۱۳۹۲ اردیبهشت ۲۲, یکشنبه

سخنان ولایتی درباره رفسنجانی و "مأموریت‌های ویژه خامنه‌ای"


مشاور امور بین‌الملل علی خامنه‌ای می‌گوید هاشمی رفسنجانی در ناآرامی‌های سال ۱۳۸۸ "رهبری را تنها گذاشت". علی اکبر ولایتی همچنین از "مأموریت‌های ویژه‌ای" سخن رانده که علی خامنه‌ای در سال‌های اخیر به وی محول کرده است.
علی اکبر ولایتی، مشاور امور بین‌الملل آیت‌الله خامنه‌ای معتقد است که اکبر هاشمی رفسنجانی در رخدادهای پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم "موضعی که باید در برابر فتنه می‌گرفت، نگرفت".
وی که خود در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نامزد شده، شامگاه شنبه (۱۱ مه/ ۲۱ اردیبهشت) در "جمع دانشجویان دانشگاه امام صادق" گفت: «وی [هاشمی رفسنجانی] در آن شرایط رهبری را تنها گذاشت و همراهی نکرد».علی اکبر ولایتی در کابینه اکبر هاشمی رفسنجانی وزیر امور خارجه بود و پس از آن به‌عنوان مشاور علی خامنه‌ای در امور بین‌الملل مشغول به کار شد. وی در کنار محمد باقر قالیباف، شهردار تهران، و غلامعلی حداد عادل، نماینده مجلس شورای اسلامی، عضو ائتلاف سه‌گانه‌ای است که نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی برشمرده می‌شود.
موضع‌گیری چندی پیش ولایتی در مورد "نقش هاشمی رفسنجانی در فتنه ۸۸" نیز خبرساز شد. برخی از منابع خبری ایرانی نوشتند که ولایتی در "نشست هفتگی انصار حزب‌الله" گفته است: «[...] این که آقای هاشمی در فتنه نقش داشته معلوم است؛ هر کس که در خط و طریق رهبری است باید در فتنه موضع‌می‌گرفت، آن روز بعضی‌ها فکر می‌کردند که کار تمام شد ولی مردم آمدند و نشان دادند کار تمام نشده و آن‌روز، روز امتحان بود.»
منابع عموما نزدیک به جریان موسوم به اصولگرا این سخنان را به "نقش‌آفرینی رفسنجانی" در ناآرامی‌های سال ۱۳۸۸ تعبیر کردند. ولایتی اندکی بعد تصریح کرد: «هیچ گاه نگفته‌ام هاشمی در فتنه ۸۸ نقش داشته است و این موضوع را تکذیب می‌کنم [...] هر کس که این موضوع را طرف من نقل کرده مقصد خاصی داشته تا منشاء یک گفتگوی بی‌پایه باشد».
تلاش برای کنارزدن "زاویه‌داران با رهبری"
ولایتی در بخشی از سخنان شامگاه شنبه خود گفته است: «به هیچ وجه از عزم خود کوتاه نمی‌آییم و تصمیم گرفته‌ایم نگذاریم آنهایی که با رهبری نظام زاویه دارند امور کشور را به دست بگیرند».
اسفندیاررحیم مشایی در ساعات پایانی مهلت ثبت نام به همراه محمود احمدی‌نژاد و برخی از وزیران کابینه او به وزارت کشور رفتاسفندیاررحیم مشایی در ساعات پایانی مهلت ثبت نام به همراه محمود احمدی‌نژاد و برخی از وزیران کابینه او به وزارت کشور رفت
اسحاق جهانگیری، وزیر صنایع کابینه محمد خاتمی، پیش از آغاز مهلت ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ۲۴ خرداد از دیدار خود با آیت‌الله خامنه‌ای خبر داده بود. پایگاه اینترنتی "سحام نیوز" نوشته بود که علی خامنه‌ای در این دیدار به جهانگیری گفته است که با "فتنه‌گران مشکل دارد" و مسببان حوادث سال ۱۳۸۸ را "نمی‌توان در چارچوب نظام پذیرفت".
