۱۳۹۲ مرداد ۱۵, سه‌شنبه

هاشمی: جای تأسف است که ثروتمندترین دولت تاریخ بدهکارترین دولت بود

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تشدید تهدید و تصویب تحریم جدید در برابر دولتی که حرکت خود را با تدبیر و امید و پرهیز از تنش در روابط خارجی آغاز کرده، بی‌تدبیری دیپلماتیک است.
به گزارش خبرآنلاین، آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار جمعی از اقشار مختلف مردمی از استان قزوین، وحدت همگانی مردم و مسئولین را عامل پیروزی در همه مقاطع انقلاب دانست.
وی تأکید کرد: صف مقاومت مردم ایرانیان در مقابل زیاده‌خواهی‌ها، نباید با طرد و تهمت و توهین مخدوش شود.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح اوضاع سیاسی و فضای اجتماعی کشور در ماه‌های منتهی به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، گفت: عنایت خداوند بود که مردم با حرکتی اعجازگونه، اعتدال اسلامی را برای ادامه راه برگزیدند.
وی نام‌نویسی خود در انتخابات را به قصد قربت و برای تحقق وعده رهبری در خلق حماسه سیاسی عنوان کرد و گفت: خلق حماسه اقتصادی منوط به همکاری همه قوا و دستگاه‌ها و پرهیز از کارشکنی‌ها در مسائل اجرایی کشور است.
هاشمی رفسنجانی با یادآوری اقدامات غیر دیپلماتیک آمریکا علیه انقلاب اسلامی در طول سال‌های گذشته، متذکر شد: تصویب تحریم و تشدید تهدید در کار دولتی که حرکت خود را با تدبیر و امید و پرهیز از تنش در روابط خارجی آغاز کرده، بی‌تدبیری دیپلماتیک و نشان از برتری بی‌منطقی بر عقلانیت سیاسی در تصمیم‌گیری‌هاست.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به گلایه یکی از حاضران از اوضاع اقتصادی مردم، گفت: جای تأسف است که در نظام اسلامی و براساس آمارها بگوییم ثروتمندترین دولت تاریخ، بدهکارترین دولت بود.
هاشمی رفسنجانی ادامه داد: وقتی همین آمار آرای بیش از ۵۰ درصدی یک‌نفر را در مقابل ۵ نفر دیگر نگاه و مقایسه می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که مردم با امید وارد شدند و ناامید کردن مردم با هر توجیهی، گناهی نابخشودنی است.
وی با اشاره به اعضای کابینه و شعارها و وعده‌های حجت‌الاسلام روحانی در ایام انتخابات، ابراز امیدواری کرد «تولید به چرخش درآید، اقتصاد حرکت کند و کشور رونق بگیرد».
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تشکر از حاضران که زحمت سفر به تهران را در ماه مبارک رمضان کشیدند، به ظرفیت‌های استان قزوین اشاره کرد و گفت: کشاورزی، صنعت پیشرفته، دانشگاه‌های فراوان و مهم‌تر از همه دین و اخلاق، بهترین سرمایه مردم قزوین برای آبادانی دنیا و آخرت است.

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، چهارشنبه 16 مرداد، 7 آگوست






























