۱۳۹۲ فروردین ۱۲, دوشنبه

نرخ تورم در ایران مرز ۳۰ درصد را هم رد کرد


به گزارش مرکز آمار ایران نرخ تورم در سال ۹۱ به میزان ۳۱.۵ درصد بوده است. در ۱۷ سال گذشته این نخستین باری است که نرخ تورم در ایران از مرز ۳۰ درصد عبور می‌کند. خوراکی‌ها و دخانیات بیشترین افزایش قیمت را داشته‌اند.
مرکز آمار ایران در تازه‌ترین گزارش خود نرخ تورم تا پایان اسفند ماه سال گذشته را ۳۱.۵ درصد اعلام کرده است. گروه "خوراکی‌ها، آشامید‌نی‌ها و دخانیات" با ۸۵.۱ درصد بیشترین نرخ افزایش قیمت را داشته است. کالاهای "غیرخوراکی و خدمات" نیز شاهد افزایش قیمتی بالغ بر ۱۴.۹ درصد در سال گذشته بوده‌اند.

پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تورم را یکی از "مهم‌ترین چالش‌های" کشور خوانده بود و اعلام کرده بود که با این رشد تورم امکان تحقق سند چشم‌انداز ۲۰ ساله وجود ندارد.
بانک مرکزی نرخ تورم در دی‌ماه سال گذشته را ۲۸ درصد اعلام کرده بود، هر چند این آمار به محل اختلاف دولت و نمایندگان مجلس تبدیل شد. کارشناسان و منتقدان دولت می‌گویند که فضای جامعه و مقایسه میان‌بهای کالا‌های اساسی و قیمت ارز نشان می‌دهد که میزان تورم بیش از ارقام ذکرشده از سوی بانک مرکزی است.

اقتصاد ایران در سال ۱۳۷۴، نرخ تورم ۴۹.۴درصدی را تجربه کرده بود. در سال ۱۳۷۳ نیز نرخ تورم ۲. ۳۵ درصد بود. در ۱۷ سال گذشته این برای نخستین بار است که نرخ تورم در ایران از مرز ۳۱ درصد عبور کرده است.

به گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه به نقطه که میزان رشد قیمت‌ها را در فاصله یک ساله نشان می‌دهد، در سال ۹۱ به ۴۰.۶ درصد رسید. بانک مرکزی از پاییز سال گذشته اعلام نرخ تورم نقطه به نقطه در گزارش‌های خود را متوقف کرده بود که به باور کارشناسان افزایش قیمت‌ها عمده‌ترین دلیل این اقدام بود.

بررسی ارقام مربوط به تغییرات قیمت کالاها در سال ۹۱ نشان می‌دهد که نرخ تورم نسبت به دوره مشابه سال قبل به ترتیب زیر افزایش داشته است:

فروردین ۲۶.۴، اردیبهشت ۲۶.۲، خرداد ۲۶، تیر ۲۵.۹، مرداد ۲۵.۹، شهریور ۲۵.۹، مهر ۲۶.۴، آبان ۲۷.۲، آذر ۲۷.۹، دی ۲۸.۸، بهمن ۳۰.۲ و اسفند ۳۱.۵ درصد.

مجلس ایران اخیرا با توجه به نرخ تورم در سال ۹۱ پیش‌بینی کرده است که این نرخ در سال ۹۲ به بیش از ۳۵ درصد برسد.

تایید محکومیت یک بحرینی و دو ایرانی به اتهام جاسوسی


دادگاه عالی بحرین حکم حبس و جریمه نقدی یک شهروند بحرینی را که متهم به جاسوسی برای سپاه پاسداران ایران است تایید کرد. این دادگاه همچنین دو ایرانی را به‌دلیل اجیر کردن شهروند بحرینی غیابا مجرم شناخت.

دادگاه عالی بحرین در منامه، پایتخت بحرین، روز یکشنبه (۳۱ مارس / ۱۱ فروردین) حکم ۱۰ سال حبس و ۱۰ هزار دینار بحرین جریمه‌ی یک شهروند بحرینی متهم به جاسوسی برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را تایید کرد. پیش از این دادگاهی در بحرین در ژوییه ۲۰۱۱ این متهم را مجرم شناخته بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری دولتی بحرین (BNA)، فرد محکوم که هویتش فاش نشده است، متهم است به اینکه "اطلاعات نظامی و مربوط به اماکن حساس" را در اختیار دو دیپلمات ایرانی در کویت قرار می‌داده است. نام دو شهروند ایرانی نیز اعلام نشده است.
"گالف دیلی نیوز" می‌نویسد: «این مرد مجرم شناخته شد، چون در فاصله سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۰  اطلاعات نظامی، صنعتی و اقتصادی در اختیار سپاه پاسداران ایران قرار می‌داده است.»
به گزارش همین روزنامه به نقل از دادستان بحرین، دیپلمات‌های ایرانی در مجموع ۲۷ هزار دینار بحرین به این مرد پرداخت کرده‌اند تا از خانه پرسنل نیروی دریایی آمریکا در پایگاه جفیر و نیز تاسیسات نظامی و اقتصادی بحرین عکسبرداری کند. یک مامور اطلاعاتی به "گالف دیلی نیوز" گفت که متهم دارای چند حساب بانکی در کویت بوده است.
طبق گزارش‌ها، "این مرد هنگامی که برای دیدن خویشاوندان خود به کویت سفر می‌کند از سوی دو دیپلمات ‌ایرانی به عنوان جاسوس به کار گرفته می‌شود" و از آنها پول دریافت می‌کند تا اطلاعات مورد نظر را برای رساندن به دست سپاه پاسداران تهیه کند.
به نوشته "گالف دیلی نیوز"، این متهم با وجود آنکه به دریافت پول برای انجام جاسوسی اعتراف کرده بود، خود را بیگناه می‌دانست.
دادگاه عالی بحرین حکم محکومیت دو دیپلمات ایرانی که در سفارت جمهوری اسلامی در کویت کار می‌کرده‌اند را نیز در غیاب آنان صادر کرد.
دادستان بحرین گفت که وظیفه این دو ایرانی جمع‌آوری اطلاعات درباره وزارت دفاع و ارتش کویت و نیز ارتش آمریکا بوده است. او افزود: «آنها شهروند بحرینی را که از خویشاوندان آنان است، اجیر کردند تا فعالیت‌هایی شبیه آنچه خود می‌کردند را در بحرین انجام دهد.»
نگرانی کشورهای عربی از نفوذ جاسوسان ایرانی
در سالهای اخیر اخبار متعددی در باره دستگیری و محاکمه ایرانیانی که با همکاری برخی شهروندان کشورهای عربی برای سپاه پاسداران ایران جاسوسی کرده‌اند منتشر شده است. در ماه آوریل سال ۲۰۱۱ دولت کویت سه دیپلمات ایرانی متهم به فعالیت در یک حلقه جاسوسی را از خاک خود اخراج کرد. کمی پس از آن دولت بحرین یک دیپلمات ایرانی را به اتهام جاسوسی از بحرین بیرون راند.
دولت بحرین و دیگر کشورهای عربی منطقه خلیج فارس بارها ایران را به "دخالت در امور داخلی کشورهای عربی" متهم کرده‌اند. کشورهای حاشیه خلیج فارس همچنین از نفوذ شبکه‌های جاسوسی ایران در خاک خود ابراز نگرانی کرده‌اند.
روابط میان ایران و بحرین که رهبری آن سنی و اکثریت جمعیت آن شیعه‌مذهب است بخصوص از دو سال پیش تیره شد. در آن زمان دولت بحرین به کمک نیروهای نظامی دیگر کشورهای عربی، به‌ویژه عربستان سعودی، حرکت اعتراضی شیعیان کشور را سرکوب کرد.