هاشمی رفسنجانی تا کنون بارها از سوی نزدیکان علی خامنه‌ای به‌عنوان "حامی فتنه" و مصداق "خواص بی‌بصیرت" معرفی شده است. مهدی هاشمی، فرزند او، نیز به "حمایت از فتنه" متهم می‌شود.
از سوی دیگر برخی از جریان‌های جناح اصولگرا معتقدند که "فتنه" جدیدی در انتخابات پیش رو رقم خواهد خورد؛ "فتنه"ای که ادعا می‌شود نزدیکان محمود احمدی‌نژاد – جریان انحرافی – منشا آن هستند.
ولایتی با اشاره به رخدادهای ساعات پایان ثبت نام نامزدهای انتخابات (عصر شنبه) افزوده است: «همان‌طور که دیدید هر کس در دولت بود امروز برای ثبت نام آمده بود و فکر می‌کنیم همه اتفاقات هدایت شده است. صحنه تا امروز برای ما کاملا روشن نبود و فکر نمی‌کردیم نیم ساعت آخر ثبت نام چنین هجومی شود».
ولایتی معتقد است که اصولگرایان باید "به انسجام برسند" تا امکان اداره امور "تحت مدیریت رهبر انقلاب" فراهم شود. به زعم وی، «باید طوری برنامه‌ریزی کنیم تا در مقابل دو طیفی که به تمام امکانات داخلی و خارجی مجهزند پیروز شویم و سعی خواهیم کرد تا جایی که می‌شود اصولگرایان را دور هم جمع کنیم».
"مأموریت‌های ویژه" خامنه‌ای به ولایتی
علی اکبر ولایتی شامگاه شنبه رهبر جمهوری اسلامی را "تصمیم‌گیر اصلی" در پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی دانست: «ایشان مسئله هسته‌ای را از دست برخی بازیگران سیاسی نجات دادند».
وی هجدهم فروردین‌ماه نیز گفته بود که توقف غنی‌سازی اورانیوم در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی و از سرگیری این فعالیت‌ها در دوران احمدی‌نژاد نه تنها با تائید علی خامنه‌ای که "تدبیر" او بوده است.
علی اکبر ولایتی هم در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی حضور داشت و هم همکار از در مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی استعلی اکبر ولایتی هم در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی حضور داشت و هم همکار از در مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی است
به نوشته منابع خبری داخلی، علی اکبر ولایتی در سخنان شامگاه شنبه به صورت "سربسته" به برخی از خاطرات خود اشاره کرده است: «در مدتی که خدمت رهبر انقلاب هستم، چند ماموریت از این نوع انجام داده‌ام که برخی مواقع تا آستانه حل قضیه نیز پیش رفته‌ایم و نشان داد اجرای تدابیر ایشان می‌تواند مسائل و تحریم‌ها را حل کند».
ولایتی به جزئیات بیشتری در این مورد اشاره نکرده است. در زمستان گذشته اخباری در مورد مذاکره مستقیم جمهوری اسلامی با آمریکا منتشر شد. علی خامنه‌ای روز ۲۸ بهمن‌ماه ۱۳۹۱ برای نخستین بار از "دو سه بار" مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا در ۱۵ سال گذشته سخن راند.
از ولایتی به‌عنوان نماینده ایران در این مذاکرات سخن به میان آمد. وی خود سفر پنهانی به آمریکا با هدف مذاکره یا مذاکره با مقام‌های ایالات متحده در عمان را تکذیب کرد.