احمدی نژاد: با رابط امام زمان (عج) ملاقات داشتم

محمود احمدی‌نژاد بار دیگر در جمع گروهی از هوادارانش ک مباحثی آخرالزمانی مطرح کرد و مدعی شد که غربی ها به دنبال امام زمان هستند و ادعا کرد که با رابط امام زمان (عج) ملاقات داشته است.
به گزارش سایت نکات پرس – منسوب به غلامحسین الهام، محمود احمدی‌نژاد گفته است: به شما بگویم یکی از برنامه‌های صهیونیست‌ها فراموشاندن یاد امام از جامعه بشری است؛ چه این صهیونیست‌های امروزی و چه صهیونیست‌های تاریخ، آنجا که قرآن می‌فرماید «لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِّلَّذِینَ آمَنُواْ الْیَهُودَ…» منظور، همین صهیونیست‌هاست. «لتجدن» یعنی قطعا خواهی یافت. «اشد عداوتا» یعنی دشمن‌ترین دشمنان برای مومنان به خدا صهیونیست‌ها هستند.
من کد‌ها و اطلاعات گسترده‌ای دارم از برنامه‌هایی که آنها تنظیم می‌کنند، عمل می‌کنند. خدا رحمت کند! حاج آقای لطیفی شاید برخی از شما نام او را شنیده باشید. حاج آقای لطیفی چه کسی بود؟‌ همان کسی که بهمن‌ماه با امام ملاقات کرد و پیام برد برای امام. گفت به مردم بگویید خیابان‌ها را ترک نکنند. حکومت نظامی را نپذیرند. از جانب امام زمان علیه السلام پیام برد و امام هم پیام داد که مردم در خیابان‌ها بمانید حکومت طاغوت برچیده شد.
حاج آقای لطیفی سال ۸۶ آمد نهاد ریاست جمهوری. خودش برای من تعریف کرد. گفت غربی‌ها به شدت دنبال امام زمان هستند. برای زدن. برای محو کردن اندیشه امام زمان از ذهن مردم. بعد آقای لطیفی یک مساله‌ای را تعریف کرد که دو سه روز قبل اتفاق افتاده بود. گفت «دوستی دارم در قلهک. زنگ زد گفت بیا که با شما کاری دارم. من رفتم به خانه او. گفت دو نفر آمده‌اند اینجا با شما کار دارند. بعد دیدم این دو نفر انگلیسی حرف می‌زنند. مترجم هم آورده بودند. مقداری با من صحبت کردند و سوالاتی پرسیدند.»
آن خارجی‌ها شنیده بودند که آقای لطیفی آن پیام را از جانب امام زمان برای امام خمینی برده بود. آقای لطیفی گفت «آن‌ها دو ساعت با من صحبت کردند و نوار گذاشتند. همه‌اش راجع به امام زمان بود. اینکه مردم چطور امام را باور دارند و ارتباط دل مردم با امام چیست. بعد هم ریز و دقیق شده بودند که امام با چه کسانی تماس می‌گیرد، کجا می‌رود و کجا می‌آید.»
عین حرف‌های آقای لطیفی را علمای عراق هم به من گفته‌اند. وقتی به عراق رفتم آن‌ها می‌گفتند آمریکایی در عراق دنبال این بودند که بدانند ارتباط مردم و دل و قلب و فرهنگ آن‌ها با امام چیست. …
باید به سمت امام برویم. عطر او پیچیده است. همه جای دنیا الان بحث امام است. اندیشمندان، صاحبنظران، حتی مردم عادی.
یک زمان وقتی اسم امام می‌آمد، مقاومت می‌شد و انگ و برچسب می‌زدند. البته الان هم یک عده می‌زنند. ولی دیگر از این‌ها عبور کرده‌ایم. الان شاهد استقبال هستیم.
مرتضی لطفی پسر حاج قدرت الله لطیفی در گفتگو با مجله موعود در سال۸۷ به نقل از پدر خود اینطور نقل کرده بود: مرحوم لطیفی نظرشان بر این بود که حضرت (ع) دو ظهور دارند: ظهور آفاقی و ظهور انفسی. ظهور انفسی به این معناست که برای مقدمة ظهور در نفوس شیعه و غیر شیعه نام و یاد حضرت جاری می‌شود تا بعد از ظهور، مردم با نام ایشان آشنا باشند و غریبه نباشند. برای دوستان و شیعیان حضرت هم با این ظهور انفسی مقدمه‌ای فراهم می‌شود تا با دعا و توسلات، خود را برای ظهور آماده ساخته، از غفلت خارج شده، در سلک منتظران درآیند.
ظهور انفسی حدود پنجاه و پنج سال پیش شروع شده و از آن به بعد آرام آرام نام و یاد حضرت در همه جا جاری و ساری شد. خود حاج آقا هم یکی از مأموریت‌هایی که داشت، ترویج نام حضرت بود و ایشان از هر فرصتی در این راستا بهره می‌برد. می‌فرمودند: ظهور انفسی که آغاز می‌شود، در فاصلة خیلی کمی پس از آن، ظهور آفاقی هم اتفاق خواهد افتاد و ما منتظر ظهور حضرتیم.

یک کشته و صدها بی‌خانمان در سیل بلوچستان




بارش باران در مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان و طغیان بسیاری از رودخانه های محلی طی دو روز گذشته موجب کشته شدن یک پسر بچه پنج ساله و تخریب بسیاری از واحد های مسکونی در روستاهای منطقه سراوان و ایرانشهر شد.
 