جنگنده‌های اف ۲۲ آمریکایی راهی کره جنوبی شدند


ایالات متحده آمریکا بار دیگر قدرت خود در شبه‌جزیره کره را به نمایش گذاشته و جنگنده‌های اف ۲۲ خود را روانه کره جنوبی کرده است. این جنگنده‌های رادارگریز قرار است در تمرین‌های نظامی شرکت کنند.
جنگنده‌های اف ۲۲ از گران‌ترین و مدرن‌ترین سلا‌ح‌های نیروی هوایی ایالات متحده محسوب می‌شوند. آمریکا حال تعدادی از این جنگنده‌ها را از پایگاه هوایی کادنا، واقع در ژاپن، به کره جنوبی اعزام کرده تا بار دیگر قدرت خود را در بحران کره نشان دهد.
این جنگنده‌های مدرن که به استلیت معروف‌اند، رادارگریز هستند و دستگاه‌های حریف به‌سختی می‌تواند آن‌ها را شناسایی کند.
نشریه آمریکایی وال استریت جورنال گزارش داد که این جنگنده‌ها روز یکشنبه (۳۱ مارس / ۱۱ فروردین) برای انجام تمرین‌های نظامی مشترک با کره جنوبی وارد پایگاه اوسان شده‌اند. فرماندهی نظامی آمریکا در خاک کره جنوبی نیز این خبر را تأیید کرده است.
پیش از آن دو بمب‌افکن رادارگریز آمریکایی از نوع B2 به کره جنوبی اعزام شده بودند. وال استریت جورنال جزئیاتی در مورد شمار جنگنده‌های اف ۲۲ که روانه کره جنوبی شده‌اند، ذکر نکرد.
از سوی دیگر پایگاه اینترنتی نشریه آلمانی اشپیگل در گزارشی می‌نویسد که تمرینات نظامی مشترک کره جنوبی و آمریکا خشم رهبری کره شمالی را برانگیخته است.
تشدید تنش‌ها
انتقال جنگنده‌های اف ۲۲ از ژاپن به کره جنوبی پاسخی است از سوی آمریکا به اقدامات تحریک‌آمیز کره شمالی که در روزها و هفته‌های اخیر شدت یافته‌اند. تنش میان دو کره در پی آزمایش اتمی کره شمالی در ماه فوریه سال جاری میلادی بالا گرفت؛ اقدامی که تحریم‌های تازه‌ای از سوی سازمان ملل علیه این کشور را به دنبال داشت.
کره شمالی در تازه‌ترین اقدام خود روز شنبه (۳۰ مارس / ۱۰ فروردین) اعلام کرد که وارد "وضعیت جنگی" در برابر کره جنوبی شده است. طبق اعلامیه دولت کره شمالی، از این پس همه مناسبات و امور مربوط به دو کشور تابع مقررات زمان جنگ خواهند بود.
دو کره از زمان پایان جنگ میان دو کشور در سال‌های ۱۹۵۰ تا ۱۹۵۳ در وضعیت "نه جنگ نه صلح" به سر می‌برند، زیرا در این مدت قرارداد صلحی میان دو کشور به امضا نرسید. دولت کره شمالی اما در اعلامیه شنبه خود تصریح کرد که وضعيت نه جنگ نه صلح که سال‌ها بر شبه‌جزيره کره حاکم بود، ديگر به پايان رسيده است.
آمریکا و کره جنوبی در دوران اخیر بر سر تقویت همکاری‌های نظامی خود به توافق رسیده‌اند. دولت ایالات متحده متعهد شده است که از لحاظ نظامی از کره جنوبی در مقابل تحریکات کره شمالی پشتیبانی کند. به نوشته سایت اینترنتی اشپیگل، چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا، در آخرین تماس تلفنی با کیم کوآن، همتای خود از کره‌جنوبی، بار دیگر بر تعهد آمریکا در این مسئله تأکید ورزیده است.

"اعتراض به حجاب ارمیا، هم‌جنس مخالفت با برهنگی گلشیفته"


