شما منتشر می کنند چه کنم: نه به آن ها می خندم و نه به دیگران منتقل می کنم. می دانید چرا؟ چون از گرفتار شدن در ورطه ی بی اخلاقی که شما و دوستانتان در آن گرفتار شده اید سخت در هراسم. اما من و امثال برای همه، حق شنیدن سخنان مختلف قائل هستم و این، مهم ترین فرق سبزها با شما آقایان است: به رسمیت شناختن واقعیت تکثر و تنوع شیوه های زندگی، و احترام به انتخابگری مبتنی بر آزادی و آگاهی انسان ها. و سخن آخر این که ای کاش خود را ملتزم به قانون و نه فراتر از آن می دانستید و بر خلاف قانون، به عنوان عضو شورای نگهبان، از بی طرفی در انتخابات تخطی نمی کردید، همان گونه که این سخن اخیر شما نیز مصداقی از آن به شمار می رود.

علی مطهری: در انتخابات گذشته مردم را فریب دادیم، دیگر بس است


علی مطهری در واکنش به خطبه های روز گذشته احمد جنتی این سخنان را سخیف خواند و تصریح کرد که در انتخابات‌های گذشته مردم را فریب دادیم و آرای‌شان را به سمتی سوق دادیم که به این بدبختی‌ها رسیدیم. پس دیگر این روش‌ها را تکرار نکنید.
طی چند ماه گذشته این دومین بار است که علی مطهری از سخنان احمد جنتی انتقاد می کند، پیش از این نیز وقتی دبیر شورای نگهبان گفته بود که امکانی برای حضور مجدد فتنه گران در صحنه انتخابات وجود ندارد و آنها حتی نباید توهم این حضور مجدد را داشته باشند، فرزند آیت الله مطهری تصریح کرد که حتی برای رد صلاحیت میرحسین موسوی و مهدی کروبی نیز هیچ مجوز قانونی در اختیار شورای نگهبان نیست.
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی امروز شنبه در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات روز گذشته دبیر شورای نگهبان مبنی بر اینکه رئیس جمهور نباید با بنز رفت و آمد کند اظهار داشت: به نظر من این سخنان مقداری سخیف بود و نه در شان نماز جمعه و نه منطقی بود.
وی افزود: اگر برخی مقامات سوار بنز می‌شوند تشخیص تیم حفاظت آنهاست و در واقع این بنزهایی که آقایان سوار می‌شوند بنزهای ۲۰ تا ۳۰ سال پیش است و به نظرم سخنان مطرح شده حرفهای خامی بود.
مطهری در ادامه گفت: بالاخره به یک فردی می‌گویند که باید با این ماشین که ضدگلوله است رفت و آمد کنی و به آقای هاشمی هم برای موقعیتش این موضوع را گفته‌اند؛ خود آقای جنتی با چه چیزی رفت و آمد می‌‌کند. فکر نمی‌کنم بنز آقای هاشمی گرانتر از پژوی آقای جنتی باشد؛ طرح این مسائل نوعی عوامفریبی است.
به گزارش ایسنا، وی با سخیف دانستن «عوام‌فریبی» ابراز عقیده کرد: در انتخابات‌های گذشته مردم را فریب دادیم و آرای‌شان را به سمتی سوق دادیم که به این بدبختی‌ها رسیدیم. پس دیگر این روش‌ها را تکرار نکنید.
مطهری در پاسخ به این سوال که آیا طرح این مسائل از سوی دبیر شورای نگهبان به معنای حرکت برای رد صلاحیت هاشمی نیست اظهار داشت: اگر قرار است در این راستا گام برداشته شود چرا در نماز جمعه اعلام می‌کنند. خودشان بروند و گام بردارند.
وی اظهار داشت: به اعتقاد من انتخابات آینده رقابت بین گفتمان اعتدال و افراط‌گری است و بحث اصولگرایی و اصلاح‌طلبی مطرح نیست و به اعتقاد من اصولگرایان و اصلاح‌طلبان معتدل در یک صف قرار می‌گیرند و افراط‌گراها و تندروها در طرف دیگر قرار می‌گیرند و بقیه دسته‌بندی‌ها را قبول ندارند.
وی گفت: اینکه آقای هاشمی را به جریان اصلاحات منتسب می‌کنند قبول ندارم؛ واقعیت این است که بخش قابل توجهی از اصولگرایان هم حامی هاشمی هستند و اینطور نیست که وی محصور در اصلاح‌طلبان باشد.
مطهری گفت: اینکه بعضی‌ها می‌گویند هاشمی اصلاح‌طلب است و حامیان وی همان حامیان موسوی هستند درست نیست و طرح این مسائل به نظر من مقداری بی‌تقوایی است چرا که هاشمی در بین اصولگرایان هم حامیان قابل توجهی دارد.
مطهری همچنین تاکید کرد که علاوه بر اصلاح‌طلبان، بخش قابل توجهی از اصولگرایان نیز حامی هاشمی هستند.
مطهری درپاسخ به سوالی درباره تایید و یا رد صلاحیت هاشمی گفت: قطعا آقای هاشمی تایید صلاحیت می‌شوند، اصلا اگر ایشان تایید نشوند، اصل انقلاب و نظام زیرسوال می‌رود.

واکنش لاریجانی به انتقاد جنتی از نظارت مجلس


احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نظارت مجلس بر انتخابات شورای شهر و روستا را "نزدیک به صفر" خواند. علی لاریجانی حرف جنتی را نادقیق خوانده و می‌گوید "نباید نگرانی به جامعه القا شود."
احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان در خطبه‌های نماز جمعه تهران از روند بررسی صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات شوراها انتقاد کرد و گفت: «متأسفانه مسئله نظارت بر صلاحیت نامزدهای شورای شهر و روستا نزدیک به صفر است».

به گزارش خبرگزاری مهر جنتی می‌پرسد: «مگر مجلس می‌تواند صلاحیت‌ها را بررسی کند؟»
رئیس مجلس، علی لاریجانی در نشست علنی شنبه (۲۸ اردیبهشت/ ۱۸ مه) گفت حرف جنتی درست نیست و "به نظر می‌رسد اطلاعات درستی به ایشان نرسیده است."

بررسی فشرده صلاحیت داوطلبان توسط مجلس

هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها، از ۹۳ نماینده مجلس (۳ نفر از هر استان) تشکیل شده و بررسی نهایی صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات شوراهای شهر و روستا را بر عهده دارد.

به گزارش خبرگزاری ایلنا لاریجانی می‌گوید: «تا دو روز پیش پرونده داوطلبان در هیئت‌های اجرایی توسط دولت مورد رسیدگی قرار گرفته و از دو روز پیش هیئت نظارت کار خود را توسط نمایندگان شهرها و استان‌ها آغاز کرد.»

رئیس مجلس گفت نمایندگانی که عضو هیئت نظارت هستند تمام وقت دو روز گذشته خود را صرف این کار کرده‌اند و "مجلس روز پنجشنبه به خاطر اعمال نظارت صحیح بر امر انتخابات شوراها جلسه علنی نداشت."

به گفته‌ی لاریجانی جلسه روز شنبه مجلس نیز به این دلیل با تاخیر شروع شد که "نمایندگان تا آخر وقت شب گذشته مشغول نظارت در این حوزه بودند و نتوانستند امروز خود را به موقع به مجلس برسانند."

همکاری شورای نگهبان با "اطلاعات سپاه و ناجا"

احمد جنتی روز جمعه با اشاره به بررسی صلاحیت داوطلبان شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به در خواست کسانی اشاره کرد که خواستار گسترش این مسئولیت به انتخابات شوراها هستند: «شورای نگهبان که سی و چند سال است کار بررسی صلاحیت‌ها را با اطلاعات سپاه، ناجا و جاهای دیگر انجام می‌دهد در تایید صلاحیت این ۶۸۶ نفر نیز مانده است چه برسد به تایید صلاحیت چند صد هزار نفر.»

علی لاریجانی اظهارات جنتی را نادقیق خوانده و می‌گوید: «به نظر می‌رسد اطلاعات درستی در اختیار رئیس شورای نگهبان قرار نگرفته و باید به این مسئله توجه شود که مسئله شوراها برای مجلس شورای اسلامی مهم است و نظارت آن توسط نمایندگان به طور دقیق انجام خواهد شد.»