به گزارش خبرنگار مهر از سیستان و بلوچستان، براثر جاری شدن سیل در شهرهای جنوبی استان از جمله سیب سوران، قصر قند و نیکشهر بسیاری از روستاهای توابع این شهرستان ها دچار خسارات جدی شدند و راه های ارتباطی بیش از 40 روستا در این مناطق مسدود شد.
سازمان پیش بینی هواشناسی استان میزان بارندگی در برخی ارز مناطق استان را بیش از 50 میلی متر عنوان کرد و پیش بینی کرد بارش های اخیر تاپایان هفته جاری ادامه خواهد داشت.
خسارت سیل در قصرقند/رودخانه وحشی جان یک کودک را گرفت
فرماندار قصر قند با بیان اینکه یک پسر بچه 5 ساله در محله «کوه سر» از توابع این شهرستان بر اثر طغیان رودخانه کاجو جان خود را از دست داد اظهار داشت: رودخانه کاجو با دلیل ظغیان و خروش بیش از بیش از حد در زمان بارندگی ها به رودخانه وحشی شهرت یافته است.
کوروش محمدی افزود: حجم و شدت سیلاب در این رودخانه به میزانی بود که در روز گذشته منجر به تخریب جاده، شکسته شدن یک دهانه پل و انسداد محور ارتباطی قصرقند - نیکشهر شد.
وی با اشاره به اینکه در طی نخستین روز از جاری شدن سیل بیش از 80 میلیارد ریال خسارت به شهرستان قصر قند و بخش تلنگ از توابع این شهرستان وارد شده است گفت: متاسفانه به بسیاری از تاسیسات برق رسانی و شبکه های آبیاری و دیگر تاسیسات روستایی  و شهری خسارات جدی وارد شده است.
وی اظهار داشت: به دلیل حجم روان آب ها علاوه بر خسارت جدی به سیل بند حفاظتی شهر تعدادی از منازل خشتی و گلی روستایی و همچنین جاده های شهری و روستایی و اراضی کشاورزی مورد تخریب قرار گرفت.
قطع شدن ارتباط 40 روستا
وی بیشترین خسارات وارده را در بخش مرکزی و تلنگ اعلام کرد و گفت: ارتباط بیش از 40 روستا به مرکز شهرستان قصرقند قطع شده است و تردد در آنها امکان پذیر نیست.
محمدی اعلام کرد: در حال حاضر محور ارتباطی شهرستان نیکشهر و قصرقند نیز مسدود است و تردد در این مسیر حتی با خودرو های سنگین نیز به دلیل شدت و حجم روان آبها میسر نیست.
وی با اشاره به اینکه تا زمان کاسته شدن از شدت سیلاب ها در منطقه کار برآورد خسارت و کارشناسی آسیب های وارده به طور دقیق امکان پذیر نیست گفت: خوشبختانه با تلاش نیروها ی امدادی و استقرار واحد های امداد و نجات هیچ مشکلی برای کمک به آسیب دیدگان ناشی از سیل وجود ندارد.
خانواده های بی سرپناه در چادر های امدادی پناه گرفتند
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان نیز در این رابطه با بیان اینکه بیشترین تعداد منازل تخریب شده در منطقه سیب و سوران و از توابع شهرستان سراوان واقع شده است گفت: در این راستا به منظور اسکان موقت آسیب دیدگان ناشی از سیل نسبت به ایجاد و احداث یک کمپ با برپایی 70 تخته چادر در این منطقه اقدام شده است.
رسول راشکی اظهار داشت: بارندگی شدید و جاری شدن سیلاب روستاهای گوارده، چاه رسول بخش، چاه شیرخوان و منطقه عشایری ریگجهی در 7 کیلومتری شهر سوران را در محاصره سیل قرار داده است.
وی با بیان اینکه در همان ساعات نخست جاری شدن سیل تعداد 40 امداد گربه منطقه اعزام شدند ادامه داد: در حال حاضر با توجه به ایجاد اسکان اضطراری بیش از 500 حادثه دیده در این منطقه ساماندهی شدند.
وی ادامه داد: همچنین به منظور کمک به حادثه دیدگان سیل اخیر تا کنون نسبت به توزیع بیش از 104 تخته چادر و 195 تخته پتو و همچنین مقادیر مورد نیاز از جمله کنسرو و آب آشامیدنی در مناطق حادثه دیده اقدام شده است.
راشکی با اشاره به اینکه تعداد 10 گروه امداد رسان با امکانات و تجهیزات مورد نیاز در شهرهای سیب سوران، ایرانشهر و نیکشهر مستقر هستند ادامه داد:
نیروهای امداد و نجات تا پایان زمان بارندگی و احساس نیاز به امدادرسانی در منطقه در آماده باش بوده و به امر امداد رسانی ادامه خواهند داد.
به زیرآب رفتن شش روستا در سراوان
وی یادآور شد: هیچ جای نگرانی حتی در صورت انسداد راه های ارتباطی در این مناطق وجود ندارد و در صورت نیاز از طریق هوا و توسط بالگرد نیروهای امدادی به حادثه دیدگان احتمالی یاری خواهند رساند.
به گزارش خبرنگار مهر جاری شدن سیل موجب به زیر آب رفتن تعداد 6 روستا در شهرستان سیب و سوران از توابع سراوان شد و روستای «چاه شیرخوان» در این منطقه را به طور کامل تخریب کرد.
بنا بر اعلام مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیش از 5 روستای دیگر نیز در این منطقه بیش از 50 تا 80 درصد تخریب شدند.