"ارمیا" دختر محجبه‌ای که در مسابقه موسیقی آکادمی گوگوش شرکت کرد، شاید از ابتدا نمی‌دانست که انتخاب‌ او می‌تواند موجی از اعتراض و انتقاد را در پی داشته باشد؛ اعتراضاتی کمابیش هم جنس با اعتراض به برهنه شدن گلشیفته فراهانی.
«واقعا حقش نبود برنده شود؛ مردم ایران که خود قربانی تفکر دینی هستند، نباید به یک خواننده باحجاب رای می‌دادند».
«به خاطر وقارش برنده شد. ایرانی‌ها همچنان زن با وقار را ترجیح می‌دهند؛ حتی در مقام خوانندگی».
«از اول معلوم بود این خانم پروژه جمهوری اسلامی است برای تبلیغ حجاب».
«خواننده باحجاب در تلویزیون من و تو، نماد اسلام آمریکایی و پروژه‌ای برای لیبرالیزه کردن اسلام است».
اینها بخش‌هایی از اظهار نظراتی هستند که درباره برنده شدن یک خواننده باحجاب در مسابقه خوانندگی "آکادمی گوگوش" در تلویزیون "من و تو" مطرح شدند.
"ارمیا" دختر ایرانی با حجابی که تصمیم گرفت در مسابقه خوانندگی شرکت کند، احتمالا فکر نمی‌کرد که حجابش تا این حد بحث برانگیز شود؛ آن هم در مسابقه‌ای که در یک کشور اروپایی برگزار می‌شود.
یک گروه در واکنش به برنده شدن یک خواننده باحجاب این موضع را گرفتند که اصولا این فرد نباید رای می‌آورد و رای آوردن او به نوعی تبلیغ برای حجاب و اسلام بوده است. این گروه که عمدتا شامل افرادی با رویکرد سکولار است، شرکت یک زن با حجاب در یک مسابقه خوانندگی را مغایر با اصول سکولاریسم تلقی کردند.
علی طایفی جامعه‌شناس مقیم مالموی سوئد معتقد است که بخشی از مردم ایران علیرغم داشتن رویکردهای سکولار، همچنان دارای تفکر دینی هستند و تنها در پی تحقق و تعبیر روایت سیاسی از سکولاریسم هستند. این جامعه‌شناس معتقد است که این نگرش با نگاه مسلط "آنچه من می‌اندیشم صحیح است" در حقیقت واقعیت را دستکاری می‌کند.
او می‌گوید: «این قشر گویی هنوز نپذیرفته که بانویی که با حجاب به عرصه مسابقه خوانندگی روی آورده، خود به نوعی در صف سکولاریست‌ها نشسته است. این خواننده زن در جامعه اروپا رشد و پرورش یافته و به میل خود به انتخاب پوشش سر و تن پرداخته و بدنبال هویت‌یابی فرهنگی و نه لزوما دینی است».
به عقیده علی طایفی، اشکال دیگری که در نگاه این گروه دیده می‌شود، عدم احترام به فردیت است. او می‌گوید: «مخالفت‌های تند و تیز برخی دیگر با انتخاب یک خواننده زن با حجاب که با معیار ایدئولوژیک و دینی - حکومتی همخوان است، نشان از این دارد که مرز میان یک نگرش اجتماعی و یک انتخاب آزاد و حق رای فردی در انتخاب پوشش هنوز شفاف نشده است. این لایه و قشر اجتماعی که با انتخاب این خواننده با حجاب مخالف است، به ظاهر مدافع آزادی پوشش زنان و مخالف با حجاب اجباری است، ولی درعین حال حاضر به پذیرش انتخاب فردی خواننده زن و هواداران و علاقمندان او نیست».
به نظر این جامعه‌شناس عدم احترام به رای فرد و انتخاب فردی در پوشش، اتفاقا نقطه مشترک دو گروهی است که مخالف برنده شدن این خواننده بودند؛ هم گروه به ظاهر سکولار و هم گروه مذهبی.
موافقان ایدئولوژیک
واکنش مخاطبان عمدتا در فضای مجازی، تنها محدود به مخالفت با برنده شدن یک خواننده باحجاب نبود، بلکه بسیاری نیز از برنده شدن "ارمیا" حمایت کردند، اما باز هم بر اساس معیارهای ایدئولوژیک و نه هنری.
این گروه بر این نظر بودند که برنده شدن یک خواننده زن باحجاب، یک پیروزی برای قرائتی لیبرال از اسلام بود.
علی طایفیعلی طایفی
از سوی دیگر گروهی نیز از ابتدا بر اساس معیارهای ایدئولوژیک به این خواننده رای دادند. علی طایفی درباره این گروه می‌گوید: «به نظر می‌رسد بخشی از لایه‌های مردمی که به خواننده باحجاب رای داده‌اند، صرفنظر از حجاب، ویژگی‌های دیگری را نیز در نظر گرفته‌اند که می‌تواند مکمل نظر مثبت آنان و پررنگ شدن امر حجاب در آن شود به طوریکه صدای خوب خواننده، شکستن تابوی خوانندگی زن که همواره همراه با پوشش‌های شبه غربی، نمادها و نمودهای آزاد است و همچنین رفتار عمومی همراه با آرامش و نجابت مورد نظر جامعه ایرانی از وجهه یک زن با قامت و درایت سنتی دراین نمونه منتخب تامین شده و لذا بخشی از رای دهندگان به انتخاب خواننده زن با حجاب و "موجه" روی می‌آورند».
این جامعه‌شناس ایرانی تاکید می‌کند که این رویکرد نیز تضادهای خاص خود را در درون خود دارد: «از یکسو آواز خواندن زن در قاموس دینی و فرهنگ سنتی مقبول نیست و از سوی دیگر گویا همین بخش در واپسین نگاه، زن خواننده با حجاب را به زن خواننده با پوشش آزاد و به اصطلاح غربی ترجیح می‌دهد».
علی طایفی معتقد به حفظ رویکردهای جنسیتی نزد این گروه است و می‌گوید: «بخش مهمی از افکار عمومی جامعه ایران از نمادهای زنانه در رسانه‌ها، مدسازی، طرز پوشش، آگاهی اجتماعی و آزادی مطرح در فرهنگ غرب هراس دارند و این واکنش علیه نسل جوان و به‌ویژه رویکردهای آنان در مناسبات آزاد اجتماعی و پوشش زنان امری است که ریشه در فرهنگ دینی و همچنین آموزه‌هایی دارد که بیش از سه دهه است به جامعه ایران به ویژه جامعه مردان ما القا شده است و اینک در گزینش یک خواننده زن نیز خودنمایی می‌کند».
از گلشیفته فراهانی تا ارمیا
چندی پیش گلشیفته فراهانی بازیگر ایرانی مقیم فرانسه، در یک پروژه عکاسی برای مجله فیگارو شرکت کرد. عکس برهنه او در فضای مجازی منتشر شد و آنچنان با هجوم مخالفت و اعتراض روبرو گردید که سایت فیگارو ناچار به حذف این عکس‌ها شد.
عکس نیمه‌برهنه‌ی گلشیفته فراهانی، منتشر شده در فضای مجازی که اعتراض‌های فراوانی را برانگیختعکس نیمه‌برهنه‌ی گلشیفته فراهانی، منتشر شده در فضای مجازی که اعتراض‌های فراوانی را برانگیخت
علی طایفی مخالفت‌ها با برهنگی گلشیفته و حجاب ارمیا را از یک جنس و نشان‌دهنده تناقضات جامعه ایرانی می‌داند. او می‌گوید: «قشر هوادار خواننده زن باحجاب، بخوانیم قشر سنتی- دینی، همان روایت از برهنگی زن بازیگر دارد که قشر سکولار- سنتی دارد. هر دو این اقشار در حلقه‌های بسته سنت اسیرند و هنوز بین نمادهای مدرن و سنتی مرزهای روشنی در اندیشه و رفتار خود ترسیم نکرده‌اند».
او به ممنوع بودن خواندن، نمایشگری و بازیگری زن در دین اشاره کرده و می‌گوید: «قشر سنتی- دینی مورد اشاره در بالا، درفضای متناقض و ناسازه خود ازیکسو به خوانندگی زن و بازیگری او رای مثبت می‌دهد ولی همزمان این زن بازیگر و خواننده را با پوشش مقبول اجتماع سنتی خود می‌خواهد و تایید می‌کند. ازسوی دیگر قشر سکولار- سنتی نیز باوجودیکه به حضور زنان در جامعه حقانیت می‌دهد، هنوز امر پوشش را به عنوان انتخاب فردی حرمت نمی‌نهد و الگوهای رفتاری ونگرشی خود را به زن تحمیل می‌کند».
علی طایفی این تناقضات را نتیجه دو عامل می‌داند؛ یکی بودن جامعه ایرانی در مرحله گذار و دیگری هراس از دست دادن قدرت مردانه: «به نظر می‌رسد مردان و زنان جامعه ایران در فرایند سکولاریزم، فردگرایی، حقوق برابر و برابری‌خواهی جنسیتی هنوز در کشاکش چالشی بزرگ هستند که بخشی ازاین چالش محصول فرایند گذار الگوهای رفتاری خود آنان و روابط اجتماعی است و بخشی نیز ناشی از هراس ازدست دادن قدرت مسلط مردانه و پدرسالارانه در جامعه ایرانی است، خواه از سوی مردان و خواه ازسوی زنان. این امر از آن روی بین زنان نیز مشهود است که می‌توان ادعا کرد بخش مهمی از کنشگران بازتولید فرهنگ مسلط مردخواهانه را، زنان جامعه ما تشکیل می‌دهند».
"جامعه مجازی بازتاب دهنده کامل جامعه واقعی نیست"
واکنش‌هایی که نسبت به برنده شدن ارمیا یا عکس برهنه گلشیفته ابراز شد، تماما در فضای مجازی بود یا بهتر است بگوییم آنچه که ما بدان دست یافتیم، واکنش‌های صورت گرفته در فضای مجازی بود. اما فضای مجازی تا چه حد بازتاب دهنده فضای واقعی جامعه ایرانی است؟
علی طایفی معتقد است فرهنگ یک ملت یا جامعه امری تام و تمام نیست که بتوان آن را با یک رفتار، به نمایش یا چالش کشید.
او می‌گوید: «نخستین امر این است که آنچه در فضای مجازی رخ می‌دهد، لزوما بیانگر همه آرا، افکار، روحیات و کردار مردم تمامیت ارضی ایران نیست. بسیاری از اقشار جامعه خواه کسانی که دسترسی به فضاهای مجازی ندارند و خواه کسانی که دسترسی دارند ولی دراین حوزه ها مشارکت نمی کنند دراین ارزشیابی دیده نمی‌شوند. همچنین بسیاری از اقوام و مناطق، اقشار سنی و جنسی مختلف لزوما در این نمایش آرای عمومی ملحوظ نشده‌اند. هیچکس نمی‌داند چه درصدی از آرای مخالفان برهنگی یک بازیگر زن و یا چه درصدی از موافقان خواننده زن باحجاب، زن هستند یا مرد و یا چه درصدی از آنان ساکن شهرها هستند یا روستاها، چه درصدی ساکن ایران هستند یا خارج از کشور، چه درصدی به قوم آذری وابسته اند یا کرد یا بلوچ و ... لذا حکمرانی عمومی و تعمیم دادن‌های قالبی در این میان دشوار است».
با این مقدمه او اما اذعان می‌کند که این رفتارها با قدری تسامح می‌تواند نشان‌دهنده این امر باشد که هنوز فرایندهای تحول معرفتی، نگرشی، رفتاری بصورت تام و تمام در جامعه ایرانی رخ نداده است.
علی طایفی برای نمونه به زنانی اشاره می‌کند که دارای تحصیلات و موقعیت بالای اجتماعی هستند ولی هنوز از مراسم روضه‌خوانی، دعا و ورد و برپاکردن سفره‌های نذری دست برنمی دارند. یا مردانی که با مدرنترین وسایل فناوری، زندگی و کسب و کار می‌کنند و با مدرن‌ترین روش‌های زندگی شهری هم آمیخته‌اند، اما در عزاداری‌های مذهبی "سینه چاک می‌کنند" و در خانه خشونت خانگی مرتکب می‌شوند و اهمیتی به حقوق فردی و شهروندی نمی‌دهند.
به اعتقاد این جامعه‌شناس، «فرهنگ ایرانی نمایشگاه تضادهای عمیق اجتماعی و فکری است که درطول شاید صد سال هنوز در کشاکش زایمان و بلوغی است که سالیانی است در آن گرفتار است. به نظر می‌رسد یکی از مهمترین شاخص‌های ارزیابی بلوغ یک ملت، تحمل، تامل و تسامح در پذیرش آرا، حق انتخاب، حق زیست و پوشش و حق برابر اجتماعی برای زنان و کودکان خود است. فرهنگ ایرانی هنوز فاصله بسیاری با این آموزه‌ها دارد ولی آغاز چنین تصادم‌های فکری و رویکردی در انتخاب‌های اجتماعی مورد نظر دراین بحث، نشانگر راه افتادن قطار نوزایی است؛ هرچند تا مقصد معین راه بسیاری در پیش است». 