بحث عدم کفایت سیاسی احمدی‌نژاد در پی انجام "اقدام مجرمانه"


به گفته سخنگوی شورای نگهبان، حضور احمدی‌نژاد در کنار رحیم‌مشایی به هنگام ثبت‌نام برای انتخابات "اقدامی مجرمانه" بوده است. موضوع عدم کفایت سیاسی احمدی‌نژاد و صلاحیت دولت وی برای برگزاری انتخابات نیز بار دیگر مطرح شده است.
عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان قانون اساسی، به خبرگزاری فارس گفته است که همراهی کردن محمود احمدی‌نژاد با اسفندیار رحیم‌مشایی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری در جلسه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات بررسی شده است: «با توجه به جایگاه ریاست جمهوری، به اتفاق آرا اکثریت اعضا هیئت معتقد بودند که اقدام اخیر رئیس جمهور در معرفی یکی از افراد به عنوان نامزد انتخابات تخلف بوده و عنوان مجرمانه دارد و قرار شد که مراتب آن به قوه قضائیه اعلام شود».
به گفته وی، "مراتب این موضوع" به قوه قضاییه اطلاع داده شده و تصمیم‌گیری نهایی بر عهده دستگاه قضایی است.
بنا بر اعلام سخنگوی قوه قضاییه، هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری بررسی صلاحیت نامزدهای ثبت‌نام کرده را از صبح یکشنبه (۱۲ مه / ۲۲ اردیبهشت) آغاز کرده است. شورای نگهبان بایستی ظرف ۵ روز نظر نهایی خود درباره نامزدها را اعلام کند. این شورا می‌تواند در صورت نیاز ۵ روز دیگر به این مهلت بیافزاید.
حضور محمود احمدی‌نژاد در کنار اسفندیار رحیم مشایی از آغاز به‌عنوان اقدام تبلیغاتی رئیس جمهوری اسلامی به نفع کاندیدایی مشخص مورد اعتراض واقع شد. احمدی‌نژاد اعلام کرد که برای حضور در وزارت کشور مرخصی گرفته است.
"احمدی‌نژاد صلاحیت ریاست جمهوری را از دست داده است"
خبرگزاری مهر روز یکشنبه (۱۲ مه / ۲۲ اردیبهشت) به نقل از محمد حسن قدیری ابیانه، سفیر پیشین ایران در کشورهای مکزیک و ایتالیا، نوشت که وی "مدارک موجود علیه مشایی" را به شورای نگهبان ارائه کرده است. قدیری ابیانه که خود نامزد شرکت در انتخابات شده، از محمود احمدی‌نژاد و دولت وی برای انجام "هزینه‌های چند صد میلیاردی" در سفرهای استانی "به نفع مشایی" انتقاد کرده است.
به اعتقاد محمد حسن قدیری ابیانه، محمود احمدی‌نژاد کفایت سیاسی و دولت او صلاحیت برگزاری انتخابات را از دست داده استبه اعتقاد محمد حسن قدیری ابیانه، محمود احمدی‌نژاد کفایت سیاسی و دولت او صلاحیت برگزاری انتخابات را از دست داده است
به گفته وی: «حضور احمدی‌نژاد در وزارت کشور به نفع مشایی به همه ثابت کرد سفرهای استانی، همایش‌ها و نماش‌هایی که صدها میلیارد تومان هزینه در بر داشته است تا مشایی به همراه احمدی‌نژاد در این مراسم حاضر شود و پرچم‌گردانی کند بخشی از تبلیغات آنها بوده است».
وی همچنین به خبرگزاری مهر گفته که تصاویری از "مجسمه‌های مستهجن و از جمله معاشقه عریان زن و مرد" را به شورای نگهبان داده است. این تصاویر، به ادعای وی، مجسمه‌هایی را نشان می‌دهند که رحیم مشایی شش سال پیش در بین آثار تاریخی ایران به عنوان "نماد فرهنگ و تاریخ ایران با هزینه‌های گزاف" به مکزیک ارسال کرده بود. قدیری ابیانه می‌گوید، به‌عنوان سفیر وقت جمهوری اسلامی در مکزیک خواستار برچیده‌شدن این نمایشگاه شده، اما اسفندیار رحیم مشایی به وی پیغام داده که "سخت نگیر".
قدیری ابیانه مطمئن است که شورای نگهبان صلاحیت رحیم مشایی را رد می‌کند و محمود احمدی‌نژاد "در صدد تحمیل وی به نظام است".
قدیری ابیانه معتقد است که رئیس دولت دهم صلاحیت خود برای برگزاری انتخابات و نیز ادامه مسئولیت ریاست جمهوری را از دست داده است. او در عین حال نظارت شورای نگهبان را "مانع امکان تقلب در صندوق‌های آرا" می‌داند.
طرح دوباره "عدم کفایت سیاسی" رئیس جمهور
به اعتقاد قدیری ابیانه، مجلس شورای اسلامی باید از علی خامنه‌ای در خصوص "صدور عدم کفایت سیاسی احمدی‌نژاد کسب اجازه کند یا اینکه بلافاصله پس از تعیین رئیس جمهور جدید پایان کار رئیس جمهور فعلی" را اعلام کند.
احمد توکلی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی و از منتقدان محمود احمدی‌نژاد، حضور رئیس قوه مجریه جمهوری اسلامی در کنار رحیم مشایی را "خیانت و قدرت‌طلبی" برشمرده است: «دیروز آقای رئیس جمهور بر خلاف سوگند خود مثل پادشاهان مستبد برای خود جانشین تعیین کرد و همه قوه مجریه را برای یک فرد خرج کرد».
محمود احمدی‌نژاد چندی پیش به اسفندیار رحیم‌مشایی نشان فرهنگ اعطا کردمحمود احمدی‌نژاد چندی پیش به اسفندیار رحیم‌مشایی "نشان فرهنگ" اعطا کرد
نادر قاضی‌پور، نماینده ارومیه در مجلس، نیز روز یکشنبه در مجلس شورای اسلامی گفت که "نسبت به برخورد بی‌عقلانه رئیس جمهور در وزارت کشور" اخطار قانون اساسی دارد. قاضی‌پور نیز خواستار بررسی موضوع عدم کفایت سیاسی رئیس جمهور در مجلس شورای اسلامی شد.
این نخستین بار در تاریخ ۳۴ ساله جمهوری اسلامی است که یک رئیس جمهور یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را به هنگام ثبت نام در وزارت کشور همراهی می‌کند. از اسفندیار رحیم‌مشایی همواره به‌عنوان نامزد دولت احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم یاد می‌شد. ناظران سیاسی می‌گویند، این دو به دنبال پیاده کردن طرح پوتین- مدودیف در ایران هستند.
از اسفندیار رحیم‌مشایی به دلیل موضع‌گیری‌هایش در مورد مردم اسرائیل، مهدویت، مکتب ایرانی (به جای مکتب اسلامی) و بیداری انسانی (به جای بیداری اسلامی) به شدت انتقاد می‌شود. منتقدان وی به او لقب "سرکرده جریان انحرافی" داده‌اند و ادعا می‌کنند که جریان حامی او در پی حذف روحانیت از ساختار سیاسی جمهوری اسلامی است.