پیشتر خبرهایی در مورد رد صلاحیت صدها نفر از داوطلبان نامزدی در انتخابات شوراهای شهر و روستا از سوی هیئت اجرایی منتشر شده که نام برخی از چهره‌های سرشناس اصلاح‌طلبان، از جمله برخی از اعضای کنونی شوراها نیز در میان آنها قرار دارد.
احمد جنتی گفت شورای نگهبان در تایید صلاحیت این ۶۸۶ نفر هم مانده چه برسد به تایید صلاحیت چند صد هزار نفر
احمد جنتی گفت شورای نگهبان در تایید صلاحیت این ۶۸۶ نفر هم مانده چه برسد به تایید صلاحیت چند صد هزار نفر

پایان بررسی صلاحیت ۳۵۲ هزار داوطلب

حسین طلا، رئیس هیئت نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر تهران، شنبه ۲۸ اردیبهشت احتمال داد اعلام نتایج نهایی بررسی‌ها طی چند مرحله انجام شود و گفت: «نتایجی که امروز اعلام می‌شود، درباره صلاحیت افرادی است که در هیئت‌های اجرایی تایید شده بودند و نتایج آن در هئیت‌های نظارت بخش و شهرستان‌ها مورد بررسی قرار گرفته است».

حسین طلا به خبرگزاری فارس گفته است که نتایج بررسی صلاحیت کاندیدای شورای شهر امروز از طریق هیئت نظارت بخش و شهرستان به فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها ابلاغ می‌شود تا به افراد اعلام شود.

داوطلبان رد صلاحیت شده تا اول خرداد ماه فرصت دارند که اعتراض خود را کتبا به اطلاع هیئت مرکزی نظارت برسانند.

مطابق آمار وزارت کشور مجموعا ۳۵۲ هزار و ۱۶۵ نفر داوطلب شرکت در انتخابات چهارمین دوره شوراهای شهر و روستا شده‌اند. شورای روستاهای کمتر از ۱۵۰۰ نفر جمعیت، از سه عضو اصلی و ۲ جانشین تشکیل می‌شود.

بزرگترین شورای شهر با ۳۱ عضو اصلی و ۱۲ جانشین مربوط به تهران است. انتخابات شوراها همزمان با انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری روز ۲۴ خرداد برگزار می‌شود.

واکنش معین و ظریفیان به "سخنان متناقض" قالیباف


مصطفی معین وزیر سابق علوم سخنان اخیر قالیباف را "ادعای نادرست" خوانده است. غلام‌رضا ظریفیان معاون سابق وزارت علوم نیز گفته، قالیباف یک‌بار خود را "حزب‌اللهی دو آتشه" و بار دیگر "اصلاح‌طلب‌تر از هر اصلاح‌طلب" جا می‌زند.
مصطفی معین وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دولت محمد خاتمی در گفت‌وگو با روزنامه "بهار"، محمدباقر قالیباف فرمانده سابق نیروی انتظامی، شهردار فعلی تهران و کاندیدای ریاست‌جمهوری را متهم کرد که "سخنانی ضد و نقیض همراه با تهدید و اتهام بر زبان رانده است".
او توصیه کرده است: «مشفقانه به ایشان و دیگر نامزدهای انتخاباتی توصیه می‌شود که حتی اگر سیاست و قدرت را هدف بدانند، باز هم به نفع خودشان و جامعه نیست که از هر روش غیر اخلاقی و غیرمنصفانه‌ای برای پیروزی بهره‌گیری نمایند».
به گفته مصطفی معین: «دیدگاه‌ها، مواضع و عملکرد مسولان در هر زمان روشن، در دسترس و قابل بررسی است و نیازی نیست که به هر حرف و ادعای نادرستی پاسخ داده شود».
در عرض دو هفته اخیر و در دو جلسه سخنرانی محمدباقر قالیباف، درباره وقایع کوی دانشگاه در سال ۷۸ و تنش‌های دانشجویی سال ۸۲ سخنان متناقضی گفته است.
محمدباقر قالیباف در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف گفت: «در حوادث سال ۸۲ که سالگرد کوی دانشگاه بود، دولت اصلاحات خیلی بدتر از حد تصور با دانشجویان رفتار کرد. در آن زمان و در جلسه شورای عالی امنیت، خود دوستان دوم خرداد نشستند و مصوبه دادند که نیروی انتظامی که من فرمانده‌اش بودم، حق ورود به کوی دانشگاه و تیراندازی دارد، ولی من این کار را نکردم».
قالیباف چند روز قبل از سخنرانی در دانشگاه  صنعتی شریف، در جمع بسیجیان گفته بود در سال ۸۲ و بعد از به آتش کشیده شدن کوی دانشگاه و حادثه طرشت، در جلسه شورای امنیت کشور حاضر شده و اعضای جلسه را تهدید کرده که: «هر کس بخواهد بیاید توی کوی و این کارها را انجام بدهد، او به عنوان فرمانده ناجا، آن‌ها را له خواهد کرد».
بنا بر ادعای قالیباف در جمع بسیجیان، مصطفی معین و رضا ظریفیان معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت محمد خاتمی با پیشنهاد او در آن جلسه مخالف بوده‌اند ولی با "برخورد تند"، وی موفق می‌شود مجوز حضور نظامی و تیراندازی برای ناجا را در کوی دانشگاه از شورای امنیت کشور بگیرد.
«قالیباف این هفته حزب‌اللهی دو آتشه و هفته بعد اصلاح‌طلب‌تر از هر اصلاح‌طلب»
در همین زمینه غلام‌رضا ظریفیان معاون دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت محمد خاتمی نیز سخنان اخیر محمد باقر قالیباف را "تبلیغاتی" خوانده است.
او به روزنامه "بهار" گفته است: «از آقای قالیباف دو سخنرانی پخش شده که در تعارض با یکدیگر است. مطالبی که ایشان گفته‌اند یکی در فضای بسیجی که تلاش کرده‌اند خود را یک حزب اللهی دو‌آتیشه نشان دهد و در جای دیگر خود را اصلاح‌طلب‌تر از هر اصلاح‌طلب. بیشتر کالای تبلیغاتی است.»
غلام‌رضا ظریفیان صدور مجوز از سوی وزارت علوم یا کشور به آقای قالیباف برای ورود به خوابگاه دانشجویان را "جرم و دروغی بزرگ" نامیده و ادامه داده: «آقای معین در سال ۷۸ برای همین رفتار استعفا داد، بعد خود بیاید چند سال بعد برای ورود نیروی انتظامی به کوی دانشگاه مجوز صادر کند؟». او این حرف را "کاملا بی‌پایه و اساس" خواند.
کمپین بین‌المللی حقوق‌بشر که فایل دو ساعته سخنرانی محمدباقر قالیباف در جمع اعضای پایگاه مقاومت بسیج را منتشر کرده، در روزهای اخیر از اتحادیه اروپا و آمریکا خواسته است که قالیباف را شامل لیست ناقضان حقوق بشر کنند و همچنین او را در لیست افرادی که از سفر به این کشورها منع هستند قرار دهند و دارایی‌های احتمالی او را در این کشورها مسدود کنند.
هادی قائمی، مدیرکمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفت "قالیباف در این نوار خود را به عنوان فردی خشن و بی‌رحم و به عنوان کسی که نقش تعیین کننده در سرکوب سال‌های اخیر در ظرفیت‌های مختلف رسمی داشته معرفی می‌کند".
او افزود: «تحت مدیریت او، با توجه به پذیرش نقش خودش دراین فایل صوتی، وضعیت پریشان کننده حقوق بشر در ایران، اگر بدتر هم نشود، همچنان ادامه خواهد داشت».

فرزند کروبی در نامه‌ای به خامنه‌ای: ماموران امنیتی حد و مرزی نمی‌شناسند


محمد حسین کروبی در نامه‌ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای رفتار ماموران امنیتی حکومت را "غیراخلاقی‌تر و خشن‌تر" از رفتار همکارانشان در دوران شاه خواند.

در این نامه که متن آن شنبه (۲۸ اردیبهشت/ ۱۸ مه) در سایت خبری جرس منتشر شد آمده است: «ماموران امنیتی ساواک حداقل شأنی برای خود قائل بودند و به حوزه خصوصی افراد وارد نمی‌شدند اما گویا برای مأمورین امنیتی کنونی حد و مرز مفهومی ندارد.»