عضو کمیسیون امنیت ملی: روزانه ۱۰ میلیون لیتر سوخت از شرق ایران قاچاق می شود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفته است روزانه در حدود ده میلیون لیتر سوخت از مرزهای شرقی ایران به صورت قاچاق خارج می‌شود.
اسماعیل کوثری در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به قاچاق سوخت از مرزهای شرقی کشور گفت: روزانه حدود ۱۰ میلیون لیترسوخت از مرزهای شرقی کشور به صورت قاچاق خارج می‌شود.
وی افزود: روزانه ۳ الی ۴ هزار وانت اقدام به قاچاق سوخت می‌کنند که رقم قابل توجهی است. کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس و این کمیته موضوع را در دستور کار قرار داده و پیگیری می‌کنند.
وی تصریح کرد: در طول دو سال گذشته به دلیل پایین بودن قیمت دلار قاچاق سوخت صورت نمی‌گرفت ولی با افزایش قیمت دلار، مجددا قاچاقچیان اقدام به قاچاق سوخت می‌‌کنند.
لازم به یادآوریست بودجه در نظر گرفته شده برای انسداد مرزها در نیمه نخست سال ۱۳۹۱ تخصیص داده نشده و به همین دلیل انسداد مرزهایی مانند سراوان و برخی مرزهای استان سیستان و بلوچستان با مشکل مواجه شده و این امر منجر به قاچاق آزادانه سوخت در این مناطق شده است.

عسل بدیعی، بازیگر سینما بر اثر عارضه مغزی درگذشت


عسل بدیعی بازیگر جوان سینمای ایران صبح امروز، ۱۲ فروردین بر اثر عارضه مغزی درگذشت.
به گزارش خبرگزاری ها، بدیعی از روز گذشته پس از مسمومیت دارویی در بخش I.C.U بیمارستان لقمان بستری و تحت نظارت تیم پزشکی قرار داشت.
صبح امروز پس از تشکیل کمسیون پزشکی در بخش مراقبت‌های ویژه مرگ این هنرمند بر اثر عارضه مغزی به صورت رسمی اعلام شد.
عسل بدیعی متولد سال ۱۳۵۶ در تهران است و از سال ۷۵ با بازی در «بودن یا نبودن» ساخته کیانوش عیاری فعالیت حرفه ای خود را آغاز کرد.
بنابر این گزارش، بدیعی در فیلم‌هایی از جمله: (۱۳۷۸) دست‌های آلوده (سیروس الوند)، (۱۳۷۹) هفت پرده (فرزاد مؤتمن)، (۱۳۷۹) از صمیم قلب (بهرام کاظمی)، (۱۳۸۲) شمعی در باد (پوران درخشنده)، (۱۳۸۴) پروانه‌ای در مه (محمدجواد کاسه‌ساز)، (۱۳۸۵) سربلند (سعید تهرانی) و (۱۳۸۷) روز هشتم ایفای نقش کرده است.

پیام تسلیت سیدمحمد خاتمی به فرزند احمد صدر حاج سیدجوادی


سیدمحمد خاتمی در پیامی به مناسبت در گذشت احمدصدر حاج سیدجوادی نوشت: او از مومنان دلیری بود که در دوران ستم شاهی همواره به دفاع از آزادی و آزادگان برخاست و هزینه های آن را نیز با دلی گشاده پرداخت و با تکیه بر ایمان استوار و دانش و تجربه کارساز خود هیچگاه حقیقت را فدای مصلحت های شخصی نکرد و نیز پس از پیروزی انقلاب در کنار شخصیت والاقدر حضرت آقای مهندس بازرگان – که روانش شاد باد- در خدمت به جمهوری اسلامی و پاسداشت حق و حرمت مردم بود ، رویّه ای که تا آخر عمر آن را ادامه داد.
متن کامل این پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای عبدالرضا صدر حاج سیّد جوادی
گرامی باد یاد و نام بزرگ مرد ایمان و آزادگی و نجابت جناب آقای دکتر صدر حاج سیّد جوادی – رحمت الله علیه- که عمر پر برکت خود را در خدمت به خلق خدا و سر بلندی ایران عزیز پربارتر کرد.
او از مومنان دلیری بود که در دوران ستم شاهی همواره به دفاع از آزادی و آزادگان برخاست و هزینه های آن را نیز با دلی گشاده پرداخت و با تکیه بر ایمان استوار و دانش و تجربه کارساز خود هیچگاه حقیقت را فدای مصلحت های شخصی نکرد و نیز پس از پیروزی انقلاب در کنار شخصیت والاقدر حضرت آقای مهندس بازرگان – که روانش شاد باد – در خدمت به جمهوری اسلامی و پاسداشت حق و حرمت مردم بود ، رویّه ای که تا آخر عمر آن را ادامه داد.
مصیبت درگذشت این انسان شریف را به جنابعالی، بیت مکّرم حاج سیّد جوادی و همه بستگان داغدار و دوستداران و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض می کنم و از درگاه حضرت باریتعالی برای آن فقید سعید آمرزش و رحمت الهی و برای بازماندگان معزّز صبر و اجر و سلامتی مسالت می کنم.
سیّد محمّد خاتمی
۱۱/۱/۱۳۹۲