بیانیه انتخاباتی رفسنجانی و جزئیات تماس او با آیت‌الله خامنه‌ای


هاشمی رفسنجانی دلایل خود برای حضور در انتخابات را عنوان کرد. همچنین جزئیاتی از تماس او با آیت‌الله خامنه‌ای منتشر شده است. همزمان ۱۵۰ نماینده مجلس از رفسنجانی خواسته‌اند به "اندیشه‌های" بنیانگذار جمهوری اسلامی بازگردد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی تصمیم به حضور در انتخابات پیش رو را حاصل "ماه‌ها رایزنی با شخصیت‌های حقیقی و حقوقی و به پاس قدردانی و احترام به توصیه‌های ضمنی یا مستقیم" آنان دانسته است.
بر اساس بیانیه‌ای که روز یکشنبه (۱۲ مه/ ۲۲ اردیبهشت) در پایگاه اینترنتی اکبر هاشمی رفسنجانی منتشر شد، وی قصد دارد "در این برهه حساس از تاریخ کشور که مشکلات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی [...] زمینه تأثیر تهدیدها و تحریم‌های خارجی را هموار کرده است" وارد صحنه انتخابات شود تا "شرایط تحقق حماسه سیاسی و اقتصادی مورد تأکید رهبری معظم انقلاب فراهم آید".
وی "عزم پاسخ قاطع به ادعاهای کذب و القای ناکارآمدی نظام اسلامی"، "ضرورت ایجاد اتحاد" و "ایجاد اعتدال و استفاده از همه قابلیت‌های مدیران مجرب" را از جمله دلایل حضور خود در انتخابات ۲۴ خرداد ماه دانسته است.
جزئیات تماس تلفنی با آیت‌الله خامنه‌ای
اکبر هاشمی رفسنجانی تا واپسین ساعات مهلت ثبت‌نام نامزدها برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تصمیم نهایی خود را روشن بیان نکرده بود. او حضور در این انتخابات را همواره منوط به همراهی رهبر جمهوری اسلامی دانسته بود. حال رابط پارلمانی مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی از رایزنی او با علی خامنه‌ای پیش از ثبت نام خبر می‌دهد.
هاشمی رفسنجانی تجربیات اندوخته از زمان جنگ عراق و ایران را راهگشای غلبه بر مشکلات جاری در ایران دانسته استهاشمی رفسنجانی تجربیات اندوخته از زمان جنگ عراق و ایران را راهگشای غلبه بر مشکلات جاری در ایران دانسته است
تیمور علی عسگری روز یکشنبه (۲۲ اردیبهشت) به خبرگزاری "خانه ملت" گفت: «وی [هاشمی رفسنجانی] تا ساعت ۱۶ دیروز بر عدم حضور در عرصه ریاست جمهوری تاکید داشت اما بر اساس اصرار و تقاضای دوستان و حامیان خود که می گفتند، شما عنوان کردید که باید با نظر رهبر معظم انقلاب حضور یابم، بنابراین با ایشان تماس بگیرید، با رهبر انقلاب تماس گرفت که ساعت ۱۷.۱۰ پس از پایان تلفن، گفت که برای ثبت نام می‌رویم».
بنا بر تحلیل شخصی تیمور علی عسگری، "تفرق اصلاح‌طلبان و اصولگرایان" و "عزم دولت و احمدی‌نژاد برای پروژه پوتین-مدودف" بر تصمیم هاشمی رفسنجانی برای تماس با رهبر جمهوری اسلامی تاثیر داشته است.
بیانیه اعتراضی نمایندگان مجلس شورای اسلامی
روز یکشنبه (۲۲ اردیبهشت) همچنین خبرگزاری مهر از انتشار بیانیه‌ای خبر داد که در آن ۱۵۰ نماینده مجلس از "ولایت فقیه" حمایت و به مواضع اخیر هاشمی رفسنجانی در مورد اسرائیل اعتراض کرده‌اند. جمله "با رژیم صهیونیستی سر جنگ نداریم" هاشمی رفسنجانی محور اعتراض این بیانیه است.
بیانیه مزبور این اظهار نظر هاشمی رفسنجانی را "مصادیق فاصله‌گرفتن" وی از "اندیشه‌های" روح‌الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی ارزیابی کرده است.