سفره خانوار ایرانی در هفته اول و آخر دولت احمدی‌نژاد + جدول

ورم و گرانی سفره خانوارهای ایرانی را در فاصله سال ۸۴ تا ۹۲ کاهش چشمگیری داده است.
به نوشته روزنامه اعتماد، با نگاهی به سال ۱۳۸۴ و مقایسه آن با آخرین هفته دوره احمدی‌نژاد متوجه کاهش وسعت سفره غذایی مردم خواهیم شد. اما قبل از هر چیز بهتر است نگاهی به قیمت مواد خوراکی مردم در یک هفته مانده به آخر دوره احمدی‌نژاد بیندازیم و ببینیم که بانک مرکزی قیمت‌ها را چگونه اعلام کرده است. بانک مرکزی در طول هفته قیمت حدود ۴۵ قلم کالا را می‌گیرد و آنها را با هفته مشابه سال قبل، ماه قبل و هفته قبل از دوره قیمت‌گیری مقایسه می‌کند. این اقلام تقریبا کالاهای اساسی یک خانوار را در برمی‌گیرد. بنابر گزارش بانک مرکزی قیمت هر کیلو ماست پاستوریزه ۲۲۳۶ تومان بود که نسبت به هفته مشابه سال قبل حدود ۳ درصد افزایش دارد.
نکته قابل توجه این است که این قیمت در سال ۱۳۸۴ معادل ۱۲۰۰ تومان بود که تقریبا ۸۰ درصد یا حدود ۸/۱ برابر افزایش دارد. همچنین قیمت پنیر پاستوریزه – ۴۵۰ گرمی – در هفته آخر دوره احمدی‌نژاد ۳۷۰۹ تومان بود که مقایسه آن با ابتدای دوره احمدی‌نژاد نشان می‌دهد که این کالا ۲/۳ برابر شده یا به عبارت دیگر ۲۲۰ درصد افزایش نشان می‌دهد. گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که قیمت پنیر نسبت به دوره مشابه پارسال ۵/۳۰ درصد افزایش داشته است.
اما قیمت شیر چگونه بوده است ؟ همواره مسوولان کشاورزی گلایه می‌کنند که مصرف شیر ایرانی‌ها در مقایسه با مصرف متعارف جهانی کم است و ایرانی‌ها را تشویق می‌کنند که شیر مصرف کنند. حال با این تشویق ببینیم که چه اتفاقی بر سر قیمت شیر در طول این چهار سال افتاده است. قیمت هر لیتر شیر پاستوریزه در سال ۱۳۸۴ معادل ۶۰۰ تومان بوده است.
اکنون گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که این قیمت به ۲۱۷۸ تومان رسیده است، به عبارت دیگر در طول این ۸ سال حدود ۶/۳ برابر شده است یا به عبارت دیگر ۲۶۰ درصد افزایش داشته است. با این حال گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد که قیمت شیر نسبت به هفته مشابه پارسال ۳۳ درصد رشد داشته است. تخم مرغ هم یکی از مهم‌ترین اقلام خوراکی مردم است.
در سال ۱۳۸۴ هر شانه تخم مرغ حدود ۱۷۰۰ تومان بود اما اگر گزارش بانک مرکزی در هفته آخر دوره احمدی‌نژاد را بخوانید به هیچ‌وجه تعجب نکنید که هر شانه تخم مرغ به ۷۶۳۲ تومان رسیده است. یعنی یک افزایش ۵/۴ برابری یا ۳۵۰ درصدی. بانک مرکزی معتقد است که قیمت تخم مرغ در این هفته نسبت به هفته مشابه پارسال ۲/۴۳ درصد رشد داشته است. اگر خانواده‌یی را دیدید که مصرف روزانه برنج خود در هفته را یک روز کم کرده‌اند یا شاید هم بیشتر اصلا نباید تعجب کرد زیرا با این افزایش قیمت، تعداد خانواده‌یی که مصرف روزانه برنج خود را کم کرده‌اند کمتر شده است. در حال حاضر قیمت هر کیلو برنج داخله درجه یک ۷۱۶۶ تومان و درجه دو ۵۶۲۳ تومان است، هر چند که این قیمت‌ها نسبت به پارسال به ترتیب ۶۲ درصد و ۸۰ درصد افزایش داشته‌اند اما اگر نگاهی به سال ۱۳۸۴ بیندازیم متوجه می‌شویم که بین ۵/۴ برابر تا ۵/۵ برابر افزایش قیمت داشته است. در بخش حبوب نمی‌خواستیم وارد شویم چون افزایش قیمت در این بخش به‌شدت وحشتناک است، اما متاسفانه مجبور شدیم.
برای مثال در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو عدس مرغوب حدود ۱۰۰۰ تومان بود و درجه دو آن ۷۰۰ تومان، که اگر آن را با قیمت حال مقایسه کنیم می‌بینیم که تفاوت قیمت بسیار بالا است. در حال حاضر قیمت هر کیلو عدس ۶۴۶۱ تومان است که به احتمال زیاد درجه دو آن است که نسبت به سال ۱۳۸۴ حدود ۲/۹ برابر یا ۸۰۰ درصد افزایش دارد. در بخش میوه‌های تازه قیمت هر کیلو سیب تازه در هفته آخر دوره احمدی‌نژاد ۴۱۲۳ تومان بوده است اما در سال ۱۳۸۴ این قیمت چقدر بوده است؟
در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو سیب ۷۰۰ تومان بود. به بیان دیگر می‌توان گفت که در این ۸ سال به قیمت سیب ۸/۵ برابر اضافه شده است. قیمت بقیه میوه‌ها را می‌توان در جدول مشاهده کرد. اگر در دوره‌یی از ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد قیمت گوجه گریبان دولت را گرفت امسال این سیب زمینی است که دست از گریبان دولت برنداشت.
در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو سیب زمینی ۲۳۰ تومان بود اما امسال این قیمت به ۲۱۸۳ تومان رسیده است یعنی ۵/۹ برابر یا ۸۵۰ درصد افزایش. گوجه فرنگی نیز از ۲۴۰ تومان به ۱۸۹۰ تومان رسیده است. یعنی ۸/۷ برابر یا ۶۸۰ درصد. در بخش گوشت گوسفندی که هر روز لایه‌های آن در قابلمه کم می‌شود قیمت‌ها حرف دیگری می‌زنند.
در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو گوشت گوسفند ۵۱۰۰ تومان بود که این قیمت در هفته آخر دولت احمدی‌نژاد به ۲۹۶۴۹ تومان رسید؛ به عبارت دیگر ۸/۵ برابر. گوشت گاو و گوساله هم دست کمی از گوشت گوسفند ندارد. در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو گوشت گوساله ۴۵۸۰ تومان بود که در هفته آخر دولت احمدی‌نژاد به ۳۰۸۰۸ تومان رسید، یعنی ۷/۶ برابر. گوشت مرغ هم همین طور.
در سال ۱۳۸۴ قیمت هر کیلو گوشت مرغ ۱۴۷۰ تومان بود که این قیمت به ۶۱۸۳ تومان رسید که یک رشد ۲/۴ برابری را نشان می‌دهد.