شکایت 4میلیارد دلاری ایران از روسیه در دادگاه لاهه


به گزارش ایسنا خبرگزاری ریانوستی، آلکساندر فومین مدیر سازمان فدرال همکاری‌های نظامی فنی روسیه در مصاحبه‌ای اعلام کرد: روسیه به خاطر اجرا نکردن قرارداد فروش سیستم‌های موشکی پدافند هوایی اس 300 به ایران صدها میلیون‌ دلار از دست داد و شکایت چهار میلیارد دلاری از روسیه در دادگاه قرار دارد.

فومین گفت: علاوه بر این، دادخواست چهار میلیارد دلاری در دادگاه بین‌المللی قرار دارد و سفارش دهنده (ایران) در این ماجرا به طور مطلق حق دارد.

وی تاکید کرد: سیستم‌های تولیدی اس 300 برای تحویل به ایران را عملا نمی‌توان به کشور دیگری فروخت، چون از چنان وسایلی تشکیل شده که آنها را فقط طبق سفارش ایران تهیه کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، قرارداد فروش سیستم‌های اس -300 میان ایران و روسیه در ماه دسامبر 2005 امضا شد، اما روسیه با استناد به قطعنامه شماره 1929 شورای امنیت سازمان ملل متحد، از تحویل سیستم اس 300 خودداری کرد.

تجمع بی نتیجه هزاران تهرانی برای خوردن بزگترین بستنی

شگرد تبلیغاتی یک شرکت بستنی سازی به تجمع و شعار دادن هزاران شهروند تهرانی علیه این شرکت منجر شد.
به گزارش «بازتاب»، بستنی چوپان که متعلق به شرکت شیر دشت بکا می باشد، از مدتها قبل با تبلیغات سنگین وعده داده بود بزرگترین بستنی جهان را روز 12 فروردین در توچال تهران به مردم هدیه خواهد داد.
هزاران شهروند تهرانی امروز با طی مسافت های طولانی، خود را به ایستگاه نخست توچال رسانده بودند تا بستنی چوپان را از نزدیک مشاهده کنند و در خوردن بزرگترین بستنی جهان سهیم شوند.
شرکت چوپان که اعلام کرده بود بستنی مذکور به وزن 5 هزار کیلوگرم معادل حدود 25 هزار بستنی معمولی تولید شده است و به این نقطه حمل گردیده است، از ارائه آن به مردم خودداری و اعلام کرد بستنی مذکور به جای خورده شدن در توچال، در خیریه توزیع خواهد شد!
مردم حاضر در محل که از این اقدام به خشم آمده بودند، اقدام به دادن شعار و راهپیمایی علیه بستنی چوپان کرده و این برند تبلیغاتی را چوپان دروغگو نام نهادند.
با توجه به بی معنی بودن توزیع 5 هزار کیلو بستنی در خیریه و عدم پخش آن در محل رونمایی، شایعات مختلفی درباره این موضوع پخش شده است که سالم نماندن این بستنی و بروز مشکلاتی در آن، از جمله این شایعات است.
قرار بود این بستنی به عنوان بزرگترین بستنی جهان از سوی شرکت گینس ثبت شود، اما مشخص نیست با توجه به عدم توزیع و خورده شدن آن، آیا کتاب رکوردهای گینس این بسننی را به عنوان بزرگترین بستنی جهان خواهد پذیرفت یا خیر؟
مسئولان بستنی چوپان با مشاهده اعتراضات مردم، اقدام به پرت کردن بستنی های معمولی از ماشین های این شرکت به میان تجمع کنندگان کردند تا اعتراضات فروکش کند، اما این مساله یک بی احترامی تلقی شد و اعتراضات را تشدید کرد.
 

افزایش کمک‌های خامنه‌ای و سپاه به محرومان

کمک‌های مالی و غیرمالی علی خامنه‌ای٬ سپاه پاسداران٬ بسیج و کمیته امداد به ساکنان مناطق محروم در ایران با افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌ها گسترش یافته است.

به گزارش دیکربان به نقل از خبرگزاری ایسنا روز دوشنبه (۱۲ فروردین) گزارش کرده که نیروی دریایی سپاه در روزهای نخست سال ۹۲، بیش از ۱۰ هزار بسته کالای «عیدانه» در مناطق محروم جنوب و جنوب شرق کشور توزیع کرده است.
این بسته‌ها در مناطقی از قبیل روستاهای چابهار، زاهدان، جنوب کرمان، بشاگرد، جاسک، میناب، رودان، بندرخمیر، بندرلنگه، بندرکنگ، پارسیان و بندرعباس توزیع شده‌ است.

خبرگزاری مهر نیز روز گذشته گزارش کرده که کمک‌های مالی علی خامنه‌ای به ۲۸ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد در خراسان شمالی در قالب یک ماه مستمری به آن‌ها پرداخت خواهد شد.
امان‌الله حسین‌پور٬ مدیرکل کمیته امداد خراسان شمالی همچنین گفته تاکنون ۷۵۰ جهیزیه از دو هزار جهیزیه اهدایی رهبر جمهوری اسلامی در این استان توزیع شده است.
با افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی کمک‌ها به ساکنان مناطق محروم ایران نیز افزایش یافته است.
مقام‌های جمهوری اسلامی در ماه‌های اخیر بار‌ها اعلام کرده‌اند غرب با تحریم‌های همه‌جانبه قصد جدا کردن مردم از علی خامنه‌ای و به خیابان کشاندن آن‌ها را دارد.
مردم ایران با افزایش تحریم‌های بین‌المللی تحت فشار‌ شدیدی قرار دارند٬ اما خامنه‌ای از آن‌ها می‌خواهد همچنان در برابر این مشکلات ایستادگی کنند.
به دستور علی خامنه‌ای در اسفند ماه سال گذشته نیز به ۱۷ میلیون خانوار در ایران کمک مالی شده تا بخشی از عوارض گرانی‌های ناشی از تحریم‌ها ترمیم شود.