امضاکنندگان در بخش دیگری از بیانیه یادشده تصریح کرده‌اند که جامعه کنونی ایران "به مراتب بازتر و آزادتر" از زمان "حاکمیت" رفسنجانی است.
به زعم این نمایندگان، در جامعه کنونی "توده‌های مردم" قدرتمندتر شده و مناصب از دست "خانواده‌های تما‌میت‌‌طلب" خارج شده‌اند؛ همان خانواده‌هایی که به گفته این نمایندگان هاشمی رفسنجانی آنان را "نیروهای با سابقه" می‌نامد.
این ۱۵۰ نماینده از هاشمی رفسنجانی پرسیده‌اند که چرا تلاش می‌کند "همواره کشور را در حالت خطیر" معرفی کند. به اعتقاد آنان، "امروز با همه انتقادات مبنایی به دولت احمدی‌نژاد، پیشرفت در زیرساخت‌ها، صنعت، مسائل علمی، رفاه و قدرت، بارزتر، با صلابت‌تر و با قدرت‌تر" از دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی است.
امضاکنندگان در ادامه به رفسنجانی توصیه کرده‌اند: «تحت تاثیر چند انسان متملق اطراف خود قرار نگیرید و سعی کنید به حب‌الله ولایت دست یابید و نه بر صورت ولایت چنگ اندازید».
موافقان و مخالفان حضور هاشمی رفسنجانی در انتخابات
از زمانی که احتمال نامزدی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی در انتخابات ریاست جمهوری خرداد ۱۳۹۲ مطرح شد، منتقدان او و برخی از چهره‌های نزدیک به علی خامنه‌ای، به صورت مستقیم و غیر مستقیم با این موضوعمخالفت کردند.
نخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات مالی و امنیتی مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی در اردیبهشت ۱۳۹۲ برگزار شدنخستین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات "مالی و امنیتی" مهدی هاشمی، فرزند اکبر هاشمی رفسنجانی در اردیبهشت ۱۳۹۲ برگزار شد
نزدیکی هاشمی رفسنجانی به اصلاح‌طلبان در ایران و "سکوت" وی در قبال ناآرامی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، از مهم‌ترین دلایل این مخالفت‌ها هستند. محمد خامنه‌ای، برادر رهبر جمهوری اسلامی، یک هفته پیش از نامزدی هاشمی رفسنجانی در انتخابات، وی را از حامیان "فتنه ۸۸" خوانده و فاقد صلاحیت برای شرکت در انتخابات دانسته بود.
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات دولت دهم، نیز رفسنجانی را به دست داشتن در "فتنه ۸۸" متهم کرده بود.
تیمور علی عسگری، رابط پارلمانی مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی، در بخشی از گفت‌وگوی خود با پایگاه اینترنتی "خانه ملت" حضور مخالفان هاشمی رفسنجانی را برای "تحقق حماسه سیاسی و مشارکت حداکثری مردم" ضروری دانسته است.
گروهی از ناظران مسائل ایران هاشمی رفسنجانی را تنها گزینه‌ای می‌دانند که نه‌تنها می‌تواند از "صافی" شورای نگهبان عبور کند، بلکه از پشتیبانی جریان‌های مختلف اصولگرا و اصلاح‌طلب برخوردار است. این گروه او را بهترین گزینه برای تغییر سیاست‌های کنونی جمهوری اسلامی و به نوعی نامزد مخالف جریان حاکم بر ایران می‌دانند.
گروهی دیگر اما با اشاره به سوابق هاشمی رفسنجانی، حضور او در انتخابات و حمله‌های سال‌ها و ماه‌های اخیر به وی وخانواده‌اش را "بخشی از پروژه گرم‌کردن تنور انتخابات" ارزیابی می‌کنند.