مقایسه ماموران امنیتی با ماموران ساواک

ماموران امنیتی بهمن ماه سال گذشته در حمله به خانه‌ی فرزند مهدی کروبی، نامزد معترض انتخابات سال ۸۸ که در حبس خانگی به سر می‌برد، "بیش از ۳۰ قلم از اموال منجمله اسناد هویتی، ملکی و مالی و تلفن همراه و رایانه شخصی" او را ضبط کرده و با خود بردند.
مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو تن از رهبران مخالفان هنوز در حصر خانگی به‌سر می‌برندمهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو تن از رهبران مخالفان هنوز در حصر خانگی به‌سر می‌برند
محمد حسین کروبی خطاب به خامنه‌ای نوشت: «بیش از دو سال پیش نیز، در روز حصر و حبس غیر قانونی پدر و مادرم؛ ماموران امنیتی با حمله به منزل شخصی من و شکستن قفل منزل، آنجا را به مدت ۲۰ روز در اشغال خود در آورده بودند.»

در ادامه‌ی این نامه رفتار ماموران امنیتی جمهوری اسلامی با رفتار ماموران ساواک در دوران شاه مقایسه شده است: «ساواک در دوران رژیم سابق بارها به منزل جد مبارز و پدر مجاهدم حمله کرده بود، اما این حملات برای یکبار نیز به ضبط اموال شخصی و خانوادگی آنان منجر نشده بود؛ و بنا به نقل متواتر مبارزین قبل از انقلاب، ساواک هیچگاه اقدام به ضبط اموال شخصی مخالفین سیاسی نمی‌نمود.»

رویه‌ی با سابقه ماموران امنیتی و انتظامی

فرزند مهدی کروبی در نامه‌ی خود می‌نویسد: «ماموران امنیتی ساواک حداقل شأنی برای خود قائل بودند و به حوزه خصوصی افراد وارد نمی‌شدند اما گویا برای مأمورین امنیتی کنونی حد و مرز مفهومی ندارد.»

محمد حسین کروبی می‌گوید "ضبط اسناد و مدارک شخصی برای ایذاء مخالفین سیاسی به یک رویه توسط دستگاه‌های امنیتی در جمهوری اسلامی تبدیل شده." او از علی خامنه‌ای می‌خواهد که "برای حفظ آبروی حکومت دینی با توبیخ این افراد و جلوگیری از تکرار این اعمال غیراخلاقی و غیر شرعی دستور مقتضی برای اصلاح این رویه‌ها را صادر" کند.

انبوهی از نوشته‌ها و خاطرات فعالان و زندانیان سیاسی نشان می‌دهد که رویه‌ای که در این نامه به آن اشاره شده بیش از سه دهه سابقه دارد و نمی‌تواند بدون آگاهی و تایید مسئولان ارشد حکومت به اجرا درآمده باشد.

محمد باقر قالیباف، نامزد احتمالی انتخابات ریاست جمهوری و فرمانده پیشین نیروی انتظامی اخیرا در جمع بسیجیان، به عنوان نمونه‌ای از رویه‌ی یاد شده، اعتراف کرده که در حوادث کوی دانشگاه در سال ۷۸ سوار بر موتور مردم را با چوب می‌زده است.

واکنش معین به "تهدید و اتهام" قالیباف

شهردار تهران در این سخنرانی که فایل صوتی آن ۲۸ اردیبهشت در سایت کلمه منتشر شد می‌گوید در سال ۸۲ با سخنرانی تندی که در شورای امنیت کشور کرده مجوز هجوم به دانشگاه و تیراندازی به سوی معترضان را گرفته است.
محمد باقر قالیباف، نانزد انتخابات ریاست‌جمهوریمحمد باقر قالیباف، نانزد انتخابات ریاست‌جمهوری
قالیباف حدود دو هفته پیش در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در اظهارات متناقضی مدعی شد: «در حوادث سال ۸۲ که سالگرد کوی دانشگاه بود، دولت اصلاحات خیلی بدتر از حد تصور با دانشجویان رفتار کرد. در آن زمان در جلسه شورای امنیت کشور که مسئولان وزارت کشور و وزارت علوم هم حضور داشتند در بحث حوادث خوابگاه کوی دانشگاه به بنده اجازه برخورد و تیراندازی دادند اما من قبول نکردم.»

مصطفی معین وزیر علوم دولت محمد خاتمی در گفتگو با روزنامه بهار سخنان قالیباف درباره حوادث کوی دانشگاه در سال ۷۸ و تنش‌های دانشجویی سال ۸۲ "ضد و نقیض و همراه با تهدید و اتهام" خوانده و به او توصیه می‌کند برای پیروزی در انتخابات "از هر روش غیر اخلاقی و غیرمنصفانه‌ای" استفاده نکند.

"جرم و دروغ بزرگ" قالیباف

روزنامه بهار ۲۸ اردیبهشت از قول غلام رضا ظریفیان، معاون پیشین دانشجویی وزارت علوم نوشت: «در واقع از آقای قالیباف دو سخنرانی پخش شده که در تعارض با یکدیگر است. مطالبی که ایشان گفته‌اند یکی در فضای بسیجی که تلاش کرده‌اند خود را یک حزب اللهی دو‌آتیشه نشان دهد و در جای دیگر خود را اصلاح‌طلب‌تر از هر اصلاح‌طلب، بیشتر کالای تبلیغاتی است.»

قالیباف در جمع بسیجیان گفته که در نشست شورای امنیت کشور معین و ظریفیان با پیشنهادهای او مخالف بودند اما پس از برخورد تند و تهدیدی که کرده موفق شده مجوز حضور نظامیان و تیراندازی در دانشگاه را دریافت کند. او می‌گوید تهدید کرده اگر مجوز صادر نشود خودش به عنوان فرمانده ناجا وارد کوی دانشگاه شده و "آنها را له خواهد کرد."

ظریفیان می‌گوید: «بیان صدور مجوز از سوی وزارت علوم یا کشور به آقای قالیباف برای ورود به خوابگاه دانشجویان جرم و دروغ بزرگی است.»

ستاد انتخاباتی قالیباف ادعا کرده متن سخنرانی او در دانشگاه شریف به طور ناقص منتشر شده است. از این سخنرانی و پرسش و پاسخ‌های دانشجویان با قالیباف یک فیلم ویدئویی نیز انتشار یافته است. حامیان شهردار تهران تا کنون در مورد سخنرانی در جمع بسیجیان توضیحی نداده‌اند.
 

توصیه کیهان به شورای نگهبان برای رد صلاحیت رفسنجانی


نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان در مطلبی که ۲۸ اردیبهشت منتشر شد تلویحا خطاب به دبیر شورای نگهبان نوشت، تایید صلاحیت هاشمی رفسنجانی "اهانت به مردم" و همراهی با "فتنه آمریکایی - اسرائیلی سال ۸۸" است.
حسن شریعتمداری نماینده رهبر جمهوری اسلامی در موسسه کیهان برای دومین بار در کمتر از یک هفته سرمقاله روزنامه کیهان را به نامزدی اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داد و از شورای نگهبان خواست صلاحیت او را تایید نکند.

"ائتلاف با سران فتنه"

شریعتمداری در سرمقاله روز شنبه، ۲۸ اردیبهشت روزنامه کیهان بدون نام بردن از رفسنجانی او را از کسانی می‌خواند که در "فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ حضور داشته‌اند و هنوز هم با سران فتنه در ائتلاف هستند."
"فتنه" عنوانی است که حامیان حکومت جمهوری اسلامی برای جنبش اعتراضی به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۳۸۸ استفاده می‌کنند.

نماینده علی خامنه‌ای در موسسه کیهان خطاب به احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان نوشت که تایید صلاحیت این گونه افراد "اهانت به مردم پاکباخته و فداکار این مرز و بوم و صدها‌هزار شهید است که برای حفظ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در خون پاک خود غلتیده‌اند."

احمد جنتی در نماز جمعه ۲۷ اردیبهشت گفت: «شرط اول یک رئیس جمهور اصلح این است که ایمان و تقوا داشته باشد و مسئله دوم مدیر و مدبر [بودن] است.». او می‌گوید رئیس جمهور باید کسی باشد که بتواند برای "مشکلات اقتصادی، سیاسی و تحریم‌ها" راه حل پیدا کند.

شرط نامزدی، "محکوم کردن فتنه"

حسین شریعتمداری با اشاره به اظهارات جنتی نوشت: «وقتی صلاحیت یک نامزد پاک و انقلابی به علت ناتوانی در مدیریت کشور احراز نمی‌شود، می‌توان و باید امیدوار بود صلاحیت کسانی که به روال عرفی توان مدیریت دارند ولی مدیریت آنان به نفع دشمنان نظام بوده است نیز به طریق اولی تایید نشود.»