رادان خبر داد: استقرار نیروهای پلیس در تفرجگاه‌ها در ۱۳ بدر

سردار احمدرضا رادان ضمن تشریح اقدامات این نیرو در طرح نوروزی، با بیان اینکه محور اول پلیس در این ایام، تشدید اقدامات در مرزهای کشور به خصوص مرزهای شمال غرب و جنوب شرق بود، افزود: تا به امروز حتی یک مورد ناامنی در مرزها گزارش نشده است.
به گزارش ایسنا، وی در تشریح اقدامات پلیس در فاز دوم، با بیان اینکه به منظور تامین امنیت مردم در تفرجگاه‌ها و مکان‌های سیاحتی و زیارتی، نیروهای پلیس مستقر شدند و توانستند در کنار سایر دستگاه‌های خدماتی در کنار مردم، امنیت لازم را نیز برقرار کنند، گفت: در این خصوص نیز تا کنون هیچ ناامنی گزارش نشده است.
رادان بیشترین تلاش و کار ویژه نیروی انتظامی را در ایام نورز در بحث راهنمایی و رانندگی اعلام کرد و گفت: روز گذشته به دلیل وقوع تصادفات و افزایش کشته‌های ناشی از آن، روز خوبی برای ما نبود اما در مجموع با توجه به افزایش حجم سفر در نوروز ۹۲ شاهد کاهش ۷ درصدی تصادفات در جاده بودیم، با این حال در سال جدید باید سعی کنیم تا رفتار ترافیکی بهتری را از خود نشان دهیم.

چگونه شرکت های ايرانی تحريم ها را دور می زنند

رادیو فردا  : هفته نامه بريتانيايی « اکونوميست» در مقدمه مطلب خود از قول فردی به نام سجاد که مدير يک شرکت کشتيرانی ايرانی است می نويسد:« همه چيز به مدارک مربوط می شود و ايران اکنون به وفور از چاپ مدارک جعلی استفاده می کند.» اشاره او به اقدامات گوناگون و پيچيده ای است که شرکت های ايرانی برای دور زدن تحريم های بين المللی از آن استفاده می کنند.

در اين مورد مشخص مدارک طوری تنظيم و جعل شده که نشان می دهند گويا نفت ايران از عراق صادر شده است. عراق حجم زيادی از نفت خود را توسط کاميون های نفتکش از طريق خاک ايران صادرمی کند. ايرانيانی که با اين مدارک سر و کار دارند به راحتی می توانند مدارک صدور عراقی را کپی و جعل کنند.

از زمان آغاز تحريم های بين المللی حدود پانزده ماه پيش شرايط برای معامله شرکت های ايرانی با خارج بسيار دشوار شده است. آمريکا تحريم موسسات مالی و بانک های ايرانی را تشديد کرده و اتحاديه اروپا نيز خريد نفت ايران را متوقف کرده است. تحت تاثير اين شرايط بسياری از شرکت های خارجی از انجام معامله با ايران پرهيز می کنند.

هفته نامه « اکونوميست» می افزايد که تجار و موسسات بازرگانی و اقتصادی ايران به مبارزه برای بقای خود عادت دارند. جمهوری اسلامی ايران از زمان تاسيس خود در سال ۱۹۷۹ به اشکال و درجات گوناگون هميشه با مشکل تحريم های خارجی دست و پنجه نرم کرده است. بخش زيادی از قطعات يدکی خطوط هوايی مسافربری ايران در تمام اين مدت از بازار سياه خريداری و تامين شده است. ايران موارد زيادی از کالاهای صنعتی با مصرف دوگانه و يا تجهيزات نظامی و تسليحات را از چين وارد می کند. در نهایت می توان هر کالايی را در مقابل پرداخت بهای روز آن در بازار ايران پيدا کرد.

امير مدير يک شرکت حفاری و معادن می گويد که برای خريد پيشرفته ترين فن آوری و تجهيزات مورد نياز شرکت خود به طور مستمر با فروشندگان اين نوع کالاها که شرکت های بريتانيايی و آلمانی هستند در ترکيه ديدار و معامله می کند.

امير می گويد:« شرکت های خارجی از معامله با ايران به شدت می ترسند ولی در نهايت آنها هم تاجر و کاسب اند. شرکت های اروپايی محموله های ما را به دوبی می فرستند همراه با مدارکی که نشان می دهد مقصد نهايی آنها دوبی است. در دوبی با پرداخت ۳ تا ۵ درصد حق دلالی و کميسيون به واسطه ها اين محموله ها را برای ما به بندرعباس می فرستند.»

تحت تاثير تحريم بانکهای ايرانی و دشواريهای مربوط به انتقال ارز تجار ايرانی مجبور هستند راههای غير مستقيمی را برای پرداخت پول به طرفهای معامله خود در خارج پيدا کنند. به عنوان مثال امير از واسطه های ايرانی که در کشورهايی مانند آفريقای جنوبی و يا مالزی حساب بانکی دارند استفاده میکند و از طريق انها مبالغ لازم را به حساب بانکی طرفهای معامله خود در بانک های اروپايی واريز می کند. وی می گويد که حدود ۳۰ درصد از سود وی صرف دور زدن تحريم ها می شود.

هفته نامه « اکونوميست» يادآوری می کند که صنايع نفت و صادرات نفت ايران بيش از هر عرصه ديگری از اقتصاد ايران تحت تاثير تحريم ها قرار گرفته است. حکومت ايران برای تامين بيش از نيمی از هزينه و بودجه دولت به درآمدهای نفتی تکيه دارد. اما حجم صادرات نفت ايران به شدت کاهش يافته و صادرات اين محصول کليدی، بی ثبات و آسيب پذير شده است. حجم صادرات نفت ايران در سال ۲۰۱۱ حدود سه ميليون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز بود ولی در سال ۲۰۱۲ حدود يک چهارم کاهش يافت.

يکی از راههای تداوم صادرات نفت ايران فروش آن در قالب نفت صادراتی عراق و با استفاده از جعل مدارک است. راه ديگر دور زدن تحريم ها انتقال نفت ايران به کشتی های نفتکش خارجی در آب درياهای آزاد است. زماني که يک نفتکش ايرانی نفت خود را به يک کشتی غير ايرانی منتقل کند تعقيب و رديابی آن ديگر ممکن نيست.

ايران نفت خود را به بهايی نازلتر از قيمت معمول در بازار بين المللی می فروشد . فجيره در امارات متحده عربی يکی از بازارهای بزرگ برای معامله نفت ايران است. سجاد مدير يک شرکت کشتيرانی ايرانی می گويد که تجارت نفت ايران اکنون رونق کمی دارد ولی شرکت های اروپايی هنوز هم با استفاده از واسطه های سوئيسی نفت ايران را خريداری کرده و برای انتقال آن از نفتکش هايی استفاده می کنند که با پرچم کشور ثالت تردد می کند.

از سوی ديگر تحريم های بين المللی به منبع درامد جديدی برای آن دسته از بانک های خارجی بدل شده که هنوز هم با ايران معامله دارند. به گفته منابع ايرانی يک بانک خارجی در حال حاضر برای نقل و انتقال ارز از ايران حدود پنج درصد کميسيون اضافی می گيرد. در شرايط عادی کميسيون يک چنين خدماتی بسيار کمتر از يک درصد است ولی شرکت ها و تجار ايرانی  راه ديگری غير از پرداخت اين مبالغ اضافی ندارند.

در برخی موارد هراس از تحريم ها از خود تحريم ها کارايی بيشتری دارد. به عنوان مثال يک مشتری در امارات متحده عربی حدود يک ميليون و ۳۰۰ هزار دلار به شرکت کشتيرانی که مدير آن سجاد است بدهکار بود ولی فقط به شکل حواله های بسيار کوچک که هزينه انتقال آن بسيار زياد است حاضر بود آن را بپردازد.