کناره‌گیری برخی نامزدها به نفع هاشمی رفسنجانی


با ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی در آخرین لحظات، برخی نامزدها از جمله محمدرضا عارف و حسن روحانی به نفع وی کناره‌گیری کردند. در عین‌حال شورای اصلاح‌طلبان با صدور بیانیه‌ای حمایت کامل خود از هاشمی رفسنجانی را اعلام کرد.
سرانجام پس از گمانه‌زنی‌های بسیار، اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دقیقه ۹۰ برای نامزدی در یازدهمین دوره‌ی انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام کرد.

بلافاصله بعد از ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی، خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" گزارش داد که حسن روحانی به نفع رفسنجانی کناره‌گیری خواهد کرد. مسئول ارتباطات ستاد انتخابانی حسن روحانی به ایسنا گفت که کناره‌گیری این کاندیدای ریاست‌جمهوری روز یکشنبه (۲۲ اردیبهشت) اعلام خواهد شد. حسن روحانی پیش از این ریاست هیات مذاکره‌کننده‌ی برنامه هسته‌ای ایران را برعهده داشته است.

مقامات امنیتی در روزهای گذشته از برگزاری همایش ستاد انتخابات حسن روحانی به دلیل انتقاد وی از کسانی که در چهار سال گذشته مدام از واژه‌ی "فتنه" استفاده کردند، جلوگیری کردند.
از سوی دیگر خبرگزاری مهر نیز گزارش داد که حسن رسولی، از نزدیکان محمدرضا عارف اعلام کرد که عارف نیز به نفع رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از رقابت در انتخابات کناره‌گیری خواهد کرد.

این سیاستمدار نزدیک به عارف با تاکید بر این‌که محمدرضا عارف از ابتدا گفته بود که در صورت ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی به نفع وی کناره‌گیری خواهد کرد، گفت که چندوچون این کناره‌گیری و همکاری تیم وی با هاشمی رفسنجانی هنوز مشخص نیست.

مسعود پزشکیان، عضو کمیسیون بهداشت و درمان و آموزش پزشکی مجلس شورای اسلامی نیز اعلام کرده است که به نفع رئیس‌جمهور سابق کشور، کناره‌گیری خواهد کرد. خبرگزاری “خانه ملت” به نقل از این نماینده‌ی مردم تبریز، آذرشهر و اسکو گزارش داد:«با توجه به حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی دلیلی برای ادامه عرصه انتخابات ندیده و به نفع ایشان کناره‌گیری می‌کنم.»