سعید حجاریان: مطالبه ای از روحانی نداریم اما پیگیر وعده هایش هستیم

سعید حجاریان می گوید: در نتیجه نخستین وظیفه ما جلب توجه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول برای سرمایه‌گذاری در ایران است. آنگاه سرمایه‌دار خارجی هم به میدان می‌آید و سپس سرمایه ملی به جریان خواهد افتاد. دولت نیز باید بتواند نسبت اعتبارات عمرانی به جاری خود را بالا ببرد تا بتواند به عنوان شریک سوم سرمایه‌ها قدم به میدان گذارد.
او که با روزنامه بهار گفت و گو می کرد، گفته است: اگر آقای روحانی محذوراتی دارد ما از ایشان مطالبه‌ای نداریم، بلکه به عنوان مشاورانی امین تجربیات خود را در اختیارشان قرار می‌دهیم. به قول معروف مفتاح را دندانه شو، حاضریم دندانه کلید ایشان باشیم. البته ما از ایشان وفای به عهد و پای‌بندی به برنامه‌های اعلام شده شان را پیگیری می‌کنیم. منتها آقای روحانی برای ایفای وعده‌هایش نیازمند پشتوانه اجتماعی است، در غیراین‌صورت از اعتدال خارج می‌شود. سواد اعظم (که در اینجا توده سازمان یافته مردم است) باید مانند مغناطیسی عمل کند که دولت را به سمت خود کشانده و مانع چپ و راست شدن آن شود. همان‌طور که زمین جاذبه دارد، مردم هم جاذبه دارند. بنابراین همان‌طور که جاذبه کره زمین، تعادل ماه را حفظ می‌کند، جاذبه مردم هم باید تعادل روحانی را حفظ کند.
متن این گفت و گو به شرح زیر است:
نخستین برنامه‌ریزی‌های دولت یازدهم برای شروع کار چه باید باشد؟
البته بنده پیش‌تر نکاتی را در باب اولویت‌های دولت یازدهم در حوزه سیاست داخلی عرض کرده‌ام، بنابراین اکنون ترجیح می‌دهم نکاتی را در باب اولویت‌های دولت در حوزه سیاست خارجی طرح کنم. معتقدم آقای روحانی در حوزه سیاست خارجی باید نخست به فکر کشورهای همسایه باشد. بعد از استقرار دولت و معرفی کابینه، گمان نمی‌کنم فرصت کافی برای برنامه‌ریزی سفر به نیویورک و شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل وجود داشته باشد. بنابراین بهتر آن است که ایشان به جای سفر به آمریکا، به عربستان سعودی سفر کرده و با مقامات آن کشور دیدار داشته باشد. خصوصا آن‌که پس از شوال به تدریج حجاج راهی مکه می‌شوند و با این اوضاعی که جاری است خوف آن دارم که به «ضیوف الرحمان» بی‌احترامی‌شود.
در شرایط کنونی قضایای سوریه به قدری پیچیده شده است که عملا جهان اسلام دو شقه شده و به نوعی جنگ نیابتی در سوریه برپا شده است. دولت سوریه که عمدتا نصیری هستند و در یک حرکت چرخشی خود را شیعه نامیده‌اند. حمایت ایران و حزب‌الله از دولت اسد از سویی و حمایت قطر، سعودی و ترکیه از سنی‌ها و سلفی‌ها از سوی دیگر باعث شده است که نبرد در سوریه شکل مذهبی به خود بگیرد، درحالی‌که ذاتا قضیه سیاسی است و نه مذهبی. به همین دلیل اثر سوءخود را در منطقه و بر کشورهایی چون پاکستان، افغانستان، عراق، لبنان و حتی ایران گذاشته است. یکی از مسائل پیش روی آقای روحانی کوشش برای بازگرداندن این دعوا به قاعده سیاسی است، به این معنا که با تماس‌هایی که با همسایگانی چون ترکیه، پاکستان، سعودی و قطر برقرار می‌شود باید نشان دهیم که جنگ شیعه و سنی برقرار نیست.
باید با تمام قوا از تحریکات مذهبی طرفین جلوگیری شود. من مطمئن هستم که امروزه یک‌نفر در کسوت روحانی شیعه نمی‌تواند با خاطر آسوده وارد روضه نبویه یا بیت‌الحرام شود، چون هر لحظه بیم حمله به وی وجود دارد. همین چند هفته پیش روحانی کاروانی که اتفاقا نماینده مجلس نیز بود، را به قدری در عربستان مورد ضرب و شتم قرار داده‌اند که پیکر نیمه جانش بدون انجام مراسم عمره به ایران بازگردانده شد. پس وظیفه دولت آتی به جای طرح مسائلی چون اداره امور جهان و هولوکاست و نامه به سران کشورها و از این قبیل اقدامات نمایشی، باید بهبود رابطه با همسایگان باشد. برای نیل به این اهداف سفرای ما در این کشورها نیز نقش مهمی را بر عهده دارند.
پس از مسائل مربوط به سیاست خارجی چه مسئله‌ای در دولت جدید باید مورد بررسی قرار بگیرد؟