مدیر مسئول کیهان می‌افزاید: «مدیر ضعیف ولی وارسته و پاک فقط در اداره کشور مشکل می‌آفریند اما، مدیری که در فتنه آمریکایی- اسرائیلی ۸۸ دخالت و حضور داشته و هنوز هم از سران فتنه حمایت می‌کند و با فتنه‌گران در ائتلاف نیز هست می‌تواند اساس نظام را به مخاطره اندازد.»

دبیر شورای نگهبان می‌گوید: «کسی که می‌خواهد بر کرسی ریاست جمهوری بنشیند باید موضعش را نسبت به فتنه ۸۸ مشخص کنند. اگر آن را قبول دارند پس آن فرد هم فتنه‌گر است و اگر مخالف فتنه بوده است باید آن را محکوم کند.»

«رئیس جمهور باید تابع رهبری باشد»

احمد جنتی یکی دیگر از صفات رئیس جمهور را ساده‌زیستی توصیف کرد و گفت: «کسی که شعار ساده زیستی می‌دهد اما ماشین بنز سوار شود درد مردم را نمی‌فهمد و نمی‌فهمد که می‌گویند گرسنه‌ام یعنی چه؟» ظاهرا اشاره‌ی او به اکبر هاشمی رفسنجانی است که گفته می‌شود برای ثبت‌نام با خودروی بنز به وزارت کشور رفته است.

دبیر شورای نگهبان در پایان خطبه‌های نماز جمعه مشروعیت رئیس جمهور را وابسته به تایید رهبر جمهوری اسلامی خوانده است: «رئیس جمهور باید بداند که این مملکت شخصی به نام رهبری هم دارد و حکمش را باید تنفیذ کند و اگر رهبری حکمش را تنفیذ نکند آن رئیس جمهور مشروعیت پیدا نمی‌کند.»

احمد جنتی می‌گوید: «رئیس جمهور هر جا اگر اختلاف نظری با رهبری پیدا کرد باید بداند که تابع رهبری باشد نه اینکه رهبری تابع آن باشد.»

مدیر مسئول کیهان در سرمقاله روز دوشنبه (۲۳ اردیبهشت/ ۱۳ مه) نیز رفسنجانی را "نامزد مشترک فتنه و انحراف" خواند و در مورد برخورد "حزب‌الله" به او هشدار داده بود.

شریعتمداری روز شنبه بار دیگر تهدید تلویحی خود را تکرار کرد و از قول نخستین رهبر جمهوری اسلامی، روح‌الله خمینی نوشت: «نباید ‌‌به‌‌گونه‌ای عمل کنیم که حزب‌الله عزیز احساس کند جمهوری اسلامی دارد از مواضع اصولی‌اش عدول می‌کند.»

فرزند مهدی کروبی خطاب به خامنه ای: آیا قیام کردیم که سازمانی خشن تر و غیر اخلاقی تر از ساواک در ایران زمام امور امنیتی را در دست گیرد؟

محمد حسین کروبی، فرزند ارشد مهدی کروبی؛ در نامه ای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، از رفتار نیروهای امنیتی در برخورد با خانواده های فعالین سیاسی-اجتماعی؛ انتقاد نمود.
در بخشی از این نامه آمده است : 
همانگونه که در جریان قرار گرفته اید، در تاریخ بیست و سوم بهمن ماه ۱۳۹۱ ماموران امنیتی به اتفاق نماینده دادستان که با پوشاندن سر و صورت، خود را به هیبت شبگردان در آورده بود؛ به منزل شخصی اینجانب و دو تن از فرزندان مهندس میرحسین موسوی، یورش آورده و ضمن تفتیش؛ بیش از ۳۰ قلم از اموال منجمله اسناد هویتی، ملکی و مالی و تلفن همراه و رایانه شخصی من و دیگر اعضا خانواده ام و نیز وسایلی دیگر را ضبط نموده و با خود بردند و پس از سه هفته تنها شناسنامه و کارت ملی و دوقلم دیگر را بازپس دادند.
 بیش از دوسال پیش نیز، در روز حصر و حبس غیر قانونی پدر و مادرم؛ ماموران امنیتی با حمله به منزل شخصی من و شکستن قفل منزل، آنجا را به مدت ۲۰ روز در اشغال خود در آورده بودند. پس از این حمله نیز پرونده تحصیلی فرزندانم را از مدارس محل تحصیلشان گرفته ومدت ۴ ماه ضبط نموده بودند. پاسپورت من نیز بیش از سه سال است که ضبط شده و اجازه خروج از کشور حتی برای سفر حج را نیز نیافتم.

این در حالیست که ساواک در دوران رژیم سابق بارها به منزل جد مبارز و پدر مجاهدم حمله کرده بود، اما این حملات برای یکبار نیز به ضبط اموال شخصی و خانوادگی آنان منجر نشده بود؛ و بنا به نقل متواتر مبارزین قبل از انقلاب، ساواک هیچگاه اقدام به ضبط اموال شخصی مخالفین سیاسی نمی نمود. ماموران امنیتی ساواک حداقل شأنی برای خود قائل بودند و به حوزه خصوصی افراد وارد نمی شدند اما گویا برای مأمورین امنیتی کنونی حد و مرز مفهومی ندارد.

آیا امام و ملت قیام کردند که سازمانی خشن تر و غیر اخلاقی تر از ساواک در ایران زمام امور امنیتی را در دست گیرد؟

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها ، شنبه 28 اردیبهشت، 18 می







































ایران نیازمند خرید ۵/ ۸ میلیارد دلار فرآورده‌های نفتی است


یک مقام در "معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور" گفته با وجود افزایش ۳۰ درصدی قیمت سوخت در سال‌جاری احتمالا مبلغ یارانه نقدی افزایش نخواهد یافت. او گفته به این ترتیب بودجه عمرانی ناچیز خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری "مهر"، امیر باقری رئیس برنامه‌ریزی اقتصاد کلان در نهاد ریاست‌جمهوری گفته است: «براساس مصوبه مجلس، با وجود افزایش ۳۰ درصدی قیمت سوخت در سال‌جاری، احتمالا هیچ منبعی برای بخش تولید باقی نمی‌ماند و از آن مهم‌تر این‌که شاهد افزایش مبلغ یارانه نقدی مردم نخواهیم بود».

امیر باقری با دفاع از "اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها"، اعلام کرده است که در نتیجه واردات ۵ / ۸ میلیارد دلار فرآورده‌های نفتی در سال ۹۲ بودجه عمرانی دولت در این سال ناچیز می‌شود و اختلال‌های شدید در بازار ارز ایجاد خواهد شد.

او ادامه داده است: «اگر نتوانیم به دلیل تحریم، واردات فرآورده را انجام دهیم به لحاظ مازاد تقاضای موجود در بازار، شاهد ایجاد بازارهای موازی خرید و فروش فرآورده نفتی و با قیمت‌های بالاتری خواهیم بود».

در حالی که محمود احمدی‌نژاد و اعضای دولت او از اجرای فاز دوم طرف هدفمندی یارانه‌ها" و افزایش یارانه‌های نقدی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دفاع می‌کنند، فاز دوم طرح یادشده که بنا بود در سال جاری خورشیدی به مرحله اجرا گذاشته شود، با مخالفت‌های مجلس شورای اسلامی متوقف شده است.

پیش از این محمود احمدی‌نژاد در گفت‌وگوی تلویزیونی اول دی‌ماه هدفمندی یارانه‌ها را یک کار بنیادین خوانده و گفته بود: «هم اکنون مردم ۴۰ هزار تومان به عنوان یارانه نقدی دریافت می‌کنند که می‌توانیم ۲۵/ ۵ برابر این رقم را به مردم پرداخت کنیم بدون این که نقدینگی افزایش یابد».

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اما ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲ در صحن علنی مجلس تاكید كرد كه پرداخت یارانه خانوار ( ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان به ازای هر نفر در ماه) در سال جاری، به شكل فعلی ادامه خواهد یافت.

کاهش صادرات نفت ایران

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا برآورد کرده که صادرات نفت ایران در سال ۲۰۱۲ به پایین‌ترین میزان از سال ۱۹۸۶ میلادی به بعد رسیده است. کارشناسان می‌گویند ایران نزدیک به ۵۰ درصد درآمد نفتی خود را از دست داده است.