سجاد می گويد در نهايت تصميم گرفت که شخصا به امارات متحده عربی برود و طلب خود را به شکل پول نقد از طرف مقابل دريافت کند. وی می ترسيد که در بازرسی فروگاه ماموران مرزی اين پول را کشف کنند ولی در نهايت چنين اتفاقی نيفتاد و او توانست با ترس و لرز فراوان پول خود را به کشور بازگرداند. 

تجمع مجدد در مقابل دادگاه انقلاب سنندج در اعتراض به بازداشت فعالان کارگری‎

جمعی از فعالان کارگری و خانواده های فعالان کارگری بازداشتی عضو کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری در سنندج در اعتراض به بازداشت این فعالان در مقابل دادگاه انقلاب شهر سنندج تجمع کردند.
به گزارش تارنمای کمیته ی هماهنگی، تجمع کنندگان ضمن درخواست آزادی فعالان کارگری همچنین خواهان ملاقات با دادستانی جهت پیگیری وضعیت پرونده شدند که متاسفانه موفق به ملاقات با دادستان نشدند.
تجمع کنندگان ضمن اعتراض به این نحوه برخورد و عدم پاسخگویی، به مسئولین مربوطه اعلام کردند که تا زمان آزادی فعالان کارگری بازداشتی به تجمعات خود ادامه خواهند داد.

تکذیب کاندیداتوری علی نیکزاد در انتخابات ریاست جمهوری

شبکه ایران:  کاندیداتوری مهندس علی نیکزاد در انتخابات آتی ریاست جمهوری تکذیب شد.

یک منبع آگاه در گفت و گو با سایت خبری تحلیلی روشنایی با تکذیب خبر نامزدی مهندس نیکزاد اعلام کرد: مهندس نیکزاد در گفت و گو با خبرنگار فارس فقط به مشارکت خود در عرصه انتخابات اشاره داشته و خبر نامزدی وی صرفا برداشت اشتباه خبرنگار بوده است.
 فارس دیروز در خبری فوری به نقل از وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد مهندس نیکزاد قصد ورود به عرصه انتخابات دارد.
مهندس نیکزاد در گفت و گو با یکی از مقامات عالی رتبه دولت اعلام داشته به هیچ وجه قصد نامزدی در انتخابات را نداشته و منطور از حضور در انتخابات صرفا مشارکت در انتخابات که وظیفه تک تک ایرانیان است بوده است.
گفتنی است طی ساعات گذشته سایت های خبری مخالف دولت با ذوق فراوان خبر ورود دولت به انتخابات را اعلام کردند و وانمود کردند که کاندیدای دولت رونمایی شده است.

زاکانی:لیست دستگیری (احمدی نژاد) با مخالفت رهبری مواجه شد، دنبال جنگ خیابانی بودند

دبیرکل جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی (اقتدار گرا)  گفت: جمعیت رهپویان مثل انتخابات گذشته بصورت فعال و جدی در انتخابات حاضر خواهد شد و بزودی با ارائه برنامه‌ها، تیم کاری و گزینه نهایی خود با دست پر وارد رقابت‌های انتخاباتی می‌شود.

نکاتی از مصاحبه  علیرضا زاکانی نماینده 47 ساله تهران متخصص پزشکی هسته ای با فارس:

*  همان افرادی که در فتنه 88 نظام و دولت را متهم به تقلب در انتخابات می کردند و آن اتفاقات تلخ را رقم زدند، بر خلاف ادعای قبلی خود در حال حمایت پنهان و آشکار از کاندیدای حلقه انحرافی هستند چرا که در خیال باطل خود فکر می کنند از این طریق می توانند به نظام ضربه بزنند. البته این موضوع برای افرادی که بعد از انتخابات 88 تشخیص حق و باطل برایشان دشوار بود و واقعا تحت تبلیغات دشمنان کشور فکر می کردند در انتخابات تقلب شده بود می تواند بسیار درس آموز باشد. چرا که همان افراد که در ظاهر دفاع از مردم شعار تقلب را سر می دادند الان در حال رایزنی با کسانی هستند که قبلا آنها را به دروغ، متهم به تقلب در انتخابات می‌کردند.
 
* گرچه بعضی از سران جریان فتنه با هوشمندی سعی دارند در ظاهر نگذارند این جبهه جدید علنی شود اما رصد سایتها و وبلاگهای افراد و وابستگان آنها به وضوح این وحدت رویه را نشان می دهد. البته این به این معنا نیست که لزوما اینها از یک کاندیدا در انتخابات حمایت آشکار و علنی کنند بلکه ادبیات و شعارهایشان مانند "انتخابات آزاد" کاملا در یک راستا و علیه کلیت نظام خواهد بود.
  
 * به نظر من وظیفه نیروهای انقلاب در آستانه انتخابات کمک به عقلانی و منطقی کردن فضاهای هیجانی و احساسی است. ما معتقدیم هر چقدر که فضای منطق و استدلال در جامعه حاکم شود، جریانات فرصت طلب و آنهایی که به دنبال عوامفریبی از طریق تحریک احساسات مردم هستند، محدودتر می‌شوند.
 
*  یک نمونه مربوط به لیست های دستگیری متعدد بود که این افراد به دنبال دستگیری و بازداشت آنها بودند وقصد داشتند با دستگیری برخی چهره های خاص، موج جدیدی در جامعه راه اندازی کنند که این موضوع با مخالفت رهبری معظم انقلاب ناکام ماند. مورد دیگر تصمیم این جریان برای مقابله به مثل با معترضین بود که بنا داشتند با به خیابان کشاندن مردم با معترضین برخورد کنند و به نوعی جنگ خیابانی راه اندازی کنند. آنها بیان کرده بودند با سازماندهی و به خیابان کشاندن 4 میلیون نفر در خیابانهای تهران پاسخ عملی به معترضان  می دهند که این موضوع نیز با مخالفت رهبر فرزانه انقلاب مواجه شد و موارد بسیار دیگر از این قبیل از جمله موضع گیری های تحریک آمیز که بر آتش فتنه می افزود و یا با رفتارهای دوگانه بدنبال فرصت طلبی بودند که به عنایت الهی همه آنها کم اثر گردید.
 

تورم "خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات" نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۸.۵ درصد افزایش نشان می دهد

مرکز آمار ایران با انتشار جزئیات نرخ تورم سال گذشته و تغییرات قیمت کالا و خدمات مصرفی، نرخ تورم شهری را ۳۱.۵ درصد و نرخ تورم نقطه به نقطه را نیز ۴۰.۶ درصد اعلام کرد. 