مسئله مهم بعدی این است که آقای روحانی باید برنامه‌ای مدون برای هشت سال آینده داشته باشد. به‌طوری‌که بعد از هشت سال نتوان از آن برنامه عدول کرد و به اصطلاح این برنامه بازگشت‌ناپذیر باشد، چون بعضی روندها بازگشت‌ناپذیر هستند. دولت باید با تعیین اهدافی که در آن روزنه امید برای گشایش وضعیت اقتصادی به چشم می‌خورد با صبر و دقت به گونه‌ای پیش رود که پس از هشت سال نتایج ملموس و مثبتی برای مردم به همراه داشته باشد. نمونه‌هایی مانند دولت پارک در کره، دن شیائوپینگ در چین، ماهاتیر محمد در مالزی، کاردوسو در برزیل، آنائر در آلمان وجود داشته که در مثلا دو برنامه توانسته‌اند مسیر کشور را تعیین کنند، به‌طوری ‌که هرکسی پس از آن‌ها آمده در همان ریل حرکت کرده است. ما آزمون و خطاها را کرده‌ایم و در ۳۴ سال گذشته به اندازه کافی تجربه اندوخته‌ایم که بتوانیم با چشم باز، قدم در راهی نهیم که ما را به سرمنزلی برساند که امید را زنده نگه دارد. لازمه این کار هم شکیبایی و صبر است؛ به قول معروف «الصبر مفتاح الفرج» (صبر کلید پیروزی است). باید کلید آقای روحانی را به صبر تعبیر کرد که ان‌شاءالله اسباب گشایش و فرج باشد. البته صبری که من می‌گویم همراه با استقامت است، در غیراینصورت سیاست صبر و انتظار و شکیبایی بیهوده که اجازه دهیم نیروهای واپس‌گرا هرکار خواستند بکنند و ما صبورانه آن‌ها را نگاه کنیم راه به جایی نمی‌برد. به قول معروف به من گفتی صبوری کن صبوری/صبوری طرفه خاکی بر سرم کرد
رییس‌جمهوری چه کارهایی را نباید انجام دهد؟
معتقد هستم در دوران هشت‌ساله پیش‌رو رییس دولت نباید خود را خیلی مطرح کند و در مصاحبه‌ها و سخنرانی‌های فراوان شرکت کند. اساسا در زمان دولت مهرورز، نام ایران بسیار در تیتر اخبار جهانی بود و من ترجیح می‌دهم در هشت سال آینده اساسا خیلی نامی از ایران در رسانه‌های بین‌المللی برده نشود. به‌قدری آرام و صبورانه کارها پیش رود که لازم نباشد دنیا ما را پررنگ جلوه دهد. دولت روحانی، باید بتواند سرمایه‌های خارجی را، به‌طور واقعی و نه روی کاغذ و وعده‌ای، جذب کند. سرمایه‌دار داخلی وقتی سرمایه خود را به میدان می‌آورد که سرمایه‌دار خارجی قبلا به میدان آمده باشد. زیرا این نشان‌دهنده امنیت است. هم‌اکنون شش ماه است که اقساط بدهی‌مان به بانک جهانی را پرداخت نکرده‌ایم، در نتیجه نخستین وظیفه ما جلب توجه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول برای سرمایه‌گذاری در ایران است. آنگاه سرمایه‌دار خارجی هم به میدان می‌آید و سپس سرمایه ملی به جریان خواهد افتاد. دولت نیز باید بتواند نسبت اعتبارات عمرانی به جاری خود را بالا ببرد تا بتواند به عنوان شریک سوم سرمایه‌ها قدم به میدان گذارد. هم‌اکنون دولت بسیار آماس کرده و چالاک نیست. باید هرچه زودتر فکری کند تا سهم بودجه عمرانی را بالا ببرد و این کار جز با کوچک کردن دولت حجیم فعلی ممکن نیست. چنانچه قبلا نیز تاکید کرده‌ام، دولت باید جلو‌گیری از رانت خواری را هم سرلوحه کارش قرار دهد. آنگاه است که می‌توان با ترکیبی از سرمایه دولتی، ملی، بین‌المللی و یک دولت کارآزموده آن روندی که قبلا گفتم را پیش برد.
شما در دوران اصلاحات بحث چانه‌زنی از بالا و فشار از پایین را مطرح کردید، در دولت تدبیر و امید اصلاح‌طلبان چطور باید خواسته‌هایشان را پیش ببرند؟
اگر آقای روحانی محذوراتی دارد ما از ایشان مطالبه‌ای نداریم، بلکه به عنوان مشاورانی امین تجربیات خود را در اختیارشان قرار می‌دهیم. به قول معروف مفتاح را دندانه شو، حاضریم دندانه کلید ایشان باشیم. البته ما از ایشان وفای به عهد و پای‌بندی به برنامه‌های اعلام شده شان را پیگیری می‌کنیم. منتها آقای روحانی برای ایفای وعده‌هایش نیازمند پشتوانه اجتماعی است، در غیراین‌صورت از اعتدال خارج می‌شود. سواد اعظم (که در اینجا توده سازمان یافته مردم است) باید مانند مغناطیسی عمل کند که دولت را به سمت خود کشانده و مانع چپ و راست شدن آن شود. همان‌طور که زمین جاذبه دارد، مردم هم جاذبه دارند. بنابراین همان‌طور که جاذبه کره زمین، تعادل ماه را حفظ می‌کند، جاذبه مردم هم باید تعادل روحانی را حفظ کند.
مردم چطور مطالبات خود را دنبال کنند؟