محمد شریعتمداری، وزیر پیشین بازرگانی کشور نیز قبل از ثبت‌نام هاشمی رفسنجانی، به خبرگزاری ایسنا گفت که در صورت حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به نفع وی کنار می‌رود.

وزیر بازرگانی دولت سیدمحمد خاتمی هنگام ثبت‌نام گفت که او تا روز آخر منتظر ماند تا شاید خاتمی یا رفسنجانی ثبت‌نام کنند. او که به هنگام ثبت‌نام وعده داد که همه‌ی تلاش خود را برای آزادی زندانیان سال ۱۳۸۸ و پایان حصر خانگی موسوی، کروبی و رهنورد به کار خواهد بست، گفت« آقای هاشمی بیاید، من کنار می‌کشم.»

حمایت شورای مشورتی اصلاح‌طلبان از هاشمی رفسنجانی

هاشمی رفسنجانی در حالی در آخرین دقایق مهلت ثبت‌نام راهی ساختمان وزارت کشور شد که شورای اصلاح‌طلبان جلسه‌ای مشورتی را با حضور محمد خاتمی برای بررسی انتخابات تشکیل داد.

شرکت‌کنندگان در این جلسه در پایان نشست با صدور بیانیه‌ای از ثبت‌نام علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی استقبال و قدردانی کردند. این بیانیه نامزدی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را “اقدامی فداکارانه” توصیف کرد و حضور رفسنجانی را فرصتی “ملی و فراجناحی” دانست.

این بیانیه تاکید کرده است که اصلاح‌طلبان در انتخابات از هاشمی رفسنجانی حمایتی همه‌جانبه خواهند کرد.

در عین حال خبرگزاری مهر نیز به نقل از مجید بهمن‌زاده، دبیر جبهه اصلاح‌طلبان گزارش داد که ۱۹ حزب عضو جبهه اصلاح‌طلبان روز سه‌شنبه(۲۳ اردیبهشت) نظر نهایی خود درباره حمایت از نامزدی هاشمی رفسنجانی را اعلام خواهند کرد.

بهمن‌زاده همچنین اضافه کرد که با شناختی که از کواکبیان دارد، او نیز به نفع هاشمی کناره‌گیری خواهد کرد و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تنها نامزد این جبهه با حمایت همه‌ی گروه‌ها خواهد شد.

علی‌اکبر هاشمی رفسنجانی پیش از این گفته بود که اگر مطمئن شود آیت‌الله خامنه‌ای با حضور او موافق است، ثبت‌نام خواهد کرد. رئیس‌جمهور پیشین در حالی نامزد می‌شود که شورای نگهبان صلاحیت محسن هاشمی، پسر او را که مدیرعامل پیشین متروی تهران بود برای انتخابات شوراهای شهر و روستا رد کرده است.

فاطمه راکعی، نماینده‌ی اصلاح‌طلب مجلس ششم و معصومه ابتکار عضو فعلی شورای شهر تهران نیز برای دور بعدی انتخابات شورا رد صلاحیت شدند.

جلسه شورای مشورتی اصلاح طلبان با خاتمی: ابراز خوشحالی از ورود هاشمی به انتخابات


جلسه امروز شورای مشورتی اصلاح طلبان با حضور سیدمحمد خاتمی به منظور بررسی آخرین تحولات انتخابات ریاست جمهوری تشکیل شد.
به گزارش سایت سلام خاتمی، این شورا ضمن ابراز خوشوقتی فراوان از ورود هاشمی رفسنجانی به عرصه انتخابات، این اقدام فداکارانه را فرصتی ملی و فراجناحی دانسته و آمادگی شخصیت ها و گروه های اصلاح طلب را در حمایت همه جانبه از وی اعلام کرده است.
همچنین در این جلسه شورا تاکید شده که از همه نیروهایی که خیر کشور و انقلاب اسلامی را می خواهند نیز انتظار دارد فارغ از وابستگی های جناحی با هماهنگی کامل با ستاد انتخاباتی وی توان خود را برای خلق حماسه ای دیگر برای مقابله با بحران ها و تنگناهای موجود کشور به کار گیرند.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها ، یکشنبه 22 اردیبهشت، 12 می