سازمان "اطلاعات انرژی" ایالات متحده‌ی امریکا درآمد نفتی ایران را در سال ۲۰۱۲ تنها ۶۹ میلیارد دلار برآورد کرده است. این رقم در سال ۲۰۱۱ بیش از ۹۵ میلیارد دلار بود.

نقش بسیج عشایری در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران


در آستانه‌ی انتخابات، فعالیت بسیج عشایری در نواحی و مناطق قومی بیشتر شده است. این ارگان مسلح که رسما تحت نظر سازمان امور عشایر ایران عمل می‌کند، چه نقشی در انتخابات ریاست جمهوری کشور ایفاء خواهد کرد؟
"سازمان بسیج جامعه عشایری"  ارگانی مسلح است که در مناطق و نواحی قومی ایران "برای مقابله با تهدیدات امنیتی" تاسیس شده است. مهدی جمشیدی، رئیس بسیج جامعه عشایر کشور می‌گوید، در مکان‌‌هایی که نیروهای امنیتی حاضر نیستند، عشایر تأمین‌کننده امنیت خواهند بود.
فرمانده‌ی سازمان بسیج جامعه عشایری در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ در جمع عشایر همدان دولت احمدی‌نژاد را "بی‌تدبیر" توصیف کرد و اظهار داشت که این دولت از اصول‌گرائی منحرف شده است. برخی از آگاهان مسائل قومیت‌ها و نواحی کشور درباره‌ی دخالت بسیج عشایر در روند انتخابات ریاست جمهوری در مناطق قومی کشورهشدار می‌دهند.
تسلیح ۲۰۰ هزار بسیج عشایری
به‌گفته سردار مهدی جمشیدی فرمانده‌ی بسیج عشایری کشور، بیش از ۴۵۰ هزار نفر از عشایر کشور در رده‌های مقاومت بسیج عشایری فعالیت می‌کنند و بیش از ۲۰۰ هزار نفر در طرح تسلیح عشایر سازماندهی شده و آماده اجرای ماموریت هستند.
جمشیدی گفته است: «در این طرح بخشی از بسیجی‌ها با حکم ماموریت مسلح می‌شوند و برخی دیگر از عشایر که فاقد سلاح هستند از وزارت دفاع سهمیه می‌گیرند و با قیمت دولتی با مجوزی که از سوی سازمان حفاظت سپاه صادر می‌شود می‌توانند اسلحه دریافت کنند.»
دکتر عبدالستار دوشوکی رئیس مرکز مطالعات بلوچ در لندندکتر عبدالستار دوشوکی رئیس مرکز مطالعات بلوچ در لندن
دکتر عبدالستار دوشوکی، رئیس "مرکز مطالعات بلوچ در لندن" درباره‌ی نفوذ بسیج عشایری در سیستان و بلوچستان توضیح می‌دهد که در بلوچستان بسیج در نقاط عشایری و روستائی مثل سرباز و نیک‌شهر بسیار قوی شده است.
وی بر این باور است که بسیج عشایری در بلوچستان جزو زیرمجموعه‌ی سپاه فعالیت دارد. وی همچنین تاکید می‌کند: «به‌ویژه در آن نقاطی که جمهوری اسلامی بیشتر مشکلات امنیتی دارد برای مهار تهدیدات امنیتی ناچار شده است بسیج عشایری را فعال کند.»
دلایل اقتصادی پیوستن عشایر به بسیج
آقای دوشوکی ادامه می‌دهد: «به طور کلی بسیج عشایری در میان مردم بلوچ پایگاهی ندارد. سپاه قرارگاه‌های عشایری را در بلوچستان تاسیس کرده است و آنهایی که جزو بسیج عشایری می‌شوند از رانت‌های اقتصادی تا مسائل سیاسی و قضائی بهره می‌برند. فرض کنید کسی را از یک طایفه بلوچ دستگیر کرده‌اند و اگر اعضای آن طایفه عضو بسیج عشایری باشند، می‌توانند با مراجعه به ارگان‌های قضائی و سیاسی فرد دستگیر شده را آزاد کنند. بنابراین بخشی از مردم بلوچ به‌ویژه در مناطق روستائی به دلیل امرار معاش و مشکلات سیاسی مجبورند به قرارگاه‌های بسیج بپیوندند.»
دوشوکی تاکید می‌کند که در سیستان و بلوچستان اعضای ناظر بر صندوق‌های رای اکثرا از میان بسیجی‌ها انتخاب می‌شوند و چون انتخابات ریاست جمهوری کشور با انتخابات شوراهای شهر و روستا همزمان انجام می‌گیرد مشارکت بلوچ‌ها بالای ۷۰ در صد خواهد بود و آن‌ها به نامزدهای اصلاح طلب رای خواهند داد.
رئیس مرکز مطالعات بلوچ در لندن هشدار می‌دهد: «در دوره‌های پیشین بسیج در سیستان و بلوچستان اعمال نفوذ کرد و این‌بار هم بسیج دخالت خواهد کرد و آراء به نفع اصول‌گراها تغیر پیدا خواهد کرد. ما وقتی آراء مردم بلوچ را بررسی می‌کردیم با آرایی که از صندوق‌ها بیرون می‌آید همخوانی نداشت.»
جایگاه بسیج عشایر در کردستان
حسن امینی، حاکم شرع استان کردستان و رئیس "شورای مکتب قرآن کردستان" هم در گفت و گو با دویچه وله تاکید می‌کند:«ارگان‌هایی که در مرکز قدرت دارند در بقیه نواحی هم نفوذ پیدا کرده‌اند. در سه دهه‌ی اخیر این‌ها در کردستان هم حضور داشته‌اند. البته با توجه به این‌که اهل‌سنت و یا اقلیت‌های ملی حقی برای خودشان قائل هستند و از این حق محرومند طبعا پایگاه ارگان‌های مرکزی در میان اقلیت‌های ملی و مذهبی استحکام کم‌تری دارند.»
حسن امینی حاکم شرع مردمی و رئیس شورای مکتب قرآن کردستانحسن امینی حاکم شرع مردمی و رئیس شورای مکتب قرآن کردستان
آقای امینی خاطرنشان می‌کند: «من نمی‌گویم مردم کرد و یا اهل سنت با حکومت نیستند، ولی قطعا حضور آن‌ها با لباس‌های ملی و سنتی در رژه‌ها فقط نشانه تایید حکومت نیست. مثلا رژه‌ی آن‌ها در سالگرد انقلاب مربوط به انقلاب است که مال همه بوده و حکومت نباید از آن بهره‌برداری کند. این گونه اقدامات حکومتی نیست، بلکه مردمی است.»
حضور بسیج عشایر در میان ترکمن‌ها
یک فعال سیاسی ترکمن که خواست نامش محفوظ بماند، درباره‌ی فعالیت بسیج عشایر در میان ترکمن‌ها به دویچه وله گفت: «تاسیس پایگاه سپاه و بسیج در ترکمن‌صحرا و فعالیت آن با ساختارهای قومی، ملی و قبلیه‌ای ترکمن‌‌ها هیچ سنخیتی ندارد. بنابراین بسیج و سپاه حضور فعالی در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی ندارند و فقط برای کنترل منطقه حضور فیزیکی دارد. سپاه پاسداران پرسنلی دارد که به صورت رسمی یا پیمانی استخدام می‌شوند، ولی بسیج از میان مردم عضوگیری می‌کند و به دنبال آن است که توده‌ی مردم را جذب کند اما بین ترکمن‌ها تابحال موفق نشده‌اند.»
وی اضافه می‌کند: «در ترکمن‌صحرا پایگاه‌های بسیج تاسیس شده است و بخشی از افراد ترکمن برای بهره‌برداری از مزایای بسیج عضو آن شده‌اند، اما حضور بسیج تاثیری در آرا‌ء مردم و همچنین در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و یا فرهنگی ندارد و از بسیج عشایر فقط برای رژه در مراسم‌های ۱۲ و ۲۲ بهمن استفاده می‌شود. سالی هم دو بار مانور نظامی برگزار می‌کنند و عملا با فعالیت سپاه هماهنگ عمل می‌کند.»
این فعال سیاسی در استان گلستان ادامه می‌دهد: «در مناطق غیر قومی کشور بسیج شاید به آرمان‌های انقلاب وفادار باشد و برای حفظ نظام حاضر است دست به هر اقدامی بزند، اما ما در ترکمن‌صحرا شاهد حضوراین گونه افراد نیستیم. شرکت در رژه‌ی عشایر هم بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارد تا نشان دهند که قومیت‌ها بسیجی هستند و آرمان‌های بسیج را پذیرفته‌اند.»