با حفظ انسجام خود. البته بحث من جاذبه است. ببینید اگر جاذبه زمین نباشد ماه به جای آن‌که دور زمین بچرخد ممکن است به دور مریخ در چرخش باشد. باید دقت شود که تعادل، به معنی در وسط قرار گرفتن نیست. درست است که آقای روحانی رییس‌جمهوری همه مردم ایران است اما نقطه تعادل ایشان در نسبت با وزن پایگاه اجتماعی ایشان به دست می‌آید. بنابراین این سوال به وجود می‌آید که نقطه تعادل کجاست؟ برای این‌که قضیه کاملا جا بیفتد سعی می‌کنم با استفاده از ریاضی و فیزیک آن را شرح دهم. اگر نسبت فاصله نقطه تعادل از وزنه پایگاه رای آقای روحانی و وزنه گروه رأی گروه مقابل را در نظر بگیریم، نقطه تعادل در محلی نزدیک‌تر به پایگاه اجتماعی ایشان و دورتر از وزنه مقابل، قرار خواهد داشت. بنابراین کسانی که اعتدال را به معنی نصف نصف تعریف می‌کنند، عمدا یا سهوا در اشتباه به سر می‌برند و باید این تعریف را اصلاح کنند. پس همان‌طور که ماه را نباید از مدار تعادل خارج کرده و به اقمار چیز دیگری تبدیل کرد. آقای روحانی نیز برای خارج نشدن از اعتدال باید مغناطیس پایگاه قوی آرای خود را به رسمیت بشناسد و از مدار آن خارج نشود.
در این مدت مرتب گفته شد تندروی نکنید، مطالبات را افزایش ندهید. ترس از اتفاقات هشت سال گذشته و بعضی اتفاقات دوران اصلاحات نیز به این اظهارات دامن می‌زند. به نظر شما هم اینچنین است و باید به علت ماندن در اعتدال از بعضی مطالبات دست کشید؟
اولویت‌بندی ایرادی ندارد. اما چه کسی مسائل را اولویت‌بندی می‌کند؟ برنامه‌ریزی توسط چه کسانی باید انجام شود؟ برنامه‌ریزی در مسائل و مشکلات داخلی باید توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی انجام شود و تا زمانی که آنجا را احیا نکرده‌ایم نمی‌توانیم برنامه‌ریزی کنیم. این اولویت‌بندی باید توسط رییس‌جمهوری منتخب و مبتنی بر شعارها و برنامه‌های اعلام شده خودش باشد و نه تحمیلی از جای دیگر.
آیا تجربه هشت سال گذشته سبب شده تا از بعضی از خواسته‌های پیش رو‌تر دست کشیده و شعار اعتدال سر دهیم؟
معتقدم در دوران اصلاحات از بخش اقتصادی جامعه مدنی غفلت کردیم. آقای روحانی اگر واقعا به دنبال حل مشکلات اقتصادی باشد به قول خودش باید چرخ کارخانه‌ها بگردد، آنگاه ایران دارای پایگاه اجتماعی کارگری و کارفرمایی بزرگی خواهد شد که می‌تواند حامل شعارهای دوران اصلاحات نیز باشد. دوره اصلاحات با همه پیشرفت‌هایش در زمینه اقتصادی از یک کار ناتوان بود و آن خصوصی‌سازی (و نه اختصاصی سازی) با برنامه‌ای مدون بود. بسیاری از کشورها که به دنبال خصوصی‌سازی رفتند سازمان خصوصی‌سازی شان بسیار با کیفیت، علمی، روز آمد و با تکیه بر تجارب جهانی و با نگاه به مزیت نسبی خودشان بوده است. منتها در ایران سازمان خصوصی‌سازی در هشت سال گذشته کار کرده که بعضی می‌گویند آمار بیکاری حتی افزایش یافته است یعنی به تعداد بیکاران افزوده شده است.
شعارهای اصلاحات پشتوانه اقتصادی نداشت؟
از بخش اقتصادی جامعه مدنی غفلت شد.
درباره وزارتخانه‌ها خصوصا وزارتخانه‌های سیاسی ممکن است با حضور بعضی از وزرا توسعه سیاسی و مطالبات بخشی از رای دهند گان عقیم بماند؟
با توجه به این‌که آقای روحانی دانش آموخته حقوق است، اگر بتواند پای قانون گرایی بایستد و اجازه ندهد از قانون تخطی شود امید بهبود می‌رود. ولو این‌که فرض کنید که وزیر مطلوب خود را هم نتواند انتخاب کند، فقط کافی است وزرا به قانون عمل کرده و از آن تخطی نکنند. مثلا هرکسی که وزیر علوم شد بداند که نمی‌شود بدون دلیل استادان را اخراج یا دانشجوها را ستاره‌دار و از تحصیل محروم کرد. تا قانون و محکمه نباشد نمی‌توان کسی را از حق تحصیل محروم کرد. نگاه کنید در این چند سال چقدر دانشجو با رانت دکترا گرفته و استاد شده‌اند و چطور یک سیستم آموزش عالی بی‌کیفیت به راه افتاده است. همه این رانت‌ها خلاف بوده است. روحانی باید بتواند جلوی بی‌قانونی بایستد. به قول مستشارالدوله به این کلمه عمل کند؛ یک کلام ختم کلام و آن «قانون» است.
اما به‌طور مثال اگر نتواند بر وزارت اطلاعات تسلط داشته باشد بی‌قانونی رخ می‌دهد؟
ما تجربه خاتمی را داریم که وقتی بی‌قانونی رخ داد ایستادگی کرد و با تخلف از قانون برخورد کرد. با ایستادگی سر قانون می‌توان خیلی کارها کرد.