به گزارش مهر، مرکز آمار ایران اعلام کرد: در راستای اجرای ماده ۵۴ قانون برنامه پنجم توسعه کشور در خصوص مرجعیت رسمی مرکز آمار ایران برای تهیه، اعلام و انتشار آمارهای رسمی کشور، گزارش "شاخص قیمت کالا و خدمات مصرفی خانوارهای شهری کشور" اعلام می شود و این گزارش شامل سری زمانی ماهانه سال ۱۳۹۱ است.
۱- شاخص کل (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۸۱) در اسفند ماه سال ۱۳۹۱ عدد ۶۰۱.۴ را نشان می دهد که نسبت به ماه قبل ۳ درصد افزایش داشته است که سهم گروه عمده خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات از این افزایش ۸۵.۱ درصد و سهم گروه عمده کالاهای غیرخوراکی و خدمات از این افزایش ۱۴.۹ درصد است. افزایش شاخص کل نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۴۰.۶ درصد است. درصد تغییرات شاخص کل (نرخ تورم شهری) در دوازده ماه منتهی به اسفندماه سال ۹۱ (تورم سال ۹۱) نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳۱.۵ درصد است که در مقایسه با این رقم در بهمن ماه ۱۳۹۱ (۳۰.۲ درصد) افزایش یافته است.
۲- شاخص گروه عمده " خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات" در این ماه به رقم ۸۹۵.۶ رسید که نسبت به ماه قبل ۶.۷ درصد افزایش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی "خوراکی ها" در ماه مورد بررسی به عدد ۹۳۷ رسید که نسبت به ماه قبل ۷ درصد افزایش نشان می دهد. شاخص گروه اصلی "خوراکی ها" نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۷.۴ درصد افزایش نشان می دهد و نرخ تورم دوازده ماهه این گروه ۴۶.۷ درصد است. شاخص گروه عمده "خوراکی ها، آشامیدنی ها و دخانیات" نسبت به ماه مشابه سال قبل ۵۸.۵ درصد افزایش نشان می دهد و درصد تغییرات این گروه در دوازده ماه منتهی به اسفندماه ۹۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل ۴۷ درصد است.
۳- شاخص گروه عمده "کالاهای غیر خوراکی و خدمات" در اسفندماه ۹۱ به رقم ۴۹۳.۹ رسید که ۰.۷ درصد نسبت به ماه قبل افزایش نشان می دهد. میزان افزایش شاخص گروه عمده " کالاهای غیرخوراکی و خدمات" نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۰.۸ درصد بوده است و نرخ تورم دوازده ماه منتهی به اسفندماه سال ۱۳۹۱ نسبت به دوره مشابه سال قبل این گروه ۲۳.۸ درصد است.
همچنین بررسی ارقام مربوط به تغییرات قیمت کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در ماه های سال ۹۱ نشان می دهد در فروردین ماه سال گذشته نسبت به دوره مشابه سال قبل " نرخ تورم" به میزان ۲۶.۴ درصد، در اردیبهشت ۲۶.۲، خرداد ۲۶، تیر۲۵.۹، مرداد ۲۵.۹، شهریور ۲۵.۹، مهر ۲۶.۴، آبان ۲۷.۲، آذر ۲۷.۹، دی۲۸.۸، بهمن ۳۰.۲ و اسفند ۳۱.۵ درصد افزایش یافته است.

 

تهدید جدید سلفی ها: فرودگاه قاهره را محاصره می کنیم و مانع خروج ایرانی ها از فرودگاه می شویم

گروه سلفی “ائتلاف المسلمین للدفاع عن الصحب والآل” تهدید به جلوگیری از ورود ایرانیان به مصر کرده است.
به گزارش  سایت انتخاب، سران این گروه تهدید کرده اند که فرودگاه قاهره را محاصره و از خروج توریست های ایرانی جلوگیری و آنها را مجبور به بازشگت به تهران می کنند.
ولید اسماعیل هماهنگ کننده این گروه در گفتگو با “الشرق الاوسط” ضمن محکوم کردن چندین جریان اسلامی به دلیل باز کردن راه توریست های ایرانی به مصر مدعی شد: اعضای سپاه ایران در لباس توریست های ایرانی وارد مصر می شوند.
وی افزود: ما نمی خوهیم که که مصر دچار وضعیت عراق، سوریه و لبنان شود. مشکلات این کشورها به خاطر رابطه با ایران است.
گفتنی ست، چندین روز پیش گروه های سلفی از جمله گروه مذکور در مقابل الازهر تجمع کردند تا از ورود مجتبی امانی رئیس دفتر حافظ منافع ایران در مصر جلوگیری کنند. با این حال، مجتبی امانی در مراسمی که در دانشگاه الازهر دعوت شده بود، حاضر نشد.

هاشمی رفسنجانی: معترضان و منتقدان به نتایج انتخابات ۸۸ وفاداران به جمهوری اسلامی هستند

هاشمی رفسنجانی در سالگرد رفراندوم جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه معترضان بعد از انتخابات ۸۸ وفاداران به نظام جمهوری اسلامی و قانون اساسی بودند، حرکت آنان را اصلاحی خواند که با اصل نظام مخالفتی ندارند.

به گزارش کلمه به نقل از سایت hashemirafsanjani.ir ، وی در خصوص اتفاقات سال ۸۸ بار دیگر تصریح کرد که معترضان یا منتقدان به نتایج انتخابات که به خیابانها آمدند، اکثریتشان به جمهوری اسلامی و قانون اساسی وفادار هستند. یک گروه هایی هم می آیند و شعارها و خواسته های دیگری دارند.
هاشمی رفسنجانی حضور گروه ها و دسته جات مختلف در اعتراضات مردمی را با تظاهرات انقلاب اسلامی مقایسه کرد و گفت: در آن زمان هم در میان دریای مردم که به سمت میدان آزادی می رفت و اکثریت راه امام را می خواستند استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی بودند افرادی هم شعارهای خودشان را می دادند و خواسته های حزبی خود را مطرح می کردندکسی هم مخالفت نمی کرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: در تظاهرات سال ۸۸ هم یک عده ای می آمدند و شعارهایی دادند. اما اکثریت اعتراض کنندگان به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸، نظام جمهوری اسلامی را می خواهند و اعتراضات آنان جنبه اصلاحی دارد و با اصل مخالفتی ندارند.
وی در جریان اعتراضات مردمی در سال ۸۸ با دلجویی از آسیب دیدگان گفته بود: جمهوری اسلامی لفظ تشریفاتی نیست. هم جمهوری است و هم اسلامی. باید این دو با هم باشند. اگر هر یک از این دو آسیب ببیند، دیگر انقلاب و جمهوری اسلامی نخواهیم داشت.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرده بود که بخش بزرگی از مردم در نتیجه انتخابات تردید دارند و ما باد این تردیدها را از بین ببریم.

سفیر آذربایجان به وزارت خارجه احضار شد

به گزارش  فارس، در پی یک همایش علنی در باکو و اعلام مواضع علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران، سفیر جمهوری آذربایجان در تهران به وزارت امور خارجه کشورمان احضار شد.

سید عباس عراقچی معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه با تسلیم یادداشتی، اعتراض شدید‌اللحن جمهوری اسلامی ایران نسبت به عدم اتخاذ اقدام مناسب از سوی دولت آذربایجان برای جلوگیری از برگزاری این گردهمایی را متذکر شد و اظهار داشت: در حالی که جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده روابط دو کشور در مسیر پیوندهای عمیق دو ملت تداوم یابد، انجام این گونه اقدامات می‌تواند آسیب جدی به روند مثبت و رو به توسعه روابط فیمابین وارد کند.

وی تاکید کرد: اظهارات تهدیدآمیز و هدفدار و انتشار مطالب کذب و توزیع تصاویر موهن در این نشست اقدامی تحریک آمیز است که تنها در راستای تامین منافع محافل صهیونیستی می‌باشد.

عراقچی همچنین افزود: این اقدام مخالف صریح مفاد معاهده اصول مناسبات دوستانه دو کشور است و به هیچ عنوان قابل توجیه نمی‌باشد.

در پایان از سفیر آذربایجان خواسته شد تا توضیحات دولت متبوع خود را در اسرع وقت به وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کند.