انتظامی از بردن خود به ثبت‌نام رحیم‌مشایی خبر نداشت


عزت‌الله انتظامی بازیگر سینما ماجرای همراهی خود با مشایی و احمدی‌نژاد برای ثبت‌نام در انتخابات را فاش کرد. او در یادداشتی نوشت پس از ماه‌ها دوندگی بی‌حاصل برای ثبت بنیادش، او را بدون اطلاع قبلی به وزارت کشور بردند.
عزت‌الله انتظامی بازیگر سینما و تئاتر ایران با انتشار یادداشتی نوشته است که چگونه بدون اطلاع قبلی، او را برای ثبت‌نام اسفندیار رحیم مشایی در انتخابات ریاست جمهوری به همراه محمود احمدی‌نژاد به محل وزارت کشور برده‌اند.

به‌گزارش خبرگزاری "ایلنا"، در یادداشت عزت‌الله انتظامی که جمعه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۲ منتشر شده آمده که پس از ماه‌ها دوندگی بی‌حاصل برای ثبت ‌"بنیاد فرهنگی و هنری عزت‌الله انتظامی"، شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲، ساعت ۳ بعدازظهر به او اطلاع داده‌اند "آماده باشید ماشین می آید دنبالتان".

بخش‌هایی از یادداشت عزت‌الله انتظامی

• ماه ها برای ثبت بنیاد دویده بودم. ناچار فکر کردم دست به دامن آقای مهندس مشایی شوم. هفته‌ی قبل به ایشان پیغام داده بودم که واجب العرضم و برای مذاکرات باید خدمت برسم. فورا لباس پوشیدم. چیزی نگذشته بود که خبر دادند ماشین آمده. با سرعت رفتم پایین. شخصی که در مسیر مرتب با بی‌سیم صحبت می‌کرد به کسی که آن طرف خط بود گفت "بله ایشان آمدند." حرکت کردیم.

• راننده چراغِ گردان قرمز رنگ را بالای ماشین قرار داد، با سرعت خیابان‌ها را طی می‌کرد و شخص بی‌سیم به دست هم مرتب خبر می داد که ما کجا هستیم و کی میرسیم. من جلوی ماشین پهلوی راننده نشسته بودم. مردم با حیرت نگاهم می کردند که مرا با این ماشین و با این سرعت کجا می برند! نزدیک کاخ ریاست جمهوری با بی‌سیم شماره، رنگ ماشین و اسم سرنشینان را گفتند تا برای ورود هماهنگ شود.

• دستور دادند از درب خیابان ولی عصر داخل شویم. به جلوی ساختمان رسیدیم. محوطه پر از مردهای پیر و جوان و پلیس بود. مرا پیاده و بلافاصله سوار ماشین دیگری کردند. مدارک و اسناد موزه قیطریه و بنیاد را با خودم برده بودم، حتی برای آقای بی‌سیم به دست هم مطالب خودم را تعریف کردم. خیلی با محبت گفت "چیزی نیست. انشاالله همین امروز تمام می‌شود." ناگهان آقای مشایی سمت ماشین ما آمد شیشه ماشین را پایین کشیدم و گفتم مختصرعرضی دارم که به کمک شما احتیاج است. گفت با ما بیایید همین امروز انجام می‌دهم.
عزت‌الله انتظامی بازیگر باسابقه سینما و تئاترعزت‌الله انتظامی بازیگر باسابقه سینما و تئاتر


• آقای مشایی سوار ماشین بزرگ سفید رنگی شد و ما بلافاصله پشت سر او حرکت کردیم. بالاخره بنیاد داشت ثبت می شد... دوندگی هایم به نتیجه می‌رسید و نگرانی‌هایم رفع می‌شد... "بنیاد فرهنگی و هنری عزت الله انتظامی"... ناگهان دیدم میدان فاطمی هستم... گلدسته‌های مسجد نور... ماشین با سرعت جلوی یک درب آهنین ایستاد. تازه فهمیدم اینجا وزارت کشور است! همه جا پراز پلیس بود. ماشین آقای مشایی جلوتر رفت.

• به محوطه که رسیدیم من را از راهروهای طولانی بردند... به جایی رسیدیم که مملو از جمعیت بود. آقای رییس جمهور و مشایی و عده‌ای دیگر، همه آنجا بودند. مرد جوانی آمد و مرا همراه خودش باز به راهروهای تودرتوی دیگری برد. واقعا خسته شده بودم... مجبور بودم با عصا پا به پای او راه بروم. به سالن بزرگی رسیدیم. آنجا یک صندلی سه نفره فلزی آبی رنگ دیدم خودم را به آن رساندم و روی صندلیِ وسط نشستم. مرد جوان همراهم گفت باید برویم جلوتر. گفتم نمی توانم از اینجا تکان بخورم. به هرحال او رفت و مرا تنها گذاشت. نمی‌دانستم آنجا چه خبر است فقط پر ازسروصدا و آدم های جورواجور بود... کمی گذشت... درب سالن ناگهان باز شد و جمعیت حمله کرد داخل. صندلی‌ای که من روی آن نشسته بودم یک وری شد و به زمین افتادم. فقط سعی می کردم به زحمت پاهای جراحی شده‌ام را حفظ کنم که لگد نخورند و زیر دست و پا له نشوم. با داد و فریاد من بالاخره دو سه نفر به دادم رسیدند. صندلی را درست کردند و من را روی آن نشاندند.

• جمعیت به داخل سالن هجوم برد. حیران مانده بودم چه کار کنم؟ ناگهان دیدم آقای مشایی و آقای رییس جمهور و چند نفر دیگر که همراه آن‌ها بودند از روبرو به طرف من می‌آیند. آقای مشایی طرف چپ من و آقای رییس جمهور طرف راست من نشستند. ناگهان اطرافمان پر شد از دوربین‌های عکاسی. آقای مشایی گفت "چی شده؟ یه خرده شاد باشین! "‌من حرفی نداشتم که بزنم. عکاس ها تند و تند عکس می گرفتند. عکس‌شان را که گرفتند محل را ترک کردند و من باز همان جا بهت زده وسط آن صندلی سه نفره تنها ماندم. مرد جوان که آمد مرا ببرد خانه گفتم چه شد؟ گفت "امروز که دیگه نمیشه بعدا انشاالله اوراق رو براتون میاریم"...
عزت‌الله انتظامی: آقای مشایی گفت چی شده؟ یه خرده شاد باشین! عزت‌الله انتظامی: آقای مشایی گفت "چی شده؟ یه خرده شاد باشین!


مرخصی احمدی‌نژاد برای همراهی مشایی

اسفندیار رحیم‌مشایی در پنجمین و آخرین روز ثبت‌‌نام داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ به همراه محمود احمدی‌نژاد و عزت‌الله انتظامی در وزارت کشور حضور یافت.

به گزارش خبرگزاری "ایسنا"، اسفندیار رحیم مشایی هنگام ورود به ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این پرسش که آیا برای ثبت‌نام به وزارت کشور آمده، گفت: «این‌گونه می‌گویند».

رحیم‌مشایی پیش از آغاز کنفرانس خبری خود در روز ثبت‌نام با تذکر احمدی‌نژاد اعلام کرد که رئیس دولت امروز را مرخصی گرفته تا حضور او در ستاد انتخابات شبهه‌ای ایجاد نکند. بیش از نیمی از نمایندگان مجلس و اکثریت اعضای هیات نظارت بر انتخابات اما، در روزهای اخیر حمایت علنی محمود احمدی‌نژاد از نامزدی رحیم‌مشایی را اقدامی مجرمانه خوانده‌اند.