آخرین تلاش وزارت ارشاد: کیهان مجوز خبرگزاری گرفت

هر چند با پایان عمر دولت دهم حسینی دیگر وزیر ارشاد نیست اما قبل از ترک وزارت خانه مجوز خبرگزاری برای کیهان را صادر کرد.
خبرگزاری فارس که از او بعنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یاد کرده، به نقل از وی گزارش داد که در دولت دهم ۲ هزار و ۱۳۵ نشریه مجوز دریافت کرده‌اند و هم‌اکنون استانی وجود ندارد که مجوز روزنامه نداشته باشد و تاکنون ۲۴ خبرگزاری نیز مجوز دریافت کرده‌‌‌اند.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال امروز خبرگزاری دانشجو و خبرگزاری کیهان نیز از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز گرفتند. بنابراین نگاه انسدادی در دولت دهم وجود نداشته است و توسعه کمی و کیفی رسانه‌ها مدنظر بوده است.
حسینی با اشاره به اقدامات انجام شده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت دهم گفت: وزارت فرهنگ دامنه کار وسیعی دارد که یکی از آن زمینه‌ها مطبوعات است که سعی شد تنها در نظارت و حمایت از رسانه‌ها خلاصه نشود و با فرهنگ‌سازی اقدامات جدیدی انجام شد مانند افتتاح سرای روزنامه‌نگاران و بزگزاری نهمین دوره جشنواره فصلی که همزمان با افتتاح موزه مطبوعات برگزار شد.
وی ادامه داد: همچنین برگزاری جشنواره نشریات تخصصی، نشریات دانشگاهی و خانوادگی و برگزاری همایش‌‌های متعدد از جمله همایش منادیان حماسه از اقدامات انجام شده در دولت دهم است.

صدور مجوز ۴۶ نشریه و پایگاه اطلاع رسانی
در همین حال، در جلسه‌ی هیأت نظارت بر مطبوعات، برخی تقاضاهای صدور مجوز نشریات بررسی شدند و ۳۶ نشریه و ۱۰ پایگاه اطلاع‌رسانی مجوز گرفتند. در این میان، صدور مجوز برای سه هفته‌نامه، سه دو هفته‌نامه، پنج ماهنامه، یک دو ماهنامه، ۱۷ فصلنامه و هفت دو فصلنامه و شماری از درخواست‌های تغییر وضعیت مطبوعات مورد بررسی و موافقت قرار گرفتند.
در این جلسه همچنین با فعالیت پایگاه‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی «پزشک شهر شما» به صاحب امتیازی «علی قلی امیراحمدی» و مدیرمسوولی «کامبیز امجدی نیک»، «عزت» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «حمید عمو لشکریان»، «خط خبر» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «حمیدرضا عابدی خرسند»، «نوروز» به صاحب امتیازی «موسسه جهانی عید نوروز نخستین» و مدیرمسوولی «باقر شاه‌بیگی رودپشتی»، «خزر» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «عبدالله سعیدی کیاسری»، «نیک‌نیوز» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «امیرحسین مینایی تهرانی»، «سینما سینما» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «کیوان کثیریان»، «نکات‌پرس» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «محمد رحمانی»، «۱۴۰۴» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «محمدرضا انبیایی»، «ایران تلکس» به صاحب امتیازی و مدیرمسوولی «زینب توفیقی» موافقت شد.
در ادامه‌ی این جلسه تغییر وضعیت ۱۲ نشریه نیز مورد بررسی و موافقت قرار گرفت.