در ماه‌های اخیر محافظه‌کاران منتقد دولت از مفاهیمی چون "بهار"، "زنده باد بهار" و "بهار نزدیک است" که در سخنرانی‌های محمود احمدی‌نژاد و اسفندیار رحیم مشایی تکرار شده به عنوان شعار تبلیغاتی کاندیدای دولت در انتخابات نام می‌برند

علم‌الهدی: شرایط سنی در بررسی صلاحیت‌ کاندیداها لحاظ شود


علم‌الهدی، امام جمعه مشهد و از روحانیون تندرو هوادار آیت‌الله خامنه‌ای از شورای نگهبان خواسته‌است که در بررسی صلاحیت‌ها شرایط سنی را نیز در نظر بگیرند. در رخدادی دیگر برخی از اعضای ستاد انتخاباتی هاشمی معرفی شدند.
روز جمعه ۲۷ اردیبهشت (۱۷مه)احمد علم‌الهدی در خطبه‌های نماز جمعه مشهد گفت: شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ کاندیداها شرایط سنی را نیز لحاظ کند.
به گزارش خبرگزاری فارس وی با شاره به اینکه رئیس جمهور در برخی اوقات باید روزانه ۱۸ ساعت کار سنگین انجام دهد افزود: «شورای نگهبان در بررسی شرایط سنی نامزدهای انتخابات باید این مسئله برایش احراز شود که آیا نامزدهای این انتخابات از نظر سنی توانایی انجام این شرایط را دارند.»
به نظر می‌رسد اشاره علم‌الهدی به اکبر هاشمی رفسنجانی ۷۹ ساله است که کاندیدای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران، شده است.
حمایت مجمع روحانیون از هاشمی
در رخدادی دیگر اعضای مجمع روحانیون مبارز از جمله تشکل‌های نزدیک به اصلاح‌طلبان که ریاست آن بر عهده محمد خاتمی‌ رییس جمهور پیشین ایران است، می‌گویند که در انتخابات آینده از اکبر هاشمی رفسنجانی حمایت خواهند کرد.
اعضای مجمع روحانیون، از تشکل‌های اصلاح‌طلب می‌گویند در انتخابات از هاشمی رفسنجانی حمایت خواهند کرد
خبرگزاری دانشجویان ایران گزارش داد که مجمع روحانیون مبارز در جلسه‌ای که روز پنجشنبه ۲۶ آردیبهشت (۱۶مه) به ریاست محمد خاتمی برگزار شده، "به اتفاق آرا" حمایت خود را از نامزدی هاشمی رفسنجانی برای یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران تصویب کرده است.
چه کسانی ستاد انتخاباتی رفسنجانی را اداره می‌کنند؟
اسحاق جهانگیری، رییس ستاد انتخاباتی اکبر هاشمی رفسنجانی برخی از مسوولان ستاد تبلیغاتی این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ایران را معرفی کرد. اکثر انتخاب شدگان سابقه حضور در دولت محمد خاتمی را دارند.
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی نجفی به سمت مسوول تدوین برنامه انتخاباتی هاشمی تعیین شده است. او وزیر فرهنگ و آموزش عالی دولت میرحسین موسوی و همچنین وزیر آموزش و پرورش دولت هاشمی رفسنجانی بود.
نجفی از بنیانگذاران حزب کارگزاران سازندگی است که در دولت اول محمد خاتمی، ریاست سازمان برنامه و بودجه را بر عهده داشت. وی هم‌اکنون عضو شورای شهر تهران است.
علی ربیعی معاون سیاسی ستاد هاشمی شده است. پبیعی مدرس دانشگاه تهران و مشاور اجتماعی رییس جمهور در دولت‌های محمد خاتمی بود. وی در اوایل تشکیل وزارت اطلاعات از معاونان این وزارتخانه اطلاعات بود که در دوره فلاحیان به همراه دیگر همکاران اصلاح‌طلب‌اش از این وزارتخانه خارج شد.
ربیعی که سابقه فعالیت در سپاه‌ پاسداران را نیز دارد، عضو کمیته‌ی سه نفره تحقیق در مورد قتل‌های زنجیره‌ای فعالان سیاسی و روشنفکران در سال ۱۳۷۷ بود، که دخالت "بخش‌هایی از وزارت اطلاعات" در این قتل‌ها را فاش کردند.
اسحاق جهانگیری، رییس ستاد انتخاباتی اکبر هاشمی رفسنجانی
علی یونسی‌، وزیر اطلاعات دولت محمد خاتمی به معاونت اجتماعی ستاد انتخاب شده است. او ریاست سازمان قضایی نیروهای مسلح و مسوولیت کمیته تحقیق در مورد قتل‌های زنجیره‌ای را در کارنامه کاری خود دارد.
بر اساس حکم اسحاق جهانگیری، صفدر حسینی عضو هیات علمی دانشگاه تهران نیز به عنوان مسوول امور شهرستان‌ها تعیین شده است. حسینی در دولت محمد خاتمی به عنوان وزیر کار و امور اجتماعی و همچنین وزیر امور اقتصاد و دارایی فعالیت داشته است.
عباس احمدی آخوندی، وزیر مسکن دولت دوم اکبر هاشمی رفسنجانی نیز به عنوان معاون اقشار و صنوف معرفی شده است. آخوندی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ یکی از مشاوران میرحسین موسوی بود.
مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و همچنین دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز به ریاست ستاد اکبر هاشمی رفسنجانی در استان تهران انتخاب شده است.
انصاری در دولت خاتمی مدتی را به عنوان معاون حقوقی و پارلمانی رییس‌جمهور در هیات دولت حضور داشت. وی که اولین رئیس سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۶ بود، سابقه نمایندگی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری را نیز در کارنامه سیاسی خود دارد.
پیش‌تر علی عبدالعلی‌زاده به عنوان قائم مقام ستاد هاشمی رفسنجانی انتخاب شده بود. عبدالعلی‌زاده در دولت محمد خاتمی وزیر مسکن و شهرسازی بود. وی همچنین دو دوره به عنوان نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ایران حضور داشته است.
اسحاق جهانگیری که ریاست ستاد اکبر هاشمی را بر عهده دارد از موسسان حزب کارگزاران سازندگی است که وزارت صنایع و معادن را در دولت محمد خاتمی عهده‌دار بود. وی همچنین دو دوره ‌نماینده مجلس شورای اسلامی ایران بوده است.

هشدار اصولگرایان درباره "فتنه سبز عالیجناب سرخپوش"


نامزدی اکبرهاشمی رفسنجانی در یازدهمین انتخابات ریاست جهوری، توجه همراه با نگرانی اصولگرایان را برانگیخته است. با این حال بخشی از اصولگرایان معتقدند که رئیس مجمع تشخیص مصلحت، نمی‌تواند رقیبی جدی محسوب شود.
آخرین ساعات ثبت‌نام نامزدهای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، شرایط و آرایش نیروهای سیاسی را دچار تغییر قابل توجهی کرد. کاندیداتوری اکبر هاشمی رفسنجانی توانست حمایت بخش قابل توجهی از اصلاح‌طلبان را جلب کند.
از سوی دیگر قرار گرفتن جریان‌های میانه‌رو محافظه‌کار در اردوگاه هاشمی این پیام را به سایر رقبا فرستاد که رئیس ۷۹ ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام، رقیبی جدی برای اصولگرایان منتقد و حامی دولت خواهد بود.
حضور هاشمی، بخشی از اصولگرایان را بر آن داشت که از لزوم اتحاد در میان نیروهای حامی رهبر جمهوری اسلامی و رسیدن به کاندیدای واحد سخن بگویند تا امکان دفع "فتنه تازه" فراهم شود.
«هاشمی خطری ندارد»
اما به نظر می‌رسد بخشی از اصولگرایان تندرو شانسی برای اکبر هاشمی قائل نیستند. محمد سلیمانی، رئیس ستاد انتخاباتی باقر لنکرانی و عضو جبهه پایداری می‌گوید: «هاشمی خطری ندارد و وحدت میان اصولگرایان لازم نیست.»
جبهه پایداری متشکل از اعضای سابق دولت احمدی‌نژاد است که محمدتقی مصباح را رهبری فکری خود می‌دانند و بر گفتمان انقلابی تاکید دارند.
محمد سلیمانی با تاکید بر این‌که باقر لنکرانی تنها گزینه جبهه پایداری است، تصریح می‌کند: «هاشمی با این سن و سال خطری نمی تواند داشته باشد، شما اگر در کوچه و خیابان هم بروید و با مردم مصاحبه کنید می‌گویند یک فرد ۸۰ ساله از اداره کشور عاجز است به همین خاطر هاشمی رایی نخواهد داشت.»
هاشمی رفسنجانی متهم به "فتنه انگیزی"
صادق محصولی، دیگر عضو جبهه پایداری می‌گوید هاشمی رفسنجانی به عنوان "عالیجناب سرخپوش" فتنه‌ساز انتخابات ۹۲ می‌شود.
عضو شورای مرکزی جبهه پایداری تصریح می‌کند: «موسوی و کروبی در سال ۸۸ با مقدمات هاشمی فتنه کردند، بنابراین اکنون نیز باید مراقب فتنه‌انگیزی در انتخابات ریاست‌جمهوری توسط عالیجناب سرخپوش بود.»
وزیر کشور سابق دولت احمدی‌نژاد می‌افزاید: «به احتمال زیاد هاشمی عالیجناب سرخپوش در فضای انتخابات ۹۲ سبز‌پوش شده و فتنه‌ای را برنامه‌ریزی کرده است».
غلامعلی حدادعادل از ائتلاف ۲+۱ اصولگرایان نیز با اشاره به این‌که باید نگاه کرد چه کسانی از هاشمی رفسنجانی حمایت می‌کنند، می‌افزاید: «امروز گروه‌ها و اشخاصی که اصرار داشتند ایشان ثبت‌نام کند، چه کسانی هستند؟ همچنین باید نگاه کرد به موضع‌گیری‌های فرزندان و نقش آنان در جریانات سال ۸۸».
حدادعادل همچنین می‌گوید: «واقعیت صحنه نشان می‌دهد همه کسانی که دیروز پشت‌سر میرحسین موسوی قرار داشتند امروز پشت‌سر هاشمی رفسنجانی قرار دارند».
"بحران" در اردوگاه اصولگرایان
حجم مطالبی که کاندیداهای اصولگرا و رسانه‌های حامی آن‌ها در نقد اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر می‌کنند نشان‌دهنده آن‌ است که وی به عنوان خطری جدی برای پیروزی جناح‌های مختلف این جریان سیاسی تبدیل شده است.
صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه و از حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی می‌گوید که ثبت‌نام هاشمی در انتخابات "شور و هیجان بسیاری را در جامعه به ویژه در میان دانشجویان" ایجاد کرده است.
وی آمدن هاشمی رفسنجانی را یک "دردسر و بحران جدی" برای اردوگاه اصولگرایان می‌داند و می‌افزاید: «عده‌ای شروع به تخریب ایشان کردند و عده دیگری که واقع‌بین‌ترند ... به فکر فرو رفتند که در برابر شرایطی که هاشمی به راه انداخته است چه باید بکنند».
این کارشناس مسايل سیاسی شرایط را در میان اصلاح‌طلبان متفاوت ارزیابی می‌کند: «اصلاح‌طلبان از وضعیت مطلوبی برخوردارند و پس از آمدن هاشمی رفسنجانی پشت ایشان قرار گرفتند به طوری‌که همه نامزدهای کلی اصلاح‌طلبان که برای انتخابات ثبت‌نام کرده‌اند اعلام کرده‌اند که پس از تایید یا رد صلاحیت‌ها به نفع هاشمی کنار خواهند رفت».

تاکید روسیه بر ضرورت شرکت ایران در کنفرانس صلح برای سوریه


ایران بار دیگر به عامل اختلاف میان روسیه و آمریکا بدل شده است. مسکو و واشنگتن که در حال برنامه‌ریزی کنفرانس "ژنو ۲" برای پایان دادن به بحران سوریه‌اند٬ بر سر شرکت کردن ایران اختلاف نظر دارند.
سرگئی لاوروف٬ وزیر امور خارجه روسیه٬ روز پنج‌شنبه (۲۶ اردیبهشت٬ ۱۶ مه) بار دیگر تاکید کرد که ایران باید در کنفرانس صلحی که قرار است به ابتکار آمریکا و روسیه و برای پایان دادن به بحران سوریه برگزار شود٬ شرکت کند٬ اما دولت‌های غربی مصمم‌اند که تعداد شرکت‌کنندگان را محدود نگه دارند تا با حاشیه‌های کمتر به نتایج مطلوب خود برسند.

به گزارش خبرگزاری رویترز٬ سرگئی لاوروف در مصاحبه‌ای که روز پنج‌شنبه در وب‌سایت وزارت خارجه روسیه منتشر شد٬ گفت: «در میان برخی از همکاران غربی ما تمایل آشکاری به محدود کردن حلقه شرکت‌کنندگان خارجی و آغاز فرآیند با گروهی بسیار کوچک از کشورها وجود دارد که می‌توان آن را به نوعی از پیش تعیین کردن تیم‌های مذاکره‌کننده٬ دستور کار و حتی نتایج مذاکرات دانست.»

سرگئی لاوروف می‌گوید: «نباید ایران را به خاطر برخی ترجیحات ژئوپلتیکی از این فرآیند حذف کنیم؛ ایران بازیگر بسیار مهمی در این عرصه است٬ اما در این زمینه هنوز توافقی حاصل نشده است.»

لاوروف همچنین گفته که حتی عربستان سعودی که از مهم‌ترین حامیان مبارزان سوری است و مواضعش کاملا با مواضع تهران و دمشق در تضاد است هم باید در این مذاکرات شرکت داشته باشد. به اعتقاد او تنها "گروه‌های تروریستی" نظیر جبهه النصرت که وابسته به القاعده است٬ نباید در این گفت‌وگوها جایی داشته باشند.

اختلاف روسیه و غرب بر سر نقش ایران در کنفرانس صلح برای سوریه بر اختلافات موجود افزوده و ممکن است طرحی را که هفته پیش از سوی واشنگتن و مسکو برای پایان دادن به بحران سوریه پیشنهاد شد٬ به بن‌بست بکشاند.
به گفته جان کری٬ وزیر امور خارجه آمریکا٬ این کنفرانس قرار است اوایل ماه ژوئن به میزبانی سازمان ملل در ژنو برگزار شود. قرار است همان قدرت‌های جهانی که در سال گذشته هم در ژنو گرد هم آمده بودند در این نشست شرکت کنند٬ با این تفاوت که این بار نمایندگانی از دولت سوریه و مخالفان رژیم بشار اسد هم حضور خواهند داشت.

ایران که همچون روسیه از مهم‌ترین هم‌پیمانان و حامیان و تامین‌کنندگان تسلیحات رژیم بشار اسد است٬ پیش‌تر از طرح برگزاری کنفرانس صلح "ژنو ۲" استقبال و ابراز امیدواری کرد که بتواند در این فرآیند مشارکت داشته باشد. در مقابل٬ کشورهای غربی نظر مثبتی نسبت به حضور و مشارکت ایران در این فرآیند ندارند.

چشم‌انداز تیره صلح برای سوریه

بحران و جنگ در سوریه همچنان ادامه دارد. نبردهای خونین فرقه‌ای شدت گرفته و افزایش درگیری‌ها چشم‌انداز صلح و مصالحه میان دولت و مخالفان سوری را تیره‌تر از همیشه کرده است.

اغلب مخالفان برجسته حکومت سوریه معتقدند مذاکرات برای تحقق گذار سیاسی در این کشور تنها در صورتی ممکن است که بشار اسد و حلقه وابستگانش از قدرت کناره‌گیری کنند و هیچ نقشی هم در دولت انتقالی این کشور نداشته باشند.

از سوی دیگر٬ برخی کشورهای اروپایی نظیر فرانسه و بریتانیا معتقدند که روسیه هم‌زمان با برنامه‌ریزی برای کنفرانس صلح همچنان به ارسال تسلیحات به سوریه ادامه می‌دهد و لازم است برای مقابله با چنین اقداماتی آنها هم کمک‌های تسلیحاتی برای مخالفان سوری ارسال کنند. پاریس و لندن در تلاش‌اند تا دیگر قدرت‌های اروپایی را متقاعد کنند که حمایت مالی و تسلیحاتی از اپوزیسیون سوریه افزایش یابد.

باراک اوباما٬ رئیس‌جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان٬ نخست‌وزیر ترکیه هم روز پنج‌شنبه در یک کنفرانس خبری مشترک در کاخ سفید خواستار کناره‌گیری بشار اسد از قدرت شدند. به اعتقاد آنها کناره‌گیری بشار اسد می‌تواند زمینه‌ساز توقف خشونت و گذار سیاسی در سوریه باشد.

بر اساس آخرین آمارهای سازمان ملل٬ در طی دو سالی که از آغاز خیزش مردمی و برافروخته شدن آتش بحران سیاسی در سوریه می‌گذرد٬ تا کنون بیش از ۸۰ هزار نفر کشته و بیش از یک میلیون نفر آواره شده‌اند.